HER ER DIT FORBUND TIL NYE INSTITUTIONS TR (ITR) I BUPL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HER ER DIT FORBUND TIL NYE INSTITUTIONS TR (ITR) I BUPL"

Transkript

1 HER ER DIT FORBUND TIL NYE INSTITUTIONS TR (ITR) I BUPL

2 VELKOMMEN I BUPL Som institutionstillidsrepræsentant (ITR) er det i høj grad dig, der skaber sammenhæng og gennemslagskraft i den store organisation, som BUPL er i dag med sine ca medlemmer. Det er dig, der sikrer forbindelsen mellem BUPL s politik og det daglige arbejde i landets daginstitutioner, fritidshjem, SFO er, klubber, mv. Det er også dig, der fortæller BUPL, hvad dine kolleger mener, har brug for og forventer og dermed også hvad forbundet skal arbejde med og arbejde for. Og det er dig, der sørger for, at dine kolleger får viden om og del i BUPL s arbejde for at forbedre medlemmernes arbejdsvilkår på en lang række områder. Denne folder fortæller overordnet og generelt om samarbejdet mellem forbund, fagforeninger og fællestillidsrepræsentanter. Den fortæller om kongressen, hovedbestyrelsen, forretningsudvalget og Lederforeningen - og giver overblik over de politiske beslutningsprocesser i forbundet, så du har mulighed for at sætte dine og dine kollegers tydelige fingeraftryk på BUPL s politik. INDHOLD 12 Fagforeninger Forbundet Politikken i BUPL Her kan du læse mere Forkortelser og forklaringer Her kan du få hjælp Adresser

3 12 FAGFORENINGER -EN AF DEM ER DIN BUPL, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, består af et landsdækkende forbund og 12 selvstændige lokale fagforeninger landet over. Medlemmer er organiseret efter arbejdssted og ikke efter bopæl. Som institutionstillidsrepræsentant (ITR) vil du få et tæt kendskab til din fagforening, og du vil nok lære den at kende på en anden måde end et menigt medlem. Det er din lokale fagforening, der sørger for, at du som ny ITR får tilbudt kursusdage om arbejdet som tillidsrepræsentant. Også som mere erfaren ITR kan du deltage i kurser. Fagforeningen vil også afholde møder for dig og dine ITR-kolleger, udsende materiale på mail, breve og opdatere den lokale hjemmeside - og i det hele taget sørge for, at du er informeret om, hvad der sker. Fagforeningen har til opgave at varetage medlemmernes interesser på lokalt niveau. Din fagforening forhandler f.eks. normeringer, løn og ansættelsesvilkår med kommunen mange steder i fællesskab med FTR erne. Find din lokale fagforening bagest i denne pjece og på FAGFORENINGERNE BUPL består af 12 selvstændige fagforeninger landet over. Den lokale fagforening varetager medlemmernes interesser lokalt. Din fagforening forhandler f.eks. normeringer, løn, ansættelsesvilkår med kommunen mange steder i fællesskab med FTR erne. Du er velkommen til at kontakte den lokale fagforening eller din FTR, hvis du er i tvivl om noget eller har brug for et godt råd.

4 Fagforeningerne og deres bestyrelsesmedlemmer deltager også i den offentlige debat om daginstitutioner og om pædagogers arbejdsvilkår. Det sker f.eks., når den lokale avis eller TVstation kontakter formanden for at få en kommentar til kommunens budgetforhandlinger eller andre politiske forhold af betydning for pædagogerne. Men også faglige sekretærer, bestyrelsesmedlemmer og indimellem FTR er og ITR er udtaler sig til pressen. Fagforeningen har ekspertise indenfor en lang række områder. Det er i fagforeningen, du kan hente ekstra information om særlige forhold og regler, når du får brug for det. Medlemssager af enhver art, hvor du har brug for hjælp, skal du også henvende dig til den lokale fagforening om. Det er på den måde, du som ITR ofte kommer til at opleve dit arbejde: At det er dig, der enten ved eller ved, hvem der ved! SÅDAN BLIVER DU EN VIDENDE ITR Du kan gøre meget for selv at være klædt på som TR. I dag er hjemmesiden og intranettet stede, hvor kommunerne lægger deres informationer ud til medarbejdere og borgere. Du kan også søge viden på BUPL s og din lokale fagforenings hjemmeside. Find den på BESTYRELSEN Fagforeningens bestyrelse består af mindst fem personer (mange har væsentligt flere), herunder en formand, evt. en næstformand, en kasserer og en eller flere faglige sekretærer. Et af bestyrelsens medlemmer er repræsentant for den lokale lederforening. Nogle arbejder fuld eller deltid i fagforeningen, andre arbejder til dagligt som pædagoger. En del af dem vil typisk være ledere, ITR er eller FTR er. Hvis du vil have indflydelse på din fagforeningsbestyrelses arbejde, kan du vælge at stille op som bestyrelsesmedlem på generalforsamlingen (se nedenfor). Du kan også alene eller sammen med andre ITR er kontakte en af dem, der allerede sidder der, med forslag eller idéer. Det kan du f.eks. gøre via din lokale formand. GENERALFORSAMLING Generalforsamlingerne er fagforeningernes højeste myndighed. Derfor er det vigtigt som ITR og medlem i det hele taget at komme til generalforsamlingen og præge beslutningerne om den lokale fagforeningspolitik. Generalforsamlingerne holdes hvert år mellem den 15. september og 15. oktober. Her vælger man to (Bornholm et medl.) medlemmer til hovedbestyrelsen, samt et antal medlemmer til fagforeningens bestyrelse. Desuden vælger generalforsamlingen et antal kongresdelegerede blandt fagforeningens bestyrelse og deres suppleanter. Antallet af kongresdelegerede afhænger af fagforeningens medlemstal. Der er i hver af de 12 fagforeninger en eller flere TR-ansvarlige, der har til opgave at samarbejde med tillidsrepræsentanterne i lokalområdet og sikre deres muligheder og vilkår for at udføre deres hverv som ITR er. Du er altid velkommen til at kontakte den TR-ansvarlige i din lokale fagforening med spørgsmål eller idéer til TR-arbejdet.

5 FÆLLESTILLIDSREPRÆSENTANTER Der er i dag mere end 200 fælles-tillidsrepræsentanter (FTR er) i BUPL, som alle er meget forskellige. FTR erne er en vigtig samarbejdspartner for dig som ITR. FTR en har ofte et godt overblik over institutionerne i kommunen og kender til de forskellige udfordringer og problematikker på området. Ofte har FTR eren også været med i diverse forhandlinger med kommunen. Du kan derfor altid rette henvendelse til din FTR, hvis du er i tvivl om noget, eller hvis der er forhold, som du mener, din FTR bør være orienteret om. FTR EN VIGTIG SAMARBEJDSPARTNER Der er i dag mere end 200 fællestillidsrepræsentanter (FTR er) i BUPL. De fleste FTR er dækker en kommune, men i nogle større byer er der flere, f.eks. en for hver bydel. I mange fagforeninger dækker FTR erne også forskellige institutionstyper, f.eks. 0-6-årsområdet, SFO erne og klubområdet. Nogle FTR er er frikøbt på fuld- eller deltid. Det er ITR erne, der vælger fællestillidsrepræsentanten, og kun ITR er kan vælges. Fællestillidsrepræsentanten er en vigtig samarbejdspartner for dig. Det er ham eller hende, der har overblikket over institutionerne i kommunen og kender til de forskellige udfordringer og problematikker på området. FTR en følger med i de politiske beslutningsprocesser i kommunen, så hun har mulighed for i samarbejde med fagforeningen at reagere på urimelige eller uhensigtsmæssige forhold. Mange steder sker det ofte i fællesskab med dig og de andre ITR er i kommunen. Det er tit FTR en, der inviterer til TR- og medlemsmøder. Selvom der er fællesnævnere for FTR erne, er der også forskel på, hvad arbejdet konkret betyder for den enkelte. Medlemmerne, ITR erne og fagforeningens bestyrelse giver FTR en mandat til at forhandle og træffe beslutninger på kollegernes vegne. Det sker ofte på medlems- og bestyrelsesmøder. FTR ens opgaver aftales også mellem den lokale fagforening og kommunen. Dertil kommer, at kommunerne og dermed børne- og ungepolitikken landet over er meget forskellige. Samtidig gælder det for FTR en som for dig som ITR at de selv har vid mulighed for at bestemme, hvordan arbejdet konkret skal finde sted. Jo bedre, du holder din FTR orienteret om forholdene i din institution, jo bedre mulighed har hun for at løfte de fælles faglige og fagpolitiske opgaver i hele kommunen. Hvis du har spørgsmål eller idéer til TR-arbejdet, er du altid velkommen til at kontakte din lokale FTR.

6 LEDERNE, LEDER-TR OG DEN LOKALE LEDERFORNING OM SAMARBEJDET MELLEM LEDER OG TR Lederen en væsentlig samarbejdspartner for tillidsrepræsentanten i det daglige arbejde. Det er lederen, tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten, der i fællesskab kan sikre forankringen og implementeringen af det personalepolitiske arbejde i institutionen. OM LEDERNES TR Da lederne nu har deres egen selvstændige overenskomst, kan de vælge egen TR. I de fleste fagforeninger har lederne valgt at have deres egen TR, men der hvor man ikke har valgt den mulighed, kan det være aftalt, at lederne er dækket af de samme tillidsrepræsentanter som pædagogerne. OM DEN LOKALE LEDERFORENING Medlemmer af BUPL, der arbejder som ledere, er automatisk medlemmer af BUPL s Lederforening, som er en slags forening i foreningen. Den lokale lederforening består af alle ledermedlemmer i den lokale fagforening. Der afholdes valg til den lokale lederforenings bestyrelse på et lokalt lederårsmøde hvert efterår. Den lokale lederforenings bestyrelse varetager og formidler lokale lederinteresser og er bindeled til fagforeningsbestyrelsen og Lederforeningens bestyrelse. Den lokale lederforenings bestyrelse og fagforeningsbestyrelsen indgår en samarbejdsaftale.

7 FORBUNDET Forbundet varetager medlemmernes interesser på landsplan. De centrale lønforhandlinger med de kommunale arbejdsgivere er en af forbundets kerneopgaver. Forbundet repræsenterer også organisationen og medlemmerne overfor de centrale politiske myndigheder. Når f.eks. Folketing eller regering træffer beslutninger, som angår børne- og ungeområdet, vil forbundet søge indflydelse og offentligt kritisere, når der træffes beslutninger, som rammer daginstitutionsområdet negativt. Forbundet har ansvar for at varetage medlemmernes interesser på centralt plan. De centrale lønforhandlinger med de kommunale arbejdsgivere er blandt andet en af forbundets kerneopgaver. De finder sted hvert tredje år med forbundsformanden som ansvarlig leder af forhandlingerne, der også indbefatter en teknisk forhandlingsleder. Overenskomstforhandlingerne foregår i fællesskab med KTO, Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte, som er et forhandlingsfællesskab, der omfatter flere forbund. Forhandlingerne omfatter både de fælles krav for samtlige organisationer, der er med i fællesskabet og de specielle krav, som hver organisation møder med. POLITIK PÅ FLERE PLANER Forbundet repræsenterer også organisationen og medlemmerne overfor de centrale politiske myndigheder. Det betyder, at medlemmer af forretningsudvalget og nogle gange sagsbehandlere fra forbundskontoret deltager i politisk nedsatte udvalg, holder møder med ministre, folketingsmedlemmer og embedsmænd om spørgsmål, der vedrører BUPL s medlemmer og børneog ungeområdet i det hele taget. Når Folketing eller regering træffer beslutninger, som angår børne- og ungeområdet, vil forbundet så vidt muligt søge indflydelse og offentligt kritisere, når der træffes beslutninger, som rammer daginstitutionsområdet negativt. En væsentlig del af forbundets opgave er at sikre, at det pædagogiske arbejdsområde og pædagogerne er synlige i den offentlige debat, så der ikke kan herske tvivl om den store samfundsmæssige opgave, der ligger i daginstitutioner, fritidshjem, SFO er, klubber, osv. Også arbejdet for god ledelse og bedre ledervilkår er noget, som forbundet og særligt BUPL s lederforening tager sig af. Der er også på forbundsplan et samarbejde med andre organisationer. Arbejdsfællesskabet med pædagogmedhjælperne på institutionerne betyder, at BUPL og PMF centralt samarbejder om projekter og profileringer af det pædagogiske arbejdsområde. Et samarbejde med SL er også nærliggende, da vi deler uddannelse med socialpædagogerne. BUPL samarbejder med en lang række danske og internationale organisationer på børne- og ungeområdet. FORBUNDSKONTORET På forbundskontoret på Østerbro i København arbejder forretningsudvalget til dagligt sammen med de ca. 130 ansatte, der arbejder i huset.

8 Forbundskontorets medarbejdere bidrager med deres faglige viden til forbundets arbejde og udvikling. Fagforeningerne har del i den ekspertviden, der er samlet på forbundskontoret, fordi kontorets medarbejdere afhængigt af deres faglige områder samarbejder med og servicerer fagforeningerne. Fagbladet Børn&Unge skrives og redigeres af journalister, der er ansat på forbundskontoret. Alle pædagoger får bladet som en del af deres medlemskab. Forbundskontorets øvrige informationsvirksomhed omfatter bl.a. hjemmesiden dk samt magasinet Ledetråden til BUPL s ledermedlemmer. Derudover udgiver forbundskontoret pjecer om arbejdsmiljø, etik, ledelse, pædagogik, løn- og ansættelsesvilkår m.m. ET FOKUS PÅ TR BUPL har et stort og voksende fokus på TR-området. I BUPL s Organisationsafdeling arbejder man bl.a. med politikker og problemstillinger af daglig relevans for BUPL s ca tillidsrepræsentanter. Det handler om udviklingsprojekter, videnindsamling og -deling, samt kursusvirksomhed for en række vigtige målgrupper som f.eks. FTR er og ansatte og valgte i fagforeninger og forbund. Det kan dreje sig om kurser i forhandlingstræning, kommunikation og formidling, budgetter og lønsumsstyring, personalepolitik, mv. Derudover står Organisationsafdelingen hvert år bag en række større arrangementer som fx TRtopmøder, OK-konferencer mm. Organisationsafdelingen initiativer sker i samarbejde med BUPL s lokale fagforeninger.

9 POLITIKKEN I BUPL KONGRESSEN Kongressen, der er BUPL s øverste myndighed, afholdes i alle lige år. På kongressen mødes de delegerede fra fagforeningerne og vedtager de politiske retningslinjer for forbundets arbejde. Kongressen diskuterer den aktuelle politiske situation, drøfter forbundets arbejde siden sidst og beslutter, hvilke områder forbundet og fagforeningerne skal lægge deres kræfter i de kommende år. På kongressen mødes repræsentanter fra forskellige dele af BUPL. Her er delegerede, der er blevet valgt for første gang kun en måneds tid tidligere, og erfarne folk, der har sat deres præg på organisationen i adskillige år. Her udveksles erfaringer og holdninger på kryds og tværs, og her munder arbejdet i de enkelte delegationer ud i de vedtagelser, der kommer til at tegne hele forbundet og dets arbejde. Det kan være en politik på lærer-pædagog-samarbejdet. Det kan være en prioritering af arbejdet i klubber og øvrige tilbud til unge mennesker. Det kan være struktur for nye samarbejder med andre dele af fagbevægelsen. Og det kan være politiske udtalelser, der markerer BUPL s standpunkter i såvel indenrigspolitiske spørgsmål som i problematikker uden for landets grænser. Der er i alt 234 delegerede på kongressen inklusiv forretningsudvalget, de fem rejsesekretærer og repræsentanter for PLS, de pædagogstuderendes organisation samt repræsentanter fra BUPL s Lederforening. De fleste kongresdelegerede sidder i bestyrelsen for en lokal fagforening, nogle af dem arbejder til daglig i fagforeningen som f.eks. faglige sekretærer, men en stor del har også en baggrund som leder, FTR eller ITR. De delegerede vælges af medlemmerne på de lokale generalforsamlinger landet over. Alle kan stille op som kandidat eller være med til at præge, hvem der bliver valgt som delegerede. Hvis du ikke er bestyrelsesmedlem og ikke ønsker at stille op som kongresdelegeret, har du alligevel mulighed for at præge kongressens beslutninger ved at kontakte andre kongresdelegerede f.eks. en FTR fra din fagforening. Du er også altid velkommen til at kontakte din fagforening, evt. sammen med andre ITR er, med forslag til de kongresdelegeredes stemmeafgivning, mv. Du kan også stille dit forlag direkte til kongressen, da alle medlemmer kan indsende forslag jf. 21, stk. 2. Fristen er 20. oktober i kongresåret. HOVEDBESTYRELSEN Hovedbestyrelsen (HB) er BUPL s øverste myndighed mellem kongresserne. Hovedbestyrelsen består af forretningsudvalget, to medlemmer fra hver lokal fagforening (Bornholm dog en), 2 medlemmer fra PLS samt to repræsentanter fra BUPL s Lederforening. Formænd for de lokale fagforeninger kan ikke sidde i hovedbestyrelsen. Denne opbygning af forbundets beslutningsgange sikrer størst mulig indflydelse for flest mulige og er det tydelige signal om de demokratiske principper i organisationen. Hovedbestyrelsen mødes almindeligvis hver anden måned til et to-dages møde. Her drøfter HB blandt andet, hvordan det går med de beslutninger, der blev truffet af kongressen. Det er også hovedbestyrelsen, der sætter nye projekter i gang og udarbejder forslag til, hvad BUPL skal

10 arbejde med i den følgende kongresperiode. Samarbejdet med andre organisationer såsom FOA, SL og Danmarks Lærerforening besluttes også af hovedbestyrelsen. Som ITR vil du sandsynligvis stifte bekendtskab med dit eller dine HB-medlemmer. Det kan ske på TR-møder, medlemsmøder, generalforsamlinger og lignende. Du vil sikkert også gennem fagforeningen og dens hjemmeside få oplysninger om, hvad HB har på dagsordenen, og hvad der allerede er besluttet. Her er også lokale medlemsblade og fagbladet Børn&Unge en god informationskilde. Det er på generalforsamlingen, at HB-medlemmerne vælges for de næste to år. Som ITR og medlem af BUPL har du naturligvis altid ret til at stille op til posten og på den måde præge BUPL s politik. FORRETNINGSUDVALGET BUPL s forretningsudvalg har fem medlemmer. Alle vælges på kongressen for en kongresperiode, dvs. for to år ad gangen. Forretningsudvalget består af en formand, en næstformand, en hovedkasserer og to faglige sekretærer. Alle medlemmer af BUPL kan stille op til en post i forretningsudvalget, også selvom man ikke er delegeret. FU fordeler ansvarsområderne mellem sig på et af deres første møder efter kongressen, så hvert medlem tegner flere felter af organisationens arbejde. En er f.eks. uddannelsesansvarlig og er den, der repræsenterer BUPL i nævn og udvalg, som har med pædagoguddannelsen samt efter- og videreuddannelse at gøre. En anden er TR-ansvarlig og har dermed det politiske ansvar for blandt andet TR-centerets arbejde, osv. Andre felter, som FU erne dækker, er bl.a. BUPL s ledelsesarbejde, arbejdsmiljø, ungdomspolitikken og styreformer på daginstitutionsområdet. BUPL s formand har blandt flere andre områder ansvaret for overenskomstforhandlingerne, der finder sted hvert tredje år. FU erne er en meget synlig del af forbundskontoret og BUPL i det hele taget. De enkelte medlemmer af forretningsudvalget har en lang række udadvendte opgaver og forpligtelser, og der er tradition for, at de en gang årligt er på turne til fagforeningerne. FU erne kommer også til generalforsamlingerne, og de deltager ofte i medlemsmøder over hele landet. LEDERFORENINGENS BESTYRELSE Lederforeningen består af aktive BUPL-medlemmer, som er ledere. Lederforeningens bestyrelse består af formanden for BUPL s Lederforening, en repræsentant fra hver lokal fagforening valgt af og blandt lederne på årsmødet i den lokale fagforening samt det forretningsudvalgsmedlem, der har lederne som sit ansvarsområde. Formanden for BUPL s Lederforening vælges på Lederforenings landsmøde, der afholdes hvert andet år (i ulige år). Det er lederforeningens formål at varetage ledernes særlige interesser og sikre lederne politisk indflydelse i BUPL.

11 SIG HVAD DU MENER Som ITR og medlem i det hele taget har du mulighed for at sætte dine og dine kollegers tydelige fingeraftryk på BUPL s politik. Brug diverse medlemsmøder eller de lokale generalforsamlinger, hvor du kan ytre din holdning eller stille op til posten som f. eks. Hovedbestyrelses-medlem eller delegeret på kongressen. En god vej til indflydelse er også at rette henvendelse til den lokale fagforening, det kan f.eks. være hele bestyrelsen, formanden, dit HBmedlem eller den FTR, som er tilknyttet dit område. Husk, at oplysninger om, hvordan det står til på din institution, også er med til at kvalificere BUPL s arbejde for pædagogernes vilkår. Brug også BUPL s medier, f.eks. Børn&Unge, lokale fagblade eller hjemmesider som forum til debat. Ring, skriv eller mail til forbundet eller den lokale fagforening. Adresser, telefonnumre og s finder du bagest i denne pjece. At få ordet og blive lyttet til er ikke særlig svært. HER KAN DU LÆSE MERE BUPL s hjemmeside på rummer også et stort udvalg af information med betydning for medlemmer og ITR er. Her kan du også abonnere på et nyhedsbrev med nyheder for medlemmer. Du kan også bruge BUPL s fagblad Børn&Unge som kilde til information. Bladet findes også på hvor du blandt andet kan søge efter artikler om bestemte emner. FORKORTELSER OG FORKLARINGER ITR: Institutionstillidsrepræsentant. Alle institutioner med mere end fem ansatte på den samme overenskomst har ret til at vælge en tillidsrepræsentant. FTR: Fællestillidsrepræsentant. Er selv ITR. Dækker over flere institutioner i et lokalområde, f.eks. alle institutioner i en kommune eller alle klubber i lokalområdet. TR: Tillidsrepræsentant. Dækker ofte over både ITR er og FTR er, men en del fagforeninger bruger betegnelsen TR for institutionstillidsrepræsentanter. BUPL: Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund. Organiserer ca medlemmer ansat i daginstitutioner, fritidshjem, SFO er, klubber, mv. Rejsesekretær: BUPL s fem rejsesekretærer varetager en række faglige opgaver for BUPL. Rejsesekretærernes arbejdsområder besluttes af HB, mens det daglige arbejde varetages under FU s instruks. Rejsesekretærerne er udpeget af hovedbestyrelsen. FU: Forretningsudvalg. BUPL s forretningsudvalg består af syv medlemmer valgt på sidste kongres. FU leder forbundets daglige virksomhed under ansvar for hovedbestyrelsen og kongressen. FU arbejder til dagligt på forbundskontoret på Østerbro i København.

12 HB: Hovedbestyrelse. BUPL s hovedbestyrelse består af FU og medlemmer valgt på de lokale fagforeningers generalforsamlinger samt to PLSrepræsentanter. KTO: Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte, Forhandlingsfællesskab som BUPL er medlem af. FTF: Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd. Hovedorganisation for blandt andre BUPL, Danmarks Lærerforening og Dansk Sygeplejeråd. BUPL s lederforening: Alle BUPL s ledermedlemmer af medlem af lederforeningen. Foreningen ledes af en formand og en central bestyrelse såvel et som lokale lederforeningsbestyrelser en for hver af BUPL s 12 lokale fagforeninger. PLS: Pædagogstuderendes LandsSammenslutning. HER KAN DU FÅ HJÆLP FTR Er du i tvivl om regler for f.eks. arbejdstid, ferie, koloni, eller hvordan de kommunale budgetter hænger sammen, vil det i mange tilfælde være en god ide at rette henvendelse til din FTR. FTR erne kan også give gode råd om forhandlinger eller om, hvordan man evt.kan håndtere samarbejdsproblemer mellem to kolleger. En del FTR er har fast kontor i den lokale fagforening. Er du i tvivl om, hvor du finder din FTR, så kontakt din lokale fagforening. DEN LOKALE FAGFORENING I den lokale fagforening vil du kunne hente hjælp og inspiration hos de valgte faglige sekretærer, de ansatte eller den TRansvarlige. Det er ofte den TR-ansvarlige, som sørger for, at du er informeret om grundkurser, temadage og anden uddannelse. I den lokale fagforening kan du få information om nye regler, og hvad der i øvrigt sker fagpolitisk. Hos de valgte faglige sekretærer og de ansatte kan du f.eks. få råd og vejledning om samarbejdssager eller ansættelsesforhold. Ved afskedigelse skal en personsagsbehandler overtage sagen. FORBUNDET Forbundet samarbejder med de lokale fagforeninger om at tilbyde kurser, det kan f.eks. være kurser, hvor du træner forhandling sammen med din leder eller konflikthåndtering med dine TR-kolleger. Forbundet tilbyder også information, viden og redskaber, der hjælper dig med at udføre TRarbejdet, se mere på BUPL s hjemmeside (

13 FORBUNDS- KONTORET BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund Blegdamsvej København Ø tlf fax man.-tors. 9-16, fre FAGFORENINGER BUPL HOVEDSTADEN Rosenvængets Alle 16, København Ø tlf , fax man.-ons , tors , fre BUPL STORKØBENHAVN Lindevænget Ballerup tlf fax man.- tors , fre BUPL NORDSJÆLLAND Østergade 4 A 3400 Hillerød tlf fax nordsj@bupl.dk man.-tors. 9-14, fre. lukket BUPL MIDTSJÆLLAND Nykobbelvej Slagelse tlf , fax midt@bupl.dk man., ons., fre og 13-15, tors og 13-18, tirs. lukket BUPL SYDØST Kirketorvet Vordingborg tlf fax sydoest@bupl.dk man. lukket, tirs.-fre. 9-14, ons. også BUPL BORNHOLM Storegade Rønne tlf fax buplbornholm@bupl.dk man. lukket, tirs.-tors. 9-15, fre BUPL FYN Bornholmsgade Odense C tlf fax bupl-fyn@bupl.dk man., ons., fre , tors og 13-16, tirs. lukket BUPL SYDJYLLAND Gejlhavegård 14 B 6000 Kolding tlf fax sydjylland@bupl.dk man.-tors. 9-14, fre SYDSLESVIG Harreslev Børnehave Süderstr Harreslee tlf. +49(0) int@bupl.dk BUPL ØSTJYLLAND Mindegade 12 B 8000 Århus C tlf fax ostjylland@bupl.dk man.-ons. 9-13, tors , fre. lukket BUPL ÅRHUS Mindegade Århus C tlf fax bupl-aak@bupl.dk tlf.åben: man , tirs., ons. 9-14, tors , fre kontoråben: man. lukket, tirs., ons. 9-15, tors. 9-16, fre BUPL MIDTVESTJYLLAND Stationsvej Holstebro tlf fax midtvestjylland@bupl.dk man.-tors. 9-14, fre. lukket BUPL NORDJYLLAND Niels Jernes Vej 8B 9220 Aalborg Øst tlf fax buplnordjylland@bupl.dk man.-ons. og fre. 9-13, tors

14 Lokalkontoret Frederikshavn tlf tirs Lokalkontoret Hjørring tlf fax tirs Lokalkontoret Thisted tlf tirs STUDIESEKTIONEN PLS Bredgade 25 X 1260 København K tlf fax pls@p-l-s.dk tlf.tid: man.-tors , fre. lukket PENSIONISTSEKTIONEN Kontaktpersoner: Jylland: Helle Fabricius Farversmøllevej Åbenrå tlf Sjælland: Benthe Vissing Grønnegården 555 A, st.th., 2670 Greve tlf BUPL S CENTRALE LEDERRÅDGIVNING Åben man. og tors. kl på tlf HER ER DIT FAGFORBUND Gen-udgivet marts 2011 BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund Blegdamsvej København Ø Layout: BUPL s kommunikationsafdeling Illustrationer: Bob Katzenelson Pjecen kan frit downloades og printes til uddeling

FORORD I ET HAV AF FORSKELLIGE KRAV OG BEHOV

FORORD I ET HAV AF FORSKELLIGE KRAV OG BEHOV 2 FORORD I ET HAV AF FORSKELLIGE KRAV OG BEHOV I BUPL vil vi med vores indsats for ledere gerne imødekomme, at du som leder af en pædagogisk arbejdsplads har særlige ledelsesmæssige arbejdsvilkår, et stort

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

BUPL Bornholms bestyrelses ændringsforslag til vedtægter for BUPL Bornholm, til BUPL Bornholms Generalforsamling 27. september 2018.

BUPL Bornholms bestyrelses ændringsforslag til vedtægter for BUPL Bornholm, til BUPL Bornholms Generalforsamling 27. september 2018. BUPL Bornholms bestyrelses ændringsforslag til vedtægter for BUPL Bornholm, til BUPL Bornholms Generalforsamling 27. september 2018. Nuværende: Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtaget på generalforsamlingen

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD:

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: B. DE LOKALE FAGFORENINGER GEOGRAFISK INDDELING 42. BUPL består af et antal lokale fagforeninger geografisk fordelt som angivet i bilag

Læs mere

Vedtægter for BUPL-Bornholm.

Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtaget på generalforsamlingen 2009. Bemærkninger vedtaget på generalforsamling 2013. Indhold 1 Navn.... 2 2 Tilhørsforhold.... 2 3 Fagforeningens opgaver... 2 4 Fagforeningens

Læs mere

BØRNE- & UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND 14. ordinære kongres 2018

BØRNE- & UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND 14. ordinære kongres 2018 BUPL's 1. ordinære kongres 9. 30. november 018 side 05.1.1 1 Lovændringsforslag nr. 5.1: 3 1 Navn og formål: Ændring af BUPL s navn 5 Forslagsstiller: Lasse Porsgaard Birkelund, BUPL Sydjylland 8 1, stk.1

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL BUPL S LOVE BUDGET KONGRES 2016

ÆNDRINGSFORSLAG TIL BUPL S LOVE BUDGET KONGRES 2016 ÆNDRINGSFORSLAG TIL BUPL S LOVE BUDGET KONGRES 2016 ÆNDRINGSFORSLAG KONGRES 2016 Indhold Et mere fælles BUPL...3 1: Landsledelsen og øvrige ændringer i den politiske ledelse...4 29. Hovedbestyrelsens sammensætning...4

Læs mere

Lovændringsforslag til BUPL s kongres 2018

Lovændringsforslag til BUPL s kongres 2018 Lovændringsforslag til BUPL s kongres 018 1. 1 Navn og formål: Ændring af BUPL s navn Forslagsstiller: Lasse Porsgaard Birkelund, BUPL Sydjylland. 0 Ordinær kongres: Indkaldelse til kongressen Forslagsstiller:

Læs mere

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 BUPL Nordsjællands bestyrelse består af 15 medlemmer, der alle vælges for en toårig periode. Herunder kan du se, hvilke

Læs mere

Arbejdsplan for PLS

Arbejdsplan for PLS Arbejdsplan for PLS 2017-2018 Hovedbestyrelsen ønsker med arbejdsplanen for 2017-2018 at gøre den så specifik som mulig. Derfor er der udformet en mere fokuseret arbejdsplan med tre fokusområder, der er

Læs mere

Fagforeningen. - hvad skal vi med den?

Fagforeningen. - hvad skal vi med den? Fagforeningen - hvad skal vi med den? www.bupl.dk/fyn Hvorfor skal du være medlem? Hvis du får problemer på din arbejdsplads, så er det helt afgørende for dig, at du har fagforeningen til at hjælpe dig.

Læs mere

Side 1 LEDEREN & BUPL

Side 1 LEDEREN & BUPL Side 1 LEDEREN & BUPL Kære leder i BUPL Midtsjælland Som leder og medlem af BUPL er du automatisk medlem af BUPLs lederforening. Lederforeningens hovedopgave er at varetage ledernes fagpolitiske interesser.

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer:

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer: Jeg hedder Pernille Riis. Jeg har nu efter mange år som faglig sekretær og næstformand været formand i BUPL Nordsjælland i to år. I al ydmyghed vil jeg gerne stille min viden, erfaring, mit faglige engagement

Læs mere

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN NOVEMBER 2018 REFERAT

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN NOVEMBER 2018 REFERAT BUPL den 9. december 2018 BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN 29. 30. NOVEMBER 2018 REFERAT Indhold Indledning 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af formalia:

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

BUPL FORBUNDET FOR PÆDAGOGER OG KLUBFOLKS 13. ORDINÆRE KONGRES DEN DECEMBER 2016 REFERAT

BUPL FORBUNDET FOR PÆDAGOGER OG KLUBFOLKS 13. ORDINÆRE KONGRES DEN DECEMBER 2016 REFERAT BUPL den 8. december 2016 BUPL FORBUNDET FOR PÆDAGOGER OG KLUBFOLKS 13. ORDINÆRE KONGRES DEN 1. 3. DECEMBER 2016 REFERAT Indledning. 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af formalia: Forretningsorden,

Læs mere

Strukturen i en ny hovedorganisation

Strukturen i en ny hovedorganisation Strukturen i en ny hovedorganisation 1. Indledning Dette oplæg er resultatet af drøftelser i Politisk Styregruppe om strukturen i en ny hovedorganisation. Bag de oplistede forslag gemmer der sig en lang

Læs mere

Vejledning til valg af tillidsrepræsentant (ITR)

Vejledning til valg af tillidsrepræsentant (ITR) Vejledning til valg af tillidsrepræsentant (ITR) Ved valg at tillidsrepræsentanter skal følgende vejledning følges: Hvor og hvem kan vælges? På alle vore arbejdspladser, hvor der er 5 ansatte efter samme

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Nyvalgt tillidsrepræsentant. April 2013. Velkommen tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant. April 2013. Velkommen tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant April 2013 Velkommen tillidsrepræsentant Indhold Velkommen Introduktion 3 Uddannelse for TR 3 Arrangementer for TR 4 TR og klubben 5 Tid til arbejdet 6 Vilkår for TR 6 Samarbejde

Læs mere

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST LEDERRÅDGIVNING Er du og medlem af, kan du benytte s rådgivning og søge om coachingforløb. s rådgivning er et tilbud til dig, som har brug for hjælp til at komme videre med problemer og udfordringer i

Læs mere

Jobprofil. Vicedirektør BUPL

Jobprofil. Vicedirektør BUPL Jobprofil Vicedirektør BUPL 1. Indledning BUPL ønsker at ansætte en vicedirektør med reference til forbundsdirektøren. Stillingen er nyoprettet som følge af en større organisationsændring på forbundskontoret.

Læs mere

Spørgsmål og svar om BUPL

Spørgsmål og svar om BUPL TR Spørgsmål og svar om BUPL Når man som TR skal tale med kollegaer om det at være medlem af BUPL, kan man få mange spørgsmål. Her har du svarene på nogle af de spørgsmål, du kan blive mødt af. Kontingentet

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 4 Forretningsudvalget... 4 Sekretariatspersonale... 5 Principprogrammet...

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Copyright Dansk Sygeplejeråd februar 2017 Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk,

Læs mere

Kommunikationspolitik. for BUPL MidtVestjylland

Kommunikationspolitik. for BUPL MidtVestjylland Kommunikationspolitik for BUPL MidtVestjylland 1 Introduktion BUPL MidtVestjylland er en kommunikerende organisation, for hvem det at skabe værdi for medlemmerne gennem kollektiv og individuel interessevaretagelse

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Nyvalgt tillidsrepræsentant. September Velkommen tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant. September Velkommen tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant September 2017 Velkommen tillidsrepræsentant Indhold Velkommen Introduktion 3 Uddannelse for TR 3 Arrangementer for TR 4 TR og klubben 5 Tid til arbejdet 6 Vilkår for TR 6 Samarbejde

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 14. juni referat

Bestyrelsesmøde den 14. juni referat Dato: 21-06-2017 Deres ref.: Vor ref.: Sagsbehandler: 06-F38/20129 IDH/- Bestyrelsesmøde den 14. juni 2017 - referat KL. 09.00 15.30 i SL, 5000 Odense C. Mødet blev afkortet med afslutning kl. 13.00. Deltagere:

Læs mere

Velkommen til dit nye hverv som MED-repræsentant. Du er udpeget af FTF s regionsbestyrelse til at være repræsentant i et Hovedudvalg.

Velkommen til dit nye hverv som MED-repræsentant. Du er udpeget af FTF s regionsbestyrelse til at være repræsentant i et Hovedudvalg. Velkommen til dit nye hverv som MED-repræsentant Du er udpeget af FTF s regionsbestyrelse til at være repræsentant i et Hovedudvalg. Kære FTF-repræsentant Tak fordi du stiller dig til rådighed. Der venter

Læs mere

BUPL. Grundlaget for at blive en god tillidsrepræsentant er afklaring af egen rolle og opgavefelt - et personligt arbejdspapir

BUPL. Grundlaget for at blive en god tillidsrepræsentant er afklaring af egen rolle og opgavefelt - et personligt arbejdspapir BUPL Grundlaget for at blive en god tillidsrepræsentant er afklaring af egen rolle og opgavefelt - et personligt arbejdspapir 1 At forholde sig til rollen som TR Årsagerne til, at du er valgt som tillidsrepræsentant

Læs mere

intro Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant

intro Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant intro Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant TYPISKE TR-OPGAVER Når du er valgt som tillidsrepræsentant, er dine vigtigste opgaver at: arbejde for at fremme ro og orden på arbejdspladsen

Læs mere

Uddannelsesforbundet sammenlægningsudvalget 6. marts 2008 Bilag pkt. 3.4: Rammevedtægter foreninger

Uddannelsesforbundet sammenlægningsudvalget 6. marts 2008 Bilag pkt. 3.4: Rammevedtægter foreninger Uddannelsesforbundet sammenlægningsudvalget 6. marts 2008 Bilag pkt. 3.4: Rammevedtægter foreninger Rammevedtægter for Uddannelsesforbundets lærerforeninger Ifølge punkt 10.3.3. i Uddannelsesforbundets

Læs mere

1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING

1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING 1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING 2017 2019 INDLEDNING Lederne i den offentlige sektor står overfor store udfordringer. De mødes med ønsker, krav og påvirkninger fra mange retninger og må

Læs mere

DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER

DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER . DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER 2015 INTRODUKTION Kære tillidsmand Denne publikation er lavet som en introduktion til dig - den indeholder nogle praktiske oplysninger, som er gode at kende til, når

Læs mere

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf.

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf. Nuværende vedtægter 9 GENERALFORSAMLINGER Stk. 1. Regionens højeste myndighed er generalforsamlingen. Stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt i perioden 6.-20. marts. Den indvarsles af

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS 1 NAVN. Stk. 1 Kredsen har navnet Næstved Lærerkreds og udgør kreds nr. 61 af Danmarks Lærerforening, omfattende Næstved Kommune. 2 FORMÅL Stk. 1 Kredsens formål er inden

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

LOVSAMLING

LOVSAMLING LOVSAMLING 2018-2020 2 LOVSAMLING Denne regelsamling indeholder vedtægtsgrundlaget for BUPL, BUPL s Lederforening og for BUPL-A. På kongressen 2018 blev der vedtaget flere ændringer i BUPL s love, som

Læs mere

LOVSAMLING udgave Rettet vedtægt for Lederforeningen

LOVSAMLING udgave Rettet vedtægt for Lederforeningen LOVSAMLING 2017-2018 3. udgave Rettet vedtægt for Lederforeningen 2 LOVSAMLING Denne regelsamling indeholder vedtægtsgrundlaget for BUPL, BUPL s Lederforening og for BUPL-A. På kongressen 2016 blev der

Læs mere

LOVSAMLING udgave Rettet vedtægt for Lederforeningen

LOVSAMLING udgave Rettet vedtægt for Lederforeningen LOVSAMLING 2017-2018 2. udgave Rettet vedtægt for Lederforeningen 2 LOVSAMLING Denne regelsamling indeholder vedtægtsgrundlaget for BUPL, BUPL s Lederforening og for BUPL-A. På kongressen 2016 blev der

Læs mere

Vedtægter Landsforeningen HK Seniorer Danmark

Vedtægter Landsforeningen HK Seniorer Danmark Vedtægter Landsforeningen HK Seniorer Danmark Vedtægter fra repræsentantskabsmødet 15. maj 2018 1. Landsforeningens navn og adresse Landsforeningens navn er: HK Seniorer Danmark. Stk. 2. Landsforeningens

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 3 Sekretariatspersonale... 4 Principprogrammet... 4 Arbejdsprogrammet... 4 Politikprogram...

Læs mere

Du er dine kollegers nye tillidsrepræsentant

Du er dine kollegers nye tillidsrepræsentant danske bioanalytikere Du er dine kollegers nye tillidsrepræsentant Du er dine kollegers nye tillidsrepræsentant Copyright 2012 Danske Bioanalytikere Sankt Annæ Plads 30 Postboks 74 1003 København K. Tlf.:

Læs mere

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub INDHOLD 4 3 4 4 4 HVAD ER EN FAGLIG KLUB Hvorfor have en faglig klub? Sådan starter I en klub Stiftende klubmøde Dansk Metal

Læs mere

Kirsten Søndergaard, Carina Woelke, Rikke Finseth, Thomas Alslev Jensen, Stine

Kirsten Søndergaard, Carina Woelke, Rikke Finseth, Thomas Alslev Jensen, Stine Odense, den 28. marts 2019 smj/ Referat - Bestyrelsesmøde onsdag den 20. marts 2019 Kl. 9.00 15.30, Bornholmsgade 1, 5000 Odense C Deltagere: Afbud: Lundgaard, Rikke Hunsdahl, Lone Reinholdt, Pernille

Læs mere

indmeld dig her

indmeld dig her m e l d e M v i l B / k d. k www.h Indmeld dig her Whats in it for me Hvorfor Jeg har et professionelt talerør og optimal indflydelse på mit fag og min arbejdsplads Jeg har et kæmpe netværk og egne jurister

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

Tillykke med valget!

Tillykke med valget! Tillykke med valget! Kære nyvalgt tillidsrepræsentant Tillykke med valget som tillidsrepræsentant (TR) i BUPL Hovedstaden og for dine kollegaer på din arbejdsplads. Vilkårene på institutionsområdet er

Læs mere

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST LEDERRÅDGIVNING Er du og medlem af, kan du benytte 's rådgivning. I nogle situationer tilbyder vi også coachingforløb. s rådgivning er et tilbud til dig, som har brug for hjælp til at komme videre med

Læs mere

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger Udvalg i ny hovedorganisation I det følgende er principper for udvalg i den nye hovedorganisation beskrevet. Desuden er der gengivet en oversigt over udvalgene samt udkast til kommissorierne. Principper

Læs mere

Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019

Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019 Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019 Kl. 15 21 (indskrivning fra kl. 14.30) på Pharmakon, Milnersvej 42, Hillerød Dagsorden: 1. Valg af dirigent(er) 2. Valg af referent(er)

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D.5.2.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening Velkommen til Skolelederforeningen Din faglige organisation og lederforening Kære nye kollega, Tillykke med dit nye job som leder og hjertelig velkommen i Skolelederforeningen. Du har valgt et vigtigt,

Læs mere

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Til tillidsrepræsentanten F O A F A G O G A R B E J D E Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Velkommen på holdet! En pjece til dig, der skal starte på FOAs

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Bestyrelsens beretning.

Bestyrelsens beretning. Bestyrelsens beretning. BUPL Bornholm generelt. BUPL Bornholm har været i proces, og der er sket rigtig meget de sidste par år. Ved den sidste ordinære generalforsamling i 2016, var vi under maksimalt

Læs mere

VELKOMMEN. som lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen

VELKOMMEN. som lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen VELKOMMEN som lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen Kære nye lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen Allerførst tillykke med valget - og tak fordi du vil varetage den vigtige opgave at

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Klubarbejdet. Teknisk Landsforbund Sidst redigeret: 23. april 2013 Forfatter: Faglig Afdeling Tryk: Teknisk Landsforbund

Klubarbejdet. Teknisk Landsforbund Sidst redigeret: 23. april 2013 Forfatter: Faglig Afdeling Tryk: Teknisk Landsforbund Klubarbejdet Teknisk Landsforbund Sidst redigeret: 23. april 2013 Forfatter: Faglig Afdeling Tryk: Teknisk Landsforbund Indholdsfortegnelse 1. Teknikerklub på arbejdspladsen hvorfor?...3 2. Hvordan starter

Læs mere

Bestyrelsens beretning og Fremtidigt Virke

Bestyrelsens beretning og Fremtidigt Virke Bestyrelsens beretning og Fremtidigt Virke Indledning To år er gået og lederbestyrelsen har sammen med Ledertillidsrepræsentanterne (LTR) og den øvrige del af fagforeningen dels lagt vægt på styrkelsen

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant 2 Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER.

Læs mere

Vejledning for institutionstillidsrepræsentanter

Vejledning for institutionstillidsrepræsentanter Vejledning for institutionstillidsrepræsentanter I denne pjece kan du læse om tillidsrepræsentantens opgaver, roller og kompetencer, og du kan finde gode råd og nyttige oplysninger. Vi håber, pjecen vil

Læs mere

HVAD ER ET STYRINGSSÆT?

HVAD ER ET STYRINGSSÆT? STYRINGSSÆT OG FORRETNINGSGRUNDLAG FOR LU FORÅRET 2018 2 HVAD ER ET STYRINGSSÆT? Mission Vision Organisationsbeskrivelse & Strategi Værdier Styringssæt og forretningsgrundlag for LU - Foråret 2018 3 GRUNDLAGET

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER. Nu

Læs mere

Organisatoriske Forhold

Organisatoriske Forhold Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 - Indledning.. 2 2 - LL-klubben. 2 3 - Årsmøde.. 3 4 - Bestyrelsen. 3 5 - Sekretariatspersonale.. 4 6 - Principprogrammet..

Læs mere

Kartellet. for industriansatte

Kartellet. for industriansatte Kartellet for industriansatte 1 Kartellet udgives af CO-industri Vester Søgade 12, 2 1790 København V Telefon 3363 8000 Fax: 3363 8099 www.co-industri.dk e-mail: co@co-industri.dk September 2013 Redaktør:

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig F O A F A G O G A R B E J D E Stå stærkt som TR 5 TR-løfter, der løfter dig De 5 TR-løfter Løfte 1 En aftale om dine TR-opgaver. Du og din afdeling indgår en klar aftale om, hvilke opgaver du løser nu,

Læs mere

Vigtige datoer i den kommende tid:

Vigtige datoer i den kommende tid: Vigtige datoer i den kommende tid: 26. September Generalforsamling 2. Oktober Socialpædagogernes Dag 28. November - ½-årsmøde TR, AMR, Leder 1. December - Juletræsfest Andre muligheder i den kommende tid:

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4477465 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15981 02-08-2018 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 23. august 2018 Tid: 09.20-16.00 OBS: der afholds A-kasse GF fra 9-9.15 Sted: Skansevej 90b, 9400

Læs mere

Socialpædagogerne Sydjylland

Socialpædagogerne Sydjylland Socialpædagogerne Sydjylland VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND 2015-2017 Indholdsfortegnelse Indledning:... 3 Fakta om Kreds Sydjylland... 4 Besvarede telefonopkald:... 4 Servicering af

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Kongresbudget

Kongresbudget Kongresbudget 2019-2020 Resultat 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Estimat '21 Estimat '22 HB godkendt Kongres Kongres Indtægter Forbundsmidler Kontingenter, ordinære 302.143 304.564 307.061 307.061

Læs mere

VELKOMMEN SOM TR I DS

VELKOMMEN SOM TR I DS VELKOMMEN SOM TR I DS Dansk Socialrådgiverforening 2 Kære nye tillidsrepræsentant Vi er glade for at kunne byde dig velkommen til Dansk Socialrådgiverforenings stærke faglige fællesskab for vores mange

Læs mere

Vedtægter for HK Politiet

Vedtægter for HK Politiet Vedtægter for HK Politiet 1. Landsklubbens navn Landsklubbens navn er HK Politiet. HK Politiet hører under HK Stat, som har hovedkontor i København. 2. Landsklubbens område Ethvert medlem af HK Stat beskæftiget

Læs mere

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation.

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation. VELKOMMEN Kære Regionsbestyrelsesmedlem Tillykke med valget som medlem af Radiograf Rådets regionsbestyrelse i Region Hovedstaden, og velkommen til arbejdet i Radiograf Rådet. Du er valgt for en treårig

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest Stillingsbetegnelse Afdelingsformanden Kontorchef (A-niveau) Reference Repræsentantskabsgeneralforsamlingen Afdelingsbestyrelsen Nærmeste overordnede Ansvarsområde Øverste politiske leder af afdelingen

Læs mere

Vedtægter. for. Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere

Vedtægter. for. Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere Vedtægter for Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere Indhold: 1. Navn og formål 2. Medlemmer 3. Organisering 4. De lokale sektioner 5. Landsudvalget 6. Landsmøde 7. Økonomi

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Lokalvalg i Skolelederforeningen STILLER DU OP?

Lokalvalg i Skolelederforeningen STILLER DU OP? Lokalvalg i Skolelederforeningen STILLER DU OP? Indhold Din rolle og funktion som tillidsrepræsentant... Side 4 Din rolle og funktion som formand eller medlem af lokalbestyrelsen... Side 5 Sådan stiller

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER

DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER . DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER 2016 INTRODUKTION Kære tillidsmand Denne publikation er lavet som en introduktion til dig - den indeholder nogle praktiske oplysninger, som er gode at kende til, når

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag Forslag Indkomne forslag til til Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 30.-31. oktober 2010 på Jellebakkeskolen ved Århus Forslag vedr. vedtægter Forslag A1 Forslag om nye vedtægter for Folkebevægelsen mod

Læs mere

BILAG 1 FPTBST 043-4 2012-01 VEJLEDNING OM

BILAG 1 FPTBST 043-4 2012-01 VEJLEDNING OM BILAG 1 FPTBST 043-4 FORSVARETS PERSONELTJENESTE VEJLEDNING OM TILLIDSREPRÆSENTANTERS OPGAVER OG TIDSFORBRUG, ORGANISATIONSARBEJDE FOR VALGTE OG IKKE-VALGTE SAMT KURSUSDELTAGELSE 1. FORMÅL Formålet med

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd februar 2018 Alle rettigheder

Læs mere