FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DR RADIO APP, WEB OG PODCAST

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DR RADIO APP, WEB OG PODCAST"

Transkript

1 FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DR RADIO APP, WEB OG PODCAST Version 1.0 April 2018 Sådan bliver dit program eller podcast set og hørt

2 s. 2 INDHOLD s. 3 s. 4 s. 4 s. 7 s. 9 s. 12 s. 14 s. 15 s. 16 s. 18 s. 19 DERFOR FOTO Billedtyper Serie- og sæsonfoto Episode-foto Kvadratiske podcastbilleder Formål Sælg programmet Afspejle programmets stil Overvejelser Motiv Situation Komposition Baggrund Etik Teknisk Tydelighed Skarphed og lys Format Opløsning Specialleverancer TEKST Titler Programtekster TEKST OG FOTO Kombination Eksempel fra DR Radio-app AFLEVERING Foto hvor og hvordan Tekst hvor og hvordan TJEKLISTEN Lige til at hænge op på væggen

3 s. 3 DERFOR Kig dig omkring i bybilledet, på arbejdspladsen og hjemme. Mængden af hovedtelefoner og højtalere fortæller, at vi bruger lyd som aldrig før. Udbredelsen af smartphones og adgangen til musikstreaming, podcasts, lydbøger, m.m. har skabt en opblomstring for lyd. Mange nye aktører byder sig til, og DRs radioprogrammer og podcasts er noget, som danskerne aktivt skal vælge til, blandt en masse spændende digitale lydtilbud Fantastiske programbilleder, gode titler og en kort skarpt og sælgende programtekst er helt afgørende, når lytterne vælger indhold i DRs radio-app, dr.dk/radio og via de mange podcasttjenester. Formår billederne ikke at sælge et program i det store udbud af indhold, vælger brugerne noget andet indhold, som virker mere spændende. I podcast og streaming-verdenen er programbillederne og programtekster lige så vigtige, som en god placering er på radiokanalerne. Det er vigtigt at huske, at digitalt skal radiokanaler og podcasts kunne stå alene og sælge sig selv! Flere undersøgelser viser, at brugerne kun kigger på et spot i få sekunder, inden de tager beslutning om at læse mere eller lytte, før de går videre til næste spot.

4 s. 4 FOTO BILLEDTYPER Der findes i udgangspunktet to hovedtyper af fotos på radio: Serie og episode. Herunder korte forklaringer på de to typer af billeder. 1 SERIEFOTO Seriefotoet er det billede, der binder program- eller podcastserierne sammen, og er et nemt genkendeligt ikon for hele serien. Det bruges til at sælge hele serien/alle programmer over for lytterne. Tænk på, at billedet skal favne essensen af den samlede serie. Seriefotos skal afspejle stil og tone i programmet, og må gerne have et mere plakatagtigt udtryk end episodefotoet. Værter kan skabe genkendelighed, men det kan et billedkoncept, der afspejler programmet også have. Seriefoto med mange elementer i billedet fungerer dårligt i små mobile visninger. Billeder som dette kan i visse situationer bruges i anden kommunikation fra DR. Enkelt og letafkodeligt seriefoto med programmets hovedperson i front. Seriefoto med de centrale hovedpersoner i et billede, der afspejler element i programmet. Seriefoto med vært uden deltagere. Meget abstrakt seriefoto uden personer eller locations.

5 s. 5 2 EPISODEFOTO Episodefotos skal rumme essensen af den enkelte episode. Det kan illustrere emne, tema eller fremhæve genkendelige gæster i programmet. Episodefotos kan med fordel være i tråd med den tekst, der bliver skrevet til programmet. Episodebilleder fungerer som navigation, der hjælper brugerne med at finde bestemte episoder i en serie, og derfor er det vigtigt, at de er let afkodelige. De skal være specifikke for hver episode og ikke genbruges på tværs af episoder. Episodefoto med en central person i den aktuelle episode. Episodefoto med de centrale personer i den aktuelle episode Episodefotoet er for generelt og siger ikke noget om indholdet af det konkrete program. Selvom episodefotoet siger noget om programmets indhold, er det utydeligt.

6 s. 6 3 KVADRATISKE PODCASTBILLEDER Podcasts bliver ofte lyttet via en af de mange podcast-tjenester. DR servicerer Apples itunes-tjeneste, og mange andre podcast-apps trækker på de samme feeds fra DR. Standarden hos Apple og andre podcasttjenester er kvadratiske billeder. Apple skruer løbende op for kvaliteten, og efterspørger pt. kvadratiske billeder i 3000 x 3000 pixels. Der er således høje kvalitetskrav til billederne, bl.a. fordi Apple har integreret sin podcast-tjeneste i Apple TV, hvormed billederne også vises på store fladskærme. En meget stor del af DRs radioprogrammer samt deciderede podcastproduktioner tilbydes via eksterne tjenester. Det betyder, at alle seriebilleder skal kunne beskæres til 1:1. DR Udsendelse producerer de kvadratiske podcastbilleder med logo og titel i billedet, så DR står tydeligt frem som afsender på eksterne platforme. De enkelte podcasts optræder ofte i lister, hvor billederne er meget små. Det stiller krav til tydelighed og genkendelighed. Hvis programmet er planlagt til podcast skal alle producenter at levere et kvadratisk billede udover det almindelige 16:9 billede. DRs podcasts præsenteres i lister her i listen Populære på itunes hvilket understreger behovet for billederne, der er tydelige og lette at spotte i et hav af danske og internationale podcasts.

7 s. 7 FOTO FORMÅL 1 SÆLG PROGRAMMET Billede og programmets titel er ofte det eneste brugeren ser i radio-appen, på dr.dk/ radio eller i deres podcast-app. Derfor skal fotoet virke interessevækkende og appellerende. Hvis billedet virker genkendeligt og afspejler stemningen, vil programmet oftere blive valgt. Brugerne får med det gode foto en klar ide om programmets type, og om de har lyst til at høre det. Det gode foto kan sælge programmet på: Værter og/eller gæster Noget, der er relevant for programmet En fortælling En stemning Noget inviterende Foto til The Sound of Musical. Fotoet har personlighed, er inviterende og lover god stemning og godt selskab, når der skal snakkes om musicals. Foto til episode af Klimatestamentet. Billedet rummer ikke personer, og der er ikke en direkte sammenhæng med titlen Kan vi tillade os ikke at gøre noget. Foto til Farrock på P6 Beat. Fotoet afspejler tone, tema og virker appellerende. Foto fra Digitalt: Kvindekamp. Billedet virker tilfældigt og ligegyldigt.

8 s. 8 2 AFSPEJLE PROGRAMMETS STIL Et programfoto er et løfte til brugeren om, hvad man kan forvente sig i programmet. Derfor skal der være overensstemmelse mellem fotoet og programmet. Eksempler på overvejelser, der bør indgå i de kreative overvejelser, når fotoet skal tages: Instruktion af personer Styling af personer Location Foto til Vidundergrunden. Billedet afspejler programmets uhøjtidelige og rå stemning, som programmets to uortodokse værter Volmer og Vibe står for. Foto til Cafe 5 eren. Billedet er velproduceret, men signalerer ikke til et program om musik. Styling, location m.m. passer måske bedre til fx et finansprogram. Foto fra Supertanker: At fatte det ufattelige Fotoet er konstrueret, abstrakt og uden personer. Foto fra Tændt. Foto signalerer i samspil med titlen erotik, men uden at virke for anmassende.

9 s. 9 FOTO OVERVEJELSER 1 MOTIV 2 SITUATION I udgangspunktet altid mennesker med fokus på ansigter Maksimalt 3 personer som udgangspunkt Kendte og vigtige personer fremfor ukendte og mindre vigtige Nære billeder uden for mange detaljer eller med sløret baggrund Letforståeligt og hurtigt afkodeligt Ingen grafik i billeder, fx logo og tekst Let afkodeligt foto. Vær bevidst om, hvorvidt fotoet er opstillet eller action. Den afgørende forskel er, om personer ser i kameraet eller ej Inden for handlingsbetonede genrer, fx drama, fungerer action-fotoet ofte godt Hvis programmet er båret af en vært, der henvender sig direkte til seerne, bør personerne se direkte i kameraet Undgå i udgangspunktet, at personerne står frontalt mod kameraet. Sørg i stedet for, at personerne er drejet lidt og står med ansigtet vendt mod kameraet Foto for værtsbåret program, hvor de to værter har øjenkontakt med kameraet, og hvor billedet afspejler titlen Jeg er nøgen. For mange personer gør fotoet rodet og utydeligt. Meget iscenesat og konstrueret foto til programmet Shitstorm men stadig med stor enkelhed. Grafik, logoer og tekster giver ofte problemer i visse visninger. Uprofessionelt billede med kedelig baggrund og rodet mikrofon i motivet. Opstillede motiver med fx vært kan fungere godt. Her fra De bagkloge nyheder, der bliver leveret råt, flabet og uvederhæftigt. Billede med titel som her fungerer dårligt. Titler vil blive vist to gange - både i billede og tekst.

10 s KOMPOSITION 4 BAGGRUND Motivet bør være orienteret en anelse mod højre i forhold til midten Personer står som udgangspunkt aldrig i fuld figur Beskæring af personer sker fra livet og op mod skuldrene vær opmærksom på ikke at beskære ansigter for tæt Mund, øjne eller næse må ikke ligge præcis i midten af fotoet Blikretningen bør i de fleste tilfælde gå fra højre ind mod midten Velkomponeret foto med personen lidt til højre for midten og friholdt for grafik. Fotoets baggrund skal være rolig og må ikke tage opmærksomhed fra motivet Brug gerne dybdeskarpheden til at opnå en sløret baggrund Baggrunden skal støtte op om motivet og programmets stil Rolig, let uskarp baggrund med enkle indikatorer, der siger noget om location og stemning. Podcast-billeder er i 1:1. Her ses hvilke områder i billedet, hvor der optræder grafik. Personer står aldrig i fuld figur, da det i små billedstørrelser gør dem meget små. Baggrunden er rolig, men for neutral og siger intet om hverken program, stemning eller noget andet. På dr.dk/radio er der visninger med grafik i form af tekst, logo og piktogrammer på fotoet. Ovenfor ses, hvilke områder af billedet man kan risikere at miste til grafik. Dette skal man have in mente, når man komponerer sit foto. Ansigter må ikke være placeret i centrum af billedet, da det kan blive skjult af fx et play-ikon. Den urolige baggrund virker som camouflage for personerne, der næsten forsvinder.

11 s ETIK Selvom fotos skal vække nysgerrigheden og sælge programmet er vi opmærksomme på, at følsomme sjæle og børn også bruger DRs radiotilbud. Alle fotos på radio skal overholde DRs etik, som findes her: Læs blandt andet kapitel 2 om stærke og kontroversielle billeder. Hvis du er den mindste smule i tvivl om etik i forbindelse med et program, skal du kontakte din programredaktør i DR Medier, der kan hjælpe. Redaktøren inddrager radioens forsideredaktion i tvivlstilfælde. Vi vil gerne sælge programmerne bedst muligt, men uden at gå efter banal click-bait eller være platte. Et par tommelfingerregler: Jo mere alvorstunge programmer er, desto mere tryk på det farverige og nemt forståelige bør der være i salget af dem Jo mere farverige eller underholdende programmer er, desto mindre er behovet umiddelbart for kraftfulde virkemidler Husk, at vi er stolte over vores etik i DR og at det ofte blot er et spørgsmål om at løse etiske udfordringer på en måde, som både tilfredsstiller målgruppen og beskytter følsomme brugere. Etik er også at tage hensyn til deltagerne i programmet og på billederne. Billederne skal være clearet med personerne på billederne til brug for program- og presseomtale på alle platforme. Programproducenten skal i den forbindelse tage særligt hensyn til medvirkende og børn, som ikke er vant til eller ikke kan forventes at være vant til at medvirke i tv-produktioner. Eksempel på, hvordan fotoudfordringen blev løst på DR3-programserien Mig og min pik, januar 2018.

12 s. 12 FOTO TEKNISK 1 TYDELIGHED 2 SKARPHED OG LYS Fotoet skal fungere i små størrelser Undgå for mange detaljer i fx baggrund og tøj, der kan forstyrre Motivet må ikke være for lille Baggrunden må ikke tage fokus fra motivet En rolig baggrund og god komposition sikrer, at fotoet fremstår klart og tydeligt. Motivet skal naturligvis være knivskarpt Brug dybdeskarphed til at opnå en sløret baggrund Fotoet skal tages med et passende lys, der understøtter motiv og stemning Undgå modlys, da det ofte vil mørklægge ansigter Undgå for meget lys fra oven, da det vil mørklægge øjne Er du i tvivl: Udendørsbilleder i skyggen fungerer næsten altid godt Undgå i udgangspunktet mørke/dunkle billeder, da det stiller højere krav til lyssætning og kontrast på hovedmotivet/ personerne. Blødt lys med bløde skygger og sløret baggrund, der får personerne til at træde frem. Personerne sidder spredt, baggrunden er urolig og motivet fungerer ikke i lille format. Personerne fylder for lidt, til at man kan se det i små størrelser. Slagskygge får halvdelen af ansigtet til at forsvinde. Modlyset fra vinduet får resten af billedet til at fremstå mørkt. Hovedpersonerne sidder for langt fra hinanden, og baggrunden er urolig.

13 s FORMAT I udgangspunktet skal alle billeder være i vandret format/landscape-format 16:9 Motivet bør være overvejende samlet men ikke nødvendigvis centreret. Det er vigtigt for at kunne beskære til kvadratiske billeder til podcast-billeder og sociale medier Som supplement til seriefotos efterspørges derfor billeder i 1:1 for at sikre de bedste muligheder for at producere podcastbilleder samt kunne lave særlige visninger i app eller web. Nok plads i siderne til en pæn kvadratisk beskæring. 4 OPLØSNING Alle fotos skal være i højtopløselig professionel kvalitet Den p.t anbefalede billedopløsning er minimum x 1080 px Podcastbilleder: 3000 x 3000 px Formatet må ikke være højformat på episodespecifikke fotos, men skal være liggende 16:9. Desuden vil ansigtet ofte fylde for meget, hvis man beskærer et foto i højformat. Personerne sidder for langt ud mod siderne, til at man kan lave en meningsfuld kvadratisk beskæring. Motivet går for langt ud mod kanterne.

14 s. 14 FOTO SPECIALLEVERANCER Der kan på visse programserier aftales ekstra leverancer eller eksperimenteres med særlige billedformater. Det kan fx være fritlagte billeder til brug for særlig artwork /grafiske billeder, der kan skabe et stærkt og genkendeligt udtryk til en serie. Det er vigtigt, at alternative former for fotos og billeder aftales med programredaktøren i Medier, der efter behov involverer markedsføringsredaktør og digital redaktør i Medier. Der er mange visningstyper på tværs af tjenester, så det er vigtigt, at være ekstra opmærksom, når vi går nye veje. Der er også vigtige hensyn til helheden i vores radiotilbud hvis alle forsøger at råbe højest, bliver ingen hørt. Eksempel på artwork til podcastserien Nattens dronning. Placering af titel i billedet kan fungere, som grafisk element, men i dette tilfælde konfliktede den venstrestillede tekst med grafik og tekst i topspottet på dr.dk/radio. P3 Dokumentar er en samling af korte dokumentarserier, og for at skabe genkendelighed, og fastholde lytterne fra serie til serie, er der som et eksperiment lavet et tværgående seriebillede. Effektfuldt billede, der illustrerer den drømmeverden, som fiktionsserien udspiller sig i. Her et eksempel på grafisk billede til podcastserien Dobbeltmordet med en tydelig reference til et element i mordgåden stokken placeret over det myrdede par på Peter Bangs Vej. Radioprogrammet Badabing på P4 er eksempel på eksperiment med grafiske elementer i billedet. Her er det navnet, der står ud. Teksten på vimplen vil i mange visninger være for lille, og man kan overveje, om den kendte og humoristiske vært ikke med fordel skulle have været fremhævet.

15 s. 15 TEKST Programtekster er det, der skal give streamerne det sidste skub til at trykke på play-knappen, når først det stærke billede har fanget deres opmærksomhed Programteksten skal ikke være et langt detaljeret referat, men en kort sælgende tekst, der allerede fra første linje vækker interesse og nysgerrighed hos de digitale lyttere. Til højre ses en guide med ti tips til, hvordan du skriver gode programtekster. Vær opmærksom på, at vi ift. titler og tekster altid har to niveauer: Serie og episode. I enkelte tilfælde arbejder vi også med sæsoner (fx i podcast-serier). Titler og seriebeskrivelser skal aftales med og godkendes af radioredaktøren i DR Medier. Gode råd om titler SERIETITEL Kort og præcis titel med en episodetitel, frem for blot at bære serietitlen og herefter blive listet efter dato. Fokuser på det centrale Titlen kan afspejle emne eller tema Titlen kan afspejle gæst Eksempler Hjernekassen på P1 Skræddersyet medicin Sangskriver med Mette Lindberg Der arbejdes på systemtilpasninger, så vi i 2019 kan skille serietitler fra episodetitler. Gode råd til tekster SERIEBESKRIVELSE Maks. 250 anslag Formuler en appetitvækkende første sætning EPISODEBESKRIVELSE Maks 350 anslag hvis der ikke er særlige behov Skriv til målgruppen Hold fokus på programmets kerne Skriv enkelt og aktivt Find den personlige vinkel Afslør noget, men ikke det hele Find konflikten HUSKESEDLEN 1. Kort og godt Skriv korte seriebeskrivelser (maks. 250 anslag) og præcise episodebeskrivelser (maks. 350 anslag). Husk at kun de første linjer typisk er synlige i første view. 2. Start med en kort appetitvækkende sætning I kan med få ord vække seernes interesse og give en ide om, hvad programmet går ud på. En radiofonist brunchbuffet af musik, gæster og satirist tandsmør (Badabing) 3. Slå en krog i læseren fra starten af brødteksten Med noget, der fanger opmærksomheden, fx et citat fra programmet. Jeg ligner en komplet idiot på alle billeder (Badabing) 4. Find konflikten Hvad er på spil? Hvis vi er rigtigt syge, så skal vi se at komme op i omdrejninger. Det er i hvert fald den hypotese min gæst arbejder med (Brinkmann på P1) 5. Find den personlige vinkel Tag udgangspunkt i programmets medvirkende/hovedperson. Dagens gæst er en af Danmarks største skuespillere, hun oser af personlighed, meninger og holdninger (Den sort boks: Paprika Steen) 6. Afslør noget Hun har også noget ydmyghed, på trods af store armbevægelser (Den sorte boks: Paprika Steen) 7. Men gem også noget Hvad mon der sker videre? Der er et lidt pixeleret billede i baggrunden, som man ville gætte på var hendes søn men jeg kunne godt tro det var hendes kæreste. (Den sorte boks: Paprika Steen) 8. Skriv til målgruppen og kanalen der er forskel på P1 og P3 9. Hold fokus på programmets kerne Det er ofte bedre at fremhæve en-to sigende elementer end at lave en fuld gennemgang af programmet. 10. Skriv enkelt og aktivt Skriv enkelt med korte sætninger. Overvej om du eventuelt kan skrive teksten i nutid. EPISODETITEL Mange radioprogrammer vil stå stærkere

16 s. 16 FOTO OG TEKST I KOMBINATION Selvom både billede og tekst lever op til alle nævnte kriterier i guiden, skal man skal være opmærksom på, at sammenkoblingen af billede, titel og tekst kan resultere i utilsigtede betydninger/afkodninger. Nøgleord som Sidste stop, Helvedes forgård og Lars skæve bolig skaber i samspil med billedet en klar formidling af P1-programmet. Temaet for udsendelsen er Sex som forældre, men kombinationen af titlen Sex med far og billedet med et lille barn skaber en utilsigtet betydning. Pernilles bagudrettede, ensomme blik og øjenkontakt med læseren fanger brugernes opmærksomhed og gør historien personlig og levende. Det er historiens hovedperson, Pernille, som er afbilledet, hvilket er et vigtigt element i formidlingen af de meget personlige fortællinger fra Tværs.

17 s. 17 EKSEMPEL ÉT PROGRAM I RADIO-APP EN FORSIDE SERIESIDE PLAYERSIDE Episodebillede Serietitel Brugeren kan fortsætte lytning af et on demand-program eller gå til serien Serietitel Episodebeskrivelse vises, når brugeren ekspanderer titler Episodetitel Kort seriebeskrivelse Episodebillede Episodetitler i liste Episodebillede

18 s. 18 AFLEVERING HVOR - TEKSTER CLEARING FELTNAVN BESKRIVELSE/EKSEMPEL Aflevering af programtekster og titler afhænger af, om du er en intern DR-producent eller et eksternt produktionsselskab. Interne DR-producenter tilknytter selv serie- og episodetekster i WhatsOn. Det sker via redaktionens lokale WhatsOnmedarbejder Eksterne leverandører sender tekster til: anh@dr.dk og whatsonradio@dr.dk Alle fotos skal være godkendt af og clearet med medvirkende/personerne på fotos til brug for streaming, programomtaler og presse på DRs egne og tredjemandsplatforme samt i pressen. METADATA Titel Produktionsnummer Ophavsret Skriv enten episodetitel eller serietitel Eks. Bagklog på P1: Gitte Seeberg 11 cifre (kan skrives med eller uden bindestreger) Produktionsnummer sikrer, at DR kan bestemme, hvilke billeder der tilhører hvilke episoder. Interne DR-producenter: Type 1 Eksterne producenter: Type 2 HVOR BILLEDER Interne DR-producenter uploader serie- og episodebilleder i PSDB. Dvs. til henholdsvis programserie og programkort i PSDB. Interne DR-producenter skal også uploade serie- og episodebilleder til Brugernavn og password bestilles ved at skrive til drbilleder@dr.dk. Eksterne producenter sender serie- og episodebilleder til podcast@dr.dk Hvis programmet er planlagt som podcast sender både interne og eksterne producenter podcastbilledet (3000 x 3000) til podcast@dr.dk Alle fotos skal leveres med den metadata, som er beskrevet til højre så de uden tvivl for DR kan identificeres i forhold til den pågældende programproduktion. KONTAKT I tilfælde af problemer med upload kan DR Billeder & Programtekst kontaktes på hverdage Mail: drbilleder@dr.dk Telefon: Fotograf - Øvrige Leveret af Billedtekst Handler om personer Skriv fotografens navn Eks. Anders Andersen Her skrives produktionsselskab og reference til den person der har leveret billedet. Skriv også her, hvis der er 3.mandsrettigheder jf. format. Eks. SuperProduction, Anders Eriksen Her skrives billedspecifik tekst og episodeunik programtekst, så det er let at fremsøge. Eks. Frank i køkkenet. Tomaterne er godt på vej. Nogle af dem skal dog høstes gule. Frank laver en ny bås af genbrugstræ i stalden, og ude i køkkenhaven skal knoldsellerien hjælpes på vej med lidt ekstra gødning fra hønsehuset. Skriv personnavne på de personer, der optræder på billedet, separeret af komma, hvis der er flere (udfyldes ikke ved gruppebillede med mere end tre personer). Eks. Anders Andersen, Erik Eriksen

19 s. 19 FOTO Antal Min. 2 stk. seriefotos Min. 1 stk. episodebillede jf. programaftale Min. 1 stk. kvadratisk podcastbillede 3000 x 3000, hvis program er planlagt til podcast Tekniske krav Min x 1080 px 16:9 vandret/landscape Farver Ikke rammer, grafik, filtre eller tekst i billeder med mindre der er indgået aftale herom Selve billedet Motiv mennesker, max 3 personer, gerne kendte, nære billeder Situation opstillet vs. action, kig vs. ikke-kig i kameraet, undgå frontalt Komposition ikke fuld figur, overvej blikretning, undgå mund/øjne/næse midt i billedet Baggrund rolig, ikke overtage opmærksomheden, evt. sløret, støtte programmets stil Clearing Alle fotos clearet med medvirkende til programomtale og pressebrug Alle fotos clearet med fotograf til programomtale og pressebrug TEKST Typer Seriebeskrivelse sælger den samlede serie bedst muligt, og skal give en fornemmelse af serien, dens tematik og tone uden nødvendigvis at beskrive indslag osv. i detaljer Episodebeskrivelse sælger episoden, vækker interesse og fanger opmærksomheden Seriebeskrivelse Max. 250 anslag De første 150 anslag er særligt vigtige Episodebeskrivelse Max. 350 anslag hvis der ikke er særlige behov Skriv til målgruppen Skriv enkelt og aktivt AFTALE Seriebeskrivelse godkendt af redaktør i DR Medier Seriefotos godkendt af redaktør i DR Medier AFLEVERING Interne producenter uploader billeder til PSDB og Interne producenter tilknytter tekster til WhatsOn via lokal medarbejder Eksterne leverandører sender tekster til: anh@dr.dk og whatsonradio@dr.dk Eksterne producenter sender serie- og episodebilleder til podcast@dr.dk Interne og eksterne producenter sender 1 :1 podcastbilleder til podcast@dr.dk

FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DR RADIO APP, WEB OG PODCAST

FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DR RADIO APP, WEB OG PODCAST FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DR RADIO APP, WEB OG PODCAST Version 1.2 Januar 2019 Sådan bliver dit program eller podcast set og hørt s. 2 INDHOLD s. 3 s. 4 s. 4 s. 7 s. 9 s. 12 s. 14 s. 15 s. 16 s. 18 s. 19

Læs mere

FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DRTV Version 1.1 April 2018

FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DRTV Version 1.1 April 2018 FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DRTV Version 1.1 April 2018 Sådan får dine programmer succes på streaming Dette er første udgave af DRs Foto- og tekstguide til DRTV. Hvis du har forslag til, hvordan vi kan forbedre

Læs mere

FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DRTV Version 1.2 Januar 2019

FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DRTV Version 1.2 Januar 2019 FOTO- OG TEKSTGUIDE TIL DRTV Version 1.2 Januar 2019 Sådan får dine programmer succes på streaming Dette er første udgave af DRs Foto- og tekstguide til DRTV. Hvis du har forslag til, hvordan vi kan forbedre

Læs mere

BILLEDER TIL TV 2s KANALER OG TV 2 PLAY

BILLEDER TIL TV 2s KANALER OG TV 2 PLAY BILLEDBRIEF BILLEDER TIL TV 2s KANALER OG TV 2 PLAY Halvandet sekund. Det er den tid, du har til at fange opmærksomheden hos TV 2 PLAY-seeren, inden han eller hun swiper videre. Gode fængende billeder

Læs mere

De rigtige billeder og den rigtige tekst kan være afgørende for, om dit program får den omtale og opmærksomhed, det fortjener.

De rigtige billeder og den rigtige tekst kan være afgørende for, om dit program får den omtale og opmærksomhed, det fortjener. FOTO OG TEKST Det skal du levere, når du laver programmer til TV 2s kanaler og TV 2 PLAY Dit program er vigtigt for TV 2 - det er billeder og tekster også De rigtige billeder og den rigtige tekst kan være

Læs mere

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app.

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. En kort intro Version 1.2 22/11/2012 Danske Tegneserieskabere har lavet appen for at give medlemmer og andre en nem adgang til at publicere

Læs mere

Introduktion. Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos".

Introduktion. Hej og velkommen til Sådan tager du fantastiske landskabsfotos. Introduktion Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos". I denne guide vil jeg vise dig strategien for, hvordan du som begyndende fotograf tager et fantastisk foto af et landskab.

Læs mere

KROMANN REUMERT BILLEDBRIEF OG GUIDELINES FOR PORTRÆTTER

KROMANN REUMERT BILLEDBRIEF OG GUIDELINES FOR PORTRÆTTER KROMANN REUMERT BILLEDBRIEF OG GUIDELINES FOR PORTRÆTTER VERSION 1.1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE Billedkoncept...03 Stemning...05 Stil og påklædning...06 Lokationer...08 Beskæring og formater...09

Læs mere

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier Filmmanual for tillidsvalgte Lav dine egne film til Sociale Medier Indholdsfortegnelse 1: Levende billeder på sociale medier 2: Vigtige overvejelser før du går i gang 3: Lav en simpel film 4: Lav en mere

Læs mere

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling Bechmann Petersen: Hvad er formålet med Danmarksindsamlingen? At indsamle penge til børn på flugt syd for Sahara Placer Danmarksindsamlingen i figur 8, s. 31 i På tværs af medierne, ud fra jeres nuværende

Læs mere

Billedpolitik 1. Billedstil til borger.dk ~ Retningslinjer ~

Billedpolitik 1. Billedstil til borger.dk ~ Retningslinjer ~ Billedpolitik 1 Version 2 - september 2018 Billedpolitik 2 Indholdsfortegnelse 03 / Introduktion 04 / Motiver 05 / Farver 07 / Beskæring 09 / Genkendelighed vs uigenkendelighed 10 / Troværdighed vs iscenesat

Læs mere

Radioen spiller, lige når du vil

Radioen spiller, lige når du vil LÆR ALT OM PODCASTS: Radioen spiller, lige når du vil Podcast er den smarteste måde at lytte til taleradio på. Programmerne ligger klar til dig, når du har tid til dem. Journalist Steffen Slumstrup Nielsen

Læs mere

Afleveringsguide for eksterne producenter (I DRs FTP afleveringssystem)

Afleveringsguide for eksterne producenter (I DRs FTP afleveringssystem) Afleveringsguide for eksterne producenter (I DRs FTP afleveringssystem) Den Generelle instruktion s. 1 Vejledning til aflevering i 01-Program-Aflevering s.2 Vejledning til aflevering i 02-Spot-trailer

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo TV Go... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo TV Go på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på Apple TV FIBERBREDBÅND TV TELEFONI MOBIL

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på Apple TV FIBERBREDBÅND TV TELEFONI MOBIL BRUGER GUIDE Waoo Web TV på Apple TV FIBERBREDBÅND TV TELEFONI MOBIL INDHOLDSFORTEGNELSE Hent app en på Apple TV...4 Sådan logger du ind...5 Sådan bruger du app en...6 Optagelser...8 Indstillinger...9

Læs mere

Lær at lave video med din smartphone SMARTPHONE VIDEO. Jon Rytter

Lær at lave video med din smartphone SMARTPHONE VIDEO. Jon Rytter Lær at lave video med din smartphone SMARTPHONE VIDEO dk Jon Rytter jon@smartphonevideo.dk 1 Filme/redigere med mobil Fordele Altid tilgængelig Enkel at bruge - og alle værktøjer er til stede (optage,

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på ipad...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på ipad...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

Lav video til nettet med din smartphone

Lav video til nettet med din smartphone Lav video til nettet med din smartphone Guide til SINDs lokalafdelinger, regioner og aktiviteter Sådan kan du nemt skabe korte videoer med undertekster til Facebook Indhold Sådan optager du video:... 3

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på Apple TV

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på Apple TV BRUGER GUIDE Waoo Web TV på Apple TV INDHOLDSFORTEGNELSE Hent app en på Apple TV...4 Sådan logger du ind...5 Sådan bruger du app en...6 Optagelser...8 Indstillinger...9 Info, Undertekster & Lyd...11 Kanalvælger...12

Læs mere

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16 Fotografering Med digitalt kamera Lars Olesen This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering This version was published on 2014-07-16 This is your verso page blurb or copyright page blurb. It

Læs mere

Arkitekturfotokursus Byens Netværk ved Byggeriets Billedbank

Arkitekturfotokursus Byens Netværk ved Byggeriets Billedbank Arkitekturfotokursus Byens Netværk ved Byggeriets Billedbank Firmaets ydelse er, kort fortalt, æstetisk og dynamisk fotografering af byggeri. Nogle byggerier følger vi fra første spadestik til slutfotografering

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon...

Læs mere

Vurdering af billedmanipulation Opgave 1

Vurdering af billedmanipulation Opgave 1 Vurdering af billedmanipulation Opgave 1 Beskriv de enkelte funktioner i dit tegneprogram... Er der tale om en korrektion eller en modifikation? Før vi kan begynde at kategorisere de forskellige funktioner

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på computer via waoo.tv FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Betjeningsguide... 8 TV-guide... 10 Bio... 12 Indstillinger...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android. Waoo leveres af dit lokale energiselskab BRUGER GUIDE Waoo Web TV på telefon iphone og Android Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger...

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Musik er noget, man hører på nettet

Musik er noget, man hører på nettet MEDIEANALYSE Musik er noget, man hører på nettet Danskerne elsker streaming. Hr. og fru Danmark streamer musik som aldrig før - og ung som gammel er vi hjemmevante på et bredt udvalg af musikstreming-tjenester

Læs mere

Pinnacle Studio Titler

Pinnacle Studio Titler Pinnacle Studio Titler En enkel titel Du kan starte med at oprette en titel, så skal du blot klikke på "T"-ikonet i venstre side af medie vinduet og dine indsatte medieklip vil blive erstattet af et udvalg

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv. Waoo leveres af dit lokale energiselskab BRUGER GUIDE Waoo Web TV på computer via waoo.tv Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Betjeningsguide... 8 TV-guide... 10 Bio...

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

SÅDAN TEGNER DU DIT BUDSKAB - Skil dig ud og få flere kunder WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS

SÅDAN TEGNER DU DIT BUDSKAB - Skil dig ud og få flere kunder WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS VELKOMMEN ER DU KLAR TIL AT LÆRE AT TEGNE DIT BUDSKAB? HUSK mine 5 gode råd START I DET SMÅ SNYD NU LIDT TRO PÅ DINE EVNER SÆT EKSTRA TID AF FIND 3 FAVORITTER

Læs mere

POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder

POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder you can 2 Vores rejse begynder Surfs up! Surfskole: Her kommer vi! Fordelen ved digitale spejlreflekskameraer Skift dit objektiv, skift dit synspunkt Med udskiftelige

Læs mere

(Critiquing på enkelsk bør ikke oversættes til kritik men til evaluering. Kritik er på engelsk criticism)

(Critiquing på enkelsk bør ikke oversættes til kritik men til evaluering. Kritik er på engelsk criticism) Billede kritik Eller nærmer billede evaluering, da kritik er negativt ladet på dansk. Man kan også kalde det billede bedømmelse der er mere dansk (Critiquing på enkelsk bør ikke oversættes til kritik men

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

FOTOBOGEN. En trin-for-trin-guide

FOTOBOGEN. En trin-for-trin-guide FOTOBOGEN En trin-for-trin-guide KOm i gang Log ind på din konto i Libero Klubben. Vælg Libero Klubben i menuen for at komme til din families klubside/dit nyhedsfeed. Hvis du ikke allerede har gjort det,

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018 VÆRD AT DELE STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL DR er sat i verden for at skabe og formidle kultur og journalistik til hele befolkningen. Public service-opgaven har været den samme siden DRs første udsendelser

Læs mere

Video Action Learning

Video Action Learning www.kanalhovedstaden.dk Sendesamvirket Hovedstaden, Helgolandsgade 10, 1653 København V CVR 35561951 - Telefon 21 69 39 46 tv@tvkobenhavn.dk Projektrapport Uddannelsesaktiviteter 2016 Video Action Learning

Læs mere

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Indholdsfortegnelse De 5 klassiske fotofejl Fejl 1 Du er for langt væk Fejl 2 Du er for doven Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Fejl 4 Du tjekker ikke hele motivet Fejl 5 Du bruger din flash forkert

Læs mere

DET PERFEKTE BILLEDE FOTOKLUBBEN KRONBORG DET PERFEKTE BILLEDE 04.09.2014 1

DET PERFEKTE BILLEDE FOTOKLUBBEN KRONBORG DET PERFEKTE BILLEDE 04.09.2014 1 DET PERFEKTE BILLEDE FOTOKLUBBEN KRONBORG DET PERFEKTE BILLEDE 04.09.2014 1 HVAD SKAL VI TALE OM? Beskæring Komposition Det gyldne snit vs. tredjedels-reglen Dybdeskarphed Fokus FOTOKLUBBEN KRONBORG DET

Læs mere

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Program: Præsentation af streamingtjenester Hvordan virker de? fordele & ulemper Streaming & bibliotekerne?

Læs mere

Godt igang med mobilvideo. Jon Rytter

Godt igang med mobilvideo. Jon Rytter Godt igang med mobilvideo Jon Rytter Fra web TV til onlinevideo 2 Hvad er en onlinevideo? En onlinevideo er ikke en TV udsendelse! Indlejret film. På hjemmeside eller sociale medier Er indpakket af tekst/infografik

Læs mere

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling Lysmålingsmetoder Forståelsen af hvordan din lysmåler i dit kamera virker, er måske ikke så vigtigt for de fleste. Det at kende din lysmåler, gør at du nemmere kan omstille dig til forskellige situationer

Læs mere

Grafik og billedbehandling

Grafik og billedbehandling Grafik og billedbehandling Kunde: Apple Opgave: Beats by Dr. Dre er et mærke af hovedtelefoner. Mærket blev købt af Apple i 2014, men var tidligere ejet af Dr. Dre, der er en amerikansk pladeproducer,

Læs mere

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Kommunikation, der engagerer - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Vision Skanderborg Kommune er på én og samme tid myndighed, servicevirksomhed og fællesskab med 60.000 borgere. Det er ledere og

Læs mere

of 7 27.02.2015 18:00

of 7 27.02.2015 18:00 Gå til indhold Gå til forsiden af dr.dk Nyheder Nyhedsoverblik Politik Sport Viden Kultur Lev Nu Regionalt Vejr Alle nyheder TV TV forside Programmer Live-TV TV-oversigt Børn Radio Hør radio Radio-oversigten

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Alle programmer produceres i HD 1080i og nedkonverteres til SD 576 til udsendelse på mux. Alle programmer streames i minimum HD 720p.

Alle programmer produceres i HD 1080i og nedkonverteres til SD 576 til udsendelse på mux. Alle programmer streames i minimum HD 720p. Alle programmer produceres i HD 1080i og nedkonverteres til SD 576 til udsendelse på mux. Alle programmer streames i minimum HD 720p. Titel : TV Nord Live At lave et lokal-tv program, der ikke er bange

Læs mere

Intro. Visuel identitet

Intro. Visuel identitet Visuel identitet Intro Visuel identitet Den visuelle identitet tager udgangspunkt i holdningsanalysen og den medfølgende strategi samt i Kolding Kommunes designmanual. I strategien har vi udpeget to målgrupper,

Læs mere

Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab

Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab Digitalisering er et vilkår i dag Digitale medier er med til at definere virkeligheden omkring os og dermed er de med til at definere os (Jostein

Læs mere

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks Tag bedre billeder af dine børn med disse 3 super nemme tricks Kender du det? Mini er simpelthen så charmerende at du slet ikke kan modstå at prøve at fange øjeblikket? Men når du ser billedet tænker du

Læs mere

Guide til GS1Trade Image. Version 1

Guide til GS1Trade Image. Version 1 Guide til GS1Trade Image Version 1 Indhold Om GS1Trade Image:... 2 Om billeder i GS1Trade Sync:... 2 Indeholdt i standardpakken:... 3 Sådan ser du dine billeder fra GS1Trade Image:... 4 Krav til marketingbilleder:...

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1 6. september 2016 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk

Læs mere

YouSee kabel-tv. - en komplet løsning. Per Eksten

YouSee kabel-tv. - en komplet løsning. Per Eksten YouSee kabel-tv - en komplet løsning Per Eksten Det vil jeg fortælle om En digital og analog kabel-tv-løsning On Demand tv og film, når du vil Velkommen YouSee Clear - den ultimative tv-oplevelse Digitalt

Læs mere

Her er en lille vejledning, som viser dig, hvordan de gode historier kommer fra folks hoveder, gennem din mikrofon og ind på www.dr.dk/historier.

Her er en lille vejledning, som viser dig, hvordan de gode historier kommer fra folks hoveder, gennem din mikrofon og ind på www.dr.dk/historier. Til ambassadørerne Her er en lille vejledning, som viser dig, hvordan de gode historier kommer fra folks hoveder, gennem din mikrofon og ind på www.dr.dk/historier. Intro: Når folk dukker op ved dit arrangement,

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

Hurtigt, enkelt og stabilt

Hurtigt, enkelt og stabilt Hurtigt, enkelt og stabilt [F O R E N I N G - I N D I V I D U E L 4 5] Foran sammen Bredbånd Nord blev grundlagt i 2006 og leverer i dag internet, TV og telefoni til mere end 50.000 kunder i Nordjylland.

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1 Side 1 Denne vejledning er et smalt grafikbillede man kan bruge i toppen af en mail lavet i PhotoFiltre 7 hvor man nu kan arbejde i lag. Med PhotoFiltre 7 er det nu endnu nemmere at sammensætte grafik

Læs mere

LogoGuide. Version

LogoGuide. Version LogoGuide Version 1.1 2017 Rejseplanen LogoGuide 2 Dette er Rejseplanens LogoGuide, som har til formål at sikre en sammenhængende og ensartet brug af logoet. Har du spørgsmål til guiden, er du mere end

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1) Titel. 6) Produktion. 2) Konceptet. 7) Visuel udformning. 8) Opsætning. 3) Forløb. 4) Målgruppen. 9) Facebook.

Indholdsfortegnelse. 1) Titel. 6) Produktion. 2) Konceptet. 7) Visuel udformning. 8) Opsætning. 3) Forløb. 4) Målgruppen. 9) Facebook. Konceptbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1) Titel 6) Produktion 2) Konceptet 7) Visuel udformning 3) Forløb 8) Opsætning 4) Målgruppen 9) Facebook 5) Påstanden 10) Brugskontekst Titel Titlen for konceptet

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Pressefoto som genre. 1. Overblik - dit førstehåndsindtryk. Årets pressefoto, 2012

Pressefoto som genre. 1. Overblik - dit førstehåndsindtryk. Årets pressefoto, 2012 Pressefoto som genre Et pressefoto skal umiddelbart brage igennem i en medieret virkelighed Et pressefoto er et øjebliksbillede Et pressefoto er et udsnit af virkeligheden Et pressefoto er redigeret og

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Seertal i den digitale tidsalder

Seertal i den digitale tidsalder Seertal i den digitale tidsalder Foreningen for entertainment og medieret 10. maj 2017 2017 Side 1 DAGENS AGENDA Situationen i dag: Status på tv-forbruget TV pakken: Udfordringer & styrker Streaming: Hvad

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Nyhedsbreve, der sælger

Nyhedsbreve, der sælger Nyhedsbreve, der sælger - Anja Nielsen Nyhedsbreve, der sælger E-mail marketing er en fantastisk salgskanal. Her får du en god opskrift på nyhedsbreve, der sælger. Du får konkrete tips til, hvordan du

Læs mere

Fronter for elever - Første undervisning

Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning 1 Kom godt i gang 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 0) Nulstille unilogin i UMS - (Elev) 4 1) Logge på Fronter

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1 Side 1 På disse sider vil jeg vise redigering af et foto sådan som jeg selv arbejder på et foto. Her er et billede af en guldsmed åbnet i Photofiltre som det ser ud helt uredigeret Det første jeg gør er

Læs mere

Typografi og ombrydning GRAFISK DESIGN

Typografi og ombrydning GRAFISK DESIGN GRAFISK DESIGN Grafisk design. Brief Design af layout og stil til magasinet TASTE. Et nyt magasin om gastronomi til livsnydere. Designet skal også kunne fungere som E-magasin. Design og layout: Marie Boel

Læs mere

strategiske mål

strategiske mål strategiske mål 2007-2010 INDLEDNING 1925 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Vi befinder os i en tid, hvor udviklingen går stærkt, og konkurrencen om danskernes medie- og kultur-forbrug bliver

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Slå ørene ud: 5 tips der får dig i gang med podcast på mobilen

Slå ørene ud: 5 tips der får dig i gang med podcast på mobilen Slå ørene ud: 5 tips der får dig i gang med podcast på mobilen www.dr.dk P1s podcast ekspert Susanna Sommer guider dig til podcast: radio, du kan høre når du vil på mobilen. Internettet knitrer af stemmer,

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Udvikling af digital kultur

Udvikling af digital kultur Udvikling af digital kultur Digitalisering er et vilkår i dag Digitale medier er med til at definere virkeligheden omkring os og dermed er de med til at definere os (Jostein Gripsrud 2005) Det er vigtigt

Læs mere

Inspiration til bedre makrobilleder

Inspiration til bedre makrobilleder Inspiration til bedre makrobilleder af Morten Hilmer Nu skal det handle om at komme helt tæt på motiverne, og har du ikke før prøvet kræfter med denne disciplin, venter der dig masser af gode oplevelser

Læs mere

Grafisk Design. Facebook: Opdatering fra en Teenager en typisk fredag aften. Kilde: Min kusines datter.

Grafisk Design. Facebook: Opdatering fra en Teenager en typisk fredag aften. Kilde: Min kusines datter. Brainstorms Brainstorms INSPIRATION Facebook: Opdatering fra en Teenager en typisk fredag aften. Kilde: Min kusines datter. Sjovt med skråtstillet, skaber dynamik i opslaget. Fed taleboble til små-annoncer.

Læs mere

Udvid din lytteoplevelse

Udvid din lytteoplevelse GN ReSound hjælper mennesker med at genopdage hørelsen med høreapparater, der efterligner det naturlige øres måde at behandle lyd på. Der betyder, at du kan glemme din hørenedsættelse - og i stedet fokusere

Læs mere

INTERNET MED LYSETS HASTIGHED

INTERNET MED LYSETS HASTIGHED 2017 EWII FORENING GIVER BEBOERE I DOMEA INTERNET MED LYSETS HASTIGHED Du får både lynhurtigt fiberbredbånd fra EWII og mulighed for landets mest udbredte TV fra YouSee. 5 GODE GRUNDE TIL AT DU SKAL VÆLGE

Læs mere

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse.

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse. CLOUD RECORD FAQ HVAD ER CLOUD RECORD? Nu tilbyder vi, at du kan gemme programmer i skyen. Det vil sige, at programmer kan gemmes og afspilles på alle platforme. Tjenesten hedder Cloud Record, og gør det

Læs mere

TRUE AWARD 2018 KATEGORIER

TRUE AWARD 2018 KATEGORIER TRUE AWARD 2018 KATEGORIER 1. BEDSTE TV & BIOGRAF FILM 2. BEDSTE ONLINE FILM 3. BEDSTE BRANDED ENTERTAINMENT FILM 4. BEDSTE FILMKAMPAGNE 5. BEDSTE BRANDED ENTERTAINMENT KAMPAGNE 6. BEDSTE INSTRUKTION 7.

Læs mere

Pixlr - vejledning Udarbejdet februar 2014

Pixlr - vejledning Udarbejdet februar 2014 Pixlr - vejledning Udarbejdet februar 2014 www.skive.dk 2.1 Billedbehandlingsprogrammet Pixlr.com Til redigering af et billede kan du med fordel benytte webtjenesten Pixlr, som du kan tilgå fra hvilken

Læs mere

Den bedste underholdning samlet ét sted!

Den bedste underholdning samlet ét sted! Den bedste underholdning samlet ét sted! Digitalt tv med Danmarks største udvalg af HD-kanaler Vælg en fast tv-pakke eller bland selv din tv-pakke Se Live-tv og de nyeste film og serier med YouSee Play

Læs mere

Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.)

Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.) Interaktiv filmanalyse med YouTube Fag: Filmkundskab, Dansk, Mediefag Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.) Målgruppe: Lærere på ungdomsuddannelser Hvorfor fokus på levende

Læs mere

Multisite + kk.dk: Nyhed Version: 1

Multisite + kk.dk: Nyhed Version: 1 Opret en Nyhed Multisite + kk.dk: Nyhed Version: 1 Nyhed er en primær indholdstype, som bruges til indhold, der er aktuelt i en tidsbegrænset periode, og har nyhedsværdi som fx pressemeddelelser. Det er

Læs mere

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.12 Original skrevet af: Sidst opdateret 15-11-2016 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

Velkommen til TADAA! s visuelle verden

Velkommen til TADAA! s visuelle verden Velkommen til TADAA! s visuelle verden Part of the Insero Group 1 Velkommen til TADAA! s visuelle verden TADAA! s visuelle identitet er designet til at illustrere de værdier, som delebilskonceptet bygger

Læs mere

Sådan opdaterer du din museums-app

Sådan opdaterer du din museums-app Sådan opdaterer du din museums-app et www.danmarksmuseer.dk 1 Sådan opdaterer du din museums-app et www.danmarksmuseer.dk Udgivet af Nexus Kommunikation A/S Version 2.0, Oktober 2015 Tekst: Ebbe Kyrø og

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på iphone... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 AirPlay... 14 FAQ... 16 Kontaktinformation... 18 VELKOMMEN

Læs mere

ipad let øvede, modul 9

ipad let øvede, modul 9 31102014AS ipad for let øvede modul 9 Underholdning på ipad Der er mange muligheder for underholdning på ipad'en: I dette modul gennemgås, hvordan man kan se TV, høre eller se podcasts (video- og lydudsendelser)

Læs mere

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI QUICK GUIDE Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på ipad... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 AirPlay... 16 FAQ... 18 Kontaktinformation... 20 VELKOMMEN TIL

Læs mere

Video Action Learning -introducerende videokurser

Video Action Learning -introducerende videokurser www.kanalhovedstaden.dk Sendesamvirket Hovedstaden, Helgolandsgade 10, 1653 København V CVR 35561951 - Telefon 21 69 39 46 tv@tvkobenhavn.dk Projektrapport Uddannelsesaktiviteter 2015 Video Action Learning

Læs mere

Designmanual

Designmanual 11-3-2016 Designmanual Om Designmanualen På disse sider er Man-Freds beskrevet. Manualen her kan bruges til at finde standarden til designet af hele Man-Freds identitet på tværs af alle deres mediekanaler.

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere