Rapport om afviklingen af udstillingen "100 steder at huske, før de forsvinder" på Store Torv i Århus, sommer 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport om afviklingen af udstillingen "100 steder at huske, før de forsvinder" på Store Torv i Århus, sommer 2009"

Transkript

1 Rapport om afviklingen af udstillingen "100 steder at huske, før de forsvinder" på Store Torv i Århus, sommer maj juli 2009 "100 Places to Remember Before they Disappear" er en stor fotoudstilling, der fandt sted på Store Torv i Århus i forbindelse med Dialog09. Åbningen af udstillingen 100 Places to Remember Before they Disappear skete fredag den 15. maj 2009 og var med til at markere 100-års dagen for åbningen af Landsudstillingen i Århus i Sideløbende med åbningen af udstillingen afvikledes der en række forskellige aktiviteter på og omkring Store Torv og Lille Torv i Århus. 100 Places to Remember Before they Disappear er en imponerende fotoudstilling, der viser enestående billeder af smukke og spektakulære steder i verden, som trues af store og til tider udslettende forandringer i alle egne af verden på grund af klimaforandringer. Billederne, der blev vist udendørs på Store Torv, er taget af nogle af verdens bedste fotografer. Teksterne, der følger billederne, tager udgangspunkt i rapporter fra FN s Klimapanel, IPCC, som i 2007 modtog Nobels Fredspris. Udstillingen blev fulgt op af 100 Tv-spot, som hen over 2009 blev vist på TV3, men som også kunne ses i udstillingens informationstelt. Ved at vise disse fotos af smukke og spektakulære steder i verden, som er truede af store og til tider udslettende forandringer, sættes fokus på, hvad klimaforandringer kan betyde i alle egne af verden. Et fantastisk fotoprojekt, hvor 100 unikke lokaliteter bliver beskrevet ved deres skønhed og særpræg, og hvor teksterne fortæller om stedernes skrøbelighed, faren for at de helt forsvinder, eller at livsvilkår for mennesker og fauna vil ændre sig radikalt på grund af klimaforandringer. Valget af steder i farezonen er sket med udgangspunkt i FNs klimapanel, IPCCs rapporter. Der lægges vægt på æstetikken i hvert enkelt billede for at vise, hvilken fantastisk verden, vi lever i. Den er værd at bevare. Der er en tendens til at tro, at det udelukkende er udviklingslandende, der rammes af klimaforandringerne. Men gennem udstillingen blev beskueren visuelt suget ind i erkendelsen af at det her har konsekvenser for os alle. Udstillingens billeder blev samlet og udgivet i 2 bøger med tekster af bl.a. menneskerettighedsforkæmperen Desmond Tutu. Formålet er at skabe bevidsthed omkring klimaproblematikken og omkring generelle miljøspørgsmål. Desuden at deltage i bestræbelserne på at forklare alm. mennesker om nødvendigheden i, at der skal handles på mange niveauer. Dels igennem pres på politikere i alle lande, dels ved at den enkelte selv bliver bevidst om at optræde bæredygtigt og gøre en indsats for at forbedre miljøet, hvor det er muligt.

2 Udstillingen skal ses som et indlæg til klimadebatten og skal medvirke til at skabe opmærksomhed omkring klimatopmødet COP15 - i København i december Udstillingen fik verdenspremiere i Århus, hvorefter den skal vises i en række storbyer verden over. Det er Co+Life i København, som i samarbejde med VisitAarhus står bag projektet i Århus. Samarbejdspartnere: Region Midtjylland, Århus Kommune, Århus Cityforening, Royal Unibrew, Care Danmark, KIWI minipris, De Gule Vagter, VisitÅrhus, Århus Domkirke, Stiftstidendes Fond, Århus Stiftstidende, Klimakonsortiet, EL:CON, Århus Havn, FO-Århus, Proshop Europe, Spar Nord, Fona, Forlaget Klematis, Nordeafonden, Nordea. Udstillingen er blevet set af mindst 1 million mennesker i Århus. Den har været et enestående redskab til at komme i kontakt med folk af alle aldre, køn, race, religion... og har dermed videregivet et vigtigt budskab om klodens tilstand. Konkurrence Udstillingen har inspireret til udskrivningen af en fotokonkurrence, hvor man kunne indsende billeder med forslag til steder i Århus, der ikke må forsvinde. Tina Dichow f.eks. pegede på Den Permanente som et af disse steder. Hovedpræmien var et rejsegavekort på kr.desuden blev der hver uge kåret en uge-vinder i Århus Stiftstidende. De 100 flotteste af de indsendte billeder i konkurrencen bliver udgivet som en plakat, der vil blive sat op i de over 80 bystandere, der står ved busstoppesteder og andre centrale punkter i byen. Plakaten kan desuden købes. (Se bl.a. vedlagte artikel fra Århus Stiftstidende 25. juni 2009)

3 Afrapportering af de grønne guiders deltagelse i projekt 100 steder at huske i Århus Fra fredag d. 15. maj- 3. juli 2009 stod udstillingen "100 Steder at huske før de forsvinder" på Store Torv i Århus. Det vurderes at der var mellem og 1. mio. mennesker som besøgte udstillingen på Store Torv i Århus se: hus/ Formidling til skoler Fra d d.12. juni blev skolebørn (4-9 klasse) inviteret til klimaundervisning hos Ærø Energitjeneste og i Vikingemuseet. Skoleklasserne blev inviteret via to annoncer i nyhedsbrevet som sendes ud fra Børn og Unge, Århus kommune.

4 Energiundervisningen foregik i samarbejde med Ærø Energitjeneste i FO- Århus lokaler i Guldsmedgade, hvor eleverne kunne eksperimentere med energi. De kunne fx prøve, hvor meget strøm der skal produceres på en el-cykel, for at få et fjernsyn eller en elkedel til at virke. Desuden blev der eksperimenteret med solceller og meget andet.

5 I Vikingemuseet blev der sat fokus på energiforbrug i vikingetiden sammenlignet med i dag. Eleverne blev via et spørgeskema konfronteret med deres eget energiforbrug til sammenligning med en vikings energiforbrug. Tre vikinger blev udlånt fra Moesgaards skoletjeneste. 140 elever tog imod tilbuddet og deltog i energi- og klimaundervisningen. Eleverne fik naturligvis også lejlighed til at se fotoudstillingen på Store Torv. Hjemmesiden blev oprettet. Hjemmesiden indeholder en oversigt over links til undervisningsidéer og sjove events om CO2 besparelse og klimaforandringer til skoler. Hjemmesiden blev via Børn og Unge, Århus kommune formidlet gennem et nyhedsbrev til alle skoler i Århus.

6 Formidling til voksne Seks torsdage i den periode hvor udstillingen 100 steder at huske.. stod på Store Torv tilbød grønne guider rundvisning. Der blev fortalt om klimaforandringer generelt og om baggrunden for de fotos som var udstillede. Mere end 100 deltog i rundvisningerne. De grønne guider og soroptimisterne i Århus ( stod for en udstilling om CO 2 besparelser rettet mod voksne med fokus på mad og transport. Der blev uddelt CO2 balloner og materiale fra 1. ton mindre kampagnen. Mitsubishi deltog i udstillingen med tre el-biler, så det var muligt at prøve både en el-bil og en el-cykel. Desuden kunne folk deltage i en konkurrence om CO2. Udstillingen fandt sted i weekenderne juni og juni. Knap 1000 besøgte udstillingen og el-bil og el-cykel blev flittigt prøvet. Rådmand Peter Thyssen prøvede bl.a. en el-bil. Turen i el-bilen med rådmanden kan ses på:

7 Projekterne blev formidlet gennem medierne bl.a. Århus Stiftstidende, via hjemmesider og (se bilag). Samarbejdspartnere Dialog09 (se ovenstående), Soroptimisterne i Århus Promovec og Mitsubishi, Århus Stiftstidende. I delprojektet omkring skoleklasserne vil samarbejdet foregå med Århus Kommunes Skoleforvaltning, Børn & Unge-afdelingen i Århus Kommune, Ærø Energitjeneste Moesgaard Museum. Formidlingen omkring udstillingen 100 steder at huske før de forsvinder har været vellykket og nået en målsætning, om at nå ud til mange mennesker med budskabet om klimaforandringer og om hvordan man i dag og i fremtiden kan spare på CO2 udslippet. Mindst besøgte selve fotoudstillingen og omkring 1000 valgte at tage imod at ydereligere informationsmateriale ved standen omkring fødevarer og transport. Desuden deltog 140 elever i klimaundervisningen. Hertil kommer besøgende på CO2 hjemmesiden og besøgende på

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse Få et forløb til jeres by Forløbet er lavet i Juelsminde, men kan let tilpasses jeres by - kontakt Jens Kjær, Glud Museum, E-mail:

Læs mere

Årsberetning 2010. Kampagner. Fodgængerkampagne, år to af en treårig strategi. Højresvingskampagne. Skolestartskampagne. Ældre fodgænger kampagne

Årsberetning 2010. Kampagner. Fodgængerkampagne, år to af en treårig strategi. Højresvingskampagne. Skolestartskampagne. Ældre fodgænger kampagne Årsberetning 2010 København og Frederiksberg Kommuner bidrager med i alt 1,8 mio. kr. til Byens Trafikråd. Byens Trafikråd skal gennem kampagner påvirke trafikanterne til en mere trafiksikker adfærd. Byens

Læs mere

Undervisning i danske naturparker

Undervisning i danske naturparker Undervisning i danske naturparker Tirsdag den 19. maj 2015 Nyborg Strand Ved projektleder i Friluftsrådet: Jannik Tovgaard-Olsen Program for inspirationsdagen 10.00-10.15 Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster.

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster. Arbejdet omkring årets tema er i fuld gang, og der arbejdes på højtryk i øjeblikket med at få samlet alle spændende koordineringer, så vi kan få nogle fantastiske dage, den 13.-16. august, hvor Blomsterfestivalen

Læs mere

Nyheder - idékatalog. Samarbejde med Ramasjang: En landsdækkende kampagne for Danmarks børn I er alle vores reportere :

Nyheder - idékatalog. Samarbejde med Ramasjang: En landsdækkende kampagne for Danmarks børn I er alle vores reportere : Nyheder - idékatalog Samarbejde med Ramasjang: En landsdækkende kampagne for Danmarks børn I er alle vores reportere : Fra 1. november er bibliotekerne omdannet til newsroom og børn har mulighed for at

Læs mere

En verden af Energi. En verden af Energi: Udstilling, konference, workshop, matchmaking & messe

En verden af Energi. En verden af Energi: Udstilling, konference, workshop, matchmaking & messe En verden af Energi En verden af Energi: Udstilling, konference, workshop, matchmaking & messe En verden af Energi Mandag den 23. september til søndag den 29. september afholdes En verden af Energi på

Læs mere

Samfundsfag. Energi & Miljø. Enes Kücükavci. Klasse 1.4. HTX Roskilde

Samfundsfag. Energi & Miljø. Enes Kücükavci. Klasse 1.4. HTX Roskilde Samfundsfag Energi & Miljø Enes Kücükavci Klasse 1.4 HTX Roskilde 22/11 2007 1 Indholdsfortegnelse Forside 1 Indholdsfortegnelse..2 Indledning.3 Opg1..3 Opg2..4 Opg3..4-5 Opg4..5-6 Konklusion 7 2 Indledning:

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskemaet mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Der kan max. vedhæftes ét bilag til ansøgningen Titel på projektet INDENFOR - Aalborg

Læs mere

3. Myter om Danmarks og danskernes grønne profil

3. Myter om Danmarks og danskernes grønne profil Indhold 1. Hvem er CONCITO? 2. Klimaudfordringen 3. Myter om Danmarks og danskernes grønne profil 4. Hvad siger FN, at vi kan og bør gøre? 5. Hvad kan vi selv gøre? Hvem er CONCITO? Danmarks grønne tænketank

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

At være frivillig i UngEnergi

At være frivillig i UngEnergi At være frivillig i UngEnergi UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling. Vi er en gruppe af unge mellem 15 og 35 år, som brænder for det samme mål: en grøn og bedre verden. Vores projekter har til

Læs mere

Bliv klog på dit klima

Bliv klog på dit klima 1 Energitjenesten Nordjylland Gugvej 146B, 1 sal 9210 Aalborg SØ 2 Energitjenesten Midtjylland Klosterport 4E, 1.sal 8000 Aarhus C 3 Energitjenesten Midtjylland Lokalafdeling Bredgade 108 6900 Skjern 4

Læs mere

Skolernes EnergiForum

Skolernes EnergiForum Skolernes EnergiForum Kursus katalog 2011 Skolernes EnergiForum arbejder med energibesparelser, klima og vedvarende energi på undervisningsområdet. Skolernes EnergiForum har eksisteret siden 1997 og er

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 25% af den danske befolkning læser ugentlig blogs. Det er en stigning på 80% over de seneste 5 år Kilde: Carat CCS Survey 2015 Kort fortalt

Læs mere

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid...

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GO2GREEN Svendborg Kommune er partner i GO2Green. GO2Green er en nonprofitorganisation, som arbejder for den grønne omstilling. Organisationen finansieres

Læs mere

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG Efterskoler deltager på Frivillig Fredag FRIVILLIG FREDAG OG EFTERSKOLERNE Hvert år, den sidste fredag i september fejres Frivillig Fredag, Danmarks nationale Frivillighedsdag

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om dengang der kom strøm på. Forløb 22 NAT/TEK 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om dengang der kom strøm på. Forløb 22 NAT/TEK 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om dengang der kom strøm på Forløb 22 NAT/TEK 4-6 klasse Hvordan skulle vi dog kunne klare os uden strøm? - tænker du måske. Alligevel er der stadig ældre mennesker, der kan huske, da

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel Udskoling, 7.-10. klasse Farlig Ungdom Version: 200901 Forfatter: Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen

Læs mere

KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE

KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE Soroptimist International Danmark Advocacy Verdens Bedste Nyheder Hvad Hvem er VBN??????? VBN start 2010. Selvstændig forening

Læs mere

41. Kl. 12.00-12.40 Besøg hos Popermo Forsikring g/s, C.F. Tietgens Boulevard 38, Odense SØ

41. Kl. 12.00-12.40 Besøg hos Popermo Forsikring g/s, C.F. Tietgens Boulevard 38, Odense SØ Assens Kommune, 1 af 5 Referat Klimaforum Tid fredag den 10. februar 2012 kl. 12:00 Sted Odense Afbud Indholdsfortegnelse: 41. Kl. 12.00-12.40 Besøg hos Popermo Forsikring g/s, C.F. Tietgens Boulevard

Læs mere

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Formål: Producere animationsfilm til biblioteket. Samarbejdspartnere: Animationsskolen i Viborg samt studerende primært

Læs mere

PIXIBOG: Information og guides til Åben Dagtilbud

PIXIBOG: Information og guides til Åben Dagtilbud PIXIBOG: Information og guides til Åben Dagtilbud Indholdsfortegnelse Åben Dagtilbuds portalen... 3 Link til portalen... 3 Hvad kan Åben Dagtilbuds portalen?... 3 Gratis tilbud til institutionerne... 3

Læs mere

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Byens Netværk 14.01.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Hvordan bygger man ægte CO2 neutralt? Det får vi svar på i Vassingerød, hvor høreapparatproducenten Widex nu

Læs mere

Lørdag den 24. marts 2018 kl SLUK LYSET. TÆND FOR LIVET #connect2earth #earthhour

Lørdag den 24. marts 2018 kl SLUK LYSET. TÆND FOR LIVET   #connect2earth #earthhour Lørdag den 24. marts 2018 kl. 20.30-21.30 På billedet ovenfor: Earth Hour 2010. Before the lights were switched off at Yas Hotel, Yas Island, Abu Dhabi, UAE. @WWF/EAAthe Earth Hour er den time, hvor mennesker

Læs mere

SOM EKSPERT? Ekspert for Copenhagen Consensus Center HVAD SKAL MAN

SOM EKSPERT? Ekspert for Copenhagen Consensus Center HVAD SKAL MAN Ekspert for Copenhagen Consensus Center DAGEN I DAG BESTÅR AF 3 SESSIONER 1. session: Ekspertpanel Lobbyister og eksperter præsenterer deres pointer for politikerne 2. session: Forhandlinger Politikerne

Læs mere

En verden af Energi. Energimesse for alle: udstilling, konference, workshop, matchmaking

En verden af Energi. Energimesse for alle: udstilling, konference, workshop, matchmaking En verden af Energi Energimesse for alle: udstilling, konference, workshop, matchmaking En verden af Energi - formidler viden fra forskningens verden, aktuelle teknologier fra industriens og energisektorens

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om moderne landbrug. Forløb 26 NAT/TEK 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om moderne landbrug. Forløb 26 NAT/TEK 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om moderne landbrug NAT/TEK 4-6 klasse Hedensted Kommune er en landkommune, hvor der ikke er langt til det nærmeste landbrug. Markerne passes af store maskiner og dyrene bor i de store

Læs mere

Grønsted kommune. Frederik & Mathias Friis 15-05-2015

Grønsted kommune. Frederik & Mathias Friis 15-05-2015 2015 Grønsted kommune Frederik & Mathias Friis 15-05-2015 Indhold Indledning... 2 Metode... 2 Kommunikation... 3 Hvem er målgruppen?... 3 Hvad er mediet?... 3 Hvilken effekt skal produktet have hos afsenderen?...

Læs mere

De ualmindelige IAA 2012

De ualmindelige IAA 2012 De ualmindelige IAA 2012 Baggrund I dag er der mere end dobbelt så mange forældre, der kører deres børn i skole, som for ti år siden. Danske familier har travlt, og mange forældre er utrygge ved at lade

Læs mere

Aalborg Bæredygtighedsfestival september Kom og vær med!

Aalborg Bæredygtighedsfestival september Kom og vær med! Aalborg Bæredygtighedsfestival 9. - 16. september 2017 Kom og vær med! Aalborg Bæredygtighedsfestival 9. - 16. september 2017 Den 9. - 16. september 2017 afholdes der igen Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole Forløb 10 HISTORIE Billedkunst 4-6 klasse Bondestenalder, Middelalder og Landboreformer kan godt virke lidt fjerne, men lige uden for skoledøren

Læs mere

Når du skal demonstrere SparOmeteret, kan du starte med at beskrive de grundlæggende funktioner således:

Når du skal demonstrere SparOmeteret, kan du starte med at beskrive de grundlæggende funktioner således: Kend dit elforbrug Lærer vejledning Baggrund: I Klimahandlinger på dit værelse skal eleverne lære at måle apparaters elforbrug og finde ud af hvor stort et elforbrug de har på deres værelse. Formål: Målet

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt.

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt. 1 of 6 Bilag 4: Udvalg af virkemidler til opfyldelse målsætninger i Borgmesteraftalen Borgmesteraftalen omfatter kommunen som geografisk enhed og ved indgåelse af aftalen forpligtede kommunen sig til en

Læs mere

DIN ROLLE SOM VELKOMST VÆRT. Tips til det gode værtsskab

DIN ROLLE SOM VELKOMST VÆRT. Tips til det gode værtsskab DIN ROLLE SOM VELKOMST VÆRT Tips til det gode værtsskab 1 Først og fremmest: Tusind tak for at du vil være med som velkomstvært. 2 Værtsskab Værtskab er en essentiel og vigtig opgave til arrangementer

Læs mere

Tidender & Meddelelser for Aarhus Fotografiske Amatørklub

Tidender & Meddelelser for Aarhus Fotografiske Amatørklub Tidender & Meddelelser for Aarhus Fotografiske Amatørklub Nr.: 49 01.10.2017 Udfordringen Grænse Ved Ole Klintebæk Peter Båtz havde valgt emnet for denne omgang af Udfordringen. Emnet var grænse. På trods

Læs mere

Kommunikationsstrategi og handlingsplan april byernes synliggørelse af klimaindsats 1:1. Klima indsats

Kommunikationsstrategi og handlingsplan april byernes synliggørelse af klimaindsats 1:1. Klima indsats Kommunikationsstrategi og handlingsplan april 2008 6-byernes synliggørelse af klima Kommunikationsstrategi april 2008 Tankegang as vanebrydende visuel kommunikation Kommunikationsstrategi 3 Baggrund Før,

Læs mere

Danskernes holdninger til klimaforandringerne

Danskernes holdninger til klimaforandringerne Danskernes holdninger til klimaforandringerne Januar 2013 Analyse foretaget af InsightGroup, analyseenheden i OmnicomMediaGroup, på vegne af WWF Verdensnaturfonden og Codan side 1 Danskernes holdninger

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Inviter borgerne på NATURENS DAG

Inviter borgerne på NATURENS DAG Inviter borgerne på NATURENS DAG Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 10. september 2017 Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet Naturens Dag for

Læs mere

Grøn Gerning - energirigtig adfærd på KU

Grøn Gerning - energirigtig adfærd på KU Grøn Gerning - energirigtig adfærd på KU Tomas Refslund Poulsen Teamleder, Grøn Campus http://klima.ku.dk/groen_campus/ Fire campusområder i det centrale København City Campus Nørre Campus Frederiksberg

Læs mere

Scotsport Gl. Sellingvej 3 8370 Hadsten +45 87 610 610 info@scotsport.dk www.scotsport.dk

Scotsport Gl. Sellingvej 3 8370 Hadsten +45 87 610 610 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Kære Jæger.. Velkommen til nyhedsbrev, april 2009. Ønsker du ikke at modtage vores nyhedsmail, beder vi dig blot sende os en mail, og vi vil naturligvis slette dig fra vores liste. Hjortejagt i Skotland,

Læs mere

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold Projekt beskrivelse Indledning Vi vil gerne lave en kampagne hvor vi har RTG som kunde. Målet med kampagnen er at få flere elever på RTG og finde ud af hvilke fordomme der er omkring RTG iblandt vores

Læs mere

Aarhus Kommune. vil give grøn varme til borgerne

Aarhus Kommune. vil give grøn varme til borgerne vil give grøn varme til borgerne v/jan B. Willumsen, afdelingschef Hvem er vi Hvad har vi nået hvad kan vi Målsætninger Hvad er planen Udfordringer, samspil, samarbejde hvem er vi? En offentlig virksomhed

Læs mere

Organdonationsdag opsamling og evaluering

Organdonationsdag opsamling og evaluering Organdonationsdag 2017 - opsamling og evaluering Dagens formål At skabe dialog og debat om organdonation. At anerkende dem, der har organdonation tæt på i deres personlige liv eller professionelle virke.

Læs mere

Varde Kommune. CO2 opgørelse Klimakommune

Varde Kommune. CO2 opgørelse Klimakommune Varde Kommune CO2 opgørelse 2015 Klimakommune CO2 opgørelse 2015 År 2015 CO2 Udledning [Ton] Besparelse Elforbrug 1.506 9 % Varmeforbrug 6.577 26 % Transport 1.832-1,2 % Andet* 708 2,9 % I alt 10.623 18,8

Læs mere

Formandens beretning ved generalforsamlingen 21. november 2015

Formandens beretning ved generalforsamlingen 21. november 2015 Formandens beretning ved generalforsamlingen 21. november 2015 Det har igen været et år med stor aktivitet i klubben. Jeg vil give en kort oversigt over de vigtigste begivenheder og omtale nogle af de

Læs mere

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som BasisPartner 2014

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som BasisPartner 2014 Velkommen som BasisPartner 2014 Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! BasisPartner 2014 BasisPartner Du får eksklusiv synlighed af din virksomhed i vores InfoCentre Som BasisPartner

Læs mere

JAGT & GAMEFAIR. Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor

JAGT & GAMEFAIR. Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor JAGT & GAMEFAIR Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor 20. & 2 aug. 2 1. 016 kl. 10-17 Målrettet strategi på at øge besøgstal med 40% og forventer op mod 7.000 besøgende. Enestående og imponerende trofæudstilling.

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

Baggrund. Billedværkstederne

Baggrund. Billedværkstederne Baggrund Mols og Djursland rummer en storslået natur og en perlerække af historiske vidnesbyrd med spændende historier, der fortjener at blive fortalt, fordi de bidrager til vor fælles kulturforståelse,

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Indstilling. Tillægsbevilling - Idékonkurrence for Bispetorvet. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 24. maj 2007.

Indstilling. Tillægsbevilling - Idékonkurrence for Bispetorvet. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 24. maj 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 24. maj 2007 Århus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume I forbindelse med budget 2005 blev der for overslagsårene 2006-2009 afsat

Læs mere

Meget mere end Aarhus Fortæller 65

Meget mere end Aarhus Fortæller 65 Meget mere end Aarhus Fortæller Anneken Appel Laursen Museum Aarhus er overskriften, når vi taler om Den Gamle Bys virke som lokalmuseum for Aarhus. Etableringen af den permanente udstilling Aarhus Fortæller

Læs mere

Klimatopmødets konsekvenser for dansk jordbrug

Klimatopmødets konsekvenser for dansk jordbrug G1 Efter Klimatopmødet i København Klimatopmødets konsekvenser for dansk jordbrug Søren Korsholm Chef for plante- og energipolitik MILJØ & ENERGI sok@lf.dk 1 12. januar 2010 Klimatopmødets konsekvenser

Læs mere

Tlf. 70 333 777. www.energitjenesten.dk. 7 Energitjenesten Sjælland Vestergade 3 4600 Køge. 5 Energitjenesten Samsø Strandengen 1 8305 Samsø

Tlf. 70 333 777. www.energitjenesten.dk. 7 Energitjenesten Sjælland Vestergade 3 4600 Køge. 5 Energitjenesten Samsø Strandengen 1 8305 Samsø 1 Energitjenesten Nordjylland Gugvej 146B, 1 sal 9210 Aalborg SØ 2 Energitjenesten Midtjylland Klosterport 4E, 1.sal 8000 Aarhus C 3 Energitjenesten Vestjylland Lokalafdeling tilknyttet Midt 6900 Skjern

Læs mere

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Mobil læring i autentiske rum understøttet af mobiler, ipads og andre tablets Projektet sætter fokus på læring i autentiske

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Klimastrategi Politiske målsætninger

Klimastrategi Politiske målsætninger Klimastrategi 2019 Politiske målsætninger Indledning Klimaændringer har altid været en del af jordens naturlige udvikling, men nu er klimaændringer ikke længere udelukkende naturlige, men derimod i høj

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 42 marts 2013

Nyhedsbrev nr. 42 marts 2013 Tirsdag d. 5. marts 2013 Nyhedsbrev nr. 42 marts 2013 Jan Skriver s fotoudstilling på Nordkraft blev en stor suces: Udstillingen åbnede officielt med fernisering søndag d. 10. februar kl. 16.00. Mange

Læs mere

Danske virksomheders muligheder frem mod COP15. Iver Høj Nielsen - Klimakonsortiet

Danske virksomheders muligheder frem mod COP15. Iver Høj Nielsen - Klimakonsortiet Danske virksomheders muligheder frem mod COP15 Iver Høj Nielsen - Klimakonsortiet Klimatopmøde i Danmark Kyoto-aftalen Københavnsaftale? FN s Klimakonference i Danmark Udfordring politisk og logistisk

Læs mere

Dansk professor og Nobelpristager: Vi bør som verdenssamfund indføre en etbarnspolitik

Dansk professor og Nobelpristager: Vi bør som verdenssamfund indføre en etbarnspolitik Foto: Jens Hartmann Schmidt Vores planet er presset i knæ af befolkningseksplosionen i verdens fattigste lande, og det vil få klimaforandringerne til at accelerere. Klimaprofessor Jørgen E. Olesen mener,

Læs mere

Først dør bjørnene, så dør børnene

Først dør bjørnene, så dør børnene Først dør bjørnene, så dør børnene Inden for de senere år har der været stort fokus på klimaet. Temperaturene stiger, isen smelter og havene stiger. Hvis vi ikke gør noget nu, er det måske for sent. Børnene

Læs mere

PANGEA MATEMATIK DYSTEN

PANGEA MATEMATIK DYSTEN PANGEA MATEMATIK DYSTEN - matematik forbinder INDHOLDSFORTEGNELSE 4 FORORD 13 2. RUNDE 7 FILOSOFI 15 FINALE 9 VISION 16 EKSEMPLER PÅ OPGAVER 10 TILMELDING 19 DEADLINES 12 1. RUNDE FORORD Geometriske figurer,

Læs mere

inspirerende undervisning

inspirerende undervisning laver inspirerende undervisning om energi og miljø TEMA: Solenergi Lærervejledning BAGGRUND Klodens klima påvirkes, når man afbrænder fossile brændsler. Hele verden er derfor optaget af at finde nye muligheder

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune.

Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune. Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune. Formål: 1. At sætte nye standarder for hvorledes museer og skoler kan samarbejde 2. at benytte samlingerne på en relevant og kreativ måde

Læs mere

VIBORG STIFTS MEDIEDAG

VIBORG STIFTS MEDIEDAG VIBORG STIFTS MEDIEDAG KIRKEN I TV... KIRKEN I TALE... KIRKEN I TEKST... KIRKEN PÅ TRYK... KIRKEN PÅ VIDEO... KIRKEN I BILLEDET... KIRKEN PÅ NETTET... KiRKEN PÅ TWITTER... KIRKEN PÅ PLAKATEN... KIRKEN

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

Dansk industris energieffektivitet er i verdensklasse

Dansk industris energieffektivitet er i verdensklasse Organisation for erhvervslivet December 2009 Dansk industris energieffektivitet er i verdensklasse AF KONSULENT CAMILLA DAMSØ PEDERSEN, CDP@DI.DK Der er et stort potentiale for at sænke verdens CO2-udslip

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Landboreformerne. Forløb 14 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om Landboreformerne. Forløb 14 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om Landboreformerne Forløb 14 HISTORIE 4-6 klasse Landboreformerne fik stor betydning for landet og landsbyerne. Fra landsbyens tætte fællesskab flyttede nogle af gårdene ud på markerne.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE December 2013 Fars Videokogebog er i luften Endelig blev den klar til de dejlige fædre og børn ude i det ganske land Fars Videokogebog er gået luften og er nu online på

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Nr. 4 september 2013. God, sen svampesæson i vente

Nr. 4 september 2013. God, sen svampesæson i vente Nr. 4 september 2013 God, sen svampesæson i vente Sommeren og efterårets begyndelse har været præget af tørkeperioder, og de fleste steder har det knebet med at få gang i svampene. Nu sker der endelig

Læs mere

AARHUS FORTÆLLER AARHUS % vidste på forhånd, at AARHUS FORTÆLLER er en del af Aarhus 2017-programmet

AARHUS FORTÆLLER AARHUS % vidste på forhånd, at AARHUS FORTÆLLER er en del af Aarhus 2017-programmet Publikumsundersøgelse AARHUS FORTÆLLER AARHUS 2017 PUBLIKUMS SAMLEDE VURDERING AF AARHUS FORTÆLLER Delvist positiv 12% Delvist negativ 1% Meget negativ 0% Meget positiv 86% Neutral 1% AARHUS FORTÆLLER

Læs mere

Det nye folketingsår blev skudt i gang

Det nye folketingsår blev skudt i gang ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 24/10/18 Det nye folketingsår blev skudt i gang Oktober er traditionen tro måneden, hvor det nye folketingsår bliver skudt i gang og i år fandt denne festlige dag sted tirsdag

Læs mere

MapMyClimate består af en stærk og kompetent gruppe partnere, der på flere niveauer kan tilbyde strategiske partnere og sponsorer værdi og viden.

MapMyClimate består af en stærk og kompetent gruppe partnere, der på flere niveauer kan tilbyde strategiske partnere og sponsorer værdi og viden. SYNLIGGØR DIT KLIMA De globale klimaforandringer er nogle af vor tids største udfordringer. Indsatsen for at bekæmpe klimaændringer og finde nye miljøvenlige energiløsninger berører alle dele af samfundet

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe Opgaveark Dansk, 3.-5.- klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og om at gøre eleverne dygtigere til at målrette deres emnevalg

Læs mere

Glasmuseets Venners generalforsamling lørdag d. 27. februar 2016. Formandens beretning v. Karen Siune

Glasmuseets Venners generalforsamling lørdag d. 27. februar 2016. Formandens beretning v. Karen Siune Glasmuseets Venners generalforsamling lørdag d. 27. februar 2016. Formandens beretning v. Karen Siune I det forløbne år har bestyrelsen arbejdet med at efterleve de målsætninger, som foreningen Glasmuseets

Læs mere

Kommunikationsstrategi og handlingsplan april byernes synliggørelse af klimaindsats 1:1. Klima indsats

Kommunikationsstrategi og handlingsplan april byernes synliggørelse af klimaindsats 1:1. Klima indsats Kommunikationsstrategi og handlingsplan april 2008 6-byernes synliggørelse af klima Kommunikationsstrategi april 2008 Randers Kommune Tankegang as vanebrydende visuel kommunikation Kommunikationsstrategi

Læs mere

Lindebjergskolens klimahåndbog for hvert trin

Lindebjergskolens klimahåndbog for hvert trin Lindebjergskolens klimahåndbog for hvert trin Formål at genbruge og videreudvikle undervisningsmateriale Indhold i klassehåndbogen: Vision Børnevision Strategi og fokusområder Lærernes rolle på tværs Tværfaglig

Læs mere

Giv borgerne glæde, bevægelse og oplevelser på Naturens Dag den 9. september

Giv borgerne glæde, bevægelse og oplevelser på Naturens Dag den 9. september Giv borgerne glæde, bevægelse og oplevelser på Naturens Dag den 9. september Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet. Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser

Læs mere

Fakta om Det Nye Experimentarium

Fakta om Det Nye Experimentarium Fakta om Det Nye Experimentarium (Foto Adam Mørk) Fænomenale oplevelser i naturvidenskabens og teknologiens verden Nysgerrighed er grundstoffet, som Experimentarium er gjort af. Vi vil tænde en gnist i

Læs mere

Spar på din elregning, og tjen dit miljø. 27. april 2009 på Holstebro Aktivitetscenter.

Spar på din elregning, og tjen dit miljø. 27. april 2009 på Holstebro Aktivitetscenter. Spar på din elregning, og tjen dit miljø. 27. april 2009 på Holstebro Aktivitetscenter. Foto: Arne Christensen. Tekst: Birte Thomsen. Holstebro Byråd besluttede i december 2008, at vores kommune skal være

Læs mere

Nyhedsbrev November 2011

Nyhedsbrev November 2011 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev November 2011 VIKINGERNES JELLING Tirsdag den 15. november kl. 19.30 vil ledende arkæolog ved Vejle Museum RASMUS B. IVERSEN samle trådene i de sidste års

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Andelstidens landsby. Forløb 16 NAT/TEK HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om Andelstidens landsby. Forløb 16 NAT/TEK HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om Andelstidens landsby Forløb 16 NAT/TEK HISTORIE 4-6 klasse Andelstiden (ca. 1860-1950) er landsbyernes storhedstid. En spændende tid med nye åndelige strømninger og ny teknik. Fæstebønderne

Læs mere

DON T JUST STANDBY Sluk på stikkontakten når du ikke bruger dine elektroniske apparater.

DON T JUST STANDBY Sluk på stikkontakten når du ikke bruger dine elektroniske apparater. VUC ROSKILDE DON T JUST STANDBY Sluk på stikkontakten når du ikke bruger dine elektroniske apparater. Rmedie14, Kommunikation/IT Eksamensprojekt. Ditte B Hansen 11-05-2015 Indholdsfortegnelse Indledning:...

Læs mere

Thomas Kastrup-Larsen Rådmand Sundhed og Bæredygtig Udvikling

Thomas Kastrup-Larsen Rådmand Sundhed og Bæredygtig Udvikling Thomas Kastrup-Larsen Rådmand 1 2 3 4 5 6 Målsætning: Aalborg Kommune fri af fossile brændsler senest i 2050. Bernd Müller, AAU-2011 7 Energibesparelser Mål: 40 50 % reduktion af energiforbruget frem mod

Læs mere

Volkswagen Håndbog til sociale medier

Volkswagen Håndbog til sociale medier Volkswagen Håndbog til sociale medier 01 Formål og målgruppe 04 Tone of voice 02 Hvordan er man relevant på Facebook? 05 Planlæg dit indhold 03 Effektivt Facebook-indhold 06 Annoncering 01 Formål og målgruppe

Læs mere

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Inviter borgerne på NATURENS DAG - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet. Naturens dag er den

Læs mere

Helsingør og klimaindsatsen

Helsingør og klimaindsatsen Helsingør og klimaindsatsen Agenda 21 Klimadag 16.marts 2013 Karen Marie Pagh Nielsen Klimaindsats - Klimamål og aftaler Status for CO2 udledningen? Hvad gør kommunen selv? ESCO Transport Skolekampagne

Læs mere

Temauge og karakterer

Temauge og karakterer Kildeskolenyt! Temauge og karakterer I starten af november måned afholdt vi en temauge, der i år handlede om klodens klima. Ugen var fyldt med så mange opdagelser, at der blev skrevet en særudgave af Kildeskolenyt

Læs mere

Aarhus International Poster Show AIPS 2012 i Dansk Plakatmuseum

Aarhus International Poster Show AIPS 2012 i Dansk Plakatmuseum Aarhus International Poster Show AIPS 2012 i Dansk Plakatmuseum Det er en stor satsning Dansk Plakatmuseum har stablet på benene. Bestående af tre udstillinger som åbnede den 17. august. Dels en "Invitationsudstilling"

Læs mere

Hørsholm Kommune. V/ Borgmester Morten Slotved

Hørsholm Kommune. V/ Borgmester Morten Slotved Hørsholm Kommune V/ Borgmester Morten Slotved Hørsholm Kommune i tal Ca. 24.500 indbyggere Ca. 1600 medarbejdere heraf ca. 200 på rådhuset Budget på ca. 1.2 mia. om året Største bidragyder til andre kommuner

Læs mere

Klimakampagne for københavnerne

Klimakampagne for københavnerne )&-)*) Bilag til indstillingen: Klimakampagne for københavnerne 12-02-2008 Klimakampagne for københavnerne Dette notat er udviklet af Center for Miljø i samarbejde med Fællessekretariatet for Kommunikation.

Læs mere

Museet Ribes Vikinger

Museet Ribes Vikinger Museet Ribes Vikinger Læringstilbud 2014-2015 for lejrskoler Museet Ribes Vikinger Oplev Ribes spændende historie fra år 700 til år 1700. Rundvisning Museet Ribes Vikinger er placeret på netop det sted,

Læs mere

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen Transit EN LÆRERGUIDE TIL EN UDSTILLING om Menneskets forhold til naturen INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 19. februar til 17. marts kan du og din klasse opleve udstillingen TRANSIT. Med denne lærerguide

Læs mere

Borgerinddragelse om Fremtidens Norddjurs

Borgerinddragelse om Fremtidens Norddjurs Borgerinddragelse om Fremtidens Norddjurs I perioden 9. januar til 31. marts inviterer Norddjurs Kommune borgere og andre interessenter til at debattere, hvordan kommunen skal udvikle sig. Udviklingsafdelingen

Læs mere