Hvad er KRYPTERING? Metoder Der findes to forskellige krypteringsmetoder: Symmetrisk og asymmetrisk (offentlig-nøgle) kryptering.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad er KRYPTERING? Metoder Der findes to forskellige krypteringsmetoder: Symmetrisk og asymmetrisk (offentlig-nøgle) kryptering."

Transkript

1 Hvad er KRYPTERING? Kryptering er en matematisk teknik. Hvis et dokument er blevet krypteret, vil dokumentet fremstå som en uforståelig blanding af bogstaver og tegn og uvedkommende kan således ikke læses indholdet. Kryptering kendes helt tilbage fra oldtiden, hvor kodningen blot kunne bestå i at forskyde alle tegn i en besked et bestemt antal bogstaver i alfabetet. For eksempel kunne ABC erstattes med BCD - hvor der er flyttet en plads i alfabetet. Dette kaldes i øvrigt for Cæsar-kode, da man mener, metoden har været brugt i det gamle Rom. Hvorfor bruge kryptering? Kryptering bruges til at sikre, at fortrolige dokumenter og informationer som for eksempel kodeord og kontonumre ikke kan løses eller misbruges af andre. Du kan bruge kryptering til at beskytte et bestemt dokument - eller måske hele din harddisk - mod at blive læst, i tilfælde af, at andre får adgang til din computer. Kryptering kan også bruges, når du vil være sikker på, at et fortroligt brev eller en privat mail kun kan læses af den tilsigtede modtager. Kryptering anvendes i netbanker og e-butikker for at beskytte kontonumre, kreditkortoplysninger og andre fortrolige oplysninger. Desuden bruges kryptering på mange websites, hvor du skal bruge kodeord. Metoder Der findes to forskellige krypteringsmetoder: Symmetrisk og asymmetrisk (offentlig-nøgle) kryptering. En symmetrisk krypteringsmetode bruger kun en enkelt nøgle, som både bruges til at kryptere og dekryptere information. Denne metode kan med fordel bruges, når du skal kryptere information, som kun du selv må kunne løse. For eksempel når en hel harddisk skal krypteres. Asymmestrisk kryptering = offentlig-nøgle kryptering (engelsk: Public Key) benytter to forskellige nøgler: En privat nøgle og en offentlig nøgle, der matematisk set hører sammen. Den ene nøgle bruges til kryptering og den anden nøgle til dekryptering. Denne metode bruges som regel, når to parter skal udveksle fortrolige dokumenter. Hver part har sin egen, private nøgle, og begge parter har hinandens offentlige nøgler. Når du skal sende et fortroligt dokument til en anden person, skal du kryptere dokumentet med den anden persons offentlige nøgle. Han kan så dekryptere og åbne dokumentet ved a bruge sin egen private nøgle. Det lyder indviklet, men i praksis er det heldigvis nemmere, når du bruger et krypteringsværktøj. Du skal nemlig kun fortælle, om du vil kryptere eller dekryptere et dokument så klarer programmet resten.

2 Sammenbindingen af en persons identitet og offentlige nøgle kan ske ved brug af et digitalt certifikat. Certifikater beskrives i et senere afsnit. Kryptering af mail Hvis du skal kryptere en mail, kan du for eksempel bruge mail-programmerne Outlook eller Notes, som begge kan integreres med krypteringsværktøjer. Hvis du ikke har et mail-program med indbygget mulighed for kryptering, kan du for eksempel bruge krypteringsværktøjet Pretty Good Privacy (PGP). Du skal dog være opmærksom på, at modtageren af dine krypterede mails skal bruge det samme krypteringsværktøj. Hvad er digital signatur? En digital signatur er, ligesom en underskrift på fysiske breve, en mulighed for at verificere, hvem der er ophavsmand til brevet. Forskellen mellem den fysiske underskrift og den digitale signatur er, at man i stedet for underskriften på et fysisk dokument bruger kryptografiske metoder, der indeholder matematik. Den digitale signatur er ekstra information, som er dannet ud fra selve dokumentet, der skal underskrives. Denne ekstra kode bliver vedhæftet dokumentet inden det sendes. Den digitale signatur dannes ved hjælp af kryptering og en privat nøgle. Kun den, som har den private nøgle, kan sende beskeder med den rigtige signatur.

3 Modtageren af dokumentet bruger afsenderens offentlige nøgle til at verificere, at det er den korrekte afsender. Sammenbindingen af afsenders identitet og offentlige nøgle kan ske ved brug af et digitalt certifikat. Hvis du benytter en digital signatur, kan du samtidig kontrollere, om det underskrevne dokument er blevet ændret, efter det blev underskrevet. Det svarer til, at man i gamle dage påførte en konvolut et laksegl, så det kunne ses, om konvolutten var blevet åbnet. Du skal dog være opmærksom på et vigtigt forhold: Bare fordi en digital signatur giver sikkerhed for, at indholdet kommer fra den rigtige afsender og ikke er ændret, er der ingen garanti for, at indholdet er korrekt og absolut uskadeligt. Hvorfor bruge digital signatur? Brugen af mail og andre former for udveksling af data via internettet er kraftigt voksende. Derfor er det i mange situationer rart at være sikker på, at den person, du kommunikerer med digitalt, også er den han/hun udgiver sig for at være. Det vil også være rart at kunne se, om der er ændret i teksten undervejs. Det er lettere at forfalske afsender og indhold i en mail end det er at forfalske et almindeligt brev eller underskrift. Derfor kan du bruge en krypteringsmetode til at sikre, at mailen kommer fra den afsender, som er angivet. Samtidig kan du sikre dig, at indholdet af dokumentet ikke er ændret. Når kryptering bruges på denne måde, kaldes det generelt for en digital signatur. En digital signatur kan altså bruges til at bekræfte identiteten på afsender af en mail, og til at vise om indholdet af et dokument er blevet ændret, efter det blev sendt til dig. Alle danskerne over 15 år kan gratis bestille en digital signatur hos TDC, som er den officielle udsteder af den danske digitale signatur. Læs nærmere på: Efter et par dage modtager man en hemmelig pinkode via posten (lige som til ens Dankort blot med flere tal i). Visse banker har dog oprettet deres egen digitale signatur f.eks. til brug i deres egen netbank.

4 Hvad er certifikater? Et certifikat er et elektronisk dokument, som sammenbinder oplysninger om en persons eller et firmas identitet og samme persons eller firmas offentlige nøgle. Indholdet i et certifikat skal entydigt identificere ejeren af certifikatet, og derfor indeholder et certifikat mange oplysninger. Et certifikat indeholder blandt andet navn og den offentlige nøgle, der gør, at du som bruger kan verificere den digitale signatur. Nogle af oplysningerne kan virke meget indviklede, men der er nogle ret simple ting, som du bør kontrollere for at sikre, at certifikatet er gyldigt. Du bør for eksempel kontrollere, om certifikatet er udstedt af en anerkendt organisation, som du har tillid til, og om certifikatet blev brugt, mens det var gyldigt. Desuden bør du verificere udstederens digitale signatur, så du er sikker på, at certifikatet ikke er forfalsket. Et certifikat udstedes af en troværdig instans, som i Danmark kaldes for et nøglecenter (engelsk: certificate authority). KMD og TDC er eksempler på danske nøglecentre, mens VeriSign er et amerikansk nøglecenter. Certifikater og digitale signaturer bruges også i forbindelse med software. For eksempel kan et firma underskrive en softwareopdatering med firmaets private nøgle. Når du så vil downloade en opdatering til det pågældende program, kan du kontrollere, om opdateringen virkelig stammer fra firmaet. Samtidig kan du kontrollere, at opdateringen ikke er ændret af andre, efter at det pågældende firma har udgivet softwareopdateringen. Hvorfor bruge certifikater? Når du modtager et dokument, som er underskrevet digitalt, skal du have en metode til at kunne verificere, at afsenderen er den, han/hun udgiver sig for at være. Det vil sige, at du skal kunne verificere, at signaturen er ægte. For at kunne bekræfte, at en signatur er ægte, skal du bruge underskriverens offentlige nøgle. Underskriveren har jo brugt sin private nøgle til at danne den digitale signatur med. Underskriverens offentlige nøgle kan du typisk verificere ved hjælp af et certifikat, der giver sikkerhed for at afsenderen er den, som vedkommende giver sig ud for at være. Når du verificerer en nøgle ved hjælp af et certifikat, stoler du på, at certifikat-udstederen har verificeret identiteten af afsenderen på det tidspunkt, hvor certifikatet er udstedt. Betaling og netbanker Når du betaler for varer i e-butikker eller regninger i din netbank, foregår det via en sikker forbindelse. Det betyder, at forbindelsen mellem din computer og butikken eller netbanken er krypteret. Krypteringen sikrer, at uvedkommende ikke kan løse dit kontonummer, kodeord og andre fortrolige oplysninger.

5 Når forbindelsen er krypteret, vil du nogle gange få en meddelelse (i et pop-up vindue) om, at forbindelsen er sikker. Men du kan også selv kontrollere, om den er krypteret ved at kigge på adressefeltet i din browser. Normalt starter en adresse med "http", men hvis forbindelsen er sikker, vil der stå "https" i stedet for. ("S" står for secure). De fleste browsere bruger også et lille billede af en hængelås til at vise, om din forbindelse er krypteret. Hvis du for eksempel bruger Netscape, er der et lille billede af en lukket hængelås nederst i browser-vinduet. Hvis din forbindelse ikke er krypteret, er der et billede af en åben hængelås. Bruger du Internet Explorer, er der et billede af en lukket hængelås nederst til højre i browser- vinduet, hvis forbindelsen er krypteret. Hvis forbindelsen ikke er krypteret, er der ikke noget billede i Internet Explorer. De fleste websites bruger SSL (Secure Socket Layer), der er den mest benyttede sikkerhedsstandard i forbindelse med e-handel. SSL er indbygget i de fleste moderne browsere, og der kræves ikke installation af ekstra software for at benytte SSL. Metoden bruges som regel til at kryptere alle informationer mellem kunde, forretning og pengeinstitut. Læs mere om kryptering og digital signatur på:

Digital Signatur Infrastrukturen til digital signatur

Digital Signatur Infrastrukturen til digital signatur Digital Signatur Infrastrukturen til digital signatur IT- og Telestyrelsen December 2002 Resumé: I fremtiden vil borgere og myndigheder ofte have brug for at kunne kommunikere nemt og sikkert med hinanden

Læs mere

Af Marc Skov Madsen PhD-studerende Aarhus Universitet email: marc@imf.au.dk

Af Marc Skov Madsen PhD-studerende Aarhus Universitet email: marc@imf.au.dk Af Marc Skov Madsen PhD-studerende Aarhus Universitet email: marc@imf.au.dk 1 Besøgstjenesten Jeg vil gerne bruge lidt spalteplads til at reklamere for besøgstjenesten ved Institut for Matematiske Fag

Læs mere

Online Banking Sikkerhedsvejledning Internet-version

Online Banking Sikkerhedsvejledning Internet-version Online Banking Sikkerhedsvejledning Internet-version Indhold Introduktion til Sikkerhedsvejledningen... 2 Sikkerhedsvejledningen... 2 Sikker brug af internettet... 2 Sikkerhedsløsninger i Online Banking...

Læs mere

Hvordan kryptering af chat, mail og i cloud services og social networks virker

Hvordan kryptering af chat, mail og i cloud services og social networks virker Hvordan kryptering af chat, mail og i cloud services og social networks virker Alexandra Instituttet Morten V. Christiansen Kryptering Skjuler data for alle, som ikke kender en bestemt hemmelighed (en

Læs mere

Roskilde Universitetscenter, Datalogisk Afdeling Kryptering. Niels Christian Juul. N&P 11: 2001 April 18th

Roskilde Universitetscenter, Datalogisk Afdeling   Kryptering. Niels Christian Juul. N&P 11: 2001 April 18th Roskilde Universitetscenter, Datalogisk Afdeling E-mail: ncjuul@acm.org Kryptering Niels Christian Juul N&P 11: 2001 April 18th Om kryptering, DES, RSA, PGP og SSL Copyright 1998-2001, Niels Christian

Læs mere

Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail?

Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail? 1 af 16 29-01-2014 12:15 Publiceret 22. januar 2014 kl. 16:01 på cw.dk/art/229651 Printet 29. januar 2014 Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering Undgå at andre kan snage i dine e-mails og

Læs mere

Artikel om... Digital signatur. OpenOffice.org

Artikel om... Digital signatur. OpenOffice.org Artikel om... Digital signatur OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne, som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere og/eller ændre det

Læs mere

Krypter dine mails når det er nødvendigt

Krypter dine mails når det er nødvendigt Krypter dine mails når det er nødvendigt Af Thomas Bødtcher-Hansen Hvor og hvornår skal vi kryptere vores mails? De paranoide mennesker krypterer alle deres mails og de naive mennesker ingen af deres mails.

Læs mere

Kommunikationssikkerhed til brugere bibliotek.dk projekt 2006-23

Kommunikationssikkerhed til brugere bibliotek.dk projekt 2006-23 Kommunikationssikkerhed til brugere bibliotek.dk projekt 2006-23 Formål Formålet med dette notat er at beskrive forskellige løsninger for kommunikationssikkerhed til brugerne af bibliotek.dk, med henblik

Læs mere

Kryptologi 101 (og lidt om PGP)

Kryptologi 101 (og lidt om PGP) Kryptologi 101 (og lidt om PGP) @jchillerup #cryptopartycph, 25. januar 2015 1 / 27 Hvad er kryptologi? define: kryptologi En gren af matematikken, der blandt andet handler om at kommunikere sikkert over

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til indsendelse af xml-filer via sikker e- mail (signeret og krypteret e-mail)

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til indsendelse af xml-filer via sikker e- mail (signeret og krypteret e-mail) Finanstilsynets indberetningssystem Vejledning til indsendelse af xml-filer via sikker e- mail (signeret og krypteret e-mail) Finanstilsynet - 8. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 INTRODUKTION...

Læs mere

Matematikken bag kryptering og signering NemID RSA Foredrag i UNF

Matematikken bag kryptering og signering NemID RSA Foredrag i UNF Matematikken bag kryptering og signering NemID RSA Foredrag i UNF Disposition 1 PKI - Public Key Infrastructure Symmetrisk kryptografi Asymmetrisk kryptografi 2 Regning med rester Indbyrdes primiske tal

Læs mere

Fuld installation af Jit-klient

Fuld installation af Jit-klient Fuld installation af Jit-klient Indholdsfortegnelse Systemkrav til afvikling af Jit-klienten...3 Opsætning af firewall...4 Om installationsfilen...5 Installation af MSI-filen...6 Om SSL-certifikater...13

Læs mere

Online Banking Sikkerhedsvejledning PC-baseret version

Online Banking Sikkerhedsvejledning PC-baseret version Sikkerhedsvejledning PC-baseret version Indhold Introduktion til Sikkerhedsvejledningen...3 Sikkerhedsvejledningen...3 Sikker brug af internettet...3 Sikkerhedsløsninger i...3 Hvad er sikkerhed i?...4

Læs mere

Camp om Kryptering. Datasikkerhed, RSA kryptering og faktorisering. Rasmus Lauritsen. August 27,

Camp om Kryptering. Datasikkerhed, RSA kryptering og faktorisering. Rasmus Lauritsen. August 27, Camp om Kryptering Datasikkerhed, RSA kryptering og faktorisering Rasmus Lauritsen August 27, 2013 http://users-cs.au.dk/rwl/2013/sciencecamp Indhold Datasikkerhed RSA Kryptering Faktorisering Anvendelse

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen Payment Business Services PBS A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 pbsmailservice@pbs.dk www.pbs.dk PBS-nr. 00010014 CVR-nr. 20016175 Brugervejledning - til

Læs mere

Elektronisk indberetning til Finanstilsynet. Vejledning i Sikker e-mail

Elektronisk indberetning til Finanstilsynet. Vejledning i Sikker e-mail Elektronisk indberetning til Finanstilsynet Vejledning i Sikker e-mail Finanstilsynet - 7. udgave marts 2009 Indholdsfortegnelse 1 INTRODUKTION... 1 1.1 Support... 1 2 INFORMATION OM SIKKER E-MAIL... 2

Læs mere

Introduktion til MPLS

Introduktion til MPLS Introduktion til MPLS Henrik Thomsen/EUC MIDT 2005 VPN -Traffic Engineering 1 Datasikkerhed Kryptering Data sikkerheds begreber Confidentiality - Fortrolighed Kun tiltænkte modtagere ser indhold Authentication

Læs mere

Købsvilkår for mobiltelefoner, tablets og tilbehør hos Bibob

Købsvilkår for mobiltelefoner, tablets og tilbehør hos Bibob Købsvilkår for mobiltelefoner, tablets og tilbehør hos Bibob Vilkår er gældende fra 24. november 2014. I disse vilkår kan du finde informationer om persondatapolitik, reklamation, fortrydelse, ejerforhold,

Læs mere

Februar Vejledning til Danske Vandværkers Sikker mail-løsning

Februar Vejledning til Danske Vandværkers Sikker mail-løsning Februar 2019 Vejledning til Danske Vandværkers Sikker mail-løsning 0 Indhold Formål med denne vejledning 2 Generelt om Sikker mail-løsningen og hvordan den fungerer 2 Tilgå Sikker mail-løsningen via webmail

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Forskellen på Chained root og Single root certifikater Denne vejledning vil prøve på at beskrive forskellen på et Chained root og et Single root udstedt certifikat. Derudover vil vi også forsøge at beskrive

Læs mere

Du kan trygt bruge it i din hverdag

Du kan trygt bruge it i din hverdag Du kan trygt bruge it i din hverdag 6 gode råd til en it-sikker hverdag 1 Brug et langt kodeord, og log ind i to trin Dit brugernavn eller din e-mailadresse og dit kodeord fungerer tilsammen som nøglen

Læs mere

Note omkring RSA kryptering. Gert Læssøe Mikkelsen Datalogisk institut Aarhus Universitet

Note omkring RSA kryptering. Gert Læssøe Mikkelsen Datalogisk institut Aarhus Universitet Note omkring RSA kryptering. Gert Læssøe Mikkelsen Datalogisk institut Aarhus Universitet 3. april 2009 1 Kryptering med offentlige nøgler Indtil midt i 1970 erne troede næsten alle, der beskæftigede sig

Læs mere

Sikker mail Kryptering af s Brugervejledning

Sikker mail Kryptering af  s Brugervejledning Sikker mail Kryptering af e-mails Brugervejledning side 1/9 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 3 2 Anvendelse (Quick start)... 3 2.1 Sikker e-mail... 3 3 Brugergrænsefladen (detaljeret)... 3 3.1 Send

Læs mere

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 For at kunne bruge signeret og krypteret e-mail i Outlook skal der være et digitalt certifikat installeret på den gældende computer. Certifikatet kan enten være et privat

Læs mere

Kryptologi og RSA. Jonas Lindstrøm Jensen (jonas@imf.au.dk)

Kryptologi og RSA. Jonas Lindstrøm Jensen (jonas@imf.au.dk) Kryptologi og RSA Jonas Lindstrøm Jensen (jonas@imf.au.dk) 1 Introduktion Der har formodentlig eksisteret kryptologi lige så længe, som vi har haft et sprog. Ønsket om at kunne sende beskeder, som uvedkommende

Læs mere

En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID

En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID Generelt om anskaffelse af NemID Foregår i to trin: Bestilling og aktivering på nemid.nu Du skal have gyldigt kørekort eller pas Efter bestilling

Læs mere

Fortroligt dokument. Matematisk projekt

Fortroligt dokument. Matematisk projekt Fortroligt dokument Matematisk projekt Briefing til Agent 00-DiG Velkommen til Kryptoafdeling 1337, dette er din første opgave. Det lykkedes agenter fra Afdelingen for Virtuel Efterretning (AVE) at opsnappe

Læs mere

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Handelsbetingelser Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Have & Livsstil ApS Ådalen 9 4600 Køge Tlf.: 4616 1551 info@haveoglivsstil.dk CVR. 38023845 Ordrebekræftelse:

Læs mere

Gode tips fra Sparekassen

Gode tips fra Sparekassen Gode tips fra Sparekassen Mobilbank Hvis du har spørgsmål, kan du altid ringe til os på 9793-9011 eller direkte til en medarbejder. Du finder vores direkte nr. på www.sdrhaa.dk Netbank App s Betalingsservice

Læs mere

WebTrust mere end blot en elektronisk påtegning

WebTrust mere end blot en elektronisk påtegning WebTrust mere end blot en elektronisk påtegning Peter Havskov Christensen Handelshøjskole Syd Engstien 1 6000 Kolding E-mail: phc@ko.hhs.dk 1. udgave 14. august 1998 Resumé Siden Elliot-rapportens offentliggørelse

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Betingelser for Netpension Firma Gældende pr. 15. november 2013

Betingelser for Netpension Firma Gældende pr. 15. november 2013 Betingelser for Netpension Firma Gældende pr. 15. Indledning I Betingelser for Netpension Firma finder I en beskrivelse af, hvad Netpension Firma er, og hvilke funktioner virksomheden har adgang til. Del

Læs mere

Brugervejledning til Merkurs Netbank

Brugervejledning til Merkurs Netbank Brugervejledning til Merkurs Netbank 1. GENERELT OM MERKURS NETBANK... 2 2. ÅBNINGSTIDER... 2 3. ADGANG... 2 4. OPBYGNING AF NETBANK... 4 5. ANVENDELSE AF MERKURS NETBANK FRA FLERE COMPUTERE... 4 6. SIKKERHED...

Læs mere

Note omkring RSA kryptering. Gert Læssøe Mikkelsen Datalogisk institut Aarhus Universitet

Note omkring RSA kryptering. Gert Læssøe Mikkelsen Datalogisk institut Aarhus Universitet Note omkring RSA kryptering. Gert Læssøe Mikkelsen Datalogisk institut Aarhus Universitet 24. august 2009 1 Kryptering med offentlige nøgler Indtil midt i 1970 erne troede næsten alle, der beskæftigede

Læs mere

Termer og begreber i NemID

Termer og begreber i NemID Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Termer og begreber i NemID DanID A/S 26. maj 2014 Side 1-11 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Visma Addo identifikationsnummer: 4C42-E8711-D14CD8

Visma Addo identifikationsnummer: 4C42-E8711-D14CD8 Dokumentet er underskrevet med Visma Addo digital signeringsservice. Underskrifterne i dette dokument er juridisk bindende. Underskrivernes identiteter er registreret og listet herunder. Med min underskrift

Læs mere

It-sikkerhedstekst ST12

It-sikkerhedstekst ST12 It-sikkerhedstekst ST12 Krypteret dataudveksling via websider set fra brugerens synsvinkel Denne tekst må kopieres i sin helhed med kildeangivelse. Dokumentnavn: ST12 Version 1 November 2016 Browserens

Læs mere

Visma Addo identifikationsnummer: 48B6-12BE65-41B0A3

Visma Addo identifikationsnummer: 48B6-12BE65-41B0A3 Dokumentet er underskrevet med Visma Addo digital signeringsservice. Underskrifterne i dette dokument er juridisk bindende. Underskrivernes identiteter er registreret og listet herunder. Med min underskrift

Læs mere

! """!!,-$).*.).* /$)**..)('''!"#$%&& Penneo dokumentnøgle: KGKCD-N2CXK-TS7GU-5HP8E-BAHCQ-1P55E

! !!,-$).*.).* /$)**..)('''!#$%&& Penneo dokumentnøgle: KGKCD-N2CXK-TS7GU-5HP8E-BAHCQ-1P55E !!! #$%&'()** #+$%&'()*,-$).*.).* /$)**..)('''!#$%&& ' ()$!()# 00#012#.!#* 33 *+, - 301 #2 01 ) # ' ) 0 ( 5 7 800 70 9 5 0 & * * * *& *' * ) ) 334506 95:* ;1 4$,-$ 0$. 33 5.)'&& *!*)!0*. - 9/5

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Visma Addo identifikationsnummer: 478B-477-6C10

Visma Addo identifikationsnummer: 478B-477-6C10 Dokumentet er underskrevet med Visma Addo digital signeringsservice. Underskrifterne i dette dokument er juridisk bindende. Underskrivernes identiteter er registreret og listet herunder. Med min underskrift

Læs mere

DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar

DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar 9. Januar 2013 MEH/MHC DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar Dok 75938-12_v2, Sag 10/3365 1/7 1. Generelt 1.1 I hvilket omfang yder Energinet.dk support til elleverandørerne? Forretningskonceptet

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

Forretningsbetingelser for Jagtakademiet I/S website www.jagtakademiet.dk. Officiel e-mail adresse: kontakt@jagtakademiet.dk

Forretningsbetingelser for Jagtakademiet I/S website www.jagtakademiet.dk. Officiel e-mail adresse: kontakt@jagtakademiet.dk Betingelser Forretningsbetingelser for Jagtakademiet I/S website www.jagtakademiet.dk. Firmaets juridiske navn: Jagtakademiet I/S Selskabsform: I/S CVR-nummer: 32 63 73 29 Adresse : Galionsvej 20, 2th

Læs mere

ITEK og Dansk Industris antiphishingvejledning Foreløbig udgave

ITEK og Dansk Industris antiphishingvejledning Foreløbig udgave ITEK og Dansk Industris antiphishingvejledning Foreløbig udgave - 1 - ITEK og Dansk Industris Antiphishingvejledning Indholdsfortegnelse Introduktion Definition Omfang Angrebsmønstre Cases Anbefalinger

Læs mere

Bruger og sikkerhedsvejledning til Nykredit Netbank på mitnykredit

Bruger og sikkerhedsvejledning til Nykredit Netbank på mitnykredit Bruger og sikkerhedsvejledning til Nykredit Netbank på mitnykredit Oktober 2013 Velkommen Nykredit Netbank mitnykredit Nykredits netbank er en fleksibel måde at gå i banken på, når det passer dig. Du finder

Læs mere

TDCs Signaturserver. 11/05 - Version 1.0 2005 TDC Erhverv Sikkerhed og certifikater

TDCs Signaturserver. 11/05 - Version 1.0 2005 TDC Erhverv Sikkerhed og certifikater TDCs Signaturserver Side 2 Indhold Indledning...3 Teknisk projekt... 3 Tekniske forudsætninger... 3 Installation af klienten... 4 Udstedelse af signatur... 4 Anvendelse af signaturen... 6 Eksport af signaturen...

Læs mere

Workshop om digital signatur til studerende Syddansk Universitet Odense, 15. februar 2005

Workshop om digital signatur til studerende Syddansk Universitet Odense, 15. februar 2005 Workshop om digital signatur til studerende Syddansk Universitet Odense, 15. februar 2005 Specialkonsulent, cand. jur. Anders Christian Boisen Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Web: www.vtu.dk

Læs mere

Brugervejledning til Merkurs Netbank

Brugervejledning til Merkurs Netbank Brugervejledning til Merkurs Netbank 1. GENERELT OM MERKURS NETBANK... 2 2. ÅBNINGSTIDER... 2 3. BROWSERE... 2 4. ADGANG... 2 5. OPBYGNING AF NETBANK... 4 6. ANVENDELSE AF MERKURS NETBANK FRA FLERE COMPUTERE...

Læs mere

Sådan opretter du en Sundhedsaftale

Sådan opretter du en Sundhedsaftale Sådan opretter du en Sundhedsaftale Indhold Bestil PensionDanmark Adgangskode 2 Oprettelse af sundhedsaftale 4 PBS-aftalen 8 Bestil PensionDanmark Adgangskode For at kunne indberette til Sundhedsordningen

Læs mere

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE vp.online 2011 01-10-2011 Indholdsfortegnelse 1 PROBLEMER MED AT SE VP.ONLINE... 3 2 BROWSER KONFIGURATION... 6 3 SKRIVEADGANG TIL DREV... 7 4 SESSION TIMEOUT

Læs mere

Mini-guide: Sådan sikrer du din computer mod virus

Mini-guide: Sådan sikrer du din computer mod virus Mini-guide: Sådan sikrer du din computer mod virus Efter Java-hullet: Væn dig til det din computer bliver aldrig 100 % sikker. Men derfor kan vi jo godt prøve at beskytte den så vidt mulig alligevel. Vi

Læs mere

Kryptografi Anvendt Matematik

Kryptografi Anvendt Matematik Kryptografi Anvendt Matematik af Marc Skov Madsen PhD-studerende Matematisk Institut, Aarhus Universitet email: marc@imf.au.dk Kryptografi p.1/23 Kryptografi - Kryptografi er læren om, hvordan en tekst

Læs mere

Visma Addo identifikationsnummer: E

Visma Addo identifikationsnummer: E Dokumentet er underskrevet med Visma Addo digital signeringsservice. Underskrifterne i dette dokument er juridisk bindende. Underskrivernes identiteter er registreret og listet herunder. Med min underskrift

Læs mere

Sådan bør Løsningscenter se ud ingen advarsler alt er slået til. (klik på flaget nederst til højre på skærmen)

Sådan bør Løsningscenter se ud ingen advarsler alt er slået til. (klik på flaget nederst til højre på skærmen) Sådan bør Løsningscenter se ud ingen advarsler alt er slået til. (klik på flaget nederst til højre på skærmen) De væsentligste sikkerhedstiltag: Windows Update skal være slået til (hvis det ikke er advarer

Læs mere

It-sikkerhedstekst ST4

It-sikkerhedstekst ST4 It-sikkerhedstekst ST4 Datatransmission af personoplysninger på åbne net Denne tekst må kopieres i sin helhed med kildeangivelse. Dokumentnavn: ST4 Version 1 Oktober 2014 Datatransmission af personoplysninger

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

1. Aftalens parter Servicens tilgængelighed og indhold... 2

1. Aftalens parter Servicens tilgængelighed og indhold... 2 INDHOLD 1. Aftalens parter... 2 2. Servicens tilgængelighed og indhold... 2 2.1. Du får online adgang til den 24/7... 2 2.2. Du kan udveksle dokumenter med servicen via en krypteret forbindelse... 2 2.3.

Læs mere

WebNets 4.0 er en standard e-butik udviklet og vedligeholdt af www.webnets.dk.

WebNets 4.0 er en standard e-butik udviklet og vedligeholdt af www.webnets.dk. WebNets 4.0 er en standard e-butik udviklet og vedligeholdt af www.webnets.dk. Nærværende vejledning beskriver hvordan man bestiller og køber varer i Webnets med betaling via PBS/ePay med kredit- og dankort.

Læs mere

Regler for NemID til netbank og offentlig digital signatur v5, 1. marts 2017

Regler for NemID til netbank og offentlig digital signatur v5, 1. marts 2017 Regler for NemID til netbank og offentlig digital signatur v5, 1. marts 2017 1 Indledning NemID er en sikkerhedsløsning, du kan bruge til din netbank, offentlige og private hjemmesider. Du kan også bruge

Læs mere

Kursusgang 3: Digital signatur. Den danske OCESstandard. Målsætning for digital signatur. Signatur (digital & alm. underskrift) Sikkerhedsmål

Kursusgang 3: Digital signatur. Den danske OCESstandard. Målsætning for digital signatur. Signatur (digital & alm. underskrift) Sikkerhedsmål Kursusgang 3: Digital signatur. Den danske OCESstandard. Målsætning for digital signatur Digital Signatur Hashing x.509-certifikater Kvantekryptering Den danske OCES-standard Udveksling af tekst på en

Læs mere

Formål Generelt om DPG og hvordan det virker.

Formål Generelt om DPG og hvordan det virker. DPG Brugervejledning Indhold Formål... 1 Generelt om DPG og hvordan det virker... 1 Send sikker mail... 3 Hvad sker der, hvis du ikke kan sende sikkert?... 4 Sådan sender du til et CVR eller CPR nummer...

Læs mere

Public Key Crypto & Gnu Privacy Guard & CaCert

Public Key Crypto & Gnu Privacy Guard & CaCert Public Key Crypto & Gnu Privacy Guard & CaCert Svenne Krap svenne@krap.dk TheCamp 2010 Indhold PGP Motivation & teori Praktisk Løst og fast CaCert (Keysigning+Assurance) PGP Pretty good privacy Motivation

Læs mere

RSA Kryptosystemet. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

RSA Kryptosystemet. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet RSA Kryptosystemet Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet 1 Kryptering med RSA Her følger først en kort opridsning af RSA kryptosystemet, som vi senere skal bruge til at lave digitale signaturer.

Læs mere

Timengo. Digitalisering med en Microsoft platformen Kenneth Wohlers, Timengo. Timengo

Timengo. Digitalisering med en Microsoft platformen Kenneth Wohlers, Timengo. Timengo Digitalisering med en Microsoft platformen Kenneth Wohlers, Agenda Sikker post Nye muligheder Vores løsning - VMG Scenarier Teknisk overblik Hvad er Sikker post Teknologi Certifikater Standarder Formål

Læs mere

Regler for Netbank Erhverv

Regler for Netbank Erhverv Regler for Netbank Erhverv Regler for Netbank Erhverv gælder mellem kunden og Nordea Danmark, filial af Nordea Bank AB (publ), Sverige ( banken ) 1 Hvad kan du bruge Netbank til? Du kan fx bruge følgende

Læs mere

Visma Addo identification number: F67-2D6

Visma Addo identification number: F67-2D6 Dokumentet er underskrevet med Visma Addo digital signeringsservice. Underskrifterne i dette dokument er juridisk bindende. Underskrivernes identiteter er registreret og listet herunder. Med min underskrift

Læs mere

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC - kursister

VEJLEDNING SKOLENS IT. Intro til it på Randers HF & VUC - kursister VEJLEDNING SKOLENS IT Intro til it på Randers HF & VUC - kursister Randers HF & VUC 2014 Brug af skolens netværk Som kursist er du blevet oprettet på skolens netværk og har fået tildelt et brugernavn og

Læs mere

IT-SIKKERHEDSVEJLEDNING IT-SIKKERHED ER OGSÅ DIT ANSVAR

IT-SIKKERHEDSVEJLEDNING IT-SIKKERHED ER OGSÅ DIT ANSVAR IT-SIKKERHEDSVEJLEDNING IT-SIKKERHED ER OGSÅ DIT ANSVAR 1 HUSK n Adgangskoder må ikke videregives til andre. n Andre må ikke anvende din personlige bruger-id. n Ved mistanke om, at andre har fået kendskab

Læs mere

OPRETTELSE AF NemID OG HVAD KAN DET BRUGES TIL

OPRETTELSE AF NemID OG HVAD KAN DET BRUGES TIL OPRETTELSE AF NemID OG HVAD KAN DET BRUGES TIL Oprettelse: Gå ind på siden www.nemid.nu (bemærk at hjemmesiden ikke slutter med.dk som man kunne tro men derimod på.nu). Du får følgende billede: Her skal

Læs mere

Affine - et krypteringssystem

Affine - et krypteringssystem Affine - et krypteringssystem Matematik, når det er bedst Det Affine Krypteringssystem (Affine Cipher) Det Affine Krypteringssystem er en symmetrisk monoalfabetisk substitutionskode, der er baseret på

Læs mere

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise DanDomain

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise DanDomain Mamut Business Software Introduktion Mamut Enterprise DanDomain Dokumentation for udvidelser af Mamut Enterprise System Mamut Enterprise DanDomain Version: 12.1 Indhold BETALINGSTJENESTER I WEBSHOP...

Læs mere

Vejledning til digital underskrift af lejekontrakt

Vejledning til digital underskrift af lejekontrakt Vejledning til digital underskrift af lejekontrakt Hvis vi har dit CPR. nummer og din e-mail, har du pr. 27. maj 2019 mulighed for at underskrive din lejekontrakt digitalt med Nem ID. Hvordan får jeg min

Læs mere

Konfidentialitet og kryptografi 31. januar, Jakob I. Pagter

Konfidentialitet og kryptografi 31. januar, Jakob I. Pagter Konfidentialitet og kryptografi 31. januar, 2009 Jakob I. Pagter Oversigt Kryptografi autenticitet vs. fortrolighed ubetinget vs. beregningsmæssig sikkerhed Secret-key fortrolighed Public-key fortrolighed

Læs mere

Installationsvejledning Installation af Digital Underskrift Enterprise

Installationsvejledning Installation af Digital Underskrift Enterprise Installationsvejledning Installation af Digital Underskrift Enterprise BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Hvornår er der økonomi i ITsikkerhed?

Hvornår er der økonomi i ITsikkerhed? Hvornår er der økonomi i ITsikkerhed? Anders Mørk, Dansk Supermarked Erfaringsbaggrund 2 Teoretisk tilgang 3 Den akademiske metode 4 Er det så enkelt? Omkostningerne er relativt enkle at estimere Men hvad

Læs mere

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik.

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik. Fortrolighedspolitik Effektiv fra: 8. november 2017 Introduktion Pagobox ApS ( "Pleo", "os", "vi" eller "vores") driver Pleo.io webstedet, Pleo webapplikationen, Pleo mobilapplikationen og tilbyder Pleo

Læs mere

Dansk Kvalitetssikringsgruppe Arkiv. - IT-advokatens syn på PDF/PDF-A med fokus på retsgyldighed

Dansk Kvalitetssikringsgruppe Arkiv. - IT-advokatens syn på PDF/PDF-A med fokus på retsgyldighed Advokat Per Mejer ActaAdvokater Dansk Kvalitetssikringsgruppe Arkiv - IT-advokatens syn på PDF/PDF-A med fokus på retsgyldighed 30. september 2013 NovoNordisk Bagsværd IT-Advokat Per Mejer pme@mejer.net

Læs mere

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 NEM-ID Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 Hvordan får jeg Nem-ID? A: Ved personlig henvendelse i borgerservice. Du kan få Nem-ID ved personlig henvendelse i borgerservice- og skattecentre.

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09 LUDUS WEB Installations- og konfigurations-vejledning Den 7. april 2009 J.nr.: 4004 V0624 09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere

DanID Certification Practice Statement v. 1.1. DanID. Certification Practice Statement (CPS) V. 1.1

DanID Certification Practice Statement v. 1.1. DanID. Certification Practice Statement (CPS) V. 1.1 DanID Certification Practice Statement (CPS) V. 1.1 februar 2009 1 1 Introduktion 1.1 Oversigt DanID A/S (CVR-nr. 30 80 84 60) er et 100% datterselskab ejet af PBS A/S (CVR-nr. 20 01 61 75). Årsregnskaber

Læs mere

Simpel opsætning og brug af Sikker Mail.

Simpel opsætning og brug af Sikker Mail. Greve Juli 2018 Simpel opsætning og brug af Sikker Mail. Version 1.1 - Dansk ApS Korskildeeng 5 2670 Greve Telefon: +45 82 307 308 Email: lars@primero.dk www.primero.dk Indledning: Efter lovgivningen omkring

Læs mere

Velkommen til 6. omgang

Velkommen til 6. omgang Velkommen til 6. omgang I dag Internet Hjemmeopgave 5 Mapper og filer Internet Vi så på faner sidst. og hurtigt på favoritter som ikke må forveksles med faner Favoritter Kan med fordel bruges til internetsider

Læs mere

System Transport hjemmesiden indeholder information om System Transports produkter og System Transports promoverende programmer.

System Transport hjemmesiden indeholder information om System Transports produkter og System Transports promoverende programmer. Dette er den officielle politik om beskyttelse af personlige data, der bestemmer brugen af System Transports hjemmeside lokaliseret på www.systemtransport.eu og FTP. Den gælder ligeledes alle websider

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 www.nets.eu Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Læs mere

Sådan køber du billetter til naturture på Blåvandshuk i netbutikken

Sådan køber du billetter til naturture på Blåvandshuk i netbutikken Naturture Sådan køber du billetter til naturture på Blåvandshuk i netbutikken 25-07-2014 Billetsalg til sæsonens Langli-ture og krondyruge købes i netbutikken. Du finder linket "Køb billet til naturture"

Læs mere

Digital forvaltning: alle systemer koblet sammen i et net. Digital Forvaltning 8. kursusgang 22.10.03. Risiko 2: internt misbrug

Digital forvaltning: alle systemer koblet sammen i et net. Digital Forvaltning 8. kursusgang 22.10.03. Risiko 2: internt misbrug Digital Forvaltning 8. kursusgang 22.10.03 Risici vedr. personoplysninger i digital forvaltning Digital forvaltning: alle systemer koblet sammen i et net Næsten alle systemer i den digitale forvaltning

Læs mere

SmartSignatur. Forenkler hverdagen. www.smartsignatur.dk

SmartSignatur. Forenkler hverdagen. www.smartsignatur.dk SmartSignatur Forenkler hverdagen SmartSignatur hjælper medarbejderne med at kunne legitimere sig selv digitalt. SmartSignatur gør det let for den person, der skal legitimere sig og sikkert for den organisation,

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Hvem kan handle hos Trendypet For at foretag køb hos Trendypet skal du være fyldt 18 år, aftaler med børn og unge under 18, kan alene indgås af forældre eller andre der er lovligt

Læs mere

IT kriminelle bruger mange metoder: Virus små programmer der kan ødelægge computerens styresystem, data og programmer Crimeware som regel trojanske

IT kriminelle bruger mange metoder: Virus små programmer der kan ødelægge computerens styresystem, data og programmer Crimeware som regel trojanske IT kriminelle bruger mange metoder: Virus små programmer der kan ødelægge computerens styresystem, data og programmer Crimeware som regel trojanske heste som aflæser tastatur eller skærmen for at aflæse

Læs mere

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation Brugervejledning - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation med PBS Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse: Introduktion...3 Læsevejledning...3 Den private nøgle...4 Introduktion...4

Læs mere

Sådan beskytter du din computer mod angreb

Sådan beskytter du din computer mod angreb Sådan beskytter du din computer mod angreb It-kriminelle har fundet et hul i sikkerheden, så de lige nu kan stjæle din net-identitet. Her bliver du klogere på, hvordan du garderer dig. Af Kenan Seeberg

Læs mere

DeIC tilbyder servercertifikater i et samarbejde med TERENA og COMODO

DeIC tilbyder servercertifikater i et samarbejde med TERENA og COMODO DeIC tilbyder servercertifikater i et samarbejde med TERENA og COMODO Benyt denne formular til bestilling og bemyndigelse. Formularen sendes via signeret mail til scs ra@deic.dk Læs mere om DeIC servercertifikater

Læs mere

Praktisk kryptering i praksis

Praktisk kryptering i praksis Praktisk kryptering i praksis Jakob I. Pagter Security Lab Alexandra Instituttet A/S Alexandra Instituttet A/S Almennyttig anvendelsorienteret forskning fokus på IT GTS Godkendt Teknologisk Service (1

Læs mere

Alle handler foretaget via denne hjemmeside foregår mellem dig, som kunde, og

Alle handler foretaget via denne hjemmeside foregår mellem dig, som kunde, og Generelle oplysninger: Alle handler foretaget via denne hjemmeside foregår mellem dig, som kunde, og Planeten A/S Arresøvej 18 port 3 8240 Risskov Tlf 42 62 91 19 (10-18.00) CVR-nr 35656588 Ordrebekræftelse:

Læs mere

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre.

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre. Privatlivspolitik Denne hjemmeside opererer internationalt og er i overensstemmelse med den lokale lovgivning og regler i de pågældende lande. Denne privatlivspolitik omhandler hvordan vi bruger og behandler

Læs mere

KÆRE MEDARBEJDER OG LEDER

KÆRE MEDARBEJDER OG LEDER Region Hovedstaden 1 KÆRE MEDARBEJDER OG LEDER Adgang til informationer i it-systemer og elektronisk kommunikation er for de fleste medarbejdere i Region Hovedstaden en selvfølgelig del af arbejdsdagen.

Læs mere

IIS 8.0 & 8.5 & 10.0 SSL Administration

IIS 8.0 & 8.5 & 10.0 SSL Administration IIS 8.0 & 8.5 & 10.0 SSL Administration Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Generering af CSR... 4 Installation af certifikat bestilt via CSR... 8 Installation af mellemudsteder certifikat... 8 Installation

Læs mere