Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet"

Transkript

1 Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: Fax: Landdistriktsrådet Fagforvaltningen for Teknik og Miljø : Sag nr.: P REFERAT AF 7. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES LANDDISTRIKTSRÅD. Mødetid: Mandag den 14. november 2016 kl Mødested: Jerslev Forsamlingshus, Borgergade 29, 9740 Jerslev J Deltagere: Afbud er markeret med *. Andet fravær er markeret med : Fra Brønderslev Kommune: Formand: Karsten Frederiksen. (Formand for Teknik- og Miljøudvalget). Næstformand: Hildo Rasmussen. (Næstformand for Teknik- og Miljøudvalget). * Margit Chemnitz. (Formand for Fritids- og Kulturudvalget). Bendt Danielsen. (Medlem af Økonomiudvalget). Direktør Lene Faber Afdelingsleder Asger Nielsen, Plan og Miljø. Sekretær: Ole Riemer, Plan og Miljø. Fra Landsbyrådet i Brønderslev Kommune Knud Erik Sørensen Formand Hans Jørgen Melvej Næstformand * Ann-Pia Taagaard Kasserer Helle Pedersen Sekretær Kurt Bering Medlem Anders Peter Jensen Medlem * Aase Baun Medlem Fra LAG Nord Tove Fønss Fra LandboNord Jens Chr. Larsen Gæster fra Frederikshavn Kommune: Anders Andersen Line Søndergaard Schulz Birthe Løgtved Gæster vedr. gårdbutikker Mette Hyldgaard Roussis Jikke Buren Øvrige modtagere af dagsorden og referat: Teknik- og Miljøudvalget Bodil Bjørn, Plan og Miljø Martin Heide, Plan og Miljø Koordinator for Jørgen Larsen Formand i LandBo- og Kødkvægsudvalgene Afdelingsleder, Projektafdelingen Landdistriktskoordinator, Teknik og Miljø Repræsentant for Østervrå LIVA consult Gedergård Butik, Hjallerup F\ \ODR Landdistriktsrådet Ref Side 1/6

2 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation. (Karsten Frederiksen). 2. Godkendelse af dagsorden (Karsten Frederiksen). 3. Gårdbutikker. (Mette H. Roussis samt Jikke Buren). 4. Østervrås erfaringer med landsbypedeller og -planer. (Birthe Løgtved). 5. Frederikshavn Kommunes erfaringer med landsbypedelordningen og med landsbyplaner. (Anders Andersen/Line Søndergaard Schulz). 6. Brønderslev Kommunes foreløbige erfaringer med landsbypedeller. (Lene Faber) 7. Nyt fra Landsbyrådet, herunder om projektet Den steddrevne innovation. 8. Landdistriktsrådets eventuelle medlemsskab af Landdistrikternes Fællesråd. (Lene Faber). 9. Landsbyklynger. (Lene Faber/Karsten Frederiksen). 10. Godkendelse af referat fra sidste møde. (Karsten Frederiksen). 11. Tid og sted for næste møde. 12. Eventuelt. Bilag, som findes på kommunens hjemmeside under Landdistriktsrådet. Ad 3. Vendsyssel Fødevarer. Information fra Landbonord. Ad 3. Småskala fødevareerhverv. Information fra Videncenter for fødevareudvikling Ad 5. Anders Andersen: Frederikshavn Kommunes erfaringer med Landsbypedelordning. Ad 5. Line S. Schulz: Erfaringer med udarbejdelsen af landsbyplaner i Frederikshavn Kommune. Ad 5. Flyer: Din landsby i 2030 (1). Ad 5. Flyer: Din landsby i 2030 (2). Ad 4 og 5: Line Søndergaard Schulz har tilsendt følgende: Alle landsbyplaner mm kan findes på vores hjemmeside i menuen til højre under læs mere : 6af0721e2212&emne=4c7ae e2f-7de a3 Når vi har gjort reklame for projektet har det både været på kommunens hjemmeside og på Distriktsudvalgets nye Facebookside DistriktsDrømme : Her kan der også findes anden relevant inspiration fra og for landdistrikterne, så I er selvfølgelig meget velkomne til at følge siden og like og dele Hvis I har nogle spørgsmål eller andet til landsbyplaner, pedeller og landdistriktsarbejdet siger I endelig bare til, så hjælper vi gerne. God fornøjelse med landdistrikterne i Brønderslev. Ad 7. Dagsorden og deltagerliste for møde den i Thorup Aktivitetshus. Ad 10. Kommuneplanens tidsplan Referat: Ad 1 Velkomst og præsentation. Blev afviklet af Karsten Frederiksen. Ad 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

3 Ad 3. Gårdbutikker Mette H. Roussis fortalte om Vendsyssel Fødevarer, som er en ERFA-gruppe, der koordineres af Landbonord og LIVA Consult. Det drejer sig om kompetenceudvikling af små virksomheder, hvor synlighed er en væsentlig forudsætning for at lykkes. Bredere beskrivelse kan findes i bilaget Vendsyssel Fødevarer på kommunens hjemmeside under Landdistriktsrådet. Øvrige stikord: Der bør skelnes mellem Gårdbutik (struktureret) og stalddørssalg (ustruktureret). Det er en deltidsbeskæftigelse. Der er en momsgrænse ved kr. i omsætning. Der udbydes ofte for få forskellige produkter. Det er nødvendigt at give kunderne en oplevelse og en god historie. Der afprøves ofte mange veje, herunder en del blindgyder Økologerne er dygtigere end de konventionelle landbrug til markedsføring og registrering. Der er ikke så mange gårdbutikker, der er en god forretning. MHR henviste desuden til rapporten Vilkår og udviklingsmuligheder for småskala fødevareerhverv i de danske landdistrikter udgivet af VIFU Videncenter for fødevareudvikling, september Rapporten findes på kommunens hjemmeside under Landdistriktsrådet Jikke Buren fortalte om personlige erfaringer med gedehold og Gedergård Gårdbutik i Ørum (Hjallerup), som hun driver sammen med sin mand Gerrit. Det er den eneste tilbageværende af de 8 gedefarme, der tidligere var i området ved Ørum Mejeri. 300 ud af gårdens 400 geder malkes 2 gange om dagen Der fødes ca kid om året. Mælk sælges til Nordex Food. Slagtning sker i fremmed slagteri, men alt kød kommer retur og sælges fra butikken. Herudover sælges økologisk gedeost fra Esbjerg Der sælges til restauranter, men butikker i Aalborg har sagt nej tak. Meget salg sker efter anbefaling fra andre kunder. Facebook er et godt medie. Fødevarekontrollen hjælper ikke. Den kontrollerer kun. Konsulenter hjælper. Det er nødvendigt at skaffe viden ved egen indsats, og at være meget vedholdende. Karsten Frederiksen takkede for indlæggene og kommenterede: Gårdbutikker er vigtige for turismen, bl.a. som aktivitetsmulighed i dårligt vejr. Det er vigtigt at have et sortiment, som ikke er for smalt. Kommunens byggesagsbehandlere er meget servicemindede, Skiltning: Det er vigtigt at overholde reglerne. I dag har man også andre muligheder ved hjælp af internettet. Kan Landsbyrådet hjælpe med at lave en officiel liste over gårdbutikker? Ad 4 og 5: Erfaringer fra Frederikshavn Kommune vedrørende landsbypedeller. Anders Andersen, Frederikshavn Kommunes Center for Arbejdsmarked fortalte om landsbypedelordningen, som er organiseret i Projekt- og Integrationsafdelingen. De ledsagende plancher findes på Brønderslev Kommunes hjemmeside under Landdistriktsrådet.

4 Ud over oplysningerne i bilaget gav AA bl.a. følgende oplysninger: Nogle borgere på overførselsindkomst arbejder på værksteder og med it. Servicepatruljen vedligeholder egne bygninger og bycyklerne. Derudover renoveres defekte møbler så de kan genanvendes i kommunale kontorer. Nytteindsatsen startede i 2014 efter godkendelse fra det Regionale Arbejdsmarkedsråd med 90 pladser, hvortil kommer 15 pladser i Servicepatruljen. Indsatsen hjælper landsbyer, hvor Vej og Parks indsats er skåret ned pga. besparelser. Indsatsen er en hjælpende hånd til de ofte trætte frivillige Tordenskjolds Soldater i de små samfund. Opgaverne har bestået i forskønnelse og oprydning og andre opgaver, som ikke har været på kommunens budget, og som ikke er tilbagevendende. De må ikke konkurrere med Vej og Park. I 2016 blev ordningen udvidet. Forsøget med landsbypedeller har foreløbig kørt i 5 byer. Der må kun anvendes håndværktøj. Opgaver med maskiner udføres af Vej og Park. Dette håndteres med gensidig hjælpsomhed. Materialer, f.eks. maling, stilles til rådighed af bestilleren. Ordningen er meget efterspurgt. Ordningen er beskrevet på kommunens hjemmeside Teamlederne er professionelle, nogle af dem er ansat som seniorjobbere. Karsten Frederiksen: Der skal omhyggeligt balanceres i feltet af formelle krav for at undgå konkurrenceforvridning i forhold til materielgårdene. AA: Arbejdsmarkedsrådets dispensation anviser betingelserne. KF: Er der kommet knubbede ord? AA: Nej. Knud Erik Sørensen: Det virker stift. AA: Til daglig kører det bare. Teamlederne har styr på det. Ad 4 og 5: Østervrås erfaringer med landsbypedeller. Birthe Løgtved fortalte, at hun er tovholder for landsbypedelordningen i Østervrå. Byen har lavet en prioriteret liste over de ønskede opgaver. Ellers kunne det ikke fungere. Det grønne område er blevet renoveret med dejligt resultat. Der er udført et stort malerarbejde. Mandskabet skal roses meget og behandles godt. Der blev etableret en god og meget nyttig telefonkontakt mellem BL og en af de kvindelige landsbypedeller. Der bør være opgaver til alle slags vejr, så der altid er noget perspektivrigt at tage fat på. Karsten Frederiksen: Det fine samarbejde må også kunne gennemføres i f.eks. Jerslev. Det er vigtigt, at de lokale undgår at optræde som arbejdsgivere. Ad 4 og 5. Frederikshavn Kommunes erfaringer med landsbyplaner Line S. Schulz er landdistriktskoordinator og sekretær for Distriktsudvalget under Center for Teknik og Miljø. Da teknikken drillede, kunne LSS ikke vise sine plancher, men de kan findes på Brønderslev Kommunes hjemmeside under Landdistriktsrådet. Ud over oplysningerne i bilaget fortalte LSS bl.a.:

5 De deltagende landsbyer/landsbyklynger har selv meldt sig, og skal køre projektet videre efter at den kommunalt hjulpne proces er færdig. Det startede i 2014 som pilotprojekt for 2 landsbyer og en landsbyklynge. I 2015 kom 2 nye landsbyer med. I 2016 kom en ny landsbyklynge med. En landsbyplan giver et fælles billede af landsbyens potentialer og resurser. Det er nødvendigt, at borgerne står sammen og vil bidrage aktivt. En landsbyplan er et godt grundlag for at søge yderligere penge fra fonde mm. Tidligere var planlægningen koncentreret om Skagen, Frederikshavn og Sæby. Landsbyplaner giver beboerne: o Stolthed o Ejerskab o Lyst til nye projekter o Lyst til nye netværk Landsbyplaner giver politikerne: o Viden om området o Kendskab til borgerne. Landsbyplaner kan også formidles o Til kommuneplanlæggere o Til ejendomsmæglere, evt. i Pixi-udgave Processen følger et fast skema fra indledende landsbyvandring til offentliggørelse af planen (se bilaget). Planen udarbejdes af borgere og foreninger. Erhvervslivet deltager ikke. Planen skal indeholde 10 indsatser. Planen tilhører landsbyen. Kommunen betaler processen. Kommunen er ikke forpligtet af planen. Ad 4 og 5. Østervrås erfaringer med landsbyplan. Birthe Løgtved fortalte: Det har været en spændende og god proces, som har hjulpet idéerne frem. Tidligere var det ikke så let at få vedtaget og igangsat nye initiativer. De 10 indsatser blev tegnet ind på et mulighedskort. Der blev efterfølgende udvalgt 3 af de 10 emner til gennemførelse. Det meste har byen selv klaret under mottoet Vi bevæger Østervrå Karsten Frederiksen: Hvilke midler har der været stillet til rådighed? LSS: 2 medarbejdere har brugt en del af deres tid i de 3 år, processen har løbet. Noget af tiden har en elev deltaget. Derudover har hver landsby/klynge fået tildelt kr. Der er produceret 2 3 planer pr. år. KF: Vi vil også gerne gøre noget. Hvordan skal vi fokusere? Skal en del af kommunens støtte til Landsbyrådet anvendes til at lave landsbyplaner? Frederikshavn Kommune er fattig lige som vi er! Karsten Frederiksen takkede for hjælpen fra Frederikshavn Kommune og Østervrå.

6 Ad 6. Brønderslev Kommunes foreløbige erfaringer med landsbypedeller. Lene Faber fortalte: Ordningen har hidtil omfattet 4 seniorjobbere og 6 personer i andre ordninger. Fremmødet er som forventet præget af de udfordringer, som flere af deltagerne har i deres liv. Opgavernes karakter er som i Frederikshavn, og det er naturligvis også hos os vigtigt at overholde arbejdsmarkedets regler og undgå konkurrence med de ordinære medarbejdere. Der er mange opgaver uanset vejr og årstid. Hidtil har det været beslægtet med pedelarbejde, men vi modtager også gerne ønsker om hjælp til administrativt arbejde. Knud Erik Sørensen: Det fungerer godt. Ad 7. Nyt fra Landsbyrådet, herunder om projektet Den steddrevne innovation. Hans Jørgen Melvej uddelte dagsordenen for mødet den og oplyste, at tilmeldingen var særdeles god. Der var planlagt 18 workshops. Karsten Frederiksen spurgte, om processen skulle køre videre i Landsbyrådet eller i Landdistriktsrådet. HJM: Vi er i Landsbyrådet nødt til at færdiggøre det, som vi har startet. Ad 8. Landdistriktsrådets eventuelle medlemsskab af Landdistrikternes Fællesråd. Lene Faber oplyste, at sagen vil blive afgjort i Økonomiudvalget. Ad 9. Landsbyklynger. Lene Faber oplyste, at der findes en pulje, som kan søges til støtte for udvikling af landsbyklynger. Vi når ikke at søge i 2016, men vil søge i foråret Ad 10. Godkendelse af referat af sidste møde Blev godkendt. Ad 11. Tid og sted for næste møde. Næste møde afholdes mandag den 30. januar 2017 kl i Gerå Beboerhus. Foreløbige dagsordenpunkter: Beslutninger om landsbyplaner og pedeller Anvendelse af grønne midler i oplandsbyernes centre. Ansøgninger modtages også gerne fra idrætsforeninger og andre hvis de er rettet mod centrene. Ad 11. Eventuelt Karsten Frederiksen pointerede, at der arbejdes med de nedrivningsmidler, der kan skaffes, og at fokus er på oplandsbyernes centre. Med venlig hilsen Ole Riemer Forstkandidat & legepladsinspektør

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca )

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca ) Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 2.12.2015 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 3. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 31.8.2016 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 6. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet. Mødetid: Onsdag den 11. maj 2016 kl Mødested: Havnehuset, Asaa Havn 2, 9340 Asaa

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet. Mødetid: Onsdag den 11. maj 2016 kl Mødested: Havnehuset, Asaa Havn 2, 9340 Asaa Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 12.5.2016 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 5. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

REFERAT FRA LANDSBYRÅDETS 8. MØDE GERAA MEDBORGERHUS MANDAG D. 30. JANUAR

REFERAT FRA LANDSBYRÅDETS 8. MØDE GERAA MEDBORGERHUS MANDAG D. 30. JANUAR REFERAT FRA LANDSBYRÅDETS 8. MØDE GERAA MEDBORGERHUS MANDAG D. 30. JANUAR DAGSORDEN 1. Velkomst og præsentation. (Karsten Frederiksen). 2. Godkendelse af referat fra sidste møde. (Karsten Frederiksen)

Læs mere

18. maj Dato: Lokale: Tidspunkt: 16:00. Kurt Bering. Tove Fønss

18. maj Dato: Lokale: Tidspunkt: 16:00. Kurt Bering. Tove Fønss Landdistriktsrådet Dagsorden Dato: Lokale: Tidspunkt: 18. maj 2017 Stenum Kultur og Forsamlingshus 16:00 Karsten Frederiksenn (C) Hildo Rasmussen (A) Margit Chemnitz (V) Knud-Erik Sørensenn (J) Hans Jørgen

Læs mere

Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune 14. november 2016

Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune 14. november 2016 Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune 14. november 2016 Frederikshavn Kommunes erfaringer med landsbypedelordning Anders Andersen Projekt- og Integrationsafdelingen Projektbeskrivelse Indledning I en

Læs mere

Dagsorden Distriktsudvalget

Dagsorden Distriktsudvalget Dagsorden Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 23-08-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Elling Bannerslundhallen Grundtvigsvej 73 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Miljø, Vand & Natur : 14.8.2014 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 31. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11.

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11. Indkaldelse til Tjur- Tejstgårdens afdelingsbestyrelsesmøde nr. 250 Torsdag den 9. marts 2017 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet. Sendt til: Formand: Svend Aage Larsen (SL) Næstformand: Birgit Elouni (BE)

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD Evalueringsmøde 10/2016 D. 6. december 2016 kl 17.00 Sted: Kultur café Jyske Aas, Slotsgade 2, 9330 Dronninglund REFERAT Liste Navn Status Underskrift FM Frode Thule Jensen Deltog

Læs mere

#split# Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed. Politiker/ Ansat

#split# Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed. Politiker/ Ansat #split# Politiker/ Ansat Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed Politiker Formand Jan Thaibert 9330 Dronninglund Agersted Agersted Kro Politiker Morten Sloth 9330 Dronninglund Agersted Agersted Kro

Læs mere

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET BAGGRUND - TO PRODUKTER FORMÅLET MED PROJEKTET At udvikle et koncept for naturpleje og afsætning af kød produceret på naturarealer Hovedbudskaber: Landmanden

Læs mere

Levende landdistrikter

Levende landdistrikter Levende landdistrikter Landdistriktspolitik Brønderslev-Dronninglund Kommune 2007 Side 1 Indhold Byrådets ønsker for landdistrikterne side 4 Opgavefordeling side 6 Vedtægter for Landsbyrådet side 7 Landdistriktspolitikken

Læs mere

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening).

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening). LANDSBYEN DE 7 SOGNE Kære styregruppe Referat af møde i Styregruppen Onsdag d. 20. maj 2015 kl. 17 på Mødestedet. Til stede var: Nina Andersen, Ernst Overgaard, Benjamin Jensen, Poul Pedersen, Ole Rasmussen,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv

Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 6.11..2007 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT AF FØRSTE MØDE I BRØNDERSLEV

Læs mere

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11.

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11. Indkaldelse til Tjur- Tejstgårdens afdelingsbestyrelsesmøde nr. 245 Torsdag den 13. oktober 2016 kl. 18.30 i bestyrelseslokalet, Sendt til: Formand: Svend Aage Larsen (SL) Næstformand: Birgit Elouni (BE)

Læs mere

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Deltagere: Formand/pårørende, Lene Rasmussen Bestyrelse/pårørende, Sara Skelbæk Bestyrelse/beboer, Karen Marie Tøgersen Bestyrelse/beboer, Birte

Læs mere

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet.

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet. Referat af ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2015 Tirsdag d. 14. april kl 20.00, Tinghuset, Algade 8 i Store Heddinge Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

LEGEPLADS PROJEKTET. Orientering om planer om legeplads ved rensningsanlægget

LEGEPLADS PROJEKTET. Orientering om planer om legeplads ved rensningsanlægget LEGEPLADS PROJEKTET Orientering om planer om legeplads ved rensningsanlægget Status på projektet Projektet jk startet op i Bylaugets navn. Projektgruppen startet op i august 2009. Grunden undersøgt i Region

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Årsmøde 2016 I Landdistrikternes Fællesråd 18.marts kl Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved.

Årsmøde 2016 I Landdistrikternes Fællesråd 18.marts kl Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved. Årsmøde 2016 I Landdistrikternes Fællesråd 18.marts kl. 10.00 15.00 Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved. Landdistrikternes Fællesråd Dagsorden: 09:30 Ankomst, registrering og morgenkaffe 10:00 Landdistrikternes

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Brøndby d. 12.04.09. Referat af: Bestyrelsesmøde tirsdag d. 07.04.09 kl. 18.30 22.00 marts 2009. referat nr. 5.

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Brøndby d. 12.04.09. Referat af: Bestyrelsesmøde tirsdag d. 07.04.09 kl. 18.30 22.00 marts 2009. referat nr. 5. DIRIGENT: Marianne Larsen AD. 1. Fremmødte / Fraværende. Varmemester Claus Kæstel, Freddy Rasmussen, Tina Laursen, Mads Greve, Knud Petersen, Peter Nielsen, David Oszlak, Marianne Larsen og Aase B. Stisen.

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 10. november 2014, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 10. november 2014, kl. 16,30. Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 10. november 2014, kl. 16,30. Side 191/5 I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen, Nils Vinther, Aase Andersen, Arne Olesen, Michael Jørgensen, Henny Rasmussen,

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

Åben dagsorden Landsbyforum

Åben dagsorden Landsbyforum Åben dagsorden Landsbyforum Side 1. Plan & Udvikling Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 22:00 Mødested: Rådhuset lokale 222 Fraværende: Niels Munkbak Andersen,Svenning Christensen,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset

Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset Side 1 Referat Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl. 18.00-20.00 STED: Hjallerup Skole, lærerværelset DELTAGERE Forældrevalgte: Medarbejdere: Mikael Christensen HJ Gitte Olsson FL Henrik H. Mikkelsen

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart April 2019 N Y H E D S B R E V fra Frivilligcenter Middelfart Første kvartal 2019 afrundes så småt og vi kan se tilbage på 3 begivenhedsrige måneder, hvor vi både har afholdt Åbent hus og Fotoudstilling,

Læs mere

Rema 1000, Muslingevej 10, 8250 Egå. Kvickly, Øster Allé 16, 8400 Ebeltoft

Rema 1000, Muslingevej 10, 8250 Egå. Kvickly, Øster Allé 16, 8400 Ebeltoft Midtjylland - Øst Begrundelser Rema 1000, Muslingevej 10, 8250 Egå Generelt mange økologiske varer. Lavt fedtindhold i kød & pålæg. Lokker ikke med usunde varer man skal nærmest lede efter slik & chokolade.

Læs mere

Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: 13 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: 13 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: Beboere 13 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen:

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

Mødested: 3F Ålborg, Søndergade 62, 9000 Ålborg

Mødested: 3F Ålborg, Søndergade 62, 9000 Ålborg Regionsudvalg for Offentlig Ansatte Service- og Rengøringsassistenter Region 1. Mødested: 3F Ålborg, Søndergade 62, 9000 Ålborg Tidspunkt torsdag d. 28. februar 2011 kl. 9.00 Afbud: Anne Lise og Connie

Læs mere

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning Agenda Program Facilitator 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning 9:10-9:30 Introduktion til projektet og de overordnede mål herunder: Vækstpotentiale i erhvervet Specielle forhold

Læs mere

Vendsyssel Friskole/Børnehus Opgaver til Landsbypedellen Sankt Hans 2016 Ældretræf 2016 Facebook projekt

Vendsyssel Friskole/Børnehus Opgaver til Landsbypedellen Sankt Hans 2016 Ældretræf 2016 Facebook projekt Referat fra møde i Mosbjerg - Tolne Landsbyråd mandag den 29. februar 2016 kl. 19.00 i Mosbjerg Sognegård. Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra 11. januar 2016 2. Godkendelse af dagsorden 3. Meddelelser

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl. 12.00 i Domus Medica Til stede: Mogens Hüttel (formand), Lars Bønløkke, Annette Frölich, Jørgen Lassen, Anne Thomassen,

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 6. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 05.04.05 kl. 18.30 21.30

Beslutningsreferat af: Referat nr. 6. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 05.04.05 kl. 18.30 21.30 DIRIGENT: DAVID AD. 1. Fremmødte / Fraværende. Freddy, David, Pia H., Pia K., Mads, Aase. Afbud fra Per N., Niels, Karin, Klaus. Uden afbud fra Per Chr. Bestyrelsen besluttede, at fremover bliver det ikke

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 16. juni 2014, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 16. juni 2014, kl. 16,30. Side 165/6 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 16. juni 2014, kl. 16,30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen, Nils Vinther, Gunnar Sørensen, Hans Jørgen Christensen, Aase Andersen, Arne

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere:

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere: Referat bestyrelsesmøde d. 13/11 2018 kl. 17.00 Deltagere: Anne Rasmussen (leder) John G. Pedersen (formand) Henrik Wiingreen (næstformand/stifter) Maria Koordt (bestyrelsesmedlem) Christina S. Jensen

Læs mere

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet.

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet. Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af møde i Medborgerskabsrådet den 28. oktober 2015 Mødested: Det Gamle Rådhus Mødedato: 28-10-2015 Sendes til: Medborgerskabsrådet Deltagere

Læs mere

#split# 3. Velkomst v. Karsten Frederiksen På næste temamøde i Byrådet præsenteres planen i sin nuværende udformning.

#split# 3. Velkomst v. Karsten Frederiksen På næste temamøde i Byrådet præsenteres planen i sin nuværende udformning. #split# Dagsorden Vedrørende : Referat 02.05.2018 Side: 1/7 Journalnr.: 00.17.00-A30-1-17 Mødedato : 2. maj 2018 kl. 18:00 Kantinen og mødelokale 318 Deltagere : Fraværende : Referent : Lars Bisgaard,

Læs mere

Appetitvækker !VISIONS!SPILLET!

Appetitvækker !VISIONS!SPILLET! Ressourcer 1 fælles spilleplade som facilitator styrer. Helst stor. 1 spilleplade til hver deltager i A4. 32 brikker til stor spilleplade eller 32 kortnåle til A4/A3 på pap. 3 flag 3-5 hoveder - gerne

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere

Per Møller, Jørgen Steengaard, Meike B.Thomsen, Jørn Andersen, Bjarne Krogh-Pedersen, Kennet M. Mortersen, Ole Fauerholt Jensen

Per Møller, Jørgen Steengaard, Meike B.Thomsen, Jørn Andersen, Bjarne Krogh-Pedersen, Kennet M. Mortersen, Ole Fauerholt Jensen Referat Distriktsudvalget 28-08-2014 Dato 28. august 2014 Tid 19:00 Sted Gærum skole, Brønderslevvej 99. NB. Fraværende Stedfortræder Per Møller, Jørgen Steengaard, Meike B.Thomsen, Jørn Andersen, Bjarne

Læs mere

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11.

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11. Indkaldelse til Tjur- Tejstgårdens afdelingsbestyrelsesmøde nr. 248 Torsdag den 12. januar 2017 kl. 18.30 i bestyrelseslokalet. Sendt til: Formand: Svend Aage Larsen (SL) Næstformand: Birgit Elouni (BE)

Læs mere

Referat Kultur- og Fritidsudvalget

Referat Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 10-01-2018 16:00 Mødeafholdelse: mødelokale 027 NB Tilstede: Anders Broholm (V) - formand Asger Mortensen (V) Bjarke Dyhr Lynnerup

Læs mere

Dagsorden. Afbud: Tidspunkt: Sted: Vedrørende: Bjarne Larsen bød velkommen og ønskede tillykke med valget.

Dagsorden. Afbud: Tidspunkt: Sted: Vedrørende: Bjarne Larsen bød velkommen og ønskede tillykke med valget. Dagsorden Deltagere: Afbud: Tidspunkt: Sted: Vedrørende: Hanne Blankensteiner Susanne Kongsaa Bjarne Larsen Ole Lind Larsen Jørgen Storm Per Husted Sørensen Annie Havnsø Thomasen Per Veise Frederique Andersen

Læs mere

Referat nr. 41. Referat fra LVA Seniorklubbens generalforsamling d. 21. oktober 2008, kl på Vitus Bering, Vejlevej 150, 8700 Horsens

Referat nr. 41. Referat fra LVA Seniorklubbens generalforsamling d. 21. oktober 2008, kl på Vitus Bering, Vejlevej 150, 8700 Horsens Referat nr. 41 Referat fra LVA Seniorklubbens generalforsamling d. 21. oktober 2008, kl. 13.00 på Vitus Bering, Vejlevej 150, 8700 Horsens Formanden (Harry) bød velkommen til vores årlige generalforsamling.

Læs mere

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe.

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe. Referat fra offentligt informationsmøde om lokale aktionsgrupper Onsdag d. 30. maj kl. 19 21.30 Bernstorffminde efterskole, Bernstorffminde 4, 5600 Faaborg Ca. 75 deltagere Landdistriktskoordinator Jens

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt.

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde fredag den 2. juni 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 09. februar 2015, kl. 16.30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 09. februar 2015, kl. 16.30. Side 209/7 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 09. februar 2015, kl. 16.30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen Nils Vinther Michael Jørgensen Henny Rasmussen Gunnar Sørensen Hans Jørgen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Tilstede: Henrik, Britta, Heidi, Per, Jenny, Christian og Anja 1. Referat fra sidste møde Godkendt 2. Nye punkter til dagsordenen Bemærkninger til udsendte

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Udvikling Stevns mandag den 11. april 2016 kl. 20:00 22:00 i Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge.

Referat af bestyrelsesmøde i Udvikling Stevns mandag den 11. april 2016 kl. 20:00 22:00 i Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge. Referat af bestyrelsesmøde i Udvikling Stevns mandag den 11. april 2016 kl. 20:00 22:00 i Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge. Til stede: Jens Kierkegaard, Jens Sørensen, Ole Elbæk, Christian Bille

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 14. september 2011, kl. 19.00 Sted: Årre, Årre Kro Deltagere: Fraværende: Troels Sandager, Lene Conradsen, Jesper Christiansen, Hans Peter Nielsen Birthe Skovbjerg Ingrid Sand Jens

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 7/2015 Onsdag d. 2. december 2015 kl 19.00 Knivholt Hovedgaard - Hjørringvej 180-9900 Frederikshavn. REFERAT Afbud: Ivan Leth, Jette Løgsted, Kathrine Jensen, Lars Mellemkjær,

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 29. januar 2014 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Poul-Erik Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Oda Kajgaard Ole Kanstrup

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 20.3.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 33. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 06. April 2016 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Referat af Møllebandens generalforsamling Torsdag, den 09.februar 2017

Referat af Møllebandens generalforsamling Torsdag, den 09.februar 2017 Referat af s generalforsamling Torsdag, den 09.februar 2017 Sted: Remisen, Brande kl.16:30 Deltagere: 86 tilmeldte Dagsordenen jf.vedtægterne: 1.Valg af dirigent 2.Valg af stemmetællere 3.Fremlæggelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Den 10. februar 2010 kl. 19.00-21.00 Stenderup-Krogager Afbud fra: Hans Hostrup, Erling Christensen og Torben Holt Vejen, den 11. februar 2010 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 11. maj 2015, kl. 16.30

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 11. maj 2015, kl. 16.30 Side 1/5 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 11. maj 2015, kl. 16.30 I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen Nils Vinther Michael Jørgensen Henny Rasmussen Gunnar Sørensen Leo Kristensen Aase

Læs mere

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april.

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april. Februar 2008 Fyraftensmøde den 8. April kl. 18.15: Næste BY NIGHT er lige om hjørnet. Kan vi give hinanden gode ideer om temaet Italiensk Aften. Hvad skal der til før vores bydel bliver fyldt med gode

Læs mere

natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub

natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub 4H natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub 4H Sådan starter du en 4H klub Udgivet i 2018 af 4H Agro Food Park 15 8200 Aarhus N 8740 5000 info@ Layout HELDINGgrafiker.dk Find os her: Ny 4H klub At starte

Læs mere

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017 1 Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017 Vi starter som sædvanlig i cafeteriaet til en kop kaffe og et rundstykke, så vi er friske til de forhåbentlig gode og sportlige kampe. Kaffen er klar

Læs mere

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn Referat bestyrelsesmøde nr. 7 Tid Onsdag d. 4.3.2015 kl. 18.15 Sted Til stede Afbud Ej fremmødt Referent et, Aktivitetshuset,, Nyborg Kurt Sorknæs, Erik Sønderskov, Gitte L. Albjerg, Lise-Lotte Jensen,

Læs mere

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Lørdag d. 11.10.03. Beslutningsreferat af: Referat nr. 12. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 07.10.03 kl. 18.30 23.

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Lørdag d. 11.10.03. Beslutningsreferat af: Referat nr. 12. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 07.10.03 kl. 18.30 23. DIRIGENT: ERIK AD. 1 Fremmødte / Fraværende: Forretningsfører Esbern Ott, Varmemester Per Nielsen, Freddy, David, Torben, Pia, Gert, Erik, Aase. Afbud, Roberto. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 11. Godkendt,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: torsdag den 26. oktober 2017 kl Dagsorden godkendt med nye punkter: 5 c Juletræ Ridemandsmølle og 6e MTB bane.

Godthåb Samråd. Dato: torsdag den 26. oktober 2017 kl Dagsorden godkendt med nye punkter: 5 c Juletræ Ridemandsmølle og 6e MTB bane. Referat fra arbejdsgruppemøde: Emne: Arbejdsgruppemøde Dato: torsdag den 26. oktober 2017 kl. 1900-2100 Sted: Deltagere: Fravær med afbud: Sognegården, Godthåb. Medlemmer af Søren, Dorthe, Lone, Poul Erik,

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, torsdag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på Lundebo, Ventemøllevej 30, 4293 Dianalund Indhold Sag nr. 35 Godkendelse af dagsorden (godkendes pr. mail) Sag nr. 36 Besøg af KLAP-konsulent

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Referat af møde nr. 9. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9. Mandag d.10.09.2018 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 10.09.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.14 Egedal Rådhus

Læs mere

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Søndag d. 06.06.04. Beslutningsreferat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.06.04 kl. 18.30 22.

Boligselskabet Brøndbyparken afd. 3. Søndag d. 06.06.04. Beslutningsreferat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.06.04 kl. 18.30 22. DIRIGENT: Pia K. AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Varmemester Per Nielsen, Freddy, Torben, Pea K., Klaus, Pia H., Aase. Afbud fra Arne, David, René. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 6. Rettelse til AD. 4

Læs mere

Onsdag d. 17. januar 2018 kl. 17 i Mødestedet.

Onsdag d. 17. januar 2018 kl. 17 i Mødestedet. Kære Styregruppe Mors d. 8.januar 2018 Hermed Referat.af møde i styregruppen Onsdag d. 17. januar 2018 kl. 17 i Mødestedet. Deltagere: Der var afbud fra Ole Rasmussen og velkomst til Anny Krogh som ny

Læs mere

Mødereferat. Kolding Uddannelsesråd. Emne. Kolding Uddannelsesråd. Mødedato Mødested Møde start/slut. 6. marts 2012 UU, Staldgården 13.00/15.

Mødereferat. Kolding Uddannelsesråd. Emne. Kolding Uddannelsesråd. Mødedato Mødested Møde start/slut. 6. marts 2012 UU, Staldgården 13.00/15. Børne- og Uddannelsesforvaltningen Dato 15. marts 2012 Mødereferat Referent Ulla Lykke Rasmussen Direkte telefon 79 79 19 21 E-mail ulra@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr. Kolding Uddannelsesråd Emne Kolding

Læs mere

Økologiske informationsprojekter

Økologiske informationsprojekter Innovationsloven Økologiske informationsprojekter Direktoratet for FødevareErhverv Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Idégrundlag Har I et ønske om at medvirke til at udbrede kendskabet til

Læs mere

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning Landdistriktspolitik 2015-2018 og handlingsplan 2017-2018 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og at skabe

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Landsbyrådet. Mødedato: 7/3 2011. Mødetidspunkt: 17 20.00 Bestyrelsesmøde. Mødelokale 1, Skørpingvej 7, 9575 Terndrup

REBILD KOMMUNE REFERAT. Landsbyrådet. Mødedato: 7/3 2011. Mødetidspunkt: 17 20.00 Bestyrelsesmøde. Mødelokale 1, Skørpingvej 7, 9575 Terndrup REBILD KOMMUNE REFERAT Landsbyrådet Mødedato: 7/3 2011 Mødetidspunkt: 17 20.00 Bestyrelsesmøde Sted: Mødelokale 1, Skørpingvej 7, 9575 Terndrup Fraværende: afbud fra: Mona og Johnny Dagsorden for Landsbyrådets

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Mie, Niels Jørgen, Bent, Nanna, Anne, Ulla, Lis og Bente. Afbud fra Gustaf. Fraværende: Kirsten og Henrik. Niels Jørgen skal gå kl. ca. 20. Referat fra møde i Vejby

Læs mere

Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl Punkt-indhold Referat Ansvarlig

Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl Punkt-indhold Referat Ansvarlig Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl 19.00 Deltagende klubber: Ølgod, Grindsted, Vesterhede, Bøvl, Fanø, Næsbjerg, Skovlund, Tistrup, Sig/Thorstrup, Oksbøl, Esbjerg, Janderup, Tjæreborg, Årre,

Læs mere

Kålormen og Feldborg Skole

Kålormen og Feldborg Skole Kålormen og Feldborg Skole Emne: Fællesbestyrelsesmøde. Dato og tid: Mandag den 16. august 2010 kl. 19.00 21.30 på skolens lærerværelse Deltagere: Lene Frederiksen, Dorte Madsen, Tina Gylling, Frans Nielsen,

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Referat fra seminaret Seminar om projektets midtvejsevaluering Onsdag den 9. november 2011 blev midtvejsevalueringen af projektet behandlet.

Læs mere