Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber december 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber december 2012"

Transkript

1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 188 Offentligt Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber december 2012 Indledning Det er regeringens mål, at al kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige skal foregå digitalt inden udgangen af Et enigt Folketing vedtog den 7. april 2011 lov om ændring af årsregnskabsloven og andre love, som omhandler obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige 1. Med loven skal danske virksomheder inden for en årrække indberette årsrapporten digitalt frem for på papir. Erhvervsstyrelsens overordnede vurdering af det forløbne halvår Overgangen til digital indberetning går som planlagt. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr E-post ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET I forbindelse med digital indberetning af årsrapporter er der fastsat ordninger, som kan være med til at lette og smidiggøre overgangen. Eksempelvis omfattes de mindste virksomheder i regnskabsklasse B først af de nye regler. Herefter følger de større virksomheder i regnskabsklasse C og D, der er underlagt mere krævende regnskabsregler og ofte har mere komplicerede regnskabsmæssige forhold. Inden for den enkelte regnskabsklasse sker der en gradvis indfasning af virksomhederne. Dette bevirker, at den store gruppe af virksomheder, der har kalenderåret som regnskabsår, omfattes sidst. Denne fremgangsmåde er der god erfaring med. De mindste virksomheder i regnskabsklasse B er allerede omfattet af de nye regler. Disse virksomheder overgik til digital indberetning af årsrapporter med balancedato 31. januar 2012 eller senere. Det betyder, at de første årsrapporter omfattet af lovkravet blev modtaget digitalt med udgangen af juni måned Lov nr. 341 af 27. april 2011 Lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love (Obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige, skattefritagelse af Fornyelsesfondens garantiordning m.v.)

2 2/9 Virksomhederne skal indberette årsrapport digitalt i Erhvervsstyrelsens digitale indberetningsløsning Regnskab 2.0 på virksomhedsportalen Virk.dk. Den digitale indberetningsløsning Regnskab 2.0 har gennem det forløbne halvår overordnet fungeret tilfredsstillende med en oppetid på 98,4 pct. Dog var der på tidspunkter iefteråret 2012periodevise problemer med Virk.dk grundet stor belastning, som påvirkede adgangen til Regnskab 2.0. Langt de fleste brugere oplever imidlertid ingen problemer ved indberetning af årsrapporten, og de førnævnte problemer er nu løst. Herudover har styrelsen givet fristforlængelse til indberetning af årsrapporten i de tilfælde, hvor brugere har oplevet problemer med adgang til indberetningsløsningen. I det følgende redegøres for status for overgangen til obligatorisk digital indberetning af årsrapporter, herunder rammevilkår, information og vejledning og udviklingen af de digitale indberetningsløsninger. Orienteringen omhandler status og tiltag, som er gennemført i de seneste seks måneder. Den seneste orientering blev afgivet i juni Rammevilkår Med hjemmel i årsregnskabsloven har Erhvervsstyrelsen udstedt bekendtgørelse nr. 837 af 14. august 2012 om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed. I denne bekendtgørelse fastsætter styrelsen nærmere regler omkring indsendelse af årsrapporter, herunder om digital indberetning. Den nye bekendtgørelse fastsætter en endelig skæringsdato for overgangen til digital indberetning af årsrapporter for de større virksomheder. I henhold til bekendtgørelsen skal de større virksomheder foretage digital indberetning af årsrapporter på følgende tidspunkter: Mellemstore og store virksomheder i regnskabsklasse C skal indberette digitalt for årsrapporter med balancedato efter den 31. december Statslige aktieselskaber og børsnoterede virksomheder i regnskabsklasse D skal indberette digitalt for årsrapporter med balancedato efter den 31. december Som nævnt opnås med de valgte datoer en gradvis indfasning af virksomhederne i regnskabsklasse C og D på samme måde som for virksomhederne i regnskabsklasse B, som allerede er omfattet af kravet om digital indberetning. Den gradvise indfasning bevirker, at virksomhederne omfattes af pligten til at indberette årsrapport digitalt i løbet af året i forhold til, hvornår den enkelte virksomhed har regnskabsår. Det medfører, at den store gruppe af virksomheder med årsrapporter, som har kalenderåret som regnskabsperiode, modtages sidst.

3 3/9 Herudover har Erhvervsstyrelsen i september 2012 offentliggjort en vejledning til bekendtgørelsen som en yderligere hjælp for virksomhederne. Vejledningen er blevet forelagt Regnskabsrådet, hvor bl.a. erhvervsorganisationer og FSR danske revisorer har kunnet komme med bidrag. I vejledningen giver styrelsen en række kommentarer og fortolkningsbidrag til bestemmelserne i bekendtgørelsen. Modtagne regnskaber digitalt Styrelsen har i 2011 modtaget i alt årsrapporter, heraf på papir og digitalt. I 2011 er andelen af digitale regnskaber dermed på 2,6 %. I januar til december 2012 har styrelsen modtaget årsrapporter, heraf på papir og digitalt. Dermed er den foreløbige andel af digitale regnskaber for 2012 på 28,9 %. Figur 1: Modtagne regnskaber digitalt Figur 1 viser fordelingen af digitale regnskaber modtaget kvartalsvis. Små virksomheder i regnskabsklasse B overgik til digital indberetning for årsrapporter med balancedato 31. januar 2012 og senere. For disse virksomheder kan styrelsen erfare, at der for perioden januar til maj er en digitaliseringsgrad på over 90 %. Indberetningerne for årsrapporter med balancedato 30. juni er endnu ikke afsluttet. Information og vejledning For at sikre en fortsat smidig overgang til obligatorisk indberetning af årsrapporter digitalt har styrelsen løbende inddraget nøgleinteressenter på området, herunder repræsentanter fra revisorside, erhvervsorganisationer og regnskabsbrugere.

4 4/9 Herudover informerer styrelsen om de mulige indberetningsløsninger, samt hvordan man som virksomhed omstiller sig til den nye proces. Det er fortsat muligt at hente en række vejledninger, som er særligt tilpasset revisorer, virksomheder samt teknikere på styrelsens hjemmeside. Figur 2: Antal unikke hits på indgangssiden Digitale årsrapporter Side: Figur 2 viser antallet af unikke hits altså antal forskellige brugere - på styrelsens hjemmeside på indgangssiden til digitale årsrapporter. Der er således en jævn trafik over perioden med forholdsvis mange brugere, som benytter sig af styrelsens vejledninger. Foruden de initiativer, som styrelsen allerede har gennemført, har styrelsen ligeledes fortsat visningen af et OBS-spot (oplysning til borgerne om samfundet), som også blev vist i juni OBS-spottet er således blevet vist i uge i 2012 i forbindelse med et af de større indberetningstidspunkter. Videreudvikling af løsningerne Indberetning til flere myndigheder For de virksomheder, der har indberettet deres årsrapporter gennem Regnskab Basis, undersøges det i 2013, om den digitale indberetning på Virk.dk til Danmarks Statistik kan udfyldes automatisk af systemet med de relevante oplysninger fra årsrapporten. Dermed behøver virksomheder, der skal indberette regnskabsstatistik til Danmarks Statistik, kun bidrage med de oplysninger, der ikke direkte fremgår af årsrapporten. Således opnår virksomhederne en administrativ lettelse. SKAT har oplyst, at det var forventet, at selskabsselvangivelsen kunne modtages via det digitale format XBRL (extensible Business Reporting Language) fra omkring oktober 2012, men at det af tekniske årsager har været nødvendigt at udskyde åbningen af indberetningskanalen. Det forventes dog fortsatat blive muligt for en række selskaber at indberette selskabsselvangivelsen for indkomståret 2012 ved brug af digitale regnskabsdata. Hermed får selskaberne mulighed for i én samlet proces

5 5/9 at foretage indberetning af både selskabsselvangivelsen og årsrapporten, hvilket vil give en lettelse i forhold til i dag. SKAT har gennemført de nødvendige tests af indberetningskanalen og været i dialog med foreningen XBRL Danmark om indberetningsløsningen. I løbet af februar og marts 2013 deltager eksterne interessenter i den endelige afprøvning af indberetningsløsningen i forhold til selskabsselvangivelsen. Andre myndigheder, der indberetter digitalt via XBRL Der foretages endvidere yderligere tiltag i forbindelse med indberetning i det digitale format XBRL. Eksempelvis er Finanstilsynet i gang med XBRL-tiltag på to områder, som begge udspringer af EU-direktiver: På bank/kreditområdet har EBA (European Banking Authority) i medfør af kapitalkravsdirektiverne indført XBRL som indberetningsstandard for de såkaldte COREP-indberetninger (Common Reporting). På forsikringsområdet har EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Authority) i medfør af Solvens II-direktivet indført XBRL som indberetningsstandard for solvens IIindberetninger. På begge områder skal de nationale tilsyn levere oplysninger til de europæiske tilsynsorganer (EBA og EIOPA) i XBRL-format, ligesom virksomhederne skal indberette til de nationale tilsynsmyndigheder i XBRLformat. Anvendelsen af XBRL-standarden går altså fra virksomhed over national tilsynsmyndighed til europæisk tilsynsorgan. De europæiske tilsynsorganer vil levere de XBRL-taksonomier (tekniske specifikationer for indberetningerne), som er en forudsætning for at kunne indberette. For COREP-området forventes første indberetning ultimo For Solvens II-området forventes indberetningerne at starte primo Finanstilsynet og Nationalbanken er gået sammen om at udvikle en fælles indberetningsplatform, som kan håndtere XBRL. Fra 2013/2014 vil indberettende virksomheder til Nationalbanken og Finanstilsynet således skulle anvende den samme platform til indberetninger. Platformen baseres på Nationalbankens eksisterende indberetningsplatform, som udbygges med yderligere funktionalitet. Foranstaltninger mod nedbrud Erhvervsstyrelsen har en tæt overvågning af de digitale indberetningsløsninger, som dækker alle timer i døgnet i forbindelse med Regnskab 2.0.

6 6/9 Regnskab 2.0 har en samlet oppetid på 98,4 %, jf. statistik i tidsrummet juni 2012 til november 2012, se figur 3. Figur 3: Regnskab 2.0 oppetid Udsvinget i september 2012 skyldtes generelle netværksproblemer hos en af styrelsens leverandører. Langt de fleste brugere oplever ingen problemer ved indberetning af årsrapporten. Nogle brugere har dog oplevet, at den digitale indberetningsløsning har været ustabil.erhvervsstyrelsen foretager løbende fejlrettelser på baggrund af sådanne brugerhenvendelser. Herudover har styrelsen givet fristforlængelse til indberetning af årsrapporten i de tilfælde, hvor brugere har oplevet problemer med adgang til indberetningsløsningen. Eventuelle nedbrud på Virk.dk vil påvirke brugerens opfattelse af systemerne, da man ved at logge på Virk.dk får adgang til Regnskab 2.0. Oppetiden for Virk.dk er bl.a. påvirket af to faktorer: selve virk-portalen og log-on funktionaliteten, jf. figur 4. Heri medregnes også planlagte nedlukninger med henblik på opdatering. Planlagte nedlukninger annonceres forinden på virksomhedsportalens hjemmeside. Som det fremgår af figur 4 oplevede brugere periodevise problemer med virksomhedsportalen i efteråret Det skyldes stor belastning og ustabilitet i denne periode. Det har resulteret i 30 til 60 sekunders ophold, hvor en fejlside oplyser om, at Virk.dk ikke kan nås. Disse korte stop giver 5 minutters nedetid i målingen, selvom nedetiden reelt kun er mellem 30 og 60 sekunder. Problemerne generede alene brugere, der startede Virk.dk op. Når man først var logget ind og havde valgt den løsning, man ville indrapportere, oplevede brugeren ingen problemer. Denne type af fejl opleves ikke længere.

7 7/9 Figur 4: Oppetid Virk.dk I forbindelse med Virk.dk er der lavet et konkret tiltag, så det bliver muligt at foretage indberetning i Regnskab 2.0, selvom Virk.dk er nede. De problemer, som nogle brugere har oplevet i efteråret 2012, skulle dermed ikke kunne gentage sig. I forbindelse med eventuelle nedbrud arbejder styrelsen på at sikre god kommunikation og vejledning til brugeren. Blandt andet er der i førnævnte bekendtgørelse indarbejdet procedurer for fristforlængelse, såfremt der opstår et IT-nedbrud. Disse procedurer trådte i kraft den 1. juli Erhvervsstyrelsen har registreret følgende nedbrud i de digitale indberetningsløsninger, som har ført til konkrete fristforlængelser for virksomhederne. Nedbruddene har eksempelvis været forårsaget af tekniske udfordringer med at nå de bagvedliggende systemer samt databaseproblemer. Figur 5: Antal virksomheder, som automatisk har fået fristforlængelse 2012 juli 7 august 16 september 1 oktober 2 november 39

8 8/9 Salg af digitale regnskabsdata I forbindelse med overgangen til digital indberetning af årsrapporter har Erhvervsstyrelsen igangsat et arbejde, der skal give offentligheden adgang til digitale regnskabsdata. Der er således netop iværksat test med eksterne datadistributører af årsrapporter. Forventeligt vil der blive adgang til digitale regnskabsdata inden udgangen af maj Kontrol af digitale regnskabsdata I juni 2013 vil Erhvervsstyrelsen have modtaget hele populationen af digitale regnskabsdata for små virksomheder i regnskabsklasse B for regnskabsåret I den forbindelse arbejder styrelsen i øjeblikket på at indbygge flere kontroltiltag, som skal medvirke til en højere kvalitet af regnskabsdata. Styrelsen arbejder bl.a. på at foretage en kontrol i forbindelse med selve modtagelsen af den digitale årsrapport, som bevirker, at mangelfulde årsrapporter med det samme afvises ud fra de kontroller, der er indlagt i kontrolmodulet. Kontrolmodulet vil dog ikke fange alle fejl i årsrapporterne. Et eksempel på en kontrol kan være, at aktiver skal være lig med passiver i balancen. Dette kontrolmodul forventes færdig i 1. halvår Det er hensigten, at kontroltiltaget sammensættes således, at kun virksomheder med de pågældende fejl i årsrapporten bemærker dette. Virksomheder med fejl i årsrapporten vil eksempelvis få vist en fejlmeddelelse på skærmen ved indberetning, mens øvrige virksomheder kan fortsætte uden problemer. Herudover arbejder styrelsen med en løsning, så dele af den digitale årsrapport eller informationer om det digitale regnskab kan offentliggøres. Der kan være tale om offentliggørelse af oplysninger om både lovlige og ulovlige forhold i ikke-anonymiseret form. Eksempler herpå kan være forhold, hvor revisor har taget et forbehold, i forbindelse med CSR-oplysninger eller oplysninger om kønsrepræsentationen i virksomheden. Modellen vil stille regnskabsbrugere bedre end i dag, da de dermed lettere får adgang til centrale oplysninger. Dette kontrolmodul forventes færdig inden udgangen af 1. halvår Styrelsen overvejer herudover yderligere kontrolfunktioner. Taksonomi Regnskabslovgivningen i Danmark giver virksomhederne mulighed for at tilpasse deres årsrapport i forhold til deres egne specielle behov, så der opnås et retvisende billede. Virksomhederne har eksempelvis pligt til at fravige årsregnskabslovens regler, hvis reglerne strider imod kravet om det retvisende billede. Dette medfører, at danske virksomheder udarbejder mange forskellige typer af regnskaber. Der er derfor behov for en løbende udvikling af de digitale løsninger.

9 9/9 I forbindelse med forberedelsen af indsendelsen af årsrapporter digitalt til Erhvervsstyrelsen er der brug for en såkaldt taksonomi. En taksonomi er en indholdsfortegnelse, som beskriver de elementer, der kan være med i en digital årsrapport. Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en taksonomi for små, mellemstore og store virksomheder, som løbende opdateres for at imødekomme brugernes ønsker. I oktober 2012 blev der som resultat heraf udsendt en ny version af taksonomien. Herudover har styrelsen udarbejdet en taksonomi for de største virksomheder, som aflægger årsrapport efter de internationale regnskabsstandarder. Denne taksonomi blev offentliggjort ultimo 2011.

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber vedr. 1. halvår 2013

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber vedr. 1. halvår 2013 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 91 Offentligt ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 4. december 2013 Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber vedr.

Læs mere

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber juni 2012

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber juni 2012 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 312 Offentligt Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber juni 2012 Indledning Det er regeringens mål, at

Læs mere

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 108 Offentligt ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Kampmannsgade 1 1780 København V Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale

Læs mere

Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret)

Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret) Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret) Erhvervsstyrelsen udsendte den 14. august 2012 en ny indsendelsesbekendtgørelse¹, som trådte i kraft den 20. august 2012. Bekendtgørelsen regulerer

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Folketingets Skatteudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 1. juni 2016 Besvarelse af spørgsmål 466 alm. del stillet af udvalget

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 15. januar 2016 (J.nr. 2015-4228). Afslag på anmodning om

Læs mere

Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af

Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af 29. april 2013 Sag /LisFod Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af 1.4.2013 Erhvervsstyrelsen offentliggør hermed taksonomien af 1.4.2013. Der er tale om en opdatering af taksonomien af 1.10.2012.

Læs mere

Finanstilsynets syn på XBRL. Jan Parner, vicedirektør. 23. Maj 2012

Finanstilsynets syn på XBRL. Jan Parner, vicedirektør. 23. Maj 2012 Finanstilsynets syn på XBRL Jan Parner, vicedirektør 23. Maj 2012 Kontekst 1. Europæisk konvergens/harmoniserede indberetningsstandarder COREP og FINREP Tidsplan 2. Finanstilsynet og Nationalbankens fælles

Læs mere

XBRL nye standarder, nye muligheder. Revisordøgnet, Oktober 2011

XBRL nye standarder, nye muligheder. Revisordøgnet, Oktober 2011 XBRL nye standarder, nye muligheder Revisordøgnet, Oktober 2011 Om Erhvervs- og Selskabstyrelsen En styrelse under Erhvervs- og Vækstministeriet. Grundregistreringen af alle danske virksomheder: www.virk.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed UDKAST Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed I medfør af 148 a, 155, stk. 1-3, 155 a, 155 b, 157, stk. 1

Læs mere

Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet. Mandag 28. november 2011 kl

Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet. Mandag 28. november 2011 kl Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet Mandag 28. november 2011 kl. 13.00 Dagsorden 1.Sigtet med dialogmøderække 2.Indberetninger under Solvens II Hvad skal der indberettes? Dialogmøder om indberetningernes

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. februar 2015 (J.nr. 2014-0038023) Tiltrådt, at styrelsen

Læs mere

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 26. januar 2012

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 26. januar 2012 Lovtidende A 2012 Udgivet den 26. januar 2012 24. januar 2012. Nr. 52. Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Læs mere

Agenda. Digitalisering af årsrapporter m.v. V/ Jens Vadekær. Statsautoriseret revisor

Agenda. Digitalisering af årsrapporter m.v. V/ Jens Vadekær. Statsautoriseret revisor Agenda Digitalisering af årsrapporter m.v. V/ Jens Vadekær Statsautoriseret revisor Hvorfor digitale regnskaber Der er oplagte fordele Øger adgang/tilgængelighed til regnskabsdata Gør det lettere at analysere

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste

Til interessenterne på vedhæftede liste Til interessenterne på vedhæftede liste 18. marts 2014 Sag 2014-0037032 /grejen Høring over udkast til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt

Læs mere

Digitale regnskaber. Nye indberetningsregler for selskaber

Digitale regnskaber. Nye indberetningsregler for selskaber Digitale regnskaber Nye indberetningsregler for selskaber Krav om indberetning af digitale regnskaber Baggrund I 2011 vedtog Folketinget ved lov, at selskaber i Danmark fremadrettet skal indsende årsrapporter

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Version 1.0 29. juni 2012 Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning

Den kønsmæssige sammensætning Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Regnskabsåret 2017 December 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Metode 3 3. Efterlevelse af lovkravet 4

Læs mere

Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013

Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013 10. oktoberr 2014 /Hbr Sag Bilag 4.b.a Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013 ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Stamdata Tabel 1: Stamdata

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Anvendelsesområde...

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Version 1.0 5. september 2012 Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S.

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S. FORTROLIGT Bestyrelsen for BioPorto A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2018 Ref./MetGyd J. nr. 2017-4580 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto

Læs mere

Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-5247

Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-5247 Erhvervsstyrelsen, den 29. april 2015 Grethe Krogh Jensen UDKAST Bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. januar 2014 (J.nr. 2013-0035503) Afgift som følge af

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej 50 2860 Søborg Dato 21. december 2015 FleNie J. nr. 2015-4040 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

Vejledning i brugen af Penneo.com - i forbindelse med digital underskrift af årsrapporten

Vejledning i brugen af Penneo.com - i forbindelse med digital underskrift af årsrapporten Vejledning i brugen af Penneo.com - i forbindelse med digital underskrift af årsrapporten Indledning: I forbindelse med digital underskrift af årsrapporten, opstår der en række problemstillinger, som vi

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13) 31.3.2015 DA L 86/13 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 1057 af 08/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-5247 Senere ændringer

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 16 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 16 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 ERU Alm.del Bilag 16 Offentligt Årlig status for industrisamarbejde med udenlandske leverandører til forsvaret 2013 1. Resumé Udenlandske leverandører af forsvarsmateriel

Læs mere

Enkelte bestemmelser indeholder indholdsmæssige ændringer. Disse bestemmelser nævnes i det følgende.

Enkelte bestemmelser indeholder indholdsmæssige ændringer. Disse bestemmelser nævnes i det følgende. Erhvervsstyrelsen, 18. marts 2014 Grethe Krogh Jensen J.nr. 2014-0037032 Bestemmelser med indholdsmæssige ændringer i udkast til Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v.

Læs mere

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Oversigt over: Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Erhvervsstyrelsen, september 201 Version 1.2 Erhvervsstyrelsen, september 201, Version 1.2 Side 1 Forord Dette dokument

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr af 15. december 2015 om overgangsbestemmelser ved anvendelse af visse bestemmelser i årsregnskabsloven

Vejledning til bekendtgørelse nr af 15. december 2015 om overgangsbestemmelser ved anvendelse af visse bestemmelser i årsregnskabsloven 30. maj 2016 Sag 2016-3181 Vejledning til bekendtgørelse nr. 1849 af 15. december 2015 om overgangsbestemmelser ved anvendelse af visse bestemmelser i årsregnskabsloven Indledning Erhvervsstyrelsen har

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2017 Ref./MetGyd J. nr. 2016-6492 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Professionel focus på IT til revisorer. Digitale årsrapporter fakta og myter

Professionel focus på IT til revisorer. Digitale årsrapporter fakta og myter Professionel focus på IT til revisorer Digitale årsrapporter fakta og myter Program Hvad er XBRL? Hvad er et digitalt regnskab? Metoder / muligheder Hyppige spørgsmål Hvad er XBRL? XBRL er ikke et særligt

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 139 Folketinget

Betænkning. Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 139 Folketinget Til lovforslag nr. L 139 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 31. marts 2011 Betænkning over Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og forskellige andre love (Obligatorisk

Læs mere

Effektivisering via krav om elektronisk indberetning af finansielle data Udnytter du mulighederne ved XBRL?

Effektivisering via krav om elektronisk indberetning af finansielle data Udnytter du mulighederne ved XBRL? Effektivisering via krav om elektronisk indberetning af finansielle data Udnytter du mulighederne ved XBRL? Industrigruppe Finans Er du klar til digital indrapportering af finansielle data? Finansielle

Læs mere

Regnskabskrav til klasse A-virksomheder

Regnskabskrav til klasse A-virksomheder 18. oktober 2016 /JANNIL Sag 2016-11207 Regnskabskrav til klasse A-virksomheder Formålet med nærværende notat er at beskrive Erhvervsstyrelsens opfattelse af en række regnskabsmæssige problemstillinger

Læs mere

Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade København K. Att. Lars Poulsen og Niels Ebbe Andersen. Sendt pr.

Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade København K. Att. Lars Poulsen og Niels Ebbe Andersen. Sendt pr. Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8 1306 København K Att. Lars Poulsen og Niels Ebbe Andersen 29. januar 2009 Sag /lje Deres ref. lp/lki/dor Sendt pr. mail Forespørgsel om regnskabsaflæggelse

Læs mere

Bestyrelsen for Simcorp A/S. Sendt til virksomhedens digitale postkasse

Bestyrelsen for Simcorp A/S. Sendt til virksomhedens digitale postkasse Bestyrelsen for Simcorp A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse Dato 17. maj 2018 Ref. Jesjes J.nr. 2017-2708 Regnskabskontrolsag vedrørende halvårsrapporten for 1. halvår 2017 for SimCorp A/S CVR-nr.

Læs mere

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Oversigt over: Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Erhvervsstyrelsen, december 201 Version 1.3 Erhvervsstyrelsen, december 201, Version 1.3 Side 1 Forord Dette dokument

Læs mere

Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige

Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige Notat Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige Til: Michael Søsted og Grethe Krogh Jensen, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Fra: Dansk Erhverv

Læs mere

1. INDLEDNING... 3 6.1 REVISION... 9

1. INDLEDNING... 3 6.1 REVISION... 9 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OM PROCESSEN... 3 2.1 TEKNIK... 3 3. OVERORDNET OM OPBYGNING OG FUNKTIONALITET... 3 3.1 LØSNINGENS FLOW... 3 3.2 GEMME-FUNKTIONALITET... 4 3.3 VIS ÅRSRAPPORT I UDKAST...

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen.

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen. Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode 30. januar 2015 Pr. e-mail: lisfod@erst.dk Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om indsendelse til og

Læs mere

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 1 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Regnskabskrav til klasse A-virksomheder version 1.1 (opdateret notat)

Regnskabskrav til klasse A-virksomheder version 1.1 (opdateret notat) 6. marts 2017 /JANNIL Sag 2016-11207 Regnskabskrav til klasse A-virksomheder version 1.1 (opdateret notat) Formålet med nærværende notat er at beskrive Erhvervsstyrelsens opfattelse af en række regnskabsmæssige

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode. Pr april 2016

Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode. Pr april 2016 Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle 17 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode Pr. e-mail: lisfod@erst.dk 15. april 2016 Vejledning til indsendelsesbekendtgørelsen Tak for muligheden for at kommentere

Læs mere

Ny indsendelsesbekendtgørelse

Ny indsendelsesbekendtgørelse Ny indsendelsesbekendtgørelse - betyder mere digitalisering Erhvervsstyrelsen har den 10. september 2015 udsendt en ny bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017 Til samtlige kommuner, regioner, opstillingsberettigede partier til folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg og partistøtteberettigede partier og kandidatlister (v/lokallisterne i Danmark) Slotsholmsgade

Læs mere

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos Selskabsopretteren 16. oktober 2015 Sag 2015-8962 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos, CVR.nr.. Kontrolbesøget

Læs mere

Indsendelsesbekendtgørelse i høring mere digitalisering

Indsendelsesbekendtgørelse i høring mere digitalisering Indsendelsesbekendtgørelse i høring mere digitalisering Erhvervsstyrelsen har sendt en ny bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation

Læs mere

H FSR s høringssvar udkast til ændring af årsregnskabsloven mv (obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige)

H FSR s høringssvar udkast til ændring af årsregnskabsloven mv (obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige) Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk Internet: www.fsr.dk Økonomi- og Erhvervsministeriet Erhvervs-

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Bestyrelsen og direktionen for PFA Pension Sundkrogsgade 4 2100 København Ø 21. april 2015 Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Indledning I Økonomisk Ugebrev nr. 34 2014 fremgik

Læs mere

XBRL Danmark Bankdag 29. april 2009. Kort introduktion til XBRL set ud fra banksektoren I Danmark og EU oversigt over formål

XBRL Danmark Bankdag 29. april 2009. Kort introduktion til XBRL set ud fra banksektoren I Danmark og EU oversigt over formål XBRL Danmark Bankdag 29. april 2009 Kort introduktion til XBRL set ud fra banksektoren I Danmark og EU oversigt over formål og hvad XBRL kan bruges til Poul Kjær, næstformand XBRL Danmark Rapportering

Læs mere

Bekendtgørelse om Afviklingsformuen 1)

Bekendtgørelse om Afviklingsformuen 1) BEK nr 8 af 0/07/05 (Gældende) Udskriftsdato: 4 oktober 07 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin, jnr 5/059 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

47 Hensatte forpligtelser Ændringslovens 8,

47 Hensatte forpligtelser Ændringslovens 8, 18. oktober 2016 Sag 2016-3181 Vejledning om overgangsbestemmelser ved anvendelse af visse bestemmelser i årsregnskabsloven Indledning Erhvervsstyrelsen har udstedt en bekendtgørelse 1, der skal gøre det

Læs mere

Kønsfordeling i de største danske virksomheder

Kønsfordeling i de største danske virksomheder 17. februar 215 Kønsfordeling i de største danske virksomheder Erhvervsstyrelsen har foretaget en ny undersøgelse af kønsfordelingen blandt de største danske virksomheder i januar 215. Det er valgt at

Læs mere

--- Driftstatus for

--- Driftstatus for --- Driftstatus for 2014 --- Mandag d. 29. december kl. 08.15-10.30 Der har været generelle problemer med NemLog-in løsningen, hvilket har gjort det umuligt at logge på virk.dk og dermed NemRefuison. Problemet

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1 (Delårsrapportbekendtgørelsen) I medfør af 134 a og 164, stk. 4 og 5, i årsregnskabsloven,

Læs mere

DONG aflægger såvel årsregnskab som koncernregnskab efter IFRS som godkendt af EU.

DONG aflægger såvel årsregnskab som koncernregnskab efter IFRS som godkendt af EU. FORTROLIGT Bestyrelsen for DONG Energy A/S Sendt pr. digital post Dato 8. februar 2016 J.nr. 2015-3568 Udtalelse vedrørende anvendelse af et supplerende resultatmål Business performance i årsrapporten

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar HVEM: Store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D med færre end 500 medarbejdere HVORNÅR:

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Att.: Ellen Marie Friis Johansen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø E-mail: elmajo@erst.dk

Erhvervsstyrelsen Att.: Ellen Marie Friis Johansen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø E-mail: elmajo@erst.dk 10. august 2012 KKo Erhvervsstyrelsen Att.: Ellen Marie Friis Johansen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø E-mail: elmajo@erst.dk DI har den 29. juni 2012 modtaget ovenstående lovforslag

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Virk.dk

Kommissorium for Styregruppen for Virk.dk August 2012 Sag Kommissorium for Styregruppen for Virk.dk ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Baggrund Virksomhedsportalen Virk.dk blev etableret i 2003, og er jf. den

Læs mere

Tak for invitationen til dette samråd, hvor vi skal drøfte den nye prisportal Tjek Boliglån.

Tak for invitationen til dette samråd, hvor vi skal drøfte den nye prisportal Tjek Boliglån. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 77 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 7. februar 2017 Samråd i ERU den 7. februar 2017 Spørgsmål

Læs mere

Kontroller af tekniske regler ved indsendelse af digitale årsrapporter

Kontroller af tekniske regler ved indsendelse af digitale årsrapporter Oversigt over: Kontroller af tekniske regler ved indsendelse af digitale årsrapporter Erhvervsstyrelsen, december 04 Version.3 Erhvervsstyrelsen, december 04, Version.3 Side Forord Siden maj 009 har Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S 20. maj 2015 Side: 1 af 5 PSO/lijo Retningslinjer for Danske Spil A/S I medfør af selskabslovens (SEL) 357 skal bestyrelsen i et statsligt aktieselskab sørge for, at der fastsættes retningslinjer, som

Læs mere

Faktaark: Den generelle iværksætter i 2012

Faktaark: Den generelle iværksætter i 2012 11. november 214 /agnela og marrat Sag Faktaark: Den generelle iværksætter i 212 Den generelle iværksætter i Danmark i 212 er en dansk mand på mellem 36-4. Han er gift og har ingen børn. Han kommer fra

Læs mere

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Digital indberetning af Årsrapport XBRL

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Digital indberetning af Årsrapport XBRL Vejledning til LetRegnskab.dk Årsrapport Digital indberetning af Årsrapport XBRL Version 2013.01 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Log in og overfør filerne til din computer 4 Indberet

Læs mere

XML-komitéen. XBRL-standarden og dens anvendelse i Danmark

XML-komitéen. XBRL-standarden og dens anvendelse i Danmark XML-komitéen 19. maj 2004 Sag 2004-0000033 /RUG XBRL-standarden og dens anvendelse i Danmark I dette notat beskrives XBRL-standarden ud fra et teknisk, organisatorisk samt anvendelsesmæssigt perspektiv

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 16. december 2014 blev der i sag nr. 2/2014 A ApS og B ApS mod registreret revisor C afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret

Læs mere

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A.

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A. Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012 Revisortilsynet mod B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelser af 3. juli 2012 har Revisortilsynet

Læs mere

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde I medfør af 131, stk. 6, 132, stk. 1, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af alternative

Læs mere

Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af virksomhedens revisor.

Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af virksomhedens revisor. FORTROLIGT Coloplast A/S Att.: Bestyrelsen Sendt til virksomhedens digitale postkasse Dato 24. januar 2017 Ref. ChrSoj J.nr. 2016-7089 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for perioden 1. oktober

Læs mere

B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU)

B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 02015R0534 DA 09.10.2017 001.002 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (Afskaffelse af

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 332 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 332 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 332 Offentligt NOTAT 4. juli 2016 Statistik over rekvisition af tilstandsrapporter i perioden 1. oktober 2015 31. marts 2016 Indledning Der

Læs mere

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens Andelskassen Fælleskassen Bülowsvej 48 1870 Frederiksberg C Att. Bestyrelsen og direktionen 31. maj 2017 Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens årsrapport for 2015 1. Afgørelse Finanstilsynet

Læs mere

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen)

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen) BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-1425 Senere ændringer

Læs mere

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Henrik Steffensen, Lykke Skødt, Jan-Christian Nilsen & Jan Fedders. Årsrapporten

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Henrik Steffensen, Lykke Skødt, Jan-Christian Nilsen & Jan Fedders. Årsrapporten Henrik Steffensen, Lykke Skødt, Jan-Christian Nilsen & Jan Fedders Årsrapporten Kommentarer til årsregnskabsloven 7. udgave Henrik Steffensen, Lykke Skødt, Jan-Christian Nilsen & Jan Fedders Årsrapporten

Læs mere

Forsvarsudvalget FOU Alm.del Bilag 31 Offentligt

Forsvarsudvalget FOU Alm.del Bilag 31 Offentligt Forsvarsudvalget 2016-17 FOU Alm.del Bilag 31 Offentligt 5. december 2016 Årlig status for industrisamarbejde med udenlandske leverandører til Forsvaret 2015 1. Resumé Udenlandske leverandører af forsvarsmateriel

Læs mere

revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D

revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D hvornår: Gældende for regnskabsår startende 1. nuar, 2018 eller senere Juni, 2018 årsregnskabslovens

Læs mere

Vejledning om registrering af godkendte revisorers efteruddannelse

Vejledning om registrering af godkendte revisorers efteruddannelse 4. december 2014 /AVE Sag Vejledning om registrering af godkendte revisorers efteruddannelse Godkendte revisorer skal senest den 1. april 2015 registrere deres efteruddannelsestimer for perioden 2012-2014

Læs mere

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv.

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv. I det følgende gengives med tilladelse fra Revision & Regnskabsvæsen indholdet af en artikel, som er offentliggjort i Revision & Regnskabsvæsen nr. 9, 2009, s. 31 ff. Af chefkonsulent Grethe Krogh Jensen,

Læs mere

Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015

Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015 25. april 2016 Sag 2015-2583 /MiaSim Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015 Indledning Erhvervsstyrelsen har som led i regnskabskontrollen med de børsnoterede virksomheder

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste. Høring over udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven

Til interessenterne på vedhæftede liste. Høring over udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Til interessenterne på vedhæftede liste 6. april 2016 Sag 2016-1425, 2016-465 og 2016-1158 Høring over udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Erhvervsstyrelsen har udarbejdet

Læs mere

Mistede oplysninger i forbindelse

Mistede oplysninger i forbindelse Mistede oplysninger i forbindelse med fravalg af revision -Analyse af 2014-regnskaberne www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 11. JULI 2007 (SAG NR. 69-2006-S)

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 11. JULI 2007 (SAG NR. 69-2006-S) Side 1 af 5 DISCIPLINÆRNÆVNET FOR STATSAUTORISEREDE OG REGISTREREDE REVISORERS KENDELSE AF 11. JULI 2007 (SAG NR. 69-2006-S) K mod statsautoriseret revisor R Ved brev af 16. oktober 2006 har K ApS (v/

Læs mere

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport Bestyrelsen og direktionen for Danske Bank A/S 19. januar 2015 Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport for 2013 Finanstilsynet har foretaget en delvis 1 regnskabskontrol af Danske Bank A/S (Danske

Læs mere

Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet. Onsdag den 30. november 2011 kl

Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet. Onsdag den 30. november 2011 kl Fremtidige indberetninger til Finanstilsynet Onsdag den 30. november 2011 kl. 12.30 Dagsorden 1. Sigtet med dialogmøderække 2. Europæisk konvergens/harmoniserede indberetningsstandarder Konvergenstidsplan,

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt Side 1 af 13 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L, M, N, O vedrørende L 154 om midlertidig udskydelse af betalingsfrister i Skatteudvalget

Læs mere

Den digitale vej til fremtidens velfærd

Den digitale vej til fremtidens velfærd Den digitale vej til fremtidens velfærd V. Ulla Larney, Erhvervsstyrelsen Midtjysk Erhvervsakademi 21/8-2013 Danmark i front med digitalisering Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2011-2015 Ansøgninger,

Læs mere

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen.

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen. Nye regler for oplysninger om andelsboligforeningen Kære bestyrelse Som nævnt i vores nyhedsbrev fra december, bebudede ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, at der ved fremtidige

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar HVEM: Store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D med færre end 500 medarbejdere HVORNÅR:

Læs mere

Omfang af anmærkninger i revisors

Omfang af anmærkninger i revisors Omfang af anmærkninger i revisors påtegninger Analyse af selskabernes 2015-årsregnskaber Undersøgelse af revisionsanmærkninger i regnskaberne Godt 232.000 selskaber har indleveret et regnskab for 2015

Læs mere

Udarbejdelse af udvidelse af den danske IFRS-taksonomi

Udarbejdelse af udvidelse af den danske IFRS-taksonomi Vejledning vedr.: Udarbejdelse af udvidelse af den danske IFRS-taksonomi Erhvervsstyrelsen, 2014 Version 1.0 Forord Siden maj 2009 har Erhvervsstyrelsen modtaget årsrapporter digitalt i XBRL. I starten

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har det seneste år haft fokus på den regnskabsmæssige behandling af investeringsejendomme både erhvervsejendomme

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har det seneste år haft fokus på den regnskabsmæssige behandling af investeringsejendomme både erhvervsejendomme 3. april 2009 /jcn og lfo Sag Notat om måling (værdiansættelse) af ejendomme Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har det seneste år haft fokus på den regnskabsmæssige behandling af investeringsejendomme både

Læs mere