HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen"

Transkript

1 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2016 Mange aktiviteter på Havnen Den politiske aftale om Femern er kommet på plads, der er nye investeringer og daglig travlhed i Erhvervshavnene, og fest og 750 års jubilæum i Nakskov. Ikke to dage er ens på en havn og vi elsker det! Den 4. marts 2016 var en af de dage, som bød på en længe ventet god nyhed. Her blev forligskredsen bag aftalen om en fast forbindelse over Femern Bælt enige om køreplanen for det videre forløb for Femern Bælt-forbindelsen. Det fremgår af aftalen, at der gives Femern A/S mandat til at forhandle betingede kontrakter med de foretrukne entreprenører. Betingelsen for at igangsætte anlægsarbejdet er, at der er opnået en endelig tysk miljøgodkendelse inden medio Med en endelig tysk miljøgodkendelse i 2019 vil anlægsarbejdet kunne igangsættes i 2020 og være afsluttet i Med de betingede kontrakter vil de valgte entreprenører kunne bidrage med konkrete anlægstekniske løsninger til projektansøgningen til de tyske myndigheder. Det kan reducere risikoen i den tyske myndighedsproces, og for havnene kan det give et helt konkret grundlag for at forberede sig på deres opgaver i det store projekt. Det daglige arbejde på en havn består ofte i opgaver med oprydning, oprensning af havnebassiner, udskiftning af anoder, pasning af slæbebåden og sikring af bøjernes tilstand og korrekte positioner. Det er alt sammen opgaver, som skal løses, for at havnen er klar til de primære opgaver med ind- og udskibning af vindmøllevinger, roepiller og korn, som kunderne nu har behov for. Samtidig har vore virksomheder altid nye tiltag i støbeskeen, ligesom vi selv projekterer og bygger nye havneanlæg er også præget af flere festligheder med blandt meget andet Træskibs Sammenslutningens store pinsetræf og H.M. Dronningens besøg i Lolland Kommune den 1. - juni 2016 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. Derudover er der mange aktiviteter gennem hele sommeren i anledning af Nakskovs 750 års jubilæum. Det kan du læse mere om på de følgende sider i dette nummer af HavneBladet.

2 HavneBladet Anlægsarbejder i Rødbyhavn Trafikhavn Rødbyhavn Trafikhavn har fået bevilliget 1.9 millioner kroner til forbedringer i Rødbyhavn. Vi er kommet godt i gang med gennemførelsen af de enkelte anlægsopgaver dog med undtagelse af vejomlægning i forbindelse med Jønchvej, som afventer dette projekt. Et dykkerfirma er pt. i gang med at udskifte zinkanoder på den ældste spunsvæg på kaj 4. Efterfølgende fortsættes med renovering af betonkaj (kaj 6). Den nye materielplads er ryddet for buskads/træer. En konsulent er tilkaldt for hjælp til myndighedsgodkendelse af pladsen (kloakering mv.), inden den færdiggøres. Den ny materielplads får en særdeles praktisk beliggenhed umiddelbart bag Havnekontoret. Havnen ønsker at samarbejde med Lolland Forsyning om drift af kortautomat til vandudtag på kaj 9. Havnen søger kontakt med dem, før der bliver valgt udstyr.

3 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Aarsleff vandt licitation på ny kaj Veloverstået licitationen den 16 marts 2016 giver startskud til ny 354 meter lang dybvandskaj i Nakskov Havn. Heraf 100 meter som en decideret tungløftskaj. Billigst er Per Aarsleff med et bud på 15,3 mio. kr., men hertil vil der komme en del ekstraarbejder. Vi vurderer, det er et godt tilbud med en særdeles konstruktiv tilgang til opgaven og en god udnyttelse af de eksisterende forhold. Samtidig er projektet lidt billigere end forventet af rådgiver. Det er et stort ønske for os at få en betydelig belastningsstyrke indbygget i kajen. Det er lykkedes, idet kaj 4 etableres med mulighed for at klare 5 tons pr. m2 og kaj 6 dimensioneres som decideret tungløftskaj med 20 tons pr. m2 primært af hensyn til vindmølleopgaver og andre tunge konstruktioner. Vi valgte, efter udbud, Niras som bygherrerådgiver, og vi er særdeles tilfredse med deres opgaveløsning. Som bygherre har det været vigtigt at få en fast pris og tidsplan. Samtidig giver udbudsformen en enkel ansvarsplacering og god basis for et frugtbart samarbejde mellem bygherren/bygherrerådgiver og entreprenøren. Efter grundig overvejelse blev der truffet beslutning om at udbyde opgaven som totalentreprise. Vi var overbevist om, at der var muligheder for en bedre opgaveløsning end gennem et udbud som en traditionel hovedentreprise. Denne udbudsform har tilsyneladende givet Aarsleff mulighed for at finde en god løsning med optimal spunsprofil og forankringsmetode, som udnytter de eksisterende gamle værker på en god måde. Vi glæder os over en særdeles god start på opgaverne og til at få gennemført et godt projekt i samarbejde med Aarsleff og Niras. - Din lokale Marinebutik og total service til din båd Smede- & Marineservice Havnevej 5 - Langø Nakskov Se mere på

4 HavneBladet Nødvendig udskiftning af anoder i Rødbyhavn Trafikhavn I efteråret havde havnen rutinemæssigt dykkereftersyn hele havnen rundt. I den forbindelse blev det konstateret, at der nu kun var % tilbage af de gamle anoder på den ældste spuns på kaj 4. Spunsvægge i havne er rustbeskyttet af zinkanoder, der er dimensioneret efter vanddybde og spunsstørrelse. De er opsat med en indbyrdes beregnet afstand og sikrer en lang levetid for spuns og kajkonstruktion. Havnen har rekvireret 184 nye anoder og bedt dykkerfirmaet Nordic Marine Service A/S om at udskifte alle anoder på det omtalte kajstykke. Anoderne er specialfremstillet til netop denne opgave, så de har den rigtige størrelse og kan monteres på eksisterende beslag. De enkelte anoder vejer 55 kg pr. stk., så det er tungt arbejde. De nye anoder er dimensioneret til at kunne holde i minimum 10 år. De eksisterende anoder har dog siddet noget længere end 10 år. Det er netop derfor, der holdes jævnligt opsyn med dem, da vi ønsker, de holder længst muligt. Næste udskiftning skal ske på kaj 10, hvor de eksisterende anoder ifølge dykkersynet også er en del tærede.

5 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Vi er alle stolte over vores havn Nakskov Havn er en stor arbejdsplads med mange vidt forskellige aktiviteter. Samtidig er den en pryd for byen og et yndet sted for både byens borgere og turister. Det må gerne kunne ses, at havnen er en arbejdsplads men på en velfungerende arbejdsplads hersker der god orden. Det gør det lettere for os alle at udføre vores opgaver. I Nakskov fik vi sidste år i fællesskab lavet en grundig forårsrengøring. Det var med stor opbakning fra virksomhederne, og resultatet er en fornøjelse for alle. I år har vi i Nakskov både Pinsetræf, dronningebesøg, 750 års jubilæum og meget andet godt. Vi vil naturligvis alle gerne have, at vores havn fremstår flot for de mange gæster, og derfor giver vi den endnu en gang en skalle med oprydning! Og vi håber, at I igen er med på den. Tøv ikke med at kontakte Max Adrian på telefon eller en af vores servicemedarbejdere, hvis der er noget, vi kan hjælpe med. Rødbyhavn Trafikhavn er både en perle for turister og en arbejdsplads for mange mennesker Vi glæder os over den charme, havnen har, og at det samtidig er en velfungerende arbejdsplads. Vi har en fælles opgave i at sikre en smuk og ryddelig havn. Hvis man har problemer med oprydning eller ligger inde med driftsaffald fra skibe, kan man kontakte vores servicemedarbejdere i området eller Havnekontoret på telefon Vi glæder os til en dejlig sommer og opfordrer alle til at trække på vores hjælp, hvis der er brug for det. ENgiNEEriNg water industry construction Eisenbau-Heilbronn Sikre og tætte biogaslagertanke Eftersyn på gastanke i henhold til DWA M376 Udstyr til gasrensning Rådnetanke i stål Steel Nøglefærdigt projekt Smede og montage arbejde i stål og plast Service på udstyr Konstruktion og udvikling af udstyr og løsninger Udlejning af biogastanke Bilfinger Water Technologies Slidstærke indløbsriste Udstyr til ristegodsbehandling Sandfang- og sandvaskeudstyr Slidstærke transportsnegle Procesudstyr til spildevandsbehandling Mammut rotorer og beluftningselementer Tromlefilter til efterpolering og vandsrensning Udstyr til slambehandling og afvanding Spjæld til afspærring og regulering Steel ApS Marienlystvej Nakskov tlf:

6 HavneBladet 750 års byjubilæum i Nakskov Havnen er formentlig ældre end købstaden og vi er stolte over den betydelige rolle, som Nakskov Havn gennem tiderne har spillet for byen og området. En lang og stolt historie, som forpligter. Sejlløbet og Havnen havde betinget Byens Anlæg. sådan skriver C. C. Haugner i 1943 i Nakskov Købstads Historie, og i bogen giver han mange spændende eksempler på Nakskov Havns betydning for købstaden og dens udvikling. Området har været beboet i flere tusinde år. Navnet Nakskov stammer fra den tid, hvor hele området Nakken var dækket af skov, altså skoven på Nakken eller Nakkeskoven. Jubilæumsåret fejres, fordi Nakskov opnåede købstadsrettigheder i Inden da var den blot en lille fiskerby, men voksede sig efterhånden større og blev den største by på Lolland-Falster. I dens lange historie har Nakskov både været hærget af krig og af voldsomme brande, men især af en fortsat fremgang for handel og skibsbygning. Nakskov Havns nyere historie er mere fredelig. Nakskov Havn gennemgik en markant udvikling i forbindelse med udretningen af det gamle løb. Havnebygningen er opført i 1916 i forbindelse med den store havneudvidelse og udretningen til et nyt 4 km langt sejlløb, som blev gennemført fra 1914 til Samtidigt opførte staten i 1917 den markante Toldbod, som ligger umiddelbart øst for Havnebygningen. Nakskov Havn var dengang mellem de 6 8 største havne i Danmark (København, Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense var de 5 største). I dag er det en betydningsfuld regional havn. En godsomsætning på ca. 400 t. tons rækker dog ikke til en plads mellem de 20 største havne i Danmark. Havnebygningen indeholdt i sin østlige ende pakhusrum. Det høje midterparti havde kontorer i to etager og oprindeligt beboelse i den tredje etage. På taget er en karakteristisk fyrkuppel med ur. I bygningens vestre ende var der lokaler for havnearbejderne, som flittigt blev brugt til frokoststue og opholdsrum, og det var her havnearbejderne blev hyret ind til det hårde arbejde, losning af skibene mv. Havnestuen/Borgerstuen var altså datidens arbejdsformidling, men også et vigtigt samlingssted. Det var ikke kun et fristed for madpakke og øl. Der kom også vandrende svende, og der kom gøglere og musikanter. Historien fortæller, at der både blev danset og delt øretæver ud, kedeligt var der aldrig. I dag indeholder disse lokaler Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum. Der er Havnekontor, mødelokaler, Fær- Den flotte montre over værftet kan ses på Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum, som ligger i den historiske Havnebygning. Skibsbygningen har gennem tiderne været af enestående betydning for byen og hele Danmark som søfartsnation. Museet er et historisk museum, som beskæftiger sig med skibe, søfart og skibsbygning med udgangspunkt i lokalområdet samt med arbejdsforholdene for personer beskæftiget inden for søfart.

7 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn gekontor, Marineforening mv. midt i bygningen. I de østlige pakhusrum er der nu garage og værksted men lokalerne bliver også i stigende grad anvendt som en smuk ramme for festlige begivenheder på havneområdet. Der udvides med nye kajer mens den historiske havnebygning i baggrunden nøje følger havnens fortsatte udvikling. De mange gode år skal selvfølgelig fejres, og Nakskov Havn glæder sig naturligvis især til de mange arrangementer, som tager sit udgangspunkt på havnen. Læs mere på jubilæumssiden: Stort tillykke til købstaden Nakskov med de 750 år fra Nakskov Havn. Femøgade 4 Box 228 DK-4800 Nykøbing F. Tlf Fax Agency and Stevedoring: krinyk@krisax.dk Management and Chartering: fixit@krisax.dk

8

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2016 Kongeskibet Dannebrog i Nakskov Dronning Margrethes besøg kastede glans over Lolland, og Kongeskibet blev et tilløbsstykke

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2016 Årsregnskab med fremgang Lolland Erhvervshavne i Nakskov og Rødbyhavn afslutter sit regnskab med en fremgang i omsætning på 6,6

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2016 Flot fremgang i Nakskov Havn Basisforretningen viser en betydelig fremgang, som afspejler en grundlæggende særdeles positiv

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016.

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2017 Kajombygning indviet af havneudvalgsformand Drømmen om den perfekte kaj i Nakskov Havn er nu realiseret, og glæden over resultatet

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 Travlhed i Nakskov Havn Flere store skibsanløb giver fremgang i anløbsstatistikkerne og aktivitet med planlægning af udvidelser

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 Særdeles synlig succes Mange store fartøjer til MHI Vestas Offshore med vindmøllevinger fylder godt i Havnen, og anløbene

Læs mere

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet.

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2015 Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro Større fartøjer som ud- og indskiber større laster er den udvikling vi forventer

Læs mere

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN HAVNE 4 HAVNE ET NAVN Kære læser Det er mig en fornøjelse at kunne byde Dem velkommen til Guldborgsund Havne, der består af havnene; Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing erhvervsog Fiskerihavn og Gedser

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 Stabil udvikling uden flere rekorder Flere store skibsanløb i Nakskov Havn præger stadig anløbsstatistikkerne. Samtidig forberedes

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2017 Vinger i vækst på Nakskov Havn Vindenergi er i vækst, og stor succes for MHI Vestas Offshore giver travlhed i Nakskov, hvor produktionen

Læs mere

Vision og mål for MSE mod 2020

Vision og mål for MSE mod 2020 M S E S t r a t e g i p r o c e s 2 0 1 3 Vision og mål for MSE mod 2020 Strategi i MSE Som nævnt på MSE dagen 2012 er vi på vej op i Superligaen! Vi er fortsat den største entreprenør på Lolland Falster,

Læs mere

Odense Havn og Lindø Industripark A/S

Odense Havn og Lindø Industripark A/S Odense Havn og Lindø Industripark A/S Historie 1918 Odense Staalskibsværft blev grundlagt som et personligt ejet firma af A.P. Møller 1959 Indvielse af Lindø Skibsværft ved Statsminister H.C. Hansen 2009

Læs mere

Rødbyhavn TRafikhavn

Rødbyhavn TRafikhavn Rødbyhavn Trafikhavn Den nye port til Europa Industrihavnen i Rødbyhavn (i daglig tale kaldet Rødbyhavn Trafikhavn) er en attraktiv og centralt placeret industri- og trafikhavn, i centrum af den kommende

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 03. november 2014 Tid Kl. 16.00 Sted Kursuscenteret Smålandshavet 4736 Karrebæksminde Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund

Læs mere

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Formål Formålet med disse retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsarbejder er at sikre, at der skabes

Læs mere

NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL

NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL Nu forlader Søværnet Nyholm. Det giver en unik mulighed for at gøre øen til et åndehul og et folkeligt oplevelsessted for københavnerne og byens gæster.

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO 1 OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO Indhold 1. Forslag til placering af arbejdsplads... 3 2. OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED

Læs mere

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Beretning 2012-2013 KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Indledning Én gang årligt skal de lokale by-arbejder afgive en skriftlig beretning. I denne

Læs mere

Agenda. Ny Storstrømsbro. Indledning og Baggrund Beskrivelse af broen. Levetid og krav til beton. Geometri Konstruktion Fundering Byggemetoder

Agenda. Ny Storstrømsbro. Indledning og Baggrund Beskrivelse af broen. Levetid og krav til beton. Geometri Konstruktion Fundering Byggemetoder Ny Storstrømsbro Dansk Betondag 10. september 2015 Projektchef Niels Gottlieb Agenda Indledning og Baggrund Beskrivelse af broen Geometri Konstruktion Fundering Byggemetoder Levetid og krav til beton 1

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Dagsorden for Havnebestyrelsen

Dagsorden for Havnebestyrelsen Dagsorden for Havnebestyrelsen Mødedato 16. januar 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj Renoveringen rykker nærmere Snart er der gået et halvt år, siden beboerne i afdeling 107-108-109 stemte ja til de omfattende planer for et helt nyt Skanseparken.

Læs mere

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn.

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn. Beretning 2015 Jeg har i år valgt at dele beretningen op i flere hovedpunkter. Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn EKJ Rådgivende Ingeniører Blegdamsvej 48 2100 København Ø Sendes elektronisk til: tig@ekj.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:6020103-00155

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 16. marts 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder Danske Havne Fremtidige konkurrencemuligheder Den Danske Banekonference 2015 5. maj 2015 Danske Havne Brancheorganisation, etableret i 1917 Organiserer de danske erhvervshavne og har 68 medlemmer Foreningen

Læs mere

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen.

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. HavneBladet November 2018 Nakskov Havn i fortsat udvikling God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. Lolland Kommune overtog Nakskov Havn i juli 2014, og

Læs mere

INNOVATIVE LØSNINGER & GENSIDIG DIALOG

INNOVATIVE LØSNINGER & GENSIDIG DIALOG INNOVATIVE LØSNINGER & GENSIDIG DIALOG Hos Dansk Plast er vi utroligt stolte over vores arbejde. Vi lægger hver dag et stort stykke arbejde i at nå vores ultimative mål: at alle vores kunder er glade og

Læs mere

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold til produktivitet

Læs mere

Hestehaven 21 C st., 5260 Odense S

Hestehaven 21 C st., 5260 Odense S Hestehaven 21 C st., 5260 Odense S Kontor beliggende i industriområde Odense S udlejes Samlet etageareal: 124 m² - Heraf 13 m² adgangsareal samt 5 m² sikringsrum Gode parkeringsforhold omkring ejendommen

Læs mere

- vi bygger på værdier og synergi! Tæt-Lavt byggeri Pleje- og Ældreboliger. Ungdomsboliger. At løfte i flok. Men tag ikke fejl: værd at stræbe efter!

- vi bygger på værdier og synergi! Tæt-Lavt byggeri Pleje- og Ældreboliger. Ungdomsboliger. At løfte i flok. Men tag ikke fejl: værd at stræbe efter! ERHVERVSBYGGERI Etagebyggeri Tæt-Lavt byggeri Pleje- og Ældreboliger Renovering Skoler og institutioner Ungdomsboliger - vi bygger på værdier og synergi! Som familie løfter vi i flok... At løfte i flok

Læs mere

STORSTRØMSFORBINDELSEN VALG AF PRODUKTIONSAREAL

STORSTRØMSFORBINDELSEN VALG AF PRODUKTIONSAREAL STORSTRØMSFORBINDELSEN VALG AF PRODUKTIONSAREAL STORSTRØMSBRO FAKTA Eksisterende bro Ca. 3,2 km lang Enkeltsporet jernbaneforbindelse 2 sporet vej (5,6 m) Fortov (2,5 m) Anlægsperiode 1933-1937 Anlægsomkostning:??

Læs mere

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Forord Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver danner rammen for de samlede udbud og af bygge- og anlægsopgaver i Vesthimmerlands Kommune og er således

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 15. august 2016 Tid Kl. 16.00 18.00 Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen (A) Tilforordnede

Læs mere

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 7-3-2017 Rødbyhavn Sidste opdateringer Tekst: 1-6-2016 - Plan 1: 1-6-2016 Beliggenhed Østersøen, Femern Bælt, Lolland S-kyst 54 39,3'N 11 20,7'E - kort 196 Færgehavnen

Læs mere

En verden af træ. Udvikling Samarbejde Produktion

En verden af træ. Udvikling Samarbejde Produktion En verden af træ Udvikling Samarbejde Produktion HISTORIE Gennem 3 generationer har arbejdspladsen på Falster, summet af snakken om træ og genlydt af savene, der suser gennem træet. Flexwood har fulgt

Læs mere

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling AABENRAA HAVN Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling Godsomsætningen blev mindre end budgetteret Godsomsætning 2008-2012 2008 1.818.310 tons 2009 1.252.397 tons 2010 1.095.833 tons 2011

Læs mere

Den faste forbindelse under Femern Bælt. Sekretariatschef i Femern A/S Frederik Fisker

Den faste forbindelse under Femern Bælt. Sekretariatschef i Femern A/S Frederik Fisker Den faste forbindelse under Femern Bælt Sekretariatschef i Femern A/S Frederik Fisker Den korteste vej mellem Nordeuropa og Skandinavien En del af det europæiske transportnetværk Den faste forbindelse

Læs mere

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn.

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Beretning 2013 2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Vi kom ud af 2012 med et lille overskud, alle bådpladser var besatte, og vi nåede ca. samme antal af gæstesejlere som de sidste

Læs mere

Lej de bedste lokaler til undervisning i Vejle -

Lej de bedste lokaler til undervisning i Vejle - Lej de bedste lokaler til undervisning i Vejle - MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Viby Centret 24 8260 Viby J datea.dk Boulevarden 19D, 7100 Vejle - lokalerne er også særdeles velegnede til kontor, klinik

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE 17.12.2015 Dagsorden 1) Orientering om rådgiverundersøgelser - Jordforureningsundersøgelse - Geoteknisk undersøgelse - Tilstandsvurdering af kajkonstruktioner

Læs mere

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning 2015 i hovedtræk 2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 Indledning 2015 var et år præget af stor volatilitet i verdensøkonomien og en oliepris, der ved årets udgang var faldet til 36 dollars for første gang

Læs mere

Formanden har ordet Nytårshilsen 2018

Formanden har ordet Nytårshilsen 2018 Formanden har ordet Nytårshilsen 2018 Først vil jeg gerne, på bestyrelsens og mine egne vegne, ønske alle medlemmer, medarbejdere og samarbejdspartnere, et forsinket GODT NYTÅR med forhåbentlig mange behagelige

Læs mere

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 445 Offentligt Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby SAGSNOTAT Regeringens planer om at sælge Rødbyhavn Havn 7. juni 2006 Indledning Nærværende

Læs mere

Status på Femern Bælt forbindelsen. Villads Engstrøm

Status på Femern Bælt forbindelsen. Villads Engstrøm Status på Femern Bælt forbindelsen Bygherre 2013-date, Femern A/S Design Coordination Manager, TPR Tunnel, Portal and Ramps Entreprenør 1998-2013, O. V. ENGSTRØM A/S, Ejer, Bestyrelsesmedlem, Projekt chef

Læs mere

Anders Heilmann Jensen

Anders Heilmann Jensen Thomas Larsen (tla) Fra: 'Gitte Frøkjær Aarhus Kommune ' Sendt: 23. maj 2016 11:33 Til: $Kystdirektoratet (kdi); Ejler Kærvang (ejk) Emne: Ansøgning om Andet Kategorier: Rød Til Kystdirektoratet!

Læs mere

Et lille udpluk af de mange gode begrundelser for at genåbne stoppestedet ved Den Permanente:

Et lille udpluk af de mange gode begrundelser for at genåbne stoppestedet ved Den Permanente: Et lille udpluk af de mange gode begrundelser for at genåbne stoppestedet ved Den Permanente: elinor.fraeer@gmail.com henrikloft@gmail.com krentoft@gmail.com skovhuslene@gmail.com smillaj124@hotmail.com

Læs mere

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse.

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse. E 25. maj 2018. Generalforsamling torsdag den 24-5-2018, kl. 1900 På Kramnitsevej 21D, Kramnitse Referat. Dagsorden: Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling Dagsorden ifølge

Læs mere

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Side 1 af 5 Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Udbud og tildeling følger reglerne i Tilbudsloven, Odder Kommunes indkøbspolitik samt gældende EU-regler. For bygge- og anlægsopgaver

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING. Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej Jyderup Telefon

BESTYRELSENS BERETNING. Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej Jyderup Telefon Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej 4 4450 Jyderup Telefon 5925 8000 E-mail vab@vab.dk www.vab.dk Åbningstider: Mandag torsdag 09.00-14.00 Torsdag også 16.00-18.00 Onsdag lukket Fredag 09.00-12.00

Læs mere

FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG

FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG HVOR ER VI? FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN. LIDT INFO Flådestation Frederikshavn administreres af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES)

Læs mere

FLOT OG VELINDRETTET LEJEMÅL I AALBORG

FLOT OG VELINDRETTET LEJEMÅL I AALBORG 542 m2 KULHUSET GASVÆRKSVEJ 26B, 1. SAL 9000 AALBORG FLOT OG VELINDRETTET LEJEMÅL I AALBORG INDHOLD 3 Beliggenhed 4 Ejendommen 6 Lejemål 8 Plantegninger 9 Lejevilkår 11 Kontaktinformation 2 C.W. OBEL EJENDOMME

Læs mere

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017

HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM BORGERMØDE OMKRING VVM 28. JUNI 2017 HANSTHOLM HAVN. UDVIDELSE BORGERMØDE OM VVM HVORFOR UDVIDE? Havnen er 50 år gammel og bygget til datidens fiskeskibe. Siden 1967 er der sket en kraftig udvikling i flåden hen imod større og anderledes

Læs mere

Fanø en historisk og kulturel perle i Vadehavet

Fanø en historisk og kulturel perle i Vadehavet Nordby Havn på Fanø Fanø en sejlskibs ø Fanø har en unik sejlskibshistorie. Derfor sagde Fanø Kommune selvfølgelig også ja til at lade Nordby Havn blive TS Frihavn. Vi håber kan blive startskuddet mange

Læs mere

Havneudvidelse - Hanstholm Havn. Thomas Gierlevsen, COWI A/S

Havneudvidelse - Hanstholm Havn. Thomas Gierlevsen, COWI A/S 1, Esbjerg den 27. sept. 2018 Havneudvidelse - Hanstholm Havn Thomas Gierlevsen, COWI A/S 1 Projektet Udbudt i totalentreprise i foråret 2017 Kontrakt underskrevet i november 2017 Vinderholdet: Kunde:

Læs mere

På vegne af A. Enggaard fremsendes hermed: T: D: Østre Havnegade 12 F: M: Aalborg

På vegne af A. Enggaard fremsendes hermed: T: D: Østre Havnegade 12 F: M: Aalborg Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S 21-08-2017 Projekt nr. 225676 Dokument nr. 1220282479 Version 1 ANSØGNING OM TILLADELSE TIL UDVIDELSE AF EKSISTERENDE KAJ VED AALBORG

Læs mere

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Godkendt i kommunalbestyrelsen den 17. maj 2011 Formål Formålet med disse retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt

Læs mere

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen.

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Beretning Generalforsamling den 25-01-2019 Velkommen til den årlige generalforsamling. Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Sang nummer? Jeg vil starte

Læs mere

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4.

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4. Herning Kommune opfordrer herved investorer, totalentreprenører og konsortier til at søge prækvalifikation i forbindelse med et projekt for en ny busterminal samt helhedsplan for Banegårdspladsen i Herning.

Læs mere

ODENSE HAVN - BUDGET 2016-2019

ODENSE HAVN - BUDGET 2016-2019 ODENSE HAVN - BUDGET 2016-2019 OMSÆTNING De budgetterede skibsafgifter for 2016 forventes at ligge på samme niveau som i 2015. I perioden 2017-2019 forventer vi en vækst i omsætningen fra skibsafgifter,

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2016 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Kontaktinformation på ansøger Organisation: Ringkøbing Fjord Turisme Adresse: Nørregade 2B Postnr.: 6960 Hvide Sande Kontaktperson:

Læs mere

DIN ROLLE SOM VELKOMST VÆRT. Tips til det gode værtsskab

DIN ROLLE SOM VELKOMST VÆRT. Tips til det gode værtsskab DIN ROLLE SOM VELKOMST VÆRT Tips til det gode værtsskab 1 Først og fremmest: Tusind tak for at du vil være med som velkomstvært. 2 Værtsskab Værtskab er en essentiel og vigtig opgave til arrangementer

Læs mere

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg Idéoplæg Oktober 2015 VVM-redegørelse Marts 2016 Sammenfattende redegørelse Juli 2016 INDHOLD 1. Den sammenfattende redegørelse 3 1.1 Indhold 3 1.2 Den videre

Læs mere

Vores kunder køber et produkt, men vi sælger en service

Vores kunder køber et produkt, men vi sælger en service Introduktion Riidr ApS er stiftet med det udtrykkelige formål at give nem adgang til e-bøger på det danske marked ved at gøre det simpelt, bekvemligt og billigt for kunder at købe deres ønskede e-bøger.

Læs mere

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Dansk-Tysk Handelskammer, februar 2016 1 Dansk-tysk infrastruktur er grundlaget for handelen mellem Tyskland og de nordeuropæiske lande. For virksomheder i Danmark,

Læs mere

Når verdens længste sænketunnel banker på

Når verdens længste sænketunnel banker på Femern Bælt-forbindelsen Når verdens længste sænketunnel banker på Steen Lykke Teknisk direktør, Femern A/S Femern A/S En dansk statsejet virksomhed Den danske stat Transportministeriet Sund & Bælt Holding

Læs mere

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart:

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart: Nyhedsbrev for Endnu en måned er gået. Det har været en spændende måned, der har budt på mange sjove aktiviteter og oplevelser. Efteråret nærmer sig og det mærkes ved at børnene er mere indenfor og benytter

Læs mere

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 Bygningsstyrelsen Planlægning af byggeri i en politisk kontekst Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 25-09-2014 1 Indhold Hvem er Bygningsstyrelsen? Fokusområder Planlægning af byggeri i en politisk

Læs mere

Hvilke beslutninger skal bestyrelsen træffe: Hvordan vi skal håndtere udbedringen af skaden (den praktiske del):

Hvilke beslutninger skal bestyrelsen træffe: Hvordan vi skal håndtere udbedringen af skaden (den praktiske del): Undervisningsministeriets beslutning om ikke at dække skaden betyder: At ministeriet ikke vil rådgive os eller hjælpe os med at træffe beslutninger. At bestyrelsen bliver den drivende beslutningstager

Læs mere

STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO

STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 13/18231 STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO 1. BAGGRUND OG TIDSPLAN I forbindelse med anlægsarbejderne af en ny Storstrømsbro bliver der

Læs mere

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind mellem Odense Havn og Lindø Industripark Infrastruktur - Offshore - Vind Lindø Et nyt stærkt samarbejde mellem Lindø Industripark og Odense Havn har taget form, og vi vil gerne præsentere mulighederne

Læs mere

Herskabelige rammer i Frederiksstaden

Herskabelige rammer i Frederiksstaden Herskabelige rammer i Frederiksstaden Amaliegade 43 1256 København Smuk ejendom med højt til loftet og mange flotte detaljer. Beliggenhed tæt på Amalienborg og Kastellet. 1 Området kaldes for Frederiksstaden

Læs mere

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Til rekvirenter af udbudsmateriale vedrørende forpagtning af Vejers Strand Camping Præsentation af Vejers Strand Camping. De fysiske rammer Vejers Strand Camping

Læs mere

Alt under ét tag. Snedkergården

Alt under ét tag. Snedkergården Alt under ét tag Snedkergården Snedkergården løser alle former for tømrer- og snedkeropgaver fra udskiftning af et gavlparti til opførelse af erhvervsbyggerier og store som små specialopgaver. I Brørup

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Side 1 Indhold Stedet... 3 Formål... 6 Omfang... 8 Mængde beregning... 8 Økonomi.... 8 Bilag.: Tegnings materiale. MASTERPLAN FOR UDBYGNING OG OMBYGNING AF DOVERODDE

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland

Vision for banetrafikken i Region Sjælland Vision for banetrafikken i Region Sjælland En sammenhængende og attraktiv banebetjening i Region Sjælland fra landsdels og lokaltrafik til østdansk trafik. Mobiliteten i Region Sjælland er vigtig. Borgerne

Læs mere

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Kære alle Tusind tak for invitationen til festligholdelsen af 100 års jubilæet for Skyum forsamlingshus i dag. Det er en festdag, som jeg er glad for at få

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Funktionskontrakter Erfaringer fra Aalborg Kommune Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Projektleder infrastrukturkapitalbevarelse Aalborg Kommune Aalborg Kommune Fakta

Læs mere

Bilag til ekstraordinær generalforsamling tirsdag 1. december 2015 Til medlemmer af Ejerforeningen Domus Vista Park III Om projektet: Vore tage er mere end 30 år gamle, tagreparationerne er blevet så omfattende

Læs mere

LEAN IN THE PUBLIC SECTOR - LIPS 2016 HVORFOR SPILDER VI TID OG PENGE?

LEAN IN THE PUBLIC SECTOR - LIPS 2016 HVORFOR SPILDER VI TID OG PENGE? LEAN IN THE PUBLIC SECTOR - LIPS 2016 HVORFOR SPILDER VI TID OG PENGE? H VA D K O M M E R D E R U D A F D E T? HVAD KOMMER DER UD AF DET? Skovbo og Bakkebo, Mariager Nybyggeri Udbudt med krav om Lean i

Læs mere

HAVNENYT FORÅRET 2013

HAVNENYT FORÅRET 2013 HAVNENYT FORÅRET 2013 Foråret er så småt på vej. Vedligehold på havnen: Ja sådan indledte vi også forårets udgave af Havnenyt i 2011. Men det er jo fortsat uhyre aktuelt, da vi jo heldigvis befinder os

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Fra: Transportministeriet [mailto:abonnement@trm.dk] Sendt: 10. marts 2008 14:30 Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportminister

Læs mere

I området ligger en fungerende flydedok fra Orskov Yard, som i hele entreprisen skal kunne tilgås og holdes i drift.

I området ligger en fungerende flydedok fra Orskov Yard, som i hele entreprisen skal kunne tilgås og holdes i drift. Frederikshavn Havn. Ny pier ved Østre Kaj Frederikshavn Havn overvejer at etablere en ny pier, som skal anvendes til forankring af en ca. 250 x 50 m stor flydedok og til modtagelse af op til ca. 250 m

Læs mere

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Oplysninger om ansøger Fornavn Jesper Lundgren Efternavn Madsen Virksomhedens CVR 31080207 Virksomhedens

Læs mere

Velkommen til VIBO s afdeling 103 Nivåhøj III Nivåhøj 69-79, 2990 Nivå

Velkommen til VIBO s afdeling 103 Nivåhøj III Nivåhøj 69-79, 2990 Nivå Velkommen til VIBO s afdeling 103 Nivåhøj III Nivåhøj 69-79, 2990 Nivå Nivåhøj III blev opført i 1980-1982 tegnet af arkitekt Svend Høgsbro. Afdelingen består af 11 terrassehuse med 15-18 lejligheder i

Læs mere

KOFOEDSMINDE. Programoplæg Rødbyhavn Bygning nr. 19 & 21 (K. H Kofoedsvej) Den 7. juli 2017

KOFOEDSMINDE. Programoplæg Rødbyhavn Bygning nr. 19 & 21 (K. H Kofoedsvej) Den 7. juli 2017 KOFOEDSMINDE 4970 Rødbyhavn Bygning nr. 19 & 21 (K. H Kofoedsvej) WHITE arkitekter A/S - Højbygård Papirfabrik, Fabriksvej 2, bygning A, 4960 Holeby Den 7. juli 2017 Programoplæg 01 SAG.: 16062 ( KRAK)

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

Hoptrup Frivillige Brandværn

Hoptrup Frivillige Brandværn Beretning fra generalforsamling den 26-01-2018 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske Thomas Hansen tillykke med de 5 år og tillykke til Frits Vogensen som

Læs mere

H39. Flensburg : Fleksibilitet. Midt i byen - en ny kontorgeneration

H39. Flensburg : Fleksibilitet. Midt i byen - en ny kontorgeneration H39 Flensburg : Fleksibilitet Midt i byen - en ny kontorgeneration Mojn - og hjertelig velkommen H39 præsenterer sig I fremtidens forretningscenter H39 finder firmaer fra alle brancher og af enhver størrelse

Læs mere

Erhvervslokaler med uanede muligheder

Erhvervslokaler med uanede muligheder Erhvervslokaler med uanede muligheder MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Viby Centret 24 8260 Viby J datea.dk Boulevarden 19 F & G, 7100 Vejle Erhvervs Parken indbyder til en lang række virksomheder med forskellige

Læs mere