Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P"

Transkript

1 Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P Dette notat omhandler konsekvenserne ved indførelse af følgende ændringer på de offentlige parkeringspladser i Horsens midtby: 1. Indførelse af tidsbegrænset parkering på Svanes Plads. 2.1 Indførelse af betalingsfri parkering de første 15 min. på alle offentlige betalings- Parkeringspladser i midtbyen. 2.2 Indførelse af betalingsfri parkering de første 15 min. på ca. 6 centralt placerede, offentlige betalingsparkeringspladser i midtbyen. Virkemidlerne er beskrevet i den nu vedtagne parkeringstrategi Parkeringsstrategi 2015, og er her medtaget i uddrag med henblik en indledningsvis, generel vurdering af konsekvenserne af parkeringsrestriktioner. 1. Reguleringsmuligheder Kommunen har flere muligheder for at regulere udbuddet, anvendelsen og placeringen af eksisterende parkeringspladser. Når der er tale om offentligt ejede arealer, kan kommunen regulere udbuddet. Parkeringsbekendtgørelser, tidsbegrænsning og betalingsparkering er de mest anvendte, og i større bycentre anvendes dispensationer eller lempelser som licensordninger for beboere og erhvervsdrivende. 2. Dobbeltudnyttelse af eksisterende parkeringspladser Forskellige trafikantgrupper har behov for parkeringspladser på forskellige tidspunkter. På hverdage i dagtimerne, samt lørdag formiddag benyttes parkeringspladserne i midtbyen hovedsagligt af pendlere, ligesom kunder til byens butikker og servicefunktioner, mens beboere ofte har brug for parkeringspladser i aftentimerne/om natten og i weekenden. Parkeringspladserne bruges også om aftenen til fritidsbesøgende (til f.eks. biograf, teater, musikarrangementer og spisesteder). 3. Tidsrestriktioner Tidsbegrænsninger er den mest anvendte form for regulering af parkering i de danske byer og benyttes både på offentligt- og privatejede parkeringspladser. Gennem tidsregulering kan man påvirke hvilke bilistgrupper, der anvender pladserne. Omdannelse af langtidspladser til korttidspladser er en måde at sikre en mere effektiv udnyttelse af parkeringspladserne. Omdannelsen tilgodeser ærinde- og kundeparkering og sikrer en høj udskiftning, hvilket kan komme handelslivet til gode. Omvendt begrænses pendlernes og beboernes parkeringsmulighed. 4. Betalingsparkering og ændret afgiftsstruktur Parkeringsafgifter anvendes, hvor man ønsker at styre efterspørgslen efter parkering eller begrænse den tid, den enkelte bilist benytter pladsen. Effekterne vil bl.a. afhænge af afgiftsniveauet, og i hvilke områder man indfører afgifterne (områdets attraktion). I områder med stor efterspørgsel på parkeringspladserne kan afgifter bidrage til, at nogle finder en gratis parkeringsplads andetsteds i byen. Afgifter kan ligeledes få nogle bilister til at vælge andre transportmidler og dermed mindske belastningen på gaderne.

2 Høje afgifter kan dog have den ulempe, at kunderne vælger at handle andre steder, f.eks. i storcentre, hvor det som oftest er gratis at parkere. Der kan både være tale om at udvide antallet af betalingspladser, ændre på betalingen pr. time og eventuelt indføre progressive timesatser, indføre flere takstzoner/områder og/eller ændre på tidsrummet for betalingen. Scenarie 1: Indførelse af tidsbegrænset parkering på Svanes Plads Nuværende forhold Generelt I Horsens midtby er ca. 87 % af alle offentligt tilgængelige parkeringspladser uden tidsbegrænsning, heraf er ca. 31 % med betalingsparkering. På parkeringspladser med tidsbegrænsninger anvendes forskellige begrænsninger. De hyppigst anvendte tidsrestriktioner på de offentlige arealer er 1 time (56 % ), 2 timer (18 %) og 1/2 time (11 %). Derudover forekommer tidsbegrænsninger på 3 timer og derover (15 %). De hyppigst anvendte tidsrestriktioner på de private arealer er 2 timer ( 42 % ), 3 timer (31 %) og 1 time ( 14 %). Derudover forekommer tidsbegrænsninger på 15 min., 30 min. og over 3 timer (13 %). Svanes Plads Svanes Plads er, for såvidt den offentligt tilgængelige parkeringsplads, uden restriktioner, dvs. uden tidsbegrænsning og uden betaling. Der er i alt 124 offentlige parkeringsbåse til personbiler på Svanes Plads, heraf én parkeringsplads forbeholdt en elbil. Der er endvidere 60 private parkeringspladser uden offentlig adgang til parkering, heraf 14 parkeringspladser forbeholdt Nykredits kundeparkering og 46 parkeringspladser forbeholdt beboere i ejendommen beliggende langs Gl. Jernbanegade, Vitus Berings Plads og Emil Møllers Gade. Der er gennemført en registrering af belastningsgraden dvs. brugen af de offentlige parkeringspladserne på Svanes Plads på forskellige tidspunkter hen over døgnet: Registrering Ml. kl og 7.00 Ml. kl og 9.00 Ml. kl og Ml. kl og Mandag 56 / 55% 4 / 97% 0 / 100% 3 / 98% Torsdag 64 / 48% 10 / 92% 2 / 98% 1(elbil) / 99% Lørdag 29 / 77% 25 / 80% 0 / 100% 6 / 95% Gennemsnit 50 / 60% 13 / 90% 0,7 / 100% 3 / 92% Offentligt tilgængelige/frie parkeringspladser. I skemaet er dels angivet antal ledige parkeringspladser henholdsvis belastningsgraden i procent. Det er endvidere registreret at på det private parkeringsareal er der midt på dagen ca. 16 parkeringspladser fri svarende til en belastningsgrad på ca. 73%. Om aftenen/natten er der ca. 31 parkeringspladser fri svarende til en belastningsgrad på ca. 48%. Det vurderes ud fra disse registreringer, at Svanes Plads i aften- og nattetimerne anvendes til beboerparkering, uden at parkeringsarealet udnyttes fuldt ud, hvilket sandsynligvis delvist kan tilskrives den private parkeringplads. Det vurderes endvidere at det offentlige parkeringsareal anvendes af beboere som er bosiddende i nærområdet hvor der er mangel på parkeringsmuligheder.

3 Det vurderes også, at Svanes Plads foruden beboere anvendes af pendlere/ butiksansatte (personaleparkering) i dagtimerne. Det vurderes, at Svanes Plads i begrænset omfang anvendes af kunder til forretningerne i midtbyen. Omfanget af kundeparkeringen begrænses sandsynligvis af beboerparkeringen og personaleparkeringen, men måske også af kundernes manglende kendskab til prakeringspladsen. Tidsbegrænset parkering på Svanes Plads. Såfremt der ønskes indført tidsbegrænset parkering på Svanes Plads vil det kunne gøres på følgende måde: 1.1 Tidsbegrænsning hele døgnet. Tidsbegrænsningen kan være fast, f.eks. max. 2 timers parkering hele døgnet eller forskellige tidsrestriktioner hen over døgnet, f.eks. max. 2 timers parkering på hverdage mellem kl og kl og på lørdage mellem kl og kl , og i øvrigt max. 8 timers parkering. 1.2 Tidsbegrænsning i perioder af døgnet. Tidsbegrænsningen kan f.eks. være max. 2 timers parkering på hverdage mellem kl og kl og på lørdage mellem kl og kl , og i øvrigt uden tidsrestriktioner. Et alternativ hertil er tidsbegrænsning med max.1 times parkering mellem kl og kl på hverdage og lørdag, hvilket specielt reducere attraktionsværdien af parkeringspladsen for pendlere/personale. Ovenstående tidsbegrænsninger vil kunne indføres på hele Svanes Plads eller på en del af Svanes plads. Konsekvensvurdering I dette afsnit er konsekvenserne ved indførelse af tidsbegrænset parkering på Svanes Plads vurderet. Fordele ved indførelse af tidsbegrænset parkering på Svanes Plads: Ærinde- og kundeparkering tilgodeses og det sikres samtidig en høj udskiftning, hvilket kan komme handelslivet til gode. Kan måske medføre en mindre indtægtsstigning på betalingsparkeringspladserne, idet parkeringen i større omfang vil foregå på parkeringspladserne med betaling. Ulemper ved indførelse af tidsbegrænset parkering på Svanes Plads: Pendlernes/ansattes og beboernes parkeringsmulighed forringes mærkbart. De parkanter der tidligere brugte Svanes Plads vil søge andre steder hen, muligvis til gene for trafikafviklingen og parkeringen andre steder i midtbyen. Udgifter til skiltning og afmærkning. (Skønnet til kr.) Hvis der kun indføres tidsbegrænsning på en del af Svanes Plads vil ulemperne for pendlernes/ansattes og beboernes parkering blive reduceret og det vil samtidig være muligt for ærinde- og kundeparkering i et vist omfang. Indførelse af tidsbegrænsning på Svanes Plads kan eventuelt kombineres med en beboerlicensordning, således at beboerne i området helt eller delvist tilgodeses. Ordningen med beboerlicens kan indføres for beboerne bosat i et nærmere afgrænset område omkring Svanes Plads.

4 Det bemærkes, at en beboerlicensordningen kan udløse ønsker/krav om tilsvarende ordninger fra andre beboere i midtbyen, både i forhold til tidsrestriktioner og i forhold til betalingparkeringspladserne, hvorfor en sådan beboerlicens-ordning ikke anbefales. Ved indførelse af en beboerlicens-ordning skal beboeren være tilmeldt folkeregistret på adressen indenfor dette område (zone). Der vil også kunne udstedes beboerlicens til firmabiler såfremt brugeren har rådighed over bilen. Den/De første bebolicenser der udstedes til beboerne kunne det første år (i 2016) være gratis. Ved fornyelse af beboerlicens f.eks. ved flytning eller udskiftning af bil kan afkræves et gebyr (f.eks. på 400 kr. der reguleres). Der kan ikke udstedes gæstekort, da det ikke er lovligt at beboerne administrere hvem der må parkere på offentlig vej. Til erindring er der i området omkring regionshospitalet indført tidsbegrænset parkering i 3 zoner. Der må således parkeres max. 2 timer på hverdage mellem kl og kl , men uden for dette tidsrum uden tidsrestriktioner. Beboere kan indenfor én zone få beboerlicens og således lovligt parkere på de offentlige veje mere end de to timer indenfor denne zone. Ordningen blev indført, da en stor andel af de ansatte på regionshospitalet anvendte gaderne til parkering, til stor gene for beboerne i gaderne. Scenarie 2.1 og 2.2 Indførelse af betalingsfri parkering de første 15 min. på alle offentlige betalingsparkeringspladser, henholdsvis indførelse af betalingsfri parkering de første 15 min. på ca. 6 centralt placerede offentlige betalingsparkeringspladser i midtbyen. Nuværende forhold Betalingsparkering i Horsens midtby På nuværende tidspunkt er ca. 17 % af parkeringspladserne i midtbyen betalingspladser, heraf er ca. 53 % offentlige og ca. 47 % private. Prisen på de offentlige parkeringspladser er 10,00 kr. pr. time i tidsrummet fra kl på hverdage og kl på lørdage. I skemaet på næste side er oplistet de offentlige parkeringspladser med betaling i Horsens midtby. Stedbetegnelse Antal parkeringspladser/-båse Anna Blochs Plads 33 Borgergade 26 Jens Chr. Juliussens Vej 51 Kattesund 18 Nørregade 20 Rådhusparken 393 Svanes Torv 24 Torvegården 69 Torvet 12 Vitus Berings Plads 57 Åboulevarden 43 Ialt 746 De i alt 746 offentlige betalingsparkeringspladser har i perioden givet en netteoindtægt til Horsens Kommune på mellem 2,5 og 5 mio. kr. fra indtægter fra parkeringsautomaterne. På baggrund af udtræk fra parkeringsautomaterne ses at mellem % af de parkeringer der foretages på de offentlige betalingsparkeringspladser varer mellem 0 og 15 min. Konsekvensvurdering af indførelse af betalingsfri parkering de første 15 min. på alle offentlige betalingsparkeringspladser, henholdsvis indførelse af betalingsfri

5 parkering de første 15 min. på ca. 6 centralt placerede offentlige betalingsparkeringspladser i midtbyen. Efterfølgende er redegjort for konsekvenserne ved indførelse gratis parkering de første 15 min. på alle offentlige betalingsparkeringspladser. Fordele ved indførelse af 15 min. gratis parkering: Ærinde- og kundeparkering tilgodeses, hvilket kan komme handelslivet til gode. De parkanter der tidligere brugte andre betalingsfrie parkeringspladser til korttidsparkering eller andre udførte parkeringer der til gene for trafikafviklingen i forbindelse med et ærinde reduceres måske. Ulemper ved indførelse af 15 min. gratis parkering: Det vurderes kun at have begrænset på effekt på antallet af kundeparkeringer, da 15 min. fri parkering ikke giver mulighed for at bevæge sig til fods ret langt fra parkeringspladsen. Ulemper for private ejere af parkeringsanlæg med betaling, da der muligvis vil afstedkomme en mindre stigning i søgning mod de offentlige parkeringsanlæg hvor der er gratis 15 min. parkering. Udgift til ændring af parkeringsautomater og information. (Skønnet til kr.) Vil medføre en mindreindtægt fra betalingsparkeringspladserne, i størrelsesorden kr. pr. år, idet indtægterne fra alle gennemførte betalingsparkeringer reduceres. Efterfølgende er redegjort for konsekvenserne ved indførelse gratis parkering de første 15 min. på 6 offentlige betalingsparkeringspladser. Hvis de 6 offentlige parkeringspladser med betaling: Vitus Berings Plads, Svanes Torv, Anne Blochs Plads, Nørregade, Torvegården og Torvet gøres betalingsfri de første 15 min. vil det medføre de samme fordele og ulemper som beskrevet ovenfor, dog skønnes indtægtstabet kun at blive i størrelsesorden kr. pr. år. De 6 nævnte parkeringsanlæg har en kapacitet på i alt 215 pladser. Niels Chr. Mikkelsen 14. januar 2016

Notat. Baggrund. Side 1 af 5

Notat. Baggrund. Side 1 af 5 Notat Vedrørende: Ændrede regler for modregning af parkeringsindtægter provenutab for Randers Kommune og konsekvenser ved indførelse af gratis parkering Sagsnavn: Nedsættelse af statstilskud med indtægter

Læs mere

Indholdsfortegnelse Side

Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse Side 1. OM PLANEN 2 2. MÅL 2 3. STATUS 4 4. PLANLÆGNING 20 5. PARKERINGSSTRATEGI 26 6. HANDLINGSPLAN 39 BILAG 1 BILAG 2 BILAG 3 BILAG 4 BILAG 5 BILAG 6 BILAG 7 1 1. OM PLANEN I Parkeringsstrategi

Læs mere

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 3 Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases Som opfølgning på behandling af Parkering 2015 på Teknik-

Læs mere

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby Oplæg til 2. temadrøftelse i udvalgene om parkering Der skal jævnfør 1. temadrøftelse om parkering i Esbjerg Midtby udarbejdes oplæg til parkeringsstrategi for Esbjerg Midtby, som forelægges Teknik & Byggeudvalget

Læs mere

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 2 Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse Dette notat

Læs mere

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Strategien skal løfte spørgsmålet om parkering fra enkeltprojekter til byudviklingen som helhed med særlig fokus på at understøtte handel, erhverv

Læs mere

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link.

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Lokaludvalgene i de tidsbegrænsede zoner 13. december 2018 Ændring af tidsbegrænsede zoner - tidsrum og/eller tidsbegrænsningens

Læs mere

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE VEJFORUM 2016 TROELS ANDERSEN TA@ODENSE.DK 1 FRA EN STOR BY TIL EN STORBY Ny parkeringsstrategi. Kommunen har halvdelen af de 17.000 p-pladser i bymidten. Understøtte kommuneplanens

Læs mere

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om muligheder for flere nye pladser hurtigere Notatet beskriver mulighederne for en accelereret oprettelse af nye parkeringspladser

Læs mere

Parkeringsstrategi April 2007

Parkeringsstrategi April 2007 Parkeringsstrategi April 2007 PARKERINGSSTRATEGI HORSENS 2 Indholdsfortegnelse INDLEDNING OG RESUMÉ...3 PARKERINGSFORHOLD I MIDTBYEN...5 1.1 34.000 PARKERINGER PR. DAG I MIDTBYEN...5 1.2 MIDTBYENS 7.700

Læs mere

Parkeringspolitik 2012

Parkeringspolitik 2012 September 2012 Bilag 2. Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune (tekst til særskilt dokument/pjece) Parkeringspolitik 2012 Indledning Parkeringspolitik som et aktivt middel i trafikplanlægningen Det er

Læs mere

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem,

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem, AFTALE OM NY PARKERINGSORDNING PÅ FREDERIKSBERG 1. Indledning Borgerne på Frederiksberg har gennem de senere år oplevet et øget pres på byens parkeringspladser. Det er blevet stadig vanskeligere for borgerne

Læs mere

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2012 Aarhus Kommune P P Indhold Indledning 2 Overordnede mål 4 Strategier Parkeringskrav ved nybyggeri 5 Offentlig tilgængelig parkering i Midtbyen 7 Særlige parkeringsordninger 10 Parkeringsafgifter

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. Parkeringsstrategi Registrering og analyse NOTAT 21. juni 2017 MLJ/TVO

UDKAST. Skanderborg Kommune. Parkeringsstrategi Registrering og analyse NOTAT 21. juni 2017 MLJ/TVO UDKAST Parkeringsstrategi Registrering og analyse NOTAT 21. juni 2017 MLJ/TVO Indholdsfortegnelse 1 Sammenfatning... 3 2 Indledning... 4 3 Parkeringsregistrering... 6 3.1 Parkeringsudbud... 6 3.2 Tidsrestriktioner...

Læs mere

NOTAT. en spørgeskemaundersøgelse blandt virksomhederne/butikkerne i. i Frederikshavn, Skagen og Sæby Frederikshavn Parkeringsplan

NOTAT. en spørgeskemaundersøgelse blandt virksomhederne/butikkerne i. i Frederikshavn, Skagen og Sæby Frederikshavn Parkeringsplan NOTAT Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Danmark T +45 9879 9800 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Spørgeskemaundersøgelse blandt virksomhederne/butikkerne i Frederikshavn, Skagen og Sæby Frederikshavn

Læs mere

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Tilbud 16.6.2015 psa 1 Indledning Hillerød Kommune har anmodet Via Trafik om at vurdere parkeringsforholdene i den østlige del af Hillerød Bymidte. Kommunen

Læs mere

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 04-08-2010 Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 Poul Sulkjær Chefplanlægger Teknik- & Miljø Københavns Kommune Københavns P-strategi 2010 beskriver den samlede parkeringsstrategi for Indre

Læs mere

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 4. februar 2013 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 28. december 2012 Teknisk Udvalgs møde den 4. februar 2013 - sag nr.

Læs mere

Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Trafikal vurdering Parkeringsanalyse. NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB

Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Trafikal vurdering Parkeringsanalyse. NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB Trafikal vurdering Parkeringsanalyse NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Sammenfatning... 2 3 Kortlægning... 3 3.1 Restriktioner...

Læs mere

Parkeringstiltag i de mindre kommuner - muligheder og effekter

Parkeringstiltag i de mindre kommuner - muligheder og effekter Parkeringstiltag i de mindre kommuner - muligheder og effekter Af Civilingeniør Anette Enemark Transportrådet/TetraPlan A/S Parkeringstiltag er tilsyneladende er et meget følelsesbetonet og samtidig meget

Læs mere

Godkendelse af parkeringsstruktur - Aalborg Midtby

Godkendelse af parkeringsstruktur - Aalborg Midtby Punkt 6. Godkendelse af parkeringsstruktur - Aalborg Midtby 2016-021875 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der etableres en ny parkeringsstruktur i Aalborg

Læs mere

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu?

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? Workshop, p-møde (Grøn er dem, der er markeret som mest vigtige) Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? - Beboere kan ikke parkere i eget område - Eksisterende parkeringsmuligheder

Læs mere

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 v/ Steffen Arnbo Nielsen Aarhus i tal Aarhus i dag Ca. 191.000 arbejdspladser Ca. 341.000 indbyggere Ca. 45.000 studiepladser Aarhus i 2030

Læs mere

PARKERINGSANALYSE OMKRING SJÆLLANDSGADE 4. SEPTEMBER 2018 TEKNISK NOTAT

PARKERINGSANALYSE OMKRING SJÆLLANDSGADE 4. SEPTEMBER 2018 TEKNISK NOTAT PARKERINGSANALYSE OMKRING SJÆLLANDSGADE TEKNISK NOTAT 4. SEPTEMBER 2018 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk www.hougaardtrafik.dk INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget Navn på tema: Betalingsparkering i forhold til ny lovgivning alternativ A-E. Alternativ A Drift 1.124 2.214 2.214 2.214 I alt 1.124 2.214 2.214 2.214 Alternativ B Drift 708 1.798 1.798 1.798 I alt 708

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

Parkeringsanalyse i Haderslev

Parkeringsanalyse i Haderslev Haderslev Kommune Parkeringsanalyse i Haderslev Rapport Maj 2010 COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Haderslev Kommune Parkeringsanalyse i Haderslev Rapport

Læs mere

1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen.

1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen. Side 1 1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen. Figur 1 Det røde ramme angiver afgrænsningen af det område der er medtaget i denne sag. Tegnforklaring til kortet ovenfor: Rød streg: Afgrænsning af området.

Læs mere

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag Punkt 1 til Teknisk Udvalgs møde Mandag 9. marts 2015 05-03-2015 Side 1 af 5 Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum Sagen blev behandlet på Teknisk Udvalgs møde den 26. januar 2015. Udvalget

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo UDKAST Østervej Parkering NOTAT 25. september 2017 adp/tvo 1 Baggrund modtager løbende borgerhenvendelser vedrørende de trafikale forhold på Østervej i Glostrup. Disse omhandler primært manglende parkeringskapacitet

Læs mere

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE PROJEKTNR. A087945

Læs mere

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til:

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: Notat Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: 06-06-2017 Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: 1 Indledning For at kortlægge parkeringsbehovet i forbindelse med ombygningen

Læs mere

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02 Notat Dato: 2.1.18 Projekt nr.: 18-1 T: +4 2429 4912 E: mdh@moe.dk Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret Emne: Parkeringsanalyse Notat nr.: 1 Rev.: 2 Fordeling: Jonas Jørgensen Herlev Kommune

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 96895 Brevid. 1219799 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 4. april 2011 Parkeringsstrategien

Læs mere

Fremtidig planlægning

Fremtidig planlægning Parkeringsforhold, Silkeborg midtby 10. september 2012 Med kommuneplan 2009 vedtog Byrådet, at der skal skabes mere liv i Silkeborg Bymidte. Derfor er der skabt et planlægningsgrundlag, som gør det muligt

Læs mere

Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune

Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune 16. februar 2017 Side 1 af 7 Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune Venstre i Aarhus Kommune har fremsendt en 10 dages forespørgsel vedrørende parkeringsforhold i Aarhus. I forespørgslen

Læs mere

Parkeringsanalyse for Ballerup Bymidte

Parkeringsanalyse for Ballerup Bymidte Parkeringsanalyse for Ballerup Bymidte August 2005 Rambøll Nyvig as - helhedsorienteret trafik- og byplanlægning 1 Indledning Rambøll Nyvig har i 1990 foretaget en parkeringsanalyse i Ballerup Bymidte.

Læs mere

Undersøgelse om parkeringsforholdene for virksomheder i Vanløse

Undersøgelse om parkeringsforholdene for virksomheder i Vanløse Undersøgelse om parkeringsforholdene for virksomheder i Vanløse - Herunder parkeringsmuligheder for virksomhedens medarbejdere og kunder STANDARD RAPPORT Samlet status over distribuerede og besvarede spørgeskemaer:

Læs mere

1. Marielyst. Tegnforklaring til kortene ovenfor: Blå markering: Offentlig ejet parkeringsplads. Sort markering: Privat ejet parkeringsplads.

1. Marielyst. Tegnforklaring til kortene ovenfor: Blå markering: Offentlig ejet parkeringsplads. Sort markering: Privat ejet parkeringsplads. Side 1 1. Marielyst. Figur 1 Parkeringspladser i nordlig del af Marielyst, Sillestrup og Elkenøre. Tegnforklaring til kortene ovenfor: Blå markering: Offentlig ejet parkeringsplads. Sort markering: Privat

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Kommune. Oktober 2007

Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Kommune. Oktober 2007 Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Kommune Oktober 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND 3 2 NUVÆRENDE PARKERINGSFORHOLD I SVENDBORG BYMIDTE 4 3 TIDLIGERE GENNEMFØRTE PARKERINGSANALYSER

Læs mere

Se afgrænsningen her:

Se afgrænsningen her: Borgerpanelets input til høringssvar for forslaget om: Tidsbegrænset parkering omkring Fuglekvarteret og Lygten Teknik - og Miljøudvalget har vurderet et behov for at indføre zoner med tidsbegrænset parkering

Læs mere

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Konklusioner, vurderinger og anbefalinger fra ICP, Institut for Center-Planlægning, februar 2016 Dramatisk fald i antallet af handelsbyer i Danmark I de kommende

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Vedtaget af Roskilde Byråd den 19. marts 2013 Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 2. maj 2013 Parkeringsstrategien er led i et samlet udviklingsprogram for Roskilde

Læs mere

Endelig afgørelse Klage over Københavns Kommunes afslag på etablering af privat parkeringskontrol og nedtagning af skiltning med tidsbegrænsning.

Endelig afgørelse Klage over Københavns Kommunes afslag på etablering af privat parkeringskontrol og nedtagning af skiltning med tidsbegrænsning. Dato 20. december 2017 Sagsbehandler Lene Merete Priess Mail lemp@vd.dk Telefon +45 7244 3209 Dokument 17/13479-12 Side 1/8 Endelig afgørelse Klage over Københavns Kommunes afslag på etablering af privat

Læs mere

Parkering på Frederiksberg. - Hvem, hvor og hvad skal det koste?

Parkering på Frederiksberg. - Hvem, hvor og hvad skal det koste? Parkering på Frederiksberg - Hvem, hvor og hvad skal det koste? Kære Frederiksberg-borgere og virksomheder, I de senere år er det blevet vanskeligere at finde en parkeringsplads på Frederiksberg. Det skyldes

Læs mere

Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 205101 Brevid. 1561659 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Godkendelse af parkeringsstrategi og frigivelse af rådighedsbeløb

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

Det medfører et samlet krav om at etablere 207 parkeringspladser på området.

Det medfører et samlet krav om at etablere 207 parkeringspladser på området. UDKAST Arkitema Udvikling af Lygten Vurdering af parkeringsbehov NOTAT 13. december 2017 TVO/JKD 1 Indledning DSB Ejendomme og Bispebjerg Kollegie påtænker at udvikle det ubebyggede område ved Lygten til

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Resumé: Statsforvaltningen fandt ikke grundlag for at antage, at en af Dragør Kommune påtænkt parkeringsordning vil være i strid med 107, stk. 2,

Læs mere

Notatark. Bilag TMU den 16. april Eksisterende parkeringsudbud. Fremtidigt parkeringsudbud. Dato: Parkeringsstrategi for Hjørring midtby

Notatark. Bilag TMU den 16. april Eksisterende parkeringsudbud. Fremtidigt parkeringsudbud. Dato: Parkeringsstrategi for Hjørring midtby Side 1 af 6 Dato: 2012 Overskrift: Notat udfærdiget af: Parkeringsstrategi for Hjørring midtby Teknik og Miljøområdet Eksisterende parkeringsudbud Der er i dag ca. 2.400 offentligt tilgængelige p-pladser

Læs mere

Bilag 2: Dialog med Lokaludvalg om forslag til ændring af tidsbegrænsede parkeringszoner

Bilag 2: Dialog med Lokaludvalg om forslag til ændring af tidsbegrænsede parkeringszoner KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 16. januar 2019 Bilag 2: Dialog med Lokaludvalg om forslag til ændring af tidsbegrænsede parkeringszoner Følgende seks Lokaludvalg,

Læs mere

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade 1 2000 Frederiksberg Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 7244 3333 Fax 3393 4212 vd@vd.dk www.vejdirektoratet.dk SE 60729018 Giro

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PARKERINGSANALYSE RØNNE 2012

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PARKERINGSANALYSE RØNNE 2012 Til Bornholms Regionskommune Dokumenttype Rapport Dato Marts 13 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PARKERINGSANALYSE RØNNE 12 1 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PARKERINGSANALYSE RØNNE 12 Revision V Dato 5-3-13 Udarbejdet

Læs mere

Parkeringsstrategi P

Parkeringsstrategi P Parkeringsstrategi P Indholdsfortegnelse Forord 4 Resume - Parkeringsstrategiens hovedpunkter 5 Indledning 6 Parkeringsstrategier i andre storbyer 7 Formål 8 Målsætninger 9 Status på parkeringsområdet

Læs mere

Parkeringsstrategi for Køge bymidte

Parkeringsstrategi for Køge bymidte Parkeringsstrategi for Køge bymidte 2012 Parkeringsstrategi for Køge bymidte 2012 Teknik- og Miljøforvaltningen Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Tlf. 56 67 67 67 tmf@koege.dk 2 Behovet for en parkeringsstrategi

Læs mere

Parkeringsplanlægning i Aalborg Midtby. Gruppe 2 Vej og Trafikteknik 8. semester Aalborg Universitet Torsdag d. 8/6-2006

Parkeringsplanlægning i Aalborg Midtby. Gruppe 2 Vej og Trafikteknik 8. semester Aalborg Universitet Torsdag d. 8/6-2006 Parkeringsplanlægning i Aalborg Midtby Gruppe 2 Vej og Trafikteknik 8. semester Aalborg Universitet Torsdag d. 8/6-2006 Titel: Parkeringsplanlægning i Aalborg Midtby Institut for Samfundsudvikling og

Læs mere

Parkeringshenvisning

Parkeringshenvisning Aalborg Universitet Juni 2007 Parkeringshenvisning - Evaluering af tre eksempelbyer Randers Holstebro Viborg Bilagsrapport Vej- og Trafikteknik 10. semester 1 2 Indholdsfortegnelse A. Baggrundsteori...5

Læs mere

Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering

Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering november 2017 Via Trafik Søvej 13B DK-3460 Birkerød via@viatrafik.dk www.viatrafik.dk 2 Indledning BAGGRUND I den politiske aftale om en moderne jernbane

Læs mere

Udtalelse. Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål

Udtalelse. Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål 1. Konklusion Venstre Byrådsgruppe

Læs mere

NOTAT. 1. Cykelparkering til Bella Center og Bella Sky

NOTAT. 1. Cykelparkering til Bella Center og Bella Sky NOTAT Projekt Bellakvarter Kunde Bellakvarter/BC Hospitality Group Dato Oktober 2018 Fra Rambøll Mobilitet og Trafikplanlægning 1. Cykelparkering til Bella Center og Bella Sky I forbindelse med udviklingen

Læs mere

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 17. august 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Opførelse af P-hus med

Læs mere

Flemming Rasmussen, Peter E. Nielsen, Bahram Dehghan

Flemming Rasmussen, Peter E. Nielsen, Bahram Dehghan Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato 10. november 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Flemming Rasmussen, Peter E. Nielsen, Bahram Dehghan Stedfortræder Medlemmer Lars Mejlvang Møller (V) -

Læs mere

City Parkeringsservice klarer effektivt dette problem.

City Parkeringsservice klarer effektivt dette problem. Vi udfører parkeringskontrol på private parkeringspladser Erfaringer viser desværre, at mange ikke har den mindste respekt for private parkeringspladser. Alt for mange kører ind på private områder, og

Læs mere

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015 PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015 INTRODUKTION 2 Baggrund og formål Frederiksberg Kommune ønsker at udnytte parkeringsmulighederne bedst muligt til glæde for borgere og besøgende. Derfor har Frederiksberg

Læs mere

Bilag 3: Udfordringer med parkering i Nordvest, Valby og på Islands Brygge

Bilag 3: Udfordringer med parkering i Nordvest, Valby og på Islands Brygge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 3: Udfordringer med parkering i Nordvest, Valby og på Islands Brygge Nordvest ved Fuglekvarteret og Lygten Området oplever

Læs mere

P-aftale 2011 aftalens elementer

P-aftale 2011 aftalens elementer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering Bilag 2 P-aftale 2011 aftalens elementer Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Konservative, Venstre og Dansk Folkepart indgik den

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND Oktober 2010 Indhold Indledning 2 Bestemmelser 3 Formål og anvendelsesområder 3 Anvendelse 3 Parkeringspladskrav 3 Beregning af bidrag 3 Betaling 4 Klage 4 Lovhjemmel 4 Ikrafttrædelse

Læs mere

Baggrunden herfor er Borgerrepræsentationens beslutning 28. november 2013, hvor følgende ændringsforslag til medlemsforslag blev vedtaget:

Baggrunden herfor er Borgerrepræsentationens beslutning 28. november 2013, hvor følgende ændringsforslag til medlemsforslag blev vedtaget: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 1. Erhvervsparkering. Analyse og handlemuligheder Indhold Erhvervsparkering. Analyse og handlemuligheder... 1 Baggrund... 1

Læs mere

Artikel. P-henvisning

Artikel. P-henvisning Artikel P-henvisning Rambøll Nyvig Notat nr. 1 Til Vejforum Fra RA Rambøll Danmark as Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark T: +45 4575 3600 D: +45 4574 3620 M: +45 2013 6182 F: +45 4576 7640 ra@nyvig.dk www.nyvig.dk

Læs mere

P a rk ering i S v end b org

P a rk ering i S v end b org P a rk ering i S v end b org P a rk ering sstruk tur og p a rk ering sp olitik U d a rb ejd et a f S v en A lla n J ensen a s for S v end b org Kom m une Version 2.0 / TKL 1 I d e t fø lg e n d e e r d

Læs mere

Ballerup Kommune Parkeringsanalyse i Baltoppen

Ballerup Kommune Parkeringsanalyse i Baltoppen Ballerup Kommune Parkeringsanalyse i Baltoppen Juli 2006 Rambøll Nyvig as - helhedsorienteret trafik- og byplanlægning Indhold 1. Baggrund... 3 2. Sammenfatning og konklusion... 3 3. Eksisterende forhold

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Notat. 1 Indledning. Parkeringsanlæg i Svendborg. Sag: Trafikale konsekvenser. Emne: Klaus Johannesen. Til: Jakob Høj. Fra: Notatnummer:

Notat. 1 Indledning. Parkeringsanlæg i Svendborg. Sag: Trafikale konsekvenser. Emne: Klaus Johannesen. Til: Jakob Høj. Fra: Notatnummer: Notat Sag: Emne: Til: Fra: Parkeringsanlæg i Svendborg Trafikale konsekvenser Klaus Johannesen Jakob Høj Notatnummer: 2479171.2 Rev.: B. juni 6 Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: JaH AR JaH 1 Indledning

Læs mere

NOTAT OM KOLDING KOMMUNES MULIGHEDER FOR AT ANVENDE PRIVAT PARKERINGSKONTROL MV.

NOTAT OM KOLDING KOMMUNES MULIGHEDER FOR AT ANVENDE PRIVAT PARKERINGSKONTROL MV. ANDERS VALENTINER-BRANTH ADVOKAT HENRIK SAUER ADVOKAT FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TEL +45 33 11 45 45 FAX +45 33 11 80 81 AVB@NNLAW.DK HS@NNLAW.DK 17. SEPTEMBER 2018 REF. 67.803 NOTAT OM KOLDING

Læs mere

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Februar 2016

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Februar 2016 PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Februar 2016 Introduktion Baggrund og formål Frederiksberg Kommune ønsker at udnytte parkeringsmulighederne bedst muligt til glæde for borgere og besøgende. Derfor bad Frederiksberg

Læs mere

Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3

Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3 , Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3 Debatoplægget har været i høring fra den 15. maj 2018 til den 29. maj 2018 Ved høringsfristens

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat Region Nordjylland Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget Holdepladser for turistbusser i det centrale København I Budget 2017 (H15) fremgår at terrorsikringen

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status Vedrørende: Parkering i Randers Centrum Sagsnavn: Parkering, diverse planlægning Sagsnummer: 05.09.00-P00-1-13 Skrevet af: Rune Asmussen E-mail: ra@randers.dk Forvaltning: Veje og Bygninger Dato: 28-01-2014

Læs mere

Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET

Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET 87.000 borgere - vokser med 700 pr. år en procentvækst på niveau med Storkøbenhavn og Aarhus Er i top 3 for vækst i arbejdspladser siden

Læs mere

Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats

Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 1 Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats Arbejdet med at skabe rum til betjening af turister,

Læs mere

Betalingsparkering på sygehusenes parkeringsarealer

Betalingsparkering på sygehusenes parkeringsarealer Område: Økonomi Udarbejdet af: Hanne D. Larsen Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Hanne.D. Larsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 11/24485 Telefon: 76631463 Dato: 12. december 2011 Betalingsparkering på

Læs mere

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 Steffen Arnbo Nielsen, Mobilitet, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 Steffen Arnbo Nielsen, Mobilitet, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

DEBATOPLÆG OM PARKERING I HJØRRING

DEBATOPLÆG OM PARKERING I HJØRRING DEBATOPLÆG OM PARKERING I HJØRRING TEMAER Status, overblik og udvikling Parkeringsvagt Betaling Monitorering Kommunikation Oplæg til tidsplan Baggrund: Byens erhverv: ønsker større flow ikke bekymret for

Læs mere

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås.

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 06-10-2014 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2014-0124284 Dokumentnr. 2014-0124284-17 Orientering vedrørende administration af delebilsordningen

Læs mere

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR BEFÆSTIGELSE OG AFLEDNING AF REGNVAND DOK. NR. : 29153-11 AF 16. FEBRUAR 2011 SAGS NR.: 11/5483 SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR til Lokalplan 3.1-4 og Kommuneplantillæg nr. 3 Møllebakken, Tommerup

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Parkering i Musicon. Plan og retningslinjer

Parkering i Musicon. Plan og retningslinjer Parkering i Musicon Plan og retningslinjer 2 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 4 1.1 Formål... 4 2. Parkeringspladser - hvor og hvor mange?... 5 2.1 Normer for bilparkering... 5 2.2 Dobbeltudnyttelse...

Læs mere

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY JUNI 2017 ALBERTSLUND KOMMUNE PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ALBERTSLUND

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Bymidte. September 2008

Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Bymidte. September 2008 Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Bymidte September 2008 Strategi- og handlingsplan for parkering i Svendborg Bymidte 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND 3 2 FORSLAG TIL HANDLINGSPLAN

Læs mere

Information om samarbejdet i forbindelse med parkeringsservice fra DinParkering!

Information om samarbejdet i forbindelse med parkeringsservice fra DinParkering! Side 1 af 6 Information om samarbejdet i forbindelse med parkeringsservice fra! Kære Beboere i Vinkelhuse 1-53, 2770 Kastrup, Bestyrelsen har indgået samarbejde om parkeringsservice og -kontrol med opstart

Læs mere

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS Parkeringsstrategien for Roskilde bymidte blev drøftet på byrådsmødet den 19. marts 2013. Baggrunden for strategien er byrådets ønske om at styrke bymidten som hele kommunens

Læs mere

Parkeringsområdet er et masseforvaltningsområde, hvor der træffes tusindvis af afgørelser.

Parkeringsområdet er et masseforvaltningsområde, hvor der træffes tusindvis af afgørelser. VEJFORUM 2014 NYT PÅ PARKERINGSOMRÅDET Advokat Anders Valentiner-Branth og advokat Henrik Sauer 3. december 2014 side 2 Hvorfor have et administrationsgrundlag? Parkeringsområdet er et masseforvaltningsområde,

Læs mere

Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg

Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Parkeringsanalyse November 8 COWI A/S Thulebakken 34 Aalborg Telefon 99 36 77 Telefax 99 36 77 1 wwwcowidk Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Parkeringsanalyse

Læs mere

Parkeringsnormer 2018

Parkeringsnormer 2018 UDKAST Glostrup Kommune 12.11.2018 chs/tvo Parkeringsnormer 1 Indledning Glostrup Kommune fik i 2014 udarbejdet en parkeringspolitik og parkeringsstrategi for hele kommunen. Parkeringspolitikken indeholdt

Læs mere

Parkeringsanalyse Kolding Midtby

Parkeringsanalyse Kolding Midtby Kortlægning og vurdering af parkeringsbehov Januar 2019 Udarbejdet af: Jakob Høj, Ida Marie Østergaard Kontrolleret af: Magnus Hedengran Godkendt af: Jakob Høj Dato: 30.01.2019 Version: 1 Projekt nr.:

Læs mere

Fraværende: Ulrik Sand Larsen og Christian Kaastrup. Morten Petersen gik kl. 15.45 og deltog kun i behandlingen af pkt. 1.

Fraværende: Ulrik Sand Larsen og Christian Kaastrup. Morten Petersen gik kl. 15.45 og deltog kun i behandlingen af pkt. 1. Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Miljø og Teknik og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag Kl. 14:00 Mødelokale 1, Svendborgvej 135, V. Skerninge Deltagere: Flemming Madsen, Jesper Kiel,

Læs mere

Baggrund De private fællesveje E vej, J vej, del af R vej og del af Re vej ligger på ejendommen matr.nr U Kvarter.

Baggrund De private fællesveje E vej, J vej, del af R vej og del af Re vej ligger på ejendommen matr.nr U Kvarter. Dato 4. juli 2014 Dokument 14/03258 Side Afgørelse - Klage over indførelse af parkeringszone i området Re vej, E vej, J vej, R vej og T vej 44-66 Vejdirektoratet har behandlet din klage af 2. marts 2014,

Læs mere