SKEMA: Meld en sær regel ændret definition. Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax kmo@tbst.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKEMA: Meld en sær regel ændret definition. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen."

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax kmo@tbst.dk SKEMA: Meld en sær regel ændret definition Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragraf-nr., samt evt. stk.-nr. og beskriv problemstillingen med reglen. Bekendtgørelse om sikring af havne BEK nr. 896 af 09/07/2010 (Transportministeriet) 2 stk. 11 Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter BEK nr. 414 af 08/05/2012 (Transportministeriet) 3 stk. 12 Sikringsrelateret hændelse (definition): En mistænkelig handling eller omstændighed, som kan udgøre en trussel mod havnen, en havnefacilitet, mod et skib eller mod mennesker på disse lokaliteter. Hvem er berørt af reglen? Havne med skibsanløb dækket af ISPS-koden/SOLAS vedr. maritim sikring. 83 havne og 211 havnefaciliteter. Et centralt spørgsmål har gået på forskellen mellem at udgøre en trussel i den danske oversættelse og bekendtgørelsens kan udgøre en trussel. Den engelske version bruger formuleringen threatening the security of a ship. Hvor den danske oversættelse umiddelbart kan forstås som en henvisning til en trussel mod selve skibet eller havnefaciliteten, taler den engelske version om en trussel mod sikringen af et skib eller en havnefacilitet. Det vurderes på denne baggrund, at fortolkningen, hvorefter en hændelse skal udmønte sig i en konkret trussel, kan henføres til den danske oversættelse. En trussel mod sikringen må forstås bredere end en direkte trussel mod en facilitet eller et skib. Maritim sikring er ikke et generelt værktøj til imødegåelse af forhold, som ikke truer sikringen af havnefaciliteter og skibstrafik. Side 1 (34)

2 Rettelsen vil bringe definitionen i overensstemmelse med formålet med maritim sikring af havnefaciliteter jf. forordningens art. 1 at forbedre sikringen af skibe der anvendes til international samhandel og de tilhørende havneanlæg mod truslen om forsætlige ulovlige handlinger. ISPS-kodens A-del, pkt. 1.2 supplerer med, at målsætningen er at træffe præventive foranstaltninger mod sikringsrelaterede hændelser. I den danske bekendtgørelses definition tilføjes, at en sikringsrelateret hændelse kan udgøre en trussel mod mennesker på skibe eller havnefaciliteter. I præamblen til forordning 725/2004/EF anføres det, at en trussel også omfatter passagerer der benytter sig af denne transportform. Imidlertid er der ikke anledning til at udvide fortolkningen til at anføre, at hændelser der udgør en trussel mod mennesker på en facilitet f.eks. et tilfældigt voldeligt overfald mellem to ansatte på en facilitet kan betegnes som en sikringsrelateret hændelse. Passagerer er færgepassagerer, hvorfor det logisk kan sluttes, at dette også vil omfatte passagerer på en havnefacilitet, der venter på at komme ombord på en færge, da et anslag mod disse også vil udgøre en trussel mod skibstrafikken som helhed. Passagerer er blot en type af gods andre godstyper nævnes ikke specifikt i forordningens definitioner. Bør reglen ophæves/ændres? Definitionen i begge bekendtgørelser bør ændres i overensstemmelse med ordlyden i forordningen for at sikre en ens og mere afgrænset betydning af definitionen, der ikke giver anledning til væsentlige misforståelser. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Konsekvensrettelse af de danske bekendtgørelser i overensstemmelse med forordningen: En sikringsrelateret hændelse defineres i den danske oversættelse af 725/2004/EF (bilag 1 SOLAS XI-2 regel ) som:..enhver mistænkelig handling eller omstændighed, som udgør en trussel mod et skib(..) eller mod en havnefacilitet, grænseflade mellem skib og havn eller aktiviteter mellem skibe. Den engelske version lyder:..any suspicious act or circumstance threatening the security of a ship (..) or of a port facility or of any ship/port interface or any ship to ship activity. For så vidt angår ordlyden i den danske bekendtgørelse anbefaler Danske Havne at ændre definitionen til: Side 2 (34)

3 En mistænkelig handling eller omstændighed, som truer sikringen af et skib eller en havnefacilitet. Definitionen vil således komme til at svare til den engelske version, og det er Danske Havnes opfattelse, at denne definition i højere grad imødekommer formålet med ISPS-koden. Side 3 (34)

4 SKEMA: Meld en sær regel: Ændret definition af en havnefacilitet i forbindelse med ISPS Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragraf-nr., samt evt. stk.-nr. og beskriv problemstillingen med reglen. Bekendtgørelse om sikring af havne BEK nr. 896 af 09/07/2010 (Transportministeriet) 2 stk. 3 Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter BEK nr. 414 af 08/05/2012 (Transportministeriet) 3 stk. 6 Havnefacilitet (definition): Et sikringsmæssigt område, godkendt af Kystdirektoratet (Nu: Trafik- og Byggestyrelsen), hvor grænsefladen mellem skib og havn findes. Alt efter omstændighederne kan der være tale om ankerpladser, ventepladser og indsejlingsområder. Hvem er berørt af reglen? Havne med skibsanløb dækket af ISPS-koden/SOLAS vedr. maritim sikring. 83 havne og 211 havnefaciliteter. Hvor der i forordningen tales om ankomstfaciliteter fra søsiden, anvendes ordet indsejlingsområder i den danske bekendtgørelse. Danske Havne finder, at der ikke bør være tvivl, om at der anvendes samme område i en dansk kontekst som i de internationale regler, da dette er genstand for misforståelser. Bør reglen ophæves/ændres? Definitionen i begge bekendtgørelser bør tilrettes således, at den svarer til definitionen i forordningens art. 2 for at sikre ens definition samt mere afgrænset betydning af definitionen, så der ikke gives anledning til væsentlige misforståelser. Side 4 (34)

5 Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. For så vidt angår ordlyden i de danske bekendtgørelser anbefaler Danske Havne at ændre definitionen til: Et sikringsmæssigt område, godkendt af Trafik- og Byggestyrelsen, hvor grænsefladen mellem skib og havn findes. Alt efter omstændighederne kan der være tale om ankerpladser, ventepladser og ankomstfaciliteter fra søsiden. Side 5 (34)

6 SKEMA: Meld en sær regel: Tilføjelse af definition vedr. ISPS Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragraf-nr., samt evt. stk.-nr. og beskriv problemstillingen med reglen. Bekendtgørelse om sikring af havne BEK nr. 896 af 09/07/2010 (Transportministeriet) Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter BEK nr. 414 af 08/05/2012 (Transportministeriet) Forsætlig ulovlig handling (definition) Definitionen eksisterer ikke i de danske bekendtgørelser Hvem er berørt af reglen? Havne med skibsanløb dækket af ISPS-koden/SOLAS vedr. maritim sikring. 83 havne og 211 havnefaciliteter. Formålet med maritim sikring er i vid udstrækning at opsætte rammer for at forebygge forsætlige ulovlige handlinger rettet mod søfarten og havnefaciliteterne. Definitionen er derfor efter Danske Havnes opfattelse meget central for arbejdet med maritim sikring. Den danske bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter indeholder ikke en tilsvarende definition, ligesom begrebet i øvrigt ikke anvendes i bekendtgørelsen. Bør reglen ophæves/ændres? Det er Danske Havnes opfattelse, at en så central definition bør fremgå direkte af de danske bestemmelser. Derfor anbefaler Danske Havne, at definition gengives i den danske bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Side 6 (34)

7 Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. For så vidt angår ordlyden i de danske bekendtgørelser anbefaler Danske Havne at tilføje definitionen af en forsætlig ulovlig handling: En forsætlig handling, som på grund af sin art eller den sammenhæng, den indgår i, kan forårsage skader på skibe, der benyttes i international eller i indenlandsk fart, eller på disses passagerer, last eller tilknyttede havnefaciliteter. Side 7 (34)

8 SKEMA: Meld en sær regel: Tilføjelse af definition vedr. sikringsniveau Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragraf-nr., samt evt. stk.-nr. og beskriv problemstillingen med reglen. Bekendtgørelse om sikring af havne BEK nr. 896 af 09/07/2010 (Transportministeriet) Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter BEK nr. 414 af 08/05/2012 (Transportministeriet) Sikringsniveau (definition) Tilføjelse til definitionen i de danske bekendtgørelser Hvem er berørt af reglen? Havne med skibsanløb dækket af ISPS-koden/SOLAS vedr. maritim sikring. 83 havne og 211 havnefaciliteter. I begge bekendtgørelser anvendes begrebet sikringsniveau. Der findes tre forskellige sikringsniveauer, som er defineret i begge de danske bekendtgørelser. Definitionen på sikringsniveauer i direktivet stammer fra forordningen, og dermed ISPS-kodens A-del pkt. 1.14, hvor sikringsniveau defineres som: En angivelse af graden af risiko for, at en sikringsrelateret hændelse vil blive forsøgt eller vil forekomme. For at lette forståelsen af inddelingen i tre sikringsniveauer anbefaler Danske Havne, at denne definition indarbejdes i begge danske bekendtgørelser Bør reglen ophæves/ændres? Det er Danske Havnes opfattelse, at en så central definition bør fremgå direkte af de danske bestemmelser. Derfor anbefaler Danske Havne, at definition gengives i den danske bekendtgørelse om sikring af Side 8 (34)

9 havnefaciliteter Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. For så vidt angår ordlyden i de danske bekendtgørelser anbefaler Danske Havne at tilføje definitionen af sikringsniveau: En angivelse af graden af risiko for, at en sikringsrelateret hændelse vil blive forsøgt eller vil forekomme. Side 9 (34)

10 SKEMA: Meld en sær regel: Revision af havnefacilitetssårbarhedsvurderinger og havnefacilitetssikringsplaner Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragraf-nr., samt evt. stk.-nr. og beskriv problemstillingen med reglen. Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter BEK nr. 414 af 08/05/2012 (Transportministeriet) Kapitel 4 13 stk. 2 Revision af havnefacilitetssårbarhedsvurderinger og havnefacilitetssikringsplaner: Regelforenkling af de danske regler, da EU-direktivet ikke indeholder krav om, at både en PFSA og en PFSP skal fornys mindst hvert 5. år. Hvem er berørt af reglen? Havne med skibsanløb dækket af ISPS-koden/SOLAS vedr. maritim sikring. 83 havne og 211 havnefaciliteter. Ifølge forordningens art. 3, stk. 6 skal en PFSA (sårbarhedsvurdering) fornys hver 5. år. PFSP (sikringsplan) nævnes ikke i denne forbindelse. Den danske bekendtgørelse indeholder krav om, at både en PFSA og en PFSP skal fornys mindst hvert 5. år. I Danmarks nabolande er ikke fastsat lignende krav om faste 5-års fornyelser af en PFSP. Derimod er udgangspunktet, at ændringer i risikoprofilen, som følge af ændringer i PFSA en, som udgangspunkt medfører krav om en ny PFSP. Danske Havne er opmærksom på, at det eksisterende krav om en ny PFSP hvert 5. år sikrer overholdelsen af ISPS kodens krav til revision af planerne. Ligeledes gør det forhold, at planen skal godkendes af myndigheden på området, at der leves op til kravet om, at planrevisioner skal foretages af personale, der er uafhængigt af de aktiviteter, der Side 10 (34)

11 revideres. Danske Havnens fokus er, at der i de danske regler stiles krav om en egentlig fornyelse, der kan forstås som en fuldstændig omskrivning af PFSP en, uanset at der ikke er ændringer i en nygodkendt PFSA. Bør reglen ophæves/ændres? Definitionen i bekendtgørelsen bør ændres i overensstemmelse med ordlyden i forordningen for at sikre ens definition samt mere afgrænset betydning af definitionen, så det ikke giver anledning til væsentlige misforståelser eller uforholdsmæssig administrative omkostninger. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Danske Havne anbefaler, at der foretages en ændring i bekendtgørelsen om sikring af havnefaciliteter 13, således at der ikke fremadrettet stilles krav til fornyelse af en PFSP hvert 5. år. I stedet anbefaler Danske Havne, at der indsættes en bestemmelse, hvorefter der stilles krav om, at PFSP en ajourføres og i fornødent omfang revideres i henhold til den (ved 5 års fornyelse) godkendte PFSA. Den ajourførte og reviderede PFSP sendes herefter til godkendelse i Trafik- og Byggestyrelsen med henblik på at sikre overensstemmelse mellem den godkendte PFSA og den ajourførte og evt. reviderede PFSP. Side 11 (34)

12 SKEMA: Meld en sær regel: Betingelserne for driftssamarbejde mellem havne, herunder mulighed for at drive andre havne Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Havneloven definerer i 6a, at: En havn kan uanset organisationsform 1) forestå drift og anlæg af havneinfrastruktur, herunder af dækkende værker, kajer og havnebassiner, 2) udleje arealer og eksisterende bygninger på havnen til private virksomheder på markedsvilkår og 3) indgå i samarbejde med andre havne om drift og udvikling af havnens infrastruktur, bygninger og faciliteter og om indkøb af varer og tjenesteydelser. Det vil give mening, at de, der ikke kan eller vil drive en havn, erhvervshavn eller lystbådehavn, kan betale sig fra det hos en kompetent havn også en havn fra en anden kommune. Ikke desto mindre har flere havne fået afslag på at etablere aktiviteter uden for kommunegrænsen, hvilket har stoppet flere initiativer. Side 12 (34)

13 Hvem er berørt af reglen? Både de havne, der gerne vil drive andre havne på forretningsmæssige vilkår, og de havne og kommuner, der gerne vil have drevet havnen på effektiv vis. Bør reglen ophæves/ændres? Det præciseres i havneloven, at a/s-havne og selvstyrehavne kan drive andre havne erhvervsmæssigt, herunder lystbådehavne, uden at skulle operette selvstændige selskaber til formålet, og at det kan ske på tværs af kommunegrænser. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Side 13 (34)

14 SKEMA: Meld en sær regel: Fastsættelse af vederlag for medlemmer af kommunale selvstyrehavnes bestyrelser Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Bekendtgørelse nr. 625 af 30. juni 2003: Bekendtgørelse om vederlag m.v. til medlemmer af kommunale selvstyrehavnes bestyrelser 1 om fastsættelse af honorar til menige bestyrelsesmedlemmer. Bekendtgørelsen indeholder kun bestemmelser for formand og medlemmer, og det er fortolket som, at der ikke kan gives særlige vilkår for en næstformand. Hvem er berørt af reglen? Selvstyrehavne, der ønsker at rekruttere til bestyrelsen. Bør reglen ophæves/ændres? Reglen bør tilpasses, så selvstyrehavne kan give et højere honorar for menige bestyrelsesmedlemmer og/eller næstformand, hvis det er nødvendigt i forhold til at rekruttere medlemmer med særlige kompetencer. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Selvstyrehavnen er i henhold til havneloven en selvstændig virksomhed, hvor kommunalbestyrelsen vælger havnebestyrelsen. Sigtet med selvstyrehavnen er ifølge havneloven at øge konkurrencedygtigheden gennem større forretningsorientering af havnevirksomheden. Derfor bør havnebestyrelsen også kunne tiltrække medlemmer på konkurrencedygtige vilkår. Side 14 (34)

15 SKEMA: Meld en sær regel: Funktionsperiode for medlemmer af kommunale selvstyrehavnes bestyrelser Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Havnelovens 9, stk. 2, siger: Havnens ledelse varetages af en havnebestyrelse, der vælges af kommunalbestyrelsen. Havnebestyrelsens medlemstal skal være ulige. Valget sker på kommunalbestyrelsens konstituerende møde og har virkning for kommunalbestyrelsens funktionsperiode. Havnebestyrelsen vælger en formand. Hvem er berørt af reglen? Dette indebærer, at valg til havnebestyrelsen gælder for hele kommunalbestyrelsens valgperiode på 4 år. Odense Havn og Odense Kommune fik således i 2014 afslag på udskiftning af eksterne erhvervsrepræsentanter i løbet af valgperioden. Havnens og kommunens ønske var at kunne udskifte de eksterne bestyrelsesmedlemmer, når der var behov for personer med andre kompetencer. Dette kunne typisk ske ved de årlige evalueringer af bestyrelsens arbejde og opgaver. Hirtshals Havn har med henblik på at sikre kontinuitet i bestyrelsen forsøgt at indføre en forskydning på to år mellem den periode, hvori bestyrelsesmedlemmer udpeget af byrådets midte og medlemmer udpeget udenfor byrådet sidder i bestyrelsen. Forskydningen skulle sikre, at havnen efter et kommunalvalg ikke står med en helt ny bestyrelse og dermed kan komme til at stå handlingslammet. Det er imidlertid ikke muligt at indføre forskydningen, da et byråd ikke kan forpligte et efterfølgende byråd. Bør reglen ophæves/ændres? Det fremgår af bemærkningerne til havneloven, at: Det bemærkes i øvrigt, at havnebestyrelsens medlemmer bør udpeges i henhold til samfunds-, ledelses- og forretningsmæssige hensyn. Derfor vil det være naturligt, at f.eks. eksterne bestyrelsesmedlemmer skal kunne udpeges for en kortere periode end den kommunale valgperiode. Side 15 (34)

16 Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Det defineres lovgivningsmæssigt, at: Havnens ledelse varetages af en havnebestyrelse, der vælges af kommunalbestyrelsen, og som afspejler samfunds-, ledelsesmæssige- og forretningsmæssige hensyn. Sammensætningen og funktionsperioden af havnebestyrelsen fastlægges i havnens vedtægter. Side 16 (34)

17 SKEMA: Meld en sær regel: Kategorisering af a/s havne i regnskabsklasse D Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. I havnelovens 10 fremgår det, at En havn organiseret som et helt kommunalt ejet aktieselskab sidestilles med statslige aktieselskaber i selskabsloven og i årsregnskabsloven. Hvem er berørt af reglen? Dette indebærer, at a/s havne er kategoriseret som klasse D virksomheder i årsregnskabsloven, da de er sidestillet med statslige selskaber. Det er nok at skyde gråspurve med kanoner, så derfor bør der ske lempelse på regnskabskravene. Regnskabsklasse D omfatter store børsnoterede selskaber og statslige aktieselskaber. Ved at tilhøre klasse D er virksomhederne underlagt skrappere krav til aflæggelse af årsregnskabet end klasse B og C. Der er ingen størrelseskrav til a/s havne. Regnskabsklasse B omfatter virksomheder med en balancesum under 36 mio. kroner, mens klasse C omfatter de virksomheder, der ikke er omfattet af klasse A og B og ikke er børsnoterede eller statslige aktieselskaber. Bør reglen ophæves/ændres? I takt med, at man politisk har lempet regnskabskravene til klasse B og C selskaber, jf. EU s seneste regnskabsdirektiv, bør det overvejes også at lempe på kravet om, at a/s havne uanset størrelse skal være klasse D selskaber i regnskabsmæssig forstand. Side 17 (34)

18 Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Lovgivningen tilrettes, således at: En havn organiseret som et helt kommunalt ejet aktieselskab sidestilles med statslige aktieselskaber i selskabsloven og følger årsregnskabslovens krav til balancesum ved fastlæggelse af regnskabsklasse. Side 18 (34)

19 SKEMA: Meld en sær regel: Ansættelse af direktion Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Havnelovens 9. stk. 3 fastsætter, at kommunalbestyrelsen efter havnebestyrelsens indstilling skal godkende ansættelse og afskedigelse af havnedirektøren. Det følger af Styrelseslovens 67, at Bestemmelser om løn- og øvrige ansættelsesforhold for personale i kommunal tjeneste skal godkendes af det i stk. 2 nævnte lønningsnævn. Nævnet skal endvidere godkende bestemmelser om løn- og ansættelsesforhold for personale ved kommunale selvstyrehavne, jf. lov om havne,. Hvem er berørt af reglen? Direktionen i havnene, idet deres ansættelsesvilkår kobles til den kommunale forvaltning, selvom der er tale om økonomisk selvstændige enheder, alene med kommunalt ejerskab. Det betyder, at der er begrænsninger på, hvilken løn og personalegoder direktøren kan oppebære, da det skal være i overensstemmelse med de almindelige kommunale bestemmelser. Bør reglen ophæves/ændres? Som i ethvert andet selskab kan det være ønskeligt, at denne kompetence placeres hos havnebestyrelsen, som også bør tage stilling til løn- og ansættelsesvilkår. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Side 19 (34)

20 Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Det præciseres i loven, at det er havnebestyrelsen, der godkender havnedirektørens løn og vilkår tillige med vilkår for ledende medarbejdere, uanset organiseringsform for havnen. Side 20 (34)

21 SKEMA: Meld en sær regel: Støjmåling af havnestøj Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Planloven 15 a. En lokalplan må kun udlægge støjbelastede arealer til støjfølsom anvendelse, hvis planen med bestemmelser om etablering af afskærmningsforanstaltninger m.v., jf. 15, stk. 2, nr. 12, 18 og 21, kan sikre den fremtidige anvendelse mod støjgener. Det betyder, at det er muligt at planlægge for boliger og andre former for støjfølsom anvendelse i områder, hvor støjen er højere end de vejledende grænseværdier, hvis der benyttes særlige vinduer, som kan sikre, at støjniveauet indendørs ikke overskrider nogle fastsatte grænseværdier, selvom vinduerne er åbne. Det betyder, at det kan være meget vanskeligt for havne og havneaktiviteter at fortsætte deres virksomhed, hvis der opføres boliger som led i en byudvikling af havnenære arealer. Miljøstyrelsen nævner selv i orientering fra Miljøstyrelsens referencelaboratorium for Støjmålinger, Orientering nr. 46, 2. udgave fra april 2015 om Støj fra veje, jernbaner og virksomheder grænseværdier for indendørs støjniveau med åbne vinduer på side 23, at kravet om åbne vinduer i princippet ikke gælder for byudviklingsområder, men kun for eksisterende boligområder. oratoriet_orientering_nr_46_2._udgave_indendoers_stoejniveau_med_a abne_vinduer_rl20_12rev.pdf Side 21 (34)

22 Hvem er berørt af reglen? Det har siden 1984 været kommunernes pligt at sikre støjhensynet ved nye boliger og andre støjfølsomme funktioner langs eksisterende veje gennem kommune- og lokalplanlægningen. Der stilles krav om, at kommuneplanen skal sikre, at støjbelastede arealer ikke udlægges til eksempelvis boliger eller rekreative områder, med mindre arealet kan sikres mod støjgener gennem støjdæmpende foranstaltninger. Havne og virksomheder, der ligger i nærheden af boliger, berøres af reglen. Støj er mange steder et problem, som havne og virksomheder forsøger at afværge. Men når nye, havnenære boligområder opføres, bør der være en større tålegrænse for støj, da man netop flytter til aktiviteten. Støjmålinger bør derfor udføres for lukkede døre og vinduer. Begrundelsen for, at støjgrænserne skulle gælde og måles for åbne døre og vinduer, har været, at beboerne ikke fik luftet godt nok ud, men det problem bør løses ved anden udluftning eller ved, at man netop må tåle lidt mere støj, når man vælger at flytte nær havnen. Bør reglen ophæves/ændres? Reglen bør ændres for havnenære boligområder, sådan at støjgrænser gælder for lukkede døre og vinduer. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Side 22 (34)

23 SKEMA: Meld en sær regel: Affaldsafgift på opfisket affald Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragraf-nr., samt evt. stk.-nr. og beskriv problemstillingen med reglen. Bekendtgørelse af lov om afgift af affald og råstoffer (affalds- og råstofafgiftsloven) LBK nr. 311 af 01/04/2011 Heri fremgår det, at der skal betales statsafgift for landet affald. Hvem er berørt af reglen? Det er fisker og havn, idet de selvom det ikke er dem, der forurener betaler for at rydde op i havene. Fiskeriet er således det eneste erhverv, der lander maritimt affald. Fiskeren betaler i form af plads på skibet, der ellers kunne være anvendt til fisk. Havnen bruger arealer, ressourcer og betaler afgifter til staten. Miljøledelse er en naturlig del af havnedrift, men det bør fiskere og havne ikke straffes for. Havnene har pligt til at modtage driftsaffald uden udgift for fartøjerne, og fiskeflåden har pligt til at bringe det opfiskede affald i land. Derfor vil en afgiftsfritagelse bringe en vis rimelighed i havnenes opfyldelse af miljøforpligtelsen. En opgørelse af mængde landet affald og totalomkostninger af statsafgifter for 2014 i fiskerihavnene i Hvide Sande, Thorsminde, Thyborøn, Hanstholm, Hirtshals og Skagen: Total mængde landet affald i 2014 er 268 ton. Side 23 (34)

24 Total beløb for statsafgift for landet affald i 2014 er kr. Omkostninger til statsafgift udgør i øvrigt kun ca. 10 % af de totale omkostninger til håndtering af landet affald. Havnens aktiviteter til og omkostning i forbindelse med håndtering af landet affald kan deles op i følgende poster: Håndtering, sortering og genanvendelse (arealer) Forbrænding Deponi Transport Afgifter Havnene vil derfor fortsat have omkostninger til håndtering af affaldet, hvis statsafgiften bortfalder, hvilket havnene er helt indstillede på. Bør reglen ophæves/ændres? Reglen bør ændres til en særregel/undtagelse for at sikre, at en samfundsmæssig tjeneste bestående i aflevering af andres affald (herreløst) ikke straffes med en afgift. En afgiftsfritagelse vil fjerne en uforholdsmæssig omkostning for håndtering af herreløst affald/samfundsopgave og anerkende havne og fiskeres administrative omkostninger ved at håndtere det opfiskede affald. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Danske Havne anbefaler at fjerne statsafgiften på 475 kr. pr. ton landet affald, når der er tale om opfisket herreløst affald landet i havnen. Afgiftsfritagelse 6. Fritaget for afgift er: 1) Råstoffer, der indvindes til brug for strandfodring. 2) Havbundsmaterialer, der stammer fra oprensnings- og uddybningsarbejder (klapmaterialer), og som nyttiggøres som råstoffer. 3) Rest- og affaldsprodukter, der indvindes fra allerede afsluttede depoter m.v. 4) Overjord og muld, der udleveres uden vederlag 5) Opfisket affald Side 24 (34)

25 Dato 21. oktober 2015 SKEMA: Meld en sær regel. Krav om uddannelse af driftsledere på havnenes spulefelter Dato 21. oktober 2015 Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Krav om uddannelse af driftsledere på havnenes spulefelter. Bekendtgørelse om uddannelse af driftsledere og personale beskæftiget på deponeringsanlæg. Driftsledere på spulefelter skal gennemgå samme uddannelse som personale på en kontrolleret losseplads, selvom aktiviteterne på spulefelter ikke står mål med uddannelseskravene. Hvem er berørt af reglen? Havnen der har et spulefelt, hvor opgravet sediment spules ind. På havnenes sedimentdepoter/spulefelter er der tale om ensartet materiale, der er kun aktivitet med års mellemrum, det er en entreprenør, der spuler sedimentet ind, spulefelter anlægges uden membran og perkolatopsamling etc. På et spulefelt er der ingen brandfare, kompaktering sker ikke, perkolatet skal ikke analyseres løbende, og der er ikke sundhedsmæssige risici. Der er således ikke nogen stor fællesmængde mellem aktiviteten på en losseplads og aktiviteten på et kystnært beliggende depot for havbundsmaterialer. Uddannelsen og de 8-10 dage, der skal bruges på uddannelsen, står ikke mål med den opgave, der skal varetages. Side 25 (34)

26 Bør reglen ophæves/ændres? Uddannelsen bør være tilpasset den opgave, der skal varetages. Den eneste indrømmelse myndighederne har givet, er bekendtgørelsens eksisterende 5, stk. 5: Personale på deponeringsanlæg for havbundsmaterialer, som er godkendt uden membran- og perkolatopsamlingssystem, skal ikke være i besiddelse af et B-bevis. Dato 21. oktober 2015 Denne undtagelse bør udstrækkes til også at gælde for driftsledere, der skal undtages for at tage et A-bevis. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. EU s deponeringsdirektivet stiller ikke konkrete uddannelseskrav, men lægger udelukkende op til, at driftslederen skal være teknisk kompetent til at lede anlægget. At man i Danmark har valgt at gå videre med en uddannelsesbekendtgørelse er frivilligt, og derfor vil det ikke være i strid med EU-lovgivningen, hvis Miljøstyrelsen vælger at undtage spulefelternes personale fra uddannelseskravet. Tilsynsmyndigheden, som er Miljøstyrelsen, må på anden vis kunne sikre, at uddannelseskravet kan frafaldes, hvis det vurderes at de nødvendige kompetencer og beredskab er til rådighed. Side 26 (34)

27 Dato SKEMA: Meld en sær regel: Anlæg af banespor på havneområder Dato Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Banenormer BN1. F.eks. Projektering, etablering, tilstand og vedligeholdelse af sporskifter og sporskæringer Banenorm BN Se flere normer her I dag skal banespor på havneområder etableres som alle andre jernbanespor uagtet, at der på havneområder generelt er en max. hastighed for færdsel på 30 km/timen, og trafikken kan være relativt begrænset sammenlignet med anden trafik. Hvem er berørt af reglen? Havne, der ønsker at etablere eller vedligeholde jernbanespor på havneområdet. Banenormer udarbejdes af BaneDanmark og gælder kun for de områder, der ligger inden for BaneDanmarks ansvar som infrastrukturforvalter. Andre infrastrukturforvaltere skal søge selvstændig godkendelse i Trafik- og Byggestyrelsen om brug af BaneDanmarks banenormer. Anlæggelse og vedligehold af jernbanespor er meget omkostningstungt, og det er svært for den enkelte havn eller virksomheder, der har egentlige eller uegentlige havnespor eller firmaspor at få en fornuftig forretning af anlægget. Målet er generelt at fremme brug af godsbanetransport, og derfor kan det være formålstjenesteligt at få afdækket, om der kan ske en reduktion af kravene under hensyntagen til den begrænsede brug af sporene. Der skal være proportionalitet mellem krav til anlægget og den belastning, der er tale om. Side 27 (34)

28 Dato Bør reglen ophæves/ændres? Reglerne bør ændres, så der er mulighed for at etablere skinner, sveller og sporskifter, der matcher den reelle belastning. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Regler, der som nævnt giver mulighed for at etablere skinner, sveller og sporskifter, der matcher den reelle belastning. Side 28 (34)

29 Dato 21. oktober 2015 SKEMA: Meld en sær regel: Havnes mulighed for at adskille tinglysning for arealer og bygninger Dato 21. oktober 2015 Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Havnens mulighed for at sælge bygninger på lejet grund til havnevirksomheder er underlagt en uhensigtsmæssig retspraksis i Tinglysningslovens 10 og 19 Lovbekendtgørelse nr af 30. september Grund og bygninger, der er tinglyst sammen, kan ikke senere adskilles. Hvem er berørt af reglen? Nogle havnearealer lejes ud til havnevirksomheder. Normalt opfører havnevirksomheden selv bygninger på arealet. I nogle tilfælde ligger der på den lejede grund bygninger, som havnen har opført og tillyst sammen med grunden. Havnevirksomhederne kan ønske at købe bygningerne til eget brug. Samtidig ønsker havnen ikke at afstå arealet. Reglerne i tinglysningsloven og deres administration betyder, at køberen af bygningen ikke kan tinglyse sin ret på bygningen på et såkaldt bygningsblad. Det afskærer køberen fra at optage lån i bygningen, da grund og bygning oprindeligt et tinglyst sammen. Side 29 (34)

30 Dato 21. oktober 2015 Bør reglen ophæves/ændres? Reglen bør ændres, så der gives dispensation fra normal praksis ved tinglysning af bygninger på lejet grund på havnearealer, sådan at grund og bygning kan få hvert sit tinglysningsblad, selvom de oprindeligt var tinglyst sammen. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Side 30 (34)

31 Dato 21. oktober 2015 SKEMA: Meld en sær regel Krav til brandslukningsudstyr på havneoplag Dato 21. oktober 2015 Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Krav til brandslukningsudstyr på havneoplag. Tekniske forskrifter for træbearbejdning og træoplag, plastforarbejdning og plastoplag, korn- og foderstofvirksomheder, fremstilling og oplagring af mel. Visse brandfarlige virksomheder og oplag, af 1. februar 1990 med senere ændringer. Der er tale om meget omkostningstunge krav, der giver praktiske uhensigtsmæssigheder. Hvem er berørt af reglen? Reglen berører havne og havnevirksomheder, der opfører bygninger til oplag af løsvare under tag. Godsterminaler og oplag på havne er omfattet af de samme regler og krav som en lang række forarbejdningsindustrier og deres oplag. Men karakteren af aktiviteten og havnens beliggenhed er væsentlig forskellig fra aktiviteten i f.eks. et snedkerværksted eller en melmølle. Afsnit 6.4. i den tekniske forskrift kræver eksempelvis, at en brandsektion på over m2 skal forsynes med et automatisk sprinkleranlæg. Det har en væsentlig økonomisk byrde men det har også en række praktiske implikationer. F.eks. på et kornoplag, hvor der er køretøjer, der kører ud og ind af oplaget, er uforeneligt med et sådan krav. Sprinkleranlægget aktiveres af udstødning fra de store maskiner, hvilket ødelægget kornet. Side 31 (34)

32 Dato 21. oktober 2015 Bør reglen ophæves/ændres? Kravene bør tilpasses den aktivitet, der er på havne, og den særlige beliggenhed havne har. Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Ifølge vores oplysning er kravet til, hvornår der f.eks. skal etableres særlig brandslukningsudstyr på et oplag på en havn eller terminal, væsentligt lempeligere i Sverige. Her er der efter vores oplysning først et krav, når der er tale om en brandsektion med et areal på mere en m2. Side 32 (34)

33 Dato 21. oktober 2015 SKEMA: Meld en sær regel: Manglende erstatning som følge af stormflod Dato 21. oktober 2015 Udfyld venligst skemaet nedenfor (et skema pr. regel) Beskrivelse og angivelse af reglen Angiv bekendtgørelsesnummer, paragrafnummer, samt evt. stk.- nummer og beskriv problemstillingen med reglen. Bekendtgørelse nr af 20. oktober 2014 om stormflod og stormfald 4, stk. 2 på negativlisten over ikke-dækningsberettigede skader er blandt andet 8) havneanlæg, kajanlæg og 14) Løsøre placeret på havne- og kajanlæg. Havne- og kajanlæg bør kunne opnå erstatning for skader som følge af stormflod, da havneanlæg bør sikres på lige vilkår med anden privatretlig ejendom. Hvem er berørt af reglen? Havne ligger i sagens natur tæt ved havet, men har ikke mulighed for at sikre sig imod stormflodsskader. Danske havne gør generelt meget for at sikre sig mod klimaændringer, og incitamentet til skadesforebyggelse er en integreret del af den almindelige havnedrift. Begrundelsen for de ikke-dækningsberettigede skader i lovforslagets bemærkninger bunder i, at hvad man i almindelighed kan forsikre ikke skal kunne dækkes af stormflodsordningen. Men stormflodsskader anses ofte som force majeure, som er dækningsundtaget i langt de fleste forsikringer. Derfor vil behovet for dækning af skader på kaj og havneanlæg stadig opstå, selvom havnenes ejendom er forsikret. Havnene har tegnet særlige stormflodsforsikringer, men det er meget få havne, der benytter sig af dette, da selvrisikoen er skyhøj. Det er derfor hverken almindeligt eller forventeligt, at havne stormflodsforsikrer sig. Side 33 (34)

34 Dato 21. oktober 2015 Bør reglen ophæves/ændres? Havne- og kajanlæg samt løsøre placeret på havne- og kajanlæg bør igen være dækket af stormflodsordningen, som det tidligere har været tilfældet. 8) og 14) bør derfor slettes i bekendtgørelsens 4, stk. 2 Hvad er dit forslag til alternativ regulering? Er der f.eks. regler i andre lande, som Danmark burde indføre? Link gerne til reglen. Side 34 (34)

Afrapportering fra arbejdsgruppen til evaluering af den danske implementering af reglerne om maritim sikring

Afrapportering fra arbejdsgruppen til evaluering af den danske implementering af reglerne om maritim sikring Afrapportering fra arbejdsgruppen til evaluering af den danske implementering af reglerne om maritim sikring 1. oktober 2014 3 Afrapportering fra arbejdsgruppen til evaluering af den Indhold Indhold 1.

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering... Regulativ for jord Holbæk Kommune Gældende fra 28.6 2012 Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Læs mere

Lov om Aarhus Letbane

Lov om Aarhus Letbane LOV nr 432 af 16/05/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2010-4621 Senere ændringer til forskriften LOV nr 155 af 18/02/2015

Læs mere

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Postadresse: Himmerlandsgade 27 9600 Aars Tlf.: 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Indholdsfortegnelse I Generel del...3 1 Formål m.v....3 1.1 Affaldshåndtering...3

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer, programmer og projekter. Lov om ændring af lov om offentlige veje, lov om jernbaner, m.v. NY MILJØVURDERINGSLOV II

Lov om miljøvurdering af planer, programmer og projekter. Lov om ændring af lov om offentlige veje, lov om jernbaner, m.v. NY MILJØVURDERINGSLOV II Lov om miljøvurdering af planer, programmer og projekter Lov om ændring af lov om offentlige veje, lov om jernbaner, m.v. 1 Baggrund: Udvalg til forenkling og modernisering af VVM-reglerne (nedsat 2012)

Læs mere

D A N SKE HAVNE. Her er havnenes udvikling udfordret af lov om havne. Struktur

D A N SKE HAVNE. Her er havnenes udvikling udfordret af lov om havne. Struktur Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Telefon 33 70 31 37 Giro. nr. 200 30 31 E K S EMPELSAMLING FRA D A N SKE HAVNE www.danskehavne.dk 10. januar 2015 Her er havnenes udvikling udfordret af

Læs mere

Erhvervs- og Byggestyrelsen Att.: Josephine Them Parnas Langelinie Allé 17 2100 København Ø

Erhvervs- og Byggestyrelsen Att.: Josephine Them Parnas Langelinie Allé 17 2100 København Ø = 5. december 2008 HSR Erhvervs- og Byggestyrelsen Att.: Josephine Them Parnas Langelinie Allé 17 2100 København Ø e êáåöëëî~ê= îéçêk= äçîñçêëä~ö= çã= åçêáåö= ~Ñ= ÑçêëâÉääáÖÉ= äçîé= é = ÕâçåçãáJ= çö= bêüîéêîëãáåëáíéêáéíë=

Læs mere

Kommunernes Landsforening KL@KL.dk. Vedrørende spørgsmålet om kommunale selvstyrehavne er omfattet af 68 i den kommunale styrelseslov

Kommunernes Landsforening KL@KL.dk. Vedrørende spørgsmålet om kommunale selvstyrehavne er omfattet af 68 i den kommunale styrelseslov Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W www.sum.dk Kommunernes Landsforening KL@KL.dk Dato: 4. juni 2010 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: HAE J.nr.: 2008-3908

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om et videnskabsetisk komitésystem og behandling af biomedicinske forskningsprojekter. 8. januar 1999

Bekendtgørelse af lov om et videnskabsetisk komitésystem og behandling af biomedicinske forskningsprojekter. 8. januar 1999 Bekendtgørelse af lov om et videnskabsetisk komitésystem og behandling af biomedicinske forskningsprojekter 8. januar 1999 Lovbekendtgørelse nr. 69 af 8. januar 1999 Herved bekendtgøres lov nr. 503 af

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Jordregulativ. Dato XXXX

Jordregulativ. Dato XXXX Jordregulativ Dato XXXX Indholdsfortegnelse 1. Formål, lovgrundlag og definitioner... 3 Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 3 2. Gyldigheds - og anvendelsesområder... 3 Ordning for jord som er

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt

Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt 30. november 2005 Supplerende samlenotat vedr. ECOFIN den 6. december 2005 Dagsordenspunkt 8: 4. og 7. selskabsdirektiv

Læs mere

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1 Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1 I medfør af 1 a, 14 a, 17 a og 18, stk. 2, 3 og 4, i lov om havne, jf. lovbekendtgørelse nr. 457 af 23. maj 2012, som ændret ved lov nr. 658 af 8. juni 2016,

Læs mere

Bekendtgørelse om sikring af havne og bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter

Bekendtgørelse om sikring af havne og bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Dato 30. november 2016 Bekendtgørelse om sikring af havne og bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter

Læs mere

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Hvor ligger de danske havne (121 havne og de 25 største) Side 2 Fakta

Læs mere

VEDTÆGTER. for. I/S AffaldPlus + 1 Interessentskabets navn. 2 Interessenter

VEDTÆGTER. for. I/S AffaldPlus + 1 Interessentskabets navn. 2 Interessenter VEDTÆGTER for I/S AffaldPlus + Interessentskabets navn er I/S AffaldPlus +. 1 Interessentskabets navn Interessentskabets hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter Interessentskabet ejes af følgende

Læs mere

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Danske Havne Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Program - formiddag Kl. 10.00 Kl. 10.15 Kl. 11.15 Kl. 12.00 Velkommen og praktisk information

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 2. juni 2008 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 2. juni 2008 hedder det: Kendelse af 27. marts 2009 (J.nr. 2008-0017069) Ikke meddelt dispensation til at intern revisionschef må udføre revisionsopgaver uden for den finansielle koncern. Lov om finansiel virksomhed 199, stk.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. december 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. december 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. december 2015 Sag 124/2015 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Eigil Lego Andersen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Helsingør

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Ny Færgeterminal i Østhavnen Der er fuld gang i at omdanne Nordhavnen til den nye bydel Aarhus Ø. For at omdannelsen kan fortsætte, er

Læs mere

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager VEJLEDNING Stormrådet Dato: 5. maj 2015 Sag 14/09584-6 /SKI KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager Tlf. 41

Læs mere

Vejledning. - om regler om indbetaling af ATP-bidrag, når et ansættelsesforhold har udenlandske elementer

Vejledning. - om regler om indbetaling af ATP-bidrag, når et ansættelsesforhold har udenlandske elementer Vejledning - om regler om indbetaling af ATP-bidrag, når et ansættelsesforhold har udenlandske elementer 1 Indhold 1. Indledning... 4 2. Introduktion til internationale regler om social sikring... 4 2.1.

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget L 204 - Bilag 6,B 100 - Bilag 2 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget L 204 - Bilag 6,B 100 - Bilag 2 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget L 204 - Bilag 6,B 100 - Bilag 2 Offentligt Notat Landsplanområdet J.nr. Ref. Til folketingets ordførere på miljøområdet. Lovforslag nr. 204

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2009-711-0033 Udkast (1) 27. august 2009. Forslag. til

Skatteministeriet J. nr. 2009-711-0033 Udkast (1) 27. august 2009. Forslag. til Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 389 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2009-711-0033 Udkast (1) 27. august 2009 Forslag til Lov om ændring af energiafgift af mineralolieprodukter m.v., lov om afgift

Læs mere

Ved e-mail af 27. juni 2011 har Skatteministeriet anmodet om Advokatrådets bemærkninger til ovennævnte udkast.

Ved e-mail af 27. juni 2011 har Skatteministeriet anmodet om Advokatrådets bemærkninger til ovennævnte udkast. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K js@skat.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 12-08-2011 SAGSNR.: 2011-2670 ID NR.: 134018 Høring -

Læs mere

Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A.

Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Selskabets navn er Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Lemvig Kommune.

Læs mere

23.3.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 77/25

23.3.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 77/25 23.3.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 77/25 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 284/2011 af 22. marts 2011 om fastsættelse af særlige betingelser og nærmere procedurer for import af plastkøkkenredskaber

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 OPP Kalvebod Brygge Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 Indholdsfortegnelse 1 Parterne 2 2 Baggrund 2 3 Det lejedes omfang og beliggenhed 3 4 Anvendelse 3 5 Ikrafttræden, opsigelse og købsret 4 6 Lejemålets

Læs mere

Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk certificeringssordning for vindmøller.

Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk certificeringssordning for vindmøller. HØR ING SN OT AT M IN IST ER IEL L E HØ R ING S P ART ER x. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk certificeringssordning for vindmøller. Den 14.

Læs mere

FRI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov

FRI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jakobsens Vej 35 2500 Valby Att. Signe Schmidt Ref.: HG/hg E-mail: hg@frinet.dk 7. januar 2015 Sendt pr. e-mail til rzn@kfst.dk FRI s høringssvar til udkast til

Læs mere

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr.

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: CARA Ansvar for fremstilling: NFN Banenorm BN3-191-1 Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Side 2 af 11 1. INDLEDNING Gældende

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ARBEJDSDOKUMENT. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender. 30. marts 2004

EUROPA-PARLAMENTET ARBEJDSDOKUMENT. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender. 30. marts 2004 EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 30. marts 2004 ARBEJDSDOKUMENT om registrering, vurdering, godkendelse og begrænsning af kemiske stoffer (REACH), om oprettelse

Læs mere

Sammenskrivning af lov om havne

Sammenskrivning af lov om havne Sammenskrivning af lov om havne Dette er en uofficiel sammenskrivning af lov nr. 326 af 28. maj 1999 om havne som ændret ved lov nr. 1221 af 27. december 2003 om ændring af lov om havne og om ophævelse

Læs mere

At-VEJLEDNING. Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen. At-vejledning F.3.7-2

At-VEJLEDNING. Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen. At-vejledning F.3.7-2 At-VEJLEDNING Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen At-vejledning F.3.7-2 Maj 2011 Opdateret januar 2016 Erstatter At-vejledning F.2.1 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse,

Læs mere

VEJLEDNING OM. selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder UDGIVET AF

VEJLEDNING OM. selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder UDGIVET AF VEJLEDNING OM selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder UDGIVET AF Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

OVERENSKOMST OM SOCIAL SIKRING MELLEM KONGERIGET DANMARK OG REPUBLIKKEN FILIPPINERNE AFSNIT I ALMINDELIGE BESTEMMELSER

OVERENSKOMST OM SOCIAL SIKRING MELLEM KONGERIGET DANMARK OG REPUBLIKKEN FILIPPINERNE AFSNIT I ALMINDELIGE BESTEMMELSER OVERENSKOMST OM SOCIAL SIKRING MELLEM KONGERIGET DANMARK OG REPUBLIKKEN FILIPPINERNE Kongeriget Danmarks regering og Republikken Filippinernes regering, som ønsker at styrke de gensidige relationer mellem

Læs mere

Miljørapport for Risikostyringsplan for Odense Fjord 2015-2021

Miljørapport for Risikostyringsplan for Odense Fjord 2015-2021 Miljørapport for Risikostyringsplan for Odense Fjord 2015-2021 Resumé Denne miljørapport er en overordnet vurdering af miljøkonsekvenserne for gennemførelsen af risikostyringsplanen. Det vurderes at flere

Læs mere

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune.

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune. Lejekontrakt Mellem Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem Østervej 4 4640 Faxe Cvr.nr. 14278184 (herefter lejer) Og Faxe Kommune Frederiksgade 8 4690 Haslev Cvr.nr. 29188475 (herefter udlejer)

Læs mere

Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet

Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet Da programmet blev fastlagt, håbede vi, at den nye lov var vedtaget inden dages indlæg. I stedet vil lovforslaget blive kommenteret specielt

Læs mere

1 Formål og virke. 2 Medlemmer

1 Formål og virke. 2 Medlemmer Vedtægter for H/F Sommervirke, der henligger på matr. Nr. 15 o, 15 y, af Skelgårde, samt dele af nærliggende, som i henhold til lokalplan Nr. 58A er udlagt til kolonihaveformål. 1 Formål og virke Foreningen

Læs mere

Fortolkningen af MBL 50

Fortolkningen af MBL 50 ØSTERGADE 38 1100 KØBENHAVN K TLF. 33 33 81 00 WWW.LINDCAD.DK Fortolkningen af MBL 50 DAKOFA den 24. august 2011 Advokat (L) Jacob Brandt Miljøbeskyttelseslovens 50 Stk. 1: Nye anlæg for deponering af

Læs mere

2009/1 LSF 20 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016. Fremsat den 20. oktober 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2009/1 LSF 20 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016. Fremsat den 20. oktober 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2009/1 LSF 20 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2009-711-0033 Fremsat den 20. oktober 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 12. april 2010 FM 2010/119 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Indledning Almindelige bemærkninger Dette forslag til Inatsisartutforordning fremlægges for at give førtidspensionister bedre økonomiske

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 6. december Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) 30. november Nr

Lovtidende A Udgivet den 6. december Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) 30. november Nr Lovtidende A 2016 Udgivet den 6. december 2016 30. november 2016. Nr. 1462. Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) I medfør af 1 a, 14 a og 18, stk. 2, 3 og 4, i lov om havne, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Terrorsikring af havnefaciliteter

Terrorsikring af havnefaciliteter Terrorsikring af havnefaciliteter Carl-Christian Munk-Nielsen Gr. 001-16-36 Nr.1 WTC 9-11-2001 Gr. 001-16-36 Nr.2 Kronologi World Trade Center 11. september 2001 Kan man bruge skibe på samme måde? Forskellige

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. A/S Storbælt Kystdirektoratet J.nr. 16/01668-15 Ref. Anni Lassen 07-06-2016 Tilladelse til bypass efter KYBL ved Spodsbjerg Færgehavn Kystdirektoratet giver hermed en 2-årige tilladelse til at foretage

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Notat om forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg

Notat om forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg MILJØstyrelsen Jord & Affald MST/dokca 9. juli 2008 GRUNDNOTAT til FOLKETINGET Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Europa- Parlamentets og Rådets direktiv 2006/66/EF

Læs mere

Vedtægter for. Fonden VisitAarhus

Vedtægter for. Fonden VisitAarhus Vedtægter for Fonden VisitAarhus 1. Navn Fondens navn er Fonden VisitAarhus. Fondens hjemsted er Århus Kommune. Fonden er stiftet af: Erhverv Århus (oprindelig Aarhus Handels- og Industriforening) Århus

Læs mere

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1)

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) BEK nr 1462 af 30/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juli 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg?

Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg? Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg? Kontakt Lars Engelund T: 3954 9264 M: 2141 6064 E: len@pwc.dk 10. juni 2016 Revisorloven, der blev vedtaget 19. maj 2016 og som træder i kraft 17. juni

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt)

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) I medfør af 2, stk. 5, i lov nr. 582 af 24. juni 2005 om trafikselskaber, fastsættes: 1. For de trafikselskaber

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Viborg Kommune afslag på aktindsigt i interne dokumenter, herunder talepapir

Statsforvaltningens brev til en journalist. Viborg Kommune afslag på aktindsigt i interne dokumenter, herunder talepapir 2014-216254 Statsforvaltningens brev til en journalist Viborg Kommune afslag på aktindsigt i interne dokumenter, herunder talepapir Henvendelse vedrørende Viborg Kommunes afgørelse om delvist afslag på

Læs mere

Påbud om indberetning af overskridelser af emissionsgrænseværdier på Slagelse forbrænding

Påbud om indberetning af overskridelser af emissionsgrænseværdier på Slagelse forbrænding AffaldPlus Slagelse forbrænding Dalsvinget 11 4200 Slagelse v/ Ole J. Andersen Peter Valsøe MST- Roskilde J.nr. Ref. anbri Den 31. marts 2011 Påbud om indberetning af overskridelser af emissionsgrænseværdier

Læs mere

Kompetenceregler for Region Sjælland. Regionsrådet Forretningsudvalget Administrationen

Kompetenceregler for Region Sjælland. Regionsrådet Forretningsudvalget Administrationen Kompetenceregler for Region Sjælland Regionsrådet Forretningsudvalget Administrationen Revideret 12. juni 2008 1 ndledning ndhold Kompetencereglerne beskriver hvordan kompetencen til at træffe beslutninger

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1)

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1) BEK nr 22 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing.

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing. Direktionen Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: alh@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Februar 2015 J. nr. 11/12879 Ref: alh Referat af fællesmødet fredag den

Læs mere

Genanvendelsesprojekter med jord regler og nævnspraksis

Genanvendelsesprojekter med jord regler og nævnspraksis Genanvendelsesprojekter med jord regler og nævnspraksis Oplæg på den nationale konference natur & miljø 2012, spor J, 2. session Peter Randrup, cand.jur., fuldmægtig, Natur- og Miljøklagenævnet Disposition

Læs mere

Vedtægter. For. Thorsminde Varmeværk A.m.b.a. Havnevej 11. 6990 Ulfborg. Tlf. 97497313

Vedtægter. For. Thorsminde Varmeværk A.m.b.a. Havnevej 11. 6990 Ulfborg. Tlf. 97497313 Vedtægter For Thorsminde Varmeværk A.m.b.a. Havnevej 11 6990 Ulfborg. Tlf. 97497313 1. Navn og hjemsted. 1.1 Selskabets navn er Thorsminde Varmeværk A.m.b.a. 1.2 Selskabets hjemsted er Holstebro kommune.

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet.""."""".""""""""""""""".""""""""""".. ""."".. ""."".. "... "... ""...

Læs mere

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde I medfør af 131, stk. 6, 132, stk. 1, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af alternative

Læs mere

5560/14 ADD 1 lao/js/mc 1 DG E 2 A

5560/14 ADD 1 lao/js/mc 1 DG E 2 A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 17. marts 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2011/0398 (COD) 5560/14 ADD 1 AVIATION 15 ENV 52 CODEC 149 UDKAST TIL RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: Rådets førstebehandlingsholdning

Læs mere

Denne skrivelse har til formål at give et overblik over, hvordan nytteindsats kan bruges i beskæftigelsesindsatsen.

Denne skrivelse har til formål at give et overblik over, hvordan nytteindsats kan bruges i beskæftigelsesindsatsen. Orienteringsskrivelse 17. december 2013 Nytteindsats Denne skrivelse har til formål at give et overblik over, hvordan nytteindsats kan bruges i beskæftigelsesindsatsen. 1. Kort og godt om nytteindsats

Læs mere

Vedr. deres j.nr. 09.02.16 P19-5-13 Høring over udkast på afslag på miljøgodkendelse supplerende høringssvar om krav om nødvendighed

Vedr. deres j.nr. 09.02.16 P19-5-13 Høring over udkast på afslag på miljøgodkendelse supplerende høringssvar om krav om nødvendighed Faaborg-Midtfyn Kommune Mellemgade 15 5600 Faaborg Att.: Kaare Bertelsen Dantoft Pernille Aagaard Truelsen Advokat, Ph.D Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Folketingets Skatteudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 1. juni 2016 Besvarelse af spørgsmål 466 alm. del stillet af udvalget

Læs mere

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Sagsfremstilling Der har i flere år været en diskussion omkring mobile salgsenheder og deres berettigelse i Blåvand. Denne diskussion tog til i omfang i 2013.

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 17. juni 2008 J.nr.: NKN-261-00093 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Københavns

Læs mere

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej Odense Kommune - LP 0-766 http://www.odense.dk/topmenu/borger/bolig%20og%20byggeri/byggeri/lokalplaner/l... Side 1 af 2 04-05-2015 Spring til indhold Lokalplanen givermulighed for at omdanne ejendommen

Læs mere

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1)

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) BEK nr 414 af 08/05/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 19. september 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin. Kystdirektoratet, j.nr. 00046 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Værdiansættelse fri bolig direktør

Værdiansættelse fri bolig direktør Page 1 of 6 Værdiansættelse fri bolig direktør Dokumentets dato 27 apr 2010 Dato for 17 maj 2010 14:31 offentliggørelse SKM-nummer Myndighed SKM2010.328.SR Skatterådet Sagsnummer 09-204226 Dokumenttype

Læs mere

I arkivloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1035 af 21. august 2007, som ændret ved lov nr. 1170 af 10. december 2008, foretages følgende ændringer:

I arkivloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1035 af 21. august 2007, som ændret ved lov nr. 1170 af 10. december 2008, foretages følgende ændringer: Lovforslag (udkast) 17. februar 2015 Forslag til lov om ændring af arkivloven I arkivloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1035 af 21. august 2007, som ændret ved lov nr. 1170 af 10. december 2008, foretages

Læs mere

2011 11-2. Identifikationskravet i miljøoplysningsloven. 9. maj 2011

2011 11-2. Identifikationskravet i miljøoplysningsloven. 9. maj 2011 2011 11-2. Identifikationskravet i miljøoplysningsloven FødevareErhverv og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri gav en mand afslag på indsigt i en række oplysninger om samtlige markblokke i Danmark

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag

Indkaldelse af idéer og forslag Indkaldelse af idéer og forslag Til VVM-redegørelse for A. Henriksen Shipping A/S på Hundested Havn xx 2013 Indkaldelse af ideer og forslag Forslag til Kommuneplantillæg Ikke teknisk resume VVM redegørelse

Læs mere

Vedtægter for Rørvig Friskole

Vedtægter for Rørvig Friskole Side 1 af 6 Vedtægter for Rørvig Friskole 1 Hjemsted og adresse m.v. 1.1. Rørvig Friskole er en selvejende, uafhængig virkende grundskole, oprettet den 1. august 1968. 2 Formål Rørvig Friskole har hjemsted

Læs mere

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Administrationsgrundlag for opsætning af mobilantennemaster i Kalundborg Kommune Godkendt Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2009 Side 1 af 5 Administrationsgrundlag

Læs mere

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse 1 Formål.......................................................... 2 2 Lovgrundlag..................................................

Læs mere

Nordisk konference 7. og 8. november 2007 affald fra skibe og modtageordninger i havne

Nordisk konference 7. og 8. november 2007 affald fra skibe og modtageordninger i havne Nordisk konference 7. og 8. november 2007 affald fra skibe og modtageordninger i havne Praktiske erfaringer med affaldshåndtering i danske havne Vicekontorchef Nete Herskind, Danske Havne Regler EU direktiv

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T L E J E K O N T R A K T 1. Parterne 1.1. Mellem Halsnæs Kommune Cvr.nr 29188416 Rådhuset 3300 Frederiksværk (i det følgende kaldet udlejer) og Frivillighedscenteret Cvr.nr xxxxx xxx (i det følgende kaldet

Læs mere

Hvis du vil klage - om at indbringe en sag for Tilsynsmyndighederne

Hvis du vil klage - om at indbringe en sag for Tilsynsmyndighederne Hvis du vil klage - om at indbringe en sag for Tilsynsmyndighederne I denne folder kan du læse om Tilsynsmyndighedernes almindelige kompetence og reaktionsmuligheder over for kommunale beslutninger, der

Læs mere

KOMMENTERET DAGSORDEN Rådsmøde (Landbrug og Fiskeri) den 11-12. juni 2007 Sager på Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggenders område

KOMMENTERET DAGSORDEN Rådsmøde (Landbrug og Fiskeri) den 11-12. juni 2007 Sager på Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggenders område Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 377 Offentligt Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Den 31. maj 2007 KOMMENTERET DAGSORDEN Rådsmøde (Landbrug og Fiskeri) den

Læs mere

Handikap. Advokat Finn Schwarz. - i lyset af EU domstolens dom af 11. april 2013 - Advokat Jacob Goldschmidt Advokat Mette Østergaard

Handikap. Advokat Finn Schwarz. - i lyset af EU domstolens dom af 11. april 2013 - Advokat Jacob Goldschmidt Advokat Mette Østergaard Handikap - i lyset af EU domstolens dom af 11. april 2013 - Gå-hjem møde 18. april 2013 HK Danmark og Elmer & Partnere Advokat Jacob Goldschmidt Advokat Mette Østergaard Advokat Finn Schwarz Program Indledning

Læs mere

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om udpegning og administration af

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om udpegning og administration af NOTAT Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om udpegning og administration af drikkevandsressourcer mv. Hermed fremsender KL s sekretariat høringssvar. Der tages forbehold for en politisk behandling

Læs mere

Danske Havnes mål er, at alle skibe til alle havne kan få lods på rimelige vilkår både hvad angår pris, fleksibilitet og effektivitet.

Danske Havnes mål er, at alle skibe til alle havne kan få lods på rimelige vilkår både hvad angår pris, fleksibilitet og effektivitet. Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Specialkonsulent Krista Risgaard Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej 31 2500 Valby Telefon 3370 3137 Ref. NEH neh@danskehavne.dk Dir 3370 3369 www.danskehavne.dk

Læs mere

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord)

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) Denne information beskriver regler for handel med kolonihavehuse. Beskrivelsen er ikke udtømmende, og kan derfor ikke erstatte rådgivning.

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender 2. maj 2007 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGET. Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0090 Bilag 2 Offentligt

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender 2. maj 2007 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGET. Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0090 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0090 Bilag 2 Offentligt Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender 2. maj 2007 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGET Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets Forordning om ændring

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren:

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Miljøudvalget 2014-15 FLF Alm.del Bilag 227, ULØ Alm.del Bilag 144, MIU Alm.del Bilag 283 Offentligt Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Der er to forslag til hvordan vejen ved Strandpromenaden og Strandvænget lægges udenom (øst for) arbejdsområdet.

Der er to forslag til hvordan vejen ved Strandpromenaden og Strandvænget lægges udenom (øst for) arbejdsområdet. Københavns Kommune Att.: Projektchef Anne Kongsfelt Sendt elektronisk til annkon@tmf.kk.dk (Med kopi til lmo@byoghavn.dk) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution. EFTERSKOLEN I BAKKERNE - TRY.

Vedtægter for den selvejende institution. EFTERSKOLEN I BAKKERNE - TRY. Vedtægter for den selvejende institution. EFTERSKOLEN I BAKKERNE - TRY. 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag. 1. Efterskolen i Bakkerne - Try er en uafhængig selvejende institution med hjemsted i Brønderslev

Læs mere

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 245 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 24. april 2014 Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige

Læs mere

BEATE Benchmarking af affaldssektoren 2012 (data fra 2011) Deponering

BEATE Benchmarking af affaldssektoren 2012 (data fra 2011) Deponering BEATE Benchmarking af affaldssektoren 2012 (data fra 2011) Deponering Rapporten er udarbejdet af Dansk Affaldsforening, DI og Dansk Energi. Redskabet til indsamling af data er stillet til rådighed af Miljøstyrelsen.

Læs mere

Obligatorisk byggeskadeforsikring

Obligatorisk byggeskadeforsikring 22. februar 2008 Sag 07/05004 /anl Obligatorisk byggeskadeforsikring Fra den 1. april 2008 har professionelle bygherrer pligt til at tegne og betale for en byggeskadeforsikring, når de opfører nybyggeri

Læs mere

Bekendtgørelse om PCB, PCT og erstatningsstoffer herfor 1)

Bekendtgørelse om PCB, PCT og erstatningsstoffer herfor 1) Bekendtgørelse om PCB, PCT og erstatningsstoffer herfor 1) I medfør af 7, stk. 1, nr. 1, 2 og 7, 7 a, stk. 1, 44, stk. 1, 45, stk. 2, 80, stk. 2, og 110, stk. 3, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om infrastrukturforvalteres uafhængighed og uvildighed 1

UDKAST. til. Bekendtgørelse om infrastrukturforvalteres uafhængighed og uvildighed 1 UDKAST til Bekendtgørelse om infrastrukturforvalteres uafhængighed og uvildighed 1 I medfør af 102, stk. 1 og 117, stk. 1 i jernbanelov, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes: Anvendelsesområde 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

Metoder og planer i Landskabet

Metoder og planer i Landskabet Metoder og planer i Landskabet Lisbet Mærsk-Møller Kommuneplan Hvad I får fornøjelse af de næste 45 min Planloven Landskab og metode Landskabskaraktermetoden (LKM) Udpegning med LKM Værdifulde landskaber

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere