Kandidaterne Byrådsvalget Socialdemokratiet i Høje-Taastrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kandidaterne Byrådsvalget Socialdemokratiet i Høje-Taastrup"

Transkript

1 Kandidaterne Byrådsvalget 2017 Socialdemokratiet i Høje-Taastrup

2 Indkaldelse til opstillingsmøde I henhold til de vedtagne opstillingsregler, indkaldes hermed til opstillingsmøde i Socialdemokratiet i Høje-Taastrup Torsdag den 3. november 2016 kl Taastrup Medborgerhus (lille sal), Taastrup Hovedgade 71, 2630 Taastrup Med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Orientering ved kandidatudvalgets formand 3. Præsentation af kandidaterne 4. Afstemning 5. Offentliggørelse af resultatet 6. Eventuelt Adgangsberettigede er alle medlemmer af foreningen. Medlemmer, der ikke har afgivet deres stemmer, kan stemme på mødet ved henvendelse til de tilforordnede. Husk at medbringe stemmeseddel. Er denne bortkommet, kan en ny udleveres på mødet. Afstemningen om prioritering af de opstillede kandidater afsluttes på mødet, hvorefter optælling og offentliggørelse af resultatet sker via dirigenten. Vel mødt til alle! kandidatudvalget.

3 Anders Peter Hansen, 53 år, Torstorp Ekstern lektor Uddannelse: Cand.scient.pol., ph.d., bankassistent og taxachauffør Jeg voksede op i Nordsjælland og flyttede til kommunen i 2001, hvor jeg blev gift med min kone, som jeg har to børn sammen med. Efter gymnasiet og HH blev jeg først bankassistent, hvorefter jeg blev cand.scient.pol. og ph.d. i statskundskab. Ligesom jeg et par år prøvede at køre taxa i København. Igennem de sidste 20 år har jeg arbejdet med politik, forvaltning, undervisning, og demokrati. I dag er jeg ekstern lektor på Roskilde Universitet samt CBS, og underviser på Metropol. Jeg tror på: At alle mennesker - uanset hvem de er - skal sikres retten til og mulighederne for at leve og være aktive medborgere. At det kommunale styre står overfor forandring. For sammen at skabe en bedre kommune i en tid med stadig færre penge, kommer vi til at skulle inddrage borgere og andre relevante aktører endnu mere end nu. At det derfor er vigtigt, at kommunen giver offentligheden størst mulig adgang til væsentlige faglige forhold og vurderinger. At vi skal arbejde for at fremme debatten i kommunen mere, så alle gode ideer og løsninger kommer frem. Samt, at hvis vi vil have et bæredygtigt og effektivt samfund, så er der brug for alle mennesker. Anne Mette Bak, 39 år, Taastrup Sekretær i Kræftens Bekæmpelse Jeg har nu 3 års erfaring i byrådet og står med en vision om at borgernes behov er det vigtigste, men at vi også skal være økonomisk ansvarlige. Jeg har i min tid i byrådet været med til at arbejde for det nye Rønnevangsstrøg, et nyt klubhus til TFC, at få socialrådgivere ud på skolerne samt at få flere sundhedsplejersker. Samtidig er der stadig behov for at kæmpe videre med bla.: Tidlig opsporing og forebyggelse hos børn: Hvis et barn oplever vanskeligheder, det kan være i hjemmet eller i institutionen/skolen skal det hjælpes hurtigt Flere hænder på institutionsområdet: Vores børn skal være i trygge og rolige omgivelser, men det er måske ikke altid roligt, når pædagoger og medhjælpere er for få og må løbe rundt. Udvikling af vores folkeskoler: Vores børn skal trives i skolen og udvikles fagligt, så de bliver klædt på til at tage en uddannelse. En ordentlig service til vores ældre borgere: De ældre skal støttes og hjælpes, hvis de får brug for det. Gode og tilgængelige kulturhuse: Kommunens kulturhuse skal være åbne for alle, og der skal arbejdes på, at husene bliver mere attraktive, end de har været i de sidste år. Tryghed: Vi skal alle kunne færdes trygt i hele kommunen. Jeg er stolt af at være en del af den socialdemokratiske byrådsgruppe, og jeg vil rigtig gerne forsætte i byrådet, hvilket jeg håber på, at få jeres støtte til.

4 Annette Johansen, 56 år, Taastrup Kontorassistent Ansat på rådhuset Bygaden 2 i receptionen, her møder jeg mange af vores borgere, hvilket er meget interessant og lærerigt. psykisk sårbare unge. Her, mener jeg, at indsatssen skal sættes ind fra den første dag, den unge henvender sig. Har siddet i Byrådet i perioden Grunden til, at jeg atter ønsker at komme i Byrådet er, at jeg vil arbejde for, at der kommer flere hænder, det være sig på ældreområdet, arbejdsmarkedsområdet samt hele børneområdet. Samtidig brænder jeg for, at alle børn og unge skal have råd til at dyrke idræt. Et område, der også har min store interesse er vores Ekrem Günbulut, 52 år, Hedehusene Jeg vil hermed stille op til min fjerde periodes valg til byrådet, hvor jeg vil arbejde for: Børne- og skoleområdet, hvor der skal være øget fokus på sprogstimulering og sprogbrug. For mig er det vigtigt, at der er fokus på børnenes sproglige udvikling allerede i daginstitutionsalderen. Det er vigtigt, at vi starter tidligt og opdager manglen i den tidlige alder og handler ud fra det. Behov for hjælp bliver opdaget meget sent i dag, hvilket betyder, at børnene og skoleeleverne bliver svigtet og ikke kan fortsætte uddannelsesforløbet efter folkeskolen på grund af manglende indlæring. Den manglende indlæring, bliver i mange tilfælde, grunden til, at børn efter folkeskolen ikke tager en uddannelse, hvorfor jeg lægger mit fokus i folkeskole området. Jeg vil også lægge min interesse indenfor arbejdsmarkedsområdet. Dette har jeg valgt på baggrund af, at vi er en af de bedste erhvervsvenlige kommuner i Hovedstadsområdet, men desværre finder jeg ikke udviklingen tilfredsstillende, da vi stadig har for mange arbejdsløse i vores kommune, hvorfor jeg vil lægge en indsats på dette område, så vi får flere borgere i arbejde. Der er en udvikling med nye arbejdspladser, men dette har hidtil ikke fået arbejdsløsheden til at falde, da vi desværre ligger som 3. nederste kommune i antal af arbejdsløse i Hovedstadsområdet. Høje-Taastrup kommune skal være en god og miljøbevidst kommune at bo i.

5 Helle Maj-Britt Christensen, 53 år, Fløng Afdelingsleder i en faglig organisation En gang Fløng altid Fløng sådan har jeg det. Jeg har det meste af mit liv boet i Fløng, både mine unger og jeg har gået på Fløng Skole, og min mand har gået på Hedehusene Skole. Til daglig arbejder jeg som afdelingsleder i en faglig organisation. Jeg vil arbejde for, at Høje- Taastrup Kommune prioriterer indsatsen inden for sagsbehandlerområdet/ ydelsesområdet højt. Det kan ikke være rigtigt, at vi som borgere i kommunen skal blive smidt rundt blandt behandlerne og hver gang forklare os igen. Vi har alle mange gode ønsker for vores kommune, bedre cykelstier, mere liv på Hovedgaden i Hedehusene, en god og sikker legeplads i Fløng og Hedehusene og ikke mindst flere spændende tilbud til vores unge borgere. Vi vil også gerne have lys over motorvejsbroen, samt fortov / cykelsti rundt om leddene. Vi må se i øjnene, at den tur rundt om leddene er attraktiv, både for dem som gerne vil cykle en tur, lufte hunden, være på tur med hesten eller er ude at løbe, og når pladsen til et fortov/ cykelsti er der, hvorfor skulle det så ikke kunne være muligt? Jeg vil gerne være med til at udvikle Hedehusene by og Fløng Sogn, til mere spændende byer og specielt Hedehusene til en mere trafiksikker by, og derfor skal det undersøges, hvordan den tunge trafik gennem Hovedgaden kan fjernes. Hugo Hammel, 58 år, Sengeløse Org.konsulent, Chaufførernes Fagforening i Kbh. Jeg blev for mange år siden politisk aktiv, fordi jeg i min hverdag stødte på mange urimeligheder og umenneskelig behandling af vores medmennesker. Overformynderi uden fokus på borgerne og den situation de var havnet i. Det måtte kunne gøres bedre! Op på barrikaderne! Tage ordet i debatten! Resultat: Man ender i bestyrelser! Den lokale vælgerforening, branchebestyrelsen, fagforeningen, børnehaven, skolen, idrætshallen og mange flere. Det har givet mig mange udfordringer og megen erfaring og et godt netværk, som jeg trækker på i mit politiske arbejde. Jeg genopstiller til byrådet i Høje-Taastrup, da jeg med mine snart 8 års byrådserfaring, mener at jeg kan gøre en forskel og bidrage med pragmatiske løsninger på de mange ting, der skal genoprettes eller forbedres. Der er nok at ta fat på, når de borgerlige er ved roret. Beslutninger skal tage udgangspunkt i opgaven og ikke som nu i budgetrammer. Den behandling vi giver vores borgerne skal være både lovgivningsmæssigt og moralsk i orden. Alle i vores kommune skal ha mulighed for et godt og indholdsrigt liv, hele livet. Ret og pligt skal følges ad. Vi skal sikre, at der er de fornødne institutioner, aktiv- teter og hjælpeforanstaltninger uanset alder, etnicitet og bopæl i kommunen. Dansk skal være samtalesproget, der benyttes i skolerne, på arbejdspladserne og i hjemmene, for at modvirke dannelse af parallelsamfund.

6 Jan Irgens, 50 år, Torstorp IT-projektleder Må jeg få din stemme? Jeg er 50 år, it projektleder, oprindeligt bankuddannet i 1985, nu studerer jeg Humanistisk Teknologisk Bacheloruddannelse på RUC. Med borgerne i centrum: Ledighed - væk fra usolidariske holdninger om at det er den enkelte lediges problem Sygedagpenge - mere proaktiv tilgang til borgernes behov Bedst forberedte unge tidlig hjælp Flere foreningsdrevne aktiviteter for borgerne - mindre bureaukrati for idrætsforeninger ol. Mit store sociale engagement medfører flere tillidsposter - bl.a. i Senior Erhverv Vestegnen og min fagforening, PROSA. I sidstnævnte sidder jeg i hovedbestyrelsen og er stadig, efter 8 år valgt politisk næstformand, i min fritid. Via PROSAs udvalgsarbejde forsøger jeg at skabe bedre forhold for hhv. it folk på og uden for arbejdsmarkedet samt for it studerende. Jeg er særligt optaget af, at borgerne kommer mere i centrum, når de sammen med kommunens personale taler om, hvad der vil forbedre deres situation. De unge, der hverken har uddannelse eller job, skal have deres situation ændret. Vi må gøre mere for at hjælpe den enkelte unge og også se, hvordan vi siden kan hjælpe dem videre i uddannelse eller job. Samarbejde med kommunens foreninger skal være et af værktøjerne til at hjælpe unge, ledige og ældre og er billigt. En idé kunne være, at partiet hjælper foreningerne, og at de til gengæld hjælper os. Michael Rask Christensen, 54 år, Høje Taastrup IT Arkitekt Jeg hedder Michael Rask Christensen. Jeg har boet i Høje-Taastrup Kommune de seneste 20 år. Høje-Taastrup kommune er en rigtig god kommune at bo i, men, når det er sagt, så har vi også store udfordringer, som det kræver flere socialdemokratiske byrådsmedlemmer at få løst. Der bliver talt meget om, at de specialiserede områder dræner budgettet. Er vi alle sammen bare blevet dårligere til at klare os, eller er det hjælpen, som ikke er god nok? Kan vi hjælpe de svage elever i skolen bedre i stedet bare at parkere dem i specialklasser, hvor det eneste specielle er, at de ikke er sammen med de andre? Hvad gør vi for de allersvageste i kommunen? Når en mand på 65 må bo i et lille telt ude i Hakkemosen, så gør vi ikke nok! Grundtvig skrev engang: Og da har i rigdom vi drevet det vidt, når få har for meget og færre for lidt. I øjeblikket har vi desværre et flertal i Folketinget, som laver lovgivning, der går ud på, at de fattige skal være fattigere og de rige skal være rigere. Som socialdemokrat vil jeg gøre, hvad jeg kan for at afbøde den slags politik i Høje- Taastrup Kommune!

7 Nina Strøm Tønnes, 43 år, Hedehusene Pædagog På den private front er jeg mor til to voksne børn, og har en kæreste i det jyske med to mindre børn. Jeg arbejder som pædagog i Fritids- og ungdomsklubben 5 eren. Her er jeg tillidskvinde, valgt til MED-udvalget i Fritids- og Kulturforvaltningen samt medlem af BUPL-fagforeningens bestyrelse. Jeg har tidligere arbejdet med multihandicappede børn. Jeg har de sidste 5 år siddet i Fløng Hedehusene Fodboldbestyrelse, herunder de sidste 3 år som formand, i egenskab heraf sidder jeg også i Idrættens Samråd. Jeg har gennnem flere år været aktiv i partiforeningens bestyrelse. Jeg opstillede til sidste kommunnalvalg og fik et flot antal personlige stemmer. Politisk brænder jeg særligt for børn og unge i både skole, institution og ikke mindst i foreningslivet. Jeg mener, at vi skal sikre, at der er gode rammer for, at alle børn og unge kan udvikle sig og opnå nye kompetencer. Familiers vilkår og sikring af trivsel er vigtig, hvilket gælder for alle uanset alder og nationalitet. Det er derfor centralt, at hele det kommunale system ses som én enhed, hvor vi sikrer borgerens rettigheder, således at der tages hånd om, at borgeren vejledes bedst muligt i systemet, uanset om der er tale om børnesager, kontanthjælp, ældrepleje, rekruttering af ansatte eller byggesager. Høje-Taastrup er en skøn kommune med mange muligheder og forskelligheder, og vi skal sikre at dette fastholdes, samtidig med at den borgernære velfærd sikres. Ole Wehlast, 57 år, Høje Taastrup Forbundsformand Fødevareforbundet NNF Jeg har været Forbundsformand i Fødevareforbundet NNF de sidste 12 år, og inden da var jeg forbundssekretær i samme forbund i 18 år. Efter at have boet i kommunen i snart 10 år, har jeg fået lyst til at beskæftige mig med lokalpolitik, da jeg kan se hvor meget den lokale arbejdsmarkedspolitik betyder for beskæftigelsen. Jeg mener at vide noget om arbejdsmarkedspolitik, da jeg beskæftiger mig med det i hverdagen. Derudover er jeg meget optaget af erhvervspolitik i vores kommune, da det bestemt har med øget beskæftigelse at gøre. Det er væsentligt at understrege, at jeg ikke er sagsbehandler, men politiker. Igennem en årrække har jeg været topforhandler i overenskomstforhandlingerne for Fødevareforbundet NNF, og er dermed en habil forhandler som kan gennemskue et forhandlingsudspil. Jeg er en ægte socialdemokrat, som går ind for de socialdemokratiske værdier, bl.a. at man altid skal beskytte de svagest stillede i vort samfund, og bakke op om ældreplejen, så de ældre får en værdig alderdom, og jeg er i øvrigt en stærk tilhænger af velfærdssamfundet. Jeg vil bestræbe mig på at sikre ligeværdighed mellem befolkningsgrupperne samt kønnene i kommunen.

8 Sabah Abid, 27 år, Høje Taastrup Cand.Scient.adm. Mit væsentligste politiske mål er, at Høje Taastrup kommune bliver en tryg og sikker kommune at bo i, samt at kommunen vil være i stand til at rumme borgernes behov. Høje Taastrup er en rig kommune på mange forskellige fronter og skal derfor kunne imødekomme vores borgeres skiftende nødvendige behov. Jeg vil arbejde for at kunne være med til at styrke de allerede eksisterende institutioner og væresteder for socialt udsatte i kommunen og de institutioner der har økonomiske eller andre vanskeligheder. Mit hjerte brænder for de svage i samfundet. De skal have en hjælpende hånd med at nå deres ambitioner, mål og drømme, fordi skæbnen har forladt disse mennesker med enten handicap eller mangel på sociale og økonomiske ressourcer. Mit hjerte brænder for de ældre og de unge i samfundet, som har brug for støtte og vejledning i deres bestræbelser på at opnå en god og sikker fremtid eller en god alderdom. Mit hjerte brænder for Høje Taastrup kommune, som jeg ønsker bliver en kommune, der kan rumme alle borgere uanset alder, handicap, køn, social- eller økonomiske baggrund. Sami Gökdemir, 52 år, Taastrup Teknisk Servicekoordinator Jeg er 52 år bor i Taastrup med min kone og vores 2 dejlige tvillinger på 7 år. Jeg har været bosat i kommunen siden 1973 og gik aktivt ind i politik i 2002, hvor jeg blev valgt ind i integrationsrådet i Taastrup. I 2013 blev jeg valgt ind i byrådet for Socialdemokratiet. Det har været nogle spændende år som byrådspolitiker, hvor man er med til at komme med sine ideer og holdninger. Jeg håber at kunne blive genvalgt, da jeg forsat vil kæmpe for mine principper og ideer i vores kommune, så udviklingen kan forsætte i partiets retning i Høje-Taastrup Kommune. Vilkårene for de ældre skal forbedres De ældre har været med til at bygge samfundet op, og det skal vi ikke glemme. Derfor synes jeg, der skal bruges flere ressourcer på hjemmeplejen. Jeg vil kæmpe for ikke at forringe den service, de har i dag, men tværtimod gøre den bedre. Bedre pasningsmuligheder for børn Mit ønske er, at der kunne komme flere hænder på stuerne i institutionerne og skolerne. Dette er et område, hvor man igen og igen finder besparelser. Jeg kunne godt tænke mig, at udviklingen ændrede sig, og personalet kunne få muligheder for uddannelse, som i sidste ende vil give vores børn en sundere udvikling. Det vil give os et stærkere personale, som giver vores børn bedre muligheder i fremtiden. Vores børn er vores fremtid.

9 Thomas Bak, 45 år, Taastrup Ledende Værkmester i Kriminalforsorgen Byrådsmedlem siden 2006 Gift med Anne 2 børn, Tobias og Karoline En stærk stemme i byrådet. Jeg kan bedst beskrive, hvad man får ved at stemme på mig, med visionen, som Socialdemokraterne har for vores kommune: I den gode kommune føler alle borgere sig trygge og retfærdigt behandlet. Den gode kommune er kommunen for hele livet. Her er trygge rammer for alle: Børn, unge, voksne og gamle uanset baggrund. Det opnår vi ved: Bedre daginstitutioner tid til børnene Daginstitutionerne er barnets base i dagligdagen. Derfor skal der være sunde og udviklende vilkår, med tid til børnene Vi skal have de bedste skoler Vi skal gå efter at have to-lærer ordning på alle klassetrin, kun sådan kan vi løfte de svage elever, og udfordre de stærke elever Tosprogede elever skal også have indsigt i dansk sprog og kultur Det er afgørende, at tosprogede forældre og børn forstår, at man er forpligtet til at være åben overfor og i kontakt med dansk sprog og kultur Nemmere at være aktiv pensionist Det skal gøres meget nem- mere for pensionister at være og forblive aktive. Og kommunens tilbud skal afspejle pensionisternes behov Pleje og omsorg skal være et godt tilbud Den gode ældrepleje skal opretholdes, vores plejecentre skal ikke privatiseres. Thomas Stenrød Paulsen, 40 år, Taastrup Specialkonsulent i økonomi Høje-Taastrup er en dejlig kommune at bo i, men der er også brug for forbedringer. Jeg har et stort kendskab til det kommunale område gennem mit arbejdsliv og føler derfor, at jeg har meget at bidrage med. Mine mærkesager: Beskæftigelsesområdet: Det er ikke tilfredsstillende, at Høje-Taastrup er en af de kommuner i landet med højest ledighed, særligt ikke med tanke på, at Høje-Taastrup er den bedste erhvervskommune i Hovedstadsregionen. Højere beskæftigelse skal være en mærkesag! Ældreområdet: Vi skal fastholde mulighederne for et ak- tivt seniorliv, og der skal arbejdes på gode boligløsninger til ældre borgere seniorboliger med nutidige løsninger. Folkeskolerne: Der er brug for, at fagligheden styrkes og den sociale trivsel prioriteres, således at borgerne i skoledistriktet foretrækker den lokale folkeskole samt at eleverne kan leve op til de nye uddannelseskrav. Integration: Der er i Høje- Taastrup Kommune blevet arbejdet med integration igennem flere år med mere eller mindre vellykkede projekter. Det er vigtigt, for at integrationen kan lykkes, at alle borgere behandles ligeværdigt ved at lade lige muligheder, krav og ansvar følges ad. Privat bor jeg sammen med Anne, der er sygeplejerske, og vores børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i partiforeningen og Skolebestyrelsesmedlem på Borgerskolen.

10 Hvem kan stemme om placeringen af Byrådskandidaterne? Vedtægterne siger, at man ikke kan deltage hvis: Mere end ½ års kontingentrestance. Bor i en anden kommune. Intromedlemmer kan ikke deltage - (kan godt deltage hvis der betales kontingent senest den 3. november) Hvordan kan jeg være med til at bestemme placeringen af byrådskandidaterne? Betale kontingentet og møde op med kvitteringen den 3. november til opstillingsmødet. Stemmeseddel vil blive udleveret. Betale sin restance og møde op med kvitteringen til opstillingsmødet. Stemmeseddel vil blive udleveret. Betale kontingentet kontant på opstillingsmødet den 3. november. Stemmeseddel vil blive udleveret. Læs dagsorden på side 2.

Hverdagens fællesskab SOCIALDEMOKRATIET I HØJE-TAASTRUP

Hverdagens fællesskab SOCIALDEMOKRATIET I HØJE-TAASTRUP Hverdagens fællesskab SOCILDEMOKRTIET I HØJE-TSTRUP Hverdagens fællesskaber skal styrkes Læs mere på side 2 Fællesskab og Nærpoliti skaber tryghed Læs mere på side 3 Et godt børneliv for alle børn Læs

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød Indledning I Danmark tager vi hånd om hinanden. Vi har en lang og stærk tradition for et samfund,

Læs mere

Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter.

Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter. Højvangskolen 2012 Valg til skolebestyrelsen Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter. I dette materiale præsenterer kandidaterne

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

De gamle og valgene: Hvad svarer kandidaterne?

De gamle og valgene: Hvad svarer kandidaterne? De gamle og valgene: Hvad svarer kandidaterne? Af Knud Ramian, Foreningen till Udvikling af Alderdommens muligheder Der er valg til ældreråd og kommunalbestyrelser. Befolkningen giver en bedre indsats

Læs mere

Luk op for. Flere i arbejde. Tidligere hjælp til udsatte Sund økonomi

Luk op for. Flere i arbejde. Tidligere hjælp til udsatte Sund økonomi Luk op for Flere i arbejde Der er rigtig mange penge at hente ved at gøre tingene anderledes og tænke i en helt anden forebyggende og socialt ansvarlig indsats Lars Krarup, borgmester i Herning Tidligere

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE Vi vil videre med Hvidovre Den 21. november skal vi til kommunalvalg. Her skal du være med til at vælge de 21 kvinder og mænd, som skal lægge den politiske

Læs mere

Grundlovstale Det talte ord gælder. ****

Grundlovstale Det talte ord gælder. **** Grundlovstale 2018 Det talte ord gælder. Det er altid dejligt at være samlet på grundlovsdag. Samlet om at markere denne meget vigtige dag. En helt særlig dag, hvor vi får mulighed for at minde hinanden

Læs mere

ZebraByer i Roskilde Kommune

ZebraByer i Roskilde Kommune ZebraByer i Roskilde Kommune Indledning Følgende beskriver et pilotprojekt, som tester visionen om ZebraByer i Roskilde Kommune. Pilotprojektet er udarbejdet som løsning på Byrådets innovationsspørgsmål

Læs mere

3/2017. Sjælland & Øerne

3/2017. Sjælland & Øerne 3/2017 Sjælland & Øerne Kommunalvalg 2017 handler også om lokale jobmuligheder På job i Holland: Dijana lærer hollænderne at bruge STG Nykøbing F s gamle maskiner Henriks kommentar Styrk det nære demokrati

Læs mere

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Nyborg Kommune - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Fælles oplæg til Kommunalvalg 2013 Udfordringer og muligheder Vi borgere i Nyborg kommune er stolte og glade for at bo her. Det er der også al

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Ørestad Skole skolebestyrelsesvalg 2015

Ørestad Skole skolebestyrelsesvalg 2015 Ørestad Skole skolebestyrelsesvalg 2015 27. april 2015 Så er der kampvalg! Tilmelding som kandidat til skolebestyrelsen er slut og vi har fået 6 kandidater til de 4 pladser i bestyrelsen. Det betyder at

Læs mere

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner.

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner. Projekt: HR-strategi Projektet er en toledet størrelse: Første del handler om at udvikle en strategi for HR (Human Ressources) en HR-strategi - for Frederikshavn Kommune, herunder definere, hvad vi i Frederikshavn

Læs mere

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

Politisk struktur og ansvarsfordeling

Politisk struktur og ansvarsfordeling November 2014 Politisk struktur og ansvarsfordeling Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Indhold Når forandringen blev sat i gang... 3 Det politiske fokus... 3 De politiske udvalg... 4 De stående

Læs mere

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats 3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

Byrådet. Dagsorden. Dato: Mandag den 2. december Mødetidspunkt: 18:00

Byrådet. Dagsorden. Dato: Mandag den 2. december Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Mandag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Byrådssal Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut (A), Flemming Andersen (V), Flemming Hansen

Læs mere

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi 12. juni 2018 Børne- og Uddannelsesudvalget 12. juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 13. Juni 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget Fra 2014 til i dag

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

Senior- og boligpolitik i Esbjerg Kommune. - længst muligt aktiv i eget liv

Senior- og boligpolitik i Esbjerg Kommune. - længst muligt aktiv i eget liv Senior- og boligpolitik i Esbjerg Kommune - længst muligt aktiv i eget liv Indhold Forord... 3 Indledning... 4 Vision og værdier... 5 Vision... 5 Værdier... 6 Hvorfor... 7 Hvordan... 7 Seniorundersøgelsen...

Læs mere

Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21.

Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21. Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21.30 i Samlingssalen på Lønborgvej 53, Tarm Nu skal der vælges ny skolebestyrelse

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Holbæk Kommunes. turismepolitik. Et ældreliv med udgangspunkt i ressourcer og behov

Holbæk Kommunes. turismepolitik. Et ældreliv med udgangspunkt i ressourcer og behov Holbæk Kommunes erhvervs- ældrepolitik og turismepolitik Et ældreliv med udgangspunkt i ressourcer og behov Indhold side 4 side 6 side 8 Forord Fremtidens muligheder og udfordringer på ældreområdet Ældrepolitikken

Læs mere

Vi er inde i en stadig positiv udvikling, når det handler om vækst, miljø, byudvikling, og livskvalitet.

Vi er inde i en stadig positiv udvikling, når det handler om vækst, miljø, byudvikling, og livskvalitet. Lars Aslan Rasmussen (S) politisk ordførertale 27. august 2015 (Det talte ord gælder) København er en fantastisk by. Det er en by, der på alle de parametre, der er vigtige, lever op til, hvad vi kan forvente

Læs mere

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE VÆLG FÆLLESSKABET AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE Folketinget magter ikke at reagere på klimakrise og miljøforarmelse i tide. Men så må vi selv! Enhedslisten vil involvere borgerne i den nødvendige

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Mandag den 2. december Mødetid: 18:00-18:15

Byrådet. Referat. Dato: Mandag den 2. december Mødetid: 18:00-18:15 Referat Dato: Mandag den Mødetid: 18:00-18:15 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut (A), Flemming Andersen (V), Flemming Hansen

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Kandidatpræsentation til kommunalvalget 2017

Kandidatpræsentation til kommunalvalget 2017 Bente Helms, 65 år, gift og bor på Nordbornholm. Jeg vil gerne forsætte mit politiske arbejde med social-, sundheds- og ældreområdet. Der er god gang i at udvikle og omlægge måder at arbejde på i samarbejde

Læs mere

Det gode liv for ældre. Sønderborg Kommunes værdighedspolitik for ældreområdet

Det gode liv for ældre. Sønderborg Kommunes værdighedspolitik for ældreområdet Det gode liv for ældre Sønderborg Kommunes værdighedspolitik for ældreområdet 2 Forord At formulere en ny politik er en vigtig opgave, som hver gang kræver stor omhu og omtanke. Det er også tilfældet med

Læs mere

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter tidlig sammenhængende indsats Børn og unge skal udfordres FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge kan være i udfordringer de er ikke en udfordring Gældende fra 2019 til 2022 GREVE

Læs mere

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK 2019-2022 Titel: Frederiksberg Kommunes Ældre- og Værdighedspolitik 2019-2022 Udgivet af: Frederiksberg Kommune Smallegade 1 2000 Frederiksberg December 2018 Foto: Grafisk design:

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune I de mange år jeg har beskæftiget mig med politik, har mit arbejde været præget af: Ærlighed Åbenhed Dialog Du kan læse mere om mit politiske virke

Læs mere

SOCIAL ULIGHED I SUNDHED

SOCIAL ULIGHED I SUNDHED KAPITEL 2: SOCIAL ULIGHED I SUNDHED de rige er raske, de fattige er syge 20 www.op-i-røg.dk GÅ OP I RØG Kræftens Bekæmpelse www.op-i-røg.dk 21 Kapitel 2: Nogle er sundere end andre Det er dit eget valg,

Læs mere

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018 Handicappolitik 2018 INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken i Horsens Kommune Målgrupper Handicapbegrebet Handicapkonventionen fra De Forenede Nationer Vision, værdier og menneskesyn Fokus o Børn,

Læs mere

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi 12. juni 2018 Børne- og Uddannelsesudvalget 12. juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 13. Juni 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget Fra 2014 til i dag

Læs mere

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 FORSA Generalforsamling 2015 (Kl. 16.15-18.00) Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Indkomne forslag Regnskab 2014 Kommentarer fra kritisk

Læs mere

PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR DAGINSTITUTIONER

PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR DAGINSTITUTIONER SKABELON PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR DAGINSTITUTIONER Byggeri - en særlig mulighed for nytænkning af den pædagogiske praksis Når en daginstitution skal udvides eller ombygges, opstår der en særlig mulighed

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2019-2021 Indhold INDHOLD... 2 FORORD... 3 INDLEDNING... 4 VÆRDIGRUNDLAG... 5 VISION... 6 INDSATSOMRÅDER... 7 1. LIVSKVALITET...7 2. SELVBESTEMMELSE...8

Læs mere

Hverdagens fællesskab

Hverdagens fællesskab Socialdemokratiet i Høje Taastrup Hverdagens fællesskab 2018 2021 Indholdsfortegnelse 1. Hverdagens fællesskab... 2 2. Børn, skolen og institutioner... 3 3. Ældre... 4 4. Sundhed for alle... 5 5. Social...

Læs mere

7 Ishøj Kommune. Ishøj Byråd 4. Oktober 2011

7 Ishøj Kommune. Ishøj Byråd 4. Oktober 2011 7 Ishøj Kommune Ishøj Byråd 4. Oktober 2011 Medborgerpolitik Forord et medborgerskab i Ishøj... 3 Vision mangfoldighed er Ishøjs styrke... 4 Mission skab en bedre kommune for alle... 5 HOVEDFOKUS: Inklusion...

Læs mere

Avedøre Skole. Skolebestyrelsesvalg. Præsentation af kandidater

Avedøre Skole. Skolebestyrelsesvalg. Præsentation af kandidater Avedøre Skole Skolebestyrelsesvalg Præsentation af kandidater 1 Skolebestyrelsesvalg I anledning af nedlæggelsen af Enghøjskolen afholdes der valg til skolebestyrelsen på Avedøre Skole. Der skal vælges

Læs mere

SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense Byråd

SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense Byråd 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 19. marts 2013. Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 19. marts 2013. Mødetidspunkt: 17:00 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O),

Læs mere

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN VALGKATALOG 2018 2021 SOCIALDEMOKRATIET I KOLDING KOMMUNE Socialdemokratiet i Kolding Kommune tror på dig som medborger og på os alle som fællesskab. Vi er overbevist om, at vi kan langt mere sammen, end

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Sammen om det gode liv. Sønderborg Kommunes socialpolitik

Sammen om det gode liv. Sønderborg Kommunes socialpolitik Sammen om det gode liv Sønderborg Kommunes socialpolitik 2017-2020 1 Indhold Sammen om det gode liv...3 Indledning...5 Værdier...7 Sammen er vores mål...7 Værdighed...9 Sociale fællesskaber... 11 Beskæftigelse...13

Læs mere

selvværd er mere end velfærd Integrationspolitikken i Kolding Kommune

selvværd er mere end velfærd Integrationspolitikken i Kolding Kommune selvværd er mere end velfærd Integrationspolitikken i Kolding Kommune Kolding et selvværdssamfund Mennesker vil helst selv, og det gælder hele livet. I selvværdssamfundet giver vi plads til, at de kan.

Læs mere

Kend din byrådskandidat! Birgit Christensen (J)

Kend din byrådskandidat! Birgit Christensen (J) Kend din byrådskandidat! Birgit Christensen (J) Navn: Parti: Alder: Erhverv: Birgit Christensen Oplandslisten, liste J 63 år Uddannet socialrådgiver, er nu på efterløn Hvad har fået dig til at gå ind i

Læs mere

Strategi for Integrationsindsatsen i Holbæk Kommune

Strategi for Integrationsindsatsen i Holbæk Kommune Strategi for Integrationsindsatsen i Holbæk Kommune November 2009 Holbæk Byråd har på møde d. 25. november 2009 vedtaget til Strategi for Integrationsindsatsen i Holbæk Kommune. Strategien har været fremlægget

Læs mere

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen Handicappolitik 2018 Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Høringsudgave Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

1 Susanne Crawley Larsen

1 Susanne Crawley Larsen 1 Budget 2017, førstebehandling I Odense har vi en Grundfortælling, der handler om den by, vi gerne vil være. Vi har fokus på den fysiske transformation, - Men hvordan er det at være barn i den by? Det

Læs mere

Ringsted Kommunes Børne og ungepolitik

Ringsted Kommunes Børne og ungepolitik Ringsted Kommunes Børne og ungepolitik Indhold: Indledning 3 Det står vi for 5 Dannelse og uddannelse rykker! 6-7 Inkluderende fællesskaber giver bedre muligheder for alle 8-9 Vi gør mere af det, der virker

Læs mere

Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste

Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste 1 2 Hvem er jeg? Tak fordi jeg må tage lidt af din tid og præsentere mig selv og mine idéer til fremtidens kommune. Mit

Læs mere

DIT VALG I HEDENSTED

DIT VALG I HEDENSTED DIT VALG I HEDENSTED ENHEDSLISTEN ER KLAR TIL BYRÅDET I Enhedslisten er vi stolte af vores lokale kandidater, der vil arbejde for, at byrådet træffer bæredygtige beslutninger. Vi vil gøre en forskel på

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer:

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer: Politiske effektmål Holbæk Kommune ønsker at tilbyde bedst mulig service til borgere og virksomheder, for de penge vi har. Byrådet har besluttet 27 overordnede politiske effektmål, som dækker kommunens

Læs mere

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi Stil op! For børnefamilierne i Danmark Mødrehjælpens strategi 2017-2020 Sammen skal vi kæmpe for, at alle forældre i Danmark er i stand til at skabe trygge og udviklende rammer for deres børn. Stil op!

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Ligestillingsudvalget 2013-14 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Det talte ord gælder Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål G og H (LIU d. 2. juni 2014) Tak for invitationen til

Læs mere

EN BY MED PLADS TIL ALLE

EN BY MED PLADS TIL ALLE BY MED PLADS TIL ALLE SOCIALSTRATEGI 2018 BY MED PLADS TILINDHOLD ALLE 4 8 VÆRDIGT HELSTØBT OG LANGSIGT LØSNING SELVSTÆNDIGT SUND OG FAGLIGT STÆRK ORGANISATION 6 10 INTRODUKTION København skal være en

Læs mere

Erling Jensen, Socialdemokratiet

Erling Jensen, Socialdemokratiet Erling Jensen, Socialdemokratiet Den 52-årige faglige medarbejder i 3F stiller op i Sønderborg Kommune. Han er gift med Sabine, og de har en dreng på 22 år, der studerer i Aarhus. Erling lægger meget vægt

Læs mere

1. maj tale 2018 ved Stenløse Kulturhus (Ib Sørensen)

1. maj tale 2018 ved Stenløse Kulturhus (Ib Sørensen) 1 1. maj tale 2018 ved Stenløse Kulturhus (Ib Sørensen) Mon ikke der er mange 1. maj talere, som jeg selv, der har set en ekstra gang på deres tale efter Store Bededags ferien og ikke mindst efter lørdag

Læs mere

Politiske effektmål

Politiske effektmål Byrådets Politiske effektmål 2016-2019 Holbæk Kommune Politiske effektmål Effektmål handler om at skabe synlighed for, at de aktiviteter, vi sætter i gang, gør en forskel for borgere og virksomheder. Byrådet

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2020-2024 Indledning Nyborg Kommunes handicappolitik 2020-2024 er en visionær politik, som vil række udover 2024. Handicappolitikken omfatter alle afdelinger i kommunen og tager afsæt i

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV Den 29. august 2018

BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV Den 29. august 2018 BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV 2018 Den 29. august 2018 PROGRAM Præsentation af politikken v/ Socialchef Carsten Wulff Hansen Præsentation af høringsmuligheder Spørgsmål og diskussion

Læs mere

NYT om skoleåret Nyhedsbrev. Juni /2020

NYT om skoleåret Nyhedsbrev. Juni /2020 NYT om skoleåret Nyhedsbrev Juni 2019 2019/2020 Ny forvaltningschef Den 3 juni tiltrådte Henriette Krag som ny forvaltningschef for Børneog Kulturforvaltningen. Hun får således ansvaret for kernevelfærdsområder

Læs mere

Borger Monitor Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon

Borger Monitor Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100 Tilfredshedsmåling 2011 Borgernes syn på kommunen Tilfredshed på hovedområderne Holdninger

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017

Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017 Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017 [Skriv tekst] Information om Ældrerådet i Ringsted Kommune Hvad er et Ældreråd? Alle kommuner skal nedsætte

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

Inklusion. - Fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole

Inklusion. - Fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole Inklusion - Fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole 2 Inklusion - fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole Forord Inklusion handler grundlæggende om, at alle børn skal trives og

Læs mere

Ældrepolitik VEJLE KOMMUNE 2009

Ældrepolitik VEJLE KOMMUNE 2009 Ældrepolitik VEJLE KOMMUNE 2009 Ældre politikken 2 Forord Ældres forhold interesserer mange borgere og er derfor genstand for megen debat. Det er forståeligt, for selv små ændringer i vilkårene kan påvirke

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET 2. GENERATION BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Janne Hansen Vi lever i en tid med store forandringer. Børnetallet falder og vi har ikke uanede ressourcer til at løse opgaven.

Læs mere

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker Principprogram Kommunalvalget 2013 Ikast - Brande Politik handler om mennesker Alle mennesker Ikast - Brande Politik handler om mennesker De socialdemokratiske kandidater er hver for sig forskellige, men

Læs mere

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt!

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt! Budgettale Radikale Venstre i Aarhus 2018 Den opgave vi sidder med i dag ville vi helst være fri for. Men vi er selvfølgelig klar til at tage ansvar. Det er vores ansvar som politikere at skabe balance

Læs mere

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 7. januar 2015 Dok.nr.: 2014/0026876 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Borger, netværk og civilsamfund

Læs mere

foto: Fotografisk værksted/aarhus Produktionsskole

foto: Fotografisk værksted/aarhus Produktionsskole foto: Fotografisk værksted/aarhus Produktionsskole 6 Ligeværd oktober 2013 Hjælp de unge til at afgive deres stemme? En afstemning til valg i Danmark er altid hemmelig. Det er alene den enkelte unge, der

Læs mere

Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste. Stem på. Konservative. liste C ved kommunalvalget i Rødovre. Rødovre Konservative

Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste. Stem på. Konservative. liste C ved kommunalvalget i Rødovre. Rødovre Konservative Kim Drejer Nielsen Nr. 1 Chris Lassen Jensen Nr. 2 Arna Schnoor Nr. 3 Mogens Lind Nr. 4 Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste Stem på X liste C ved kommunalvalget i Rødovre Rødovre

Læs mere

Præsentation af Fremfærd

Præsentation af Fremfærd Præsentation af blev etableret som en del af overenskomst 2013 og videreføres med overenskomstfornyelsen i 2015. Samarbejdet er aftalt mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. : er et samarbejde mellem parterne

Læs mere