Regler for prøver og bedømmelse januar 2018 Indhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regler for prøver og bedømmelse januar 2018 Indhold"

Transkript

1 Regler for prøver og bedømmelse januar 2018 Indhold Regler for prøver og bedømmelse på Fredericia Maskinmesterskole... 2 Indstilling til prøve... 2 Omprøve... 2 Særligt for professionspraktik og bachelorprojekt... 3 Forholdsregler ved sygdom/udeblivelse i forbindelse med prøve Regler for forlænget forberedelsestid/prøvetid Snyd og plagiat... 4 Mobiltelefoner Skriftlig prøve... 4 Mundtlige prøver... 6 Portfolier... 6 Regler om anvendelse af PC til prøve Elektronisk aflevering... 7 Dispensationer og klager... 7 Bedømmelsesoversigt og særlige vilkår for adgangskursus... 8 Bedømmelsesoversigt maskinmesteruddannelsen... 8 Skolens procedure for klager vedrørende prøver, og anden bedømmelse

2 Regler for prøver og bedømmelse på Fredericia Maskinmesterskole Reglerne er skrevet i henhold til bekendtgørelse 1610 af d. 13/ bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som maskinmester, bekendtgørelse om kvalitetssikring m.v. af maritime uddannelser bek af d.16/ , bekendtgørelse om prøver i de maritime uddannelser prøver i de maritime uddannelse bek af d. 13. december 2016 med senere ændringer, karakterbekendtgørelsen bek. 114 af d. 2/ Indstilling til prøve 1 I dette regelsæt bruges prøve som betegnelse for enhver form for formel evaluering ved Fredericia Maskinmesterskole. Der skelnes mellem interne og eksterne prøver 2 Studerende som er tilmeldt et semester, er automatisk tilmeldt alle prøver som ifølge bedømmelsesoversigten forefindes på pågældende semester. Ved tilmeldingen bruges et prøveforsøg. Stk. 2 I de enkelte forløbsplaner kan være krav om afleverede opgaver/rapporter m.m. som forudsætning for indstilling til en prøve. Såfremt disse betingelser ikke er opfyldt, er pågældende prøve dumpet. Stk. 3 Alle prøver som er placeret efter det 1. teori år (efter værkstedsskole og praktikdelen), skal være bestået for at fortsætte uddannelsen. Såfremt de ikke bestås senest ved omprøve, skal den studerende gå om. Omprøve 3 Hvis den ordinære prøve ikke bestås, uanset årsagen, tilmeldes man automatisk til omprøve. Omprøve vil normalt ske i forbindelse med studiestart på det efterfølgende semester. En omprøve tæller som et prøveforsøg. Stk. 2 Bortset fra betingelsen i 2 stk. 3, kan der kun i særlige tilfælde gives dispensation til at gå et semester om jf. 15 Ansøgning skal ske senest sidste dag i eksamensperioden. Stk. 3 Hvis man er dumpet en prøve, har man krav på feedback fra bedømmeren. Som minimum skal man have indsigt i de fejl og mangler besvarelsen har. Stk. 4 Som hovedregel skal bedømmelsesformen ved en omprøve være den samme som ved den ordinære prøve. Skolen har dog mulighed for at afholde en anden prøveform, hvis situationen taler for det. Omprøve vil normalt være med intern censor, dog ikke el-autorisationsprøven. Stk. 5 Hvis et projekt er dumpet, skal man i dialog med vejlederen aftale hvordan projektet skal om bearbejdes forud for omprøve. Hvis projektskabelonen grundlæggende vurderes tilfredsstillende, kan projektet normalt om bearbejdes, så de påpegede fejl og mangler rettes. I de tilfælde hvor projektet vurderes til ikke at kunne om bearbejdes tilfredsstillende, kan det blive nødvendigt at starte forfra med en ny problemformulering.

3 Stk. 6 Hvis omprøve ikke bestås, fortsætter den studerende uddannelsen dog jf. 2 stk. 3. Den studerende tilmeldes et 3. prøve forsøg ved den kommende prøvetermin. Der ydes vejledning jf. stk. 3. Stk. 7 Hvis en løbende bedømmelse er dumpet, kan en omprøve i stedet bestå i en skriftlig eller mundtlig prøve i alle fagområdets væsentlige elementer. 4 Såfremt en prøve ikke er bestået efter 3. forsøg, udelukkes den studerende fra uddannelsen i 2 år. Særligt for professionspraktik og bachelorprojekt 5 Hvis en studerende ikke har bestået alle prøver til og med 8. semester samt gennemført praktik, kan bachelorprojektet ikke afleveres. Det vil normalt betyde at eksamination af bachelorprojektet vil forsinkes. Stk. 2 Praktikken skal bedømmes godkendt, før bachelorprojekter kan afleveres. Stk. 3 Den studerende skal for at blive indstillet til prøve, overholde de angivne deadlines i semesteret. Deadlines vil fremgå af kurset på Moodle. Forholdsregler ved sygdom/udeblivelse i forbindelse med prøve. 6 Såfremt en studerende pga. sygdom ikke kan deltage i en prøve, må vedkommende straks underrette Fredericia Maskinmesterskole herom (tlf ) og desuden henvende sig til sin læge og bede denne udfærdige en lægeattest, om muligt med oplysning om sygdomsperiodens sandsynlige varighed. Attesten skal afleveres til Fredericia Maskinmesterskole senest 4 dage efter prøvens afholdelse. Stk. 2 Indtræder sygdommen under prøven, må tilsynshavende eller eksaminator underrettes, og eksaminanden skal i øvrigt med hensyn til fremskaffelse af lægeattest forholde sig som angivet i stk. 1. Den tilsynshavende eller eksaminator underretter straks administrationen. Stk. 3 Opstår der i en eksaminands nærmeste kreds sygdom, eller indtræffer alvorlige begivenheder, som kan påvirke vedkommendes præstastation, må det anbefales straks at henvende sig til skolens ledelse for at drøfte det videre forløb. Stk. 4 Hvis en eksaminand i sygdomstilfælde ikke forholder sig som ovenfor anført, eller hvis han/hun trods sygdom gennemfører en prøve, tæller prøven som ét forsøg. Stk. 5 Tilmelding til sygeprøve sker automatisk. Sygeprøve afholdes normalt sammen med omprøver. Stk. 6 Udeblivelse fra en prøve, herunder for sen aflevering uden gyldig grund, udløser karakteren IM eller IA (ikke mødt/ikke afleveret) og prøve tæller som ét forsøg Regler for forlænget forberedelsestid/prøvetid.

4 7 Såfremt en studerende har sprogvanskeligheder, kan der søges om forlænget prøvetid ved skriftlige og mundtlige prøver inden for det første 1½ år efter studie start. Ansøgning skal ske til uddannelseschefen. Der bevilliges forlænget prøvetid til følgende grupper: Udlændinge (dog ikke fra Norge & Sverige, samt rigsfællesskabet med Grønland og Færøerne), og kun har boet i Danmark i kortere tid, Danske studerende, men har en adgangsgivende eksamen fra udlandet, og har opholdt dig længere tid i udlandet. Studerende med dokumenteret dysleksi. Studerende med andre lidelser efter en konkret vurdering og eventuel dokumentation. Stk. 2 Ved skriftlige prøver bevilges en forlængelse på: 20 minutter ved 2 timers prøvetid. ½ time ved 3 timers prøvetid. 1 time ved 4-6 timers prøvetid. Stk. 3 Ved følgende mundtlige prøver bevilliges dobbelt forberedelsestid: Adgangskursus engelsk. Adgangskursus dansk. Snyd og plagiat 8 Konstateres der snyd, kan det medføre bortvisning fra en prøve. I grove eller gentagne tilfælde bortvisning fra skolen. Snyd defineres som uretmæssig hjælp til en besvarelse, uanset om dette er sket elektronisk eller på anden måde. Det vil altid være en konkret vurdering af omfang og alvorlighed. Stk. 2 Den samme konsekvens vil der være, hvis man ikke efterkommer anvisninger fra de tilsynsførende, samt censor og eksaminator ved en prøve. Stk. 3 Plagiat behandles på samme måde som andre former for snyd. Plagiat forekommer bl.a. når man kopierer sammenhængende tekster, uddrag og citater fra andres materiale uden tydelig kildeangivelse. Mobiltelefoner. 9 Mobiltelefoner skal være på lydløs og vibrator slået fra, ligge fremme på bordet synligt for de tilsynsførende. Telefonen må KUN benyttes til foto/indskanning af besvarelser, samt eventuelle apps der kan betragtes som et lovligt hjælpemiddel. Overtrædelse vil blive betragtet som snyd i henhold til 8 stk. 1 Skriftlig prøve 10 Eksaminanderne skal til de skriftlige prøver møde i så god tid, at de kan være i det anviste lokale senest 10 minutter før det tidspunkt, prøven skal begynde.

5 Stk. 2 Eksaminander, der møder efter det for prøven fastsatte tidspunkt, udelukkes fra at deltage i prøven på de sædvanlige vilkår. Sådanne eksaminander skal øjeblikkeligt henvende sig hos uddannelseschefen, der afgør vilkårene i den aktuelle situation. Stk. 3 Ved skriftlig matematik på adgangskursus må kun benyttes udleveret papir, til andre prøver skal eksaminanden selv medbringe papir. Stk. 4 Eksaminanden skal medbringe egen PC, og eventuelt personlig scanner, se også 12. Stk. 5 Eksaminanderne må ikke medbringe noget som helst andet hjælpemiddel, end hvad der udtrykkeligt er givet tilladelse til. Er ikke tilladte hjælpemidler medbragt i lokalet, skal de straks afleveres til den tilsynshavende. Stk. 6 Tilladte hjælpemidler fremgår af Undervisningsvejledninger og/eller skemaet i bedømmelsesoversigten. Stk.7 Hjælpemidler må ikke udlånes under prøven. Stk.18 Det er normalt ikke muligt at holde rygepause under prøven. Stk.19 Under prøven er det ikke tilladt eksaminanderne at give eller modtage hjælp vedrørende forståelsen eller løsningen af de stillede opgaver. Enhver henvendelse må alene ske til den tilsynshavende. Stk.10 Eksaminanden skal som grundlag for bedømmelsen aflevere en tydelig og let læselig besvarelse af opgaverne elektronisk. Stk.11 Hvis der undtagelsesvist afleveres i papir, skal alt afleveret materiale være forsynet med navn, studienummer og prøvens navn. Stk.12 Hvor PC ikke bruges som skriveredskab, vælger eksaminanden selv om skriveredskabet skal være blyant eller kuglepen. Der må ikke anvendes rød skrift. Stk.13 Når eksaminanden afleverer, skal den tilsynsførende tilkaldes. Herefter kan lokalet forlades. Stk.14 Eksaminanden forlader lokalet stille og roligt uden at medtage tasker, opgavetekst, opgavebesvarelse eller andet materiale brugt under prøven. Disse ting må først afhentes efter prøvens afslutning. Stk. 15 Overtræder en eksaminand de anførte bestemmelser om skriftlig prøve, skal eksaminanden øjeblikkelig bortvises fra prøven. Stk. 16 Retningslinjer for angivelse af % -satser på opgaver. I de fag, hvor der ikke angives % -satser på de enkelte opgaver i opgavesættet, vægter eksaminator og censor hver for sig opgaverne. Eksaminator og censors vægtning behøver altså ikke at være den samme. I de fag, hvori det findes formålstjenligt at lave en vægtning af opgaverne, kan dette gøres. I så fald skal vægtningen anføres.

6 Mundtlige prøver 11 De mundtlige prøver er offentlige. Eksaminator kan dog lukke prøven for offentligheden i særlige tilfælde. Stk. 2 Eksaminanderne skal møde rettidigt til de mundtlige prøver (minimum 20 minutter før det aftalte tidspunkt). Det skal tilstræbes at eksaminationen kan forløbe uden afbrydelse, selvom nogle eksaminander udebliver eller undlader at gå op. Stk. 3 Er en eksaminand ikke til stede i rette tid, kan det blive betragtet som udeblivelse. Stk. 4 Ved prøvens begyndelse skal samtlige spørgsmål være fremlagt, og der må på intet tidspunkt under prøven være fremlagt færre end 3 spørgsmål. Hver eksaminand trækker selv sit spørgsmål. Stk. 5 Prøvespørgsmål kan trækkes i blinde i passende tid før prøven af hensyn til planlægning. Når der trækkes i blinde, skal det overværes af en uvildig person. De trukne spørgsmål opbevares forsvarligt, indtil de skal udleveres. Stk. 6 Eksaminationen foretages af eksaminator. Censor må dog stille uddybende spørgsmål. Stk. 7 Eksaminator må normalt ikke standse eksaminationen, før censor har givet samtykke hertil. Stk. 8 Ved gruppeprøve er det maksimalt tilladte antal deltagere 5 studerende, medmindre andet fremgår i oversigten nederst i dette dokument, eller undervisningsvejledningen. Stk. 9 Ved en gruppeprøve skal eksaminanden have en individuel begrundet karakter, og prøvetiden tilpasses antallet af studerende i gruppen. Hvis studerende eksamineres individuelt i et gruppefremstillet produkt, må den enkelte ikke være til stede i lokalet før de selv er eksamineret. Portfolier 12 Ved portfolioprøver, hvor der skal afleveres en præsentationsportfolio, skal den studerende oploade én samlet PDF på Wiseflow. Det afleverede skal vise den studerendes evne til at redegøre for sin læring inden for de læringsmål, der er defineret i portfolioen. Stk. 2 For at bestå portfolioen, skal alle fagområder enkeltvis kunne bedømmes godkendt. Ved aflevering af portfolioen bruges ét prøveforsøg. Stk. 3 Hvis en prøve ikke er bestået, skal omprøven alene omfatte de ikke beståede emner. Regler om anvendelse af PC til prøve. 13 Eksaminanden skal medbringe PC til skriftlig prøve, og er selv ansvarlig for denne. Stk. 2 Det er eksaminandens eget ansvar, at vedkommende er i stand til at anvende PC med tilhørende software. Stk. 3 Under prøve har eksaminanden selv ansvaret for at foretage nødvendig lagring af data. Hvis der sker tab af data, bliver der ikke taget hensyn til dette, og bedømmelsen vil alene tage udgangspunkt i det, som bliver afleveret. Dette kan betyde, at en eksaminand kan komme ud for at skulle fortsætte sin prøve uden brug af PC.

7 Stk. 4 Det er under prøven ikke tilladt at udveksle oplysninger mellem PC, hverken via lån af USB, lokalnet eller anden form for dataoverførsel. Ref. 8. stk. 1 Stk. 5 Ved tekniske problemer med EDB udstyret skal den tilsynsførende straks tilkaldes. Skolen påtager sig intet ansvar for anvendelsen af EDB. Fejl, som opstår, sker på eksaminandens eget ansvar. Stk. 6 I tilfælde af kollektive problemer, f.eks. strømsvigt eller netværksnedbrud, træffer uddannelseschefen beslutning om det videre forløb. Elektronisk aflevering 14 Skolen kræver besvarelser afleveret i elektronisk form. Systemet til elektronisk aflevering hedder Wiseflow. Stk. 2 Kravet om elektronisk aflevering gælder alt materiale, der indgår i en prøve, løbende evaluering, eller på anden måde er en forudsætning for en formel bedømmelse. Stk. 3 Matematik B skriftlig prøve er undtaget fra kravet om elektronisk aflevering. Stk. 4 Øvrige regler for prøve er gældende i det omfang, det er relevant. Dispensationer og klager 15 Skolen kan dispensere fra reglerne, såfremt der er særlige omstændigheder. Ansøgning om dispensationer stiles til uddannelseschefen. Stk. 2 Særlige omstændigheder kan være f.eks. længere tids sygdom, handicaps, funktionsnedsættelse, graviditet, barsel eller borgerligt ombud. 16 Klager over prøver følger skolens klageprocedure. Proceduren er indsat sidst i dette dokument.

8 Bedømmelsesoversigt og særlige vilkår for adgangskursus 17 Alle fire enkeltfag (matematik, fysik, engelsk og dansk) skal bestås, for at blive optaget på maskinmesteruddannelsen. Består en studerende ikke adgangskurset, går pladsen til en ansøger på ventelisten. Stk. 2 Opnår man ikke karakteren 02 i engelsk eller fysik har man ikke bestået enkeltfaget. Opnår man ikke gennemsnitskarakteren 02 i dansk eller matematik har man ikke bestået enkeltfaget. Stk. 3 Der tilbydes omprøve, såfremt man dumper i højst to fag. Overgangsordninger mellem studieordning Hvis man går om efter BM4 fra studieordning 2016 til 2018, gælder følgende: Beståede elementer kan ikke meritoverføres til 2018 studieordningen. Studerende følger derfor uddannelsen i fuldt omfang. Stk. 2 Hvis man går om efter BM5 fra studieordning 2016 til 2018, gælder følgende: Der gives merit for BM4. Beståede elementer fra BM5 kan ikke meritoverføres til 2018 studieordningen. Studerende følger derfor uddannelsen i fuldt omfang. Bedømmelsesoversigt maskinmesteruddannelsen Generelt: Alle hjælpemidler indbefatter PC, bøger, alt udleveret materiale, egne notater og regnemaskine. I= Intern prøve, hvor der ikke benyttes censor. Der bruges enten bestået/ikke bestået eller 7 trins skalaen. 7 trins karakter indgår i gennemsnittet på beviset Logbøger bedømmes dog ifølge bekendtgørelsen ved karakteren Godkendt/Ikke Godkendt E= Ekstern prøve, hvor der skal bruges ekstern censor. Der bruges 7 trins skala og karakteren indgår i gennemsnittet på beviset. Se skema næste sider.

9 Sem Fag Emne Evalueringsform Bedømmelse BM1 Studiestartsprøve I: Tilfredsstillende B/IB fremmøde og sikker adfærd Varighed Tilladte hjælpemidler Registreringer fagindhold kode ECTS Studiestartsprøven har til formål at sikre at den studerende faktisk har påbegyndt uddannelsen. Bedømmelsen foretages efter ca. 8 uger, med omprøve efter yderligere 4-5 uger. Værkstedsskole I: praktisk prøve i B/IB - Ikke relevant ECTS Termisk sammenføjning, spåntagning, skruestiksarbejde BM2 Værkstedsskole projekt I: skr. Projekt B/IB - Ikke relevant ECTS praktisk udførelse og projektrapport BM3 Virksomhedspraktik E: logbog G/IG - Ikke relevant 18220A på BM B, på BM5. i alt 3* 15 ECTS Administration: Studiestarteprøve, BM1 og de tre praktikperioder som Flow assign, Projekt som Flow Assign med ekstramateriale. Bedømmere Esbjerg BVL, Fredericia MJM.

10 Sem Fag Emne Evalueringsform Bedømmelse Varighed Tilladte hjælpemidler Registreringer fagindhold kode BM4 Standpunktsprøve I: skr. B/IB -4 timer Alle ECTS Forudsætningskrav: De krævede laboratorierapporter er afleveret og godkendt. Prøven bestås alene ved deltagelse, der er altså ikke krav om korrekt besvarelse. Formålet er sammen med de obligatoriske laboratorierapporter, at danne grundlag for feedback om den studerendes standpunkt i forhold til semesterets læringsmål. Man kan derfor ikke snyde andre end sig selv, hvis man modtager hjælp til prøven. Prøvetiden er fast, men der er ikke krav om tilstedeværelse. Såfremt er studerende ikke deltager, fastsættes et nyt prøvetidspunkt. Hvis der fortsat er studerende, som ikke har deltaget, fastsættes et 3. prøvetidspunkt. Hvis en studerende herefter ikke har deltaget, afbrydes uddannelsen. De tre forsøg skal være afholdt inden semesterets slutning. Administration: Flow Assign m. ekstramateriale. Bedømmere EL, TM, rewiever PA underviser. Bedømmelsefrist én uge. Omprøve 2 uger efter ordinær prøve, 2. omprøve 2 uger efter 1. omprøve.

11 EL2 El-laboratorie/Måleteknik I: Praktisk prøve B/IB 30 min forberedelse 30 Alle hjælpemidler min eksamination ,5 ECTS BM 5 TM2 Fagemner indenfor TM2 gennemgået i BM 4 og BM 5. E: mdt. prøve 7 trin 24 timers. forberedelse Alle hjælpemidler, ECTS + 30 min. eksamination PA1 Grundlæggende styring, regulering og I: løbende B/IB - Ikke relevant ECTS overvågning Metodelære I: skr. projekt 7 trin - Ikke relevant ECTS TE2 Engelsk Dieselgenerator projekt Administration: EL2 Flow oral med én bedømmer TM2 Flow Oral med anonym bedømmer Rækkefølge laves af undervisere, evt. i samarbejde med administration. PA1 bedømmelse med én bedømmer TE2 Flow Assign. Datoer efter aftale med RIA/UJ. To bedømmere, resten som rewiever.

12 PA2 Procesanalyse og optimering I: løbende. B/IB Gruppe eval. Ikke relevant Alle Case opgaver hjælpemidler, /praktiske øvelser ECTS EL3 Fagemner indenfor EL3 gennemgået på BM 1-3. I: skr. prøve 7 trin 4 timer Alle hjælpemidler, PC som skriveredskab ,5 ECTS BM 6 TM3 Styrkelære I: skr. prøve 7 trin 4 timer Alle hjælpemidler, PC som skriveredskab Forbrændingsmotorer Turbineteknik ECTS LED2 Energi og Miljø (E&M) I: skr. Projekt B/IB - Alle hjælpemidler ECTS Vedligeholdsledelse (VL) Portefølje B/IB TE3 LED Energi og miljøprojekt Engelsk fremlæggelse I: mdt. fremlæggelse Administration: PA2 Flow Assign, én bedømmer EL3 og TM3 Flow Assign med ekstra materialer, to bedømmere, eventuelle flere som rewiewer LED2 Flow Assign TE3 Flow Oral 7 trin - Alle hjælpemidler ECTS

13 BM 7 TM4 Køle og Klimateknik I: løbende bedømmelse B/IB De to fagområder skal bestås enkeltvis, om- for at TM4 er bestået fang specificeret i forløbsplan+ evt. mundtlig prøve 45 min mundtlig prøve så- PC som skrive- Alle hjælpemidler, fremt løbende redskab. bedømmelse ikke er tilstrækkeligt vurderingsgrundlag ECTS PA3 Projekt E: mdt. projekt 7 trin 30 min. individuel Alle hjælpemidler prøve eksamina- tion ECTS TE4 Metodelære I:gennemført B/IB - Ikke relevant ECTS LED3 Administrativ ledelse I: skr. prøve B/IB 3 timer Alle hjælpemidler, PC som skriveredskab EL4 El-autorisation E: skr. prøve 7 trin 6 timer Alle hjælpemidler, PC som skriveredskab Administration: TM4 Flow Assign PA3 Flow Combine TE4 administrativ godkendelse Adm ledelse Flow Assign El aut. Flow Assign 1509A. 3 ECTS ECTS

14 LED3 Fagemner indenfor LED3 I: mdt. Projekt 7 trin 30 min. individuel eksamina- Alle hjælpemidler Gennemgået på M5 prøve med KUN F2018 desuden adm. Ledelse kundskabsspørgsmåtion, samlet som 4. semester. vurdering 1509B. 9 ECTS TE5 BM 8 Metodelære/Engelsk/ bachelorprojekt I: gennemført B/IB - Ikke relevant ECTS VF Maritimt valgfag Maritim sikring I: mdt. Projekt 7 trin 45 min. individuel eksamina- Alle hjælpemidler med port folio I: særskilt skr. tion Prøve ECTS VF Energi på havet I: 7 trin ECTS Industri og ledelse I: Projekt 7 trin ECTS PP Professionspraktik I: logbog G/IG - Ikke relevant ECTS BM 9 BCP Bachelorprojekt E: mdt. Projekt 7 trin 45 min. Ved Alle hjælpemidler ECTS eksamen grupper 15 min fælles + 30 min pr deltager Administration LED3 Flow combine TE5 administrativ godkendelse Maritime Valgfag Flow Combine, SSO Flow Assign, Øvrige valgfag Flow Assign Praktik Flow Assign Projekt Flow Hand-in 4 filer 1 flow pr klasse Hvis der indgår delprøver i en bedømmelse, skal den enkelte delprøve bestås med minimum karakteren 02 hhv. Bestået. Ved mundtlige prøver/ er tiden for fremlæggelse/eksamination inklusiv votering og karaktergivning.

15 Skolens procedure for klager vedrørende prøver, og anden bedømmelse. Formål Formålet med denne procedure er at tilkendegive, hvorledes en eksaminand skal forholde sig, hvis han vil indgive en klage til skolen vedrørende forhold ved prøver eller anden bedømmelse. Anvendelse og omfang: Proceduren finder anvendelse i de tilfælde, hvor en eksaminand finder grund til at klage over forhold ved en prøve, eller anden bedømmelse. Grundlag, referencer og bilag: Bekendtgørelse om kvalitetssikring m.v. af maritime uddannelser bek af d.16/ afsnit 6,2 Bekendtgørelse om prøver i de maritime uddannelser bek af d. 13. december 2016 med senere ændringer. Fremgangsmåde En eventuel klage skal indgives elektronisk til uddannelseschefen. Klageren skal præcisere og begrunde klagepunkterne, der kan vedrøre: Bedømmelsesgrundlaget, herunder de stillede spørgsmål eller opgaver i forhold til uddannelsesplanens formål og mål. En klage over dette skal indgives senest 2 uger efter prøvens afholdelse. Prøveforløbet: En klage over dette skal indgives senest 2 uger efter prøvens afholdelse. Bedømmelsen: En klage over dette skal indgives senest 2 uger efter offentliggørelse af bedømmelsen. Skolens ledelse skal umiddelbart efter modtagelsen af en klage påbegynde behandling af den. Dette foregår ved i første omgang, at få en udtalelse fra eksaminator og censor (ved klager over løbende bedømmelse, en udtalelse fra underviseren der har foretaget bedømmelsen). Denne udtalelse skal afleveres til skolens ledelse senest 1 uge efter modtagelse af klagen og forelægges klageren, som kan fremkomme med eventuelle kommentarer inden for en uges frist. På grundlag at dette træffer skolens ledelse en afgørelse senest 2 uger efter at eksaminator og censors udtalelser er forelagt klageren. Denne afgørelse skal være skriftlig og begrundet, og den kan gå ud på: at annullere prøven eller bedømmelsen at der foretages en ny bedømmelse (om-bedømmelse) at der gives tilbud til eksaminanden om ny prøve at klagen afvises Ledelsen meddeler hurtigst muligt klageren, eksaminator, censor og eventuelle andre berørte eksaminander om afgørelsen. Klager over retlige spørgsmål kan indbringes for Styrelsen for Videregående Uddannelser senest 2 uger efter at den er afgivet, og dette skal meddeles klageren samtidig med afgørelsen. Hvis ledelsen finder, at der ved prøve eller bedømmelse er forekommet væsentlige proceduremæssige mangler, eller der er andre særlige omstændigheder, som giver anledning til berettiget tvivl om bedømmelsen, herunder væsentlig uoverensstemmelse mellem bedømmernes vurdering, skal der træffes afgørelse om en om-bedømmelse eller tilbud om ny prøve. Ny bedømmelse og ny ekstraordinær prøvetermin skal finde sted snarest muligt. En ny bedømmelse er en del af klagesagen. De nye bedømmere skal derfor have alle sagens akter og skal begrunde deres vurdering over for klageren. Hvis prøve lider af samme mangel for flere eksaminander, skal eventuel om-bedømmelse foretages for, og eventuel ny prøve tilbydes alle eksaminander, for hvem prøven lider af samme mangel. 15

16 Hvis der gives medhold i en klage, og der derved tilbydes en ny bedømmelse, vil den nye bedømmelse altid være med intern/ekstern censor. Skolens ledelse sikrer sig, at eksaminanderne er informeret om disse retningslinjer for klager. Dokumenter vedrørende en klagesag arkiveres I Improve arkivet. Klageren kan fortsætte uddannelsen under sagens behandling. Beviser for gennemført uddannelse tilbageholdes indtil sagen er færdigbehandlet. Ansvar Uddannelseschefen har ansvaret for at behandle, informere og afgøre klagerne. Uddannelseschefen har ansvaret for at eksaminanderne er informeret om retningslinjerne for klager. Uddannelseschefen har endvidere ansvaret for arkivering af de dokumenter og oplysninger der har med en klagesag at gøre. 16

Eksamensreglement august 2017 Indhold

Eksamensreglement august 2017 Indhold Eksamensreglement august 2017 Indhold Eksamensreglement for Fredericia Maskinmesterskole... 2 Indstilling til eksamen... 2 Reeksamen... 2 Særligt for bachelorprojekt... 3 Forholdsregler ved sygdom/udeblivelse

Læs mere

Eksamensreglement Januar 2016 Indhold

Eksamensreglement Januar 2016 Indhold Eksamensreglement Januar 2016 Indhold Eksamensreglement for Fredericia Maskinmesterskole... 2 Indstilling til eksamen... 2 Reeksamen... 2 Særligt for bachelorprojekt... 3 Forholdsregler ved sygdom/udeblivelse

Læs mere

Eksamensvejledning for studerende på gammel studieordning (2. semester og opad på. Fredericia Maskinmesterskole

Eksamensvejledning for studerende på gammel studieordning (2. semester og opad på. Fredericia Maskinmesterskole Eksamensvejledning for studerende på gammel studieordning (2. semester og opad på Fredericia Maskinmesterskole Marts 2013 Version 16 1 Indhold 2.1 Skriftlige eksamener/prøver.... 3 2.2 Mundtlige eksamener/prøver....

Læs mere

Eksamensvejledning for studerende på ny studieordning på Fredericia Maskinmesterskole

Eksamensvejledning for studerende på ny studieordning på Fredericia Maskinmesterskole Eksamensvejledning for studerende på ny studieordning på Fredericia Maskinmesterskole August 203 Version 2 Indhold 2. Skriftlige eksamener/prøver.... 2 2.2 Mundtlige eksamener/prøver.... 4 2.3 Forholdsregler

Læs mere

Eksamensvejledning. for. studerende ved. maskinmesteruddannelsen og adgangsklassen. Fredericia Maskinmesterskole

Eksamensvejledning. for. studerende ved. maskinmesteruddannelsen og adgangsklassen. Fredericia Maskinmesterskole Eksamensvejledning for studerende ved maskinmesteruddannelsen og adgangsklassen på Fredericia Maskinmesterskole Januar 2011 Version 5 1 Indhold 2.1 Skriftlige eksamener/prøver.... 3 2.2 Mundtlige eksamener/prøver....

Læs mere

Regler for afholdelse af prøver

Regler for afholdelse af prøver Regler for afholdelse af prøver for uddannelserne på Erhvervsakademiet Lillebælt Ikrafttrædelse september 2015 Indhold 1. Generelt... 3 2. Adgang til prøver... 3 2.1 Ordinære prøver... 3 2.2 Omprøve...

Læs mere

Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens

Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens JSO.22.12.2009 Indhold 1. Generelt... 2 2. Adgang til prøve... 2 2.1 Ordinære

Læs mere

Generelle prøvebestemmelser. April 2013.

Generelle prøvebestemmelser. April 2013. Generelt. Reglerne i de generelle prøvebestemmelser tager udgangspunkt i Ministeriet for Børn og Undervisnings bekendtgørelse om prøver og eksamen i grundlæggende erhvervsrettede uddannelser nr. 863 af

Læs mere

Eksamensreglement 2010-11

Eksamensreglement 2010-11 Eksamensreglement 2010-11 Indholdsfortegnelse: 1. TILMELDING/AFMELDING... 2 SYGDOM... 2 IKKE BESTÅET... 2 2. GENERELT (SKRIFTLIG EKSAMEN):... 2 3. ANVENDELSE AF HJÆLPEMIDLER... 3 4. SÆRLIGE VILKÅR... 3

Læs mere

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER Nærværende dokument udgør en del af det lokale bilag til Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 298 af 24/03/2015 bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1638 af 15/12/2016 bekendtgørelse om den pædagogiske assistentuddannelse. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017

Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017 Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/05/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1117 af 18/08/2016 bekendtgørelse om social-

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018

Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018 Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 755 af 08/06/2018 bekendtgørelse om social- og sundhedsassistentuddannelsen. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Juni 2016

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Juni 2016 Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Juni 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 270 af 15/03/2016 bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser- Hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Januar 2016

Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Januar 2016 Ramme for afsluttende prøve SSH (trin 1) Januar 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1642 af 15/12/2015 bekendtgørelse

Læs mere

Bilag 3 Prøveformer og prøvers tilrettelæggelse Gældende fra 1. januar 2016

Bilag 3 Prøveformer og prøvers tilrettelæggelse Gældende fra 1. januar 2016 Bilag 3 Prøveformer og prøvers tilrettelæggelse Gældende fra 1. januar 2016 I henhold til Bekendtgørelse om prøver i erhvervsrettede videregående uddannelser, Bekendtgørelse om diplomuddannelser samt studieordningen

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene

Ramme for prøve i grundfagene Ramme for prøve i grundfagene på PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Lovbekendtgørelse nr 510 af 19/5/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr 1514 af 15/12/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 370 af 15/03/2016 bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve. PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018

Ramme for grundforløbsprøve. PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018 Ramme for grundforløbsprøve GF2 PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 286 af 18/04/2018 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 448 af 07/05/2018

Læs mere

Generelle prøvebestemmelser Revideret maj 2016 Generelle prøvebestemmelser

Generelle prøvebestemmelser Revideret maj 2016 Generelle prøvebestemmelser Generelle prøvebestemmelser Gældende for elever, der er påbegyndt uddannelse efter 1. august 2015 0 Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Prøver i områdefag... 2 Prøver i grundfag... 2 Afsluttende prøve...

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene

Ramme for prøve i grundfagene Ramme for prøve i grundfagene på SOSU-hovedforløbet De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent De bekendtgørelser der refereres til er: Lovbekendtgørelse nr 510 af 19/5/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr 1514 af 15/12/2010

Læs mere

Regler for afholdelse af prøver

Regler for afholdelse af prøver Regler for afholdelse af prøver for fuldtidsuddannelserne på Erhvervsakademiet Lillebælt Ikrafttrædelse 1. september 2016 Indhold Generelt... 3 Adgang til prøve... 3 Sygdom... 3 Prøveafholdelse... 4 Prøvedeltagelse...

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH August 2018

Ramme for afsluttende prøve SSH August 2018 Ramme for afsluttende prøve SSH August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1117 af 18/08/2016 bekendtgørelse om social- og sundhedshjælperuddannelsen. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Eksamensreglement for HHX og HTX Ringsted Marts 2011

Eksamensreglement for HHX og HTX Ringsted Marts 2011 Generelle regler for skriftlig eksamen 1. Eksaminanderne skal være på deres pladser i eksamenslokalet senest 15 minutter før prøvens begyndelse. 2. En eksaminand, der kommer for sent til skriftlig prøve,

Læs mere

Eksamensreglement. for erhvervsuddannelserne på AMU-Vest

Eksamensreglement. for erhvervsuddannelserne på AMU-Vest Eksamensreglement for erhvervsuddannelserne på AMU-Vest Eksamensreglementet er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om prøver og eksamen i erhvervsrettede uddannelser. BEK nr. 41 af 16/01/2014. Denne

Læs mere

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Gældende fra 01.01.2013 for studieordningen for Diplomuddannelsen i Ledelse vedrørende prøveformer, bedømmelsesformer og bedømmelsesgrundlag. I henhold til

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse

Læs mere

Prøve Pædagogisk assistentuddannelse Uddannelses specifikke fag

Prøve Pædagogisk assistentuddannelse Uddannelses specifikke fag August 2016 Prøve Pædagogisk assistentuddannelse Uddannelses specifikke fag Prøvens lovgrundlag Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelsen om den pædagogiske assistentuddannelse

Læs mere

Generel eksamensinformation/prøveregler Grundforløb Indholdsfortegnelse

Generel eksamensinformation/prøveregler Grundforløb Indholdsfortegnelse Generel eksamensinformation/prøveregler Grundforløb Indholdsfortegnelse Case-eksamen:... 2 Øvrige prøver:... 2 Mundtlig prøve:... 2 Skriftlig prøve:... 3 Praktisk prøve... 4 Generelle regler:... 4 Censorer:...

Læs mere

Generel eksamensinformation

Generel eksamensinformation Generel eksamensinformation Indhold Generel information... 2 Eksamen - grundforløb 1, 2 og det studiekompetencegivende år (EUX)... 2 Prøve i grundfag (Case-eksamen)... 2 Grundforløbsprøven... 3 Prøver

Læs mere

Regler for eksamen og prøver i Radiografuddannelsen, University College Lillebælt.

Regler for eksamen og prøver i Radiografuddannelsen, University College Lillebælt. Regler for eksamen og prøver i Radiografuddannelsen, University College Lillebælt. Gældende fra 1. september 2014 Indholdsfortegnelse Indhold 1. GE"ERELT... 2 2. I"DSTILLI"G TIL PRØVER... 3 3. MØDETID...

Læs mere

Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker

Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker Bygningskonstruktøruddannelsen Erhvervsakademiet Lillebælt Revision af januar 2013 /TF Indholdsfortegnelse Eksamensreglement...

Læs mere

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 7/6: UDVIDET BIOKEMI OG BIOANALYSE SAMT UDVIDET HUMANBIO- LOGI OG BIOANALYSE

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 7/6: UDVIDET BIOKEMI OG BIOANALYSE SAMT UDVIDET HUMANBIO- LOGI OG BIOANALYSE REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 7/6: UDVIDET BIOKEMI OG BIOANALYSE SAMT UDVIDET HUMANBIO- LOGI OG BIOANALYSE Nærværende dokument udgør en del af det lokale bilag til Studieordning for uddannelsen

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet PAU

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet PAU Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 439 af 29/04/2013 af lov om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser

Læs mere

Eksamensreglement Erhvervsuddannelserne (EUD)

Eksamensreglement Erhvervsuddannelserne (EUD) Eksamensreglement Erhvervsuddannelserne (EUD) Hovedbekendtgørelse (EUD) nr. 1010 af 22.09.2014 og bekendtgørelse om prøver og eksamen nr. 41 af 16.01.14 og bekendtgørelse om karakterskala nr. 262 af 20.03.07

Læs mere

Antal af prøver på Hovedforløb i grundfag: Ved start på hovedforløb opgøres det hvor mange/hvilke grundfagsprøver du skal til eksamen i.

Antal af prøver på Hovedforløb i grundfag: Ved start på hovedforløb opgøres det hvor mange/hvilke grundfagsprøver du skal til eksamen i. Eksamensreglement for elever Information om eksamen: 1. Merit/eksamen 2. Indstilling til eksamen 3. Antal prøver 4. Regler ved mundtlig eksamen 5. Regler ved skriftlig eksamen 6. Fælles regler for mundtlig

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag PAU

Ramme for prøve i områdefag PAU Ramme for prøve i områdefag PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af 20/07/2012 om uddannelserne

Læs mere

LBE. Gå godt til eksamen håndbog for eud/eux elever

LBE. Gå godt til eksamen håndbog for eud/eux elever 01.06.2017 LBE Gå godt til eksamen håndbog for eud/eux elever 1 Baggrund I dette notat kan du læse, hvilke generelle regler der gælder, når du skal til eksamen på Roskilde Tekniske Skoles erhvervsuddannelser.

Læs mere

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016 Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1642 af 15/12/2015

Læs mere

Information til elever på Erhvervsuddannelser. Prøve og eksamen

Information til elever på Erhvervsuddannelser. Prøve og eksamen Information til elever på Erhvervsuddannelser Prøve og eksamen Dette hæfte er lavet for at afklare nogle af de spørgsmål, der naturligt melder sig før en prøve/eksamen. Der henvises til følgende gældende

Læs mere

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA 2017

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA 2017 Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

EKSAMENSREGLEMENT

EKSAMENSREGLEMENT EKSAMENSREGLEMENT 2017-2018 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold Forord... 3 Bekendtgørelser... 4 Vigtige datoer... 4 Indstilling til eksamen... 5 Mulige eksaminer... 5 Standpunktskarakterer... 5 Hjælpemidler

Læs mere

Værd at vide om eksamen

Værd at vide om eksamen Værd at vide om eksamen Om eksamen... 2 Eksamensbekendtgørelsen... 2 Beskrivelse af prøver/formalia... 2 Adgang til prøver... 2 Sygeprøve/omprøve... 2 Førsteårsprøven - erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser...

Læs mere

Vejledning til bedømmere ved eksamensklager

Vejledning til bedømmere ved eksamensklager Vejledning til bedømmere ved eksamensklager Beskrivelse af eksaminator og censors opgaver ved eksamensklager Februar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

Eksamensreglement HG 2014-2015. Underviser og censor

Eksamensreglement HG 2014-2015. Underviser og censor Eksamensreglement HG 2014-2015 Underviser og censor Tradium Kirketoften 7 9500 Hobro Tlf. 96 57 02 64 Tradium Minervavej 57 8960 Randers SØ Tlf. 87 11 43 08 Denne folder er Tradium s regler til underviser

Læs mere

Eksamen: Regler og bestemmelser 2012-2013. Videreuddannelse og Kompetenceudvikling, VIA

Eksamen: Regler og bestemmelser 2012-2013. Videreuddannelse og Kompetenceudvikling, VIA Eksamen: Regler og bestemmelser 2012-2013 Videreuddannelse og Kompetenceudvikling, VIA Dette dokument er gyldigt i læseåret 2012-2013 Ældre udgaver er ikke gældende. Eksamen er en vigtig begivenhed, som

Læs mere

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve?

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Vejledning til studerende, som ønsker at klage over eksamen eller prøve. Januar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

Eksamensreglement Campus Næstved Forår 2011

Eksamensreglement Campus Næstved Forår 2011 Eksamensreglement Campus Næstved Forår 2011 Eksamensreglement Eksamensreglementet er generelt og gældende for prøver ved Bioanalytikeruddannelsen, Ergoterapeutuddannelsen, Fysioterapeutuddannelsen & Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Grundfagsprøve i naturfag E-niveau. Grundforløb 2

Grundfagsprøve i naturfag E-niveau. Grundforløb 2 Grundfagsprøve i naturfag E-niveau Grundforløb 2 Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014. Bekendtgørelse om prøver

Læs mere

Eksamensreglement på Handelsgymnasiet Ribe HG Underviser og censor

Eksamensreglement på Handelsgymnasiet Ribe HG Underviser og censor Eksamensreglement på Handelsgymnasiet Ribe HG 2014-2015 Underviser og censor Denne folder er Handelsgymnasiet Ribes regler til underviser og censor i forbindelse med afholdelse af eksamen på erhvervsuddannelserne.

Læs mere

Eksamensreglement for eksamen HHX & HTX, ZBC

Eksamensreglement for eksamen HHX & HTX, ZBC Eksamensreglement for eksamen HHX & HTX, ZBC Eksamen og prøveplaner Du får din individuelle prøveplan offentliggjort af to omgange i Lectio/fronter. Prøveplanen skal du læse nøje. Hvis der er noget i prøveplanen,

Læs mere

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 14: PROFESSIONSBACHELORPROJEKTET

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 14: PROFESSIONSBACHELORPROJEKTET REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 14: PROFESSIONSBACHELORPROJEKTET Nærværende dokument udgør en del af det lokale bilag til Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse

Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Prøveallonge For Diplomuddannelsen i ledelse Gældende fra 01.1.2013 for studieordningen for Diplomuddannelsen i Ledelse vedrørende prøveformer, bedømmelsesformer og bedømmelsesgrundlag. I henhold til Bekendtgørelse

Læs mere

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Grundforløb 2

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Grundforløb 2 Juli 2016 Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Grundforløb 2 Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014. Bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og sundhedshjælper

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og sundhedshjælper Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og sundhedshjælper De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse

Læs mere

Eksamensreglement 2012

Eksamensreglement 2012 Eksamensreglement 2012 Eksamensreglement for HTX HTX Lillebælt Eksamensreglement for HTX Regler ved skriftlige eksamener Datoerne for de skriftlige eksamener fremgår af eksamensplanen. Du skal være i lokalet

Læs mere

Institutionen kan dispensere fra den fastsatte frist, jf. stk. 1, når det er begrundet i usædvanlige forhold.

Institutionen kan dispensere fra den fastsatte frist, jf. stk. 1, når det er begrundet i usædvanlige forhold. Eksamensordning for Københavns Erhvervsakademi Bygningskonstruktører, byggeteknikere, kort- og landmålingsteknikere, produktionsteknologer, installatører, automationsteknologer og energiteknologer Tilmelding

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen University College Lillebælt. Retningslinjer om afvikling af prøver for studerende ved Ergoterapeutuddannelsen i Odense

Ergoterapeutuddannelsen University College Lillebælt. Retningslinjer om afvikling af prøver for studerende ved Ergoterapeutuddannelsen i Odense Ergoterapeutuddannelsen University College Lillebælt Retningslinjer om afvikling af prøver for studerende ved Ergoterapeutuddannelsen i Odense Anne Petersen og Jette Rasmussen Redigeret februar 2011 Indholdsfortegnelse

Læs mere

1. Indledning. 2. Eksamensterminer. 3. Indstilling, genindstilling og framelding til prøver

1. Indledning. 2. Eksamensterminer. 3. Indstilling, genindstilling og framelding til prøver 18. Eksamensbestemmelser for læreruddannelsen ved UC Lillebælt - Læreruddannelsen i Jelling gældende for årgang 2006 og tidligere årgange (gammel læreruddannelse) 18. Eksamensbestemmelser for læreruddannelsen

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og Sundhedshjælper

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og Sundhedshjælper Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og Sundhedshjælper De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser- Hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr.

Læs mere

Prøve i uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedshjælperuddannelsen trin 1. Prøven er en mundtlig individuel prøve.

Prøve i uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedshjælperuddannelsen trin 1. Prøven er en mundtlig individuel prøve. Prøve i uddannelsesspecifikt fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen trin 1 Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014.

Læs mere

HTX ROSKILDE. REGLER FOR EKSAMEN OG INTERNE PRØVER Gældende for Ved sygdom eller forsinkelse ring straks til

HTX ROSKILDE. REGLER FOR EKSAMEN OG INTERNE PRØVER Gældende for Ved sygdom eller forsinkelse ring straks til HTX ROSKILDE REGLER FOR EKSAMEN OG INTERNE PRØVER Gældende for 2017-18 Ved sygdom eller forsinkelse ring straks til Jacqueline på 5139 7566 eller Trine på 6194 8522 Generelle regler I det følgende kan

Læs mere

EKSAMENSREGLER. Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Version september 2018 (gældende)

EKSAMENSREGLER. Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Version september 2018 (gældende) EKSAMENSREGLER Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Version september 2018 (gældende) Dette dokument indeholder de overordnede eksamensregler for studerende på EASJ Uddannelsesspecifikke eksamensregler er indskrevet

Læs mere

17/18. Eksamensreglement EUC Online EUC NORDVESTSJÆLLAND

17/18. Eksamensreglement EUC Online EUC NORDVESTSJÆLLAND 17/18 Eksamensreglement EUC Online EUC NORDVESTSJÆLLAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelt om eksamen... 3 1.1 Ministeriets krav om tilsynsførende ved alle online eksaminationer... 3 1.2 Indstilling til

Læs mere

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Social- og sundhedsassistent Januar 2017 SOSU OJ 1 Prøvebestemmelser for prøve i grundfag, Social- og Sundhedsuddannelsen, Social-

Læs mere

Første del af Grundforløbet

Første del af Grundforløbet Dato: 18.10.2016 Prøvevejledning Grundfagsprøve i Dansk F,- E-, D- og C-niveau Første del af Grundforløbet Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om prøver og

Læs mere

Prøvereglement UCSJ Fysioterapeutuddannelsen Campus Roskilde og Campus Næstved. Gældende for prøver påbegyndt 1. september 2014 eller senere.

Prøvereglement UCSJ Fysioterapeutuddannelsen Campus Roskilde og Campus Næstved. Gældende for prøver påbegyndt 1. september 2014 eller senere. Prøvereglement UCSJ Campus Roskilde og Campus Næstved Gældende for prøver påbegyndt 1. september 2014 eller senere. Indhold Prøvereglement UCSJ, Campus Roskilde og Campus Næstved... 3 Gældende rammer for

Læs mere

PRØVEREGLEMENT

PRØVEREGLEMENT PRØVEREGLEMENT 2017-2018 Indholdsfortegnelse TILMELDING OG FRAMELDING TIL PRØVEN... 2 MØDETIDSPUNKTER... 2 PRØVENS START... 2 KONSEKVENSER AF AT KOMME FOR SENT... 2 ANVENDELSE AF HJÆLPEMIDLER VED MUNDTLIGE

Læs mere

Ramme for prøve uddannelsesspecifikt fag SSA (trin 2) Marts 2016

Ramme for prøve uddannelsesspecifikt fag SSA (trin 2) Marts 2016 Ramme for prøve uddannelsesspecifikt fag SSA (trin 2) Marts 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1642 af 15/12/2015

Læs mere

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i Engelsk i D- og C-niveau. Social- og sundhedsassistentuddannelsen gældende for optagene til og med 1903.

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i Engelsk i D- og C-niveau. Social- og sundhedsassistentuddannelsen gældende for optagene til og med 1903. Dato: 07.10.2019 (revideret) Prøvevejledning Grundfagsprøve i Engelsk i D- og C-niveau Social- og sundhedsassistentuddannelsen gældende for optagene til og med 1903. Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen

Læs mere

Eksamensregler for Adgangskursus. Syddansk Universitet Sønderborg

Eksamensregler for Adgangskursus. Syddansk Universitet Sønderborg Eksamensregler for Adgangskursus Syddansk Universitet Sønderborg DWN, AK, SDU-S, dec. 2016 Indholdsfortegnelse Til- og framelding, tildeling af ekstra tid samt merit... 2 Skriftlige prøver... 3 Mundtlige

Læs mere

I visse fag er det en forudsætning, at du har afleveret portfolio-mapper, rapporter eller andet for at kunne gå til eksamen.

I visse fag er det en forudsætning, at du har afleveret portfolio-mapper, rapporter eller andet for at kunne gå til eksamen. Eksamensreglement Følgende eksamensreglement er baseret på "Bekendtgørelse om prøver og eksamen i de almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser (Eksamensbekendtgørelsen)" (BEK nr. 343 af

Læs mere

EKSAMENSREGLEMENT. Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Dette er et overordnet eksamensreglement for studerende på EASJ

EKSAMENSREGLEMENT. Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Dette er et overordnet eksamensreglement for studerende på EASJ EKSAMENSREGLEMENT Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Dette er et overordnet eksamensreglement for studerende på EASJ Uddannelsesspecifikke eksamensreglementer er indskrevet i studieordningerne Indhold Eksamensregler

Læs mere

Prøve i uddannelsesspecifikke fag: Farmakologi og medicinhåndtering

Prøve i uddannelsesspecifikke fag: Farmakologi og medicinhåndtering Prøve i uddannelsesspecifikke fag: Farmakologi og medicinhåndtering Social og sundhedsassistentuddannelsen Formål Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser

Læs mere

PRØVEREGLEMENT 2015. Ringkøbing Vasevej 24 6950 Ringkøbing Tlf. 9627 5870 Skjern Skolebyen 14 6900 Skjern Tlf. 9627 5850 vucrs.dk

PRØVEREGLEMENT 2015. Ringkøbing Vasevej 24 6950 Ringkøbing Tlf. 9627 5870 Skjern Skolebyen 14 6900 Skjern Tlf. 9627 5850 vucrs.dk PRØVEREGLEMENT 2015 Indholdsfortegnelse TILMELDING OG FRAMELDING TIL PRØVEN 3 MØDETIDSPUNKTER 3 PRØVENS START 3 KONSEKVENSER AF AT KOMME FOR SENT 3 ANVENDELSE AF HJÆLPEMIDLER VED MUNDTLIGE OG SKRIFTLIGE

Læs mere

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i fysik på C-niveau GF2 EUX. Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af:

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i fysik på C-niveau GF2 EUX. Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af: Dato: 04-05.2018 Prøvevejledning Grundfagsprøve i fysik på C-niveau GF2 EUX Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser (nr. 367 af 19/04/2016)

Læs mere

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i engelsk på F-, D- og C-niveau GF1 og GF1 EUX

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i engelsk på F-, D- og C-niveau GF1 og GF1 EUX Dato: 27.10.2016 Prøvevejledning Grundfagsprøve i engelsk på F-, D- og C-niveau GF1 og GF1 EUX Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om prøver og eksamen i

Læs mere

Eksamensreglement EUX

Eksamensreglement EUX Eksamensreglement EUX 2016 2 EUX Eksamensreglement Indhold Regler for skriftlige og mundtlige prøver... 4 Skriftlige prøver... 4 Aflevering... 4 Mundtlige prøver... 5 Oversigt over hjælpemidler ved mundtlig

Læs mere

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Oprettet april 2018 Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010

Læs mere

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau

Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Oprettet april 2018 Grundfagsprøve i Dansk D-niveau Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010

Læs mere

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Social og sundhedsassistent Januar 2017 Indholdsfortegnelse REGLER FOR PRØVER... 3 FORMÅL... 3 MÅL... 3 FORUDSÆTNING

Læs mere

Værd at vide om eksamen

Værd at vide om eksamen Værd at vide om eksamen Om eksamen... 2 Eksamensbekendtgørelsen... 2 Beskrivelse af prøver/formalia... 2 Adgang til prøver... 2 Sygeprøve/omprøve... 2 Førsteårsprøven - Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser...

Læs mere

Eksamensreglement. Teknisk Gymnasium Silkeborg

Eksamensreglement. Teknisk Gymnasium Silkeborg Eksamensreglement Teknisk Gymnasium Silkeborg Maj 2015 Indhold: 1. Indledning... 3 2. Adgang til prøver... 3 3. Antal prøver... 3 4. Beståelseskriterier... 4 5. Projekteksamen... 4 6. Skriftlige prøver...

Læs mere

Eksamensreglementet for hg er udarbejdet i overensstemmelse med flg. bekendtgørelser:

Eksamensreglementet for hg er udarbejdet i overensstemmelse med flg. bekendtgørelser: Eksamens-reglement HG 2015 Regelgrundlag Eksamensreglementet for hg er udarbejdet i overensstemmelse med flg. bekendtgørelser: Bekendtgørelse om prøver og eksamen i de grundlæggende erhvervsrettede uddannelser

Læs mere

Eksamens- og prøvereglement for Skive College

Eksamens- og prøvereglement for Skive College Eksamens- og prøvereglement for Skive College I det efterfølgende vil alle eksamener og prøver blive benævnt som prøve. For at blive indstillet til prøven skal du have været studieaktiv i henhold til vores

Læs mere

Prøvebestemmelser Fagprøve. Social- og Sundhedshjælper uddannelsen

Prøvebestemmelser Fagprøve. Social- og Sundhedshjælper uddannelsen Prøvebestemmelser Fagprøve Social- og Sundhedshjælper uddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen Januar 2017 1 Regler for fagprøve på social- og sundhedshjælper uddannelsen. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Din forberedelse. Information til

Din forberedelse. Information til Eksamensreglement / Lærerudgave Information om eksamen: Ved skoleperiodens start 1. Ved skoleperiodens start 2. Eksamensregler for Grundforløb og Hovedforløb 3. Din forberedelse 4. Regler ved mundtlig

Læs mere

Eksamensvejledning/Eksamensreglement

Eksamensvejledning/Eksamensreglement Eksamensvejledning/Eksamensreglement EUD/EUX Frederikshavn Handelsskole Kære EUD/EUX elev Eksamen er lige om hjørnet, - og vi vil gerne, at du får en god eksamen. Vi har her samlet alle de informationer,

Læs mere

Eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole

Eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole Eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole Skriftlige prøver Generelt 1. Det er aldrig lovligt at kommunikere med andre end eksamensvagterne under en skriftlig prøve. Og denne kommunikation er begrænset

Læs mere

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus)

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Formål Formålet med prøven er at dokumentere, i hvilken grad eksaminanden opfylder de mål og krav, der er fastsat for uddannelsen og dens

Læs mere

Ramme for prøve i grundfag August 2015

Ramme for prøve i grundfag August 2015 Ramme for prøve i grundfag August 2015 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1009 af 22/09/2014 bekendtgørelse om grundfag,

Læs mere

VERSION 1.2. Procedure for klagevejledning studerende

VERSION 1.2. Procedure for klagevejledning studerende VERSION 1.2 Procedure for klagevejledning studerende December 2016 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Hvordan kan jeg klage?... 3 1.2 Hvad kan der klages over?... 3 1.3 Hvad sker der med min klage?... 3 1.4

Læs mere

Eksamensreglement. Teknisk Gymnasium Silkeborg

Eksamensreglement. Teknisk Gymnasium Silkeborg Eksamensreglement Teknisk Gymnasium Silkeborg Foråret 2017 Indhold: 1. Indledning... 3 2. Adgang til prøver... 3 3. Antal prøver... 3 4. Beståelseskriterier... 4 5. Projekteksamen... 4 6. Skriftlige prøver...

Læs mere

Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. for efter- og videreuddannelserne på

Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. for efter- og videreuddannelserne på Eksamensreglement for efter- og videreuddannelserne på Gældende fra februar 2012 Indhold 1. Generelt... 3 2. Adgang til eksamen... 3 2.1 Ordinære eksamener... 3 2.2 Reeksamination/sygeeksamen... 3 2.3

Læs mere

Prøve i uddannelsesspecifikke fag: Farmakologi og medicinhåndtering

Prøve i uddannelsesspecifikke fag: Farmakologi og medicinhåndtering Prøve i uddannelsesspecifikke fag: Farmakologi og medicinhåndtering Social og sundhedsassistentuddannelsen Formål Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser

Læs mere

Eksamenskatalog for Professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling

Eksamenskatalog for Professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling Eksamenskatalog for Professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling [udarbejdet 01.08.2018] 2 INDHOLD 1. Indledning... 4 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 4 4. Beskrivelser af

Læs mere

Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Pa baggrund af eksaminationsgrundlaget vurderes elevens evne til at:

Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Pa baggrund af eksaminationsgrundlaget vurderes elevens evne til at: Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014. Bekendtgørelse

Læs mere