Færdselslære - obligatorisk emne

Relaterede dokumenter
Færdselslære - obligatorisk emne

Færdselslære Fælles Mål

Læseplan for emnet færdselslære

Færdselslære Faghæfte 2019

Færdselslære Læseplan

Læseplan for emnet færdselslære

Færdselslære i Folkeskolen. Camilla Daugaard, Læringskonsulent UVM

Trafikpolitik for Skolefællesskabet, Skals/Ulbjerg

Færdselsrelateret førstehjælp Uddannelsesplan

Obligatoriske emner Slotsparkens Friskole

Tilmelding sker via for AMU-uddannelserne. For de øvrige kurser sker tilmeldingen via skolens hjemmeside

Hornbæk Skole og SFO er

Rutinering i livreddende førstehjælp A. Uddannelsesplan

KURSUS I FØRSTEHJÆLP

Rutinering i livreddende førstehjælp B Uddannelsesplan

Vejledning for emnet færdselslære

Rutinering i livreddende førstehjælp C Uddannelsesplan

HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling

Uddannelsesplan. Færdselsrelateret førstehjælp bil/mc/traktor. Varighed 240 minutter. Maj Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Vedligeholdelse i førstehjælp Uddannelsesplan

Kursuskatalog Førstehjælpskurser

Livreddende førstehjælp. Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp B

Eksamenslektioner - førstehjælpsinstruktør Emne: 1

Trafikpolitik for Fortunaskolen

Trafikpolitik for Esbjerg Ungdomsskole og Studie 10

På vej Retningslinjer til børn, forældre, lærere om, hvordan vi færdes i trafikken rundt om skolen.

Kursuskatalog Førstehjælpskurser

TRAFIK8 EN FÆRDSELSDAG FOR 8. KLASSER

F Ø R S T E H J Æ L P S - K U R S E R 2013

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Maj Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Trafikpolitik for Skals Skole/SFO

Udsigt og indsigt - værdifuld læring...

Trafikken i og omkring skolen De voksne som gode rollemodeller

Situationsøvelse 1. Instruktion til gruppelederen: Bed den tilskadekomne om at lægge sig som vist på tegningen og lad førstehjælperen gå i gang. Vend!

Uddannelsesplan. Samlet uddannelse Færdselsrelateret førstehjælp for unge knallertførere inkl. uddannelsen Førstehjælp ved hjertestop Varighed 8 timer

Korshøjskolens trafikpolitik

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen

Vedligeholdelse i førstehjælp og hjertestarter. Uddannelsesplan. Side 1 af 9

BEREDSKAB JAMMERBUGT. Kursuskatalog

Workshop mål 0. årgang:

Grundkursus i førstehjælp

Medlemsnyt. Efterår 2012 GF-FYN

Trafikpolitik. på Frederiksborg Byskole

Trafikpolitik, Bork Skole

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag!

Fælles Mål Færdselslære. Faghæfte 20

Færdselsrelateret førstehjælp Modul a 4 timer Instruktørvejledning

Færdsel og Førstehjælp på Taarbæk Skole

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved ulykker. Varighed 120 minutter + Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Dansk Førstehjælpsråds nye uddannelsesstruktur og elektroniske bevis. Temaaften for instruktører

Pædagogisk vejledning til skoler

Allroundkursus i førstehjælp august 2010

Uddannelsesplan. Færdselsrelateret førstehjælp bil/mc/traktor Varighed 4 timer. Version 3.0, revideret i november 2012

Trafikpolitik for Højby Friskole

FØRSTEHJÆLP. Kursuskatalog 2016

Uddannelsesplan for Færdselsrelateret førstehjælp for unge knallertførere

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen

Førstehjælp og trafik. Førstehjælps instruktør & cykelpædagog Jesper Juel Larsen Espergærde skole SFO Mørdrup

Emne. Handling Tidsfrist Ansvarlig

Hjerte-Lunge-Redning. Tlf. (+298) Teldupost: Uddannelsesplan. Formål: Mål: Indhold: Tid: Særlige bestemmelser: Instruktører:

Velkommen til temadag for instruktører 2016

Højboskolens trafikpolitik

Uddannelsesplan. Færdselsrelateret førstehjælp bil/mc/traktor. Varighed 480 minutter. Maj Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Maj Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Trafikpolitik på Torslev Skole

Førstehjælp. Basisuddannelse

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport Varighed 480 minutter. April Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Solbjergskolens Trafikpolitik

Trafikpolitik Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen

Kristrup Skoles trafikpolitik

Information til forældre

Trafikpolitik ved Bogense Skole

3 Drøftelse af førstehjælp i folkeskolen

En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale.

Uddannelsesplan. Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport Varighed 480 minutter. April Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Bilag 5: Frivillige kurser

Trafikpolitik Fjordskolen

Hylleholt Skoles Trafikpolitik

Trafikpolitik Østskolen, Waldorfskolen

Hvide kitler. Førstehjælpskurser. Strandvej 22, 4220 Korsør 18. Hvide kitler v/ Ken Kürstein Indehaver og civiløkonom

Gode råd, når du færdes på havnen

FREDENSBORG SKOLES TRAFIKPOLITIK

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6

Østskolen afd. Hylleholt trafikpolitik

Forældrefolder. Trafikpolitik Hadbjerg Skole

Gåprøve i 0-1.klasse

Uddannelsesplan. Samlet uddannelse Færdselsrelateret førstehjælp til bil/mc/traktor inkl. uddannelsen Førstehjælp ved hjertestop Varighed 8 timer

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader på bevægeapparatet inkl. hovedskader. Varighed 90 minutter. Maj 2015

Uddannelsesplan. Førstehjælp og forebyggelse til børn. Varighed 150 minutter. Maj Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Vedligehold for Elementær brandbekæmpelse Orientering om Elementær brandbekæmpelse på campingpladser Elementær brandbekæmpelse og

VIGERSTED SKOLE Ågerupvej 1, Vigersted, 4100 Ringsted

Trafikpolitik Tofthøjskolen

Førstehjælp. - på SOSU-Syd

KARUP SKOLES TRAFIKPOLITIK

Livreddende førstehjælp Modul a 3 timer Instruktørvejledning

Transkript:

Fagformål for faget færdselslære Eleverne skal i emnet færdselslære udvikle kompetencer til at færdes sikkert og ansvarsfuldt i uden risiko for sig selv og andre og kunne yde førstehjælp i færdselsrelaterede ulykkessituationer. Stk. 2. Eleverne skal gennem viden om og erfaring med at færdes i lære, at deres adfærd i er led i en sammenhæng, som giver dem handlemuligheder og samtidig sætter begrænsninger i forhold til egen og andre trafikanters færden. Eleverne skal gennem viden om og færdigheder i førstehjælp blive i stand til at hjælpe i forbindelse med ulykker i. Stk. 3. I færdselslære skal eleverne blive opmærksomme og ansvarlige trafikanter, der forstår deres medansvar og forpligtigelser i både i forhold til deres færden og ved ulykkestilfælde, der kræver førstehjælp. Kompetencemål Kompetenceområde Efter 3. klassetrin Efter 6. klassetrin Efter 9. klassetrin Trafikal adfærd sikkert i i lokalområdet sikkert i sikkert og ansvarsfuldt i Ulykkeshåndtering hjælpe i forbindelse med tilskadekomst på give førstehjælp ved tilskadekomst i give livreddende førstehjælp ved tilskadekomst i

Efter klassetrin

Færdigheds- og vidensmål (efter 3. klassetrin) Kompetenceområde Kompetencemål Faser Færdigheds- og vidensmål Færdselsregler Egen sikkerhed Andre trafikanter Sikker rute Sikker på cykel Trafikal adfærd sikkert i i lokalområdet alene til fods i ifølge færdselsregler om færdselsregler for fodgængere sikre sig i om sikkerhedsudstyr i afstemt efter døgn og årstid aflæse andre trafikanter om trafikanter og deres tegngivning vælge en sikker rute for fodgængere om kendetegn for sikre ruter for fodgængere manøvrere sin cykel i lukket område ifølge grundlæggende færdselsregler om grundlæggende færdselsregler for Skab sikkerhed Vurdering af tilskadekomne Tilkald hjælp Førstehjælp Ulykkeshåndtering hjælpe i forbindelse med tilskadekomst på sikre tilskadekomne ved ulykker på skolens område om sikring af tilskadekomne på identificere om tilskadekomne er ved bevidsthed om kendetegn for bevidstløshed tilkalde hjælp fra en voksen om, hvordan man tilkalder hjælp lægge tilskadekomne i stabilt sideleje og behandle slag og skrammer om stabilt sideleje og behandling af småskader

Færdigheds- og vidensmål (efter 6. klassetrin) Kompetenceområde Kompetencemål Faser Færdigheds- og vidensmål Færdselsregler Egen sikkerhed Samspil i Sikker rute Trafikal adfærd sikkert i cykle alene i ifølge færdselsreglerne om færdselsregler for opmærksomt i om distraktorer i forudse situationer i og tilpasse deres færden dertil om risici forbundet med andre trafikanttyper vælge en sikker rute for om kendetegn for sikre ruter for Skab sikkerhed Vurdering af tilskadekomne Tilkald hjælp Førstehjælp Ulykkeshåndtering give førstehjælp ved tilskadekomst i sikre tilskadekomne ved at standse i mindre trafikerede områder om sikring af tilskadekomne i mindre trafikerede områder vurdere tilskadekomnes vejrtrækning og skabe frie luftveje om kendetegn for almindelig vejrtrækning foretage et alarmopkald, hvor de angiver navn, ulykkessted og hændelse om nødvendige oplysninger ved alarmopkald hjælpe ved hjernerystelse og knoglebrud om symptomer på hjernerystelse og stabilisering af knoglebrud

Færdigheds- og vidensmål (efter 9. klassetrin) Kompetenceområde Kompetencemål Faser Færdigheds- og vidensmål Færdselsregler Egen sikkerhed Ansvar Konsekvensberegning Trafikal adfærd sikkert og ansvarsfuldt i i ifølge færdselsregler og under hensynstagen til medtrafikanter om færdselsregler i samspil med andre trafikanter reducere risiko for tilskadekomst i om risikofaktorer i ansvarsfuldt i om ansvar i vurdere mulige konsekvenser ved adfærd i om mulige konsekvenser ved adfærd i Ulykkeshåndtering give livreddende førstehjælp ved tilskadekomst i sikre tilskadekomne ved brug af nødflytning Skab sikkerhed Vurdering af tilskadekomne Tilkald hjælp Førstehjælp om udførelse af nødflytning vurdere tilskadekomnes hjerte-kredsløbsfunktion om kendetegn for kredsløbssvigt tilkalde hjælp tilpasset ulykkessituationen om involvering af professionel hjælp demonstrere teknikker til hjerte-lungeredning og til at stoppe livstruende blødninger om livreddende førstehjælp

Efter kompetenceområde

Færdigheds- og vidensmål (Trafikal adfærd) Klassetrin Kompetencemål Faser Færdigheds- og vidensmål Færdselsregler Egen sikkerhed Andre trafikanter Sikker rute Sikker på cykel Efter 3. klassetrin sikkert i i lokalområdet alene til fods i ifølge færdselsregler om færdselsregler for fodgængere sikre sig i om sikkerhedsudstyr i afstemt efter døgn og årstid aflæse andre trafikanter om trafikanter og deres tegngivning vælge en sikker rute for fodgængere om kendetegn for sikre ruter for fodgængere manøvrere sin cykel i lukket område ifølge grundlæggende færdselsregler om grundlæggende færdselsregler for Færdselsregler Egen sikkerhed Samspil i Sikker rute Efter 6. klassetrin sikkert i cykle alene i ifølge færdselsreglerne om færdselsregler for opmærksomt i om distraktorer i forudse situationer i og tilpasse deres færden dertil om risici forbundet med andre trafikanttyper vælge en sikker rute for om kendetegn for sikre ruter for Færdselsregler Egen sikkerhed Ansvar Konsekvensberegning Efter 9. klassetrin sikkert og ansvarsfuldt i i ifølge færdselsregler og under hensynstagen til medtrafikanter om færdselsregler i samspil med andre trafikanter reducere risiko for tilskadekomst i om risikofaktorer i ansvarsfuldt i om ansvar i vurdere mulige konsekvenser ved adfærd i om mulige konsekvenser ved adfærd i

Færdigheds- og vidensmål (Ulykkehåndtering) Klassetrin Kompetencemål Faser Færdigheds- og vidensmål Skab sikkerhed Vurdering af tilskadekommen Tilkald hjælp Førstehjælp Efter 3. klassetrin hjælpe i forbindelse med tilskadekomst på sikre tilskadekomne ved ulykker på skolens område om sikring af tilskadekomne på identificere om tilskadekomne er ved bevidsthed om kendetegn for bevidstløshed tilkalde hjælp fra en voksen om, hvordan man tilkalder hjælp lægge tilskadekomne i stabilt sideleje og behandle slag og skrammer om stabilt sideleje og behandling af småskader Skab sikkerhed Vurdering af tilskadekomne Tilkald hjælp Førstehjælp Efter 6. klassetrin give førstehjælp ved tilskadekomst i sikre tilskadekomne ved at standse i mindre trafikerede områder om sikring af tilskadekomne i mindre trafikerede områder vurdere tilskadekomnes vejrtrækning og skabe frie luftveje om kendetegn for almindelig vejrtrækning foretage et alarmopkald, hvor de angiver navn, ulykkessted og hændelse om nødvendige oplysninger ved alarmopkald hjælpe ved hjernerystelse og knoglebrud om symptomer på hjernerystelse og stabilisering af knoglebrud Skab sikkerhed Vurdering af tilskadekommen Tilkald hjælp Førstehjælp Efter 9. klassetrin give livreddende førstehjælp ved tilskadekomst i sikre tilskadekomne ved brug af nødflytning om udførelse af nødflytning vurdere tilskadekomnes hjerte-kredsløbsfunktion om kendetegn for kredsløbssvigt tilkalde hjælp tilpasset ulykkessituationen om involvering af professionel hjælp demonstrere teknikker til hjerte-lungeredning og til at stoppe livstruende blødninger om livreddende førstehjælp