Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld

Relaterede dokumenter
Velkomst og fakta om mig/min naturdagpleje

Velkommen til min dagpleje. Fakta om mig hvem er jeg?

BIRTE GRAM TLF

Velkomst og fakta om dagplejen

Velkomst og fakta om dagplejeren

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper.

Velkommen til min dagpleje.

Dagplejer Maria Juel Keested

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

Velkommen til Frisenvold natur dagpleje

Velkommen i idrætsdagpleje hos Mie

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011).

Guldklumperne. Årstidsdagplejer

Guldklumperne. Årstidsdagplejer

< < < Christines dagpleje > > >

Velkommen i Årstidsdagpleje hos Christina Danielsen

Velkommen i Holmegårdens Dagpleje

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Velkommen i Idrætsdagpleje hos. Helle Jensen På. Nøddevænget 3 Asnæs

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej Fårevejle. Tlf: Lidt om os

Velkommen hos: Naturdagplejer Line Esmarch. Brummersvej Fårevejle Telefon:

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Naturpatruljen. en afdeling i Børnehuset Rytterkilden. se under Daginstitution Langmark og Rytterkildens børnehave

Fredensborg Naturdagpleje

Hverdagen i dit barns dagpleje

Velkommen hos motorik- og Idrætsdagplejer. Helle Jensen. Nøddevænget 3 Asnæs

Pædagogiske Læreplaner børnehaven. i Kastanieborgen

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile

Signe s Signe dagpleje

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Hverdagen i dit barns dagpleje

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl Fredag kl

dagplejen pædagogisk læreplan Natur og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Alsidig personlig udvikling Sproglige Krop og bevægelse

Den pædagogiske læreplan

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord Vamdrup Tlf:

Indholdsfortegnelse Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Velkommen til Sabro Dagpleje

Pædagogiske læreplaner: Metoder Tema Mål Alment pædagogisk Særligt pædagogisk

Åparkens Børnehave. Velkommen

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Velkommen i dagpleje hos

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile

Velkommen til Birgits Dagpleje

Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst. Mig og min familie

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr:

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen

Læreplan/udviklingsplan/kompetencehjulet

Vuggestuens lærerplaner

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan

DAG P LE JEN H O S N A N N A Tryghed, omsorg og plads til forskellighed. Velkommen i Dagplejen hos Nanna

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.:

Børnehavens lærerplaner 2016

Vil du arbejde med børn? og have tid til nærvær

Delmål: Børn skal udfordres til sproglig kreativitet og til at udtrykke sig på mange forskellige måder.

Velkommen hos. natur. Mettes dagpleje

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr:

Transkript:

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Jeg hedder Lis, jeg er gift med Ole, vi bor Skovforte 10 Christiansfeld. Vi har en voksen datter Rikke som bor i nærheden sammen med Lasse og deres søn Gustav, som er født 2008. Vi har heste og en lille pony, som Ole passer. Vores hjem er røgfrit, vi er rygere se evt. dagplejens røgpolitik på hjemmesiden. Vi er ude mennesker, holder meget af naturen, derfor bor vi også med skoven som nærmeste nabo, lige bag Christinero og meget tæt på byen. Jeg valgte i 2008 at udskifte mit job som kunderådgiver til jobbet som dagplejer, et jobskifte jeg er meget glad for. Jeg brænder for at have med børn at gøre, og jeg nyder de mange oplevelser hver dag. Jeg er godkendt natur dagplejer og har det grønne flag. I kan læse mere på www.groennespirer.dk Jeg kan tilbyde jer En dagpleje med fokus på udeliv og natur. Det gode børneliv med trivsel i højsæde, samt plads til forskellighed. At jeres barn får opmærksomhed og omsorg. Vi er ude hver dag i alt slags vejr, har gode faciliteter med plads til leg. Vi har drivhus og køkkenhave, hvor dyrkning foregår i børnehøjde. Vi leger også ude når det regner, da vi gerne vil hoppe i vandpytter.

Vi har skoven som nærmeste legeplads og går i den flere gange om ugen. En tur i skoven styrker børnenes motoriske formåen, vi går balance, klatrer, løber og laver mange andre fysiske aktiviteter. Børnene lærer at beherske og praktisere fin og grov motoriske bevægelser og får en fornemmelse af egen krop og tyngdekraft. Børnene styrker samtidig smidighed, balance og muskler. Børnene får indsigt i planter, træer, dyrelivet samt de forskellige årstider. De bruger deres fantasi, og vi leger mange forskellige lege i skoven. Vi samler mange ting til at tage med hjem, kigger efter dyrespor og meget andet. Vi kommer ofte i Christinero, som har mange historier, vi snakker om, ikke mindst de mange skovtrolde der er i anlægget. Vi har i 2011 fået vores helt egne skovtrolde, de er placeret på vores favorit steder i skoven, så vi i hverdagen kan besøge troldene. Vi har god plads i legeværelset indenfor. Vi synger, læser bøger, danser og leger både sammen og selv. I forbindelse med mit arbejde med de pædagogiske læreplaner laver jeg Barnets bog til alle børn. Jeg sætter tegninger, fotos og ting barnet har lavet ind i bogen, og I får en cd med de billeder, som er taget, så I får et minde med fra tiden i dagplejen. Læs evt. mere om de pædagogiske læreplaner på dagplejens hjemmeside.

Hverdagen i min dagpleje Nedenstående er ca. tider, da fleksibilitet er vigtig for mig. Jeg har ikke faste afleveringstidspunkter, men informerer jer gerne, hvis vi skal ud af huset, så I enten kan aflevere, inden vi går, eller der hvor vi har bevæget os hen. 6.45 8.30: Modtagelse af børn og morgenmad til dem der kommer tidligt. 8.30 9.00: Formiddagsmad, vi får brød og frugt, og drikker vand. 9.00 11.15: Vi er udendørs, leger i haven, eller går på opdagelse i naturen. Der findes ikke dårligt vejr, så vi er ude hver dag. 11.15 11.45: Frokost - mest rugbrød, men det kan også være varmt mad og forskelligt grønt, vi drikker mælk til. 11.45 12.00: Vi gør klar til middagssøvn. 12.00 -?: Middagssøvn. 14.45 15.00: Eftermiddagsmad - som består af brød og frugt med vand til. 15.00 16.30: Leg ude eller inde. Jeg bager selv meget af det brød, vi spiser, og jeg har fokus på sund kost, se evt. mere om dagplejens kostpolitik på dagplejens hjemmeside. Når vejret tillader det, spiser vi ude, og vi har ofte madpakker med i skoven. Vi mødes i legestuen en gang om ugen, vi er 5 dagplejere i vores gruppe. Når vi skal til byen, i legestue, på biblioteket, andre ting eller på udflugt, vil vi oftest cykle. Jeg har en lad cykel godkendt til 4 børn, og børnene elsker ture med cyklen. Vores samarbejde om jeres barn For at vi kan udfolde os på alle de måder, vi har lyst til i hverdagen, er det vigtigt, at jeres barn har tøj på, der må blive beskidt, da dette kan ikke undgås, når vi færdes i naturen. Der findes ikke dårligt vejr, hvis påklædningen er rigtig.

I skal huske: Tøj til de forskellige årstider (regntøj, flyverdragt, solhat osv.) Fodtøj til de forskellige årstider (gummistøvler, vinterstøvler, sandaler osv.) Skiftetøj, så der er andet tøj hvis barnet bliver våd, I får en kasse til opbevaring. Bleer, sut, sove bamse osv. Barnevogn med godkendt sele samt dyne og pude, vognen må blive stående hos mig året rundt, jeg tager dyne ind i vinter halvåret. At respektere min åbningstid. Mandag - torsdag 6.30-16.15 Fredag 6.30-15.30 Jeg foretrækker åbenhed, så spørg endelig, hvis der er noget I er i tvivl om eller undrer jer over. I må gerne kontakte mig via sms eller en opringning. Uden for min åbningstid svarer jeg måske ikke lige med det samme, men I vil få svar, når jeg har mulighed for det. Jeg træffes på mobil nr. 30 55 03 04.

Kurser Jeg har deltaget i flere kurser bl.a.: Grundkursus Førstehjælp på jobbet Pædagogiske læreplaner Dokumentation og evaluering af pædagogisk arbejde Samspil og relationer Børns kompetence For tidlig fødte Vision for naturdagplejen I naturdagplejen ønsker vi at give børn viden om naturen og naturfænomener. Vi ønsker at udvikle børns kompetencer ift. bevægelse, sprog og alsidig udvikling. Børnene skal se, føle, lugte og smage naturen. De skal lære at undersøge og erfare naturens luner, dyrelivet og floraen i naturen. De 4 årstider indgår i naturdagplejerens hverdag. Sunde børn giver glade børn. Jeg ser frem til et godt samarbejde.

Vores yndlings legeplads skoven De 6 temaer i pædagogisk læreplaner Personlige kompetencer. Naturoplevelser har betydning for udvikling af personlige, kulturelle samt sociale værdier. En tur i skoven styrker deres motoriske formåen, balance, klatre, kravler, løber og går. Børnene får indsigt i planter og dyrelivet samt de forskellige årstider i skoven. Børnene lærer at omgås skoven med respekt for planter og dyr. Vi snakker frihed og skaber tryghed i skoven. Sociale kompetencer. Vi bruger vores fantasi og leger mange forskellige lege i skoven. Vi har mange oplevelser i fællesskab, samler blomster, blade, bær. Børnene har fokus på spor, dyre spor, et heste spor, en traktor o.l. Under ophold i naturen har børnene gode muligheder for at udfordre sig selv og hinanden, de lærer at tage hensyn og der opstår færre konflikter, når der er plads nok og højt til loftet. De styrker deres kreativitet når de finder noget i skoven vi kan lege med. Sprog. Vi snakker om planter, træer, blomster samt de forskellige årstider, Vi snakker om dyr i skoven og forestiller os dyrelivet i skoven. Krop og bevægelse. Børnene styrker deres motoriske formåen, klatre, kravler under /over, går balance og løber på mange forskellige underlag vej og skovbund, vi laver mange forskellige fysiske aktiviteter, de lærer, at beherske og praktisere fin og grov motoriske bevægelser og får fornemmelse af egen krop og tyngdekraft, de styrker samtidig balance og muskler. Natur og naturfænomener. Børnene udvikler respekt og forståelse for naturen, oplever fortrolighed og glæde ved den, lærer naturen at kende med alle sanser og oplever skoven som kilde til og rum for leg, oplevelser, udforskning og viden, de tilegner sig mange forskellige erfaringer med natur. Når børn færdes ude udvikles deres krop og sanser, deres nysgerrighed og følelsesregister udfordres. Kultur og kulturelle udtryksformer. Vi snakker om hvad vi kan bruge i skoven, til de forskellige højtider. Christinero har mange historier, de kongelige, kogehuset, te huset, kapellet, gravstedet samt hele anlægget med de mange forskellige skovtrolde.