Manual for redaktører

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manual for redaktører"

Transkript

1 Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk

2 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco Kom i gang med Umbraco Login Ændring af login Når du arbejder på siden, inden den er udgivet Redigeringsinterfacet Håndtering af sider Opret en ny side Gem en side Udgiv en side Preview Sortering af sider Flyt en side Kopiering af en side Slette en side Fortryd udgivelsen af en side Vælg version Sammenligning af versioner Papirkurven Rediger indhold Faneblade Indholdsfanen Fanebladet Grafik Faneblade til moduler og bokse Fanebladet Egenskaber Fanebladet Værkets indstillinger Kontaktinformationer (vises i kontaktboksen) Driftsstatus Kopier indhold fra andre programmer Brug af tabeller Vis/skjul HTML-koden Brug af links Linke til en anden side på din egen hjemmeside Linke til en anden hjemmeside (linke ud af sitet)... 19

3 Linke til en fil eller et billede Linke til en adresse Linke direkte fra et menupunkt til en anden indholdsside Linke til et anker Mediearkivet Upload til Mediearkivet Billede formater Billedgalleri Banner rotation på forsiden Brug af nyheder Opret et nyhedsarkiv Opret en nyhed Brug af Macro s Kontaktformularer Standard kontaktformular Dynamisk kontaktformular Visning af filer fra en mappe i mediearkivet Billedgalleri Moduler og bokse Moduler Anvendelse af moduler Nedarvning Egne bokse Infobokse Oprettelse af infobokse Anvendelse af infobokse Listbokse Oprettelse af listbokse Anvendelse af listbokse Globale bokse Nedarvning Sortering af bokse Preview af bokse på nye sider Globale sider Tips & Tricks Genindlæs elementer... 46

4 4 11. Her skal du have fat i os Bestyrelseslogin/medarbejderlogin Farvevalg af siden Logo og top billede på forsiden Adressen i bundlinjen Google Analytics Indholdsbokse med fast indhold Markedsføring udarbejdet af FIF Marketing Support... 48

5 5 1. Hjemmesider i Umbraco Umbraco er et CMS-system, som giver dig mulighed for nemt at oprette og opdatere din hjemmeside direkte via en internet browser. Det betyder altså, at du kan logge ind i Umbraco via internettet uanset tid og sted. 2. Kom i gang med Umbraco 2.1 Login For at få adgang til at redigere din hjemmeside, skal du åbne en browser (Google Chrome er pt. den foretrukne) og skrive adressen på det websted, du vil redigere efterfulgt af: /umbraco/login.aspx Fx: Et login-felt vises. Her skal du indtaste det brugernavn og password, som du har fået tilsendt af os. Er dit login blevet væk, skal du kontakte os for at få et nyt Ændring af login Du kan selv ændre dit login under fanebladet Change Password.

6 Når du arbejder på siden, inden den er udgivet I den periode hvor hjemmesiden er under opbygning og endnu ikke er at se på jeres tilkøbte domæne, ligger den her: ditværk.dff-edb.dk Login til Umbraco når siden er under opbygning: ditværk.dff-edb.dk/umbraco/login.aspx 2.3 Redigeringsinterfacet Når man logger ind i Umbraco, er skærmbilledet delt op i to. I venstre side er indholdspanelet, der viser de enkelte sider fra hjemmesiden i en træstruktur. Alle de sider du kan se i indholdspanelet, svarer altså til menupunkter på selve hjemmesiden. Ved login er der på skærmbilledet til højre en standard Umbraco startside.

7 7 Ligeså snart du trykker på en side i indholdspanelet til venstre, og den bliver blå, så vil sideindholdet blive vist til højre i skærmbilledet.

8 8 3. Håndtering af sider 3.1 Opret en ny side Når du skal oprette en ny side, skal du vælge hvor siden skal ligge. Skal siden kunne ses som et topmenupunkt (faneblad) i toppen på selve hjemmesiden, skal den ligge lige under selve forsiden i stifindersystemet dvs. under Højreklik på forsiden og vælg opret. Det samme gør sig gældende, hvis siden skal ligge som underside under en allerede oprettet side. Højreklik på den aktuelle side og vælg igen opret. Skriv navnet på siden og vælg dokumenttypen dokument. Tryk opret.

9 9 Siden vil nu være vist som lys grå i stifinderen. Det betyder at siden er oprettet, men ikke gemt med indhold Gem en side For at gemme indhold på en side, vælges gem. Sidens indhold er nu gemt, så kun du selv kan se ændringen. I stifinderen vil siden således også være markeret med et lille orange tandhjul, som indikerer, at siden mangler at blive udgivet.

10 Udgiv en side Skal sidens indhold udgives, så alle kan se ændringerne på hjemmesiden, vælges gem og udgiv. Siden vil nu ikke længere være markeret med det lille orange tandhjul Man kan også vælge at udgive alle siderne på én gang. Dette gøres ved at stå på forsiden øverst i stifinderen ( og højreklikke. Vælg udgiv. Vælg herefter ved afkrydsning om det er samtlige sider, der skal udgives herunder om sider, der ikke tidligere er blevet udgivet, alle skal udgives på én gang. Vælg til sidst Udgivet. Nb. Det kan tage lidt tid for systemet at lave denne handling.

11 Preview Ønsker man at se ændringer i en browser, inden man udgiver siden, vælges forstørrelsesglasset se siden. Man vil nu blive præsenteret for en preview side, som brugerne ikke kan se. Når en side er i preview bliver den markeret med et bånd i øverste højre hjørne. På en preview side kan du tjekke, at alt er som det skal være, inden siden udgives. 3.5 Sortering af sider Siderne i Umbraco sorteres i henhold til en foruddefineret sorteringsrækkefølge. Den side der er oprettet senest, bliver placeret nederst. Rækkefølgen af sider (eller filer) kan ændres ved at bruge sorteringsfunktionen. Højreklik på den overordnede side (eller mappe), for de undersider (eller filer), du ønsker at sortere. Vælg sorter og træk herefter siderne (eller filerne) i den ønskede orden.

12 12 Alternativt kan du klikke på kolonneoverskriften for at sortere siderne efter navn eller oprettelsesdato. Hvis du klikker en ekstra gang på kolonneoverskriften vender sorteringsrækkefølgen. Klik gem Flyt en side Du kan nemt flytte en side (eller fil) til et andet sted i hjemmesidens struktur. Højreklik på den side (eller fil), du ønsker at flytte. Tryk på flyt. Vælg den overordnede side (eller mappe), du ønsker at flytte siden (eller filen) ind under. Klik ok. Links og henvisninger til andre sider, filer mv. flytter automatisk med.

13 Kopiering af en side Hvis du ønsker at genbruge en side (eller fil), kan du kopiere siden hen til et andet sted i hjemmesidens struktur. Vælg den side (eller fil), du vil kopiere og højreklik. Vælg kopier. Vælg den overordnede side (eller mappe), du vil kopiere siden (eller filen) ind under. Klik ok Slette en side Du kan slette en side (eller fil) ved at højreklikke på den og vælge slet. Klik ok (eller annuller, såfremt du fortryder).

14 14 Når du har slettet en side (eller fil), sendes den til papirkurven. Hvis du fortryder, kan du altid gendanne en slettet side (eller fil) fra papirkurven Fortryd udgivelsen af en side Ønsker man at trække en enkelt side tilbage, som allerede er udgivet, vælges fanebladet egenskaber for den aktuelle side, og der trykkes på fortryd udgivelse Vælg version Man kan altid fortryde en eller flere ændringer på en side, ved at højreklikke mens man står på siden og vælge fortryd ændringer.

15 15 Herefter kan man se alle offentliggjorte versioner af siden i en versionsliste, og man kan her vælge at arbejde med en tidligere version Sammenligning af versioner Du har mulighed for at sammenligne den nuværende version af en side med en tidligere version. Idet du vælger en tidligere version, bliver du nemlig præsenteret for en sammenligning af den aktuelle version. Dette ved hjælp af rød og grøn tekst. Rød gennemstreget tekst er tekst, der ikke vil blive vist i den valgte version og grøn betyder tekst, der vil blive tilføjet. Vælg fortryd ændringer, hvis du gerne vil arbejde med en tidligere version Papirkurven Papirkurven er placeret nederst i stifinderen. Hvis du klikker på den, kan du se indholdet. Du kan altid gendanne en side (eller fil) i papirkurven ved at flytte den tilbage i hjemmesidens struktur. Læs mere om flytning af sider under afsnittet Flyt en side.

16 16 4. Rediger indhold For at redigere indholdet på en side, skal siden vælges i stifinderen til venstre. Den valgte side vil være markeret med lyseblå, så man altid kan se, hvilken siden man arbejder i. 4.1 Faneblade Når man står på en valgt side til venstre i stifinderen, vises indholdet på siden til højre på skærmen. En side er bygget op af forskellige faneblade, som hver har en funktion Indholdsfanen De primært anvendte felter under indholdsfanen er overskrift, manchet og brødtekst. Overskrift er den overskrift som kan ses øverst på selve siden. Manchetten/underrubrikken er til brug for en kort tekst, der bliver markeret med fed øverst på selve siden, lige under overskriften. Brødteksten er selve indholdet på siden Fanebladet Grafik Under fanebladet grafik kan der vælges et topbillede til selve siden. Læs mere om håndtering af billeder under afsnittet Mediearkivet Faneblade til moduler og bokse Fanebladene venstre indhold, center indhold og højre indhold giver mulighed for at gøre brug af moduler og bokse med udvalgte informationer i. Læs mere under Moduler og bokse Fanebladet Egenskaber Under fanebladet egenskaber kan man se, hvornår en side er blevet udgivet. Man kan også fortryde en udgivelse, og dermed trække siden tilbage. Samt man kan fremdatere en udgivelse med ændringer, der er lavet på forhånd. Nb. Når man fremdaterer, er det vigtigt, at man ikke udgiver siden, men kun gemmer den!

17 17 Det er også under egenskaber, at man kan lave et direkte link fra et menupunkt til en anden side. Dette beskrives yderligere under punktet Linke direkte fra et menupunkt til en anden indholdsside Fanebladet Værkets indstillinger Når man stiller sig på øverste side i stifinderen/forsiden ( er der et ekstra faneblad, der hedder værkets indstillinger. Indholdet på dette faneblad har forskellige funktioner: Kontaktinformationer (vises i kontaktboksen) Her kan man skrive værkets kontaktinfo og åbningstider. Disse kontaktdata bliver samlet op i modulet Kontaktmodul som man kan vælge at vise på alle eller udvalgte sider. Informationerne skal således også kun vedligeholdes ét sted nemlig under værkets indstillinger. Læs mere om Kontaktmodulet under afsnittet Moduler og bokse.

18 Driftsstatus Her kan man vælge, om man vil have værkets driftsstatus til at være synlig på forsiden eller slet ikke synlig. Vælger man at benytte driftsstatus, kan de aktuelle meddelelser skrives i felterne kommentarer til brud på linjen og kommentarer til reparationer i visse områder. Første gang en bruger går ind på hjemmesiden, vil den aktuelle driftsstatus blive vist i en kasse på forsiden, og resten af siden vil være tonet ned. Efterfølgende vil den aktuelle driftsstatus blive vist oppe i øverste højre hjørne af hjemmesiden.

19 Kopier indhold fra andre programmer Tekst fra andre programmer - fx Word - vil som udgangspunkt ikke bibeholde sin formatering af teksten, da Umbraco er sat op til at anvende udvalgte fonte og størrelser. Dog kan der i nogle tilfælde alligevel følge uhensigtsmæssig formatering med over i Umbraco. Dette kan fjernes ved at kopiere teksten over i Notepad/Notesblok og tilbage igen i Umbraco. 4.3 Brug af tabeller Brugen af tabeller foregår nogenlunde som i Excel. Når du indsætter en tabel, kan du vælge hvor mange rækker og kolonner tabellen skal bestå af, samt udfylde en række supplerende valgfrie formateringsegenskaber. Disse værdier kan ændres senere, så du behøver ikke at vide præcist, hvordan din tabel skal se ud når du opretter den. 4.4 Vis/skjul HTML-koden Hvis du er godt inde i brugen af HTML, kan du skifte til HTML-tilstand og foretage mindre justeringer Brug af links Linke til en anden side på din egen hjemmeside Marker den tekst eller det billede, der skal fungere som et link og klik på knappen indsæt/rediger link. Vælg nu den side, som du ønsker at linke hen til. I feltet target skal der stå same, for at man bliver på hjemmesiden. Tryk indsæt Linke til en anden hjemmeside (linke ud af sitet) Marker den tekst eller det billede, der skal fungere som et link og klik på knappen indsæt/rediger link. Under url skrives den side, der skal linkes hen til fx I feltet target skal der stå blank, for at der bliver åbnet en ny side, når man trykker på linket. Tryk indsæt.

20 Linke til en fil eller et billede Marker den tekst eller det billede, der skal fungere som et link og klik på knappen indsæt/rediger link. Tryk nu på fanebladet mediearkiv i den boks, der popper op. Vælg den fil eller det billede, som der skal linkes til. Vælg om filen/billedet skal åbne inde i din hjemmeside (target: same ) eller om der skal åbnes en ny side (target: blank ). Tryk indsæt Linke til en adresse Marker den tekst eller det billede, der skal fungere som et link og klik på knappen indsæt/rediger link. Skriv mailto: adressen i feltet url. Når brugeren trykker på linket, vil det åbne en ny mail i brugerens valgte mailprogram Linke direkte fra et menupunkt til en anden indholdsside I nogle tilfælde kan det være et ønske, at der åbnes en anden side, end den man klikker på. Det kunne fx være et topmenupunkt, som åbner en underside med det samme.

21 21 I dette eksempel vil det være mest hensigtsmæssigt, at indholdet under menupunktet priser åbner, når man trykker på menupunktet økonomi i toppen. Dette som alternativ til at man åbner en side med en tekst, der blot henviser til, at man skal anvende menuen til venstre. For at lave dette link, skal man vælge fanebladet egenskaber på den aktuelle side. Under intern henvisning vælges herefter den side, der skal åbne, når man trykker på menupunktet. Husk at der skal være logik i den måde, denne funktion benyttes på. Således at brugeren ikke bliver sendt et helt andet sted hen på hjemmesiden og dermed mister orienteringen. Man kan også vælge, at der skal åbnes en ekstern side (anvend således ekstern henvisning ), men dette anbefaler vi kun at man gør på kampagnesider eller sider hvor det giver god mening for brugeren Linke til et anker Når du indsætter et anker i en tekst, kan du linke til et bestemt sted på en side. Vælg den tekst, hvor ankeret skal placeres (hvor du vil linke hen til på siden). Vælg indsæt anker. I feltet Navn på anker indtastes et navn til dit anker. Tryk på indsæt. Ankeret kan nu ses i teksten som et gult anker symbol Marker nu den tekst, som der skal linkes fra. Vælg indsæt/rediger link.

22 22 Og vælg ankeret, som du oprettede før. I feltet title skriver du den tekst som vil blive vist i forbindelse med linket. Tryk indsæt.

23 23 5. Mediearkivet Alle billeder og filer på din hjemmeside skal først uploades til mediearkivet, før du kan anvende dem. I mediearkivet kan du oprette mapper og filer på samme måde som på din computer. Det kan være en rigtig god idé, at strukturere dine filer i forskellige mapper. Især hvis du ønsker at gøre brug af funktionen, hvor man viser alt indholdet i en mappe på en af indholdssiderne. Vælg Media nederst til venstre i skærmbilledet, og du står nu i dit mediearkiv Upload til Mediearkivet Der ligger en Upload knap øverst i venstre hjørne, der giver mulighed for at hente filer fra computeren. Marker den mappe du ønsker at uploade til. Tryk upload og find og marker de filer du ønsker at uploade og tryk enter. Filerne bliver nu uploadet til mediearkivet. Alternativt kan du åbne den mappe, hvor du har dine billeder eller pdf-filer på computeren. Marker filerne og træk dem over i mappen i mediearkivet. Et nyt vindue åbner automatisk og her trykker du upload. Nu ligger filerne i din mappe i mediearkivet. 5.2 Billede formater Generelt bør de billeder, der skal bruges på fanen grafik på de enkelte sider, under nyheder samt på forsiden, have et format der forholdsvis hedder 2,3 lang og 1 høj.

24 24 Billeder kan beskæres i Microsoft Office billedredigeringsprogram eller andre billedredigeringsprogrammer. Dette gøres inden de uploades til mediearkivet. Når et billede er uploadet til mediearkivet, kan navnet på billedet ændres under fanebladet egenskaber. Blot skal det aktuelle billede være markeret. Husk at gemme. 5.3 Billedgalleri Det er muligt at oprette et simpelt billedgalleri til brug på hjemmesiden. Se under punktet Brug af macro s. 5.4 Banner rotation på forsiden Der er mulighed for at bruge op til 5 forskellige bannere (billeder), som kører i rotation på forsiden. Disse kan tilføjes ved at man stiller sig på den øverste side i stifinderen/forsiden ( og vælger fanebladet grafik. Herfra kan der vælges billeder i mediearkivet. Der er mulighed for at sætte interne links på hvert enkelt billede, således at man kan anvende bannerne til at sende brugerne videre til udvalgte informationer på hjemmesiden.

25 25 6. Brug af nyheder 6.1. Opret et nyhedsarkiv Nyheder er placeret i en dokumentliste. Hvis din hjemmeside skal have oprettet et helt nyt nyhedsarkiv, gøres således: Højreklik og tryk opret der hvor du ønsker dit nyhedsarkiv placeret. Skriv navnet på dit nyhedsarkiv og vælg dokumentliste i dokumenttype tryk opret. 6.2 Opret en nyhed Efter oprettelsen af et nyhedsarkiv, kan der laves nyheder. Højreklik på selve nyhedsarkivet og vælg opret. Vælg et navn til nyheden og vælg nyhed som dokumenttype. Tryk opret.

26 26 Skriv overskriften, manchetten og brødteksten til nyheden. Husk! at skrive noget i manchetfeltet, for ellers kommer nyheden ikke med på listen over nyheder. Feltet synlig dato skal udfyldes for at siden kan udgives. Ønskes der et billede på nyheden, skal det sættes på under fanebladet grafik. Når siden er udgivet, vil nyheden være synlig i nyhedsarkivet. Ønsker man først at udgive nyheden senere, kan udgivelsesdatoen fremdateres ved at vælge fanebladet egenskaber. Her kan man også vælge en dato for, hvornår nyheden evt. skal tages ned igen. Hvis en nyhed først skal udgives senere, skal man ikke trykke gem og udgiv men kun gem! Nyheder kan med fordel vises i en boks på forsiden, så besøgende på hjemmesiden ser dem med det samme. Under afsnittet Moduler og bokse kan du se, hvordan disse bokse skal oprettes.

27 27 7. Brug af Macro s En macro er et lille stykke kode, som automatisk udfører en handling. Når en macro skal benyttes, vælges det orange macro ikon i menubjælken. Når der er blevet tilvalgt en macro, vil man kunne se en orange firkant i brødteksten, som angiver hvilken macro, der er valgt. Hvis en macro skal slettes igen, skal man bruge Ctrl + a + backspace. Hvis man har fået indsat en macro og efterfølgende gerne vil skrive rundt om den, bliver man nødt til at åbne siden i html ved at vælge html-knappen i menubjælken. I html-vinduet laves et linjeskift øverst, hvor teksten kan skrives ind. Eller man kan skrive nederst efter koden.

28 Kontaktformularer Der kan vælges mellem to forskellige kontaktformularer Standard kontaktformular Når man skal sætte en kontaktformular på hjemmesiden, vælger man først den side, som formularen skal vises på, og stiller sig dernæst i brødteksten. Vælg det orange macro ikon i menubjælken: Vælg Kontaktformular i rulned menuen og ok. Felterne i formularen kan nu udfyldes, og man kan vælge at tilføje ekstra felter.

29 29 Det er dog ikke nødvendigt at skrive noget i de valgfri felter. Vælg ok når kontaktformularen er klar. Gem og udgiv siden. Vælger man ikke at tilføje ekstra felter, vil formularen se således ud. Eksempel på en standard formular, hvor der er valgt at udfylde ekstra felter Dynamisk kontaktformular I en dynamisk kontaktformular kan man selv vælge navngivningen af alle felterne. Dvs. der er ikke nogle felter der standard følger med, og formularen skal bygges op fra bunden. Denne formular er der mange værker, der benytter til flyttemeddelelse.

30 30 Vælg det orange macro ikon i menubjælken: Vælg Dynamisk formular i rulned menuen og ok. Felterne kan nu udfyldes med valgfri tekst. Det er også muligt at krydse af, om et felt skal være udfyldt. Vælg ok når formularen er klar. Gem og udgiv siden. 7.2 Visning af filer fra en mappe i mediearkivet Det er muligt at vise alle filerne fra en udvalgt mappe i mediearkivet. Stil dig på den side, hvor filerne skal vises på. Stil dig i brødtekstfeltet.

31 31 Vælg det orange macro ikon i menubjælken: Vælg Indsæt filer fra medie arkivet i rulned menuen og ok. Vælg nu hvilken mappe i mediearkivet, der skal vises på hjemmesiden og tryk ok. Husk, at der kun kan peges på en mappe ikke enkeltstående filer. Gem og udgiv siden. 7.3 Billedgalleri Først oprettes en mappe i mediearkivet, hvortil du uploader alle de billeder, du ønsker at vise i galleriet. Derefter stiller du dig i brødteksten på den side, der skal vise billedgalleriet og vælger det orange macro ikon i menubjælken. Vælg Galleri i rulned menuen og ok. Vælg den mappe i dit mediearkiv, hvor du har uploadet de billeder til, som du ønsker at vise i galleriet og tryk ok Gem og udgiv siden og billedgalleriet er nu på. Når man trykker på et billede vises det i stor, og man kan nu trykke på pilene for at se alle billederne. De store billeder forsvinder igen, når man trykker et andet sted på skærmen.

32 32 Billedgalleri

33 33 8. Moduler og bokse I Umbraco er der indbygget nogle moduler og bokse, som gør det let at vedligeholde information, der skal vises på flere sider samtidigt. Moduler ligger globalt, men kan benyttes på hjemmesiden, hvor man ønsker det. Bokse ligger både globalt og i forbindelse med egen hjemmeside. De globale bokse er lavet af os, og kan benyttes, hvor man ønsker det. Egne bokse skal man selv oprette og er til eget brug. 8.1 Moduler Under Globalt - Delt indhold - Moduler findes nogle moduler, som er oprettet af os. Foreløbig ligger der to moduler til rådighed. Dels et modul der sørger for visning af undermenuer på hjemmesiden samt et modul til håndtering af kontaktinformationer. Disse moduler tilvælges på de aktuelle sider. Hhv. i fanebladene venstre indhold, center indhold og højreindhold og under afsnittet Globale bokse.

34 Anvendelse af moduler For at anvende modulerne på en udvalgt side, skal der vælges et af følgende faneblade på siden: venstre indhold, center indhold og højre indhold. Herefter arbejdes der i afsnittet Globale bokse. Man kan nu vælge Undermenu og Kontaktmodul. Dette blot ved at klikke på det valgte modul. Det vil så vises til højre på skærmen med et rødt kryds. Oftest vil man vælge at bruge modulet Undermenu i venstre side af hjemmesiden (dvs. i fanebladet Venstre indhold ), for at vise en undermenu til venstre på en side. Kontaktmodulet vil oftest blive brugt til højre på hjemmesiden (dvs. det skal vælges i fanebladet Højre indhold ), men det kan i princippet bruges hvor som helst. De informationer der vises i kontaktmodulet bliver hentet fra fanebladet værkets indstillinger, som findes på øverste side/forsiden i stifinderen ( Læs mere om værkets indstillinger under afsnittet Rediger indhold - værkets indstillinger. Et modul kan hurtigt slettes igen ved at klikke på det røde kryds.

35 Nedarvning Ønsker man at et modul skal nedarves til alle de øvrige sider, der ligger under den side, hvor man har gjort brug af modulet, skal der klikkes af i feltet for nedarvning. Hvis der er en enkelt side, hvor man ikke ønsker at nedarvningen skal slå igennem, skal man klikke af i annuller højre nedarvning. 8.2 Egne bokse Egne bokse ligger nederst i stifinderen og hedder Egne bokse. Her har man muligheden for at vælge imellem Infobokse og Listbokse.

36 Infobokse Oprettelse af infobokse For at oprette en infoboks højreklikkes der på mappen Infobokse, og der vælges opret. Tast navnet på boksen, vælg infoboks som dokumenttype og tryk opret. Man vil nu kunne se boksen under mappen Infobokse. Ved at stille sig på boksen og fanebladet indhold kan der nu skrives en overskrift, en manchet og en brødtekst. Man kan også sætte et link i bunden af boksen. Brug feltet linktekst til at skrive teksten på linket. Ved intern link vælges en side, hvis der skal linkes til en intern side. Ved ekstern link kan der skrives en url på en ekstern side, hvis der skal linkes væk fra hjemmesiden. Under fanebladet grafik kan der sættes et billede på boksen. Dette vælges fra mediearkivet. Gem og udgiv.

37 37 En infoboks kan bruges til alle typer af informationer Anvendelse af infobokse Når en infoboks er oprettet og skal anvendes på hjemmesiden, vælges den aktuelle side som boksen skal vises på i stifinderen. Herefter vælges om boksen skal vises til venstre, i midten eller til højre på hjemmesiden ved at vælge det faneblad, der hører til.

38 38 Vælg nu den boks under Egne bokse, som ønskes sat på hjemmesiden. Dette gøres ved blot at klikke på boksen, som så bliver at se til højre i skærmbilledet. Gem og udgiv. Et boks kan hurtigt slettes igen ved at klikke på det røde kryds. Her er en infoboks brugt til at gøre opmærksom på meld flytning.

39 Listbokse En listboks kan bruges til at vise nyheder fra nyhedsarkivet eller andre dokumentlister Oprettelse af listbokse For at oprette en listboks højreklikkes der på mappen Listbokse, og der vælges opret. Tast navnet på boksen, vælg Listboks som dokumenttype og tryk opret. Man vil nu kunne se boksen under mappen Listbokse. Ved at stille sig på boksen og fanebladet indhold kan der skrives en overskrift på boksen. Dernæst kan det vælges, hvor mange nyheder man ønsker, der skal vises i boksen af gangen. Det er også vigtigt at vælge hvilken side (dokumentliste), som nyhederne skal hentes fra. Dette gøres under kilde fra indholdstræet. Ønskes i stedet nyheder fra RSS-feeds, er der et felt til at skrive dette feed i. Man kan vælge at sætte et link i bunden af boksen. Brug feltet linktekst til at skrive teksten på linket. Ved intern link vælges en side, hvis der skal linkes til en intern side. Ved ekstern link kan der skrives en url på en ekstern side, hvis der skal linkes væk fra hjemmesiden. Dernæst kan der vælges layout og sortering af nyhederne. Under fanebladet grafik, kan der sættes et billede på boksen. Dette billede vælges fra mediearkivet. Nb. Feltet vedrørende kategorier anvendes pt. ikke. Gem og udgiv.

40 Anvendelse af listbokse Når en listboks er oprettet og skal anvendes på hjemmesiden, vælges den aktuelle side som boksen skal vises på i stifinderen. Herefter vælges om boksen skal vises til venstre, i midten eller til højre på hjemmesiden ved at vælge det faneblad, der hører til.

41 41 Vælg nu den boks under Egne bokse, som ønskes sat på hjemmesiden. Dette gøres ved blot at klikke på boksen, som så bliver at se til højre i skærmbilledet. Gem og udgiv. Et boks kan hurtigt slettes igen ved at klikke på det røde kryds. Her er en listboks brugt til at vise nyheder.

42 Globale bokse Skal bokse med indhold leveret af os anvendes, vælges først den aktuelle side som boksen skal vises på. Herefter vælges om boksen skal vises til venstre, i midten eller til højre på hjemmesiden ved at vælge det faneblad, der hører til. Vælg nu den boks under Globale bokse, som ønskes sat på hjemmesiden. Dette gøres ved blot at klikke på boksen, som så bliver at se til højre i skærmbilledet. Gem og udgiv. Et boks kan hurtigt slettes igen ved at klikke på det røde kryds. Nb. Man kan ikke rette i indholdet i globale bokse.

43 Nedarvning Ønsker man at en boks skal nedarves til alle de øvrige sider, der ligger under den side, hvor man har gjort brug af boksen, skal der klikkes af i feltet for nedarvning. Dette gælder både for egne bokse og globale bokse. Hvis der er en enkelt side, hvor man ikke ønsker at nedarvningen skal slå igennem, skal man klikke af i annuller højre nedarvning.

44 Sortering af bokse Som udgangspunkt vises egne bokse før globale bokse. Denne kan dog ændres ved at klikke af i feltet Skal globale bokse vises først?. Man kan altså ikke blande boksene. Ønsker man at sortere rækkefølgen indenfor egne eller globale bokse, kan der flyttes rundt på rækkefølgen af boksene ved at hive dem på plads med musen. Gem og udgiv herefter. 8.6 Preview af bokse på nye sider Man kan pt. ikke se en ny side med bokse på i preview, før siden er udgivet. Dette forventer vi dog en løsning på snarest.

45 45 9. Globale sider Ved anvendelse af sider med indhold leveret af os og FIF Marketing, oprettes først en side med global henvisning. Vælg det sted, hvor siden skal ligge i hierarkiet. Højreklik og vælg opret. Vælg nu dokumenttypen Global henvisning, navngiv siden og tryk opret. Herefter kan sideindholdet vælges, ved at der klikkes på det tilgængelige materiale fra globale sider. Det valgte vil placere sig til højre i skærmbilledet. Gem og udgiv.

46 Tips & Tricks 10.1 Genindlæs elementer Når du redigerer og gemmer indhold, vil indholdet i stifinderen generelt opdatere sig selv. Det kan dog i nogle tilfælde ske, at indholdet ikke opdaterer. Hvis dette sker, kan du genindlæse alt indhold ved at højreklikke øverst i stifinderen og trykke på genindlæs elementer.

47 Her skal du have fat i os 11.1 Bestyrelseslogin/medarbejderlogin Hvis I ønsker at få lavet et login til bestyrelsen, medarbejdere eller andre, som giver adgang til en lukket del på hjemmesiden, så opretter vi gerne det for jer Farvevalg af siden Hjemmesiden leveres i øjeblikket i 3 forskellige farveversioner; grøn, orange og blå. Vi kan nemt ændre farven for jer, hvis I gerne vil skifte til en anden farve Logo og top billede på forsiden Logo og billede helt i toppen af hjemmesiden er noget, vi skal sætte på for jer. I skal blot sende os filerne og give os et kald Adressen i bundlinjen Denne vedligeholder vi også. Kontakt os ved ændringer i adresse eller tlf.nr Google Analytics Hjemmesiden vil blive sat op til Google Analytics, og der vil blive udsendt månedlige rapporter over besøgstal, besøgte sider, gennemsnitlig besøgsvarighed og afvisningsprocent. Ønsker man selv at få adgang til sin Analytics konto, sørger vi også gerne for det Indholdsbokse med fast indhold DFF-EDB leverer bokse med prædefineret indhold. Fx info fra Fjernvarmeskolen, Fjernvarme.info og nyheder fra Dansk Fjernvarme. Disse kan benyttes frit. Se mere under afsnittet Moduler og bokse. Sig gerne til, hvis I har ønske om andre bokse med indhold, der kunne være til gavn for alle værker Markedsføring udarbejdet af FIF Marketing FIF marketing har udarbejdet forskellige brochurer og materialer, som er til fri afbenyttelse på hjemmesiden. Materialet bliver vedligeholdt herfra. Se mere under afsnittet Globale sider.

48 Support Når du har en supportaftale med os, tilbyder vi løbende hjælp og support til hjemmesiden. Du kan fange os via serviceprogrammet eller på mail og tlf. Vil du gerne have os til at vedligeholde din hjemmeside, så tilbyder vi endvidere at være webmaster for dig. Kontakt os for at høre nærmere om priser.

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

1. Hjemmesider i Umbraco Kom i gang med Umbraco... 4

1. Hjemmesider i Umbraco Kom i gang med Umbraco... 4 [1] INDHOLD 1. Hjemmesider i Umbraco... 4 2. Kom i gang med Umbraco... 4 2.1 Login... 4 2.1.1. Ændring af login... 4 2.2. Når du arbejder på siden, inden den er udgivet... 5 2.3 Redigeringsinterfacet...

Læs mere

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk Miniguide for redaktører Miniguide for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 1 INDHOLD Hjemmesider i Umbraco... 2 1. Kom i gang med Umbraco... 2 1.1 Login... 2 1.2. Når du arbejder på siden, inden den er udgivet...

Læs mere

Manual for redaktører. Brugermanual for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk

Manual for redaktører. Brugermanual for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk Manual for redaktører Brugermanual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 1 INDHOLD Hjemmesider i Umbraco... 3 1. Kom i gang med Umbraco... 3 1.1 Login... 3 1.2. Når du arbejder på siden, inden den er udgivet...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Herning Centerby Guide til Umbraco

Herning Centerby Guide til Umbraco Herning Centerby Guide til Umbraco marts 2016 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Solrød Kommune Guide til Umbraco

Solrød Kommune Guide til Umbraco Solrød Kommune Guide til Umbraco februar 2015 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Herning Landsby Guide til Umbraco

Herning Landsby Guide til Umbraco Herning Landsby Guide til Umbraco Administratorer: John Møllgaard, Vind Mobil: 30743311 Ebbe D. Højlund, Haunstup Mobil: 21578156 Niels Petersen, Karstoft Mobil: 20612288 Lone Handberg, Haderup Mobil:

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Brugermanual for opdatering af Touch and Play i CMS-systemet

Brugermanual for opdatering af Touch and Play i CMS-systemet Brugermanual for opdatering af Touch and Play i CMS-systemet Applikator Bugattivej 8 7100 Vejle Danmark Telefon: +45 22 85 18 60 E-mail: info@applikator.dk 1 Indhold CMS... 2 LOG ON til CMS... 2 Opret

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

Sådan arbejder du med din forside

Sådan arbejder du med din forside Sådan arbejder du med din forside Din forside på hjemmeside består af forskellige slags indhold og med det formål at fremhæve indhold som du har på dine undersider. Hvor er min forside? Øverst i dit sidetræ

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 4 Kom godt i gang 26. maj 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider BRUGERVEJLEDNING Diabetesforeningens lokale hjemmesider Om Diabetesforeningens lokale hjemmesider Alle Diabetesforeningens lokalforeninger, børnefamilie- og ungergrupper har en officiel hjemmeside. Det

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Login som redaktør Rediger Min bestyrelsesprofil Opret en side/artikel og rediger din side Filupload... 11

Login som redaktør Rediger Min bestyrelsesprofil Opret en side/artikel og rediger din side Filupload... 11 1 INDHOLD Login som redaktør... 2 Rediger Min bestyrelsesprofil... 3 Opret en side/artikel og rediger din side... 4 Filupload... 11 Opret, aktiver og slet menupunkter... 24 Opret en nyhed... 32 Rediger

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE 1 Opret aktiviteter TIPS: Du kan bruge en aktivitetsliste til at vise en række datostyrede aktiviteter i jeres afdeling eller udlejning af jeres fælleshus. Du behøver ikke sætte billede på, eller tekst,

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

MANUAL TIL FS PÅ NETTET

MANUAL TIL FS PÅ NETTET MANUAL TIL FS PÅ NETTET Sådan opretter du nyheder og artikler (side 4) Sådan laver du links (side 14) Om tjek ind/ud og publicer (side 20) Sådan uploader du billeder og dokumenter (side 25) Sådan redigerer

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Den nye klub hjemmeside.

Den nye klub hjemmeside. Den nye klub hjemmeside. Ved login i typo3, bliver du mødt med dette billede. Det viser sidetræet. Om man skal bruge listevisning eller sidevisning, afhænger af, hvilket indholdselement man arbejder i.

Læs mere

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold Læreplaner... 3 Om pædagogiske læreplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Menupunkt Skabeloner... 5 Beskrivelse af skabeloners

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Introduktion til Indholdsredigering

Introduktion til Indholdsredigering Sitecore Foundry 4.0 Introduktion til Indholdsredigering 18. oktober 2013 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Manual til LOF s hjemmeside November 2018

Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Indholdsfortegnelse 1. Login i Umbraco... 4 1.1 Glemt adgangskode... 4 2. Ordbog... 5 2.1 Ordbog Hjemmeside... 5 2.2 Ordbog Umbraco... 6 3. Forhåndsvisning...

Læs mere

Sorring.dk guide. Du kan finde mere information om WebsiteBaker her:

Sorring.dk guide. Du kan finde mere information om WebsiteBaker her: Sorring.dk guide 13. juli 2011 Her er en beskrivelse af administration af sorring.dk, for de enkelte redaktører. Websitet er bygget op på et system, der hedder Websitebaker. WebsiteBaker giver dig nem

Læs mere

HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING

HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING Ubberud idrætsforening 9/1 2017 Andreas Jørgensen Bestyrelsen fodbold Klub CMS Administrator https://www.dbu.dk LOG IND LOG IND TIL STYRESYSTEM http://live-1514-ubberud-if.umbraco-proxy.com/umbraco/#/content/content/edit/1264?doctype=newsitem&create=true

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4)

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4) Sitecore vejledning Hvad er det? Sitecore er det program, den officielle del af Spejdernet laves i. Sitecore er et Content Management System, dvs. indholds-håndteringssystem til hjemmesider. Hvordan starter

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Frontend redigering af kredssider og brug af kalender Logge ind og lave simpel redigering... Side 2-3 Opret ny side... Side 4 Læg billede

Læs mere

Individuelle pædagogiske handleplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Individuelle pædagogiske handleplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Individuelle pædagogiske handleplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold IST Individuelle pædagogiske handleplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 3 Menupunkt Skabeloner... 4 Beskrivelse

Læs mere

Manual KUN nyhedsbreve og billeder

Manual KUN nyhedsbreve og billeder Manual KUN nyhedsbreve og billeder Indholdsfortegnelse 10. Nyheder... 3 10.1. Opret Nyheds Årsmappe... 3 10.2. Opret Nyhed... 4 10.3. Nyhedsbreve... 5 10.3.1. Nyhedsbrev Årsmappe... 5 10.4. Opret nyhedsbrev...

Læs mere

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj.

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj. 1.3.5 Redigeringsværktøj med formateringsmuligheder Forsiden, underforsider og artikler har alle et redigeringsværktøj som rummer muligheder for indsættelse af tabeller, billeder, links og tekst og visse

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Definitioner... 2 Generelt... 3 Oprettelse af en skabelon... 4 Sidetypeskabeloner... 5 Globale displaymoduler...

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

Drejebog til tractorpulling.dk

Drejebog til tractorpulling.dk Drejebog til tractorpulling.dk Generelt På hjemmesiden benyttes følgende som standard: - Skrifttype: Verdana - Skriftstørrelse: 12px / 9pt. 4. oktober 2011 Moskjær Marketing Falkevej 4 DK-6920 Videbæk

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Indhold. 1 Indledning... 3. 1.1 Kompatible browsere... 3. 2 Log ind i Umbraco... 3. 3 Content-delen... 4. 3.1 Indholdstræet... 4

Indhold. 1 Indledning... 3. 1.1 Kompatible browsere... 3. 2 Log ind i Umbraco... 3. 3 Content-delen... 4. 3.1 Indholdstræet... 4 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Kompatible browsere... 3 2 Log ind i Umbraco... 3 3 Content-delen... 4 3.1 Indholdstræet... 4 3.2 Ændring af indhold... 5 3.3 Tilføjelse af en side/sektion... 6 3.4. At arbejde

Læs mere

Studienet. Vejledning til det nye Studienet

Studienet. Vejledning til det nye Studienet Studienet Vejledning til det nye Studienet Denne vejledning henvender sig til medarbejdere og studerende og forklarer de vigtigste funktioner på Studienet VIA IT 20-05-2013 Studienet Vejledning til det

Læs mere

Brugermanual til munkebjergbykirke.dk

Brugermanual til munkebjergbykirke.dk Brugermanual til munkebjergbykirke.dk Indhold Log ind... 2 Introduktion til redigeringssystemet... 3 Tilføj - tilføje nye artikler og emner... 4 Tilføj artikler... 5 Kalenderfunktionen... 7 Tilføj galleri...

Læs mere

Brugerguide til FlexCMS

Brugerguide til FlexCMS Brugerguide til FlexCMS Kom i gang med at bruge din hjemmeside 1 VELKOMMEN TIL FLEXCMS... 3 1. LOGIN... 5 2. HJEMMESIDENS TERMINOLOGI... 6 3. LAYOUT... 7 4. OPRET OG TILPAS FORSIDEN... 8 4.1 OPRETTE SIDEEGENSKABER...

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside... - 2 - Profil... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 3 - Menupunkter... - 3 - Medier... - 4 - Hjemmesidens

Læs mere

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside.

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Side 1 Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Login til mine websider Du starter med at logge ind som medlem. Herefter klikker du på den

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Mappestruktur- og logik i VuptiWeb er stort set den samme som på vores computer.

Mappestruktur- og logik i VuptiWeb er stort set den samme som på vores computer. 6 MEDIEARKIV Mediearkivet bruges til opbevaring af filer (billeder og dokumenter), som vi bruger på vores hjemmeside. Før vi kan vise et billede eller linke til en fil, skal de uploades til mediearkivet.

Læs mere

Login side 3. Visninger i mediebiblioteket side 5. Opdater din crawl side 7. Upload af billeder side 9. Upload billeder via Drag&Drop side 14

Login side 3. Visninger i mediebiblioteket side 5. Opdater din crawl side 7. Upload af billeder side 9. Upload billeder via Drag&Drop side 14 Indholdsfortegnelse: Login side 3 Visninger i mediebiblioteket side 5 Opdater din crawl side 7 Upload af billeder side 9 Upload billeder via Drag&Drop side 14 Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten

Læs mere

ActiveBuilder Brugermanual

ActiveBuilder Brugermanual ActiveBuilder Brugermanual Forfatter: TalkActive I/S Dato: Juni 2004 Version: R. 1.01 Sprog: Dansk Copyright 2004 - Talk Active - all rights reserved. Indhold: 1. INDLEDNING...2 2. QUICK-START...3 3. OPBYGNINGEN

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

En blog med dansk brugerflade. Opret en Smartlog konto Gå til http://www.smartlog.dk/ Opret en konto ved at skrive din e-mailadresse

En blog med dansk brugerflade. Opret en Smartlog konto Gå til http://www.smartlog.dk/ Opret en konto ved at skrive din e-mailadresse Blogs Om blogs http://www.it-borger.dk/den-nye-it-verden/internet/blogs Om at oprette blogs http://www.it-borger.dk/laer-om-it/internet/nar-du-vil-pa-nettet/blogs/sadan-laver-du-en-blog Råd når du laver

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere