OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forhold til Natura 2000-reglerne 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forhold til Natura 2000-reglerne 2"

Transkript

1 FANØ KOMMUNE OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk NATURA 2000-VÆSENTLIGHEDSVURDERING INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Forhold til Natura 2000-reglerne 2 3 Opgradering af Vesternasen og Batterivej 3 4 Ny vejforbindelse mellem Færgestrand og Batterivej 4 5 Natura 2000-område N89 (Vadehavet) Fuglebeskyttelsesområde F53 (Fanø) Habitatområde H78 (Vadehavet med Ribe. Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde) 5 6 Påvirkninger af udpegningsgrundlaget Påvirkninger af fugle Påvirkninger af andre arter Påvirkning af naturtyper 7 7 Påvirkninger på Bilag IV-arter 7 8 Væsentlighedsvurdering konklusion 7 1 Baggrund I forlængelse af kommende boligudstykning af ca. 45 grunde ved Vesternasen i Nordby på Fanø planlægger Fanø kommune at opgradere Vesternasen og Batterivej ved et at tre opgraderingsscenarier. Herudover planlægger Fanø Kommu- PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 Notat JOKC SBJ JOKC

2 2 NATURA 2000 VÆSENTLIGHEDSVURDERING ne at etablere en ny vejforbindelse som forbinder Færgestrand med Batterivej. 2 Forhold til Natura 2000-reglerne Vesternasen og Batterivej samt den nye forbindelsesvej ligger helt eller delvist i et internationalt naturbeskyttelsesområde, Natura 2000-område N89 (Vadehavet). Natura 2000-området udgøres bl.a. af fuglebeskyttelsesområde F53 (Fanø) og Habitatområde H78 (Vadehavet med Ribe. Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde) Se figur 1 Figur 1 Vejudvidelsen nord for Vesternasen og vest for Batterivej er vist med mørk-rød mens den nye vejforbindelse er vist med rød.

3 NATURA 2000 VÆSENTLIGHEDSVURDERING 3 Da det på forhånd ikke kan udelukkes, at opgradering af vejforbindelsen og den nye forbindelsesvej medfører væsentlige påvirkninger af Natura-2000 området, skal der derfor i medfør af 7 i Habitatbekendtgørelsen 1 gennemføres en vurdering af projektets mulige virkninger på Natura 2000-området og dets bevaringsmålsætninger. Fanø Kommune har som følge af dette anmodet COWI om at udarbejde en vurdering af de mulige påvirkninger af dette Natura 2000-område. Projektet ligger tillige inden for strandbeskyttelseslinjen (naturbeskyttelseslovens 15) og er omfattet af krav om anmeldelse efter reglerne i VVM-bekendtgørelsens 2 3, jf. bekendtgørelsens 2. En vurdering af påvirkning af Natura 2000-området indledes med en væsentlighedsvurdering, der har til formål at vurdere hvorvidt det ansøgte projekt kan medføre væsentlige negative påvirkninger af Natura 2000-området og de arter og naturtyper, som har ligget til grund for områdets udpegning. Hvis det i væsentlighedsvurderingen ikke kan udelukkes, at opgradering af vejforbindelsen samt etablering af forbindelsesvejen kan medføre væsentlige negative påvirkninger af Natura 2000-området, vil ansøger være forpligtet til gennemføre en Natura 2000-konsekvensvurdering. Denne vurdering har omvendt bevisbyrde med særlig vægt på de forhold, der ifølge væsentlighedsvurderingen kan medføre væsentlig negativ indvirkning på Natura 2000-området. Væsentlighedsvurderingen udgør således en form for udvidet screening af den mulige påvirkning af Natura 2000-området forud for etablering af vejforbindelsen og forbindelsesvejen. Dette dokument udgør en sådan væsentlighedsvurdering af opgradering af Vesternasen og Batterivej samt etablering af den nye vejforbindelse 3 Opgradering af Vesternasen og Batterivej Fanø Kommune ønsker at opgradere vejforbindelsen Vesternasen og Batterivej (se Figur 1). Vejene er på nuværende tidspunkt en 3 meter bred grusvej og en opgradering ønskes foretaget ved et af følgende scenarier. Scenarie 1, hvor vejens beskaffenhed fastholdes som grusvej i nuværende bredde med vigepladser for modkørende trafik i den ene side uden vejbelysning Scenarie 2, hvor vejen anlægges som 5,5 meter grusvej uden vejbelysning Scenarie 3, hvor vejen anlægges som asfaltvej i 4 meters bredde og med græsarmeringssten som i udstykningen - med gadelys 1 BEK nr. 926 af 27/ om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter. 2 BEK nr. 957 af 27/ om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

4 4 NATURA 2000 VÆSENTLIGHEDSVURDERING 4 Ny vejforbindelse mellem Færgestrand og Batterivej Fanø Kommune ønsker at etablere en ny forbindelsesvej mellem Færgestrand og Batterivej (Error! Reference source not found.). Vejen etableres om en asfalteret vej og forventes primært at blive benyttet som adgangsvej til de nye byudviklingsområder i Nørre Nytoft, men forbindelsen vil også blive brugt af beboere i eksisterende område. Vejen etableres på et areal mellem Batterivej og parkeringspladsen ved færgelejet Færgestrand. Arealet er et græsareal som jævnligt slås. Arealet har bordbænkesæt og benyttes til rekreative formål, se Error! Reference source not found.. Vejen bliver ca. 35 meter lang og ca. 5.5 meter bred. Vejvand vil løbe til grøft. Figur 2 Arealet hvorpå vejen skal etableres. Billedet er taget fra Færgestrand mod Batterivej. 5 Natura 2000-område N89 (Vadehavet) De tre scenarier for opgradering af Vesternasen og Batterivej samt den nye vejforbindelse ligger helt eller delvist inden for Natura 2000-område N89 (Vadehavet) som forløber omtrentligt nord for Vesternasen og Batterivej, mens området på det nordligste stykke af Batterivej og området hvor den nye vejforbindelse etableres inkluderer vejen. Natura 2000-område N89 (Vadehavet) udgøres af fuglebeskyttelsesområderne F49, F51, F52, F53, F55, F57, F60, F65, F67 og Habitatområdene H78, H86, H90, H239. De områder, som vurderes at kunne blive påvirket af opgradering af vejforbindelse, er nævnt nedenfor. Pga. anlæggets karakter og omfang vurderes det at projektet kun kan have en mulig påvirkning på udpegningsgrundlaget for Fuglebeskyttelsesområde F53 (Fanø) og Habitatområde H78 (Vadehavet med Ribe. Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde), som vejene ligger ved/i. Derfor indgår kun udpegningsgrundlaget for disse to områder i nærværende vurdering.

5 NATURA 2000 VÆSENTLIGHEDSVURDERING Fuglebeskyttelsesområde F53 (Fanø) Fuglebeskyttelsesområde F53 er ha stort og omfatter landområder på Fanø. Udpegningsgrundlaget er angivet i Tabel 1. Tabel 1 Arter på udpegningsgrundlaget for fuglebeskyttelsesområdet F53 (Fanø). "T" = trækfugl, "Y" = ynglefugl Habitatområde H78 (Vadehavet med Ribe. Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde) Habitatområdet H78 er et ha stort område, som omfatter blandt andet store dele af Fanø, Rømø, Skallingen samt omkringliggende marine områder. Udpegningsgrundlaget er angivet i Tabel 2. Tabel 2 Naturtyper og arter, der udgør det gældende udpegningsgrundlag for Natura 2000-området. Tal i parentes henviser til de talkoder, som benyttes for naturtyper og arter fra habitatdirektivets bilag 1 og 2. * angiver at der er tale om en prioriteret naturtype. 4 3 Natura 2000-plan Vadehavet Fanø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F53, Naturstyrelsen, Natura 2000-plan Vadehavet - Vadehavet med Ribe Å, Tved Å og Varde Å, H86 Brede Å, H90 Vidå med tilløb, Rudbøl Sø og Magisterkogen og F57 Vadehavet Natura 2000-område nr. 89 Habitatområde H78, H86 og H90 Fuglebeskyttelsesområde F57, Naturstyrelsen, 2016.

6 6 NATURA 2000 VÆSENTLIGHEDSVURDERING 6 Påvirkninger af udpegningsgrundlaget Opgradering af Vesternasen og Batterivej Påvirkninger fra opgradering Vesternasen og Batterivej omfatter en direkte påvirkning ved arealinddragelse samt indirekte påvirkning ved øget trafik i form af forstyrrelser og påvirkning fra miljøfremmede stoffer. Scenarie 1, med etablering af op til tre vigepladser vil inddrage ca. 110 m², buslommerne vil blive ca. 18 meter lange med til- og frakørsel på 18 meter på hver side. Scenarie 2, hvor vejen anlægges som 5,5 meter grusvej uden vejbelysning, inddrager ca m², hvoraf størstedelen er inden for Natura 2000-området. Scenarie 3, hvor vejen anlægges som asfaltvej i 4 meters bredde og med 2x1 meter græsarmeringssten med gadelys, inddrager ca m², hvoraf størstedelen er inden for Natura 2000-området. Ny vejforbindelse Påvirkninger fra etablering af den nye forbindelsesvej mellem Færgestrand og Batterivej vil kunne være direkte påvirkning ved arealinddragelse samt indirekte påvirkning ved øget trafik i form af forstyrrelser og påvirkning fra miljøfremmede stoffer. 6.1 Påvirkninger af fugle På Fanø er der kortlagt levesteder for hvidbrystet præstekrave, havterne, sandterne, dværgterne, almindelig ryle, klyde, rørhøg og rørdrum, ingen dog nærmere end 2,5 km fra anlægsområdet. Anlægsområdet for hver af de tre scenarier skønnes ikke at være potentielt yngle- eller rasteområder for arter på fuglebeskyttelsesområdets udpegningsgrundlag. Anlægsområdet ligger direkte op af den eksisterende grusvej og dermed er arealerne allerede forstyrret fra den trafik der måtte være på vejene. Det vurderes derfor, at opgradering af vejene ved alle tre scenarier samt etablering af den nye forbindelsesvej og den fremtidige drift kan ske uden skadevirkning på de fuglearter, som det internationale fuglebeskyttelsesområde er udpeget for at beskytte. 6.2 Påvirkninger af andre arter Dyrearterne på udpegningsgrundlaget for habitatområdet er alle knyttet til enten vandløb eller marine områder. Arealerne, som påvirkes, er ikke levested for nogle af de udpegede arter, grøftesystemet som Vesternasen krydser og som vejene afvander til, findes ikke at være egnet for snæbel, laks eller bæklampret. Påvirkningen fra opgradering af vejene og etablering af den nye vejforbindelse vurderes derfor ikke at kunne have skadevirkning på arter på habitatområdets udpegningsgrundlag.

7 NATURA 2000 VÆSENTLIGHEDSVURDERING Påvirkning af naturtyper Der er ikke registreret naturtyper på habitatområdets udpegningsgrundlag på stedet, de nærmeste et kompleks af 2140 klithede, 2110 forklit, 2130 grøn klit i god tilstand og 1330 strandeng i moderat tilstand - ligger ca. 150 m nord for den sydlige del (Batterivej) af vejstrækningen som opgraderes og ca. 50 meter nord for den nye forbindelsesvej. Det kan udelukkes, at der findes ikke-kortlagte forekomster af strengt beskyttede naturtyper langs vejene som opgraderes. Der vil ikke ske en direkte påvirkning af de udpegede naturtyper. Afstanden er også så stor, at det ikke findes sandsynligt, at der sker en indirekte påvirkning i form af afløb fra vejen, eventuel saltpåvirkning fra vintersaltning, oliespild og lignende fra køretøjer. 7 Påvirkninger på Bilag IV-arter Et antal arter på Habitatdirektivets bilag IV-arter forekommer eller formodes at findes på Fanø: Strandtudse, spidssnudet frø, markfirben, tre arter af havpattedyr og et antal småflagermus. Arealet som påvirkes er dog ikke egnet yngleeller rasteområde for nogen af de nævnte arter, da det fremstår som grusvej og flad rabat og grøft for udvidelsen af Vesternasen og Batterivej og slået plæne for arealet for den nye forbindelsesvej. Projektet vil derfor kunne gennemføres uden væsentlig skadevirkning på de strengt beskyttede bilag IV-arter og den økologiske funktionalitet for arterne påvirkes ikke. 8 Væsentlighedsvurdering konklusion Opgradering af vejene og etablering af den nye vejforbindelse vurderes ikke at kunne medføre påvirkning af fugle, andre arter eller naturtyper på udpegningsgrundlaget. Derfor vurderes udpegningsgrundlaget for Natura 2000-området N89 (Vadehavet) ikke at blive påvirket. Det kan dermed udelukkes at opgradering af Vesternasen og Batterivej og etablering af den nye forbindelsesvej kan medføre væsentlige negative indvirkninger på Natura 2000-områdets udpegningsgrundlag.

, Ny vejforbindelse: Matrikel 510 Odden By, Nordby

,   Ny vejforbindelse: Matrikel 510 Odden By, Nordby Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Tekst I forlængelse af kommende boligudstykning af ca. 45 grunde ved Vesternasen i Nordby på Fanø planlægger Fanø kommune at etablere en

Læs mere

Tønder Kommunes høringssvar på høring af naturplaner

Tønder Kommunes høringssvar på høring af naturplaner NOTAT Miljø og Natur Sags id.: 01.05.18-P17-2-14 Sagsbeh.: DL16CB/DL18LP 02-03-2015 Tønder Kommunes høringssvar på høring af naturplaner 2016-21 Naturstyrelsen har offentliggjort forslag til Natura 2000-planerne

Læs mere

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat.

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat. Fanø Kommune Skolevej 5-7 6220 Fanø Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 26. august 2016 Sags id 2016-16038 Sagsbehandler René Nygaard Antvorskov Telefon direkte 76 16 13 71 E-mail rna@esbjergkommune.dk Ikke

Læs mere

DIGEANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK - NATURA 2000 KONSEKVENSVURDERING

DIGEANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK - NATURA 2000 KONSEKVENSVURDERING MARTS 2015 ROSKILDE KOMMUNE DIGEANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK - NATURA 2000 KONSEKVENSVURDERING KONSEKVENSVURDERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Skallingen og Langli Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F55 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Skallingen og Langli Natura 2000-område

Læs mere

4 Forekomst af bilag IV-arter Væsentlighedsvurdering Påvirkning af udpegningsgrundlaget Påvirkning af bilag IV-arter 15

4 Forekomst af bilag IV-arter Væsentlighedsvurdering Påvirkning af udpegningsgrundlaget Påvirkning af bilag IV-arter 15 REGION SYDDANMARK INDVINDING AF SAND FRA FANØ STRAND ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NATURA 2000-VÆSENTLIGHEDSVURDERING INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Skallingen og Langli Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F55 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Skallingen

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Rømø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F65 Titel: Natura 2000-handleplan for Rømø Udgiver: Tønder Kommune År: 2016 Forsidefoto: Græsning på

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet - Fanø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F53 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet - Fanø Natura 2000-område

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Foto: Naturstyrelsen. Kort: ISBN nr. [xxxxx]

Foto: Naturstyrelsen. Kort: ISBN nr. [xxxxx] Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N89 Vadehavet Delplan for Fuglebeskyttelsesområde F55 Skallingen og Langli

Læs mere

Vurdering af natur og recipienter.

Vurdering af natur og recipienter. 1 of 10 Vurdering af natur og recipienter. Novopan har søgt om etablering af et nyt grundvandskølingsanlæg på 800.000 m3/år. Hertil kommer, at virksomhedens nuværende indvindingstilladelse til proces-

Læs mere

Kap Biologiske Interesser

Kap Biologiske Interesser Kap. 3.4. Biologiske Interesser Planmål - Køge Kommune vil: Sikre og forbedre naturen med dens bestand af vilde dyr og planter samt deres levesteder i et sammenhængende Grønt Danmarkskort, hvor i indgår

Læs mere

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE Forsvar for naturen ÅLBÆK SKYDETERRÆN natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen 2012-2015 kolofon Titel Ålbæk Skydeterræn, Natura 2000-resumé af drifts-

Læs mere

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde INDHOLD. 1 Baggrund...

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde INDHOLD. 1 Baggrund... Notat Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde ved Ejerslev Nord INDHOLD 27. Oktober 2015 Projekt nr. 220849 Dokument nr. 1217638510 Version

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016.

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016. Naturstyrelsen, Kronjylland Vasevej 7 8920 Randers NV Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 11-04-2016 / 01.03.03-P16-34-16 Landzonetilladelse

Læs mere

INDVIRKNING PÅ NATURA 2000 OMRÅDE AF OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDE I NØDEBO TIL BYZONE INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1.

INDVIRKNING PÅ NATURA 2000 OMRÅDE AF OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDE I NØDEBO TIL BYZONE INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. ERHVERVSSTYRELSEN INDVIRKNING PÅ NATURA 2000 OMRÅDE AF OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDE I NØDEBO TIL BYZONE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N89 Vadehavet - Delplan for Fuglebeskyttelsesområde F60 Vidåen, Tøndermarsken og Saltvandssøen

Læs mere

Natura 2000, bilag IV og beskyttede arter. Lars Rudfeld, Naturstyrelsen

Natura 2000, bilag IV og beskyttede arter. Lars Rudfeld, Naturstyrelsen Natura 2000, bilag IV og beskyttede arter Lars Rudfeld, Naturstyrelsen Disposition 1. Kort intro til naturdirektiverne 2. Natura 2000 3. Bilag IV-arter og andre beskyttede arter 4. Andre beskyttede arter

Læs mere

Natura 2000-handleplan Vadehavet - Fanø. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F53

Natura 2000-handleplan Vadehavet - Fanø. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F53 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet - Fanø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F53 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet - Fanø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

NOTAT 18. juli 2011 Opdateret 9. april 2014

NOTAT 18. juli 2011 Opdateret 9. april 2014 NOTAT 18. juli 2011 Opdateret 9. april 2014 Vejledning i forbindelse med ansøgning om forundersøgelsestilladelse med henblik på opstilling af havmøller uden for udbud Et havmølleprojekt skal have 3 typer

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Jan Larsen Valbyvej 57 3200 Helsinge Sag: 13.02.01-P19-4-18 8. november 2018 Tilladelse til vandindvinding Der er søgt om tilladelse til fortsat indvinding af 14.000 m 3 grundvand årligt til markvanding

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Mandø. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F52

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Mandø. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F52 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Mandø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F52 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Mandø Natura 2000-område

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale Kommuneplantillæg nr. 16 - Centerområde, Støvring Ådale Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 6 Kommuneplanramme 09.C7 - Centerområde 7 2 Redegørelse Baggrund Støvring har de seneste år oplevet stor

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N89 Vadehavet Vadehavet med Ribe Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde,

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Vidåen, Tøndermarsken og Saltvandssøen Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F60 Titel: Natura 2000-handleplan for Vadehavet Vidåen, Tøndermarsken

Læs mere

Afgørelse Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus, erstatter eksisterende, ny placering, Grædstrupvej 56, 8740 Brædstrup

Afgørelse Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus, erstatter eksisterende, ny placering, Grædstrupvej 56, 8740 Brædstrup Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Tom Jensen Grædstrupvej 54 8740 Brædstrup Byggesag Sagsbehandler: Hanne Lind Direkte: 76292572 Mobil: 7629 2572 Afgørelse Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Landzonetilladelse. Et vandhul på 800 m 2

Landzonetilladelse. Et vandhul på 800 m 2 TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9828 2828 www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Kiersvej 4, 7451 Sunds Matrikel nr.: 1C, Røjen By, Sunds Tilladelse

Læs mere

VVM screening af nedlæggelse af overkørsel 142 og 144 På banestrækningen mellem Viborg og Struer Screeningsskema

VVM screening af nedlæggelse af overkørsel 142 og 144 På banestrækningen mellem Viborg og Struer Screeningsskema Aarhus Fysisk planlægning og VVM VVM screening af nedlæggelse af overkørsel 142 og 144 På banestrækningen mellem Viborg og Struer Screeningsskema J. nr. NST-130-00140 Juni 2012 A Bilag A Skema til brug

Læs mere

Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter

Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter September 2016 1 Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter Anne Villadsgaard, Kystdirektoratet Hvad er Natura 2000? Natura 2000-områder kaldes

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Rømø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F65 Titel: Natura 2000-handleplan for Rømø Udgiver: Tønder Kommune År: 2017 Forsidefoto: Græsning på Rømø, Conny

Læs mere

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2 FANØ KOMMUNE Address BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD 1 Introduktion 1 2 Byggemodning 1 2.1 Byggemodningsproces 2 3 Planproces 2 3.1 Forslag til optimeret tidsplan / planproces 3 3.2

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post 4. april 2019 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 20. marts 2019 modtaget en henvendelse om, at du ønsker

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde- Lydingeafløbet ca. st m

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde- Lydingeafløbet ca. st m By, Land og Kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Projektbeskrivelse for Genåbning af delstrækning af Brænde-

Læs mere

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi.

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ISHØJ KOMMUNE KUNSTENS Ø, ISHØJ VVM SCREENING PROJEKTNR. A0 DOKUMENTNR. 1 VERSION 1 UDGIVELSESDATO

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N89 Vadehavet Delplan for Fuglebeskyttelsesområde F52 Mandø Titel: Natura 2000-plejeplan for

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-533) Basis oplysninger Projekt

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Landzonetilladelse. Kystdirektoratet Højbovej Lemvig. Teknik & Miljø Rådhusgade Lemvig Telefon:

Landzonetilladelse. Kystdirektoratet Højbovej Lemvig. Teknik & Miljø Rådhusgade Lemvig Telefon: Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig 4. juli 2016 Landzonetilladelse Med hjemmel i 35 i Lov om planlægning giver Lemvig Kommune herved tilladelse til opførelse af udsigtsplatform ved Mindeparken på

Læs mere

TITAN WIND ENERGY (EUROPE) A/S Engdraget Varde. Teknik og Miljø. Bytoften 2, 6800 Varde. 14. juli 2017

TITAN WIND ENERGY (EUROPE) A/S Engdraget Varde. Teknik og Miljø. Bytoften 2, 6800 Varde. 14. juli 2017 TITAN WIND ENERGY (EUROPE) A/S Engdraget 20 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Midlertidig grundvandssænkning samt midlertidig tilladelse til udledning af indtil 90.000 m³ grundvand.

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Udvikling, Miljø og Teknik Byg og Brand 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 04-07-2018 / 01.03.03-P19-53-18 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til udstykning og opførelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7

Kommuneplantillæg nr. 7 Kommuneplantillæg nr. 7 Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 5 Kommuneplanramme 08.B54 - Boligområde 6 2 Redegørelse Baggrund Planområdet er den nordligste del af rammeområderne i Skørping. Det indsendte

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49

Forslag til. Natura 2000-handleplan Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt. Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Engarealer ved Ho Bugt Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F49 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Vadehavet Engarealer

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Bandholm Aktivitetsforening Havnegade 37 4941 Bandholm Kystdirektoratet J.nr. 14/00900-17 Ref. Laura Storm Henriksen 25-11-2015 Tilladelse til etablering af strand i krydset ml. Havnegade og Strandparken

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

Morten Toft Bodilsen. Parkvej 5, Glyngøre, 7870 Roslev. 8. oktober 2015

Morten Toft Bodilsen. Parkvej 5, Glyngøre, 7870 Roslev. 8. oktober 2015 Morten Toft Bodilsen Parkvej 5, Glyngøre 7870 Roslev 8. oktober 2015 Godkendelse til rørlægning af delstrækning af det private vandløb Afløb fra Søparken Projektet omfatter rørlægning af cirka 40 meter

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Keld Arne Nielsen Ejstrupvej 18 7362 Hampen 7. november 2018 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 11. oktober 2018 modtaget en henvendelse om, at du ønsker at rydde

Læs mere

Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27. juni 2016, til fræsning af rynket rose med bioroter

Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27. juni 2016, til fræsning af rynket rose med bioroter Naturstyrelsen Thy Søholt vej 6 Thisted Att. Cornelia Maj Christensen Natur J.nr. nst-352-00005 Ref. MAQUI Den 3. februar 2017 Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27.

Læs mere

Natura 2000-handleplan. 2. planperiode. Nissum Fjord. Natura 2000-område nr. 65. Habitatområde H58 Fuglebeskyttelsesområde F38

Natura 2000-handleplan. 2. planperiode. Nissum Fjord. Natura 2000-område nr. 65. Habitatområde H58 Fuglebeskyttelsesområde F38 Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Udkast til politisk 1. behandling Nissum Fjord Natura 2000-område nr. 65 Habitatområde H58 Fuglebeskyttelsesområde F38 Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan

Læs mere

Dispensation til paddeskrab på matr. 178 Kirkeby, Rømø i Tønder kommune.

Dispensation til paddeskrab på matr. 178 Kirkeby, Rømø i Tønder kommune. Miljø og Natur Fugleværnsfonden Vesterbrogade 138-140 1620 København V Direkte tlf.: +4574929295 Mail: cb1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-22-17 Ks: 29-06-2017 Dispensation til paddeskrab på matr. 178

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til tillæg til lokalplan nr. 253 Go-kartbane i Hedeland Planens indhold Lokalplantillæg giver mulighed for at delområde

Læs mere

Teknisk notat. Pumpestation Linderupvej Forhold vedr. Natura BAGGRUND

Teknisk notat. Pumpestation Linderupvej Forhold vedr. Natura BAGGRUND Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Pumpestation Linderupvej Forhold vedr. Natura 2000 30. april 2015 Vores reference: 30.2100.20

Læs mere

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro Side 1/5 Kelvin Høj Øgendahl Kalbjergvej 3 7500 Holstebro Dato: 27-10-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-26-12 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Havneby Dige Magnus Skak Jensen Vestergade 9 6792 Rømø Kystdirektoratet J.nr. 15/00762-30 Ref. Anni Lassen 14-01-2016 Tilladelse til forstærkning af Havneby Diget, matr. 241 Kirkeby, Rømø, Tønder Kommune

Læs mere

Etablering og udvidelse af søer og regnvandsbassiner i landzone kræver en tilladelse efter planloven.

Etablering og udvidelse af søer og regnvandsbassiner i landzone kræver en tilladelse efter planloven. Viborgvej 303 Korsbakken 7840 Højslev 20. december 2018 Landzonetilladelse til etablering af sø Skive Kommune har modtaget ansøgning fra ejer af ejendommen Viborgvej 303, 7840 Højslev, om tilladelse til

Læs mere

Svend Fredholm. Grynderupvej Roslev. 26. januar Høring af forslag til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø

Svend Fredholm. Grynderupvej Roslev. 26. januar Høring af forslag til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø Svend Fredholm Grynderupvej 44 7870 Roslev 26. januar 2018 Høring af forslag til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø Skive Kommune har modtaget en ansøgning vedr. reguleringsprojekt i en privat

Læs mere

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO DECEMBER 2015 MARIAGERFJORD KOMMUNE MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Offentlig overkørsel nr. 93 (nedlægges med etablering af vendeplads og

Offentlig overkørsel nr. 93 (nedlægges med etablering af vendeplads og Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Naturforvaltning Ref. TOGRI Den 4. januar 2017 Journalnr. NST-130-00070 Afgørelse om at projekt for nedlæggelse af overkørsler over jernbanen mellem Bramming

Læs mere

Dispensation til udledning af drænvand fra kunstgræsbane til 3 beskyttede vandløb

Dispensation til udledning af drænvand fra kunstgræsbane til 3 beskyttede vandløb Miljø og Natur Tønder Kommune Teknik og Plan Wegners Plads 2 6270 Tønder Direkte tlf.: +4574929295 Mail: cb1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P19-10-18 Ks: grbr 12. juli 2018 Dispensation til udledning af

Læs mere

Vadehavet Vadehavet med Ribe Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde, Brede Å, Vidå med tilløb, Rudbøl Sø og Magisterkogen

Vadehavet Vadehavet med Ribe Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde, Brede Å, Vidå med tilløb, Rudbøl Sø og Magisterkogen Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Vadehavet med Ribe Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde, Brede Å, Vidå med tilløb, Rudbøl Sø og Magisterkogen Natura 2000-område nr. 89 Habitatområde H78, H86

Læs mere

Dispensation til paddeskrab på matr. 363, 1071, 320 Juvre, Rømø og matr. 9 og 90a Kongsmark, Rømø i Tønder kommune.

Dispensation til paddeskrab på matr. 363, 1071, 320 Juvre, Rømø og matr. 9 og 90a Kongsmark, Rømø i Tønder kommune. Miljø og Natur Naturstyrelsen Førstballevej 2 7183 Randbøl Direkte tlf.: +4574929295 Mail: cb1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-22-17 Ks: LSJ 29. juni 2017 Dispensation til paddeskrab på matr. 363, 1071,

Læs mere

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård 13 2013 Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Status Kladde KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 13 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Retningslinje for

Læs mere

Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende på matrikel nr. 8e, Grinderslev By, Grinderslev.

Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende på matrikel nr. 8e, Grinderslev By, Grinderslev. Vihøjvej 2 Grinderslev 7870 Roslev 20. juli 2017 Vihøjvej 2 - Landzonetilladelse til etablering af sø Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende

Læs mere

Præsentation af Natura 2000-planerne John Frikke, Naturstyrelsen Ribe

Præsentation af Natura 2000-planerne John Frikke, Naturstyrelsen Ribe Præsentation af Natura 2000-planerne John Frikke, Naturstyrelsen Ribe Møde i Det Rådgivende Udvalg for Vadehavet 4. februar 2011 246 Natura 2000-planforslag EF-habitat- og EF-fuglebeskyttelsesområder ca.

Læs mere

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb.

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb. Side 1/5 Gert Ørskov Jensen Sdr Hedegårdsvej 9 7570 Vemb Dato: 06-08-2014 Sagsnr.: 01.03.03-P19-82-14 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7500 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars Vesthimmerlands Kommune Trafik og Grønne områder Himmerlandsgade 27 9600 Aars Sendt til: jkr@vesthimmerland.dk Dato: 01. juni 2015 Teknik- og Økonomiforvaltningen, Farsø Sagsnr.: 820-2015-16385 Dokumentnr.:

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Lokalplan 311 Off formål, børnehave Støvring Ådal, Støvring Projektansvarlig: Toke Rinfeldt-Iversen (TRI) Miljøvurdering er påbegyndt: 28. 04.17 Miljøvurdering

Læs mere

KYSTSIKRINGSANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK

KYSTSIKRINGSANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK JUNI 2017 ROSKILDE KOMMUNE KYSTSIKRINGSANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK NATURA 2000-VÆSENTLIGHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Afgørelse om at naturgenopretning af Tissing Vig ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at naturgenopretning af Tissing Vig ikke er VVM-pligtigt Skov- og Naturstyrelsen, Thy Søholtvej 6 7700 Thisted Att: Hanne Stadsgaard Jensen Sendt til: sns@sns.dk Plan- og virksomhedsområdet J.nr. AAR-200-00060 Ref. surhe/olgre Den 28. april 2010 Afgørelse om

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Vedtaget Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Dato for offentliggørelse

Læs mere

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro Side 1/6 Amphi Consult v/ Per Klit Christensen Vistelhøjvej 5, Skarrild 6933 Kibæk Dato: 28-09-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-117-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling

Læs mere

Landzonetilladelse. DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej Rønde / P

Landzonetilladelse. DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej Rønde / P DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej 5 8410 Rønde Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 05-10-2016 / 01.03.03-P19-13-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

3. Spanget ejes og vedligeholdes af den til enhver tid værende ejer af matrikel nr. 18l Krabbesholm, Skive Jorder.

3. Spanget ejes og vedligeholdes af den til enhver tid værende ejer af matrikel nr. 18l Krabbesholm, Skive Jorder. 18. maj 2017 Tilladelse til etablering af spang i Felding Bæk Skive Kommune godkender hermed etablering af spang i Felding Bæk. Godkendelsen meddeles med hjemmel i vandløbslovens (lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Tilladelse til at etablere nye til- og frakørselsramper til motorvejen på Sprogø

Tilladelse til at etablere nye til- og frakørselsramper til motorvejen på Sprogø Til Storebælt A/S ved Ulla Rose, Cowi Sendt elektronisk til: Ulla Rose: uva@cowi.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Tilladelse til at etablere

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej STATUS Plannavn Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej PDF Link til PDF blandet_bolig-_og_erhvervsomraade_oest_for_gamboetvej.pdf

Læs mere

Natura 2000-plan

Natura 2000-plan Natura 2000-plan 2016-2021 Vadehavet Fanø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesmråde F53 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Vadehavet Fanø Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Thyborøn Agger Færgefart Rådhusgade Lemvig

Thyborøn Agger Færgefart Rådhusgade Lemvig Thyborøn Agger Færgefart Rådhusgade 2 7620 Lemvig Plan- og Miljøafdelingen 14. oktober 2016 BrevID.: 2294245 Medarbejder: pij VVM tilladelse Thisted Kommune giver hermed Thyborøn Agger Færgefart VVM-tilladelse

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering og drift af røggaskondenseringsanlæg

Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering og drift af røggaskondenseringsanlæg Energnist Esbjerg Måde Industrivej 35 6705 Esbjerg Ø Digital post til CVR-nr 15980907 Virksomheder J.nr. MST-1270-01921 Ref. MSCHU Den 13. maj 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering og drift af

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen. Natura 2000-område nr. 69

Forslag til. Natura 2000-handleplan Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen. Natura 2000-område nr. 69 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen Natura 2000-område nr. 69 Habitatområde H62 Fuglebeskyttelsesområde F43 Titel: Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen Udgiver:

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade 1, København V

Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade 1, København V Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade 1, 6 1604 København V Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947485 Tilladelse fra Vandløbsloven og dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til etablering af højvandssluse

Læs mere

Sagsnr A

Sagsnr A Haldor Topsøe Heimdalsvej 4-6 3600 Frederikssund Dato 3. december 2018 Sagsnr. 01.24.00-A00-2-18 BY OG LANDSKAB Tilladelse til Kystbeskyttelse i form af dige og højvandsmur på matr. Nr. 15aø, 15aæ og 16lm

Læs mere

Udkast til. I medfør af 2 a, 28 c, 28 d, stk. 2 og 38, stk. 2, i lov om anvendelse af Danmarks undergrund, jf.

Udkast til. I medfør af 2 a, 28 c, 28 d, stk. 2 og 38, stk. 2, i lov om anvendelse af Danmarks undergrund, jf. Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 176 Offentligt Udkast til Bekendtgørelse om konsekvensvurdering vedrørende internationale naturbeskyttelsesområder og beskyttelse af visse

Læs mere

Holbækmotorvejen. Bondehøjvej. Ring 5. Roskildevej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 30 til Kommuneplan Forslag

Holbækmotorvejen. Bondehøjvej. Ring 5. Roskildevej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 30 til Kommuneplan Forslag Holbækmotorvejen Bondehøjvej Ring 5 Roskildevej år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 30 til Kommuneplan 2014 Forslag Indledning Redegørelse Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende

Læs mere

3. Rydningen skal foregå uden for fuglenes yngleperiode, dvs. i perioden 1. august 1. april.

3. Rydningen skal foregå uden for fuglenes yngleperiode, dvs. i perioden 1. august 1. april. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Mette S Rasmussen Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. september 2016 Sagsbehandler Mette Kirkebjerg Due Telefon direkte 76 16 51 30 E-mail mkdu@esbjergkommune.dk

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE FEBRUAR 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

Landzonetilladelse. Randers Kommune Laksetorvet / P

Landzonetilladelse. Randers Kommune Laksetorvet / P 1 - Landzonetilladelse sø - Oust Møllevej 11, 8920 Ran Hører til journalnummer: 01.03.03-P19-43-16 Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45

Læs mere

Du har søgt om dispensation til at etablere en vej og en affalds-ø på matr Kirkeby, Rømø.

Du har søgt om dispensation til at etablere en vej og en affalds-ø på matr Kirkeby, Rømø. Miljø og Natur Pau Schramm Vestervej 35 6792 Rømø Direkte tlf.: +4574929295 Mail: cb1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-30-18 Ks: LSJ 24. juli 2018 Dispensation til etablering af vej og affalds-ø i hede

Læs mere

Tilladelse til faskiner/mellemgærde ud for matr. nr. 157 og 158 Koldby, Hjerpsted, Tønder Kommune

Tilladelse til faskiner/mellemgærde ud for matr. nr. 157 og 158 Koldby, Hjerpsted, Tønder Kommune NaturErhvervstyrelsen Pioner Allé 9 6270 Tønder Kystdirektoratet J.nr. 14/00592-25 Ref. Ilse Gräber 03-07-2015 Tilladelse til faskiner/mellemgærde ud for matr. nr. 157 og 158 Koldby, Hjerpsted, Tønder

Læs mere

1. Det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet.

1. Det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. Fanø Jagtforening v./ Jesper Haurum Buegangen 3 Nordby 6720 Fanø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 27. januar 2017 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 43 Avnø

Kommuneplantillæg nr. 43 Avnø FORSLAG TIL Kommuneplantillæg nr. 43 Avnø APRIL 2018 Høring indtil: 8. maj 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommune- og lokalplaner Forslag til kommuneplantillæg nr. 43 er offentliggjort på

Læs mere

Region Syddanmark. Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN Vejle Kommune

Region Syddanmark. Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN Vejle Kommune Region Syddanmark Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN 2016 Vejle Kommune 1 Indledning... 4 2 Ikke teknisk resumé... 5 3 Beskrivelse af det miljøvurderede areal...

Læs mere

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro Side 1/5 Else-Marie Kannegaard Olsen Kragbækvej 4 7500 Holstebro Dato: 15-06-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-75-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen samt åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen samt åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Att.: Marie Sølgaard Bang Sendes pr mail til: MarieSolgaard.Bang@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00033 Ref. APJEN Den 8. juli 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Kystbeskyttelse - Kobæk Strand

Kystbeskyttelse - Kobæk Strand Kobæk Strand kystbeskyttelsesudvalg Notat sendes med mail til hele udvalget efter aftale med Ole Holst. Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Tlf.: 58 57 36 00 chjor@slagelse.dk www.slagelse.dk 11. juni 2009

Læs mere

1. Det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet.

1. Det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. FRITS BRINCH OG SØNNER ApS Sønder Nytoft 11 6720 Fanø brinchogsonner@fanonet.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 2. februar 2017 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail

Læs mere

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig BANEDANMARK NIVEAUFRI UDFLETNING RINGSTED VEST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VISUALISERINGER INDHOLD 1 Indledning 1 2 Projektleverancer

Læs mere

Dispensation til at opføre læskur/løsdriftsstald til får, indenfor søog åbeskyttelseslinjen

Dispensation til at opføre læskur/løsdriftsstald til får, indenfor søog åbeskyttelseslinjen Ejer Sag: 01.05.02-P25-2322- 18 30. november 2018 Dispensation til at opføre læskur/løsdriftsstald til får, indenfor søog åbeskyttelseslinjen Ejendommen Præstevej 70, matr.nr. 7 Huseby By, Annisse m.fl.

Læs mere