Velkommen til. Center for Neurorehabilitering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til. Center for Neurorehabilitering"

Transkript

1 Velkommen til Center for Neurorehabilitering Center for Neurorehabilitering tilbyder intensiv tværfaglig rehabilitering til voksne med følger efter hjerneskader forårsaget af traumer eller tilgrænsende lidelser (f.eks. apopleksi, følger efter infektioner, iltmangel m.fl.). Under opholdet betegnes man som klient. Centeret, som er en del af den selvejende institution Filadelfia, har til huse i en gennemrenoveret, smuk bygning (Kurhus) fra Klienterne bor alle på eneværelse med eget bad. Formål Rehabiliteringen i centeret tager sigte på klienternes fremtidige tilværelse, dvs. at der arbejdes med aspekter, som må forventes at give klienter og pårørende en så god tilværelse som muligt efter hjemkomsten. Et rehabiliteringsophold er kendetegnet ved at være intensivt og baserer sig på tværfaglige rehabiliteringsprincipper. Aktiviteterne udføres i dagligdagens naturlige og meningsfulde sammenhænge både i og uden for huset. Herudover tilbydes gruppetilbud, undervisnings-, fritidsog hobbyaktiviteter. Henvisning til centeret sker via den behandlingsansvarlige hospitalslæge, den praktiserende læge eller den kommunale sagsbehandler. Centeret har 17 døgnpladser og beskæftiger ca. 60 medarbejdere. Værdigrundlag I Center for Neurorehabilitering tillægges den enkelte klients ønsker og håb så stor respekt og betydning som muligt. Således stræbes der efter, at der er størst mulig overensstemmelse mellem på den ene side klientens ønsker og på den anden side rehabiliteringens indhold og mål.

2 Rehabiliteringskoncept Center for Neurorehabilitering blev grundlagt med henblik på at danne et tværfagligt, helhedsmæssigt rehabiliteringskoncept med udgangspunkt i ABC-koncepterne og i neuropsykologisk rehabilitering. Dette behandlingskoncept er udvidet og modificeret gennem årene. Således er egenomsorgsprincipper og senere principper fra bl.a. socialrådgivning og neuropædagogik inddraget i den tværfaglige rehabilitering. Rehabiliteringen i centeret såvel den monofaglige som den tværfaglige bygger således i dag på flere teorier og overvejelser. Visse grundlæggende idealer har dog betydning for al rehabilitering i centeret, nemlig: Klientcentrering og helhedsorientering Rehabiliteringen i centeret tager sigte på klientens fremtidige tilværelse, dvs. at der arbejdes med aspekter, som må forventes at give klienten og de pårørende en så god tilværelse som muligt efter hjemkomsten. Intensitet og kontinuitet Opholdet i Center for Neurorehabilitering er kendetegnet ved at være intensivt, dvs. at der foregår målrettet rehabilitering i de fleste af døgnets timer. Der anvendes flere midler til at fremme denne intensive, målrettede og kontinuerlige behandling. Tværfaglighed I Center for Neurorehabilitering har hver klient et behandlingsansvarligt miniteam med de fagpersoner, som er relevante i behandlingen og som har uddelegeret ansvar for og kompetence til at varetage rehabiliteringsforløbet i samarbejde med klient og pårørende. Fælles sprog Med udgangspunkt i et fælles sprog (ICF) arbejder Center for Neurorehabilitering for, at der såvel imellem de forskellige fagområder som mellem centeret og samarbejdspartnerne udvikles en fælles begrebsramme, som sikrer en optimal kommunikation og koordinering. Integrering af aktiviteter i dagligdagen I rehabiliteringen forsøger vi i videst muligt omfang at tage udgangspunkt i en naturlig sammenhæng. Det vil sige, at rehabiliteringen foregår i situationer, som er genkendelige, relevante og meningsfulde for klienten. Evidensbasering I Center for Neurorehabilitering stræber vi efter, at rehabiliteringen er evidensbaseret, dvs. at de tiltag, som anvendes, bør bygge på et så videnskabeligt og/eller erfaringsmæssigt stærkt grundlag som muligt. Der skal understreges, at der er tale om en principiel dyd: Langt hovedparten af de metoder, der anvendes i neurorehabiliteringsarbejdet, er ikke undersøgt på et højt evidensniveau. I praksis betyder princippet om evidensbasering, at spørgsmål som "hvor ved vi det fra?", "kan vi dokumentere styrken af dette tiltag?", "tyder videnskabelige undersøgelser på, at vi bør handle anderledes?" vejer tungt, når klientens rehabilitering tilrettelægges.

3 Målgruppe Center for Neurorehabilitering modtager personer, som... er over 18 år med følger efter erhvervet hjerneskade - fortrinsvis af nyere dato har moderate til svære følger efter kranietraume, apopleksi eller tilgrænsende lidelser er kontaktbare (dvs. ikke bevidstløse) har behov for intensiv, tværfaglig rehabilitering har potentiale og motivation for rehabilitering har behov for bistand fra mindst tre af disse faggrupper: neurolog, fysioterapeut, ergoterapeut, neuropsykolog eller talepædagog Center for Neurorehabilitering modtager ikke personer, som har... fremadskridende hjernesygdomme svære psykiske lidelser voldelig eller svært forstyrret adfærd alkohol- eller stofmisbrug Henvisning Den normale procedure for at blive optaget i centeret: 1. Den behandlingsansvarlige hospitalslæge, den praktiserende læge eller den kommunale sagsbehandler sender henvisning bilagt relevante journaloplysninger/sagsakter. 2. Såfremt visitationsudvalget vurderer, at henviste tilhører målgruppen, tilbyder vi at udføre en forundersøgelse. 3. Forundersøgelsen varer en hel dag og omfatter: Socialt og plejemæssigt interview Neuropsykologisk vurdering Ergo- og fysioterapeutisk vurdering/test Neurologisk undersøgelse 4. Forundersøgelsen resulterer i en grundig tværfaglig redegørelse samt en samlet konklusion, hvor vurdering af henvistes rehabiliteringspotentiale samt de vigtigste mål i en evt. rehabiliteringsindsats fremgår. 5. I positivt fald anbefales, at der søges kaution til et rehabiliteringsforløb og en optagelsesdato oplyses, så snart det er muligt. Hvis potentialet ikke vurderes tilstrækkeligt, ydes evt. rådgivning om andre foranstaltninger, ligesom der er mulighed for at genindstille, hvis situationen ændrer sig. Såvel forundersøgelsen som selve rehabiliteringsforløbet sker på baggrund af skriftlig kautionsbevilling. Det er altid muligt at få rådgivning om henvisnings- og visitationsprocedure ved at kontakte centeret.

4 Finansiering og priser Center for Neurorehabilitering er pr. 1. januar 2007 overgået fra den sociale sektor til at være en hospitalsafdeling. Da centeret ikke er optaget under loven om frit sygehusvalg, kræves individuel kautionsbehandling i hver enkelt sag. Et rehabiliteringstilbud kan finansieres som: En sygehusbevilling/regional finansiering efter Sundhedsloven i den sygehusmæssige behandlingsfase (fase 2). En kommunal finansiering efter Sundhedsloven ( 140, stk. 3, jf. 84). En social udgift efter Servicelovens 102 (fase 3) med mulighed for statsrefusion i særligt dyre enkeltsager i henhold til seneste Bekendtgørelse af lov om social service (LBK nr. 941 af ) 176: I de tilfælde, hvor udgifterne til hjælp og støtte for en person under 67 år i en konkret sag overstiger en årlig udgift på 0,9 mio. kr. eller mere, refunderer staten 25 pct. af den del af kommunens udgifter, som ligger over dette beløb. For den del af udgiften, der overstiger 1,69 mio. kr. årligt, udgør statsrefusionen 50 pct. - jf. Vejledning om regulering pr. 1. januar 2010 af satser på Indenrigs- og Socialministeriets område (VEJ nr. 97 af ). Den centrale refusionsordning efter lovens 176: % Refusion af udgiften til særligt dyre enkeltsager under kr. årligt 0 Refusion af udgiften til særligt dyre enkeltsager fra til kr. årligt 25 Refusion af udgiften til særligt dyre enkeltsager fra kr. årligt 50 Via en privattegnet sundhedsforsikring. Da det påhviler henvisende instanser at sikre kautionsbevilling, anbefales det generelt disse at tage kontakt til den relevante myndighed (visiterende overlæge, sygehusets/regionens finanskontor, kommunal sagsbehandler) afhængigt af i hvilken fase af rehabiliteringen den henviste befinder sig. Takster 2015: Forundersøgelsen koster kr Døgntilbud koster kr pr. kalenderdag. Kontakt Center for Neurorehabilitering Center for Neurorehabilitering Kurvej 8, 4293 Dianalund Tlf.: Fax: (Tlf. uden for kontortid: eller ) EAN-nummer Navn Funktion Lokal Niels Jørn Dalsgaard ledn. overlæge 1263 njda@filadelfia.dk Lis Petersen ledn. sygeplejerske 1264 lptr@filadelfia.dk Jakob Reith overlæge 1271 jakre@filadelfia.dk Pia Lentz Henriksen afdelingsssygeplejerske 1477 plhe@filadelfia.dk Tine Højgård Hansen afdelingsterapeut 1268 thos@filadelfia.dk Marlene Munch tværfaglig udviklingskoordinator 1476 mamu@filadelfia.dk Martin Gotlieb Petersen ledelsessekretær 1267 mgp@filadelfia.dk Anja Kildebo lægesekretær 1280 akil@filadelfia.dk Marianne Sloth lægesekretær 1260 mus@filadelfia.dk Anja Klitte Psykolog 1269 akle@filadelfia.dk Berit Lauritsen Psykolog 1269 berla@filadelfia.dk Liselotte Lindahl socialkonsulent 1278 llid@filadelfia.dk Susanne Reichel socialkonsulent 1279 sure@filadelfia.dk Ring direkte lokalnr.

5 Pårørende Som pårørende betragter vi personer med nære relationer til klienten: familier og nære venner. En række forhold kan begrænse vore klienters evne til at forholde sig realistisk til deres situation. Derfor inddrages såvel de pårørendes som personalets vurderinger i det omfang, det skønnes nødvendigt dog på en måde, som er så loyal over for klientens ønsker og håb som muligt. Vi ønsker at styrke samarbejdet med de pårørende, og det er vores erfaring, at de fleste pårørende oplever et stort behov for information og undervisning om de konsekvenser, som følger efter en hjerneskade kan have. Vi afholder kurser for pårørende 2-3 gange årligt. Vi har sammensat et bredt undervisningsprogram, som strækker sig over en weekend. Vi har indgået aftaler med dygtige undervisere og foredragsholdere samt personale fra vores egen stab.. Udsagn fra pårørende som har deltaget i pårørendekurser Jeg har fået troen på, at der er lys forude og en forståelse for, hvorfor min mand siger og gør, som han gør Meget af den viden, vi har fået nu, ville være god at have på et tidligere tidspunkt Det giver større overskud at opleve, at andre har de samme reaktioner og følelser som en selv Det har været meget vigtigt for mig at tale med andre i samme situation og lytte til deres historier og erfaringer Det er dejligt at få en basisviden om hjernens funktion og hvordan, en person påvirkes i tilfælde af skader forskellige steder i hjernen Det kunne være sjovt at mødes igen og se, hvor langt vi hver især er nået Det letter hjertet at få talt sammen

6 Billedgalleri

Kurhus. Velkommen til Center for Neurorehabilitering - Kurhus

Kurhus. Velkommen til Center for Neurorehabilitering - Kurhus Kurhus Velkommen til Center for Neurorehabilitering - Kurhus Kurhus tilbyder intensiv rehabilitering til voksne med hjerneskader forårsaget af traumer eller tilgrænsende lidelser (f.eks. apopleksi, følge

Læs mere

VIRKSOMHEDSBESKRIVELSE. for. Center for Neurorehabilitering KURHUS

VIRKSOMHEDSBESKRIVELSE. for. Center for Neurorehabilitering KURHUS VIRKSOMHEDSBESKRIVELSE for Center for Neurorehabilitering KURHUS Kurvej 8 4293 Dianalund Tlf.: 58 27 12 60 www.kurhus.dk Senest opdateret januar 2014 OM CFN-KURHUS Center for Neurorehabilitering - Kurhus

Læs mere

Rehabiliteringscenter Strandgården. Helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb

Rehabiliteringscenter Strandgården. Helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb Rehabiliteringscenter Strandgården Helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb Rehabiliteringscenter Strandgården Rehabiliteringscenter Strandgården tilbyder rehabilitering til personer, der

Læs mere

Center for Neurorehabilitering Næstved

Center for Neurorehabilitering Næstved Center for Neurorehabilitering Næstved CNN Fotograf: Henrik Johansen Rehabilitering efter hjerneskade Center for Neurorehabilitering (CNN) er et tilbud om specialiseret neuro-rehabilitering til patienter

Læs mere

I N D S T I L L I N G S S K E M A

I N D S T I L L I N G S S K E M A I N D S T I L L I N G S S K E M A ANGIV NAVN PÅ DEN DRIFTSHERRE, DER INDSTILLER TILBUDDET (I BOKSEN NEDENFOR): Region Nordjylland. Navn på tilbud: Evt. navn på afdeling/ydelse: Behandlingscentret Østerskoven.

Læs mere

Rehabiliteringstilbud 107. Rehabiliteringscenter Strandgården

Rehabiliteringstilbud 107. Rehabiliteringscenter Strandgården Rehabiliteringstilbud 107 Rehabiliteringscenter Strandgården 3 MÅlgruppe Vi hjælper dig videre i livet, når skaden er sket! Rehabiliteringscenter Strandgården tilbyder rehabilitering til personer, der

Læs mere

Strandgårdens værdier

Strandgårdens værdier Strandgårdens værdier Tryghed Respekt Inddragelse Tværfaglighed Udarbejdelsen af værdigrundlaget Strandgårdens værdigrundlag er udarbejdet på baggrund af forskellige drøftelser og undersøgelser af værdierne

Læs mere

Fjordstjernen leverer hverdagsrehabilitering og den mere intensive rehabilitering.

Fjordstjernen leverer hverdagsrehabilitering og den mere intensive rehabilitering. Fjordstjernen leverer hverdagsrehabilitering og den mere intensive rehabilitering. Fjordstjernen leverer hverdagsrehabilitering og den mere intensive rehabilitering Definition Rehabilitering er en målrettet

Læs mere

Kildebo - Center for Neurorehabilitering

Kildebo - Center for Neurorehabilitering Kildebo - Center for Neurorehabilitering Praktikstedsbeskrivelse for elever og studerende Beskrivelse af praktikstedet; Kildebo Center for Neurorehabilitering er et specialiseret døgntilbud for voksne

Læs mere

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Journal nr.: Dato: 30. november 2015 Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Grundlæggende principper for samarbejdet I oktober 2014

Læs mere

Specialområde Hjerneskade

Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.: 7847 7400 www.soh.rm.dk Hvem er Specialområde Hjerneskade? Specialområde Hjerneskade er Region Midtjyllands tilbud

Læs mere

SPECIALHOSPITALET.DK SPECIALHOSPITALET. for Polio- og Ulykkespatienter. Specialiseret tværfaglig rehabilitering af polio- og ulykkespatienter

SPECIALHOSPITALET.DK SPECIALHOSPITALET. for Polio- og Ulykkespatienter. Specialiseret tværfaglig rehabilitering af polio- og ulykkespatienter SPECIALHOSPITALET.DK SPECIALHOSPITALET for Polio- og Ulykkespatienter Specialiseret tværfaglig rehabilitering af polio- og ulykkespatienter 2 Tværfaglig specialiseret rehabilitering Specialhospitalet for

Læs mere

Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune

Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Borgeren henvises fra eksempelvis: Sygehuse Praktiserende læger Hjemmepleje Jobcenter Børn & unge afd.. Visitatorer. Neuro-rehabilitering

Læs mere

HVERDAGSREHABILITERING STINE BØGH PEDERSEN, LINETTE HEMMINGSEN WERGE OG METTE BECK REHABILITERINGSTEAM ÆLDRE, VORDINGBORG KOMMUNE

HVERDAGSREHABILITERING STINE BØGH PEDERSEN, LINETTE HEMMINGSEN WERGE OG METTE BECK REHABILITERINGSTEAM ÆLDRE, VORDINGBORG KOMMUNE HVERDAGSREHABILITERING STINE BØGH PEDERSEN, LINETTE HEMMINGSEN WERGE OG METTE BECK REHABILITERINGSTEAM ÆLDRE, VORDINGBORG KOMMUNE HVERDAGSREHABILITERING Fysioterapeutens rolle i hverdagsrehabilitering:

Læs mere

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Tilsynet vedrører Driftsorienteret tilsyn med et tilbud Publiceret den 20-12-2018 Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Socialtilsynet har foretaget et administrativt økonomisk tilsyn vedrørende

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk. 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Sundhedsloven 140 Serviceloven 86 stk.1 Lov om specialundervisning 2014 2 of 5 Ydelse Ambulant tværfaglig

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning. Godkendt af byrådet d.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning Godkendt af byrådet d. xx 1 of 6 2 of 6 Ydelser Ambulant flerfaglig genoptræning til

Læs mere

ERHVERVET HJERNESKADE

ERHVERVET HJERNESKADE REHABILITERING AF BORGERE MED ERHVERVET HJERNESKADE VELFÆRD OG SUNDHED FOKUS PÅ HJERNESKADE I Horsens Kommune får ca. 90 voksne borgere årligt en hjerneskade heraf er ca. 50 borgere i den erhvervsaktive

Læs mere

Specialområde Hjerneskade. Rehabiliteringen. Specialområde Hjerneskade. Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.:

Specialområde Hjerneskade. Rehabiliteringen. Specialområde Hjerneskade. Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.: Specialområde Hjerneskade Rehabiliteringen Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.: 7847 7400 www.soh.rm.dk Velkommen til Rehabiliteringen Rehabiliteringstilbuddet på Tagdækkervej er

Læs mere

Udvidet specialiseret rehabiliteringstilbud for patienter med multiple og komplicerede frakturer og traumer (multitraume).

Udvidet specialiseret rehabiliteringstilbud for patienter med multiple og komplicerede frakturer og traumer (multitraume). Rasmussen S. side 1/7 PROJEKT Udvidet specialiseret rehabiliteringstilbud for patienter med multiple og komplicerede frakturer og traumer (multitraume). Minimering af de socioøkonomiske konsekvenser af

Læs mere

Rehabilitering på hjerneskadeområdet set fra et brugerperspektiv

Rehabilitering på hjerneskadeområdet set fra et brugerperspektiv HjerneSagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen v/ Lise Beha Erichsen, direktør. Rehabilitering på hjerneskadeområdet set fra et brugerperspektiv De sidste måneder har

Læs mere

Kvalitetsstandard. Tale og sprogundervisning for borgere med erhvervet hjerneskade. Godkendt af byrådet d. xxxxxxxx

Kvalitetsstandard. Tale og sprogundervisning for borgere med erhvervet hjerneskade. Godkendt af byrådet d. xxxxxxxx Kvalitetsstandard Tale og sprogundervisning for borgere med erhvervet hjerneskade Godkendt af byrådet d. xxxxxxxx Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag:

Læs mere

Kildebo Center for Neurorehabilitering.

Kildebo Center for Neurorehabilitering. Kildebo Center for Neurorehabilitering. Kildebos to produkter Konkret rehabilitering og genoptræning af den enkelte borger. En tværfaglig status, som kan medvirke til, at borgeren fremadrettet får den

Læs mere

Region Nordjylland driver to højt specialiserede rehabiliteringstilbud til mennesker med erhvervet hjerneskade:

Region Nordjylland driver to højt specialiserede rehabiliteringstilbud til mennesker med erhvervet hjerneskade: Fleksible ydelser på området for mennesker med erhvervet hjerneskade i Region Nordjylland Region Nordjylland driver to højt specialiserede rehabiliteringstilbud til mennesker med erhvervet hjerneskade:

Læs mere

Præsentation af Træning & Aktivitet. Mette Noble Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Mandag den 14. januar 2019

Præsentation af Træning & Aktivitet. Mette Noble Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Mandag den 14. januar 2019 Præsentation af Træning & Aktivitet Mette Noble Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Mandag den 14. januar 2019 Organisationsdiagram for Træning & Aktivitet Leder af Træning og Aktivitet Fagligkoordinator

Læs mere

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres.

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres. OPGAVEBESKRIVELSE OG KOMMISSORIUM j.nr. 7-203-02-293/1/SIMT FORLØBSPROGRAMMER FOR PERSONER MED TRAU- MATISKE HJERNESKADER OG TILGRÆNSENDE LIDEL- SER SAMT APOPLEKSI Baggrund nedsatte i 1995 et udvalg, som

Læs mere

Børneungecenter for Rehabilitering

Børneungecenter for Rehabilitering 2016-01............ Børne unge center for Rehabilitering Børneungecenter for Rehabilitering Ydelseskatalog 2016 Børneungecenter for Rehabilitering Kongevejen 256 2830 Virum www.bucr.dk Administration mandag

Læs mere

Børneungecenter for Rehabilitering

Børneungecenter for Rehabilitering ............ Børne unge center for Rehabilitering Børneungecenter for Rehabilitering Ydelseskatalog 2018 Børneungecenter for Rehabilitering Kongevejen 256 2830 Virum www.bucr.dk Administration mandag til

Læs mere

Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland Program onsdag den 11. april 9.00-10.15 9.00 9.30 Velkomst og morgenkaffe Introduktion til Taleinstituttet

Læs mere

Varde kommune. Demensstrategi 2013-2017

Varde kommune. Demensstrategi 2013-2017 Varde kommune Demensstrategi 2013-2017 13/749 5686/13 Indholdsfortegnelse Demensstrategi 2013-2017... 2 Baggrund:... 2 Vision for demensstrategien i Varde Kommune... 3 Målgruppen:... 3 Vision:... 3 Demensstrategien

Læs mere

Hvordan støttes og lindres mennesker med ALS i deres sidste levetid? Susanne Jakobsen Sygeplejerske i RCFM

Hvordan støttes og lindres mennesker med ALS i deres sidste levetid? Susanne Jakobsen Sygeplejerske i RCFM Hvordan støttes og lindres mennesker med ALS i deres sidste levetid? Susanne Jakobsen Sygeplejerske i RCFM RCFM Etableret på initiativ af muskelsvindfonden i 1976 og er i dag et selvejende offentligt finansieret

Læs mere

Center for Neurorehabilitering Næstved CNN

Center for Neurorehabilitering Næstved CNN Center for Neurorehabilitering Næstved CNN Velkommen Denne pjece indeholder en række oplysninger om Center for Neurorehabilitering, Næstved (CNN). Her tilbydes undersøgelser, træning og behandling af mennesker

Læs mere

Palliative tilbud til personer med ALS

Palliative tilbud til personer med ALS Palliative tilbud til personer med ALS Susanne Jakobsen Sygeplejerske i Øst Danmark ALS og palliation Baggrund for temadagen: 2011 og 2012 ekstra fokus på den palliative del af ALS-arbejdet i Interview

Læs mere

Rehabiliteringskonference. Session 2 Vidensbasering, kompetenceudvikling, uddannelse

Rehabiliteringskonference. Session 2 Vidensbasering, kompetenceudvikling, uddannelse Rehabiliteringskonference Session 2 Vidensbasering, kompetenceudvikling, uddannelse Titel Kompetenceudvikling og vidensdeling i forhold til rehabilitering af borgere med apopleksi og håndtering af overgangen

Læs mere

Henvisning og visitation til projekt om Parkinson rehabilitering

Henvisning og visitation til projekt om Parkinson rehabilitering Henvisning og visitation til projekt om Parkinson rehabilitering 1. Henvisningskriterier 2. Behandlingsmål 3. Henvisningsblanket 4. Visitationsforløb Da det drejer sig om et projekt, hvor effekten af rehabiliteringsforløbet

Læs mere

Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering

Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering Sygehusenes udarbejdelse af genoptræningsplaner Den sundhedsfaglige vurdering i kommunen Gennemgang af de fire specialiseringsniveauer Antal og fordeling

Læs mere

Som led i projekt Styrket rehabilitering og genoptræning af borgere med erhvervet hjerneskade i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Som led i projekt Styrket rehabilitering og genoptræning af borgere med erhvervet hjerneskade i Ringkøbing-Skjern Kommune. Rehabilitering og hjerneskade Som led i projekt Styrket rehabilitering og genoptræning af borgere med erhvervet hjerneskade i Ringkøbing-Skjern Kommune. Skjern Kulturcenter 10.04.2013 Præsentation for

Læs mere

Godkendt: August 2016

Godkendt: August 2016 1 of 5 Overskrift: Hjerneskadekoordinering Akkrediteringsstandard: Hjerneskaderehabilitering Godkendt: August 2016 Revideres næste gang: August 2017 Formål: At sikre at borgere med følger efter hjerneskader

Læs mere

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune.

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune. 2 Sygeplejerskeprofil Roskilde Kommune. i Sygeplejerskeprofilen beskriver de udfordringer, forventninger og krav, der er til hjemmesygeplejersker i Roskilde Kommunes hjemmepleje. Sygeplejerskeprofilen

Læs mere

Epilepsikonferencen 2018 Tolv kloge, spændende og underholdende mænd og kvinder!

Epilepsikonferencen 2018 Tolv kloge, spændende og underholdende mænd og kvinder! Epilepsikonferencen 2018 Tolv kloge, spændende og underholdende mænd og kvinder! Danmarks førende eksperter præsenter den nyeste viden Ekspert er en person, som er meget vidende eller dygtig i et bestemt

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

Distriktspsykiatrien Køge

Distriktspsykiatrien Køge Distriktspsykiatrien Køge Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Hvad er helhed i social sagsbehandling egentlig? A rsmøde for Myndighedspersoner 17. november 2014

Hvad er helhed i social sagsbehandling egentlig? A rsmøde for Myndighedspersoner 17. november 2014 Hvad er helhed i social sagsbehandling egentlig? A rsmøde for Myndighedspersoner 17. november 2014 Helhedsbetragtning Helhedsvurdering Helhedssyn Helhedsvisitation Hvad siger juraen? krav og udfordringer?

Læs mere

Patientforløbsbeskrivelse Ambulatorium Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade

Patientforløbsbeskrivelse Ambulatorium Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Patientforløbsbeskrivelse Ambulatorium Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Patientgrupper: Patienter mellem 15-30 år som indenfor det sidste år har været indlagt på grund af et hovedtraume

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Svære alkoholskader er ingen hindring for et bedre liv Vores mål er at hjælpe mennesker, der er svært alkoholskadede,

Læs mere

BRUGERINDDRAGELSE INDDRAGELSE OG INDFLYDELSE PÅ EGET FORLØB

BRUGERINDDRAGELSE INDDRAGELSE OG INDFLYDELSE PÅ EGET FORLØB BRUGERINDDRAGELSE INDDRAGELSE OG INDFLYDELSE PÅ EGET FORLØB Dansk Selskab for Neurorehabilitering, Årsmøde 2017 Samarbejde om rehabilitering i Odense Kommune v/dorthe Rokkedal, Forløbschef DET JEG VIL

Læs mere

Vejledning. Ansøgning om rehabiliteringsophold

Vejledning. Ansøgning om rehabiliteringsophold Vejledning Ansøgning om rehabiliteringsophold Som borger i Kolding Kommune kan du søge et rehabiliteringsophold. Opholdet har til formål at hjælpe dig til at genvinde og vedligeholde dine daglige funktioner,

Læs mere

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 1 Indhold Indledning... 3 Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov... 5 Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 Livskvalitet gennem støtte i eget hjem... 7 Fokus på borgertilfredshed... 8

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning

Kvalitetsstandarder for genoptræning Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen Kvalitetsstandarder for genoptræning November 2006 Indledning Fra 2007 er genoptræning efter sygehusophold en opgave som Gladsaxe Kommune

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015 Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken Leverandør Frederikshavn Kommune Botilbuddet Koktvedparken Koktvedparken 3-11 9900 Frederikshavn Leder: Gitte Hviid Christiansen Faglig funktionsleder: Jens

Læs mere

REHABILITERINGSINDSATSEN PÅ SUNDHEDS- OG OMSORGSOMRÅDET

REHABILITERINGSINDSATSEN PÅ SUNDHEDS- OG OMSORGSOMRÅDET REHABILITERINGSINDSATSEN PÅ SUNDHEDS- OG OMSORGSOMRÅDET EN MÅLRETTET OG TIDSBESTEMT SAMARBEJDSPROCES I Stevns Kommune ønsker vi, at borgerne lever et sundt og aktivt liv. Alt peger på, at mental og fysisk

Læs mere

Videresendt henvendelse: Hvad vil Københavns kommune gøre for at sikre, at kommunens plejehjem dækker hjerneskadedes behov?

Videresendt henvendelse: Hvad vil Københavns kommune gøre for at sikre, at kommunens plejehjem dækker hjerneskadedes behov? Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Omsorg og Rehabilitering NOTAT Til Henrik Appel Esbensen Besvarelse af spørgsmål fra Henrik Appel Esbensen (A) vedrørende visitation af borgere til plejehjem.

Læs mere

Temadag om Apopleksi d.25.marts 2010. Temadag om Apopleksi 25.marts 2010

Temadag om Apopleksi d.25.marts 2010. Temadag om Apopleksi 25.marts 2010 Temadag om Apopleksi d.25.marts Region Sjællands planer og visioner vedrørende voksenhjerneskadede Baggrund Den administrative styre gruppe RFUF 3 Voksenhjerneskadegruppen Formål og opgavesæt Formål: At

Læs mere

Midtvejs status juni 2016

Midtvejs status juni 2016 Midtvejs status juni 2016 Hjerneskadecenter Næstved Status på det første år (1. juni 2015-31. maj 2016): Kerneydelser o 85 neuropædagogisk støtte i eget hjem samt i støttecenter o 140 genoptræning efter

Læs mere

Præsentation. Adresse: BYTOFTEN Bo og Aktivitetscenter Bo og Genoptræning Bytoften 75, 5. sal 7400 Herning

Præsentation. Adresse: BYTOFTEN Bo og Aktivitetscenter Bo og Genoptræning Bytoften 75, 5. sal 7400 Herning Præsentation Bo- og Genoptræningen er et midlertidigt genoptræningsbotilbud efter servicelovens 107 for personer med svære til meget svære, ikke fremadskridende erhvervede hjerneskader fra 18 år og op

Læs mere

Koordinering og kvalitet i den komplekse neuro-rehabilitering

Koordinering og kvalitet i den komplekse neuro-rehabilitering Koordinering og kvalitet i den komplekse neurorehabilitering Møder du i dit arbejde med neurorehabilitering muren på vej op ad bjerget eller på vej ned ad bjerget? Krav, udfordringer og muligheder i neurorehabiliteringen,

Læs mere

Hjernecenter Syd. En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent!

Hjernecenter Syd. En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent! Hjernecenter Syd En organisation med fleksible styreformer og fleksible medarbejdere. Vi gi r os altid 100 procent! Vi sagde farvel til det private, den dag vi valgte at gå på arbejde Hjernecenter Syd

Læs mere

1 Indhold 2 Indledning Lovgrundlag I lov om specialundervisning for voksne er det vedtaget, at kommunalbestyrelsen skal sørge for:...

1 Indhold 2 Indledning Lovgrundlag I lov om specialundervisning for voksne er det vedtaget, at kommunalbestyrelsen skal sørge for:... 1 Indhold 2 Indledning... 2 2.1 Lovgrundlag I lov om specialundervisning for voksne er det vedtaget, at kommunalbestyrelsen skal sørge for:... 2 3 Beskrivelse af målgruppe og tilbud... 2 3.1 Målgruppe...

Læs mere

Samarbejde på tværs af forskelle

Samarbejde på tværs af forskelle Samarbejde mellem kommunerne, sundhedsvæsenet og amtets social- og undervisningssektor Eller Samarbejde på tværs af forskelle Erfaringer fra Frederiksborg Amts Projekt Rehabilitering i hjemmet når livet

Læs mere

Strategi for neurorehabilitering i Tønder Kommune Maj 2017

Strategi for neurorehabilitering i Tønder Kommune Maj 2017 Strategi for neurorehabilitering i Tønder Kommune Maj 2017 Baggrund Kommunerne overtog, i forbindelse med strukturreformen, en række nye opgaver inden for hjerneskadeområdet (neurorehabilitering). Blandt

Læs mere

Syddjurs Kommunes værdigrundlag:

Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 27. februar 2019 1 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikrer vi

Læs mere

Hjerneskadeafsnittet SANKELMARKSVEJ 10 4760 VORDINGBORG

Hjerneskadeafsnittet SANKELMARKSVEJ 10 4760 VORDINGBORG Hjerneskadeafsnittet SANKELMARKSVEJ 10 4760 VORDINGBORG Velkommen Denne pjece indeholder en række oplysninger om Hjerneskadeafsnittet. Her tilbydes undersøgelser, træning og behandling af mennesker med

Læs mere

Et indlæg der er i et internt ergoterapeutisk blad for medlemmer af Ergoterapeutisk Fagligt Selskab (EFS) neurorehabilitering nr. 3 2014.

Et indlæg der er i et internt ergoterapeutisk blad for medlemmer af Ergoterapeutisk Fagligt Selskab (EFS) neurorehabilitering nr. 3 2014. Et indlæg der er i et internt ergoterapeutisk blad for medlemmer af Ergoterapeutisk Fagligt Selskab (EFS) neurorehabilitering nr. 3 2014. National styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Ministeriet

Læs mere

Neuropsykologisk forundersøgelse: Finansieres via sundhedslovens 79, stk. 2 (indenfor fritvalgsrammen)

Neuropsykologisk forundersøgelse: Finansieres via sundhedslovens 79, stk. 2 (indenfor fritvalgsrammen) Neuropsykologisk forundersøgelse: Finansieres via sundhedslovens 79, stk. 2 (indenfor fritvalgsrammen) Rådgivende neuropsykologisk undersøgelse: 10.000 kr. Voksenprogrammet Intensiv (specialiseret) genoptræning/behandling:

Læs mere

Lov om specialundervisning

Lov om specialundervisning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om specialundervisning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål At afhjælpe eller begrænse virkningerne af deltagernes handicap (kompenserende specialundervisning).

Læs mere

Visitation til de særlige pladser - information til den kommunale medarbejder

Visitation til de særlige pladser - information til den kommunale medarbejder Psykiatri Visitation til de særlige pladser - information til den kommunale medarbejder Denne pjece er til den kommunale medarbejder, der overvejer at visitere en borger til de særlige pladser i Region

Læs mere

Hjerneskadecenter Virum

Hjerneskadecenter Virum ... Hjerneskadecenter Virum Hjerneskadecenter Virum Ydelseskatalog 2019 Hjerneskadecenter Virum Kongevejen 256 2830 Virum www.hjerneskadecentervirum.dk Administration mandag til fredag kl. 8 14 Tlf. 45

Læs mere

Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering

Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen November 2012 Afd. for Neurorehabilitering Frederikssund Hospital Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen Med denne pjece vil vi gerne byde dig

Læs mere

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på Svendebjerghave og Genoptræningen NOTAT Sammenhængende indsatser i Center for Sundhed og Ældre Center for Sundhed og Ældre har et ønske om, at indsatser

Læs mere

Specialiseret neurorehabilitering

Specialiseret neurorehabilitering Borgerpjece Specialiseret neurorehabilitering Et rehabiliteringstilbud for dig, der har komplekse følger efter en erhvervet hjerneskade. I denne pjece kan du læse om, hvad vi kan tilbyde dig og dine pårørende.

Læs mere

Sammenhængende rehabiliteringsforløb for borgere med apopleksi på Fyn - og måske i en hel Region!

Sammenhængende rehabiliteringsforløb for borgere med apopleksi på Fyn - og måske i en hel Region! Den ideelle overgang fra sygehus til kommune Hjerneskaderådgivningen, Fyn - opgaver nu og måske i fremtiden Sammenhængende rehabiliteringsforløb for borgere med apopleksi på Fyn - og måske i en hel Region!

Læs mere

Politik på behandlingsområdet Dansk Epilepsiforenings mål og strategi

Politik på behandlingsområdet Dansk Epilepsiforenings mål og strategi Politik på behandlingsområdet Dansk Epilepsiforenings mål og strategi Vision: Mennesker med epilepsi skal hurtigst muligt tilbydes den bedst mulige behandling, og det samlede behandlingstilbud skal indrettes

Læs mere

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Jeg savner omklædningsrummet eller rettere snakken, for det var her, erfaringerne

Læs mere

Forstander: Bo Bertelsen Afd. leder: Jakob Skovbakke Tlf.: 9628 4728 E-mail: kobjs@herning.dk

Forstander: Bo Bertelsen Afd. leder: Jakob Skovbakke Tlf.: 9628 4728 E-mail: kobjs@herning.dk Adresse: BYTOFTEN Bo og Aktivitetscenter Bo og Genoptræning Bytoften 75, 7400 Herning Tlf.: 9628 4700 Vagtstuen: 9628 4727 Fax: 9628 4710 Web: www.bytoften.dk Forstander: Bo Bertelsen Afd. leder: Jakob

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere

Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere Svendborg Kommune har som en af de første kommuner i landet besluttet at udarbejde en politik for kommunens socialt udsatte borgere. Politikken er en overordnet retningsgivende

Læs mere

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommunes Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved Telefon: 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Forord.... 4 Introduktion til politikken... 5

Læs mere

Kursuskatalog 2011-12 Rehabilitering

Kursuskatalog 2011-12 Rehabilitering Kursuskatalog 2011-12 Rehabilitering KF kursus 17-03-2011 09:01:22 Page 1 of 12 Tværfaglig målsætning med Goal Attainment Scaling (GAS) At deltagerene får kendskab til, hvorledes Goal Attainment Scaling

Læs mere

Tilbud i Aarhus Kommune målrettet voksne borgere (18 + år) med erhvervet hjerneskade Opdateret d. 25. februar 2014

Tilbud i Aarhus Kommune målrettet voksne borgere (18 + år) med erhvervet hjerneskade Opdateret d. 25. februar 2014 1 Tilbud i Aarhus Kommune målrettet voksne borgere (18 + år) med erhvervet hjerneskade Opdateret d. 25. februar 2014 Tilbud om assistance fra Hjerneskadeteamet (hjerneskadekoordinatorer) i Aarhus Kommune:

Læs mere

Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard

Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard Norddjurs Familieundervisning Kvalitetsstandard 26. marts 2013 1 Norddjurs Familieundervisning Det overordnede formål med Norddjurs Familieundervisning er - i et aktivt samarbejde med forældre og skole

Læs mere

Eina Andreasen, forkvinna í Ergoterapeutfelagnum, www.etf.fo, etf@etf.fo, tlf. 219040

Eina Andreasen, forkvinna í Ergoterapeutfelagnum, www.etf.fo, etf@etf.fo, tlf. 219040 Udfordringer i nuværende systemer og for personale Jeg vil på vegne af Ergoterapiforeningen byde jer alle sammen at være hjertelig velkommen her til vores konference. Det er en stor fornøjelse at opleve,

Læs mere

DET ER ALDRIG FOR SENT! Alkoholbehandling og forebyggelse med det enkelte menneske i centrum

DET ER ALDRIG FOR SENT! Alkoholbehandling og forebyggelse med det enkelte menneske i centrum DET ER ALDRIG FOR SENT! Alkoholbehandling og forebyggelse med det enkelte menneske i centrum ALKOHOLBEHANDLING OG FOREBYGGELSE Cirka 140.000 mennesker i Danmark er afhængige af alkohol*, og det har typisk

Læs mere

Kerneopgaven At fremme borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgeren og dennes netværk.

Kerneopgaven At fremme borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgeren og dennes netværk. Udviklingsteamet Målgruppe Tilbuddet er rettet mod voksne borgere, der som følge af en erhvervet hjerneskade, har behov for støtte til at kunne udføre nødvendige og meningsgivende aktiviteter enten i hjemmet

Læs mere

HENVISNINGSSKEMA. Specialiseret rehabiliteringstilbud til parkinsonramte i fase 2 og 3

HENVISNINGSSKEMA. Specialiseret rehabiliteringstilbud til parkinsonramte i fase 2 og 3 HENVISNINGSSKEMA Specialiseret rehabiliteringstilbud til parkinsonramte i fase 2 og 3 1. Henvisningskriterier 2. Behandlingsmål 3. Henvisningsblanket 4. Visitationsforløb 1. Henvisningskriterier Rehabiliteringstilbuddet

Læs mere

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrkelse af myndighedsområdet dækker over såvel en styrket udredningskapacitet som en styrket myndighedsindsats. Indsatserne er beskrevet

Læs mere

Hjerneskadecentret Det Fleksible Tilbud

Hjerneskadecentret Det Fleksible Tilbud Hjerneskadecentret Det Fleksible Tilbud Hjerneskadecentrets Fleksible Tilbud MÅLGRUPPE Personer over 18 år i den erhvervsaktive alder, der har pådraget sig en hjerneskade som ung eller voksen, og som følge

Læs mere

Forstander: Uwe Zink Afd. leder: Pernille Kloster Aalund E-mail: kobpa@herning.dk Tlf.nr. 9628 4727

Forstander: Uwe Zink Afd. leder: Pernille Kloster Aalund E-mail: kobpa@herning.dk Tlf.nr. 9628 4727 Adresse: BYTOFTEN Bo og Aktivitetscenter Bo og Genoptræning Bytoften 75, 7400 Herning Tlf.nr.: 9628 4700 Fax.nr.: 9628 4710 E-mail: kobbg@herning.dk www.bytoften.dk Forstander: Uwe Zink Afd. leder: Pernille

Læs mere

Distriktspsykiatrien Greve

Distriktspsykiatrien Greve istriktspsykiatrien Greve Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Takstblad 2013 DEN SELVEJENDE INSTITUTION SKOVBRYNET SØRUP SKOVVEJ 4 4684 HOLMEGAARD

Takstblad 2013 DEN SELVEJENDE INSTITUTION SKOVBRYNET SØRUP SKOVVEJ 4 4684 HOLMEGAARD Takstblad 2013 DEN SELVEJENDE INSTITUTION SKOVBRYNET SØRUP SKOVVEJ 4 4684 HOLMEGAARD 2 Skovbrynet er en selvejende institution i landlige og naturskønne omgivelser uden forstyrrende momenter. Stedet er

Læs mere

Faktaark. Palliativ omsorg til borgere i Kolding Kommune og Kolding Kommunes borgeres brug af hospice

Faktaark. Palliativ omsorg til borgere i Kolding Kommune og Kolding Kommunes borgeres brug af hospice Faktaark Senior- og Socialforvaltningen Dato 22. marts 2017 Sagsnr. 17/5340 Palliativ omsorg til borgere i Kolding Kommune og Kolding Kommunes borgeres brug af hospice 1. Palliative og lindrende indsatser

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune Træning, aktivitet og rehabilitering (TAR) i Faaborg-Midtfyn kommune består af 4 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Gislev og et i

Læs mere

KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE

KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE KORT INTRODUKTION TIL FAGOMRÅDET VOKSENSERVICE TIL BYRÅDSMEDLEMMER I FREDERICIA KOMMUNE I denne folder bliver du kort introduceret til fagområdet Voksenservice. Ved at læse folderen får du et overordnet

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN SÅDAN ER FORLØBET... Du udskrives og skal have hjælp fra din kommune og pårørende Hospitalet informerer kommunen om dit behov for genoptræning Din fysiske og mentale

Læs mere

Henvisningsskema til Hjerneskaderådgivningen

Henvisningsskema til Hjerneskaderådgivningen Hjerneskaderådgivningen Rismarksvej 80, Blok 0 5200 Odense V Tlf. 63 75 03 80 E-mail hjerneskaderaadgivningen@odense.dk www.hjerneskaderaadgivningen.dk Henvisningsskema til Hjerneskaderådgivningen Udfyldelse

Læs mere

1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 26. marts 2014 1

1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 26. marts 2014 1 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 26. marts 2014 1 2 of 5 Lovgrundlag Kommunal genoptræning ydes henholdsvis efter Lov om Social Service, 86 og Sundhedslovens

Læs mere

Specialiseret rehabilitering For borgere i Randers Kommune. Anne-Britt Roesen Forløbskoordinator for senhjerneskadede borger Randers kommune

Specialiseret rehabilitering For borgere i Randers Kommune. Anne-Britt Roesen Forløbskoordinator for senhjerneskadede borger Randers kommune Specialiseret rehabilitering For borgere i Randers Kommune Anne-Britt Roesen Forløbskoordinator for senhjerneskadede borger Randers kommune Definition af rehabliteringsbegrebet MarselisborgCentret. Rehabilitering

Læs mere

Rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade

Rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade Rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade Opfølgning på forløbsprogrammerne i Region Midtjylland den 7. oktober 2013 Overlæge Bente Møller Hjerneskaderehabilitering i Danmark Kommunalreformen

Læs mere

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 bem Kommissorier for Sundhedsstyrelsens følgegruppe og arbejdsgrupper vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen

Læs mere

GENOPTRÆNING OG REHABILITERING TIL VOKSNE MED ERHVERVET HJERNESKADE

GENOPTRÆNING OG REHABILITERING TIL VOKSNE MED ERHVERVET HJERNESKADE DECEMBER 2014 GENOPTRÆNING OG REHABILITERING TIL VOKSNE MED ERHVERVET HJERNESKADE En faglig visitationsretningslinje hjerneskade en faglig visitationsretningslinje Sundhedsstyrelsen, 2014. Publikationen

Læs mere

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Odense Kommune Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Januar 2019 Hvad kan jeg bruge kvalitetsstandarden til? Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere