Af Natura 2000-handleplanen for Højen Bæk udarbejdet af Vejle Kommune og Naturstyrelsen fremgår følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Af Natura 2000-handleplanen for Højen Bæk udarbejdet af Vejle Kommune og Naturstyrelsen fremgår følgende:"

Transkript

1 Vurdering af samlet Indsatsplan for Vandel-Vork, Bredsten-Gadbjerg og Hvejsel, Andkær og Jerlev-Vejle Syd, Grønbjerg Langelund Vandværk og Øgelund Vandværk i relation til habitatbekendtgørelsen Ifølge habitatbekendtgørelsens 6 og 8 stk. 4 skal der foretages en vurdering af om indsatsplanen udarbejdet efter 13 i vandforsyningsloven i sig selv eller i forbindelse med andre planer eller projekter, kan påvirke udpegningsgrundlaget i et Natura2000-område væsentlig eller medføre beskadigelse af yngle- eller rastepladser for de dyrearter, der fremgår af habitatdirektivets bilag IV jf. habitatbekendtgørelsens 10. Indsatsplanen dækker otte kortlægningsområder samt to vandværker i den nordvestlige del af Vejle Kommune. Der ligger seks Natura2000-områder i kortlægningsområderne, men kun de tre ligger inden for/delvist inden for et vandværks indvindingsopland. Det drejer sig om Natura områderne nr. 80 Højen Bæk, nr. 238 Egtved Ådal og nr. 71 Randbøl Hede og klitter i Frederikshåb Plantage. Beskrivelse af Natura2000-område nr. 80 Højen Bæk: Af Natura 2000-handleplanen for Højen Bæk udarbejdet af Vejle Kommune og Naturstyrelsen fremgår følgende: Natura 2000-området Højen Bæk er kendetegnet ved stejle løvskovsklædte skrænter med en række kalkholdige kildevæld. Der er enkelte overdrev på ådalsskrænterne, som i dag bliver afgræsset. Bøg er det dominerende skovtræ på de tørre arealer, mens de lave og mere vældprægerede arealer er domineret med el og ask. Der er enkelte partier med nåletræ. De fugtige partier med løv har præg af naturskov med en pæn andel af dødt ved og en meget ekstensiv drift. Hele området er mere eller mindre trykvandspåvirket. Højen Bæk løber stort set ureguleret gennem ådalen, omgivet af naturenge, kær og overdrev. Størstedelen af området blev fredet i 1990, for at fastholde, udbygge og forbedre områdets store naturvidenskabelige interesser og sikre områdets varierede plante- og dyreliv, specielt i ferskvandsbiologisk henseende. Udpegningsgrundlag 1096 Bæklampret (Lampetra planeri) 3260 Vandløb med vandplanter 6230 * Artsrige overdrev eller græsheder på mere eller mindre sur bund 6410 Tidvis våde enge på mager eller kalkrig bund, ofte med blåtop 7220 * Kilder og væld med kalkholdigt (hårdt) vand 7230 Rigkær 9120 Bøgeskove på morbund med kristtorn 9130 Bøgeskove på muldbund 9160 Egeskove og blandskove på mere eller mindre rig jordbund 91E0 * Elle- og askeskove ved vandløb, søer og væld

2 Vigtigste naturværdier Højen Bæk betegnes i øvrigt som et af landets mest oprindelige og uspolerede vandløb, med en artsrig rentvandsfauna med flere sjældne arter. Området rummer bl.a. naturtyperne kildevæld og elle- og askeskov. Begge naturtyper er sjældne i Danmark og prioriteret på EU-niveau. Der er også rigkær og flere af lokaliteterne rummer en meget værdifuld flora. Rød glente yngler i området, og området er et af de eneste habitatområder i Danmark, hvor vandstær yngler. Der er også stabile bestande af ynglende isfugl og bjergvipstjert. Trusler mod områdets naturværdier Alle naturtyperne er negativt påvirket af luftbåret kvælstof, men fragmentering og tilgroning er også en trussel for overdrev, rigkær og tidvis våd eng. Udtørring udgør en trussel mod tidvis våde enge og rigkær. Skovnaturtyperne er sårbare over for intensivering af driften. Målsætning og indsats Højen Bæk, den omgivende ådal og skrænterne med naturtyperne surt overdrev, tidvis våd eng, kildevæld, rigkær og elle- og askeskov er højt prioriteret. Højen Bæk og de øvrige naturtyper skal have en god-høj naturtilstand. Vandløbet skal være levested for bæklampret og være et af landets reneste og mest oprindelige vandløb med en meget stor faunadiversitet. Det kræver en hensigtsmæssig drift/pleje og hydrologi, lav næringsstofbelastning og gode sprednings- og etableringsmuligheder for arterne. Søndre Vandværk og kildeplads Natura 2000-området Højen Bæk ligger i Søndre Vandværks indvindingsopland. Vandværket har sin kildeplads i den centrale del af Vejle by, hvor der indvindes m³ grundvand fra ni boringer i en dybde fra meter i et kvartært sandlag. Boringernes placering strækker sig i sydlig retning på en strækning på ca. 900 meter, se nedenstående kort. Det primære grundvandsmagasin ligger terrænnært og i de nordligste boringer står vandet under tryk. Natura2000-området ligger ca. 1.2 km. sydvest for de to sydligste vandværksboringer, se kort på næste side.

3 Søndre Vandværks boringer (kildeplads)

4 Søndre Vandværks boringer, indvindingsopland og Natura2000-området Højen Bæk Vurdering På grund af afstanden mellem kildepladsen og habitatområdet, grundvandets trykforhold samt indsatsplanens karakter vurderes det, at habitatområdets tilstand ikke ændres i negativ retning. Beskrivelse af Natura2000-område nr. 238 Egtved Ådal: Af Natura 2000-handleplanen for Egtved Ådal udarbejdet af Vejle Kommune og Naturstyrelsen fremgår følgende:

5 Egtved Ådal er et meget kuperet og varieret tunneldalssystem omkring vandløbene Egtved Å og Vejle Å. I bunden af ådalen er vandløb, partier med ferske enge og moser, herunder rigkær og skovbevokset tørvemose samt elle- og aske-sumpe. På de tørre ådalsskrænter er overdrevs- og hedearealer samt småskove af både løvtræ og nåletræ. Overdrevene er et meget dominerende landskabselement, og de fleste af overdrevene er sure overdrev. I området er der flere kilder og væld med kalkholdigt vand. Størstedelen af Egtved Ådal er en del af Nybjerg Mølle-fredningen, der har til formål at bevare de landskabelige værdier og beskytte de naturvidenskabelige interesser i navnlig geologisk, botanisk og zoologisk henseende. Udpegningsgrundlag 1096 Bæklampret (Lampetra planeri) 1355 Odder (Lutra lutra) 3150 Næringsrige søer og vandhuller med flydeplanter eller store vandaks 3160 Brunvandede søer og vandhuller 3260 Vandløb med vandplanter 4030 Tørre dværgbusksamfund (heder) 5130 Enekrat på heder, overdrev eller skrænter 6210 Overdrev og krat på mere eller mindre kalkholdig bund (* vigtige orkidélokaliteter) 6230 * Artsrige overdrev eller græsheder på mere eller mindre sur bund 6410 Tidvis våde enge på mager eller kalkrig bund, ofte med blåtop 6430 Bræmmer med høje urter langs vandløb eller skyggende skovbryn 7140 Hængesæk og andre kærsamfund dannet flydende i vand 7220 * Kilder og væld med kalkholdigt (hårdt) vand 7230 Rigkær 9160 Egeskove og blandskove på mere eller mindre rig jordbund 9190 Stilkegeskove og -krat på mager sur bund 91D0 * Skovbevoksede tørvemoser 91E0 * Elle- og askeskove ved vandløb, søer og væld Vigtigste naturværdier På flere af overdrevene er der en veludviklet flora af både svampe og planter, hvoraf flere er rødlistede eller sjældne. Bortset fra en delstrækning af Egtved Å er vandløbene i området regulerede. De har dog i det væsentligste gode fysiske forhold med sten- og grusbund. Trusler mod områdets naturværdier Rigkær, kalkoverdrev, tidvis våd eng og stilkege krat er truet af fragmentering, og de lysåbne naturtyper er troet af tilgroning. Alle naturtyper er påvirkede af luftbåren kvælstof. Kildevældene er truet af høje næringsstofkoncentrationer i grundvandet, hvilket medfører dominans af kraftige, næringsstofelskende plantearter på bekostning af mosser og andre lavtvoksende arter. Det samme gælder i nogen grad for rigkær og hængesæk.

6 Opstemninger ved dambrug udgør spærringer for fisk og smådyr og medfører en manglende kontinuitet i vandløbet. Uhensigtsmæssig hydrologi truer de våde naturtyper i ådalene. Skovnaturtyperne er sårbare over for intensivering af driften. Målsætning og indsats I Egtved Ådal er der særlig fokus på arealer med kalkoverdrev, sure overdrev, kildevæld, rigkær samt naturtypernes karakteristiske og sjældne arter. Målet er at sikre god-høj naturtilstand for områdets skov- og lysåbne naturtyper, samt at udvide arealet med surt overdrev, kalkoverdrev og rigkær. Områdets økologiske integritet sikres i form af en for naturtyperne hensigtsmæssig drift/pleje og hydrologi, lav næringsstofbelastning og gode sprednings- og etableringsmuligheder for arterne. Tørskind-Vork Vandværk og kildeplads Natura2000-området Egtved Ådal ligger i Tørskind-Vork Vandværks indvindingsopland, som er Vejle Kommunes største kildeplads. Der er tilladelse til at indvinde m³ grundvand pr. år. På kildepladsen ligger ni boringer. Der ligger seks boringer nede i dalen, hvor én boring ligger ved Natura2000-området. De resterende tre boringer ligger oppe på toppen/plateauet. Alle boringer indvinder fra det samme sandlag (Bastrup Sand). De er alle bortset fra én boring mere end 100 meter dybe. Flere af boringerne er filtersatte i to niveauer. Det primære grundvands magasin ligger meget dybt (40-50 meter under terræn) oppe på toppen, men nede i dalen er den forskel udlignet pga. terrænets højdeforskel. Der er ikke hydraulisk kontakt mellem det primære og det sekundære grundvandsmagasin. Tørskind-Vorks boringer (kildeplads)

7 Vurdering På grund af de dybe boringer og det at der ikke er kontakt mellem det terrænnære og det primære grundvandsmagasin samt indsatsplanens karakter vurderes det, at habitatområdets tilstand ikke ændres i negativ retning. Tørskind-Vork Vandværks boringer, Billund Vandværks kildeplads (Billund Kommune), indvindingsoplande og Natura2000-områderne Egtved Ådal og Randbøl Hede og klitter i Frederikshåb Plantage Beskrivelse af Natura2000-område nr. 71 Randbøl Hede og klitter i Frederikshåb Plantage: Af Natura 2000-handleplanen for Randbøl Hede og klitter i Frederikshåb Plantage udarbejdet af Vejle Kommune, Billund Kommune og Naturstyrelsen fremgår følgende:

8 Størstedelen af Natura 2000-området udgøres af indlandsklitter. Dog strækker der sig en tunge af ferskvandsgrus ind over Randbøl Hede fra sydøst. De mest markante klitdannelser i området er Staldbakkerne mod nordøst og Morbanke mod vest. Området "Klitterne" i Frederikshåb plantage rummer en række temporære søer. Disse søer går under navnet "Syvårs-søerne". Søerne er nogle år vandfyldte og andre år tørrer de helt ud. Udpegningsgrundlag 2310 Indlandsklitter med lyng og visse 2320 Indlandsklitter med lyng og revling 2330 Indlandsklitter med åbne græsarealer med sandskæg og hvene 3130 Ret næringsfattige søer og vandhuller med små amfibiske planter ved bredden 3160 Brunvandede søer og vandhuller 4010 Våde dværgbusksamfund med klokkelyng 4030 Tørre dværgbusksamfund (heder) 6230 * Artsrige overdrev eller græsheder på mere eller mindre sur bund 6410 Tidvis våde enge på mager eller kalkrig bund, ofte med blåtop 7140 Hængesæk og andre kærsamfund dannet flydende i vand 7150 Plantesamfund med næbfrø, soldug eller ulvefod på vådt sand eller blottet tørv Trane Tinksmed Hedelærke Rødrygget tornskade Vigtigste naturværdier Randbøl Hede er fredet med det formål at bevare heden som en stor hede af national betydning. En stor del af heden med hedelyng og revling har i dag udviklet sig til græshede/surt overdrev. Der findes dog fortsat betydelige partier med våd og tør hede samt dværgbuskdækkede indlandsklitter. Der er enkelte tørvelavninger spredt i området. I Wormskjoldsdal i den vestligste del af området en regional vigtig forekomst af naturtypen tidvis våd eng. De temporære søer "Syvårssøerne" i Frederikshåb Plantage er også værdifulde tidvis våde enge i mosaik med søbred med småurter. De store åbne arealer med mindre vandhuller er vigtige potentielle ynglelokaliteter for tinksmed. Natravn, hedelærke, rødrygget tornskade og sortspætte yngler i området, mens stor hornugle, og muligvis hvepsevåge yngler tæt på området og bruger det som en del af deres levesteder. Der er set traner både i yngletiden og i træktiden. Spidssnudet frø og lille vandsalamander yngler i vandhuller. På Randbøl Hede gror vårkobjælde og cypresulvefod, som er sjældne i hele landet. Trusler mod områdets naturværdier Alle naturtyper er negativt påvirket af luftbåret kvælstof. De lysåbne naturtyper er truet af tilgroning af græsser og invasive arter.

9 Tinksmedens levesteder er truet af udtørring af mindre småsøer og fugtige lavninger. Naturtyper på indlandsklit er dynamiske naturtyper, der bl.a. er afhængige af åbne vindbrud. En tiltagende tilgroning truer den frie dynamik i området. Målsætning og indsats Det overordnede mål for området er at sikre god-høj naturtilstand for områdets lysåbne naturtyper. Områdets økologiske integritet sikres i form af naturlig hydrologi, hensigtsmæssig drift, lav næringsstoftilførsel (under naturtypernes tålegrænse), bekæmpelse af invasive arter og gode spredningsmuligheder for flora og fauna. Fragmenterede arealer med tørvelavning udvides og sammenbindes. Natura2000-områderne Randbøl Hede og klitter i Frederikshåb Plantage ligger ca. 7.5 km. vest for Tørskind-Vork vandværks boringer. Vurdering Områderne ligger desuden i Ny Billund Vandværks (Billund Kommune) indvindingsopland. Vandværkets kildeplads ligger ca. 5.2 km. nordvest for Natura2000-områderne. Vandværket henter vand fra stor dybde og der er et tykt lerdække over magasinerne. På grund af den store afstand, begge kildepladsers dybe boringer, det tykke lerlag over boringerrne samt indsatsplanens karakter vurderes det, at habitatområdernes tilstand ikke ændres i negativ retning. Bilag IV-arter Det vurderes, at indsatsplanen ikke vil beskadige yngle- og rastepladser for bilag IV-arter inden for eller i umiddelbar nærhed til indsatsområderne, da indsatsplanen indebærer en fortsættelse af den hidtidige praksis. Vejle Kommune vurderer derfor, at de allerede registrerede bilag IV-arter og deres levesteder ikke trues af indsatsplanen, ligesom eventuelle andre bilag IV-arter og deres levested heller ikke trues af vedtagelsen af indsatsplanen. Sammenfatning og konklusion På baggrund af det eksisterende datagrundlag og gennemgangen af arter og naturtyper vurderes det, at Indsatsplan for Vandel-Vork, Bredsten-Gadbjerg og Hvejsel, Andkær og Jerlev-Vejle Syd, Grønbjerg-Langelund Vandværk og Øgelund Vandværk ikke vil påvirke udpegningsgrundlaget i negativ retning sammenlignet med tilstanden i dag. Det er Vejle Kommunes sammenfattende vurdering, at Indsatsplan for Vandel-Vork, Bredsten- Gadbjerg og Hvejsel, Andkær og Jerlev-Vejle Syd, Grønbjerg-Langelund Vandværk og Øgelund Vandværk ikke i sig selv, eller i forbindelse med andre planer og projekter, kan påvirke Natura2000-områderne væsentligt eller medføre beskadigelse af yngle- eller rastepladser for de dyrearter, der fremgår af habitatdirektivets bilag IV. Det betyder, at der ikke skal foretages en nærmere konsekvensvurdering af indsatsplanen.

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Natura 2000-område: 134 1014 Skæv vindelsnegl Tilgroning med græs og høje urter Naturpleje Mulige virkemidler til truslen: Naturpleje Tilgroning

Læs mere

6. ejeren af broen bærer alle følger med hensyn til broen i tilfælde, hvor vandløbet senere skal uddybes, reguleres eller på anden måde ændres.

6. ejeren af broen bærer alle følger med hensyn til broen i tilfælde, hvor vandløbet senere skal uddybes, reguleres eller på anden måde ændres. Varde Kommune Teknik og Miljø Att: Henrik Nonnegård Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Afgørelse om etablering af flydebro i Varde Å Varde Kommune, Teknik og Miljø har d. 4. januar 2018 med

Læs mere

Billund kommune. Jorden Rundt Grindsted. Att. Mette Hammershøj. Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Billund kommune. Jorden Rundt Grindsted. Att. Mette Hammershøj. Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune 1 - TM-Landbrug-Høringssvar til anden kommune vedr. mi Billund kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Mette Hammershøj 2. januar 2017 Side 1 af 7 J. nr.: 09.17.00-P19-73-16 Vurdering af udbringningsarealer

Læs mere

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Natura 2000-område: 171 og Klinteskov kalkgrund 1016 Sumpvindelsnegl Ukendt Bevaring eller genopretning af gunstig status Tilgroning med

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N82 Randbøl Hede og klitter i Frederikshåb Plantage Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

sammen om landbrug og natur Velkommen til et naturligt samarbejde

sammen om landbrug og natur Velkommen til et naturligt samarbejde sammen om landbrug og natur Velkommen til et naturligt samarbejde Om Smart Natura Smart Natura er et projekt, der gennem samarbejde og aktiv inddragelse af lodsejere skal sikre en smidig og omkostningseffektiv

Læs mere

7. Miljøvurdering af væsentlige miljøpåvirkninger

7. Miljøvurdering af væsentlige miljøpåvirkninger 7. Miljøvurdering af væsentlige miljøpåvirkninger Natura 2000 områder Natura 2000 områderne er udpeget i medfør af EU s habitatdirektiv og omfatter habitatområder og fuglebeskyttelsesområder. Kommunen

Læs mere

Planlovstilladelse til etablering af en ny sø ved Ormstrupvej 9, 7500 Holstebro

Planlovstilladelse til etablering af en ny sø ved Ormstrupvej 9, 7500 Holstebro Side 1/7 Anders Hedegaard Gransgårdvej 19 7620Lemvig Dato: 22-11-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-76-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.: 9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Natura 2000-handleplan Øvre Grejs Ådal. Natura 2000-område nr. 81. Habitatområde H70

Natura 2000-handleplan Øvre Grejs Ådal. Natura 2000-område nr. 81. Habitatområde H70 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Øvre Grejs Ådal Natura 2000-område nr. 81 Habitatområde H70 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Øvre Grejs Ådal Udgiver: Vejle Kommune År: 2016 Forsidefoto: Peter Ruhlmann

Læs mere

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Natura 2000-område: 1095 Havlampret Vurderet Ugunstig Genopretning af gunstig status Spærringer i vandløb Genskabelse af naturlig dynamik

Læs mere

Natura 2000-handleplan Egtved Ådal. Natura 2000-område nr Habitatområde H238

Natura 2000-handleplan Egtved Ådal. Natura 2000-område nr Habitatområde H238 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Egtved Ådal Natura 2000-område nr. 238 Habitatområde H238 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Egtved Ådal Udgiver: Vejle Kommune År: 2016 Forsidefoto: Peter Ruhlmann

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk. Kaj Nielsen Sdr. Ommevej 25 7330 Brande

TEKNIK OG MILJØ. Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk. Kaj Nielsen Sdr. Ommevej 25 7330 Brande TEKNIK OG MILJØ Kaj Nielsen Sdr. Ommevej 25 7330 Brande Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Dato: 18. april 2013 Udtalelse om arealer beliggende i

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov. Natura 2000-område nr.

Forslag til Natura 2000-handleplan Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov. Natura 2000-område nr. Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov Natura 2000-område nr. 53 Habitatområde H49 Fuglebeskyttelsesområde F34 Titel: Natura 2000-handleplan

Læs mere

BILAG 1A OVERSIGT OVER UDPEGNINGSGRUNDLAG I DE BERØRTE NATURA OMRÅDER OG POTENTIEL BETYDNING AF ÆNDREDE GØDSKNINGSNORMER

BILAG 1A OVERSIGT OVER UDPEGNINGSGRUNDLAG I DE BERØRTE NATURA OMRÅDER OG POTENTIEL BETYDNING AF ÆNDREDE GØDSKNINGSNORMER BILAG 1A OVERSIGT OVER UDPEGIGSGRUDLAG I DE BERØRTE ATURA 2000- OMRÅDER OG POTETIEL BETYDIG A ÆDREDE GØDSKIGSORMER af øget næringsstoftilførsel på atura 2000-r ( ), herunder habitat-( ) og fuglebeskyttelsesr

Læs mere

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Annette Pihl Pedersen LRØ Kort over Natura 2000 områder Kort over Natura 2000 områder Forslag til Natura 2000-plan nr 77 Uldum Kær, Tørring Kær

Læs mere

Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37

Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Borris Hede Natura 2000-område nr. 67 Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Titel: Natura 2000-handleplan, Borris Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune og Herning

Læs mere

Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3?

Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3? Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3? Frederiksborg Amt, Landglégbsafdelingen, oktober 2005 Udgiver: Tekst, foto og kort: Kort: ISBN: Frederiksborg Amt, Teknisk Forvaltning Janni Lindeneg Copyright

Læs mere

Natura 2000-handleplan Ringgive Kommuneplantage. Natura 2000-område nr Habitatområde H237

Natura 2000-handleplan Ringgive Kommuneplantage. Natura 2000-område nr Habitatområde H237 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Ringgive Kommuneplantage Natura 2000-område nr. 237 Habitatområde H237 Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Ringgive Kommuneplantage Udgiver: Vejle Kommune År: 2016 Forsidefoto:

Læs mere

Grundvand og terrestriske økosystemer

Grundvand og terrestriske økosystemer Grundvand og terrestriske økosystemer Rasmus Ejrnæs & Bettina Nygaard D A N M A R K S M i L J Ø U N D E R S Ø G E L S E R A A R H U S U N I V E R S I T E T Afdeling for Vildtbiologi og Biodiversitet Kildevæld

Læs mere

Natura 2000 Basisanalyse

Natura 2000 Basisanalyse J.nr. SNS 303-00028 Den 20. marts 2007 Natura 2000 Basisanalyse Udarbejdet af Landsdelscenter Midtjylland for skovbevoksede fredskovsarealer i: Habitatområde nr. H228 Stenholt Skov og Stenholt Mose INDHOLD

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H31

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H31 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37

Udkast til Natura 2000-handleplan Borris Hede. Natura 2000-område nr. 67. Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Borris Hede Natura 2000-område nr. 67 Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Titel: Natura 2000-handleplan, Borris Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Natura 2000-handleplan Silkeborg Skovene. Natura 2000-område nr. 57. Habitatområde H181

Natura 2000-handleplan Silkeborg Skovene. Natura 2000-område nr. 57. Habitatområde H181 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Silkeborg Skovene Natura 2000-område nr. 57 Habitatområde H181 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Silkeborg Skovene Udgiver: Silkeborg Kommune År: 2017 Forsidefoto:

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for etablering af cykelstier langs Gjessøvej

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for etablering af cykelstier langs Gjessøvej Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt med mail til: Brita.skovlyst@silkeborg.dk 1. september 2017 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for etablering af cykelstier langs Gjessøvej

Læs mere

Natura 2000-handleplan Randbøl Hede og Klitter i Frederikshåb Plantage

Natura 2000-handleplan Randbøl Hede og Klitter i Frederikshåb Plantage Natura 2000-handleplan 2016 2021 Randbøl Hede og Klitter i Frederikshåb Plantage Natura 2000-område nr. 82 Habitatområde H71 Fuglebeskyttelsesområde F46 Titel: Handleplan for Randbøl Hede og Klitter i

Læs mere

Foreløbig vurdering af planlagte udlæg til kommunale veje og stier (retningslinje T17) i forhold til habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet

Foreløbig vurdering af planlagte udlæg til kommunale veje og stier (retningslinje T17) i forhold til habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet 20. maj 2010 Foreløbig vurdering af planlagte udlæg til kommunale veje og stier (retningslinje T17) i forhold til habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet EU s habitatdirektiv udpeger en række

Læs mere

Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-område ved udpegning af St. Musse Graveområde, Guldborgsund Kommune

Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-område ved udpegning af St. Musse Graveområde, Guldborgsund Kommune Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-område ved udpegning af St. Musse Graveområde, Guldborgsund Kommune Habitatbekendtgørelsen, bkg. nr. 408 af 1/5-2007 6-9 stiller krav om at myndigheden

Læs mere

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 238 Egtved Ådal Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og

Læs mere

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Natura 2000-område: 1095 Havlampret Ukendt Bevaring eller genopretning af gunstig status Sandvandring Miljøvenlig vandløbspleje Mulige

Læs mere

Forstmiljø Rosenvoldvej Stouby

Forstmiljø Rosenvoldvej Stouby Forstmiljø Rosenvoldvej 25 7140 Stouby (jsj@forstmiljoe.dk) Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79946800 Godkendelse af tilplantning med energiafgrøde indenfor åbeskyttelseslinje og nærmere end 300

Læs mere

Oversigt over nye Natura 2000-, Habitat- og Fuglebeskyttelsesområder

Oversigt over nye Natura 2000-, Habitat- og Fuglebeskyttelsesområder NOTAT Arter og Naturbeskyttelse J.nr. MST-824-00251 August 2018 Oversigt over nye Natura 2000-, Habitat- og Fuglebeskyttelsesområder Baggrund Aftaleparterne bag Naturpakken har i juni 2018 ønsket at udvide

Læs mere

Natura 2000 handleplaner

Natura 2000 handleplaner Natura 2000 handleplaner 2016-2021 159 Bagholt Mose Udpegningsgrundlag: Kransnålalge sø Brunvandet sø Hængesæk Skovbevokset tørvemose Elle- og askeskov Mygblomst Målsætning: At det lysåbne areal udvides

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Skove langs nordsiden af Vejle Fjord. Natura 2000-område nr. 78

Forslag til. Natura 2000-handleplan Skove langs nordsiden af Vejle Fjord. Natura 2000-område nr. 78 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Skove langs nordsiden af Vejle Fjord Natura 2000-område nr. 78 Habitatområde H67 Fuglebeskyttelsesområde F45 Kolofon Titel: Natura 2000- handleplan 2016-2021

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til tilstandsændringer i forbindelse med vådområdeprojekt

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til tilstandsændringer i forbindelse med vådområdeprojekt Center Natur og Miljø Rebild Kommune Team Vandløb Att. Ivan Holm Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.05.00-P20-15681-11 Ref.: Karen Elizabeth Clausager

Læs mere

SAGSANSVARLIG Peter Jannerup

SAGSANSVARLIG Peter Jannerup NOTAT DATO 09-03-2012 JOURNAL NR. 326-2012-12815 SAGSANSVARLIG Peter Jannerup PLAN BYG OG MILJØ Konsekvensvurdering i forhold til Natura 2000-områder af miljøgodkendelse til Gørlev Flyveplads Der er i

Læs mere

Rettelsesblad til Natura 2000-planer, hvor beregning af naturtypernes tilstand er justeret

Rettelsesblad til Natura 2000-planer, hvor beregning af naturtypernes tilstand er justeret NOTAT Rettelsesblad Natura 2000-plan nr. 16 Løgstør Bredning, Vejlerne og Bulbjerg J.nr. NST-422-573 Ref. Naturstyrelsen Aalborg Dato 13. feb. 2012 Rettelsesblad til Natura 2000-planer, hvor beregning

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 188 Dueodde Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport. Rapporten

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan Randbøl Hede og Klitter i Frederikshåb Plantage

Forslag til Natura 2000-handleplan Randbøl Hede og Klitter i Frederikshåb Plantage Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Randbøl Hede og Klitter i Frederikshåb Plantage Natura 2000-område nr. 82 Habitatområde H71 Fuglebeskyttelsesområde F46 Titel: Handleplan for Randbøl Hede og

Læs mere

Tilladelse til badebro ud for Rosenvold Strand Camping, matr.nr. 1f, Rosenvold Hgd., Stouby

Tilladelse til badebro ud for Rosenvold Strand Camping, matr.nr. 1f, Rosenvold Hgd., Stouby Rosenvold Strand Camping v/ Karen og Brian Rosenvoldvej 19 7140, Stouby og Stouby lokalråd v/ Formand Ole Lyse Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail:

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for Naturstyrelsens arealer i Natura 2000-område nr. 238 Egtved Ådal Titel: Natura 2000-plejeplan for Naturstyrelsens arealer i Natura 2000- område nr. 238 Egtved Ådal Udgiver: Naturstyrelsen

Læs mere

Naturrådets kommentarer til Forslag til supplerende udpegning af Habitatområder

Naturrådets kommentarer til Forslag til supplerende udpegning af Habitatområder Dato: 11.06.2001 Ref. tnp Journal. nr. 01-021-0017/1 Tel. dir.: 33 95 57 92 e-mail: tnp@naturraadet.dk Naturrådets kommentarer til Forslag til supplerende udpegning af Habitatområder Naturrådet har i forbindelse

Læs mere

Foto: Naturstyrelsen. Kort: ISBN nr. [xxxxx]

Foto: Naturstyrelsen. Kort: ISBN nr. [xxxxx] Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N93 Lindet Skov, Hønning Mose, Hønning Plantage og Lovrup Skov Titel: Natura

Læs mere

Store vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum Ådal øvre del

Store vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum Ådal øvre del Natura 2000handleplan 2016 2021 Store vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum Ådal øvre del Natura 2000område nr. 76 Habitatområde H65 og H235 Kolofon Titel: Store Vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og

Læs mere

Natura 2000-handleplan Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov. Natura 2000-område nr. 53

Natura 2000-handleplan Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov. Natura 2000-område nr. 53 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov Natura 2000-område nr. 53 Habitatområde H49 Fuglebeskyttelsesområde F34 25 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021

Læs mere

Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-områder ved udpegning af Bøgebjerg Graveområde, Vordingborg Kommune

Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-områder ved udpegning af Bøgebjerg Graveområde, Vordingborg Kommune Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-områder ved udpegning af Bøgebjerg Graveområde, Vordingborg Kommune Habitatbekendtgørelsen, bkg. nr. 408 af 1/5-2007 6-9 stiller krav om at myndigheden

Læs mere

År: ISBN nr.: Dato: 18. december Forsidefoto: Naturstyrelsen

År: ISBN nr.: Dato: 18. december Forsidefoto: Naturstyrelsen Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Højen Bæk Natura 2000-område nr. 80 Habitatområde H69 Emneord: Habitatdirektivet, Fuglebeskyttelsesdirektivet,

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N19, Lundby Hede, Oudrup Østerhede og Vindblæs Hede.

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N19, Lundby Hede, Oudrup Østerhede og Vindblæs Hede. Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N19, Lundby Hede, Oudrup Østerhede og Vindblæs Hede. Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22.

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 235 Jægerspris Skydeterræn Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport.

Læs mere

Notat om VVM Screening af. Husstandsmølle på Dybdalvej 26, 8420 Knebel

Notat om VVM Screening af. Husstandsmølle på Dybdalvej 26, 8420 Knebel Notat om VVM Screening af Husstandsmølle på Dybdalvej 26, 8420 Knebel Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Projektet...3 Sagens dokumenter...3 Screening efter bilag 3 i VVM-bekendtgørelsen...3 1. Anlæggets karakteristika...5

Læs mere

Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde

Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde Natura 2000-område nr. 88 Habitatområde H77 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Nørholm

Læs mere

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr.

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. 21) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hedearealerne i den sydlige del af

Læs mere

Arne Sloth Nielsen Vagtelvej 27, 2. tv 2000 Frederiksberg. Holger Sloth Nielsen Hans Broges Gade 6, Århus C

Arne Sloth Nielsen Vagtelvej 27, 2. tv 2000 Frederiksberg. Holger Sloth Nielsen Hans Broges Gade 6, Århus C Arne Sloth Nielsen Vagtelvej 27, 2. tv 2000 Frederiksberg Holger Sloth Nielsen Hans Broges Gade 6,2 8000 Århus C Dispensation og tilladelse til retablere et gammelt dambrugsområde og oprense et beskyttet

Læs mere

Stenholt Skov og Stenholt Mose

Stenholt Skov og Stenholt Mose Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stenholt Skov og Stenholt Mose Natura 2000-område nr. 228 Habitatområde H228 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Stenholt Skov og Stenholt Mose Udgiver: Silkeborg

Læs mere

Bilag 5: Natura 2000-områder

Bilag 5: Natura 2000-områder Bilag 5: Natura 2000-områder Habitatområde nr. H 238 Egtved Ådal Internationalt naturbeskyttelsesområde nr. 238, som omfatter habitatområde nr. H238 Det fremgår af basisanalyse 2016-2021, at Natura 2000-området

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 213 Randkløve Skår Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport.

Læs mere

Store vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum Ådal øvre del

Store vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum Ådal øvre del Natura 2000handleplan 2016 2021 Store vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum Ådal øvre del Natura 2000område nr. 76 Habitatområde H65 og H235 Titel: Store Vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum

Læs mere

Natura 2000 Basisanalyse

Natura 2000 Basisanalyse J.nr. SNS 303-00028 Den 20. april 2007 Natura 2000 Basisanalyse Udarbejdet af Landsdelcenter Nordsjælland for skovbevoksede fredskovsarealer i: Habitatområde nr. 121, Kattehale Mose INDHOLD 1 Beskrivelse

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan Hedeområder ved Store Råbjerg

Forslag til Natura 2000-handleplan Hedeområder ved Store Råbjerg Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hedeområder ved Store Råbjerg Natura 2000-område nr. 85 Habitatområde H 74 Fuglebeskyttelsesområde F48 Titel: Natura 2000 Handleplan for Hedeområder ved Store

Læs mere

År: ISBN nr.: Dato: 18.december Forsidefoto: Resume: Må citeres med kildeangivelse

År: ISBN nr.: Dato: 18.december Forsidefoto: Resume: Må citeres med kildeangivelse Forslag til natura 2000 plan 2016-21 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov Natura 2000-område nr. 53 Habitatområde H49 Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013 Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune Marts-april 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget to ansøgninger med projektforslag til opstilling af vindmøller i to områder

Læs mere

Foto: Kort: ISBN nr

Foto: Kort: ISBN nr Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N76 Store Vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum Ådal øvre del Titel:

Læs mere

Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-områder ved udpegning af Glim Graveområde, Lejre Kommune

Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-områder ved udpegning af Glim Graveområde, Lejre Kommune Vurdering af påvirkning af nærliggende Natura 2000-områder ved udpegning af Glim Graveområde, Lejre Kommune Habitatbekendtgørelsen, bkg. nr. 408 af 1/5-2007 6-9 stiller krav om at myndigheden skal foretage

Læs mere

År: ISBN nr.: Dato: April Forsidefoto: Udsigt over Borris Hede Fotograf: Peter Bundgaard.

År: ISBN nr.: Dato: April Forsidefoto: Udsigt over Borris Hede Fotograf: Peter Bundgaard. Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 for Borris Hede Natura 2000-område nr. 67 Habitatområde H60 Fuglebeskyttelsesområde F37 Emneord: Habitatdirektivet, fuglebeskyttelsesdirektivet, Miljømålsloven,

Læs mere

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Rebild Bakker. Fotograf: Naturstyrelsen. Må citeres med kildeangivelse

År: ISBN nr Dato: April Forsidefoto: Rebild Bakker. Fotograf: Naturstyrelsen. Må citeres med kildeangivelse Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2016-2021 Rold Skov, Lindenborg Ådal og Madum Sø Natura 2000-område nr. 18, Habitatområde nr. 20, Fuglebeskyttelsesområde F3 og F4 Emneord: Habitatdirektivet, fuglebeskyttelsesdirektivet,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Højen Bæk. Natura 2000-område nr. 80. Habitatområde H69

Natura 2000-handleplan Højen Bæk. Natura 2000-område nr. 80. Habitatområde H69 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Højen Bæk Natura 2000-område nr. 80 Habitatområde H69 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Højen Bæk Udgiver: Vejle Kommune År: 2016 Forsidefoto: Birthe Overgaard Kort:

Læs mere

Natura 2000-handleplan Ovstrup Hede og Røjen Bæk

Natura 2000-handleplan Ovstrup Hede og Røjen Bæk Natura 2000-handleplan 2016 2021 Ovstrup Hede og Røjen Bæk Natura 2000-område nr. 225 Habitatområde H249 Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021- Ovstrup Hede og Røjen Bæk Udgiver: Herning Kommune

Læs mere

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift

Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Naturplanerne Hvordan vil Naturplanerne påvirke din bedrift Annette Pihl Pedersen LRØ Kort over Natura 2000 områder Forslag til Natura 2000-plan nr 56 Horsens Fjord, havet øst for og Endelave 2009-2015

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til gravning i mose

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til gravning i mose Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 03.07.2015 Sagsnr. 15/8008 Sagsbeh. Anne-Marie Møldrup Dispensation

Læs mere

3-dispensation til oprensning af regnvandsbassin ved Vestervang 28b i Videbæk

3-dispensation til oprensning af regnvandsbassin ved Vestervang 28b i Videbæk Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Ringkøbing Skjern Forsyning Ånumvej 28 6900 Skjern Sagsbehandler Anders Peter Hjort-Hansen Direkte telefon 99741780 E-post

Læs mere

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notits SKOV OG NATURSTYREL- SEN Drift J.nr. SNS-512-00118 Ref. lht Den 15. august 2008 Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notat fra Skov- og Naturstyrelsen om de særlige natur- og

Læs mere

Oustrup Hede og Røjen Bæk

Oustrup Hede og Røjen Bæk Natura 2000-handleplan 2016 2021 Oustrup Hede og Røjen Bæk Natura 2000-område nr. 225 Habitatområde H249 Høringsudgave Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021- Oustrup Hede og Røjen Bæk Udgiver:

Læs mere

Forslag til. Natura 2000-handleplan Skove langs nordsiden af Vejle Fjord. Natura 2000-område nr. 78

Forslag til. Natura 2000-handleplan Skove langs nordsiden af Vejle Fjord. Natura 2000-område nr. 78 Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Skove langs nordsiden af Vejle Fjord Natura 2000-område nr. 78 Habitatområde H67 Fuglebeskyttelsesområde F45 Kolofon Titel: Natura 2000- handleplan 2016-2021

Læs mere

Natura 2000-handleplan Skove langs nordsiden af Vejle Fjord

Natura 2000-handleplan Skove langs nordsiden af Vejle Fjord Natura 2000-handleplan 2016 2021 Skove langs nordsiden af Vejle Fjord Natura 2000-område nr. 78 Habitatområde H67 Fuglebeskyttelsesområde F45 Kolofon Titel: Natura 2000- handleplan 2016-2021 - Skove langs

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gudenå og Gjern Bakker. Natura 2000-område nr. 49. Habitatområde H45

Natura 2000-handleplan Gudenå og Gjern Bakker. Natura 2000-område nr. 49. Habitatområde H45 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gudenå og Gjern Bakker Natura 2000-område nr. 49 Habitatområde H45 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Gudenå og Gjern Bakker Udgiver: Silkeborg Kommune År: 2017

Læs mere

Ansøgning om lovliggørelse af bådebro, matr. nr. 2d, Stubbe By, Dråby

Ansøgning om lovliggørelse af bådebro, matr. nr. 2d, Stubbe By, Dråby 1 of 6 Fredningsnævnet for Midtjylland Østlig del 04-12-2015 Retten i Randers Sagsnr.: 15/621 Nørregade 1 Sagsbehandler: 8900 Randers Hanne Henriksen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Ansøgning

Læs mere

Natura Handleplan. Hejede Overdrev, Valborup Skov og Valsølille Sø. Natura 2000-område nr. 146 Habitatområde H129

Natura Handleplan. Hejede Overdrev, Valborup Skov og Valsølille Sø. Natura 2000-område nr. 146 Habitatområde H129 Natura 2000 - Handleplan Hejede Overdrev, Valborup Skov og Valsølille Sø Natura 2000-område nr. 146 Habitatområde H129 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Baggrund...3 Sammendrag af den statslige

Læs mere

Miljørapport for Rosborg Sø (N37)

Miljørapport for Rosborg Sø (N37) Miljørapport for Rosborg Sø (N37) Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport. Rapporten skal indeholde oplysninger,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Nipgård Sø. Natura 2000-område nr. 36. Habitatområde H36

Natura 2000-handleplan Nipgård Sø. Natura 2000-område nr. 36. Habitatområde H36 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nipgård Sø Natura 2000-område nr. 36 Habitatområde H36 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-21 for Nipgård Sø Udgiver: Silkeborg Kommune År: 2017 Forsidefoto: Nipgård Sø.

Læs mere

Hvilke krav stilles der for at nå målene i indsatsplanerne?

Hvilke krav stilles der for at nå målene i indsatsplanerne? Fotos: Henriette Bjerregaard og Chr. A. Jensen, NatureEyes Naturplaner for Natura 2000-områder Hvilke krav stilles der for at nå målene i indsatsplanerne? Henriette Bjerregaard, Biolog Naturkontoret, Natura

Læs mere

Miljørapport for Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde Natura 2000-område nr. N88

Miljørapport for Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde Natura 2000-område nr. N88 Miljørapport for Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde Natura 2000-område nr. N88 Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer

Læs mere

Forstmiljø Holding Att.: Jens Stenhøj Rosenvoldvej Stouby CVR: Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Forstmiljø Holding Att.: Jens Stenhøj Rosenvoldvej Stouby CVR: Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Forstmiljø Holding Att.: Jens Stenhøj Rosenvoldvej 25 7140 Stouby (jsj@forstmiljoe.dk) CVR: 33058721 Byrådet Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Fax www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Dispensation

Læs mere

Beregning af bufferzoner på marker, der grænser op til Kategori 1 og 2 natur

Beregning af bufferzoner på marker, der grænser op til Kategori 1 og 2 natur Beregning af bufferzoner på marker, der grænser op til Kategori 1 og 2 natur Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 30. september 2015 Bettina Nygaard & Jesper Bladt Institut for Bioscience

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N43, Klitheder mellem Stenbjerg og Lodbjerg

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N43, Klitheder mellem Stenbjerg og Lodbjerg Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N43, Klitheder mellem Stenbjerg og Lodbjerg Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober

Læs mere

1. Placeringen af afbrænding er nærmere bestemt af nedenstående

1. Placeringen af afbrænding er nærmere bestemt af nedenstående Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afbrænding af Randbøl Hede Dato: 19-12-2014 Naturstyrelsen Trekantområdet har søgt om dispensation til at forsætte og udvide afbrænding på Randbøl Hede. Afbrændingen

Læs mere

Vurdering af natur og recipienter.

Vurdering af natur og recipienter. 1 of 10 Vurdering af natur og recipienter. Novopan har søgt om etablering af et nyt grundvandskølingsanlæg på 800.000 m3/år. Hertil kommer, at virksomhedens nuværende indvindingstilladelse til proces-

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N10, Holtemmen, Højsande og Nordmarken

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N10, Holtemmen, Højsande og Nordmarken Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N10, Holtemmen, Højsande og Nordmarken Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007

Læs mere

Idom Å og Ormstrup Hede N 64, del 2 Indholdsfortegnelse

Idom Å og Ormstrup Hede N 64, del 2 Indholdsfortegnelse Idom Å og Ormstrup Hede N 64, del 2 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af området... 2 2. Udpegningsgrundlag... 3 3. Foreløbig trusselsvurdering... 3 4. Naturforvaltning og pleje... 10 5. Nykonstaterede

Læs mere

Natura 2000-handleplan Skjern Å

Natura 2000-handleplan Skjern Å Natura 2000-handleplan 2016 2021 Skjern Å Natura 2000-område nr. 68 Habitatområde H61 Høringsudgave Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021- Skjern Å Udgiver: Herning Kommune og Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø N 64, del 1

Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø N 64, del 1 Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø N 64, del 1 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af området...2 2. Udpegningsgrundlag...3 3. Foreløbig trusselsvurdering...3 4. Modsatrettede interesser...8 5. Naturforvaltning

Læs mere

Miljøvurdering Bilag 2 Kommuneplantillæg 05 Klimatilpasningsplan for Varde Kommune

Miljøvurdering Bilag 2 Kommuneplantillæg 05 Klimatilpasningsplan for Varde Kommune Miljøvurdering Bilag 2 Kommuneplantillæg 05 Klimatilpasningsplan for Varde Kommune Indhold Ikke teknisk resume... 1 Indledning... 1 Introduktion til klimatilpasningsplanen for Varde Kommune... 1 Begrundelse

Læs mere

Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. 232 Lillering Skov, Stjær Skov, Tåstrup Sø og Tåstrup Mose

Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. 232 Lillering Skov, Stjær Skov, Tåstrup Sø og Tåstrup Mose Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. 232 Lillering Skov, Stjær Skov, Tåstrup Sø og Tåstrup Mose Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer

Læs mere

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark Kongernes Nordsjælland Dato: 3. januar 2017 qweqwe Nationalpark "Kongernes Nordsjælland" OBS! Zoom ind for at se naturbeskyttede områder og vandløb, eller se kortet i stort format. Der har været arbejdet med at etablere en nationalpark

Læs mere

Habitatkonsekvensvurdering i forbindelse med forsat indvinding af kalk på Kongerslev Kalk samt udvidelse af graveområdet mod nord og vest April 2015

Habitatkonsekvensvurdering i forbindelse med forsat indvinding af kalk på Kongerslev Kalk samt udvidelse af graveområdet mod nord og vest April 2015 Habitatkonsekvensvurdering i forbindelse med forsat indvinding af kalk på Kongerslev Kalk samt udvidelse af graveområdet mod nord og vest April 2015 Kongerslev Kalk A/S Aalborg Kommune Habitatkonsekvensvurdering

Læs mere

Forslag til Natura 2000-plan

Forslag til Natura 2000-plan Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015 Lindet Skov, Hønning Mose, Hønning plantage og Lovrup Skov Natura 2000-område nr. 93 Habitatområde H82 Fuglebeskyttelsesområde F66 Kolofon Titel: Forslag til Natura

Læs mere

År: ISBN nr.: Dato: April Forsidefoto: Naturstyrelsen

År: ISBN nr.: Dato: April Forsidefoto: Naturstyrelsen Kolofon Titel: Natura 2000 basisanalyse 2016-2021 Lindet Skov, Hønning Mose, Hønning Plantage og Lovrup Skov Natura 2000-område nr. 93 Habitatområde H82 Fuglebeskyttelsesområde F66 Emneord: Habitatdirektivet,

Læs mere

Sønder Feldborg Plantage N63 Indholdsfortegnelse

Sønder Feldborg Plantage N63 Indholdsfortegnelse Sønder Feldborg Plantage N63 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af området... 2 2. Udpegningsgrundlag... 3 3. Foreløbig trusselsvurdering... 3 4. Modsatrettede interesser... 9 5. Naturforvaltning og pleje...

Læs mere

a) Planens indhold, hovedformål og andre relevante planer

a) Planens indhold, hovedformål og andre relevante planer Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N8, Åsted Ådal, Bangsbo Ådal og omliggende overdrevsområder. Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kaløskovene og Kaløvig. Natura 2000-område nr Habitatområde H230

Natura 2000-handleplan Kaløskovene og Kaløvig. Natura 2000-område nr Habitatområde H230 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kaløskovene og Kaløvig Natura 2000-område nr. 230 Habitatområde H230 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kaløskovene og Kalø Vig Udgiver: Syddjurs Kommune År: 2017

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Hammeren og Slotslyngen. Natura 2000-område nr. 184 Habitatområde H160

Forslag til: Natura 2000-handleplan Hammeren og Slotslyngen. Natura 2000-område nr. 184 Habitatområde H160 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Hammeren og Slotslyngen Natura 2000-område nr. 184 Habitatområde H160 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan for Hammeren og Slotslyngen Udgiver: Bornholms

Læs mere

Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov

Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov Natura 2000-plan 2010-2015 Sepstrup Sande, Vrads Sande, Velling Skov og Palsgård Skov Natura 2000-område nr. 53 Habitatområde H49 Fuglebeskyttelsesområde F34 Kolofon Titel: Natura 2000-plan 2010-2015.

Læs mere