Alderslyst. Y s Men s Nyt. Sejs-Svejbæk Kirke. Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard. Nr. 4. Oktober Årgang Side 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alderslyst. Y s Men s Nyt. Sejs-Svejbæk Kirke. Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard. Nr. 4. Oktober 2003 7. Årgang Side 1"

Transkript

1 Y s Men s Nyt Sejs-Svejbæk Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard Nr. 4. Oktober Årgang Side 1

2 Redaktionen: Y s Men s Nyt er et for Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Y s Men s bevægelsens virke i. Redaktionen består af: Ole Rømer (formand - forsendelse) Per Fregerslev (redaktør) Jørgen Seiersbøl Hansen (korrektur) Y s Men s Nyt udsendes hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. Min hobby! Jeg er blevet bedt om at skrive om min hobby, og så er jeg kommet i et dilemma, for hvor meget skal jeg fortælle? Skal jeg begynde ved begyndelsen, eller bare skrive nogle hovedtræk? Vi må se hvad det bliver til, en ting jeg ikke er meget for, er at redaktøren begynder at skære i noget jeg selv har reduceret til et minimum. I 1936 fik vi indlagt el, på mine forældres gård, og som 6-7 års knægt hjalp jeg elektrikeren med at trække ledninger i rørene. Om det var starten ved jeg ikke, men el har altid fascineret mig. De ungdommelige eksperimenter, som jeg håber alle unge gør, fortsatte jeg; også da jeg kom i lære som maskinarbejder på FF i Bjerringbro. Jeg byggede en radio i min fritid, først et krystalapparat, og senere noget med rør, så det lykkedes da en del gange. Jeg var så heldig at biblioteket blev flyttet til nogle lokaler i KFUM s bygning hvor jeg boede, der var der nogle bøger om amatørradio og om elektronik, som jeg læste med stor interesse. Jeg blev medlem af EDR, det står for eksperimenterende danske radioamatører. I Silkeborg arbejdede jeg de første 4 år i el afdelingen på DAB med at trække ledninger i undervognene til DSB og HT busser. Det var også i den tid jeg gik på elektronik kursus, og gik op til prøve i radiotelegrafi og til teknisk prøve ved post og telegrafvæsenet som det hed dengang. Min første sendetilladelse fik jeg i feb med OZ3NS som mit kaldesignal, alle danske radioamatører med lisens, har OZ som første bogstaver. (Fortsættes på side 3) Side 2

3 (Fortsat fra side 2) Norge har LA, Sverige har SM og Tyskland DL osv. Min første forbindelse gik fra Nørreallé 20 hvor jeg boede den gang, til OZ3EV på Dalgasgade 32 en strækning på ca. 200 m, med noget hjemmebygget grej, det er selvfølgelig ikke noget at snakke om, men lige som med al andet betyder første gang noget særlig. Nogle amatører gør meget ud af at nå hele verden rundt, for at få længst og flest kontakter på kortest mulig tid. Der er særlige Contest hver år, i nogle timer hvor det gælder om at få flest point med amatører i et land eller et område, man indsender så en såkaldt Log som skal godkendes før pointene tilskrives. Ved normale forbindelser er det almindelig at sende en bekræftelse på at man har haft forbindelse i form af et såkaldt QSLkort. Når man så har tilstrækkelig med kort fra et land eller fra mange lande, kan man få et diplom eller en avard. I den retning har mine interesse ikke gået, dels har jeg ikke sat så mange penge i det, og dels er det teknikken bag der fascinerer mig. De første mange år, var alt selvbyg, men i de senere år er Y s Men s Nyt der næsten ingen der bygger mere, man kan købe alt, og økonomien er helt anderledes i dag, vi er dog stadigvæk nogle der mener at selvbyg er sagen, såsom måleinstrumenter, specielle konstruktioner samt ombygning af gamle mobiltelefoner til amatør frekvenser, antenne eksperimenter m/v. Angående frekvenser så har vi nogle områder vi skal holde os indenfor, vi har bånd i 160 m, 80 m, 40 m, 20 m, 15 m, 10 m, 6 m, 2 m, 70 cm~ og videre op i satellit båndene. Frekvensen skal overholdes ellers mister vi vores licens, meter betegnelsen af bånd er en gammel betegnelse som stadig bliver brugt. 20 m båndet går fra Mhz til Mhz, 2 m båndet fra Mhz til Mhz osv. Side Mhz vil sige at oscillatoren svinger 144 millioner gange i hvert sekund. Men det vil føre for vidt at skrive mere om det. Et af de problemer som mange (Fortsættes på side 4)

4 radioamatører har, er forstyrrelser. Man kan uforvarende komme til at forstyrre naboers tv, radio og tele- (Fortsat fra side 3) Redaktionen: Y s Men s Nyt er et for Y s Men s Club. foner Hovedformålet samt i de er, senere at informere år også klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Y s Men s bevægelsens virke i. være Redaktionen tip top i består orden, af: men selv da kan Ole det Rømer være (formand svær at - forsendelse) undgå. Hel- Per Fregerslev (redaktør) ke Jørgen selv må Seiersbøl udbedre Hansen problemet (korrektur) og ikke kan få Y s lov Men s til at Nyt lade udsendes fag- hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret Telestyrelsen til redaktionen og senest: man kan så få Næste nr. udkommer: signaler. Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Da jeg i 1973 eller 74 hørte om cpu'en, Foto: Søren tænkte Nedergaard jeg at det m.fl. gad jeg Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. pc er. Det siger sig selv at det sendeudstyr som amatøren bruger skal digvis er det sådan at hvis man ik- mand se på det, kan man bede den forstyrrede om at henvende sig til hjælp til at få dæmpet de uønskede ikke interessere mig for, det har jeg siden fortrudt og jeg prøver at indhente det forsømte, det er nok Pc en der er min 2 nd hobby, samtidig er det sådan at de to ting kan kombineres, Side 4 Pc en kan bruges til at skrive logbog i, for når man i en contest over nogle timer har måske 100 kontakter, kan man ikke huske at man allerede har kørt den og den station, så er Pc en virkelig på sin plads. Man kan ved at lave noget ekstra udstyr til lydkortet i Pc en, få adgang til at få helt nye former for kommunikation. Der er uanede muligheder ved at kombinere radioen og Pc en. Med et amatørprogram kan der sendes og modtages billeder, telegrafi der automatisk skriver teksten på skærmen, samt skrive almindelig tekst til hinanden + en hel masse mere. Det er en meget spændende tid vi lever i, jeg husker første gang DO 17, (en satellit) skrev på min skærm, det var før jeg fik en PC, så det var via et modem jeg havde bygget. Desværre fik jeg aldrig indlæst et program, der kunne dechifrerede den kode jeg modtog. Det er meget lettere i dag hvor man kan hente sådanne ting på Internettet. Da jeg var ung og min far engang spurgte mig, hvorfor jeg interesserede mig for radioteknik ( han troede vist at jeg brugte alle vores penge på amatør grej ) blev jeg ham svar skyldig. Men jeg ved nu, at min uddannelse og job som maskinarbejder, ikke var blevet nær så spændende uden. Den succes på arbejdsmarkedet jeg har haft, skyldes ikke mindst kendskabet til elektronik. Søren Chr. Nedergaard.

5 Besøg på Lystruphave Web - Web kopi - af kopi Mandag den 15. september skulle vores klub på besøg på Lystruphave Efterskole. Vi blev desværre kun 36 Y s Men og Y s Menetter. Turen derud var i private biler. Vi kom ud til måske Danmarks smukkest beliggende efterskole, hvor man har en fantastisk udsigt over Kulsøen. Christian Jørgensen bød os velkommen og takkede skolens leder Niels Martin Sørensen, fordi de ville se os derude. Niels Martin fortalte så om, hvordan det tidligere hotel var blevet bygget om til efterskole. Derefter blev vi delt op i hold, som blev vist rundt af skolens elever. Det var de meget gode til, og det var interessant at se både undervisningslokaler og elevværelser. Skolen har plads til 70 elever, og i år er der 69. Efter rundvisningen var der dækket et pænt kaffebord, hvor vi fik smurte boller. Niels Martin fortalte noget om undervisningen på skolen. Skolen er for normalt begavede børn ( og 10. kl. ), som har vanskeligheder med dansk og matematik. Han viste os også nogle undervisningsmaterialer. Jens Alfred Hansen sluttede en dejlig aften. Jørgen Seiersbøl Hansen. Y s Men s Nyt Side 5 Sommerudflugt til Odense (Kingotur) Dette er en oplysning om, hvad vi så og oplevede på turen ikke en bedømmelse, det lader jeg andre om, men indtil videre har jeg kun modtaget positive ord om turen, så det har nok ikke været så ringe endda. Vi var 36 deltagere på turen. Jenny & Jens Ove Balle Andersen samt Signe og Ole Rømer måtte desværre melde afbud på grund af sygdom. Alle var mødt til tiden, så der var præcis afgang kl. 8.00, og vi holdt foran domkirken kl. 9.40, så der var også tid til at strække benene inden højmessen. Vi havde jo vejret med os - sol hele dagen, så hvad kunne være mere nærliggende end at starte med en af Kingos morgensalmer nemlig: Nu rinder solen op af østerlide. Derefter havde Gustav ordet med lidt forskelligt, og så var det mig, der overtog rejselederstolen og mikrofonen for diverse informationer. Prædikanten ved højmessen var Peder Thyssen, som foruden at være præst ved domkirken også er Korshærspræst i Odense. (Fortsættes på side 6)

6 (Fortsat fra side 5) Redaktionen: Peder Thyssen bød fra prædikestolen os velkommen Y s Men s til Nyt Odense er et for Y s Men s Club. med ordene Velkommen til vore venner Hovedformålet fra Silkeborg er, at. informere klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Y s Men s var slut bevægelsens kl , virke og i Højmessen. jeg havde på forhånd bestilt rundvisning Redaktionen i domkirken består af: til kl Ole Rømer (formand - forsendelse) ved Elisabeth Straaby, som er Per Fregerslev (redaktør) præst Jørgen ved Seiersbøl en af nabokirkerne. Hansen (korrektur) Dette passede hende fint, da hun havde Y s Men s Nyt udsendes hvert en rundvisning kvartal. mere kl , men da hun først kom i gang, havde Stof til næste nummer bedes afleveret til hun redaktionen desværre senest: glemt vores aftale om sluttidspunkt og om at koble Næste nr. udkommer: sig på teleslyngeanlægget. Dette fik Redaktionen hun min tilgivelse tager forbehold samt mod at 2 afkorte eller udsætte artikler. flasker rødvin, for hun vidste og fortalte Foto: Søren os meget, Nedergaard men m.fl. desværre Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. tror jeg nok det kneb for de fleste at høre meget af det hun fortalte, medmindre man var meget tæt på. Efter højmessen var der også kirkekaffe. Nu holdt tidsplanen ikke mere, men man kan jo klare meget i dag med en mobiltelefon. Næste stop var så den Fynske Landsby, hvor vi spiste vores medbragte mad udendørs i selskab med en ko og en hest samt deres efterladenskaber, men hvad gør det, for man siger jo, at det er disse efterladenskaber, der sætter maden på bordet. Ved bordene var der også 2 katte, som Ester fodrede med 3 stegte fiskefrikadeller, som vi (hun) havde fået med ved en fejltagelse. Der blev også taget en del billeder, som vi nok alle glæder os til at se. Inden vi kørte til Fraugdegård, gik vi lidt rundt i landsbyen og nød det gode vejr. På Fraugdegård fortalte ejeren Torben Bille Brahe om hovedbygningen, driften af godset, som det foregår i dag samt meget andet. Derefter gik vi rundt i parken uden for voldgravene, en speciel park (Fortsættes på side 7) Side 6

7 (Fortsat fra side 6) uden blomster, men træer og græs og med græssende hornkvæg og får. Så var det Fraugde kirke, hvor vi så epitafiet i Kingos kapel foran Kingos og Birgitte Balslevs kister. I baggrunden kisteplade af Johanne Lauritsdatters kiste. En smuk kirke og kirkegård, hvor bl. a. også Morten Korck og hans hustru er begravet. Sidste stop inden hjemturen var Kirkens Korshærs varmestue i Nørregade. Det var ikke for at få varme, men kaffe, og det tror jeg nok, vi alle glædede os til. Bestyreren af varmestuen Kaj Skjelstrup fortalte os om de forskellige aktiviteter, som Korshæren har bl. a. 2 varmestuer med forskellige åbningstider, herberget, butikker, loppemarkeder m. v., så de har gang i mange ting, men det er også en storby med mange alkoholikere og stofmisbrugere. Kaj fortalte os også om det store arbejde Peder Thyssen gør for disse misbrugere. Han har på varmestuen stående en budcykel, som han hver onsdag kører rundt på i byen og opsøger misbrugerne, hvor de holder til, enten med en indbydelse til deres gudstjeneste, som foregår hver anden onsdag, en kop kaffe, en snak med dem, der har behov for det, Y s Men s Nyt Side 7 eller noget andet, som de kan have brug for at være med til. Kaj gjorde det efter min mening meget godt, men hvordan kan man forvente andet, når man ved at han har været diakonelev ved Gustav. Kirkens Korshær fik bevilget 900 kr. for kaffe og lidt til hjælp til arbejdet. Så var der afgang til Silkeborg. Vores chauffør Brian Hansen, som også ejer busselskabet, spurgte mig på turen om Y s Men s klubben og blev orienteret. At han også virkede interesseret i arbejdet, fik jeg også et indtryk af ved spørgetiden i varmestuen. På vejen hjem sang vi en del sange fra højskolesangbogen, og vi var i Silkeborg ca. kl Til slut lidt om økonomi ved udflugten. Bustransport kr div. materialer fra domkirken kr fotokopier foretaget i Enghavehuset kr entre i den Fynske Landsby kr vingave til Torben Bille Brahe og Elisabeth Straaby kr varmestuen kr i alt kr hvorfra trækkes deltagerbetaling kr så i alt en udgift til klubben på kr Dette var så min debut som rejseleder. Den 24. august Alfred Smedegaard.

8 Reduceret referat af præsidiemødet den 16. september Redaktionen: Y s Men s Nyt er et for Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Y s Men s bevægelsens virke i. Redaktionen består af: Ole Rømer (formand - forsendelse) Per Fregerslev (redaktør) Jørgen Seiersbøl Hansen (korrektur) Y s Men s Nyt udsendes hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. Mødet blev holdt hos Lisbeth og Gustav. Nyt fra præsidenten: Gustav Madsen. Oktober - rapporten blev udfyldt. Nye adr.: Verner Kudsk: v.kudsk@mail.dk Karl Mumm: mumm@adr.dk Fra DG. Gunnar Madsen er klubben blevet anbefalet at stemme på Poul Henrik Hove Jakobsen, Aulum Y s Men s Club til nominering til International Council, Area Europa. På fælles præsidiemødet den 22. oktober bør vi gennemgå vore fælles aftaler cykelsponsorløbet ( hvad skal pengene bruges til? ) og kollektdagen. Ansøgninger om penge: Der var flere ansøgninger, og følgende vil få et beløb: K.F.U.M. får 1600 kr. til sangbøger. Spejdermuseet får 1000 Kr. til hjælp til lejrplads Vicepræsident: Verner Kudsk. Udvalget har holdt et møde, hvor man drøftede teaterturen. Man har bestilt Det ny teater til fredag den 14. november, hvor de opfører Svigermor(d). Mandag den 13. oktober ( egentlig teaterdag ) bliver så til klubmøde, hvor vi måske skal høre om Regionsprojekterne. Adventsfesten i Gødvad sognegård: Her bliver Keld Dalsgaard festtaler med et emne om juletraditioner, og en sangerinde fra Århus vil underholde. Sekretær: Jørgen Seiersbøl Hansen. Udvalget vil holde et møde i november, hvor vi skal planlægge TOF- mødet den 16. februar Til sommer får vi besøg af Olav Kyrre. Der kommer nok medlemmer. Vi har fået deres adresseliste, som jeg duplikerer og kommer i jeres mapper. Pastpræsident: Ernst Madsen. Angående evt. nye medlemmer i klubben: Vi ser bort fra tidligere lister og prøver at finde nye em- (Fortsættes på side 9) Side 8

9 (Fortsat fra side 8) Web - Web kopi - af kopi ner, som inviteres til et møde. Skatmester: Henning Mortensen. Borgergade 13 ( genbrugsbutikken ). Bækken flyttes først til næste år. Vi sluttede med et fint kaffebord. Jørgen Seiersbøl Hansen. Cykelsponsorløbet. Tirsdag den 2. september blev der igen cyklet til fordel for Y s Men s klubberne i Silkeborg s støtteprojekt, som i år er krisecentret på Grønnegade i Silkeborg. Y s Men s Nyt Afbud til vore møder!!! Hvis man er forhindret i at komme til enten klubmøde eller fællesmøde, skal man ifølge klubbens regler sende afbud!!! Afbuddet skal sendes senest fredag før mødet, og man kan enten ringe til sekretæren eller sende e- mail (så længe jeg er sekretær) - min adr. er: seiersboel@post.tele.dk Husk også at sende afbud for jeres hustru, hvis hun ikke kan komme til et fællesmøde! I kan ringe hele dagen (jeg har telefonsvarer). Hvis I pludselig bliver forhindret (f. eks. sygdom), vil jeg gerne, om I vil melde afbud indtil mandag middag. Jørgen Seiersbøl Hansen. Efter at de sædvanlige tilladelser og instrukser var i hus, aftale med civilforsvaret med lån af overdækket lastbil til dommerkomiteen, henvendelse til hjemmeværnspolitiet, Silkeborg kommune, bybussen, Statoil om levering af fortæring til rytterne, og de indplacerede udvalg og hjælpere, og meget meget mere, kunne rytterne sendes af sted i det skønneste sensommervejr. Da det på nuværende tidspunkt ikke har været mulig at få det endelige økonomiske resultat, kan det dog oplyses at overskuddet bliver lidt større end sidste år. Villy Larsen fra Silkeborg klubben står for det regnskabsmæssige og havde fået det hele lagt ind på sin pc, så straks efter løbets afslutning kunne han se, hvor meget der var blevet kørt ind. (Fortsættes på side 10) Side 9

10 (Fortsat fra side 9) Redaktionen: Løbet forløb tilfredsstillende uden de store problemer, Y s Men s da man Nyt efter er et sidste problemer for med bybusserne Y s Men s Club. havde års fået Hovedformålet en aftale, at er, kun at én informere bus ville klubmedlemmerne ind på køreruten om klubbens under aktivite- løbets komme afvikling, ter og Y s det Men s betød bevægelsens dog at man virke måtte i vente. med at starte løbet 10 minutter senere Redaktionen end annonceret, består af: derved undgik man Ole som Rømer sidste (formand år mange - forsendelse) busser. Men trods Per Fregerslev det, havde (redaktør) cykelløbet for første gang Jørgen i historien Seiersbøl styrt. Hansen (korrektur) Y s Men s Nyt udsendes Styrt hvert nr. kvartal. 1 skete i Vejlbovej Aldersrovej svinget, hvor rytteren med stor fart Stof ramte til næste kantstenen nummer og bedes tog afleveret den hen til redaktionen senest: over styret. Heldigvis kom han ikke mere Næste til nr. skade, udkommer: end at han selv kunne samle Redaktionen sin cykel tager op, forbehold men han mod bestemte at sig afkorte dog for eller at udsætte tage hjem. artikler. Han var på arbejde Foto: Søren dagen Nedergaard efter. m.fl. Styrt Oplag: 2 skete Trykt i i Aldersrovej 68 eksemplarer. - Sanatorievej svinget, hvor rytteren også her kom for tæt på kantstenen og væltede. Styrtet her var dog ikke værre, end at rytteren forsatte løbet. Ved begge styrt kom hjemmeværnspolitiet til assistance. De er for øvrigt uddannet og udstyret med nødhjælpstasker. Vagn Lihn Kristensen Side 10 Rusland: EN NY STJERNE I EUROPA BANNERET Tirsdag den 1. juli 2003 blev Rusland udnævnt til den 6. region i Area Europe. Charter ceremonien fandt sted ved en konference i St. Petersborg lørdag den 28. juni. Charter og Area Europa banner overrækkes til RD Yury Sokurenko af AP Regnar Nielsen. Det var Region Norge der startede med udvidelsesarbejdet i Rusland begyndende i nord regionen. Senere er nye klubber charteret i samarbejde med den første russiske klub hovedsageligt placeret i det nordvestlige Rusland i St. Petersborg og Moskva områderne. Konferencen i St. Petersborg var yderst feststemt og Norges Y s (Fortsættes på side 11)

11 (Fortsat fra side 10) Men var repræsenteret i stort tal. Den russiske Y s Men bevægelse har været i stærk vækst i de forløbne år, så den nye region var på charter dagen repræsenteret af 30 russiske klubber, hvoraf den yngste klub var charteret så sent som dagen før: fredag d. 27. juni Det var en stor ære for mig som Area Europa Præsident at erklære Rusland for en ny uafhængig region, og byde Rusland velkommen i Y s Men s arbejdet i Europa, ikke alene velkommen til den nye RD (Region Director) Yury Sokurenko, men også velkommen til alle Y s Men i Rusland. Levende lys som et symbol For at symbolisere fremtiden for den nye Rusland Region, blev ceremonien udført på den made, at RD Yury Sokurenko tændte et lys, og ved dette lys tændte hver enkelt af de 30 klub præsidenter deres eget lys. Mens alle stod med deres tændte lys, havde jeg den ære at erklære Rusland for en selvstændig Y s Region. Eftermiddagen forløb udmærket med gaveudveksling og gensidig information om det fremtidige Y s arbejde i Rusland. Den festlige charter dag sluttede med en banket efter gammel russiske traditioner med kanapé, champagne og vodka alt sammen ledsaget af festlige to- ner fra russisk folkemusik. Y s Men s Nyt Side 11 Rusland kom godt fra start. De nye russiske klubber har mange opgaver at løse i tiden fremover, og et af succeskriterierne for at arbejdet skal lykkes er, at der etableres en nær kontakt til de gamle vestlige klubber, så Y s Men s traditioner og erfaringer kan videregives til disse nye klubber. En af de første ting de russiske klubber allerede har startet er en besøgstjeneste for børnehjem og andre institutioner. Da der ikke er ret mange penge til rådighed, må de russiske klubmedlemmer hjælpe på alternative måder. Set ud fra disse realiteter kan man sige, at den nye Region Rusland allerede er kommet godt fra start. For at skaffe midler til det udadrettede arbejde, har et antal af Y's Men s klubber i St. Petersborg udtrykt, at de tilbyder deres hjælp som guider og tilbyder at lave sightseeings for Y's Men s klubber der besøger St. Petersborg. Engelsksprogede guider er til rådighed og selv skandinavisk talende guider kan være en mulighed Kilde: Europe Bulletin Online

12 Redaktionen: Y s Men s Nyt er et for Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter Oktober og Y s Men s - bevægelsens December virke i. Redaktionen består af: Ole Rømer (formand - forsendelse) Per Fregerslev (redaktør) Jørgen Seiersbøl Hansen (korrektur) Y s Men s Nyt udsendes hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. Onsdag den 9. Oktober 2003 Distrikt fællesmøde i Kjellerup Kl.: i Landbrugscentret, Sandgårdsvej, Kjellerup, Mandag den 13. Oktober 2003 Internt klubmøde Mandag den 27. Oktober 2003 Internt klubmøde Mandag den 10. November 2003 Fællesmøde Taler: Sognepræst Arne Simonsen, Mariehøj Kirke. Emne: Israel Fredag den 14. November 2003 Det ny teater, Svigermor(d) Fødselsdage Anders Pedersen, Frederik Rasmussen, Gunnar Garne Ketty Fregerslev Per Fregerslev Ove Mikkelsen Mogens Holm Jensen Rie Bone Jørgensen Hans Jørgen Brill Birgit Lynge Vagn Lihn Kristensen Søren Nedergaard Jenny Balle Andersen Jørgen Bech Lynge Gustav Madsen Alfred Smedegaard Lisbeth Madsen Henning Mortensen Mandag den 24. November 2003 Internt klubmøde Onsdag den 10. December 2003 Adventsfest i Gødvad sognegård sammen med y s Menette Club. Program senere, Emnet er: Juletraditioner på Silkeborgegnen Side 12

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Bjerringbro Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard. Nr. 2. April 2004. 8. Årgang.

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Bjerringbro Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard. Nr. 2. April 2004. 8. Årgang. Alderslyst Y s Men s Nyt Bjerringbro Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard Nr. 2. April 2004. 8. Årgang. Side 1 Redaktionen: Alderslyst Y s Men s Nyt er et klubblad for Alderslyst Y s Men s Club.

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Læs om Dronning Dagmar

Læs om Dronning Dagmar Læs om Dronning Dagmar Tekster: Keld Kirstein Tegninger: Jette Jørgensen Kongen byder Valdemar er konge i Danmark. Han har ingen kone. Men så hører han, at der i et andet land bor en ung, smuk prinsesse.

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s 3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s Smukke Norge Husk forældre - valgmøde den 3. marts i Fritids og ungdomsklubben. Se programmet på vores hjemmeside. Har du lyst til at arbejde i Lavuks bestyrelse,

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Alderslyst Y s Men s Nyt

Alderslyst Y s Men s Nyt Alderslyst Y s Men s Nyt Nr. 3. Juli 2012. 16. Årgang. Redaktionen: Redaktion: Alderslyst Y s Men s Nyt er et klubblad for Alderslyst Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio - en spændende hobby Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio: - en alsidig hobby - kontakt med verden - at snakke med andre - forståelse for elektronik - eksperimenter med radio -

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 Januar 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Vinterlandskab. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

OZ9HBO. EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 13. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2003

OZ9HBO. EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 13. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2003 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 13. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2003 Indhold Information 2 Leder 3 Forsidebilledet 3 Referat fra generalforsamlingen 4 Vedtægter 10

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 19. juli 2013 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Orienteringsmøde for forældre 3 Priser 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben Kære

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2012 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

Afgangseksamen nærmer sig!

Afgangseksamen nærmer sig! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Afgangseksamen nærmer sig! Mens foråret så småt meldte sig, fik vi hold på terminsprøverne for de 24 afgangselever. Der er nu en god måned til at finpudse fagligheden

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Godt Nyt. Oktober 2005. Oktober 2005. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Oktober 2005. Oktober 2005. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Oktober 2005 Oktober 2005 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Hjemmesiden som opslagsbog Et lille tip til hvordan du og andre kan få ekstra stort udbytte af kirkens

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Til sommerudflugten 14. juni 2014 forsøgte vi med portabel aktivitet (Flora Fauna) ved Kalø Slotsruin

Til sommerudflugten 14. juni 2014 forsøgte vi med portabel aktivitet (Flora Fauna) ved Kalø Slotsruin OZ6HR nyt, Juli 2014 1 Nr. 3, Juli 2014 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Til sommerudflugten 14. juni 2014 forsøgte vi med portabel aktivitet (Flora Fauna) ved Kalø Slotsruin 2 OZ6HR nyt, Juli

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Rune Gleerup og Angete Birch Smith 16. april 2010 Tusindvis af danskere over 65 år har valgt at flytte i bofællesskab. Erling Nielsen er en af dem Den lille

Læs mere

Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemligt gennem løvet, det lufter lifligt under sky fra Paradis, opladt på ny.

Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemligt gennem løvet, det lufter lifligt under sky fra Paradis, opladt på ny. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 8. juni 2014 Kirkedag: Pinsedag/B Tekst: Joh 14,15-21 Salmer: SK: 290 * 291 * 289 * 281,3 * 723 LL: 290 * 287 * 291 * 289 * 281,3 * 723 Det ånder himmelsk

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 29 juni 2011

Nyhedsbrev nr. 29 juni 2011 Formanden har ordet Siden sidst Siden årsmødet har vi haft den glæde at modtage ca. 5.000 stykker nyt, frasorteret pigetøj fra QueenZ i Haslev som en gave til vores hjælpearbejde i Rumænien. Tøjet vil

Læs mere

FjörðurNyt. Hvor skal I hen? Juni 2014

FjörðurNyt. Hvor skal I hen? Juni 2014 FjörðurNyt Juni 2014 Deltagere til klubaften på Skive Trav Hvor skal I hen? I denne udgave af vores nyhedsbrev giver vi en samlet opdatering på debat, begivenheder og medlemsspørgsmål i den forgangne måned

Læs mere

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Siden sidst. Lørdag d. 26/9/09 var Lokalhistorisk Forening på udflugt til Hjelholts Uldspinderi, Langå Vi blev guidet rundt af indehaveren og fik fortalt

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

: afg. Holger Madsen. afg. Jan Hansen. Gunner spurgte om der var nogle indvendinger mod generalforsamlingens

: afg. Holger Madsen. afg. Jan Hansen. Gunner spurgte om der var nogle indvendinger mod generalforsamlingens Afholdt den. 22-02-16 i Munkebo forsamlingshus Antal fremmødte: 66 + 5 bestyrelsesmedlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Aflæggelse af foreningens reviderede regnskab. 4.

Læs mere

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Udstilling på Lyø Kultur- og Besøgscenter 27. juni 8. august 2010 DET HELE STARTEDE MED MØLLEN PÅ LYØ Når man får Lyø ind i sjælen! 1970 gav Kulturministeriet tilskud

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang 178 Han står på randen af sin grav 448 Fyldt af glæde 457 Du som gik foran os 470 Lad os bryde brødet sammen ved hans bord 473 Dit minde skal 366

Læs mere

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2015 1 Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Oktober 2015 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse.

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse. Til forældre og andre venner. Endnu en periode med en glad og arbejdsom atmosfære er forløbet siden sidste nyhedsbrev. Og nu er det næsten blevet sommer! Eleverne nyder de udendørs aktiviteter, og humøret

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

HUGIN OG MUNIN NYT FRA SKOLELEDEREN

HUGIN OG MUNIN NYT FRA SKOLELEDEREN HUGIN OG MUNIN Januar 2011 Årgang 13 nr.1 NYT FRA SKOLELEDEREN Nyt skema Husk, at alle klasser får nyt skema fra mandag den 17. jan.. Samtidig stopper vi læsebåndet for denne gang. Juleafslutning i kirken

Læs mere

Anitta har ordet... ber at vi via denne forening kan få endnu

Anitta har ordet... ber at vi via denne forening kan få endnu Plejecenter Skovvænget Maj 2015 Anitta har ordet... I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. Venner af Skovvænget Bruger/ pårørende råd Høreomsorg Aktivitetens kalender Billeder fra forsk. arrangementer

Læs mere

Y s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Silkeborg Y s Men s Club Programudvalget

Y s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Silkeborg Y s Men s Club Programudvalget Referat fra Programudvalgsmøde nr. 1-2012-2013 Dato: Mandag, den 27. august 2012 kl. 19.00 Sted: Hos og Hans Erik, Kragelund Tværvej 5 Deltagere: Afbud: Dagsorden: Birgit og Einar Fajstrup Inga og Sven

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter Februar 2013. Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet

Husavis. Hvalsø Ældrecenter Februar 2013. Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

En lille familiesolstrålehistorie

En lille familiesolstrålehistorie Fra WWW.behinderte-eltern.de En lille familiesolstrålehistorie Også i Tyskland er det at være forælder med handicap både en uendelig glæde og et pokkers besvær. Katrin, der er spastiker, fortæller her

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2016 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388 Side 1 Anna Rasmussen 25. Marts Redaktionen ønsker tillykke Hjertelig tak for alle kærlige tanker, smukke

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

Ugebrev uge 41 gruppe 2

Ugebrev uge 41 gruppe 2 Ugebrev uge 41 gruppe 2 Så blev det endeligt tid til ugebrev igen. Det har jo været en tid med vikarer, da jeg har været syg. Jeg tror dog at det er gået ok. Vi var jo på besøg på en æbleplantage i sidste

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12 Fra det gamle testamente: Luk retfærdighedens porte op, jeg vil gå ind og takke Herren! Her er Herrens port, her går de retfærdige ind! Jeg takker dig, for du svarede mig og blev min frelse. Den sten,

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere