Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Dagblades Forenings ForhandIingsorganisation og Kvindeligt Arbejderforbund, Afd.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Dagblades Forenings ForhandIingsorganisation og Kvindeligt Arbejderforbund, Afd."

Transkript

1

2 Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Dagblades Forenings ForhandIingsorganisation og Kvindeligt Arbejderforbund, Afd. 1 / Lager & Handelsarbejdernes Forbund

3

4 Indhold Side 1 Overenskomstensmråde Arbejdstid Løn Abonnementsomdeling Stk. 1 Rutegrundbeløb, tidsforbrugm.m... 7 Stk. 2 Beregningsudvalg Stk. 3 Oplysning om beregning af n Stk. 4 Mindstebetaling Stk. 5 Genetillæg Stk. 6 Abonnementsmedhjælpere Stk. 7 Ventetid Stk. 8 Særomdeling Stk. 9 Kørsel (mellem lokaler mm.) Stk. 10 SH-tillæg Stk. 11 Andre egningssystemer Ansættelsesbevis Lønudbetaling Opsigelsesvarsel Sygdomstilfælde Barsel og n Frihed ved barns sygdom Ferie og feriegodtgørelse Feriefridage Pension Tillids og sikkerhedsrepræsentanter Uddannelsesfond Efteruddannelses Regler for behandling af faglig strid Hovedaftale Samarbejdsaftale Tiltrædelse til overenskomst Overenskomstens ikrafttrædelse og varighed Protokollat om ugentlige fridage Protokollat om Uddannelsesudvalg Protokollat om abonnementsomdeling Protokollat om tillidsrepræsentanters arbejde

5

6 1. Overenskomstens område Overenskomsten omfatter medarbejdere over 18 år, beskæftiget med distribution i hovedstadsområdet, dvs. postnumre under 3000 samt 3460, 3500 og Medarbejdere, der er fyldt 17 år men ikke 18 år er omfattet af bestemmelserne i 4. De aflønnes med 80% af de i 4 fastsatte satser. Arbejdstid 2. Stk.1. Den ugentlige normale effektive arbejdstid udgør højst 37 timer. Stk.2. Distribution kan finde sted på alle ugens dage. Stk.3. Medarbejderne er forpligtet til personligt at møde på de af virksomheden anviste steder og fastsatte mødetidspunkter. Stk.4. Vedvarende ændringer af mødested og mødetid skal meddeles medarbejderne med 14 dages varsel. Andre ændringer, der kan betragtes som væsentlige, skal varsles med medarbejdernes individuelle opsigelsesvarsel med mindre andet aftales eller med mindre andet fremgår af overenskomsten. Stk.5. Beordret arbejde udover 37 timer pr. uge betragtes som overarbejde og skal kompenseres med et tillæg på 50% for de første 3 timer og 100% for efterfølgende timer. Tillægget kan efter aftale med medarbejderen konverteres til frihed i samme forhold. Denne bestemmelse gælder ikke for arbejde, omfattet af 4.

7 3. Løn For så vidt angår abonnementsomdelere henvises til 4 Abonnementsomdeling Stk. 1. Beregningssystemer Medarbejderne aflønnes i henhold til de for den enkelte virksomhed gældende beregningssystemer. Ved sin ansættelse skal den enkelte medarbejder skriftligt have oplyst, hvorledes den enkeltes løn beregnes. Det samme gælder ved senere ændringer i lønberegningen. Oplysningen kan ske i form af lønspecifikationen jf. 6. Stk. 2. Ændring i beregningssystemer Ved ændringer i beregningssystemer skal medarbejdeme orienteres, evt. via tillidsrepræsentanten. Stk. 3. Timeløn Virksomheden kan vælge at lade arbejdet udføre på timeløn (tidløn), jf. stk. 4 og 5. Stk. 4. Mindstebetaling Medarbejderne er sikret en gennemsnitlig mindstebetaling pr. time på kr. 86,00 alle dage. Med virkning fra den uge, hvori 1. marts 2003 falder, forhøjes beløbet med kr. 2,50 til kr. 88,50. Indtjeningen beregnes over en 14-dages periode. Stk. 5. Tillæg til mindstebetaling Hvor arbejdet udføres på timeløn (tidløn), er det en forudsætning, at virksomheden yder tillæg til mindstebetalingen til medarbejdere, hvis kvalifikationer berettiger dem dertil.

8 Forhandlinger om lønændringer kan højst finde sted en gang i hvert overenskomstår. I alle forhøjelser af mindstebetalingen modregnes der i det personlige tillæg, der måtte være givet den enkelte medarbejder udover den hidtil gældende mindstebetalingssats. Der skal således ikke ske regulering af den enkelte medarbejders løn, hvis denne ligger over den til enhver tid gældende mindstebetaling.

9 Stk. 6. Indsigt i lønberegningen Såfremt der opstår tvivl om en lønberegning for en medarbejder, som ikke kan afklares på virksomheden, og der ikke er valgt en tillidsrepræsentant, kan den lokale KAD/SiD-afdeling rette en telefonisk forespørgsel til den enkelte virksomhed om den tekniske beregning af den pågældendes løn. Henvendelsen skal besvares hurtigst muligt og senest inden 14 kalenderdage. Finder den lokale afdeling ikke, at tvivlen herved afklares, skal eventuel videre behandling af spørgsmålet ske i henhold til 17 Regler for behandling af faglig strid. Abonnementsomdeling 4. Stk.1. Rutegrundbeløb Betaling for abonnementsomdeling af aviser og magasiner består af et rute grundbeløb på kr. 92,00 pr. time. Med virkning fra den lønningsuge, hvori 1. marts 2003 falder, forhøjes beløbet med kr. 2,50 til kr. 94,50. Rutegrundbeløbet fastsættes af virksomheden ud fra det af denne vurderede tidsforbrug til omdeling af det konkrete antal aviser og magasiner. Ved fastsættelsen af tidsforbruget skal der lægges vægt på rutens beskaffenhed, herunder afstande og andre fysiske forhold, nøgler, abonnementsstruktur, bebyggelsesstruktur og bygningsforhold. Ved fastsættelsen af tidsforbruget lægges det til grund, at der arbejdes i anerkendt normal arbejdstakt (arbejdstakt 100). Ændringer i form af til/afgang af abonnenter fra dag til dag eller lign. slår igennem ved op/nedgang i afregning af antal enheder og tidsforbrug. Note: Medarbejdere, der ved udlægningen af distributionen til selvstændige distributører var ansat som hverdagskontraktomdelere, og som ved iværksættelse af den lovlige strejke den 14. juni 2002 fortsat var ansat som hverdagskontraktomdelere, modtager fra den ny overenskomsts ikrafttræden pr..6. september 2002 i stedet for kontraktomdelertillægget et fast tillæg på kr. 15,00 pr. time, så længe de betingelser, der fremgår af deres kontrakt, fortsat overholdes.

10 Medarbejdere, der ved udlægningen af distributionen til selvstændige distributører, var ansat som søndagskontraktomdelere, og som ved iværksættelse af den lovlige strejke den 14. juni 2002 forsat var ansat som søndagskontraktomdelere, modtager fra den ny overenskomsts ikrafttræden pr. 16. september 2002 i stedet for kontrakt omdeler tillægget et fast tillæg på kr. 16,30 pr. time, så længe de betingelser, der fremgår af deres kontrakt, forsat overholdes. Stk. 2. Beregningsudvalg Såfremt en medarbejder eller tillidsrepræsentanten anfægter det af virksom heden vurderede tidsforbrug, kan spørgsmålet rejses overfor arbejdsgiveren. Såfremt der ikke herved opnås enighed, kan hver af parterne tilkalde det af organisationerne nedsatte paritetisk sammensatte beregningsudvalg, som består af 2 repræsentanter, hvoraf 1 udpeges af DDFF og 1 repræsentant udpeges af Lager & Handel/KAD, Afd. 1. Beregningsudvalget fastlægger selv sin arbejdsform. Udvalget kontrollerer, om det af virksomheden fastsatte tidsforbrug for den eller de ruter, hvorom tvisten består, er i overensstemmelse med den reelle gennemsnitstid for ruten, idet det lægges til grund, at der arbejdes i anerkendt normal arbejdstakt (arbejdstakt 100). Udvalget kan for den eller de ruter, hvorom tvisten består, ændre det af virksomheden fastsatte tidsforbrug i overensstemmelse med 4, stk. 1, 3. afsnit. Den af beregningsudvalget i sagen trufne beslutning er bindende for de lokale parter. Såfremt der ikke kan opnås enighed i beregningsudvalget, tiltrædes udvalget af en af parterne i fællesskab udpeget særlig teknisk sagkyndig, som træffer en afgørelse, der er bindende for de lokale parter. Såfremt organisationerne ikke kan opnå enighed om udpegning af den teknisk sagkyndige, udpeges denne af Arbejdsretten. Stk.3. Beregning af løn Ved sin ansættelse skal den enkelte medarbejder skriftligt have oplyst, hvor ledes den enkeltes løn beregnes. Det samme gælder ved senere ændringer i lønberegningen. Oplysningen kan ske i form af lønspecifikationen jf. 6. Stk. 4. Mindstebetaling Medarbejderne er sikret en gennemsnitlig mindstebetaling pr. time på kr. 86,00 alle dage.

11 Med virkning fra den uge hvori 1. marts 2003 falder forhøjes beløbet med kr. 2,50 til kr. 88,50. Indtjeningen beregnes over en 14-dages periode. Stk. 5. Genetillæg For arbejde, der udføres i tidsrummet kl , skal der ud over rute grundbeløbet sikres et genetillæg pr. time jf. 4, stk. 1, på kr. 18,00. For abonnementsomdeling af morgenaviser, der fortsætter ud over kl. 6.00, forudsættes dette tillæg dog betalt til afslutning af natomdelingen. For arbejde, der udføres på søn og helligdage, skal der ud over rutegrundbeløbet sikres et genetillæg pr. time, jf. 4, stk. 1, på kr. 17,00. Note: Medarbejdere, der ved udlægningen af distributionen til selvstændige distributører, var ansat som omdelere, og som ved iværksættelse af den lovlige strejke den 14. juni 2002 fortsat var ansat som omdelere, modtager vintertillæg på kr. 11,22 pr. time i perioderne 1. november marts 2003 og 1. oktober januar 2004, hvorefter vintertillægget bortfalder endegyldigt. Stk. 6. Abonnementsmedhjælpere Såfremt der i virksomheden er ansat abonnementsmedhjælpere, betales timeløn, jf. 3, stk. 3, 4 og 5 samt genetillæg som anført i 4, stk. 5 og et aftællertillæg på kr. 6,00 pr. time. Medarbejdere, der ved udlægningen af distributionen til selvstændige distributører, var ansat som abonnementsmedhjælpere, og som ved iværksættelse af den lovlige strejke den 14. juni 2002 fortsat var ansat som abonnementsmedhjælpere, modtager fra den ny overenskomsts ikrafttræden pr. 16. september 2002 et personligt tillæg, som sikrer, at deres samlede løn opretholdes. Stk. 7. Ventetid Såfremt en medarbejder uden egen skyld påføres ventetid, betales medarbejderen med timelønssatsen, jf. stk. 1 og stk. 5, i ventetiden. Betaling ydes pr. påbegyndt kvarter. Udbetaling forudsætter, at medarbejderen afventer avisernes fremkomst i op til en time og derefter går minimum en tur, såfremt aviserne er kommet. Ventepengene forhøjes med 25%, såfremt medarbejderen går sine egne ture, inkl. evt. særomdelinger.

12 Det kan dog ikke gøres til en forudsætning for udbetaling af ventepenge, at arbejdet strækker sig ud over sædvanligt sluttidspunkt for den pågældende dag, såfremt medarbejderen har skyldig grund til ikke at påtage sig arbejde ud over sædvanlig sluttidspunkt den pågældende dag. Der kan lokalt indgås aftaler om anden form for honorering af ventetid. Stk. 8. Særomdeling ved forsinkelser I tilfælde, hvor medarbejderen pga. forsinkelser efter ledelsens anvisning gennemfører en omdeling med en del af aviserne eller med ufuldstændige aviser, er medarbejderen forpligtet til at foretage en særomdeling af de manglende aviser (avisdele). Betaling for det ekstra arbejde, som særomdeling medfører, består af rutegrundbeløb og genetillæg, jf. stk. 1 og stk. 5 samt af de lønelementer, der er nævnt i noten til 4, stk. 1. Rutegrundbeløbet fastsættes af virksomheden ud fra det af denne vurderede tidsforbrug til omdeling af det konkrete antal aviser og magasiner. Stk. 9. Kørsel Pålægges en medarbejder i enkeltstående ekstraordinære situationer at foretage distribution på en rute, som afstandsmæssigt ligger fjemt fra medarbejderens sædvanlige rute(r), betales for den medgåede transporttid timeløn (rutegrundbeløb og genetillæg) samt kilometergodtgørelse efter statens takster. Andre ordninger kan aftales lokalt. Stk. 10. SH-tillæg For arbejde på hverdage ydes et SH-tillæg på 3% af rutegrundbeløb og nattillæg samt af de lønelementer, der er nævnt i noten til 4, stk. 1. Stk. 11. Andre beregningssystemer Uanset bestemmelserne i denne paragraf kan der på den enkelte virksomhed lokalt aftales andre beregningssystemer, som helt eller delvist afløser disse bestemmelser. Ansættelsesbevis 5. Stk.1. Ansættelsesforholdet skal bekræftes ved ansættelsesbevis jf. lov nr. 385 af 11. maj 1994 med senere ændringer.

13 Stk.2. Hvis en arbejdsgiver ikke overholder reglerne i henhold til lov om ansætteisesbeviser, og forholdet ikke er rettet inden 5 arbejdsdage fra, at DDFF har modtaget forbundets skriftlige påklage, kan arbejdsgiver pålægges at udrede en godtgørelse. Stk. 3. Eventuelle uenigheder vedr. denne bestemmelse afgøres endeligt ved faglig voldgift i henhold til reglerne i Lønudbetaling Stk.1. Lønudbetaling finder sted hver 14. dag. Stk.2. Hvis lønudbetaling ikke kan finde sted på det for virksomheden sædvanlige tidspunkt, f.eks. fordi lønudbetalingsdagen falder på en helligdag, skal lønudbetaling finde sted tidligst muligt herefter, og medarbejderne skal orienteres herom senest samtidig med forudgående lønudbetaling. Stk.3. Lønspecifikation, der indeholder alle relevante oplysninger, udleveres personligt til medarbejderen eller fremsendes til medarbejderens privatadresse. Opsigelsesvarsel Stk Anciennitet Medarbejder Arbejdsgiver 0-1år 1 uge 2 uger 1-5år 2 uger 5 uger

14 Stk.2. Opsigelsesvarslet bortfalder: Ved arbejdsledighed som følge af andre arbejderes arbejdsstandsning Ved indtræden af maskinstandsning, materialemangel og anden force majeure, som standser driften helt eller delvis. Stk.3. Ved beregning af anciennitet medregnes al ansættelse hos den samme distributør, når perioderne mellem ansættelsesforholdene ikke overstiger 6 måneder. Ancienniteten afbrydes ikke i forbindelse med graviditet og barsel, værnepligt og sygdom. Sygdomstilfælde m.v. 8. Stk.1. I sygdoms og ulykkestilfælde gælder reglerne i lovbkg. nr. 147 af 2. marts 2001 om dagpenge ved sygdom eller fødsel med senere ændringer. Stk.2. Arbejdsgiveren betaler løn under sygdom til ansatte, der har været uafbrudt beskæftiget i den pågældende virksomhed i mindst 9 måneder. Den ansatte skal opfylde betingelserne for ret til sygedagpenge fra arbejdsgiveren i medfør af sygedagpengelovens regler. Stk.3. Sygeløn til ansatte ydes af arbejdsgiveren i indtil 21 dage regnet fra 1. hele fraværsdag. Ved tilbagefald på grund af samme sygdom inden for 14 kalenderdage fra og med 1. arbejdsdag efter den foregående fraværsperiodes udløb regnes arbejdsgiverens betalingsperiode fra 1. fraværsdag i den første fraværsperiode. Stk. 4. Sygelønnen består af det berettigede sygedagpengebeløb suppleret til vedkommendes gennemsnitlig timeløn i den foregående lønningsperiode, dog

15 max. kr. 105,00 pr. time i højst 37 timer om ugen. Note: For medarbejdere, der har mere end 37 løntimer om ugen, ydes kompensation for disse timer ved sygdom med den offentlige timesats for sygedagpenge.

16 Stk. 5. Hvor der er indgået en aftale i henhold til sygedagpengelovens 28, betaler arbejdsgiveren alene sygedagpenge i henhold til regler herom i sygedag. pengeloven, medmindre fraværet skyldes anden sygdom end den, som ligger til grund for 28-aftalen. Barsel og adoption 9. Kvinder med 9 måneders anciennitet på fødselstidspunktet får sygeløn i 14 uger under barsel/adoption, dog max. kr. 105,00 pr. time. Beløbet indeholder den ved lovgivningen fastsatte maksimale dagpengesats. Mænd med 9 måneders anciennitet på fødselstidspunktet får løn i 2 uger under fædreorlov, dog max. kr. 105,00 pr. time. Beløbet indeholder den ved lovgivningen fastsatte maksimale dagpengesats. Frihed ved barns/børns sygdom 10. Til medarbejderne indrømmes der frihed, når dette er nødvendigt af hensyn til pasning af medarbejderens syge hjemmeværende barn/børn under 15 år. Denne frihed omfatter kun den ene af barnets forældre og alene barnets første sygedag. Der ydes betaling som ved medarbejderens egen sygdom for denne dag under forudsætning af, at den af virksomheden krævede dokumentation foreligger. Ferie og feriegodtgørelse 11. Ferie og feriegodtgørelse ydes i henhold til Lov nr. 396 af 31. maj 2000 med senere ændringer. Feriegodtgørelsen andrager 12,5 %, og der optjenes ret til 2,08 dages ferie for hver måneds beskæftigelse ved 5-dages arbejdsuge (svarende til 2,5 dage ved 6-dages arbejdsuge). Medarbejderne er omfattet af DDFF's feriekort og garantiordning.

17

18 12. Feriefridage Stk.1. Medarbejderne har, efter 9 måneders uafbrudt beskæftigelse i virksomheden, ret til feriefridage. Stk. 2. Den enkelte medarbejder har i hvert ferie år ret til et antal feriefridage, svarende til en fuld normal arbejdsuge for den pågældende, dog max. 37 timer fordelt på max. 6 dage. Feriefridagene omregnes til og afvikles som timer indenfor ferieåret. Feriefridagene betales som ved sygdom. Den individuelle ugentlige sygeløn beregnet på den forudgående lønningsperiodes arbejdsdage udgør beregningsgrundlaget for de 37 timer. Feriefridagene placeres efter samme regler som restferie, jf. ferielovens bestemmelser. Stk.3. Holdes feriefridagene ikke inden ferieårets udløb, kan medarbejderen inden 3 uger rejse krav om kompensation, svarende til løn under sygdom pr. ubrugt feriefridag, hvorefter kompensationen udbetales i forbindelse med den næstfølgende lønudbetaling. Stk. 4. Der kan uanset jobskifte kun holdes feriefridage svarende til 1 arbejdsuge. Pension 13. Stk.1. Medarbejderne omfattes af en arbejdsmarkedspensionsordning, der forvaltes gennem Grafisk Pension. Stk.2. Pensionsbidraget udgør i alt 3,9% af den A-skattepligtige lønindkomst.

19

20 Pr. 1. juli 2002 stiger bidraget til 5,1 %. Pr. 1. juli 2003 stiger bidraget til 6,3%. Medarbejderen betaler 1/3 og arbejdsgiveren betaler 2/3. Medarbejderbidraget tilbageholdes ved lønudbetalingen og anvises af arbejdsgiveren til Grafisk Pension. Stk.3. Pensionsordningen omfatter medarbejdere, der ifølge ansættelsesbevis er ansat til mere end 20 timers arbejde om ugen, hvis de er fyldt 22 år og har været ansat i virksomheden i sammenlagt mindst 1443 timer indenfor 3 år. Stk. 4. Pensionsordningen omfatter endvidere medarbejdere, der er fyldt 22 år, hvis de kan dokumentere, at de i forvejen er omfattet af en arbejdsmarkedspensionsordning. Det forudsætter dog, at kriteriet i stk. 3 om 20 timers arbejde pr. uge er opfyldt. Pensionsindbetaling finder i så fald sted fra det tidspunkt, hvor alle betingelsene i stk. 4. er opfyldt. Stk.5. Lovbekendtgørelse m. 5 af 4. januar 2001 om ATP med senere ændringer er gældende. Tillids og sikkerhedsrepræsentanter 14. Stk. 1. Hvor vælges tillidsrepræsentant I enhver virksomhed udvælger de under overenskomsten beskæftigede med arbejdere af deres midte en medarbejder til at være tillidsrepræsentant over for ledelsen eller dennes repræsentant. I virksomheder med fem medarbejdere eller derunder vælges dog ingen tillidsrepræsentant, medmindre begge parter ønsker det. I virksomheder med 60 medarbejdere og derover kan der vælges yderligere 1 tillidsrepræsentant. Vælges mere end en tillidsrepræsentant, vælger disse af deres midte en fællestillidsrepræsentant. Stk. 2. Hvem kan vælges til tillidsrepræsentant Tillidsrepræsentanten skal vælges blandt de anerkendt dygtige medarbejdere, der har arbejdet mindst 9 måneder i den pågældende virksomhed. Hvor sådanne

21 ikke findes i et antal af mindst fem, suppleres dette tal blandt de medarbejdere, der har arbejdet der længst. Stk. 3. Valg af tillidsrepræsentant Valget af tillidsrepræsentant foretages ved skriftlig afstemning af og blandt de medarbejdere, der på det tidspunkt, valget foregår, er beskæftiget under overenskomsten i virksomheden. Valget betragtes kun som gyldigt, når flere end en tredjedel af medarbejderne har stemt for vedkommende. Valget er i øvrigt ikke gyldigt, før det er blevet godkendt af forbundene og meddelt Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisation. Dog indtræder tillidsrepræsentantbeskyttelsen, når valget har fundet sted under forudsætning af, at virksomheden senest 2 dage efter valget modtager skriftlig meddelelse om, hvem der er valgt. Hvis denne skriftlige meddelelse modtages senere, indtræder tillidsrepræsentantbeskyttelse først ved modtagelsen af den skriftlige meddelelse. Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisation er dog berettiget til senest 14 dage efter modtagelse af forbundets meddelelse om valget at gø re indsigelse mod valget over for forbundet. En sådan indsigelse skal behandles i henhold til 17 Regler for behandling af faglig strid. Forbundene giver tilsagn om, at arbejdere, der vælges til tillidsrepræsentanter, og som ikke forud for valget har gennemgået fornødne kurser for tillidsrepræsentanter, hurtigst muligt efter valget har fundet sted gennemgår en sådan uddannelse. Fra Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisations side giver man tilsagn om at medvirke til, at den nyvalgte tillidsrepræsentant får den fornødne frihed. Efter aftale med arbejdsgiveren kan der gives tillidsrepræsentanten den nødvendige frihed til at deltage i yderligere relevante kurser for tillidsrepræsentanter. Stk. 4. Suppleant for tillidsrepræsentant I virksomheder, hvor der kun er valgt en tillidsrepræsentant, kan der vælges en suppleant for tillidsrepræsentanten. Stedfortræderen skal for at kunne vælges opfylde betingelserne i stk. 2. En sådan valgt suppleant kan fungere som tillidsrepræsentant, hvor tillidsrepræsentanten er fraværende på grund af sygdom, ferie, deltagelse i kursus eller lignende, og suppleanten har i den periode, hvor han således fungerer som tillidsrepræsentant, den samme beskyttelse som den valgte tillidsrepræsentant.

22 Stk. 5. Samarbejde Det er tillidsrepræsentantens såvel som arbejdsgiverens og dennes repræsentants pligt at gøre deres bedste for at vedligeholde og fremme et godt og roligt samarbejde på arbejdsstedet. Stk. 6. Klager og henstillinger Tillidsrepræsentanten repræsenterer de medarbejdere, der udgør valggrundlaget, og når en eller flere af tillidsrepræsentantens kolleger ønsker det, kan tillidsrepræsentanten forebringe deres forslag, henstillinger og klager for ledelsen. Opnås der ikke ved tillidsrepræsentantens henvendelse til ledelsen en tilfredsstillende ordning, kan tillidsrepræsentanten frit anmode sin organisation om at tage sig af sagen, men arbejdet skal fortsætte uforstyrret, afventende organisationernes behandling af sagen. Stk. 7. Funktion i arbejdstiden Tillidsrepræsentantens udførelse af sine hverv skal ske på en sådan måde, at det er til mindst mulig gene for vedkommendes produktive arbejde. Dersom det er nødvendigt, at vedkommende for at opfylde sine forpligtelser som tillidsrepræsentant på virksomheden må forlade sit arbejde i arbejdstiden, skal vedkommende forud herfor træffe aftale med arbejdsgiveren eller dennes repræsentant. Arbejdsgiveren respekterer, at tillidsrepræsentanten skal have den fornødne tid til at udføre sine funktioner i henhold til overenskomsten. Stk. 8. Aflønning Hvis en aftale i henhold til stk. 7, 2. punkt, er truffet, eller hvis der på ledelsens foranledning i øvrigt lægges beslag på tillidsrepræsentanten i arbejdstiden i spørgsmål, som angår virksomheden og medarbejderne, skal vedkommende for den tid, der medgår hertil, aflønnes med sit faktiske løntab for den pågældende tid. Ved møder uden for arbejdstiden betales som ved deltagelse i samarbejdsudvalgsmøder, såfremt der ikke har været lidt et løntab som følge af hans funktion. Stk. 9. Afskedigelse af tillidsrepræsentant En tillidsrepræsentants afskedigelse skal begrundes i tvingende årsager, og ledelsen har pligt til at give vedkommende et opsigelsesvarsel på i alt 5 måneder Såfremt en tillidsrepræsentant har fungeret som sådan i en sammenhængende periode på mindst 5 år, har vedkommende dog krav på 6 måneders varsel. Er afskedigelsen begrundet i arbejdsmangel, bortfalder varselspligten i henhold til denne bestemmelses 1.punkt, men tillidsrepræsentanten har i sådanne tilfælde krav på 8 ugers opsigelsesvarsel, medmindre vedkommende har krav på længere varsel i henhold til 7 Opsigelsesvarsel.

23 Stk.10. Fremgangsmåde ved afskedigelse Hvis en arbejdsgiver finder, at der foreligger tvingende årsager efter stk. 9, 1.punkt, til at opsige en tillidsrepræsentant, der er valgt efter reglerne i stk. 1-3, skal han rette henvendelse til Danske Dagblades Forenings Forhandlings organisation, der derefter kan rejse spørgsmålet i henhold til reglerne for behandling af faglig strid. Mæglingsmødet skal i så fald afholdes senest 7 kalenderdage efter mæglingsbegæringens fremkomst, og den fagretlige behandling skal i øvrigt fremmes mest muligt. Når en tillidsrepræsentant er valgt i henhold til nærværende paragrafs stk. 2 og 3, kan hans arbejdsforhold i varselsperioden ikke afbrydes, før hans organisation har fået lejlighed til at prøve afskedigelsens berettigelse ved fagretlig behandling. Fastslås det ved den fagretlige behandling, at der foreligger tvingende årsager til afskedigelse af tillidsrepræsentanten, betragtes opsigelsesvarslet som afgivet ved tidspunktet for mæglingsmødets afholdelse. Stk. 11. Efterbeskyttelse En medarbejder, der ophører med at være tillidsrepræsentant efter at have virket som sådan i mindst 1 år, og som fortsat beskæftiges i virksomheden, har inden for 1 år efter fratræden som tillidsrepræsentant ved afskedigelse fra virksomheden krav på 6 ugers opsigelsesvarsel ud over varslet i henhold til 7. Denne regel gælder alene fratrådte tillidsrepræsentanter. Stk. 12. Sikkerhedsrepræsentanter og medarbejdervalgte bestyreisesmedlemmer For sikkerhedsrepræsentanter gælder samme valg-, aflønnings og afskedigelsesregler som for tillidsrepræsentanter. Herudover henvises i øvrigt til lov m. 681 af 23. december 1975, lov om arbejdsmiljø med tilhørende bekendtgørelser. For medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer og suppleanter for disse gælder samme afskedigelsesregler som for tillidsrepræsentanter. Uddannelsesfond 15. Til DA/LO uddannelsesfonden betales fra arbejdsgiverside det mellem hovedorganisationerne fastsatte beløb, p.t. kr. 0,25 pr. præsteret arbejdstime. Beløbet opkræves i henhold til hovedorganisationernes bestemmelse.

24 16. Efteruddannelse I den enkelte virksomhed fastsættes fra den 1. januar 2003 en uges efteruddannelse for hver distribuerede aviser om året til afvikling indenfor det følgende kalenderår. Planlagte kursusuger kan efter aftale overføres til næste kalenderår. Hvorledes den således opnåede pulje af efteruddannelsestid kan anvendes til gavn for medarbejdere omfattet af overenskomsten og afpasset efter forholdene i virksomheden, aftales mellem ledelse og tillidsrepræsentant, idet der ved anvendelse af ekstern kursusaktivitet fortrinsvist skal benyttes offentlig støttede kurser, hvor refusionen tilfalder virksomheden. Lønkompensation til medarbejderen ydes af de seneste 12 ugers gennemsnitlige personlige indtjening. I øvrigt henvises til det mellem organisationerne nedsatte uddannelsesudvalg for ufaglærte, jf. protokollat om uddannelsesudvalg. 17. Regler for behandling af faglig strid Stk.1. Undertegnede organisationer er enige om, at enhver uenighed af faglig karakter bør søges løst ved mægling, eventuelt ved voldgift, efter nedenstående regler. Mægling skal i alle tilfælde foretages, såfremt en af parterne forlanger det. Stk. 2. Ved mæglingsmødet er begge organisationer repræsenteret. Stk. 3. Mæglingsmøde afholdes hurtigst muligt og senest 21 kalenderdage efter, at den modstående organisation har modtaget begæring om mægling. Er sagen af hastende karakter, skal dette anføres i begæringen, og mæglingsmødet skal da afholdes senest på 7. kalenderdag efter begæringens modtageise.

25 Mæglingen foretages så vidt muligt på stedet, hvor uenigheden er opstået. Der udarbejdes et referat over forhandlingsresultatet, som underskrives med bindende virkning for de parter og organisationer, som sagen vedrører. Stk. 4. Opnås der ikke ved mægling en løsning af uoverensstemmelsen, kan organisationsrepræsentanterne kræve sagen henvist til videre behandling mellemorganisationerne. Forhandlingerne mellem organisationerne skal tage deres begyndelse inden for de samme tidsfrister, som er nævnt i stk. 3. Stk. 5. Lykkes det ikke på denne måde at opnå enighed, skal sagen, for så vidt den angår forståelsen af en mellem organisationerne bestående overenskomst, forelægges en voldgiftsret til afgørelse, hvis en af organisationerne forlanger det. Den organisation, der ønsker sagen videreført, skal inden 14 kalenderdage give den modstående organisation skriftlig meddelelse herom. Modsætter en af parterne sig ved at lade sagen afgøre ved voldgift under påberåbelse af, at den foreliggende uoverensstemmelse ikke angår forståelse af en mellem parterne bestående overenskomst, kan hver af parterne gennem sin hovedorganisation (henholdsvis DA og LO) indanke spørgsmålet om nægtelsens berettigelse for Arbejdsretten. Stk.6. Voldgiftsretten skal bestå af fem medlemmer, hvoraf to vælges af forbundene og to af Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisation samt en opmand, som vælges af organisationerne. Såfremt der ikke opnås enighed om valget, anmodes Arbejdsretten om at udpege opmanden. Stk.7. Voldgiftsretten skal træde sammen hurtigst muligt. Klageskrift fremsendes til modparten og til opmanden senest 21 kalenderdage før retsmødet. Klagen vedlægges mødereferater og bilag, der ønskes påberåbt. Svarskrift med tilhørende bilag tilsendes den klagende organisation samt op manden senest 10 kalenderdage før retsmødet. Opmanden fungerer som rettens formand samt leder og deltager i dens forhandlinger. Sagen går efter forhandlingernes afslutning til afgørelse ved simpel stemmeflerhed mellem voldgiftsmændene. Kan stemmeflerhed ikke opnås, afgøres sagen af opmanden.

26 Afgørelsen træffes ved kendelse, der skal være begrundet. Opmandens kendelse skal afsiges snarest. Stk.8. I øvrigt gælder den af hovedorganisationerne senest vedtagne norm for behandling af faglig strid. Hovedaftale 18. Parterne følger Hovedaftalen af 1973 med senere ændringer aftalt mellem Dansk Arbejdsgiver1orening og Landsorganisationen i Danmark. Samarbejdsaftale 19. Som regler for samarbejde følges Samarbejdsaftalen indgået mellem Landsorganisationen i Danmark og Dansk Arbejdsgiverforening. Tiltrædelse til overenskomst 20. Nyindmeldte virksomheder med andre overenskomster, tiltrædelsesoverenskomster eller lokalaftaler bliver omfattet af nærværende overenskomst fra indmeldelsen. 21. Overenskomstens ikrafttrædelse og varighed Denne overenskomst, der træder i kraft 16. september 2002, er bindende for organisationerne indtil den af en af parterne i henhold til de til enhver tid gældende regler opsiges til ophør en 1. marts, dog tidligst 1. marts 2004.

27 Forhandlingerne om overenskomsten afsluttedes torsdag 27. juni 2002 Sign. Henrik Forchhammer Lager & Handelsarbejdernes Forbund Sign. Bente Leck Andersen Kvindeligt Arbejderforbund, Afd. 1 Sign. Henrik Marstrand Oahl Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisation

28 Protokollat om ugentlige fridage Stk. 1. Medarbejdere, der arbejder 6 dage om ugen og som ved denne overenskomsts ikrafttræden den 16. september 2002 har mere end 10 års uafbrudt anciennitet og er fyldt 50 år, kan overfor arbejdsgiveren fremsætte anmodning om færre ugentlige arbejdsdage. En sådan anmodning skal så vidt muligt imødekommes, jf. stk. 3. Stk. 2. Er medarbejderen fyldt 60 år skal anmodningen imødekommes og det skal ske inden 6 måneder, jf. dog stk. 3. Stk. 3. Hvis anmodningen omfatter 2 ugentlige fridage, skal disse så vidt muligt gives i sammenhæng og så vidt muligt i weekenden. Imødekommelsen kan gøres betinget af, at medarbejderens ugentlige fridage ikke omfatter både lørdag og søndag. Stk. 4. Der er ikke ret til lønkompensation. Stk. 5. Parterne er enige om, at der i fællesskab gennemføres en evaluering af effekten af nærværende protokollat inden udløbet af overenskomstperioden den 29. februar 2004.

29 Protokollat om Uddannelsesudvalg Parterne er enige om at nedsætte et paritetisk sammensat udvalg, som skal kortlægge behov for virksomhedsrelevant efteruddannelse for de af overenskomsten omfattede medarbejdere. Parterne er enige om, at udvalget kan indgå i det mellem parterne og med SiD og KAD allerede eksisterende uddannelsesudvalg for ufaglærte, eller eventuelt som et underudvalg hertil. Der deltager op til to personer fra henholdsvis arbejdsgiverside og lønmodtagerside i (under) udvalget. Udvalgets arbejde skal alene tage sigte på uddannelse i relation til distributionsarbejde. Efteruddannelsen skallægge vægt på forhold, der forbedrer kvaliteten i arbejdet for såvel medarbejdere som virksomhed. Efteruddannelsen skal endvidere have det formål at øge arbejdsstyrkens faglige kvalifikationer og tilpasning til den teknologiske udvikling. Dette protokollat er ikke til hinder for, at der indgås aftaler i samarbejdsudvalget vedr. medarbejderkvalificering.

30 Protokollat Vedr. abonnementsomdeling Parterne er enige om, at fra den ny overenskomsts ikrafttræden den 16. september 2002 sker følgende: minuttallet for hver af dagene i uge 38/2002 fra det tidsberegningssystem, der var gældende indtil udlægningen af distributionen til selvstændige distributører, benyttes til at fastsætte tidsforbruget for alle ruter (distrikter) på hver af de syv ugedage De elementer af betydning for tidsforbruget (tilbageførsel, tunge aviser, aviser i 2 dele og selvaftælling), der ikke indgår i minuttallet, skal indgå i fastsættelsen af tidsforbruget efter principperne i 4, stk. 1. Virksomhedens minuttalt for den pågældende uge skal gøres skriftligt tilgængelige for tillidsrepræsentant og medarbejdere. Det tidsberegningssystem, der var gældende indtil udlægningen af distributionen til selvstændige distributører, bortfalder ved den ny overenskomsts ikrafttræden og kan ikke herefter påberåbes i forbindelse med fagretlig behandling om fastsættelse af rutetid mv. I forbindelse med den ny overenskomsts ikrafttræden er parterne enige om at præcisere følgende: Når den enkelte virksomhed ønsker at tilrette tidsforbruget, jf. 4, stk. 1, for enkeltruter (distrikter), skal virksomheden varsle den berørte medarbejder senest 14 dage før ændringen iværksættes og samtidig orientere tillidsrepræsentanten. Den enkelte medarbejder eller tillidsrepræsentanten kan anfægte det fastsatte tidsforbrug, jf. 4, stk. 2. Den enkelte medarbejder kan rette henvendelse til virksomheden med ønske om at få vurderet tidsforbruget, jf. 4, stk. 1, på den/de ruter (distrikter), medarbejderen omdeler. En sådan meddelelse kan eventuelt rettes gennem tillidsrepræsentanten. Opnås der ikke enighed, kan spørgsmålet videreføres i henhold til reglerne i 4, stk. 2. Når den enkelte virksomhed ønsker at foretage omlægninger af rute (distriktsstrukturen), skal tillidsrepræsentanten orienteres, før omlægningen gennemføres. Tillidsrepræsentanten kan kræve en forhandling mellem tillidsrepræsentant og virksomhed om virkningen af de ønskede ændringer i relation til tidsforbruget, jf. 4, stk. 1, for de enkelte ruter (distrikter). En sådan forhandling har opsættende virkning for omlægningen i op til 14 dage. I tilfælde af manglende enighed, kan det fastsatte tidsforbrug for den enkelte rute (distrikt) af medarbejderen eller tillidsrepræsentanten anfægtes, jf. 4, stk. 2. Behandlingen af spørgsmålet i henhold til 4, stk. 2 har dog ingen opsættende virkning for iværksættelsen af omlægningen. Varsling af de enkelte medarbejdere finder sted i henhold til 2, stk. 4.

31 Protokollat Tillidsrepræsentanters arbejde i forbindelse med abonnementsomdeling Parterne er enige om, at tillidsrepræsentanten kan forlade sit arbejde i arbejdstiden, når tillidsrepræsentanten vurderer, at det er nødvendigt for at varetage sin kontakt til medarbejderne om spørgsmål i relation til virksomhedens og medarbejdernes tarv. Det er en forudsætning, at det sker på en sådan måde, at det er til mindst mulig gene for det produktive arbejde, og at det sker efter drøftelse med ledelsen. Aflønning af tillidsrepræsentanten sker i henhold til overenskomstens 14, stk.8. Virksomheden kan vælge at bistå med kommunikationen mellem tillidsrepræsentant og medarbejdere med henblik på at minimere tillidsrepræsentantens brug af produktivarbejdstid. Medarbejdermøder holdes uden for arbejdstiden. Når tillidsrepræsentanten som følge af sin funktion indkaldes til møder udenfor arbejdstiden, har han ret til frihed arbejdsdagen før eller efter. Dette gælder dog ikke ved kortvarige møder, der afholdes i tæt forlængelse af arbejdstiden. Nærværende protokollat, der er indgået i forbindelse med overenskomstens ikrafttræden den 16. september 2002, kan af hver af de to parter, henholdsvis arbejdsgiverorganisationen på den ene side og lønmodtagerorganisationerne under et på den anden side, opsiges med 6 måneders varsel. Forinden en opsigelse kan den part, der påtænker en opsigelse, påtale misbrug af protokollatets bestemmelser overfor den anden part med henblik på at opnå en tilfredsstillende videreførelse uden opsigelse. En sådan forhandling kan ikke resultere i en ændring af protokollatets opsigelsesbestemmelse.

32 I forbindelse med afslutning af overenskomstforhandlingerne den 27. juni 2002 blev der mellem organisationerne desuden indgået aftale om nedsættelse af et arbejdsmiljøudvalg og et udvalg, der har til opgave at undersøge vedholdende rygter om uregelmæssigheder i forhold til skattelovgivningen mv. i forbindelse med omdeling af aviser.

Budoverenskomst for hovedstadsområdet. mellem

Budoverenskomst for hovedstadsområdet. mellem Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund 2010-2012 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens område... 5 2. Arbejdstid...

Læs mere

Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund

Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund 2012-2014 Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Læs mere

I bestemmelsens stk. 2 ændres ordlyden, samt mindstebetalingssatserne for løn og genetillæg, således at det fremgår at:

I bestemmelsens stk. 2 ændres ordlyden, samt mindstebetalingssatserne for løn og genetillæg, således at det fremgår at: Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 20/2010 Løn- og arbejdsforhold 23. april 2010 Overenskomstfornyelse 2010 - Budoverenskomsten for Provinsen Den 9. marts 2010 blev der mellem Fagligt

Læs mere

Overenskomst 2006 2010 for underdistributører

Overenskomst 2006 2010 for underdistributører Overenskomst 2006 2010 for underdistributører der distribuerer aviser i postnumrene under 3000 samt 3460, 3500 og 3520 Denne overenskomst er indgået med AMC Arte Borrekrattet 10, 2800 Lyngby, 31 15 14

Læs mere

Budoverenskomst for hovedstadsområdet. mellem. 3F København

Budoverenskomst for hovedstadsområdet. mellem. 3F København Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F København 2014-2017 Overenskomstparternes kontaktoplysninger: Danske Mediers Arbejdsgiverforening Skindergade 7 1159

Læs mere

De unge bude i provinsen

De unge bude i provinsen De unge bude i provinsen 2017 2020 1 Protokollat vedr. unge bude Parterne har drøftet overenskomstdækning for unge bude og er enige om, at nedenstående bestemmelser og satser er objektivt og rimeligt begrundede

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening Overenskomstforhandlinger 2010 Fagligt Fælles Forbund Budoverenskomsten for Provinsen.

Danske Mediers Arbejdsgiverforening Overenskomstforhandlinger 2010 Fagligt Fælles Forbund Budoverenskomsten for Provinsen. Protokollat Ved afsluttende forhandlinger i Forligsinstitutionens regi har nedenstående parter opnået enighed om de vedhæftede ændringer til den gældende budoverenskomst mellem Fagligt Fælles Forbund og

Læs mere

Budoverenskomst For flyvere - afløsere

Budoverenskomst For flyvere - afløsere Budoverenskomst For flyvere - afløsere Mellem Vognmand A-One multiservice Aps. Langehusvej 14. 1.tv. 2700 Brønshøj. Cvr-nr.: Og 3F Nordsjælland Syd Gydevang 12 3450 Allerød. 1. Overenskomstens område.

Læs mere

Forlig Overenskomsten med 3F blev den 11. marts 2017 fornyet ved et forlig mellem parterne.

Forlig Overenskomsten med 3F blev den 11. marts 2017 fornyet ved et forlig mellem parterne. Orientering nr. 7/2017 Løn og arbejdsforhold 20. april 2017 Overenskomstfornyelse 2017 Budoverenskomst for provinsen Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Orientering nr. 13/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for anlægsledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 2. ANSÆTTELSESBREV... 3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN.... 3 5. UDGÅET... 4 6. TELEFONGODTGØRELSE...

Læs mere

Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F København

Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F København Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F København 2017-2020 Budoverenskomst for hovedstadsområdet mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F København

Læs mere

0K2014 Budoverenskomsten. 3F København

0K2014 Budoverenskomsten. 3F København Ved afsluttende forhandlinger, i forligsinstitutionens regi, har nedenstående parter opnået enighed om de vedhæftede ændringer til den gældende budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Læs mere

OK-20l7 Budoverenskomst mellem DMA-3F

OK-20l7 Budoverenskomst mellem DMA-3F OK-20l7 Ved afsluttende forhandlinger, i forligsinstitutionens regi, har nedenstående parter opnået enighed om de vedhæftede ændringer til den gældende budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Læs mere

Overenskomstfornyelse 2017 Budoverenskomst for hovedstadsområdet 3F København

Overenskomstfornyelse 2017 Budoverenskomst for hovedstadsområdet 3F København Orientering nr. 8/2017 Løn- og arbejdsforhold 20. april 2017 Overenskomstfornyelse 2017 Budoverenskomst for hovedstadsområdet 3F København Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten

Læs mere

Protokollat. fra. forhandling 1. februar i faglig voldgift

Protokollat. fra. forhandling 1. februar i faglig voldgift DOKUMENT NAVN: BLADNAVN: 2005.02.01. nr. 8 Dynastiet Elkjær Distribution STIKORD: PARTER: OPMAND: Lager-, Post- & Servicearbejdernes Forbund for Hans Evald Madsen mod Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisation

Læs mere

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1 OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. april 2001-29. februar 2004 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...

Læs mere

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017 KORT UDDRAG AF L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/3-2014 til 1/3-2017 mellem DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER og HK HANDEL BEMÆRK! Er kun gældende, hvis butikken har overenskomst med HK, eller

Læs mere

Forlig Overenskomsten med 3F blev den 13. marts 2014 fornyet ved et forlig mellem parterne.

Forlig Overenskomsten med 3F blev den 13. marts 2014 fornyet ved et forlig mellem parterne. Orientering nr. 8/2014 Løn og arbejdsforhold 11. april 2014 Overenskomstfornyelse 2014 - Budoverenskomst for provinsen Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

Budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Fagligt Fælles Forbund

Budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Fagligt Fælles Forbund Budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Fagligt Fælles Forbund 2012-2014 Budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Fagligt Fælles Forbund 2012-2014 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde:

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde: Orientering nr. 14/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Overenskomst med Dansk Metalarbejderforbund/Dansk El-Forbund Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i

Læs mere

OVERENSKOMST 1.4.2009 31.3.2010. mellem SAHVA A/S og Danske Bandagister Fraktion af Lønmodtagere.

OVERENSKOMST 1.4.2009 31.3.2010. mellem SAHVA A/S og Danske Bandagister Fraktion af Lønmodtagere. OVERENSKOMST 1.4.2009 31.3.2010 mellem SAHVA A/S og Danske Bandagister Fraktion af Lønmodtagere. 1 Overenskomstens dækningsområde Overenskomsten omfatter bandagistkandidater, autoriserede- bandagister

Læs mere

Overenskomstfornyelse 2012 Den Grafiske Overenskomst HK/Privat

Overenskomstfornyelse 2012 Den Grafiske Overenskomst HK/Privat Orientering nr. 12/2012 Løn og arbejdsforhold 17. april 2012 Overenskomstfornyelse 2012 Den Grafiske Overenskomst HK/Privat Gennemgang af de vigtigste ændringer i Den Grafiske Overenskomst med HK/Privat

Læs mere

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG 3.65.0 2014 /2017 OVERENSKOMST MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG for Brugsforeningen for Als og Sundeved og 3F Sønderborg afdeling MARTS 2014 1 Overenskomstområde Denne overenskomst omfatter al

Læs mere

OVERENSKOMST 3F TRANSPORTGRUPPEN COOP DANMARK A/S

OVERENSKOMST 3F TRANSPORTGRUPPEN COOP DANMARK A/S 3.48.0 OVERENSKOMST mellem 3F TRANSPORTGRUPPEN og COOP DANMARK A/S vedr. løn- og arbejdsforhold for medarbejdere, der er beskæftiget med rengøringsarbejde i Coop's butikker MARTS 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. marts 2004-28. februar 2007 Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår

Læs mere

Overenskomst mellem Djurs Sommerland Og 3F Djursland, HK Djursland-Kronjylland for Helårsansatte. Ansættelsesbrev

Overenskomst mellem Djurs Sommerland Og 3F Djursland, HK Djursland-Kronjylland for Helårsansatte. Ansættelsesbrev Overenskomst mellem Djurs Sommerland Og 3F Djursland, HK Djursland-Kronjylland for Helårsansatte 1 Ansættelsesbrev Stk. 1. Den ansatte skal, før arbejdet påbegyndes, have modtaget et ansættelsesbrev, der

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011 AFTALE Mellem Silkeborg Forsyning A/S og koncernens ansatte indenfor akademikerområdet 23. december 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie - fritid 6 Barsel og

Læs mere

H O V E D A F T A L E. mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og. Denne hovedaftale er afsluttet med bindende virkning for:

H O V E D A F T A L E. mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og. Denne hovedaftale er afsluttet med bindende virkning for: Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Danske Lægestuderende. Denne hovedaftale er afsluttet med bindende virkning for: 1. a. Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Læs mere

Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen

Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen Præambel Parterne er forpligtet til at fremme de bedst mulige uddannelsesvilkår for eleverne, således at praktikperioderne

Læs mere

Budoverenskomst mellem Specialarbejderforbundet i Danmark/ Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark og Danske Dagblades Forenings

Budoverenskomst mellem Specialarbejderforbundet i Danmark/ Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark og Danske Dagblades Forenings Budoverenskomst mellem Specialarbejderforbundet i Danmark/ Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark og Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisation 2004-2007 Budoverenskomst mellem Specialarbejderforbundet

Læs mere

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd Sygeplejeoverenskomst 2010 2012 - Ledere Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd 794650 1 Indhold 1. Overenskomstens område 4 2. Grundløn 4 3. Funktions- og kvalifikationsløn 5 4.

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gælden for de i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds beskæftigede hus- og køkkenhjælpere,

Læs mere

HOVEDAFTALE. mellem. Denne hovedaftale er indgået med bindende virkning for:

HOVEDAFTALE. mellem. Denne hovedaftale er indgået med bindende virkning for: Side 1 HOVEDAFTALE mellem Amtsrådsforeningen og bundet af Offentligt Ansatte, Specialarbejderforbundet i Danmark og Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark vedrørende overenskomstansatte medarbejdere Denne

Læs mere

VIKAROVERENSKOMSTEN HTS-A. Specialarbejderforbundet i Danmark (nu 3F)

VIKAROVERENSKOMSTEN HTS-A. Specialarbejderforbundet i Danmark (nu 3F) VIKAROVERENSKOMSTEN mellem HTS-A og Specialarbejderforbundet i Danmark (nu 3F) 2005 2007 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Dækningsområde...2 2. Vikarbureauets forpligtelser...2 3. Løn og arbejdstid Overenskomstdækkede

Læs mere

BASISKONTRAKT FAST LØN

BASISKONTRAKT FAST LØN Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten 1.4.2008 31.3.2011 Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten, 2008-2011 1. Overenskomstens område. Nærværende overenskomst omfatter

Læs mere

TRANSPORTGRUPPEN Budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F Fagligt Fælles Forbund, Transportgruppen 2012-2014

TRANSPORTGRUPPEN Budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F Fagligt Fælles Forbund, Transportgruppen 2012-2014 TRANSPORTGRUPPEN Budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F Fagligt Fælles Forbund, Transportgruppen 2012-2014 Budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F Fagligt

Læs mere

Afsnit Tillidsmand. a. Samarbejdet. b. Anmeldelsesskema afsnit 12

Afsnit Tillidsmand. a. Samarbejdet. b. Anmeldelsesskema afsnit 12 Afsnit 12 1. Tillidsmand a. Samarbejdet b. Anmeldelsesskema 68 Tillidsmandsregler Hvor vælges tillidsmand 1. På hver arbejdsplads eller virksomhed med mindst 5 medarbejdere vælger de beskæftigede medarbejdere

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene Dansk Landbrug 1 Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere ansat med kost og logi eller kost

Læs mere

EDGAR MADSEN FISKEEKSPORT & FILETFABRIK A/S

EDGAR MADSEN FISKEEKSPORT & FILETFABRIK A/S EDGAR MADSEN FISKEEKSPORT & FILETFABRIK A/S HVIDE SANDE OVERENSKOMST 2010-2012 Indgået mellem DI Overenskomst II (DSA) og 3F, Ringkøbing-Holmsland 2010 2012 2010 2012 OVERENSKOMST mellem DI Overenskomst

Læs mere

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE LOKALAFTALE mellem EWII og AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE Indhold 1 Gyldighedsområde... 3 2 Løn... 4 3 Pension... 5 4 Arbejdstid... 6 5 Ferie og frihed... 7 6 Barsel... 8 7 Børns sygdom og hospitalsindlæggelse...

Læs mere

Vedr.: Forligsmandens mæglingsforslag af 30. marts 1993.

Vedr.: Forligsmandens mæglingsforslag af 30. marts 1993. 1. april 1993 Cirkulære nr. 623. eb/ai Vedr.: Forligsmandens mæglingsforslag af 30. marts 1993../. Hermed fremsendes det af forligsmanden den 30. marts 1993 fremsatte mæglingsforslag vedrørende overenskomsterne

Læs mere

Fællesoverenskomst for provinsen. mellem. 3F s Transportgruppe

Fællesoverenskomst for provinsen. mellem. 3F s Transportgruppe Fællesoverenskomst for provinsen mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F s Transportgruppe 2014-2017 2 Indholdsfortegnelse 1 Overenskomstens område... 5 2 Arbejdstid... 5 2 a Feriefridage... 5

Læs mere

Hovedaftale mellem ATKINS DANMARK A/S. AC-organisationerne

Hovedaftale mellem ATKINS DANMARK A/S. AC-organisationerne Hovedaftale mellem ATKINS DANMARK A/S og AC-organisationerne Dækningsområde Denne hovedaftale har bindende virkning for 1.AC-organisationerne. Hvorved forstås: a. en organisation, der er medlem af AC og

Læs mere

og Kristelig Fagforening.

og Kristelig Fagforening. Kapitel 1 Indledning 1 Aftalens parter og bindende virkning Stk. 1 Denne aftale er indgået mellem og Kristelig Fagforening og træder i kraft straks, den er underskrevet. Stk. 2 Denne aftale samt aftalerne

Læs mere

Chauffører OverenskOmst

Chauffører OverenskOmst Chauffører OverenskOmst 2010 2012 gældende for kørselslederfunktioner i Arriva Skandinavien A/S Aalborg Kommune (Aalborg Bybusser) Indgået mellem FOA og Arriva Skandinavien A/S 2010 2012 OVERENSKOMST mellem

Læs mere

Overenskomst mellem FREDBERG & LAURITSEN A/S og Dansk Socialrådgiverforening om løn- og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer

Overenskomst mellem FREDBERG & LAURITSEN A/S og Dansk Socialrådgiverforening om løn- og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer Overenskomst mellem FREDBERG & LAURITSEN A/S og Dansk Socialrådgiverforening om løn- og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer 1 Overenskomstens område Stk. 1 Denne overenskomst omfatter uddannede

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for deltidsansatte i landbruget Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere i landbruget, der ikke er ansat på fuld tid, eller ansatte der

Læs mere

O V E R E N S K O M S T

O V E R E N S K O M S T 2014-2017 O V E R E N S K O M S T mellem J. B. JACOBSEN SEDEN A/S, OST ENGROS HAVEGÅRDSVEJ 8, 5240 ODENSE NØ og FØDEVAREFORBUNDET NNF Indholdsfortegnelse 1 - Arbejdstid... 3 2 - Timeløn... 3 3 - Forskudt

Læs mere

OVERENSKOMST mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2011-12 mellem DANSKE FÆRGER A/S & DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DIS) Gældende fra 1. oktober 2011 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv 2007-2009 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv Følgende overenskomst er indgået mellem Chili foto & arkiv og Dansk Journalistforbund. Overenskomsten dækker de i Chili foto &

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

Ansættelsesbevis for ansatte ved landbruget

Ansættelsesbevis for ansatte ved landbruget Ansættelsesbevis for ansatte ved landbruget Mellem og Arbejdsgiverforeningen KA Det bekræftes hermed, at Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nr.: Mail-adr.: Tlf.: (herefter kaldet medarbejderen ) og Virksomhedens

Læs mere

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 3.60.0 Overenskomst Mellem 3F Transport og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 1 1 Dækningsområde Aftalen omfatter chaufførarbejde og andet forefaldende arbejde udført af voksne arbejdere

Læs mere

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse)

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) MELLEM BILFÆRGERNES REDERIFORENING FOR MOLS-LINIEN A/S OG METAL SØFART OG DANSK EL-FORBUND For ansættelse i reparations-/vedligeholdelsesafdelingen. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave Hotel, restaurant og turistområdet overenskomst mellem Horesta og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse)

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) MELLEM BILFÆRGERNES REDERIFORENING FOR MOLS-LINIEN A/S OG METAL SØFART OG DANSK EL-FORBUND For ansættelse i reparations-/vedligeholdelsesafdelingen. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder:

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: KONTRAKT Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Ansætter hermed: som medarbejder Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: Ansættelsesforholdet indgås på følgende vilkår (alle paragraffer skal

Læs mere

Forhandlingsprotokollat

Forhandlingsprotokollat MA- handlingsprotokollat Nedennævnte parter har i forligsinstitutionens regi indgået aftale fornyelse af overenskst mellem DI Overenskst-II/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening v/di og 3F, Serviceforbundet/Danske

Læs mere

BASISKONTRAKT PROVISION

BASISKONTRAKT PROVISION Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

Fællesoverenskomst for provinsen mellem Fagligt Fælles Forbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Fællesoverenskomst for provinsen mellem Fagligt Fælles Forbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening Fællesoverenskomst for provinsen mellem Fagligt Fælles Forbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening 2007-2010 Fællesoverenskomst for provinsen mellem Fagligt Fælles Forbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt Mellem Virksomhedens navn Adresse Postnummer og by CVR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet virksomheden) og Navn Adresse Postnummer og by CPR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet medarbejderen) indgås

Læs mere

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for STATSANSATTES KARTEL 4666.26 Sekretariatet 20. juni 1991 StK-afskrift HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Hovedaftalens område Denne hovedaftale har bindende

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Lager & Handelsarbejdernes Forbund (nu Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund)

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Lager & Handelsarbejdernes Forbund (nu Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund) Opmandskendelse i Faglig Voldgift Lager & Handelsarbejdernes Forbund (nu Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund) (advokat Evelyn Jørgensen) mod Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisation (nu

Læs mere

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG 3.65.0 2017/2020 OVERENSKOMST MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG for Brugsforeningen for Als og Sundeved og 3F Sønderborg afdeling MARTS 2017 1 Overenskomstområde Denne overenskomst omfatter al

Læs mere

Budoverenskomst. mellem. 3F Fagligt Fælles Forbund

Budoverenskomst. mellem. 3F Fagligt Fælles Forbund Budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F Fagligt Fælles Forbund 2014-2017 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens område... 5 2. Arbejdstid... 5 3. Løn... 5 4. Lønudbetaling...

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift

Opmandskendelse. Faglig Voldgift Opmandskendelse i Faglig Voldgift Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Falk Distribution ApS (advokat Pia Rude Truelsen)

Læs mere

HOVEDAFTALE mellem Post Danmark A/S og AC-organisationerne

HOVEDAFTALE mellem Post Danmark A/S og AC-organisationerne HOVEDAFTALE mellem Post Danmark A/S og AC-organisationerne Denne hovedaftale er indgået mellem Post Danmark A/S og de AC-organisationer, der ved underskrift har tilsluttet sig hovedaftalen. Ved parterne

Læs mere

af 1973 med ændringer pr. 1. marts 1981, 1. marts 1987 og 1. januar 1993.

af 1973 med ændringer pr. 1. marts 1981, 1. marts 1987 og 1. januar 1993. Hovedaftalen af 1973 med ændringer pr. 1. marts 1981, 1. marts 1987 og 1. januar 1993. 1 Da det er ønskeligt, at spørgsmål om løn- og arbejdsvilkår løses gennem afslutning af kollektive overenskomster,

Læs mere

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden)

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

Overenskomst Muskelsvindfonden

Overenskomst Muskelsvindfonden Overenskomst Muskelsvindfonden Mellem Muskelsvindfonden og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende overenskomst vedrørende løn- og arbejdsforhold for de ved Muskelsvindfonden fastansatte journalistiske

Læs mere

Overenskomst mellem Bjørnø Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime afdeling

Overenskomst mellem Bjørnø Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime afdeling Nærværende overenskomst er omfattet af den til enhver gældende Sømandslov og omfatter al sejlads med færgeselskabets skibe. Til brug for lønberegningen er medarbejderen pligtig at aflevere lønbilag så

Læs mere

Overenskomst. Studerende ansat i KL

Overenskomst. Studerende ansat i KL Overenskomst Studerende ansat i KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2013 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2013-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde...

Læs mere

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL > OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde... 3 2. Arbejdstid... 4 3. Løn... 4 4. Grundløn...

Læs mere

Pensionsbetingelser og pension Pr. 1. marts 2011 nedsættes anciennitetskravet fra 9 måneder til 3 måneder.

Pensionsbetingelser og pension Pr. 1. marts 2011 nedsættes anciennitetskravet fra 9 måneder til 3 måneder. Orientering Landsoverenskomsten for kontor og lager Kontor og lageroverenskomstens fornyelse Den 26. marts 2010 er der fremsat mæglingsforslag, hvor kontor og lageroverenskomsten optages med et særskilt

Læs mere

Side 1. Hovedaftale for deltidsbeskæftiget, honoraraflønnede brandpersonale mellem KL og Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk

Side 1. Hovedaftale for deltidsbeskæftiget, honoraraflønnede brandpersonale mellem KL og Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk Side 1 Hovedaftale for deltidsbeskæftiget, honoraraflønnede brandpersonale mellem KL og Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Hvem er omfattet... 3 1. Hvem

Læs mere

Generelle vilkår for butiksfunktionærer i Coop Danmarks butikker

Generelle vilkår for butiksfunktionærer i Coop Danmarks butikker Generelle vilkår for butiksfunktionærer i Coop Danmarks butikker Aftale mellem Coop Danmark A/S og DLO/Butiksfunktionærgruppen (BF) 2017/2020 1 2 1 Indledning Stk. 1. Coop Danmark og BF har indgået nærværende

Læs mere

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 1: Præambel Overenskomsten omfatter redaktionelt

Læs mere

Overenskomst mellem Corell Coaching og Dansk Socialrådgiverforening om løn og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer

Overenskomst mellem Corell Coaching og Dansk Socialrådgiverforening om løn og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer Overenskomst mellem Corell Coaching og Dansk Socialrådgiverforening om løn og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer 1 Overenskomstens område Stk. 1 Denne overenskomst omfatter uddannede socialrådgivere

Læs mere

AFTALE OM UDSTATIONERING

AFTALE OM UDSTATIONERING Standardkontrakt for udstationering Mellem undertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende: AFTALE OM

Læs mere

Hovedaftale mellem KL og Lærernes Centralorganisation (LC) /2011 Side 1

Hovedaftale mellem KL og Lærernes Centralorganisation (LC) /2011 Side 1 Hovedaftale mellem KL og Lærernes Centralorganisation (LC) Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Hvem er omfattet 3 5 1. Hvem er omfattet 3 Kapitel 2. Parternes formål 3 2. Samarbejde og organisationsfrihed

Læs mere

Ansættelsesbevis for ikke-funktionærer

Ansættelsesbevis for ikke-funktionærer Ansættelsesbevis for ikke-funktionærer Mellem og Arbejdsgiverforeningen KA Det bekræftes hermed, at Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nr.: Mail-adr.: Tlf.: (herefter kaldet medarbejderen ) og Virksomhedens

Læs mere

Transportoverenskomst mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F

Transportoverenskomst mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Orientering Transportoverenskomst mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Indgåelse af aftale på Transportoverenskomsten Den 10. marts 2010 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået

Læs mere

Overenskomst mellem Partner Care og Dansk Socialrådgiverforening om løn og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer 2004 2007

Overenskomst mellem Partner Care og Dansk Socialrådgiverforening om løn og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer 2004 2007 Overenskomst mellem Partner Care og Dansk Socialrådgiverforening om løn og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer 2004 2007 1 Overenskomstens område Stk. 1 Denne overenskomst omfatter uddannede socialrådgivere

Læs mere

gældende for virksomheden Det Fælles Udgiverselskab A/S for samtlige af virksomhedens afdelinger og arbejdssteder.

gældende for virksomheden Det Fælles Udgiverselskab A/S for samtlige af virksomhedens afdelinger og arbejdssteder. Protokollat Funktionæroverenskomsten mellem DDFF og er fra 1. januar 2003 gældende for virksomheden Det Fælles Udgiverselskab A/S for samtlige af virksomhedens afdelinger og arbejdssteder. Denne tiltrædelse

Læs mere

LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER

LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER Den Danske Dyrlægeforening Veterinærsygeplejerskernes Fagforening LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER A. Område De anførte bestemmelser gælder for elever, der begynder erhvervsuddannelse

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

Vejledning om udbetaling for G-dage

Vejledning om udbetaling for G-dage Vejledning om udbetaling for G-dage 1. Antal G-dage, satser, betalingsfrist og skattemæssig behandling Antallet af G-dage er tre dage. Satserne for G-dage fremgår af pkt. 8.1 i mappen. Reglerne om, hvornår

Læs mere

Dagbladenes Bureau 6 0.017 20.417 20.817 7 0.187 20.587 20.987 8 0.357 20.757 21.157

Dagbladenes Bureau 6 0.017 20.417 20.817 7 0.187 20.587 20.987 8 0.357 20.757 21.157 Dagbladenes Bureau Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Dagbladenes Bureau og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst om løn- og arbejdsvilkår for journalistiske medarbejdere

Læs mere

Vejledning om ophør af lockout mv. April 2013

Vejledning om ophør af lockout mv. April 2013 Vejledning om ophør af lockout mv. April 2013 Indhold Indhold 1 Vejledning om lockout mv. 2 1.1 Fortrædigelsesklausulen...2 1.2 Udbetaling af løn mv...3 1.3 Anciennitet...4 1.4 Ferie...5 1.5 Fleksjob...5

Læs mere

Overenskomstfornyelse Den Grafiske Overenskomst - HK/Privat

Overenskomstfornyelse Den Grafiske Overenskomst - HK/Privat Orientering nr. 9/2014 Løn og arbejdsforhold 11. april 2014 Overenskomstfornyelse 2014 - Den Grafiske Overenskomst - HK/Privat Mæglingsforslaget er nu vedtaget og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL DANSKE SLAGTERMESTRE Ansættelseskontrakt for medarbejdere inden for HK/HANDEL s område For ansættelsesforholdet gælder overenskomsten mellem DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Undertegnede virksomhed Navn:

Læs mere

- Tina Petersen. 0K2014 Budoverenskomsten i Provinsen DMA - 3F 13-03-2014

- Tina Petersen. 0K2014 Budoverenskomsten i Provinsen DMA - 3F 13-03-2014 DMA - 3F Ved afsluttende forhandlinger, i forligsinstitutionens regi, har nedenstående parter opnået enighed om de vedhæftede ændringer til den gældende budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Læs mere

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Ansættelseskontrakt for medarbejdere inden for HK/HANDEL s område DANSKE SLAGTERMESTRE For ansættelsesforholdet gælder overenskomsten mellem DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Undertegnede virksomhed Navn:

Læs mere

Danske Slagtermestre og 3F Privat Service, Hotel og Restauration

Danske Slagtermestre og 3F Privat Service, Hotel og Restauration DANSKE SLAGTERMESTRE For ansættelsesforholdet gælder den indgåede overenskomst mellem Danske Slagtermestre og 3F Privat Service, Hotel og Restauration Undertegnede virksomhed Navn: CVR. nr. Adresse: Postnummer:

Læs mere

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL)

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL) Om SOCIAL PÆDACOCERNE MU$ICA VILLA OK-2015 Og Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler Socialpædagogernes Landsforbund (SL) MUSIK OG TEATER SUWfFOH Løn- og ansættelsesvilkår for personalet 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening, DMA for Post & Medier ApS (advokat Katja Holbech Mårtensen)

Læs mere

SYGEPLEJE- OVERENSKOMST

SYGEPLEJE- OVERENSKOMST VERENSKOMST SYGEPLEJE- OVERENSKOMST LEDERE 2014 2017 Indgået mellem DI Overenskomst ll (SBA og DSV) og Dansk Sygeplejeråd DI nr. 794650 2014 2017 Sygeplejeoverenskomst 2014 2017 - Ledere Indgået mellem

Læs mere