PL REUNION KAN DU HUSKE, DA DU SÅ LYSET PÅ SAMSØ? DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PL REUNION KAN DU HUSKE, DA DU SÅ LYSET PÅ SAMSØ? DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER"

Transkript

1 PL REUNION KAN DU HUSKE, DA DU SÅ LYSET PÅ SAMSØ? DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

2 Kun åbent for tidligere PL kursister TTF PL-REUNION 2 PL Reunion Varighed: 3 dage (2 overnatninger) Efter mange glædelige opfordringer har vi besluttet at skabe noget nyt på Samsø, nemlig muligheden for at genopleve stemningen fra PL. Vi lyver ikke, når vi skriver, at det ikke engang er vores egen ide. Tusind tak til alle, der har presset på for at få det til at ske. Vi forestiller os ikke, at nogen kunne have lyst til at drage tilbage til Samsø for at opleve nøjagtig det samme koncept. Derfor har familien Tybjerg været i tænkeboksen. Denne gang bor vi på den nordlige del af øen, hvilket giver helt nye muligheder for at udfolde sig med kameraet.

3 3 HVAD KAN DU LÆRE? Det er tilladt at hygge sig, imens man lærer, men de færreste tager på kursus udelukkende for at hygge sig. Derfor er der naturligvis fokus på, at alle deltagere skal have ny og brugbar viden med hjem. 1) Hvordan går det med at stille skarpt? Håndboldhallen i januar måned. Lyset var gulligt, og det var svært at lave skarpe billeder. Helt OK kom og stil spørgsmål. Vi kender løsningen. 3) Kunne billedet have været bedre? Motivet var egentlig meget godt, og fototeknikken kørte, men det var alligevel svært at lave et spændende billede. Helt OK kom og stil spørgsmål. Vi kender løsningen. 5) Er blitzen en fordel, en ulempe eller midt mellem? Den blitz er godt nok irriterende. Resultaterne er ustabile. Nogle gange bidrager blitzen med noget godt, andre gange slet ikke. Helt OK kom og stil spørgsmål. Vi kender løsningen. 2) Driller lyset stadig af og til? Solnedgangen var flot, men det var svært at få de rigtige farver på billedet. Helt OK kom og stil spørgsmål. Vi kender løsningen. 4) Kan regler bøjes? Hvorfor fungerer det blændeprioriterede program (A/Av) alligevel ikke altid? Det sagde du jo, at det ville, Casper! Helt OK kom og stil spørgsmålet. Vi har svaret. 6) Giver det mening at købe præcis den der? Der findes meget kameraudstyr på markedet. Fortæl os om dine overvejelser. Vi er hundrede procent neutrale og hjælper gerne med at finde svar.

4 4 FORMÅL MED PL REUNION At møde andre tidligere PL-kursister som holder fast i interessen for fotografering At genopfriske fototeknisk teori fra PL og træne den i forbindelse nye udfordringer At have mere tid til samtaler om - og ikke mindst personlig evaluering af billeder

5 5 DELTAGERKRAV Man skal medbringe alt sit kameraudstyr (eller relevante dele af det, hvis man tilfældigvis har erhvervet sig lidt rigeligt siden sidst) samt en computer med et billed-behandlingsprogram installeret. Konceptet er udelukkende åbent for kursister, som har gennemført og bestået PL. Det sikrer, at alle har været igennem nøjagtig det samme pensum, og dermed at alle kender til de samme, fototekniske værktøjer. Da vi ikke behøver gennemgå den basale fototeknik, bliver der frigjort tid til andre, lærerige aktiviteter, bl.a. bedre tid til fototure samt mere detaljeret evaluering af de billeder, som deltagerne producerer undervejs.

6 TTF PL-REUNION PRÆSENTATION AF INSTRUKTØRERNE...I kender os, men får alligevel et kort referat. CASPER TYBJERG KARINA TYBJERG Fotojournalist, dykkerleder og biolog, Aarhus Universitet Art Director og Cand. Scient, Aarhus Universitet Casper er en af Danmarks mest erfarne formidlere af fotografisk viden. Karinas interesse for naturen førte hende i 1998 ind på biologistudiet ved Aarhus Desuden har han rejst i 60 lande og skrevet tolv bøger om bl.a. fotografering. Han Universitet. Studiet blev færdiggjort i 2005 med speciale i mikrobiologi og efterfølgende har afholdt et hav af fotoforedrag og fotokurser - herunder 29 PL er på Samsø. byggede hun en grafisk uddannelse på. Karina er i dag ansvarlig for vores grafiske Casper blev som 24-årig afdeling og har mange års kåret som Danmarks bedste erfaring med at udvælge naturfotograf af Canon, og optimere billeder og WWF og Jyllands-Posten derefter smelte tekst og og har ved flere lejligheder billeder sammen til et fået at vide, at han har et stærkt visuelt materiale. medfødt talent for at fortælle historier, så alle lytter med. Karina har været praktisk koordinator og med- Casper mener, at vi instruktør på mange TTF lever i en spændende, let- fotokurser, og Samsø tilgængelig og venligsindet er blevet en elsket verden, som er værd at destination for både hende værne om. Han har gjort det og resten af familien. til sit livsmål at fortælle om den gennem ord og billeder. 6

7 7 NYE LOKALITETER = NYE MOTIVER = NYE UDFORDRINGER På PL danner Vesborg Fyr, Stavns Fjord, Bosserne og Brattingsborg Skov rammerne omkring fototurene. Men Samsø har meget mere at byde på. På PL Reunion drager vi til nye lokaliteter afhængig af vejr og vind. I spil er blandt andet Nordby Bakker, Issehoved, Møgelskår, Lushage, Kongehøjen og Ballebjerg. Vi har naturligvis også en overraskelse i baghånden. En ting er sikkert - på Samsø løber vi ikke tør for motiver!

8 8 DEN NYE BASE LIGGER I NORDBY Resten af Danmark forestiller sig, at Samsø er én ø. Det er den naturligvis også, set med rent geografiske briller. Men de lokale er ikke hundrede procent enige. De synes, at der er stor forskel på Sydøen og Nordøen. Hvis man skulle forsøge at oversætte forskellen til fastlandsbeboere, svarer det nogenlunde til, at Syden er den civiliserede del med storbyer, brede veje, offentlig transport, færgeterminaler, indkøbscentre osv., imens Norden bedre kan sammenlignes med det vilde vesten. Her bor færre mennesker, og her findes den rå, uspolerede natur. Denne gang skal vi bo på Nordøen. Charlotte Stage og Søren Madsen, et hyggeligt par, som huser hele holdet, har forvandlet Nordby Kro til et helt nyt sted kaldet Samsø by Stage. Der er virkelig blevet kælet for detaljen. Resultatet er velindrettede, lyse enkelt- og dobbeltværelser, lækker mad primært af lokale råvarer og masser af plads. Lokalet, hvor undervisningen skal foregå, bliver eksempelvis også anvendt i forbindelse med bryllupper og koncerter. Der bliver med andre ord plads til store armbevægelser og konstruktiv debat om, hvad der er et godt billede, og hvad der evt. er et mindre godt billede. Vi har booket hele molevitten for at sikre plads og ro til fordybning i fotografiets kunst. Hyggelige og lyse værelser på den gamle kro, som nu hedder Samsø by Stage. Der er mulighed for enkelt- og dobbeltværelse. Naturligvis med eget badeværelse. Samsø kaldes også et Danmark i miniformat. Selvom det måske lyder forvirrende, kan Norden bedst sammenlignes med det vilde vesten. Her findes færrest mennesker og mest uspoleret natur.

9 PROGRAM (med forbehold for ændringer) TTF PL-REUNION 9 Da I allerede kender os og vores metoder, vil vi denne gang ikke afsløre programmet i detaljer. Vi kan dog fortælle, at vi udelukkende skal fotografere nye steder på Samsø, med undtagelse af flyvepladsen. Rune har nemlig fået sin egen flyvemaskine og inviterer holdet på en kop te, hvorefter alle, der har lyst, kan komme en tur i luften for at fotografere den nordlige del af øen. Vi kan også afsløre, at holdet på et tidspunkt bliver inddelt i fire mindre hold, som skal testes i verdens største labyrint. Formålet er at finde ud af, hvor meget af den teoretiske viden fra P.L., der stadig hænger fast. Hvis man kan huske, hvad blænde, lukkertid, ISO, eksponeringskompensation er, og hvis man kan huske forskel på de forskellige former for autofokus, så skal det nok gå. Hvis man ikke kan, så farer man med garanti vild. Tiden vil vise, hvilket hold der kommer først i mål. Desuden kan vi afsløre, at Casper holder et foredrag den første aften, hvor han fortæller om, hvad vi har lavet siden sidst. Naturligvis viser han nogle af sine favoritbilleder og forklarer, hvordan de er lavet A 2A 3A 4A 5A 4 5

10 10 EVALUERING OG UDVÆLGELSE Vi har kun fået positiv feedback på tidligere PL-kurser. Bortset fra ét punkt - flere tidligere kursister har ønsket sig bedre tid til professionel evaluering af egne billeder. Hvordan sorterer man effektivt i en stor mængde billeder? Hvorfor er billede nr bedre end nr. 2346? Hvis man kun må vælge ti billeder, hvad skal det så være for nogle? Dette ønske imødekommer vi på PL Reunion. Det er mindst lige så vigtigt at forstå, hvordan man udvælger sine bedste billeder, som det er at kunne fotografere.

11 11 KOM PÅ SCENEN Vi lærer alle sammen noget hele tiden. Ny erfaring fører til bedre resultater. Derfor er vi helt sikre på, at du siden sidst har lavet mange flotte billeder. Dem har vi også lyst til at se. I fællesskab er det muligt at lære endnu mere, end man kan alene. Derfor beder vi alle deltagere om at medbringe deres tre favoritbilleder og forberede nogle ord om hvert motiv. Der bliver nemlig lejlighed til at vise billederne til resten af holdet samt de to instruktører, hvorefter der uddeles skulderklap evt. i kombination med saglig, konstruktiv kritik. Hvorfor kun tre billeder? Fordi det er vigtigt at kunne prioritere.

12 12 På gensyn til tre nye, inspirerende dage på Samsø, hvor nye og gamle venner mødes og sammen finpudser fotofærdighederne! Vi glæder os til at se dig igen!

13 13 TTF FOTOSKOLEN ER ETABLERET OG DRIVES AF TTF APS Skriv til Karina på ved tilmelding eller evt. spørgsmål til kurset. TTF ApS Skoleparken 83, 8330 Beder

PL REUNION KAN DU HUSKE, DA DU SÅ LYSET PÅ SAMSØ? DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

PL REUNION KAN DU HUSKE, DA DU SÅ LYSET PÅ SAMSØ? DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER PL REUNION KAN DU HUSKE, DA DU SÅ LYSET PÅ SAMSØ? DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Kun åbent for tidligere PL og AL kursister TTF PL-REUNION 2 PL Reunion Varighed: 3

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER primary level (P.L.) fotoworkshop For dig der vil blive bedre i en fart DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER TTF PRIMARY LEVEL (P.L.) TTF PRIMARY LEVEL Varighed: 3 dage

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER natfotografering se lyset i mørket DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At give kursisterne bedre mulighed for at lave flotte billeder i mørke. At give

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Fotojournalistik Et kursus for alle som vil lære at smelte tekst og billeder effektivt sammen DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål Kursisterne lærer at

Læs mere

PRIMARY LEVEL (P.L.) FOTOWORKSHOP FOR DIG DER VIL BLIVE BEDRE TIL AT FOTOGRAFERE I EN FART

PRIMARY LEVEL (P.L.) FOTOWORKSHOP FOR DIG DER VIL BLIVE BEDRE TIL AT FOTOGRAFERE I EN FART PRIMARY LEVEL (P.L.) FOTOWORKSHOP FOR DIG DER VIL BLIVE BEDRE TIL AT FOTOGRAFERE I EN FART DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER (P.L.) TTF PRIMARY LEVEL 2 Varighed: 3 dage

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER rejsefotografering Til alle med eventyr i blodet DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At klargøre kursisterne til forestående rejser med kamera til fremmede

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Fotojournalistik Et kursus for alle som vil lære at smelte tekst og billeder effektivt sammen DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål Kursisterne lærer at

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Tropisk fotoworkshop Et komfortabelt fotoeventyr DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Tropisk fotoworkshop Varighed: 2 dage (1 overnatning) Fotoworkshop med masser af muligheder

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER rejsefotografering Til alle med eventyr i blodet DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At klargøre kursisterne til forestående rejser med kamera til fremmede

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Advanced level (A.L.) fotoworkshop For dig der vil i dybden med faget DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER (A.L.) TTF ADVANCED LEVEL Varighed: 2 dage (1 overnatning) Fotoworkshop

Læs mere

RANDERS REGNSKOV DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

RANDERS REGNSKOV DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Tropisk fotoworkshop Et komfortabelt fotoeventyr RANDERS REGNSKOV DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Tropisk fotoworkshop Varighed: 2 dage (1 overnatning) Fotoworkshop

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER fototur til tunø Bliv inspireret blandt et væld af motiver DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Hvem henvender programmet sig til? Begyndere som ønsker professionelle

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER actionfotografering bliv hurtigere end din egen skygge DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At bevæbne kursisterne med teknikker, der vil gøre det muligt

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER workshop i effektiv Billedbehandling gør computeren til din bedste ven DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER TTF BILLEDBEHANDLING Varighed: 10 timer (1 dag) Deltagerkrav

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets udfordringer.

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER actionfotografering bliv hurtigere end din egen skygge DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At bevæbne kursisterne med teknikker, der vil gøre det muligt

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER fototur til tunø Bliv inspireret blandt et væld af motiver DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Hvem henvender programmet sig til? Begyndere som ønsker professionelle

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER primary level (P.L.) fotoworkshop For dig der vil blive bedre i en fart DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER (P.L.) TTF PRIMARY LEVEL Varighed: 3 dage (2 overnatninger)

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER fototur til tunø Bliv inspireret blandt et væld af motiver DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Hvem henvender programmet sig til? Begyndere som ønsker professionelle råd

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Introduktion din nøgle til fotografiets verden DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Velkommen til TTF Fotoskolen! Jeg synes, at det er fantastisk at fotografere. En af de

Læs mere

NATURFOTOGRAFERING ENESTÅENDE MULIGHEDER I ET NATUROMRÅDE PÅ SYDFYN - SVANNINGE BJERGE

NATURFOTOGRAFERING ENESTÅENDE MULIGHEDER I ET NATUROMRÅDE PÅ SYDFYN - SVANNINGE BJERGE GRAFERING ENESTÅENDE MULIGHEDER I ET NATUROMRÅDE PÅ SYDFYN - SVANNINGE BJERGE DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 VELKOMMEN TIL SVANNINGE BJERGE I tæt samarbejde med

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling Lysmålingsmetoder Forståelsen af hvordan din lysmåler i dit kamera virker, er måske ikke så vigtigt for de fleste. Det at kende din lysmåler, gør at du nemmere kan omstille dig til forskellige situationer

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER maritimfotografering tag kontrollen når bølgerne går højt DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At give kursisterne en effektiv indføring i kunsten at fotografere

Læs mere

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2.

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2. Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping Sværhedsgrad: EPP 2. http://www.klitgaardcamping.dk/ http://www.saelvigbugtenscamping.dk/

Læs mere

At bygge bro til et andet menneske Vejret

At bygge bro til et andet menneske Vejret At bygge bro til et andet menneske Vejret I min familie har vi altid talt meget om vejret. Vejret er ofte indgangsreplikken, når vi mødes, ringer eller skriver sammen. Eller også dukker det helt sikkert

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court Årgang 7 Udgave 7 20. august 2010 FYLDER 60 ÅR... SIDSTE NYT Sidste runde i holdturneringen nærmer sig og de afgørende kampe skal spilles, god vind alle sammen. INDHOLD Jubi-fest

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 3 Programmerne i kameraet GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Auto S A M... 4 Auto grøn firkant... 5 S Lukkertidsprioriteret... 6 A - Blændeprioriteret...

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

Velkommen til Feriecenter Samsø!

Velkommen til Feriecenter Samsø! Feriecenter Samsø Velkommen til Feriecenter Samsø! Introduktion Det skønne Feriecenter Samsø byder på noget for enhver smag. Der tilbydes et hav af aktiviteter som f.eks. bowling, bueskydning, fodboldgolf,

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på modtagerne Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller

Læs mere

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE ARKITEK- TUR 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE DRØMMER DU OM AT ARBEJ DE MED ARKITEK- TUR? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets

Læs mere

Brugen af filte iforb. med fotografering

Brugen af filte iforb. med fotografering Brugen af filte iforb. med fotografering Når lyset driller Det er ikke ofte, vi anvender filtre, men det hænder, at de er en nødvendighed. Det kan fx være et ND-filter, når der er for meget lys til at

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Indholdsfortegnelse... 2. Projektplan... 3. Vores research... 4 HCI... 5. Formidlingsmetode og teori... 6. Valg af Målgruppe... 8. Layout flyer...

Indholdsfortegnelse... 2. Projektplan... 3. Vores research... 4 HCI... 5. Formidlingsmetode og teori... 6. Valg af Målgruppe... 8. Layout flyer... Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Projektplan... 3 Vores research... 4 HCI... 5 Formidlingsmetode og teori... 6 Valg af Målgruppe... 8 Layout flyer... 9 Vores flyer... 10 Kildefortegnelse...

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Lær at lave effektive og inspirerende præsentationer Effektiv formidling gennem PowerPointpræsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles

Læs mere

Samsø - Endelave - Århus

Samsø - Endelave - Århus Samsø - Endelave - Århus Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.895,- Højdepunkter Sejltur på Silkeborgsøerne Vidunderlige Samsø med lokalguide Kattegatøen Endelave med lokalguide

Læs mere

Billedkomposition. Billederne oven for er da pæne, men de siger jer sikkert ikke så meget, fordi I ikke selv har taget dem.

Billedkomposition. Billederne oven for er da pæne, men de siger jer sikkert ikke så meget, fordi I ikke selv har taget dem. Tryk på knappen og billedet er i kassen De fleste mennesker har prøvet at fotografere. At tage billeder er blevet meget let efter at de nye kameraer næsten kan tænke selv. Man skal ikke stille afstand,

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Malerejse Færøerne. 24. 30. juni. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 24. 30. juni. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2012 24. 30. juni Kære kunstinteresserede - kære venner Er du frisk - tag en hurtig beslutning og tag med til Færøerne. Vi gentager nemlig de sidste års succes og arrangerer en 7-dages

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

Rekruttering af frivillige i foreninger

Rekruttering af frivillige i foreninger Rekruttering af frivillige i foreninger September November 2016 Kursus i rekruttering af frivillige ledere til foreninger Frivillige ledere og trænere er foreningernes vigtigste ressource, og Aabenraa

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 4 Fokus på fokus GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Fokus fordi det er skarpt... 4 Fokus, DOF og bokeh... 5 Auto fokus (AF)... 6 AF, bestem

Læs mere

Praktiske værktøjer til

Praktiske værktøjer til Praktiske værktøjer til At forberede det konstruktive møde At lede mødet situationsbestemt At arbejde med forståelige dagsordener, der gør det muligt at være aktiv mødedeltager At være klædt på til at

Læs mere

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser S E R V I C E D E S I G N K U R S U S Kursusforløb: Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser Service Design Institute udbyder både lukkede og åbne kursusforløb i servicedesign

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Effektiv formidling gennem PowerPoint-præsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles at være vidne til en kedsommelig og ustruktureret PowerPointpræsentation med dårlige

Læs mere

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation.

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation. REFERAT Bestyrelsesmøde 5 / workshop Dato: 10.03.2009 Sted: Schleppegrellsgade 2, 1. Tv. Tid: 19.00 Tilstede: Klaus E. Jørgensen (KEJ), Ida K. F. Tinning (IKFT), Marianne Filtenborg (MF), Karin Elkjær

Læs mere

august - december 2014

august - december 2014 Program august - december 2014 18 August. Feriebilleder + præsentation af programmet og tilmeldinger til Foto Emne konkurrence til borges@rafael.dk. (se den 1. Sep.) Indlevering af billeder til udstilling

Læs mere

Malerejse Færøerne. d. 7. 13. juli d. 3. 9. aug. NYHED Tur til Nordøerne i august - Videroye og Fugloye. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. d. 7. 13. juli d. 3. 9. aug. NYHED Tur til Nordøerne i august - Videroye og Fugloye. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2014 d. 7. 13. juli d. 3. 9. aug. NYHED Tur til Nordøerne i august - Videroye og Fugloye Kære kunstinteresserede - kære venner Er du frisk - tag en hurtig beslutning og tag med til Færøerne.

Læs mere

Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård.

Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård. Rådgivning med succes Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård. Baggrund Inden for rådgivningsfaget er der i disse år en stærkt stigende opmærksomhed på personlige egenskaber

Læs mere

Hvis du har brug for at vide mere, er du velkommen til at kontakte kursusleder Merete Andersen, LandboNord på tlf: 9624 1884 eller 2010 6194

Hvis du har brug for at vide mere, er du velkommen til at kontakte kursusleder Merete Andersen, LandboNord på tlf: 9624 1884 eller 2010 6194 Program for lederkursus 2009-10 På denne side finder du en samlet oversigt over modulernes indhold. På de følgende sider findes et detailprogram for hver af dagene. Hvis du har brug for at vide mere, er

Læs mere

Sundhed for dig på Samsø i april 2019

Sundhed for dig på Samsø i april 2019 Sundhed for dig på Samsø i april 2019 - Yogaretreat hvor din krop er i fokus Du bliver inviteret og guidet igennem yoga morgen og eftermiddag/aften med fokus på områder og funktioner i kroppen. Hver yogatime

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

hk ungdom hovedstaden kursus katalog

hk ungdom hovedstaden kursus katalog 2014 hk ungdom hovedstaden kursus katalog 2014 Få styr på din gæld d. 28. januar 2014 fra kl. 18.00-20.00 Gæld og manglende styr på økonomien er et stigende problem. Flere og flere bliver registreret i

Læs mere

Program Januar - juni 2015

Program Januar - juni 2015 Program Januar - juni 2015 6. januar kl. 19:00 5 min tutorial. For meget eller for lidt. For meget eller for lidt på billeder. Hvert medllem medtager 2 billeder, gerne også billeder der er blevet set før

Læs mere

ungdomsskolehold 2012/13

ungdomsskolehold 2012/13 ungdomsskolehold 2012/13 »VELKOMMEN 2 UngiAarhus præsenterer OMG! Hold 12/13 OMG! er en af Danmarks største musikevents for unge i alderen 14-17 år. Alle ni ungdomsskoleafdelinger i Aarhus er gået sammen

Læs mere

Hos fotograf Hovgaard i 1920 erne

Hos fotograf Hovgaard i 1920 erne Hos fotograf Hovgaard i 1920 erne Nu om dage har stort set alle et digitalt fotografiapparat af den ene eller den anden slags, og det koster stort set intet at tage et billede. Anderledes var det før i

Læs mere

GSC Crawl Kurser Forår 2014

GSC Crawl Kurser Forår 2014 GSC Crawl Kurser Forår 2014 GSC er konkurrenceafdelingen af Gladsaxe Svøm, der er en af landets største svømmeklubber med over 2000 medlemmer. GSC tilbyder til dagligt træning, testning, udstyr og faciliteter

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag 1 Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag Er du god til at forklare din viden for andre? Synes du, det er sjovt at stå på en scene? Kan du gøre indtryk på publikum?

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse.

Tilfredshedsundersøgelse. Tilfredshedsundersøgelse. Vi har i år valgt at lave undersøgelsen med vægt på en anderledes uge nemlig vores årlige skitur til Skt. Johann i Østrig. Du kan i det nedenstående se, hvad eleverne blev spurgt

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 1 Blænde ISO Lukkertid Eksponeringsværdi. og lidt om, hvordan de hænger sammen GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Blænde... 4 Blænde og dybdeskarphed...

Læs mere

Praktiske værktøjer til

Praktiske værktøjer til Praktiske værktøjer til At forberede det konstruktive møde At lede mødet situationsbestemt At arbejde med forståelige dagsordener, der gør det muligt at være aktiv mødedeltager At være klædt på til at

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Familieliv En undersøgelse blandt 8. klasses elever i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet juni 2015

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Fototeknik. 22/10 2012 i Alssundfotoklub Leif Elsborg

Fototeknik. 22/10 2012 i Alssundfotoklub Leif Elsborg Fototeknik 22/10 2012 i Alssundfotoklub Leif Elsborg Canon 40D Nikon D3100 Kameraprincip Belysning af et billede bestemmes af: Blænden Lukkertid - eksponeringstid ISO værdi Billedeksempler Underbelyst

Læs mere

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus Fra idé til virksomhed på 6 uger Accelerator - Et iværksætterkursus Om Accelerator Accelerator er et tilbud til dig, som er ledig, bor i Aarhus kommune og har en drøm om at blive iværksætter. Hos TalentMatch

Læs mere

Arkitekturfotokursus Byens Netværk ved Byggeriets Billedbank

Arkitekturfotokursus Byens Netværk ved Byggeriets Billedbank Arkitekturfotokursus Byens Netværk ved Byggeriets Billedbank Firmaets ydelse er, kort fortalt, æstetisk og dynamisk fotografering af byggeri. Nogle byggerier følger vi fra første spadestik til slutfotografering

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling Det gode liv - du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling»Når forandringens vinde blæser,

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Kibæk Fotoklub Kamerateknik

Kibæk Fotoklub Kamerateknik Kibæk Fotoklub Kamerateknik Figur 1 D3200 Figur 2 D3200 Figur 3 D7100 Figur 4 D7100 Figur 5 EOS 700D Figur 6 EOS 700D Figur 7 EOS 7D Mark II Figur 8 EOS 7D Mark II Kibæk Fotoklub Kamerateknik Blændeprioriteret.

Læs mere

Practitioner Coach uddannelse København, sensommer/efterår 2016

Practitioner Coach uddannelse København, sensommer/efterår 2016 Practitioner Coach uddannelse København, sensommer/efterår 2016 Bang Akademi, København og High Hopes, Aalborg tilbyder en unik coach-uddannelse, der giver dig stærke kommunikationsredskaber. Denne uddannelse

Læs mere

Grafisk design. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse

Grafisk design. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse Grafisk design 6. jan. 2. feb. 2020 Bliv klar til optagelse Vil du arbejde med grafisk design? Hvis du vil ind på Mediehøjskolen, Skolen for Visuel Kommunikation, Kunstakademiets Designskole, Designskolen

Læs mere

Modulbeskrivelse til Adfærdsforandring i praksis MasterClass fra Operate og Altinget

Modulbeskrivelse til Adfærdsforandring i praksis MasterClass fra Operate og Altinget Modulbeskrivelse til Adfærdsforandring i praksis MasterClass fra Operate og Altinget Overordnet om undervisningsforløbet Teori og litteratur Fokus for kurset er, at det er praksisorienteret. Vi anvender

Læs mere

Center for Mental Sundhed. Kulturvitaminer. - til borgere med stress, angst eller depression. Information om kurset. til rådgivere

Center for Mental Sundhed. Kulturvitaminer. - til borgere med stress, angst eller depression. Information om kurset. til rådgivere Center for Mental Sundhed Kulturvitaminer - til borgere med stress, angst eller depression Information om kurset til rådgivere Information om kurset til rådgivere Sundheds- og Kulturforvaltningen er i

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Mind Map. Bevar overblikket i alle situationer. Hvad kan du bruge Mind Map til? Få det visuelle overblik, du har brug for

Mind Map. Bevar overblikket i alle situationer. Hvad kan du bruge Mind Map til? Få det visuelle overblik, du har brug for Mind Map Mind Map Få det visuelle overblik, du har brug for Bevar overblikket i alle situationer Giv dig selv et værktøj, der hjælper dig med at være oven på i de fleste situationer. Mind Map er et visuelt

Læs mere

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: Helle. 2. Godkendelse af dagsorden: Godkendt

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: Helle. 2. Godkendelse af dagsorden: Godkendt Referat. Dato: 21.08.14. kl 18.00 22.00 Sted: Charlotte Axel, Gårsdalsvej 35, 8800 Viborg Tilstede: Jens Andersen, Charlotte Axel, Helle Engelsen, Kirsten Vestergaard, Jørgen Jørgensen og Claus Christensen.

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse Arkitektur 6. jan. 2. feb. 2020 Bliv klar til optagelse Vil du arbejde med arkitektur? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets Arkitektskole? Så kræver det en forståelse

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box SAND BOX 3 SAND BOX stecherinsti.com/sand-box Vil du gerne omsætte viden til værdi, og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, som du brænder for, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1 Feedback DANMARK Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 2 Feedback - hvordan, hvad, hvornår? Feedback kan defineres som konstruktiv kritik. Ingen kan

Læs mere

Coaching. Kunsten at stille de rigtige spørgsmål!

Coaching. Kunsten at stille de rigtige spørgsmål! KURSUSNR: 09022301 Coaching Kunsten at stille de rigtige spørgsmål! Kurset Coaching giver dig en arbejdsmetode, der retter sit fokus mod at opdage og udnytte de menneskelige potentialer og ressourcer bedst

Læs mere

Kamera. Et billede bestemmes: Blænden Lukketid Iso værdi

Kamera. Et billede bestemmes: Blænden Lukketid Iso værdi Canon fototeknik Kamera Et billede bestemmes: Blænden Lukketid Iso værdi Blænde og lukketid Blænderække 1.0 1.4 2.0 2.8 4.0 5.6 8.0 11.0 16.0 22.0 32.0 44.0 Lukketid 1/2000 s 1/1000 s 1/500 s 1/250 s

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 FÆLLES Oliver, Valdemar og Victor sørger for vi kommer tørskoet ind Lukkedage i Allerød kommune 201 Den 14. + 15. + 16. april Den 1. maj: Vi har åbent 7.00 8.15, da skolen

Læs mere