Afbud: Søren Hundahl, Thomas Hansen, Hans Hansen, Niels Kr. Jensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afbud: Søren Hundahl, Thomas Hansen, Hans Hansen, Niels Kr. Jensen"

Transkript

1 Klosterhedens Statsskovdistrikt Referat fra brugerrådsmøde den 14.december 2004 Den 14. december 2004 J.nr. SN J.nr. SN Ref. HAH Deltagere i mødet Navn Bent Bech-Larsen BBL Bjarne From BF Stig Jessen SJ Uffe Haubjerg UH Karen Barfoed KB Vagn Nielsen VN Finn Bækdal FB Poul Ole Jensen POJ Hans Østergaard HØ Chr. Futtrup Sørensen CF Thomas Borup Svendsen TBS Hans Hoyer HAH Afbud: Søren Hundahl, Thomas Hansen, Hans Hansen, Niels Kr. Jensen Godkendelse af dagsorden. Dagsorden blev godkendt. Præsentation af brugerrådets medlemmer. Medlemmerne præsenterede sig kort med oplysning om deres repræsentation. Orientering fra distriktet. TBS indledte med at sige at da de fleste havde været med på det offentlige brugermøde, hvor udviklingen gennem det sidste år blev gennemgået og dette også var med i det udsendte referat fra mødet ville han koncentrere sig om den seneste udvikling.: Jul i Husby: Der har været afholdt en fantastisk dag i Husby klitplantage, hvor der blev solgt juletræer, parteret krondyr, plukket fasaner og udskænket gløgg. Der var i alt ca. 600 besøgende og der blev lavet en flot avisartikel i de-bergske. Pyntegrønt: Der har været åbnet en weekend i Ulborg samt åbent i Klosterheden på et bestemt areal som sædvanligt, hvor besøgende kan hente grønt til eget forbrug svarende til et par bæreposer fulde. Begge arrangement har appelleret til mange skovgæster og distriktet fortsætter selv om vi tidligere har modtaget mindre kritik fra små private grøntsælgere.

2 Spørgsmål: 2 Musvåge i Holstebro: Der er givet dispensation til regulering af en aggressiv musvåge i Holstebro, der har været efter en kondiløber. Distriktet står for reguleringen idet vi vil være 100% sikker at vi får reguleret den rigtige fugl. Jagter: Der har været afholdt publikumsjagt med over 30 deltagere og hjælp fra de lokale jagtforeninger. Stor tak for hjælpen til de involverede jægere. Der har været afholdt jagt for nyjægere, igen med stor tilfredshed fra de deltagende jægere. Det er et godt arrangement hvor distriktet også for mulighed for at påvirke jagtetikken hos de nye jægere. Boliger: De tomme boliger er nu næsten alle disponeret. Ringkøbing amt er tilbudt St. Hoverdal, som bliver dagværested for unge og voksne udviklingshæmmede. I Hovedvejen 2 etableres en forbedret økobase, der giver mulighed for brugernes udvidede brug af skoven når vejret kan drille. Der vil blive etableret nøglekurser for de potentielle brugere (skoler, fritidshjem, børnehaver, spejdere mfl.) Vi håber at kunne gøre brug af webbooking til reservation af det nye naturværested. BBL: Hvor langt er bekendtgørelsen vedrørende Harboøre tange. TBS regjorde for de seneste tiltag herunder at man afventer en redegørelse fra DMU om træk og ynglefugle i området. Vi håber at der kommer nyt i CF: Der er stadig folk, der kører ud og henter grønt med trailere. TBS: Vi giver tilladelse til folk, der køber grønt samt ungdomsorganisationer til at køre ud og hente grøntet herunder tilladelse til afhentning med trailer. Høringssvarene vedr. den ny driftsplan for det gamle Klosterheden distrikt. Nepenthes: Eg frem for Bøg: HAH oplyste at driftsformen med naturnær drift og selvforyngelse på lang sigt vil favorisere bøgen. Klimaudviklingen mod et varmere klima vil øge muligheden for selvforyngelse i bøg. Og plantning af renafdrifter med eg når det drejer sig om fortsat skovdrift kan distriktet fuldt tilslutte sig. BF: Det er fint med bøg, Vi mangler bøg her i Vestjylland. Mange vil gerne opleve bøgen omkring udspringstidspunktet. SJ: Jeg ser gerne noget mere Eg. Den er mere lysåben og giver et godt skovbillede. KB: Distriktet kunne sætte et fast mål for egeandelen. FB: Planen skal jo evalueres og så kan vi jo se på hvordan det er gået med den nuværende målsætning.

3 TBS: Vi forventer at der kommer stormfald, der vil give behov for nykulturer. Her vil egen komme ind som højt prioriteret. 3 Handlingsplan for dødt ved : HAH oplyste at man gerne vil øge mængden af dødt ved i skoven. Det kan bl.a. gøres ved instrukser til maskinførere og sankere. Brugerrådet blev bedt om en holdning til om der skal arbejdes for yderligere kontrol af mængden eller skal der arbejdes for at øge mængden af dødt ved. POJ: Mængden af dødt ved er et resultat af den udførte drift. At måle mængden er overflødigt. BBL: Det drejer sig om en holdningsbearbejdelse hos de involverede i driften. KB: Vi skal sikre at det er mange forskellige arter der bidrager. SJ: Der skal sikres både stående døde træer og liggende dødt ved på skovbunden. Samlet blev konklusionen at ressourcerne bruges til at øge mængden af dødt ved. Øgede områder med urørt skov: Distriktet mener der skal ses samlet på Skov- og Naturstyrelsen og der skal udlægges mest urørt skov, hvor det er mest spændende. SJ: Det ville være bedre med mange små arealer med urørt skov, hvorfra der kunne ske spredning af flora og fauna til de mellemliggende arealer. KB: De urørte arealer skal bindes sammen. BBL: Det er ikke rene fordele med urørt skov. Worsø i Horsens fjord er hårdt plaget af skarven og ikke noget kønt syn. HØ: 20% urørt skov er meget. Der skal også sikres en økonomisk udnyttelse af arealerne. TBS konkluderede at mængden af urørt skov skulle vurderes samlet for styrelsen og at intentionerne med at plante mere spændende løvskov på Klosterheden for at det evt. senere kunne udlægges som urørt skov var rigtig. En øget udlægning af urørt plantage synes ikke tiltalende. Reintroduktion af store græssere: Europæisk bison: TBS gennemgik kort konklusionerne fra bisonrapporten og tilføjede at der er mange uafklarede spørgsmål omkring introduktion af bison, herunder hvor farlig er den, og hvorledes opfattes den af skovgæsterne. Hvori ligger forskellen i naturplejen til vores skovkvæg? FB: Natur kan være besværlig og ikke nem at håndtere, men vi bør overveje om ikke vi skal give plads til mere fri natur. SJ: Det er meget sandsynligt at bisonerne vil løbe væk, hvis de ikke er under hegn. BBL: De foreslåede dyr kan man se i dyrehaver, jeg synes man skal lade dem være der. HØ: Jeg er imod udsætningen. Der skal kun være naturlige og uberørte dyr i distriktet. CF: Imod udsætning. Det vil kræve hegn, hvilket jeg ikke finder hensigtsmæssigt. POJ: Jeg synes der mange problemer med udsætningen og det vil blive mere Tivoli end naturpleje. TBS spurgte om han kunne konkludere at der var et vist forbehold imod udsætningen. Hertil svarede flertallet, at det ikke kun var forbehold men en klar modstand imod udsætningen.

4 4 Anvendelse af eksoter i den naturnære drift: HAH redegjorde for at anvendelsen af douglasgran hænger direkte sammen med dens stabilitet i et storm og vindpåvirket landskab. Contorta: Tenderer til at være invasiv. Distriktet ønsker også at nedsætte brugen. Glansbladet hæg: Plantes ikke mere og bekæmpes, hvor det findes formålstjenligt. Rugosa: Distriktet påtænker kampagne mod rugosa, hvor den er meget aggressiv. Brugerrådet tilsluttede sig distriktets ønske om at igangsætte bekæmpelsen af de invasive arter. Andet: HAH gennemgik kort de resterende konkrete forslag, der primært omhandlede øget anvendelse af græsning. Sønderholmene og Plet Enge: Græsning med vildkvæg og vilde heste?? Møborg skov Græsning af hele området med vildt/kvæg. Resenborg plantage: Selvforyngelse af eg i ægr. Plantning af eg Bekæmpelse af bjørneklo. Græsning. Plethøj: Genoptagelse af græsning med evt. indtag af skov. Skalstrup: Eg eller bøgeblanding? Åbjerg skov: Græsning på eng og hede samt evt. skov. Brugerrådet tilsluttede sig ideen om øget græsning i det omfang lokale landmænd kunne foretage afgræsningen. Friluftsrådet: Friluftsrådet har givet megen ros og havde følgende konkrete forslag: Formidling af den naturnære drift: Revideret pixiplan når den er endelig vedtaget. Foldere og skilte ved rekreative centre.

5 5 KB: Det er vigtigt med formidlingen af den naturnære drift. En kommende pixiplan må gerne være mere pædagogisk og der må meget gerne være materiale, der kan formidle skovdriften til børn. SJ: Der må gerne være bedre kort, der kan bruges til at orientere sig i skoven, også når man kommer udenfor stierne. HØ: Det er meget vigtigt med formidlingen. Men pas på med skiltningen, det vil være synd at fylde skoven med skilte for at formidle. Så er det bedre at lave flere nye foldere. TBS: Jeg kan fuldt tilslutte mig HØ og mener ikke vi skal skilte i naturen ud over på P-pladserne. Driftsplan og kronvildtforvaltning. HAH redegjorde for distriktets holdning, som er at forvaltning af kronvildtet sker i samarbejde med naboer og jægere for at få en samlet regional plan. Der er derfor ikke lavet særskilt plan for dette i driftsplanen. Brugerrådet tilsluttede sig at forvaltningen sker efter aftale i et regionalt forum. Tilgængelighed: KB: Der er mange vildtlommer så der er store arealer, der ikke er tilgængelige for o-løbere. FB: Der må gerne være bedre kort med højdekurver TBS: De bedste opdaterede kort vil være at finde elektronisk og kan findes på Danmarks Idræts-Forbund: Ros. Tilgængelighed: Gerne sikre tilgængelighed ved et velfungerende sti og vejsystem. Ingen yderligere bemærkninger fra brugerrådet udover tidligere. Lemvig kommune: Godt med sammenvejningen af den mangesidede benyttelse af arealerne. DOF Ringkøbing Amt. Stort og tiltrængt løft til skovnaturen i området. Ønske om mere dødt ved bl.a. til gavn for de hulrugende fugle. Bedre sammenhæng imellem naturskovsarealer for at sikre spredning af arter mellem områderne. Drift af enge og overdrev uden omlægning og gødskning Desuden bemærkning om jagt på styrelsens arealer i EF fuglebeskyttelsesområderne, Nissum Fjord, arealer ved Plethøj TBS: Jagtudøvelsen sker i overensstemmelse med de retningslinier, der er for områderne. Distriktet tager kontakt til DOF for at afklare misforståelser. Arealkøb af yngleområder for engfugle. Der blev fra brugerrådet peget på arealet nord for Søndbjerg strand som en mulighed. BBL nævnte at jægerforbundet bakkede fuldt op om forslaget til driftsplan, blot var man bekymrede over om den naturnære drift ville medføre opsætning af mere vildthegn.

6 TBS mente at når først der kom mere løvtræ forventer man at der skulle blive mindre hegn fordi der så var løvtræ tilgængelig over hele distriktet. 6 POJ: Danmarks Naturfredningsforening bakker fuldt op om forslaget til driftsplanen. Evt. udleje af fiskeri. Forslaget omhandlede øget fiskeri i Råsted lilleå. TBS oplyste at der godt kunne åbnes for mere fiskeri, men at der skulle friholdes arealer af hensyn til odderen og rastende fugle i søen i fårefolden. Efter drøftelser i brugerrådet blev det konklusionen at det nye fiskeri blev tilbudt til foreninger der i forvejen havde interesser i fiskevandet. Der skulle være krav om dokumentation for pleje og der skulle være krav om salg af dagkort så området også var tilgængeligt for ikke organiserede lystfiskere. Rydning af kæmpehøjene i Schuberts Plantage FB har fremsendt forslag til rydning af gravhøjene i Femhøjsande plantage. TBS kunne fuldt tilslutte sig ideen og opgaven vil blive taget med i arbejdplanen for Større planlagte tiltag i TBS redegjorde for de større tiltag for 2005 Bekæmpelse af invasive arter: Der vil specielt næste år blive taget fat på bekæmpelsen af de invasive arter som contorta, glansbladet hæg og rynket rose. Naturbussen: Bevillingen er nu klar og vi skal ud og købe bus for ca. 1 million kr. Det bliver et meget spændende projekt som vi glæder os til at tage fat på. I Stråsø plantage ryddes skoven ved Stolbjerg søerne. Der genskabes herved mere hedeareal. Skilteprogrammet opdateres på den sydlige del af distriket, så man får opfattelsen af distriktet er en enhed under Skov- og Naturstyrelsen. Ved høfde Q og Houvig etableres der nye og bedre toiletter. Samarbejde med DSB om specialtog til naturoplevelser på distriktet. Der er forslag om en tur til Vest Stadil Fjord, Gåseekspressen, og en tur til hederne i blomstringstiden. Skovens dag 2005 bliver afholdt 8.maj og distriktet vil sætte fokus på H.C.Andersens besøg til Nr. Wosborg hede og lærkehøj. Engpleje: Distriktet er tovholder for udarbejdelse af et forslag til et EU-LIFE projekt om engfugle. Distriktets udleje af engarealer til landmænd går bedre end forventet, hvilket formentlig skyldes et nyt ha tilskud til vedvarende græsarealer.

7 Evt. 7 HØ: Er det muligt at få et oversigtskort over distriktets samlede arealer TBS: Vi sørger for at bestille et oversigtskort til alle brugerrådets medlemmer. UH: Er der planer om salg af arealer fra Klosterheden? TBS: Der er ikke konkrete planer om salg af arealer fra Klosterheden SJ: Hvor sker annoncering af distriktets publikumstiltag. TBS: Vi har flyttet vores annoncering fra de enkelte lokalaviser(ca.10) til regionalavisen MIDT/VEST, som er den ugeavis der dækker distriktets område bedst. Desuden annonceres turene på distriktets hjemmeside (skovognatur.dk/klosterheden), og på naturnet.dk, i folderen Ud på tur og i lokalradioen. Da der kommer ca. hvad vi har forventet til vores ture håber vi at folk vænner sig til at søge efter vores arrangementer i regionalavisen MIDT/VEST. SJ: Jeg synes ikke distriktet skal spare på annonceringen når man har brugt ressourcer på at lave turene. Nyt møde: Forslag til ny mødedato og tidspunkt sendes ud af distriktet.

Afbud: Niels Kr. Jensen, Tommas Hansen, Vagn Nielsen, Bent Bech-Larsen

Afbud: Niels Kr. Jensen, Tommas Hansen, Vagn Nielsen, Bent Bech-Larsen Klosterheden Statsskovdistrikt Referat fra brugerrådsmøde den 3.oktober 2005 Den 4. oktober 2005 J.nr. SN J.nr. SN 2001-2172 Ref. HAH Deltagere i mødet Navn Bjarne From BF Stig Jessen SJ Uffe Haubjerg

Læs mere

Referat fra Klosterheden Statsskovdistrikts brugerrådsmøde afholdt 13. juni 2006.

Referat fra Klosterheden Statsskovdistrikts brugerrådsmøde afholdt 13. juni 2006. Referat fra Klosterheden Statsskovdistrikts brugerrådsmøde afholdt 13. juni 2006. Deltagere: Navn Johnny Rasmussen (JR) Indvalgt offentligt møde Bjarne From (BF) Indvalgt offentligt møde Afbud Stig Jessen

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Kredsbestyrelsesseminar 30. marts 2019 Indhold 1. Baggrund om biodiversitetsskov 2. Hvad er urørt skov og anden biodiversitetsskov

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 4. Forslag fra medlemmerne 5. Eventuelt Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode.

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode. Falster Statsskovdistrikt Landsdelscenter Storstrøm J.nr. Ref. Juni 2007 Nyt brugerråd efter kommunalreformen Brugerrådets sammensætning Efter kommunalreformen er det nødvendigt at ændre sammensætningen

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd.

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd. NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 13. december 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 13. december 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Kristian Toustrup,

Læs mere

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr.

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. 21) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hedearealerne i den sydlige del af

Læs mere

Danske Miljøadvokater 18. maj 2017

Danske Miljøadvokater 18. maj 2017 Side 1 Danske Miljøadvokater 18. maj 2017 Lovpligtig erstatning v/advokat Britta Moll Bown Side 2 Lovpligtig erstatning Naturbeskyttelseslovens kap. 2a mfl. Erstatning efter vandløbsloven Erstatning for

Læs mere

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Vejledning og ansøgningsskema Har du en god idé? I 2016 er det igen muligt af få tilskud til naturpleje, naturgenopretning og friluftsprojekter i Hedensted Kommune.

Læs mere

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode Sagsnr. 01.05.18-P17-1-16 Dato 1-9-2016 Sagsbehandler Sofia Mulla Kølmel Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode 2010-15 og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode 2016-21.

Læs mere

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse ... MILJØMINISTERIET.... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse Regeringens forslag til: Ny skovlov og Ændringer i naturbeskyttelsesloven.......... Vi skal beskytte

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Referat af offentligt brugerrådsmøde, 5. marts 2008.

Referat af offentligt brugerrådsmøde, 5. marts 2008. Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Vestjylland J.nr. Ref. CSH Den 4. marts 2008 Referat af offentligt brugerrådsmøde, 5. marts 2008. Mødet blev afholdt på Hotel Lidenlund, Vasen 11, 7620 Lemvig. Der var ca.

Læs mere

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72)

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hjardemål Klitplantage ligger ved Jammerbugten, øst for Hanstholm. Plantagen ligger syd og vest for Hjardemål Klit og har sin største udstrækning

Læs mere

Naturprojekt Nordals, Naturpleje på Strandenge på Nordals ref nr A-108

Naturprojekt Nordals, Naturpleje på Strandenge på Nordals ref nr A-108 15. Juni Fonden Arboretet Sønderborg den 10. december 2015 Kirkegårdsvej 3A 2970 Hørsholm Orientering - midtvejdsevaluering Naturprojekt Nordals, Naturpleje på Strandenge på Nordals ref nr. 2014-A-108

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Deltagere: Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Bente Krog Niels Erik Physant Henrik Præstholm

Læs mere

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde Mødedeltagerne og de øvrige indbudte Feldborg Statsskovdistrikt J.nr. SNS-4332-00116 Ref. jepsc Den 13. december 2007 Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer

Læs mere

Afbud: Eigil Kristensen, Helnæs Camping / borger; Susanne Sørensen, borger; Susan Ascot, borger; Kurt Due Johansen, Dansk Ornitologisk Forening.

Afbud: Eigil Kristensen, Helnæs Camping / borger; Susanne Sørensen, borger; Susan Ascot, borger; Kurt Due Johansen, Dansk Ornitologisk Forening. Fyn J.nr. NST-4160-00204 Ref. Den 18. april 2012 Referat fra 4. møde i følgegruppen for LIFE Helnæs projektet den 29. februar 2012 Tilstede: Jens Zimmer, Beboerforeningen; Jørgen Storm, Lodsejer; Peter

Læs mere

Vangså Hede (Areal nr. 33), samt arealer i Nystrup Klitplantage øst og vest (areal nr. 34 og 35)

Vangså Hede (Areal nr. 33), samt arealer i Nystrup Klitplantage øst og vest (areal nr. 34 og 35) Vangså Hede (Areal nr. 33), samt arealer i Nystrup Klitplantage øst og vest (areal nr. 34 og 35) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Vangså hede er en vidstrakt klithede-slette, beliggende mellem Tvorup Plantage

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang.

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. april 2018 Sagsid 16/5376 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Notat Plan for naturplejen på Fanø for 2018

Læs mere

Søhøjlandet. Driftsplan Målsætninger og Borgerinddragelse

Søhøjlandet. Driftsplan Målsætninger og Borgerinddragelse Søhøjlandet Driftsplan 2018-2032 Målsætninger og Borgerinddragelse Formål med driftsplaner Omsætte Naturstyrelsens overordnede politikker og retningslinjer til arealdrift. Styringsredskab Afvejning af

Læs mere

PROGRAM NATUR-SPORET. Dette er punkt 1. Dette er punkt 2. Dette er punkt 3. Dette er punkt 5

PROGRAM NATUR-SPORET. Dette er punkt 1. Dette er punkt 2. Dette er punkt 3. Dette er punkt 5 NATUR - SPORET PROGRAM NATUR-SPORET 1. session onsdag kl. 13.30 15.00 Dette er punkt 3 2. session MERE BIODIVERSITET I onsdag kl. 15.45 Dette 17.15 er punkt SKOVENE 4 Dette er punkt 5 3. session fælles

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Jørn Vinther Sørensen, Dansk Ornitologisk Forening, Søren Svennesen, Landbosyd

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Jørn Vinther Sørensen, Dansk Ornitologisk Forening, Søren Svennesen, Landbosyd NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 09. maj 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 09. maj 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Lonnie Jessen, Aabenraa

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 6.10 2005 i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Mødedeltagere: KH Kaj V. Hansen, Roskilde Kommune OM Ole Røtzler Møller, Roskilde

Læs mere

Bavn Plantage (Areal nr. 44)

Bavn Plantage (Areal nr. 44) Bavn Plantage (Areal nr. 44) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Baun Plantage ligger ved Skinnerup, omkring 4 km vest for Thisted. Mod vest er der et stykke privat plantage. På alle andre sider er plantagen omgivet

Læs mere

Referat fra møde den 7/ i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov

Referat fra møde den 7/ i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-202-00012 Referat fra møde den 7/11 2007 i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Mødedeltagere: BG KA KR KR PMJ SLN OS TG TC KS JPB Birthe Gottlieb,

Læs mere

Natura Status og proces

Natura Status og proces Natura 2000 - Status og proces Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Natura 2000 Områder i EU med særlig værdifuld natur Fuglebeskyttelsesområder og habitatområder Målet er at standse tilbagegangen

Læs mere

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby GRØNT RÅD REFERAT Af Grønt Råds møde den 12. december 2013 Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby 19. december 2013 Brevid:

Læs mere

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune Møde nr. 02-2017 Onsdag den 29. november 2017 I mødet deltog: Fra TGU: Jørgen Ahler, Jytte von Seelen, Benny Vittrup, Poul Lindholt Mikkelsen. Fra Teknik og Miljø (TM): Anders Debel, Annette Vognbjerg

Læs mere

Certificering af Aalborg Kommunes skove.

Certificering af Aalborg Kommunes skove. Punkt 12. Certificering af Aalborg Kommunes skove. 2012-1258. Teknik- og Miljøforvaltningen fremsender til Teknik- og Miljøudvalgets orientering sag om certificering af de kommunalt ejede skove i Aalborg

Læs mere

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Aftale mellem: Kommunernes Landsforening Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Miljøministeriet Formål: Støtte frivillige lokalt forankrede frilufts- og

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Notat Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00004 Deltagere: BA Bjarke Abel, Greve Kommune HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune PB Per Breddam, Danmarks

Læs mere

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.:

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Hvidbog Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Udkast til Natura 2000-handleplan 2012-2015 Flynder Å og heder i Klosterhede Plantage Natura 2000-område nr. 224 Habitatområde

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Status, målsætninger og virkemidler for biodiversiteten i de danske skove

Status, målsætninger og virkemidler for biodiversiteten i de danske skove Status, målsætninger og virkemidler for biodiversiteten i de danske skove Biodiversitetssymposiet 2011 Aarhus Universitet JACOB HEILMANN-CLAUSEN & HANS HENRIK BRUUN CENTER FOR MAKRØKOLOGI, EVOLUTION &

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Hvordan passer vi på naturen i Vejle.

Hvordan passer vi på naturen i Vejle. Hvordan passer vi på naturen i Vejle. Gør stor natur større Den 15. november 2018 Bo Levesen Vejle Kommune Fakta om natur i Vejle Kommune. Natura2000: 5800 ha Fredede områder: 4500 ha Beskyttet natur:

Læs mere

3.8 Måloversigt. Ingen som det ser ud i øjeblikket. Ingen som det ser ud i øjeblikket. Ingen som det ser ud i øjeblikket

3.8 Måloversigt. Ingen som det ser ud i øjeblikket. Ingen som det ser ud i øjeblikket. Ingen som det ser ud i øjeblikket 3.8 Måloversigt Herunder er opsummeret mål for planperioden 2007-2021 på Thy Statsskovdistrikt. Målene er nærmere beskrevet i planens afsnit. Der er samtidig beskrevet hvilke kriterier der skal være gældende

Læs mere

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015. Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015. Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov NOTAT Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015 Mødedeltagere: Björn E.H. Jensen,Greve Kommune Morten Vincents, Roskilde

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Natura 2000-område nr. 48 Habitatområde H44 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Udgiver: Syddjurs Kommune År: 2017 Forsidefoto: Trævlekrone fra

Læs mere

"Draget" - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde.

Draget - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde. Naturgenopretning på Knudshoved Odde. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen. Knudshoved Odde er et unikt naturområde i Sydsjælland, et overdrevslandskab med mange små bakker adskilt af flade arealer, hvor man

Læs mere

1) Naturbeskyttelse.dk v/peter Størup, Århus

1) Naturbeskyttelse.dk v/peter Størup, Århus NOTAT Arealdrift, friluftsliv og partnerskaber J.nr. NST-219-00050 Ref. mokro Den 21. august 2015 Naturstyrelsens stormfaldsplaner efter stormene i 2013: Høringsnotat Naturstyrelsen har med en fælles politik

Læs mere

J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR

J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR SKOV- OG NATURSTYRELSEN THY STATSSKOVDISTRIKT J.nr. SNS 217-00020 Ref. CR Referat fra møde i Brugerrådet for Thy Statsskovdistrikt, tirsdag den 14. juni 2007, kl. 14.00 Den 25. juni 2007 Til stede: Jens

Læs mere

Slettestrand (Areal nr. 93)

Slettestrand (Areal nr. 93) Slettestrand (Areal nr. 93) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Områderne ligger mellem Slettestrand og Tranum, og udgør distriktets østligste del. Arealerne afgrænses mod øst af Tranum Strandvej, der samtidig

Læs mere

Udarbejdelse af en naturkvalitetsplan

Udarbejdelse af en naturkvalitetsplan VISION 3: SÆT NATUREN FRI Artsrigdom, vild natur og natur i byen Naturen i Hjørring Kommune rummer stor biologisk mangfoldighed og kan bryste sig af naturområder i international klasse. Samtidig er den

Læs mere

)' ') *!" '!!!! ' '' '' ', '' )'

)' ') *! '!!!! ' '' '' ', '' )' Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Hundefolde i Viby 9. august 2013 Der har igennem et par år været

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Plejeudvalget for Hald Sø Fredningen

Plejeudvalget for Hald Sø Fredningen Plejeudvalget for Hald Sø Fredningen Referat fra mødet torsdag d. 21.september 2006 Deltagere: Inger Astrup (IA) Bent Melvej Nielsen (BMN) Anders Aage Kuhr Laier (AAL) Poul Blicher Andersen (PBA) Steeen

Læs mere

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune

Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Gennemgang af høringssvar Forslag til Natura2000-handleplaner i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jacl Dato: okt 2012 Sagsnr: 2012 Nr 1 Arresøgruppen Om Arresø: støtter de tiltag, der fremgår af den fælles

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle.

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indledningsvis bemærkes, at vi som mangeårige medlemmer

Læs mere

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007.

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Odsherred, den 15. november 2007 Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Dagsorden: 1. Godkendelse af ref. 2. Siden sidst, Mikkel, Asger - pressemeddelelse, medieomtale 3. Ulovlig jagt,

Læs mere

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188 den 22. januar 2006 kl. 10.00 Side 1 REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl. 10.00 Mødelokale 188 ÅBEN DEL: 1. Konstituering af Natur- og Miljøudvalget 2. Orientering om ny lov om Miljøgodkendelse

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus Mødedeltagerne SKOV- OG NATURSTYRELSEN Midtjylland J.nr. SNS-4332-003337/00334 Ref. jepsc Den 30. april 2009 Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Vejledning til ansøgning om tilskud til private naturprojekter i Middelfart Kommune 2014 Søg tilskud til et

Læs mere

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE Staurby Skov STAURBY SKOV PIXIUDGAVE - DEN KORTE VERSION AF MASTERPLANEN Middelfart Kommune har overtaget Staurby Skov i 2016. Skoven er en tidligere produktionsskov,

Læs mere

Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27. juni 2016, til fræsning af rynket rose med bioroter

Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27. juni 2016, til fræsning af rynket rose med bioroter Naturstyrelsen Thy Søholt vej 6 Thisted Att. Cornelia Maj Christensen Natur J.nr. nst-352-00005 Ref. MAQUI Den 3. februar 2017 Vedr.: Dispensation fra statsfredningskendelse vedrørende Agger Tange af 27.

Læs mere

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov NST-203-00006 Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: Morten Vincents, Roskilde Kommune Gert Salbæk Gundsømagle Vandværk Søren Dupont Dall, Pileparkens

Læs mere

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs.

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Dato: 05. april 2018 Reference: Heidi Jensen Direkte telefon: 89 59 40 03 E-mail: hej@norddjurs.dk Journalnr.: 18/868 Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Mødested: Se beskrivelse i nedenstående

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan

Udkast til Natura 2000-handleplan Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde H50 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54

Læs mere

Finn Hahn bemærkede at forløbet af stien gennem Vejen Mose ikke er korrekt refereret. Ingen bemærkninger til dagsordenen.

Finn Hahn bemærkede at forløbet af stien gennem Vejen Mose ikke er korrekt refereret. Ingen bemærkninger til dagsordenen. TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 09.05.2008 Sagsnr.: 08/3935 Kontaktperson: Referat fra fjerde møde i Grønt Råd. Følgende deltog i mødet: Niels Landor (formand), Udvalget

Læs mere

Kim Søderlund og Jens Nielsen gennemgik styrelsens forslag til arealanvendelse mv. som var udsendt sammen med dagsordenen.

Kim Søderlund og Jens Nielsen gennemgik styrelsens forslag til arealanvendelse mv. som var udsendt sammen med dagsordenen. NST-203-00044 Referat fra møde den 2.11 2016 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Mødedeltagere: Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune Kristel H.J. Hansen, Høje-Taastrup Kommune Nicolai Reinhold Christensen,

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter VEJLEDNING TIL ANSØGNING Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter Fredericia Kommune afsætter årligt en pulje, hvorfra private, organisationer og interessegrupper kan søge om tilskud til

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

Nybæk Plantage (skov nr. 73)

Nybæk Plantage (skov nr. 73) Nybæk Plantage (skov nr. 73) Beskrivelse Generelt Skoven, som ligger syd øst for Løkken, består hovedsagelig af sitkagran plantet i firkantede lodder. Jordbunden er meget blød og derfor meget præget af

Læs mere

Naturvisioner for Bøtø Plantage

Naturvisioner for Bøtø Plantage Naturvisioner for Bøtø Plantage 1 Indledning... 3 Almindelig beskrivelse... 3 Status og skovkort... 3 Offentlige reguleringer... 4 Natura 2000... 4 Naturbeskyttelseslovens 3... 4 Nøglebiotoper... 4 Bevaring

Læs mere

Referat af møde i Brugerråd NV, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 14/ kl

Referat af møde i Brugerråd NV, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 14/ kl j.nr. NST-210-00001 Referat af møde i Brugerråd NV, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 14/1 2014 kl. 15.00 Deltagere: Kjeld Jensen Odsherred kommune Lasse Braae, Dansk Ornitologisk Forening Gert Leif Gyldvig,

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde

Referat af brugerrådsmøde Vestjylland J.nr. NST 210 Ref. csh Den 27. nov. 2017 Referat af brugerrådsmøde Sønderby, man. 20. nov. 2017, kl. 14.30. Naturstyrelsen Vestjylland Gammel Landevej 35 7620 Lemvig Tlf. 72 54 30 00 Fax 33

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 20. april 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Status for Naturplaner 2016-2021

Læs mere

Naturnær skovdrift i statsskovene

Naturnær skovdrift i statsskovene Naturnær skovdrift i statsskovene Hvad, Hvordan og Hvornår 2005 Titel: Naturnær skovdrift i statsskovene Hvad, Hvordan og Hvornår Udgivet af: Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Fotos: Lars Gejl/Scanpix,

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

Beskyttet natur i Danmark

Beskyttet natur i Danmark Beskyttet natur i Danmark TEKNIK OG MILJØ 2016 Beskyttet natur i Danmark HVORDAN ER REGLERNE OM BESKYTTET NATUR I DANMARK? På beskyttede naturarealer de såkaldte 3-arealer er det som udgangspunkt forbudt

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27.

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27. Gunnar Krarup Andersen Stausholmvej 27 7673 Harboøre 16. juni 2015 Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Notat Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Østsjælland J.nr. NST-203-00035 Mødedeltagere: Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune Kristel H.J. Hansen, Høje-Taastrup Kommune

Læs mere

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 001. Referat af møde den 27. april 2009 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Christian

Læs mere

Ren Jord- på din jord. Ansvar, tilladelser og placering

Ren Jord- på din jord. Ansvar, tilladelser og placering Ren Jord- på din jord Ansvar, tilladelser og placering Indledning Formålet med denne folder er at gøre opmærksom på det ansvar, du har, hvis du vælger at modtage ren jord. Desuden beskriver folderen, hvilke

Læs mere

OVERVÅGNING OG EVALUERING

OVERVÅGNING OG EVALUERING OVERVÅGNING OG EVALUERING Skovdrift året rundt i Silkeborg Kommune er en kort oversigt og status over arbejdet i de kommunale skove. Sammen med folderen Information til skovgæster udgør materialet et offentligt

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Fraværende: Dorthe Krogsgaard og Bjarne Vogt Referat fra bestyrelsesmøde Torsdag d. 19.juni kl.19 i Holmsland Idræts- og Kulturcenter 1a Kommentarer/godkendelse af referat. Kommentarer til og godkendelse

Læs mere

Præsentation af Fugleværnsfonden

Præsentation af Fugleværnsfonden Præsentation af Fugleværnsfonden Formål Fugleværnsfonden er en privat fond med det formål: at værne om Danmarks vilde fugle ved at medvirke til at bevare eller skabe vigtige fuglelokaliteter, navnlig for

Læs mere

Stier set med lodsejernes øjne 2: Færdsel langs vandløb

Stier set med lodsejernes øjne 2: Færdsel langs vandløb Stier set med lodsejernes øjne 2: Færdsel langs vandløb Frank Søndergaard Jensen Planlægning af nye stier fakta, myter og muligheder Frederiksberg 6. september 2012 Baggrund Hvorfor interessere sig for

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Indvinding af hvidt sand.... 3 Kommunens rolle i forhold

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Vadehavet Ballum Enge, Husum Enge og Kamper Strandenge Natura 2000-område nr. 89 Fuglebeskyttelsesområde F67 Titel: Natura 2000-handleplan for Vadehavet Ballum

Læs mere

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST Ref. KSL Den 29. oktober Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST Ref. KSL Den 29. oktober Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov NOTAT Referat fra møde den 21.10 2015 i skovrejsningsrådet for Hørup Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00022 Ref. KSL Den 29. oktober 2015 Mødedeltagere: Bent Kjær Hansen, Frederikssund Kommune Jan Petersen,

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016-2021 Krenkerup Haveskov Natura 2000-område nr. 176 Habitatområde H 155 IG ENDEL AST K UD Titel: Udgiver: Natura 2000-handleplan. Krenkerup Haveskov nr. 176. Habitatområde H155

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BRUGERRÅD FOR GYR- STINGE SØ

REFERAT AF MØDE I BRUGERRÅD FOR GYR- STINGE SØ REFERAT AF MØDE I BRUGERRÅD FOR GYR- STINGE SØ Udvalgsnavn Brugerråd for Gyrstinge Sø Mødedato Tirsdag, den 5. februar 2019 Mødetidspunkt Kl. 16 17.30 Mødested Møderum 2, Rønnedevej 9, Ringsted. Deltagere

Læs mere

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv?

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Søren Præstholm Specialkonsulent, Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling, IGN Frank Søndergaard Jensen Professor, Forskergruppen

Læs mere