TUR CHAUFFØRKONFERENCE 2008 den april Færdselsstyrelsens opgaver i forbindelse med uddannelsesdirektivet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TUR CHAUFFØRKONFERENCE 2008 den april Færdselsstyrelsens opgaver i forbindelse med uddannelsesdirektivet"

Transkript

1 TUR CHAUFFØRKONFERENCE 2008 den april Færdselsstyrelsens opgaver i forbindelse med uddannelsesdirektivet

2 Uddannelsesdirektivet Gennemført i Danmark ved udstedelse af bekendtgørelse nr. 880 af 8. august 2006 om kvalifikationskrav til erhvervschauffører. Formålet med gennemførelse af direktivet er: At sikre, at chaufføren har de kvalifikationer der i dag er nødvendige for en professionel chauffør. At der gives uddannelse i grundlæggende kvalifikationer i forbindelse med erhvervelse af kørekort til store køretøjer kategori C og D. At der gives efteruddannelse til alle nuværende samt kommende chauffører. At højne færdselssikkerheden og forbedre miljøet. Hvornår finder reglerne anvendelse i EU: 10. september 2008 for erhvervsmæssig personbefordring med bus. 10. september 2009 for erhvervsmæssig godstransport. På disse datoer ophører også kravet om hvidt og blåt kvalifikationsbevis for erhvervschauffører.

3 Hvem er undtaget fra direktivet? Undtaget er førere af: Køretøjer, der ikke kan køre mere end 45 km/t. Forsvarets, redningsberedskabets og politiets køretøjer. Køretøjer under reparation mv. Køretøjer der benyttes til køretimer. Køretøjer, der benyttes til ikke-erhvervsmæssig personbefordring og varetransport i privat øjemed. Køretøjer, der benyttes til at transportere materiel og udstyr, som føreren skal benytte til udøve sit egentlige erhverv, forudsat at kørslen ikke er førerens hovedaktivitet.

4 Kommende chauffører Grunduddannelsen har 2 modeller for gennemførelse: Grundlæggende kvalifikationskursus - 8 uger Giver unge mellem 21 år og 23 år ret til at udføre al indenlandsk buskørsel. Chaufføren skal derudover have minimum et års erfaring i kørsel med store køretøjer ved kørsel over 50 km. Giver unge mellem 18 år og 21 år ret til at udføre al godskørsel. Intensiv grundlæggende kvalifikationskursus - 4 uger Giver unge mellem 21 år og 23 år ret til at udføre rutekørsel på en strækning, der ikke overstiger 50 km. Giver alle over 21 år ret til at udføre al godskørsel. International kørsel med bus kræver altid minimum 2 års erfaring og chaufføren skal være fyldt 23 år.

5 Indhold i grunduddannelsen Videreuddannelse i rationel kørsel med hovedvægt på sikkerhed. Anvendelse af reglerne på vejtransport- og godstransportområdet samt for passagerbefordring. Sundhed, færdselssikkerhed og miljøsikkerhed, service og logistik. Der skal gives mindst 20 individuelle køretimer på den grundlæggende kvalifikationsuddannelse og mindst 10 individuelle køretimer på den intensive grundlæggende kvalifikationsuddannelse. Individuelle køretimer kan ikke erstattes eller udskiftes med køreundervisning i forbindelse med erhvervelse af kørekort. Der må ikke ske en reduktion af antallet af timer på grundlag af en individuel kompetencevurdering. Den er en praktisk lastsikringsprøve for godschauffører inden kursets afslutning. Grunduddannelsen afsluttes med en skriftlig prøve.

6 Efteruddannelse Kravet om efteruddannelse omfatter alle nuværende og kommende erhvervschauffører. Efteruddannelse af 5 dages varighed skal gennemføres hvert 5. år. I 2009 forventes det at dreje sig om chauffører inden for busområdet. Fra 2010 forventes det årligt at dreje sig chauffører inden for busområdet og chauffører inden for godstransportområdet.

7 Målene med efteruddannelsen At uddybe og repetere nogle af de emner, der er dækket af den grundlæggende kvalifikationsuddannelse. At ajourføre kundskaber, som er væsentlige for chaufførens arbejde med særlig vægt på færdselssikkerhed og rationelt brændstofforbrug.

8 Indfasningsordning EU-direktivet beskriver, at medlemslandene skal have fastsat en indfasningsordning. I Danmark er det besluttet, at efteruddannelsen skal være gennemført for alle buschauffører senest den 31. december 2013 og godschauffører senest 31. december (Chauffører, der den 10. september 2008/2009 er fyldt 60 år, kan vente til denne dato).

9 Indfasningsordningen Efteruddannelseskravet forventes at ville berøre ca chauffører. Der vil være en indfasningsordning for efteruddannelsen, der er som følger: Fødselsdato Efteruddannelse gennemført senest For buschauffører For lastbilchauffører 1, 2 eller juni juni , 5 eller december december , 8 eller juni juni , 11 eller december december , 14 eller juni juni , 17 eller december december , 20 eller juni juni , 23 eller december december , 26 eller juni juni , 29, 30 eller december december 2014

10 Rammer for efteruddannelsen Efteruddannelsen afvikles med kurser, der kan sammensættes fleksibelt eller vælges samlet. 3 dage med obligatorisk indhold, hertil skal vælges 2 dage blandt en række godkendte kurser. Brancherettet efteruddannelseskursus 5 dage. Efteruddannelsen skal gennemføres inden for en periode på 12 måneder.

11 3 dage med obligatorisk indhold Det obligatoriske indhold vil blive ajourføringer inden for: Nye trafikregler, regler for arbejdstid, køre/hviletid. Transportlovgivning og andre bestemmelser af relevans for erhvervstransporten. Førstehjælp og uheldsbekæmpelse. Trafiksikkerhed, defensiv- og energirigtig kørsel, herunder orientering om ny teknologi. Gennemføres både praktisk og teoretisk. Den praktiske del gennemføres med minimum 2 individuelle køretimer (af 45 min.) for hver deltager. Lastsikring - gennemgang af aktuelle regler samt praktisk lastsikring.

12 Hertil skal der vælges 2 dage blandt en række godkendte kurser Kundeservice Konflikthåndtering Energirigtig kørsel Manøvrering forsikringer og færdselsregler Sundhed sikkerhed, service og logistik Arbejdsulykker og adfærd i nødsituationer Videndeling og læring for medarbejdere Kvalitetsstyring i virksomheden Kommunikation og kulturforståelse Den multietniske virksomhed Kørsel med specielle busser Køreteknik Køreteknik med 3-akslede busser Billettering og check af rejsehjemmel Køre- og hviletidsregler Brug af diagramark og kontrolapparat Transportpapirer inden for vejtransport

13 Brancherettet efteruddannelseskursus 5 dage Der vil blive en række brancherettede efteruddannelseskurser, hvori det obligatoriske indhold indgår, inden for følgende brancheområder: Efteruddannelse i national godstransport Efteruddannelse i international godstransport Efteruddannelse i tanktransport Efteruddannelse i specialtransport Efteruddannelse for rute- og bybuschauffører Efteruddannelse for turistbuschauffører Efteruddannelse i international turistkørsel Kurserne kan udbydes som et samlet kursus, men kan afholdes over enkeltdage, alt efter behov.

14 I hvilket land skal uddannelse tages? Grunduddannelse skal gennemføres i det land hvor chaufføren har sædvanlig bopæl. Efteruddannelse kan efter eget valg gennemføres enten i det land chaufføren har sædvanlig bopæl eller i det land chaufføren arbejder.

15 Vilkår for godkendelse til at afholde kvalifikationsuddannelse Uddannelsescenteret påtager sig de administrative opgaver der ligger i forbindelse med indberetning af de chauffører der har bestået kvalifikationsuddannelse og/eller efteruddannelse. Herunder skal der tages et foto chaufføren samt udføres en digital underskrift. Uddannelsescenteret skal udarbejde en oversigt over chaufførens individuelle køretimer med angivelse af, hvor og hvornår de individuelle køretimer er gennemført samt hovedindholdet af hver enkelt individuelle køretime. Underviseren og chaufføren skal straks efter afslutning af hver enkelt individuelle køretime i oversigten med deres underskrifter bekræfte det oplyste. Oversigten skal opbevares af det godkendte uddannelsescenter i mindst 1 år efter afslutningen af uddannelsesperioden.

16 Ansøgning og godkendelse Grundlæggende kvalifikationsuddannelse og efteruddannelse kan alene drives med godkendelse fra Færdselsstyrelsen Ansøgning om godkendelse indsendes på et særligt skema der findes på Færdselsstyrelsens hjemmeside i løbet af maj Uddannelsescenteret skal for hvert fag der undervises i udarbejde en undervisningsplan der indeholder oplysninger om undervisernes kvalifikationer og kompetenceområder, undervisningsmetoder, undervisningslokaler, undervisningsmaterialer, udstyr til praktikdelen, køretøjspark samt deltagerantal.

17 Krav til undervisere Uddannelsescenteret skal have mindst én gennemgående underviser der har eller senest 2 år efter ansættelse har opnået pædagogiske kvalifikationer svarende til niveauet i den pædagogiske uddannelse af lærere ved erhvervsskolerne. Den gennemgående underviser skal minimum have kvalifikationer, som svarer til erhvervsuddannelsesniveauet inden for transportområdet samt herudover mindst 3 års relevant og tidssvarende erhvervserfaring inden for transportområdet. Den gennemgående underviser skal deltage i relevant efteruddannelse i 3 dage minimum hvert andet år blandt emnerne på listen i afdeling 1 i bilag 1 til Europaparlamentets og rådets direktiv 2003/59/EF, jf. bilag 1 til bekendtgørelsen samt løbende vedligeholde erhvervserfaring inden for transportområdet.

18 Krav til undervisere af de individuelle køretimer, der også kan afholdes før køreprøve er bestået. Pædagogisk erfaring Relevant og tidssvarende erfaring som faglært chauffør inden for den pågældende kørertøjskategori eller være uddannet kørelære til store køretøjer Løbende vedligeholde erhvervserfaring

19 Krav til undervisere i førstehjælp og øvrige undervisere Undervisere i fagene i førstehjælp: Underviseren skal være godkendt af dansk førstehjælpsråd Øvrige undervisere: Pædagogisk erfaring Indgående og aktuel faglig viden og kompetencer inden for det område, vedkommende underviser i.

20 Krav til udstyr Uddannelsescenteret har ansvaret for: At der er tilstrækkeligt udstyr til rådighed Udstyret skal være relevant i forhold til opgaven Udstyret skal være tidssvarende Udstyret skal afspejle normal standard i branchen

21 Tilsyn Færdselsstyrelsen fører tilsyn med godkendte uddannelsescentre Efter begæring fra Færdselsstyrelsen skal et godkendt uddannelsescenter give adgang til centret med tilhørende lokaler, udlevere dokumenter, som vedrører den godkendte aktivitet, og bistå ved tilsynet. Et godkendt uddannelsescenter er forpligtet til at underrette Færdselsstyrelsen, hvis der sker ændringer i uddannelsescenterets forhold af betydning for godkendelse som uddannelsescenter.

22 Færdselsstyrelsen Tilbudsgiver/ CBS Uddannelsessted Chauffør Udstedelse af chaufføruddannelsesbevis Tilbageløb Ønsker uddannelse Uddannelse Kvittering godkendes OK Nej Ja Betaler for bevis Brev med årsag Brev med bevis Tilmelder chauffør Udfylder indberetning Kvittering udskrives Data afsendes Digital Papir CPR registerkørekort register Stamkort Modtager data Data digitaliseres Data valideres Betaling registreres Nej OK Ja Beviser præges Betaling registreres Bevisregister Dataforespørgsler og rapportering

23 Chaufføruddannelsesbevis

24 Kontrol af chauffører I Danmark er politiet kontrolmyndighed i forhold til chaufføruddannelsesbeviserne. Bevis skal medbringes under kørslen og skal forevises på forlangende til politiet. Hvis chaufføren er i besiddelse af gyldigt bevis, men ikke har medbragt dette under kørslen, straffes det med bøde. Hvis chaufføren udfører erhvervsmæssig bus- eller godskørsel uden at være i besiddelse af gyldigt bevis, straffes dette med bøde samt kørselsforbud. Virksomheden skal sikre sig, at chaufføren er i besiddelse af gyldigt bevis. Virksomheden kan straffes med bøde i modsat fald.

25 Samarbejdspartnere i arbejdsgruppen Arbejdsgiverforeningen for Kollektiv Trafik Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik Danske Busvognmænd Dansk Industri Dansk Kollektiv Trafik Dansk Kørelærer-Union Dansk Transport og Logistik Fagligt Fælles Forbund Handel Transport og Service International Transport Danmark TUR Undervisningsministeriet

26 Hvad nu? Ny bekendtgørelse om kvalifikationskrav træder den 15. maj (på Høringsportalen er det muligt at se udkast til den ny bekendtgørelse mv.) Procedure for udstedelse af chaufføruddannelsesbevis Gebyr for udstedelse, fornyelse og erstatning af chaufføruddannelsesbevis. Nærmere krav til efteruddannelse og godkendelse af uddannelsescentre. Bekendtgørelsen samt vejledning til bekendtgørelsen vil blive tilgængelig på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

27 Hvis der er spørgsmål til kvalifikationsuddannelsen er du velkommen til at henvende dig til: Ellen Ellehammer Uddannelseskonsulent Færdselsstyrelsen Tilsynsafdelingen Adelgade 13 DK-1304 København K Tlf.: Fax: eel@fstyr.dk

28

Efteruddannelse for. lastbilchauffører. Information om den nye lovpligtige efteruddannelse for alle der erhvervsmæssigt kører lastbil

Efteruddannelse for. lastbilchauffører. Information om den nye lovpligtige efteruddannelse for alle der erhvervsmæssigt kører lastbil Efteruddannelse for lastbilchauffører Information om den nye lovpligtige efteruddannelse for alle der erhvervsmæssigt kører lastbil 3F Tr a n s p o r t g r u p p e n November 2008 2 Bedre grund- og efteruddannelse

Læs mere

EU Kvalifikationsdirektivet

EU Kvalifikationsdirektivet 1 TUR CHAUFFØRKONFERENCE 2007 EU Kvalifikationsdirektivet 2 Bekendtgørelse 880/2006, om kvalifikationskrav til erhvervschauffører, trådte i kraft den 10. september 2006 og implementerede EU-direktivet

Læs mere

3. Bemærkninger: Der skal forevises udfyldte lektionsplaner for holdet, samt kopi af deltagernes kørekort.

3. Bemærkninger: Der skal forevises udfyldte lektionsplaner for holdet, samt kopi af deltagernes kørekort. Bilag B: Tjekliste for tilsyn på godkendt uddannelsescenter på baggrund af bekendtgørelse nr. 877 af 8. juli 2015 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. Orange punkter skal

Læs mere

På de efterfølgende sider i denne pdf, finder du reglerne, som de foreligger frem til den 31. december 2016.

På de efterfølgende sider i denne pdf, finder du reglerne, som de foreligger frem til den 31. december 2016. Kvalifikationskrav til førere af busser er udsat Som bekendt har Trafik- og Byggestyrelsen udsat de nye regler for ikke-erhvervsmæssige førere af busser. Derfor er siderne 18 til 21 i denne udgave af Personbefordring

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 337 af 28. april 2008 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Vejledning til bekendtgørelse nr. 337 af 28. april 2008 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Januar 2011 Vejledning til bekendtgørelse nr. 337 af 28. april 2008 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Indhold: 0. Indledende bemærkninger 0.1 EU-regler 0.2 Danske regler

Læs mere

Efteruddannelse for. buschauffører. Information om den nye lovpligtige efteruddannelse for alle der erhvervsmæssigt kører rute- eller turistbus

Efteruddannelse for. buschauffører. Information om den nye lovpligtige efteruddannelse for alle der erhvervsmæssigt kører rute- eller turistbus Efteruddannelse for buschauffører Information om den nye lovpligtige efteruddannelse for alle der erhvervsmæssigt kører rute- eller turistbus 3F Tr a n s p o r t g r u p p e n September 2008 2 Bedre grund-

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 177 af 25. februar 2013 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Vejledning til bekendtgørelse nr. 177 af 25. februar 2013 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Marts 2013 Vejledning til bekendtgørelse nr. 177 af 25. februar 2013 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Indhold: 0. Indledende bemærkninger 0.1 EU-regler 0.2 Danske regler

Læs mere

Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010

Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010 Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 16 Offentligt Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010 Samrådsspørgsmål Samrådsspørgsmål AK

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport I bekendtgørelse nr. 1327 af 29. november 2017 om kvalifikationskrav til visse

Læs mere

Høringsnotat. Høringsfristen udløb den 10. december 2007.

Høringsnotat. Høringsfristen udløb den 10. december 2007. Færdselsstyrelsen Tilsynsafdelingen Dato: 9. april 2008 J.nr.: FS200-000012 Høringsnotat Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1. Indledning Færdselsstyrelsen

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 877 af 8. juli 2015 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Vejledning til bekendtgørelse nr. 877 af 8. juli 2015 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Juli 2015 Vejledning til bekendtgørelse nr. 877 af 8. juli 2015 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Indhold 0. Indledende bemærkninger... 4 0.1 EU-regler... 4 0.2 Danske

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Stilladssektionen Medlemsmøde den 11. marts Hotel Sinatur, Nyborg

Stilladssektionen Medlemsmøde den 11. marts Hotel Sinatur, Nyborg Stilladssektionen Medlemsmøde den 11. marts 2010 Hotel Sinatur, Nyborg Program Kl. 09.30 Ankomst med kaffe/morgenbrød Kl. 10.00 Velkomst og gennemgang af deltagerliste v/bo Jensen Branchevejledning v/henrik

Læs mere

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel 1) (Grundlæggende kvalifikations- og efteruddannelseskrav til chauffører) til

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel 1) (Grundlæggende kvalifikations- og efteruddannelseskrav til chauffører) til 1 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel 1) (Grundlæggende kvalifikations- og efteruddannelseskrav til chauffører) 1 I lov om buskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 107

Læs mere

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel 1) (Grundlæggende kvalifikations- og efteruddannelseskrav til chauffører)

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel 1) (Grundlæggende kvalifikations- og efteruddannelseskrav til chauffører) Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 280 Offentligt 1 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel 1) (Grundlæggende kvalifikations- og efteruddannelseskrav til chauffører)

Læs mere

Forum om den nye model til lovpligtig efteruddannelse for erhvervschauffører

Forum om den nye model til lovpligtig efteruddannelse for erhvervschauffører Forum om den nye model til lovpligtig efteruddannelse for erhvervschauffører Hvordan ser Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens nye model ud, for den obligatoriske efteruddannelse for erhvervschauffører? Hvilke

Læs mere

Kursuskatalog. Personbefordring.

Kursuskatalog. Personbefordring. Kursuskatalog Personbefordring www.amu-fyn.dk Personbefordring med bus - 30 dage (Kursusnr. 40531) For personer, der ønsker at kunne fungere som buschauffør i rute eller turisttrafik. Deltageren kan på

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Udkast 15.11.2007 Bekendtgørelse nr. xx af (dato) 2008 Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1 I medfør af 2, stk. 2, 10, stk. 1, 16 c, 16 d, 17, stk. 1, nr.

Læs mere

Efteruddannelse af kørelærere

Efteruddannelse af kørelærere 2015 Efteruddannelse af kørelærere Rigspolitiet Nationalt Færdselscenter 10-06-2015 Indholdsfortegnelse OBLIGATORISK EFTERUDDANNELSE... 3 FORMÅL... 3 EFTERUDDANNELSESCENTRE... 3 HVEM ER OMFATTET?... 3

Læs mere

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Udstedelsesdato: 01/07/2011 Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser, det faglige udvalg for Personbefordringsuddannelsen, i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Efteruddannelse for rute- og bybus chauffører. Undervisningsplan Uddannelses nummer 40527

Efteruddannelse for rute- og bybus chauffører. Undervisningsplan Uddannelses nummer 40527 Undervisningsplan Uddannelses nummer 40527 Efteruddannelseskursus, for rute- og bybuschauffører Varighed 5 dage, uden mulighed for merit eller afkortning af de 37 lektioner. Nedennævnte undervisningsplan

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Høringsnotat. Følgende myndigheder og organisationer har ikke haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet:

Høringsnotat. Følgende myndigheder og organisationer har ikke haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Færdselsstyrelsen Juridisk afdeling Dato: J. nr.: 6. marts 2007 FS Høringsnotat Høring vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel (Grundlæggende kvalifikations-

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 12.12.2002 SEK(2002) 1202 endelig 2001/0033 (COD) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET i henhold til EF-traktatens artikel 251,

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.7.2012 COM(2012) 385 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET om gennemførelsen

Læs mere

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0047 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0047 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0047 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 28-02-2017 2017-779 Grund- og nærhedsnotat om Kommissionens forslag til ændring af Uddannelsesdirektivet (direktiv om grundlæggende

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1)

UDKAST. Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1) 30. april 2015 UDKAST Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1) I medfør af 2, stk. 2, 10, 2. pkt., 15 c, 15 d, 17, stk. 1, nr. 2, og 17, stk. 2, i lov om godskørsel,

Læs mere

TURISTBUS - CHAUFFØRER

TURISTBUS - CHAUFFØRER AMU-KURSER FÅ DEN NYESTE VIDEN KURSER MÅLRETTET TURISTBUS - CHAUFFØRER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ LEARNMARK.DK/KURSER KURSER MÅLRETTET TURISTBUSCHAUFFØRER EU-EFTERUDDANNELSE FOR TURIST- BUSCHAUFFØRER

Læs mere

AMU DIALOGMØDE AMU dialogmøde den 4. oktober hos AMU-Fyn, C. F. Tietgens Boulevard 27, 5220 Odense SØ

AMU DIALOGMØDE AMU dialogmøde den 4. oktober hos AMU-Fyn, C. F. Tietgens Boulevard 27, 5220 Odense SØ AMU DIALOGMØDE AMU dialogmøde den 4. oktober 2018. hos AMU-Fyn, C. F. Tietgens Boulevard 27, 5220 Odense SØ Side 1 Side 2 Nyt fra TUR Side 3 Nye medarbejdere i TUR: Uddannelseskonsulent Johnny Bengtson

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere Civilafdelingen Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere Dato: 25. november 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-802-0067 Dok.: 1347437 I medfør af 56 a, 66,

Læs mere

Best practice håndbog til de individuelle køretimer

Best practice håndbog til de individuelle køretimer Best practice håndbog til de individuelle køretimer Undervisningsministeriet 2009. Materialet er udviklet af Transporterhvervets UddannelsesRåd TUR. Materialet kan frit viderebearbejdes med angivelse af

Læs mere

Efteruddannelser på AMU Syd

Efteruddannelser på AMU Syd Efteruddannelser på AMU Syd mandag 48616 obl. 2 dage Kursus program. Praktiske forhold. Kørekort kontrol. CUB bevis De nye kurser? Opstart kørsel/ checkliste Uheldsforebyggelse Mental køreteknik Distraktionsfaktorer

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2017

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2017 KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2017 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk SYD Buschauffør/Rutebil- og turistbuschauffør Kørekort Bus

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1) BEK nr 1563 af 20/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 7. juli 2015 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-802-0039 Senere ændringer til forskriften BEK nr 957 af 26/09/2012

Læs mere

PERSONBEFORDRING KØREKORT TIL BUS 2 CHAUFFØRKORT TIL TAXI 3 EU EFTERUDDANNELSE BUS 4 BAB - FLEXTRAFIK 6 AMU-KURSER 8 TOTALKONCEPTET 11

PERSONBEFORDRING KØREKORT TIL BUS 2 CHAUFFØRKORT TIL TAXI 3 EU EFTERUDDANNELSE BUS 4 BAB - FLEXTRAFIK 6 AMU-KURSER 8 TOTALKONCEPTET 11 EFTERUDDANNELSE INDEN FOR TRANSPORT PERSONBEFORDRING KØREKORT TIL BUS 2 CHAUFFØRKORT TIL TAXI 3 EU EFTERUDDANNELSE BUS 4 BAB - FLEXTRAFIK 6 AMU-KURSER 8 TOTALKONCEPTET 11 KØREKORT TIL BUS Tag kørekort

Læs mere

Administrativ vejledning til den grundlæggende kvalifikationsuddannelse og efteruddannelse gods.

Administrativ vejledning til den grundlæggende kvalifikationsuddannelse og efteruddannelse gods. Undervisningsmateriale Administrativ vejledning til den grundlæggende kvalifikationsuddannelse og efteruddannelse gods. Materialet er udviklet af Transporterhvervets UddannelsesRåd.. Materialet kan frit

Læs mere

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Vejledning om tilladelsesfri buskørsel April 2000 1. Om vejledningen Denne vejledning beskriver hovedreglerne for kommuners og kommunale institutioners m.v. anvendelse af busser i det daglige. Herudover

Læs mere

Transporterhvervets Uddannelser Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke fag B 0, og fremefter 0% 0,4

Transporterhvervets Uddannelser Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke fag B 0, og fremefter 0% 0,4 Side 1 af 10 Elevtypesamling: Fag fælles for hovedforløb Ungdom og EUV3 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke fag B 0,4 15-07-2016 og fremefter 0% 0,4 5476 Køreuddannelse, kategori

Læs mere

Kursuskatalog. Godstransport.

Kursuskatalog. Godstransport. Kursuskatalog Godstransport www.amu-fyn.dk Godstransport med lastbil - 30 dage (Kursusnr. 47854) For personer, der ønsker beskæftigelse som chauffører inden for godstransport med lastbil. Deltageren kan

Læs mere

Transporterhvervets UddannelsesRåd. (uger) 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke B 0,4 01-08-2015 og fremefter 0% 0,4

Transporterhvervets UddannelsesRåd. (uger) 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke B 0,4 01-08-2015 og fremefter 0% 0,4 Side 1 af 8 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Der skal vælges enten Engelsk fag nr. 10806 eller Tysk fag nr. 10827 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke B

Læs mere

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018 KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk S YD Lastbils- og godschauffør (Krav ved kørekorts-kurser;

Læs mere

Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter Attester Synsrapporter

Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter Attester Synsrapporter Gennemgang af: Kørekort Kørekort til erhvervsmæssig personbefordring Chaufføruddannelsesbevis Handicapbevidstgørende uddannelse Ansættelsesforhold Køre- og hviletid Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig befordring af personer i køretøjer, som de pågældende råder over

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig befordring af personer i køretøjer, som de pågældende råder over BEK nr 967 af 12/10/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 23. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Færdselsstyrelsen, j.nr. FS220-000018 Senere ændringer til

Læs mere

Vejledende timefordeling for kursets emner fremgår herunder.

Vejledende timefordeling for kursets emner fremgår herunder. Undervisningsplan for: Kvalifikation til persontransport i mindre køretøjer. Kursusnavn Kvalifikation til persontransport i mindre køretøjer AMU- mål 48652 Baggrund for Denne undervisningsplan uddannelsen

Læs mere

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Januar 2005

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Januar 2005 Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Januar 2005 1. Om vejledningen Denne vejledning beskriver hovedreglerne for kommuners og kommunale institutioners m.fl. anvendelse af busser i det daglige. Herudover

Læs mere

Undersøgelse af erfaringer med chaufførernes lovpligtige efteruddannelse. Juni 2015

Undersøgelse af erfaringer med chaufførernes lovpligtige efteruddannelse. Juni 2015 Undersøgelse af erfaringer med chaufførernes lovpligtige efteruddannelse. Juni 2015 Efterår 2014 og forår 2015 gennemførte ITD Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport og Danske Busvognmænd

Læs mere

AGENDA. om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support

AGENDA. om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support AGENDA om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support TUR FORLAG udgiver primært bøger og e-læringskurser etableret 1980, har udgivet e-lærings

Læs mere

Obligatorisk efteruddannelse, gods

Obligatorisk efteruddannelse, gods Obligatorisk efteruddannelse, gods Version 1 Dag 1 Dag 2 Dag 3 om uddannelsen Energirigtig, opstart Energirigtig, fortsat Defensiv Miljø, zoner og regler Køre-/hviletider, gennemgang og opsamling Andre

Læs mere

AMU SYD GODS. ...din garanti for høj kvalitet i efteruddannelsen KØREKORT TIL LASTBIL 2 ADR - FARLIGT GODS 3 EU EFTERUDDANNELSE GODS 4 DYRETRANSPORT 6

AMU SYD GODS. ...din garanti for høj kvalitet i efteruddannelsen KØREKORT TIL LASTBIL 2 ADR - FARLIGT GODS 3 EU EFTERUDDANNELSE GODS 4 DYRETRANSPORT 6 EFTERUDDANNELSE INDEN FOR TRANSPORT GODS AMU SYD...din garanti for høj kvalitet i efteruddannelsen KØREKORT TIL LASTBIL 2 ADR - FARLIGT GODS 3 EU EFTERUDDANNELSE GODS 4 DYRETRANSPORT 6 MOBILE KRANER 7

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1)

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1) BEK nr 1327 af 29/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 1. maj 2018 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1)

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1) BEK nr 177 af 25/02/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2010000-00010 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Analyse af behovet for efteruddannelse af faglærere

Analyse af behovet for efteruddannelse af faglærere Personbeskyttelse og -eskorte. En analyse af jobområdet Analyse af behovet for efteruddannelse af faglærere Undervisning på de lovpligtige EU-Efteruddannelser for chauffører December 2012 Side 1 Mærsk

Læs mere

Johnny Bengtson. Ny taxikvalifikationsuddannelse Januar 2018

Johnny Bengtson. Ny taxikvalifikationsuddannelse Januar 2018 Johnny Bengtson Ny taxikvalifikationsuddannelse Januar 2018 Taxi kvalifikationsuddannelse - Regelgrundlag (lov/bekendtgørelse) - Førerkort/chaufførkort - Adgangskrav til uddannelsen - Uddannelsen - Uddannelsens

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1) BEK nr 99 af 29/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-802-0067 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om godkendelse

Læs mere

Branchepakker: Transport

Branchepakker: Transport Branchepakker: Transport Titel på branchepakken gruppe Kør bus og lær dansk Primært for ledige tosprogede, der ønsker job som buschauffør. Dansksproglige krav: Bestået prøve i danskuddannelse 1 eller tilsvarende

Læs mere

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Tlf.: 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk Maj 2011 Vejledning om tilladelsesfri buskørsel 1. Om vejledningen Denne vejledning beskriver hovedreglerne

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. februar 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. februar 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. februar 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0015 (COD) 5671/17 ADD 1 FORSLAG fra: modtaget: 1. februar 2017 til: TRANS 28 CODEC 107 MI 91 EDUC 32

Læs mere

FÅ DEN NYESTE VIDEN AMU-KURSER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER LEARNMARK.DK/KURSER

FÅ DEN NYESTE VIDEN AMU-KURSER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER LEARNMARK.DK/KURSER AMU-KURSER FÅ DEN NYESTE VIDEN KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ LEARNMARK.DK/KURSER KURSER MÅLRETTET GODSCHAUFFØRER GAFFELTRUCK CERTIFIKATKURSUS B Efter kurset er du i

Læs mere

Logbog Personbefordring med bus

Logbog Personbefordring med bus Vejledning til Logbog Personbefordring med bus Specialet International turistbuschauffør TUR Februar 2012 Vejledning til - EUD Erhvervsuddannelsen via Meritvejen - GVU Grundlæggende Voksen Uddannelse -

Læs mere

Grundlæggende kvalifikationskrav og efteruddannelseskrav for førere af visse køretøjer og kørekort

Grundlæggende kvalifikationskrav og efteruddannelseskrav for førere af visse køretøjer og kørekort 8.3.2018 A8-0321/ 001-040 ÆNDRINGSFORSLAG 001-040 af Transport- og Turismeudvalget Betænkning Peter Lundgren A8-0321/2017 Grundlæggende kvalifikationskrav og efteruddannelseskrav for førere af visse køretøjer

Læs mere

AMU DIALOGMØDE juni 2010

AMU DIALOGMØDE juni 2010 AMU DIALOGMØDE juni 2010 AMU DIALOGMØDE juni 2010 NYT FRA TUR AMU DIALOGMØDE juni 2010 DEN UDDANNELSESPOLITISKE SITUATION DEN UDDANNELSESPOLITISKE SITUATION AMU DIALOGMØDE juni 2010 Voksen- og efteruddannelse

Læs mere

Spørgsmål 2 Ad spørgsmål 1.: - Vil man herved opfylde mindstekravet i kontraktbilag 1 punkt 1.2 hvis spørgsmål 1 er positivt? Svar: Ja, jf.

Spørgsmål 2 Ad spørgsmål 1.: - Vil man herved opfylde mindstekravet i kontraktbilag 1 punkt 1.2 hvis spørgsmål 1 er positivt? Svar: Ja, jf. Ad Kontraktbilag 1 punkt 1.2.: Der stilles minimumskrav om at Leverandøren skal som minimum havde taxitilladelse i henhold til taxilovgivningen (Erhvervsmæssig personbefordring af højest 9 personer inkl.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesordning for uddannelsen til 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2017 Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 356 af 07/04/2017 om uddannelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisningsplan for efteruddannelse af kørelærere

Bekendtgørelse om undervisningsplan for efteruddannelse af kørelærere Rigspolitiet Nationalt Færdselscenter J.nr. 2014-9059-37 Bekendtgørelse om undervisningsplan for efteruddannelse af kørelærere I medfør af 66, stk. 6, og efter bemyndigelse i henhold til 134 b i færdselsloven,

Læs mere

Arbejdsrettens dom af 2. september 2010

Arbejdsrettens dom af 2. september 2010 Arbejdsrettens dom af 2. september 2010 i sag nr. AR2010.0039: Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Arbejdsgiverforening for DI (advokat Pernille

Læs mere

Handlingsplan: Bedre undervisning i trafikadfærd for professionelle erhvervschauffører

Handlingsplan: Bedre undervisning i trafikadfærd for professionelle erhvervschauffører Handlingsplan: Bedre undervisning i trafikadfærd for professionelle erhvervschauffører Denne handlingsplan er udarbejdet i et samarbejde mellem erhvervsskoler, AMU-centre og TUR. Vi har sammen ansvaret

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen Udkast til bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen I medfør af 68, stk. 1, 89, stk. 2, 1. pkt. og 118, stk. 9, 1. pkt., i færdselsloven, jf.

Læs mere

Udkast. til. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort

Udkast. til. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1 I bekendtgørelse nr. 312 af 25. marts 2015 om kørekort, som ændret ved bekendtgørelse nr. 1017 af 29. juni 2016 og bekendtgørelse nr.

Læs mere

Kvikguide efterår 2014. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242

Kvikguide efterår 2014. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Kvikguide efterår 2014 Transport- & lagerkurser 22.05.2014 EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Erhvervsuddannelsescenter Syd Eller se mere på www.eucsyd.dk 140522_Kvikguide_efterår2014_transport_lager_Færdig.indd

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen BEK nr 295 af 23/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

HVAD SKAL DER OVERVEJES FØR START?

HVAD SKAL DER OVERVEJES FØR START? HVAD SKAL DER OVERVEJES FØR START? 2 Folketinget har vedtaget en lov, der fra den 01. januar 2017, giver 17 årige mulighed for at anskaffe sig et kørekort. Det betyder at flere unge kommer ud i trafikken,

Læs mere

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 71, under henvisning til forslag fra Kommissionen ( 1 ),

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 71, under henvisning til forslag fra Kommissionen ( 1 ), L 226/4 10.9.2003 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2003/59/EF af 15. juli 2003 om grundlæggende kvalifikationskrav og efteruddannelseskrav for førere af visse køretøjer, der benyttes til godstransport

Læs mere

Kvikguide Forår 2015. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242

Kvikguide Forår 2015. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Kvikguide Forår 2015 Transport- & lagerkurser 15.01.2015 EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Eller se mere på www.eucsyd.dk Erhvervsuddannelsescenter Syd Tilmelding Tilmeld

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 18 Nummer: 2288 Titel: Personbefordring med bybus og rutebil Kort titel: Personbef.Bybus Status: GOD Godkendelsesperiode: 24-05-2016 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Nordisk Lastsäkringskonferens Stockholmsmässen 19. okt. 2005. Nordisk Lastsäkringskonferens

Nordisk Lastsäkringskonferens Stockholmsmässen 19. okt. 2005. Nordisk Lastsäkringskonferens Stockholmsmässen 19. okt. 2005 Hans Christiansen hc@tur.dk Seniorkonsulent for Vejgodstransport og Redning Stockholmsmässen 19. okt. 2005 Uddannelse til lastbilchauffører Uddannelse til kranførere Uddannelse

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Turistbuschauffør

Uddannelsesordning for uddannelsen til Turistbuschauffør 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2017 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 357 af 07/04/2017 om uddannelsen

Læs mere

To dages afklaringsforløb for ledige buschauffører

To dages afklaringsforløb for ledige buschauffører To dages afklaringsforløb for ledige buschauffører Formål og målgruppe: Afklaringsforløbet er af to dages varighed. Forløbet henvender sig til ledige chauffører, der tidligere har gennemført AMU-uddannelsen

Læs mere

Jobaftale med kompensation

Jobaftale med kompensation Jobaftale med kompensation - som buschauffør Gældende fra den 25. maj 2016 Aftalen indeholder beskrivelse af: UCplus Jobaftale med kompensation Buschaufføruddannelsen Priser Betingelser og tilmelding Betingelser

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1)

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) Til lovforslag nr. L 137 Folketinget 2010-11 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 10. maj 2011 Forslag til Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) (Knallertkørekort

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 16. januar 2013. Bekendtgørelse om kørekort 1) 10. januar 2013. Nr. 12.

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 16. januar 2013. Bekendtgørelse om kørekort 1) 10. januar 2013. Nr. 12. Lovtidende A 2013 Udgivet den 16. januar 2013 10. januar 2013. Nr. 12. Bekendtgørelse om kørekort 1) I medfør af 56-63 a, 64, stk. 5, 66, stk. 5, 88 a, stk. 1, 118, stk. 7, 124 a-d, 124 g, 124 h, 124 q,

Læs mere

Bekendtgørelse om opnåelse af indsamlerbevis 1

Bekendtgørelse om opnåelse af indsamlerbevis 1 Bekendtgørelse om opnåelse af indsamlerbevis 1 I medfør af 7, stk. 3, nr. 4, og stk. 4, 80, stk. 1 og 2, 92 og 110, stk. 3, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010, som

Læs mere

AMU DIALOGMØDE. Den 27. februar 2014 hos TEC

AMU DIALOGMØDE. Den 27. februar 2014 hos TEC AMU DIALOGMØDE Den 27. februar 2014 hos TEC NYT FRA TUR AMU DIALOGMØDE FEBRUAR 2014 Ved Trine Nexmand Rofelt AMUKURS.DK I FORANDRING Oplev AMU Nye funktioner, blandt andet en nye sorteringsmuligheder

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 24 Bilag 9 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 24 Bilag 9 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 L 24 Bilag 9 Offentligt Af transport-, bygnings- og boligministeren, tiltrådt af Ændringsforslag til Forslag til Taxilov (L 24) Til 4 1) I stk. 1, nr. 2,

Læs mere

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik.

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik. TUR den 05-07-2018 Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik. Denne tekstdel af uddannelsesordningen indeholder generelle oplysninger om uddannelsen i henhold til

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk EUC Syd står klar til at hjælpe jer Synes du kurser og efteruddannelse

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk EUC Syd står klar til at hjælpe jer Synes du kurser og efteruddannelse

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Regionalpolitik, Transport og Turisme

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Regionalpolitik, Transport og Turisme EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Regionalpolitik, Transport og Turisme 25. september 2001 PE 301.831/18-60 ÆNDRINGSFORSLAG 18-60 Udkast til betænkning (PE 301.831) Mathieu J.H. Grosch Uddannelse

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 485 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 25. marts 2008.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 485 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 25. marts 2008. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 485 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 29. april 2008 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret

Læs mere

Varebil - de nye krav. Chauffør og vognmand

Varebil - de nye krav. Chauffør og vognmand Varebil - de nye krav Chauffør og vognmand Loven Fra den 1. juli 2019 vil varebiler på over 2.000 kg til og med 3.500 kg tilladt totalvægt, som fragter gods med en samlet vægt på over 11 kg pr. stykgods,

Læs mere

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 31. marts 2015. Bekendtgørelse om kørekort 1) 25. marts 2015. Nr. 312.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 31. marts 2015. Bekendtgørelse om kørekort 1) 25. marts 2015. Nr. 312. Lovtidende A 2015 Udgivet den 31. marts 2015 25. marts 2015. Nr. 312. Bekendtgørelse om kørekort 1) I medfør af 56-57, 59-61, 63, stk. 5, 64, stk. 5, 66, stk. 6, 88 a, stk. 1, 118, stk. 8, 124 q, 130,

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til buschauffør i kollektiv trafik.

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til buschauffør i kollektiv trafik. Sagsnr.: 060.09S.541 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august. 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Afvikling af køreprøver i perioden op til ikrafttræden af de nye regler om kørekort den 19. januar 2013

Afvikling af køreprøver i perioden op til ikrafttræden af de nye regler om kørekort den 19. januar 2013 Rundskrivelse Til samtlige politikredse 4. december 2012 J.nr. 2012-9040-173 KSM/BAE + bilag NATIONAL BEREDSKABS- CENTER Juridisk Sekretariat Ejby Industrivej 125-135 2600 Glostrup (Kun Polnet) Afvikling

Læs mere

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne Side 1 af 3 Udskrevet den 22-04-2015 Uddannelsesmål med detaljer Nummer: 45288 Titel: Billettering og kundeservice Kort titel: Billettering Varighed: 3,0 dage. Godkendelsesperiode: 01-12-2005 og fremefter

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 862 (Alm. del), som Folketingets Trafikudvalg har stillet til justitsministeren den 7. marts 2011.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 862 (Alm. del), som Folketingets Trafikudvalg har stillet til justitsministeren den 7. marts 2011. Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 862 Offentligt Folketinget Trafikudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 4. april 2011 Kontor: Færdsels-

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 10.4.2014 L 107/39 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 361/2014 af 9. april 2014 om gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 1073/2009 hvad angår transportdokumenter vedrørende international personbefordring

Læs mere

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT.

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT. Indledning: DEKRA AMU CENTER MIDTJYLLAND ApS inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på undervisning i specifikke AMU transportuddannelser. Baggrund og formål

Læs mere