FORMANDSBERETNING Ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S den 7. oktober 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORMANDSBERETNING Ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S den 7. oktober 2014"

Transkript

1 Side 1 af 5 FORMANDSBERETNING Ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S den 7. oktober 2014 Slide 1 - Forside Kære aktionærer, medarbejdere og gæster: hjertelig velkommen til denne ekstraordinære generalforsamling i Auriga. Mit navn er Jens Due Olsen, og jeg er formand for Aurigas bestyrelse. I den praktiske ende af skalaen vil jeg starte med at sige, at størstedelen af denne generalforsamling afholdes på dansk, hvilket skyldes at langt hovedparten af de tilstedeværende er danske aktionærer. Der er dog mulighed for både at få simultan-tolket fra dansk til engelsk samt fra engelsk til dansk, for de af jer, der måtte ønske det. I dag har vi blot et eneste punkt på dagsordenen, men før jeg overlader ordet til dirigent Klaus Søgård fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, vil jeg ganske kort binde en sløjfe tilbage til den ordinære generalforsamling, som blev afholdt den 2. april i år, som også var sidste gang, vi mødtes. På den ordinære generalforsamling fortalte vi om de mange gode resultater vi havde opnået i 2013 og som er fortsat ind i 2014, men jeg talte også om nogle af de udfordringer, som vi vedbliver med at stå over for. Afkastet på den investerede kapital er stadig ikke på et tilfredsstillende niveau i forhold til sammenlignelige selskaber. Og hensynet til en fornuftig kapitalstruktur har gjort det udfordrende at foretage nødvendige investeringer i fremtidig vækst. Samtidig har vi måttet erkende, at denne situation også vil gøre sig gældende i fremtiden, hvis Cheminova forbliver en selvstændig virksomhed. Når vi alligevel har været i stand til at foretage investeringer OG samtidig nedbringe den rentebærende gæld til et acceptabelt niveau, skyldes det blandt andet, at der i de senere år ikke er udbetalt udbytte til vores aktionærer, og at vi har solgt ikke-kerneaktiviteter fra. Dette er dog ikke holdbart på længere sigt. Det var netop erkendelse af disse strategiske udfordringer, der var årsagen til, at bestyrelsen tog initiativ til en undersøgelse af selskabets strategiske muligheder, hvor én af de opgaver, vi gav os selv, var at kigge på, om Cheminova har den rette ejerskabsstruktur. En anden opgave, vi gav os selv, var at se på, om Cheminova med fordel kunne blive en del af en større global markedsleder. Det er resultatet af disse strategiske undersøgelser samt den efterfølgende salgsproces, som vi i dag er samlet om at skulle forholde os til. Med disse få indledende ord vil jeg give ordet til dirigent Klaus Søgaard fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, som bestyrelsen, i henhold til vedtægterne, har udpeget.

2 Side 2 af 5 Slide 3 Baggrund Dette er en stor og vigtig dag for Auriga. Det er for mange af os også en vemodig dag, men det er først og fremmest en dag, hvor vi gør det rigtige og nødvendige for at sikre Cheminova og virksomhedens medarbejdere en stærk fremtid og for at sikre aktionærerne et optimalt afkast på deres investering. Som vi har talt om før, står Cheminova over for en helt række strategiske udfordringer, i en industri, som er under hastig forandring og konsolidering. Cheminova er ganske enkelt for lille en virksomhed til at klare sig i den globale konkurrence. På trods af stærkt forbedrede økonomiske resultater (som i parentes bemærket også er opnået i et favorabelt markedsmiljø) er vi stadigvæk et godt stykke fra at opnå en overskudsgrad og forrentning af den investerede kapital, som er konkurrencedygtig, når vi sammenligner med de bedste og største i industrien. Cheminova mangler kritisk masse og størrelse i geografisk vigtige markeder, og selv om vi har investeret massivt i produktudvikling, kræves der i dag en bredere produktportefølje end den, vi har til rådighed. Det betyder alt sammen, at vi ikke opnår de nødvendige stordriftsfordele, som skal blive til højere driftsmarginer, pengestrømme og dermed mulighed for nye investeringer. Det var på den baggrund at bestyrelsen i forsommeren besluttede at igangsætte strategiske overvejelser med det formål at undersøge alternative ejerskabsstrukturer, dvs. om vi kunne finde en ny ejer af Cheminova, som både var finansielt værdiskabende for Aurigas aktionærer, og som samtidig kunne være et nyt hjem for virksomheden Cheminova. Slide 4 En struktureret og konkurrencedygtig proces Det er ikke trivielt at gennemføre en så kompliceret proces, men vi har fra starten været meget omhyggelige og har fået omfattende assistance fra en række relevante rådgivere, ligesom der er blevet trukket meget store veksler på medarbejdere fra både Auriga og Cheminova. Et stort antal mulige købere, både kapitalfonde og industrielle aktører i branchen, viste interesse og blev evalueret. Senere blev antallet af købere indskrænket til en stor håndfuld, men der var stadig et bredt udvalg af mulige købere med spredt geografisk placering. Denne stærke interesse synes jeg også viser, hvor stolte vi som ledelse og medarbejdere kan være over at have udviklet Cheminova til det stadie, som virksomheden er på i dag. Det var flere egnede købere, men det stod dog til sidst klart, at FMC Corporation både var villig til at give den bedste pris, og at de også var det suverænt bedste match fra et strategisk synspunkt. Derfor var det også FMC Corporation, der til sidst blev valgt som den bedste nye ejer af Cheminova.

3 Side 3 af 5 Slide 5 - FMC Agricultural Solutions Lad mig kort introducere FMC: FMC er en af verdens førende kemivirksomheder. Virksomheden har globalt ca medarbejdere, der udvikler kemiske produkter for at bidrage til verdens fødevareproduktion. FMCs kemiske produkter muliggør nye innovative farmaceutiske præparater, forbedrer kvaliteten af føde- og drikkevarer, samt bidrager til en mere bæredygtig energiforsyning og bruges i fremstillingen af flere hundrede essentielle produkter. Hvis vi ser på den del af FMC, som Cheminova skal integreres med FMC Agricultural Solutions er det en forretning, der sidste år havde en omsætning på 2,1 mia. dollar, hvilket er ca. dobbelt så stor en omsætning som Cheminovas. FMC er i dag på verdensplan den 10. største producent af produkter til plantebeskyttelse og beskæftiger globalt ca medarbejdere. Til sammenligning er Cheminova den 14. største, mens vi tilsammen bliver den 7. største og meget tæt på den mindste af de seks største - de såkaldte the giant six - i vores branche. Slide 6 Øget geografisk dækning Set fra et geografisk perspektiv er FMC også et perfekt match. Cheminova har af historiske årsager en meget stærk position i specielt Europa, hvorimod FMC - som man også kan se på figuren til venstre - har en meget stærk position i Nordamerika og Latinamerika. Tilsammen vil der blive en bedre balance, og alle fire regioner har en absolut størrelse, der er konkurrencedygtig. Slide 7 - Cheminova bliver en del af et nyt kombineret FMC Agricultural Solutions Ved at kombinere Cheminova og FMC får vi med ét løst en række af de fundamentale strategiske udfordringer, som Cheminova står over for. Cheminova og FMC vil give det kombinerede selskab en førende global position med mulighed for at udnytte stordriftsfordele. Som nævnt får vi øget geografisk dækning og udvidelse af produktporteføljen. Vi har i FMC fundet en ny ejer, som er det perfekte match.

4 Side 4 af 5 Slide 8 FMCs hensigter Mange har spurgt mig, hvilke garantier jeg kan stille på købers vegne. Og det ærlige svar er naturligvis, at det kan jeg i sagens natur ikke. Men når FMC giver 10,5 mia. danske kroner for Cheminova, så er det selvfølgelig fordi, de har oplevet Cheminova som en kompetent og dygtig konkurrent med attraktive produkter og fordi, de igennem salgsprocessen har mødt en lang række kompetente medarbejdere. De har kun interesse i at bygge videre på det fundament, som Cheminova allerede har skabt. FMC har allerede erklæret, at de vil fortsætte med at anvende alle nuværende produktionsfaciliteter i Cheminova. Herunder produktionsanlæggene for aktivstof i Danmark og Indien samt formuleringsanlæggene i Danmark, Tyskland, Italien, Australien og Storbritannien. Er det så det samme, som at der ikke vil ske ændringer? Nej, det er det naturligvis ikke. Det vil altid ske ændringer, når man lægger to så store virksomheder sammen både på Cheminovas side, men også på FMCs side. Det er kun naturligt og godt; for uden ændringer står man stille og bliver overhalet af dygtigere konkurrenter, der forstår at udvikle sig og tilpasse sig tiden. Slide 9 - Pris og udlodning af provenu FMC betaler cirka 10,5 mia. kr. for Cheminova på en gældsfri basis; men fordi vi har ca. 2 mia. kr. i nettogæld, som FMC overtager, bliver betalingen for aktierne ca. 8,5 mia. danske kroner. Prisen er fast og bliver ikke justeret, når aftalen endeligt lukkes. Nettoprovenuet pr. aktie efter tilbagebetaling af gæld i Auriga og transaktionsomkostninger forventes at blive danske kroner pr. aktie, hvilket dog er et interval, der er forbundet med nogen usikkerhed. Jeg vil gerne præcisere, at vi har indgået en aftale om salg, men at salget endnu ikke er gennemført. Transaktionen er ud over generalforsamlingens godkendelse også betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse i en række lande samt en række standardbetingelser for denne type transaktioner, hvilket også er nævnt i det bilag, som er offentliggjort med indkaldelsen. Selvom vi ikke forventer at opleve problemer i forbindelse med betingelserne for salget, så kan jeg selvsagt ikke give garantier her. Bestyrelsen er i øjeblikket i gang med at vurdere den mest effektive måde at udlodde det overskydende provenu til aktionærerne på. Udlodning forventes at finde sted i Vi vil kommunikere mere herom så snart, vi kender planen. Der har, siden aftalen blev offentliggjort, været nogen debat omkring det forestående salg til FMC. Jeg er glad for at se, at der ser ud til at være bred opbakning omkring FMC som en stærk og dygtig ny ejer af Cheminova, der kan bringe selskabet videre. Der har også været debat om, hvordan pengene fra salget skulle bruges efterfølgende; og herunder har det været fremført som synspunkt, at vi i dag skulle stemme om brugen af disse midler. Det er vigtigt for mig at understrege, at vi naturligvis ikke kan stemme om at udlodde midler, vi endnu ikke har fordi betingelserne for handlen endnu ikke er opfyldte. NÅR vi har opfyldt betingelserne og har fået pengene, forventeligt i starten af det nye år, så vil bestyrelsen indkalde til en ekstraordinær

5 Side 5 af 5 generalforsamling, eller udnytte den ordinære generalforsamling, for at bede aktionærerne træffe beslutning om udlodning. Det er bestyrelsens intention, at alle midler fra salget, efter betaling af gæld og omkostninger, til den tid skal udloddes helt og holdent til aktionærerne i Auriga. Hvordan midlerne fra salget bruges efterfølgende, er således op til de enkelte aktionærer selv at træffe beslutning om, efter udlodning er sket. Aurigas bestyrelse hverken ønsker, eller har juridisk ret til, at udlodde til andre end aktionærerne eller bruge pengene fra salget til andre formål. Slide 10 - Værdiskabelse for aktionærerne Som aktionærer i Auriga kan I forhåbentlig både genkende og anerkende den 6-årige aktiekursudvikling på grafen. Og fra januar og til nu er aktiekursen steget med mere end 60 %, hvilket kan sammenlignes med det danske aktieindeks for MidCap-selskaber, som er steget med 7 %. Går jeg længere tilbage til perioden efter glyphosat-boblen, lå aktiekursen i niveauet kr. pr. aktie. Stigningen repræsenterer i forhold til denne periode %. Det er denne udvikling, vi med salget låser fast samtidig med, at vi sikrer den bedst mulige udvikling for selskabet fremover. Den store stigning er både en afspejling af vores forbedrede finansielle resultater, men også at vi gennem det foreslåede salg til FMC har fået en rigtig fin betaling for det potentiale, som Cheminova har. Slide 11 Dagsorden, JDO Jeg vil nu give ordet tilbage til Klaus Søgaard, som vil gennemgå dagens eneste forslag. Slide 16 Tak for i dag Formanden hæver generalforsamlingen og takker aktionærerne for deres opbakning mm.

Referat af ekstraordinær generalforsamling

Referat af ekstraordinær generalforsamling Page 1 of 6 Referat af ekstraordinær generalforsamling Den 7. oktober 2014, kl. 13.00, afholdtes ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S, CVR-nr. 34 62 92 18. Generalforsamlingen afholdtes

Læs mere

Helping you grow. Meddelelsen afspejler frasalg af Cheminova

Helping you grow. Meddelelsen afspejler frasalg af Cheminova UDDRAG PÅ DANSK FRA Delårsrapport 3. KVT. 2014 / Resumé / 1 af 5 19. november 2014 Uddrag PÅ DANSK Meddelelsen afspejler frasalg af Cheminova Delårsrapporten er udarbejdet og offentliggjort på engelsk.

Læs mere

Yderst tilfredsstillende resultater i frasolgte aktiviteter

Yderst tilfredsstillende resultater i frasolgte aktiviteter Yderst tilfredsstillende resultater i frasolgte aktiviteter UDDRAG PÅ DANSK FRA Delårsrapport 1. KVT. 2015 / Resumé / 1 af 5 Selskabsmeddelelse nr. 7/2015 / 30. april 2015 Uddrag PÅ DANSK Delårsrapporten

Læs mere

Udlodningen og de indkomne forslag om donationer er hovedtemaerne på dagens generalforsamling.

Udlodningen og de indkomne forslag om donationer er hovedtemaerne på dagens generalforsamling. Side 1 af 5 Aurigas ordinære generalforsamling 30. april 2015 Formandens beretning Slide 2 Velkommen (indledning) Kære aktionærer, medarbejdere og gæster velkommen til denne ordinære generalforsamling,

Læs mere

Ordinær generalforsamling

Ordinær generalforsamling Ordinær generalforsamling 30. april 2015 side 1 Velkommen Jens Due Olsen, Formand for bestyrelsen side 2 5. Beslutning om anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til den godkendte årsrapport

Læs mere

Uddrag på dansk. Årsrapport. 20. februar 2015

Uddrag på dansk. Årsrapport. 20. februar 2015 Uddrag på dansk Årsrapport 2014 20. februar 2015 Årsrapporten er udarbejdet og offentliggjort på engelsk. I tvivlstilfælde er ordlyden i den engelske version gældende. Uddraget på dansk omfatter en oversættelse

Læs mere

Auriga som investering

Auriga som investering Auriga som investering Medlemsarrangement Dansk Aktionærforening Nordjylland 26. maj 2014 V/ Lene Faurskov, Manager, Investor Relations Helping you grow Udsagn om fremtidige forhold Denne præsentation

Læs mere

Generalforsamling. Brødrene Hartmann A/S 4. april 2017

Generalforsamling. Brødrene Hartmann A/S 4. april 2017 Generalforsamling Brødrene Hartmann A/S 4. april 2017 1 Dagsorden 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår 2. Fremlæggelse af den reviderede årsrapport til godkendelse

Læs mere

GENERALFORSAMLING. Brødrene Hartmann A/S. 11. april 2012

GENERALFORSAMLING. Brødrene Hartmann A/S. 11. april 2012 GENERALFORSAMLING Brødrene Hartmann A/S 11. april 2012 1 DAGSORDEN 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår 2. Fremlæggelse af den reviderede årsrapport til godkendelse

Læs mere

Generalforsamling. Brødrene Hartmann A/S 11. april 2016

Generalforsamling. Brødrene Hartmann A/S 11. april 2016 Generalforsamling Brødrene Hartmann A/S 11. april 2016 1 Dagsorden 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår 2. Fremlæggelse af den reviderede årsrapport til godkendelse

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT DSV A/S

GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT DSV A/S GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT DSV A/S DSV A/S, Hovedgaden 630, 2640 Hedehusene, telefon 43 20 30 40, CVR nr. 58233528, www.dsv.com. Global Transport and Logistics Vi leverer dagligt transport- og logistikløsninger

Læs mere

Ordinær generalforsamling 2012

Ordinær generalforsamling 2012 Ordinær generalforsamling 2012 18. april 2012 build with ease Dagsorden 1. Ledelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år 2. Fremlæggelse og godkendelse af den reviderede årsrapport 2011

Læs mere

ANALYSE. Kapitalforvaltning i Danmark

ANALYSE. Kapitalforvaltning i Danmark Kapitalforvaltning i Danmark 2016 KAPITALFORVALTNING I DANMARK 2016 FORORD Kapitalforvaltning er en ofte overset klynge i dansk erhvervsliv. I 2016 har den samlede formue, der kapitalforvaltes i Danmark,

Læs mere

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa!

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Nyhedsbrev Kbh. 5. maj. 2015 Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Efter 14 mdr. med stigninger kunne vi i april notere mindre fald på 0,4 % - 0,6 %. Den øgede optimisme

Læs mere

Verdens førende inden for enzymer og mikroorganismer. Generalforsamling 2003

Verdens førende inden for enzymer og mikroorganismer. Generalforsamling 2003 Verdens førende inden for enzymer og mikroorganismer Generalforsamling 2003 Kurt Anker Nielsen Paul Petter Aas Jerker Hartwall Walther Thygesen Hans Werdelin Arne Hansen Lars Bo KøpplerK Ulla Morin Morten

Læs mere

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Fødevareindustrien et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Vidste du at: Fødevarebranchen bidrager med 150.000 arbejdspladser. Det svarer til 5 6 pct. af den samlede arbejdsstyrke i Danmark. Fødevarebranchen

Læs mere

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale 1 2011-04-15 Posten Norden generalforsamling 2011 Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale Kære generalforsamling, mine damer og herrer. Det er en stor glæde for mig at tale her i dag

Læs mere

Redegørelse fra bestyrelsen til aktionærerne i EjendomsSelskabet Norden A/S

Redegørelse fra bestyrelsen til aktionærerne i EjendomsSelskabet Norden A/S Den 17. november 2000 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K Fax: 33 12 86 13 Redegørelse fra bestyrelsen til aktionærerne i EjendomsSelskabet Norden A/S Bestyrelsen finder det beklageligt,

Læs mere

Omsætning. 900 Omsætning

Omsætning. 900 Omsætning Analyse SP Group A/S En anden aktie vi har taget en større position i er en aktie der de seneste 3 4 år har foretaget en rigtig turn around, og nu ser ud til at være på rette spor mod fremtidige gevinster.

Læs mere

Generalforsamling. Brødrene Hartmann A/S 8. april 2015

Generalforsamling. Brødrene Hartmann A/S 8. april 2015 Generalforsamling Brødrene Hartmann A/S 8. april 2015 1 Dagsorden 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår 2. Fremlæggelse af den reviderede årsrapport til godkendelse

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret november 2012 Indhold Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse for aktionærer

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret februar 2013 Indhold Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse for aktionærer

Læs mere

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder Organisation for erhvervslivet November 1 Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder AF CHEFKONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK Danske fødevarevirksomheder vil vælge udlandet frem for Danmark

Læs mere

VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING 2012

VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING 2012 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING 2012 Generalforsamling 27. marts 2012 DAGSORDEN a) Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år. b) Fremlæggelse af revideret årsrapport til godkendelse,

Læs mere

GENERALFORSAMLING. Brødrene Hartmann A/S. 26. april 2011

GENERALFORSAMLING. Brødrene Hartmann A/S. 26. april 2011 GENERALFORSAMLING Brødrene Hartmann A/S 26. april 2011 DAGSORDEN 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår 2. Fremlæggelse af den reviderede årsrapport til godkendelse

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010 (Aktstykke. Spørgsmål: Ministeren bedes oversende talepapir til samråd d.d. om aktstykket.

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010 (Aktstykke. Spørgsmål: Ministeren bedes oversende talepapir til samråd d.d. om aktstykket. Finansudvalget 2009-10 Aktstk. 107 Svar på Spørgsmål 3 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 13. april 2010 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010 (Aktstykke

Læs mere

InvestorDagen Aktiemesse i København Dansk Aktionærforening

InvestorDagen Aktiemesse i København Dansk Aktionærforening InvestorDagen Aktiemesse i København Dansk Aktionærforening Kurt Pedersen Kaalund Adm. direktør 9. oktober 2012 1 Hvad du får indsigt i Hvem er vi? Hvad laver vi? Hvordan tjener vi vores penge? Hvilke

Læs mere

Salget af Lilleheden, Palsgaard Træ, PLUS og Høeg Hagen er endeligt gennemført. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i ITH Industri Invest.

Salget af Lilleheden, Palsgaard Træ, PLUS og Høeg Hagen er endeligt gennemført. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i ITH Industri Invest. Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K. Elektronisk fremsendelse Fondsbørsmeddelelse 03/2007 Silkeborg, den 29. januar 2007 Salget af Lilleheden, Palsgaard Træ, PLUS og Høeg Hagen er endeligt

Læs mere

Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit

Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit Marts 2017 16. marts 2017 Politik for aktivt ejerskab At være en aktiv ejer indebærer for Foreningen Nykredit, at foreningen deltager aktivt i at sikre en

Læs mere

GENERALFORSAMLING. Brødrene Hartmann A/S. 8. april 2014

GENERALFORSAMLING. Brødrene Hartmann A/S. 8. april 2014 GENERALFORSAMLING Brødrene Hartmann A/S 8. april 2014 1 DAGSORDEN 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår 2. Fremlæggelse af den reviderede årsrapport til godkendelse

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i BIL Nordic Invest

Velkommen til generalforsamling i BIL Nordic Invest Bilag 1 Velkommen til generalforsamling i BIL Nordic Invest Dagsorden 1. Fremlæggelse af årsrapport til godkendelse, herunder ledelsens beretning for det forløbne regnskabsår og eventuelt forslag til anvendelse

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling

Ekstraordinær generalforsamling Ekstraordinær generalforsamling Skovkildevej 29 2630 Tåstrup Tlf: 43 99 98 02 Fax: 43 99 97 02 www.danskskovselskab.dk sekr@danskskovselskab.dk Kære Aktionær Hermed fremsendes indkaldelse til ekstraordinær

Læs mere

AURIGA INDUSTRIES A/S GENERALFORSAMLING

AURIGA INDUSTRIES A/S GENERALFORSAMLING GENERALFORSAMLING 11. april 2012 1 Dagsorden 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår. 2. Fremlæggelse af årsrapport 2011 med revisionspåtegning til godkendelse, herunder

Læs mere

Analyse af byggeriet som forretning

Analyse af byggeriet som forretning Jakob Orbesen, konsulent jaor@di.dk, 2132 0321 OKTOBER 2017 Analyse af byggeriet som forretning Byggeriet er overordnet en fornuftig forretning, som i forhold til overskudsgrad og afkastet af investeret

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR. (vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. marts 2016)

V E D T Æ G T E R FOR. (vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. marts 2016) Side: 1 af 5 V E D T Æ G T E R FOR D A N S K E S P I L A / S (vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. marts 2016) Selskabets navn og formål 1. Selskabets navn er DANSKE SPIL A/S. Selskabets binavne

Læs mere

Fondsbørsmeddelelse nr. 1 2004/05 03/05/04

Fondsbørsmeddelelse nr. 1 2004/05 03/05/04 03/05/04 THRANE OG THRANE A/S KØBER AKTIEMAJORITETEN I EUROCOM INDUSTRIES A/S Resumé ( Thrane & Thrane ) har indgået en aftale med EMG EuroMarine Electronics GmbH ( EuroMarine ) om køb af 88,6% af aktiekapitalen

Læs mere

Jeg glæder mig hvert år til generalforsamlingen, hvor bestyrelsen aflægger beretning for året, der er gået i Coloplast.

Jeg glæder mig hvert år til generalforsamlingen, hvor bestyrelsen aflægger beretning for året, der er gået i Coloplast. Bestyrelsens beretning 2013-14 Bilag 1 Michael Pram Rasmussen: 1. Endnu et godt år for aktionærerne i Coloplast Jeg glæder mig hvert år til generalforsamlingen, hvor bestyrelsen aflægger beretning for

Læs mere

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring Exiqon A/S Exiqon er et dansk Life Science selskab der sælger analyser, reagenser og andre materialer til forskningsbrug rettet mod pharma selskaber og universiteter. Jeg har fulgt Exiqon længere over

Læs mere

2 Den lille bog om kapitalfonde

2 Den lille bog om kapitalfonde EVCA_LBPE_Danish CS5_FA_V3.indd 1 30/10/2013 12:49 2 Den lille bog om EVCA_LBPE_Danish CS5_FA_V3.indd 2 30/10/2013 12:49 3 Den lille bog om Virksomhedsejere findes i flere forskellige former. Nogle virksomheder

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Referat af ekstra ordinær generalforsamling i K/S Danskib 19

Referat af ekstra ordinær generalforsamling i K/S Danskib 19 Referat af ekstra ordinær generalforsamling i K/S Danskib 19 Den 12. september 2007 kl. 17.00 afholdtes der ekstraordinær generalforsamling på selskabets adresse Tuborg Havnevej 18, 2900 Hellerup. Dagsordenen

Læs mere

Danske fødevarevirksomheder investerer massivt i udlandet

Danske fødevarevirksomheder investerer massivt i udlandet November 2012 Danske fødevarevirksomheder investerer massivt i udlandet AF CHEFKONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK Dansk fødevareindustri investerer massivt i udlandet, mens omfanget af investeringer

Læs mere

Tilbud til aktionærerne om tilbagekøb af B-aktier

Tilbud til aktionærerne om tilbagekøb af B-aktier Side 1 af 5 24. november 2015 Tilbud til aktionærerne om tilbagekøb af B-aktier i Auriga Industries A/S (cvr. nr. 34629218) Finlandsgade 14 8200 Aarhus N Danmark Dette Tilbagekøbstilbud er ikke rettet

Læs mere

2012 blev et godt investeringsår

2012 blev et godt investeringsår Analyse januar 2013 2012 blev et godt investeringsår 2012 sluttede som et rigtigt godt år for de 800.000 investorer i de danske investeringsforeninger. Næsten alle investeringsbeviserne gav positive afkast.

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

1. Endnu et godt år for aktionærerne i Coloplast

1. Endnu et godt år for aktionærerne i Coloplast Bestyrelsens beretning 2011-12 Bilag 1 Michael Pram Rasmussen: 1. Endnu et godt år for aktionærerne i Coloplast Jeg glæder mig hvert år til denne dag, hvor bestyrelsen aflægger beretning for året, der

Læs mere

Nilfisk ordinær generalforsamling marts 2019

Nilfisk ordinær generalforsamling marts 2019 Nilfisk ordinær generalforsamling 2019 26. marts 2019 2018 højdepunkter Transformation og eksekvering af strategi Frasalg: Fem forretningsenheder solgt i 2018 Konsolidering af produktion: Fra 18 til 11

Læs mere

Resultat som forventet efter udbetaling af udbytte

Resultat som forventet efter udbetaling af udbytte UDDRAG PÅ DANSK FRA DELÅRSRAPPORT 2. KVT. 2015 / Resumé / 1 af 5 Selskabsmeddelelse nr. 17/2015 / 18. august 2015 UDDRAG PÅ DANSK Resultat som forventet efter udbetaling af udbytte Delårsrapporten er udarbejdet

Læs mere

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby DANICA LINK Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.dk DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab

Læs mere

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger vores kunders kapital Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Kunderne kommer altid i første række Vores mission er at sikre dine investeringer

Læs mere

GAMLE NYE. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S

GAMLE NYE. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S til indkaldelsen til ordinær generalforsamling i FLSmidth & Co. A/S torsdag den 30. marts 2017 GAMLE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S NYE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S Navn, hjemsted og formål Navn, hjemsted

Læs mere

Ordinær generalforsamling, d. 19. april 2018

Ordinær generalforsamling, d. 19. april 2018 Ordinær generalforsamling, d. 19. april 2018 Dagsorden til ordinær generalforsamling 1. Bestyrelsens beretning om selskabets forhold i 2017 2. Fremlæggelse af årsrapport samt eventuelt koncernregnskab

Læs mere

Vedtægter. for. Danfoss A/S

Vedtægter. for. Danfoss A/S J. nr. 205-20945-8 Vedtægter for Danfoss A/S CVR-nr. 20165715 1/9 2014.04.25 1 Selskabets navn er Danfoss A/S, og dets hjemsted er DK-6430 Nordborg, Sønderborg Kommune. 2 Selskabets formål er at drive

Læs mere

PRODUKT INVESTERINGSPROCES

PRODUKT INVESTERINGSPROCES SIRIUS BALANCE PRODUKT Sirius Balance er en del af investeringsforeningen Wealth Invest. Sirius Balance er den første afdeling i Danmark, der kombinerer aktier og virksomhedsobligationer i én afdeling.

Læs mere

Jeg glæder mig hvert år til generalforsamlingen, hvor bestyrelsen aflægger beretning for året, der er gået i Coloplast.

Jeg glæder mig hvert år til generalforsamlingen, hvor bestyrelsen aflægger beretning for året, der er gået i Coloplast. Bestyrelsens beretning 2014-15 Bilag 1 Michael Pram Rasmussen: 1. Det har været et udfordrende år for Coloplast Jeg glæder mig hvert år til generalforsamlingen, hvor bestyrelsen aflægger beretning for

Læs mere

FONDSBØRSMEDDELELSE NR. [191]

FONDSBØRSMEDDELELSE NR. [191] FONDSBØRSMEDDELELSE NR. [191] [26]. november 2014 COMENDO A/S INDGÅR BETINGET AKTIEOVERDRAGELSESAFTALE Comendo A/S ("Comendo") har i dag underskrevet en betinget aftale om salg af alle driftsmæssige aktiviteter

Læs mere

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte Dec 64 Dec 66 Dec 68 Dec 70 Dec 72 Dec 74 Dec 76 Dec 78 Dec 80 Dec 82 Dec 84 Dec 86 Dec 88 Dec 90 Dec 92 Dec 94 Dec 96 Dec 98 Dec 00 Dec 02 Dec 04 Dec 06 Dec 08 Dec 10 Dec 12 Dec 14 Er obligationer fortsat

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DYNAMIC INVEST A/S

VEDTÆGTER FOR DYNAMIC INVEST A/S ADVOKATFIRMAET LEDET WILLADSEN MEJLHOLM J. nr. 11-211-15894 Hjørring, den 10. april 2018 (2. udgave) VEDTÆGTER FOR DYNAMIC INVEST A/S Selskabets navn og formål: 1. Selskabets navn er Dynamic Invest A/S.

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

Ordinær generalforsamling H+H International A/S 19. April 2018

Ordinær generalforsamling H+H International A/S 19. April 2018 Ordinær generalforsamling 2018 H+H International A/S 19. April 2018 Dagsorden 1. Ledelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år 2. Fremlæggelse og godkendelse af den reviderede årsrapport

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr )

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr ) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

Generalforsamling 22. april 2014 kl. 16:00

Generalforsamling 22. april 2014 kl. 16:00 Generalforsamling 22. april 2014 kl. 16:00 Velkommen Bestyrelsen ved Direktør Poul Erik Tofte CEO Per Have Tidl. intern revisionschef Jørgen Madsen og direktionen Direktør Peter Ott, PFA Portefølje Administration

Læs mere

TOPSIL SEMICONDUCTOR MATERIALS A/S EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING. 17. juni 2016

TOPSIL SEMICONDUCTOR MATERIALS A/S EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING. 17. juni 2016 TOPSIL SEMICONDUCTOR MATERIALS A/S EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 17. juni 2016 Baggrund for den ekstraordinære generalforsamling Struktureret salgsproces Topsil har iværksat en struktureret salgsproces

Læs mere

1/6 VEDTÆGTER. for PER AARSLEFF HOLDING A/S. CVR-nr

1/6 VEDTÆGTER. for PER AARSLEFF HOLDING A/S. CVR-nr 1/6 VEDTÆGTER for PER AARSLEFF HOLDING A/S CVR-nr. 24257797 2/6 VEDTÆGTER Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Per Aarsleff Holding A/S 2 Selskabets hjemsted er Aarhus Kommune. 3 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr )

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr ) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

FORMANDENS BERETNING På generalforsamlingen i Auriga Industries A/S den 2. april 2014

FORMANDENS BERETNING På generalforsamlingen i Auriga Industries A/S den 2. april 2014 Side 1 af 5 FORMANDENS BERETNING På generalforsamlingen i Auriga Industries A/S den 2. april 2014 Slide 4 - Årsrapportering Årsrapporten for 2013 og CSR-rapporten for 2013 har været tilgængelig på hjemmesiden

Læs mere

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S Vedtægter for Royal UNIBREW A/S CVR-nr. 41 95 67 12 I. Selskabets navn, hjemsted og formål Selskabets navn er Royal UNIBREW A/S. 1. Selskabets hjemsted er Faxe Kommune. 2. 3. Selskabets formål er i eller

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA STYRK DIN OPSPARING MED INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST PFA har stiftet Investeringsforeningen PFA Invest, som privatpersoner har mulighed

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SJÆLSØ VAND A/S. C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6e. Vedtægter Sjælsø (REN, fælles og separat forbrugervalg).

VEDTÆGTER FOR SJÆLSØ VAND A/S. C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6e. Vedtægter Sjælsø (REN, fælles og separat forbrugervalg). VEDTÆGTER FOR SJÆLSØ VAND A/S C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6e. Vedtægter Sjælsø (REN, 17.04.13 - fælles og separat forbrugervalg).doc 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Side 2 1.1 Selskabets

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

Vedtægter. for. PARKEN Sport & Entertainment A/S. (CVR-nr. 15107707)

Vedtægter. for. PARKEN Sport & Entertainment A/S. (CVR-nr. 15107707) Vedtægter for PARKEN Sport & Entertainment A/S (CVR-nr. 15107707) Selskabets navn, hjemsted og formål 1. Selskabets navn er PARKEN Sport & Entertainment A/S med binavnene: Football Club København A/S (PARKEN

Læs mere

BASISOBLIGATIONER Dannebrog Privat Fonde BASISAKTIER Dan- mark SCANDI USA HØJRENTEOBLIGATIONER HøjrenteLande Va luta HøjrenteLande Akkumulerende

BASISOBLIGATIONER Dannebrog Privat Fonde BASISAKTIER Dan- mark SCANDI USA HØJRENTEOBLIGATIONER HøjrenteLande Va luta HøjrenteLande Akkumulerende BASISOBLIGATIONER International Dannebrog Privat Dannebrog Pension og Erhverv Fonde Danrente BASISAKTIER Euroland Danmark Tyskland SCANDI Europa USA Verden HØJRENTEOBLIGATIONER HøjrenteLande Lokal Valuta

Læs mere

Den ekstraordinære generalforsamling blev i dag gennemført og samtlige forslag vedtaget.

Den ekstraordinære generalforsamling blev i dag gennemført og samtlige forslag vedtaget. Selskabsmeddelelse 31/2007 Silkeborg, den 3. december 2007 Protokollat fra ekstraordinær generalforsamling Den ekstraordinære generalforsamling blev i dag gennemført og samtlige forslag vedtaget. Protokollatet

Læs mere

VEDTÆGTER for ROBLON AKTIESELSKAB

VEDTÆGTER for ROBLON AKTIESELSKAB Udkast til vedtægter med alle ændringer foreslået af bestyrelsen til ordinær generalforsamling torsdag den 10. februar 2011 VEDTÆGTER for ROBLON AKTIESELSKAB Selskabets navn, hjemsted og formål: 1. Ingen

Læs mere

Finland & Baltikum som Eksportmål

Finland & Baltikum som Eksportmål Finland & Baltikum som Eksportmål Nokia Effekten Nokia er finnernes nationale stolthed. Nokia er et symbol for de større forandringer samfundet gennemlevede samt landets entre til den globale finansielle

Læs mere

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder Den Europæiske Patentdomstol Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder April 2014 Den Europæiske Patentdomstol Resume Som optakt til afstemningen om den fælles patentdomstol har Ingeniørforeningen i

Læs mere

ANALYSE AF 1. OG 2. KVARTAL 2010: Det danske venturemarked investeringer og forventninger. fokus på opfølgningsinvesteringer. dvca

ANALYSE AF 1. OG 2. KVARTAL 2010: Det danske venturemarked investeringer og forventninger. fokus på opfølgningsinvesteringer. dvca ANALYSE AF 1. OG 2. KVARTAL 2010: Det danske venturemarked investeringer og forventninger fokus på opfølgningsinvesteringer i 2010 dvca DVCA Danish Venture Capital & Private Equity Association er brancheorganisation

Læs mere

7. Behandling af forslag, som måtte være fremsat af bestyrelsen eller aktionærer

7. Behandling af forslag, som måtte være fremsat af bestyrelsen eller aktionærer Ordinær generalforsamling 2010 NTR Holding A/SRådhuspladsen 16,1. 1550 København V Tel.: 88 96 86 66 Fax: 88 96 88 06 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk År 2010, den 15. april kl. 15.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

ÅRSRAPPORT FOR 2017/18

ÅRSRAPPORT FOR 2017/18 Selskabsmeddelelse nr. 17a/2018 ÅRSRAPPORT FOR Omsætningen for koncernens fortsættende aktiviteter faldt med 9,2% i lokal valuta til 1.535 mio. DKK (1.714 mio. DKK). Bruttomarginen var 1,0%-point højere

Læs mere

En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser

En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser Klar varedeklaration på alle investeringsbeviser Det kan være vanskeligt at overskue de mange forskellige investeringsmuligheder

Læs mere

1. Endnu et godt år for aktionærerne i Coloplast

1. Endnu et godt år for aktionærerne i Coloplast Bestyrelsens beretning 2012-13 Bilag 1 Michael Pram Rasmussen: 1. Endnu et godt år for aktionærerne i Coloplast Jeg glæder mig hvert år til denne dag, hvor bestyrelsen aflægger beretning for året, der

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling 27. november build with ease

Ekstraordinær generalforsamling 27. november build with ease Ekstraordinær generalforsamling 27. november 2009 build with ease Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Betinget forslag om nedsættelse af selskabets aktiekapital fra nominelt DKK 109.000.000 til nominelt DKK

Læs mere

Side 1 af 7 Stocks are for the long run 22. juni 2012 - Af Jesper Lund, Delfin Invest A/S Jesper Lund beholder sin investeringsgrad på 100 procent - og dét på trods af, at afkastet på Lunds tekniske modelportefølje

Læs mere

Aktionærerne godkender de foreslåede bestyrelseshonorarer på den årlige ordinære generalforsamling.

Aktionærerne godkender de foreslåede bestyrelseshonorarer på den årlige ordinære generalforsamling. Nilfisk Holding A/S' vederlagspolitik for bestyrelse og direktion Denne politik indeholder de overordnede retningslinjer for aflønning af bestyrelsen og direktionen i Nilfisk Holding A/S ("Nilfisk Holding"

Læs mere

SAXO GLOBAL EQUITIES

SAXO GLOBAL EQUITIES SAXO GLOBAL EQUITIES PRODUKT Saxo Global Equities er en del af investeringsforeningen Wealth Invest. Afdelingens mål er over tid at skabe et afkast efter alle omkostninger, der er bedre end MSCI AC World

Læs mere

VEDTÆGTER for DALHOFF LARSEN & HORNEMAN A/S NAVN

VEDTÆGTER for DALHOFF LARSEN & HORNEMAN A/S NAVN VEDTÆGTER for DALHOFF LARSEN & HORNEMAN A/S NAVN 1.1 Selskabets navn er Dalhoff Larsen & Horneman A/S. 1.2 Selskabet driver virksomhed under følgende binavne: a) Nordisk Træ-Holding A/S (Dalhoff Larsen

Læs mere

VEDTÆGTER. for PANDORA A/S. CVR-nr. 28 50 51 16

VEDTÆGTER. for PANDORA A/S. CVR-nr. 28 50 51 16 VEDTÆGTER for PANDORA A/S CVR-nr. 28 50 51 16 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er PANDORA A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at drive virksomhed med anlægsinvestering, finansiering, industri, handel og

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

GLOBAL FOREST A/S KVARTALSRAPPORT 2. KVARTAL

GLOBAL FOREST A/S KVARTALSRAPPORT 2. KVARTAL GLOBAL FOREST A/S KVARTALSRAPPORT 2. KVARTAL 2014 Kære Global Forest investorer 15. juli 2014 Global Forest fremsender hermed kvartalsorientering for 2. kvartal 2014. Rapporten er urevideret. Rapporten

Læs mere

Royal Greenland A/S Årsrapport 2011/12. Ukiumut Nalunaarut 2011/12. Generalforsamling, Nuuk 23. januar 2013

Royal Greenland A/S Årsrapport 2011/12. Ukiumut Nalunaarut 2011/12. Generalforsamling, Nuuk 23. januar 2013 Ukiumut Nalunaarut 2011/12 Generalforsamling, Nuuk 23. januar 2013 Resultatopgørelse Regnskab Regnskab (Mio. kr.) 2011/12 Index 2010/11 Index Omsætning 4.975,5 100,0 4.724,0 100,0 EBIT 240,8 4,8 171,5

Læs mere

Delårsrapport for 1. kvartal 2004

Delårsrapport for 1. kvartal 2004 19.05.04 Meddelelse nr. 14, 2004 Delårsrapport for 1. kvartal 2004 På et møde afholdt i dag har bestyrelsen for Monberg & Thorsen A/S godkendt delårsrapporten for første kvartal 2004. Delårsrapporten er

Læs mere

flexinvest forvaltning

flexinvest forvaltning DANSkE FORVALTNING flexinvest forvaltning aktiv investeringspleje og MuligHed for Højere afkast Professionel investeringspleje for private investorer Når værdipapirer plejes dagligt, øges muligheden for,

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet. Vilkår ved exit

Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet. Vilkår ved exit Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet 13. januar 2009 Vilkår ved exit Ifølge model-notat

Læs mere

Cheminova-indslag. 21-Søndag. 26. april 2015

Cheminova-indslag. 21-Søndag. 26. april 2015 5 10 Cheminova-indslag 21-Søndag 26. april 2015 Primært medvirkende: Studievært: Kim Bildsøe Lassen (KBL) Journalist/ (primær vokal fortæller): Martin Torpe (MT) Medarbejder og aktionær: Gunnar Krarup

Læs mere

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK Dagsordenens pkt. a: Beretning om selskabets virksomhed. På sidste års generalforsamling kunne der fremlægges det første positive resultat

Læs mere

Den 30. marts 2011 kl. 10.00 afholdtes ordinær generalforsamling i H. Lundbeck A/S, CVR-nr. 5675 9913, hos

Den 30. marts 2011 kl. 10.00 afholdtes ordinær generalforsamling i H. Lundbeck A/S, CVR-nr. 5675 9913, hos Den 30. marts 2011 kl. 10.00 afholdtes ordinær generalforsamling i H. Lundbeck A/S, CVR-nr. 5675 9913, hos H. Lundbeck, Ottiliavej 9, 2500 Valby. Bestyrelsens formand Per Wold-Olsen indledte generalforsamlingen

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere