1. Velkomst 2. Ændringer i lov om radiofrekvenser 3. Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication Conference

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Velkomst 2. Ændringer i lov om radiofrekvenser 3. Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication Conference"

Transkript

1 1. juli 2013 Sag 13/02634 /pemakn-erst Hovedpunktnotat fra 11. møde i Frekvensforum den 12. juni 2013 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Ændringer i lov om radiofrekvenser 3. Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication Conference 2015) 4. Status på PPDR (Public Protection and Disaster Relief) (indlæg fra Steffen Ring, Motorola Solutions Danmark A/S) 5. RSPG arbejdsprogrammet (Radio Spectrum Policy Group) 6. Orientering om a. Arbejdet i RSC (Radio Spectrum Committee) b. Status for 800 MHz, herunder forstyrrelser c. Mobilkortlægning 7. Forslag til dagsordenpunkter for de næste møder i Frekvensforum 8. Eventuelt. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk Ad 1) Velkomst Erhvervsstyrelsen bød velkommen til det 11. møde i Frekvensforum. Ad 2) Ændringer i lov om radiofrekvenser Erhvervsstyrelsen orienterede om en række mulige ændringer i lov om radiofrekvenser. Det drejede sig om, at tilvejebringe et grundlag i frekvensloven for, at de rettigheder til satellitbanepositioner i den geostationære bane, som Danmark er tildelt i medfør af ITU s Radioreglement, kan udnyttes. Der er ikke hjemmel i loven i dag til at udstede tilladelser til dette formål. at justere eller ophæve enkelte bestemmelser i loven på baggrund af erfaringerne med loven siden dens ikrafttræden den 1. januar Bl.a. er dele af bestemmelserne om tildeling af tilladelser til

2 2/5 deltagere i auktioner og offentlige udbud over radiofrekvenser samt om fastsættelse af vilkår i tilladelser, der udstedes på baggrund heraf, ikke relevante i forhold til, hvordan processen tilrettelægges og gennemføres i dag. Endelig overvejes lov om auktion over tilladelser til 3. generations mobilnet (3G-loven) og de to i medfør heraf udstedte bekendtgørelser ophævet. Med en ophævelse af 3G-loven og -bekendtgørelserne i 2016 vil 3Gtilladelserne indtil deres udløb i 2021 alene blive administreret efter de gældende bestemmelser og principper i frekvensloven. Erhvervsstyrelsen oplyste, at forslag til ændringer forventes fremsat om ca. 1½ år, hvilket vil sige i folketingssamlingen 2014/2015. Frekvensforum havde ikke umiddelbart bemærkninger til forslagene. Erhvervsstyrelsen indbød Frekvensforums medlemmer til i god tid at fremkomme med forslag til eventuelle lovændringer, som der ses behov for. Ad 3) Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication Conference 2015) Erhvervsstyrelsen orienterede om den kommende WRC-15, som er planlagt holdt i Genève i perioden november I orienteringen kom Erhvervsstyrelsen ind på: Det forberedende arbejde i ITU-R s studiegrupper, hvor der foretages tekniske og regulatoriske undersøgelser. ITU s Conference Preparatory Meeting (CPM), hvor resultaterne af studiegruppernes arbejde samles i en stor rapport til WRC-15 Den europæiske forberedelse i CEPT s CPG (Conference Preparatory Group), hvor der er etableret fire projektgrupper: o PT-A: PPDR, WRC-18, EESS o PT-B: Satellit o PT-C: Maritim, radioamatører o PT-D: Yderligere frekvenser til IMT. Mobile tjenester i 700 MHz båndet Den danske forberedelse til WRC-15 (statusnotater på hjemmeside, høringer over fælleseuropæiske forslag samt fastlæggelse af mandat for den danske delegation).

3 3/5 Dagsordenspunkter med særlig dansk fokus: o 1.1 Yderligere frekvenser til IMT, herunder mobilt bredbånd. o 1.2 Mobil anvendelse af båndet MHz. o 1.3 PPDR. o 1.11 Jordobservationssatellitter 7/8 GHz. o 1.15 Frekvenser til maritim on-board kommunikation. o 1.16 Frekvenser til maritime AIS tjenester. o 10 Dagsorden for WRC-18. Frekvensforum tog orienteringen til efterretning. Ad 4) Status på PPDR (Public Protection and Disaster Relief) (indlæg fra Steffen Ring, Motorola Solutions Danmark A/S) Steffen Ring, Motorola Solutions Danmark A/S, kom i sin præsentation om PPDR ind på: Det gode samarbejde mellem EU og ECC om harmonisering af frekvensbånd til PPDR Samarbejdet med brugerne om de frekvensmæssige behov i forbindelse med PPDR Det globale samarbejde omkring PPDR ITU-R arbejdet, herunder beslutning om frekvenser i 700 MHz området samt om revisionen af ITU Resolution 646 om PPDR Arbejdet i CEPT og EU, herunder RSPP (Radio Spectrum Policy Programme), mandatet fra Kommissionen til CEPT omkring WRC-15 samt arbejdet i Project Team 49 under WGFM (Working Group Frequency Management) Brugerkrav, herunder ECC rapport 199, som estimerer et frekvensbehov på ikke under 2 x 10 MHz samt identificerer 700 MHz frekvensbåndet som kandidatbånd i Europa efter Steffen Ring nævnte endvidere, at UK og Tyskland har sendt ECC rapport 199 til ITU med henblik på, at den kan indgå i det videre arbejde i ITU-regi. Under den følgende drøftelse og som svar på spørgsmål nævnte Steffen Ring, at frekvensbehovet på almindelige dage ville være på 2 x 10 MHz, og at der ved større arrangementer skønnedes et behov på 2 x 15 MHz. Det var Steffen Rings opfattelse, at kommunikationsbehovet ikke ville kunne dækkes under en prioriteret anvendelse i eksisterende telenet. Erhvervsstyrelsen bemærkede, at en etablering af et PPDR net forudsatte, at danske brugere var interesseret heri, og indtil nu havde der ikke været udtrykt interesse herfor heller ikke fra Beredskabsmyndighederne.

4 4/5 Ad 5) RSPG arbejdsprogrammet (Radio Spectrum Policy Group) Erhvervsstyrelsen orienterede om arbejdsgrupperne under RSPG, som arbejder på rapporter og udtalelser efter RSPG s arbejdsprogram. Af væsentlige emner nævntes: Der undersøges og vurderes forskellige muligheder for at imødekomme de fremtidige behov for frekvenser til trådløst bredbånd inden for tidsrammen Der arbejdes på at få afdækket, hvordan LSA (Licensed Shared Access) kan udvikles til fremme af mere frekvensdeling. Udkast til europæiske prioriteter, og hvad der ønskes opnået fra EU s side ved WRC-15. Forbedret håndtering af forstyrrelser. Mulighederne for, at rene modtagere bliver omfattet af det kommende radiodirektiv. Undersøgelse af udviklingen inden for de enkelte EU-sektorer som anført i frekvenspolitikprogrammet for at identificere eventuelle nye frekvensbehov og efterspørgslen i de kommende år. Forslag til løsning på eventuelle koordinationsproblemer i tilfælde af, at 700 MHz-båndet vil blive anvendt til bredbånd i stedet for broadcast. Orienteringen gav ikke anledning til udveksling af synspunkter i Frekvensforum. Ad 6a) Orientering om arbejdet i RSC (Radio Spectrum Committee) Erhvervsstyrelsen orienterede om følgende emner: Liberalisering af UMTS-båndet i 2 GHz-båndet Spectrum inventory (frekvensoversigten) 700 MHz-båndet Revision af SRD-beslutningen Ad 6b) Orientering om status for 800 MHz, herunder forstyrrelser Erhvervsstyrelsen orienterede om status for 800 MHz-udrulningen samt status for forstyrrelser i Danmark og i Sverige, Tyskland og UK. Det oplystes, at Stofa A/S har registreret 29 tilfælde af forstyrrelser, hvor terminaludstyret er problemet. Under en kampagne, hvor 1600 installationer blev undersøgt, kunne det konstateres, at halvdelen af installationerne er dårlige. Det nævntes, at Stofa A/S har flyttet et antal analoge kanaler, som har et lille seerunderlag, op på K62-K68 for at reducere antallet af mulige forstyrrelsesklager.

5 5/5 Teracom A/S nævnte, at klager over problemer med modtagelse af tv på K59 i hovedstadsområdet er begyndt at dukke op. Erhvervsstyrelsen modtager gerne oplysninger om forstyrrelsesmæssige problemer og årsagen hertil. Ad 6c) Orientering om mobilkortlægning Erhvervsstyrelsen gav en orientering om den gennemførte mobilkortlægning, som er resultat af et samarbejde med telebranchen, KL og Danske Regioner. Resultatet af dette initiativ er foreløbig udmøntet i to rapporter: En kortlægning af den beregnede mobildækning i Danmark og en kortlægning af den oplevede mobildækning på udvalgte steder. Ad 7) Forslag til dagsordenpunkter for de næste møder i Frekvensforum Der blev ytret ønske om at få belyst de frekvensbehov til bredbåndskommunikation, som fremgår af forskellige offentliggjorte rapporter. Erhvervsstyrelsen bemærkede, at der også findes forskellige rapporter om datatrafik, og opfordrede Frekvensforums medlemmer til at sende rapporter, de kender til, til Erhvervsstyrelsen (fti@erst.dk). Et medlem af Frekvensforum oplyste, at der kan forventes en 12-dobling af mobil datatrafik frem til år Erhvervsstyrelsen vil ca. en måned inden næste møde sende en forespørgsel til Frekvensforums medlemmer om eventuelle punkter til dagsordenen. Ad 8) Eventuelt Intet.

Undersøgelse af behov for frekvenser til antenne-tv og mulighederne for mobilt bredbånd i 700 MHz

Undersøgelse af behov for frekvenser til antenne-tv og mulighederne for mobilt bredbånd i 700 MHz Undersøgelse af behov for frekvenser til antenne-tv og mulighederne for mobilt bredbånd i 700 MHz Orienteringsmøde i Erhvervsstyrelsen 28. juni 2013 kl. 12:30-14:00 Dagsorden 1. Velkomst ved vicedirektør

Læs mere

Hovedpunktnotat fra 10. møde i Frekvensforum den 11. oktober Dagsorden:

Hovedpunktnotat fra 10. møde i Frekvensforum den 11. oktober Dagsorden: 16. november 2012 Sag 12/02019 /pemakn-erst Hovedpunktnotat fra 10. møde i Frekvensforum den 11. oktober 2012 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Trådløse mikrofoner (indlæg fra Sennheiser Nordic A/S) 3. Liberalisering

Læs mere

7. Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr. 00 032 for laveffekts

7. Bekendtgørelse om Dansk radiogrænseflade nr. 00 032 for laveffekts Se høringsliste 28. marts 2015 Sag 2015-2686 /PEMAKN Høring om udkast til nye/ændrede bekendtgørelser på radiofrekvensområdet Hermed udsendes i høring følgende udkast til nye/ændrede regler på frekvensområdet:

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

Interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz og 2300-2400 har været sendt i høring i perioden den 30. oktober 16. november 2015.

Interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz og 2300-2400 har været sendt i høring i perioden den 30. oktober 16. november 2015. HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for Tele Dato 8. juli 2016 /hsm Høringsnotat vedrørende høring over interessen for frekvenser i frekvensbåndene 1,5 GHz og 2300-2400 MHz Interessen for frekvensbåndene

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz

Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz I medfør af det frekvenspolitiske rammemandat af 3. maj 2012 skal Energistyrelsen arbejde for en fleksibel anvendelse af radiofrekvenser

Læs mere

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00.

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00. Til importører Meddelelse nr. 03/2015 tekstil og beklædning 10. december 2015 Orientering om regler for import af tekstil og beklædning i 2016 Hviderusland og Nordkorea EU fortsætter i 2016 de ensidige

Læs mere

Tilladelse H031156 til anvendelse af frekvenser til trådløst kommunikationsnet (TK) i Danmark.

Tilladelse H031156 til anvendelse af frekvenser til trådløst kommunikationsnet (TK) i Danmark. IT- og Telestyrelsen, den 23. december 2009 Tillæg nr. 2 til Tilladelse til anvendelse af frekvenser til oprettelse og drift af radioanlæg i GSM1-nettet I GSM-tilladelsen af 28. februar 1997 (GSM1) foretages

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0471 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0471 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0471 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 2 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 2 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 2 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Kommissionens forslag til Rådets afgørelse om den holdning,

Læs mere

Troels Østergaard Serup

Troels Østergaard Serup Troels Østergaard Serup Fra: Kathrine Ahrenholt Sendt: 20. april 201608:07 Til: 'lars.kierkegaard@teracom.dk' Cc: Michael Honoré Emne: Høring i forbindelse med begrænset udbud af WAN

Læs mere

Erhvervsstyrelsen giver hermed DR tilladelse til frekvensanvendelse til T-DAB udsendelser i Danmark.

Erhvervsstyrelsen giver hermed DR tilladelse til frekvensanvendelse til T-DAB udsendelser i Danmark. DR DR Byen Emil Holms 20 0999 København C 22. maj 2015 Tilladelse H100594 til anvendelse af frekvenser til udsendelse af T- DAB Erhvervsstyrelsen giver hermed DR tilladelse til frekvensanvendelse til T-DAB

Læs mere

Notat om høring over de fælleseuropæiske forslag til WRC-19

Notat om høring over de fælleseuropæiske forslag til WRC-19 Notat om høring over de fælleseuropæiske forslag til WRC-19 Kontor/afdeling Center for tele Dato 19. juni 2019 J nr. /PLUA Den verdensomspændende radiokommunikationskonference, World Radiocommunication

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0043 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0043 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0043 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 29. februar 2016 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om anvendelsen af 470-790

Læs mere

Bekendtgørelse om Revisornævnet 1

Bekendtgørelse om Revisornævnet 1 Udkast til Bekendtgørelse om Revisornævnet 1 I medfør af 47, stk. 1, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som senest ændret ved lov nr. af maj

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

1. Bekendtgørelse om fastlæggelse af rammerne for anvendelse og indbyrdes prioritering af de samlede radiofrekvensressourcer (frekvensplan).

1. Bekendtgørelse om fastlæggelse af rammerne for anvendelse og indbyrdes prioritering af de samlede radiofrekvensressourcer (frekvensplan). 4. marts 2014 Sag 14/00678 /pemakn-erst Høring om udkast til ny frekvensplan, herunder nye bekendtgørelser om frekvensanvendelse med/uden tilladelse samt om radiogrænseflader Hermed udsendes i høring følgende

Læs mere

Transportministeriet. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K trm@trm.dk

Transportministeriet. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K trm@trm.dk Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K trm@trm.dk 24. juni 2014 Sag 14/00160 /grkoni Cc: regulation@telenor.dk, nkp@telenor.dk sojo@telenor.dk og lhb@telenor.dk Afgørelse om tilladelse

Læs mere

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen?

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? 1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? Præsentation TELE 2011, 16. marts 2011 Vicedirektør Finn Petersen IT- og Telestyrelsen Teleforliget - 8. september 1999 Grundlæggende

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Dialogmøde om 1800 MHzfrekvensbåndet. 27. Juni 2014

Dialogmøde om 1800 MHzfrekvensbåndet. 27. Juni 2014 Dialogmøde om 1800 MHzfrekvensbåndet 27. Juni 2014 Eftermiddagens program 1. Velkomst 2. Opdeling af frekvensbåndet 3. Modernisering af de nuværende dækningskrav i 1800 MHz-tilladelserne 4. Mulighed for

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Tilbudsbetingelser for

Tilbudsbetingelser for Tilbudsbetingelser for Konsulentopgave om bistand til forberedelse og gennemførelse af EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark 21. februar 2014 ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 29.9.2005 KOM(2005) 461 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET, EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber 24. marts 2015 Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber Erhvervsstyrelsen har foretaget en undersøgelse af kønsfordelingen pr. 19. februar 2015 samt pr. 1. januar i de seneste 10

Læs mere

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination TDC A/S Nørregade 21 0900 København C 28. januar 2005 s tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination I medfør af 52 i lov nr. 418 af 31. maj 2000 skal TDC A/S som udbyder med stræk markedsposition

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 27 af 10. oktober 2002 om tilslutning af terminaludstyr til det offentlige telenet. Anvendelsesområde.

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 27 af 10. oktober 2002 om tilslutning af terminaludstyr til det offentlige telenet. Anvendelsesområde. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 27 af 10. oktober 2002 om tilslutning af terminaludstyr til det offentlige telenet I medfør af 2, 3 stk. 3, 14 og 15 i landstingsforordning nr. 10 af 28. oktober 1993 om

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 1. juli 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2014 (j.nr. 2013-0036197) Ikke part og anmodning

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Djøf Advokat

Vedtægter for Djøf Advokat Vedtægter for Djøf Advokat 1 Foreningens navn 2 Delforeningens formål 3 Forholdet til Djøf 4 Medlemmer 5 Kontingent 6 Djøf Advokat 7 og 8 Repræsentantskabet 9-11 Ordinært repræsentantskabsmøde 12 og 13

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Udkast Til. Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Udkast Til. Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Udkast Til Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf.

Læs mere

Heraf tilkendegives det i seks af svarene, at der ikke er bemærkninger til høringen. Disse høringssvar er fra:

Heraf tilkendegives det i seks af svarene, at der ikke er bemærkninger til høringen. Disse høringssvar er fra: Notat Høringsnotat om høring af de fælleseuropæiske forslag til WRC-12 har i perioden 29. juli - 6. september 2011 gennemført en høring over de endeligt godkendte og de foreløbige fælleseuropæiske forslag

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid.

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid. Fjordhotellet Augustenborg ApS Strandkroen Vemmingbund Langdel 2 6440 Augustenborg Att. Mie Søgaard Landzonetilladelse til midlertidigt at opsætte en mobil isbod på ejendommen matr.nr. 472 Vollerup under

Læs mere

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1)

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1) BEK nr 49 af 13/01/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0905127 Senere ændringer

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 11. oktober 2013

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 11. oktober 2013 23. oktober 2013 /nickro-erst Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 11. oktober 2013 Deltagende medlemmer af Teleforum: Lasse Andersen, Morten Bangsgaard, Christian Berg, Lars Emtekær, Christian Hannibal,

Læs mere

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v.

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v. Velfærdsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 24. november 2008 Jour. nr.: 20-01-007-08 Ref: md Juridisk konsulent Mogens Dürr Telefon +45 33 12 03 30 md@ejendomsforeningen.dk Udkast til lovforslag

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Der oprettes en pulje til finansiering af støtteordninger, der har til formål at støtte

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Kommenteret høringsoversigt vedr. høring over fire bekendtgørelser på frekvensområdet

Kommenteret høringsoversigt vedr. høring over fire bekendtgørelser på frekvensområdet Kommenteret høringsoversigt 20. december 2011 Sagsnr. 11-117223 /anjp Kommenteret høringsoversigt vedr. høring over fire bekendtgørelser på frekvensområdet Den danske telemyndighed iværksatte den 28. oktober

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale

Udkast til Samarbejdsaftale Udkast til Samarbejdsaftale mellem INNOVATIONSFONDEN, ERHVERVSSTYRELSEN og REGION MIDTJYLLAND Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K og Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø og

Læs mere

Høring om interessen for frekvenser i 410-430 MHz frekvensbåndet

Høring om interessen for frekvenser i 410-430 MHz frekvensbåndet Notat Høring om interessen for frekvenser i 410-430 MHz frekvensbåndet iværksatte den 10. februar 2009 en høring om interessen for frekvenser i 410-430 MHz frekvensbånder med høringsfrist den 11. marts

Læs mere

Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt

Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt Network Development Manager Lars L. Henneberg (Telenor) ved Fyns Fremtid 3, August 2013 Mobil infrastruktur, status og Fyns

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2015 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 08-06-2015 10:00 Sted: Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat... 4 1.1.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. januar 2015 (J.nr. 2013-0035279) Ansøgning om optagelse

Læs mere

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR.

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 103 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet, CPR-kontoret Datavej 20 Postbox 269 3460 Birkerød sendt til cpr@cpr.dk 22. juni 2005 Udtalelse

Læs mere

Bekendtgørelse om åben uddannelse på videregående niveau

Bekendtgørelse om åben uddannelse på videregående niveau BEK nr 837 af 06/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Forbrugeren var berettiget til at ophæve købet af mangelfuld telefon, fordi den erhvervsdrivende ikke havde afhjulpet manglerne inden for rimelig tid.

Læs mere

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016 Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsbrev Høring om tilladelse til test af jernbaneinfrastruktur - ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. april 2006 (sag nr. 3-2004-R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. april 2006 (sag nr. 3-2004-R) Side 1 af 7 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. april 2006 (sag nr. 3-2004-R) K mod Registreret revisor R og registreret revisor RR Ved skrivelse af 29. januar

Læs mere

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER

KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER NOTAT KØBSTÆDERNES FORSIKRING, GENSIDIG (CVR NR. 51 14 88 19) NYE VEDTÆGTER Selskabets nuværende vedtægter er sidst ændret i 2013. Bestyrelsen fremsætter forslag til nye vedtægter på selskabets ordinære

Læs mere

Ændring af lejelovens 1, stk. 1

Ændring af lejelovens 1, stk. 1 Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 24. august 2010 Jour. nr.: 20-01-006-09 Ref: md Juridisk konsulent Mogens Dürr Telefon +45 33 12 03 30 md@ejendomsforeningen.dk Ændring af lejelovens

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

2012-26. Samtale om ansats loyalitet efter debatindlæg var i strid med reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed. 14.

2012-26. Samtale om ansats loyalitet efter debatindlæg var i strid med reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed. 14. 2012-26 Samtale om ansats loyalitet efter debatindlæg var i strid med reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed I et debatindlæg havde en kvinde kritiseret, at der på danske museer var mere fokus på

Læs mere

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA (XXX)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Den 16. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Ribe Amt Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne BEK nr 364 af 17/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 25 Kommuneplan 2009 Vindmøller nordøst for Vemb Forslag December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillægget Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er

Læs mere

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ)

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skagen Jagtforening 1.2 Foreningens hjemsted er Frederikshavns.. kommune. 2 Forholdet til

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommunalbestyrelse Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing. Ringkøbing-Skjern Kommunes sagsnr. 2007101176A

Ringkøbing-Skjern Kommunalbestyrelse Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing. Ringkøbing-Skjern Kommunes sagsnr. 2007101176A Ringkøbing-Skjern Kommunalbestyrelse Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing 30-09- 2010 TILSYNET Ringkøbing-Skjern Kommunes sagsnr. 2007101176A X har ved brev af 3. februar 2009 rettet henvendelse til

Læs mere

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per . 15. august 2012

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per  . 15. august 2012 Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Per e-mail 15. august 2012 Høring om Revisorkommissionens rapport af juli 2012 Den fremtidige revisoruddannelse

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Åbent referat Beredskabskommissionen

Åbent referat Beredskabskommissionen Åbent referat Beredskabskommissionen 17. september 2013 kl. 8.00 9.00 på Brandstationen, beredskabschefens kontor Michael Vindfeldt havde meddelt forfald. 9. Meddelelser fra formanden 16 10. Plan for fortsat

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948 Dato: 26-05-2016 Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Du har den 7. december 2015 klaget til Københavns Kommune over kommunens

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.6.2016 COM(2016) 426 final 2016/0196 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne og midlertidig anvendelse af den internationale

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg)

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Februar 2016 (senest revideret august 2016) Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 2. Elektronisk kommunikation og gebyr for brevpost... 3 3.

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

Bekendtgørelse om register over godkendte revisorer og revisionsvirksomheder

Bekendtgørelse om register over godkendte revisorer og revisionsvirksomheder Udkast til Bekendtgørelse om register over godkendte revisorer og revisionsvirksomheder I medfør af 2, stk. 2, 4, stk. 2, 13 a, 15, stk. 5, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv.

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. Koordinationsforum 27/11 Status og fælles fokus på tværs af de fem regioner i forhold til

Læs mere

G R U N D N O T A T. Resumé

G R U N D N O T A T. Resumé Civil- og Politiafdelingen Dato: 30. juni 2008 Kontor: Det Internationale Kontor Sagsbeh: Anders Aagaard Sagsnr.: 2008-305-0676 Dok.: ANA41181 G R U N D N O T A T vedrørende forslag til Rådets afgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse for Færøerne om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer Bekendtgørelse nr. 180 af 14. marts 2006 Bekendtgørelse for Færøerne om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer I medfør af 43, stk. 3, 44, stk.

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Afbureaukratisering. Mere tid til service og omsorg. Regeringen, oktober 2008

Afbureaukratisering. Mere tid til service og omsorg. Regeringen, oktober 2008 Afbureaukratisering Mere tid til service og omsorg Regeringen, oktober 2008 Afbureaukratisering, der giver medarbejdere mere tid og større frihed Som led i kvalitetsreformen har regeringen sat gang i en

Læs mere

Justitsministeriet. Civil- og Politiafdelingen G R U N D N O T A T

Justitsministeriet. Civil- og Politiafdelingen G R U N D N O T A T Retsudvalget REU alm. del - Bilag 319 Offentlig Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Det Internationale Kontor Sagsnr.: 2005-3000/21-0027 Dok.: DBI40013 G R U N D N O T A T vedrørende

Læs mere