Sådan cykler vi i Korinth Cykel Motion



Relaterede dokumenter
Får man uheld eller skal stoppe: ADVAR typisk ved at råbe defekt - træk langsomt ud af rækken og stop herefter (ræk evt. en arm i vejret).

Mejrup Cykel Club. 1. Overhold færdselsreglerne Vis ansvar, og følg færdselsreglerne. De er lavet for at beskytte dig og andre i trafikken.

De 10 bud Leveregler for Vejen cykelmotion

Kør sikkert I KCK. Kørsel i felt Tegngivning Køreregler

Styrker og Svagheder SMT Cykeltræning

1. KØR I TO RÆKKER ( SKIFT:

Hjælperytternes håndbog i kørsel på landevej

HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling

Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub

ER TRIKEN DER ER BAGERST HVIS DEN ER MED!

Hjerterytterne ønsker at skabe et koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om

En forårsdag i Thy 2018

Håndbog til motionsryttere i ØCK

Til nye medlemmer. Vel mødt og god fornøjelse. Med venlig hilsen CK DJURS. CVR-nr: Bilag

Sæt ikke det hele over styr

Grænseegnens Touring Club

Ryttere i god form kører 6 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) Ryttere i mindre god form kører 4 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause)

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: Fax.: : Web.:

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Sådan cykler vi ikke i ACK

DANMARKS CYKLE UNION

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: Fax.: : Web.:

KNALLERT - SIKKERT AF STED

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

- - - Teoriprøve - - -

Foden på egen pedal Foden på egen pedal Side 1

På vej til skole På vej til skole Side 1

Kørsel på vej. Øvelseshæfte

Skoledagen starter allerede. På vej til skole. Gode råd. En god tommelfingerregel. at børn først kan overskue trafikken omkring årsalderen

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2014

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Rette gear til rette sted. Gearskifte i modbakke GEAR OG BREMSE GEAR OG BREMSE

1 of :07

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf Fax

Vores lille teoribog

Velkommen til cykling 2017

8-UGERS TRÆNINGSPROGRAM

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Cykling. Februar 2013 afsnit 3.8 Jernbanefritid

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

En forårsdag i Thy 2016

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn

Driveteam s lille teoribog

1 of :15

En forårsdag i Thy 2017

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: Fax.: : Web.:

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf ob@tucfyn.dk

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark.

Læseplan for emnet færdselslære

Trafikken i og omkring skolen De voksne som gode rollemodeller

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: Fax.: : Web.:

Køresikkerhed for godschauffører. Navn på underviser

City køreskolens lille teoribog

Inderste cirkel diameter: 10 meter. Yderste cirkel diameter: 20 meter. 3. Styring/balance. Lille -slalom:

Sikker bilist. så længe som muligt

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN

Instruktørvejledning

Velkommen til cykling 2016

Træning forår 2016 Tirsdag

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM)

DELTAGER INFORMATION

Klubbesøg Oksbøl Cykel Team

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Myldretid. Skyggen BALANCE OG KONTROL BALANCE OG KONTROL

Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig?

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Copenhagen.

Baby i trafikken. Baby i trafikken Side 3

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 HELSINGØR 2019

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2016

Køreteknik Hjemmeopgave før/efter møde på køretekniskanlæg Tid: 2,9 time incl. pause.

Færdsel og Førstehjælp på Taarbæk Skole

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2015

DELTAGER INFORMATION

Kommunens vurdering: Rute 26/Brovej strækningen mellem Nautrup og Harre: IKKE TRAFIKFARLIG

Velkommen til DCU s Kaptajnuddannelse Kaptajnuddannelse

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2015

Manøvrebane. Øvelseshæfte

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP

Typiske ulykker med ældre bilister

DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON GRIBSKOV 29. JANUAR 2017

10 gode råd om færdsel

Trafikpolitik Dueholmskolen

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: Fax.: : Web.:

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 København torsdag den 15. august og fredag den 16. August i Amager Strandpark.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation.

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter.

Træningen de sidste uger op til Ironman Cph Her kommer et par stikord til træningen plus et oplæg til de sidste 2 ½ uges træning:

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2016

Inspirationshæfte om trafik

Bilister og motionscyklister: Vejvrede er et stigende problem

Trafikpolitik Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Transkript:

Sådan cykler vi i Korinth Cykel Motion 1 I KCM cykler vi i grupperne M, T og R. (mountain, tur og race). Grupperne er opdelt efter gennemsnitshastighed og køretid. Vi sætter sikkerheden i højsædet. Af sikkerhedsmæssige grunde, må en gruppe aldrig køre ud med mere end maximalt 15 ryttere. Er der mere end 15 ryttere i en gruppe, deles den op i to, på én af følgende to måder: Der kan enten deles lige over i to og udpeges en 2. holdkaptajn blandt de fremmødte. Der kan køres samlet, men i to grupper med 100 meters afstand, som følger samme rute. Holdkaptajn og turleder sidder i den forreste gruppe, og de stærkeste sidder med i den bagerste gruppe, således at én af disse kan køre frontgruppe op ved defekter o. lign. Der opsamles ved lyskryds, på bakker mm. Deltagerne cykler på eget ansvar. Alle i gruppen er ansvarlige for, at der er en god stemning på hele turen. Vi tager hensyn til hinanden, er opmærksomme og hjælper hinanden, også ved defekter eller uheld. Vær opmærksom på, hvordan du selv kører og hold øje med de nærmeste omkring dig. Kør roligt. Undgå at slingre. Hold et jævnt tråd. Når der køres tæt i en gruppe, kan en undvigemanøvre ved et hul i vejen, en sten eller lignende være årsag til uheld. Færdselsloven skal overholdes og alle følger holdkaptajnens anvisninger. Husk f.eks. at give holdkaptajnen besked, hvis du vælger at køre fra ruten. Deltagerne skal anvende cykelhjelm. Det anbefales at medbringe væske, måske lidt energi i form af f.eks. rosiner, bananer eller en energibar. Hav også altid en ekstra slange med og eller lappegrej, hvis du skulle punktere. KCM s grupper kører altid på de svagestes præmisser. Alle skal have glæde af turen. Har du gode ben, så brug dem, når holdkaptajnen giver løbet frit for spurter. Ingen bliver efterladt på ruten - alle kommer med hjem. Gruppe M - her køres der med de tykke hjul altså på MTB. Der vil ikke være holdkaptajn i denne gruppe, men de der møder op aftaler selv dagens/aftenens forløb/tur. Er der nok der møder op deles gruppen efter behov - alle kommer med "rundt" uanset træningsform og teknisk kunnen. I gruppe T kan du cykle med på helt almindelige turcykler. Hastighed 16 20 km/t og distance op til 40 km eller efter aftale.

Gruppe R er for de cykelmotionister, som kører på racercykel og har lyst til at presse sig selv og køre intensivt. 2 Hastigheden ligger på over 25 km/t. Der køres 40-60 km eller efter aftale. SIKKERHED Før du cykler ud Sørg for, at du har de fornødne forsikringer på plads, inden du cykler ud med KCM. Sørg for, at din cykel er sikker og i orden. Medbring en ekstra slange og/eller lappegrej samt pumpe. Vær praktisk påklædt. Medbring mindst 1 flaske vand/energidrik, og evt. lidt energi i form af en banan eller en energibar. Børn under 15 år, skal være ifølge med en voksen. Der skal bæres cykelhjelm! Cykling med KCM Når du cykler repræsenterer du alle motionscykelryttere og når du cykler i KCM klubtøj (bliver aktuelt når vi er tilstrækkelig med medlemmer), repræsenterer du oven i købet KCM. Vær derfor et godt eksempel for alle motionscykelryttere og for klubben. Vis hensyn! Provokér aldrig andre trafikanter! Gældende færdselsregler skal selvfølgelig overholdes. Vær et godt eksempel Hils høfligt på medtrafikanter på landeveje og skovstier, ikke noget med at gi fingeren vis god KCM ånd. Vis hensyn det smitter lad os sammen starte en epidemi Fra april til oktober foregår turene under ledelse af en holdkaptajn, dog kører gruppe M altid uden holdkaptajn. Holdkaptajn er en klubkammerat, som har lagt ruten, og dennes anvisninger skal følges. Holdkaptajn bærer ikke mere ansvar for sikkerheden end alle andre i gruppen. Alle har ansvaret for at bidrage til den gode stemning i gruppen. KCM cykler i grupper med maximalt 15 ryttere pr. gruppe. Hvis der er mere end 15 deltagere i gruppen, deles op i to grupper, før der køres ud og der udpeges en ekstra, frivillig holdkaptajn blandt de fremmødte, eller der køres i to grupper med ca. 100 m mellemrum. Uanset gruppe, cykles der på de svages betingelser. Det er okay at sidde på hjul hvis formen ikke er til føringer. Alle kommer med hjem og ingen efterlades ude på ruten.

Der samles op på bakkerne og hvis spredningen i styrkeforholdet i gruppen er stor, har holdkaptajnen forskellige redskaber og træningsvejledninger, som kan medvirke til, at alle i gruppen får en god cykeloplevelse, uanset styrkeforhold. Det er god KCM ånd, at de erfarne ryttere hjælper de uerfarne på en kammeratlig og diplomatisk måde Vi har alle noget at lære. 3 Når turen starter Turene starter fra pladsen ved den Korinth Hallen. Kørsel i KCM s grupper Vi cykler i rækker 2 og 2 (såkaldt paradekørsel) alt efter vejforholdene evt. 1 og 1 hvis forholdene byder det. Vi cykler aldrig 3 og 3 eller mere! Vi cykler i højre side, også selvom vejen er bred og ikke særligt trafikeret. Hvis du har brug for at ændre retning, så orienter dig bag ud før du skifter bane. Vær altid opmærksom på trafikken og vejens beskaffenhed, også selvom du sidder bagerst. Du cykler på eget ansvar, men bærer også et ansvar for de omkringliggende rytteres sikkerhed. Vi praktiserer rulleskift (Snejbjerg-skift). Formålet med denne skifteteknik er at: skabe størst mulig trafiksikkerhed. undgå der opstår 'huller' i gruppen. lære at køre i gruppe og læ for hinanden. der køres i to rækker, parvist. Når der skiftes, øger den første rytter i venstre række hastigheden en smule for at kunne trække ind foran den første rytter i højre række. Det er vigtigt, at højre række er opmærksomme på, at de ikke øger hastigheden, evt. vige en anelse. Venstre række kører frem, så der dannes par med den foranliggende rytter. der køres kæde, når der skiftes kontinuerligt - som en kæde, der ruller. Det er en fordel, hvis der er modvind eller hvis alle er trætte. Det er meget vigtigt, et højre række er opmærksom på at holde hastigheden. det er ikke nødvendigt at køre kæde på hele touren. Det er holdkaptajnen, der bestemmer, om der skal køres ''kæde eller hyggekørsel, hvor de to forreste ryttere trækker feltet i en periode. Når der skiftes, råbes kommandoen skifter, så alle i feltet er opmærksomme på, at der nu skal skiftes makker. Skiftet sker på samme måde, som når der køres kæde. Første rytter i venstre række rykker frem og glider ind foran i højre række, hvor han bliver første mand.

4 Snejbjerg skift 1) Skiftet indledes ved, at den forreste højre rytter (B) giver besked og tegn herom. Tegnet er en roterende bevægelse med hånden, som om han rører i en gryde, eller råber kommandoen skifter. 2) Venstre række (A - C - E - G) glider frem. 3) Forreste venstre rytter (A) glider til højre til indvendig række og bageste højre rytter (H) glider til venstre til udvendig række. 4) Endelig glider den venstre række frem på plads, og skiftet er slut. Med lidt øvelse vil skiftet foregå i en glidende, roterende bevægelse med uret, som en kæde der ruller. Det undgås, at vi fylder mere end 2 i bredden.

5 Gør opmærksom på, hvis du er ny og ikke kender til Snejbjergskiftet. Så vil holdkaptajnen give den fornødne instruktion. Alle holder rækken og rytmen i feltet, med andre ord, ingen løse eller flagrende ryttere i tredje eller fjerde position. Overskrid aldrig vejmidten! Det er forbudt! Det er forbudt at overhale i 3. eller fjerde position, også på bakkerne! Hold et jævnt tråd. Brems aldrig pludseligt op. Får du brug for at undvige, så forsøg at undvige til højre hellere en tur i rabatten end ud mod trafikken. Ind på en række sker altid ved at flette som iht. lynlåsprincippet. Advarselsråb De foranliggende ryttere advarer i god tid, ved forhindringer forude (f.eks. hul, pæl, glasskår, parkerede biler, modkørende trafik mv.). De foranliggende ryttere kan også gøre opmærksom på, at der ikke kommer modkørende trafik når der f.eks. krydses en vej, ved at råbe Fri! (Husk dog at denne orientering kun er vejledende, du bærer selv ansvaret når du kører ud i krydset). De bagerst liggende ryttere advarer ved bagfrakommende trafik mv. Kommandoforplantning foregår med råb eller håndsignaler. Lær håndsignalerne at kende fra mere erfarne ryttere. Forskellige advarselsråb: Stopper! - Når der stoppes op Forfra! - Ved trafik (eller fodgængere) forfra Bagfra - Ved trafik bagfra Fri!/Fri bagfra!/fri forfra! Ved passage af kryds mv. Se op!/se op venstre!/se op højre! - advarsel ved forhindringer fra siderne. Saml op! - Hvis de bagerst liggende ryttere er sakket agter ud. Bemærk! Ved kommandoen Saml op! skal farten tages af i ro og mag og nedbremsningen foretages i en rolig bevægelse. Foretag aldrig panikopbremsninger! De tabte ryttere kan netop have rejst sig op i pedalerne for at træde op til gruppen og derved risikere at tørne ind i foranliggende med stød og panikopbremsninger til følge. Pas dog på ikke at overadvare Advar kun, når det er nødvendigt. Lad være med at påpege hver eneste lille forhindring på vejen. Det kan give uro i feltet og fjerner opmærksomheden fra reelle forhindringer.

Overser du alligevel et hul i vejen, så kør hellere igennem det/hen over det, frem for uventede sving eller opbremsninger. Hellere en punktering end en bunke ryttere på vejen. 6 Overhal aldrig indenom! Færdselsreglerne skal nemlig overholdes og overhaling indenom er forbudt! Advarselstegn med hænderne Pas på, du ikke mister balancen på din cykel, når du slipper styret for at give tegn bag ud. Hold generelt godt fast i styret og placer hænderne yderst på styret. Orientering bagud Har du brug for at vende dig om, for at orientere dig bagud, så læg først forsigtigt en hånd på sidemanden skulder. Derved holder du balancen og undgår at miste retning. Slip aldrig styret med begge hænder på én gang, når du kører i flok! Mobiltelefoner må ikke anvendes under kørsel på cykel. Vi overholder nemlig færdselsreglerne og brug af mobiltelefon under kørsel er forbudt. Identifikation Det er en god idé at medbringe en form for identifikation, når du cykler. Skriv f.eks. navn, adresse og telefon nummer i din hjelm eller opbevar kontaktdata til en person som kan kontaktes i nødstilfælde, i en lomme eller i sadeltasken. Hvis ulykken er ude Bevar roen - få overblik - bedøm situationen. Stands ulykken - sæt nogen til at advare andre trafikanter - kom væk fra vejen. Giv førstehjælp - stands blødninger - ingen vejrtrækning/kunstig åndedræt - læg tilskadekomne på siden i aflåst sideleje - tal med pågældende og forebyg chok. Tilkald hjælp - brug 112 - oplys navn - personnummer - uheldsstedets adresse og skadens omfang. Det er en god idé, at medbringe en mobiltelefon. Få modpartens navn - adresse - bilnummer og navn på forsikringsselskab. Medbring dit navn, adresse og tlf. nr. samt sygesikringsbevis eller evt. kopi af dette. Sørg for, at tilskadekomnes familie får besked og at cyklen bringes hjem. Tal med de andre om uheldet og lær af evt. begåede fejl. Ved alvorlige uheld bør politiet tilkaldes, af hensyn til en objektiv undersøgelse og placering af erstatningsansvaret. Tlf. nr. til politiet er 114.