Landsforbundets navn er Frivilligt Drenge og Pigeforbund, FDF og landsforbundets formål er at møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Landsforbundets navn er Frivilligt Drenge og Pigeforbund, FDF og landsforbundets formål er at møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus."

Transkript

1

2 Landsforbundets navn er Frivilligt Drenge og Pigeforbund, FDF og landsforbundets formål er at møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus. Kredsbestyrelsen Kredsledelsen Hvidbjerg afd. Uglev afd. Ledergruppen Ledergruppen Seniorvæbnere Væbnere Pilte Tumlinger Puslinge

3 Som leder i FDF; Thyholm skal man have personlig tilknytning til Folkekirken. Det at være leder i en kristen organisation som FDF, afspejler sig i den måde, man omgås hinanden på og i det sprog man bruger. Som FDF-leder er man et forbillede for mange. Naturligvis forekommer brugen af alkohol og euforiserende stoffer ikke, når vi er samlet i FDF. Undtaget er skråtobak, cigarer og vandpibe. Som kommende leder skal man give tilladelse til indhentelse af straffeattest. At være leder i FDF giver et utal af gode oplevelser, men samtidig stilles man også overfor en masse forventninger. Det kan være svært for en ny leder at vide, hvad der forventes og hvordan opgaverne løses - derfor denne folder! Man er naturligvis altid velkommen til at søge hjælp hos andre ledere og hos kredsledelsen. Dette gælder både spørgsmål vedr. planlægning af patruljemøder, konflikter børnene imellem eller måske spørgsmål vedr. børn med særlige behov. Børn er forskellige. Vi prøver at have plads til alle. Hvis du skulle komme ud for et barn, som du ikke kan klare: Kontakt din kredsleder, inden det er for sent. planlægning og gennemførelse af ugentligt patruljearbejde i samarbejde med dine medledere, deltagelse i ledermøder og afdelingsmøder, Deltagelse i ture og sommerlejre, Deltagelse i leder-kurser. Ved sæsonstart opfordrer Kredsledelsen patruljelederen til at underskrive en ledererklæring.

4 Alle børn og voksne bærer naturligvis forbundsskjorten, når man mødes til FDF. For nye medlemmer gælder dog en prøveperiode. Skjorten kan købes hos Mona Vestergaard. Kr. 75,- som opkræves én gang årligt. Til arrangementer betaler ledere for deltagelse på lige fod med børnene. Hvert år får alle medlemmer en FDF-sangbog. Som ny leder får man udleveret nøglen til kredshuset. Det er lederens ansvar, at aflevere kredshuset aflåst. På Hovgaards kontor i kredshuset findes en kopimaskine til fremstilling af diverse FDF-tryksager. Maskinen må ikke bruges til private formål. Ved siden af maskinen ligger en brugermanual. Hvis der opstår problemer med kopimaskinen, kontaktes kredsledelsen. Kredsens laserfarveprinter kan anvendes i ganske særlige tilfælde, da den er betydelig dyrere pr. kopi end kopimaskinen.

5 Ved særlige aktiviteter som sejlads, rapelling, klatring o.lign. (som kræver ekstra sikkerhed) indhentes forud forældrenes skriftlige tilladelse. Forældrene underskriver en standard blanket indeholdende oplysninger om tid, sted, at der bruges uddannede instruktører og godkendt grej. Det er som leder forbudt at have et seksuelt forhold til et ungt patruljemedlem under 18 år. Man har som leder pligt til at kontakte myndighederne, hvis man får kendskab til, at et barn bliver udsat for overgreb eller lider overlast på anden måde. Dette skal altid være i samråd med kredsledelsen. Ved sammensætning af lederteams til det daglige patruljearbejde bør hvert hold bemandes med minimum 2 ledere. Det tilstræbes, at begge køn er repræsenteret, ligesom det også tilstræbes en god aldersfordeling. På lejre og ture skal der minimum deltage 2 ledere på hvert hold. Hvis dette giver problemer, kan man bruge forældre eller andre hjælpere. Man kan evt. også koble mindre hold sammen. Hvis det giver problemer at overholde denne regel, kontaktes kredsledelsen.

6 Mellem ledere og børn/unge må der ikke ske fysisk kontakt, som kan opfattes krænkende. Påklædningen skal være af en sådan karakter, at det ikke krænker blufærdighed - hverken ens egen eller andres. Det tilstræbes, at man i sovesituationer adskiller drenge og piger. Det kan gøres på mange måder, og det behøver ikke nødvendigvis at være på forskellige lokaliteter. Det enkelte barn kan evt. tages i samråd vedrørende nødvendighed af adskillelse. Barn/ung og leder må ikke være alene i sovesituationer. Piger/kvinder og drenge/mænd bader hver for sig. Der kan dog fraviges fra denne regel, hvis de fysiske forhold forhindrer dette. I disse, som i andre situationer gælder det om, som leder at bruge omtanke og sund fornuft. Grunden til disse samværsregler er selvfølgelig ønsket om beskyttelse af det enkelte barn, men også at give lederen en sikkerhed i den opgave, vedkommende udfylder. FDF Thyholm er medejer af Sejlcenter Limfjorden, beliggende på Jegindø.Sejlcenter, der vil i denne folder senere komme flere informationer om FDF Thyholms brug af centret.

7 Til hvert møde skal der være et tilrettelagt program. Ligeledes er det hensigtsmæssigt, at lederen møder 10 min. før mødet starter. I forbindelse med planlægningen af patruljeaktiviteterne findes der i kredshuset en masse inspirationsmateriale, som frit kan benyttes. Materialerne skal dog forblive i kredshuset. Det at forkynde er en naturlig del af vort arbejde. Når vi samles i FDF, levnes der altid plads til en forkyndelsesdel. Det at forkynde kan godt føles svært, men også her er der hjælp at hente. Kredshusets materialer rummer ideer til valg af sange, salmer, bønner, fortællinger o.lign. kredsledelsen hjælper også gerne. Efter patruljemødet afleveres det brugte lokale / aktivitetsområde opryddet. Alle regninger afleveres til kredsens kasserer Christen Gade, Råkjærvej 3, Uglev tlf , hurtigst muligt. Kolonialvarer købes i Spar, Hvidbjerg. Varerne noteres på FDFs kontonummer: 45. Lederen underskriver bonen og noterer, hvad det er brugt til. Enhver aktivitet skal forsøges afholdt billigst muligt. Har man. som leder, lagt penge ud for FDF, kan man få dem refunderet hos kassereren mod aflevering af kvittering. Forud for hver aktivitet bør der udarbejdes et budget. Ingen aktivitet må beregnes til, hverken at give over eller underskud. Et evt. mindre overskud skal komme de pågældende børn til gode. Har man en aktivitet, der koster mere end kr. 50,- pr. barn, skal man forinden drøfte det med kredsledelsen.

8 Alle patruljer opfordres til, mindst 1-2 gange årligt at tage på tur/ weekend/lejr. FDF Thyholm ejer Lyngtoppen, som frit kan benyttes til patruljeture, når den ikke er lejet ud til anden side. Henvendelse herom kan ske til Hanne Quistgaard, tlf eller via Lyngtoppens hjemmeside. Lejer kredsen andre lejrbygninger, kan der indhentes lokaletilskud, (pt. 75%) dette kræver, at kontrakten afleveres til kassereren. Herudover deltager patruljen naturligvis på årets sommerlejr, som foregår på Møgelø. Hvert 5. år er kredsens pilte, væbnere og ledere med på FDF s Landsforbunds landslejr på Sletten. Transport af børn i private leder biler kræver, for det første forældrenes tilladelse. Forældrene giver ved indmeldelse i FDF skriftlig tilladelse. Dernæst er det lederens ansvar, at transporten foregår i overensstemmelse med færdselsloven. Vi bærer et stort ansvar, og derfor er det vigtigt at huske, at det er dig som leder, der bestemmer. Her er et par forslag til, hvad en indbydelse til ture og lejre minimum skal indeholde: a) Hvem er indbydelsen til? b) Hvor foregår det? c) Hvornår sker det? - Hvornår slutter det? d) Hvor mødes vi? e) Hvad skal vi lave? f) Hvordan og hvornår skal man tilmelde sig? g) Ledernes navne og tlf. numre. h) Hvad koster det?

9 I daglig tale kaldes Landsforbundet FDF s hjemmeside BlåNet. Adressen er Hjemmesiden er opbygget med to dele. Når man locker på kommer man ind på FDF-net - en offentlig del, som er for alle. Her finder man almene oplysninger om forbundet samt hyttefortegnelse og forskellige idè-databaser. Fra den offentlige del kan man, som bruger gå ind på BlåNet. Alle medlemmer kan blive bruger. Det kræver blot, at man opretter sig med FDF- adresse, brugernavn og adgangskode. På BlåNet får man adgang til et adressekartotek over alle andre brugere, forskellige interne oplysninger, et afsnit for ledere, som hedder lederfif, omtale af div. arrangementer og mulighed for debat med andre ledere. Hver af FDF s landsdele har også en hjemmeside. For landsdel 3 er adressen FDF Thyholms hjemmeside har adressen

10 Listen laves hvert år efter sæsonstart. Mødeindkaldelser, referater m.v. udsendes i videst muligt omfang pr. mail.

11 I Thyholm FDF gør vi en aktiv indsats for at have et godt og positivt samarbejde med børnenes forældre. Forældrene skal føle sig trygge ved at sende deres børn til FDF, og de skal være godt orienteret om, hvad FDF står for, og i hvilket omfang de eventuelt selv kan gøre en aktiv indsats. Som leder skal du derfor være opmærksom på, hvordan du møder forældrene, og selv være opsøgende i at skabe kontakt. Husk at, når forældrene føler sig godt tilpas, vil de gerne have at deres børn bliver i FDF, og måske får de selv lyst til at være en del af FDF. Med udgangspunkt i ovenstående intentioner, skal følgende punkter derfor indgå i vort daglige arbejde: Der afholdes separat opstartsaften for puslinge og deres forældre. Alle nye medlemmer skal have udleveret en velkomstpakke, indeholdende: Liste med navn og telefonnummer på holdets ledere - kredslederens navn og tlf.nr. - aktuelt program og mødetid for holdet - FDF s formål og værdigrundlag - kredsens samværsregler - tilmeldingsblanket - March og Lejr sangbogen - information om køb af skjorte - information om sommerlejren. Velkomstpakken ligger i skabet i Seniorlokalet. 1-2 gange årligt, inviteres forældre med til et arrangement i de enkelte stabe/hold. Vi skal tilstræbe nogle gange i løbet af året at sende nyhedsbreve, evt. med billeder med børnene hjem. Brevene bør indeholde program, kommende aktiviteter, nyt fra kredsen osv. Der skal hvert år afholdes informationsaften om årets sommerlejr. Efter hvert møde skal puslinge og tumlinge følges ned til vejen. Mindst 1 leder skal blive der, indtil alle er afhentet. Hvis vi i samværet med børnene iagttager bemærkelsesværdige episoder/situationer skal vi orientere hjemmet ved en personlig kontakt. Vær opmærksom på at spørge forældre om hjælp til særlige opgaver, eksempelvis - stå post - hjælp i køkkenet - avisindsamling. Husk at sige tak for hjælpen efterfølgende. Tænk på en gang i mellem, at have kaffe på kanden i forbindelse med patruljemøde/arrangement

12 Alle kredsens telte og lejrmateriel opbevares i depotet i kredshuset i Hvidbjerg. I depotet har alle genstande faste pladser. Det er et fælles ansvar, at kredsens udstyr forbliver intakt. Derfor må genstande, som er hjemmehørende i depotet ikke opbevares andre steder, herunder privat hos ledere og lignende. Efter brug skal alt grej rengøres og bringes tilbage på den plads, hvorfra det blev taget. I patruljekasserne findes en tegning og en liste over det grej, som kassen skal indeholde. Tilsvarende findes der i de fleste af teltene en tegning, som angiver hvilke enkeltdele, der hører til, og hvordan stænger m.m. skal samles. Når et telt har været i brug, skal det, uanset om man mener, at det på turen er pakket tørt ned, altid hænges op. Ingen telttur er afsluttet før dette arbejde er gjort. Under loftet i depotrummet er der et antal kroge til dette formål. Kredsens depotbestyrer tilser med mellemrum depotet. Det er depotbestyrerens opgave at optælle løsdelene til teltene og pakke dem sammen når de er tørre. Herudover gennemgår og supplerer depotbestyreren patruljekasserne en gang om året lige før sommerferien. Det foretagende, som handler med FDF-ting og meget af det fritidsudstyr, vi bruger i FDF hedder 55 o Nord. Det er en postordre og internetbutik, som ejes af FDF og KFUM-spejderne i fællesskab. Indkøbsansvarlig i FDF Thyholm er: Mona Vestergaard, Storegade 11 Tlf Mona har hele tiden et lille lager af de mest almindelige varer fra 55 o Nord. Alle kredsens indkøb skal bestilles gennem Mona. Normalt er der 2-3 dages leveringstid på de ting, hun ikke har hjemme. 55 o Nord udsender 2-3 gange om året et katalog med div. FDFudstyr, sæsonbetonede varer og en masse gode tilbud. Kataloget uddeles til alle børn, og varerne kan bestilles hos Mona.

13

14

15

16

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

Et sted for dig. - FDF Hjerm

Et sted for dig. - FDF Hjerm - FDF Hjerm Et sted for dig ... FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra En verden af oplevelser FDF Hjerm er et godt tilbud til alle børn og unge med en bred vifte af muligheder. Vi lægger

Læs mere

FDF GLYNGØRES LEDER ABC 2007.

FDF GLYNGØRES LEDER ABC 2007. FDF GLYNGØRES LEDER ABC 2007. ANSVAR Husk vi har med andre folks børn at gøre i FDF. Det betyder ikke, at du skal sidde med hænderne i skødet og ikke turde lave noget. Men det betyder, at du skal bruge

Læs mere

VEJLEDNING FOR LEDERE I FDF VEJLE 1

VEJLEDNING FOR LEDERE I FDF VEJLE 1 VEJLEDNING FOR LEDERE I FDF VEJLE 1 FDFs lederideal... 2 Samværsformer... 2 Omgangsformer, tone, sprog... 2 Fysisk kontakt... 3 Situationer hvor en leder er alene med et barn... 3 Lederes omgang med børn

Læs mere

Velkommen som ny leder i FDF.

Velkommen som ny leder i FDF. Velkommen som ny leder i FDF. Mulighederne er således : A - discount-udgaven. Du læser bare dette materiale igennem. B - mini-udgaven. Du læser materialet og mailer om at få tilsendt en sæsonplan, der

Læs mere

Velkommen til. En guide til dig som forældre. Dit barn er pusling, tumling, pilt, væbner, seniorvæbner, senior. Dit barns ledere er

Velkommen til. En guide til dig som forældre. Dit barn er pusling, tumling, pilt, væbner, seniorvæbner, senior. Dit barns ledere er Velkommen til En guide til dig som forældre. Dit barn er pusling, tumling, pilt, væbner, seniorvæbner, senior Dit barns ledere er Navn Kontakt tlf. Mailadresse Redigeret d. 3. januar 2016 Side 1 af 6 Kære

Læs mere

Sæsonstart 2007. 2 Markedsføring

Sæsonstart 2007. 2 Markedsføring Sæsonstart 2007 2 Markedsføring Sæsonstart 2007 Vi står overfor en ny sæson i FDF, og den nye sæson skal sættes i gang med et brag både for nuværende og kommende medlemmer. Sæsonstarten er mere end blot

Læs mere

Samværs- og sikkerhedsvejledning FDF Vejle 1

Samværs- og sikkerhedsvejledning FDF Vejle 1 Samværs- og sikkerhedsvejledning skal være tryg for alle børn, forældre og frivillige. Det er vigtigt for, at alle former for vold og overgreb mod børn forebygges samt sørge for at misforståelser undgås.

Læs mere

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen Kredsen i centrum - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen Velkommen til Kredsen i centrum en gennemgang af din kreds. Med dette materiale får du oplægget til en debat i kredsen om seks udvalgte emner,

Læs mere

Velkommen i FDF. Tak fordi du vil påtage dig opgaven som leder en rolle, der er afgørende for arbejdet i Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF.

Velkommen i FDF. Tak fordi du vil påtage dig opgaven som leder en rolle, der er afgørende for arbejdet i Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF. Til nye ledere Velkommen i FDF Tak fordi du vil påtage dig opgaven som leder en rolle, der er afgørende for arbejdet i Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF. Som leder i FDF vil du både opleve udfordringer

Læs mere

www.fdf.dk/dronninglund

www.fdf.dk/dronninglund Sæsonfolder 2014-15 www.fdf.dk/dronninglund www.facebook.com/fdfdronninglund FDF Dronninglund KREDSSOMMERLEJR 2015 i uge 27 Drengeborg, Knasborg ved Aalbæk Hvad er FDFs formål? Det kristne livssyn er fundamentet

Læs mere

Workshop Fortællingen om landslejren Landslejrkurset

Workshop Fortællingen om landslejren Landslejrkurset Workshop Fortællingen om landslejren Landslejrkurset 18.- 20.9.2015 Denne workshop er udarbejdet af Leder og uddannelsesudvalget på Landslejren. I kan altid skrive til udvalget på LogUll2016@gmail.com

Læs mere

FDF Dronninglund har valgt at følge de vejledenderetningslinier for brug af sociale medier.

FDF Dronninglund har valgt at følge de vejledenderetningslinier for brug af sociale medier. På ganske kort tid er teknologi, der for blot få år siden virkede avanceret, blevet hvermandseje, og både voksne og børn kan med en smartphone tilgå hele verden. For FDF giver det mulighed for at lave

Læs mere

samværsregler. På Facebook anbefales at oprette en FDF gruppe pr. klasse i stedet for at tilføje barnet som ven.

samværsregler. På Facebook anbefales at oprette en FDF gruppe pr. klasse i stedet for at tilføje barnet som ven. FDF Dronninglund På ganske kort tid er teknologi, der for blot få år siden virkede avanceret, blevet hvermandseje, og både voksne og børn kan med en smartphone tilgå hele verden. For FDF giver det mulighed

Læs mere

Guide til spejderarbejdet i Bække gruppe. Revideret 08.05.2009. Prøveudgave

Guide til spejderarbejdet i Bække gruppe. Revideret 08.05.2009. Prøveudgave Guide til spejderarbejdet i Bække gruppe Revideret 08.05.2009 Prøveudgave Brug af spejdernet: Brugernavn og password: Alle medlemmer har automatisk et brugernavn på spejdernet. Du kan få oplyst dit login

Læs mere

FDFs skjold er tegnet af FDFs stifter Holger Tornøe i 1902.

FDFs skjold er tegnet af FDFs stifter Holger Tornøe i 1902. 2011 / 2012 Velkommen i FDF K 25 Brønshøj Vi vil med denne folder gerne byde dig velkommen i FDF K 25 Brønshøj. Vi er lidt over 200 medlemmer i kredsen, og siden starten i 1933 har tusindvis af børn og

Læs mere

Visby Fritidscenter. Bredebro

Visby Fritidscenter. Bredebro INVITATION TIL SOMMERLEJR Visby Fritidscenter VED Bredebro 5. juli 11. juli 2015 Nu er det blevet tid til, at du skal tilmelde dig dette års sommerlejr. I år skal vi til Visby Fritidscenter, der er beliggende

Læs mere

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager Kære Roland 2- deltager Vi er rigtig glade for at kunne byde dig velkommen til Det Skabende Roland 2 2014. Vi glæder os rigtig mega meget til at se dig og de 41 andre deltagere til en uforglemmelig uge.

Læs mere

Besked til alle vikinger I skal snart afsted

Besked til alle vikinger I skal snart afsted Besked til alle vikinger I skal snart afsted Nu er der kun et par uger til at du skal afsted på årets sommerlejr sammen med resten af kredsen og alle vennerne fra Husum som vi også var på sommerlejr med

Læs mere

Samværs- og sikkerhedsregler for FDF Vejle 1

Samværs- og sikkerhedsregler for FDF Vejle 1 Samværs- og sikkerhedsregler for FDF Vejle 1 Arrangementer i FDF Vejle 1 skal være en tryg oplevelse for alle børn, forældre og de frivillige voksne. Det er for kredsens bestyrelse af altafgørende vigtighed,

Læs mere

At give mit barn en Bedste Ven, er den bedste gave, jeg har givet hende

At give mit barn en Bedste Ven, er den bedste gave, jeg har givet hende At give mit barn en Bedste Ven, er den bedste gave, jeg har givet hende I samarbejde med: Min datter har brug for at se, at der er andre måder at gøre tingene på end mine - at lære andre værdier og traditioner

Læs mere

SHINEOPOGSÆTISTANDDAG PÅ GRUNDEN

SHINEOPOGSÆTISTANDDAG PÅ GRUNDEN Marts/April 2008 Kan I gætte hvem vi er... Der var flotte kostymer og godt gang i den da Tumlinge og Pilte holdt fastelavn, og slog katten af den flot pyntede tønde SHINEOPOGSÆTISTANDDAG PÅ GRUNDEN Weekenden

Læs mere

Tumlinge 2 og Pilte ( klasse) skal sove i shelter og telte hele ugen, sammen deres ledere.

Tumlinge 2 og Pilte ( klasse) skal sove i shelter og telte hele ugen, sammen deres ledere. Kære Lejrdeltager FDF Agedrup byder dig nu velkommen til noget af det bedste vi har i FDF, nemlig årets sommerlejr. Sommerlejren er en lille uge sammen med alle vennerne fra de ugentlige møder, hvor fantasi,

Læs mere

Som bedste ven kan jeg gøre en forskel både lige nu og på længere sigt

Som bedste ven kan jeg gøre en forskel både lige nu og på længere sigt Som bedste ven kan jeg gøre en forskel både lige nu og på længere sigt I samarbejde med: Da jeg fik kontakt til ham, troede jeg, at jeg skulle være den givende. Men det gik snart op for mig, at jeg fik

Læs mere

Vejledning for ledere, assistenter og bestyrelse

Vejledning for ledere, assistenter og bestyrelse Vejledning for ledere, assistenter og bestyrelse - orientering til forældrene 1 Kære leder/assistent i FDF Hillerød Bestyrelsen i FDF Hillerød er meget glade for, at netop du er leder/assistent i vores

Læs mere

Formand Beiring-Sørensen Kredsfører 1962-1965 Formand 1958-1963 1932-1962

Formand Beiring-Sørensen Kredsfører 1962-1965 Formand 1958-1963 1932-1962 FDF NÆSTVED 100 år 1. Oktober 2008 1958-1983 I 1958 var Poul Andersen tiltrådt som kredsfører og sammen med Biering- Sørensen - og senere i 1962 med pastor Steno Hansen som formand førte han trofast kredsens

Læs mere

Du indbydes til FDF Landslejr 2016

Du indbydes til FDF Landslejr 2016 Du indbydes til FDF Landslejr 2016 Årets fedeste sommerlejr Lejrbål med 10.000 Masser af nye venner Fællesskab Ta med til Molevitten Praktisk info FDF Landslejr 2016 er en kæmpe sommerlejr for alle FDFere.

Læs mere

AMBITIONEN VI DELER. Kredsen det lokale ståsted

AMBITIONEN VI DELER. Kredsen det lokale ståsted Denne øvelsesvejledning har til hensigt at hjælpe kredslederen på ledermødet til at oversætte og omsætte ambitionen, så kredsen forholder sig til ambitionen om at være det lokale ståsted. Af Lasse Nybo,

Læs mere

FDF Agedrup byder dig nu velkommen til noget af det bedste vi har i FDF, nemlig årets sommerlejr.

FDF Agedrup byder dig nu velkommen til noget af det bedste vi har i FDF, nemlig årets sommerlejr. Kære Lejrdeltager FDF Agedrup byder dig nu velkommen til noget af det bedste vi har i FDF, nemlig årets sommerlejr. Sommerlejren er en lille uge sammen med alle vennerne fra de ugentlige møder, hvor fantasi,

Læs mere

Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017

Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017 Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017 Karlebo, Stenløse-Veksø og K2 Kære deltager og forældre. Du modtager deltagerbrevet fordi du har tilmeldt dig vores fælles sommerlejr 2017 med tre friske FDF kredse.

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE INDHOLD 1 2 3 4 5 6 INTRODUKTION... 4 Introduktion til kredslederen... 4 Introduktion til mentor... 4 FORKYNDELSEN

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.15 Ansvarlig: BSK Overskrift

Læs mere

AUGUST 2010 PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEN SÆSONOPSTART D. 16 AUGUST

AUGUST 2010 PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEN SÆSONOPSTART D. 16 AUGUST AUGUST 2010 PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEN SÆSONOPSTART D. 16 AUGUST Oversigt over Klasser/leder August 2010 Puslinge: Henriette Andersen 24626323

Læs mere

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans

Instruktørhåndbog. NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Instruktørhåndbog NBSIF Gymnastik & NBSIF Dans Dette er en praktisk guide til dig, som er instruktør eller ønsker at være instruktør i foreningen. Den fortæller om opgaverne som instruktør, forhold og

Læs mere

Indledning. Hvorfor overhovedet holde ledermøder i FDF?

Indledning. Hvorfor overhovedet holde ledermøder i FDF? Det gode ledermøde Indledning På FDFs landsmøde i 2004 blev det vedtaget, at landsforbundet skulle udgive et materiale med henblik på en styrkelse af ledermødet. Denne folder dækker nogle af de tiltag,

Læs mere

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus 1 Foreningens navn, adresse & hjemsted: Foreningens navn: Foreningens adresse: Foreningens hjemsted: Taekwondo Klub Do, Aarhus. Taekwondo Klub Do, Aarhus Bymosevej 20 8210 Århus V Aarhus Kommune Foreningens

Læs mere

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 JANUAR 2013 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 Akut bolignød blandt områdets småfugle løst af dygtige Tumlinge Du finder Skærven sammen med en masse anden information på vores

Læs mere

Vi ønsker stadig at skabe et bredt favnende FDF, faktisk endnu bredere end vi tidligere har kendt det.

Vi ønsker stadig at skabe et bredt favnende FDF, faktisk endnu bredere end vi tidligere har kendt det. Indledning: Dette dokument er udarbejdet af styregruppen bag det tidligere benævnte projekt FDF version 2.0 og skal betragtes som et debatoplæg med henblik på at målrette og styrke FDFs strategiske arbejde.

Læs mere

Opslagsværk. Kredslederhåndbogen 75

Opslagsværk. Kredslederhåndbogen 75 Opslagsværk 55 nord Virksomheden 55 nord er ejet af FDF og KFUM-spejderne. 55 nord er primært en online webshop, som blandt andet sælger FDFs varer, eksempelvis forbundsskjorten. Alle kan handle i webshoppen

Læs mere

Myreslugeren. Nr. 40 Januar til Juli 2016. Lystrup-Elev

Myreslugeren. Nr. 40 Januar til Juli 2016. Lystrup-Elev Myreslugeren Nr. 40 Januar til Juli 2016 Lystrup-Elev Info Vi håber I har haft en god jul, og et godt nytår. Vi glæder os til at komme i gang med FDF sammen med Jer. I dette blad kan I bl.a. se hvad vi

Læs mere

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016 Instruktørhåndbogen sæson 2015/2016 Velkommen til: Din kontaktperson er: Jeg kan kontaktes på: Mail: Tlf: Hjemmeside www.fjordagergymnastik.dk 1 Bestyrelsen: se hjemmeside eller Conventus. Nyttige telefonnumre

Læs mere

FDF Landslejr 2011. FDF Vadum. Infomøde.

FDF Landslejr 2011. FDF Vadum. Infomøde. FDF Landslejr 2011 FDF Vadum Infomøde. Hvor mange bliver vi? Kredspladsen: 15 væbnere/seniorvæbnere 3 ledere 2 tante/onkel 1 præst Seniorcity: 4 seniore 3 ledere I alt 28. Hvor skal vi bo? Ud og Hjem.

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Respekt for hinandens grænser

Respekt for hinandens grænser Respekt for hinandens grænser Indledende... Respekt for hinandens grænser er et oplæg til en drøftelse om det gode fællesskab, og hvad vi er forpligtede på som ledere i KFUM og KFUK i vores samvær med

Læs mere

April 2010 21. ÅRGANG

April 2010 21. ÅRGANG April 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

Udvalg Øvrige oplysninger Links

Udvalg Øvrige oplysninger Links 2013 Udvalg Øvrige oplysninger Links August 14. Sæsonopstart med oprykning Ole, Katrine, Thomas Thomas spørger Christian 19. Netværksmøde Viborg Netværk Indbydelse følger Grill og sejlads for alle ledere

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2 Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE INDLEDNING Ung 2 er en opfølgende samtale på Ung 1 og henvender sig til samme målgruppe henholdsvis seniorvæbnere eller seniorer

Læs mere

PLØK. Nr. 1 aug-sept okt årgang. Kredsblad for FDF Odense 14. Thomas Kingo kreds

PLØK. Nr. 1 aug-sept okt årgang. Kredsblad for FDF Odense 14. Thomas Kingo kreds PLØK Nr. 1 aug-sept okt 2008 34. årgang Kredsblad for FDF Odense 14. Thomas Kingo kreds 2 Kære puslinge og tumlinge 3 Vi håber I har haft en fantastisk sommer - det har vi. Nu skal vi til og i gang med

Læs mere

Deltagerbrev til Landslejren 2011

Deltagerbrev til Landslejren 2011 Deltagerbrev til Landslejren 2011 Kære deltager Du sidder nu med deltagerbrevet til Landslejren 2011 på Sletten. Her står de sidste praktiske informationer som du får brug for i forbindelse med lejren.

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

FDF udvikler sin kernefortælling

FDF udvikler sin kernefortælling Sommermøder 2018 FDF udvikler sin kernefortælling 2018 2012 2014 Ambition Udviklingsmål:1 2016 Værdier Udviklingsmål:2 Profil og udtryk Udviklingsmål:3 Organisation Vedtægter Tid 2 Det unikke ved FDF Formålet

Læs mere

2: HLIF s mål er at så mange som muligt i alle aldre kan dyrke idræt i en sportslig og kammeratlig ånd.

2: HLIF s mål er at så mange som muligt i alle aldre kan dyrke idræt i en sportslig og kammeratlig ånd. Love for Houlbjerg-Laurbjerg Idrætsforening, HLIF 1: Foreningens navn er Houlbjerg-Laurbjerg Idrætsforening. Hjemsted: Sognevej 5, Houlbjerg. Foreningen er tilsluttet JBU, JHF, DGI samt forbund der senere

Læs mere

Februar 2010 21. ÅRGANG

Februar 2010 21. ÅRGANG Februar 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

Dorte Fog, Kredsleder FDF K25 Brønshøj.

Dorte Fog, Kredsleder FDF K25 Brønshøj. 2016/2017 Velkommen i FDF K 25 Brønshøj Vi vil med denne folder gerne byde dig velkommen i FDF K 25 Brønshøj. Vi er ca. 265 medlemmer og Danmarks største FDF kreds, og siden starten i 1933 har tusindvis

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Velkommen i Palnatoke Trop Denne folder er en introduktion til Palnatoke Trop for forældre og spejdere. Troppen er for spejdere i alderen 12-16 år og

Læs mere

Deltagerbrev for Vikingesommerlejren 2013

Deltagerbrev for Vikingesommerlejren 2013 Deltagerbrev for Vikingesommerlejren 2013 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i ikke

Læs mere

Vejledning om indhentelse og brug af børneattester i DDS

Vejledning om indhentelse og brug af børneattester i DDS Vejledning om indhentelse og brug af børneattester i DDS 1. Hvad er en børneattest? En børneattest er en særlig type attest fra Det Centrale Kriminalregister, hvor der oplyses, om man tidligere er straffet

Læs mere

Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder

Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder Oplæg ved Bitten Schjødt Kjær/ bitten@fdf.dk - formand for FDFs lederuddannelsesudvalg - tumlingeleder i FDF Aalborg 9. Vejgaard - afdelingsleder på Tofthøjskolen,

Læs mere

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 1) Søren Rottbøll er valgt til dirigent Der er rettidigt indkaldt til landsdelsmødet 4 uger før. Ændringer til dagsorden: Under pkt. 8a ændres 12 til 11. Under pkt.

Læs mere

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen Kredsen i centrum - en gennemgang af Din kreds! Velkommen til Kredsen i centrum en gennemgang af din kreds. I løbet af materialet vil du komme igennem seks emner med underspørgsmål. Debatter underspørgsmålene

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Velkommen! Læs her om årets sommerlejr og alle ledernes planer for den nye sæson... September - Oktober - November 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Velkommen! Læs her om årets sommerlejr og alle ledernes planer for den nye sæson... September - Oktober - November 2012 yhedsbrev September - Oktober - ovember 2012 Velkommen! Læs her om årets sommerlejr og alle ledernes planer for den nye sæson... FDF SÆSLV Kalender 23. september kl. 8.30: Vandredag & høstgudstjeneste

Læs mere

Information & Instruktion SMS-service på www.dbs.dk

Information & Instruktion SMS-service på www.dbs.dk Aalborg 31.03.06 Revision 1.2 Information & Instruktion SMS-service på www.dbs.dk 1. Indledning Du finder spejderkorpsets SMS-service på http://sms.dbs.dk Servicen er oprettet med det formål at give førere

Læs mere

Håndbog for frivillige medarbejdere

Håndbog for frivillige medarbejdere Håndbog for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de pligter og rettigheder, du som frivillig medarbejder har. Som frivillig medarbejder er der mange forskellige opgaver

Læs mere

februar 2009 LINK TIL KLaSSerNe: PuSLINGe TuMLINGe MaNDaG TuMLINGe TIrSDaG PILTe VÆbNere SeNIOr VÆbNer MuSIK afdelingen

februar 2009 LINK TIL KLaSSerNe: PuSLINGe TuMLINGe MaNDaG TuMLINGe TIrSDaG PILTe VÆbNere SeNIOr VÆbNer MuSIK afdelingen februar 2009 LINK TIL KLASSERNE: PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEN TIL MINDE Tirsdag, d. 20. januar døde Lis Andersen, og fredag den 23. januar tog

Læs mere

Dorte Fog, Kredsleder FDF K25 Brønshøj.

Dorte Fog, Kredsleder FDF K25 Brønshøj. 2014/2015 Velkommen i FDF K 25 Brønshøj Vi vil med denne folder gerne byde dig velkommen i FDF K 25 Brønshøj. Vi er ca. 180 medlemmer i kredsen, og siden starten i 1933 har tusindvis af børn og unge haft

Læs mere

Karaflen februar - marts - april

Karaflen februar - marts - april Karaflen februar - marts - april Nr. 3-17. årgang 2010-2011 Indhold Side 03 Kredskalender Side 04 Redaktøren skriver Side 05 VM-håndbold Side 06 Potteplantemøde Side 10 Familielejr - Rejser Mødeprogrammer

Læs mere

JUNI 2010 PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEN HUSK GRYDEFEST DEN 10 JUNI

JUNI 2010 PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEN HUSK GRYDEFEST DEN 10 JUNI JUNI 2010 PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEN HUSK GRYDEFEST DEN 10 JUNI At høre til Har du prøvet at være et sted, hvor alle kendte hinanden, men ingen

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013)

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Afdelingerne og deres ledere arbejder på baggrund af korpsets love og regler samt værdigrundlag. Spejdermetodens otte elementer, Aktiviteter

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med kanoer i FDF Vejle 1

Sikkerhedsinstruks for sejlads med kanoer i FDF Vejle 1 side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med kanoer i FDF Vejle 1 Udarbejdet: 30. april 2013 09:36 Godkendt af bestyrelsen for FDF Vejle 1: Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e)

Læs mere

Velkommen som KFUM-spejder i Ans. Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden.

Velkommen som KFUM-spejder i Ans. Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden. Spejderne i Ans Velkommen som KFUM-spejder i Ans Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden. Formål: For over 100år siden grundlagde

Læs mere

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus

Vedtægter for foreningen Taekwondo Klub Do, Aarhus 1 Foreningens navn, adresse & hjemsted: Foreningens navn: Foreningens adresse: Foreningens hjemsted: Taekwondo Klub Do, Aarhus. Taekwondo Klub Do, Aarhus Randersvej115 8200 Aarhus N Aarhus Kommune Foreningens

Læs mere

TGF Politikker og Retningslinjer

TGF Politikker og Retningslinjer TGF Politikker og Retningslinjer November 2017 Indhold: Sikkerhed og førstehjælp... 2 Konkurrence-politik... 4 Samvær... 6 Alkohol, Rygning og Euforiserende stoffer... 7 Sundheds-politik... 8 Smertestillende

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Klerkegården. Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget

Klerkegården. Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget Klerkegården Det skal du vide om udskiftning af varmeanlægget Indhold Hvad bliver nyt i din bolig? Side 4 Arbejdet udføres i to omgange Side 4 Reparationer udføres bedst muligt Side 5 Her kan du stille

Læs mere

SENIORER. Torsdag klokken 20.15 21.30. Mads S. (60 16 85 55) Anja (26 59 79 09) August 21. Mønstring kl. 18.30-20.00 28. Ledermøde kl. 20.15-21.

SENIORER. Torsdag klokken 20.15 21.30. Mads S. (60 16 85 55) Anja (26 59 79 09) August 21. Mønstring kl. 18.30-20.00 28. Ledermøde kl. 20.15-21. SENIORER Torsdag klokken 20.15 21.30 21. Mønstring kl. 18.30-20.00 28. Ledermøde kl. 20.15-21.30 4. Seniormøde kl. 18.30-20.00 kl. 18.30-20.00 2. Ledermøde kl. 20.15-21.30 9. Seniormøde 23. Seniormøde

Læs mere

Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014

Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014 Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014 Afbud Kirsten, Erling BP, Jens og Annette Fabricius 19.00: Grupperådsmøde 19.00: Ledermøde. 1. Godkendelse af referat. Uklarhed om, hvem der udarbejdede brochure

Læs mere

Bagsiden APPELLEN. Landslejr 2016 nærmer sig. Kredsblad for FDF K 23 Valby. FDF fritid med indhold og fællesskab!

Bagsiden APPELLEN. Landslejr 2016 nærmer sig. Kredsblad for FDF K 23 Valby. FDF fritid med indhold og fællesskab! Bagsiden Husk at gemme din Appellen - den er fuld af vigtig info. Mini-Hjalmar Mangler du FDF-udstyr? Så bestil det hos din leder! FDF fritid med indhold og fællesskab! Landslejr 2016 7.-15. Juli på Sletten

Læs mere

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund.

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Plejehjemmet Løjtegårdsvej Løjtegårdsvej 100 2770 Kastrup

Læs mere

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole Praktik Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole som praktikskole Her kan du finde en række relevante informationer før dit praktikforløb på Nibe Skole. Nibe Skole er en

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe Grupperådsmøde tirsdag d. 24. november kl. 19.00 Referat: 1. Indledning Sang: Regnvejrsdag i november. 2. Orientering: Enhedslederne fortæller om status i enhederne, afholdte og kommende arrangementer

Læs mere

Kompendie. Seniorvæbnergruppen, 2012. Tak for 2 dejlige weekender. Hilsen Sara, Simone, Jens og Randi

Kompendie. Seniorvæbnergruppen, 2012. Tak for 2 dejlige weekender. Hilsen Sara, Simone, Jens og Randi Kompendie Seniorvæbnergruppen, 2012 Tak for 2 dejlige weekender Hilsen Sara, Simone, Jens og Randi Indholdsfortegnelse Spørgsmål til Speed dating... 3 Teambuilding-aktivitet... 4 Bytte ting aktivitet Randi...

Læs mere

JUNI 2009 LINK TIL KLASSERNE: PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEM:

JUNI 2009 LINK TIL KLASSERNE: PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEM: JUNI 2009 LINK TIL KLASSERNE: PUSLINGE TUMLINGE MANDAG TUMLINGE TIRSDAG PILTE VÆBNERE SENIOR VÆBNER MUSIK AFDELINGEN MUSIK AFDELINGEM: Lederbesætning 2008/2009 Sen./senvæb Mandag 19.00 21.00 Martin Lozkat,

Læs mere

Sæsonstart 2007. Vi står overfor en ny sæson i FDF, og den nye sæson skal sættes i gang med et brag både for nuværende og kommende medlemmer.

Sæsonstart 2007. Vi står overfor en ny sæson i FDF, og den nye sæson skal sættes i gang med et brag både for nuværende og kommende medlemmer. Sæsonstart 2007 Sæsonstart 2007 Vi står overfor en ny sæson i FDF, og den nye sæson skal sættes i gang med et brag både for nuværende og kommende medlemmer. Sæsonstarten er mere end blot et godt opstartsarrangement

Læs mere

Kære instruktører i gymnastikafdelingen

Kære instruktører i gymnastikafdelingen GYMNASTIK Kære instruktører i gymnastikafdelingen Gymnastikafdelingen har lavet denne praktiske guideline, for at klæde dig på til de opgaver, der er tilknyttet jobbet og for at værne om de værdier og

Læs mere

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer, der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i

Læs mere

Samværspolitik i FC GOG:

Samværspolitik i FC GOG: Samværspolitik i FC GOG: Folketinget har vedtaget en ny lov, som medfører at alle idrætsforeninger per 1. august 2005 at indhente en børneattest før ansættelse af trænere og holdledere, som skal have vedvarende

Læs mere

Vedtægterne er vedtaget på FDFs landsmøde 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand

Vedtægterne er vedtaget på FDFs landsmøde 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand FDFs Vedtægter Vedtægterne er vedtaget på FDFs landsmøde 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand 1 Navn Landsforbundets navn er: Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF. Landsforbundet har hjemsted

Læs mere

29. JULI 4. AUGUST 2017 PÅ HOVBORG

29. JULI 4. AUGUST 2017 PÅ HOVBORG FDF ODENSE 2 DYRUP SOMMERLEJR 2017 29. JULI 4. AUGUST 2017 PÅ HOVBORG Kære sommerlejrdeltager. Hele kredsen skal på cirkus-sommerlejr i år på Nordlangeland. Her skal vi blive sjove klovne, dygtige akrobater,

Læs mere

Sæsonstart 2007. 3 Opstartsarrangement

Sæsonstart 2007. 3 Opstartsarrangement Sæsonstart 2007 3 Opstartsarrangement Sæsonstart 2007 Vi står overfor en ny sæson i FDF, og den nye sæson skal sættes i gang med et brag både for nuværende og kommende medlemmer. En væsentlig del af sæsonstarten

Læs mere

Frivilligpolitik. Det Grønlandske Hus i Odense

Frivilligpolitik. Det Grønlandske Hus i Odense Frivilligpolitik Det Grønlandske Hus i Odense 1 Formål med frivillighed i Det Grønlandske Hus i Odense Det Grønlandske Hus arbejde med frivillighed sigter mod: At bidrage til de herboende socialt udsatte

Læs mere

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse STILLINGSOPSLAG FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse Vi søger en dygtig leder, der kan være en central kulturbærer i en værdistærk organisation. Du kommer til

Læs mere

GUIDE TIL MATCHMØDER I BARNETS VEN

GUIDE TIL MATCHMØDER I BARNETS VEN GUIDE TIL MATCHMØDER I BARNETS VEN Denne guide indeholder retningslinjer, nyttige informationer og gode råd til brug for koordinerende frivillige ved matchmøder hos familier i Barnets Ven. OM MATCHMØDER

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

FDF ønsker alle et rigtigt godt nytår!

FDF ønsker alle et rigtigt godt nytår! JANUAR 2010 34. årgang udgivet siden oktober 1977 FDF ønsker alle et rigtigt godt nytår! Juletræssalg side 2 Kom til Tolv Ege den 19. 20. december og fæld dit eget juletræ. Tumling-pilteweekend side 3

Læs mere

September 2010 22. ÅRGANG

September 2010 22. ÅRGANG September 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere