Projekter på KL s område:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekter på KL s område:"

Transkript

1 Oversigt over AUA projekter aftalt ved OK13, samt projekter der videreføres fra OK11. Projekter på KL s område: tidsplan Projekt Kønsmainstreaming Der er mellem KL og KTO aftalt et projekt om kønsmainstreaming, hvori Sundhedskartellet er inviteret til at deltage. Projektet gennemføres i OK13-perioden i samarbejde med KL og KTO. Projektet er beskrevet i bilag 7 i Sundhedskartellets forlig med KL Eva Lehgaard Kirkelund, Dansk Sygeplejeråd, projektleder Sanne Åkermann, Jordemoderforeningen Sara B. Jochumsen, Danske Bioanalytikere Udpegning af KTO repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret. Silas Anhøj Soelberg, KL, projektleder Sundhedskartellet indgår i projektets baggrundsgruppe og medfinancierer projektet. I Projektet skal følgende aftaler kønsmainstreames: Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse Aftale om kompetenceudvikling, herunder indgåede overenskomstprotokollater om kompetenceudvikling Aftale om trivsel og sundhed Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

2 tidsplan Projekt Lokal Løndannelse Der etableres et fælles projekt, hvor målet er at modernisere bilaget om det lokale økonomiske råderum. Projektet er beskrevet i Sundhedskartellets forlig med KL under punkt 7 B. Projektet gennemføres i samarbejde mellem KL, KTO, RLTN og Sundhedskartellet. Projektet søges gennemført inden sommerferien SHK s repræsentation: Charlotte Vinderslev, Sundhedskartellet, projektleder Karin Rasmussen, Ergoterapeutforeningen Anne Hedin, Dansk Sygeplejeråd Jesper Malling, Danske fysioterapeuter Torben Weihrauch, Kost og Ernæringsforbundet Udpegning af KTO repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret. Danske Regioner: Udestår Tina Vester Jensen, KL Sundhedskartellet arbejder for at have 2 pladser på campen. Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

3 tidsplan Projekt arbejdstid Der er enighed om, at de centrale arbejdstidsregler på døgnområdet søges forenklet og harmoniseret, så regelsættet bliver bedre tilpasset til områdets behov, samtidig med, at det bliver lettere at forstå og anvende for ledere, vagtplanlæggere og medarbejdere. Projektet gennemføres i samarbejde mellem KL, KTO og SHK. Projektet skal være færdigt inden udgangen af juni 2014 og indgå overenskomstforhandlingerne i Camilla Blæsbjerg, Sundhedskartellet, projektleder. Anne Hedin, Dansk Sygeplejeråd Helle Brieghel Bavnhøj, Dansk Sygeplejeråd Louise Homann Gorming, Ergoterapeutforeningen Anders Grønbæk, Ergoterapeutforeningen Helge Sørensen, Danske Fysioterapeuter Carsten Juncher Christensen, Kost og ernæringsforbundet Udpegning af KTO repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret. Danske Regioner: Udestår Mik Dalsgaard Andreassen, KL Parterne er enige om at arbejde for at igangsætte et fælles projekt med deltagelse af alle relevante faglige organisationer. Projektet forankres i Sundhedskartellets arbejdstidsgruppe. Fra arbejdsgruppens midte udpeges deltagere til selve projektgruppen og Sundhedskartellet vil gå efter som minimum tre pladser i projektet. Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

4 tidsplan Revision af MED-rammeaftalen Det skal i perioden vurderes om, hvordan og hvornår MED-rammeaftalen revideres i forhold til de aftalte ændringer. Inden OK15 Hans Jessen, Sundhedskartellet, projektleder. Merete Lauesen, Ergoterapeutforeningen Franziska Juul-Andersen, Danske Sygeplejeråd Karen Fisher-Nielsen, Danske Fysioterapeuter Jorge Bombaci, Kost og Ernæringsprojektet Bente Hammer, KL Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

5 tidsplan Projekt vedr. overenskomstdækning af Farmakonomer Det er aftalt, at der skal i overenskomstperioden iværksættes et projekt, der skal skabe synlighed om farmakonomernes kompetencer og jobmuligheder i kommunerne. Projektet er beskrevet i Sundhedskartellets forlig med KL i bilag 11. Gennemføres i OK13 perioden Projektet forankres i Farmakonomforeningen Ulrik Frederiksen, projektleder. Hasse Scheldon Gustafsson indtræder i projektet som KL s repræsentant. Projektet skal sikre følgende: Synliggøre farmakonomernes kompetencer i forhold til ansættelse på det kommunale ældre- og sundhedsområde Formilde de gode historier om de arbejdsopgaver farmakonomer har i dag i kommunerne Beskrivelse af eksempler på jobfunktioner / stillinger, hvor farmakonomer har et naturligt jobfelt i kommunerne Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

6 tidsplan Projekt vedr. overenskomstdækning af Jordemødre Det er aftalt, at der skal iværksættes et projekt, der skaber synlighed om jordemødrenes kompetencer og jobmuligheder i kommunerne. Projektet er beskrevet i Sundhedskartellets forlig med KL i bilag 13. Gennemføres i OK13 perioden Projektet forankres i Jordemoderforeningen, forhandlingschef Lene Maigaard, projektleder. Isabel Carlander indtræder i projektet som KL s repræsentant. Projektet skal sikre synlighed om jordemødres jobmuligheder i kommunerne med 3 særlige fokusområder: Jordemødrenes særlige indsigt i kontakt og formidling, samt fokus på det tværfaglige, som kvalificerer dem til stillinger i relation til borgere med reproduktiv sundhed. Udviklingen på svangreområdet, hvor nye familier udskrives tidligere, gør at kommuner med fordel kan styrke indsatsen for opfølgning, vejledning, støtte og tilsyn til nyblevne mødre og nyfødte i hjemmet. Jordemødres rolle i det borgernære arbejde med sundhedsfremme i relation til kommunernes pligter på området. Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

7 Projekter overført fra OK11, KL s område: Kliniske retningslinjer Projektet gøres færdigt i løbet af 2014, og der gennemføres en evaluering af effekt og proces ved projektets afslutning. Det er ved OK13 aftalt at reservere midler til evt. videreførelse af projektet ved OK15. Projektet udvides i 2015 til også at omfatte FOA. mål videre form og indhold er beskrevet i bilag 9 i Sundhedskartellets forlig med KL At der udvikles kliniske retningslinjer til brug i kommunerne. Hans Jessen Sundhedskartellet, Projektleder Ulla Garbøl, Ergoterapeutforeningen Thomas Maribo, Danske Fysioterapeuter Lene Herlev Vindeløv, Dansk Sygeplejeråd Tina Christensen, LaSF Elisabeth Gregersen, Dtp Mie Lauersen, Kost og Ernæringsforbundet Tine Curtis, KL, Projektleder Tidsplan Projektet planlægges afsluttet i Der har været en del udskiftning både i projektledelsen, af projektmedarbejder og i projektgruppen, men projektet er i god gænge. Der er udvalgt 4 temaer inden for hvilke der skal udvikles kliniske retningslinjer. De 4 temaer (med tilhørende tovholder) er: Apopleksi (Mie Lauwersen, K&E) Hverdagsrehabilitering (Ulla Garbøl, Etf) Palliation (Lene Vindeløv, DSR) Forebyggelse af indlæggelser (Thomas Maribo, DF) Center for Kliniske Retningslinjer er inddraget i projektet og yder undervisning og konsulentbistand. De 4 arbejdsgrupper forventes at afslutte deres udredningsarbejde arbejde i

8 februar 2013, hvorefter de kliniske retningslinjer skal godkendes inden de afprøves i en række udvalgte kommuner i løbet af efteråret mål Tidsplan Ligestilling, det kønsopdelte arbejdsmarked Projektet er knap påbegyndt, og der arbejdes for at få projektet genstartet. At afdække omfanget og betydningen af den glidende arbejdsdeling mellem kønnene inden for Sundhedskartellets faggrupper på det kommunale område. Charlotte Vinderslev Sundhedskartellet, projektleder Eva Lehgaard Kirkelund, Sundhedskartellet Malene Hjørnet, Farmakonomforeningen Elin Lau, Danske Fysioterapeuter Marlene Skou Jørgensen, KL (mkr@kl.dk) Projektet færdiggøres i OK13 perioden Afventer

9 Lønstatistik. Projektet gøres færdigt i løbet af 2014, og der gennemføres en evaluering af effekt og proces ved projektets afslutning. Dorthe Julie Kofoed, Sundhedskartellet, projektgruppedeltager Helge Sørensen, Danske Fysioterapeuter. Per Stech, HK/Kommunal Bjørn Langbakke Poulsen, OAO Lina Pedersen/ Poul Pedersen, FTF-K Gitte Henriksen, AC Tue Bjerborg, KTO Tidsplan Samlet Seneste nyt Frank Hedegaard, KL Silas Anhøj Soelberg, KL Kaj Jacobsen, FLD Henrik Faber Andersen, FLD Projektet vedrørende inspirationsmateriale var planlagt til afslutning den , men er forsinket ind i OK13-perioden. Projektet gennemføres sammen med KL og KTO, der varetager projektledelsen. Arbejdet med udarbejdelse af platform og revision af aftalen er afsluttet. Statistikkerne og den reviderede aftale skal være tilgængelige senest ultimo september. Inspirationsmaterialet afventer udformning af projektbeskrivelse.

10 mål Tidsplan Samlet Fremtidens behov for arbejdskraft At igangsætte en række tiltag med henblik på at afdække mulige veje til, at medarbejdere inden for SHK s område får flere arbejdstimer i årene fremover, så der bliver mindre deltidsarbejde. Parterne er enige om, at projekterne også skal ses som en konkretisering af Lønkommissionens opfordring til at iværksætte tiltag, der kan modvirke det kønsopdelte arbejdsmarked. Ulla Thomsen, Dansk Sygeplejeråd, projektleder Tina Nør Langager, Ergoterapeutforeningen Helge Sørensen, Danske Fysioterapeuter Elisabeth Toft Rasmussen, DAP Ulla Dybmose, KL tidsplan følger projektplan. Projektet er påbegyndt og forventes afsluttet i løbet af OK13-perioden. Der er opnået enighed med FOA om at fortsætte arbejdet med henblik på en fælles projektbeskrivelse, så projektet gennemføres i et samarbejde mellem FOA, KL og SHK.

11 mål Senkarriere-samtaler Projektet er lidt forsinket og forventes færdiggjort september Med projektet ønsker parterne at afprøve, hvordan senkarrieresamtaler kan blive et anvendeligt og aktivt samtaleværktøj til at få ledere 54+ til at planlægge deres sidste del af arbejdslivet både ud fra arbejdspladsens og den enkeltes ønsker og behov. Tidsplan Med projekt senkarrieresamtale ønsker KL, Sundhedskartellet og KTO at: Udvikle en samtaleguide til gennemførelse af senkarrieresamtaler for et udvalgt antal ledere 54+. Guiden skal både kunne bruges som egentlig samtaleværktøj og også som et værktøj til selvrefleksion og afklaring af fremtidige ønsker for den enkelte leder Afvikle samtaler i 4-5 kommuner, hvor samtaleguiden afprøves med fokus på, hvad der styrker lysten til den fortsatte tilknytning til arbejdsmarkedet Undersøge, hvordan senkarrieresamtalerne kan være med til at sikre, at de sidste år bliver gode Projektledelsen består af Sanne Brønserud Larsen, KL og Tue Bjerborg, KTO. Følgegruppe: HK/Kommunal: Mette Marie Langenge FOA: Asbjørn Andersen BUPL: Berit Brylov FTF: Per Seerup Knudsen OAO: Bjørn Poulsen Langbakke SHK: Hans Jessen Fase 1: August - oktober 2012, kommunekontakt Fase 2: Oktober - januar 2013, senkarrieresamtaler Fase 3: Maj 2013, undersøgelse af udbyttet af samtaleguide Fase 4: Juni 2013, færdigudvikling af samtaleværktøj

12 mål Gennemgang af de 100 kommunale MED-aftaler Hovedorganisationerne og KL er forpligtigede til at påse, at arbejdsmiljøloven overholdes i de lokalt indgåede MED-aftaler, hvorfor disse skal indsendes til organisationerne. Hans Jessen, Sundhedskartellet Henrik Carlsen, KTO Esben Stoustrup, KL Tidsplan Projektet forventes færdigt januar 2014 Samlet De første lokale 25 MED-aftaler er gennemlæst, hvad angår arbejdsmiljøets organisering. Desværre skal langt de fleste aftaler genåbnes og forhandlingsorganerne indkaldes. Parterne udarbejder nu en fælles vejledning. Det er målet, at alle 100 kommunale aftaler er gennemgået medio De første 20 MED aftaler er gennemlæst og de fleste kommuner er blevet kontaktet for at justere eller genforhandle de indgåede aftaler. Der arbejdes på en fælles vejledning til de lokale parter og det er planen at udsende til de kommuner, hvis MED aftaler ikke er gennemgået.

13 mål Økonomi Tidsplan Samlet Seneste nyt Samme arbejdstid samme arbejdsplads At i gangsætte en række analyser på arbejdstidsområdet for at tilvejebringe ny viden og tilvejebringe data, samt analysere udviklingen på ældre -, sundheds- og det sociale område i kommunerne. Anne Hedin, Dansk Sygeplejeråd, projektleder Louise Homann Gorming, Ergoterapeutforeningen Carl Christian Kaspersen, dbio Lis Bjørnstad, FOA, projektleder Knud Røddik, FOA Niels Lønbæk, SL Lone Birkedal, 3F Mik Dalsgaard Andreassen, KL (mdj@kl.dk) kroner Afventer projektbeskrivelsen. Udestår

14 OK13 Projekter på Danske Regioners område: Kønsmainstreaming Det er aftalt, at der skal gennemføres et projekt om kønsmainstreaming af de generelle aftaler. Projektet er beskrevet i bilag 5 i Sundhedskartellets forlig. tidsplan Projektet gennemføres i et samarbejde mellem KTO, FOA, AC og SHK. Gennemføres i OK13 perioden Eva Lehgaard Kirkelund, Dansk Sygeplejeråd, projektleder Sanne Åkermann, Jordemoderforeningen Sara B. Jochumsen, Danske Bioanalytikere Udpegning af KTO repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret. Danske Regioners repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret Sundhedskartellet indgår i projektets baggrundsgruppe og medfinancierer projektet. I Projektet skal følgende aftaler kønsmainstreames: Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse Aftale om kompetenceudvikling, herunder indgåede overenskomstprotokollater om kompetenceudvikling Aftale om trivsel og sundhed Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

15 tidsplan Stillings- og lønstruktur Der gennemføres et eftersyn af Sundhedskartellets lønmodel for hhv. basis- og lederstillinger samt på tværs af basis- og ledermodellen. Projektet er beskrevet i bilag 3 i forliget mellem Sundhedskartellet og Danske Regioner. Der udestår afklaring af, om projektet skal gennemføres som et AUA-projekt mellem parterne. Gennemføres i OK13 perioden Dorthe Julie Kofoed, Sundhedskartellet, projektleder Karin Rasmussen, Ergoterapeutforeningen Anne Hedin, Dansk Sygeplejeråd Mathilde Djervad, Dansk Sygeplejeråd Lene Maigaard, Jordemoderforeningen Carl Kaspersen, Danske Bioanalytikere Tina Groth Andersen, Danske bioanalytikere Nicolai Robinson, Danske Fysioterapeuter Charlotte Knudsen, Kost og Ernæringsforbundet Danske Regioners repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

16 tidsplan Arbejdstid Parterne er enige om at det er en fælles udfordring på det regionale område at aftale arbejdstidsregler der på en gang tilgodeser ledelsernes behov for nødvendig dækning af vagter på de regionale sygehuse samt medarbejdernes behov for forudsigelighed og gennemsigtighed om hvor og hvornår de skal arbejde. Projektet gennemføres i samarbejde med KTO og FOA. Projektet er beskrevet i bilag 4 i forliget mellem Sundhedskartellet og Danske Regioner. Projektet skal være færdigt inden udgangen af juni 2014 og indgå i OK15. Camilla Blæsbjerg, Sundhedskartellet, projektleder. Anne Hedin, Dansk Sygeplejeråd Helle Brieghel Bavnhøj, Dansk Sygeplejeråd Louise Homann Gorming, Ergoterapeutforeningen Anders Grønbæk, Ergoterapeutforeningen Lene Maigaard, Jordemoderforeningen Carl Kaspersen, Danske Bioanalytikere Helge Sørensen, Danske Fysiotrapeuter Carsten Juncher Christensen, Kost og Ernæringsforbundet Udpegning af KTO repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret. Danske Regioners repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret Med projektet er det aftalt at der skal ske følgende: Identificering af rammer og grundvilkår Beskrivelse af parternes interesser Konsekvenser for arbejdstidsreglerne Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

17 tidsplan Revision af MED-rammeaftalen Det skal i perioden vurderes om, hvordan og hvornår MED-rammeaftalen revideres i forhold til de aftalte ændringer. Inden OK15 Projektet gennemføres sammen med KTO, da MED håndbogen og rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse er fælles. Hans Jessen, Sundhedskartellet, projektleder. Merete Lauesen, Ergoterapeutforeningen Franziska Juul-Andersen, Danske Sygeplejeråd Karen Fisher-Nielsen, Danske Fysioterapeuter Jorge Bombaci, Kost og Ernæringsprojektet Udpegning af KTO repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret. Danske Regioners repræsentanter i projektet er endnu ikke afklaret Arbejdet er endnu ikke påbegyndt. Projektbeskrivelse under udarbejdelse.

18 Projekter overført fra OK11, Danske Regioners område: mål Tidsplan Samlet Seneste nyt Økonomi Ligestilling, det kønsopdelte arbejdsmarked I perioden at drøfte, hvilke initiativer, der kan iværksættes for at bløde op på kønsopdeling og i den forbindelse beslutte at inddrage og iværksætte undersøgelser eller kortlægninger af udvalgte problemstillinger. Charlotte Vinderslev Sundhedskartellet, projektleder Eva Lehgaard Kirkelund, Dansk Sygeplejeråd Malene Hjørnet, Farmakonomforeningen Elin Lau, Danske Fysioterapeuter Sara Jochumsen, Danske Bioanalytikere Jane Ravn, RLTN, projektleder Lene Wiinberg, RLTN Projektet er delt i to faser. Fase I er en kortlægning og analyse af eksisterende undersøgelser og initiativer på arbejdsmarkedet. Efter afslutningen af fase I iværksættes en politisk drøftelse (fase II) som er forsinket i forhold til den oprindelige plan, og derfor først gennemføres forår/sommer Projektbeskrivelsen blev sendt i skriftlig høring i Forhandlingsudvalget den 5. marts 2012 og blev godkendt. Rapporten danner baggrund for et diskussionsoplæg til brug for et politisk møde mellem Sundhedskartellet og RLTN. Der afsættes ikke yderligere midler til projektet.

19 mål Tidsplan Samlet Økonomi Udviklings- og Forskningspuljen At understøtte faglig og professionsrettet udvikling, hvor der løbende arbejdes med at forbedre og smidiggøre arbejdsgange og rutiner, samtidig med at der skabes rum for faglig og kvalitetsrettet udvikling. Charlotte Vinderslev, Sundhedskartellet, projektleder Kristine Bælum, Kost og Ernæringsforbundet Karin Langvad, DF Ulla Garbøl, Etf Janne Due Sommerset, DSR Ane Moltke Johansen, Danske Psykomotoriske terapeuter Lene Viinberg, Danske Regioner Projektet planlægges til afslutning ved overenskomstperiodens udløb. Alle midlerne er udloddet, og der arbejdes nu i de enkelte projekter og bidrag, der er støttet. Det er forventningen, at resultaterne vil kunne præsenteres i OK13-perioden. Det blev ved OK13 aftalt, at projektet videreføres i perioden, uden at der aktuelt tilføres nye ressourcer. Stillingtagen til projektets omfang drøftes ved OK15. Det er aftalt, at provenuet fra ATP på 1.55 millioner sammen med et eventuelt overskud på AUA-regnskabet OK11, reserveres til en ny pulje, der genforhandles ved OK15.

20 mål Afdækning af Best Practice i MED Projektet skal i samarbejde med KTO og Danske Regioner afdække de bedste eksempler på arbejde og indsatser foretaget i MED-udvalgene til inspiration for andre. Hans Jessen, Sundhedskartellet, Projektleder Merete Lauesen, Ergoterapeutforeningen Karen Fischer, Danske Fysioterapeuter Henrik Carlsen, KTO (indtil videre alene) Laura Calana, Danske Regioner. Tidsplan Overenskomstperioden Samlet Projektet er ved at være godt i gang og de planlagte interview forventes påbegyndt inden sommerferien 2013 og fortsat efter sommerferien. Projektet forventes afsluttet efteråret 2013

21 mål Udviklingspolitisk Forum Styrke den samlede indsats og koordinering af udviklingen på det personalepolitiske område. Politisk deltagelse fra SHK: Johnny Kuhr, Danske Fysioterapeuter Bert Asbild, Danske Bioanalytikere Gunner Gamborg, Ergoterapeutforeningen Sekretariatsgruppen: Hans Jessen, Sundhedskartellet, projektleder. Joy Strunk, Danske Bioanalytikere Anders Grønbæk, Ergoterapeutforeningen Henrik Carlsen, KTO Michael Jespersen, OAO Lene Esbensen, AC Søren Christensen, HK Jane Marianne Ravn, Danske Regioner Nicolai Krogh Jensen, Danske Regioner Tidsplan Overenskomstperioden Samlet Der har i alt været afhold 3 møder i udviklingspolitisk forum, hvoraf det seneste blev afholdt den 3. maj Seneste nyt På det mødet den 3. maj i Udviklingspolitisk forum var temaet supersygehuse og større ombygninger med fokus på proces og medarbejder og brugerinddragelse. På dagen var der oplæg fra Bispebjerg Hospital og Odense universitetshospital.

22 mål Personalepolitisk styregruppe Det overordnede mål er at udvikle personalepolitikken ved at gennemføre personalepolitiske projekter og omstillings- og udviklingsaktiviteter i samarbejde mellem arbejdsgiverne og medarbejdere på det regionale arbejdsmarked. Herudover at sikre initiativer til medvirken til undersøgelser, analyser, forskning mv. vedrørende løn og personalepolitiske emner, der kan bidrage til at understøtte opgavevaretagelsen. Hans Jessen, Sundhedskartellet, projektleder Henrik Carlsen, KTO Nikolaj Krogh Jensen, Danske Regioner Tidsplan Overenskomstperioden Samle Gruppen arbejder løbende med planlægning af aktiviteter og mødeplanlægning. Seneste nyt Der arbejdes pt. på et eftermiddagsmøde med politikerne og et større arrangement for regionernes H-MED

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde P R O J EKTBESKRIVELSE Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde 1. Formål og baggrund for projektet Siden strukturreformen har kommunen fået flere opgaver på social- og sundhedsområdet,

Læs mere

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde P R O J EKTBESKRIVELSE Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde 1. Formål og baggrund for projektet Siden strukturreformen har kommunen fået flere opgaver på social- og sundhedsområdet,

Læs mere

Forhandlingsafdelingen. Det offentlige team Det private team Sundhedskartellets sekretariat

Forhandlingsafdelingen. Det offentlige team Det private team Sundhedskartellets sekretariat Forhandlingsafdelingen Det offentlige team Det private team Sundhedskartellets sekretariat Sundhedskartellet Dansk Sygeplejeråd Medlemstal 72.523 Formand Grete Christensen Jordemoderforeningen Medlemstal

Læs mere

3820.6 29. januar 2016. 1. UDVALG OG REPRÆSENTATION januar 2016. Bestyrelse. Lone Engberg Thomsen, Teknisk Landsforbund.

3820.6 29. januar 2016. 1. UDVALG OG REPRÆSENTATION januar 2016. Bestyrelse. Lone Engberg Thomsen, Teknisk Landsforbund. 1. UDVALG OG REPRÆSENTATION januar 2016 Bestyrelse Medlemmer Anders Bondo Christensen, LC Dennis Kristensen, FOA Lars Qvistgaard, Akademikerne Benny Andersen, Socialpædagogerne Lone Engberg Thomsen, Teknisk

Læs mere

Kom godt i gang med social kapital

Kom godt i gang med social kapital Kom godt i gang med social kapital Kom godt i gang med social kapital Overvejelser og afklaringer inden I går i gang og undervejs i en indsats for at opbygge arbejdspladsens sociale kapital. Anvendelse

Læs mere

Kom godt i gang med social kapital

Kom godt i gang med social kapital Kom godt i gang med social kapital Kom godt i gang med social kapital Overvejelser og afklaringer inden I går i gang og undervejs i en indsats for at opbygge arbejdspladsens sociale kapital. Anvendelse

Læs mere

Forhandlingsudvalg for faglige organisationer, Region Nordjylland 1

Forhandlingsudvalg for faglige organisationer, Region Nordjylland 1 Forhandlingsudvalg for faglige organisationer, Region Nordjylland 1 Regionale Organisationers Samarbejde, ROS. Forhandlingsudvalg for faglige organisationer med medlemmer i Region Nordjylland samt struktur

Læs mere

SUNDHEDSKARTELLETS SPECIELLE FORLIG. Overenskomstforhandlingerne det regionale område

SUNDHEDSKARTELLETS SPECIELLE FORLIG. Overenskomstforhandlingerne det regionale område SUNDHEDSKARTELLETS SPECIELLE FORLIG Overenskomstforhandlingerne 2018 - det regionale område Løn Der er afsat 0,35% i organisationsmidler Alle specielle forbedringer træder i kraft 1. april 2019, hvor organisationsmidlerne

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

32.17.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

32.17.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FARMAKONOMFORENINGEN ERGOTERAPEUTFORENINGEN DANSKE FYSIOTERAPEUTER JORDEMODERFORENINGEN DANSKE BIOANALYTIKERE DANSK SYGEPLEJERÅD KOST & ERNÆRINGSFORBUNDET DANSK

Læs mere

2-årig overenskomst Samlet ramme 2,22 % (efter reguleringsordningen 2,16 %) Reguleringsordningen bevares Pensionsforbedringer Fysioterapeutiske

2-årig overenskomst Samlet ramme 2,22 % (efter reguleringsordningen 2,16 %) Reguleringsordningen bevares Pensionsforbedringer Fysioterapeutiske Kommunerne - OK 13 Hovedpunkter 2-årig overenskomst Samlet ramme 2,22 % (efter reguleringsordningen 2,16 %) Reguleringsordningen bevares Pensionsforbedringer Fysioterapeutiske kandidater omfattes nu af

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

Diplom. Michael Dideriksen. har gennemført 1/2 marathon distancen ved Vornæs Rundt. Søndag d. 26. juli 2015. i tiden: 1:28:04.

Diplom. Michael Dideriksen. har gennemført 1/2 marathon distancen ved Vornæs Rundt. Søndag d. 26. juli 2015. i tiden: 1:28:04. Michael Dideriksen har gennemført 1/2 marathon distancen ved 1:28:04 Klaus Haller har gennemført 1/2 marathon distancen ved 1:32:46 Jan Nygaard Jensen har gennemført 1/2 marathon distancen ved 1:33:33

Læs mere

O V E R B R I N G E S Den 06-12-12

O V E R B R I N G E S Den 06-12-12 KL Weidekampsgade 10 2300 København S Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 Fax 33 13 22 35 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk O V E R B R I N G E S Den 06-12-12 J.nr.: 12110027

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne det regionale område

SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne det regionale område SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne 2013 - det regionale område DET SAMLEDE RESULTAT FOR OK13 2-årig aftale Generelle lønstigninger på 1,92 procent (inkl. skøn for reguleringsordningen)

Læs mere

OK15 på vej mod OK18 Hvad ville I gerne høre om?

OK15 på vej mod OK18 Hvad ville I gerne høre om? OK15 på vej mod OK18 Hvad ville I gerne høre om? 1 Program: OK15 resultat og politiske tendenser v. formand Bert Asbild OK15 for TR v. forhandlingschef Joy Strunck OK15 for ledere v. formand Bert Asbild

Læs mere

O V E R B R I N G E S Den

O V E R B R I N G E S Den Regionernes Lønnings- og Takstnævn Dampfærgevej 22 2100 København Ø Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 Fax 33 13 22 35 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk O V E R B R I

Læs mere

LEDER-TR PJECE. Valg af Leder-TR for ledende sygeplejersker

LEDER-TR PJECE. Valg af Leder-TR for ledende sygeplejersker LEDER-TR PJECE Valg af Leder-TR for ledende sygeplejersker 1 Valg af Leder-TR for ledende sygeplejersker Redaktion: Lederforeningen i DSR Layout: Lederforeningen i DSR Tryk: Dansk Sygeplejeråd Copyright

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område KTO Sekretariatet 16. februar 2013 3211.2 Hovedelementerne i KTO-forliget 2013 på KL s område Den 16. februar 2013 er der opnået enighed mellem KL og KTO om et 2-årigt forlig. Desuden er der opnået enighed

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

Nina Petersen 1983 b Pia Merete Yde 1983 b Pia S. Laursen 1983 b Tina Bech 1983 b Tina Petersen 1983 b Anne Birgitte Nielsen 1983 c Anne Mette

Nina Petersen 1983 b Pia Merete Yde 1983 b Pia S. Laursen 1983 b Tina Bech 1983 b Tina Petersen 1983 b Anne Birgitte Nielsen 1983 c Anne Mette Dimitterede 1983 Anne Marie Møller 1983 a Anne Mette Kristiansen 1983 a Bente Gregersen 1983 a Berit Holst Nielsen 1983 a Berit Paulsen 1983 a Birgitte S. Hansen 1983 a Britta Munk 1983 a Gitte Johansen

Læs mere

Sundhedskartellets krav til Regionernes Lønnings- og Takstnævn om fornyelse og ændringer af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2015.

Sundhedskartellets krav til Regionernes Lønnings- og Takstnævn om fornyelse og ændringer af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2015. Regionernes Lønnings- og Takstnævn Dampfærgevej 22 2100 København Ø Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 12-12-2014 J.nr.: 14/12820

Læs mere

SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne det kommunale område

SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne det kommunale område SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne 2013 - det kommunale område DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale Generelle lønstigninger på 1,91 procent (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

3820.1 Opdateret 19. januar 2015

3820.1 Opdateret 19. januar 2015 1. UDVALG OG REPRÆSENTATION pr. primo januar 2015 Bestyrelse Medlemmer Anders Bondo Christensen, LC Finn R. Larsen, Akademikerne Benny Andersen, Socialpædagogerne Lone Engberg Thomsen, Teknisk Landsforbund

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012

Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 Referat af TR regionsnetværksmødet d.9. oktober 2012 1) Velkomst og godkendelse af dagsordenen Charlotte bød velkommen særlig til de nye TR. Præsenterede Pernille Hoppe, som nu er TRR s medlem. Vi gennemgik

Læs mere

SUNDHEDSKARTELLETS SPECIELLE FORLIG. Overenskomstforhandlingerne det kommunale område

SUNDHEDSKARTELLETS SPECIELLE FORLIG. Overenskomstforhandlingerne det kommunale område SUNDHEDSKARTELLETS SPECIELLE FORLIG Overenskomstforhandlingerne 2018 - det kommunale område Løn Der er afsat 0,35% i organisationsmidler Alle specielle forbedringer træder i kraft 1. april 2019, hvor organisationsmidlerne

Læs mere

Sundhedskartellets krav til KL om fornyelse og ændringer af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2015.

Sundhedskartellets krav til KL om fornyelse og ændringer af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2015. KL Weidekampsgade 10 2300 København S Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 12-12-2014 J.nr.: 14/12820 Sundhedskartellets krav til

Læs mere

Hermed fremsendes Sundhedskartellets krav til KL om fornyelse og ændringer af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2018.

Hermed fremsendes Sundhedskartellets krav til KL om fornyelse og ændringer af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2018. KL Weidekampsgade 10 2300 København S. Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 12-12-2017 J.nr.: 17/12453 Til KL Hermed fremsendes Sundhedskartellets

Læs mere

05.45 O.15 XX/2015 Side 1. Aftale om Tryghedspuljen

05.45 O.15 XX/2015 Side 1. Aftale om Tryghedspuljen Side 1 Aftale om Tryghedspuljen KL Forhandlingsfællesskabet Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål og baggrund... 3 2. Puljemidler... 3 3. Finansiering... 3 4. Midlernes anvendelsesområde... 4 5. Ansøgning

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 5. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1872,6 10 9378,1 50 2 Kolding 1 1865,0 7 9277,0 31 3 DSB/ASF 1 1865,2 7 7431,0 29 4 Viborg 1 1852,7 4 9247,6 22 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1843,9 0 9195,7

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior 60 liggende 4. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1876,9 10 7505,5 40 2 Kolding 1 1842,3 4 7412,0 24 3 DSB/ASF 1 1846,9 6 5565,8 22 4 Viborg 1 1850,6 8 7394,9 18 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1819,9 0 7351,8

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTERNE FOR SOCIAL OG SUNDHEDSPERSONALE, SYGEHUSPORTØRER, TILSYNSFØRENDE ASSISTENTER VED

Læs mere

Status for arbejdet med personalepolitiske indsatsområder

Status for arbejdet med personalepolitiske indsatsområder Status for arbejdet med personalepolitiske indsatsområder INDSATSOMRÅDE REKRUTTERING Filmkonkurrence for unge At udbrede kendskab til hvad job i den kommunale sektor rummer. Både i forhold til bredden

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF AFTALER FOR CHEFER PR. 1. APRIL 2015 INDEN FOR DJØF, IDA OG HK/KOMMUNALS FORHANDLINGSOMRÅDE

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF AFTALER FOR CHEFER PR. 1. APRIL 2015 INDEN FOR DJØF, IDA OG HK/KOMMUNALS FORHANDLINGSOMRÅDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN DJØF IDA HK/KOMMUNAL FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF AFTALER FOR CHEFER PR. 1. APRIL 2015 INDEN FOR DJØF, IDA OG HK/KOMMUNALS FORHANDLINGSOMRÅDE Side

Læs mere

Aftale om hviletid og fridøgn

Aftale om hviletid og fridøgn Aftale om hviletid og fridøgn KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Danske Bioanalytikere Danske Fysioterapeuter Dansk Sygeplejeråd Dansk Tandplejerforening Den almindelige Danske

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

FORKORTELSER TILLIDSREPRÆSENTANTER

FORKORTELSER TILLIDSREPRÆSENTANTER FORKORTELSER TILLIDSREPRÆSENTANTER SAMARBEJDE OG FORHANDLING Som TR vil du kunne få en oplevelse af, at der ofte anvendes forkortelser, som du ikke umiddelbart kan genkende. Det kan være i samarbejdet

Læs mere

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet.

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet. Forhandlingsfællesskabet Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K. Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 03-11-2017 J.nr.: 17/12453 Til

Læs mere

Regionale medlemsmøder om OK11. Jordemoderforeningen

Regionale medlemsmøder om OK11. Jordemoderforeningen Regionale medlemsmøder om OK11 Jordemoderforeningen 1 Urafstemning Elektronisk eller pr. brev Ja, nej eller blank Elektronisk fortrydelsesret Frist den 28. marts kl. 12 Anonym afstemning Optælling kontrolleres

Læs mere

Projektbeskrivelse Fremfærd Ældre: Kost og Ernæring

Projektbeskrivelse Fremfærd Ældre: Kost og Ernæring Projektbeskrivelse Fremfærd Ældre: Kost og Ernæring September 2016 Baggrund for projektet: Med en betydelig stigning i antallet af ældre i de kommende år, vil det være væsentligt at fokusere på kost og

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2018 FOR SUNDHEDSKARTELLETS ORGANISATIONERS FORHANDLINGSOMRÅDE

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2018 FOR SUNDHEDSKARTELLETS ORGANISATIONERS FORHANDLINGSOMRÅDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET DANSK SYGEPLEJERÅD DANSKE BIOANALYTIKERE ERGOTERAPEUTFORENINGEN DANSKE FYSIOTERAPEUTER KOST OG ERNÆRINGSFORBUNDET JORDEMODERFORENINGEN FARMAKONOMFORENINGEN

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere:

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Kredsbestyrelsesmøde DSR Kreds Syddanmark Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen (kommer kl. 11.00), Anne Nissen

Læs mere

Regionernes Lønnings- og Takstnævn Dampfærgevej København Ø.

Regionernes Lønnings- og Takstnævn Dampfærgevej København Ø. Regionernes Lønnings- og Takstnævn Dampfærgevej 22 2100 København Ø. Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 12-12-2017 J.nr.: 17/12453

Læs mere

Spillere tilmeldt turneringen

Spillere tilmeldt turneringen A A KONFEKTION 0001 A A KONFEKTION-1 0001-0001 Peter Bragh 45 165 A A KONFEKTION-1 0001-0002 Agathe Andersen 45 158 COLAS 0003 COLAS-2 0003-0008 Anna Laura Johansen 45 157 COLAS-2 0003-0023 Henry Johansen

Læs mere

Guide til forflytningsvejlederen. Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer

Guide til forflytningsvejlederen. Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer Guide til forflytningsvejlederen Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer INDHOLD Forflytningsvejlederens rolle Side 3 Hvilke opgaver har en forflytningsvejleder Side

Læs mere

OVERENSKOMSTRESULTATER OG FORLIG OK15 - det kommunale og det regionale område DET HANDLER OM TILLID OG ANERKENDELSE

OVERENSKOMSTRESULTATER OG FORLIG OK15 - det kommunale og det regionale område DET HANDLER OM TILLID OG ANERKENDELSE OVERENSKOMSTRESULTATER OG FORLIG OK15 - det kommunale og det regionale område DET HANDLER OM TILLID OG ANERKENDELSE OK15-HVAD GIK VI EFTER? DET HANDLER OM TILLID OG ANERKENDELSE Løn og pension Sikre reallønnen

Læs mere

FC Horsens Ternevej Horsens VAGTPLAN POKALCUP 2018 D.1./2. September.

FC Horsens Ternevej Horsens   VAGTPLAN POKALCUP 2018 D.1./2. September. FC Horsens Ternevej 83 8700 Horsens www.fchorsens.dk VAGTPLAN POKALCUP 2018 D.1./2. September. 1 BODER Lørdag 1/9-18: Bodansvarlig: Joan Wagner 3027 7409 Kl. 08 12 kl. 10 14 kl. 12 16 kl. 14 18 Caroline

Læs mere

januar UDVALG OG REPRÆSENTATION januar Bestyrelse. Anders Bondo Christensen, LC (formand)

januar UDVALG OG REPRÆSENTATION januar Bestyrelse. Anders Bondo Christensen, LC (formand) UDVALG OG REPRÆSENTATION januar 2017 Bestyrelse Medlemmer Anders Bondo Christensen, LC (formand) Dennis Kristensen, FOA (næstformand) Lars Qvistgaard, Akademikerne (næstformand) Benny Andersen, Socialpædagogerne

Læs mere

Referat fra årsmøde i FTF Region Nordjylland den 22. november 2017

Referat fra årsmøde i FTF Region Nordjylland den 22. november 2017 Referat fra årsmøde i FTF Region Nordjylland den 22. november 2017 Inden årsmødet holdt Bente Sorgenfrey, formand for FTF et oplæg om samarbejdet mellem FTF og LO med tanke på en sammenlægning af de 2

Læs mere

Afdelingen for Kommunesamarbejde

Afdelingen for Kommunesamarbejde Projekt Implementering af den gode og Formål Formålet med projektet er via udarbejdelse af er, at: Sikre målrettede, sammenhængende og effektive sforløb for patienter, der har behov for efter udskrivning

Læs mere

De første 10 år med Sundhedskartellet

De første 10 år med Sundhedskartellet De første 10 år med Sundhedskartellet De første 10 år med Sundhedskartellet Copyright Sundhedskartellet 2007 Grafisk tilrettelægning: Dansk Sygeplejeråd Tryk: Dansk Sygeplejeråd - Grafisk Enhed 07-92 1.

Læs mere

Aftale om Tryghedspuljen

Aftale om Tryghedspuljen Aftale om Tryghedspuljen KL Forhandlingsfællesskabet =72019 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål og baggrund 3 2. Puljemidler 3 3. Finansiering 3 4. Midlernes anvendelsesområde 4 5. Ansøgning til

Læs mere

OK15. Kommuner og regioner. Tryghed med perspektiv

OK15. Kommuner og regioner. Tryghed med perspektiv OK15 Kommuner og regioner Tryghed med perspektiv Program: 14.00 Velkomst og introduktion v/gunner Gamborg 14.10 Løn og pension 14.30 Spørgsmål og svar 14.40 Kandidater, forskning og professionsudvikling

Læs mere

Forlig OK15 KL og RLTN De generelle forlig

Forlig OK15 KL og RLTN De generelle forlig OK-15 Forlig OK15 KL og RLTN De generelle forlig KL OK-15 Sikring af reallønnen RLTN De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 5,42 % incl. udmøntning fra regulerings-ordningen De

Læs mere

Referat fra regionalt TR møde d. 24. februar 2016.

Referat fra regionalt TR møde d. 24. februar 2016. Referat fra regionalt TR møde d. 24. februar 2016. 1. Dagsorden godkendt. Præsentationsrunde. 2. Information fra hovedbestyrelsen (Kirsten Ægedius og Sanne Jensen): Arbejder aktuelt med at definere foreningen,

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Løn- og Personalenyt. Forlig med Sundhedskartellet. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2011:9 / 28. februar 2011

Løn- og Personalenyt. Forlig med Sundhedskartellet. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2011:9 / 28. februar 2011 Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2011:9 / 28. februar 2011 Forlig med Sundhedskartellet Der er mandag den 28. februar opnået forlig med Sundhedskartellet, SHK, om økonomien, de generelle temaer

Læs mere

Gruppe H4 (H60, H65) - [4, 3, 2, 1]

Gruppe H4 (H60, H65) - [4, 3, 2, 1] side 1 Divisionsmatch v4.0.0 / 2018-11-04 14:26:30 Divisionsmatch (Stenderup, 2018-11-04) -------------------------------------- score point Faaborg OK 357-185 6 (41), 8 1. pl OK Esbjerg 256-216 4 (41),

Læs mere

Lokale Rød, indgang E.

Lokale Rød, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 21. august 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Piger Nr Navn Klub Runde 1 Runde 2 I alt 22 Emilie Toftgaard 00:15:32 00:08:59 00:24:31

Piger Nr Navn Klub Runde 1 Runde 2 I alt 22 Emilie Toftgaard 00:15:32 00:08:59 00:24:31 Mænd Lørdagsløb 6. juni 2015 1 Michael Hainz Christensen NyborgTri 00:12:25 00:06:52 00:19:17 123 Tobias Toftgaard NyborgTri 00:13:06 00:07:25 00:20:31 85 Mogens Petersen 00:13:30 00:07:07 00:20:37 142

Læs mere

KORSØRLØBET 2003. Piger indtil 10 år

KORSØRLØBET 2003. Piger indtil 10 år KORSØRLØBET 2003 Piger indtil 10 år 1 MATHILDE THORSEN 0.10.08,6 2 ANNE KNUDSEN 0.10.10,8 3 SABINE OLSEN 0.10.16,4 4 PERNILLE HANSEN 0.10.36,0 5 ELINE KRISTIANSEN 0.11.19,9 6 JOSEFINE MIKKELSEN 0.11.32,8

Læs mere

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner.

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner. Projekt: HR-strategi Projektet er en toledet størrelse: Første del handler om at udvikle en strategi for HR (Human Ressources) en HR-strategi - for Frederikshavn Kommune, herunder definere, hvad vi i Frederikshavn

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior 60 liggende 2. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1869,8 10 3741,6 20 2 Bredstrup-Pjedsted 1 1858,2 8 3703,4 14 3 Viborg 1 1843,6 5 3690,2 13 4 Kolding 1 1843,5 5 3686,9 9 5 Helle 1 1824,2 2 3632,1

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2011 INDEN FOR SUNDHEDSKARTELLETS ORGANISATIONERS FORHANDLINGSOMRÅDE

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2011 INDEN FOR SUNDHEDSKARTELLETS ORGANISATIONERS FORHANDLINGSOMRÅDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET DANSK SYGEPLEJERÅD DANSKE BIOANALYTIKERE ERGOTERAPEUTFORENINGEN DANSKE FYSIOTERAPEUTER KOST & ERNÆRINGSFORBUNDET JORDEMODERFORENINGEN FARMAKONOMFORENINGEN

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

Projektbeskrivelse. IKT på bioanalytiker-, fysioterapeut-, radiograf- og ergoterapeutuddannelsen

Projektbeskrivelse. IKT på bioanalytiker-, fysioterapeut-, radiograf- og ergoterapeutuddannelsen Projektbeskrivelse IKT på bioanalytiker-, fysioterapeut-, radiograf- og ergoterapeutuddannelsen Baggrund for projektet: Projektet er opstået på baggrund af UCL s vision 2015 om at være State of the Art

Læs mere

OK15 (RLTN) Tryghed med perspektiv

OK15 (RLTN) Tryghed med perspektiv OK15 (RLTN) Tryghed med perspektiv Sikring af reallønnen, Danske Regioner De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 5,39%, incl. udmøntning fra reguleringsordningen (0,58%). Prisudviklingen

Læs mere

Døstrup IF Svinget Hobro Klublotto vinderne

Døstrup IF Svinget Hobro  Klublotto vinderne Klublotto vinderne 2009 25 Rigmor Madsen 58 Lisbeth Sørensen 66 Lars Pedersen (LP) 24 Klaus Rasmussen 14 Michael Nielsen 51 Familien Pedersen 9 Jørgen Hedemand 55 Henrik Nielsen 60 Døstrup kortklub 49

Læs mere

MED aftale November 2010

MED aftale November 2010 November 2010 Indhold Forord.... 4 Formål... 5 Indhold... 6 Form og struktur... 10 Hovedudvalgets sammensætning...11 Arbejdsmiljø... 12 Tillidsvalgte... 14 Uddannelse... 16 Rammen... 16 Aftalens område...

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior 60 liggende 1. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1885,9 10 1885,9 10 2 Bredstrup-Pjedsted 1 1845,6 8 1845,6 8 3 Viborg 1 1843,5 6 1843,5 6 4 ÅRK 1 1843,2 4 1843,2 4 5 Helle 1 1829,4 2 1829,4 2 6 Hvidovre

Læs mere

Fyns 5 daws 2011 3. etape 07 06 2011, Stige Ø, Odense OK 22:11:24 A kort 4,48 km

Fyns 5 daws 2011 3. etape 07 06 2011, Stige Ø, Odense OK 22:11:24 A kort 4,48 km A kort 4,48 km Startet : 30 Udgået : 0 Disk.: 1 1. Torben Kruse Svendborg OK 33.48 2. Ib Monrad Odense OK 34.37 +49 3. Jens Dam Odense OK 35.43 +1.55 4. H. V. Jensen Odense OK 37.02 +3.14 5. Wolfgang Schulz

Læs mere

D 10 D 11-12 1986 Dorthe Grotkær 1986 Mona Grotkær 1987 Katrine Nielsen 1987 Dorthe Grotkær 1988 Katrine Nielsen 1988 Dorthe Grotkær 1989.

D 10 D 11-12 1986 Dorthe Grotkær 1986 Mona Grotkær 1987 Katrine Nielsen 1987 Dorthe Grotkær 1988 Katrine Nielsen 1988 Dorthe Grotkær 1989. D 10 D 11-12 1986 Dorthe Grotkær 1986 Mona Grotkær 1987 Katrine Nielsen 1987 Dorthe Grotkær 1988 Katrine Nielsen 1988 Dorthe Grotkær 1989.------ 1989 Katrine Nielsen 1990 Tanja Boen Knudsen 1990 Kamilla

Læs mere

Referat fra møde i HovedUdvalget

Referat fra møde i HovedUdvalget Mødedato: 20. juni 2014 kl. 10:00-12:30 Mødested: Odder Rådhus, møderum 1 Referat fra møde i HovedUdvalget Mødelokalet er reserveret fra kl. 8.30 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

BDO Coast 2 Coast 2014 - MTB 85 KM Deltager

BDO Coast 2 Coast 2014 - MTB 85 KM Deltager BDO Coast 2 Coast 2014 - MTB 85 KM Deltager Klub/Firma Post nr By Deltager Fredag Lørdag Fredag Lørdag AL-Bank 10 allan simonsen 0 0 0 Nej tak... Nej tak, den fikser jeg selv. Nej tak, den fikser jeg selv.

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 1. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1878,1 10 1878,1 10 2 Kolding 1 1852,4 8 1852,4 8 3 Bredstrup-Pjedsted 1 1846,0 6 1846,0 6 4 Hvidovre SF 1 1839,9 4 1839,9 4 5 Viborg 1 1835,7 2 1835,7

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland Kommunalbestyrelsen Horsens kommune Regionsrådet Region Midtjylland modtog den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Midtjylland og

Læs mere

Guide til forflytningsvejlederen. Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer

Guide til forflytningsvejlederen. Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer Guide til forflytningsvejlederen Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer INDHOLD Forflytningsvejlederens rolle Side 3 Hvilke opgaver har en forflytningsvejleder Side

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Et stærkt offentligt sundhedsvæsen

Et stærkt offentligt sundhedsvæsen Udarbejdet af: AC FOA FTF KTO Sundhedskartellet Danske Regioner Dansk Sygeplejeråd Foreningen af Speciallæger HK/Kommunal LO Yngre Læger Et stærkt offentligt sundhedsvæsen Juni 2010 Vi har et godt offentligt

Læs mere

Side 1 OG TAKSTNÆVN. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

Side 1 OG TAKSTNÆVN. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 2 Indholdsfortegnelse FORORD... 3 FORORD... 3 1. ANVENDELSESOMRÅDE... 4 2. FORMÅL...

Læs mere

Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Lørdag den 24. august 2019 DAME SKYTTER

Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Lørdag den 24. august 2019 DAME SKYTTER Resultater for Feltskydningen på Fyns Hoved Lørdag den 24. august 2019 DAME SKYTTER Kl. 11.00 Hold 29, med start på bane 4 Marianne Rasmussen 392 1 Kl. 11.00 Hold 27, med start på bane 3 Ann-Katrine Krogsgaard

Læs mere

Observation af social kapital i en arbejdsgruppe

Observation af social kapital i en arbejdsgruppe Observation af social Observation af social Formålet: Formålet med observationen er, at den kan danne baggrund for en dialog i gruppen (et team, en arbejdsgruppe, en afdeling, en enhed eller anden afgrænset

Læs mere

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet Baggrund og formål Som konsekvens af budgetforliget for 2014-2017 har byrådet besluttet, at det igangsatte udviklingsarbejde på handicapområdet skal styrkes. Dette skal sikre, at der i løbet af budgetperioden

Læs mere

OK13 Det forhandler vi om

OK13 Det forhandler vi om OK13 Det forhandler vi om Forord Verden er i en økonomisk krise. I medierne og ved forhandlingsbordet fremfører arbejdsgiverne, at der kun er plads til meget små eller ingen lønstigninger til medarbejderne.

Læs mere

Matcher. Stilling. Gruppe H1

Matcher. Stilling. Gruppe H1 Matcher 1 : Køge OK - O-63/NFR/Maribo : 55-64 2 : Køge OK - OK Skærmen Værløse : 66-50 3 : Køge OK - DSR/Fredensborg/Vinderød : 66-47 4 : O-63/NFR/Maribo - OK Skærmen Værløse : 60-47 5 : O-63/NFR/Maribo

Læs mere

Holdnavn: DURACELL_KUUL.dk 1 Klasse (nummer): 2 Løber Navn Køn Firma/Klub 1 Jan Tagesen M KUUL.dk 2 Flemming Hjortkær M 3 Line Tagesen K 4 Gert

Holdnavn: DURACELL_KUUL.dk 1 Klasse (nummer): 2 Løber Navn Køn Firma/Klub 1 Jan Tagesen M KUUL.dk 2 Flemming Hjortkær M 3 Line Tagesen K 4 Gert Holdnavn: DURACELL_KUUL.dk 1 1 Jan Tagesen M KUUL.dk 2 Flemming Hjortkær M 3 Line Tagesen K 4 Gert Ejlersen M 5 Brian Pedersen M Holdnavn: DURACELL_KUUL.dk 2 1 Gert Hougaard M KUUL.dk 2 Keld Sørensen M

Læs mere

92.12 O.11 45/2011 Side 1. Hovedaftale mellem KL og Dansk Sygeplejeråd, Kost & Ernæringsforbundet Dansk Tandpleje rforening

92.12 O.11 45/2011 Side 1. Hovedaftale mellem KL og Dansk Sygeplejeråd, Kost & Ernæringsforbundet Dansk Tandpleje rforening Side 1 Hovedaftale mellem KL og Dansk Sygeplejeråd, Danske Fysioterapeuter, Ergoterapeutforeningen, Kost & Ernæringsforbundet og Dansk Tandplejerforening KL Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen

Læs mere

januar 2018

januar 2018 1. UDVALG OG REPRÆSENTATION januar 2018 Bestyrelse Medlemmer Anders Bondo Christensen, LC (formand) Dennis Kristensen, FOA (næstformand) Lars Qvistgaard, Akademikerne (næstformand) Benny Andersen, Socialpædagogerne

Læs mere

Faglig netværksgruppe - Billedkunst

Faglig netværksgruppe - Billedkunst Billedkunst Skole Faglærere Mailadresse - samlet mailliste nederst i dokumentet Tovholder Højboskolenskolen Mette Weber Formand mette.weber.madsen@skolekom.dk Bakkeskolen Bjedstrup Skole Anette Christensen

Læs mere

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Klaus Poulsen, Arbejdsleder Marianne Lindholdt, Næstformand, DLF Marlene Dalskov, BUPL Hanne

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU WWW.GRIBHVERDAGEN.NU HIT MED HISTORIEN GRIB HVERDAGEN! 12. JANUAR 2010 BELLA CENTER Hver dag landet rundt søsættes nye initiativer på det personalepolitiske område. Kom og fortæl historien om jeres flagskib

Læs mere

OK15. Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på KL-området den 16. februar 2015 DS har indgået forlig med KL den 1.

OK15. Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på KL-området den 16. februar 2015 DS har indgået forlig med KL den 1. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på KL-området den 16. februar 2015 DS har indgået forlig med KL den 1. marts 2015 De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Planer for implementering af FMK i Region Nordjylland

Planer for implementering af FMK i Region Nordjylland Planer for implementering af FMK i Region Nordjylland Projektleder Berit Fabricius, Sundhed Plan og Kvalitet Kick-off arrangement for implementering af FMK på sygehuse i RN 5. maj 2011 Effekter på sygehusene

Læs mere

LØN, KØN, UDDANNELSE OG FLEKSIBILITET OFFENTLIGGØRELSE AF LØNKOMMISSIONENS REDEGØRELSE MAJ 2010

LØN, KØN, UDDANNELSE OG FLEKSIBILITET OFFENTLIGGØRELSE AF LØNKOMMISSIONENS REDEGØRELSE MAJ 2010 LØN, KØN, UDDANNELSE OG FLEKSIBILITET OFFENTLIGGØRELSE AF LØNKOMMISSIONENS REDEGØRELSE MAJ 2010 LØNKOMMISSIONENS OPGAVE Kortlægge, analysere og drøfte: Om løn, ansættelsesog ledelsesstrukturer i den offentlige

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere