Bo og den trehjulede cykel. Af Kirsten Pakula

Relaterede dokumenter
Aktivitet 2. Lav trolde - lysestager

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig

Sebastian og Skytsånden

Lavet af: Lisbeth Hansen (226248)

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

PERSONLIGE KOMPETENCER

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

/

Indledning. Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge.

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Indholdsfortegnelse. Historie. Motivationshistorier. Aktiviteter. Frem. Tilbage. Hjem

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N Å R

Bamsen Benny. Af Dorte S. Thomsen

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Mange julehilsner Albert

MGP i Sussis klasse.

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Indianer drengen lille Nor

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Vi gør det sammen -6

MEDSKABER. Pædagogisk materiale til forestillinge SKAB fra teater hvid støj sceneproduktion

Emilies sommerferieeventyr 2006

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Jeg er havren. Et samarbejde mellem Kulturværkstedet og Fælleskøkkenets Det Grønne Værksted

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Best Friends Forever! -1

Peters udfrielse af fængslet

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

I Guds hånd -2. I Guds hånd er jeg elsket

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.:

LOVEN. Side 3.. Moses 4. Guds lov 6. Hør mine bud 8. En anden gud 10. En kalv af guld 12. Vreden 16. Bålet 18. De ti bud 20. Ingen kalv af guld 22.

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

11. december Vi laver båd

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Forældre evaluering 2015

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Mølleavisen Maj Hvad var det bedste ved revyen?

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Denne dagbog tilhører Max

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Søvind lå kongens flotte. med hans storslåede. Langt langt, ude i

Heidis dagpleje. Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej Bække Tlf.: hjj-birk@mail.dk. Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Nyhedsbrev fra SFO oktober Sy og filte værksted

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Vinter 2017/ December - Januar - Februar

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job.

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Bamse på klasse-besøg - event for 0. klasse

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Bruger Side Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 14,16-24.

Transkript:

Bo og den trehjulede cykel. Af Kirsten Pakula

Indholdsfortegnelse Bo s trehjulede cykel Aktiviteter Teori

Bo 3 År. Der var en gang en lille dreng, Bo. Hans 2 års fødselsdag nærmede sig og alle glædede sig til at fejer ham med kage og boller. Farfar havde købt en flot rød trehjulet cykel til Bo. Bo blev meget glad for cyklen, og kørte rundt hele dagen, og ringede med den fine klokke så ikke en var i tvivl om, at nu skulle man flytte sig.

Cyklen Bo var meget træt oven på den store dag og hoppede tidlig i seng og faldt hurtig i søvn. Cyklen stod nede for enden af sengen. Pludselig hørte Bo en stemme, han hoppede ud af sengen og opdagede det var cyklen der talte til ham. Bo så meget overrasket på cyklen. Ja, jeg kan også både flyve og køre lige så hurtigt som et lyntog sagde cyklen. Du Bo vil du ikke med en tur ud, og opleve den store verden?

Afrika Bo satte sig op på cyklen og de fløj hen over huse og træer, og kom til Afrika, hvor de så store dyr som løver, næsehorn, og zebraer.

Nordpolen Bo holdte godt ved cyklens håndtag for ikke at falde af. De kom over det kolde Nordpolen med sæler og isbjørne og kæmpe isbjerge der flød i det krystalklare vand.

Havet De fløj videre over de kæmpe blå have med hajer, hvaler og hundrede år gamle havskildpadder.

Børnehaven Bo var træt og de fløj hjem igen, men lovede hinanden endnu flere ture sammen. Den efterfølgende nat kørte de en tur forbi Bo s børnehave der i nattens mørke virkede lidt uhyggelig og forladt, men de kørte nogle ture på børnehavens cykelbane, op og ned gik det i lynets hast.

Motocrossbanen På deres videre tur kom de forbi en motocrossbane, det må vi prøve råbte Bo der sammen med den lille cykel susede vildt rundt i de mange sving. Nej hvor var både Bo og cyklen beskidt. De ilede hjem og begge fik de et bad og Bo gik i seng.

Den ny cykel, Bo blev ældre og det var tid til at få en ny cykel med støttehjul og cykellås, og den gamle trehjulede cykel blev smidt i far s trailer klar til at komme på lossepladsen. Bo så vemodigt på cyklen og tænkte på alle de gode oplevelser, drømme eller ej, han og cyklen havde haft.

Drømme Bo fortalte sin mor om de mange fantastiske ture han og cyklen havde haft. Mor trak på smilebåndet og sagde sikken nogle dejlige drømme du har om natten.

En anden dreng fik den magiske cykel Heldigvis kom en mand forbi og spurgte om han måtte købe cyklen til sin søn, cyklen blev istandsat og malet og mon ikke den nye ejer får mange spændende oplevelser på den magiske cykel.

Aktiviteter Drama Musik Medier Natur Værksted

musik Synge Teori Lave instrumenter

Motivationshistorie 1 Bo og sine venner fra børnehaven vil rigtig gerne spille musik, så vi skal hjælpes ad med at lave nogle trommer og rasle bæger de kan spille på, og lege tampen brænder.

aktivitet 1. Tromme. Vi skal bruge:

Aktivitet 1 Trommestikker: Vi skal bruge: Aviser Tape Man ruller avisen på langs og sætter tape på hele vejen rundt og op og ned på avisen.

aktivitet 1. Raslebæger. Vi skal bruge: Plastik krus Tape Ris Filt Man klipper et stykke filt der passer inden i bunden af det ene krus, putter en håndfuld ris i, sætter et andet krus oven på og taper det sammen.

Instruktion. Alle undtagen 1 har instrumenter, den ene skal gå uden for døren, mens de andre gemmer (tingen). Den der er uden for døren kommer ind, vi spiller højt og lavt så personen kan høre om man er tæt på (højt) eller langt fra (lavt) indtil tingen bliver fundet.

Instrumenter

Motivationshistorie 2 Nu skal i bare høre børn, en dag da Bo var ude at kører en tur på sin tre hjulede cykel kom han forbi nogle børn der legede og sang, en sang han syntes han kendte, kom vi skal synge sangen sammen med Bo.

aktivitet 2 Melodi: Skorstens fejeren gik en tur. Den røde cykel kørte en tur Den røde cykel kørte en tur, kørte en tur Den røde cykel kørte en tur Så kom den til Afrika Så kom den til Afrika, Afrika, Afrika Så kom den til Afrika. Ovs. Vi bruger alle dyrene i sangen.

natur Bage pandekager over bål teori Lave dyr af sten

Motivationshistorie 1 Bo og den trehjulede cykel har været ude at flyve en tur ude i den store verden, og snakkede om på vejen hjem, at de ville prøve at lave de dyr de havde set på deres rejse, ud af sten. Kom vi skal ud i naturen og samle sten.

aktivitet 1 Vi skal på tur i skoven og til stranden og samle sten til vores dyr.

Motivationshistorie 2 Efter køreturen på motocrossbanen hvor vi havde en konkurrence om hvem der kom først i mål efter 5 runder på banen, var alle de kørende deltagel blevet godt trætte og sultne så jeg syntes vi skal lave pandekager og vinderen har bestemt at vi skal have is til vores pandekager.

aktivitet 2 Vi skal lave bål: Hente brænde, lægge det rigtigt, bruge optændingsblokke til at tænde op med. Vi skal bruge en rist til at lægge på bålet hvorpå der kan stå en pande.

Aktivitet 2 Vi laver en pandekagedej: 200g. Mel 1 spsk. Sukker 3 dl. Mælk 3 æg 75g smeltet smør. Pisk det hele sammen og lad det hvile i 30 min. Derefter bages de på en pande.

værksted Lave dyr af trylledej teori Lave invitationer

Motivationshistorie 1 Den dag da Bo fyldte 2 år og havde fået en skinnende flot ny trehjulet cykel af farfar var han blevet så glad at han gerne ville vise den til sine venner fra børnehaven. Bo spurgte sin mor om han ikke måtte holde fødselsdagsfest for sine venner så de kunne komme at se hans flotte cykel, det måtte han selvfølgelig gerne, så vi skal hjælpe Bo og hans mor med at lave invitationerne til fødselsdagsfesten.

aktivitet 1 Vi skal bruge karton, forskellig slags papir i mange farver, lim, sakse, farver til at farve med, så er det kun fantasien der sætter grænsen. Jeg starter med at skære kortene ud i passende størrelse.

Motivationshistorie 2 Bo og den trehjulede cykel havde været på en af deres utallige flyveture for at se alle verdens dyr. På vejen hjem fra turen talte de om hvordan de kunne forevige dyrene de havde set på deres rejse, Bo sagde at man kunne lave dem i trylledej. Det skal vi da også prøve og male dem bagefter når de er blevet bagt og tørret i ovnen, det bliver så sjovt.

Aktivitet 2 2 1 1 1

aktivitet 2 Trylledej / saltdej: 2 dl. Hvedemel 1 dl. Fint salt 1 spsk. Olie 1 dl. Vand. Alle ingredienser blandes, men tilsæt vandet lidt af gangen. Dejen skal være som modellervoks. Lad dejen hvile i 30 min. Lav figurer, brug evt. modellerpinde, strikkepinde,kagerulle, udstikker og andre ting, som du kan forme med. Du kan bage på 2 måder. 1. Bag figurerne 4 timer ved 100 grader eller 2. 1 time ved 50 grader, 1 time ved 75 grader, og 1 time ved 125 grader. Den sidste metode er den bedste. Når man skruer temp. Stille og roligt op, mindsker man risikoen for at dejen sprækker. Når vi skal male dem bruger vi akrylmaling for børn, og pensler i forskellige str.

drama Vendespil med dyre lyde teori ballondans

Motivationshistorie 1 Hej alle børn, velkommen til Bo s fødselsdagsfest jeg er glad for i kunne komme, Bo har glædet sig helt vildt og han vil gerne lege en rigtig sjov leg sammen med jer. Det er en dans der hedder ballondans,( en fødselsdags ballondans) og vi skal have fødselsdagshatte på, så i tager den hat med jeres navn, og tager den på, og nu skal vi alle sammen puste ballonerne op og sætte snor i, så vi kan binde den om benet.

Aktivitet 1 Ballondans: Vi skal bruge. Musik Balloner Snor Fødselsdagshat

Vejledning Ballonerne pustes op og der bindes knude på, så sættes der en snor på ca. 1 m. på hver ballon, den anden ende af snoren bindes om benet. Musikken startes og man danser rundt og prøver at sprænge de andres ballon med den anden fod. Den der har en hel ballon når musikken er slut har vundet.

Motivationshistorie 2 Den pæd. Ass. Helle i Bo s børnehave sagde en dag til alle børnene på blå stue, at de skulle spille vende spil, men på en ny og anderledes måde, kom lad os gå ind i puderummet og lege.

Aktivitet 2 Vendespil med dyrelyde. Vi skal bruge: En masse børn.

Vejledning To børn skal gå uden for døren, mens de andre børn går sammen to og to, og finder på en dyrelyd, børnene blander sig og sætter sig ned på gulvet. De to børn kommer ind igen, og skiftes til at udpege et barn der så siger sin lyd, der udpeges et barn mere der også siger sin lyd, er det så samme lyd er der lavet et stik og barnet må prøve igen, var det ikke den samme lyd går turen over til den anden, og man fortsætter indtil der ikke er flere børn der sidder på gulvet, den der har flest stik har vundet. Man kan gentage legen så alle får lov til at prøve at samle stik.

medier Se film teori Spille vendespil på ipad

Motivationshistorie 1 Bo elsker at komme på besøg i zoologisk have, og se på alle de fantastisk spændende dyr han kender fra sine drømme, som han sammen med den magiske trehjulede cykel rejser rundt i verden og ser. Bo har fået lov til at tage sin yndlings film med i børnehaven i dag, og den vil han rigtig gerne se sammen med jer.

Aktivitet 1 Du skal bruge: Dvd en Løvernes Konge En dvd afspiller Et fjernsyn

Motivationshistorie 2 Bo keder sig utrolig meget en dag han holder fri fra børnehaven, han ved ikke hvad han skal lave, og spørg sin mor om hun har en ide, ja siger mor vi kan lave et vendespil på ipad en, vi kan bruge de billeder vi tog sidste gang vi var i zoologisk have, det syntes Bo kunne være sjovt og spændende. Har i prøvet at spille vendespil på ipad???

Aktivitet 2 Du skal bruge: En ipad Sådan gør du: Lægger billederne over på ipad en. Redigere billederne. Flytte billederne over i en app. der hedder fotospillet. Gå tilbage til menuen. Spil spillet.

Vendespil

teori Drama Musik Medier Natur Værksted

Teori musik Hvorfor er sang og musik godt for børns sproglig udvikling. Sang og musik er leg med ord og lyde der er sproglig udviklende for børn da de får sig et større ordforråd. Allerede når de er små høres tydligt de første pludre lyde, som da da, ba ba og ma ma Barnet leger nu med konsonant vokal lyde og omkring 10 mrd. alderen bliver det til mere kanonisk pludren, der er typisk for det/ de sprog barnet er omgivet af. Det er velkendt og dokumenteret at aktiv arbejde og beskæftigelse med sang og musik aktivere og udvikler hele sanseapparatet og påvirker barnets personlighed, både på det intellektuelle, emotionelle, æstetiske, kreative, sociale,(sproglige) og motoriske område.

Teori natur Hvorfor er naturen godt for børn: Natur er godt for børns udvikling i forhold til at de også udvikler sig på det personlige, sproglige, sociale kompetencer, stimulere motorikken, lige som natur materialer kan bruges til kulturelle udtryksformer. Naturen kan på den måde danne ramme om børns læring inden for de 6 læreplanstemaer, som f.eks. at natur materialer kan bruges til at lave forskellige spændende ting af det vi har fundet i naturen, så som ugleposer, male sten, lave hanskæder af muslingeskaller ovs. Dette er også med til at udvikle børns fantasi og kreativitet.

Teori værksted Hvorfor er fantasi vigtig for børns udvikling: Fantasi er en vigtig evne vi mennesker har til at forstille os noget der ikke findes eller er tilstede lige nu. Man skal have erfaring for at kunne forestille sig noget der ikke findes eller er tilstede lige her og nu. Børns første erfaring er med til at stimulere fantasien, som f.eks. gemme og fange. Det er vigtigt at børn fantasere da fantasien er en nødvendig del af al børns udvikling. Fantasien er vigtig for at børn kan lege hver for sig og sammen. Fantasi kan også være en meget vigtig del af bearbejdelsen af f.eks. sorg og angst hos børn.

Teori værksted (forsat) Fantasi er det grundlæggende vigtigste fundament for al kreativ udfoldelse. Vi kan som pæd. Ass. styrke børns fantasi ved at præsentere dem for forskellige aktiviteter inden for skabende æstetisk virksomhed, som f.eks. tegne, male, lege med trylledej, synge, spille musik ovs.

Teori drama Hvorfor er rollespil vigtig for børns udvikling: Rollespil el. rollelege udspringer af børns fantasi, rollespil går ud på at man fantasere at man er en anden person/dyr/ting inde i en fantasi verden, hvor spillet måske er planlagt, man har forskellige roller i rollespillet, der kan udvikle sig over flere dage. Rollespil kan også udspringe af fri fantasi, og er med til at berige børns liv, og give dem en sjov og indholdsrig hverdag. Rollespil er også med til at styrke børns sproglige udvikling, sociale kompetencer, fællesskab, og inklusion, vi skal alle være med, og vi skal anerkende hinandens kompetencer.

Teori medier Kan børns læring udvikles ved brugen af ipad helt ned til 1års alderen. I dagens Danmark findes der stort set ikke et hjem uden flere fjernsyn, pc'er og ipads. Der er sket en eksplosiv udvikling i den teknologiske verden, og det løber hurtigere og hurtigere end nogensinde før. Det starter hos nogle fam. at barnet helt ned i 6-8 mdr. alderen hvor man anskaffer en ramme fra eks. Fischer Price kan isætte en iphone så den ikke går itu, så kan barnet lege med en app. til dette alderstrin.

Teori medier (forsat) Interessen udvides og udvikles med alderen, og når de ser på forældrenes brug af disse enheder. Det er også samfundets ønske at børn nu og i fremtiden skal blive bedre til at lære nyt, og være mere skabende og tænke innovativt. Så ved at vi i mange dagtilbud bruger ipads og pc er gør at børnene bliver mere eksperimenterende og ivrig efter at lære og samtidig få erfaring i den teknologiske verden igennem legen med eks. ipads og pc er.