Rapport fra udvekslingsophold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport fra udvekslingsophold"

Transkript

1 Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok Navn: Camilla Jensen Evt. rejsekammerat: Maibritt Charlotte Larsen Hjem-institution: VIA University Collage Viborg Holdnummer: SVF 10 Værts-institution/Universitet: Mahidol University Praktikplads/Hospital: Ramathibodi hospital Speciale: Home Care Unit and EENT Ward Udvekslingsperiode: Aug 2010 Nov 2010 Hvorfor valgte du at tage på udveksling? Det gjorde jeg fordi jeg havde lyst til at oplevede noget andet, end det danske sundhedsvæsen hvor vi har en sikkerhed for at modtage behandling og fordi jeg synes det kunne være en interessant udfordring, at prøve en helt anden sygeplejekultur. Især den mere alternative kultur. Jeg elsker at rejse og opleve verden, se forskelle og ligheder mellem forskellige kulturer, derfor var det også en ekstra bonus at kunne kombinere de to ting. Derover ville jeg gerne have noget andet på mit CV end det alle andre har især nu hvor det måske ikke er sikkert der er job, når jeg er færdig. Hvorfor valgte du det specifikke sted? Jeg havde allerede fra starten af uddannelsen vidst at jeg ville på udvekling. Først ville jeg egentlig have været til Kina, da de har stor fokus på alternativ medicin, hvilket jeg er fascineret af og gerne ville lærer mere om. Men da det kun er en mulighed som valgfag på modul 13 og over en kort periode på 14 dage, valgte jeg Thailand/Bangkok. Blandt andet fordi jeg har rejst rundt i landet før, med rygsæk i en kort periode, hvor jeg blev rigtig glad for landet og vidste at de også havde lidt fokus på alternativ medicin. Samt at deres sygehus kultur også er meget anderledes fra Danmark.

2 Din forberedelse til udvekslingsopholdet (Fx økonomi, rejsen, vaccinationer) Forberedelserne til udveklingen gav mig lidt af en overraskelse, idet der var rigtig mange ting som der skulle være styr på før jeg kunne sætte mig i en flyver med kursen mod Bangkok. Flere end jeg lige havde regnet med. Først ansøgning, så planlægningen af vaccinationerne, visum, pas, forsikring, forberedelsesmødet i Århus, købe flybillet, betale regningerne (husleje, tuition fee). Sende ansøgningen til 2. fase, snakke med banken om ekstra dankort (tjekke udløbsdatoen) og lave et internationalt studiekort (Det giver en del rabatter på overnatninger, billetter mv.). Det var lidt overvældende, da jeg samtidigt skrev min modul 9 opgave. Det blev også lidt dyrere end jeg regnede med. Mine udgifter var: 9828 kr. til husleje, sprogskole, kontaktperson, depositum, transfer fra lufthavnen og overførelsen til Thailand. Tuition fee på 7516,00 kr. som man får tilbage, når man søger om det, men man skal stadigvæk ligge ud for det. Flybillet fra København-BKK til 5500 kr. t/r. Visum ansøgning til 600 kr. plus porto på 250 kr. til Hvide Sande, da det er et anbefalet brev, når man sender sit pas og penge. Vaccinationerne, hvor det anbefalede er japansk hjernehindebetændelse, hepatitis AB, tuberkulose, tyfus, stivkrampe. Prisen er lidt svær og sige da jeg havde en del af dem. Nogle af dem er gratis og lægerne har forskellige priser. Jeg brugte 1400 kr. da jeg er medlem af Danmark. I alt brugte jeg ca kr. inden afrejse. de 7516 kr. jeg fik igen, så = kr. brugte jeg. Fagligt udbytte Det faglige udbytte var blandet, idet min praktik var delt op i to perioder. 5 uger i hjemmeplejen og 5 uger på EENT afdelingen. Men alt i alt fik jeg rigtig meget ud af det, både på det faglige, praktiske og kulturelle område. I de første 5 var jeg i den primære sektor, Home Care. Hvor det faglige udbytte var størst på den kulturelle forskel. Jeg fik set mange forskellige hjem, både de rige og de allermest fattige, hvilket gav meget stof til eftertanke over hvor heldige vi er i Danmark. Jeg foretog ikke særlig mange praktiske opgaver, men mest observationer omkring hvordan deres hjemmepleje fungerede, idet vi kun fik lov til små opgaver som at måle vitale værdier, hjælpe med lejring og lave dataindsamling til journalføringen. Sygeplejerskernes primære opgaver i Home Care var vejledning og oplæring af Caregiverne i forskellige procedure som sug og sondemad. Så de kunne lære hvordan de skulle pleje deres datter, mor, far eller bedstefar. Det ligger i den thailandske kultur at familien passer på hinanden og de bor sammen i flere generationer. Ved alvorlig sygdom er der en i familien som bliver hjemme og passe den syge.

3 På EENT var det anderledes, idet vi fik lov til meget mere. I starten af perioden havde vi mest at gøre med patienter med øjne problemer. Opgaverne var øjendypning, øjenvask, påsætning af forbinding, måling af vitale værdier og medicin dispensering. Efter en uge var vi dog mættet og vi spurgte efter flere udfordringer og fik derefter også patienter med øre, næse og hals sygdomme, hvor vi fik lov til at suge, rense NG tube, give IV injektioner, sondemad, fjerne nasal sonder, skifte forbindinger omkring nasal sonde og ved tracheal intubation. o Hvordan arbejdede du med læringsmål? Hjemmefra fik jeg at vide, at jeg nok ikke skulle regne med at opnå det samme læringsudbytte i Thailand, som mine medstuderende derhjemme. Dog var jeg positiv og regnede med at jeg nok ville få prøvet en masse alligevel selvom det måske ikke lige var inden for læringsmålene. Nu efter 10 uger er jeg blevet klogere. På EENT var der god mulighed for at lære en masse anatomi, fysiologi og sygdomslære, hvis man selv var opsøgende og læste i sin fritid. Men jeg var også selv nødt til at spørge for at få min vejleder til at give mig nogle flere opgaver, da de var lidt tilbageholdende med at lade os foretage opgaver/procedurer. Det kunne til tider godt være frustrerede, da nogle af procedurerne var meget simple og noget som jeg havde prøvet før, som fx at suge i en intubering, hvor jeg i stedet skulle hente en anden sygeplejerske til at gøre det. Også især fordi jeg havde mine individuelle mål at forholde mig til og bare ville prøve at opfylde lidt heraf, så jeg ikke følte, at jeg var helt bagud i forhold til mine medstuderende, når jeg kom hjem. Jeg føler nu at jeg er en masse oplevelser og erfaringer riger, men mine praktiske skills skal der arbejdes lidt ekstra med når jeg kommer hjem på modul 12. o Hvordan var kontakten til vejledere? Mine vejledere var super søde, imødekommende og venlige. Både i hjemmeplejen og på EENT. De fleste vejledere snakkede ret godt engelsk, men selvfølgelig var der lidt kommunikationsproblemer, men med Google oversæt og håndtegn/kropssprog så kom man rigtig langt. Kommunikationsproblemerne gav til tider også gode grin, fx en dag hvor vi fik af vide at vi skulle ud til en patient der var 30 år gammel. Vi kom ud til en familie hvor de begyndte at undersøge en meget ung pige. Vi undrede os hvorfor de undersøgte hende, da hun i hvert fald ikke var 30 år gammel, og da de pludselig rejser sig og siger at det var det. Vi spurgte om de ikke skulle undersøge moderen først, så viste det sig at de havde ment en på 13 år. På EENT gik vi 4 studerende og en vejleder sammen og skiftes til at udføre forskellige opgaver. Det kunne være lidt frustrerende at have så mange til at kigge på en mens man udførte medicin injektioner mv. samt at man brugte enormt lang tid på at vente på hinanden. Derfor blev man nød til at udstyrer sig selv med en god portion tålmodighed.

4 o Hvordan var kontakten til patienter? Kontakten til patienterne var noget af det sværeste, da næsten ingen af dem kunne engelsk. Heldigvis var vejlederne gode til at oversætte for os. Derudover lærte vi at sige enkelte ting som at spørge efter deres navn, om de havde smerter og at bede dem åbne og lukke øjnene. Stadigvæk var det rigtig frustrerende at se patienter som så gerne ville i kontakt med en, fordi jeg ikke kunne forstå dem. I Home Care var borgerne meget nysgerrig omkring os, hvem vi var og hvor vi kom fra. Rigtig mange steder fik vi også tilbudt vand eller frugt og de var virkelig søde og venlige overfor os falangs, der betyder udlændige på thai. Det gav også nogle gode grin, at se deres reaktion når de fandt ud af at vi godt vidste at de snakkede om os. Kulturelt udbytte o Hvad lærte du om landets kultur Smil, trafikkaos, munke, templer og kongehuset er de ord jeg vil beskrive Thailand med. Det var det jeg oplevede der fylder mest i deres kultur. Thailand bliver kaldt the land of smiles, hvilket præger den holdning, som man oftest bliver mødt med, men den repræsenterer også den holdning som de forventer at vi møder dem med. Under mit ophold i Thailand, oplevede jeg de fleste thaier som venlig og glade, dog var der indimellem nogle knap så venlige. Fx taxa chauffører der ikke gad og tage en med, men slukkede lyset når de kørte forbi også tændte det igen efter de var kommet forbi. Om morgen kunne det derfor nogle gange være svært at få en taxa indtil hospitalet, især hvis man tog af sted efter 7 og hvis det var den 1 uge på måneden, eller hvis det regnede. Trafikkaos er indimellem et vag ord til at beskrive trafikken, der kan være et helvede. Nogle dage tog det os 30 min ind til hospitalet andre dage 1 til 1,5 time. Eneste plus var at man kunne få en ekstra lur i taxaen. Et andet eksempel er at thaierne til tider godt kan virke lidt overfladisk, idet de nogle gange griner og fniser i sammenhænge som vi vil finde upassende, men som vi lærte er det en del af deres kultur og ikke noget man skal blive fornærmet over. Det thailandske samfund er meget hierarkisk opbygget sammenlignet med Danmark, hvor de rige og ældre er dem med højeste status udover deres konge og dronning som er højest oppe. Den hierarkiske opbygning viser sig i måden man hilser på og tiltaler hinanden på. Thaierne betragter fødder som urene og det er yderst uhøfligt at pege fødderne mod et andet menneske når man sidder ned. Den thailandske tro er overvejende buddhismen, at Thailand er et buddhistisk samfund er meget synlig i thaiernes hverdag. I praktikken oplevede vi hvordan deres buddhistiske tro skinnede igennem, ved at patienterne brugte alternativ medicin, meditation og massage til at helbrede/ forbedre sit

5 sygdomsforløb. I gadebilledet er der rigtig mange orangeklædte munke og pragende templer, hvor thaierne donerer mad, sæbe, lys, dragter mv. til munkene, for at blive renset for deres synder. Udover deres tro på buddhismen går thaierne også meget op i deres kongehus og enhver fornærmelse af kongehuset er stafbart. Vi oplevede deres engagement for kongehuset ved at der overalt er billeder af kongen og dronningen, både på gaden men også i alle de hjem vi kom i med Home Care gruppen. Vi havde også en næroplevelse af hvordan alt går i stå, når den kongelige familie bevæger sig ud på shopping. Vi blev fx fanget i en butik i 30 min af en sur vagt, fordi en af prinsesserne skulle ud og shoppe. Det bedste råd jeg kan give videre i forhold til hvordan man bør opfører sig, er at observere hvordan thaierne gør og bruge sin fornuft også have respekt overfor deres kultur, selvom man måske ikke altid er helt enig. For man kommer ingen vegne med at blive sur og irriteret, og de forstår ikke hvorfor det kan irriterer en. Giv i stedet smil, det kommer man længere med o Om kulturen i landets sundhedsvæsen Deres hospitalsvæsen fungerer godt, på trods af at de virkelig har massiv mangel på ressourcer og er derfor nød til at genbruge mange ting fx sondemadsposerne og øjenskjold mv. Deres sygepleje er lidt inspireret af det amerikanske sundhedssystem og på EENT havde de kontaktpersonsordning, hvor kontaktpersonen sørger for alt til hendes patient. Medicinen hælder de op om morgen og resten af dagen står den på bordet i medicinrummet, klar til brug Generelt så var deres medicinhåndtering meget anderledes end i Danmark. De brugte ingen handsker og hver patient havde sin egen medicin kasse, med medicin han havde betalt for. På hospitalet, er der ligesom i Danmark næsten ingen mandelige sygeplejersker og de er, mente vores vejleder, at de ikke var rigtige mænd. Meget sjovt, for hun havde ret, de fimsende thai mænd, virkede ikke til at være rigtige mænd. Sygeplejerskerne var virkelig gode til deres praktiske opgaver, de var koncentreret, præcise og vi kunne se at det havde de prøvet mange gange før. Det samme var deres 3 års studerende, som vi var sammen med på afdelingen. Vi spurgte dem om deres uddannelse og fandt ud af at de har en lommebog, hvor de i løbet af deres praktikperioder skal have prøvet forskellige procedure min. 4 gange. Dette tænker jeg kunne være en god ting, at indføre i den danske uddannelse. Jeg og mine medstuderende mener, at vi til tider mangler nogle praktiske færdigheder i forhold til dem. o Om sygeplejekulturen I Thailand er sygeplejekulturen meget anderledes end i Danmark, de skal selv betale for deres behandling på hospitalet. De har heldigvis noget der hedder en 30 bahts forsikring, hvilket vil sige at når de har betalt 30 baht så kan de få den minimale behandling som de har brug for. Hvis de har en i familien som arbejder for regeringen, så kan de få gratis behandling.

6 I thailand har de mange privat hospitaler hvor de rige tager hen, idet de offentlige ofte er ret overfyldte og med lange ventetider. Det er sygeplejersken og de studerende der foretager de fleste opgaver, men patienternes familie spiller en større rolle end i Dk, da de er mere aktive i plejen og oftest så sidder der et familiemedlem ved siden af patienten det meste af dagen. I Thailand prøver de ligesom i Danmark at udskrive patienten hurtigst mulig. Det er dyrt at ligge på hospitalet og mange patienter bliver derfor sendt hjem med Tracheal intubation, nasalsonder, kateter, IV antibiotikakur og ilt. Herefter er det så op til Caregiveren at varetage plejen og genoptræningen med opgaver som, at lave sondemad, suge i hals og mund, skifte iltflaske, ligge nyt kateter og træne med patienten hver dag. Vi besøgte nogle ny udskrevet med hjemmeplejen men det var kun fordi familien følte sig utryg og gerne lige ville have fulgt op på om de gjorde det godt nok, ellers så kom der ikke nogen ud og besøgte patienterne efter udskrivelsen. Social erfaring o Hvordan blev du modtaget af kolleger Vi var 12 danske studerende af sted fra forskellige dele af Danmark og kun få af os kendte hinanden i forvejen. Men allerede den første weekend var vi klar på at tage på en fællestur til Koh Samet, hvilket var en vildt hyggelig tur med sol og strand, som gav os god mulighed for at lære hinanden at kende. Hvorefter vi på kryds og tværs tog på weekendture sammen, alt efter hvad vi havde lyst til og se. Det, også at vi har boet sammen på Sarasinee Mansion, hvor vi har skiftes til at holde hygge aftener hos hinanden med spil, dvd, snak og pizza, har gjort at vi har haft et rigtig godt sammenhold i gruppen og vi har helt sikkert fået nogle nye veninder for livet. o Havde du kontakt til lokalbefolkningen Jeg havde rigtig meget kontakt til lokalbefolkningen med Home care, men også i min fritid hvor vi spiste på forskellige gadekøkkener omkring Sarasinee Mansion. Hvis man gik til venstre og derefter højre første gang kom man til 2 gadekøkkener, den nøgne mand og nummer 5, hvor man kunne få rigtig mange lækre thairetter. På den nøgne mand er deres kokoskarry supper vildt gode og på nummer 5 har de en rigtig lækker and. På venstre side ligger suppekøkkenet, 20 meter nede, som laver en rigtig god suppe og som fornyelig udvidende med mange andre lækre thairetter, og engelsk menukort. Så min fordom om, at gadekøkkener var ulækker og årsag til ondt i maven, er væk. Vi har næsten ikke spist andre steder og har ikke haft problemer med maven. Alt mad har været lækkert og til tider stærkt, men godt Hyggen ved at spise på gadekøkken med thaifamilierne, er meget federe end når vi har spist på en international restaurant.

7 Børn som løber rundt og leger, mændene der sidder og få en enkelt. Man oplever virkelig thaikulturen, som er hyggelig og åben overfor os falangs på den fede måde. Vigtige erfaringer gjort under udvekslingsopholdet Jeg er blevet mange erfaringer rigere på de 3 måneder i Thailand. Jeg har fået et nyt syn på hvor heldige/forkælede vi er i DK, og har set hvor langt man kan komme på få midler. Og at det der virkelig betyder noget for en, ikke er hvor mange penge man har men den familie, som man har. Familien betyder alt for thaierne, de vil gå gennem ild og vand for deres familie, hvilket jeg godt synes vi kunne lærer noget af i DK, vi er ofte super egoistiske og har alt for travlt med ligegyldige ting, i stedet for at tage os af vores familie, vores ældre, for vi bliver heller ikke selv yngre. Andet du synes andre bør vide om udveksling Overvejer du at tage af sted? Så gør det!! Jeg kan love dig for at du bliver klogere på dig selv og får en på opleveren. Du skal ikke gøre det for at få en masse ekstra praktisk erfaring, men fordi du gerne vil se noget andet end vores forkælede sundhedssystem og godt kan li at rejse og se en andeledes kultur. Økonomien, skal du ikke være helt så bekymret over da din Su på 5000 kr. rækker ret langt. Jeg har ca. brugt 30 kr. om dagen på mad, hvis man spiser yoghurt til morgenmad, i kantinen på hospitalet til frokost og på et gadekøkken om aften. 5 gode råd, hvis du skal af sted: - Gå i gang i god tid, med ansøgninger og vaccinationerne så snart du er blevet godkendt, da de tager tid og få dem alle sammen. Meld dig ind i Danmark, da de giver halvpris på vacciner. - Køb skoleuniform til sprogskolen hernede i MBK, de koster ca kr. pr sæt (for nederdel og skjorte) og passer de fleste. - Køb de hvide sko til praktikken på hospitalet hernede (på 2 sal), de koster 900 baht (170 kr.) når du er studerende. De er rigtig gode at gå i og er god læder kvalitet, køb dem små, da de giver sig. - Forvent ikke at du kommer til at lave en masse praktiske ting, men vær opsøgende, så får du flere opgaver. - Vi og tidligere studerende har lavet nogle kæmpe poser med en masse praktiske ting til lejlighederne. Bøger, dvd er, efterladte uniformer og mange andre gode hverdags ting. Skriv endelig en mail hvis du har spørgsmål @viauc.dk

8 Min gruppe med HomeCare folkene, hvor de modtager deres afskedsgave, en babyvægt. Idet de ikke selv havde råd til en, så babyerne blev aldrig vejet, de blev super glade det var så fedt.

9 Helle og jeg i medicinrummet på EENT På international konference for komplementær sygepleje, på luksushotellet The Emerald

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Navn: Grith Walløe E-mail: Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Hjem-institution: Slagelse sygeplejeskole Holdnummer:Sep05C Rejsebrev fra udvekslingsophold Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Navn: Emily Stacey Prince Evt. rejsekammerat: Malene Anusha Christensen Hjem-institution: University College Nordjylland Holdnummer: H08V

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok Udvekslingsperiode: D. 25.01.14 24.04.14 Navn: Malene Hjort Knudsen Email: 167839@viauc.dk & malenehjort@hotmail.com Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Line Axelsen &

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok. Navn: Pernille Jensen E-mail: pernillejensen51@gmail.com Evt. rejsekammerat: Louise Andersen Hjem-institution: Bornholms Sundheds-

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Mette Villadsen Evt. rejsekammerat: Camilla Margrethe Lyhne Thomsen Hjem-institution: University College Sjælland Campus Næstved Holdnummer:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Pernille Højlund Udveksling til: Thailand E- mail: pernillehoejlund@gmail.com Tlf. Nr. 25780049 Hjem-institution: Bornholms Sundhed og

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Julies rejsebrev fra Thailand

Julies rejsebrev fra Thailand Julies rejsebrev fra Thailand Navn: Julie Lind Faurschou Hjeminstitution: VIA University college, Holstebro. Hold: E2007 Semester: Udveksling som valgfag på 7. semester. Udvekslingsland: Thailand Klinisk

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Udveksling til: Thailand Navn: Louise Andersen E-mail: louiseandersenn@gmail.com Evt. rejsekammerat: Pernille Jensen Hjem-institution:

Læs mere

Rejsebrev Udveksling i Thailand, modul 6

Rejsebrev Udveksling i Thailand, modul 6 Rejsebrev Udveksling i Thailand, modul 6 Navn: Tina Heiberg Olsen Uddannelsessted: UC Diakonissestiftelsen, København Hold nr.: s2013 Email: tinaolsen19@gmail.com Tlf. nr.: 28746646 Værts-institution:

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Norge: Navn: Charlotte Lilbæk Meldgaard Hjem-institution: VIA University College Viborg Holdnummer: 164939 Værts-institution/Universitet: Høgskolen Gjøvik Praktikplads/Hospital:

Læs mere

Maries rejsebrev fra Thailand Udvekslingsperiode aug. okt. 2010

Maries rejsebrev fra Thailand Udvekslingsperiode aug. okt. 2010 Maries rejsebrev fra Thailand Udvekslingsperiode aug. okt. 2010 Navn: Marie Albèr Evt. rejsekammerat: Helene Utecht Hjem institution: Faculty of Nursing Copenhagen Metropolitan University College Holdnummer:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Rumænien, Pitesti. Navn: Mai Dalsgaard Lassen E-mail: Mai_lassen19@hotmail.com Tlf. nr. 29464708 Evt. rejsekammerat: Kristina Kaas Sørensen Hjem-institution:

Læs mere

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark. Rejsebrev fra udvekslingsophold

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark. Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Tortosa, Tarragona, Spanien Navn: Pernille Lundholm Rasmussen E-mail: pernillelundholm@hotmail.com Tlf. nr. 004521134265 Evt. rejsekammerat: Rejser alene

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Rumænien Navn: Kristina Kaas Sørensen E-mail: Kristinakaas@gmail.com Tlf. nr. 31373249 Evt. rejsekammerat: Mai Dalsgaard Lassen Hjem-institution: VIA University

Læs mere

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Navn: Karen Sloth, email: 98402@viauc.dk, Viborg Sygeplejeskole. Holdnr. 98402. UTAS University of Tasmania. Concord Hospital, Sydney. Operations afdeling fra den

Læs mere

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Nanna Elisa Wermuth jensen E-mail: wermuth1@hotmai.dk Tlf. nr. 2258 0003 Hjem-institution: VIA University College, Århus Sygeplejeskole Holdnummer:

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Hvorfor valgte du at tage på udveksling?

Hvorfor valgte du at tage på udveksling? Udvekslings periode: Foråret 2013 (4/2-13 12/4-13) Navn: Simone Kirstine Rask Nielsen E-mail: 166083@viauc.dk Tlf: 28 25 23 17 Rejsekammerater: Isa E. røgen, Christina Krogsgaard Christensen og Anne Therese

Læs mere

Studieophold i Thailand 9/9-10-29/10-10: Sygeplejerskeuddannelsen s09v

Studieophold i Thailand 9/9-10-29/10-10: Sygeplejerskeuddannelsen s09v Kontaktoplysninger Navn: Skole: University College Nordjylland, Aalborg, Hold: s09v Studieland: Bangkok, Thailand, Ramathibodi Hospital, pediatric wards. Motivation for praktikplads i udlandet Min motivation

Læs mere

Rejsebrev Valgfagsperioden 7. semester

Rejsebrev Valgfagsperioden 7. semester Rejsebrev Valgfagsperioden 7. semester Udvekslingssted: Thailand, Phuket. Phuket International Hospital. Observationsstudier på bl.a. skadestue, operationsgang, dialyseafsnit og forskellige sengeafsnit.

Læs mere

Binta Diallo. Rejsebrev fra Malaga modul 11. Perioden: 27 januar til den 28 april 2014. Rejsebrev fra Malaga

Binta Diallo. Rejsebrev fra Malaga modul 11. Perioden: 27 januar til den 28 april 2014. Rejsebrev fra Malaga Binta Diallo Rejsebrev fra Malaga modul 11 Perioden: 27 januar til den 28 april 2014 Rejsebrev fra Malaga -Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling i Malaga Jeg valgte at tage af sted fordi jeg elsker,

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Ida Kirstine Hedemand Email: iad2cool@hotmail.com Tlf. nr. 25322787 Evt. rejsekammerat: Ditte Hjem-institution: VIA, sygeplejeskolen i Aarhus

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold. Udveksling til Kina: SYGEPLEJESKOLERNE I DANMARK. Navn: Nadia Brandhøj Sørensen og Stine Buus Rokkedahl

Rapport fra udvekslingsophold. Udveksling til Kina: SYGEPLEJESKOLERNE I DANMARK. Navn: Nadia Brandhøj Sørensen og Stine Buus Rokkedahl Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Kina: Navn: Nadia Brandhøj Sørensen og Stine Buus Rokkedahl Hjem-institution: Viborg sygeplejeskole Værts-institution/Universitet: Sichuan University Chengdu,

Læs mere

Rejserapport. Navn: Katrine Winkler Sørensen. Rejsekammerat: Lone Kristensen. Hjem-institution: Viborg Sygeplejeskole

Rejserapport. Navn: Katrine Winkler Sørensen. Rejsekammerat: Lone Kristensen. Hjem-institution: Viborg Sygeplejeskole Rejserapport Navn: Katrine Winkler Sørensen Rejsekammerat: Lone Kristensen Hjem-institution: Viborg Sygeplejeskole Værts-institution/Universitet: Agder Universitet Praktikplads/Hospital: Frivoltun, Grimstad

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til England: Navn: Pernille Paulsen Evt. rejsekammerat: - Hjem-institution: VIAUC Thisted Holdnummer: STS2010 Rapport fra udvekslingsophold Værts-institution/Universitet: Southampton University

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Begrundelse for udveksling samt destination:

Begrundelse for udveksling samt destination: Rejsebrev fra udvekslingsophold i Thailand Begrundelse for udveksling samt destination: Jeg har altid godt kunne tænke mig at komme til Asien, eftersom det er en anden kultur og religion end den danske.

Læs mere

REJSEBREV FRA ENGLAND

REJSEBREV FRA ENGLAND REJSEBREV FRA ENGLAND UDVEKSLINGSPERIODE PERIODE: August november/2010 NAVN: Mette Alsted Christensen HJEM INSTITUTION: VIA University College, Randers sygeplejeskole HOLD NUMMER: F08 VÆRTSINSTITUTION/UNIVERSITET:

Læs mere

Rapport om studieophold i udlandet Kristine Rask Kristensen

Rapport om studieophold i udlandet Kristine Rask Kristensen Navn: Hjemskole: University College Nordjylland Hold: S09V Studieland: Thailand, Bangkok Værtsinstitution: Mahidol University Klinisk undervisningssted: Ramathibodi hospital, børneafdeling. Studieperiode:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Island, byen Selfoss avn: Janet Yasmin Tekaia E-mail: janet_smukke@hotmail.com Tlf. nr: 28122086 Rejsebrev fra udvekslingsophold Hjem-institution: University College Lillebælt, sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Cape Town, Sydafrika Udvekslingsperiode: Modul 13, 04.02.2013 til 01.03.2013 Navn: Email: Christine Ingemann christine@ingemann.de Tlf. nr. 31 44 13 71 Navn: Email: Anette Lyngholm

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand: Navn: Clara Haugwitz Email: clarahaugwitz@hotmail.com Tlf. nr. 27360807 Hjem-institution: Sygeplejerskeskolen i Viborg, VIA University College Holdnummer:

Læs mere

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Rejsebrev fra Australien Udvekslingsperiode: 3. februar 2014 26. april 2014 Udveksling til: Australien, Sydney Navn: Sabrina Bjørch Christensen Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Holdnummer:

Læs mere

Af Clara Haugwitz Fra sygeplejerskeuddannelsen i Viborg hold svs09 Søndag d. 27 marts 2011. Reklame for modul 6 i Thailand

Af Clara Haugwitz Fra sygeplejerskeuddannelsen i Viborg hold svs09 Søndag d. 27 marts 2011. Reklame for modul 6 i Thailand Reklame for modul 6 i Thailand Jeg kan klart anbefale at tage modul 6 i Thailand. Jeg har nu været her i lidt over halvanden måned og jeg, såvel som de ni andre jeg er hernede med, nyder det virkelig.

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Sydney, Australien Udvekslingsperiode: Modul 11, februar - maj Navn: Linn Wittendorff Larsen Email: Linn_wittendorff@hotmail.com Tlf. nr. 60622554 Evt. rejsekammerat: Hjem-institution:

Læs mere

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B Rejsebrev Tines rejsebrev fra Málaga, Spanien - modul 6 Udvekslingsperiode 28. januar 28. april 2013 Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland

Læs mere

3. rejsebrev fra Thailand: Så er praktikken for alvor gået i gang, og hver dag byder på nye indtryk

3. rejsebrev fra Thailand: Så er praktikken for alvor gået i gang, og hver dag byder på nye indtryk 3. rejsebrev fra Thailand: Så er praktikken for alvor gået i gang, og hver dag byder på nye indtryk Af Camilla Jensen fra Sygeplejerskeuddannelsen i Viborg, VIA University College Min første praktik er

Læs mere

Camilla Wolf Olsen udveksling til Helsinki/Helsingfors i Finland i modul 11

Camilla Wolf Olsen udveksling til Helsinki/Helsingfors i Finland i modul 11 Første rejsebrev fra Finland Camilla Wolf Olsen udveksling til Helsinki/Helsingfors i Finland i modul 11 Periode fra den 27/1 2014 til den 21/4 2014 1 Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling til Finland

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Udveksling til (land): Navn: E-mail: Tlf. nr: Hjem-institution: Holdnummer: Værts-institution/Universitet:

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Udveksling til (land): Navn: E-mail: Tlf. nr: Hjem-institution: Holdnummer: Værts-institution/Universitet: Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Spanien, Madrid Navn: Line J. Andersen Anne S. Larsen E-mail: linesir@hotmail.com anneslarsen100@gmail.com Tlf. nr: Line: +45 28 30 22 56 Anne: +45

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kenya Udvekslingsperiode: 21-04-2012 01-07-2012 Navn: Email: Nanna van Roon nanna-van-roon jubii.dk Tlf. nr. 60166260 Evt. rejsekammerat: Trine Fogsgaard Mikkelsen og Roseanne Tangkjær

Læs mere

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Udveksling til Bodø, Norge Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Cecilie Kragh Jespersen E-mail: cecilie_kragh3@hotmail.com Tlf. nr. 2878 1830 Evt. rejsekammerat: Betina Winsig Hansen og Ditte Struwe Bødker

Læs mere

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Norge Stavanger Modul 6 forår 2017 Rikke Juul Olsen Camilla le Févre Simonsen UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Hvorfor tog vi på udveksling? Vi ville begge gerne ud i verden og se en anden kultur

Læs mere

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til andre og offentliggøres Forberedelsen: For os har drømmen

Læs mere

Første Rejsebrev. Institutionens adresse: Fountain of life center. 572 M,5 Naklua soi 25. Chonburi 20150, Banglamung. Thailand

Første Rejsebrev. Institutionens adresse: Fountain of life center. 572 M,5 Naklua soi 25. Chonburi 20150, Banglamung. Thailand Første Rejsebrev Studerendes navn: Mette Bøgh Nauersgaard Pedersen Studienummer: PS12621 E-mail: mettebnp@gmail.com Praktikperiode: 3. praktik fra 1. Februar 2015 til 31 juli 2015 Institutionens navn:

Læs mere

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Rejsebrev Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Louise Winther Larsen E-mail: louisewintherlarsen@gmail.com Hjem-institution: VIA University College Aarhus Hold: 11IID Værtsinstitution/Universitet:

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BANGKOK

PRAKTISK INFORMATION BANGKOK PRAKTISK INFORMATION BANGKOK PRAKTISK INFORMATION - Udveksling til Bangkok (12 uger) KORT OM THAILAND Thailand har bevaret sin egen kultur, som udspringer af den buddhistiske tro og er meget forskellig

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Mit navn er Ásthildur Eygló Ástudóttir, jeg har taget på udveksling til Island, Vík í Mýrdal, på et lille plejehjem der hedder Hjallatún. Min email adresse er: eygloo@gmail.com

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Sverige Navn: Maiken Lindgaard Hansen Rejsekammerat: Line Linn Jensen Hjem-institution: VIA University College, Viborg Værst-institution/Universitet: School

Læs mere

Christina K. Christensen. Rejsebrev fra udvekslingsophold

Christina K. Christensen. Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kenya Udvekslingsperiode: Modul 6. Fra d. 29/1-13/4 2013 Navn: Christina Krogsgaard Christensen E-mail: 166069@viauc.dk Telefonnummer: 28185594 Evt.

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold til Polen

Rapport fra udvekslingsophold til Polen Udveksling til (land): Rapport fra udvekslingsophold til Polen Navn: Rhodora Corvera Hjem-institution: Viborg Sygeplejerskeskolen Holdnummer:STF09 Værts-institution/Universitet: Poznan University of Medical

Læs mere

Nu bliver det seriøst!

Nu bliver det seriøst! 1 Hej, jeg hedder Lotte og er datter til Lars og Mona. Jeg har haft MCADD siden, jeg var helt lille, hvor jeg blev syg og fik det diagnosticeret. Jeg har en storesøster Mai, som også har MCADD, så vi har

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Praktisk information bangkok

Praktisk information bangkok Praktisk information bangkok Praktisk information - BangkoK Praktisk information - Udveksling til Bangkok (12 uger) Kort om Thailand Thailand har bevaret sin egen kultur, som udspringer af den buddhistiske

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Rejsebrev fra Glasgow, Skotland

Rejsebrev fra Glasgow, Skotland Rejsebrev fra Glasgow, Skotland Mine oplysninger: Sygeplejestuderende v. UC Lillebælt, Odense Pernille Bruun Kristensen, A06II Sniller_k@hotmail.com Tlf.: 20218353 Rejsekammerat: Maria Bjerre Jakobsen

Læs mere

Udveksling til: Australien

Udveksling til: Australien Udveksling til: Australien Navn: Anne-Mette G. Justesen Email: 240366@via.dk Hjem-institution: Via University College - Viborg Holdnummer: SVS15 Værts-institution/Universitet: Deakin University Burwood

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til: Australien Rapport fra udvekslingsophold Navn: Nichole Antonia Mouritsen Email: 142192@viauc.dk Tlf. nr.: 26232067 Evt. rejsekammerat: Hjem-institution: VIA University Collage Viborg Holdnummer:

Læs mere

Benedicte Clausen

Benedicte Clausen 2. Rejsebrev Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Benedicte Clausen PV11303 benedicteclausen@hotmail.dk 3.praktikperiode 01.08.13 31.01.14 Institutionens

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013.

Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013. Rejsebrev fra udvekslingsophold marts 2013. Mit navn er Helle Maria Geertsen og fra den 4 marts til den 15 marts, var jeg sammen med, min hold kammeret Line Hansen, i Baskerlandet i praktik. Vi var 2 dage

Læs mere

Rejsebrev fra Eastbourne, England.

Rejsebrev fra Eastbourne, England. Rejsebrev fra Eastbourne, England. Udveksling til: England Navn: Kamilla Andersen Email: 105590@viauc.dk Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen i Randers Holdnummer: F09 Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: BA Fransk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Université de la Sorbonne Paris IV Land: Frankrig Periode: Fra: Januar

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Rejsebrev fra Australien Udvekslingsperiode: Marts 2013 Juli 2013 Udveksling til: Melbourne, Australien Navn: Linda Lindholm Email: 165580@viauc.dk Hjem-institution: VIA University College, Viborg Holdnummer:

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Island Navn: Gyða Sjöfn Njálsdóttir E-mail: gydan@hotmail.com Tlf.nr.: 20836055 Billede 1: Akureyri og fjeldet Súlur Hjem institution: UCL- Lillebælt, Sygeplejeuddannelsen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Australien, Sydney, Concord Hospital.

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Australien, Sydney, Concord Hospital. Rejsebrev fra udvekslingsophold i Australien, Sydney, Concord Hospital. Fra : Natasja Blicher Hansen Email: Galehus@msn.com. Sygeplejeskolen i Slagelse, CVU Vestsjælland. Hold: feb04f. Værts-institution:

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Rejsebrev fra Australien udvekslingsperioden 1. februar 2011 29. April 2011

Rejsebrev fra Australien udvekslingsperioden 1. februar 2011 29. April 2011 Rejsebrev fra Australien udvekslingsperioden 1. februar 2011 29. April 2011 Navn: Sanne Christensen, mobil: 27623544, sanne.k.c@jubii.dk Hjem-institution: VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling?

Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling? Carina Belsing Hingstrøm Hjem-institution: VIA University College - Viborg Holdnummer: Modul 11 Værts-institution/Universitet: Helsinki Metropolia University of Applied Sciences Praktikplads: 1. Vuosaari

Læs mere

Gud giv os fred i verden. Amen

Gud giv os fred i verden. Amen Jeg ville ønske, at jeg har en million sko, som jeg kan passe. Det ville være så rart, hvis alle levede deres liv og ingen blev skilt. Gud, du almægtige Giv mig et kreditkort med uendelige penge på. Gud

Læs mere

Rejserapport fra England, Middlesbrough. Hold 2.August-November 2004.

Rejserapport fra England, Middlesbrough. Hold 2.August-November 2004. 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse, samt referat side 1 Rejserapport fra England begynder side 2 Universitetet side 3 Fritid og livslange venskaber side 4 Hospitalet side 5 Personlig udvikling side

Læs mere

Rejsebeskrivelse. 6 sem. udveksling på G4 i Tórshavn

Rejsebeskrivelse. 6 sem. udveksling på G4 i Tórshavn Rejsebeskrivelse 6 sem. udveksling på G4 i Tórshavn Jeg har længe drømt om at bruge sygeplejeuddannelsen i udlandet, det var blandt andet også derfor jeg valgte uddannelsen i sin tid. Dette både for at

Læs mere

Ris/Ros til kurser eller vejledere: Boligforhold: Arbejdsforhold:

Ris/Ros til kurser eller vejledere: Boligforhold: Arbejdsforhold: Navn: Mikkel Størling E- mail: mikkelsterling@gmail.com Periode: 24 april- 15 juni, 6 semester Vejleder: Dereck Chatterton Rejsemål: Bolivia, La Paz, Delizia Formål: 2. Del af mejeripraktik Kontaktperson

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et.

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Biologi Navn på universitet i udlandet: University of Washington Land: USA Periode: Fra: 29. september 2010 Til: 17. december 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

2. rejsebrev praktik i Thailand 2015

2. rejsebrev praktik i Thailand 2015 2. rejsebrev praktik i Thailand 2015 Studerendes navn: Mette Kirstein Maarup Studienummer: PS12613 E-mail: 1021575@ucn.dk Praktikperiode: 3. praktikperiode Praktik fra/til: 17.01.15 18.07.15 (officielt:

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord havde Bodil Wellendorf svært ved at se meningen med livet. Men så fandt hun ro som nonnen Ani Tenzin Af Marie Varming, februar

Læs mere

3. oktober 2014. St. Elisabeth

3. oktober 2014. St. Elisabeth 3. oktober 2014 Rejsebrevet: Turen går til Tanzania Arusha. Modul 13 - sygeplejestuderende Mie Fuglsang Hansen, Ditte Buus Hansen, Sidse Petersen & Thilde Clemmensen hold S11S. Vi er fire piger, som gennem

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsstudent i Australien

Rejsebrev fra udvekslingsstudent i Australien Rejsebrev fra udvekslingsstudent i Australien Navn: Frederikke Vestbo Gregersen E-mail: 211821@via.dk Mobilnummer: 28 45 16 76 Hjemmeinstitution: Via University College Campus Silkeborg Klassenummer: Hold

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere