Fakta om Esbjerg Børnegård.

Relaterede dokumenter
Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.:

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen.

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Frivillig. i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold

Personalepolitik fra Fravær til Nærvær. Hvad gør jeg når jeg bliver syg?

Gode råd til den bedste start i VUGGESTUEN ANKERSGADE

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Uvelse SFO Information

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej Nr. Nebel Telefon:

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv Struer Tlf Se fugleredens hjemmeside:

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen i SFO Nymarken. November 2014

Askelunden Esbjerg Ø. Telefon nr Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole. La Bella. Høj-huset

Børnehaven Farveladen

i Kristrup vuggestue

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Stjernehuset Nord og Syd byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til at hilse på Jer og lære Jer at kende.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Nyager SFO 1. Praktiske Informationer

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Personale i Børnehaven Tryllefløjten

Vuggestuens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. Maj 2013

F o r a n d r i n g s m o d e l

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv Struer Tlf

Læreplan for vuggestuegruppen

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Alfehøjen

Fritter3 BFO Rosenlund Ejbyvej Skovlunde Telefon Kære børn og forældre. Velkommen til Fritter3, BFO Rosenlund

VELKOMMEN I DAGPLEJEN

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling)

I skal som forældre derfor: Holde jer orienteret om dato og tid for arrangementer i Himmelskibet via BørneGenVej

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud klasse


Metoder og aktiviteter til inklusion af børn med særlige behov

Velkommen i SFO Nymarken. November 2013

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf

Børnehaven Grønnegården 2016

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

2010/2011 Skolefritidsordningen ved

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej Roskilde Tlf. nr

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn.

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Børnehaven Kornblomsten

Velkommen til Børnehaven Vængebo

En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole

Velkommen til Sneslev Landbørnehus

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn.

Velkommen til Guldsmeden 2019

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

Velkommen til Rising Børnehus

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på

Børnehaven BIEN I BIEN lægger vi vægt på tryghed,

Fritidsklubbens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. April 2013

Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj

Krabber og Søstjerner

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens : Vuggestuen : Mail : mbd@viborg.dk

Det gode børneliv i vores børnehave. Vi ønsker at alle vores børn trives og har det godt i Kollerup Børnehus. Derfor arbejder vi med.

Handlingsplan ved ulykke, alvorlig sygdom og død. Grævlingehulen Klintholm Filuren

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Transkript:

Denne folder er lavet, for at besvare nogle af de mange spørgsmål der naturligt dukker op når man starter som ny medarbejder. Den giver selvfølgelig ikke svar på alt, så du er selv nødt til at spørge, hvis der er noget du er i tvivl om. Vores Virksomhedsplan giver en mere detaljeret beskrivelse af institutionen og de mange overvejelser og tanker der ligger bag arbejdet her. Vi ønsker dig velkommen og håber på et godt og udbytterigt samarbejde. Fakta om Esbjerg Børnegård. Vores adresse er : Esbjerg Børnegård Englandsgade 6 6700 Esbjerg Tlf. : Hovednummer til Esbjerg Børnegård 7616 2936 Rød etage 7616-2930 Gul etage 7616-2935 Grøn etage 7616-2937 Smørblomsten 2724-1673 Kontoret 7616-2938 Mail : boernegaarden@esbjergkommune.dk herp@esbjergkommune.dk Åbningstider : Man.-Tors. 6.30-17.00 Fre. 6.30-16.30 Der åbnes på Gul etage, og kl.7.30 går man hver til sit. Vores institution består af 3 afdelinger, som arbejder meget tæt sammen. For tiden er fordelingen på følgende måde : Grøn etage : 2. sal Børn fra 3-6-år. Vores udflytter er tilknyttet denne etage. Rød etage : Stuen Børn fra 2-4 år Gul etage : 1. sal Børn fra 0-2 år.

Lukkedage : Dagen efter Kr. Himmelfart, Grundlovsdag, uge 29 og 30, samt dagene mellem jul og nytår. Vores værdier og arbejdsgrundlag. Disse ord er centrale i vores arbejde og vores dagligdag. Tryghed Respekt Omsorg Ansvarlighed Indflydelse Læring Glæde, Sjov & Ballade Udgangspunkt for arbejdet med årsplanen. Ligegyldigt om der arbejdes ud fra årstema eller kvartals tema, er der nogle tanker som kendetegner og gennemsyrer vores arbejde. Vi tilrettelægger vores arbejde og vælger vores metoder ud fra tanken om, at ingen børn er ens, og at børn har forskellige styrkesider. Vi giver dem den tryghed der giver dem mod til at turde gå ud og møde og mestre verden. Vores pædagogiske arbejde tager afsæt i tankerne bag Mange intelligenser. For at tilgodese alle børn, veksle vi vores tilbud, men vores røde tråd er : Det personlige (det at være klog på sig selv, selvindsigt, selverkendelse og at mærke sig selv) Det sociale (det at vise omsorg og hensyn for andre, at have indfølelse) Det kropslige (fysisk aktivitet og udfoldelse, sport, dans, drama) Det logisk/matematiske ( det at konstruere og eksperimentere, god til puslespil og problemløsning) Det sproglige ( at lytte til historier, have stort ordforråd, fortæller gerne historier, holder af rim og remser) Det rumlige (at genkende steder, tænker og husker i billeder, tegne, maler og lave skulpturer) Det musiske (at vise glæde ved musik, lave egne rytmer og lyde, huske melodier og holde af at spille og synge) Det naturlige ( at have fornemmelse for naturen, at noget gror, arternes forskellighed og lighed) Vores informations og mødestruktur Der findes en skærm (Tabulex) på hver etage, som forældre tjekker børn ind og ud på hver dag. Forældrene kan ligeledes skrive direkte til Tabulex fri, syg m.m. Personalestuen på 2. sal er husets informationscenter og hjerte. Her findes postbakken og personalets bog til beskeder. I den skrives om ferie, afspadsering, møder og sygdom. Det er vigtigt at læse i bogen hver morgen.

Der holdes 2 forskellige personalemøder: Lille-p der er på den pågældende etage, og Store-P samlet hele personalegruppen. Møderne finder sted i tidsrummet fra kl. 16.30-19.30. Derudover afholdes der Pædagogisk lørdag i januar, samt pædagogisk lørdag i oktober. Vikarer, køkkenpersonale og personale i jobtræning deltager for det meste ikke i vore mødeaktiviteter. Det kan dog, alt efter dagsordenens relevans, komme på tale. Børn. Alle børn har et stamkort med vigtige oplysninger. I tilfælde af tvivlspørgsmål, sygdom, for sent afhentning, eller skadestuebesøg har vi brug for disse oplysninger. Stamkortene er forældrene ansvar at få påført i Tabulex. Regler. Der er meget få faste regler, men masser af holdepunkter. Vores regler bygger i høj grad på almindelige leveregler og sund fornuft og tager oftest udgangspunkt i individuelle grænser. Du må hele tiden forholde dig til hvad du syntes er ret og rimeligt. Konflikter. Se konflikter som meningsforskelle og sammenstød mellem forskellige intentioner. Når du skal hjælpe børnene, skal du huske, at ingen har patent på sandheden, og at du ofte ikke har set alt hvad der er sket og derfor ikke kan gøre dig til dommer i hvad der er rigtigt og forkert! Du må betragte konfliktløsning som detektivarbejde. Det er meget vigtigt at du ikke er fordømmende eller truer med ulogiske konsekvenser. Aktiviteter. Vores aktiviteter og gøremål udspringer af vores årstema. Den mere detaljerede planlægning finder sted på lille-p. Det er oftest om formiddagen vi giver os i kast med planlagte aktiviteter. Legepladsen. Hver eneste dag er børnene ude og det er de voksne også. Hvor længe og på hvilket tidspunkt af dagen afhænger af børnenes alder. Hvis du er den sidste ude med børnene, skal der ryddes op på legepladsen. Ude af huset. Vi bruger vores kulturlegeplads i stor omfang og er derfor på mange ture ude af huset. Det er vigtigt at tænke på, at så snart man er uden for Esbjerg Børnegård, er man institutionens ambassadør og vores ansigt udad til. Det kræver at du er opmærksom på, hvordan du taler

og gebærder dig. Det folk ser og hører er vores kvalitet!! Hvis uheldet er ude. Børn der lære at mestre verden har fart over feltet, og det sker de kommer ud for små uheld. Oftest kan det klares med et lille stykke plaster. Der findes Falck kasser på alle tre etager. I meget få tilfælde kommer et barn så alvorlig til skade, at det skal på skadestuen. Hver gang tanken om et skade stuebesøg dukker op, er der grund til at tage af sted. Der er tre måder at gøre det på 1. ring til forældrene så de henter barnet i institutionen og selv tager af sted. 2. ring til forældrene og aftal at mødes med dem på skadestuen 3. ring og orienter forældrene og tag på skadestuen med barnet og tag det med i institutionen igen. Afhængig af uheldets art tages en taxa eller ringes til Falck /ambulance. OBS. Børn der har været ude for alvorlig uheld f.eks. brækket arm eller ben, SKAL HOLDES FASTENDE, i tilfælde af, at de skal i narkose. Forældrene. Du er ikke den eneste for hvem det er svært! Forældrene bliver lidt usikre når de ser et nyt ansigt, så du må huske at præsentere dig. Både ved at give hånd og sige "pænt" Go dag, men også ved at hænge et billede af dig selv op ved hoveddøren, så alle bliver opmærksomme på, at der er startet en ny "voksen". I det hele taget er det VIGTIGT at huske at hilse på forældrene når de kommer i institutionen, også selv om du er i gang med noget andet. I sådanne tilfælde kræver det bare, at du løfter hovedet og siger Hej. Du skal være opmærksom på dit kropssprog. Det er oftest det, forældrene registrerer, og det er det, der afspejler om du virker imøde- kommende og har lyst til at passe deres børn. Og husk, du får løn for at være imødekommende. Som forældre er det vigtigt at vide, hvordan ens barn har haft det i institutionen. Vi bestræber os på at give forældrene så mange tilbagemeldinger som muligt. Vi skriver på Tabulex, om store og små oplevelser med børnene, de beskeder forældrene giver os, og dem vi skal huske at give forældrene. HUSK derfor at læse og skrive på denne. Hvis du er i tvivl om hvem af børnene der bliver hentet, fordi du ikke kan huske deres navn, bliver du nødt til at spørge forældrene, for en sikkerheds skyld!!! Generelt har vikarer og personale i jobtræning kun Go dag og farvel kontakt med forældrene. Hvis forældrene spørger dig om ting vedr. børnenes trivsel o.l., så henvis til kontaktpædagogen eller den som du ved har haft de konkrete oplevelser.

Kollegaerne. Du vil møde et blandet folkefærd, som på hver deres måde vil hjælpe dig igennem den første tid. De vil give dig små henvisninger, i forhold til hvad der er mest hensigtsmæssigt i en given situation. Det kan opleves som om de er bedre vidende, men det er de jo mange gange også, i situationen. Du er selv ansvarlig for at spørge og søge viden om det, der undrer dig. Vores kaffepauser afvikles i personale-stuen på 2.sal. Det personale der er mødt ind til 7.30 har en formiddagspause ved 9-tiden. Derudover afvikles middagspauserne fra ca. 11.30. Almindeligvis skal du have mere end 6 timers arbejde for at have ret til 29 min. frokostpause. Vi har en gavekasse som vi betaler til efter behov. Hvorvidt du vil være med i den/dem afgør du selv. Rygning foregår udenfor et stykke væk fra inst. (f.eks. rundt om hjørnet)!. I vores udflytter gælder det, at man går udenfor lågen, så man ikke er synlig for børnene. På dagsture ud af huset, går man væk så man ikke er synlig. Sygdom. Hvis du bliver syg, skal du ringe og sygemelde dig, så tidligt som muligt, og aftalen er i huset kl. 7.00. Du skal raskmelde dig klokken 12.00 dagen før du kommer igen. Hvis det er svært at vurdere hvor lang tid sygeperioden strækker sig over, vil vi gerne høre fra dig løbende. Dette gælder især op til en weekend hvor vi beder dig ringe fredag og give en melding. Ferie og afspadsering. Alt fast personale har indregnet deres afspadsering af aftenmøder i en årsnorm. Det afspadsering der kommer derudover kan der frit disponeres over. Ferie, afspadsering og omlægning af tjenesten sker efter aftale med ledelsen. Arbejdsopgaver/ Ansvarsopgaver. Der er en del arbejdsopgaver uddelegeret. Her følger en gennemgang af, hvem der har hvilke opgaver og ansvarsområder. Liselotte : Mona : Helle M. : Dorte : Indkøb af pædagogiske Materialer. TR for BUPL TR for FOA PC specialist, samt Wep ansvarlig.

Birthe : Udflytteren (Smørblomsten) Det er god tone At møde før tiden, så man er klar til tiden At sige godmorgen på alle etager At ha slukket mobiltelefonen i arbejdstiden. At sætte P-skiven i pausen Hjælpe til før og efter et møde. At bytte arbejdstider eller blive længere ved sygdom o.l. At begrænse private telefonopkald ind i huset. Det er muligt At bruge telefonen i arbejdstiden til vigtige personlige opkald. For familien at få fat på dig hvis noget er vigtigt At tage kopier og print til eget forbrug (dog ikke i erhvervssammenhæng) At bruge PC og have adgang til Eknet. Øvrige oplysninger. I kælderen findes el-tavlen sikringsskab og vaskerum. Ved åbning tændes for varmen i barnevognsrummene Ved lukketid lukkes alle vinduer og alle døre + port låses ( husk hasperne på kælderdørene til legepladsen) For mere information Se guide til : Rød etage Gul etage Grøn etage Smørblomsten Efter at have læst denne folder, håber jeg, du er rede til at kaste dig ud i et spændende og lærerigt arbejde med børn, forældre og kollegaer i Esbjerg Børnegård. Atter engang Velkommen til... Med venlig hilsen Helle Rohde Daginstitutionsleder

Dine egne spørgsmål og undren :