Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Tolne Skovpavillon - Renovering af Glassalen 2 2 Vedtagelse af lokalplan nr L01 Erhvervsområde ved 6 Ålborgvej, Harken 3 Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for centerområde omkring 9 Vendsyssel Teater, Mammutpladsen og Jernbanegade, Hjørring 4 Brinken samt Svanelundsvej 37, Hjørring. Forslag til lokalplan 12 for boligformål, herunder etageboliger 5 Udvidelse af BB biogas på Ålstrupvej 68, Vrå 15 6 Indvinding af sand på Løkken Strand Budgetproces for budget Teknik- og Miljøudvalgets budgetopfølgning marts Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter

2 Side Ø Tolne Skovpavillon - Renovering af Glassalen Resumé Foreningen Tolne Skovpavillon ansøger om støtte på 1,000 mio. kr. til renovering af Glassalen ved Tolne Skovpavillon. Der er i budget 2018 afsat 1,000 mio. kr. til renovering af Glassalen. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at imødekomme ansøgningen og frigive anlægsmidlerne. Sagsfremstilling Baggrund Tolne Skovpavillon er opført i 1980 og har gennem årtier været et folkeligt mødested og yndet udflugtsmål for hele Vendsyssel. Tilbagegang i 1980'erne betød, at Skovpavillonen og Glassalen efterhånden begyndte at forfalde. I 2004 dannedes foreningen Tolne Skovpavillon, hvis formål er at drive Skovpavillonen som kul-turelt og folkeligt mødested i respekt for stedets historie og enestående natur. Foreningen har med støtte fra bl.a. Realdania og Hjørring Kommune i 2005 renoveret selve Skovpavillonen for 2,100 mio. kr., så den i dag fremstår velholdt og funktionel. Glassalen Glassalen, der ligger i tilknytning til Skovpavillonen, var oprindelig en åben staklade, men blev lukket med trævægge og senere udvidet. Den er en vigtig del af samlede anlæg Tolne Skovpavillon, da den anvendes til en lang række af aktiviteter, som koncerter, lokal revy, ældretræf, jazz i skoven mv. og dermed supplerer funktioner og aktiviteter i Skovpavillonen. Renovering af Glassalen Glassalen fremstår nedslidt og utidssvarende ved siden af den renoverede Skovpavillon. Foreningen har vurderet, at det er nødvendigt at give Glassalen en gennemgribende renovering, hvis den fortsat skal kunne anvendes. Arkitektonisk og bygningsmæssigt set er Glassalen beskeden, men ifølge foreningen er den et værdifuldt supplement til Skovpavillonen, både økonomisk og kulturelt. I forbindelse med renoveringen ønsker man at give bygningen såvel et kvalitetsmæssigt som et arkitektonisk løft, så stedet igen bliver udflugtsmål for natur- og kulturoplevelser for lokale og turister (Bilag 1).

3 Side 3. Tidligere bevilget kommunalt tilskud Hjørring Kommune har i 2015 bevilget 0,400 mio. kr. til renoveringen af Glassalen fra de kommunale matchningsmidler til udviklingsprojekter i landdistriktet: 0,100 mio. kr. til arkitektbistand, fordi Glassalen indgår i en oplevelsesmæssig sammenhæng med Skovpavillonen, der ligger i værdifuldt kulturmiljø og fredet område, og 0,300 mio. kr. til udførelse af renoveringen. Foreningen har i samarbejde med arkitekt med speciale inden for kulturarv fået udarbejdet skitseforslag og projektbeskrivelse, som illustrerer, hvordan Glassalen kan renoveres og forskønnes. Materialet har dannet grundlag for ansøgninger til fonde og puljer (Bilag 2). Lokalt engagement Den ønskede renovering af Glassalen nyder stor lokal opbakning med bl.a. frivilligt arbejde. Det er forventningen, at renoveringen af Glassalen kan fastholde det folkelige engagement og den dybe lokale forankring af hele etablissementet Tolne Skovpavillon, og tillige være et godt løft for Tolne, Mosbjerg og omegn. Økonomisk fundament Det er vigtigt for foreningen at sikre et økonomisk fundament for Tolne Skovpavillon, og her spiller Glassalen en vigtigt rolle. Ved at bringe Glassalen op på et niveau, som svarer til dagens standard, vurderer foreningen at have et godt grundlag for at skabe den nødvendige lejeindtægt til at drive og bevare Skovpavillonen. Ifølge foreningens budgetter for årene efter renoveringen, vil der være et overskud på ca kr., som kan dække vedligeholdelsesomkostningerne for det samlede anlæg Tolne Skovpavillon. Naturpark Tolne Glassalen renoveres, så den fremstår som enkel og robust ramme for forskellige aktiviteter. I sidebygning etableres køkkenfaciliteter samt toiletter, som kan benyttes af skovens gæster. Foreningen vurderer, at Glassalen spiller fint sammen med planerne for Naturpark Tolne.

4 Finansiering Renoveringen af Glassalen anslås at koste 4,243 mio. kr., jf. projektforslag og anlægsbudget fra marts Hjørring Kommune Side 4. Der udføres frivilligt arbejde for 0,160 mio. kr., og Tolne Skov ApS leverer træ til renoveringen for 0,114 mio. kr., hvorved det samlede finansieringsbehov er på 3,969 mio. kr. Finansieringsoversigt Bevilget kr. Kristendemokraterne Tolne Skov ApS Hjørring Kommune Matchningsmidler - landdistriktet ENV Fonden Lag Nord Den A. P. Møllerske Støttefond Bygningsfornyelse, Hjørring Kommune Ansøgt kr. Hjørring Kommune ansøges Frimodt-Heineke Fonden afventer svar Boligfonden Bikuben afventer svar I alt Foreningen har to ansøgninger ude, som den ikke har modtaget svar på endnu, men den mener at være så tæt på at kunne gennemføre renoveringen, at den vil sætte arbejdet i gang, under forudsætning af, at Hjørring Kommune vil støtte med 1,000 mio. kr. Bevilger Hjørring Kommune 1,000 mio. kr., forventer Foreningen Tolne Skovpavillon at indhente tilbud fra håndværkere med henblik på at igangsætte renoveringen. Imødekommes foreningen ikke med de ansøgte tilskud fra Frimodt- Heineke Fonden og Boligfonden Bikuben tilpasses projektet til den foreliggende økonomi, og med respekt for tilsagn om støtte, som foreningen har modtaget. Lovgrundlag Lov om kommunal styrelse.

5 Side 5. Økonomi Foreningen Tolne Skovpavillon ansøger om den støtte på 1,000 mio. kr. til renoveringen af Glassalen, som er afsat i budget Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Projektet kan medvirke til at styrke det sociale fællesskab i lokalområdet, hvor lokale, kulturelle samlingssteder spiller en vigtigt rolle. Bilag 1. Ansøgning med finansieringsoversigt. 2. Idéoplæg for istandsættelse og tranformation af Glassalen. Direktionen indstiller, at der gives en støtte på 1,000 mio. kr., som er afsat i budget 2018 til Glassalen ved Tolne Skovpavillon, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,000 mio. kr., og at anlægsudgiftsbevillingen finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 1,000 mio. kr. i budget Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

6 Side P Vedtagelse af lokalplan nr L01 Erhvervsområde ved Ålborgvej, Harken Resumé Forslag til lokalplan nr L01 Erhvervsområde ved Ålborgvej, Harken har været fremlagt i offentlig høring i 4 uger. Kommunen har modtaget 2 bemærkninger til planforslaget. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planen skal vedtages. Sagsfremstilling Forslag til lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i 4 uger frem til 9. april Kommunen har modtaget 2 bemærkninger, som omhandler nabos betænkelighed ved fortsat udbygning af virksomheden tæt på naboboliger, og Vendsyssel Historiske Museums udtalelse (se bilag 2). Bemærkning fra ejerne af nabobolig En af de nærmeste naboer er betænkelig ved virksomhedens fortsatte udbygning tæt på boliger. Nabo ser derfor helst, at virksomheden flytter til et egentligt erhvervsområde, hvor der er bedre plads til en virksomhed, der giver anledning til støj, højt opstablet lager og udendørsbelysning. Nabo er positiv i forhold til, at der etableres en mobilantennemast, da der er dårligt mobilsignal i området. Administrationen har talt med virksomheden, der oplyser, at man er opmærksom på naboforholdet, og at man forsøger at tilrettelægge driften hensigtsmæssigt bl.a. i forhold til støj. Men det har de senere år været svært, da man er vokset ud af de nuværende arealer og bygninger, bl.a. er den nuværende værkstedsbygning for lille til de største maskiner, hvorfor det har været nødvendigt at foretage reparation og testkørsel udendørs. Det er utilfredsstillende forhold og giver anledning til nabogene. Virksomheden ønsker derfor at udvide på de arealer mod vest, der med lokalplanen udlægges til erhvervsformål, bl.a. med en ny værkstedsbygning (se bilag 3). Administrationen kan oplyse, at virksomheden har søgt om, og fået byggetilladelse til at opføre en værkstedsbygning og en lagerbygning. Byggeriet går i gang snarest muligt.

7 Side 7. Administrationen vurderer, at de støjforhold, som naboen beskriver, ikke kan reguleres via lokalplanbestemmelser, men skal håndteres via miljølovgivningen for virksomheder. Det vurderes, at den aktuelle lokalplan kan være med til at forbedre forholdene, da virksomheden får mulighed for at flytte aktiviteter, der giver anledning til nabogene, til en placering i større afstand til bolignaboerne. Administrationen foreslår på baggrund af naboens bemærkninger om udendørs belysning, at lokalplanen tilføjes ny bestemmelse om udformning af udendørs belysning, så der ved etablering af udendørs belysning tages hensyn til naboerne (se bilag 1, s. 13). Bemærkning fra Vendsyssels Historiske Museum (VHM) VHM anbefaler, at bygherre forud for anlægsarbejde får udført en forundersøgelse for at afklare tilstedeværelse af potentielle skjulte fortidsminder. Administrationens bemærkninger VHM's bemærkninger er videresendt til virksomheden. Det vurderes, at bemærkningen ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen. Øvrige bemærkninger Administrationen anbefaler, at lokalplanens bestemmelse 7.8 vedr. støjafskærmning (se bilag 1 s. 13) tilrettes, så støjafskærmning udover støjvold eller støjskærm også kan være bagsiden af en bygning. En bygning vurderes at være en udmærket støjskærm og ofte en bedre mulighed end andre løsninger på grund af bygningens højde. De anbefalede ændringer vurderes ikke at medføre behov for supplerende høring. Kompetence Teknik- og Miljøudvalget har kompetencen til at sende ukomplicerede lokalplanforslag og kommuneplantillæg i høring og efterfølgende vedtage forslagene, hvis der i offentlighedsfasen ikke er indkommet særligt mange eller principielle indsigelser eller ændringsforslag. De modtagne bemærkninger vurderes ikke at være principielle. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4.

8 Økonomi Planlovens 47A. Ejer af de arealer, der overføres fra landzone til byzone ved lokalplanens vedtagelse, har underskrevet erklæring om afkald på kommunens overtagelse af arealerne jf. Planlovens 47A. Hjørring Kommune Side 8. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter. Administrationen har i henhold til loven foretaget en screening af planen mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslaget. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Lokalplan nr L01 Erhvervsområde ved Ålborgvej, Harken, med rød tekst er vist forslag til ændringer vedr. 7.8 og Modtagne bemærkninger. 3. Tegning visende placering af ny værkstedsbygning og lager i forhold til den nabo, der har fremsendt bemærkning. Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende en bygning også kan udgøre støjafskærmning, og udendørs belysning indarbejdes i lokalplanen, og at Teknik- og Miljøudvalget vedtager lokalplan nr L01 Erhvervsområde ved Ålborgvej, Harken. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingerne, så lokalplanen vedtages med de anbefalede ændringer vedrørende støjafskærmning og belysning.

9 Side P Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for centerområde omkring Vendsyssel Teater, Mammutpladsen og Jernbanegade, Hjørring Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 12 og forslag til lokalplan nr L13 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har modtaget 5 bemærkninger til planforslagene. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at vedtage planerne. Sagsfremstilling Baggrund Det er lokalplanens formål at sikre de planmæssige muligheder for realisering af to konkrete og sideløbende projekter, som skal indfri ønskerne til området. Dels en udbuds- og arkitektkonkurrence for de kommunale ejendomme på hjørnet af Jernbanegade/Banegårdspladsen og dels en bymidtestrategi, der nytænker Hjørring Bymidte, og indarbejder konkrete forslag til forskønnelse og regnvandshåndtering i bymidten. Indkomne bemærkninger og foreslåede ændringer Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i otte uger fra 17. januar til den 14. marts I den periode har kommunen modtaget 5 indsigelser/bemærkninger, som overordnet er positive overfor projektet (se bilag 3). Også Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur, FBL-Hjørring, er positive over for lokalplanen. Foreningen finder de foreslåede omdannelsesprojekter og nye bygninger interessante, selvom de gerne havde set flere af de eksisterende bygninger bevaret. FBL foreslår dog at flytte parkeringen på Mammutpladsen under jorden, for derved at give plads til ny karrébebyggelse. FBL udtrykker tilfredshed med lokalplanens bevarende bestemmelser for en del af Jernbanegade. Administrationen anbefaler, at bemærkningerne ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen.

10 Miljøstyrelsen bemærker, at kommuneplantillæg nr. 12, ligesom lokalplanen, bør indeholde en nærmere vurdering af påvirkningen af bilag IV-arter. Administrationen anbefaler at efterkomme bemærkningen (se tilføjelsen i bilag 1). Hjørring Kommune Side 10. Det skal bemærkes, at planerne for området ikke vurderes at have indvirkning på bilag IV-arter, da der ikke er registreret flagermus i planens område. Den anbefalede ændring medfører ikke supplerende høring. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 4. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr Lokalplan L13 - Centerområde omkring Vendsyssel Teater, Mammutpladsen og Jernbanegade, Hjørring. 3. Kopi af indsigelser/bemærkninger.

11 Side 11. Direktionen indstiller: at de anbefalede ændringer vedrørende redegørelse for Bilag IV-arter indarbejdes i kommuneplantillægget, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 12 til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L13 til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler, at indstillingerne godkendes, og at kommuneplantillæg nr. 12 og lokalplan nr L13 for centerområde omkring Vendsyssel Teater, Mammutpladsen og Jernbanegade vedtages.

12 P Hjørring Kommune Side Brinken samt Svanelundsvej 37, Hjørring. Forslag til lokalplan for boligformål, herunder etageboliger Resumé På baggrund af et ønske om at opføre etageboliger er der udarbejdet et forslag til lokalplan nr L03, som muliggør enten etageboliger eller åben-lave boliger. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslaget skal offentliggøres i fire uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af lokalplanforslag På et ca m 2 stort areal i den sydlige del af Svanelundskvarteret ønsker ejerne at erstatte 2 ét-plans villaer med nyt etageboligbyggeri, hvilket forudsætter ny lokalplan. På baggrund af indkomne bemærkninger fra en forudgående høring besluttede Teknik- og Miljøudvalget på møde 11. april 2018 at igangsætte en lokalplan for etageboliger i max. 2 etager. Beskrivelse af lokalplanforslag Lokalplanens formål er at give mulighed for realisering af et konkret projekt med etagebebyggelse bestående af 3 bygninger i 2 etager med en bygningshøjde på op til 8 m, som er tilpasset det skrående terræn på grunden. Byggeriet må indeholde max 18 etageboliger, med sydvendte altaner og terrasser mod det grønne område Bejts Vænge. Lokalplanen giver mulighed for, såfremt det påtænkte etagebyggeri ikke bliver opført, at området i stedet kan udstykkes i parcelhusgrunde. Formålet med lokalplanen er at fastlægge etagebebyggelsens præcise placering i forhold til terræn, naboers udsigt og nærheden til det grønne område ved Bejts Vænge, hvorfor etageboligerne skal placeres i fastlagte byggefelter.

13 For at sikre områdets grønne karakter mod Bejts Vænge fastlægges en grøn buffer på 10 m. Inden for denne må der ikke bebygges, og her skal den eksisterende beplantning bevares. Herudover skal en række af de eksisterende gamle træer på grunden bevares af hensyn til flagermus (bilag IV-art) og områdets grønne karakter. Hjørring Kommune Side 13. Bebyggelsen skal tilpasses det eksisterende terræn, og terrænregulering skal generelt begrænses. Lokalplanens bestemmelser om bebyggelsens udseende giver forholdsvis frie rammer for bebyggelsens arkitektur, så der er mulighed for både moderne arkitektur og mere traditionelt villabyggeri. Der stilles krav om materialer og farver, der sikrer, at byggeriet indpasses bedst muligt i de grønne omgivelser. Ved etageboligbebyggelse skal vejadgangen til planområdet ske fra Brinken. Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med kommuneplanen. Rammen for området er vedlagt som bilag. Kompetence Teknik- og Miljøudvalget har kompetencen til at sende ukomplicerede lokalplanforslag og kommuneplantillæg i høring og efterfølgende vedtage forslagene, hvis der i offentlighedsfasen ikke er indkommet særligt mange eller principielle indsigelser eller ændringsforslag. Lovgrundlag Planlovens 13,15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 3 og 4 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Ingen bemærkninger.

14 Side 14. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Oversigtskort. 2. Kommuneplanramme nr Lokalplan nr L03 boligområde (herunder etageboliger) ved Brinken/Svanelundsvej. 4. Projektmateriale for etageboliger. Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget offentliggør lokalplanforslag nr L03 i fire uger. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen, så lokalplan nr L03 sendes i høring i fire uger.

15 Side P Udvidelse af BB biogas på Ålstrupvej 68, Vrå Resumé BB Biogas har ansøgt om udvidelse af kapaciteten på biogasanlægget Ålstrupvej 68 i Vrå. Dette forudsætter udarbejdelse af lokalplan, kommuneplantillæg og miljøvurdering (VVM). Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planarbejdet og VVM-processen kan igangsættes. Sagsfremstilling BB Biogas fik i august 2016 en landzonetilladelse til opførelse af biogasanlægget på Ålstrupvej samt en miljøgodkendelse til en kapacitet på tons biomasse pr. år. Ejer af anlægget har et stort ønske om at udvide kapaciteten til tons biomasse pr. år. En sådan udvidelse betyder, at anlægget bliver omfattet af lokalplanpligten og VVM-pligten, hvorfor en proces skal sættes i gang. En udvidelse af kapaciteten betyder mere biomasse gennem det eksisterende anlæg. Dette kan lade sig gøre, fordi de forskellige produkter som anlægget behandler, har forskellige opholdstider i anlægget. F.eks. har halm en meget lang opholdstid i anlægget, hvorimod energiafgrøder som fx roer, eller flydende husdyrgødning typisk har en kortere opholdstid. Ansøger oplyser, at biomassen hovedsageligt vil bestå af halm, husdyrgødning, anden tør biomasse (bl.a. energiafgrøder) og andre restprodukter. Konsekvensen af en øget kapacitet af biomasse er bla. flere transporter til og fra anlægget. Det forventes at stige fra 18 til 35 daglige transporter. Kørsel til og fra anlægget regnes som to transporter. Dette kan have stor betydning for omgivelserne, især for de omkringboende. Ved en udvidelse af kapaciteten på anlægget bliver det omfattet af VVM-pligt, hvilket betyder, at der skal udarbejdes en miljøkonsekvensrapport (redegørelse). Den skal på passende måde påvise, beskrive og vurdere projektets direkte og indirekte virkninger på en række faktorer. Ligeledes skal der udarbejdes en lokalplan, som skal rumme det eksisterende anlæg, med hensyn til byggeriets omfang og placering og give mulighed for, at mindre bygningsmæssige ændringer og udvidelser kan gennemføres. Lokalplanens område er ikke omfattet af kommuneplanens rammer, derfor skal der udarbejdes et kommuneplantillæg, der udlægger en kommuneplanramme for anlægget.

16 Planarbejdet og VVM-processen startes op med en foroffentlighed, hvor der indkaldes idéer til, hvad der skal indgå i miljøkonsekvensrapporten og i planarbejdet. Hjørring Kommune Side 16. Ansøger har tidligere fremsendt ansøgning om udvidelse af kapaciteten. Teknikog Miljøudvalget behandlede 28. juni 2017 en ansøgning om udvidelse fra til tons biomasse pr. år. Udvalget afslog at igangsætte processen. Ansøger vendte tilbage med en fornyet ansøgning på udvidelse til tons/år med et alternativ på tons/år. Teknik og Miljøudvalget behandlede sagen 23. august 2017 og gav afslag, med begrundelse i den trafikale belastning i forhold til områdets infrastruktur (bilag 1 og bilag 2). Efterfølgende er de trafikale forhold blevet drøftet med ansøger. Det har medført, at der sammen med ansøgningen er fremsendt et oplæg til forbedring af vejforholdene i området. Biogasanlægget har adresse på Ålstrupvej, men anvender den alternative udkørsel fra anlægget nordover til den offentlige vej Smidstrupvej. Smidstrupvej er klassificeret som trafikvej. Ejer har i forbindelse med etablering af anlægget, udbygget udkørslen ud til Smidstrupvej med nyt asfalt i en bredde på 8 m. På oversigtskortet bilag 3 ses placeringen af biogasanlægget og de berørte tilkørselsruter. Som det fremgår, er der flere veje, som kan benyttes som til- og frakørselsruter til biogasanlægget. I dag er vejene i området mellem 5 og 6 m brede og i acceptabel stand, men to transporter har vanskeligt ved at passere hinanden, og det betyder, at rabatterne mange steder er kørt op. Vejforholdene i dag (kort beskrevet) og ansøgers forslag til forbedringer fremgår af nedenstående skema: Vej Nuværende forhold Smidstrupvej I Smidstrup går Smidstrupvej gennem byen. Smidstrupvej er 5,5 m bred. Der er ingen fortov gennem byen. Vejen er slidt, og det fremgår tydeligt, at der bliver kørt i vejrabatterne. Oplæg fra ansøger Vejbredden langs Smidstrupvej fra Rakkebyvej mod nord ned til Vråvej mod syd vejudvides til 7 m. Der laves en lokal hastighedsnedsættelse gennem den sydlige del af Smidstrup, udenfor den nuværende byzone Bemærkninger Den lokale hastighedsnedsættelse skal godkendes af politiet. Området forventes separatkloakeret i 2019, hvor asfalten i denne forbindelse vil blive fornyet

17 Side 17. Vejbyvej Gennem Sønder Harritslev er der anlagt delvis græsfortov i den ene side af vejen, Vejen er ca. 5,5 m bred. Foran det tidligere mejeri er fortovet kørt i stykker, da pladsen til tider bliver brugt til vigeplads for transporter gennem byen Der laves smalle fortove i den ene side af vejen i nord/sydgående retning (80 cm/én flise). Herudover laves der 2 chikaner gennem byen for at sænke hastigheden og sikre, at 2 lastbiler ikke kan møde hinanden med høj hastighed. Den endelige placering af chikanerne planlægges i samarbejde med kommunen. Aftaler mellem ejer og leverandører har vi ingen mulighed for at håndhæve hvis aftalen ikke efterleves. Spærringen af Ågårdsvej afventer, for at se om denne bliver nødvendig. Rakkebyvej Rakkeby har dobbeltrettet cykelsti og fortov i den ene side langs Rakkebyvej. Rakkebyvej er ca. 5,5 m. bred. Der er kantstensafgrænset i begge sider Da vejen er smal, er der ikke plads til at to lastbiler kan passere hinanden Ejer betinger for alle leverandører, at der ikke må køres kolonnekørsel gennem Rakkeby. Transporter/lastbiler skal i stedet anvende Vråvej/Smidstrupvej som transportvej (syd om anlægget). Enkelte transporter vil stadig kunne finde vej gennem Rakkeby. Ågårdsvej og Mellergårdsvej kan spærres for gennemgående lastbiltrafik Smalt fortov, men der er ikke meget plads. Virker fornuftigt i forhold til trafiksikkerheden Ansøger har estimeret både den nuværende og den kommende trafikbelastning på de forskellige tilkørsels veje. I skemaet fremgår også resultatet fra seneste trafiktælling (2017).

18 Side 18. Smidstrupvej Sdr. Harritslev Rakkebyvej Øvrige t (nuværende) t (ansøgt) Trafiktælling i årsdøgn trafik Ingen tællinger Det vurderes, at med de foreslåede forbedringer af vejforholdene kan disse blive acceptable i området. Udvidelserne gør, at vejene kan forventes at kunne bære/rumme både de nuværende og de ansøgte transporter. Selvom vejene gøres bredere, vil cyklister og gående formodentlig fortsat opleve forholdene som utrygge. Ved møderne er der opnået enighed med ansøger om, at udgifterne til ændringer på vejnettet afholdes af ansøger, under forudsætning af, at kommunen betaler for eventuelt ny belægning på Smidstrupvej. Der er ikke fremsendt et egentligt vejprojekt til godkendelse, og der er derfor ikke foretaget vurderinger eller beregninger på hverken ansøgers eller på kommunens eventuelle bidrag. Vejprojekterne gennemføres i et samarbejde mellem ansøger og kommunen, således at kvaliteten sikres. Efter endt anlægsarbejde overtager kommunen driften. Såfremt Teknik- og Miljøudvalget igangsætter planarbejdet og VVM-processen, bliver der udarbejdet et konkret forslag til et vejprojekt samt en miljøkonsekvensrapport. Dette forslag vil blive forelagt udvalget til beslutning. Lovgrundlag Nr. 388 af 6. juni 1991 Lov om planlægning. Senest ændret 16. maj 2017 (kommuneplantillæg og lokalplan). Nr. 425 af 18. maj 2016 Lov om miljøvurderinger af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). Nr. 725 af 6. juni 2017 Bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed (miljøgodkendelse).

19 Side 19. Økonomi Kommunen afholder udgifter til eventuel ny belægning på Smidstrupvej, samt til den efterfølgende drift af de udvidede vejanlæg. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Dagsorden fra udvalgsbehandling 28. juni Dagsorden fra udvalgsbehandling 23. august Oversigtskort tilkørselsveje. Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til, om udarbejdelse af kommuneplan, lokalplan samt miljøvurdering skal igangsættes. Beslutning Punktet udskydes til senere behandling, efter Teknik- og Miljøudvalget er blevet orienteret om samlet overblik over biomassebehov og biogasanlæg i kommunen.

20 Side A Indvinding af sand på Løkken Strand. Resumé På Teknik- og Miljøudvalgets møde 21. december 2016 besluttede udvalget at underskrive en ejererklæring om tilladelse til, at firmaet Brdr. Sand kunne søge om tilladelse til indvinding af m 3 flyvesand på Løkken Strand, under visse betingelser. Der foreligger nu en tilkendegivelse fra Kystdirektoratet, om at der skal ske kompenserende sandfodring 1:1. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, hvilken af de opstillede muligheder der vælges. Sagsfremstilling På udvalgsmødet 21. december 2016 besluttede udvalget at underskrive en ejererklæring om tilladelse til, at firmaet Brdr. Sand kunne søge om tilladelse til indvinding af m 3 flyvesand på Løkken Strand. Det er Region Nordjylland, der som råstofmyndighed behandler sagen. Udvalget besluttede, at Hjørring Kommune kunne underskrive ejererklæringen, under den klare forudsætning, at en eventuel indvindingsret til fygesand fra revler og lignende skal i udbud til sikring af, at råstoffet afregnes til markedspris. Jfr. Bilag 1. På baggrund af udvalgets beslutning meddelte Region Nordjylland 13. januar 2017, at såfremt ansøgningen resulterede i en tilladelse, ville tilladelsen kun kunne gives til ansøger, i dette tilfælde Brdr. Sand. Da der er tale om indvinding i strandområde, skal Kystdirektoratet udtale sig om ansøgningen, inden Region Nordjylland kan træffe en endelig afgørelse. Kystdirektoratet har 15. marts 2018 fremsendt deres indstilling til ansøgningen, jfr. Bilag 2. Heraf fremgår det, at der kan gives en tilladelse på følgende vilkår: 1. Det er en forudsætning for udnyttelse af tilladelsen, at der foretages en kompenserende 1:1 sandfordring på søterritoriet. Kompensationsfodringen kan foretages forudgående, så længe mængden svarer til den samlede indvinding.

21 2. Sandfordringen skal foretages med rent kystsand, der udlægges inden for 6 m kurven nord for Løkken læmole udfor matr. Nr. 121a Løkken Ladeplads, Furreby. 3. Der skal hvert år senest 1. februar indberettes det foregående år opgravede mængde i m Der skal hvert år senest 1. februar indberettes fordringsmængden i m 3 for det foregående år. Hjørring Kommune Side 21. På baggrund heraf har Region Nordjylland, i en mail af 19. marts 2018, anmodet om Hjørring Kommunes kommentarer til Kystdirektoratets indstilling, og anmoder ligeledes Hjørring Kommune om at bekræfte sit eventuelle fortsatte samtykke til ansøgningen, med de projektændringer som kompenserende sandfordring giver anledning til. Administrationen har endvidere været i kontakt med Region Nordjylland, som mundtligt har sagt, at såfremt Hjørring Kommune vil overtage ansøgningen, skal man enten tilbagekalde samtykket, om at sandet kan indvindes fra kommunens arealer, eller at Brdr. Sand skal trække deres ansøgning tilbage. Regionen har endvidere oplyst, at hvis Hjørring Kommune ansøger om indvindingen, skal ansøgningen være identisk med den ansøgning, som Brdr. Sand har fremsendt, da sagen ellers skal gå fuldstændig om. Dette kan være aktuelt, idet der i den fremsendte ansøgning er uklarhed om, hvilket areal der ønskes indvinding fra, at der er søgt om indvinding på alle ugens dage fra kl til 8.30, og at ansøgningen ikke lever op til den standard, som kommunen normalt ville fremsende. Hvis den nuværende ansøgning fastholdes, vil regionen kunne behandle sagen på deres møde i juni Administrationen vurderer, at det er positivt, at der er lagt op til et vilkår, om kompenserende 1:1 sandfodring. Det vurderes dog, at en sandfodring nord for læmolen ikke vil komme den sandfodring der foregår ved Kongestien til gode, da sandet vurderes at ville gavne kysten længere nord på. Endvidere vil vilkåret væsentligt reducere det eventuelle overskud, der vil være ved et udbud af indvindingen. Administrationen ser herefter følgende muligheder i sagen: 1. At Brdr. Sand tilbagekalder deres ansøgning, alternativt at Hjørring Kommune tilbagekalder tilsagnet som ejer. Herefter ansøger Hjørring Kommune om en tilsvarende indvindingstilladelse. Med henvisning til, at der er tvivlsom økonomi i sagen frafaldes krav om udbud af opgaven, og der tages stilling til, om opgaven tildeles Brdr. Sand.

22 Side At Hjørring Kommune tilbagekalder sit tilsagn som grundejer, og herefter laver en ny ansøgning, som indeholder en mere klar definering af hvilke områder der må indvindes, på hvilke tidspunkter der må indvindes, og på hvilken måde der skal udføres kompenserende sandfodring. 3. At Hjørring Kommune tilbagekalder sit tilsagn som grundejer, og herefter dropper sagen, med henvisning til at det ikke vil være rentabelt at udbyde opgaven. Lovgrundlag Lov om råstoffer nr. 357 af 6. juni 1991 jf. lovbek. nr. 950 af 24. september 2009 (med senere ændringer). Styrelsesloven 68. Økonomi Det må kunne forventes, at en eventuel gevinst ved at udbyde opgaven med indvinding af flyvesand i Løkken i forbindelse med et udbud, vil blive væsentligt mindre end 0,150 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Kopi af udvalgssag fra 21. december Indstilling fra Kystdirektoratet til Region Nordjylland.

23 Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til, hvilken af de 3 opstillede modeller, der skal følges. Hjørring Kommune Side 23. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget beslutter at anvende model 1, og at opgaven tildeles Brdr. Sand. Teknik- og Miljøudvalget ønsker desuden en opfølgende dialog med regionen om udviklingen vedrørende strandens bredde.

24 Side S Budgetproces for budget Resumé Arbejdet med budget er igangsat, og Byrådet fastlagde 21. marts 2018 den overordnede budgetproces, og udmeldte den første ramme for det videre arbejde. Teknik- og Miljøudvalget skal drøfte det videre arbejde med budget Sagsfremstilling Byrådet har i forbindelse med beslutningen af budgetprocessen for budget bl.a. besluttet, at fagudvalgene skal udarbejde reduktionskataloger på 1 % af servicerammen i 2019, 2 % i 2020 og 3 % i 2021 og de efterfølgende år. Dette er gældende både for fagudvalgene, driftsområder og tilhørende forvaltningsområder, som almindeligvis hører under Økonomiudvalgets område. For udvalgets område betyder dette, at der samlet skal udarbejdes reduktionskataloger på nedenstående beløb. År Mål for reduktionsbeskrivelse - drift Mål for reduktionsbeskrivelse - forvaltning Samlet mål for reduktionsbeskrivelser - i mio. kr. 1,499 2,999 4,499 4,499 0,424 0,848 1,273 1,273 1,923 3,847 5,771 5,771 Jf. den besluttede tidsplan for budget skal udvalgene aflevere reduktionsbeskrivelserne 30. august Inden da skal udvalget og OmrådeMED drøfte forslag til reduktionsbeskrivelser på den planlagte minibudgetkonference den 13. juni Dette jf. den besluttede tidsplan for budgetarbejdet for det tekniske område.

25 Ud over reduktionsbeskrivelser skal fagudvalgene foretage trykprøvning af investeringsoversigten - overslagsår 2019 i det vedtagne budget Hjørring Kommune Side 25. Denne trykprøvning har til mål at give udvalget mulighed for at prioritere anderledes mellem anlægsprojekterne, og indarbejde nye anlægsprojekter - inden for den fastsatte økonomiske ramme. For det tekniske område er rammen på 19,040 mio. kr. for Se bilag 1 for besluttet investeringsoversigt overslagsår Derudover er den samlede anlægsramme forøget med 10,000 mio. kr. årligt til øget investering i vedligehold i bygninger og veje. Trykprøvningen og forslag til nye anlægsprojekter skal afleveres 20. juni 2018, og vil ligeledes indgå i drøftelsen mellem udvalget og OmrådeMED på budgetkonferencen 13. juni Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse, 37. Økonomi På mødet præsenterer administrationen status for tidligere besluttede reduktioner. Dette gælder besluttede reduktioner i forbindelse med budget samt budget Derudover præsenterer administrationen den besluttede investeringsoversigt, samt tidligere forslag til anlægsprojekter. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

26 Bilag 1. Investeringsoversigt Hjørring Kommune Side 26. Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at Teknik og Miljøudvalget drøfter det videre arbejde med budget Beslutning Budgetproces og udviklingen i budgetrammer blev gennemgået. Budgetkonference med Område-MED flyttes til 30. maj 2018, kl

27 Side Ø Teknik- og Miljøudvalgets budgetopfølgning marts 2018 Resumé I henhold til Principper for økonomistyring fremlægger administrationen Økonomirapport 1, der er en budgetopfølgning pr. 31. marts Der forventes et samlet merforbrug for udvalgets område på 3,082 mio. kr. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om Økonomirapport 1 kan godkendes og sendes til Byrådet. Sagsfremstilling Ud fra bestemmelserne i Principper for økonomistyring, skal der udarbejdes en større økonomiopfølgning pr. ultimo marts 2018, som skal fremlægges for Byrådet 31. maj Nedenstående skema viser det forventede regnskab på udvalgets driftssektorer. Teknik- og Miljøudvalget i mio. kr. Sektor Forsyningsområdet Korrigeret budget Forventet regnskab 2018 Afvigelse korrigeret budget Heraf forventes overført til ,000 11,500 11,500 0,000 Sektor Park og Vej 137, ,894-1,500-1,500 Sektor Byggeri og Ejendomme Sektor Natur og Miljø -23,305-25,920-2,615-0,616 13,173 11,173-2,000-2,000 Sektor Landdistrikter 3,902 1,800-2,102-2,102 Udvalget i alt 131, ,247 3,282-6,218 Drift I kolonnen "Afvigelse korrigeret budget" kan den forventede afvigelse mellem forventet regnskab og det korrigerede budget aflæses. Samlet forventes der et merforbrug på 3,282 mio. kr., hvoraf der på nuværende tidspunkt er forslag om overførsel af mindreforbrug til 2019 på 6,218 mio. kr. Den primære årsag til merforbruget er indkøb af nye affaldscontainere til samtlige husstande i Hjørring

28 Kommune på forsyningsområdet, som et led i den nye ordning omkring affaldssortering, der træder i kraft pr. oktober Finansieringen af dette indkøb sker af planlagt opsparing inden for driften af forsyningsområdet, som gennem de seneste år er lagt i kassen. Denne opsparing var ved regnskab 2017 på ca. 14 mio. kr. Derfor vil den bevillingsmæssige korrektion til indkøbet ligeledes blive finansieret af kassen (opsparingen) og afholdt over driften. Området er brugerfinan-sieret, og ligger derfor uden for servicerammen. Hjørring Kommune Side 28. Forklaringen på, at der er en forskel mellem regnskabsresultatet og forslag til overførsel til 2019 er, at afvigelser på Forsyningsområdet og pleje- og ældreboliger, som budgetmæssigt er placeret under Sektor Byggeri og Ejendomme ikke overføres mellem budgetår, men henlægges på mellemregningskonti, da områderne er brugerfinansieret og økonomisk skal hvile i sig selv. For en yderligere uddybning heraf henvises til bilag 1 - driftsbemærkninger. Anlæg På anlægssiden forventes der et samlet forbrug på godt 27,215 mio. kr., som betyder et mindreforbrug i forhold til det korrigerede budget på 19,159 mio. kr., hvoraf der for nuværende er forslag om overførsel til 2019 på 19,119 mio. kr. Mindreforbruget skyldes dels projekterne omkring områdefornyelse og byforskønnelse, som er opdelt i etaper over flere år. Derudover er der projekt Indfaldsvej til Hirtshals Havn. Dette projekt er reelt delt i to projekter, hvor første del af projektet - selve vejprojektet blev færdiggjort ultimo Anden del af projektet omfatter erstatningsskov for det areal, hvor indfaldsvejen er etableret. Erstatningsskoven anlægges ved Tårs, men afventer vandselskabets projekt med kloakering i byen. For nuværende er forventningen, at arbejdet med erstatningsskoven udføres i For en uddybende beskrivelse af de enkelte forhold henvises til bilag 2 - anlægsopfølgning. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse. Økonomi Ingen bemærkninger.

29 Side 29. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Drifts- og anlægsbemærkninger økonomirapport 1, TMU. 2. Anlægsopfølgning. 3. Bevillingsskema. Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2018 for Teknik- og Miljøudvalget godkendes, og at de bevillingsmæssige ændringer, der fremgår af bevillingsskemaet, bilag 3, godkendes og videresendes til Byrådet. Beslutning Økonomirapport 1, pr. 31. marts 2018 for Teknik- og Miljøudvalget blev godkendt. De bevillingsmæssige ændringer, jfr. bilag 3, videresendes til Byrådet.

30 Side A Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 2018 Orientering fra medlemmerne Børge Bech Om Strandudvalget - referat med opmærksomhedspunkter. Kim Bach Om skiltning i Løkken. Carsten Andersen Om bestyrelsen for Naturmødet - Laila Zielke, jfr. tidligere behandling. Om mulighed for at "bestille" sorteringsbillen. Michael Engbjerg Om opgravning Hirtshals Havn. Laila Zielke Om sælgere i gågaden. Orientering fra Teknisk Forvaltning Om byudvikling i Højene. Direktøren for Teknisk Forvaltning indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

31 Side 31. Underskrifter Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Indvindingen vil som tidligere ske ved skrabning af stranden, og i forbindelse med placering af badehusene på stranden.

Indvindingen vil som tidligere ske ved skrabning af stranden, og i forbindelse med placering af badehusene på stranden. Side 5. 01.09.00-A21-1-19 2. Løkken Strand - Fornyet ansøgning om indvinding af strandsand Resumé Region Nordjylland har i 2018 meddelt afslag til indvinding af 7.500 m 3 strandsand årligt i en 10-årig

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

ØKONOMIRAPPORT 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018

ØKONOMIRAPPORT 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 ØKONOMIRAPPORT 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Side Fagudvalgenes sagsfremstillinger: Økonomiudvalget... 1 Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget... 3 Teknik- og Miljøudvalget.....7 Børne-, Fritids-

Læs mere

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg 05.09.00-P00-1-18 9. Parkering i Hjørring Resumé Det tilstræbes, at antallet af parkeringspladser

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 32 November 2018

Kommuneplantillæg nr. 32 November 2018 November 2018 Nr. 32 For et boligområde ved Åsebro Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune. Oplag: 50 stk. Kommuneplantillægget

Læs mere

Biogasanlæg i Hjørring Kommune. 13. Juni 2018

Biogasanlæg i Hjørring Kommune. 13. Juni 2018 Biogasanlæg i Hjørring Kommune 13. Juni 2018 Biogasanlæg i Hjørring Kommune Grøngas Hjørring Gårestrupvej 179 Produktion 50.000 t/år Ønsker udvidelse til 100.000 t/år Anlægget har lokalplan. Skal have;

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 25 til Rammeområde 99.T46 Teknisk anlæg recirkuleret fiskeopdræt ved Timlundvej, Sandet Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-26.01 Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev Fordebat Fordebatten forløber fra 13. august til 27. august 2018 Lokalplanen er under udarbejdelse. Under

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg 22. Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo

FORSLAG. Kommuneplantillæg 22. Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo FORSLAG Kommuneplantillæg 22 Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo Juni 2013 Annoncering på hjemmesiden www.lolland.dk tirsdag den 2. juli 2013 Offentlig høring fra den 2. juli 2013 til den 27. august 2013

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 35 til Rammeområde 31.B13 Boligområde ved i Hammerum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017 Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan 2013-2025 August 2017 Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan. Et kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 RÅDHUSPARKEN BRYGGERGÅRDSVEJ ASYLVEJ NYVEJ KILDEVÆLDETS ALLE SYDVESTVEJ STATIONSPARKEN TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 FEBRUAR 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 og Lokalplan GL90.1 for

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 46 til Rammeområde 12.B10 og 12.BL3 Bolig- og erhvervsområde ved Nørregade 44-50. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 31.BL1 Blandet bolig og erhverv ved Ny Gjellerupvej og Hammerum Hovedgade Rammeområde 31.B6 Boligområde nord for K. Møllers Vej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx.

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune. 5. September 2018

Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune. 5. September 2018 Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune 5. September 2018 Husdyrgødning og energiafgrøder i Hjørring Kommune (opsamling) Produktion af husdyrgødning Forudsætning mindst 1970 tons svarende til et

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO

FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO Ideer og kommentarer skal være Kalundborg

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 73 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret og Rammeområde 51.OF7 Offentligt område ved Snejbjerghallen Fremlægges fra 15. september 2016 til 10. november 2016 (begge

Læs mere

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04.

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04. Skjoldborgalle Ingemannsvej Hyvildvej Carit Etlarsvej 0 25 50 75 100 Meters Målestok 1:2.000 ved print i A4 BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endeligt godkendt

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 36 til Rammeområder 14.E20, 14.C3 og 14.B15 Erhvervsområde ved Dæmningen i Herning, Centerområde ved Dæmningen i Herning og Boligområde ved Dæmningen i Herning Fremlægges fra xx. måned

Læs mere

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 17 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret Fremlægges fra xx. xxxxx 20xx til xx. xxxxx 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 2 til Rammeområde 12.B12 Boligområde ved Kærmindevej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget.

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget. Tillæg nr. 29 - Etageboligbebyggelse, Strømgade 19, Vrå Hjørring Kommunes Byråd/Teknik- og Miljøudvalg har på møde den XX godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. XX. Hjørring Kommune vil gerne høre

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 31.B1 Boligområde nord for Hammerum Hovedgade Fremlægges fra xx. måned 2xx til xx. måned 2xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat TEKNISK FORVALTNING Ipa HVIDOVRE KOMMUNE Referat af Teknisk og Miljøudvalgets møde den 5. maj 2010, kl. 17.30 i mødelokale Kystagerparken, lokal nr. 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset. Mødet slut kl.

Læs mere

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 For et område til centerformål i Farsø. Læsevejledning Når et område lokalplanlægges, fastlægges der i lokalplanen bestemmelser om formål og anvendelse af området,

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde Kommuneplan 2017-2029 Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde ved Kildegade Rammeområde November 2017 INDLEDNING Med tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017-2029 udlægges rammeområde 1.B.43 for at muliggøre

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej Kommuneplantillæg Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej Silkeborg Kommune VEDTAGET Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2017-2028 er vedtaget

Læs mere

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg Forslag til lokalplan F113 Forslag Lokalplan F109 Samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013 F Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE 2 OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019 BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP Knabstrup Hallen, 24. april 2019 Dagsorden for mødet 1. Kort om processen indtil nu og fremadrettet ved leder

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Budget Till.bev. + Gen.bev. Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2018 Forsyningsområdet 0,000 0,000 0,000-5,622-5,623 0,000 Park og Vej 131,804-15,552 116,252 113,939-2,313-3,550 Byggeri og

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Kommuneplan for et boligområde ved Hvinningdalvej og Vestre Ringvej i Hvinningdal

Tillæg nr. 25 til Kommuneplan for et boligområde ved Hvinningdalvej og Vestre Ringvej i Hvinningdal Tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Hvinningdalvej og Vestre Ringvej i Hvinningdal Silkeborg Kommune Tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 13. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Omfartsvej ved Ørum ØRUM. Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab.

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 13. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Omfartsvej ved Ørum ØRUM. Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab. Kommuneplantillæg nr. 13 til Hedensted Kommuneplan 2013-2025 Omfartsvej ved Ørum Højkildevej Nørremarksvej ØRUM Ørumvej Forslag Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab Tjørnevej 6, 7171 Uldum Tlf.: 79 75

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Forslag til Kommuneplantillæg 14 for Kommuneplan 2013-2025 og ( Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 til Forslag til Kommuneplan 2017-2029 ) Solcelleanlæg ved Næssundvej, Sindbjerg, Juni 2018 Morsø Kommune

Læs mere