Kongens Nytorv 1 Postboks København K Tlf Fax E-post:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kongens Nytorv 1 Postboks København K Tlf Fax E-post:"

Transkript

1 Kongens Nytorv 1 Postboks København K Tlf Fax E-post: info@akademiraadet.dk Årsrapport 2004 for Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, AKADEMIRAADET * * * * Indholdsfortegnelse: 1. Beretning 1.1. Mission og hovedopgaver 1.2. Overordnede finansielle resultater Årets faglige resultat 1.4. Kommende udfordringer 1.5. Hovedkonto omfattet af årsrapporten 2. Målrapportering 2.1. Skematisk opstilling 2.2. Vurdering og analyser 3. Regnskab 3.1. Driftsregnskab 3.2 Bevillingsafregning og akkumuleret resultat 3.3. Personaleregnskab 4. Påtegning * * * * 1. Beretning 1.1. Mission og hovedopgaver Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunsters virksomhed udøves gennem Akademiraadet. Opgaverne er beskrevet i Kulturministeriets Bekendtgørelse nr. 306 af 18. maj I henhold til bekendtgørelsen for Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster er Akademiraadets opgave at virke til kunstens fremme. Akademiraadet står til rådighed som statens, amternes og kommunernes rådgiver i kunstneriske spørgsmål. Raadet behandler henvendelser fra offentlige myndigheder og kan på eget initiativ indhente oplysninger fra og fremsætte erklæringer over for statslige myndigheder og institutioner samt over for offentligheden. I anden lovgivning er Akademiraadet tillagt yderligere en række opgaver.

2 Årsrapport I henhold til Lov om Folkekirkens Kirkebygninger og Kirkegårde yder Akademiraadet Kirkeministeriet og stiftsøvrighederne sagkyndig bistand i forhold, der vedrører kirker og kirkegårde. Denne rådgivning sker gennem det af Raadet nedsatte Udvalg for Kirkekunst, der også rådgiver menighedsråd om planlagte udsmykninger i henhold til Kirkeministeriel Vejledning til menighedsrådene fra juli Iflg. Afskrivningsloven indhenter skattemyndighederne i tvivlstilfælde fra Akademiraadet en vurdering af om en kunstneriske udsmykning kan kvalificeres som kunst. Herudover har Akademiraadet følgende opgaver, der er beskrevet i Kulturministeriets Bekendtgørelse nr. 306 af 18. maj Raadet udpeger medlemmer til statslige, kommunale og andre offentlige eller private repræsentantskaber, komiteer, bestyrelser m.v. i henhold til de for disse gældende bestemmelser. Raadet udpeger censorer samt medlemmer til skolebestyrelser m.v. til videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner i henhold til de for skolerne gældende regler. Raadet yder rådgivning i forbindelse med ansættelse af kongelige bygningsinspektører Raadet uddeler efter de fastsatte regler de medaljer, præmier og priser, der henhører under Akademiet. Endvidere har Akademiraadet overtaget ejerskab og ansvar for Kunstakademiets samling af kunst, der rummer ca. 600 værker (malerier, skulpturer, tegninger, medaljer m.v.). Raadet retter særligt sin opmærksomhed mod formidling af Raadets synspunkter, for at udbrede forståelsen for kunst og kvalitet Overordnede finansielle resultater 2004 Regnskabsresultatet i 2004 var tilnærmelsesvis som budgetteret, og Akademiraadet vurderer, at regnskabsresultatet i 2004 må betegnes som tilfredsstillende. Tabel 1 Finansielt resultat kr. Indtægter 0 Udgifter Resultat, brutto Bevilling (nettotal) Resultat, netto Til videreførsel 771 Merforbruget i 2004 dækkes af midler opsparet fra tidligere finansår kr. er udgifter der vedrører 2003, men først er bogført i Beretning for Akademiets virksomhed i perioden 1. juli juni 2004 er udarbejdet og i december 2004 udsendt til Kunstnersamfundets ca medlemmer som baggrund for de valg til Akademiet og til Juryen, som Kunstnersamfundet skal foretage pr. 1. april Beretningen er desuden tilsendt ca. 500 personer/institutioner. I 2004 er kr. medgået til korrektur, tilrettelægning, trykning og udsendelse af Beretning og valgmateriale (midler opsparet til formålet fra tidligere finansår) kr. er medgået til Akademiraadet høring om Christiania i marts 2004.

3 Årsrapport kr. er ekstraordinære udgifter ved Akademiets 250-års jubilæum kr. er ekstraordinære udgifter til etablering af ny hjemmeside indeholdende bl.a. fortegnelse over Kunstnersamfundets ca medlemmer kr. er udgifter til Guldmedaljekonkurrencen 2004 (midler opsparet til formålet fra tidligere finansår). Årets øvrige udgifter må betragtes som årligt tilbagevendende Årets faglige resultat Raadet vurderer sine faglige resultater i 2004 som tilfredsstillende. Fordelen ved Akademiraadet bredt sammensatte treenighed - og den lange historiske samhørighed - er, at Raadets medlemmer tilsammen dækker kunst- og arkitekturhistoriens udvikling. Medlemmer forholder sig til plasticitet, materialitet, farve og skalaforhold, strækkende sig fra den skala, der udfolder sig minimalt på lærredet, til landskabets store skala. Dette indebærer en indsigt i den kunst- og arkitekturhistoriske udviklings kriser og resultater, som Raadet har udnyttet i sin rådgivning. Akademiraadet har i årets løb ved flere lejligheder fungeret som rådgiver i kunstneriske spørgsmål og har virket til kunstens fremme. Af Akademiraadets opgaver skal nedenstående eksterne sager behandlet i 2004 særligt fremhæves: Kommune- og lokalplaner, trafik m.v. - Ydet rådgivning vedrørende hovedstrukturen i Københavns kommuneplan angående Krøyers Plads - Drøftet Frederikssundsmotorvejens omlægning med Trafikministeriet - Afholdt møde med Trafikministeriet angående Metrocityringen Lovgivning - Drøftet cirkulære om kunstnerisk udsmykning i statsligt byggeri med Erhvervs- og Boligstyrelsen - Christiania: o Afholdt møder med Regeringens Christianiaudvalg o Afholdt en indbudt høring for ca. personer om Christiania i marts 2004 o Kommenteret lovforslag om Christiania over for Forsvarsministeriet - Drøftet kunstnermoms med Kulturministeriet og udarbejdet eksempelsamling Uddannelser - Afgivet kommentarer til Kulturministeriets Uddannelsesråd for Arkitektur, Design, Billedkunst og Konservering om medlemmer af bedømmelsesudvalg Sikring af kulturarv med særlig kunstneriske betydning - Klage til Naturklagenævnet over Fredningsnævns afgørelse i sag om Amager Strandpark - Rådgivet Søllerød og Helsingør kommuner vedrørende bebyggelser i kommunerne - Rådgivet stifter og menighedsråd om nye udsmykninger i kirker m.v. Konkurrencer - Udskrevet guldmedaljekonkurrence (afsluttes i 2005)

4 Årsrapport Debatoplæg - Skrevet kronik om Statens Museums udstillingsvirksomhed Møder og besigtigelsesrejser - Akademiets 60 medlemmer har afholdt 2 møder - Akademiraadet har i 2004 i alt afholdt 11 møder - Raadet har i 2004 foretaget en besigtigelsesrejse til Skt. Petersborg og en besigtigelsesrejse til Jylland - Raadets Forretningsudvalg, der tillige er valgbestyrelse for Kunstnersamfundets valg, har afholdt 10 møder Raadet vurderer sin indsats med formulering af synspunkter og argumenter som en konstruktiv rådgivning af både specifik betydning og mere principiel interesse. I dialog med forhandlingspartnere er større forståelse for de kunstneriske aspekter opnået. I 2004 har personalet på Raadets kontor ud over det normale arbejde udarbejdet beretning for perioden og forberedt og udsendt valgmateriale til Kunstnersamfundets 1300 medlemmer. Valgene finder sted hvert 3. år. Personalet har desuden måtte afsætte megen tid til at sætte sig ind i reformerne på fakturerings- og regnskabsområdet Kommende udfordringer Akademiraadet står over for en række udfordringer i arbejdet med at virke til kunstens fremme og at stå til rådighed som rådgiver for staten og andre offentlige myndigheder i kunstneriske spørgsmål. Akademiraadet vil arbejde for at sikre en dybtgående, nuanceret og bred debat om billedkunst og arkitektur. Derfor vil Akademiraadet gøre en ekstra indsats for at få staten og andre offentlige myndigheder til i højere grad at udnytte Akademiraadet som et fagligt forum, der står til rådighed for myndighederne. Akademiraadet vil fremover vægte den udadrettede og offensive rolle langt højere end hidtil. Akademiraadet vil stræbe efter at introducere problemstillinger og inspirere politikerne og samfundets borgere ved at delagtiggøre dem i kunst og arkitekturpolitiske refleksioner over kunstens og arkitekturens stilling og funktion i samfundet. Hvad er kunstens og arkitekturens rolle i samfundet, hvordan står den i forhold til brugerne, i forhold til politikerne, i forhold til museerne, byrummene eller det landskabelige rum. Akademiraadet skal komme med indspark i samfundsdebatten, der kan introducere nye ideer og inspirere politikere og brugere af kunstens og arkitekturens tilbud til at gå i engageret dialog. Akademiraadet planlægget gennem de nærmeste år at afholde tre konferencer, hvis emner foreløbigt er som følger: 1. Hvordan står det til med den kunstneriske frihed? En konference om armslængdeprincippet og kunststøtteordningerne. Vi vil under denne konference undersøge, hvordan den nye kunststøttestruktur under Kunststyrelsen og Kunstrådet kan bruges som et væsentligt redskab i formidlingen af kunsten, nationalt såvel som internationalt.

5 Årsrapport Er arkitekturen stadig en kunstart? Hvilke problemer rejser den ny pragmatisme i arkitekturen? Er arkitekturens spekulative element blevet en hindring for langsigtet planlægning og udvikling af det almindelige byggeri? En konference der skal afdække, hvorvidt en eventuel arkitekturlov vil kunne danne platform for en styrkelse af arkitekturen som kunstart og en højnelse af arkitekturformidlingen. Herunder en diskussion af mulighederne for at synliggøre og støtte unge talenter på arkitekturområdet, så de eksempelvis opnår de samme muligheder, som dem der gør sig gældende for unge billedkunstnere. 3. Det nationale i det internationale, det internationale i det nationale. Om globaliseringens udfordring af eksempelvis vores kunststøtteordninger og om formidlingen af dansk kunst og arkitektur i global konkurrence. Mellem den anden og den tredje konference vil Raadet evaluere, hvorvidt der er et ønske om at arbejde for en arkitekturlov, eller om der er andre muligheder for at fremme arkitekturen i Danmark. Udover disse konferencer vil Akademiraadet oprette et udvalg, der skal tage stilling til dele af problemerne om det "Åbne Land". Dette vil blive aktualiseret efter den nye strukturreform med forventet nedlæggelse af amterne. Akademiraadet ser det som en udfordring at arbejde for at få et organ, som særligt varetager forhold vedrørende bevaring af skulptur i det offentlige rum Hovedkonti omfattet af årsrapporten Årsrapporten aflægges for følgende hovedkonti: Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, Akademiraadet 2. Målrapportering Akademiraadet har arbejdet for at opfylde målene som de står beskrevet i bekendtgørelsen for Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, hvor det fremgår at Akademiraadets opgave er at virke til kunstens fremme og som statens rådgiver i kunstneriske spørgsmål. Raadet står endvidere til rådighed som rådgiver i kunstneriske spørgsmål for amtskommunale og kommunale myndigheder. Akademiraadet har ikke regnskabsmæssig formålskontering, og det er ikke muligt skønsmæssigt at opdele hverken sekretariatets tidsforbrug eller driftsudgifter på de nedenstående indsatsområder, hvorfor en kobling af ressourcerforbrug og målopfyldelse ikke er mulig at foretage.

6 Årsrapport Oversigt over årets målopfyldelse Resultatmål Virke til kunstens fremme Indsatsområde/ Aktivitet Udpegelser til repræsentantskaber, udvalg m.v. Optagelse af nye medlemmer og forlængelse af medlemsskaber i Kunstnersamfundets og Akademiraadets Jury Uddeling af hædersbevisninger, legater og medaljer Frist Målopfyldelse Målopfyldelse i procent 2004 Gennemført 2004 Gennemført 2004 Uddelt 15 medaljer Bestyrer 17 legater. Uddelt i alt ca. 1 mio. kr. i ca. 45 portioner fra disse legater. Indstillet ca. 20 modtagere til andre legaters bestyrelser. Udskrevet guldmedaljekonkurrence for yngre kunstnere. Jubilæum 2004 Haft 3 medlemmer i Kunstakademiets Jubilæumsudvalg. Samarbejde med 2004 Samarbejdet med Kunstakademiets øvrige andre institutioner institutioner gennem et fællesudvalg om spørgsmål vedr. Charlottenborg og Kunst- akademiets Kunstsamling. Samarbejdet fortsætter. Deltager i arbejdet i kontaktudvalget mellem Raadet, Billedkunstnernes Forbund, Udstillingssammenslutningernes Samråd og Unge Kunstnere og Kunstformidlere. Kunstsamling 2004 Udlånsanmodninger vurderes Markedsføring og hjemmeside 2004 Gennemført omarbejdelse af Akademiets hjemmeside i marts 2004 med hjælp af ekstern konsulentbistand. Rådgivning af offentlige myndigheder i kunstneriske spørgsmål Udsendt beretning om Akademiraadets virksomhed i perioden 1. juli juni 2004 til Kunstnersamfundets medlemmer i forbindelse med nyvalg til Akademiet pr. 1. april Beretning derudover sendt til 500 institutioner/personer. Om Christiania 2004 Afholdt møder med Regeringens Christianiaudvalg. Afholdt høring om Christiania i marts Kommenteret lovforslag om Christiania over for Forsvarsministeriet.

7 Årsrapport Sikring af kulturarv 2004 Klaget til Naturklagenævnet over Fredningsnævns afgørelse i sag om Amager Strandpark. Rådgivet Søllerød og Helsingør kommuner vedrørende bebyggelser i kommunerne. Lokalplaner 2004 Ydet rådgivning vedr. Krøyers Plads. Drøftet Frederikssundsmotorvejens omlægning og metrocityringen med Trafikministeriet. Uddannelse 2004 Afgivet kommentarer til Kulturministeriets Uddannelsesråd for Arkitektur, Design, Billedkunst og Konservering om medlemmer af bedømmelsesudvalg. Rådgivning vedr. kirkekunst Konsulentvirksomhed for stiftsøvrighederne, tilsyn med gravsteder og rådgivning af menighedsråd 2004 Udtalt sig til stiftsøvrighederne om forslag til nye kirkeudsmykninger. I 2004 i alt om 30 forslag. Foretaget besigtigelsesrejse til kirker i Østjylland. Ført tilsyn med de kunstneres og legatstifteres gravsteder (ca. 20), som Akademiet har påtaget sig forpligtelsen til at tilse. Foretaget årlig besigtigelsestur i Københavnsområdet. Afholdt ca. 10 møder med rådgivning af menighedsråd for øje. (Forsøgsordning, der foreløbig er forlænget til udgangen af 2006 muliggør, at medlemmer af Udvalget for Kirkekunst kan rådgive menighedsråd om kommende ændringer i kirkerne.) 2.2. Vurdering og analyse af Akademiraadets virke til kunstens fremme: Akademiraadet vurderer og analyserer herunder opfyldelsen af målsætningen med at virke til kunstens fremme. Først præsenteres de enkelte indsatsområder og aktiviteter, hvorefter der foretages en samlet vurdering og analyse af resultatet. Udpegelser til repræsentantskaber, udvalg m.v. Raadet udpeger i alt ca. 45 medlemmer til offentlige repræsentantskaber, bestyrelser m.v. samt medlemmer til ca. 20 legatbestyrelser. Arbejdet med at finde de bedst egnede kunstnere til at varetage disse poster er en omfattende del af Raadets virksomhed. Optagelse af nye medlemmer og forlængelse af medlemskaber i Kunstnersamfundets og Akademiraadets Jury Akademiraadets og Kunstnersamfundets Jury består af 5 arkitekter, 5 billedhuggere og 5 malere, dels valgt direkte af Kunstnersamfundet, dels af Akademiraadet. Juryen optager nye medlemmer i Kunstnersamfundet (Akademiets valgforsamling) og tager stilling til forlængelse af medlemskab.

8 Årsrapport I 2004 er der i Juryen afholdt 3 møder, hvor 36 nye medlemmer er optaget og 9 medlemskaber forlænget. Uddeling af hædersbevisninger, legater og medaljer Raadet uddeler medaljer som hæder og anerkendelse. I 2004 uddelt 15 medaljer. Skriftlige motiveringer for tilkendelserne er udarbejdet af Akademiraadets medlemmer. Motiveringerne er formidlet til pressen. Raadet bestyrer 17 legater, hvori et stort antal ældre legater er sammenlagt. Den pålydende kapitalværdi ultimo 2004 var i alt ca. 25 mio. kr. Legaterne forvaltes i et pengeinstitut. I 2004 har Akademiraadet i henhold til legatfundatserne uddelt i alt ca. 1 mio. kr. i ca. 45 portioner som hæders-, understøttelses- eller rejselegater. Desuden har Akademiraadet til andre legaters bestyrelser indstillet ca. 20 modtagere. Raadet har i 2004 udskrevet en Guldmedaljekonkurrence for yngre kunstnere med titlen: Det Fremmede. Jubilæum Kunstakademiets 250-års jubilæum blev afholdt den 31. marts.2004 og Akademiraadet havde 3 medlemmer i Kunstakademiets Jubilæumsudvalg. Kunstsamling Som bestyrer af Kunstakademiets kunstsamling - som hovedsageligt stammer fra de værker, medlemmerne i Akademiet tidligere afleverede som medlemsstykker - er det Akademiraadets opgave at vurdere udlånsanmodninger. Anmodninger vurderes på baggrund af udtalelser fra Konservatorskolen om værkernes konserveringstilstand samt om de tekniske betingelser for udlån, der må stilles. Af hensyn til værkernes bevaringsmæssige tilstand, skal der dog gå mindst 5 år mellem hvert udlån fra samlingen, hvorfor flere låneanmodninger fra museer i ind- og udland desværre ikke har kunnet i mødekommes. I 2004 blev i alt 11 udlånsanmodninger vurderet. 1 værk var i 2004 udlånt til en udstilling på Charlottenborg Udstillingsbygning, og tilsagn om udlån af 5 værker til en udstilling i Kunsthalle zu Kiel i 2005 er givet. I samarbejde med Kunstakademiets øvrige institutioner (gennem Fællesudvalget) er et budget for nødvendig konservering og en mere funktionel registrering af kunstsamlingen under udarbejdelse. Markedsføring og hjemmeside I 2004 er Akademiraadets hjemmeside blevet omarbejdet, så den nu fremstår brugervenlig og let tilgængelig. Vurdering og analyse De beskrevne aktiviteter er alle et led i Akademiraadets alsidige arbejde for at virke til kunstens fremme, og Raadet vurderer, at der i tilfredsstillende grad er levet op til de krav, der stilles i Kulturministeriets Bekendtgørelse nr. 306 af 18. maj Men samtidig ser Akademiraadet også nødvendigheden i at gøre en ekstra indsats for at få staten og andre offentlige myndigheder til i højere grad at udnytte Akademiraadet som et fagligt forum, der står til rådighed for myndighederne. Akademiraadet vil derfor i 2005 og fremefter prioritere en mere offensiv rolle i den sammenhæng.

9 Årsrapport Regnskab 3.1. Driftsregnskab Tabel 2 Driftsregnskab, 2004 Løbende priser kr. Regnskab Budget Regnskab Difference Budget Udgifter Indtægter Resultat, brutto Bevilling (nettotal) Resultat, netto Bevillingsafregning og akkumuleret resultat Tabel 3 Bevillingsafregning (oversigt), 2004 Årets overskud Disposition, oversk. der bortfalder Akkumuleret oversk. til videreførsel 0 kr. Bevilling Regnskab Driftsbevilling Lønsum Øvrig drift I alt Tabel 4 Akkumuleret resultat, 2004 Ultimo Ultimo Ultimo Årets resultat Ultimo Løbende priser, 0 kr Hovedkonto Forventet anvendelse af overskud fra 2004 Akkumuleret overskud til videreførsel ultimo 2004 er kr. på Lønsum og kr. til øvrig drift, i alt kr kr. af dette overskud fra 2004 forventes anvendt i februar og marts 2005 til præmiering, udstilling, annoncering, katalog m.v. af resultatet af Guldmedaljekonkurrence Af de øvrige opsparede midler forventes en del at blive anvendt til konsulentbistand ved indkøring af nyt regnskabssystem samt til udarbejdelse af ny regnskabsinstruks m.v. Det resterende rådighedsbeløb forventer Raadet anvendt til nye faglige initiativer (konferencer, faglig sekretærbistand m.v.) Andre tilskudsfinansierede udgifter Tabel 5 Akademiets 250 års jubilæum 2004 Underkt. 0 kr. 97

10 Årsrapport Indtægter 2.906,8 Udgifter 2.906,8 Årets resultat 0,0 Akk. resultat til videreførsel 0,0 Ultimosaldo beholdningskonti 295,7 Oplysninger om jubilæumsregnskabet er modtaget fra Kunstakademiets Arkitektskole, der fører regnskabet for Kunstakademiets Jubilæumsudvalg. Jubilæumsudvalget har den 28. februar 2005 aflagt rapport til Kunststyrelsen. Heri hedder det bl.a.: Jubilæumsudvalget kan med stor tilfredshed konstatere, at de planlagte arrangementer er gennemført som påtænkt med undtagelse af Nils Vest s dokumentariske film om Nicolai Eigtved, som forventes at få premiere i løbet af foråret Personaleregnskab Tabel 6 Personaleoplysninger Regnskab Regnskab Regnskab Regnskab Budget Årsværk Gennemsnitligt årsværksforbrug Tilgang/afgang 0/0 0/0 0/0 0/0-4. Påtegning Charlottenborg, den 31. marts 2005 Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, Akademiraadet Elisabeth Toubro præsident for Akademiet, formand for Akademiraadet Kulturministeriet godkender herved Akademiraadets årsrapport for perioden 1. januar til 31. december * * * Årsrapporten giver et retvisende billede af virksomhedens økonomiske og faglige resultater, jf. 41 i Finansministeriets bekendtgørelse nr. 188 af 18. marts 2001 (regnskabsbekendtgørelsen) samt Akt 63 11/ For så vidt angår de dele af årsrapporten, der svarer til det ordinære årsregnskab, er kravene i regnskabsbekendtgørelsen 39 opfyldt. København den.april 2005 Karoline Prien Kjeldsen Departementschef

Vedtægter for DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER

Vedtægter for DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER Vedtægter for DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER I henhold til Bekendtgørelse nr. 306 af 18. maj 1999 om Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster fastsættes følgende vedtægter. Kapitel 1 Kunstnersamfundet

Læs mere

DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER

DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Kongens Nytorv 1 Postboks 9042 1022 København K Tlf 33 74 49 10 Fax 33 15 68 41 E-post: info@akademiraadet.dk Å r s r a p p o r t 2 5 f o r Det

Læs mere

Notater fra møde i Akademiraadet onsdag den 12. januar 2005

Notater fra møde i Akademiraadet onsdag den 12. januar 2005 Notater fra møde i Akademiraadet den 15 december 2004-1 - 16. net-notat 05.08. NET. Ref. 2005-12. januar 2005 Udkast til referat af mødet den 12. januar 2005 er godkendt på Raadets møde den 9. februar

Læs mere

()) /001-22) 3 * *!*3 ' * % *) % )! # * 4!# 2)* * )% ) )5*3*!# 3 ) %!#)!)5 " ') #!# 6) %!#!# ) * *" % )* )!!

()) /001-22) 3 * *!*3 ' * % *) % )! # * 4!# 2)* * )% ) )5*3*!# 3 ) %!#)!)5  ') #!# 6) %!#!# ) * * % )* )!! !"# $#% &! '! ( % % )*!#* +!,%! -.!. ()) /001-22) 3 * *!*3 ' * % *) % )! # * 4!# 2)* * )% ) )5*3*!# 3 ) %!#)!)5 " ') #!# 6) %!#!# ) * *" % )* )!! )7!% )*) *!#5 ) ( " )5 ' % % ) 8## "!!!"! #%* #)*)"5 #!'

Læs mere

Årsrapport Indhold. Beretning side 2 Målrapportering side 4 Regnskab side 5 Påtegning side 7

Årsrapport Indhold. Beretning side 2 Målrapportering side 4 Regnskab side 5 Påtegning side 7 Årsrapport 2003 Indhold Beretning side 2 Målrapportering side 4 Regnskab side 5 Påtegning side 7 Side 1 af 7 1: Beretning Dansk Center for Undervisningsmiljø åbnede i april 2002, hvor der blev ansat en

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

Indholdsfortegnelse ! "! "! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>===

Indholdsfortegnelse ! ! ! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>=== Indholdsfortegnelse " " # $ % & &'( )* +* ), - (./ ( /. 0 1 0 1,23 ' 4 0 1 523 ' 4 6& 7 - (+' -#3089 7:0*( ";:0*( 3: :< :< :< =::>>=== 1. Beretning 1.1. Statsbibliotekets mission og hovedopgaver # 0*.

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Notat om høring over udkast til forslag til lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning og udkast til bekendtgørelse om kunst i det offentlige rum

Notat om høring over udkast til forslag til lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning og udkast til bekendtgørelse om kunst i det offentlige rum 9. januar 2013 Notat om høring over udkast til forslag til lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning og udkast til bekendtgørelse om kunst i det offentlige rum Som et led i udmøntningen af den aftale,

Læs mere

Vejledning om folkekirkens konsulenter.

Vejledning om folkekirkens konsulenter. Udkast Vejledning om folkekirkens konsulenter. 1. Indledning. Kirkeministeriet har med ikrafttrædelse den 1. januar 2010 udstedt bekendtgørelse nr.... af... om folkekirkens konsulenter samt fællesinstruks

Læs mere

! " #$ %& ' % ( )%$ ### )%$ #$ ) +,, -. / #

!  #$ %& ' % ( )%$ ### )%$ #$ ) +,, -. / # ! " #$ %& ' % ( )%$ ### )%$ #$ *# ) +,, -. / # ! * 0 1,#)# 2*01)3 *01) $#- ' - ## -# *- ## -#)#.-- 144$ ## # *01)--#, # # -$56 7 $* 6 $*01)-. ## -. -$. # -$5. 66- #5,#, *01)-$- 8 )# $#-'- ## -#.- *01)..#

Læs mere

Å r s r a p p o r t f o r. Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster AKADEMIRAADET

Å r s r a p p o r t f o r. Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster AKADEMIRAADET DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Kongens Nytorv 1 Postboks 9042 1022 København K Tlf 33 74 49 10 Fax 33 15 68 41 E-post: info@akademiraadet.dk Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 f o r

Læs mere

Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet

Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet Marts 2019 Indholdsfortegnelse Side 2 Årsrapport 2018 for... 1 Kirkeministeriet... 1 Indholdsfortegnelse... 2 1 Påtegning af det samlede regnskab... 3 1.1 Fremlæggelse...

Læs mere

. marts 2005 j.nr /OWP, Å r s r a p p o r t f o r C h a r l o t t e n b o r g U d s t i l l i n g s b y g n i n g

. marts 2005 j.nr /OWP, Å r s r a p p o r t f o r C h a r l o t t e n b o r g U d s t i l l i n g s b y g n i n g . marts 2005 j.nr. 100116-023/OWP, Å r s r a p p o r t 2 0 0 4 f o r C h a r l o t t e n b o r g U d s t i l l i n g s b y g n i n g 2 - Indholdsfortegnelse 1. Beretning 1.1. Mission og Hovedopgaver 1.2.

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATO s militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2016 D E T K O N G E L I G E A K A D E M I F O R D E S K Ø N N E K U N S T E R A K A D E M I R A A D E T

ÅRSRAPPORT 2016 D E T K O N G E L I G E A K A D E M I F O R D E S K Ø N N E K U N S T E R A K A D E M I R A A D E T ÅRSRAPPORT 2016 D E T K O N G E L I G E A K A D E M I F O R D E S K Ø N N E K U N S T E R A K A D E M I R A A D E T Side 2 Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Påtegning af det samlede regnskab...

Læs mere

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Kunststyrelsen. Årsrapport 2003. marts 2004 1050 KØBENHAVN K. J.nr.: 15.1.1-04. ks@kunststyrelsen.dk www.kunststyrelsen.dk CVR-NR.

Kunststyrelsen. Årsrapport 2003. marts 2004 1050 KØBENHAVN K. J.nr.: 15.1.1-04. ks@kunststyrelsen.dk www.kunststyrelsen.dk CVR-NR. Kunststyrelsen Årsrapport 2003 marts 2004 KUNSTSTYRELSEN KONGENS NYTORV 3 1050 KØBENHAVN K TELEFON 33 74 45 00 FAX 33 74 45 19 ks@kunststyrelsen.dk www.kunststyrelsen.dk CVR-NR. 11-87-69-27 J.nr.: 15.1.1-04

Læs mere

Forslag. Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning

Forslag. Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning Lovforslag nr. L 118 Folketinget 2012-13 Fremsat den 16. januar 2013 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag til Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning Formål 1. Lovens formål er at fremme

Læs mere

!! "! #$!% %&! ' # ( #

!! ! #$!% %&! ' # ( # !! "! #$!% %&! ' # ( # ) & & *+ #%+, # -& #. #.! " ( * # ** * + + #+ #% # +!//0 & * & %$ #1 % * #!223 4* /// 5+*6 2//! 5+6///// &!4 + + +6*5 23 $# +&6 *! ////+ &!70!+( #1 "#1* //+& #666 * #666 +&# + $#

Læs mere

Regnskab Indtægter 11,7 Udgifter 115,5 Nettoudgifter -103,8 Bevilling (netto) 104,9 Årets resultat 1,1 Videreførselsbeløb ultimo ,8 Akkumuleret

Regnskab Indtægter 11,7 Udgifter 115,5 Nettoudgifter -103,8 Bevilling (netto) 104,9 Årets resultat 1,1 Videreførselsbeløb ultimo ,8 Akkumuleret 1 Regnskab Indtægter 11,7 Udgifter 115,5 Nettoudgifter -103,8 Bevilling (netto) 104,9 Årets resultat 1,1 Videreførselsbeløb ultimo 2002 7,8 Akkumuleret resultat til videreførsel (ultimo 2003) 8,9 2 Regnskab

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

Deres Majestæt, Deres Kongelige Højhed, mine damer og herrer.

Deres Majestæt, Deres Kongelige Højhed, mine damer og herrer. Akademiets Stiftelsesfest 2006. Præsidentens beretning - 1 - Præsidentens tale 2006 Deres Majestæt, Deres Kongelige Højhed, mine damer og herrer. Siden vi sidst var samlede ved denne årligt tilbagevendende

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

Kunststyrelsen. Årsrapport April 2005

Kunststyrelsen. Årsrapport April 2005 Kunststyrelsen Årsrapport 2004 April 2005 -2- Indholdsfortegnelse: 1. Beretning (side 3) 1.1. Mission 1.2. Vision 1.3. Hovedopgaver 1.4. Overordnede resultater 1.5. Kommende udfordringer 1.6. Hovedkonti

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 3. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 3. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 3. december 2013 Sag 78/2012 (2. afdeling) A (advokat Gitte Skouby) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat Anders Vangsø Mortensen) og Sag 79/2012 B (advokat

Læs mere

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden I medfør af 10, 11, stk. 1, nr. 5-6, 12, 15, stk. 1, 17, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 560 af 17. juni

Læs mere

Forslag. Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning

Forslag. Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning 2012/1 LSF 118 (Gældende) Udskriftsdato: 3. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin. Fremsat den 16. januar 2013 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag til Lov om billedkunst

Læs mere

Rapport om revisionen ved Akademiraadet. Juli 2008

Rapport om revisionen ved Akademiraadet. Juli 2008 Rapport om revisionen ved Akademiraadet Juli 2008 RAPPORT OM REVISIONEN VED AKADEMIRAADET 1 Udvidet gennemgang af Akademiraadets årsrapport for 2007 i juni 2008 Kontor: D7 J.nr.: 2008-5648-8 Tilfredsstillende

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

Med henblik på at opfylde dette formål kan Studenterhuset drive café, læsesal, arrangere foredrag, workshops, udlåne lokaler m.v.

Med henblik på at opfylde dette formål kan Studenterhuset drive café, læsesal, arrangere foredrag, workshops, udlåne lokaler m.v. VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AALBORG UNIVERSITETS STUDENTERHUS 1. Navn og hjemmel. Stk. 1: Foreningens navn er Aalborg Universitets Studenterhus, i daglig tale kaldet Studenterhuset. Foreningen er stiftet

Læs mere

Å r s r a p p o r t f o r. G l a s o g K e r a m i k s k o l e n p å B o r n h o l m

Å r s r a p p o r t f o r. G l a s o g K e r a m i k s k o l e n p å B o r n h o l m Å r s r a p p o r t 2 0 0 4 f o r G l a s o g K e r a m i k s k o l e n p å B o r n h o l m Indholdsfortegnelse 1. Beretning 1.1. Mission og hovedopgave 1.2. Vision 1.3. Overordnede resultater 1.4. Kommende

Læs mere

Akademiets Stiftelsesfest 2007 Præsidentens beretning 1

Akademiets Stiftelsesfest 2007 Præsidentens beretning 1 Akademiets Stiftelsesfest 2007 Præsidentens beretning 1 Præsidentens tale 2007 Deres Kongelige Højhed, mine damer og herrer. Akademiet er endnu engang nået til et vendepunkt i sin 250 år lange historie.

Læs mere

Referat fra Akademiets møde onsdag den 4. marts 2009 Kl (05.10)

Referat fra Akademiets møde onsdag den 4. marts 2009 Kl (05.10) DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Akademiraadets opgave er at fremme kunsten og rådgive staten i kunstneriske spørgsmål Kongens Nytorv 1, 2. sal tv. i porten 1050 København K Tlf

Læs mere

Årsrapport 2004 for Havarikommissionen for Vejtrafik

Årsrapport 2004 for Havarikommissionen for Vejtrafik H a v a r i k o m m i s s i o n e n f o r V e j t r a f i k u l y k k e r Årsrapport 2004 April 2005 Titel: Årsrapport 2004 for Havarikommissionen for Vejtrafik Udgivet: 2005 Redaktion: Foto: Layout: Copyright:

Læs mere

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde 20. maj 2015 EM 2015/xx Forslag til: Inatsisartutlov om kunstnerisk virksomhed Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Kunstnerisk virksomhed omfatter aktiviteter inden for følgende kunstområder: 1) Arkitektur.

Læs mere

SUNDHEDSVÆSENETS PATIENTKLAGENÆVN

SUNDHEDSVÆSENETS PATIENTKLAGENÆVN SUNDHEDSVÆSENETS PATIENTKLAGENÆVN ÅRSRAPPORT 2004 Patientklagenævnet Frederiksborggade 15 1360 København K Telefon:33 38 95 00 Internet: www.pkn.dk E-mail: pkn@pkn.dk FORORD...3 1 BERETNING...4 1.1 Patientklagenævnets

Læs mere

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning Tlf Fax Godthåbsgade Nørresundby. KUNSTFONDEN Postboks 218

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning Tlf Fax Godthåbsgade Nørresundby. KUNSTFONDEN Postboks 218 Aalborg Kommunes Kunstfond Beretning 2011 KUNSTFONDEN Postboks 218 Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf. 9931 4000 Fax 9931 4153 www.aalborgkommune.dk kultur-fritid@aalborg.dk Indhold: Side Bestyrelse og

Læs mere

Statens Kunstfond på 5 minutter

Statens Kunstfond på 5 minutter Statens Kunstfond på 5 minutter Indhold 1. Hvorfor har vi Statens Kunstfond? 2. Hvad er Statens Kunstfonds opgave? 3. Hvordan er Statens Kunstfonds organiseret? 4. Statens Kunstfonds andel af Kulturministeriets

Læs mere

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti Vedtægt For samarbejde mellem menighedsråd i medfør af menighedsrådslovens kapitel 8 42a (lovbekendtgørelse nr. 9 af 03.01.2007) om Ungdomspræst- & Kirke-skole-samarbejde i Undertegnede menighedsråd i,

Læs mere

Årsberetning 2003. for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB)

Årsberetning 2003. for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB) Årsberetning 2003 for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB) Indhold 1. Beretning.......... 1.1 Præsentation af ViFAB..... 1.2 ViFABs overordnede finansielle og faglige resultat.

Læs mere

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement STATSMINISTERIET Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement ÅRSRAPPORT Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede

Læs mere

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 25. juni 09 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation og et samarbejdsorgan for danske

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm

VEDTÆGTER. for. Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr MMR/ dm VEDTÆGTER for Den selvejende institution: Odenses billedkunstinstitution på Brandts (Arbejdstitel) Sagsnr. 00111-0820 MMR/ dm 1. Institutionens navn og hjemsted 1.1. Odenses billedkunstinstitution på Brandts

Læs mere

Forslag til vedtægtsændring for den selvejende institution Ballerup Museumsfond januar 2019

Forslag til vedtægtsændring for den selvejende institution Ballerup Museumsfond januar 2019 Forslag til vedtægtsændring for den selvejende institution Ballerup Museumsfond januar 2019 Nuværende udgave 1 Fondens navn er Ballerup Museums Fond. Fonden er stiftet af Ballerup Kommune og Ballerup Historiske

Læs mere

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI Augustinus Fondens støttestrategi tager udgangspunkt i fondens fundats: Fondens formål er at virke for almenvelgørende og humane, kunstneriske, videnskabelige eller deslige

Læs mere

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning Dato: 27.februar 2007 Model for evaluering af stiftsråd 1 Indledning I regeringsgrundlaget Nye mål er anført følgende om stiftsråd: For at øge demokratiet og den lokale selvbestemmelse i folkekirken er

Læs mere

Årsrapport 2004 for Danmarks Natur- og Lægevidenskabelige

Årsrapport 2004 for Danmarks Natur- og Lægevidenskabelige Årsrapport 2004 for Danmarks Natur- og Lægevidenskabelige Bibliotek 2. version -2- Indholdsfortegnelse 1.1. Mission...3 1.2. Vision...3 1.3. Hovedopgaver...3 1.4. Overordnede resultater...4 1.5. Kommende

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer:

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer: 1 Fondens navn er Ballerup Museums Fond. Fonden er stiftet af Ballerup Kommune og Ballerup Historiske Forening. 2 Fondens hjemsted er Ballerup Kommune. 3 Fondens hovedformål er gennem indsamling, registrering,

Læs mere

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftale December 2012 Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Nota på den anden side fastlægger

Læs mere

DET KORTE AF DET LANGE

DET KORTE AF DET LANGE DET KORTE AF DET LANGE Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, før 1991 Akademiet for de Skønne Kunster, er en del af Det Kongelige Danske Kunstakademi og virker til kunstens fremme og som statens

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen: Rammeaftale Juli 2013 Kulturstyrelsen 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Kulturstyrelsen på den anden side fastlægger mål for Kulturstyrelsens virksomhed

Læs mere

Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010

Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010 NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010 Økonomistyrelsens vejledning om årsrapporten 2009 Problemstilling Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan Kulturministeriets

Læs mere

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision.

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11-11-2013 Sagsnr. 2013-46927 Bilag 1 - Beskrivelse af model 1, 2 og 3 Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for Viborg Domprovstiudvalg. i Viborg Domprovsti. i Viborg Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSREGNSKAB for Viborg Domprovstiudvalg. i Viborg Domprovsti. i Viborg Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSREGNSKAB for Viborg Domprovstiudvalg i Viborg Domprovsti i Viborg Kommune Myndighedskode 4468 CVR-nr. 24982092 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Provstiudvalgets erklæring Revisors

Læs mere

Årsrapport 2003 for Nordjysk Musikkonservatorium

Årsrapport 2003 for Nordjysk Musikkonservatorium Årsrapport 2003 for Nordjysk Musikkonservatorium -2- Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Beretning... 3 1.1. Mission... 3 1.2. Vision... 3 1.3. Hovedopgaver... 3 1.4. Overordnede resultater...

Læs mere

Præsidentens festtale ved Akademiets stiftelsesfest 2013. Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere.

Præsidentens festtale ved Akademiets stiftelsesfest 2013. Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere. Præsidentens festtale ved Akademiets stiftelsesfest 2013 Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere. Akademiraadets muligheder for handling og taletid er ofte direkte proportionalt med det fokus,

Læs mere

Præsidentens tale til Akademiets Stiftelsesfest Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere.

Præsidentens tale til Akademiets Stiftelsesfest Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere. 1 Præsidentens tale til Akademiets Stiftelsesfest 2014 Deres Majestæt - Akademiets gæster og kunstnere. I 1895 skriver Meldahl i Kunstakademiets historie at:. flere Kirker efterhaanden er bleven Gjenstand

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete Kjeldgaard, Peter Kirkhoff Eriksen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete Kjeldgaard, Peter Kirkhoff Eriksen. Statens Kunstråds Billedkunstudvalg Møde nr. 13 Mødedato: 06.09.2012 Tidspunkt: Kl. 09.00 17.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete

Læs mere

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Maj 2014 dok. nr. 58905/14 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Laurbjerg Sogns Menighedsråd. i Favrskov Provsti. i Favrskov Kommune. Myndighedskode 8139. CVR-nr. 37747815

ÅRSREGNSKAB 2013. for Laurbjerg Sogns Menighedsråd. i Favrskov Provsti. i Favrskov Kommune. Myndighedskode 8139. CVR-nr. 37747815 ÅRSREGNSKAB for Laurbjerg Sogns Menighedsråd i Favrskov Provsti i Favrskov Kommune Myndighedskode 8139 CVR-nr. 37747815 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi Lovforslag nr. L 10 Folketinget 2010-11 Fremsat den 6. oktober 2010 af kirkeministeren (Birthe Rønn Hornbech) Forslag til Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi (Præcisering af bemyndigelsesbestemmelse

Læs mere

Akademiets Stiftelsesfest 2008 Præsidentens beretning. Præsidentens tale 2008. Deres Majestæt, mine damer og herrer

Akademiets Stiftelsesfest 2008 Præsidentens beretning. Præsidentens tale 2008. Deres Majestæt, mine damer og herrer Præsidentens tale 2008 Deres Majestæt, mine damer og herrer Sidste år i september blev den store Kølner Dom beriget med et værk af den tyske kunstner Gerhard Richter. Kirkens vindue i det sydlige tværskib

Læs mere

2 Formål. 3 Organisation

2 Formål. 3 Organisation Forslag til ændringer til VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer Vedtægter af 22. maj 2017 Slettet og ændret tekst fremhævet med rødt: 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne

Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne Indhold Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige

Læs mere

Rammeaftale. Januar Lokale & Anlægsfonden

Rammeaftale. Januar Lokale & Anlægsfonden Rammeaftale Januar 2015 Lokale & Anlægsfonden 2015-2018 Rammeaftalen mellem Lokale og Anlægsfonden og Kulturministeriet fastlægger mål for Lokale Anlægsfondens virksomhed i aftaleperioden inden for de

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

Resultatkontrakt 2013

Resultatkontrakt 2013 Resultatkontrakt 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 1 2. Mission... 1 3. Vision... 1 4. Revisionens fokus... 1 5. Præsentation af produkter og ydelser - opgavehierarkiet... 2 6. Mål og resultatkrav...

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Vejlby Sogns Menighedsråd. i Norddjurs Provsti. i Norddjurs Kommune. Myndighedskode 8266. CVR-nr. 58183318

ÅRSREGNSKAB 2013. for Vejlby Sogns Menighedsråd. i Norddjurs Provsti. i Norddjurs Kommune. Myndighedskode 8266. CVR-nr. 58183318 ÅRSREGNSKAB for Vejlby Sogns Menighedsråd i Norddjurs Provsti i Norddjurs Kommune Myndighedskode 8266 CVR-nr. 58183318 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets

Læs mere

Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling

Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Vedtægter for Industrimuseet Museet for produktion, levevilkår og finansiel udvikling Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 2 2. Formål og ansvarsområde 2 3. Samarbejde med andre museer og

Læs mere

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune Side 1 af Vedtægter Randers Kuns

Vedtægter - Randers Kunstmuseum - Randers Kommune   Side 1 af Vedtægter Randers Kuns Side 1 af 5 Vedtægter Randers Kunstmuseums vedtægter 1. Navn og ejerforhold, art og status Vedtægter for RANDERS KUNSTMUSEUM Museum for Dansk Kunst 1.1.1. Randers Kunstmuseum, Museum for Dansk Kunst, er

Læs mere

Vedtægter for Danske Kirkers Råd

Vedtægter for Danske Kirkers Råd Vedtægter for Danske Kirkers Råd 1. Grundlag Stk. 1. Danske Kirkers Råd er et fællesskab af kristne kirker, trossamfund og menigheder i Danmark, som tilbeder og bekender én Gud - Faderen, Sønnen og Helligånden

Læs mere

Kapitel 1 Kunstnersamfundets valg af medlemmer til Akademiet og Juryen

Kapitel 1 Kunstnersamfundets valg af medlemmer til Akademiet og Juryen Kapitel 1 Kunstnersamfundets valg af medlemmer til Akademiet og Juryen Valg og valgperioder 1 Kunstnersamfundets to sektioner, arkitekt - og billedkunstsektionen, vælger, hvert 3. år blandt sektionens

Læs mere

Indsigelse mod forslag til tillæg nr. 3 til Råstofplan 2012 for. Region Syddanmark

Indsigelse mod forslag til tillæg nr. 3 til Råstofplan 2012 for. Region Syddanmark Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Sendt elektronisk til: kontakt@rsyd.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-711-00026 Dato: 29-10-2014 Ref. geagg Indsigelse mod forslag til tillæg nr. 3 til Råstofplan

Læs mere

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 22. maj 17 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation for danske museer og tilsvarende institutioner.

Læs mere

NORDIC MARINE THINK-TANK

NORDIC MARINE THINK-TANK Vedtægter 1 1. Navn, sammensætning og hjemsted 1. Tænketankens navn er Nordic Marine Think-Tank. 2. Tænketanken er et netværk af personer i de nordiske lande med erfaring i hav- og fiskerispørgsmål og

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Gislum Sogns Menighedsråd. i Vesthimmerlands Provsti. i Vesthimmerlands Kommune. Myndighedskode 8287. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Gislum Sogns Menighedsråd. i Vesthimmerlands Provsti. i Vesthimmerlands Kommune. Myndighedskode 8287. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Gislum Sogns Menighedsråd i Vesthimmerlands Provsti i Vesthimmerlands Kommune Myndighedskode 8287 CVR-nr. 14656928 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring

Læs mere

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport.

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport. NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner med rammeaftale 19. januar 2016 Moderniseringsstyrelsens vejledning om årsrapporten 2015 Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan

Læs mere

Bekendtgørelse om Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter

Bekendtgørelse om Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter BEK nr 1501 af 10/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2017 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 119081/13 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Revisionsrapport vedrørende revision i årets løb ved Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster i december 2006

Revisionsrapport vedrørende revision i årets løb ved Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster i december 2006 Januar 2007 D7 J. nr. 2006-5648-5 Revisionsrapport vedrørende revision i årets løb ved Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster i december 2006 Rigsrevisionen Tilfredsstillende instrukser 1. Rigsrevisionen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet

Bekendtgørelse af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet LBK nr 732 af 14/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 16/02016-5 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

RAMS - Menighedsrådenes Skoletjeneste Ribe Stift

RAMS - Menighedsrådenes Skoletjeneste Ribe Stift Vedtægter for samarbejde mellem menighedsråd i medfør af bekendtgørelse nr. 164 af 16. marts 2004 af lov om menighedsråd om RAMS - Menighedsrådenes Skoletjeneste Ribe Stift De menighedsråd i sogne beliggende

Læs mere

Notater fra møde i Akademiraadet onsdag den 28. januar 2004

Notater fra møde i Akademiraadet onsdag den 28. januar 2004 Notater fra møde i Akademiraadet den 28. januar 2004-1 - 6. net-notat 05.08. NET. Ref. 2004-28. januar 2004 Udkast til referat af mødet den 28. januar 2004 er godkendt på Raadets møde den 18. februar 2004.

Læs mere

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB 1 23. Miljøministeriet ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB Miljøministeriets regnskab er rigtigt. ANDRE VÆSENTLIGE REVISIONSBEMÆRKNINGER Rigsrevisionen tog forbehold for Naturstyrelsens regnskab for

Læs mere

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2002

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2002 5. februar 2002 Af Lise Nielsen REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2002 Resumé: BOLIGOMRÅDET OG BYGGE- OG ANLÆGSSEKTOREN På finanslovforslaget for 2002 lægger regeringen op til væsentlige nedskæringer på

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Indstilling. Grundlag for fremdrift i den fortsatte realisering og udvikling af De Bynære Havnearealer. Bevilling til konsulentydelser

Indstilling. Grundlag for fremdrift i den fortsatte realisering og udvikling af De Bynære Havnearealer. Bevilling til konsulentydelser Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Borgmesterens Afdeling Magistratens 2. Afdeling Den 7. november 2006 Grundlag for fremdrift i den fortsatte realisering og udvikling af De Bynære Havnearealer.

Læs mere

Center for Konfliktløsning blev oprettet som forening i 1994 og har hjemsted i København.

Center for Konfliktløsning blev oprettet som forening i 1994 og har hjemsted i København. Vedtægter for Center for Konfliktløsning 1. Oprettelse Center for Konfliktløsning blev oprettet som forening i 1994 og har hjemsted i København. 2. Foreningens virke og formål Foreningen er i sit virke

Læs mere

Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice FAXE BILLEDKUNSTRÅD - VEDTÆGTER Postadresse: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Frederiksgade 9, 4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Hyltebjerg Sogns Menighedsråd. i Valby-Vanløse Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7057. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Hyltebjerg Sogns Menighedsråd. i Valby-Vanløse Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7057. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Hyltebjerg Sogns Menighedsråd i Valby-Vanløse Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 7057 CVR-nr. 55858217 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Menighedsrådets forklaringer

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 1701 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-12-2010 Kulturministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven Oktober 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forvaltning af kulturarven (beretning nr. 13/06) 24. september

Læs mere

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti Vedtægt For samarbejde mellem menighedsråd i medfør af menighedsrådslovens kapitel 8 42a (lovbekendtgørelse nr. 9 af 03.01.2007) om Ungdomspræst- & Skole-kirke-samarbejde i Undertegnede menighedsråd i,

Læs mere

Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6.

Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6. Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6. f ebruar 2019 Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Flere store samarbejder

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Rødovre-Hvidovre Provstiudvalg. i Rødovre-Hvidovre Provsti. i Hvidovre, Rødovre kommuner. Myndighedskode 4420. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Rødovre-Hvidovre Provstiudvalg. i Rødovre-Hvidovre Provsti. i Hvidovre, Rødovre kommuner. Myndighedskode 4420. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Rødovre-Hvidovre Provstiudvalg i Rødovre-Hvidovre Provsti i Hvidovre, Rødovre kommuner Myndighedskode 4420 CVR-nr. 21320188 Årsregnskabet indeholder: Provstiudvalgets erklæring Provstiudvalgets

Læs mere

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune Retningslinier Kunstudvalget Struer Kommune Godkendt af Kultur- og fritidsudvalget 13. august 2018 Retningslinjer for Struer Kommunes Kunstudvalg Kunstudvalget har til formål at medvirke til kunstnerisk

Læs mere

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2016 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en

Læs mere