Skattebilaget er en mulighed for ejendomme, der får udarbejdet årsrapport. Bilaget tager udgangspunkt i årsrapportens Resultat før skat virksomhed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skattebilaget er en mulighed for ejendomme, der får udarbejdet årsrapport. Bilaget tager udgangspunkt i årsrapportens Resultat før skat virksomhed."

Transkript

1 HVAD ER SKATTEBILAG? Skattebilaget er en mulighed for ejendomme, der får udarbejdet årsrapport. Bilaget tager udgangspunkt i årsrapportens Resultat før skat virksomhed. Fordele for kunden Skattebilaget giver et godt overblik over, hvorfor årets skattepligtige indkomst ikke svarer til årsrapportens resultat. Skattebilaget kan gøres mindre end det nuværende skatteregnskab, fordi nogle af SKAT s krav opfyldes i den eksterne årsrapport. Fordele for konsulenten Fokus ved gennemgang kan nemt holdes på de skattemæssige dispositioner. Skatteafstemningen viser forskelle på regnskabsmæssig og skattemæssig værdi samt den skat, der er afsat i årsrapporten. Det er ikke meningen, at der skal være fuld overensstemmelse, men den beregnede procent gør det let at vurdere den udskudte skat i årsrapporten. På landsniveau er der lavet udgaver af bilaget til kunde og til kontor. Kontorudgaverne er sammensat, så de understøtter kontorets arbejde, men bør ikke anvendes som slutprodukt overfor kunden. I forbindelse med omlægning af o90.dk har vi valgt at lægge den samlede vejledning her som PDF den vil dog ikke blive opdateret efter og derfor vil den fjernes på dette tidspunkt. PRINCIPPET I SKATTEBILAG Det er kun virksomhedens indkomst og balanceposter, der behandles anderledes i skattebilag. Alle private indtægter og fradrag behandles på samme måde som i skatteregnskabet. Princippet i skattebilag er, at man opgør den skattepligtige indkomst i virksomheden ud fra Resultat før skat, virksomhed i årsrapporten og tilføjer skattemæssige korrektioner. De korrektioner, man foretager, skal stemme med de forskelle, der er i balancen mellem årsrapport og skat. Permanente og midlertidige forskelle Når man opgør den skattepligtige indkomst på grundlag af Resultat før skat, ser man på to typer af korrektioner: - Permanente forskelle, som består af korrektioner for beløb, der indgår i Årets resultat, men ikke i skattepligtig indkomst. For eksempel ikke fradragsberettiget repræsentation. - Tidsmæssige forskelle, som består af korrektion for forskellig periodisering eller værdiansættelse. For eksempel afskrivninger og besætningsforskydning. De to typer indgår i skatteafstemningen (Se detaljer i vejledning om skatteafstemning) UDSKRIFTSINDHOLD Udgaver Udgaverne er lavet sådan på landsniveau: A Kontor alt u. selv. B Kontor alt m. selv. C Kontor lille u.selv. D Kontor lille m.selv. E Kunde u.selv. F Kunde med selv. G Redigér tekster DLF H (individuel) I (individuel) J SKAT PDF

2 Alle udgaver indeholder de afsnit, der er beregnet til kunden, og det er de forreste afsnit, så sidetal stemmer overens i de forskellige udgaver. Kundeudgaverne er uden noter og skal tilpasses, hvis kunden ønsker det. Kontor lille indeholder ingen private noter bortset fra ligningsmæssige fradrag. Kontor alt indeholder alle noter inklusiv rådgiverside og den ekstra specifikation jf. mindstekrav, der kan være relevant i store virksomheder, samt andre relevante arbejdspapirer i forbindelse med gennemgang af regnskabet. Hvis du vil individualisere på ejendomsniveau, foreslår vi, at du bruger udgave H eller I, så rettelser fra lands- og kredsniveau slår igennem på de andre udgaver. Afsnit 82 Arbejdspapirer Et af formålene med skattebilaget er at få et mindre produkt til kunden. Men samtidig skal du jo stadig kunne kontrollere og stå inde for skatteopgørelsen. I afsnit 82 er samlet en række oplysninger, som er uundværlige ved revision, men som ikke hører hjemme i det færdige bilag. Afsnittet er kun med i kontorets udgave og indeholder: Specifikation af linjer i skatteafstemningen. Note , som indeholder: - Skattefri kursregulering - Forskel privat udtræk - Øvrige kapitalkonto skat Specifikation af beregninger i virksomhedsordningen. Note til Det er noterne fra virksomhedsordning, som kun er til kontrol og rådgivning, der er flyttet herom. Der er tilføjet en specifikation af virksomhedens gæld, der indgår i kapitalafkastgrundlag. Specifikation af beregninger i kapitalafkastordningen. Note til Det er noterne fra kapitalafkastordning, som kun er til kontrol og rådgivning, der er flyttet herom. Kopi af noter til virksomhedens balance i skatteregnskab. Hvordan kan du påvirke udskriften? Mindstekrav SKATs mindstekrav til skatteopgørelse afhænger af virksomhedens størrelse. For eksempel er der i store virksomheder krav om at specificere gælden i 3 hovedposter. Det kan du gøre ved at aktivere noten Specifikationer jf. mindstekrav og linjen Gæld : Der er en notehenvisning nederst i virksomhedens resultat, men du skal selv vælge den til, for at få den vist:

3 Eksempel på andre krav til store virksomheder Andre af de særlige krav kan opfyldes af årsrapporten: - Omkostninger, herunder vareforbrug, lønninger og andre personaleomkostninger, skal oplyses særskilt efter art. Er en omkostning anvendt til anlægsformål eller privat formål, skal overførslen hertil oplyses særskilt. Vi anbefaler, at du opfylder kravet i årsrapporten, men hvis det ikke er hensigtsmæssigt, kan du aktiver linjer med oplysningerne samme sted. Tekster og specifikationsgrad I virksomhedens resultat og i skatteafstemningen kan mange af teksterne rettes. Det er lettest at gøre det i udgave G med dlf. Skattemæssige afskrivninger og regulering af finansielle poster kan vises med større eller mindre specifikation. Se i dialogen Tekster og sumlinjer. SKATTEAFSTEMNING Skatteafstemningen opfylder 2 formål: 1. Den dokumenterer at bilaget stemmer, ved at to ting er opfyldt: a. Årsrapporten stemmer b. Tidsmæssige forskelle i resultat og årets ændring i balancens tidsmæssige forskelle stemmer 2. Den viser dig den regnskabsmæssige og den skattemæssige værdi af grupper af aktiver og passiver. For hver gruppe kan du også se den udskudte skat, der er afsat i årsrapporten og på den måde let vurdere størrelsen af den. Skattebilagets indkomst er beregnet med udgangspunkt i årsrapporten, som stemmer. Når indkomsten korrigeres skattemæssigt, kan man forvente at finde tilsvarende forskelle i balancen. Traditionel skatteafstemning Den traditionelle afstemning sammenligner to summer, som skal være ens: 1. Årets resultat før skat + Permanente forskelle 2. Årets skattepligtige indkomst + Tidsmæssige forskelle Sum nr. 1 viser, hvor meget af årets resultat der er skattepligtigt (nu eller senere). Sum nr. 2 viser, hvor meget der beskattes i år, og hvor meget der er udskudt/indhentet. De permanente forskelle består i Ø90 af 3 linjer: - Poster, der beskattes i privatområdet - Ikke skattepligtige indtægter - Ikke fradragsberettigede udgifter De tidsmæssige forskelle udgøres af årets ændring i forskellen på balance i årsrapport og skat. Der er et eksempel på en simpel afstemning i med inventar.

4 Ø90 skatteafstemning I virkelighedens verden er det ikke helt så simpelt. Derfor består de tidsmæssige forskelle af beløbet, der er opgjort ud fra balancen + en række korrektioner. For eksempel bliver urealiserede kursændringer medregnet i årsrapporten og ikke i skat. Men balancen værdiansættes på samme måde. Det betyder, at der er forskel i indkomst, men ikke i balance. Det håndterer vi ved at tilføje den skattemæssige kursregulering i de tidsmæssige ændringer fra balancen. Et andet eksempel er Swaps, der føres direkte på egenkapitalen i årsrapport. Tidsmæssige ændringer i balancen Hvordan finder Ø90 den skattemæssige værdi? Den skattemæssige værdi af aktiver og passiver er som udgangspunkt defineret på samme måde som i skatteregnskabet. For afskrivningsberettigede aktiver bruger Ø90 den nedskrevne værdi fra afskrivningsmodul. Beløbet kan ses i afsnit 40. Jord, Bygninger og installationer For at kunne vise den skattemæssige værdi af grunde og bygninger i skatteafstemningen skal alle investeringer tages op i afskrivningsmodul også selv om de ikke kan afskrives. Som alternativ kan du bede om at hente anskaffelsessum fra årsrapportens anlægskartotek. Det gør du i opgavevalg > Funktioner > Stamdata > Beregninger og udskrifter, opgaven Skattemæssige beregninger. Ret til ja, hvis du vil hente anskaffelsesværdi for jord og beboelser fra årsrapport. Biler mv. Bilernes værdi er i enten virksomheds- eller privatområdet, mens afskrivning og tab/gevinst kan være fordelt mellem virksomhed og privat. Det betyder, at indkomstændringer i forhold til årsrapport ikke svarer til ændringen i balancens tidsmæssige forskelle. Almindelig afskrivning håndteres automatisk. Tab/gevinst vil i nogle tilfælde blive vist som en del af Forskel i privat udtræk, men det kan også være nødvendigt selv at anføre det som en supplerende oplysning. Se hvordan i afsnit 5.3. Eksempel på afstemning inventar Indkomst i årsrapport og egenkapital 1 mio. Eneste korrektion i skat er, at inventar afskrivningen er kr. større i skat, så er der 2500 kr. i repræsentation som ikke er skattepligtigt, så den skattepligtige indkomst er I skatteafstemningen sammenlignes balanceværdier i årsrapport og skat på denne måde, Derefter foretages den traditionelle skatteafstemning:

5

6 Eksempel på afstemning bil Eksempel på salg af privat bil, hvor en del af tabet bliver fratrukket i virksomheden Årsrapport Skat Forskel Privat balance Primo Salg Tab Fortjeneste Ultimo Virksomhedens resultat 10% af tab/gevinst De kr. i indkomsten findes ikke som ændring i balancen, og du er nødt til at tilføje dem selv. Det skal du gøre i billedet skatter ved at skrive beløbet som supplerende oplysning Man skal selv tilføje ændringen i balancens tidsbestemte forskelle, som er konteret i privatområdet, men indtægtsført i virksomheden. Kontonumre i anlægskartotek og afskrivningsmodul I skatteafstemningen sammenlignes disse konti fra henholdsvis anlægskartotek årsrapport og afskrivningsmodul skat: Skatteafstemning Anlægskartotek Afskrivningsmodul Immaterielle anlægsaktiver Jord Bygninger og installationer Goodwill Rettigheder Udvikling mm. Imm. a.virks. Jord Jord a.virks. Beboelse Beboelse a.virks. Grundforbedring Grundforb. a.virks. Driftsbygn. grunde, install. Driftsbygn. mv. a.virks , , Rettigheder,Udvikling mv. Jord Jord a. virks. Ombygn. Lejelokaler Beboelse Beboelse a.virks. Dræningsanlæg mv. Bygninger, Installationer Install. bl.benyttede Beboelse a.virks. Produktionsanlæg, driftsmateriel og inventar 9800, Inventar Biler mv. Biler mv. a.virks Inventar Hvis du har sagt ja til Hent anskaff.skat fra årsrapp.anl.kart. 601, hentes den skattemæssige værdi af jord og bygninger som: Skattemæssig værdi delvis fra afskrivningsmodul og delvis fra Årsrapportens anlægskartotek. Jord Anskaffelsessum Jord fra årsrapport Anskaffelsessum Jord a. virks. fra årsrapport Bygninger og installationer , , Ombygn. Lejelokaler Dræningsanlæg mv. Bygninger, Installationer

7 Install. bl.benyttede Anskaffelsessum Beboelse fra årsrapport Anskaffelsessum Beboelse a.virks. fra årsrapport Du kan se, hvordan alle linjer i afstemningen er sammensat i definitionen. Sammenligning med udskudt skat i årsrapport Årsrapportens balanceposter på konto 2295 og 2296 bliver vist i skatteafstemningen. De indgår ikke i selve afstemningen, men gør det muligt at vurdere den afsatte skat i årsrapporten. Kontoplanen er disponeret sådan: Linje i afstemningen Konto 2295 og 2296 Immaterielle aktiver Sp Jord Sp Grunde og bygninger Sp Produktionsanlæg, driftsmateriel og inventar Sp Stamplanter Sp. 24 Besætning Sp Varelagre Sp Øvrige materielle aktiver Sp. 0-9 Projekter under udførelse Sp Andel i I/S Sp. 40 Værdipapirer (anlægskartotek) Sp Tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser Sp. 41 Andre tilgodehavender Sp. 42 Igangværende arbejde Sp Tilgodehavende i I/S Sp. 43 Tilgodehavende virksomhedsdeltagere / ledelse Sp. 44 Periodeafgrænsningsposter Sp. 45 Tilgodehavende skat Sp. 46 Værdipapirer Sp Likvide beholdninger Sp. 47 Ansvarlig lånekapital Sp. 48 Realkreditinstitutter Sp. 49 Pengeinstitutter (langfristet) Sp. 50 Pante- og gældsbreve Sp. 51 Anden langfristet gæld Sp Leasingforpligtelser Sp. 59 Øvrig gæld (langfristet) Sp. 69 Pengeinstitutter (kortfristet) Sp. 71 Leverandører af varer og tjenesteydelser Sp. 72 Gæld til I/S Sp. 73 Gæld til virksomhedsdeltagere og ledelse Sp. 74 Skyldig skat Sp. 75 Anden gæld (kortfristet) Sp. 76 Periodeafgrænsningsposter Sp. 77 Konjunkturudligning Sp Opsparing Sp Andre hensatte forpligtelser Sp. 78 Uudnyttet skattemæssigt underskud Sp. 70 (Uspecificeret) Sp. 79 Linjer nederst til avance mv. Ejendomsavance mv. (kontospecifikation) Jord, Grunde og bygninger Spec Du kan vælge, om skatten på spec. konto skal vises i linjerne Jord og Grunde og Bygninger eller nederst. Når de bliver vist nederst, sker det som kontospecifikationer, så du selv kan bestemme teksten. Det afgøres ja/nej til Vis avance og genvundne afskrivninger nederst

8 På landsniveau er valgt nej til visning nederst. Styring af skatteafstemning Du kan påvirke, hvilke kolonner der skal vises i opgørelsen af forskelle i balancen, og du kan bestemme, om Ø90 skal beregne skatten eller vise dén skat, du selv har indtastet til årsrapporten. Vær opmærksom på at rette for det bestillingsnummer, der er aktuelt på ejendommen! Ja til Vis indtastet udskudt skat og pct. i bst. 6xx Er valgt på landsniveau. I kolonnen med udskudt skat vises den skat, som du har indtastet på konto 2295 og 2296 til årsrapporten. Samtidig vises, hvor mange pct. denne skat udgør af forskellen mellem regnskabsmæssig og skattemæssig værdi. Du kan bruge procenten og beløbsstørrelsen til at vurdere, om den konterede udskudte skat skal undersøges nærmere. Se eksempel 1 og 2. Nej til Vis indtastet udskudt skat og pct. i bst. 6xx Du bør kun vælge nej, hvis det understøtter din arbejdsgang og dokumentation bedre. I kolonnen med udskudt skat vises en skat, der er beregnet som en procent af forskellen. Procenten er den samme, som bruges til automatisk beregning af udskudt skat i billedet. Der bliver ikke vist nogen procent. Se eksempel 5.

9 Hvis du vælger dette, og samtidig vil have skattebilaget til at vise samme skat som årsrapporten, skal du tilføje korrektioner. Det gør du på konto 2299 xx med skattemæssige posteringer. Se eksempel 6. Ja til Hent anskaff.skat fra årsrapp.anl.kart. 6xx Bør kun vælges hvis regnskabsmæssig og skattemæssig anskaffelsessum er den samme. På Jord og beboelse hentes den skattemæssige anskaffelsesværdi fra årsrapportens anlægskartotek. Nej til Hent anskaff.skat fra årsrapp.anl.kart. 6xx Er valgt på landsniveau. På Jord og beboelse bruger vi den skattemæssigt nedskrevne værdi. Det forudsætter altså, at du har placeret disse aktiver i afskrivningsmodul skat. Eksempel 1: Ejendom uden opskrivningshenlæggelser. Skat af genvundne afskrivninger er tastet på konto Der er ikke ændret i styrekoder. Eksempel 2: Den samme ejendom, men nu med en opskrivningshenlæggelse i året og skat af opskrivningshenlæggelse indtastet på konto Eksempel 3: Den samme ejendom, men nu er opskrivningen sket tidligere og avancen er væsentlig mindre end selve opskrivningen på grund af lang ejertid og pristalsregulering. Den beregnede procent er kun 30.

10 Eksempel 4: Som eksempel 3, nu med ja til vis avance nederst. Kontotekster er rettet. Eksempel 5: Som eksempel 3, men nu som selskab med nej til vis indtastet skat. Der beregnes en udskudt skat, som er forskellig fra den, der findes i årsrapporten. For at reparere kan man enten vise avance nederst - som i eksempel 4 - eller indtaste en korrektion som i eksempel 6.

11 Eksempel 6: Som eksempel 5 (selskab) med korrektion af den beregnede udskudte skat ANBEFALET ARBEJDSGANG Skift mellem regnskab og bilag Du skal sige ja til at anvende skattebilag i dialogen Stamdata > Beregninger og udskrifter, opgave = skattemæssige beregninger. Dialogen ligger under funktioner i Opgavevalg og i Bestilling af udskrift For at skifte tilbage til regnskab skal du blot skrive nej samme sted. Valget betyder, at der bliver gennemført nogle ekstra kontroller i opgørelsen, som skal forebygge fejl i bilaget. Det betyder at nogle billeder falder til berørt når du ændrer koden. Når du bestiller udskrift, vil Ø90 foreslå den udskrift, der passer til dit valg: Enten 600 skatteregnskab Eller 601 skattebilag personlig eller 616 skattebilag selskab I/S og deltagere i I/S skal bruge skatteregnskab Det er fordi, oplysningerne om indkomst og balance i I/S overføres i få tal, og derfor kan der ikke laves et bilag på grundlag af dem. Afsmitning på årsrapport Fordi det for fremtiden er årsrapport og skattebilag, der tilsammen skal opfylde kravene, kan det smitte af på årsrapporten, at du vil lave skattebilag på en ejendom. Overvej, om du skal tilrette en udgave af den eksterne årsrapport, så den opfylder mindstekravsbekendtgørelsen. Hvis årsrapporten ikke opfylder visse krav, kan du opfylde dem i note 490 Specifikationer jf. mindstekrav i skattebilaget. Kontering Du kan gøre skattebilaget lettere at læse, hvis du tager hensyn til det i opgørelsesprocessen. Det handler især om, at kontotekster skal tilpasses og måske skal der konteres lidt anderledes, end du plejer. Eksempel på kontering, der giver et godt resultat. Repræsentation konteres på konto 4840 Repræsentation. I opgørelsen flyttes den ikke fradragsberettigede del (12.345,00 kr.) til konto Repræsentation uden fradrag, men kun skattemæssigt. I bilaget, hvor forskelle vises som kontospecifikation vil der ikke være nogen forskel på konto Den ikke fradragsberettigede del vil blive vist som:

12 Repræsentation uden fradrag Skattemæssige investeringer i jord og beboelse Hvis du vil bruge værdier fra afskrivningsmodul i skatteafstemningen, skal investeringer altid tages op i afskrivningsmodul. Du skal bruge kontiene: Jord, grunde mv Beboelse, udlejning mv Samme aktiver i anden virksomhed Det samme gælder, når du sælger. Du skal bruge samme konto 9064 xx ved køb og salg. Når et aktiv sælges, skal det stemme i afskrivningsmodul. Der er lavet nye kontroller på det, som kun slår ud, når du bruger skattebilag. Du kan bruge samme kontering til skatteregnskab. Se i øvrigt vejledningen om afskrivning skat. Kontroller i opgørelsen Der er nogle kontroller, som har særlig betydning for skattebilaget: Kontrol af årsrapport i tværgående kontrol: til , forhindrer brug af private posteringer på konti, hvor årsrapporten forudsætter, at der er tale om virksomhedsbeløb uanset virksomhedskode. Denne kontrol slår ud, uanset om du bruger bilag eller ej. Kontrol af skattemæssig afskrivning 9050 xx Der må ikke afskrives på gammel mælkekvote , jord , eller beboelse , Kontrollen kan hverken fravælges eller accepteres. Hvis du laver skatteregnskab og har gamle afskrivningsobjekter på kontiene: Flyt til en anden 9050 konto. (Kun relevant efteråret 2015) Du har posteringer på , 40-49, 70-79, I pilotfasen 2015 bliver de talt med i kapitalafkastgrundlag, indskudskonto og regnskabets balance Der er ingen aktiver på , 40-49, 70-79, 90-99, selv om anlægskartoteket indeholder jord eller beboelse. Mangler aktiverne i skattebilag? (Denne kontrol slår kun ud, når du har ja til skattebilag) Specielle opgaver, første år med bilag Jord, beboelse skal i afskrivningsmodul? For at få skatteafstemning rigtig skal du: Enten Eller Lægge de ikke afskrivningsberettigede aktiver ind i afskrivningsmodul skat Rette styrekode, så anskaffelsessummen tages fra årsrapportens anlægskartotek Afskrivningsmodul skat Materielle og immaterielle anlægsaktiver, der ikke kan afskrives, skal placeres i disse kontointervaller: jord beboelse (spec. 79 er med V-kode = 2 privat) jord anden virksomhed beboelse anden virksomhed (spec. 99 er med V-kode = 2 privat) Opdelingen i primær og anden virksomhed har ingen betydning skattemæssigt. Den er kun lavet for at følge kontodisponeringen i årsrapport. Kontonumrene 40-49, g har kun betydning i skatteafstemning og bruges ikke andre steder. Konto medregnes i immaterielle aktiver i balancen i skatteregnskab og i kapitalafkastgrundlag og indskudskonto ved start.

13 Eksisterende aktiver For at få det rigtigt ind, skal du for hvert afskrivningsobjekt indtaste anskaffelsesdato og sum samt levetid i primo. Hvis du ikke har brug for at kende de enkelte jordstykker, anbefaler vi, at du bruger samme objekt til al jord, men der er mulighed for opdeling, hvis der er behov for det. Eksempel Udlejningsejendom uden afskrivningsret. Anskaffet Samlet anskaffelsespris og forbedringsudgifter Opret/ret primo Kvantum 1 Beløb Konto Anskaffelsestidspunkt , Levetid 999, Anskaffelsessum , Kontering og prisgruppe er tilpasset på landsniveau, så der ikke sker afskrivning. Der er kontrol der forhindrer at du selv kommer til at afskrive skattemæssigt. Hvor finder du oplysningerne? Det afhænger af, hvilke procedurer I har på din kreds. Den skattemæssige værdi kan måske findes på en af følgende måder: 1. I notater til brug for ejendomsavance. 2. I anlægskartotek til årsrapporten, hvor den driftsmæssige anskaffelsessum fremgår. 3. På konto 85xx, hvor værdien til brug for indskudskonto og kapitalafkastgrundlag findes. Nye og solgte aktiver Hvis du allerede er begyndt på opgørelsen det aktuelle år, skal du rette kontering af investering og salg af aktiverne, så objekterne i afskrivningsmodul stemmer. Bemærkninger på ejendommen skal kopieres til det nye bestillingsnumre Det kan for eksempel være relevant for bemærkninger i afsnit 80 eller erklæringer, der er ændret for indeværende år. Se Video om kopiering af bemærkninger mellem bestillingsnumre. Udskudt skat i årsrapport Hvis du vil have vist den udskudte skat ud for den rette balancepost, skal du måske flytte nogle poster. Kontoplanen er disponeret sådan: Linje i afstemningen Konto 2295 og 2296 Immaterielle aktiver Sp Jord Sp Grunde og bygninger Sp Produktionsanlæg, driftsmateriel og inventar Sp Stamplanter Sp. 24 Besætning Sp Varelagre Sp Øvrige materielle aktiver Sp. 0-9 Projekter under udførelse Sp Andel i I/S Sp. 40 Værdipapirer (anlægskartotek) Sp Tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser Sp. 41 Andre tilgodehavender Sp. 42 Igangværende arbejde Sp Tilgodehavende i I/S Sp. 43 Tilgodehavende virksomhedsdeltagere / ledelse Sp. 44 Periodeafgrænsningsposter Sp. 45 Tilgodehavende skat Sp. 46 Værdipapirer Sp Likvide beholdninger Sp. 47 Ansvarlig lånekapital Sp. 48 Realkreditinstitutter Sp. 49 Pengeinstitutter (langfristet) Sp. 50

14 Pante- og gældsbreve Sp. 51 Anden langfristet gæld Sp Leasingforpligtelser Sp. 59 Øvrig gæld (langfristet) Sp. 69 Pengeinstitutter (kortfristet) Sp. 71 Leverandører af varer og tjenesteydelser Sp. 72 PERMANENTE OG TIDSMÆSSIGE AFVIGELSER I skattebilag har man to begreber permanente og tidsmæssige afvigelser herunder kan du se hvad der indgår under begreberne Permanente afvigelser: - Ikke skattepligtige indtægter - Ikke fradragsberettigede udgifter Midlertidige afvigelser: - Regulering igangværende arbejder - Regulering besætning - Regulering varelagre - Regulering tab debitorer - Regnskabsmæssige af- og nedskrivninger - Regnskabsmæssig gevinst/tab ved salg af aktiver - Regnskabsmæssig investering over driften - Skattemæssig afskrivning immaterielle aktiver - Skattemæssig afskrivning lejede lokaler - Skattemæssig afskrivning bygninger og grundforbedring - Skattemæssig afskrivning driftsmidler og inventar - Ejendomsavance og genvundne afskrivninger - Regulering gevinst/tab finansielle aktiver - Regulering låneomkostninger - Regulering leasing - Periodisering omkostninger / indtægter SKATTEBILAG SELSKAB - SKATTEBEREGNING Der er skatteberegning i skattebilaget til selskaber (616) Den bliver vist under indkomstopgørelse og oversigten over underskud. Der sker INGEN automatisk kontering af skatter.

15 Her er en restskat på som man selv skal kontere som restskat, for at få den rigtige skat i årsrapporten. En anden skatteprocent I nogle selskaber sker beskatningen med en anden procent. Du kan rette procenten fra opgavevalg, ved at bruge Funktioner > Stamdata > Beregninger og udskrifter, Opgave = skattemæssige beregninger. I selskaber skriver Ø90 en kontrol i billede Egenkapital, hvis du retter procenten. Her er skatteprocenten ændret til 14,3 i en andelsforening omfattet af SEL 1, stk. 1, nr. 3. Konteringen er vigtig! Hvis man vil have beregnet skat og tillæg rigtigt, skal konteringen være nøjagtig. Det er bestemte konti 7260 xx, der bruges til at lave skatteberegningen: Spec. Tekst Forklaring 1 10 Sambeskatningsbidrag Betalt skat Bruges til ordinære acontorater. 5 Frivillig aconto skat 1. rate Til den 1. rate, hvoraf man får et tillæg, som Ø90 beregner. 6 Frivillig aconto skat 2. rate Til den 2. rate, hvoraf man betaler et tillæg, som Ø90 beregner. 90 Udbytteskat Til indeholdt udbytteskat, hvoraf man betaler et tillæg, som Ø90 beregner. 14 Skyldig selskabsskat Langfristet ultimopost 15 Skyldig selskabsskat Kortfristet ultimopost 16 Tilgodehavende selskabsskat Kortfristet ultimopost I forskudte regnskaber kan det være aktuelt at tage både ordinær aconto og planlagte frivillige aconto op i balancen ultimo. Konto FEJL OG ADVARSLER

16 Afsnit 87 og 89 med fejl og advarsler - I kan ikke fravælge afsnittene Der er nogle vigtige kontroller, der kun bliver gennemført, hvis afsnittene er aktive. Derfor skal man aktivere/passivere noter i disse afsnit, hvis man vil ændre det forvalgte landsniveau. På landsniveau er der kun indhold i kontorets udgaver A, B, C og D og i udgave J. SEGES, Marts 2018

Note Indhold Fortegn Konto Spec Type

Note Indhold Fortegn Konto Spec Type Definition skattebilag selskab 17.11.2017 1. Skattemæssig indkomst 2. Oversigt skattemæssige underskud 3. Skatteberegning 5. Skatteafstemning Fortegn I kolonnen fortegn bruges: pos Kun positive beløb pr.

Læs mere

Definition skattebilag personligt

Definition skattebilag personligt Definition skattebilag personligt 15.09.2016 1. Virksomhedens resultat 2. Virksomhedens resultat - disponering af overskud 3. Virksomhedens resultat - disponering af underskud 4. Virksomhedens resultat

Læs mere

Definition skattebilag personligt

Definition skattebilag personligt Definition skattebilag personligt 1. Virksomhedens resultat 2. Virksomhedens resultat - disponering af overskud 3. Virksomhedens resultat - disponering af underskud 4. Virksomhedens resultat - disponering

Læs mere

Definition skattebilag selskab

Definition skattebilag selskab Definition skattebilag selskab 15.09.2016 1. Skattepligtig indkomst 2. Oversigt skattemæssige underskud 3. Skatteberegning 4. Noten "Periodisering omkostninger / indtægter" 5. Skatteafstemning Fortegn

Læs mere

Skattepligtig indkomst

Skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst Årets resultat før skat Fra årsrapport 10 Ikke skattepligtige indtægter 7300-7349 Vend Saldo skat 7600-7699 pos Vend Saldo skat 20 Ikke fradragsberettigede udgifter 7350-7399 Vend

Læs mere

13. Kontering af skatter

13. Kontering af skatter 13. Kontering af skatter 13.1 Selskabsskat Nedenfor kan du se hvordan forskellige typer af skat skal konteres. Selskabsskat: Løbende i kasseregistrering: Ordinær aconto Konto 7260 10 Frivillig aconto nr.

Læs mere

Definition skattebilag personligt

Definition skattebilag personligt Definition skattebilag personligt 17.11.2017 1. Virksomhedens resultat 2. Virksomhedens resultat - disponering af overskud 3. Virksomhedens resultat - disponering af underskud 4. Virksomhedens resultat

Læs mere

13. Kontering af skatter

13. Kontering af skatter 13. Kontering af skatter 13.1 Selskabsskat Nedenfor kan du se hvordan forskellige typer af skat skal konteres. Selskabsskat: Løbende i kasseregistrering: Ordinær aconto Konto 7260 10 Frivillig aconto nr.

Læs mere

WEBINAR OM OPDATERING

WEBINAR OM OPDATERING 15. December 2016 Laila Foldager Scharff WEBINAR OM OPDATERING 16-12-16 Velkommen til - vi har sat lidt musik på så du kan få indstillet lyden DAGSORDEN Dokumentation for opgørelse Årsrapport ændringer

Læs mere

Skattepligtig indkomst

Skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst Årets resultat før skat Fra årsrapport 10 Ikke skattepligtige indtægter 7300-7349 Vend Saldo skat 7600-7699 pos Vend Saldo skat 20 Ikke fradragsberettigede udgifter 7350-7399 Vend

Læs mere

I det følgende defineres kontoopsamlingen til de enkelte afsnit i skatteregnskab for selskaber. Fortegn. Txt

I det følgende defineres kontoopsamlingen til de enkelte afsnit i skatteregnskab for selskaber. Fortegn. Txt Definition skatteregnskab selskab I det følgende defineres kontoopsamlingen til de enkelte afsnit i skatteregnskab for selskaber. 1. Resultatopgørelse 2. Balance 3. Kapitalforklaring Forkortelser (Oms)

Læs mere

Skatteregnskab Direkte Model B Direkte Model C. Regnskabet er opstillet uden revision eller review

Skatteregnskab Direkte Model B Direkte Model C. Regnskabet er opstillet uden revision eller review Skatteregnskab 2011 01.01.2011 31.12.2011 Regnskabet er opstillet uden revision eller review Direkte Model B Direkte Model C side 2 Indhold Erklæring om assistance 3 Virksomhedens resultat 4 Indkomstopgørelse

Læs mere

Møller og Wulff Logistik ApS

Møller og Wulff Logistik ApS Møller og Wulff Logistik ApS Teglvænget 89 7400 Herning Årsrapport 28. oktober 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/03/2018 Daniel

Læs mere

EKSTERNT REGNSKAB 7 SKATTER I ÅRSREGNSKABET

EKSTERNT REGNSKAB 7 SKATTER I ÅRSREGNSKABET EKSTERNT REGNSKAB 7 SKATTER I ÅRSREGNSKABET SKATTEBETALING VEDR. SELSKABSSKAT 2 ordninger: a) A conto skattebetaling. Tilnærmelsesvis samtidighedsskat (svarer til kildeskat). Obligatorisk for nye virksomheder.

Læs mere

Definition skatteregnskab personligt

Definition skatteregnskab personligt Definition skatteregnskab personligt Her beskrives kontoopsamlingen til de personlige skatteregnskaber. Brug definitionen til at vælge det rigtige kontonummer, når du er i tvivl. 1. Virksomhedens resultat

Læs mere

Behandling af vindmøller der er hjemhørende i udlandet i Ø90 regnskabet

Behandling af vindmøller der er hjemhørende i udlandet i Ø90 regnskabet Udenlandsk indkomst (eksempel med vindmølle) Behandling af vindmøller der er hjemhørende i udlandet i Ø90 regnskabet Du skal bruge de særlige konti til udenlandsk virksomhed. I den forbindelse vil det

Læs mere

Dette afsnit indeholder definition af årsrapport A, landbrug. Afsnittene fremgår af indholdsfortegnelsen nedenfor.

Dette afsnit indeholder definition af årsrapport A, landbrug. Afsnittene fremgår af indholdsfortegnelsen nedenfor. Definition af årsrapport intern, forretning Dette afsnit indeholder definition af årsrapport A, landbrug. Afsnittene fremgår af indholdsfortegnelsen nedenfor. 1. Forkortelser anvendt i definitionen 2.

Læs mere

Skatteregnskab Direkte model D. Regnskabet er opstillet uden revision eller review

Skatteregnskab Direkte model D. Regnskabet er opstillet uden revision eller review Skatteregnskab 2012 01.01.2012 31.12.2012 Regnskabet er opstillet uden revision eller review Direkte model D side 2 Indhold Erklæring om assistance 3 Virksomhedens resultat 4 Virksomhedens balance 5 Kapitalforklaring

Læs mere

121 Pelsdyr X 3520 3539 Oms 3594 20-29 3599 20-29. 125 Får X 3570 3579 Oms 3594 30-34 3599 30-34

121 Pelsdyr X 3520 3539 Oms 3594 20-29 3599 20-29. 125 Får X 3570 3579 Oms 3594 30-34 3599 30-34 Definition skatteregnskab personligt Her beskrives kontoopsamlingen til de personlige skatteregnskaber. Brug definitionen til at vælge det rigtige kontonummer, når du er i tvivl. 1. Virksomhedens resultat

Læs mere

Definition skatteregnskab personligt

Definition skatteregnskab personligt Definition skatteregnskab personligt Her beskrives kontoopsamlingen til de personlige skatteregnskaber. Brug definitionen til at vælge det rigtige kontonummer, når du er i tvivl. 1. Virksomhedens resultat

Læs mere

Dette afsnit indeholder definition af årsrapport A, landbrug. Afsnittene fremgår af indholdsfortegnelsen nedenfor.

Dette afsnit indeholder definition af årsrapport A, landbrug. Afsnittene fremgår af indholdsfortegnelsen nedenfor. Definition af årsrapport intern, forretning Dette afsnit indeholder definition af årsrapport A, landbrug. Afsnittene fremgår af indholdsfortegnelsen nedenfor. 1. Forkortelser anvendt i definitionen 2.

Læs mere

Under Solen A/S. Solen 1 A 3390 Hundested. CVR nr. 26 09 76 14

Under Solen A/S. Solen 1 A 3390 Hundested. CVR nr. 26 09 76 14 Rådgivning & Revision Holsbjergvej 31-33 2620 Albertslund CVR nr. 28126131 Tlf. 43 32 81 12 Under Solen A/S Solen 1 A 3390 Hundested CVR nr. 26 09 76 14 og bilag til selvangivelsen for indkomståret 2012

Læs mere

J. Enggaard ApS. Springbjergvej Randbøl. Årsrapport 1. januar december 2018

J. Enggaard ApS. Springbjergvej Randbøl. Årsrapport 1. januar december 2018 J. Enggaard ApS Springbjergvej 16 7183 Randbøl Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/04/2019 Joachim Enggaard

Læs mere

BUSINESS 88 ApS. Center Boulevard København S. Årsrapport 1. juli juni 2018

BUSINESS 88 ApS. Center Boulevard København S. Årsrapport 1. juli juni 2018 BUSINESS 88 ApS Center Boulevard 5 2300 København S Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11/2018 thorbjørn henriksen

Læs mere

A-Maler ApS ÅRSRAPPORT 2017/2018

A-Maler ApS ÅRSRAPPORT 2017/2018 A-Maler ApS Taastrup Hovedgade 180 2630 Taastrup CVR.nr.: 36 93 68 86 ÅRSRAPPORT 2017/2018 Regnskabsperiode: 1/7 2017-30/6 2018 (3. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

LH HANDEL & LOGISTIK ApS

LH HANDEL & LOGISTIK ApS LH HANDEL & LOGISTIK ApS Gestenvej 33 6600 Vejen Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2017 Lars Erik Højbjerg

Læs mere

Dette afsnit indeholder definition af årsrapport A, landbrug. Afsnittene fremgår af indholdsfortegnelsen nedenfor.

Dette afsnit indeholder definition af årsrapport A, landbrug. Afsnittene fremgår af indholdsfortegnelsen nedenfor. Definition af årsrapport intern, forretning Dette afsnit indeholder definition af årsrapport A, landbrug. Afsnittene fremgår af indholdsfortegnelsen nedenfor. 1. Forkortelser anvendt i definitionen 2.

Læs mere

Skatteregnskab 2012 01.01.2012 31.12.2012. Direkte model D. Regnskabet er opstillet uden revision eller review

Skatteregnskab 2012 01.01.2012 31.12.2012. Direkte model D. Regnskabet er opstillet uden revision eller review Skatteregnskab 2012 01.01.2012 31.12.2012 Regnskabet er opstillet uden revision eller review Direkte model D side 2 Indhold Erklæring om assistance 3 Virksomhedens resultat 4 Virksomhedens balance 5 Kapitalforklaring

Læs mere

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4.

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Indholdsfortegnelse SIDE Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 5. Selskabets hovedaktivitet 6. Årsregnskab Anvendt regnskabspraksis 7. Resultatopgørelse

Læs mere

NOTAT. Delregnskaber for CVR-nr april 2013

NOTAT. Delregnskaber for CVR-nr april 2013 NOTAT Delregnskaber for 2012 15. april 2013 CVR-nr. 30 82 37 02 Indholdsfortegnelse Side 2 af 8 Side Ledelsens regnskabspåtegning... 3 Resultatopgørelse... 4 Balance... 5 Anvendt regnskabspraksis... 7

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Mark Online Årsrapport 2.0 Plus

Kom godt i gang med DLBR Mark Online Årsrapport 2.0 Plus Kom godt i gang med DLBR Årsrapport Mark 2.0 Online Plus DLBR Ø90 Årsrapport 2.0 Kom godt i gang I denne Maxibog kommer vi rundt om alle de steder som jf. årsrapport 2.0 skal tilpasses. Det vil ikke være

Læs mere

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2018

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2018 OLSENS FACILITY ApS Avedøreholmen 82 2650 Hvidovre Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/05/2019 Hayder Abdulamir

Læs mere

LMC Holding, Aabenraa ApS

LMC Holding, Aabenraa ApS LMC Holding, Aabenraa ApS CVR-nr. 31 07 62 77 Årsrapport for 2014 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 27. maj 2015 Som dirigent:... Lars Martens Clausen Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning

Læs mere

KOPI. Den selvejende Institution "Parkhallen" Årsrapport for Langmarksvej 47, 8700 Horsens. CVR-nr

KOPI. Den selvejende Institution Parkhallen Årsrapport for Langmarksvej 47, 8700 Horsens. CVR-nr Den selvejende Institution "Parkhallen" Langmarksvej 47, 8700 Horsens CVR-nr. 13 55 48 38 Årsrapport for 2014 Godkendt på bestyrelsesmødet, den Som dirigent:... Indholdsfortegnelse KOPI Ledelsesberetning

Læs mere

MURERMESTER JAN MOGENSEN ApS

MURERMESTER JAN MOGENSEN ApS MURERMESTER JAN MOGENSEN ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17/05/2013 Robert Søe-Jensen Dirigent Side 2 af

Læs mere

Skatteregnskab Hr VE-Anlæg Erhvervsparken Brønderslev. Regnskabet er opstillet uden revision eller review

Skatteregnskab Hr VE-Anlæg Erhvervsparken Brønderslev. Regnskabet er opstillet uden revision eller review Skatteregnskab 2012 01.01.2012 31.12.2012 Regnskabet er opstillet uden revision eller review Hr VE-Anlæg Erhvervsparken 1 9700 Brønderslev side 2 Indhold Erklæring om assistance 3 Virksomhedens resultat

Læs mere

K.C. KONTROL ApS. Nymarken Munkebo. Årsrapport 1. januar december 2015

K.C. KONTROL ApS. Nymarken Munkebo. Årsrapport 1. januar december 2015 K.C. KONTROL ApS Nymarken 17 5330 Munkebo Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2016 Kenneth Clausen Dirigent

Læs mere

PALÆ EJENDOMSADMINISTRATION A/S

PALÆ EJENDOMSADMINISTRATION A/S PALÆ EJENDOMSADMINISTRATION A/S Ryvangs Allé 18 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/04/2016

Læs mere

STRANDGADE 12, 1401 KØBENHAVN K 1. OKTOBER SEPTEMBER 2017

STRANDGADE 12, 1401 KØBENHAVN K 1. OKTOBER SEPTEMBER 2017 HOLDINGSE Strandgade 1401 Køben 36021632 HOLDINGSELSKABET HBR AF 1/10 2013 APS STRANDGADE 12, 1401 KØBENHAVN K ÅRSRAPPORT Års 1. OKTOBER 2016-30. SEPTEMBER 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på

Læs mere

Oplistning af væsentlige begreber/forhold i Rvl 14:

Oplistning af væsentlige begreber/forhold i Rvl 14: Regnskabsvejledning 14: Indkomstskatter. Oplistning af væsentlige begreber/forhold i Rvl 14: Afsnit: Årets skat i resultatopgørelsen: Årets aktuelle skat: Skat af skattepligtig indkomst XXX + Regulering

Læs mere

OMEGA BYG ApS. Årsrapport 1. august juli Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/02/2015

OMEGA BYG ApS. Årsrapport 1. august juli Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/02/2015 OMEGA BYG ApS Årsrapport 1. august 2013-31. juli 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/02/2015 Carsten Thomsen Dirigent Side 2 af 12 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

WESTERGAARD BOLIG ApS

WESTERGAARD BOLIG ApS WESTERGAARD BOLIG ApS Bredgade 76 9700 Brønderslev Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/06/2016 Jan Ekmann Hørsel

Læs mere

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017 Lyngvej 5 A-B ApS Bredgade 14 5492 Vissenbjerg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/05/2018 Ulrik Nielsen Dirigent

Læs mere

ICEDAN ENTREPRISE HELSINGØR ApS

ICEDAN ENTREPRISE HELSINGØR ApS ICEDAN ENTREPRISE HELSINGØR ApS Nordre Strandvej 239 3140 Ålsgårde Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/12/2016 Helga

Læs mere

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2017

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2017 OLSENS FACILITY ApS Avedøreholmen 82 2650 Hvidovre Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/01/2018 Hayder Abdulamir

Læs mere

Hairmatch ApS. Søndre Alle 2, 4600 Køge. (CVR. nr ) Årsrapport for regnskabsår

Hairmatch ApS. Søndre Alle 2, 4600 Køge. (CVR. nr ) Årsrapport for regnskabsår Hairmatch ApS Søndre Alle 2, 4600 Køge (CVR. nr. 38 17 54 24) Årsrapport for 2018 2. regnskabsår Fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 2. april 2019 Som dirigent Heidi Rasmussen

Læs mere

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016 CPD INVEST ApS Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/06/2017 Christen Peder

Læs mere

Årsrapport for regnskabsår

Årsrapport for regnskabsår Årsrapport for 2014 17. regnskabsår Skorstensfejerfirmaet Carøe Aarestrup ApS Hjulmagervej 17 9490 Pandrup CVR-nr. 20 22 90 04 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Johannes Andersen og Søn A/S Vognmandsforretning

Johannes Andersen og Søn A/S Vognmandsforretning Johannes Andersen og Søn A/S Vognmandsforretning CVR-nr. 15 12 44 07 Årsrapport for 2013/14 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 24. februar 2015 Som dirigent:... Jens Chr. Andersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Definition skatteregnskab personligt

Definition skatteregnskab personligt Definition skatteregnskab personligt 1. Virksomhedens resultat 2. Virksomhedens resultat - disponering af overskud 3. Virksomhedens resultat - disponering af underskud 4. Virksomhedens resultat - disponering

Læs mere

3 Virksomhedens årsregnskab

3 Virksomhedens årsregnskab 3 Virksomhedens årsregnskab Når du har studeret dette kapitel, er du i stand til at: Redegøre for indholdet i virksomhedens årsregnskab og årsrapport Redegøre for opbygningen af årsregnskabet Forstå hovedposterne

Læs mere

EBBERUP HUS ApS. Ebberupvej Ebberup. Årsrapport 1. januar december 2017

EBBERUP HUS ApS. Ebberupvej Ebberup. Årsrapport 1. januar december 2017 EBBERUP HUS ApS Ebberupvej 70 5631 Ebberup Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/06/2018 Gert Andersen Dirigent

Læs mere

Webinar - igangsætning. Jurjen Hessels Laila Foldager Scharff

Webinar - igangsætning. Jurjen Hessels Laila Foldager Scharff Webinar - igangsætning Jurjen Hessels Laila Foldager Scharff Agenda Årsrapport Statusseddel Moms Revisionsliste Statusseddel Summax API diverse Diverse Årsrapport Årsrapport Forside Skemakrav Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Udviklingsgruppen Sønderborg ApS

Udviklingsgruppen Sønderborg ApS Udviklingsgruppen Sønderborg ApS CVR-nr. 78 33 54 16 Årsrapport 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16.06.2018 Claus Schmidt Dirigent Udviklingsgruppen

Læs mere

Regatta Pavillonen ApS. CVR-nr Årsrapport 2017/2018

Regatta Pavillonen ApS. CVR-nr Årsrapport 2017/2018 Regatta Pavillonen ApS CVR-nr. 38 57 86 42 Årsrapport 2017/2018 1. regnskabsår for perioden 12. april 2017-31. marts 2018 Godkendt på selskabets generalforsamling, den 28. september 2018 Glenn Huda Mathiassen

Læs mere

Privat regnskab, virk. resultat efter VSO (E7)

Privat regnskab, virk. resultat efter VSO (E7) Privat regnskab, virk. resultat efter VSO (E7) Beskrivelse af rapporten: Dette regnskab anvendes til at udarbejde den private indkomst- og formueopgørelse for personer. Virksomhedens resultat beskattes

Læs mere

STRANDGADE 12, 1401 KØBENHAVN K 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

STRANDGADE 12, 1401 KØBENHAVN K 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 HOLDINGSE Strandgade 1401 Køben 36021632 HOLDINGSELSKABET HBR AF 1/10 2013 APS STRANDGADE 12, 1401 KØBENHAVN K ÅRSRAPPORT Års 1. OKTOBER 2017-30. SEPTEMBER 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på

Læs mere

K/S Viking 3, Ejendomme CVR nr. 12 49 78 73

K/S Viking 3, Ejendomme CVR nr. 12 49 78 73 - 1 - K/S Viking 3, Ejendomme Gl. Røsnæsvej 13 4400 Kalundborg K/S Viking 3, Ejendomme CVR nr. 12 49 78 73 Redegørelse til kommanditisterne til brug for selvangivelsen 2014 (Dato) (Underskrift) - 2 - Generelt

Læs mere

Psykiater Anne Lise Jensen ApS. Årsrapport for 2012

Psykiater Anne Lise Jensen ApS. Årsrapport for 2012 Kærlodden 37 2760 Måløv CVR-nr. 31767237 Årsrapport for 2012 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21. maj 2013 Anne Lise Jensen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

MESBALLE EJENDOM ApS. Kantorparken Risskov. Årsrapport 1. juli juni 2018

MESBALLE EJENDOM ApS. Kantorparken Risskov. Årsrapport 1. juli juni 2018 MESBALLE EJENDOM ApS Kantorparken 35 8240 Risskov Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/10/2018 Anders Hjortshøj Dirigent

Læs mere

KompetencePsykologerne IVS Prinsesse Maries Allé 11, st. th., 1908 Frederiksberg C

KompetencePsykologerne IVS Prinsesse Maries Allé 11, st. th., 1908 Frederiksberg C KompetencePsykologerne IVS Prinsesse Maries Allé 11, st. th., 1908 Frederiksberg C CVR-nr. 36 40 89 28 Årsrapport 16. oktober 2014-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Årsrapport for (4. regnskabsår)

Årsrapport for (4. regnskabsår) Årsrapport for 2017 01.01.17-31.12.17 (4. regnskabsår) Sulsted Murerfirma ApS Milbakvej 30 9381 Sulsted CVR-nr. 36200758 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

NK BILER ApS. Porthusvænget Svendborg. Årsrapport 1. januar december 2017

NK BILER ApS. Porthusvænget Svendborg. Årsrapport 1. januar december 2017 NK BILER ApS Porthusvænget 14 5700 Svendborg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/05/2018 Korosh Dalaei Dirigent

Læs mere

HHTE ApS. Søndre Alle 2, 4600 Køge. (CVR. nr ) Årsrapport for 2017/ regnskabsår

HHTE ApS. Søndre Alle 2, 4600 Køge. (CVR. nr ) Årsrapport for 2017/ regnskabsår HHTE ApS Søndre Alle 2, 4600 Køge (CVR. nr. 35 63 35 29) Årsrapport for 2017/2018 5. regnskabsår Fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling. Den 10. oktober 2018 Som dirigent Morten

Læs mere

Kitchenette ApS Lyngby Hovedgade Lyngby

Kitchenette ApS Lyngby Hovedgade Lyngby ES ÅRSRAPPORT 2014 Kitchenette ApS Lyngby Hovedgade 37 2800 Lyngby CVR nr. 34206902 Indsender: Profil Revision A-S Korskildeeng 1 2670 Greve Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den 24.

Læs mere

Svendsens Hotelservice ApS Midtbyen 15 5700 Svendborg. CVR-nummer: 12 34 56 78

Svendsens Hotelservice ApS Midtbyen 15 5700 Svendborg. CVR-nummer: 12 34 56 78 Midtbyen 15 5700 Svendborg CVR-nummer: 12 34 56 78 SPECIFIKATIONER TIL ÅRSREGNSKABET SKATTEMÆSSIGE OPGØRELSER 1. januar - 31. december 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger Ledelsens godkendelse... 3 Revisors

Læs mere

NK BILER ApS. Porthusvænget Svendborg. Årsrapport 1. januar december 2016

NK BILER ApS. Porthusvænget Svendborg. Årsrapport 1. januar december 2016 NK BILER ApS Porthusvænget 14 5700 Svendborg Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2017 Korosh Dalalei Dirigent

Læs mere

Margurit Copenhagen ApS

Margurit Copenhagen ApS Margurit Copenhagen ApS Hedeparken 9 2750 Ballerup Årsrapport 4. april 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/12/2017 Huseyin Erciyas Dirigent

Læs mere

ABC Bolig ApS. Nøddevang Kastrup. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 29/05/2018

ABC Bolig ApS. Nøddevang Kastrup. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 29/05/2018 ABC Bolig ApS Nøddevang 9 2770 Kastrup Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er godkendt den 29/05/2018 Flemming Nielsen Dirigent Side 2 af 12 Indhold Virksomhedsoplysninger Virksomhedsoplysninger...

Læs mere

JM HUSE ApS. H.C. Lumbyes Gade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2016

JM HUSE ApS. H.C. Lumbyes Gade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2016 JM HUSE ApS H.C. Lumbyes Gade 51 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/06/2017 Jesper Adolphsen

Læs mere

BP Arkitekt ApS. Willemoesgade 22, 4. th., 2100 København. Årsrapport for. 1. januar december 2015

BP Arkitekt ApS. Willemoesgade 22, 4. th., 2100 København. Årsrapport for. 1. januar december 2015 BP Arkitekt ApS Willemoesgade 22, 4. th., 2100 København Årsrapport for 1. januar - 31. december 2015 CVR-nr. 35 04 50 74 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

Privat regnskab, virk. res. efter KAO (E6)

Privat regnskab, virk. res. efter KAO (E6) Privat regnskab, virk. res. efter KAO (E6) Beskrivelse af rapporten: Dette regnskab anvendes til at udarbejde den private indkomst- og formueopgørelse for personer. Virksomhedens resultat beskattes efter

Læs mere

SLAGTERBUTIK AMAGER ApS

SLAGTERBUTIK AMAGER ApS SLAGTERBUTIK AMAGER ApS Geminivej 29 2670 Greve Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/07/2018 Mohammed Ali Mohammed

Læs mere

ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm

ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm CVR-nr. 35 14 34 91 Årsrapport 1. januar - 31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

Service-Løn A/S. Bugattivej 8, 7100 Vejle. Årsrapport for

Service-Løn A/S. Bugattivej 8, 7100 Vejle. Årsrapport for Gunhilds Plads 2 DK-7100 Vejle Tlf. 75 82 10 55 Fax 75 83 18 79 www.martinsen.dk CVR. nr. 32 28 52 01 Service-Løn A/S Bugattivej 8, 7100 Vejle Årsrapport for 2012 CVR-nr. 10 01 64 52 Årsrapporten er fremlagt

Læs mere

FANGEL BIOENERGI APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2012 (12. regnskabsår)

FANGEL BIOENERGI APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2012 (12. regnskabsår) FANGEL BIOENERGI APS CVR-NR 26 26 21 19 ÅRSRAPPORT FOR 2012 (12. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19 / 6 2013. Karsten Buchhave Dirigent 1

Læs mere

BYENS KØKKEN CENTER ApS

BYENS KØKKEN CENTER ApS BYENS KØKKEN CENTER ApS Ølsevej 12 4171 Glumsø Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/12/2016 Peer Johannsen Dirigent

Læs mere

CPH Håndværker Gruppen 786 ApS

CPH Håndværker Gruppen 786 ApS CPH Håndværker Gruppen 786 ApS Vesterbrogade 104 1620 København V Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 07/01/2019 Muhammad

Læs mere

Burger Hut Aps. Tjelevej 9, 3 th 8240 Risskov. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 31/03/2017

Burger Hut Aps. Tjelevej 9, 3 th 8240 Risskov. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 31/03/2017 Burger Hut Aps. Tjelevej 9, 3 th 8240 Risskov Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er godkendt den 31/03/2017 Kalin Zaeitar Dirigent Side 2 af 11 Indhold Virksomhedsoplysninger Virksomhedsoplysninger...

Læs mere

HVIDOVRE VVS SERVICE ApS

HVIDOVRE VVS SERVICE ApS HVIDOVRE VVS SERVICE ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16/04/2013 Robert Søe-Jensen Dirigent Side 2 af 13

Læs mere

Heuer Leasing ApS. Rådhustorvet 9, 2 th 8700 Horsens. Årsrapport 1. marts december 2017

Heuer Leasing ApS. Rådhustorvet 9, 2 th 8700 Horsens. Årsrapport 1. marts december 2017 Heuer Leasing ApS Rådhustorvet 9, 2 th 8700 Horsens Årsrapport 1. marts 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/05/2018 John Rosendorf

Læs mere

DM AALBORG ApS. Jomfru Ane Gade Aalborg. Årsrapport 1. januar december 2017

DM AALBORG ApS. Jomfru Ane Gade Aalborg. Årsrapport 1. januar december 2017 DM AALBORG ApS Jomfru Ane Gade 23 9000 Aalborg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018 Dennis Nicolaj Madsen

Læs mere

CLAUSEN ANLÆG OG BYG ApS

CLAUSEN ANLÆG OG BYG ApS CLAUSEN ANLÆG OG BYG ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/04/2015 Henrik Clausen Dirigent (Urevideret) Side

Læs mere

STORVOGNSMATERIEL RANDERS IVS

STORVOGNSMATERIEL RANDERS IVS STORVOGNSMATERIEL RANDERS IVS Kavalerivej 13 8930 Randers NØ Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16/12/2018 Niels Ohlrich

Læs mere

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7)

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Beskrivelse af rapporten: Denne rapport anvendes til at udarbejde den eksterne årsrapport for "mindre" selskaber. Rapporten er opstillet med udgangspunkt

Læs mere

ONEHAPPYFAMILY ApS. Nydamsvej Hørning. Årsrapport 1. januar december 2017

ONEHAPPYFAMILY ApS. Nydamsvej Hørning. Årsrapport 1. januar december 2017 ONEHAPPYFAMILY ApS Nydamsvej 19 8362 Hørning Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/05/2018 Marianne From Laursen

Læs mere

Godshotel & Transport ApS ÅRSRAPPORT 2017

Godshotel & Transport ApS ÅRSRAPPORT 2017 Godshotel & Transport ApS Meterbuen 28 2740 Skovlunde CVR.nr.: 30 82 80 89 ÅRSRAPPORT 2017 Regnskabsperiode: 1/1 2017-31/12 2017 (10. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

SYVSTEN KRO INVEST ApS

SYVSTEN KRO INVEST ApS SYVSTEN KRO INVEST ApS Ålborgvej 439, st tv 9352 Dybvad Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/06/2018 Liselotte

Læs mere

MC REVISION A/S. Havnegade Thyborøn. Årsrapport 1. juli juni 2016

MC REVISION A/S. Havnegade Thyborøn. Årsrapport 1. juli juni 2016 MC REVISION A/S Havnegade 26 7680 Thyborøn Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/12/2016 Jørgen Riise Dirigent Side

Læs mere

Apricore ApS ÅRSRAPPORT 2014

Apricore ApS ÅRSRAPPORT 2014 Apricore ApS Løvsangervej 5 4300 Holbæk CVR.nr.: 34 88 13 40 ÅRSRAPPORT 2014 (2. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 1. maj 2015 Jakob Tholle

Læs mere

OpstilingafklasseB-virksomhed

OpstilingafklasseB-virksomhed OpstilingafklasseB-virksomhed RESULTATOPGØRELSE1.JANUAR 31.DECEMBER NETTOOMSÆTNING 2009 2008 t Ændring i varelager Ændring i igangværende arbejder Tilskud Andre driftsindtægter Omkostninger til råvare

Læs mere

Nørrebro Fysioterapi ApS ÅRSRAPPORT 2012/2013

Nørrebro Fysioterapi ApS ÅRSRAPPORT 2012/2013 Nørrebro Fysioterapi ApS Thorsgade 59, st. tv. 2200 København N CVR.nr.: 31 26 96 36 ÅRSRAPPORT 2012/2013 (5. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

LK HARBOØRE ApS. Havnegade 26, Thyborøn. Årsrapport 1. juli juni 2015

LK HARBOØRE ApS. Havnegade 26, Thyborøn. Årsrapport 1. juli juni 2015 LK HARBOØRE ApS Havnegade 26, 1 7680 Thyborøn Årsrapport 1. juli 2014-30. juni 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/12/2015 Jørgen Riise Dirigent Side

Læs mere

Årsrapport for regnskabsår

Årsrapport for regnskabsår Årsrapport for 2015 8. regnskabsår Ringkøbing Fjord Parken ApS Jagtvej 34, Holmsland 6950 Ringkøbing CVR-nr. 31 57 87 36 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

CØP A/S. Klosteralleen Ringsted. Årsrapport 1. maj april 2018

CØP A/S. Klosteralleen Ringsted. Årsrapport 1. maj april 2018 CØP A/S Klosteralleen 6 4100 Ringsted Årsrapport 1. maj 2017-30. april 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/10/2018 Carsten Øhauge Pedersen Dirigent

Læs mere

ROSAHUS ApS. Lergravsvej Ringsted. Årsrapport 1. juli juni 2015

ROSAHUS ApS. Lergravsvej Ringsted. Årsrapport 1. juli juni 2015 ROSAHUS ApS Lergravsvej 23 4100 Ringsted Årsrapport 1. juli 2014-30. juni 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/01/2016 Hans Jørgen Lambertsen Dirigent

Læs mere

Konvertering af Revisoft 2014 til Skat Nova 2014

Konvertering af Revisoft 2014 til Skat Nova 2014 22. februar 2016 Til alle brugere af DPR14 Opdatering af DPR14 til version 1.30 Konvertering af Revisoft 2014 til Skat Nova 2014 Inden opdatering af Revisoft 2014: Bemærk, at alle kunder i Revisoft databasen

Læs mere

DKadministration ApS. Åløkke Allé Odense C. Årsrapport 1. januar juni 2018

DKadministration ApS. Åløkke Allé Odense C. Årsrapport 1. januar juni 2018 DKadministration ApS Åløkke Allé 5 5000 Odense C Årsrapport 1. januar 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/08/2018 Dion Brockdorff Dirigent

Læs mere

RELEASE LEASING ApS. Farverland Glostrup. Årsrapport 1. juli juni 2017

RELEASE LEASING ApS. Farverland Glostrup. Årsrapport 1. juli juni 2017 RELEASE LEASING ApS Farverland 5 2600 Glostrup Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/12/2017 Nicolas Bergholdt Dirigent

Læs mere

STAUN MILJØRÅDGIVNING ApS

STAUN MILJØRÅDGIVNING ApS STAUN MILJØRÅDGIVNING ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 07/05/2015 Hans Chr. Schmidt Dirigent (Urevideret)

Læs mere