PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE OG FORMIDLING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE OG FORMIDLING"

Transkript

1 PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE OG FORMIDLING Information og vejledning til ansøgere

2 PAGE 2/22 Indholdsfortegnelse 1 PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE OG FORMIDLING5 1.1 FORMÅL FORUDSÆTNINGER PROJEKTFELT STØTTE SPROG ANSØGNINGSPROCES VIGTIGE DATOER EVALUERINGSKRITERIER GENERELLE REGLER FOR ANSØGNINGER NOVO NORDISK FONDENS ANSØGNINGSSYSTEM - NORMA GENERELLE INSTRUKTIONER BROWSER KOMPATIBILITET KOPIERING AF TEKSTER IND I ANSØGNINGSSKEMAET FORTROLIGHED HOVEDANSØGER: ORGANISATION ELLER PERSON ANSØG SOM ORGANISATION BRUGEROPRETTELSE FIND OPSLAG OG OPRET ANSØGNING UDFYLD ANSØGNINGENS FANEBLADE CONTACT PERSON ORGANISATION INFORMATION ADMINISTRATING INSTITUTION PROJECT INFORMATION BUDGET PREVIOUS AND CURRENT GRANTS FROM NNF UPLOADS DECLARATIONS... 15

3 PAGE 3/ INDSEND ANSØGNING ANSØG SOM PERSON BRUGEROPRETTELSE FIND OPSLAG OG OPRET ANSØGNING UDFYLD ANSØGNINGENS FANEBLADE PERSONAL INFORMATION CURRENT INSTITUTION EDUCATIONAL INFORMATION ADMINISTRATING INSTITUTION APPLICANT INFORMATION PROJECT INFORMATION CO-APPLICANTS BUDGET PREVIOUS AND CURRENT GRANTS FROM NNF UPLOADS DECLARATIONS INDSEND ANSØGNING... 21

4 PAGE 4/22 Information om opslag Samlet bevillingsramme: Op til DKK 100 mio. Ansøgningsrunden åbner: 15. august 2018 Ansøgningsrunden lukker: 2. oktober 2018 kl Annoncering af resultat: Januar 2019 Projektstart tidligst: 1. januar 2019 Projektstart senest: 1. december 2019 Komite: Komite for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling Kontakt: Bente Guldbrandsen Project Officer Telefon:

5 PAGE 5/22 1 PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE OG FORMIDLING Teksten i kapitel 1 er opslaget, som det fremgår af Novo Nordisk Fondens hjemmeside. De blå kommentarbokse indeholder uddybende oplysninger. 1.1 FORMÅL Novo Nordisk Fonden ønsker at fremme naturvidenskabelig almendannelse samt interesse, viden og kompetencer inden for naturvidenskabelig uddannelse. 1.2 FORUDSÆTNINGER Ansøger skal beskæftige sig med naturvidenskabelig uddannelse og/eller naturvidenskabelig formidling. Ansøger kan være en offentlig og/eller almennyttig organisation eller en person. Enkeltpersoner, som ansøger om støtte, skal være forankret ved en uddannelsesinstitution, vidensinstitution, forening, kommune eller lignende i Danmark (værtsinstitution) i bevillingsperioden. Eventuelle medansøgere og samarbejdspartnere skal være angivet i ansøgningen. 1.3 PROJEKTFELT Der kan søges om støtte til projekter inden for STEM-undervisning, naturfagsdidaktisk forskning og formidling af naturvidenskab. Eksempelvis kan der søges om støtte til udvikling og anvendelse af inspirerende undervisningsmetoder og ressourcer til naturfagsundervisningen samt kompetenceløft af lærere. Uddannelsesprojekter samt naturfagdidaktiske forskningsprojekter kan være rettet mod dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelser, erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser i Danmark. Den naturfagdidaktiske forskning skal desuden være forankret på en professionshøjskole eller på et universitet i Danmark. Endvidere kan der søges om støtte til fx talentkonkurrencer, naturvidenskabelige aktivitetscentre og fritidstilbud samt formidlingsprojekter og videnskabsjournalistik. Denne type projekter kan være rettet mod børn, unge og/eller mod den brede befolkning. 1.4 STØTTE Projektet kan være et selvstændigt, afgrænset projekt eller en del af et større projekt, som også støttes af andre partnere.

6 PAGE 6/22 Der er i alt op til DKK 100 mio. til uddeling i 2018 til: Projektbevillinger på DKK til projekter af op til 4 års varighed (hovedansøger kan være en organisation eller en projektansvarlig) Projektbevillinger på DKK til projekter af 2-6 års varighed (hovedansøger skal være en organisation) Ansøgninger, som falder uden for ovenstående kategorier, vil ikke blive behandlet. Man kan kun være hovedansøger på én ansøgning i ansøgningsrunden. HOVEDANSØGER Hovedansøger er den person eller juridiske enhed, som søger støtte, og som registreres i ansøgningssystemet. Når en ansøgning udvælges til at modtage støtte, bliver ansøgeren til bevillingsmodtageren. Ved ansøgninger til projektbevillinger over 5 millioner kroner skal hovedansøger være leder af organisationen (fx direktør, institutleder eller formand). Dermed kan man kun indsende én ansøgning til den store bevillingskategori. Ved ansøgninger til projektbevillinger under 5 millioner kroner kan hovedansøger være leder eller en projektansvarlig i organisationen. Dermed kan en større organisation indsende flere ansøgninger til den lave bevillingskategori under forudsætning af, at ansøgningerne indsendes af forskellige projektansvarlige i organisationen samt at betingelserne i kapitel 2 er opfyldt. Læs også mere om hovedansøger i afsnit 3.3. Ansøger kan søge om støtte til følgende udgifter i projektet: Aflønning af ansatte eller tilknyttede til projektet på alle stillingsniveauer inkl. projektledelse. Forskere i tidsubegrænsede stillinger, kan dog ikke søge om midler til egen løn. Driftsudgifter, dvs. direkte udgifter til udvikling, gennemførelse og drift af projektet, herunder materialer og udstyr Faglig formidling/videndeling i form af konferencer, bøger, artikler og anden formidling med direkte oprindelse i projektet Administrationsbidrag (op til 5 pct. af, og inkluderet i, ansøgningens totale budget) til dækning af administrative udgifter, der er direkte relateret til det ansøgte projekts forankring på værtinstitutionen. Følgeforskning i forbindelse med udviklingsprojekter Støtte gives ikke til: Kommercielle formål Bygninger Overhead (fx husleje, el, vand, vedligeholdelse) Såfremt ansøger har søgt eller opnået medfinansiering fra anden side, skal dette altid fremgå af budgettet.

7 PAGE 7/22 LØN I UDVIKLINGSPROJEKTER Pædagoger, grundskolelærere og gymnasielærere kan søge om lønmidler, der kan gå til vikardækning/frikøb af den tid, som de bruger i projektet. Universitetsansatte og undervisere på professionshøjskoler og erhvervsakademier kan søge om midler til egen løn, hvis de ikke er fastansatte. Fastansatte ansøgere kan søge om midler til vikardækning for den tid, som de bruger i udviklingsprojektet. LØN I FORSKNINGSPROJEKTER Fastansatte på universiteter og professionshøjskoler kan ikke søge om midler til egen løn men om lønmidler til forskningsmedarbejdere, som ansættes i forbindelse med projektet (det kan fx være en forskningslektor, postdoc eller ph.d.-studerende). Ikke-fastansatte kan søge om et forskningsstipendium til egen løn i op til to år, men kan så ikke samtidig være ansvarlig for et større forskningsprojekt. For at komme i betragtning til et forskningsstipendium skal ansøger have erhvervet en ph.d.-grad eller lignende kvalifikationer og have tilsagn om husning fra en værtsinstitution. Ved forskningsstipendier skal brev om husningstilsagn uploades til ansøgningen, se afsnit eller I brevet skal værtsinstitutionen bekræfte, at ansøger vil være ansat og udføre størstedelen af projektet i bevillingsperioden. ADMINISTRATIONSBIDRAG Administrationsbidrag (op til 5 pct. af, og inkluderet i, ansøgningens totale budget) til dækning af administrative udgifter, der er direkte relateret til det ansøgte projekts forankring på værtsinstitutionen, kan inkluderes i budgettet. Administrationsbidrag kan dække administrative udgifter forbundet med projektet; såsom regnskab, administration af løn og indkøb, ansættelse samt audit og finansiel rapportering inkluderes ikke automatisk i bevillingen, men skal sættes ind som udgiftsposter i ansøgningens budget skal specificeres i budgettet 1.5 SPROG Ansøgninger kan udfærdiges på dansk eller engelsk. SPROG Ansøgningssystemet er på engelsk, men der kan søges på enten dansk eller engelsk. Valg af sprog har ingen indflydelse på evalueringen af ansøgningerne.

8 PAGE 8/ ANSØGNINGSPROCES Ansøgninger skal udfyldes og indsendes via fondens ansøgningssystem, som vil være tilgængeligt fra 15. august VIGTIGE DATOER 15. august Ansøgningssystemet åbner Oktober-november Komiteen evaluerer ansøgningerne December Ansøgere får svar på ansøgningerne 2. oktober kl Deadline for ansøgninger 1. januar 2019 Tidligste projektstart 1.8 EVALUERINGSKRITERIER Ansøgninger vil blive evalueret af Novo Nordisk Fondens Komite for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling. I bedømmelsen af ansøgningerne vil der blive lagt vægt på: Ansøgers og ansøgerinstitutions kapacitet og kvalifikationer Projektets faglige kvalitet og originalitet samt projektdesign/metode Relevans og vigtighed af det foreslåede projekt Projektets gennemførlighed Potentiel impact, skalerbarhed og muligheder for videndeling og national udbredelse Forskningshøjde og forskningsmiljø, hvor relevant for ansøgningen Tilsagn fra andre bidragsydere, hvor relevant for ansøgningen Medansøgeres/samarbejdspartneres kapacitet og kvalifikationer, hvor relevant for ansøgningen Vi anbefaler, VED AFSLAG at vejledningen læses før ansøgningen oprettes i ansøgningssystemet Novo Nordisk Fonden giver ikke begrundelse til ansøgere, som ikke modtager støtte.

9 PAGE 9/22 2 GENERELLE REGLER FOR ANSØGNINGER Kapitel 2 indeholder generelle regler for hvor mange ansøgninger og bevillinger den enkelte ansøger kan indsende eller have hos Novo Nordisk Fonden på samme tidspunkt. Betingelserne (a-f) gælder for ansøgninger om bevillinger inden for naturvidenskabelig uddannelse og formidling hos Novo Nordisk Fonden - Reglerne gælder for hovedansøgere, der indsender ansøgningen i det elektroniske ansøgningssystem NORMA, og som dermed er juridisk ansvarlig for rigtigheden af de oplysninger, der er angivet i ansøgningen og budgettet. Læs mere om hovedansøger for dette opslag i afsnit Der er ikke generelle regler for medansøgere. - Der kan være yderligere ansøgningsbetingelser for individuelle opslag. Disse er specificeret i kapitel 1. - Punkt a-f er relevante, hvis man har en eksisterende bevilling hos Novo Nordisk Fonden eller overvejer at ansøge på et senere tidspunkt. a) Hovedansøger må kun indsende én ansøgning per opslag (se også afsnit 1.4) b) Hovedansøger må kun indsende én ansøgning med et specifikt mål/projektforslag per kalenderår. Hvis en hovedansøger indsender et projektforslag, der er identisk med eller næsten identisk med projektforslaget i en ansøgning indsendt tidligere samme kalenderår, vil seneste ansøgning modtage administrativt afslag. Det er tilladt at indsende to eller flere ansøgninger med forskellige mål/projektforslag til forskellige opslag, så længe opslaget ikke er af samme bevillingstype (læs om bevillingstyper under punkt f). c) Ved forskningsprojekter skal fastansatte forskere, som ikke kan søge Novo Nordisk Fonden om egen løn, redegøre for egne lønmidler for bevillingsperioden (læs om lønmidler til forskere i afsnit 1.4). d) Novo Nordisk Fonden tillader ikke dobbeltfinansiering af projekt-specifikke udgifter. Hvis hovedansøger har modtaget eller ansøgt om støtte til projektet eller dele af projektet hos andre parter, skal der redegøres for dette i ansøgningens budget. Hvis hovedansøger modtager støtte til projektet eller dele af projektet fra andre parter efter indsendelse af ansøgning, skal Novo Nordisk Fonden kontaktes så hurtigt som muligt. e) Det er ikke muligt at have mere end én aktiv bevilling af den samme bevillingstype. Afhængig af organisationens kapacitet kan der i særlige tilfælde dispenseres fra dette ved kontakt til Novo Nordisk Fonden (se kontaktinfo side 4). Hovedansøgere med en aktiv bevilling af en bestemt type kan søge en ny bevilling af samme type i løbet af bevillingens sidste år. En ny bevilling kan dog ikke blive udbetalt, før den eksisterende bevilling er udløbet. f) Det er muligt at have to eller flere aktive bevillinger af forskellige typer, fx kan større organisationer med en aktiv bevilling af en bestemt type søge om en ny bevilling af en anden type. Et eksempel på en bevillingstype er [ Projektstøtte til naturvidenskabelig uddannelse og formidling ]. Bevillinger givet ved uopfordrede ansøgninger betragtes som en anden bevillingstype.

10 PAGE 10/22 3 NOVO NORDISK FONDENS ANSØGNINGSSYSTEM - NORMA 3.1 GENERELLE INSTRUKTIONER Kapitel 3-5 indeholder vejledning i udfyldelse og indsendelse af ansøgning i Novo Nordisk Fondens webbaserede ansøgningssystem NORMA. Herefter refererer NORMA til dette ansøgningssystem. Alle felter skal udfyldes i overensstemmelse med denne vejledning samt med instruktioner i NORMA. Vi anbefaler, at vejledningen læses og evt. printes, før ansøgningen oprettes i ansøgningssystemet. I NORMA er det muligt at oprette og løbende redigere i et udkast til en ansøgning indtil deadline. Et udkast til en ansøgning gemmes ved at trykke Save Draft. Man kan frem til deadline slette et udkast til en ansøgning ved at vælge Cancel Application. Det er først, når man har trykket Submit, at ansøgningen er indsendt til Novo Nordisk Fonden. Herefter vil det dog stadigt frem til deadline være muligt at genåbne og rette i ansøgningen ved at trykke Reopen (hvorefter det er vigtigt at trykke Submit igen). VIGTIGT! For at undgå at miste data er det vigtigt løbende at trykke Save Draft, før man forlader eller navigerer i ansøgningssystemet. Submit vælges først, når ansøgningen skal indsendes til Novo Nordisk Fonden. Når der trykkes Submit genererer systemet en liste over eventuelle fejlindtastninger. Det kan tage tid at rette ansøgningen til, og vi anbefaler derfor at indsende ansøgningen med god margen til deadline. Ansøgninger indsendes elektronisk til Novo Nordisk Fonden via NORMA. Ansøgninger eller supplerende materiale, som fremsendes uden om ansøgningssystemet, vil ikke blive medtaget i evalueringen og vil ikke blive returneret. Ansøgninger kan ikke ændres efter den 2. oktober 2018 kl. 14, som er deadline for indsendelse. Oplysninger, som er obligatoriske, er markeret med en rød stjerne (*) i NORMA BROWSER KOMPATIBILITET Følgende browsere og versioner er understøttet af NORMA: Google Chrome: de to seneste versioner Mozilla Firefox: de to seneste versioner Safari: de to seneste versioner Internet Explorer: version 11.0 og højere Microsoft Edge: de to seneste versioner Vi anbefaler at aktivere pop-up vinduer under brug af systemet.

11 PAGE 11/ KOPIERING AF TEKSTER IND I ANSØGNINGSSKEMAET Man kan kopiere tekst fra word-filer og indsætte i størstedelen af felterne i NORMA, og teksten vil i de fleste tilfælde beholde den originale formatering. Det er vigtigt at sikre sig, at al tekst er med, samt at speciel formatering og symboler ikke er blevet lavet om eller forsvundet efter indsættelse. I toppen af tekstfelterne fremgår de tilgængelige funktioner for formatering. I de felter, hvor der kun er brug for en kort tekst, er det ikke muligt at formatere teksten. For at sikre læsbarheden af ansøgningen anbefaler vi, at der anvendes standard skrifttyper og -størrelse FORTROLIGHED Alle informationer om ansøger og ansøgning vil blive behandlet fortroligt. Læs mere om Novo Nordisk Fondens håndtering af persondata under feltet Privacy & Security i NORMA. 3.3 HOVEDANSØGER: ORGANISATION ELLER PERSON Ansøgningsskemaet for organisationer er forskelligt fra ansøgningsskemaet for enkeltpersoner, idet det sidste har flere felter om ansøgers baggrund (fx CV, publikationsliste og erfaring). Det er derfor centralt, at man ved brugeroprettelse opretter sig korrekt. Der skal ansøges som organisation, når det er organisationens frem for enkeltpersonens meritter, der bærer ansøgningen. Uddannelsesinstitutioner, kommuner, foreninger, museer og virksomheder med almennyttigt sigte regnes fx for organisationer. En organisation har typisk et CVR-nummer. Udviklingsprojekter, der afhænger af enkeltpersoner, samt forskningsstipendier og (rene) forskningsprojekter skal ansøges som person. Personer, som ansøger om støtte, skal være forankret ved en uddannelsesinstitution, vidensinstitution, forening, kommune eller virksomhed med almennyttigt sigte i Danmark (værtsinstitution) i hele bevillingsperioden. Brugeroprettelse og ansøgningsskema for organisationer beskrives i kapitel 4, mens det beskrives for enkeltpersoner i kapitel 5. Det er kun relevant at læse ét af disse to kapitler. 4 ANSØG SOM ORGANISATION 4.1 BRUGEROPRETTELSE NORMA kan åbnes via link på Novo Nordisk Fondens hjemmeside eller direkte på: Nye brugere oprettes på loginsiden ved at trykke på Novo Nordisk Foundation Application registration. Herved åbnes skema til udfyldelse af kontaktinformation i et nyt vindue. Som hovedansøger må man kun oprette en enkelt brugerprofil, og den skal oprettes på ansøgerens arbejdsmail. Hvis der senere bliver brug for at ændre adressen, kontaktes Novo Nordisk Fonden. Selvom der ansøges for en organisation, er brugerprofilen knyttet op til navn og på en enkelt person, der er hovedansøger i ansøgningen (se mere om hovedansøger i blå boks i afsnit 1.4 samt i afsnit 3.3).

12 PAGE 12/22 Ansøger man som organisation er det vigtigt at trykke på linket i den blå boks for at registrere organisationen. Nogle organisationer er allerede oprettet i NORMA og dukker op under Organisation Name ved indtastning af dele af navnet. Tip: Hvis navnet ikke dukker op, så prøv evt. at indtaste færre bogstaver i navnet. Hvis organisationen ikke er på listen, trykkes på linket click here, hvor man kan registrere en ny organisation. VIGTIGT! Det kan tage op til to arbejdsdage at få registreret en ny organisation i NORMA. Man kan ikke oprette en ansøgning, før brugerprofilen er registreret. Vi anbefaler derfor, at brugerprofil oprettes i god tid. Tryk afslutningsvist på Submit i vinduet for brugeroprettelse. Nye brugere modtager en med brugernavn og adgangskode og kan nu logge på NORMA. fungerer som brugernavn. Første gang man logger på NORMA, skal adgangskoden ændres. 4.2 FIND OPSLAG OG OPRET ANSØGNING Efter login i NORMA kommer man ind på forsiden, der giver overblik over åbne opslag samt over egne tidligere og aktuelle ansøgninger. Nederst på siden ses et felt med Pending action, der kan indeholde beskeder eller anmodning om supplerende materiale fra Novo Nordisk Fonden. For at påbegynde en ansøgning, skal man gå til OPEN CALLS øverst til venstre på siden. For at søge om projektstøtte i naturvidenskabelig uddannelse og formidling trykkes APPLY NOW ved Project Grants for Natural Science Education and Outreach. Et udkast til ansøgning bliver genereret og vil forblive et udkast indtil ansøgningen indsendes. Ansøgningen består af en række faneblade, der skal udfyldes. Man kan til enhver tid tilgå ansøgningen ved at klikke Open under My Applications på NORMA s forside. Den samlede ansøgning inklusiv foreløbigt indtastede data kan samles og downloades i en PDF-fil ved at vælge Application PDF i en åben ansøgning. Vær opmærksom på at kontrollere, at den samlede ansøgning er læsbar og indeholder al den indtastede information, før ansøgningen indsendes. 4.3 UDFYLD ANSØGNINGENS FANEBLADE Ansøgningen består af en række faneblade, der alle skal udfyldes. Afsnit til indeholder vejledning i udfyldelse af disse og har overskrifter på engelsk, der refererer til fanebladene i NORMA. Fanebladene behøver ikke at blive udfyldt i kronologisk rækkefølge. Vi anbefaler at trykke Save Draft, inden der klikkes videre til nye faneblade CONTACT PERSON CONTACT PERSON er den person, som søger på vegne af organisationen, fx direktør, institutleder, rektor, formand eller projektleder (hovedansøger). Se også afsnit 1.4. Indtast direkte telefonnummer (fx mobilnummer) og vælg stillingsbetegnelse ( Position ).

13 PAGE 13/22 Det er ikke muligt selv at ændre den , der blev angivet ved brugeroprettelse. Hvis skal ændres, kontaktes Novo Nordisk Fonden (se kontaktinfo side 4) ORGANISATION INFORMATION Indtast kontaktinformation for den ansøgende institution (værtsinstitutionen). Dette er den organisation, som blev registreret ved brugeroprettelse, og som derfor kan findes i listen over institutioner ( Institution ). Værtsinstitutionen administrerer og tager ansvar for budget og personale i projektet og er typisk den institution, hvor størstedelen af projektet udføres ADMINISTRATING INSTITUTION Af tekniske grunde skal kontaktinformationen for den ansøgende institution (værtsinstitutionen) indtastes igen i dette felt. Kontaktinformationen, der skal skrives ind i fanebladet ORGANISATION INFORMATION og ADMINISTRATING INSTITUTION, er altså den samme PROJECT INFORMATION GRANT PERIOD Indtast bevillingsperiodens start- og slutdato, hvorefter systemet generer en bevillingsperiode ( grant period ) i fulde år. Bevillingsperioden er den periode, hvor projektet modtager støtte fra Novo Nordisk Fonden. Bemærk, at denne periode skal stemme overens med en af de to mulige projektperioder under afsnit 1.4. PROJECT TITLE Angiv en kort titel for projektet på max. 150 karakterer. BRIEF PROJECT DESCRIPTION Angiv en kortfattet faglig beskrivelse af projektet (et resumé eller en sammenfatning af projektbeskrivelsen) på max karakterer. PROJECT DESCRIPTION Her beskrives projektet i detaljer inkl. formål med projektet, baggrund og relevans, aktiviteter, projektets metode, projektdesign og oplysninger om projektgruppen, succeskriterier samt forventede effekter af projektet. Vær opmærksom på, at alle evalueringskriterierne i afsnit 1.8 adresseres i projektbeskrivelsen. Hvis der er medansøgere eller samarbejdspartnere, skal deres bidrag til projektet også beskrives. Projektbeskrivelse må have et omfang på max karakterer. ILLUSTRATIONS UPLOADS Her kan man vedhæfte relevante illustrationer til projektbeskrivelsen, dvs. billeder, figurer, tabeller og lignende. Ansøgningen må indeholde op til 4 illustrationer. Vær opmærksom på at angive en forklarende billedtekst, da illustrationerne vil blive lagt separat ind i den endelige ansøgning under projektbeskrivelsen.

14 PAGE 14/22 Følgende fil-formater er mulige: JPG, JPEG, PNG, TIFF, BMP. Maximum størrelse for hver fil er 1050*1650 pixels. LITERATURE REFERENCES Her angives kildehenvisninger for den litteratur, der er citeret i projektbeskrivelsen. CO-APPLICANTS Kontaktinformation til og kvalifikationer af eventuelle medansøgere beskrives i dette felt. En medansøger tager aktivt del i at organisere og udføre projektet og vil modtage en del af bevillingen. Projektbeskrivelsen skal tydeligt beskrive medansøgernes andel i projektet, og budgettet skal tydeligt angive medansøgernes andel af budgettet. Der er ikke noget krav om medansøgere, men hvis projektet har medansøgere, skal et tilsagn fra disse vedlægges under fanebladet UPLOADS (se afsnit 4.3.7). CATEGORY OG SUB-CATEGORY Vælg hvilken kategori, projektet indholdsmæssigt hører under: Naturvidenskabelig uddannelse ( Education ), som er projekter i uddannelsessystemet, herunder også naturfagdidaktisk forskning Naturvidenskabelig formidling ( Outreach ), som er projekter udenfor uddannelsessystemet, fx science centre, fritidsprojekter eller videnskabsjournalistik Både naturvidenskabelig uddannelse og formidling ( Education & Outreach ). Denne kategori vælges, hvis der er større elementer af begge dele i projektet. Vælg også hvilken type projekt, der er tale om blandt underkategorierne: Forskningsprojekt ( Research ) Udviklingsprojekt ( Development ). Denne kategori vælges også, selvom der er et element af forskning i udviklingsprojektet (fx følgeforskning). Dette har betydning for spørgsmålet om støtte til løn, der er beskrevet i afsnit BUDGET Det er vigtigt at angive projektets bevillingsperiode, før man indtaster oplysninger i budgettet. Når man har angivet bevillingsperiodens start- og slutdato under PROJECT INFORMATION -fanebladet samt trykket Save Draft (se afsnit 4.3.4) kan NORMA generere et budgetark. Budgetarket genereres i budgetår, men i visse tilfælde er det muligt at angive budgettet i kalenderår efter nedenstående anvisning. Sådan udfyldes budgetarket: Tryk på det blå Open/Edit -ikon, hvorefter budgettet kommer frem i et pop-up vindue Tryk på + -knappen for at tilføje budgetrækker Vælg blandt de mulige budgetposter, angiv beløb under Value, og specificér hvad der konkret søges om under Description Alle beløb skal angives i danske kroner (DKK) uden decimaler, punktummer, kommaer eller mellemrum. NORMA retter herefter tallene i budgetarket til engelsk tegnsætning (komma som tusindtals-separator og punktum som decimaltegn) I det første budgetår anføres udgifter fra projektstart til 31. december. Det første budgetår kan dække en periode på op til 15 måneder, hvis projektets startdato ligger inden for de sidste tre måneder af et kalenderår (oktober, november eller december), således at de næste budgetår følger kalenderåret. I det næste budgetår anføres udgifter fra 1. januar til 31. december osv. for efterfølgende budgetår. Det sidste budgetår kan dække en periode på op til 15 måneder, hvis projektets slutdato ligger i de første tre måneder af et kalenderår (januar, februar eller marts).

15 PAGE 15/22 Gem og luk budgetarket ved at trykke Save og Close (i den rækkefølge) og vend tilbage til BUDGET -fanebladet Opstillingen af budgettet har betydning for evt. senere finansiel afrapportering til Novo Nordisk Fonden fra ansøgere, der modtager støtte her skal regnskabet være opdelt i de samme budgetposter som budgettet i ansøgningen. Eventuelle kommentarer til budgettet kan angives i feltet Supplementary information. I dette kommentarfelt specificeres også antallet af måneder, de enkelte budgetår spænder over, hvis disse perioder afviger fra 12 måneder. Støtte fra egen organisation eller fra andre kilder både modtaget støtte og ansøgt støtte angives under Additional contributions for the project. Angivne beløb skal være den sammenlagte sum for hele projektperioden. Det skal specificeres hvad den øvrige støtte dækker, og om der er nogle overlap i forhold til den støtte, der søges om hos Novo Nordisk Fonden. VIGTIGT! Vær opmærksom på, om ansøgningen er i overensstemmelse med en af de to kategorier for projektbevillinger (varighed og beløb), som er angivet i opslaget under pkt Ansøgninger, som ikke er inden for disse budgetrammer, risikerer ikke at blive behandlet i ansøgningsrunden PREVIOUS AND CURRENT GRANTS FROM NNF Hvis man har modtaget støtte fra Novo Nordisk Fonden som ansøger eller medansøger inden for de sidste 5 år, skal man angive bevillingsnummer, projekttitel, bevillingsperiode (i år), samlet bevillingsbeløb samt andel af bevilling i procent (dvs. 100 pct. hvis der ikke er medansøgere). Herudover skal der kort redegøres for en eventuel relation til det projekt, der aktuelt søges om. Hvis man tidligere i samme kalenderår har indsendt andre ansøgninger, skal man på samme måde redegøre for disse ansøgningers relation til det projekt, der aktuelt søges om UPLOADS Her er det muligt at vedhæfte relevante supplerende bilag til ansøgningen. Det kan fx være eksterne støtteerklæringer eller tilsagn fra medansøgere (se afsnit 4.3.4). NORMA konverterer uploads til PDFformat og placerer dem bagerst i ansøgningen. Vi anbefaler, at man begrænser længden og mængden af supplerende materiale, og at centrale pointer fra bilag nævnes i projektbeskrivelsen DECLARATIONS For at kunne indsende en ansøgning er det nødvendigt at acceptere Novo Nordisk Fondens standarder for god forskningspraksis. Disse findes ved at trykke på linket i det blå felt i øverste højre hjørne ved siden af brugernavn. Herudover skal rigtigheden af de oplysninger, som er givet i ansøgningen og budgettet bekræftes. 4.4 INDSEND ANSØGNING Når alle trin i ansøgningen er udfyldt, og den er klar til indsendelse, trykkes på Submit -knappen. Det er ikke muligt at indsende en ansøgning, før alle obligatoriske felter er udfyldt. Felter i ansøgningen, der er forkert udfyldt eller mangler udfyldelse, vil blive listet op i en lyserød boks i toppen af ansøgningen. Man

16 PAGE 16/22 kan trykke på hver enkelt linje i den røde markering og komme direkte til det manglende felt. Når alle eventuelle manglende felter er udfyldt, vælges Submit igen. Den lyserøde boks forsvinder, når man vælger Save Draft for at arbejde videre med ansøgningen. Bemærk dog, at der så skal trykkes Submit igen for at indsende ansøgningen. Når ansøgningen er blevet indsendt, vil der blive fremsendt en bekræftelse til den adresse, som blev angivet ved brugeroprettelse. En kopi af ansøgningen kan ses under My Applications på NORMA s forside efter login. Ved manglende modtagelse af bekræftelse på (tjek også spamfilter) kontaktes Novo Nordisk Fonden så hurtigt som muligt per eller telefon til kontaktperson angivet på side 4. Man kan ændre i en allerede indsendt ansøgning før deadline ved at genåbne ansøgningen. Vær opmærksom på, at ansøgningen så skal genindsendes (vælg Submit ) før deadline for at kunne blive evalueret i ansøgningsrunden. Hvis man ønsker at trække en allerede indsendt ansøgning tilbage efter deadline, kontaktes Novo Nordisk Fonden per til kontaktperson angivet på side 4. 5 ANSØG SOM PERSON 5.1 BRUGEROPRETTELSE NORMA kan åbnes via link på Novo Nordisk Fondens hjemmeside eller direkte på: Nye brugere oprettes på loginsiden ved at trykke på Novo Nordisk Foundation Application registration. Herved åbnes skema til udfyldelse af kontaktinformation i et nyt vindue. Som hovedansøger må man kun oprette en enkelt brugerprofil, og den skal oprettes på ansøgerens arbejdsmail. Hvis der senere bliver brug for at ændre adressen, kontaktes Novo Nordisk Fonden. Læs om hovedansøger i blå boks i afsnit 1.4 samt i afsnit 3.3. Tryk efter udfyldelse af kontaktinformation på Submit i vinduet for brugeroprettelse. Nye brugere modtager en med brugernavn og adgangskode og kan nu logge på NORMA. fungerer som brugernavn. Første gang man logger på NORMA, skal adgangskoden ændres. 5.2 FIND OPSLAG OG OPRET ANSØGNING Efter login i NORMA kommer man ind på forsiden My applications, der giver overblik over egne tidligere og aktuelle ansøgninger. Nederst på siden ses et felt med Pending action, der kan indeholde beskeder eller anmodning om supplerende materiale fra Novo Nordisk Fonden. For at påbegynde en ansøgning, skal man gå til det ønskede opslag: På forsiden af ansøgningssystemet vælges OPEN CALLS i øverste højre hjørne. Der er opslag inden for en række overordnede kategorier. For at søge om projektstøtte i naturvidenskabelig uddannelse og formidling vælges EDUCATION & OUTREACH. Under denne kategori oprettes ansøgningen ved at trykke APPLY NOW ved opslaget Project Grants for Natural Science Education and Outreach. Et udkast til ansøgning bliver genereret og vil forblive et udkast, indtil ansøgningen indsendes. Ansøgningen består af en række faneblade, der skal udfyldes. Man kan til enhver tid tilgå ansøgningen ved at vælge Open under My Applications på NORMA s forside.

17 PAGE 17/22 Den samlede ansøgning inklusiv foreløbigt indtastede data kan samles og downloades i en PDF-fil ved at vælge Application PDF i en åben ansøgning. Vær opmærksom på at kontrollere, at den samlede ansøgning er læsbar og indeholder al den indtastede information, før ansøgningen indsendes. 5.3 UDFYLD ANSØGNINGENS FANEBLADE Ansøgningen består af en række faneblade, der alle skal udfyldes. Afsnit til indeholder vejledning i udfyldelse af disse og har overskrifter på engelsk, der refererer til fanebladene i NORMA. Fanebladene behøver ikke at blive udfyldt i kronologisk rækkefølge. Vi anbefaler at trykke Save Draft, inden der klikkes videre til nye faneblade PERSONAL INFORMATION Indtast direkte telefonnummer (fx mobilnummer), køn, nationalitet, bopælsland og stillingsbetegnelse. ORCID (Open Researcher and Contributor ID) er en global database over forskere og videnskabelige forfattere, som kun er relevant at udfylde ved forskningsprojekter. Det er ikke muligt selv at ændre den , der blev angivet ved brugeroprettelse. Hvis skal ændres, kontaktes Novo Nordisk Fonden (se kontaktinfo side 4) CURRENT INSTITUTION Indtast kontaktinformationer på nuværende arbejdsplads. Under linket Institution findes en liste over uddannelses- og vidensinstitutioner i Danmark. Tip: Hvis institutionen ikke dukker op, så prøv evt. at indtaste færre bogstaver. Hvis nuværende arbejdsplads ikke findes ved søgning i listen, vælges My Institution is not on the list, hvorefter arbejdspladsens navn skrives i feltet, der kommer frem EDUCATIONAL INFORMATION Angiv højeste opnåede uddannelse ud fra rullemenuen. Hvis man har brug for at angive en anden uddannelse, vælger man Other, hvor man kan indtaste uddannelsesniveau. Under Institution findes en liste over en række uddannelsesinstitutioner i Danmark. Hvis uddannelsesinstitutionen ved højest opnåede uddannelse ikke findes ved søgning i listen, trykkes på My Institution is not on the list, hvorefter uddannelsesinstitutionens navn skrives i feltet, der kommer frem. Endelig udfyldes dato og år for opnåelse af højeste uddannelse ADMINISTRATING INSTITUTION Indtast kontaktinformation for den administrerende institution (værtsinstitutionen). Værtsinstitutionen administrerer og tager ansvar for budget og personale i projektet og er typisk den institution, hvor størstedelen af projektet udføres. Current institution og Administrating institution kan være den samme organisation.

18 PAGE 18/22 Under Institution name er en liste, der indeholder en række uddannelses- og vidensinstitutioner i Danmark. Hvis værtsinstitutionen ikke findes ved søgning i listen, trykkes på this link for at få værtsinstitutionen registreret i NORMA. VIGTIGT! Det kan tage op til to arbejdsdage at få registreret en ny administrerende institution i NORMA. Ansøgningen kan redigeres men ikke indsendes, før denne er registreret. Vi anbefaler derfor, at administrerende institution angives i god tid APPLICANT INFORMATION Angiv et kort CV på max karakterer, hvor relevant uddannelses-, erhvervs- og praksiserfaring angives. Ved forskningsprojekter indsættes en publikationsliste. Endelig kan der angives et kort resumé af relevant erfaring eller af egen forskning på max karakterer PROJECT INFORMATION GRANT PERIOD Indtast bevillingsperiodens start- og slutdato, hvorefter systemet generer en bevillingsperiode ( grant period ) i fulde år. Bevillingsperioden er den periode, hvor projektet modtager støtte fra Novo Nordisk Fonden. Bemærk, at denne periode skal stemme overens med en af de to mulige projektperioder under afsnit 1.4. PROJECT TITLE Angiv en kort titel for projektet på max. 150 karakterer. BRIEF PROJECT DESCRIPTION Angiv en kortfattet faglig beskrivelse af projektet (et resumé eller en sammenfatning af projektbeskrivelsen) på max karakterer. PROJECT DESCRIPTION Her beskrives projektet i detaljer inkl. formål med projektet, baggrund og relevans, aktiviteter, projektets metode, projektdesign og oplysninger om projektgruppen, succeskriterier samt forventede effekter af projektet. Vær opmærksom på, at alle evalueringskriterierne i afsnit 1.8 adresseres i projektbeskrivelsen. Hvis der er medansøgere eller samarbejdspartnere, skal deres bidrag til projektet også beskrives. Projektbeskrivelse må have et omfang på max karakterer. ILLUSTRATIONS UPLOADS Her kan man vedhæfte relevante illustrationer til projektbeskrivelsen, dvs. billeder, figurer, tabeller og lignende. Ansøgningen må indeholde op til 4 illustrationer. Vær opmærksom på at angive en forklarende billedtekst, da illustrationerne vil blive lagt separat ind i den endelige ansøgning under projektbeskrivelsen.

19 PAGE 19/22 Følgende fil-formater er mulige: JPG, JPEG, PNG, TIFF, BMP. Maximum størrelse for hver fil er 1050*1650 pixels. LITERATURE REFERENCES Her angives kildehenvisninger for den litteratur, der er citeret i projektbeskrivelsen. CATEGORY OG SUB-CATEGORY Vælg hvilken kategori, projektet indholdsmæssigt hører under: Naturvidenskabelig uddannelse ( Education ), som er projekter i uddannelsessystemet, herunder også naturfagdidaktisk forskning Naturvidenskabelig formidling ( Outreach ), som er projekter udenfor uddannelsessystemet, fx science centre, fritidsprojekter eller videnskabsjournalistik Både naturvidenskabelig uddannelse og formidling ( Education & Outreach ). Denne kategori vælges, hvis der er større elementer af begge dele i projektet. Vælg også hvilken type projekt, der er tale om blandt underkategorierne: Forskningsprojekt ( Research ) Udviklingsprojekt ( Development ). Denne kategori vælges også, selvom der er et element af forskning i udviklingsprojektet (fx følgeforskning). Dette har betydning for spørgsmålet om støtte til løn, der er beskrevet i afsnit CO-APPLICANTS Hvis man søger som enkeltperson, er det muligt at angive eventuelle medansøgere ( co-applicants ) i sin ansøgning. Der er ikke noget krav om medansøgere. Som medansøger tager man aktivt del i at organisere og udføre projektet og vil modtage en del af bevillingen. Projektbeskrivelsen skal tydeligt beskrive medansøgernes andel i projektet, og budgettet skal tydeligt angive medansøgernes andel af budgettet. Det er et krav, at medansøgere skal inviteres via ansøgningssystemet og derigennem acceptere deres status som medansøgere på en ansøgning. Gå til Invitations -linket i det blå felt til venstre Tryk på + -knappen og indtast navn og på medansøger Vælg Co-applicant i Role -rullemenuen ( Referee kan ikke anvendes ved dette opslag) Tryk på Invite knappen Medansøgere vil automatisk blive kontaktet via NORMA og blive bedt om at bekræfte deres status som medansøgere Når medansøger accepterer status som medansøger til ansøgningen, vil der efterfølgende blive flere felter synlige i ansøgningen. Felterne inkluderer information om medansøger(e), inklusiv tidligere bevillinger modtaget af Novo Nordisk Fonden. Her skal korte CV er (max. 2 sider) for hver medansøger desuden uploades. Medansøger-felterne skal udfyldes af enten medansøger eller hovedansøger. I det tilfælde hvor en medansøger har accepteret invitationen, men hvor medansøger-felterne ikke er blevet udfyldt, kan det påvirke evalueringen af ansøgningen, da medansøgeren så ikke vil blive opfattet som en del af ansøgningen. Derfor er det vigtigt, at hovedansøger tjekker, at information om medansøger(e) indgår i ansøgningen, før den indsendes. Vær opmærksom på, at medansøger(e) har mulighed for at læse, redigere og uploade information i hele ansøgningen, men dog ikke kan indsende ansøgningen.

20 PAGE 20/ BUDGET Det er vigtigt at angive projektets bevillingsperiode, før man indtaster oplysninger i budgettet. Når man har angivet bevillingsperiodens start- og slutdato under PROJECT INFORMATION -fanebladet samt trykket Save Draft (se afsnit 5.3.6), kan NORMA generere et budgetark. Budgetarket genereres i budgetår, men i visse tilfælde er det muligt at angive budgettet i kalenderår efter nedenstående anvisning. Sådan udfyldes budgetarket: Tryk på det blå Open/Edit -ikon, hvorefter budgettet kommer frem i et pop-up vindue Tryk på + -knappen for at tilføje budgetrækker Vælg blandt de mulige budgetposter, angiv beløb under Value, og specificér hvad der konkret søges om under Description Alle beløb skal angives i danske kroner (DKK) uden decimaler, punktummer, kommaer eller mellemrum. NORMA retter herefter tallene i budgetarket til engelsk tegnsætning (komma som tusindtals-separator og punktum som decimaltegn) I det første budgetår anføres udgifter fra projektstart til 31. december. Det første budgetår kan dække en periode på op til 15 måneder, hvis projektets startdato ligger inden for de sidste tre måneder af et kalenderår (oktober, november eller december), således at de næste budgetår følger kalenderåret. I det næste budgetår anføres udgifter fra 1. januar til 31. december osv. for efterfølgende budgetår. Det sidste budgetår kan dække en periode på op til 15 måneder, hvis projektets slutdato ligger i de første tre måneder af et kalenderår (januar, februar eller marts). Gem og luk budgetarket ved at trykke Save og Close (i den rækkefølge) og vend tilbage til BUDGET -fanebladet Opstillingen af budgettet har betydning for evt. senere finansiel afrapportering til Novo Nordisk Fonden fra ansøgere, der modtager støtte her skal regnskabet være opdelt i de samme budgetposter som budgettet i ansøgningen. Eventuelle kommentarer til budgettet kan angives i feltet Supplementary information. I dette kommentarfelt specificeres også antallet af måneder, de enkelte budgetår spænder over, hvis disse perioder afviger fra 12 måneder. Støtte fra egen organisation eller fra andre kilder både modtaget støtte og ansøgt støtte angives under Additional contributions for the project. Angivne beløb skal være den sammenlagte sum for hele projektperioden. Det skal specificeres hvad den øvrige støtte dækker, og om der er nogle overlap i forhold til den støtte, der søges om hos Novo Nordisk Fonden. VIGTIGT! Vær opmærksom på, om ansøgningen er i overensstemmelse med en af de to kategorier for projektbevillinger (varighed og beløb), som er angivet i opslaget under pkt Ansøgninger, som ikke er inden for disse budgetrammer, risikerer ikke at blive behandlet i ansøgningsrunden PREVIOUS AND CURRENT GRANTS FROM NNF Hvis man har modtaget støtte fra Novo Nordisk Fonden som ansøger eller medansøger inden for de sidste 5 år, skal man angive bevillingsnummer, projekttitel, bevillingsperiode (i år), samlet bevillingsbeløb samt andel af bevilling i procent (dvs. 100 pct. hvis der ikke er medansøgere). Herudover skal der kort redegøres for en eventuel relation til det projekt, der aktuelt søges om.

21 PAGE 21/22 Hvis man tidligere i samme kalenderår har indsendt andre ansøgninger, skal man på samme måde redegøre for disse ansøgningers relation til det projekt, der aktuelt søges om UPLOADS Her er det muligt at vedhæfte supplerende materiale til ansøgningen. Det kan fx være eksterne støtteerklæringer eller tilsagn fra samarbejdspartnere. NORMA konverterer uploads til PDF-format og placerer dem bagerst i ansøgningen. Vi anbefaler, at man begrænser længden og mængden af supplerende materiale, og at centrale pointer fra bilag nævnes i projektbeskrivelsen. Vær opmærksom på, at det er et krav, at ikke-fastansatte, der søger om et forskningsstipendium til egen løn i op til to år, vedhæfter tilsagn om husning fra en værtsinstitution (se afsnit 1.4) DECLARATIONS For at kunne indsende en ansøgning er det nødvendigt at acceptere Novo Nordisk Fondens standarder for god forskningspraksis. Disse findes ved at trykke på linket i det blå felt i øverste højre hjørne ved siden af brugernavn. Herudover skal rigtigheden af de oplysninger, som er givet i ansøgningen og budgettet bekræftes. 5.4 INDSEND ANSØGNING Når alle trin i ansøgningen er udfyldt, og den er klar til indsendelse, trykkes på Submit -knappen. Det er ikke muligt at indsende en ansøgning, før alle obligatoriske felter er udfyldt. Felter i ansøgningen, der er forkert udfyldt eller mangler udfyldelse, vil blive listet op i en lyserød boks i toppen af ansøgningen. Man kan trykke på hver enkelt linje i den røde markering og komme direkte til det manglende felt. Når alle eventuelle manglende felter er udfyldt, vælges Submit igen. Den lyserøde boks forsvinder, når man vælger Save Draft for at arbejde videre med ansøgningen. Bemærk dog, at der så skal trykkes Submit igen for at indsende ansøgningen. Når ansøgningen er blevet indsendt, vil der blive fremsendt en bekræftelse til den adresse, som blev angivet ved brugeroprettelse. En kopi af ansøgningen kan ses under My Applications på NORMA s forside efter login. Ved manglende modtagelse af bekræftelse på (tjek også spamfilter) kontaktes Novo Nordisk Fonden så hurtigt som muligt per eller telefon til kontaktperson angivet på side 4. Man kan ændre i en allerede indsendt ansøgning før deadline ved at genåbne ansøgningen. Vær opmærksom på, at ansøgningen så skal genindsendes (vælg Submit ) før deadline for at kunne blive evalueret i ansøgningsrunden. Hvis man ønsker at trække en allerede indsendt ansøgning tilbage efter deadline, kontaktes Novo Nordisk Fonden per til kontaktperson angivet på side 4. August 2018

22 PAGE 22/22 Novo Nordisk Fonden Vilkår for bevillinger er beskrevet i dokumentet Generelle Vilkår for Bevillinger fra Novo Nordisk Fonden, som kan downloades på dette link: Novo Nordisk Fonden er en uafhængig dansk erhvervsdrivende fond. Fonden har to hovedformål: at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål. Novo Nordisk Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og samfundets bæredygtighed.

naturvidenskabelig uddannelse og formidling

naturvidenskabelig uddannelse og formidling Informationsmøde om støtte til naturvidenskabelig uddannelse og formidling København 7. juni 2018 Aarhus 11. juni 2018 Odense 12. juni 2018 Berith Bjørnholm, Maj Leth-Espensen og Bente Guldbrandsen Page

Læs mere

naturvidenskabelig uddannelse og formidling

naturvidenskabelig uddannelse og formidling Informationsmøde om støtte til naturvidenskabelig uddannelse og formidling Aarhus 1. februar 2019 København 4. februar 2019 Odense 6. februar 2019 Page 2 PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE

Læs mere

PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE OG FORMIDLING

PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE OG FORMIDLING PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE OG FORMIDLING Information og vejledning til ansøgere PAGE 2/20 Indholdsfortegnelse 1 PROJEKTSTØTTE TIL NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE OG FORMIDLING4 1.1 FORMÅL...

Læs mere

Tematisk program i uddannelse og formidling: PROJEKTSTØTTE TIL MATEMATIK I NATURVIDENSKAB OG TEKNOLOGI

Tematisk program i uddannelse og formidling: PROJEKTSTØTTE TIL MATEMATIK I NATURVIDENSKAB OG TEKNOLOGI Tematisk program i uddannelse og formidling: PROJEKTSTØTTE TIL MATEMATIK I NATURVIDENSKAB OG TEKNOLOGI Information og vejledning til ansøgere Efterår 2019 PAGE 2/20 Indholdsfortegnelse 1 PROJEKTSTØTTE

Læs mere

Tematisk program i uddannelse og formidling: PROJEKTSTØTTE TIL NYTÆNKENDE KOMMUNIKATION OG DEBAT OM NATURVIDENSKAB OG TEKNOLOGI

Tematisk program i uddannelse og formidling: PROJEKTSTØTTE TIL NYTÆNKENDE KOMMUNIKATION OG DEBAT OM NATURVIDENSKAB OG TEKNOLOGI Tematisk program i uddannelse og formidling: PROJEKTSTØTTE TIL NYTÆNKENDE KOMMUNIKATION OG DEBAT OM NATURVIDENSKAB OG TEKNOLOGI Information og vejledning til ansøgere Efterår 2019 PAGE 2/20 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE HUMANITÆRE OG SOCIALE FORMÅL

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE HUMANITÆRE OG SOCIALE FORMÅL INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE HUMANITÆRE OG SOCIALE FORMÅL Indhold INFORMATION OG VEJLEDNING FOR ANSØGERE 1. HUMANITÆRE OG SOCIALE FORMÅL... 4 1.1. FORMÅL... 4 1.2. FORUDSÆTNINGER FOR AT SØGE...

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Fonden for faglig udvikling i speciallægepraksis

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Fonden for faglig udvikling i speciallægepraksis Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Fonden for faglig udvikling i speciallægepraksis Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt.

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til

Læs mere

Information og vejledning til ansøgere

Information og vejledning til ansøgere Information og vejledning til ansøgere Postdocstipendier i almen medicinsk forskning Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at hjælpe dig med at udfylde din ansøgning korrekt. Du

Læs mere

HUMANITÆRE OG SOCIALE FORMÅL. Information og vejledning for ansøgere

HUMANITÆRE OG SOCIALE FORMÅL. Information og vejledning for ansøgere HUMANITÆRE OG SOCIALE FORMÅL Information og vejledning for ansøgere PAGE 2/13 Indhold 1 HUMANITÆRE OG SOCIALE FORMÅL... 4 1.1 FORMÅL... 4 1.2 FORUDSÆTNINGER... 4 1.3 STØTTE... 4 1.4 SPROG... 4 1.5 ANSØGNINGSPROCES...

Læs mere

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results 1 Registrering som ny bruger For at indtaste resultater, skal man registreres som bruger i EudraCT databasen: https://eudract.ema.europa.eu/results-web/

Læs mere

2019 Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem

2019 Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem FOLKESKOLEDONATIONEN 2019 Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem 01 Indhold Introduktion 03 Inden I udfylder ansøgningsskemaet 04 Start 05 Ansøgninger 06 Stamdata 07 Ansøgere 08 Projekt 09

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende forskningsprojekter i personcentreret almen medicin

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende forskningsprojekter i personcentreret almen medicin Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende forskningsprojekter i personcentreret almen medicin Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

Information og vejledning til ansøgere

Information og vejledning til ansøgere Information og vejledning til ansøgere Interdisciplinary Synergy Programme 2015 Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at hjælpe dig med at udfylde din ansøgning korrekt. Du kan

Læs mere

2) Generel information til ansøger

2) Generel information til ansøger Information og vejledning til ansøgere Projektstøtte til kunsthistorisk forskning Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at hjælpe dig med at udfylde din ansøgning korrekt. Du kan

Læs mere

2) Generel information til ansøger

2) Generel information til ansøger Dette dokument blev opdateret den 15. januar 2015 Information og vejledning til ansøgere Postdocstipendier til forskning i udlandet 2015 Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter (Regioner)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter (Regioner) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter (Regioner) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan

Læs mere

Vejledning ved ansøgning til Den ordinære Pulje. under Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond

Vejledning ved ansøgning til Den ordinære Pulje. under Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Vejledning ved ansøgning til Den ordinære Pulje under Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Elektronisk ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder

Læs mere

ansøgere forskning Du kan med ansøgning korrekt. Formål kvalitet. Støtte Apparatur Overhead Tandem Program Den af

ansøgere forskning Du kan med ansøgning korrekt. Formål kvalitet. Støtte Apparatur Overhead Tandem Program Den af Information og vejledning til ansøgere Forskningsprojekter r inden for kliniskk og basal biomedicinsk forskning Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at hjælpe dig medd at udfylde

Læs mere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Version 1.05 juli 2010 1 Velkommen til Tilskudsportalen Energistyrelsens tilskudsportal giver mulighed for oprettelse af en elektronisk ansøgning

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til Nordea-fonden Projekter med landsdækkende relevans

Brugervejledning for ansøgninger til Nordea-fonden Projekter med landsdækkende relevans Brugervejledning for ansøgninger til Nordea-fonden Projekter med landsdækkende relevans Før du begynder at udfylde den elektroniske ansøgning, anbefaler vi, at du skriver denne vejledning ud og gennemlæser

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Elektronisk ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder via linket https://x.regionsjaelland.dk/sites/afp.

Læs mere

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Elektronisk ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder via linket https://x.regionsjaelland.dk/sites/afp.

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 På Finansloven for 2017 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2018. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

Vejledning: AMUUDBUD.DK

Vejledning: AMUUDBUD.DK Vejledning: AMUUDBUD.DK Henvendt til uddannelsesinstitutioner Websiden amuudbud.dk bruges af uddannelsesinstitutioner til at ansøge om godkendelse til at udbyde AMU. Du skal have modtaget en e-mail med

Læs mere

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Adgang til det elektroniske ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder via linket https://x.regionsjaelland.dk/sites/afp.

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE NOVO NORDISK FONDENS SKOLARSTIPENDIER

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE NOVO NORDISK FONDENS SKOLARSTIPENDIER INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE NOVO NORDISK FONDENS SKOLARSTIPENDIER Indhold INFORMATION OG VEJLEDNING FOR ANSØGERE 1. NOVO NORDISK FONDENS SKOLARSTIPENDIER... 4 1.1. FORMÅL... 4 1.2. FORUDSÆTNINGER

Læs mere

Information og vejledning til ansøgere

Information og vejledning til ansøgere Information og vejledning til ansøgere PROJEKTSTØTTE TIL KLINISK SYGEPLEJEFORSKNING Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at hjælpe dig med at udfylde din ansøgning korrekt. Du

Læs mere

FORUDSÆTNINGER Projektet skal være forankret ved og administreret af en vidensinstitution i Danmark.

FORUDSÆTNINGER Projektet skal være forankret ved og administreret af en vidensinstitution i Danmark. INFORMATION OG VEJLEDNING TIL ANSØGERE: POSTDOCSTIPENDIUM TIL FORSKNING I UDLANDET Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at hjælpe dig med at udfylde din ansøgning korrekt. Du

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 På Finansloven for 2015 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2016. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter (Regioner)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter (Regioner) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter (Regioner) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE BORREGAARD KLINISK FORSKERSTIPENDIUM 2017

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE BORREGAARD KLINISK FORSKERSTIPENDIUM 2017 INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE BORREGAARD KLINISK FORSKERSTIPENDIUM 2017 Indhold INFORMATION OG VEJLEDNING FOR ANSØGERE 1. BORREGAARD KLINISK FORSKERSTIPENDIUM... 4 1.1. FORMÅL... 4 1.2. FORUDSÆTNINGER

Læs mere

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE INVESTIGATOR GRANT I KUNSTHISTORISK FORKSNING

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE INVESTIGATOR GRANT I KUNSTHISTORISK FORKSNING INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE INVESTIGATOR GRANT I KUNSTHISTORISK FORKSNING Indhold INFORMATION OG VEJLEDNING FOR ANSØGERE 1. INVESTIGATOR GRANT I KUNSTHISTORISK FORSKNING... 4 1.1. FORMÅL... 4

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen 2017 Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Fonden opslår specifikke ansøgningskriterier

Læs mere

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til introduktionsstillinger i speciallægeuddannelsen i Videreuddannelsesregion

Læs mere

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE STENO COLLABORATIVE GRANTS 2017

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE STENO COLLABORATIVE GRANTS 2017 INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE STENO COLLABORATIVE GRANTS 2017 Indhold INFORMATION OG VEJLEDNING FOR ANSØGERE 1. STENO COLLABORATIVE GRANTS... 4 1.1. FORMÅL... 4 1.2. FORUDSÆTNINGER FOR AT SØGE...

Læs mere

Information og vejledning til ansøgere

Information og vejledning til ansøgere Information og vejledning til ansøgere SAMFINANSIEREDE PH.D.-STIPENDIER INDEN FOR SYGEPLEJE Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at hjælpe dig med at udfylde din ansøgning korrekt.

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende efteruddannelse

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende efteruddannelse Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende efteruddannelse Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til fonden. Er et ansøgningsskema

Læs mere

Vejledning til ReAp på ST

Vejledning til ReAp på ST Vejledning til ReAp på ST Vejledningen indeholder følgende: 1. Introduktion 2. Forsiden i ReAp 3. Oprettelse af ny ansøgning i ReAp 4. Inddækning 5. Når et tilsagn/afslag modtages 6. Eksempel på indtastning

Læs mere

Information og vejledning til ansøgere

Information og vejledning til ansøgere Information og vejledning til ansøgere Endokrinologisk forskning og eksperimentel fysiologi Norden Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at hjælpe dig med at udfylde din ansøgning

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen 2018 Introduktion Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Vejledningen

Læs mere

Vejledning til ReAp på Health

Vejledning til ReAp på Health Vejledning til ReAp på Health Vejledningen, der er gældende fra den 1. september 2016, indeholder følgende oplysninger: 1. Introduktion 2. Forsiden i ReAp 3. Oprettelse af ny ansøgning i ReAp 4. Når et

Læs mere

POSTDOC- STIPENDIEPROGRAM INDEN FOR ENDOKRINOLOGI/METABOLISME VED UDENLANDSKE ELITEFORSKNINGSMILJØER.

POSTDOC- STIPENDIEPROGRAM INDEN FOR ENDOKRINOLOGI/METABOLISME VED UDENLANDSKE ELITEFORSKNINGSMILJØER. INFORMATION OG VEJLEDNING TIL ANSØGERE: POSTDOC- STIPENDIEPROGRAM INDEN FOR ENDOKRINOLOGI/METABOLISME VED UDENLANDSKE ELITEFORSKNINGSMILJØER. Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen Ansøgning om prækvalificering af indsatser med fokus på at mindske betydningen af social baggrund Foråret 2018 Introduktion Det

Læs mere

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE POSTDOCSTIPENDIER I ALMEN MEDICIN

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE POSTDOCSTIPENDIER I ALMEN MEDICIN INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE POSTDOCSTIPENDIER I ALMEN MEDICIN Indhold INFORMATION OG VEJLEDNING FOR ANSØGERE 1. POSTDOCSTIPENDIER I ALMEN MEDICIN... 4 1.1. FORMÅL... 4 1.2. FORUDSÆTNINGER FOR

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 12. juli 2018 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 2 3. Opret

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE INTERDISCIPLINARY SYNERGY PROGRAMME

INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE INTERDISCIPLINARY SYNERGY PROGRAMME INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE INTERDISCIPLINARY SYNERGY PROGRAMME Indhold INFORMATION OG VEJLEDNING FOR ANSØGERE 1. INTERDISCIPLINARY SYNERGY PROGRAMME... 4 1.1. FORMÅL... 4 1.2. FORUDSÆTNINGER

Læs mere

Afrapportering på et afsluttet projekt eller uddannelse

Afrapportering på et afsluttet projekt eller uddannelse Afrapportering på et afsluttet projekt eller uddannelse Dette skema er til brug for den afsluttende afrapportering på et afsluttet projekt, som har modtaget en bevilling fra en af de 6 praksisfonde. Ved

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol - 72 21 74 00 10. november 2017 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 NemID medarbejdersignatur... 1 NemID Nøglefilsprogram...

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 31. marts 2017 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 3 3. Opret

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et bachelortilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur.

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur. 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login øverst på portalens forside. Hvis din organisation eller virksomhed er CVR-registreret,

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 6 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 6 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 7

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

Vejledning til ReAp. Vejledning til ReAp Udarbejdet af: Bjørn Vinding Andersen

Vejledning til ReAp. Vejledning til ReAp Udarbejdet af: Bjørn Vinding Andersen Vejledning til ReAp ReAp er et online system, der er udviklet for de enkelte institutter ved ST, til at registrere ansøgninger. Man kan som forsker kun se sine egne ansøgninger, men Institutleder, Controller

Læs mere

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 26. oktober 2016 Indhold: 1. Hvordan sendes en ansøgning? 2. Overblik over ansøgning og kommunikation

Læs mere

Vejledning ved ansøgning til Den særlige Pulje. under Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond

Vejledning ved ansøgning til Den særlige Pulje. under Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Vejledning ved ansøgning til Den særlige Pulje under Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Elektronisk ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder

Læs mere

Vejledning til ReAp. Vejledning til ReAp Udarbejdet af: Bjørn Vinding Andersen

Vejledning til ReAp. Vejledning til ReAp Udarbejdet af: Bjørn Vinding Andersen Vejledning til ReAp ReAp er et online system, der er udviklet for de enkelte institutter ved ST, til at registrere ansøgninger. Man kan som forsker kun se sine egne ansøgninger, men Institutleder, Controller

Læs mere

Brugerguide til styrelsens Tilskudsportal

Brugerguide til styrelsens Tilskudsportal Brugerguide til styrelsens Tilskudsportal Indhold Styrelsens Tilskudsportal... 1 Kontakt portalhelpdesk... 1 Aktuelle ansøgningspuljer... 1 Vejledninger, retningslinjer og skabeloner til ansøgningspuljer...

Læs mere

POSTDOCSTIPENDIUM TIL FORSKNING I UDLANDET 2017

POSTDOCSTIPENDIUM TIL FORSKNING I UDLANDET 2017 INFORMATION & VEJLEDNING FOR ANSØGERE POSTDOCSTIPENDIUM TIL FORSKNING I UDLANDET 2017 Biovidenskab og basal biomedicin Indhold INFORMATION OG VEJLEDNING FOR ANSØGERE 1. POSTDOCSTIPENDIUM TIL FORSKNING

Læs mere

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Notat Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Ansøgningsfrist: Den 28. september 2018, kl. 12.00 1. Formål Regeringen

Læs mere

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 30. juni 2016 Indhold: 1. Hvordan sendes en ansøgning? 2. Overblik over ansøgning og kommunikation

Læs mere

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal Brugermanual for Bygningsstyrelsens serviceportal Hvordan får jeg tilsendt login-oplysninger? Du skal bede din kollega, som allerede har login, om at oprette en anmodning på Serviceportalen om, at du skal

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol 16. december 2016 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 Nødvendige installationer på PC... 1 Kontaktoplysninger

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Se eventuelt også

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen medicin

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen medicin Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen medicin I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Videreuddannelsesregion

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol - 72 21 74 00 14. juni 2017 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 Nødvendig browser på PC... 1 NemID medarbejdersignatur...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 8 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 8 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 8

Læs mere

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater

Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af Oprindelsescertifikater. Dokumentet indeholder

Læs mere

Information og vejledning til ansøgere

Information og vejledning til ansøgere Information og vejledning til ansøgere INTERDISCIPLINARY SYNERGY PROGRAMME Dette dokument indeholder vigtig information og vejledning til at hjælpe dig med at udfylde din ansøgning korrekt. Du kan med

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Hvis du ikke allerede

Læs mere

Dannelse af PDF dokumenter

Dannelse af PDF dokumenter Dannelse af PDF dokumenter Indhold Dannelse af PDF-dokumenter i Phd Planner... 2 Valg af vedhæftninger i PDF dokumentet... 2 Valg af skabelon for PDF dokumentet... 3 Når PDF filen er dannet... 5 Gem PDF

Læs mere

Vejledning til indsendelse af artikler via Manuscript Central

Vejledning til indsendelse af artikler via Manuscript Central Vejledning til indsendelse af artikler via Manuscript Central Adgang til Manuscript Central o Login o Har du glemt dit password? o Velkomstsiden o Din forfatterside (Author Dashboard) Krav til manuskriptet

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN Et godt tip Tryk på F11 for at få ansøgningssystemet til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget ind på Ansøgningsportalen,

Læs mere

Generel vejledning om ansøgning til hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen i Dermatologi

Generel vejledning om ansøgning til hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen i Dermatologi Generel vejledning om ansøgning til hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen i Dermatologi I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden, så du benytter Ansøgningsportalen på dansk! Et godt tip Tryk på F11 for at få

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Ansøgningsvejledning for innovationsnetværk - fase 2

Ansøgningsvejledning for innovationsnetværk - fase 2 Notat Ansøgningsvejledning for innovationsnetværk - fase 2 Ansøgningsfrist mandag den 30. september 2013, kl. 12.00 Styrelsen for forskning og innovation har fået et elektronisk ansøgningssystem, (eansøgning)

Læs mere