Referat for Samtalekøkkenet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for Samtalekøkkenet"

Transkript

1 Referat for Samtalekøkkenet Velkommen v/peter ERG ind i en ny fase, hvor Turisme og kulturindsatser bliver sat på linje med maden - Mere fokus på erhvervsudvikling i fremtiden. Titlen og partnerskabet bag den kan bruges fremadrettet inden for de rammer, der er sat af IGCAT. Hvad er det for nogle positive effekter, vi kan få ud af at lave denne kobling i fremtidige satsninger her ser vi nogle uudnyttede potentialer. Der er nået meget ud fra økonomien bag ERG17. Der er sat en masse spirer, som vi gerne vil arbejde videre med. Ambitionen for fremtiden er: hvordan samler vi på det bedste fra 2017 (Eventprogram, samling af masser af mennesker, samling af stærke aktører) og hvordan løfter vi turismen i samme initiativer? ERG = Schweitzerkniv. Inspiration fra andre ERG-byer. - Riga: White guide 2017 kom og vurderede restauranter. Fortælle om det naturlige spisekammer - Italien: Styret af et universitet. Hvordan gør vi det, vi gør, bedre. Konference om tortellini (ideen er at samle producenter) ERG titlen handler om at dedikere sig til nogle grundlæggende principper, som er meget overordnede, men som har været guide for, hvad man gerne vil med titlen. I dag skal deltagerne involveres i at finde ud af: hvad er Region Midtjyllands version af ERG. RM vil lave en annoncering om hvad, vi vil laver et bredt udbud, som der kan bydes ind på og der kan skabes et erhvervsudviklingsinitiativ for at inddrage de positive effekter som ERG17 skabte grundlaget for. Et tilbageblik: ERG2017 v/pelle Indsatsområder for ERG17; Schweitzerkniven som den har set ud indtil nu. o Presse KBH vs. Aarhus: I KBH finder man flere udenlandske gæster på de finere restauranter, hvor restauranterne i Aarhus er mere tomme. Det gælder om bedre omtale den samlede mængde af omtale kan stille og roligt flytte noget. Dette område er lykket langt over forventning. Scenen i Aarhus er bedre og bredere god historie og høj kvalitet. Stor glæde af Aarhus2017. Secondcity fænomenet har inddraget Aarhus i høj grad. o Gastronomi Udvikling af kokke, udvikling af kontakt mellem producenter og kokke. o Eventprogram Her lå det største og tungeste arbejde. Det er værd at hæfte sig ved; vi blev ikke rige, men der blev skabt opmærksomhed og involvering. o Internationale samarbejder Inspiration til hvordan man gør i andre regioner i Europa Internationale samarbejder har givet os en indgang til større sammenhænge - og vigtig læring. o Netværk God energi. Jo flere, jo bedre. o Smagen af regionen En guide. Har været lidt halvhjertet - man bør følge helt til ende. Kan skubbes ud så flere vil få glæde af det.

2 Evaluering - Vi har fået lavet evaluering ved AU -> spørgeskema der er blevet sendt ud til netværket - Vi har ikke spurgt ind til antal nye pladser, men vi har spurgt ind til omsætning og branding. Det har givet værdi i et bredere perspektiv. Det har givet værdi til RMs omdømme, og det har også kunnet ses i internationale medier. Mindre i de nationale medier. - Lad os bruge titlen til at samle alle kræfterne, selv om titlen endnu ikke er vægtet højt i evalueringen (men titlen er endnu ikke stor og kendt). RM tanker om fremtiden - Titlen skulle gerne være neutral og kan anvendes af alle med stolthed, uden at det associeres til regionen som statslig anstalt. - Food festival arbejder på tværfagligt samarbejde med internationale samarbejdspartnere. - Hvordan kan erfaring fra Engagefood trækkes over i kultur- og turistområdet. Intro til Kultur/Turisme v/karsten Hvor kan en fødevare-kultur-turisme indsats løfte de enkelte felter bedst muligt? Turister og lokale får bedre (mad) oplevelser Skabe stolthed og værtskab blandt lokalbefolkningen Skabe et bedre grundlag for at starte og drive (oplevelsesøkonomiske) virksomheder Skabe nye samarbejder mellem turisme, kultur og fødevarer, der kommer "alle" til gode Baseret på visioner fra kultur/turisme/fødevarer og jeres egne erfaringer: - Hvad drømmer I om, at der skal til for at løfte jeres destinationer? - Hvad kunne et forbedret samarbejde mellem kultur-, Turisme- og fødevareaktører skabe i jeres optik? Udfordringerne ligger i den fælles forståelse om, hvad vi snakker om. Gastronomi // Madoplevelser. Hertil kommer andre udfordringer, som fremgår af Karstens slides s. 2. Hvordan bruger vi fødevarer til at skabe erhvervsudvikling i turismesektoren og fødevareerhvervet. Første projekt med kobling mellem kultur og fødevarer ved vestkysten har ført til, at der er skabt en fælles fortælling og synlighed om, hvad der kan opleves ved vestkysten. Der er blevet skabt en fødevarerute som kan guide turister. 15 hot-spots (geografiske områder). Det internationale image: Briterne kender os for wienerbrød. Tyskland kender til vestkystens fisk og skaldyr. Hvis vi skal satse på turistområdet, skal der også være fokus på hjemmespisen. Turismeerhvervet skal trækkes med ind for at skabe den kobling, som RM ønsker. Der skal skabes mere synlighed (måske flere fødevareruter - mindre netværk rundt omkring i Regionen som ikke går fra kyst til kyst). Retningen skal skabes gennem Samtalekøkkenerne, så der er ikke en specifik retning endnu. Der skal sælges noget sanseligt (fødevareruter er ikke lækkert og spiseligt), der skal skabes bedre ord og vendinger, som skal trække turisterne til. Hvilke fortællinger vil vi give turisterne? ERG17 har haft fokus på fødevarer og gastronomien store ord, som måske ikke er så lækre for den almene turist. Refleksion blandt deltagerne Hvad skal vi fortsætte med? Drøftelse af RM 5 punkter (slide 17) blandt deltagerne; hvad skal være med, hvad skal ikke. Hvad skal kniven kunne og betyde. Hvad nu hvis..

3 Gruppe 1: Udvikling af konceptet. Lokale råvarer i restauranter. Bedre transport til oplevelserne i Regionen (elcykler ved stationer), skolerne lærer eleverne op i lokaleråvarer (aktører med ressourcer sættes i spil, og skolernes oplæring giver gavn til nye generationer af kokke og tjenere gøres i Holland) samt et panel med madjournalister som udvælger restauranter, der benytter lokale råvarer, kan sikre den gode oplevelse for turisterne, som vil opleve det lokale køkken (gøres i Bruxelles). Gruppe 2: Kniven skal ikke have for mange egenskaber, men der skal være fokus på 3-4 steder, hvor man bliver rigtig god. Fokus her har været erhvervsnetværket (måske et andet ord) må gerne være en succes. Netværket skal ikke være erfa-grupper, men et fagligt netværk hvor man ikke sidder sammen med ligestillede. F.eks. BKI kaffe kobles med kulturhistorisk museum. Der skal skabes forretning med hinanden, og det behøver ikke at blive pakket ind, når vi snakker om det sammen i netværket. Turisme skal være i fokus, men er det erhvervs- eller privatturisme? Der skal bygges ord ind i konceptet. ERG er for højt og svært at forstå, f.eks. maddannelse og bæredygtig. Hvad nu hvis.. sanselighed. Koble kultur med mad og smag, f.eks. økologiens have og gl. Estrup. Gode råvarer og smagen skal brandes og være i fokus. Skal kobles med en god historie. Gruppe 3: Visit og Aarhus Tech sad sammen og fik en øjenåbner for et andet samarbejde på tværs i tråd med gruppe 2. Landskabet, der omgiver måltidet, har stor betydning. Her har vi store muligheder, som der skal arbejdes med for at skabe en uforglemmelig oplevelse. Fortællingen bag hvorfor vi spiser spidsbryst og stegt flæsk mødet mellem kulturarv, -historie og fødevarer og turisme. Service eftersyn hos spisesteder - et man selv laver, men man laver nogle rammer, som restauratøren kan anvende til at tage temperaturen på servicen/værtskabet. Der skal arbejdes med: hvordan bliver det fedt at arbejde som tjener. Gruppe 4: Kommunikation!!! Bruge ERG brande. Ikke fordi det giver mening lokalt endnu, men det er kendt i verdenen når dem i verdenen synes, det er interessant, er det nemmere at skabe opmærksomhed lokalt og nationalt. Hvilke fortællinger er der i RM? Fødevarefortællinger og kultur koblet giver måske gode historier. Bak op om de små gode ideer med små midler. Der kan læres af kulturområdet. Gode erfaringer fra Smagen af Fyn, som der kan stjæles fra. Det der skal ske nu: RM tager plancher og post-its med hjem. 2 sessioner mere hvor der samles endnu mere. RM vil lave et program/udbud, som er så fokuseret, at det kan arbejdes i, men så bredt at det giver rum til at lave eksperimenterende projekter.

4 Referat for Samtalekøkkenet Refleksion blandt deltagerne - Miniproducenter har mere interesse i at kommunikere med restauranterne og nå turisterne igennem dem. De har ikke tid til at få besøg og lignende af turister. - Ønske om samarbejde mellem kokke og producenter - Udnyt de netværk som allerede findes i stedet for at lave nye og flere evt. kan nogle slås sammen. - Lyt til stemmerne nedefra (RM er en stemme oppe fra) - Man skal ikke kopiere men lade sig inspirere og styrke opmærksomheden på de lokale brands og ildsjæle, som ikke må brænde ud i RM s ambitioner. - Bedre kommunikation om brandet ERG, da det stadig er ukendt måske det ikke skal bruges? Kan det bruges på en anden måde? Måske som en underline. - Fokus på det lokale før det internationale. - Events må ikke blive for traditionelle det skæve trækker folk til. Udbuddet ved Vestkysten ser meget ens ud lige nu. Evt. samle mindre festivaler/events til større for at nå bredere ud. - Fokus på synlighed skab et manifest man står ved og efterlever. - Fokus på råvarerne og smagsoplevelserne. Forædling og iscenesættelse af råvarerne vi har en nysgerrighed og en pionereånd, som bør udnyttes. Dette er vores regions styrke, nu når vi ikke har en tortellini tradition. - Skab en kobling mellem sted, oplevelse og smagen af regionen helt lokalt The big 5 of West Jutland // The big 5 of Central Denmark Region - Find inspiration i Regionens andre styrkepositioner og drag erfaring herfra til at skabe nye tiltag og indsatser. Hvor har regionen gode succeser med inddragende indsats? Kan disse overføres til fødevarer/turismen? - Regionens styrker: o Bæredygtighed à et tema som kan samle en satsning; vi har kompetencerne, virksomhederne mm. o Kompetencer for fællesskab og samarbejde - Brandet skal indeholde en målsætning, nogle ambitioner, visioner og missioner. Så bliver det nemmere at forholde sig til. - Udfordringer: o Har regionen en fælles identitet, som er stærk nok til at fejre? o Målgruppen: Hvem vil vi have fat i? o Giver det mening at have et regionalt fokus, eller er der for stor diversitet i regionen? Måske man skulle dele regionen op i Vest-Midt-Øst? Der kunne laves månedlige møder i de 3 dele og måske 2 årlige møder for hele regionen. På denne måde udnytter man regionens styrker - særligt dem som er stedbundne, såsom skaldyr i Vest, mange producenter i Midt og storbyen i Øst. - Sats på det der virker! Se på hvad der allerede kører i regionen, som har potentiale for at blive større, før der skabes noget nyt. - Et ønske om rådgivning på lokalt niveau med markedsføring og kommunikation en udgift der ofte er dyr for de små virksomheder. Allerede et tilbud hos Ringkøbing Fjord Turisme, som ikke virker der. - Autenticitet er nøglen. Kernefortællinger om stedet, råvarerne og omgivelserne. Konkrete indsatser præsentation af Schweitzerknivene

5 - Fødevareruter / Oplevelsespakker - Foodfootprint as a feature - Kommunikation: B2B & B2C - Cirkulær økonomi à partnerskaber (koble ERG til andre stærke regionale indsatser) - Regional skaldyrsfestival fra Nord til Syd - Mere involvering af uddannelserne - Støt op om grøn fiskeri

6 Referat for Samtalekøkkenet Refleksion blandt deltagerne Værdiskabelse skabe en historie, en oplevelse og kvalitet, som kan skabe beskæftigelse i lokalområdet. Men hvordan skaber vi dette? Det er måske en helt ny måde at arbejde sammen på. Økologimærkeordningen Kan overføres til mærkning af brugen af lokale fødevarer og produkter på restauranterne. Et kvalitetsmærke som forbrugerne kan forholde sig til og kan navigere efter. Kortlægning af fødevareproducenter i hele regionen. Ingen ved, hvor de er? Kan gøre gavn for restauranterne, på turistkontorerne og lignende. Storytelling: fx 4 linjer for hver producent. Netværk på baggrund af hvad producenterne producerer: Øl med øl mm. Kan mødes regionalt. Bedre fortælling af fra jord til bord, og bedre besøgscentre, som er værd at vise frem klæd dem på med formidlingsværktøjer og måske dispensationer, så man kan komme ind og se det, der ikke altid vises. Giver gode muligheder for formidling til medierne. Et godt grundlag for en eller flere fødevareruter. Visioner er den autentiske kundeoplevelse skabe en unik oplevelse for gæsterne (turister, naboerne mm.). Det skal ikke være en turistfælde, men værdikæden skal bindes sammen, så budskabet kommer nedefra. Værdikæde: producent à produkt à spiseoplevelsen à overnatningen. Den autentiske oplevelse på alle niveauer. Det handler ikke kun om de lokale råvarer, for det har vi alle steder i DK. Når producenter skal involveres: what s in it for them? Der skal være en mening med at aktivere dem. Ord og intentioner er ikke nok; der skal handling til. Producenterne har svært ved at se sig selv i titlen, så der skal skabes sammenhæng mellem restauratøren og producenten, og de skal være stolte af det, de skaber sammen à først herefter kan der ske branding og omtale udadtil. ERG skal være en strategisk ramme, som kan give værdi nedad; det behøver ikke at være en del af brandingen at være en del af ERG. Djursland skal stadig brande sig som Djursland, ligesom Samsø stadig skal være Samsø. Dette skaber en differentieret oplevelse hen over regionen. Find ERG s begrænsninger og muligheder. Måske skabe infrastruktur, et internationalt sigte og nogle værktøjer. Det internationale aspekt skal integreres i turisme branding indsatser. Kuratering/Det subjektive det vil turisterne have, som er svært for det offentlige. Et ansigt udadtil, som har en mening. I 2017 blev der skabt en identitet, som man kunne forholde sig til samle små puljer, som skaber meget værdi og samler og skaber identitet. Der er meget værdi for pengene. Hjælp til de små/mindre restaurationer à ind på TripAdvisor og andet. Der skal laves et overordnet formål; hvad, hvorfor og hvordan - KPI.

7 Konkrete aktiviteter - Et rejsehold som skal bestå af nye og eksisterende netværk, som skal tilbyde pakkeløsninger. Et hold af kompetencer som kan tilbyde de modne såvel som de nye noget videre. Det kunne skabe indhold mellem de eksisterende netværk. - Skabe besøgsrunder (restauranter til producenter); trække autenticiteten fra producenterne ind i restauranterne. Producenter skal være venner, ikke fjender. Landbruget er primærledet, som er centralt. - Lokale fødevarer, mærkningsordning (mærke til producenten, ikke produktet), Prøv disse 5 i større skala end kommunerne, måske mere område (Samsø, Djursland mm.) Producenterne skal motiveres; Noget for noget, blive en synligdel af f.eks. leverancer af lokale fødevarer til f.eks. restauranter, imod at producenten SKAL lade sig kortlægge med en storytelling. - Der snakkes på 3 niveauer: o Det statslige niveau som omhandler det internationale, branding mm. o Det regionale og kommunale // lokale o Den enkelte producent. Lokale events, lokale netværk og samarbejder om fortællingerne. - Udnyt de årstidsgivende begivenheder. F.eks. æbletræerne springer ud, køer på græs. Fjern distancen mellem by og land. Skab oplevelser som bare er der, som man kan bygge flere elementer op omkring. - Udveksling på tværs af regionen for turisterne. Hvis man har lejet et sommerhus i Øst, kan man bytte med nogen i Vest, så man kan opleve mere på f.eks. en uge. - Hvor får vi fat i turisterne? De skal fanges, der hvor de er. Skab et samarbejde om hvad kan de ellers opleve. - Videoklip af producenterne i forbindelse med en evt. kortlægning. - Menukort på engelsk bedre tydeliggørelse af hvor man finder glutenfri mad, lokale råvarer, vegetar mm. - Restauranter ligner hinanden mere og mere, så de er ikke interesserede i at få et katalog, som de kan hente inspiration fra, men de ønsker at finde det helt specielle, som de kan lave en fortælling om. - Der skal skabes et produkt, som giver en succesoplevelse. Der skal måske fødselshjælp ud til producenterne. - Der skal være et økonomisk overskud for at et projekt kan overleve. - Producenterne skal kunne hjælpe hinanden; også på tværs af produkter.

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer Vi arbejder for turismen www.bornholm.info/erhverv Hvad gør vi/hvor er vi Vi har 75 fødevareproducerende virksomheder på Bornholm.

Læs mere

Bilag 2 Effektkæde og indikatorer: Europæisk Gastronomiregion

Bilag 2 Effektkæde og indikatorer: Europæisk Gastronomiregion Bilag 2 Effektkæde og indikatorer: Europæisk Gastronomiregion Aktivitet Output Effekt Kritiske antagelser Nye oplevelser og koncepter for lokalsamfund Koncept for fællesspisninger Vi hjælper en række lokalsamfund

Læs mere

Vestkystens kultur og fødevareoplevelser Et projekt, der skal styrke den fælles fødevarefortælling ved Danmarks Vestkyst

Vestkystens kultur og fødevareoplevelser Et projekt, der skal styrke den fælles fødevarefortælling ved Danmarks Vestkyst Vestkystens kultur og fødevareoplevelser Et projekt, der skal styrke den fælles fødevarefortælling ved Danmarks Vestkyst Introduktion Fem faser i projektet Vestkysten er fyldt med gode fødevareoplevelser,

Læs mere

Fødevarepolitik og handlingsplan

Fødevarepolitik og handlingsplan 1 Fødevarepolitik og handlingsplan 2019-23 Vision Et stærkt vestjysk fødevareerhverv, der gør sig gældende nationalt og internationalt til gavn for vores område. 1. Fødevarefortællingen Vores aktiviteter

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Oplysninger om ansøger Vestjyske Fødevarer og Oplevelser er et projekt under Region Midtjyllands indsats vedrørende profilering af små fødevareproducenter og netværk

Læs mere

EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD

EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD KOLOFON Midtjysk Turisme Eventboost er skrevet og udgivet

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Indhentning af tilbud

Indhentning af tilbud Indhentning af tilbud Midtjysk Turisme ønsker at få tilbud på opgaveløsning vedrørende følgende opgaver i regi af Socialfondsprojektet RETHINK Kulturturisme : Konsulentbistand til testprojekt Det internationale

Læs mere

HANDLINGSPLAN FOR FØDEVAREPOLITIKKEN

HANDLINGSPLAN FOR FØDEVAREPOLITIKKEN HANDLINGSPLAN FOR FØDEVAREPOLITIKKEN Gældende fra 2015 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for, at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og skabe vækst

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturelt projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-lande hvert år - i 2017 Paphos (Cypern) og Aarhus Et helt

Læs mere

SERVICENETVÆRK CERTIFICEREDE NATIONALPARKPARTNERE

SERVICENETVÆRK CERTIFICEREDE NATIONALPARKPARTNERE SERVICENETVÆRK CERTIFICEREDE NATIONALPARKPARTNERE 1 Nationalparkens Servicenetværk 3 Formålet med netværket 4 Historik 6 Et forpligtende fællesskab 8 Partnerfordele 10 Samarbejdet bag netværket 12 NATIONALPARKENS

Læs mere

Fadebursloven Nyborg, april 2013

Fadebursloven Nyborg, april 2013 Fadebursloven Nyborg, april 2013 Kongens Fadebur Kongens Fadebur er et fødevarenetværk etableret af Nyborg Slot for fødevareproducenter, specialiserede fødevareforhandlere og restauranter på Fyn. Mission:

Læs mere

Erhvervspolitik for Fanø Kommune

Erhvervspolitik for Fanø Kommune Erhvervspolitik for Fanø Kommune 2015-2020 Vedtaget i Fanø Byråd den 16.02.2015 Vision Fanø kommunes vision er at være mødested for et mangfoldigt, kvalitetsbevidst og bæredygtigt erhvervsliv. Udviklingen

Læs mere

Mulighedernes Danmark

Mulighedernes Danmark Mulighedernes Danmark Stine Lea Jacobi Programchef Realdania 12. oktober 2017 Agenda Hvem er Realdania? Udfordringer og muligheder Tre tilgange til udvikling To nye indsatser Opsamling Realdanias mission

Læs mere

MADKVALITET I DANSK TURISME

MADKVALITET I DANSK TURISME MADKVALITET I DANSK TURISME AGENDA Data Egne observationer og analyse Erfaringer fra udlandet FOODs egne projekter plus et par bonus-events Bud på fremadrettet indsats Data fra Danmark TURISMEERHVERVET

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen #4 2014 Forskning i Branding Selvom virksomheder umiddelbart er konkurrenter, kan det godt betale sig at stå sammen som branche, som 16 fynske bryggerier har gjort. Det handler om at fremme sektoren for

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Gastro 2025 Marts 2019

Gastro 2025 Marts 2019 Gastro 2025 Marts 2019 Gastro 2025 Regeringen lancerer den 12. marts 2019 en række initiativer, der vil understøtte Danmarks internationale styrkeposition som gastronomisk toneangivende nation. Initiativerne

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Adgang til Oplevelser

Adgang til Oplevelser Adgang til Oplevelser - en politik for styrkelsen af de særlige steder der findes i vores natur og landskaber og muligheden for oplevelsen af dem. Holbæk Kommune 2016 synliggøre fortællinger i landskabet

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Madoplevelser i hele Danmark. Pelle Øby Andersen, FOOD, Landdistriktskonferencen 2017

Madoplevelser i hele Danmark. Pelle Øby Andersen, FOOD, Landdistriktskonferencen 2017 Madoplevelser i hele Danmark Pelle Øby Andersen, FOOD, Landdistriktskonferencen 2017 AGENDA 1. Kort intro til FOOD 2. Analysen helt kort 3. Konkrete indsatser Kulinarisk rejsehold Madevents som platform

Læs mere

Velkommen til kick-off på Destination Skjern å

Velkommen til kick-off på Destination Skjern å Velkommen til kick-off på Destination Skjern å Samarbejde mellem Ringkøbing- Skjern Kommune, Ringkøbing Fjord Turisme, Herning Kommune og Danmarks Center for Vildlaks Fantastisk naturressource Erhvervs-

Læs mere

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland Kompetenceudvikling Turismens aktører i Region Midtjylland Bodil Marloth Meldgaard Udviklingskonsulent Cand. Mag i Sprog og Internationale forhold, Turisme fra Aalborg Universitet 12 års erfaring med turisme

Læs mere

Anbefalinger til udvikling af lystfiskerturismen i Herning Kommune

Anbefalinger til udvikling af lystfiskerturismen i Herning Kommune Anbefalinger til udvikling af lystfiskerturismen i Herning Kommune Herning Kommune som attraktiv lystfiskerdestination Flotte laks, af oprindelig stamme, i Skjern Å, og meget store havørreder i Karup Å,

Læs mere

Smagsoplevelser. vejen til vækst

Smagsoplevelser. vejen til vækst Smagsoplevelser vejen til vækst INGREDIENSLISTE: Helle Bjerg Hellesøe Uddannet Cand. Mag i historie og kommunikation Baggrund blandt andet hos: Dansk Fødevare Forum Kokkelandsholdet RelationMedia Midtjysk

Læs mere

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012 Velkommen Nye aktive på nye måder 27. Oktober 2012 Program for dagen 11.40-13.00 Velkommen og siden sidst med gæst i den varme stol Oplæg og diskussion om målgrupper 13.00-14.00 Frokost 14.00-15.50 Oplæg

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet + Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet gæster og personale. Nye muligheder for netop din restaurant, cafe + Mandag d. 19 maj. 2014 17.00 20.30 Mønstring på Bramsejlsskonnerten

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Madoplevelser i hele Danmark. Pelle Øby Andersen, FOOD, Landdistriktskonferencen 2018

Madoplevelser i hele Danmark. Pelle Øby Andersen, FOOD, Landdistriktskonferencen 2018 Madoplevelser i hele Danmark Pelle Øby Andersen, FOOD, Landdistriktskonferencen 2018 AGENDA 1. Kort intro til FOOD 2. Analysen helt kort 3. Konkrete indsatser Det lokale rejsehold Karrebæksminde Madevents

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Turismestrategi Stevns Kommune

Turismestrategi Stevns Kommune Turismestrategi Stevns Kommune 2019-2022 1 Turismestrategi Stevns Kommune Stevns Kommune - 2019-2022 Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. Indledning Der er massiv konkurrence om turisterne, som i stigende

Læs mere

Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken Indledning

Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken Indledning Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken 2015-2018 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

VORES REJSE UDKAST TIL EN FÆLLES RETNING FOR DANSK TURISME VERSION AUGUST 2008

VORES REJSE UDKAST TIL EN FÆLLES RETNING FOR DANSK TURISME VERSION AUGUST 2008 Erhvervsudvalget 2007-08 (2. samling) ERU alm. del Bilag 304 Offentligt VORES REJSE UDKAST TIL EN FÆLLES RETNING FOR DANSK TURISME VERSION AUGUST 2008 Dette udkast er et dialogoplæg faciliteret af VisitDenmarks

Læs mere

GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og. forretningsudvikling i din virksomhed. grønne regionale madoplevelser

GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og. forretningsudvikling i din virksomhed. grønne regionale madoplevelser gro gro GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og forretningsudvikling i din virksomhed grønne regionale madoplevelser Deltagelse kræver at din virksomhed ligger i Region

Læs mere

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning Landdistriktspolitik 2015-2018 og handlingsplan 2017-2018 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og at skabe

Læs mere

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet 27. okt. Svendborg Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet Lidt om Naturturisme I/S Projektets dele Overnatning med

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Inspiration. til at engagere medlemmer

Inspiration. til at engagere medlemmer Inspiration til at engagere medlemmer Vi vil engagere alle medlemmer Sammen kan vi! Coop er ejet af over 1,7 mio. medlemmer. Ambitionen er, at medlemmerne oplever Coop som mere end et sted, hvor man køber

Læs mere

Smagsoplevelser - hvad vil de tyske turister have?

Smagsoplevelser - hvad vil de tyske turister have? Smagsoplevelser - hvad vil de tyske turister have? Kort om projekt Smagsoplevelser Oplevelsesbaseret Kystturisme, CKT Formål: At gøre smagsoplevelser til turismeprodukter Værdikæder for fødevarer og turisme

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013.

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. U D K A S T December 2012 Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. Bestiller-Udfører-Model.

Læs mere

Fyld dit balkort: Aktørerne ved bordene!

Fyld dit balkort: Aktørerne ved bordene! Aftenens program: 16:30-16:45: Nina fra Naturturisme I/S: intro samt inspiration om pakker, koncepter og former for samarbejder 16:45-17:00: Introduktion af deltagerne 1 min. hver: sted/produkter/forventninger

Læs mere

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Eventens anatomi Et 360 blik på event som strategi og i praksis Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Michael Radmer Johannisson Seniorrådgiver i Seismonaut

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

BORNHOLMERMÅL? HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG

BORNHOLMERMÅL? HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG BORNHOLMERMÅL? Vi står på en brændende platform; vi skal sikre øens og samfundets bæredygtighed i dag og i morgen. Det er afgørende at vi forholde ros til den lokale bæredygtighed,

Læs mere

Indhentning af tilbud

Indhentning af tilbud Indhentning af tilbud Midtjysk Turisme ønsker at få tilbud på opgaveløsning vedrørende følgende opgave i regi af KUP projektet Oplevelsesbaseret kystturisme : Smagsoplevelser for tyske feriegæster i Region

Læs mere

Hvad er GeoPark Odsherred?

Hvad er GeoPark Odsherred? GEOLOGI KUNST KULTURHISTORIE RÅVARER IDENTITET VÆKST - UDDANNELSE Geopark? Hvor køber man billet til parken? Endnu et (turisme)projekt? Hvem interesserer sig for bakker, sten og grus? Istidslandskabet

Læs mere

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution FOOD ORGANISATION OF DENMARK Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution Vil du være med til at sikre Danmarks position som et af verdens gastronomiske hotspots, arrangere og afvikle presseture

Læs mere

Oversigtsskema over ansøgninger til turismepuljen runde. Tilsagn/afslag

Oversigtsskema over ansøgninger til turismepuljen runde. Tilsagn/afslag Oversigtsskema over ansøgninger til turismepuljen 2016 2. runde Ansøger/projekt Samarbejdspartner/beskrivelse Beløb Kommentar fra Enheden for Erhverv & Turisme Partnerskabet Vemb Vil Videre Udgivelse af

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Dinnerlust ApS

Dinnerlust ApS 1 Dinnerlust ApS er grundlagt på visionen om at skabe Danmarks fedeste og foretrukne go-to online netværk for spisesteder og forbrugere. 2 MISSIONEN er at bygge og udvikle danskernes foretrukne platform,

Læs mere

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Formålet med vores strategi er: Generere flere overnatninger Generere flere arbejdspladser Generere større turismeomsætning Forbedre konkurrenceevnen Skabe bedre

Læs mere

Fem fælles MÅLSÆTNINGER BORNHOLM. 1:..tilbyder DK s bedste fødevaremiljø. 2:..producerer DK s bedste fødevarefortælling

Fem fælles MÅLSÆTNINGER BORNHOLM. 1:..tilbyder DK s bedste fødevaremiljø. 2:..producerer DK s bedste fødevarefortælling Fem fælles MÅLSÆTNINGER BORNHOLM 1:..tilbyder DK s bedste fødevaremiljø 2:..producerer DK s bedste fødevarefortælling 3:..vælger den lokale råvare & produktion 4:..fremtidssikrer gennem mangfoldighed 5:..søger

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Præsentation af redegørelse og vækstmodel for turismen i Syddanmark 1 Turismekonference d. 21. oktober 2013 Hvorfor denne redegørelse? Nu skal det virke! Oplevelseserhverv

Læs mere

Fra varm luft til verdensmål. Anna Porse Nielsen, adm. direktør i Seismonaut

Fra varm luft til verdensmål. Anna Porse Nielsen, adm. direktør i Seismonaut Fra varm luft til verdensmål Anna Porse Nielsen, adm. direktør i Seismonaut Seismonaut Vi ved noget om: Strategisk oplevelsesudvikling af kommuner, destinationer og virksomheder Turisme og oplevelsesøkonomi

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland Informations- og kommunikationsstrategi for Fødevareplatformens mål er at sikre en koordinering mellem relevante aktører og videninstitutioner samt at fungere som katalysator og inspirator indenfor fødevareområdet

Læs mere

KAPITEL 3: ROSKILDE FESTIVAL

KAPITEL 3: ROSKILDE FESTIVAL EVENTBOOST Lær hvordan Roskildegruppen formår at hæve et måltid op til en madoplevelse, som samtidig styrker og brander Food Festival. Fødevarerne, maden og måltiderne bliver brugt som et strategisk virkemiddel

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

VELKOMMEN. Fra viden til handling

VELKOMMEN. Fra viden til handling VELKOMMEN Fra viden til handling 1 PROGRAM Præsentation af oplægsholdere - værdisæt og visioner bag samarbejdet Præsentation af videntilhandling.dk Øvelsessession meningsfuld og anvendt dokumentation hjemme

Læs mere

KANTINE & PERSONALERESTAURANT

KANTINE & PERSONALERESTAURANT KANTINE & PERSONALERESTAURANT SUBSTANS startede oprindelig med at drive kantinen på Nordisk Ministerråd. Det gjorde vi i nogle år, før vi så valgte at starte et nyt køkken op med vores frokosttilbud. I

Læs mere

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FOR, MED boernekultur.vejle.dk OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FORORD Bliv et af de topmotiverede mandskaber, som skal dyste i kaproning over en distance på ca. 300m på Vejle Visionen for Børnekulturen er

Læs mere

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Udarbejdet af Signe Sejbjerg Jensen, Lemvig Kommune. Evalueringsskemaerne blev udleveret i forbindelse med velkomstmaterialet på Geopark konferencen d.3.

Læs mere

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i VELKOMMEN TIL ØKOLOGI i Aftenens Program Velkomst Sådan styrker du din bundlinje Oplæg og debat Økologi i Landbrug & Fødevarer Politik Viden og Rådgivning Samarbejde Mere Økologi i Danmark hvad skal der

Læs mere

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018.

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Strategiplan 2017-2018 1 Strategiplanen Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Direktionen har arbejdet med emnet siden sommeren 2016 og har

Læs mere

Østjyllands Spisekammer

Østjyllands Spisekammer Østjyllands Spisekammer Udviklingsdelen Et projekt under fødevareindsatsen i Grøn Vækst-programmet 1 1. Titel Projektets titel er Østjyllands Spisekammer udvikling 2. Hvilke nye og forbedrede produkter,

Læs mere

BUSINESS DESTINATION HERNING. Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse

BUSINESS DESTINATION HERNING. Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse BUSINESS DESTINATION HERNING Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse VISION Vi vil skabe en business destination i verdensklasse for events og forretningsrejsende. MISSION

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb

Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb 1 of 5 Ansøgningsskema til: Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb 1. Ansøger Oplysninger om ansøger: Navn, adresse, kontaktperson samt øvrige kontaktoplysninger Syddjurs Kommune Lundbergsvej

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV

STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV 2016-2020 21 April 2017 BAGGRUND Med optagelsen af den danske del af Vadehavet på UNESCOs verdensarvsliste i 2014 og etableringen af Nationalpark Vadehavet i 2010

Læs mere

STRATEGI IDEBANK FREMTID. Kreativitet FORANDRING. MARKETING Inspitarion. Intuitiv. Vision FORBEDRING. Innovativ INDBLIK VÆKST LØSNINGSORIENTERET

STRATEGI IDEBANK FREMTID. Kreativitet FORANDRING. MARKETING Inspitarion. Intuitiv. Vision FORBEDRING. Innovativ INDBLIK VÆKST LØSNINGSORIENTERET VÆRDIKÆDE IDÉER FORANDRING PLANLÆGNING PRÆSTATION FORBEDRINGER STRATEGI LØSNINGSORIENTERET PLAN IDEBANK OPTIMERING FORBEDRING Vision Kreativitet STRATEGISK MÅL Innovativ FREMTID Implementering VÆKST 2016

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Aalborg Samarbejdet Boulevarden 13 9000 Aalborg www.aalborgsamarbejdet.dk I Aalborg Samarbejdet deltager Jammerbugt, Rebild, Vesthimmerland og

Aalborg Samarbejdet Boulevarden 13 9000 Aalborg www.aalborgsamarbejdet.dk I Aalborg Samarbejdet deltager Jammerbugt, Rebild, Vesthimmerland og Aalborg Samarbejdet Boulevarden 13 9000 Aalborg www.aalborgsamarbejdet.dk I Aalborg Samarbejdet deltager Jammerbugt, Rebild, Vesthimmerland og Aalborg Kommune Oplevelsesøkonomisk handlingsplan Aalborg

Læs mere

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland I det følgende har jeg skrevet refleksioner, spørgsmål og tanker vedr. hvilke områder jeg ser i kan forbedre og måske bør se nærmere på. Tankerne er inddelt

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS HVAD TALER JEG OM? Kommunebranding definition og udbredelse Typiske udfordringer Brandingprocessen involvering og eksekvering

Læs mere

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD VISION OG STRATEGI 2017-2022 SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD 1 V s t Vision og strategi 2017-2022 kort version Silkeborg Søhøjlandet - Danmarks Outdoor Hovedstad VisitSilkeborgs vision

Læs mere

Frivillige på bibliotekerne

Frivillige på bibliotekerne Frivillige på bibliotekerne - 3. møde Gentofte Hovedbibliotek, d. 10. nov. 2011 Program formiddag: 08.45-09.00: Kaffe og rundstykker 09.00-10.00: Velkomst, opsamling på hjemmeopgave og arbejde i netværksgrupperne

Læs mere

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Byrådets vision 2018 November 2014 2 LEAD / November 2014 Indhold 1. Intro 2. Grundlaget: Fortællingen om Roskilde Kommune 3. Målene: Det vi kæmper for 4. Indsatser

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK

ERHVERVSPOLITIK ERHVERVSPOLITIK 2019 2022 Vision: I Svendborg skaber vi tid, rum og mulighed for, at alle kan leve og opleve det gode liv, hvad enten vi bor, arbejder eller besøger Svendborg. Svendborgs erhvervspolitik

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Turisme

Handlingsplan Handlingsplan Turisme Turisme 1 Rebild i øjenhøjde Vision Rebild 365 Rebild Kommune ligger i hjertet af Himmerland og er beriget med skove, søer og kilder. Med Rold Skov som nærmeste nabo er skoven og naturen en unik del af

Læs mere

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april 2016 Søren Krogh Succeskriterier Succeskriterier for samtale mellem turismeerhverv og kultursektoren: At kulturturisme fokus bliver bedre ved at vi anvender og

Læs mere