ÆLDRERÅDET OVERSIGT OVER KANDIDATER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÆLDRERÅDET OVERSIGT OVER KANDIDATER"

Transkript

1 VALG TIL ÆLDRERÅDET OVERSIGT OVER KANDIDATER Her bor Hvidovre Ældreråd og her holdes Ældrerådets møder. Huset, Hvidovrevej 253 B, Hvidovre

2 Bent Aarrebo Pedersen, 74 år Adresse: Vestre Messegade 9a, Avedørelejren, Hovedmærkesagen for mig vil være de bedst mulige livsvilkår for stadig flere ældre i Hvidovre gennem høj kvalitet i ældreplejen, veluddannede medarbejdere, klar og tydelig kommunikation. Medvirke til en fælles indsats, et godt samarbejde mellem alle, der har med ældre at gøre i Hvidovre. Hvorfor stiller jeg op? Boet i Hvidovre siden Nu på 10. år i Avedørelejren. Deltaget aktivt i et alsidigt forenings- og udvalgsarbejde i Hvidovre de seneste 25 år. Været med til at gøre Hvidovre til en attraktiv erhvervs- og bo-kommune. Jeg har 25 års erfaring med bestyrelsesarbejde, har fungeret som formand og næstformand og er i dag formand for Hvidovre Produktionsskole, Danmarks Handelsstandsforeninger, også medlem af Ældrerådet og Avedøre Lokalråd. Derudover været bestyrelsesmedlem i Ungdomsskolen i 20 år, i sidste periode som næstformand. Det har været lærerigt og spændende at være med i Lokalrådet og i Ældrerådet. Jeg føler mig klædt godt på til at være med igen i en helhjertet indsats i næste periode for Hvidovre`s snart borgere over 60 år. Birthe Mingon, 75 år Adresse: Gurrevej 10, st.tv. At arbejde for at mennesket er i centrum At teknologien ikke erstatter den personlige kontakt At borgerne sikres medindflydelse på hverdagen i Hvidovre Hvorfor stiller jeg op? Jeg har været med i ældrearbejdet siden 2002, hvor jeg startede i Risbjerg Lokalråd. I 2006 blev jeg valgt ind i Ældrerådet, og jeg har siden da været sekretær i Ældrerådet og redaktør af Ældrerådets blad, Ældrerådet orienterer. Ældrerådet har en god kontakt til kommunen, og jeg vil meget gerne være med til, at der fortsat er en god dialog mellem politikerne og Ældrerådet. Jeg vil gerne være med til at sikre, at Hvidovre er en god kommune at blive ældre i og sikre, at den enkelte borger er i centrum i egen hverdag.

3 Christian Thode, 72 år Adresse: Strandmarksvej 18, 4tv, Ny teknologi, hjælpemidler og IT må ikke erstatte menneskelig kontakt, og derved fremmedgøre ældre. Vi skal styrke den kommunale sundhedsforebyggelse, genoptræning, rehabilitering og senioraktiviteter. Vi skal sikre, at der et tilstrækkelig antal plejehjemspladser, samt demensog ældreboliger. Hvorfor stiller jeg op? Det at være aktiv i frivilligt arbejde, hvor man kan gøre en forskel, har gennem hele mit liv været betydende for mig. Lige siden jeg i 1954 flyttede til Hvidovre, har jeg været aktiv i adskillige sammenhænge. Jeg kan kort nævne ungdomsarbejde, fagbevægelse, boligbevægelsen, amatørmusiker (Euphonium/Bariton), teknikhjælper (IT/TV) og rejseleder i frivillig rejsegruppe, redaktør af beboerblad og meget andet. Nu er tiden kommet til, at jeg vil være villig til at påtage mig et frivilligt arbejde, der kan være medvirkende til at sikre ældre i Hvidovre et fortsat godt liv, og gøre det bedre hvis muligt. Flemming Cramer-Larsen, 78 år Adresse: Berners Vænge 38 arbejde for, at ældre efter et langt og virksomt liv får er godt og trygt otium i Hvidovre, arbejde for, at den svageste gruppe ældre på plejehjem og i hjemmeplejen sikres bedst mulig pleje, hjælp og omsorg, virke for, at der fastholdes en bred vifte af ældreforeninger, motionstil bud og samvær i det hele taget for Hvidovres ældre. Hvorfor stiller jeg op? Jeg har boet og stiftet familie i Hvidovre siden jeg var 21 år og jeg holder af at bo her, hvor jeg har kontakt med rigtig mange mennesker, ikke mindst gennem frivilligt arbejde med ældre. Jeg interesserer mig for de muligheder og vilkår, der gives ældre, både de, der har en god tilværelse og de, der kunne ønske det bedre. Desuden vil jeg have fokus på genoptræning og ældrepolitik. Jeg vil være med til at videreføre Hvidovre Ældreråd som et velfungerende bindeled mellem kommune, andre myndigheder og os ældre samt udbrede kendskabet til dets virke og opgaver. Jeg stiller op, fordi jeg vil videreføre det spændende rådsarbejde og gøre mit til, at Hvidovre forbliver at være et godt sted at blive ældre i.

4 Grethe Hagedorn, 75 år Adresse: Oppegårdsvej 18 Kvalitet i pleje og omsorg, både i hjemmesygeplejen og på plejehjem Fokus på genoptræning, herunder ventetid til træning. Opfølgning på ældrepolitikken Hvorfor stiller jeg op? Jeg ønsker at genopstille, da jeg stadig har masser af energi og gerne vil have medindflydelse på de ældres velfærd. Jeg vil gerne arbejde videre med mere oplysning om forebyggelse, og ønsker at følge med i kvalitetsstandarderne. Henning Humle, 73 år Adresse: Engvænget 9 At styrke det frivillige foreningsarbejde for ældre At styrke samarbejdet mellem de forskellige foreninger At arbejde for et styrket samarbejde mellem kommunen og foreninger Hvorfor stiller jeg op? Jeg er født i 1941, gift og har to børn og er bosat i Avedøre siden Jeg er udlært snedker og har arbejdet som selvstændig i 30 år. Jeg har bestyrelseserfaring og arbejder frivilligt. Mit mål er at være med til at samle de forskellige foreninger, til en samlet forståelse om det arbejde der udføres af frivillige, for ældre i kommunen. Jeg vil arbejde for at man 2-3 gange om året indkalder til samlet møde for at få en debat fra de forskellige foreninger, og eventuelt udarbejde nogle spørgsmål som man i grupper kunne debattere og sluttelig lægge frem. Jeg vil arbejde for en fælles forståelse hos kommunen, så alle frivillige og deres foreninger får den rette baggrund til at tilrettelægge det arbejde, der udføres.

5 Inge-Lise Rasmussen, 71 år Adresse: Hvidovrevej 310, 3 th. Ældrerådsarbejde som helhed. Hvorfor stiller jeg op? Jeg har i ca. 10 år hjulpet i Det Frivillige Ældrearbejde, bl.a. med skovture, cafe-eftermiddage, salg af billetter til forskellige arrangementer og influenza vaccinationer. Jeg er også kontordame på Ældrerådets kontor, så jeg er i kontakt med mange ældre, som søger vores hjælp. Derudover er jeg også medlem af Risbjerg Lokalråd. Jeg stiller op til Ældrerådet, da jeg mener og håber, at jeg også kan hjælpe på andre punkter, så det godt forhold kan bevares for Hvidovres ældre. Efter at have været i Ældrerådet i 4 år, håber jeg på at blive genvalgt. Jørgen Nygaard, 63 år Adresse: Søstrand Allé 4 Bedre hjælp til den indførte brug af digitale medier. Focus på de ekstra midler til ældreplejen, så de 9,1 million kommer de ældre til gode. Udvidet støtte til at blive længere i hjemmet. Hvorfor stiller jeg op? Jeg stiller op, fordi jeg mener, jeg kan bidrage med noget, via min 40 års arbejde som selvstændig håndværksmester, været medlem af Lions Club i 25 år samt siddet i forskellige bestyrelser og Det Lokale Beskæftigelsesråd. Jeg er gået på efterløn, hvilket bevirker jeg har fået ekstra tid.

6 Margit Dam, 68 år Adresse: Pagteroldvej 7 Mærkesager: Arbejde med kommunens nye ældrepolitik og ældrearbejdet generelt. Tilstrækkelig genoptræning af ældre borgere når de kommer hjem fra hospitalet. Arbejde for tilstrækkelige aflastningspladser. Sikre omsorg og pleje efter hospitalsophold, så man ikke skal være alene før man kan klare sig selv. Hvorfor stiller jeg op? Kommunens nye ældrepolitik og ældrearbejde generelt i forskellige sammenhænge interesserer mig. Jeg vil gerne yde en indsats og have indflydelse på politikken og praksis. Jeg er også næstformand i Bruger- Pårørenderådet på Strandmarkshave og er aktiv i min fagforenings seniorklub. Ole Willumsen, 70 år Adresse: Strøbyholm 32 Trafikale forhold, herunder offentlig trafik og adgangsforhold ved butikker, offentlige steder etc. Tydelig og forståelig kommunikation mellem myndigheder/ ældreråd og den ældre del af befolkningen. Bedst mulige forhold for alle kommunens ældre, også inden for hjemmeplejen og på plejecentrene. Hvorfor stiller jeg op? Efter Ældrerådsvalget i 2010 blev jeg suppleant og formand for Avedøre Lokalråd, medlem af redaktionen for Ældrerådets blad samt medlem af Trafikudvalget. Disse 4 års tætte samarbejde har givet mig et grundigt kendskab til Ældrerådets arbejde, og indsigt i hvor vigtigt det er at fremstå som en kompetent medspiller, når kommunen skal træffe beslutninger med betydning for Hvidovres ældre befolkning. I den sammenhæng har det været vigtigt for mig at konstatere, at der virkelig lyttes til Ældrerådets mening. Derfor ønsker jeg at præge dette arbejde i endnu højere grad som medlem af Ældrerådet.

7 Peter Lougart, 68 år Adresse: Hvidovre Strandvej 46 Det skal være trygt og sikkert at blive ældre i Hvidovre, også som enlig eller uden familie. Ældre skal vises respekt og værdighed, som de selv har været opdraget til at behandle deres ældre. Mange ældre sidder heldigvis i bedre kår nu til dags, derfor skal vi især være opmærksomme på de, som ikke gør. Hvorfor stiller jeg op? Fra ganske ung har jeg været en interesseret og aktiv deltager i de omgivelser, som jeg nu en gang har befundet mig i - fra elevråd i skolen, talsmand i militæret, skolebestyrelsesmedlem, formand for Hvidovre Fodbold og byrådsmedlem i flere perioder. Siden 2006 formand for Strandmark Lokalældreråd og i de sidste 4 år medlem af det nuværende Ældreråd. Som formand for Det Frivillige Ældrearbejde i Hvidovre, har jeg et godt og lærerigt samarbejde med vores frivillige hjælperkorps. Jeg har derfor stor lyst til, og interesse for, at fortsætte mit virke for de ældre, som medlem af det kommende Ældreråd. Wivie Groth, 68 år Adresse: Hvidovre Enghavevej 42.st.tv. At gøre Hvidovre til en Kommune, der er god at blive gammel i. Være med til, at de ældre får den støtte og hjælp, som de har brug for i dagligdagen. Vil være med til, at de ældre kan få så meget ud af deres alderdom som muligt. Hvorfor stiller jeg op? Fordi jeg har stor interesse for ældres ve og vel, og på nuværende tidspunkt arbejder med ældre på plejehjemmet Dybenkærshave. Samtidig er jeg også frivillig på ældreområdet, hvor jeg er sygehusven hos Ældresagen, derfor kunne jeg godt tænke mig at være med i Ældrerådet.

8 VALG TIL ÆLDRERÅDET Alle der er fyldt 60 år senest den 14. april og som har fast bopæl i Hvidovre er stemmeberettigede Husk at afsende din brevstemme senest mandag d. 14. april. Ældrerådet fungerer som sparringspartner til Kommunalbestyrelsen og har høringsret på politiske sager, der berører ældrebefolkningen i Hvidovre. Ældrerådet deltager også i forskellige arrangementer i samarbejde med foreningslivet generelt og Hvidovre Kommune. Hvidovre Ældreråd repræsenterer dig og dine interesser husk at bruge din stemmeret! HUSK! DIN STEMME ER MED TIL AT GIVE ÆLDRERÅDET STØRRE STYRKE

Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged. Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 26.5.2016

Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged. Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 26.5.2016 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 26.5.2016 Horsens Kommunes værdighedspolitik 1 HORSENS KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK VELFÆRD

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er.

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Værdighedspolitikken 2016 Forord- Værdighed Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er vigtigt, når vi taler

Læs mere

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice.

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice. Social- og Seniorudvalget Drejebog for borgerinddragelse 28. februar 2008 dok.nr. 13394/08 1. Indledning Social- og Seniorudvalgets område omfatter: sociale pensioner, økonomiske ydelser, ældreplejen,

Læs mere

Spørgeskema vedrørende Herning kommunes værdighedspolitik.

Spørgeskema vedrørende Herning kommunes værdighedspolitik. Spørgeskema vedrørende Herning kommunes værdighedspolitik. I 2016 er der udarbejdet en værdighedspolitik indenfor ældreområdet I Herning Kommune. Vi er som Danske Diakonhjem og dermed samarbejdspartner

Læs mere

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje Forord til ældrepolitikken en værdig ældrepleje Vision: Et god og aktivt liv Ældrepolitikken blev vedtaget 1. gang i september 2013, og blev til i et godt samarbejde med

Læs mere

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Ældre- og værdighedspolitikken retter sig både mod borgere over 65 år og borgere med pleje og behandlingsbehov. Eksempelvis alvorligt syge i alle aldre, der har behov

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Ældrerådet i Ishøj Kommune

Ældrerådet i Ishøj Kommune Ældrerådet i Ishøj Kommune for alle over 60 år Ishøj Kommune Ældrerådet 1/2006 1 Valgt i perioden 1. juni 2005 til 31. maj 2009 for henholdsvis 4 og 2 år Formand Vibeke Jensen Vejlebrovej 101, 2. tv. 2635

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-18

VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-18 VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-18 2 Baggrund 3 Sammen om værdighed 4 Livskvalitet 6 Selvbestemmelse 7 Kvalitet, kommunikation, tværfaglighed og sammenhæng i plejen 9 Mad, måltider og ernæring 10 En værdig død

Læs mere

Værdighedspolitik for ældre i Ballerup Kommune

Værdighedspolitik for ældre i Ballerup Kommune Værdighedspolitik for ældre i Ballerup Kommune 2 Forord ved borgmesteren Værdighedspolitik for ældre i Ballerup Kommune beskriver vores visioner og værdier for den kommunale ældrepleje. Helt præcist sætter

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Kvalitetsstandard Vedligeholdende træning. Voksenservice

Kvalitetsstandard Vedligeholdende træning. Voksenservice Kvalitetsstandard Vedligeholdende træning Voksenservice 1 2 1. Overordnede rammer 1.1 Formål med lovgivningen 1.2 Hvem kan modtage ydelsen Vedligeholdende træning At afhjælpe væsentlige følger af fysiske

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd d. 14.3.2016

VÆRDIGHEDSPOLITIK dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd d. 14.3.2016 VÆRDIGHEDSPOLITIK dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd d. 14.3.2016 Citater fra inspirationsmøde Værdier Målsætninger Indsatser Økonomisk prioritering Ligeværdig dialog med ægte interesse Individuelt

Læs mere

Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011

Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011 Notat 5. december 2012 Sagsbeh: clja01 Dok.nr.: Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden Måltider der forebygger og rehabilitere Vibeke Høy Worm Voksenenheden Det handler om Uden mad og drikke duer helten ikke heller ikke når man bliver ældre Baggrund for projekt God mad - godt liv Regeringen

Læs mere

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning for Døvblinde Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for, at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandard på området for ledsagerordning og kontaktperson

Læs mere

Læs præsentationer. Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016. Opstillede til generalforsamlingen 2016. Indhold

Læs præsentationer. Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016. Opstillede til generalforsamlingen 2016. Indhold Præsentation af opstillede til generalforsamlingen 2016 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk Indhold Bianca Rauff Hofman Martin Opstillede til generalforsamlingen 2016

Læs mere

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter Bilag 1: Beskrivelse af Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk DFUNK Følgende redegørelse er baseret på skriftlig information fra DFUNK s sekretariat omkring deres ung-til-ung grupper, informationer fra organisationens

Læs mere

Strategi- og kulturudvikling i DGI Nordjylland

Strategi- og kulturudvikling i DGI Nordjylland Strategi- og kulturudvikling i DGI Nordjylland Tør vi forandre os Januar, 2013. Af Sandra Houmann medarbejder i intenz Forord Formålet med denne artikel er at dokumentere, hvilken rejse DGI Nordjylland

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Gældende fra maj 2016. Genoptræning. Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune. Ishøj Kommune

Gældende fra maj 2016. Genoptræning. Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune. Ishøj Kommune Gældende fra maj 2016 Genoptræning Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune Ishøj Kommune Vi er glade for at kunne præsentere Ishøj og Vallensbæk kommuners kvalitetsstandard

Læs mere

Seniorjobberen. 25 februar 2016

Seniorjobberen. 25 februar 2016 25 februar 2016 Nr. 2-25. februar 2016. Nr. 2 LIVSBILLEDER PÅ ET PLEJECENTER har været på besøg på plejecentret Møllehuset på Nørrebro og talt med seniorjobber Michael Rønsdorf. Af: Peter Martinussen Fotos:

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde mandag den 17. august 2015 kl. 9.00 på Munkebo gamle Rådhus, mødelokale 2.

Referat. fra. Ældrerådets møde mandag den 17. august 2015 kl. 9.00 på Munkebo gamle Rådhus, mødelokale 2. 1 Deltagere: Ane Sofie Andersen Hjorth (AH) Karen Marie Lorentzen (KL) Jane Margrethe Yde Fonvig (JF) Erik Duerlund (ED) Harry Skjoldemose (HS) Allis Kristiansen (AK) Kurt Meilbye Poulsen (KP) Leif Madsen

Læs mere

Midlertidigt ophold på plejecenter

Midlertidigt ophold på plejecenter Midlertidigt ophold på plejecenter Kvalitetsstandard 2015 Hvad er formålet? Formålet med et midlertidigt ophold er, at du efterfølgende kan leve så aktivt og selvstændigt et liv som muligt. Vi tager udgangspunkt

Læs mere

Socialdemokraternes ordførertale. Ved 1. behandling af budget 2015-2018

Socialdemokraternes ordførertale. Ved 1. behandling af budget 2015-2018 Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2015-2018 v/ Lotte Cederskjold, Politisk ordfører (S) (Det talte ord gælder) Indledning Aarhus er i en rivende udvikling og det er vores ansvar

Læs mere

Valg af medarbejderrepræsentant og dennes suppleant til beredskabskommissionen.

Valg af medarbejderrepræsentant og dennes suppleant til beredskabskommissionen. Valg af medarbejderrepræsentant og dennes suppleant til beredskabskommissionen. I vedtægterne for Beredskab Fyn fremgår det, at der skal være en medarbejderrepræsentant i beredskabskommissionen. Derfor

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal planlægge

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL Operation Dagsværk har siden starten af 2010'erne ikke gennemgået den udvikling, man kunne have håbet, tværtimod. Indsamlingsresultatet har været faldende og det samme har

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Vision for ældreområdet. Vi skaber rammerne for det gode hverdagsliv

Vision for ældreområdet. Vi skaber rammerne for det gode hverdagsliv Vision for ældreområdet Vi skaber rammerne for det gode hverdagsliv Vi skaber rammerne for det gode hverdagsliv Thisted Kommunes vision for ældreområdet er et resultat af en proces, hvor mange gode kræfter

Læs mere

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 A-KASSE Brug dine muligheder Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 Indhold Forord 3 Tag uddannelse 4 Uddannelsesmuligheder under ledighed 6 Sig ja til jobrotation

Læs mere

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune 2012-2022 VISIONER OG MÅL for den psykosocial indsats i Rudersdal Kommune 2012-2022 Indledning Rudersdal

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Ulstedparken

Velkommen til Plejehjemmet Ulstedparken Velkommen til Plejehjemmet Ulstedparken Ulstedparken 13 9370 Ulsted Velkommen til Ulstedparken Jeg og personalet på Plejehjemmet Ulstedparken vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, at du og dine pårørende

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d.

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Godkendt af byrådet d. 1 of 6 2 of 6 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem - En

Læs mere

Værdighedspolitik. Bilag til Velfærdspolitikken på Voksen og ældreområdet - 2016

Værdighedspolitik. Bilag til Velfærdspolitikken på Voksen og ældreområdet - 2016 Værdighedspolitik Bilag til Velfærdspolitikken på Voksen og ældreområdet - 2016 Revideret den 23.2.2016 Dokument nr. 480-2016-140850 Sags nr. 480-2015-107141 Indhold Baggrund... 2 Indledning... 3 Tema...

Læs mere

Et værdigt liv med demens

Et værdigt liv med demens Handleplan for Tønder Kommunes demenspolitik i Psykiatri og handicap Gældende for 2016 og 2017 Et værdigt liv med demens Udarbejdet efterår 2015 Indsats Handlinger Ansvarlig Tidlig opsporing og koordineret

Læs mere

Kvalitetsstandard 2015. Få et aktivt og selvstændigt liv så længe som muligt

Kvalitetsstandard 2015. Få et aktivt og selvstændigt liv så længe som muligt Træning Kvalitetsstandard 2015 Få et aktivt og selvstændigt liv så længe som muligt Formålet med træning Formålet med træningen er, at du har et selvstændigt og aktivt liv så længe som muligt. Målet er,

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Kvindelige meningsdannere

Kvindelige meningsdannere 2016 Kvindelige meningsdannere - for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk - med særlig fokus på kommunikation i fagbevægelsens demokrati- og på kongres. Baggrund: Fagbevægelsen og samfundet mangler

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Sundheds- og Ældreafdelingen. Valg til Ældrerådet Furesø Kommune. Tirsdag den 17. november 2009. Kandidater

Sundheds- og Ældreafdelingen. Valg til Ældrerådet Furesø Kommune. Tirsdag den 17. november 2009. Kandidater Sundheds- og Ældreafdelingen Valg til Ældrerådet Furesø Kommune Tirsdag den 17. november 2009 Kandidater Valg til Ældrerådet i Furesø Kommune Tirsdag den 17. november 2009 kl. 9.00-20.00 afholdes valg

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Udkast til værdighedspolitik 2016-17

Udkast til værdighedspolitik 2016-17 Udkast til værdighedspolitik 2016-17 Indhold Borgmesterens forord... 2 Værdighed i Greve Kommune... 2 Temaer... 2 1. Livskvalitet... 3 2. Selvbestemmelse... 3 3. Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Genoptræning og vedligeholdende træning

Genoptræning og vedligeholdende træning Genoptræning & vedligeholdende træning Servicelovens 86, stk. 1 og 2 Kvalitetsstandarder 1 Indhold Kære borger... 3 Genoptræning - Servicelovens 86.1 Formål med genoptræning?... 4 Hvem kan få bevilget

Læs mere

Københavns Kommunes ældrepolitik 2015-2018

Københavns Kommunes ældrepolitik 2015-2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Omsorg Københavns Kommunes ældrepolitik 2015-2018 Resultater fra 6 borgermøder i juni 2014 Center for Omsorg Københavns Kommunes Ældrepolitik

Læs mere

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole

ledelsesgrundlag Københavns Kommunes Ungdomsskole Københavns Kommunes Ungdomsskole ledelsesgrundlag 2 ledelsesgrundlag 2008 s ledelsesgrundlag Ungdomsskolens ledelsesgrundlag er et udtryk for de forventninger, du som medarbejder kan have til din leder. Det er udarbejdet i fællesskab

Læs mere

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013 Ågården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynets Konklusion... 3 1. Hvad skal kommunale

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Tør du blive frivillig? Som frivillig i redningsberedskabet skal du kunne klare lidt af hvert!

Tør du blive frivillig? Som frivillig i redningsberedskabet skal du kunne klare lidt af hvert! Tør du blive frivillig? Som frivillig i redningsberedskabet skal du kunne klare lidt af hvert! Som frivillig bærer arbejdet lønnen i sig selv Det danske samfund og redningsberedskabet har brug for frivillige.

Læs mere

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer Notat Emne: Til: Kopi: til: Sundhed og Omsorgs serviceniveau/kvalitetsstandarder 2014 Byrådet Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Den 13. august 2014 Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret

dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret Dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens målsætninger > Alle børn trives og udvikler sig > Leg og læring går nye veje > Dagtilbuddet mestrer engagement, mod og handlekraft

Læs mere

Solaris Værdigrundlag

Solaris Værdigrundlag Solaris Værdigrundlag Solaris En forening der giver inspiration og motivation til at fastholde og fremme spejderarbejdet. Solaris er en forening under Det Danske Spejderkorps. Dermed defineres Solaris

Læs mere

Visitation til hjemmehjælp

Visitation til hjemmehjælp Visitation til hjemmehjælp Indledning Denne pjece er for dig, der ønsker at søge - eller modtager hjemmehjælp i Herlev Kommune. Du finder information om, hvordan du får hjælp samt hvilke rettigheder, pligter

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Og vi fortsætter på dagsordenen og går videre til sag nummer 14, som kommer fra Sundhed og Omsorg, Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016. Og jeg skal høre, om der

Læs mere

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET Som led i udmøntningen af ældremilliarden til løft af ældreområdet er det besluttet, at der efter et år skal gennemføres en erfaringsopsamling. Som det fremgår af tilsagnsbrevet, er det et krav til alle

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Når katastrofen rammer

Når katastrofen rammer Når katastrofen rammer Guy Calef/Red Barnet Undervisningsvejledning 0.-3. klasse Indhold 3 4 Til underviseren Hvad skal man være opmærksom på? 4 5 6 6 7 Information til forældre Målgruppe, tidsforbrug

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Værdighedspolitik 2016-2019 Langeland Kommune

Værdighedspolitik 2016-2019 Langeland Kommune Langeland Kommune Indhold Forord... 2 Formål med værdighedspolitikken... 3 Ældre i Langeland Kommune... 4 Vision og mål... 6 Strategisk mål for værdighedspolitik 2016-2019... 6 Målgrupper for indsatser

Læs mere

Forslag til pædagogiske læreplaner

Forslag til pædagogiske læreplaner Forslag til pædagogiske læreplaner Tema 1 Barnets alsidige udvikling Overordnede mål At tilbyde børnene mange forskellige muligheder for at deltage aktivt og få betydningsfulde sociale og kulturelle erfaringer.

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune Mini-projektbeskrivelse Cykling uden alder Holbæk Kommune 2014 1 Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 Formål... 3 Projektets ide og forventede forandring... 4 Cykling uden alder Konceptet... 4 Budget...

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen

HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen Denne folder kan du også finde på vores hjemmeside www.bovia.dk sammen med andre nyttige oplysninger. HVEM ER DU? Vælg dit faneblad og se om du har sikret din fremtid i boligforeningen ImageConsult Hvorfor

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard

Plejebolig. Kvalitetsstandard Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om plejebolig. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau,

Læs mere