SÆT BORGEREN I CENTRUM MOBILE PLATFORM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÆT BORGEREN I CENTRUM MOBILE PLATFORM"

Transkript

1 SÆT BORGEREN I CENTRUM MOBILE PLATFORM

2 UDFORDRINGER FOR BRUGERINDDRAGELSE I SUNDHEDSSEKTOREN Sundhedssektoren oplever i stigende grad en række eksterne pres fra behandlere, patienter og pårørende i forhold til effektivisering og ønsket om mobil behandling. EFFEKTIVISERING Sundhedssektoren møder i stigende grad krav om højere behandlingsgaranti men med stadig lavere omkostninger. ØNSKE OM MOBIL BEHANDLING 41% af patienterne ønsker at bruge mobile sundhedsløsninger i deres behandling 57% af behandlerne ønsker at bruge mobile devices til at monitorere patineternes udvikling. Disse pres skaber nogle konkrete udfordringer i sundhedssektoren som ledelsen på hospitaler og i kommuner kan afhjælpe ved at samarbejde med BridgeIT, som er domæneekspert inden for velfærdsteknologi. Konkret er den største udfordring i sundhedssektoren modstand mod forandringer. En udfording, der kan overkommes ved at arbejde med forandringerne i små skridt og fokusere på de underliggende udfordringer. UDVIKLINGEN AF DEN GODE SAMARBEJDSMODEL Patientinddragelse udfordrer fagligheden på tværs af sektorens interessenter. Udviklingen af en god samarbejdsmodel er et ledelsesmæssigt ansvar og kræver aktiv inddragelse af de forskellige grupper; patienter, behandlere og pårørende. PATIENTENS SELVSTÆNDIGGØRELSE At sikre den størst mulige selvstændiggørelse er udfordrende, da grupper af borgere enten ikke kan eller vil inddrages i eget behandlingsforløb bl.a. grundet mentale/psykiske barriere omkring sådanne forløb. EFFEKTIVISERINGS PRES Brugerinddragelse er tidskrævende og med det øgede fokus på effektivisering af sundhedssektoren, kræves det at løsningerne er intuitive og lette at arbejde med. Yderligere, med sygehus reformen og det øgede fokus på kortere indlæggelser samt færre sengepladser på de danske hospitaler, er der et fokus på præventiv behandling og behandling i hjemmet.

3 BRIDGEITS MHEALTH VISION BRIDGEITS MHEALTH VISION ER AT LEVERE EN EFFEKTIV OG INTUITIV MOBIL LØSNING DER: Giver patienten mulighed for at genvinde kontrollen med sygdommen og øge livskvaliteten gennem udviklingen af et brugbart værktøj. Skaber tværfagligt samarbejde og derved sikrer forbedring af kommunikationen mellem de enkelte interessenter ved at skræddersy løsningerne til de enkelte sygdomsområder. Giver sundhedsmyndighederne mulighed for at sikre færre genindlæggelser, kortere behandlingstid og færre sengepladser. LØSNINGEN ER BASERET PÅ EN RÆKKE GENNEMGÅENDE KONCEPTER: Udviklingen af brugerdefinerede løsninger baseret på standard komponenter særligt velegnede i velfærdsløsninger. Sikringen af et højt sikkerheds niveau for personfølsomme oplysninger gennem kryptering og adgangskontrol. Vedligeholdelsen af løsningen som en del af licenspakken. Deltagelsen i konceptudvikling og projekt implementering.

4 BRIDGEITS MHEALTH FUNKTIONER Kernen i BridgeITs mhealth løsning er et sæt standardiserede enkelt funktioner, som kan sammensættes og tilpasses den enkelte kundes behov og derved danner grundlaget for en unik løsning målrettet et bestemt kerne område eller målgruppe. HANDLINGSPLANER/ MÅLSÆTNINGER Fastsættelse af daglige mål sætter fokus på adfærdsbearbejdelse gennem opsætningen af gentagne gøremål. Milemæle hjælper brugeren med at arbejde målrettet frem mod det overordnede mål. NETVÆRK Etableringen af et personligt netværk som støtte i nødssituationer, hvor patienten har brug for let og hurtigt at komme i kontakt med pårørende eller behandlingssteder. RAPPORTERING AF UDBRUD ELLER ÆNDRINGER I SYGDOMS TILSTANDEN: Direkte rapportering til lægen, hvis der sker ændringer i sygdomsforløbet. VIDENSDELING Etablering af kontakt og erfaringsdeling med andre brugere. Denne funktion muliggør deling af alt fra videoer til inspirations læsning, til opskrifter og madplaner etc. STØTTE Opsætning af alarmer, som aktiveres hos pårørende og behandlere på baggrund af brugerens personligt definerede alerts og feedback. MONITORERING: Rapportering om udviklingen i sygdomen ved løbende monitorering af symptomer som eksempelvis; humør, kløe, udslæt, stress niveau etc. DAGBOGEN Registrering af livets gang med sygdommen med det formål at klarlægge udvikling og tilstand. Dagbogen giver patienten mulighed for på dårlige dage at holde fokus på helheden fremfor de enkeltstående dårlige tilfælde.

5 FORDELENE VED BRIDGEITS MHEALTH LØSNING BridgeITs mhealth løsning gør det muligt at udvikle en mobil løsning tilpasset de mange interessenter i sundhedssektoren gennem: Udviklingen af et stærkt ledelsesværktøj, der skaber konkrete rammer for patientinddragelsen ved at tilgodese alle interessenter og sikre konsistens på tværs af faggrupper etc. Inklusionen af brugerne i udviklingen af en løsning tilpasset de enkeltes behov med en intuitiv brugerflade der har til formål at mindske de mentale/psykiske barriere omkring brugen af værktøjet. Forbedringen af eksisterende effektiviserings initiativer ved at minimere risikoen for genindlæggelser, afkorte indlæggelserne og nedbringer tidsomkostningerne i relation til patientinddragelse, idet meget af arbejdet er lagt over til den enkelte bruger. MHEALTH ERFARINGER BridgeITs mhealth løsning bygger på en lang række erfaringer fra udviklingsarbejdet i den offentlige, såvel som private sundhedssektor. Med udgangspunkt i de udfordringer, der eksisterer på velfærdsområdet bidrager BridgeIT med: Dedikeret partnerskab i udvikling og implementering af projektet Indgående domænekendskab fra tidligere projekter Veludviklet IT sikkerhed som sikrer høj kvalitet og sikkerhed i behandlingen af personfølsom information Et veludviklet koncept, som er bevist i en lang række projekter.

6 DATASIKKERHED HVORFOR mhealth løsninger håndterer følsom personlig information, hvorfor der er særligt fokus på datasikkerheden i disse løsninger. Da løsningerne er decentral, er der behov for at data beskyttes på den mobile platform (Android, iphone, eller lignende). Dette sikres ved at anvende platformens indbyggede datasikkerhed, hvormed data krypteres og sikres ved brug af brugerens pin-kode. HVORDAN På systemets server er brugerdata sikret med kryptering, ligesom alle forbindelser imellem server og klient/mobilplatform er krypterede. I forbindelse med konkrete løsninger for de Danske Regioner, har BridgeIT opnået godkendelse som data behandler, hvilket blandt andet indebærer, at BridgeIT opfylder de strenge krav stillet i persondataloven.

7 CASE I - KØBENHAVNS KOMMUNE - MINVEJ Københavns Kommune har i samarbejde med BridgeIT udviklet løsningen minvej som er et metodeværktøj, der skal hjælpe sindslidende med at genvinde kontrollen over deres sygdom. Minvej er opbygget omkring tre elementer; en mobil app, en web app (borger) og en web app (administration) Minvej giver behandlere og patienter muligheden for at arbejde målrettet med præventiv behandling og dermed nedbringe de offentlige udgifter til genindlæggelser. FUNKTIONERNE Otte kerne funktioner giver patienten mulighed for løbende at rapportere om udviklingen i deres sygdomsforløb. Disse funktioner er; min plan, personlig næring, mit netværk, hvordan går det, støtte nu, inspiration, mine mål og dagbog. Funktionerne muliggør løbende dialog med behandler, øger selvmonitoreringen samt forbedrer den løbende kontrol med sygdommen. FORDELENE Patienten: Patienten får bedre kontrol med sygdommen, øget livskvalitet samt øget tilfredshed med behandlingen. Behandleren: Behandleren oplever øget compliance fra patienten samt bedre adgang til data om sygdoms udvikling. Kommunen: Kommunen vil opleve lavere omkostninger til rehospitalisering og behandling. EN APP MED RESULTATER Brugerne af minvej har set klare forbedringer i deres tilstand ved hjælp af appen. Helt klart fremgår det af tabellen nedenfor, hvordan brugerne har oplevet en direkte indflydelse i deres liv gennem forbedringer af en række forskellige mål. RECOVERY MÅL KERNEN Minvej er et metode værktøj, der kan tilpasses enkelte sygdoms-/velfærdsområder og fungerer som rammen for patientinddragelse i psykiatrien. Minvej muliggør inddragelsen af sindslidende i deres egen behandling vha. et brugervenligt og målrettet værktøj, der giver mulighed for at genvinde kontrollen og tage aktiv del i behandlingen. Mental Health Recovery Measure Skala for tro på mestring Før Efter Ændring N 67,7 72,8 + 5,2** 67 23,5 25,3 + 1,4* 74 Livstilfredshed 5 5,9 + 0,7 54 Ensomhed 5,2 4,8-0,8* 78

8 CASE II - REGION H, MOMENTUM Region H har i samarbejde med BridgeIT udviklet Momentum løsningen med fokus på at bringe psykiske patienter i centrum i recovery og rehabiliteringsprocessen. Løsningen er opbygget som en mobil app, der giver patienten mulighed for løbende at rapportere og reagere på udviklingen i dennes sygdom. løbende at rapportere og monitorere udviklingen i deres sygdomsforløb. Disse funktioner er; mødeforberedelse og mestringsstrategier. Mødeforberedelse: Bringer patienten gennem en række forberedende spørgemål, med fokus på at øge patientens bevidsthed om emnerne forud for samtalen med behandleren. Patienten kan vælge at dele sine svar med behandleren. Mestringsstrategier: Aktiviteter udviklet i samarbejde med behandleren med det fokus at hjælpe patienten til en stabil vej i livet. aktivt i behandlingsforløbet og organisere sit liv for at sikre bedst mulig kontrol og fremgang. Behandleren: Ved hjælp af løbende rapporteringer gør løsningen det lettere at fokusere behandlingen omkring egentlige hændelser frem for patienternes hukommelse.med patientens tilladelse kan behandleren tilgå besvarelserne, hvilket gør det lettere at forberede og optimere behandlingsforløbet KERNEN Momentum er et værktøj, der kan tilpasses det enkelte sygdoms/velfærdsområde og fungerer som ramme for patientinddragelse i psykiatrien i Region H. Momentum bringer patienten i centrum for egen behandling og motiverer derved til større aktiv deltagelse i behandlingsforløbet. FUNKTIONERNE To kernefunktioner giver patienten mulighed for FORDELENE Patienten: Løsningen gør det lettere for patienten at deltage Regionen: Løsningen gør det muligt for regionen at realisere strategien om at bringe patienten i centrum og derved forbedre behandlings kvaliteten.

9 MOBILE PLATFORM BridgeIT Tobaksvejen Søborg Søren Bolvig, CEO (+45) Vibeke Wara (+45)

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED Udvalgsplan 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget FØRSTEBEHANDLING VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalgets ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive

Læs mere

VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien.

VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien. BALLERUP KOMMUNE Dato: 19. april 2016 VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien. Indhold Formål med VelfærdsTeknologiskVurdering(VTV):... 3 Hvad er en VTV... 3 Baggrund

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

KMD VIVA. Den selvhjulpne og samarbejdende borger i Helsenettet TROMSØ 16-06-2015. Jørgen Straarup Chefkonsulent KMD

KMD VIVA. Den selvhjulpne og samarbejdende borger i Helsenettet TROMSØ 16-06-2015. Jørgen Straarup Chefkonsulent KMD KMD VIVA Den selvhjulpne og samarbejdende borger i Helsenettet TROMSØ 16-06-2015 Jørgen Straarup Chefkonsulent KMD AGENDA Kort om KMD Viva Løsningen Hvordan er løsningen anvendt i praksis Erfaringer/barrierer

Læs mere

MinVej.dk OM PROJEKTET

MinVej.dk OM PROJEKTET MinVej.dk OM PROJEKTET Scenen sættes... Projektets formål MinVej.dk er en brugerstyret platform med det primære formål at engagere psykisk sårbare og syge i egen sundhed. Kommunikationen er tilpasset brugerens

Læs mere

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen N O T A T Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen - Vision og pejlemærker Visionen for Borgernes Sundhedsvæsen er, at forbedre sundhedsvæsenets ydelser, service og kultur, så borgerne bliver ligeværdige

Læs mere

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet Aftaler 2019-2020 for Socialpsykiatrien Psykiatri- og Handicapområdet 2 2019-2020 Dialogbaserede aftaler Psykiatri- og Handicapområdet i Ikast-Brande Kommune er ligesom de andre fagområder en del af det

Læs mere

Anders Bay-Smidt - Projektkonsulent, Telepsykiatrisk Center

Anders Bay-Smidt - Projektkonsulent, Telepsykiatrisk Center Screening af : Rsyd Life Dato: 17/8-2016 Screeningspanel: Anders Bay-Smidt - Projektkonsulent, Telepsykiatrisk Center Score 2,6 Links: Appstore https://itunes.apple.com/gb/app/rsyd-life/id1114960930?mt=8

Læs mere

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed Styrket sammenhæng i borgerforløb Demokrati og medborgerskab Mere for mindre Frivillighed Mental sundhed Strategisk kompetenceudvikling Åben dialog Recovery Indsats i lokale miljøer Opkvalificering til

Læs mere

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen 2019-2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen i balance Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der

Læs mere

https://itunes.apple.com/dk/app/medicinkortet/id ?l=da&mt=8 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trifork.medicinkortet&hl=da

https://itunes.apple.com/dk/app/medicinkortet/id ?l=da&mt=8 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trifork.medicinkortet&hl=da : Medicinkortet Dato: 11-01-17 Screeningspanel: Anders Bay-Smidt, Konsulent - Telepsykiatrisk Center Psykiatriens medicinrådgivning Score 2,1 Links: Appstore https://itunes.apple.com/dk/app/medicinkortet/id1170487665?l=da&mt=8

Læs mere

Sundhedsaftalen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge

Sundhedsaftalen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge Sundhedsaftalen 2015-18 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 Tredje generation 2001-14 2007-10 2 Selve aftalen Politisk del Målsætninger Udviklingsafsnit Administrativ del Ramme Indsatsområder Specifikke aftaler

Læs mere

DET VI GØR.. Opdyrker behov i driften Fem lokale CoLabs i Region Syddanmark driver den operationelle test- og udviklingsproces.

DET VI GØR.. Opdyrker behov i driften Fem lokale CoLabs i Region Syddanmark driver den operationelle test- og udviklingsproces. DET VI GØR.. Opdyrker behov i driften Fem lokale CoLabs i Region Syddanmark driver den operationelle test- og udviklingsproces. Test og udvikling med brugeren som medudvikler Velfærdsteknologi testes,

Læs mere

Region Hovedstaden. Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse

Region Hovedstaden. Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse 1 Dagens program Præsentation af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse (EEB) Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet Metoder til evaluering Opgave i grupper 2

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark

Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Diskussionsoplæg 5. oktober 2010 Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Der skal udarbejdes en ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen, der kan afløse den foreløbige vision, der blev

Læs mere

Status på Internetpsykiatri Psykiatriens Dialogforum, 4. februar Ved specialpsykolog og teamleder Ellen Stenderup

Status på Internetpsykiatri Psykiatriens Dialogforum, 4. februar Ved specialpsykolog og teamleder Ellen Stenderup Status på Internetpsykiatri Psykiatriens Dialogforum, 4. februar 2016 Ved specialpsykolog og teamleder Ellen Stenderup Projekt internetpsykiatri Internetpsykiatrien er et initiativ i den nationale handlingsplan

Læs mere

CoLab Denmark. Oplæg, Innovationsudvalget Diana Arsovic Nielsen, Syddansk Sundhedsinnovation

CoLab Denmark. Oplæg, Innovationsudvalget Diana Arsovic Nielsen, Syddansk Sundhedsinnovation CoLab Denmark Oplæg, Innovationsudvalget Diana Arsovic Nielsen, Direktør @ Syddansk Sundhedsinnovation 2015-02-19 CoLab Denmark Hvorfor? CoLab Denmark Konceptet bag CoLab Denmark er en samarbejdsmodel

Læs mere

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling PATIENTEN SOM PARTNER 2 Indledning 4 Patientens egne ressourcer skal sæt tes i spil 6 Det sundhedsfaglige personale skal være patientens guide

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Handleplan for kommunal medfinansiering.

Handleplan for kommunal medfinansiering. Handleplan for kommunal medfinansiering. 1) Indledning Vejen Kommune har siden 2009 investeret i projekter og indsatser for at reducere uhensigtsmæssige genindlæggelser forebyggende indlæggelser uhensigtsmæssige

Læs mere

Koncept for digital kompetenceudvikling i Region Nordjylland

Koncept for digital kompetenceudvikling i Region Nordjylland Koncept for digital kompetenceudvikling i Region Nordjylland 2018-19 Hvorfor digital kompetenceudvikling? STRATEGISK DIGITALISERING Digitalisering skal skabe fundament for Fremtidens Digitale Sundhedsvæsen,

Læs mere

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune En værdig ældrepleje Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune Indhold 1. Baggrund... 1 2. Udarbejdelse af værdighedspolitik... 1 3. Værdig ældrepleje i Hørsholm Kommune... 1 4. Flere varme hænder i ældreplejen

Læs mere

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019 Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre 2019-2021 Endelig version, september 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 DRØMMEN VIL NÅ 4 FREMFÆRD SUNDHED & ÆLDRE

Læs mere

2 Dialogmøde med OmrådeMED Sundhed og Omsorg

2 Dialogmøde med OmrådeMED Sundhed og Omsorg 2 Dialogmøde med OmrådeMED Sundhed og Omsorg 2.1 - Bilag: Oplæg til bevillingsmål for bevilling 52, Sundhedsområdet 2017 DokumentID: 5176018 Oplæg til bevillingsmål for bevilling 52 Sundhedsområdet 2017

Læs mere

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Hvad er velfærdsteknologi? - vi har vel alle en idé om det Er det Tendenser og trends - Internet of things! Øget

Læs mere

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling UDKAST PAT IEN T EN SOM PA R T NER

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling UDKAST PAT IEN T EN SOM PA R T NER Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling UDKAST PAT IEN T EN SOM PA R T NER 2 INDLEDNING 4 PATIENTENS EGNE RESSOURCER SKAL SÆT TES I SPIL 6 DET SUNDHEDSFAGLIGE PERSONALE SKAL VÆRE PATIENTENS

Læs mere

F L E K S I B E L V E J L E D N I N G, KO M M U N I K AT I O N & S T RU K T U R

F L E K S I B E L V E J L E D N I N G, KO M M U N I K AT I O N & S T RU K T U R FLEKSIBEL VEJLEDNING, KOMMUNIKATION & S TRU K TUR LIFE-PARTNERS Life-Partners udvikler IT-løsninger til ældre, social- og sundhedsområdet Life-Partners A/S har sin egen udviklingsafdeling Software-løsninger:

Læs mere

Sundhedsaftalen i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/ Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge

Sundhedsaftalen i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/ Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge Sundhedsaftalen 2015 18 i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/1 2016 1 Tredje generation 2001-14 2007-10 2 Selve aftalen Politisk del Målsætninger Udviklingsafsnit Administrativ

Læs mere

MEDARBEJDERSAMTALER Planorama 01-06-2015

MEDARBEJDERSAMTALER Planorama 01-06-2015 MEDARBEJDERSAMTALER Planorama 01-06-2015 1 Struktur i tilgang til medarbejdersamtaler, giver i Planorama indsigt i organisationens fremdrift på fokusområder og individuelle handlingsplaner. Udfordring

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 2014 LUP somatik 2014 Udvidet patientgrupper Kort indlæggelsestid Nationale spørgsmål

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 2014 LUP somatik 2014 Udvidet patientgrupper Kort indlæggelsestid Nationale spørgsmål Dato: 7.03.01 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 01 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig landsdækkende spørgeskemaundersøgelse af patienters oplevelser

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om mental sundhed Handleplan

gladsaxe.dk Sammen om mental sundhed Handleplan gladsaxe.dk Sammen om mental sundhed Handleplan 2019-2020 Sammen om mental sundhed Med Gladsaxe Kommunes sundhedspolitik ønsker vi, at alle i Gladsaxe skal have de bedste rammer og forudsætninger for

Læs mere

Navn og titel. https://itunes.apple.com/dk/app/relabee/id ?l=da&mt=8. https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.relabee.

Navn og titel. https://itunes.apple.com/dk/app/relabee/id ?l=da&mt=8. https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.relabee. Relabee Oversigt Appens navn : Relabee Dato: 3/11/2017 Score: 2,56ud af 3 Resume: Relabee er en app til håndtering og planlægning af opgaver og aftaler i netværket mellem patient, pårørende og behandlere

Læs mere

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling UDKAST PAT IEN T EN SOM PA R T NER

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling UDKAST PAT IEN T EN SOM PA R T NER Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling UDKAST PAT IEN T EN SOM PA R T NER INDLEDNING Regionsrådet besluttede i budgetaftale 2013, at der skulle udarbejdes en strategi for styrkelse

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

HVAD ER SKOLE PÅ TVÆRS?

HVAD ER SKOLE PÅ TVÆRS? HVEM ER VI? Alle undervisere i Skole på Tværs-tilbuddet har kendskab til recovery, enten gennem egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel baggrund. Udvikling af kurserne er sket i et samarbejde

Læs mere

+ Hvorfor Smart sundhed

+ Hvorfor Smart sundhed + Smart Sundhed + Hvorfor Smart sundhed 2 n Der er stigende fokus på borgerens mulighed for inddragelse, medbestemmelse, overblik over egen sundhed, sygdom, genoptræning og forebyggelse n Der er behov

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Strategi. for Psykiatri- og Handicapområdet TILLID, DIALOG OG ANSVARLIGHED

Strategi. for Psykiatri- og Handicapområdet TILLID, DIALOG OG ANSVARLIGHED Strategi 2019 2022 for Psykiatri- og Handicapområdet TILLID, DIALOG OG ANSVARLIGHED Indhold Forord... 5 Om strategien.... 6 Vores strategiske pejlemærker... 8 Sundhed.... 11 Inklusion og fællesskab...

Læs mere

Sundhedsaftaler - gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb?

Sundhedsaftaler - gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Sundhedsaftaler - gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Oplæg på årsmøde i DSKS, 9. januar 2015 Oversygeplejerske Kirsten Rahbek, Geriatrisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital

Læs mere

DIABETES-BEHANDLING DER GIVER MEST VÆRDI FOR PERSONEN MED DIABETES

DIABETES-BEHANDLING DER GIVER MEST VÆRDI FOR PERSONEN MED DIABETES DIABETES-BEHANDLING DER GIVER MEST VÆRDI FOR PERSONEN MED DIABETES ET SAMARBEJDE MELLEM REGION NORDJYLLAND & STENO DIABETES CENTER NORDJYLLAND, AALBORG UNIVERSITETSHOSPITAL Niels Ejskjær, Professor, Overlæge

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

Kommunens sundhedsfaglige opgaver

Kommunens sundhedsfaglige opgaver Kommunens sundhedsfaglige opgaver Temadag i Danske Ældreråd d. 2. oktober 2019 V./ Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center for Velfærd og Omsorg Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center

Læs mere

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud i Region Hovedstaden Baggrunden for det tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram Region Hovedstadens tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram

Læs mere

ET STRATEGISK UDGANGSPUNKT MED VIRTUELT SAMARBEJDE

ET STRATEGISK UDGANGSPUNKT MED VIRTUELT SAMARBEJDE EFFEKTIVISER COLLABORATION SYGEHUSE ET STRATEGISK UDGANGSPUNKT MED VIRTUELT SAMARBEJDE PROGRAM Præsentation af Working Virtual Sådan arbejder vi Præsentation af VS14 Hvordan står det til? Et par eksempler

Læs mere

Bente Bjørnskov, Sygeplejerske - Børn og unge psykiatrien Odense. https://itunes.apple.com/dk/app/how-are-you/id ?

Bente Bjørnskov, Sygeplejerske - Børn og unge psykiatrien Odense. https://itunes.apple.com/dk/app/how-are-you/id ? : How Are you? Dato: 26/10-16 Screeningspanel: Anders Bay-Smidt, Konsulent - Telepsykiatrisk Center Ellen Stenderup. Psykolog - Internetpsykiatrien Bente Bjørnskov, Sygeplejerske - Børn og unge psykiatrien

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense CoLab Odense EVALUERINGSRAPPORT Test af Mit Diabetesforløb På Tværs i samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital og Svendborg Kommune. September 2016 november 2018 Evalueringsrapport til test af Mit Diabetesforløb

Læs mere

Strategi for Aktivitetsområdet. Sundhed og Omsorg

Strategi for Aktivitetsområdet. Sundhed og Omsorg Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg Sagsnr.29.09.00-A00-3-5 Sagsbehandlere: TC/MSJ Dato: 3. maj 206 Strategi for Aktivitetsområdet Sundhed og Omsorg 206-2020 Indledning Horsens Kommune har en stor og

Læs mere

Udvikling af systematiske rehabiliteringsforløb i Odense kommune, ÆHF

Udvikling af systematiske rehabiliteringsforløb i Odense kommune, ÆHF Udvikling af systematiske rehabiliteringsforløb i Odense kommune, ÆHF Rehabiliteringskonference 30. oktober 2013 på Nyborg Strand V. Specialkonsulent Puk-Maria Holmgaard, Odense kommune, ÆHF 1 Ældre- og

Læs mere

Region Hovedstaden Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse PÅRØRENDE I BESLUTNINGS- RUMMET

Region Hovedstaden Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse PÅRØRENDE I BESLUTNINGS- RUMMET PÅRØRENDE I BESLUTNINGS- RUMMET HVEM ER VI? 1998: Enheden for Brugerundersøgelser etableres 2009: Enheden flytter til Frederiksberg Hospital 2014: Navneændring til Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse

Læs mere

Pejlemærker for mental sundhed og gode livsvilkår Vedtaget på SINDs landsmøde 2018

Pejlemærker for mental sundhed og gode livsvilkår Vedtaget på SINDs landsmøde 2018 Pejlemærker for mental sundhed og gode livsvilkår Vedtaget på SINDs landsmøde 2018 Pejlemærker for mental sundhed og gode livsvilkår Vedtaget på SINDs landsmøde 2018 SIND vil i den kommende landsmødeperiode

Læs mere

Tidlig interventionsteam og Almenpsykiatrisk Team - Odense.

Tidlig interventionsteam og Almenpsykiatrisk Team - Odense. : Rsyd LIFE Dato: 16-01-17 Screeningspanel: Anders Bay-Smidt, Konsulent - Telepsykiatrisk Center Tidlig interventionsteam og Almenpsykiatrisk Team - Odense Score 2,55 Links: Appstorepstore https://itunes.apple.com/gb/app/rsyd-life/id1114960930?mt=8

Læs mere

ET SAMARBEJDE MELLEM:

ET SAMARBEJDE MELLEM: Veje til recovery Kurser Forår 2019 ET SAMARBEJDE MELLEM: Region Hovedstadens Psykiatri og kommunerne Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe. VELKOMMEN TIL SKOLE PÅ TVÆRS Hvad er Skole på Tværs

Læs mere

Oversigt. Score: 2,42ud af 3

Oversigt. Score: 2,42ud af 3 BioRemind Connect Oversigt Appens navn : BioRemind Connect Dato: 3/11/2017 Score: 2,42ud af 3 Resume: BioRemind Connect er en platform der kombinerer web og app. I platformen kan behandleren sammensætte

Læs mere

Mentalt velvære fremmer recovery

Mentalt velvære fremmer recovery VELVÆRE I HVERDAGEN KURSUS 1 Mentalt velvære fremmer recovery HVEM ER VI? Alle undervisere i Skole på Tværs-tilbuddet har kendskab til recovery, enten gennem egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel

Læs mere

Gevinsttræ Skærmbesøg

Gevinsttræ Skærmbesøg Gevinsttræ Skærmbesøg UDVÆLG TEKNOLOGI OG FORANDRINGER UD FRA MÅL Funktionalitet Organisatorisk Gevinst Strategisk mål Forandring Videokommunikation Teknisk organisering Selvhjulpenhed Brugervenlighed

Læs mere

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune En værdig ældrepleje Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune 1 Indhold 1. Baggrund...1 2. Værdig ældrepleje i Hørsholm Kommune...1 3. Flere varme hænder i ældreplejen særligt på kommunens plejecentre...2 4.

Læs mere

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den Et Godt Ældreliv Ældre- og værdighedspolitik 2018-2021 Godkendt af Byrådet den 17.12.2018 Forord Fredensborg Kommunes ældre- og værdighedspolitik er grundlaget for at sikre værdighed i ældrelivet og livskvalitet

Læs mere

Baggrund: Den Intelligente Hospitals- og Plejeseng

Baggrund: Den Intelligente Hospitals- og Plejeseng Baggrund: Den Intelligente Hospitals- og Plejeseng Den demografiske udvikling betyder flere ældre og folk med kroniske sygdomme, men færre hænder til at opretholde serviceniveauet i pleje- og sundhedssektoren.

Læs mere

Program for velfærdsteknologi

Program for velfærdsteknologi Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Side 1 af 8 1. Organisering Stamdata Programnummer 9.3 Go-sag http://go.kl.dk/cases/sag47/sag-2015-05449/default.aspx Nr.

Læs mere

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb SHARED CARE PLATFORMEN skaber et sammenhængende patientforløb Sammenhængende patientforløb kræver fælles it-løsninger Shared Care platformen er Region Syddanmarks it-løsning til sikring af, at den nødvendige

Læs mere

: Self-help for anxiety management. Jakob Thestrup Eskildsen, Praktikant - Telepsykiatrisk Center

: Self-help for anxiety management. Jakob Thestrup Eskildsen, Praktikant - Telepsykiatrisk Center : Self-help for anxiety management Dato: 25/10-16 Screeningspanel: Børn og unge arbejdsgruppe Jakob Thestrup Eskildsen, Praktikant - Telepsykiatrisk Center Anders Bay-Smidt, Konsulent, Telepsykiatrisk

Læs mere

Anders Bay-Smidt, Konsulent - Telepsykiatrisk Center Navn og titel Tidlig interventionsteam og Almenpsykiatrisk Team - Odense Navn og titel

Anders Bay-Smidt, Konsulent - Telepsykiatrisk Center Navn og titel Tidlig interventionsteam og Almenpsykiatrisk Team - Odense Navn og titel Rsyd LIFE Oversigt Appens navn : Rsyd LIFE Dato: 16/1/2017 Score: 2,63ud af 3 Resume: Rsyd Life appen er en kost og motionsapp der er udviklet i samarbejde med psykiatrien i Region Syddanmark. Appen er

Læs mere

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019 BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK Januar 2019 1 INDLEDNING I 2018 besluttede kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, at etablere et psykiatriråd. Psykiatrirådet fungerer som dialogforum mellem politikere,

Læs mere

PSU møde 14. maj Opsamling psykiatri konferencen Hovedpointer - temaer

PSU møde 14. maj Opsamling psykiatri konferencen Hovedpointer - temaer PSU møde 14. maj 2019 Opsamling psykiatri konferencen Hovedpointer - temaer TEMA 1: Patienter og pårørende 1. Recovery essentielt for at blive rask. 2. Ingen bliver raske hvis ikke vi går patientens vej.

Læs mere

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019 Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Socialpolitik 2015-2019 ndhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer...7 Mødet mellem borger og kommune.. 8

Læs mere

BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN. En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet

BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN. En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet 1 2 En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet I dag er der primært fokus på aktivitet og budgetter

Læs mere

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet.

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Søren Liner Christensen, direktør, Herning Kommune Møde i Sundhedsstyregruppen 27. marts 2019 Opgaven Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Region Midtjylland Sundhedsplanlægning Skottenborg Viborg Høringssvar Psykiatriplan for Region Midtjylland 2017-

Region Midtjylland Sundhedsplanlægning Skottenborg Viborg Høringssvar Psykiatriplan for Region Midtjylland 2017- POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Region Midtjylland Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg /gry.brun.jensen@stab.rm.dk Høringssvar

Læs mere

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo Statusnotat Inddragelse af frivillige i Psykiatrien PsykInfo Louise Friis Kusk, konsulent Anne Mette Billekop, leder 1. februar 2017 Baggrund Siden december 2014 har der været ansat én frivillighedskoordinator

Læs mere

[Navn] [Adresse] [Postnummer] [By] Høringssvar Psykiatriplan for Region Midtjylland 2017-

[Navn] [Adresse] [Postnummer] [By] Høringssvar Psykiatriplan for Region Midtjylland 2017- POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK [Navn] [Adresse] [Postnummer] [By] Høringssvar Psykiatriplan for Region Midtjylland 2017- Struer

Læs mere

Mål og Mening. Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen, arbejdsmiljøkonferencen 2014

Mål og Mening. Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen, arbejdsmiljøkonferencen 2014 Mål og Mening Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen, arbejdsmiljøkonferencen 2014 Retningen hvorfor er det vigtigt at vide, hvor man skal hen? Hvor skal I hen? Summeøvelse Ved I, hvilken retning I skal? -

Læs mere

STRATEGI. Center for E-læring. Region Midtjylland. Center for E-læring, Region Midtjylland Aarhus Universitetshospital

STRATEGI. Center for E-læring. Region Midtjylland. Center for E-læring, Region Midtjylland Aarhus Universitetshospital STRATEGI Center for E-læring Region Midtjylland 2012-2014 Aarhus Universitetshospital Indledning Center for E-læring i Region Midtjylland () blev oprettet d. 1. oktober 2011 på baggrund af en beslutning

Læs mere

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab Indledning Motivation og hovedbudskab Aktiv hele livet Fremtidens velfærd er ikke blot et spørgsmål om de indsatser, vi som kommune leverer til vores borgere. Fremtidens velfærd skabes i fællesskabet mellem

Læs mere

Teknologiassisteret fysisk aktivitet hos indlagte patienter på lungemedicinsk afdeling

Teknologiassisteret fysisk aktivitet hos indlagte patienter på lungemedicinsk afdeling Teknologiassisteret fysisk aktivitet hos indlagte patienter på lungemedicinsk afdeling Et samarbejde mellem: Lungemedicinsk afdeling, Fysio- og ergoterapiafdelingen, Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Aftale på tværs af region og kommune dvs. hospitaler, kommuner og praksis. Gældende fra altså ind over valgperioderne

Aftale på tværs af region og kommune dvs. hospitaler, kommuner og praksis. Gældende fra altså ind over valgperioderne Aftale på tværs af region og kommune dvs. hospitaler, kommuner og praksis Indført med Sundhedsloven 2007 Gældende fra 2019 2023 altså ind over valgperioderne Sundhedskoordinationsudvalget (SKU)har lavet

Læs mere

Vedr.: Høringssvar om regeringens forslag til en national demenshandlingsplan 2025 Et trygt og værdigt liv med demens.

Vedr.: Høringssvar om regeringens forslag til en national demenshandlingsplan 2025 Et trygt og værdigt liv med demens. Sundheds og ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K København, den 17. oktober 2016 Vedr.: Høringssvar om regeringens forslag til en national demenshandlingsplan 2025 Et trygt og værdigt liv med

Læs mere

Sundhedsaftalen :

Sundhedsaftalen : Sundhedsaftalen 2015-2018: Vi ønsker at skabe større fleksibilitet og kvalitet i opgaveløsningen, så borgerne oplever, at forebyggende, behandlende og rehabiliterende indsatser er sammenhængende, og at

Læs mere

Baggrundsnotat: Sundhedsaftalen operationalisering af målsætningerne

Baggrundsnotat: Sundhedsaftalen operationalisering af målsætningerne Baggrundsnotat: Sundhedsaftalen 2019-2023 operationalisering af målsætningerne I nedenstående er udarbejdet en nærmere beskrivelse af, hvordan der lægges op til, at vi vil følge op på sundhedsaftalen igennem

Læs mere

Online støtte hjælper lungesyge mennesker ud af ensomhed. Fokus på applikationen: En god snak

Online støtte hjælper lungesyge mennesker ud af ensomhed. Fokus på applikationen: En god snak Online støtte hjælper lungesyge mennesker ud af ensomhed Fokus på applikationen: En god snak Ramme: Fra ensomhed til livsmod gennem virtuelle fællesskaber Baggrund: Projektet er baseret på Danmarks Lungeforenings

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune. 1. januar 2013 30. juni 2013

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune. 1. januar 2013 30. juni 2013 Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune 1. januar 2013 30. juni 2013 1.0. Indledning Denne korte statusrapport giver et overblik over aktiviteter i Center for Sundhedsfremme

Læs mere

Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri

Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri 22.04.15 Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri Begrebet recovery dukkede op i psykiatrien i Danmark omkring årtusindskiftet, i forbindelse med en stigende interesse

Læs mere

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Det Gode Liv - Velfærdsteknologi for dig Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Indhold Hvad er velfærdsteknologi? Velfærdsteknologi til fremtidens udfordringer Det gode liv for borgeren og det gode arbejdsliv

Læs mere

Værdighedspolitik. Faxe Kommune

Værdighedspolitik. Faxe Kommune Værdighedspolitik Faxe Kommune 1 Forord Jeg er meget glad for, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik. Politikken fastlægger den overordnede ramme for arbejdet i ældreplejen og skal

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP og LUP Fødende) 2012 blev offentliggjort den 30. april 2013.

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP og LUP Fødende) 2012 blev offentliggjort den 30. april 2013. Dato: 13. maj 2013 Brevid: 2050498 Afrapportering af LUP Somatik 2012 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP og LUP Fødende) 2012 blev offentliggjort den 30. april 2013. Et udsnit på

Læs mere

Oversigt. Score: 2,30ud af 3

Oversigt. Score: 2,30ud af 3 How Are you? Oversigt Appens navn : How Are you? Dato: 26/10/2016 Score: 2,30ud af 3 Resume: How Are You? sætter din trivsel i fokus og viser dig sammenhængen mellem det liv, du lever og den trivsel, du

Læs mere

Demenspolitik. Lolland Kommune 2017

Demenspolitik. Lolland Kommune 2017 Einer, demensramt: Da jeg fik at vide, at jeg havde demens, gik alt ned i et sort hul, men der er ikke noget at gøre, andet end at komme op på hesten igen og ud Demenspolitik Lolland Kommune 2017 Godkendt

Læs mere

Patienter og pårørendes oplevelser i Region Hovedstadens Psykiatri - Sammendrag af de regionale undersøgelser af patient- og pårørendeoplevelser

Patienter og pårørendes oplevelser i Region Hovedstadens Psykiatri - Sammendrag af de regionale undersøgelser af patient- og pårørendeoplevelser Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Patienter og pårørendes oplevelser i Region Hovedstadens Psykiatri - Sammendrag af de regionale undersøgelser af patient- og pårørendeoplevelser i Region Hovedstadens

Læs mere

Introduktion til refleksionskort

Introduktion til refleksionskort Kommuner Introduktion til refleksionskort VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet Hvorfor skal man inddrage borgerne? Borgerens viden om egen sygdom, hverdagsliv og behandlingsforløb er vigtig

Læs mere

Patientinddragelse. Søvnkonference d. 14. marts 2013 Maribo Medico. Lene Pedersen, lene@par3.dk www.par3.dk

Patientinddragelse. Søvnkonference d. 14. marts 2013 Maribo Medico. Lene Pedersen, lene@par3.dk www.par3.dk Patientinddragelse Søvnkonference d. 14. marts 2013 Maribo Medico Lene Pedersen, lene@par3.dk www.par3.dk CV - Lene Pedersen o Forfatter til: Patientinddragelse, - refleksion, læring, innovation og ledelse,

Læs mere

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Indhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer... 7 Mestring og medansvar... 8 Beskæftigelse og uddannelse...

Læs mere

Temadag den Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis.

Temadag den Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis. Temadag den 08.12.16 Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis 1 Udfordringer i sundhedsvæsenet Lavt fødselstal og flere ældre borgere Flere multisyge borgere Sikre at ældre forbliver raske og

Læs mere

Den gamle historie (indtil ca. 2009)

Den gamle historie (indtil ca. 2009) Hvor er behandlingspsykiatrien på vej hen? Psykiatrien på vej mod ligestilling med det øvrige sundhedsområde DRG konference Herning, 3. oktober 2013 www.regionmidtjylland.dk Den gamle historie (indtil

Læs mere

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Hvorfor en politik for socialt udsatte? Socialt udsatte borgere udgør som gruppe et mindretal i landets kommuner. De kan derfor lettere blive overset, når

Læs mere

Self-help for anxiety management

Self-help for anxiety management Self-help for anxiety management Oversigt Appens navn : Self-help for anxiety management Dato: 25/10/2016 Score: 1,78 ud af 3 Resume: SAM er en kombination af mestringsplan og øvelser til angst. Appen

Læs mere