FORSLAG TIL SKYBRUDSPROJEKTER 2016 PROJEKT ID PROJEKT NAVN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORSLAG TIL SKYBRUDSPROJEKTER 2016 PROJEKT ID PROJEKT NAVN"

Transkript

1 FORSLAG TIL SKYBRUDSPROJEKTER 2016 PROJEKT ID PROJEKT NAVN AM1D AM21 AM43 BIR IB3 IB7 KV4 KV38 KV78 NO16 NO21 OS1 OS9 OS10 VEL20 VEL42 Amagerbanen Remiseparken Amagerbrogade Fuglekvarteret Vest Gothersgade Sti ved Nyboder Skole Husumvænge Folehaven Scandiagade De gamles by De Indre Søer Strandboulevarden Østerbrogade Carl Nielsens Allé Rantzausgade Ørnevej-Glentevej-Nordre Fasanvej

2 AM1D Vandopland Amager Amagerbanen. Vermlandsgade til Prags Boulevard Amagerbanen (AMID) er aktuel fordi der skal laves en ny cykelsti og der skal bygges boliger ved Faste Batteri. Hvis ikke projektet startes op nu kan der ikke ikke afledes vand fra Amagerbrogade og Vermlandsgade. AM1D er en forsinkelsesvej, der etableres på Amagerbanen langs med Uplandsgade mellem Vermlandsgade og Prags Boulevard. Hovedfunktionen for AM1D er at forsinke og bortlede vand på overfladen. Projektet aflaster et mellemrisikoområde. AM1D er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere ved skybrud, når alle områdets projekter er etablerede. Amagerbanen går gennem et ældre industriområde, der er under omdannelse til boligområde. - Alternativ 6,2 mio. kr. - Traditionel 21,8 mio. kr.

3 AM21 Delvandopland Amager Vest Remiseparken samt stierne i Urbanplanen Remiseparken (AM21), er et grønt område i urbanplanen. Det er planlagt en fornyelse af Remiseparken, der kan få et ekstra løft med skybrudsløsningen i form af en sø. Hvad består løsningen af? I området omkring Remiseparken og Stierne, etableres flere kombinerede skybruds- og forsinkelsesveje på samlet set m. samt en forsinkelsesplads i Remiseparken, og en på det offentlige grønne fællesareal, der ligger mellem Dyveke Skole og daginstitutionen Østen for solen. Projektet aflaster et mellemrissikoområde. AM21 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere mod oversvømmelser fra skybrud, når alle områdets projekter er etablerede. Området karakter Områderne som projektet sikrer mod skybrud anvendes hovedsageligt til boligformål med etagerbyggeri og villakvarterer samt institutioner og detailhandel. - Alternativ 8,8 mio. kr. - Traditionel 72,0 mio. kr.

4 AM43 Delvandopland Amager Øst Amagerbrogade, strækningen Øresundsvej til Stadsgraven Projektudviklingen af Amagerbrogade (AM43)er igang. Projektet skaber bl.a. bedre plads til fodgængere og cykelister. Amagerbrogade er det højeste sted på Amager og udgør derfor en central del af skybrudssikringen på Amager. Hydraulik og løsningens udformning På Amagerbrogade etableres en skybrudsvej. Amagerbrogade er det højeste sted på Amager, og danner dermed vandskellet i det hydrauliske system på Amager. Skybrudsvejen afleder til Stadsgraven. Risiko/behov for løsningen Projektet aflaster et mellemrissikoområde. AM43 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Amagerbrogade er en strøggade med detailhandel og boliger. - Alternativ 30,0 mio. kr. - Traditionel 40,6 mio. kr.

5 BIR Delvandopland Lersøgrøften Fuglekvarteret Vest Projektet er placeret i det udsatte byområde Nordvest, hvor der er igangsat et områdeløft, hvor der i 2016 sker en projektering af Stærevej. Hovmestervej (BIR 6.3, 6.4) kan endvidere spille sammen med HOFOR`S konvertering af dampledninger. Skybrudsveje, forsinkelsesveje og nogle mindre forsinkelsespladser etableres i Fuglekvarteret Vest fra Ørnevej og Møntmestervej til Rentemestervej. På Tuborgvej, Tagensvej, Frederiksborgvej og Hovmestervej etableres kombinerede skybruds- og forsinkelsesveje. Projektet aflaster et højrisikoområde BIR 5.5, 6.3 og 6.4 er en del af en samlet løsning for opstrøms områder, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Området karakter Området er et boligområde, Rentemestervej er et tidligere industriområde, der både indeholder boliger og erhverv. - Alternativ 28,9 mio. kr. - Traditionel 151,0 mio. kr.

6 IB3 Delvandopland Indre By Nord Gothersgade På Gothersgade (IB3) skal skybrudssikringen, i form af terrænregulering, tænkes sammen med arbejdet til forpladser til metroen for cityringen på Kgs. Nytorv. Hvis ikke projektet gennemføres vil Frederiksstaden forsat blive oversvømmet ved skybrud. Skybrudssikring sker ved at etablere en skybrudsvej på Gothersgade over Kongens Nytorv til Nyhavn. Projektet består i at sikre, at vandet ikke løber ind ad sidegaderne Kronprinsessegade, Store Kongensgade og Bredgade ved at foretage reguleringer i terrænet, og i at sikre passage til Nyhavnskanalen ved pladsen med ankeret. Projektet aflaster et højrisikoområde. IB3 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Området er karakteriseret ved boliger, serviceerhverv og detailhandel - Alternativ 3,0 mio. kr. - Traditionel 30,0 mio. kr.

7 IB7 Delvandopland Indre By Nord Sti ved Nyboder Skole IB7 skal tænkes sammen med projektforslag for renovering af Den Frie Udstillingsbygning, nytænkning af den eksisterende have, herunder det grønne areal, der grænser op til Hotel Østerbro, samt sti ved Nyboder skole (IB7). Hotellet har været oversvømmet to gange i forbindelse med skybrud i 2011 og Gennemføres projektet ikke er der forsat høj risiko for oversvømmelse ved skybrud. Stien, der løber mellem Hotel Østerport og Nyboder Skole omformes, så den i tilfælde af skybrud vil fungere som en 200 m skybrudsvej med supplerende ledning. Projektet aflaster et højrisikoområde. Projektet skybrudssikre et erhvervsområde, der er indkredset med rødt på kortet, med en skole, en udstillings bygning, et hotel mv., men er ikke en del af en stor samlet løsning for et opstrøms område. Området er karakteriseret ved institutioner og erhverv, samt park. - Alternativ 3,3 mio. kr. - Traditionel 4,4 mio. kr.

8 KV4 Delvandopland Harrestrup Å Husumvænge Der skal som et led i områdefornyelsen etableres en cykelsti. I 2016 gennemføres et udbud på cykelstien. Husumvænge (KV4) sikrer at skybrudssikringen kan indgå i kommende udbud af anlægsarbejde til cykelsti. I det grønne område mellem Husum Skole og Frederikssundsvej etableres forsinkelsespladsen Husum Vænge. Projektet aflaster et lavrisikoområde. KV4 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Husumvænge er karakteriseret ved almene boliger. - Alternativ 17,9 mio. kr. - Traditionel 60,0 mio. kr.

9 KV38 Delvandopland Harrestrup Å Folehaven Folehaven (KV38), skybrudssikringen kan indgå i områdets aktuelle projekter, henholdsvis, vejrenovering, supercykelstien Ishøjruten og arbejdet med udviklingen af en grøn støjvæg der kan sikre opsamling af tagvand. På Folehaven etableres en m lang kombineret skybruds- og forsinkelsesvej med grønne bede og kanaler. Projektet aflaster et lavrisikoområde. KV38 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Folehaven er en indfaldsvej med nærtliggende boligområder. - Alternativ 25,0 mio. kr. - Traditionel 29,0 mio. kr.

10 KV78 Delvandopland Teglholmen Scandiagade I forbindelse med Områdefornyelsen er der sammen med Realdania ved at blive udarbejdet et projekt med en ny grøn aktivitetspark. Der skal endvidere gennemføres et projekt med ny kørebanebelægning. Endelig er et nyt Sikker skolevej -projekt undervejs. På Scandiagade etableres en kombineret skybruds- og forsinkelsesvej på 600 m med supplerende ledning. Projektet aflaster et mellemrisikoområde. KV78 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre personers hjem Området er karakteriseret ved almene boliger, erhverv og institutioner, herunder en skole. - Alternativ 23,5 mio. kr. - Traditionel 31,5 mio. kr.

11 NO16 Vandopland Nørrebro De gamles by I De Gamles By (NO16) er der planlagt en række anlægsprojekter, herunder anlæg af en sansehave, og en cykelsti, som skybrudsprojektet skal spille sammen med. Skybrudsprojektet kan give området et grønt løft og indrette område, så det kan anvendes til at indhente erfaringer med at indrette et område, så det kan anvendes til genoptræning og aktivering af ældre I De Gamles By etableres der grønne tage, grønne veje og p-pladser med et forsinkelseselement. Vejene skal således indrettes, så de kan forsinke og eventuelt nedsive den daglige regn i for eksempel regnbede, grøfter og gennem permeable belægninger. I afgrænsede områder mellem vejene integreres lokal afledning af skybrudsvand i form af eksempelvis vejbede og grønne tage, dvs. at vandet forsinkes og evt. nedsives. Projektet aflaster et mellemrisikoområde. NO16 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Det er et område med institutioner - Alternativ 5,5 mio. kr. - Traditionel 11,8 mio. kr.

12 NO21 Vandopland Nørrebro De Indre Søer Kastellet har været oversvømmet ved skybrud og der er ønsker fra Forsvaret om at igangsætte skybrudssikring. Der er endvidere igangsat arbejde med ny lokalplan for Sølund. De Indre Søer (NO21), berører lokalplanarbejdet, da vandet ledes fra De Indre Søer og videre til Kastellet. Der etableres en forsinkelsesplads i De Indre Søer, ved at udnytte søernes nuværende kapascitet. Projektet består i at søbredderne restaureres og to nedstrøms ledninger samt det endelige udløb til Københavns Havn opgraderes. Således sikres det at eventuelet overskydende regnvand kan ledes videre ud i havnen, så det ikke oversvømmer områderne ned til De Indre Søer. Projektet aflaster et højrisikoområde. NO21 er en del af en samlet løsning for et stort opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Området rummer store dele af Nørrebro med boliger og rekreative områder. De Indre Søer danner i dag rammen om et velfungerende byrum. Forvaltningen forventer derfor ikke at udarbejde budgetnotat til Budget 16 for yderligere byrumsforbedringer. - Alternativ 34,2 mio. kr. - Traditionel 618,0 mio. kr.

13 OS1 Delvandopland Indre Østerbro Strandboulevarden HOFOR igangsætter projektering af skybrudsledning under overfalden, der skal lede skybrudsvand til havnen. Det aktualiserer skybrudssikring og byrumsforbedringer på Strandboulevarden (OSI). På Strandboulevarden mellem Bogensegade og Arendalsgade omformes vejen, så den får funktioen af en m lang kombineret skybruds- og forsinkelsesvej med underliggende skybrudsledning. Projektet tager form af et grønt parkstrøg i vejens østvendte side, der i tilfælde af både skybrud og hverdagsregnshændelser forsinker og bortleder regnvand. Projektet aflaster et højrisikoområde. OS1 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Området er karakteriseret ved etagebyggeri og detailhandel. Der er mulighed for at skabe et nyt sammenhængen byrum. Det aktualiserer yderligere byrumsforbedringer. Forvaltningen forventer derfor at lave et budgetnotat til Budget 16 med forslag om etablering af et helt nyt byrum med fokus på byliv og det grønne. Strandboulevarden er både lang og bred, så der bliver tale om et stort nyt byrum med byrumsforbedringer på op til 180 mio. kroner. - Alternativ 111,4 mio. kr. - Traditionel 143,8 mio. kr.

14 OS9 Delvandopland Ydre Østerbro Østerbrogade, strækningen Jagtvej til Svanemølle station HOFOR går i gang med projektering af en af de større skybrudsledninger under overfalden, der skal lede vandet til havnen. Det aktualiserer skybrudsprojektet på Østerbrogade (OS9), der er blandt de første veje, der kan kobles på skybrudsledningen. På Østerbrogade, på stærkningen mellem Jagtvej og Svanemøllen Station. omformes vejen så den i tilfælde af skybrud kan fungere som 720 m lang skybrudsvej. Projektet aflaster et højrisikoområde. OS9 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Området er karakteriseret som boligområde og detailhandelsgade. Der er behov for yderligere byrumsforbedringer, der kan tænkes sammen med den planlagt helhedsgenopretning af Østerbrogade, cykelstiprojekter mv. Forvaltningen forventer derfor at udarbejde et budgetnotat til Budget 16 om et strøggadeprojekt med fokus på byliv, cykler, busser og fodgængere. Budgetnotatet vil tage udgangspunkt i Lokaludvalg Østerbros tidligere idéer til et samlet strøggadeprojekt. Byrumsforbedringerne i et samlet strøggadeprojekt udgør op til 50 mio. kroner. - Alternativ 10,0 mio. kr. - Traditionel 21,3 mio. kr.

15 OS10 Delvandopland Ydre Østerbro Carl Nielsens Allé Carl Nielsens Allé (OSI0), hvor skybrudssikringen skal spille sammen med de skybrudsledninger HOFOR anlægger. På den del af Carl Nielsens Allé der støder op til Østerbrogade samt Johan Svendsensvej omformes vejene så de danner en 160 m sammenhængende kombineret skybruds- og forsinkelsesvej, der i tilfælde af skybrud kan lede regnvandet hen til den store skybrudstunnel der ligger under gasværksgrunden. Projektet aflaster et højrisikoområde. OS10 er en del af en samlet løsning for det opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Området er karakteriseret af etagebyggeri. Der er behov for yderligere byrumsforbedringer, der kan tænkes sammen med HOFORs anlægsarbejder. Forvaltningen forventer derfor at udarbejde et budgetnotat til Budget 16 vedr. byrumsforbedringer på 5-6 mio. kroner. - Alternativ 2,6 mio. kr. - Traditionel 3,9 mio. kr.

16 VEL20 Delvandopland Assistents Kirkegård Rantzausgade I forbindelse med det igangværende områdeløft er der planlagt en cykelsti og der skal ske en helhendsgenopretning af gaden. I Rantzausgade (VEL20) skal skybrudssikringen tænkes med kommende udbud i forbindelse med cykelstien og helhedsgenopretningen. Rantzausgade omformes så gaden kan fungerer som en forsinkelsesvej, der vil tilbagholde, nedsive og forsinke regnvand i tilfælde af skybrud såvel som hverdagsregn. Dermed hindres vandet i at oversvømme mere følsomme områder. Forsinkelsen kan opnåes ved at etablere en blading af regnbede langs med vejen og permeable belægninger på p-pladser i gaden. Projektet aflaster et højrisikoområde. VEL20 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Området er karakteriseret af etagebyggeri, samt detailhandel. Der er afsat midler til trafiksanering. Hvis der skal skabes byrumsforbedringer er der behov for at afsætte 3-5 mio. kr. til yderligere byrumsforbedringer, fx i form af mindre pladsdannelse i forbindelse med anlæg af cykelstien. Forvaltningen forventer derfor at udarbejde et budgetnotat vedr. byrumsforbedringerne. - Alternativ 3,0 mio. kr. - Traditionel 5,0 mio. kr.

17 VEL42 Delvandopland Bispeengbuen Ørnevej-Glentevej-Nordre Fasanvej Der er et igangværende Områdeløftprojekt ved Ørnevej-Glentevej-Nordre Fasanvej (VEL42), som skybrudssikringen kan tænkes sammen med. På Ørnevej, Tranevej, Glentevej og Nordre Fasanvej omformes vejene, så de under skybrud vil fungere som en m lang sammenhængede skybrudsvej. På tre områder langs med skybrudsvejen vil der være mulighed for at etablere nogle mindre forsinkelsespladser. Der er tale om området på hjørnet af Vibevej og Ørnevej, det grønne område langs Glentevej mellem Hejrevej og Svanevej og det grønne område mellem Glentevej, Nordre Fasanvej og Ringbanen. Projektet aflaster et højrisikoområde. VEL42 er en del af en samlet løsning for et opstrøms område, der er indkredset med rødt på kortet. Forvaltningen vurdere at skybrudssikringen af området vil sikre indbyggere Området er karakteriseret ved etagebyggeri, samt detailhandel. Der etableres tre nye pladser i forbindelse med skybrudsprojeket. Forvaltning vurderer, at de tre pladser kan etableres for 3-5 mio.kr. - Alternativ 38,5 mio. kr. - Traditionel 64,4 mio. kr.

Vandopland: København Vest og Frederiksberg Vest

Vandopland: København Vest og Frederiksberg Vest Oversigt over skybrudsprojekter beliggende i Vanløse (fra 3 af de 7 vandoplande): Vandopland: København Vest og Frederiksberg Vest KV12 Slotsherrensvej Vest På strækningen fra Husumvej/Ålekistevej til

Læs mere

FORSLAG TIL SKYBRUDSPROJEKTER 2017

FORSLAG TIL SKYBRUDSPROJEKTER 2017 FORSLAG TIL SKYBRUDSPROJEKTER 2017 projekt id KV64 VEL17 VEL22 VEL26 OS16 NO12 BIR7.6 & 7.7 BIR8.4 BIR7.1 AM1C AM20B projektnavn Valbyparken Skt. Jørgens Sø Korsgade og Hans Tavsens Gade Hans Tavsens Park

Læs mere

Fuglekvarteret Vest, BIR5.5 (del 1) og BIR6.3&6.4 (del 2) Projektet består af to delområder del 1 (BIR5.5) og del 2 (BIR6.3&6.4).

Fuglekvarteret Vest, BIR5.5 (del 1) og BIR6.3&6.4 (del 2) Projektet består af to delområder del 1 (BIR5.5) og del 2 (BIR6.3&6.4). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik, Byens Udvikling NOTAT Bilag 2 Beskrivelse af økonomiske korrektioner i skybrudsprojekter Nedenfor beskrives de skybrudsprojekter, hvor der

Læs mere

København og Frederiksberg kommuner på vej mod skybrudssikring. - Oplæg til fællestemasdrøftelse

København og Frederiksberg kommuner på vej mod skybrudssikring. - Oplæg til fællestemasdrøftelse København og Frederiksberg kommuner på vej mod skybrudssikring - Oplæg til fællestemasdrøftelse 1 Spørgsmål til drøftelse Det indstilles, at de to udvalg drøfter de to forskellige alternativer, herunder

Læs mere

Høring af udkast til skybrudspakke 2018 hos Københavns Lokaludvalg frem til d. 30. august 2016.

Høring af udkast til skybrudspakke 2018 hos Københavns Lokaludvalg frem til d. 30. august 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28-06-2016 Følgebrev til Lokaludvalgene Sagsnr. 2016-0261185 Dokumentnr. 2016-0261185-2 Høring af udkast til skybrudspakke 2018 hos Københavns

Læs mere

Oversigt over udvalgte fællesprojekter mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster

Oversigt over udvalgte fællesprojekter mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster Sankt Jørgens Sø (Vandopland: Ladegårdså, Frederiksberg Øst & Vesterbro) Oversigt over udvalgte fælles mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster I masterplan 1 i skybrudskonkretiseringerne

Læs mere

STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING SEPTEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI

STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING SEPTEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING SEPTEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI FORVENTET IBRUGTAGNING - KATEGORI 1 PROJEKTER* Oprindeligt vedtaget tidsplan (n= 360, n2= 10.318) Gældende vedtagne

Læs mere

Bilaget gør status på anlægsporteføljens samlede fremdrift i forhold til strategiens to parametre Ibrugtagning og Økonomi.

Bilaget gør status på anlægsporteføljens samlede fremdrift i forhold til strategiens to parametre Ibrugtagning og Økonomi. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 3 - Status på ibrugtagning og økonomi I den reviderede anlægsstrategi, som blev vedtaget på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 12.

Læs mere

Budget 2016 Klimatilpasning

Budget 2016 Klimatilpasning Teknik- og Miljøforvaltningen Budget 2016 Klimatilpasning Under budgettemaet Klimatilpasning er der udarbejdet følgende budgetnotater: Et skybrudssikret København (cover) - Byrumsforbedringer i skybrudsprojekter

Læs mere

Skybrudssikring af Sankt Annæ Plads

Skybrudssikring af Sankt Annæ Plads Skybrudssikring af Sankt Annæ Plads 2015-2016 Her planlægger vi at adskille regnvand og spildevand i fremtiden og koble regnvandet til skybrudsledningerne under Sankt Annæ Plads. Efter planen skal der

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om projekter med ufinansierede etaper

Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om projekter med ufinansierede etaper KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om projekter med ufinansierede etaper Notatet omhandler de af Teknik- og Miljøudvalgets anlægsprojekter,

Læs mere

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt)

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt) KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 11. september 2018 Bilag 2 Indstilling om styring af anlægsmåltal 2019 Dette bilag indeholder to tabeller med de projekter som tidligere

Læs mere

konkretisering af skybrudsplan østerbro

konkretisering af skybrudsplan østerbro Resumé konkretisering af skybrudsplan østerbro Skybrudsoplandene NH Brønshøj - Husum Bispebjerg ØSTERBRO Nørrebro Ladegårdså VanløseFrederiksberg Vest IndreBYby INDRE Frederiksberg Øst CH Vesterbro Valby

Læs mere

APPENDIX ANALYSER AF EKSISTERENDE FORHOLD [0.1 ] MASTERPLANER, FORSLAG TIL TILTAG [0.2] DELOPLANDE, FORSLAG TIL TILTAG [0.3]

APPENDIX ANALYSER AF EKSISTERENDE FORHOLD [0.1 ] MASTERPLANER, FORSLAG TIL TILTAG [0.2] DELOPLANDE, FORSLAG TIL TILTAG [0.3] APPENDIX VISION OG PRÆSENTATION [0.0] ANALYSER AF EKSISTERENDE FORHOLD [0.1 ] MASTERPLANER, FORSLAG TIL TILTAG [0.2] DELOPLANDE, FORSLAG TIL TILTAG [0.3] EKSEMPLER [0.4] ANALYSER OG BEREGNINGER [0.5] 2

Læs mere

Bilag 4. Politiske aftaler oversigt

Bilag 4. Politiske aftaler oversigt Bilag 4. Politiske aftaler oversigt Budgetaftale 2009 Initiativer til begrænsning af lastbiltrafikken Juni 2011 Januar 2016 55 Koordinering med andre projekter Initiativer til begrænsning af lastbiltrafikken

Læs mere

konkretisering af skybrudsplan østerbro

konkretisering af skybrudsplan østerbro Resumé konkretisering af skybrudsplan østerbro Skybrudsoplandene NH Brønshøj - Husum Bispebjerg ØSTERBRO Nørrebro Ladegårdså VanløseFrederiksberg Vest IndreBYby INDRE Frederiksberg Øst CH Vesterbro Valby

Læs mere

PAKKELØSNING FOR MEDFINANSIERINGSPROJEKTER MED PRIVATE GRUND- OG VEJEJERE

PAKKELØSNING FOR MEDFINANSIERINGSPROJEKTER MED PRIVATE GRUND- OG VEJEJERE PAKKELØSNING FOR MEDFINANSIERINGSPROJEKTER MED PRIVATE GRUND- OG VEJEJERE Vandopland København Vest og Frederiksberg Vest Skybrudsveje Forsinkelsesveje Forsinkelsespladser Grønne veje Skybrudsledninger

Læs mere

11. juni Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om styring af anlægsloft 2018 anlægsprojekter der sættes i bero, juni 2018

11. juni Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om styring af anlægsloft 2018 anlægsprojekter der sættes i bero, juni 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om styring af anlægsloft 2018 anlægsprojekter der sættes i, juni 2018 Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

* * ! " 14-11-2013. Sagsnr. 2013-0166127. Bilag 1 Rådgivernotat. Dokumentnr. 2013-0166127-12. Sagsbehandler Jens Trædmark Jensen

* * !  14-11-2013. Sagsnr. 2013-0166127. Bilag 1 Rådgivernotat. Dokumentnr. 2013-0166127-12. Sagsbehandler Jens Trædmark Jensen Bilag 1 Rådgivernotat 14-11-2013 Sagsnr. 2013-0166127 Dokumentnr. 2013-0166127-12 Sagsbehandler Jens Trædmark Jensen * *! "!! # Københavns Kommunes cykelstrategi Cykelbyen på vej har til formål at skabe

Læs mere

Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status

Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status 9. juli 2019 Sagsnr. 2019-0154201 Dokumentnr. 2019-0154201-7 Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status Indholdsfortegnelse Amager vest 2 Hekla Park, kunstgræsbane TMF10231 3 Kornblomstparken

Læs mere

Bilaget gør status på anlægsporteføljens samlede fremdrift i forhold til strategiens to parametre Ibrugtagning og Økonomi.

Bilaget gør status på anlægsporteføljens samlede fremdrift i forhold til strategiens to parametre Ibrugtagning og Økonomi. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 3 Status på ibrugtagning og økonomi I den reviderede anlægsstrategi, som blev vedtaget på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 12.

Læs mere

Fremtidens Sankt Annæ Plads skybrudssikret og grønnere

Fremtidens Sankt Annæ Plads skybrudssikret og grønnere Fremtidens Sankt Annæ Plads skybrudssikret og grønnere Den grønne plads ved havnen Sankt Annæ området bliver renoveret. Området omfatter Sankt Annæ Plads, Kvæsthusgade og den østlige del af Nyhavn. Med

Læs mere

Afgifter for stilladsreklamer

Afgifter for stilladsreklamer Afgifter for stilladsreklamer Bilag 4 Sagsnr. 2007-100170 Dokumentnr. 2008-472521 I forbindelse med afgiftsforhøjelsen forslås, at indføre 5 afgiftstrin, således at afgiftens størrelse afhænger af hvor

Læs mere

TILPASNING TIL KLIMAÆNDRINGER SKYBRUDSVEJE I STØRRE BYER

TILPASNING TIL KLIMAÆNDRINGER SKYBRUDSVEJE I STØRRE BYER TILPASNING TIL KLIMAÆNDRINGER SKYBRUDSVEJE I STØRRE BYER - eller hvad det er vi prøver at gøre, for at forhindre at ekstremregn ødelægger vores bygninger og infrastruktur! INTRO Klimaforandringer og udfordringer

Læs mere

TILLÆG NR. 5 TIL KØBENHAVNS KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2008

TILLÆG NR. 5 TIL KØBENHAVNS KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2008 Indhold 1 Indledning... 4 2 Plangrundlaget for tillægget... 5 2.1 Lovgrundlaget... 5 2.2 Københavns Kommunes Spildevandsplan 2008... 5 2.3 Københavns Kommunes Skybrudsplan... 5 3 Krav til kloakeringstyper...

Læs mere

Projekttype: Vej med byrumareal Projekt start: Projekt slut:

Projekttype: Vej med byrumareal Projekt start: Projekt slut: 1 af 24 24-06-2016 13:11 Septima, Kort og data er vejledende, Københavns Kommune Amagerbrogade Projekttype: Vej med byrumareal Projekt start: 2017-05-01 Projekt slut: 2018-11-23 Projektbeskrivelse: Vej

Læs mere

STRANDBOULEVARDEN SOM GRØNT KLIMASTRØG

STRANDBOULEVARDEN SOM GRØNT KLIMASTRØG STRANDBOULEVARDEN SOM GRØNT KLIMASTRØG 7 principper for udformningen af en ny strandboulevard Østerbro Lokaludvalg Vennemindevej 39 2100 København Ø 35 55 74 36 oesterbrolokaludvalg@okf.kk.dk www.oesterbrolokaludvalg.kk.dk

Læs mere

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D Trafikplan 2016 / Jeppe Grønholt-Pedersen Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D. 05.12.16 Politiske beslutninger 30. april 2015 BR godkendte, at Økonomiforvaltningen gik i gang med at udarbejde forslag

Læs mere

SKT JØRGENS SØ SKYBRUDSSIKRING

SKT JØRGENS SØ SKYBRUDSSIKRING SKT JØRGENS SØ SKYBRUDSSIKRING November 2018 Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik Center for Klimatilpasning Frederiksberg Kommune By-, Kultur-, og Miljøområdet Miljø Klimatilpasning

Læs mere

LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER

LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER Grundejerforeningsmøde april 2018 GITTE HANSEN GIHA@orbicon.dk Private haver NEDSIVNING HVAD ER DET? Målet med det hele Fra gråt til grønt Principper for nedsivning

Læs mere

I 30. MAJ 2018 I ALMENNET NETVÆRKSMØDE I 3B PROJEKTER I URBAN

I 30. MAJ 2018 I ALMENNET NETVÆRKSMØDE I 3B PROJEKTER I URBAN I SIDE 24 I 3B PROJEKTER I URBAN I SIDE 25 I U2 renovering (Urbanplanen version 2) Projekt - Renovering af facader, tag, boliger, altaner og friarealer. Vision - Løft af de fysiske rammer, således Urbanplanen

Læs mere

Gedvad Danmarks klogeste klimatilpasning!

Gedvad Danmarks klogeste klimatilpasning! Gedvad Danmarks klogeste klimatilpasning! Gedvadområdet Projektområdet udgøre et topopland, der oprindeligt har afvandet mod nord gennem Bagsværd Rende til Lyngby Sø. Overordnede visioner og mål for projektet

Læs mere

Havnegade. Stadsgraven/Christmas Møllers Plads. Nyhavn / Mindeankeret. Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr

Havnegade. Stadsgraven/Christmas Møllers Plads. Nyhavn / Mindeankeret. Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg og Udbud BILAG 2 Til Teknik- og Miljøudvalget Drikkevandsfontæner - placering af fontæner Teknik- og Miljøudvalget ønskede at godkende

Læs mere

Strategier og løsninger til håndtering og bortledning af regnvand. Søren Gabriel

Strategier og løsninger til håndtering og bortledning af regnvand. Søren Gabriel Strategier og løsninger til håndtering og bortledning af regnvand Søren Gabriel sgab@orbicon.dk Prioritering af indsatsen Prioritering i skybrudsplanen 1. Høj Risiko 2. Enkle løsninger 3. Andre anlægsaktiviteter

Læs mere

GRØN KLIMATILPASNING Udvikling af Københavns grønne struktur gennem klimatilpasning

GRØN KLIMATILPASNING Udvikling af Københavns grønne struktur gennem klimatilpasning GRØN KLIMATILPASNING Udvikling af Københavns grønne struktur gennem klimatilpasning Rikke Hedegaard Christensen, Teknik og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune Email: zi1e@tmf.kk.dk TEKNIK OG MILJØFORVALTNINGEN

Læs mere

1 Rapportfigurer i A3 format

1 Rapportfigurer i A3 format UDVIKLING AF SKYBRUDSLØSNINGER FOR BISPEBJERG, RYPARKEN OG DYSSEGÅRD BILAG D TIL PROJEKTRAPPORT 1 Bilag D til projektrapport for Udvikling af Skybrudsløsninger for Bispebjerg, Ryparken og Dyssegård 1 Rapportfigurer

Læs mere

TM3 Cykelsti og afskærmning mod vej i skybrudsprojektet på overfladen af Strandboulevarden

TM3 Cykelsti og afskærmning mod vej i skybrudsprojektet på overfladen af Strandboulevarden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 22. februar 2018 TM3 Cykelsti og afskærmning mod vej i skybrudsprojektet på overfladen af Strandboulevarden Den røde markering viser strækningen

Læs mere

TILLÆG NR. 6 TIL SPILDEVANDS- PLAN 2008 IMPLEMENTERING AF ANLÆGSPROJEKTER PR JUNI Bilag 1. Foto: Mathias Øgendal

TILLÆG NR. 6 TIL SPILDEVANDS- PLAN 2008 IMPLEMENTERING AF ANLÆGSPROJEKTER PR JUNI Bilag 1. Foto: Mathias Øgendal Foto: Mathias Øgendal TILLÆG NR. 6 TIL SPILDEVANDS- PLAN 2008 IMPLEMENTERING AF ANLÆGSPROJEKTER PR. 2017 JUNI 2017 Bilag 1 Indhold 1 Indledning... 5 2 Plangrundlaget for tillægget... 6 2.1 Lovgrundlaget...

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling. Bilag 2 PROJEKTPAKKE for skybrudsprojekter

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling. Bilag 2 PROJEKTPAKKE for skybrudsprojekter KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 2 PROJEKTPAKKE 2018 for skybrudsprojekter Indholdsfortegnelse: BIR6.1 & 6.2 Bispeparken BIR7.2 Lygten Kanal IB15 Kastelsgravens Pumpestation

Læs mere

11. Anlæg af ændret indretning af Rantzausgade, Nørrebro ( )

11. Anlæg af ændret indretning af Rantzausgade, Nørrebro ( ) Københavns Kommune 11. Anlæg af ændret indretning af Rantzausgade, Nørrebro (2017-0056933) Bilag Bilag 1 - Oversigtskort Bilag 2 - Eksisterende forhold Bilag 3 - Dispositionforslag Bilag 4 - Forslag til

Læs mere

VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER KLIMAKVARTER.DK

VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER KLIMAKVARTER.DK VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER KLIMAKVARTER.DK 1 De stigende regnmængder er en stor udfordring for vores by. Men ved at gribe udfordringen rigtigt an kan vi sikre byen mod regn samtidig med,

Læs mere

TM35 Begrønning flere træer i København

TM35 Begrønning flere træer i København Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT TM35 Begrønning flere træer i København 24-03-2014 Sagsbehandler Peter Andreasen Eksekveringsparat? Udvalgsbehandlet Kan igangsættes uden yderligere udvalgsbehandling

Læs mere

Fællesmøde mellem Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune den 24. november 2014

Fællesmøde mellem Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune den 24. november 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Sekretariat DAGSORDEN Fællesmøde mellem Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune den 24. november 2014 Dato: 24. november 2014 Tid: Kl. 15.00-16.00

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

konkretisering af skybrudsplan østerbro

konkretisering af skybrudsplan østerbro Resumé konkretisering af skybrudsplan østerbro Dette er et resumé af en længere baggrundsrapport, der kan rekvireres ved henvendelse til Center for Park og Natur i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns

Læs mere

Nyt Bynet på Østerbro

Nyt Bynet på Østerbro Nyt Bynet på Østerbro - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet på Østerbro 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Til: Medlemmerne af Økonomiudvalget Fra: Bispebjerg og Nørrebro Lokaludvalg. Emne: Nørrebro stationsområde

Til: Medlemmerne af Økonomiudvalget Fra: Bispebjerg og Nørrebro Lokaludvalg. Emne: Nørrebro stationsområde Til: Medlemmerne af Økonomiudvalget Fra: Bispebjerg og Nørrebro Lokaludvalg Emne: Nørrebro stationsområde Resumé Nørrebro Station er allerede nu et af de tættest trafikerede områder i Danmark. Dette vil

Læs mere

RESUMÉ KONKRETISERING AF SKYBRUDSPLAN INDRE BY

RESUMÉ KONKRETISERING AF SKYBRUDSPLAN INDRE BY RESUMÉ KONKRETISERING AF SKYBRUDSPLAN SKYBRUDSOPLANDENE NH Brønshøj - Husum Østerbro Bispebjerg ØSTERBRO Nørrebro Ladegårdså VanløseFrederiksberg Vest IndreBYby INDRE Frederiksberg Øst CH Vesterbro Valby

Læs mere

BILAG 2. Tillæg nr. 8 til. Spildevandsplan. Implementering af anlægsprojekter pr Marts Forslag. Foto: Ursula Bach

BILAG 2. Tillæg nr. 8 til. Spildevandsplan. Implementering af anlægsprojekter pr Marts Forslag. Foto: Ursula Bach BILAG 2 Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2008 Implementering af anlægsprojekter pr. 2018 Marts 2018 Forslag Foto: Ursula Bach Indhold 1 Indledning... 5 2 Plangrundlaget for tillægget... 6 2.1 Lovgrundlaget...

Læs mere

Vil du have en grøn klimavej? Deltag i konkurrencen om kr. til at skabe din drømmevej og få styr på regnvandet i samme ombæring.

Vil du have en grøn klimavej? Deltag i konkurrencen om kr. til at skabe din drømmevej og få styr på regnvandet i samme ombæring. Vil du have en grøn klimavej? Deltag i konkurrencen om 40.000 kr. til at skabe din drømmevej og få styr på regnvandet i samme ombæring. Vil du have en grøn klimavej? En vej er ikke bare en vej. Den kan

Læs mere

Høringssvar til Københavns kommune, konkretisering af skybrudsplan Indre By

Høringssvar til Københavns kommune, konkretisering af skybrudsplan Indre By Høringssvar til Københavns kommune, konkretisering af skybrudsplan Indre By I Indre by lokaludvalg og Miljøpunktet er det med glæde, at vi ser, at der i konkretiseringen af skybrudsplanen for indre by

Læs mere

Idéforslag til klimatilpasning af Buddinge

Idéforslag til klimatilpasning af Buddinge Idéforslag til klimatilpasning af Buddinge Resumérapport November 2015 Redaktion: Daniel Grube Pedersen November 2015 Tryk: Gladsaxe Kommune. Trykt på miljømærket papir. 1. udgave. Oplag: November 2015

Læs mere

velkommen til københavns FØrSte klimakvarter klimakvarter.dk

velkommen til københavns FØrSte klimakvarter klimakvarter.dk VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER klimakvarter.dk 1 3. oplag, april 2013 De stigende regnmængder er en stor udfordring for vores by. Men ved at gribe udfordringen rigtigt an kan vi sikre byen

Læs mere

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Anne Skovbro //Direktør //Økonomiforvaltningen Københavns Kommune Indhold 1. Den sammenhængende by 1. Temaer i Kommuneplan 2015 Boliger Sammenhæng Erhverv Greater

Læs mere

Nyt Bynet i Bispebjerg

Nyt Bynet i Bispebjerg Nyt Bynet i Bispebjerg - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Bispebjerg 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Ansøgning om medfinansiering af privat klimatilpasningsprojekt på Engvej Nord

Ansøgning om medfinansiering af privat klimatilpasningsprojekt på Engvej Nord 1. Beskrivelse & formål: Formålet med projektet er at klimatilpasse vejen samt de omkringliggende områder mod den øgede nedbør, der forventes at komme i fremtiden. Målet er at håndtere regnvandet lokalt,

Læs mere

Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status

Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status TMF10002 CP VII - Nordvestpassagen, cykel- og gangforbindelse Forsinkelse i mdr. 42 Forsinkelsen skyldes, at følgende forhold var ikke

Læs mere

11. december Sagsnr Dokumentnr Bilag 6 Projekter som ikke kan udføres inden for anlægsmåltallet

11. december Sagsnr Dokumentnr Bilag 6 Projekter som ikke kan udføres inden for anlægsmåltallet KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 11. december 2018 Sagsnr. 2018-0290187 Bilag 6 Projekter som ikke kan udføres inden for anlægsmåltallet Dokumentnr. 2018-0290187-33 Indeholder

Læs mere

Klimatilpasning af Domus Vista Park III

Klimatilpasning af Domus Vista Park III Frederiksberg Forsyning Klimatilpasning af Domus Vista Park III Oplæg til Dialogmøde December 2016 Projektmål: 1. Reducere effekterne af skybrud både lokalt for DVPIII og for det relevante opland på Frederiksberg.

Læs mere

Bilag 11 - Anlægsprojekter og stjernemarkeringer i budget 2015

Bilag 11 - Anlægsprojekter og stjernemarkeringer i budget 2015 1/9 I forbindelse med budgetvedtagelsen kan der gives en stjernemarkering for at få anlægsprojekter hurtigere gennemført. At et projekt stjernemarkeres medfører, at projektet og det beløb som står oplyst

Læs mere

Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status

Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status Indholdsfortegnelse Side AmagerVest 3 BK 1336 Stokrosevej, H TMF1597 3 Boldbane, Ørestad/Kalvebod Fælled - projektering TMF10255 3 Englandsvej,

Læs mere

Budget 2016 Byrum. Under budgettemaet Byrum er der udarbejdet følgende budgetnotater:

Budget 2016 Byrum. Under budgettemaet Byrum er der udarbejdet følgende budgetnotater: Teknik- og Miljøforvaltningen Budget 2016 Byrum Under budgettemaet Byrum er der udarbejdet følgende budgetnotater: Linjen - Et aktivitetsstrøg i Nordvest Vesterbro Passage etape II Nyt byrum ved Banegraven

Læs mere

Skybrudsprojektpakke 2018 Indholdsfortegnelse:

Skybrudsprojektpakke 2018 Indholdsfortegnelse: Skybrudsprojektpakke 2018 Indholdsfortegnelse: AM48 Christianshavns Torv og Torvegade 2 NO1 Rensning i Sortedams Sø 4 NO2 Fredens Park 6 BIR6.1 & 6.2 Bispeparken 8 BIR7.2 Lygten Kanal 10 BIR22.1 Grøn vej

Læs mere

Oversigt over budgetparter og uddybninger til kolonnen Politisk aftale er indsat efter skemaet

Oversigt over budgetparter og uddybninger til kolonnen Politisk aftale er indsat efter skemaet NOTAT 3. januar 2018 Bilag C Anlægsprojekter der ikke prioriteres indenfor anlægsmåltallet i 2019 Oversigt over budgetparter og uddybninger til kolonnen Politisk aftale er indsat efter skemaet Løbenumrene

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

PRODUKTKATALOG BULLETINS

PRODUKTKATALOG BULLETINS PRODUKTKATALOG BULLETINS 6 7 13 Vibenhus Runddel Nørrebro st. Nordhavn 11 5 Adobe Reader / browser Østerport Jagtvej/Åboulevarden Går til skrevne placering 1 3 CBS/Frb. Centret For optimal visning: 10

Læs mere

Anlægsmåltallene i bilaget er i 2019 p/l og indeholder en overbooking på 40 mio. kr. i henholdsvis 2020 og 2021.

Anlægsmåltallene i bilaget er i 2019 p/l og indeholder en overbooking på 40 mio. kr. i henholdsvis 2020 og 2021. 10. april 2019 Sagsnr. 2019-0032163 Dokumentnr. 2019-0032163-14 Bilag 2 Anlægsprojekter prioriteret i 2020/2021 Bilagets første del (projekt nr. 1-106) viser de anlægsprojekter, kommunen har givet tilsagn

Læs mere

BILAG 1 RENTEMESTERVEJKVARTERET KULBANEVEJKVARTERET BAVNEHØJ

BILAG 1 RENTEMESTERVEJKVARTERET KULBANEVEJKVARTERET BAVNEHØJ BILAG 1 RENTEMESTERVEJKVARTERET KULBANEVEJKVARTERET BAVNEHØJ 1 RENTEMESTERVEJKVARTERET KORT KARAKTERISTIK AF OMRÅDET Området omkring Rentemestervej ligger i Københavns Nordvestkvarter. Kvarteret ligger

Læs mere

Bispebjerg Lokaludvalg KOMMENTARER TIL KONKRETISERING AF SKY- BRUDSPLANEN FOR BISPEBJERG, RYPARKEN OG DYSSEGÅRD

Bispebjerg Lokaludvalg KOMMENTARER TIL KONKRETISERING AF SKY- BRUDSPLANEN FOR BISPEBJERG, RYPARKEN OG DYSSEGÅRD KOMMENTARER TIL KONKRETISERING AF SKY- BRUDSPLANEN FOR BISPEBJERG, RYPARKEN OG DYSSEGÅRD KOMMENTARER TIL KONKRETISERING AF SKYBRUDSPLANEN FOR BI- SPEBJERG, RYPARKEN OG DYSSEGÅRD Rekvirent Rådgiver Bispebjerg

Læs mere

Implementering af skybruds planer. SIGNATUR forslag. Baggrund og status: hvis der i andre sammenhænge skal foretages investeringer i infrastruktur.

Implementering af skybruds planer. SIGNATUR forslag. Baggrund og status: hvis der i andre sammenhænge skal foretages investeringer i infrastruktur. Implementering af skybruds planer. SIGNATUR forslag. KLIMA team har bedt Nørrebro Lokaludvalg udpege 1-2 SIGNATUR projekter for hver af de 3 vandoplande Baggrund og status: Henover sommeren 2013 udarbejdede

Læs mere

Bilag 4 ibrugtagning politiske aftaler Eksklusiv bevillingen Byfornyelse anlæg

Bilag 4 ibrugtagning politiske aftaler Eksklusiv bevillingen Byfornyelse anlæg Bilag 4 ibrugtagning politiske aftaler Eksklusiv bevillingen Byfornyelse anlæg Projekt Budgetaftale 2009 Carlsberg, Vester Fælledvej, beplantning December 2017 December 2018 12 koordinering med andre projekter

Læs mere

Klimatilpasning Domus Vista Park III. Dialogmøde 19. Januar 2017

Klimatilpasning Domus Vista Park III. Dialogmøde 19. Januar 2017 Klimatilpasning Domus Vista Park III Dialogmøde 19. Januar 2017 1 Formålet med dialogmødet At ejerne har mulighed for at give deres mening til kende Så bestyrelsen bedst muligt kan repræsentere ejernes

Læs mere

konkretisering af skybrudsplan Nørrebro version 002 oktober 2013

konkretisering af skybrudsplan Nørrebro version 002 oktober 2013 Resumé konkretisering af skybrudsplan Nørrebro version 002 oktober 2013 Skybrudsoplandene I forbindelse med det meget voldsomme skybrud, der ramte København den 2. juli 2011 blev store dele af byen ramt

Læs mere

FORSLAG TIL HANDLINGSPLAN FOR KLIMATILPASNING

FORSLAG TIL HANDLINGSPLAN FOR KLIMATILPASNING FORSLAG TIL HANDLINGSPLAN FOR KLIMATILPASNING 2014-2018 RØDOVRE KOMMUNE Indhold INDLEDNING 3 HANDLINGER Klimatilpasning i de syv udpegede risikoområder Klimatilpasning i planlægningen af de fem byudviklingsområder

Læs mere

STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING DECEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI

STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING DECEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING DECEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI FORVENTET IBRUGTAGNING - KATEGORI 1 PROJEKTER* Oprindeligt vedtaget tidsplan Gældende vedtagne tidsplan (n= 419, n2=

Læs mere

Udkast til. Projektpakke 2019 for skybrudsprojekter

Udkast til. Projektpakke 2019 for skybrudsprojekter Udkast til Projektpakke 2019 for skybrudsprojekter KV51 Sallingvej Hvad indeholder skybrudsprojektet? På Sallingvej etableres en forsinkelsesvej på 1.100 m og en magasineringskapacitet på 627 m 3. Forsinkelsesvejen

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling. Bilag 2 PROJEKTPAKKE for skybrudsprojekter

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling. Bilag 2 PROJEKTPAKKE for skybrudsprojekter KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 2 PROJEKTPAKKE 2018 for skybrudsprojekter Indholdsfortegnelse: BIR6.1 & 6.2 Bispeparken BIR7.2 Lygten Kanal BIR22.1 Grøn vej på Skoleholdervej

Læs mere

Politisk drejebog. - Implementering af klimatilpasningsplanen

Politisk drejebog. - Implementering af klimatilpasningsplanen Politisk drejebog - Implementering af klimatilpasningsplanen Baggrund Alle skybrudskonkretiseringerne er nu vedtaget. Med skybrudskonkretiseringerne er der valgt en overordnet metode for skybrudssikringen

Læs mere

Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status

Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status Indholdsfortegnelse Side AmagerVest 3 BK 1336 Stokrosevej, H TMF1597 3 BK 499 Nyrnberggade TMF1641 3 Boldbane, Ørestad/Kalvebod Fælled

Læs mere

Bilag 1 - Styr på eksekvering

Bilag 1 - Styr på eksekvering Bilag - Styr på eksekvering / Opfølgning september 28 Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Forventet ibrugtagning - kategori projekter* Oprindeligt vedtaget tidsplan (n= 464, n2= 3.26) Gældende vedtagne

Læs mere

Ny ledningsføring: Ledningen føres langs fælleden i stedet for ud på fælleden.

Ny ledningsføring: Ledningen føres langs fælleden i stedet for ud på fælleden. 1 Anders Fosgerau Det er fejl på side 78 i teksten. Teksten bliver rettet til, så det rigtige fremgår 2 Nikolaj Hedegaard NH har følgende bemærkninger til Sundby Metrostation: Ny ledningsføring: Ledningen

Læs mere

Beretning for 2016/2017

Beretning for 2016/2017 Beretning for 2016/2017 Velkommen Velkommen til årsmødet i Bryggens Borgerforening. Bryggens Borgerforening omfatter beboerne på Islands Brygge mellem Amager Boulevard i nord, Sjællandsbroen / Vejlands

Læs mere

TMF Type Projekt Frigivet anlægsmåltal* C. Tryghed- og

TMF Type Projekt Frigivet anlægsmåltal* C. Tryghed- og KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om styring af anlægsloft 2018 anlægsprojekter der sættes i, september 2018 Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet i forbindelse med 6 kaffemøder forskellige steder i bydelen (Skt. Jakobs Plads, Svanemøllen st., Ryesgade/Østerbrogade,

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne.

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne. 1. BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE ALTERNATIV LØSNING 1.1. Baggrund for projektet Klimatilpasningsprojekt skal indgå i Ringsted Kommunes byfornyelsesprojekt Det Samlende Torv. Torvefornyelsen er en oplagt mulighed

Læs mere

RESUMÉ KONKRETISERING AF SKYBRUDSPLAN. København Vest og Frederiksberg Vest

RESUMÉ KONKRETISERING AF SKYBRUDSPLAN. København Vest og Frederiksberg Vest RESUMÉ KONKRETISERING AF SKYBRUDSPLAN København Vest og Frederiksberg Vest 1 Bispebjerg, Ryparken Dyssegård Nørrebro Østerbro SKYBRUDSOPLANDENE I KØBENHAVN OG FREDERIKSBERG I forbindelse med det meget

Læs mere

indhold signaturprojekter - klimatilpasning af københavn Centrale ord og begreber Vandoplande København Vest og Frederiksberg Vest

indhold signaturprojekter - klimatilpasning af københavn Centrale ord og begreber Vandoplande København Vest og Frederiksberg Vest indhold signaturprojekter - klimatilpasning af københavn Centrale ord og begreber Vandoplande København Vest og Frederiksberg Vest 1.1 Husumparken 1.2 Jyllingevej 1.3 Damhusengen 1.4 Damhussøen 1.5 Folehaven

Læs mere

Klimatilpasning af København

Klimatilpasning af København Klimatilpasning af København - investeringer og projekter [1] Indholdsfortegnelse Sådan vælger vi projekter - Politiske, økonomiske, administrative og tekniske styring af klimatilpasningen - Årshjul for

Læs mere

Anlægsmåltallene i bilaget er i 2019 p/l og indeholder en overbooking på 40 mio. kr. i henholdsvis 2020 og 2021.

Anlægsmåltallene i bilaget er i 2019 p/l og indeholder en overbooking på 40 mio. kr. i henholdsvis 2020 og 2021. 10. april Sagsnr. -0032163 Dokumentnr. -0032163-18 Bilag 6: Oversigt over alle de projekter, der kan prioriteres i 2020 og 2021 Bilaget viser den samlede liste over projekter med forventet forbrug i 2020

Læs mere

Gyldig fra 26 januar 2014. Samlet køreplan for Movia H

Gyldig fra 26 januar 2014. Samlet køreplan for Movia H Gyldig fra 26 januar 2014 Samlet køreplan for Movia H 2014 1A Busrute Zone Stoppesteder Dyrehavevej Strandvejen Hellerup St. Strandvejen Østerbrogade Dag Hammarskjölds Alle Oslo Plads Store Kongensgade

Læs mere

TM12 Nørrebro Stationsområde - Basargrunden

TM12 Nørrebro Stationsområde - Basargrunden Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT 9. juni TM12 Nørrebro Stationsområde - Basargrunden Baggrund Når Metro Cityringen åbner i 2019, bliver Nørrebro Station et af de største kollektive trafikknudepunkter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HOFOR Spildevand København A/S Att.: Lise Tarp-Johansen Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02325 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Fremkommelighed på A-busserne Status efter 4 års arbejde det går op og ned

Fremkommelighed på A-busserne Status efter 4 års arbejde det går op og ned Trafikdage i Ålborg, august 2006 Fremkommelighed på A-busserne Status efter 4 års arbejde det går op og ned Torben Abildgaard Knudsen tak@hur.dk Fremkommelighed er penge værd Anlægsinvestering omsættes

Læs mere

Retningslinjer for reklamer på midlertidige konstruktioner, såsom stilladser, containere, skurvogne ol.

Retningslinjer for reklamer på midlertidige konstruktioner, såsom stilladser, containere, skurvogne ol. Retningslinjer for reklamer på midlertidige konstruktioner, såsom stilladser, containere, skurvogne ol. Reklamebannere tillades på stilladser, containere, skurvogne ol., der er nødvendige i forbindelse

Læs mere

Grundejerforeningen Holmehus

Grundejerforeningen Holmehus Grundejerforeningen Holmehus Ansøgning om medfinansieringsprojekt regnvand kender ikke forskel på kommunal vej eller privat vej. Hvis byen skal klimatilpasses optimalt, må også de private arealer og fælles

Læs mere

Bilag 8.1 - Anlægsprojekter og stjernemarkeringer i budget 2016 1/12

Bilag 8.1 - Anlægsprojekter og stjernemarkeringer i budget 2016 1/12 Bilag 8.1 - Anlægsprojekter og stjernemarkeringer i budget 2016 1/12 I forbindelse med budgetvedtagelsen kan der gives en stjernemarkering for at få sprojekter hurtigere gennemført. At et projekt stjernemarkeres

Læs mere

Opsamling på workshop for lokaludvalgene om

Opsamling på workshop for lokaludvalgene om KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Lokaludvalgene Opsamling på workshop for lokaludvalgene om Cykelstiplan 2017-2025 Afholdt mandag den 5. september 2016 fra kl.

Læs mere

LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER

LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND I PRIVATE HAVER Grundejerforeningsmøde februar 2014 GITTE HANSEN GIHA@orbicon.dk DET VIL JEG FORTÆLLE OM NEDSIVNING HVAD ER DET? Målet med det hele Fra gråt til grønt Principper

Læs mere

1 af 18. Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status. Indholdsfortegnelse

1 af 18. Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status. Indholdsfortegnelse Bilag 5 - Udvidet årsagsforklaringer for projekter med rød status Indholdsfortegnelse Side Amager Vest 3 Hekla Park, kunstgræsbane TMF10231 3 Kornblomstparken TMF10049 3 Kornblomstvej, aktivitetspark TMF975

Læs mere