Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Ole Ørnbøl og Børge Bech Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Teknik- og Miljøudvalget, økonomiopfølgning marts Grundtvigsvej 14A - Ansøgning om tilbygning 6 3 Ændring i bevilling af matchningsmidler til "Destination Bindslev" 9 4 Flytning af opgave vedr. trafikfarlige skoleveje 12 5 Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 15

2 Side Ø Teknik- og Miljøudvalget, økonomiopfølgning marts 2017 Resumé I henhold til Principper for økonomistyring fremlægger administrationen Økonomirapport 1, der er en budgetopfølgning pr. 31. marts Der forventes et samlet mindreforbrug for udvalgets område på 15,897 mio. kr. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om Økonomirapport 1 kan godkendes og fremsendes til Byrådet. Sagsfremstilling Ud fra bestemmelserne i Principper for økonomistyring skal der udarbejdes en større økonomiopfølgning over forbruget pr. ultimo marts 2017, som skal fremlægges for Byrådet 31. maj Nedenstående skema viser det forventede regnskab på udvalgets driftssektorer. Teknik- og Miljøudvalget i mio. kr. Korrigeret budget Forventet regnskab 2017 Sektor Forsyningsområdet 0,000-4,000 Afvigelse korrigeret budget Heraf forventes overført til ,000 0,000 Sektor Park og Vej 136, ,102-4,550-3,450 Sektor Byggeri og Ejendomme -22,394-25,742-3,348-0,848 Sektor Natur og Miljø 13,552 11,552-2,000-2,000 Sektor Landdistrikter 3,883 1,883-2,000-2,000 Udvalget i alt 131, ,795-15,897-8,298 Drift I kolonnen "afvigelse korrigeret budget" kan den forventede afvigelse mellem forventet regnskab og det korrigerede budget aflæses. Samlet forventes der et mindreforbrug på 15,897 mio. kr., hvoraf der på nuværende tidspunkt er forslag om overførsel til 2018 på 8,298 mio. kr. Dette skal ses i forhold til, at der blev overført et mindreforbrug på 11,025 mio. kr. fra 2016 til 2017.

3 Side 3. Sektor Forsyningsområdet Der forventes et mindreforbrug på 4,000 mio. kr. Mindreforbruget er planlagt og skyldes, at der forberedes indkøb af nye containere til fordeling af affald i Sektor Park og Vej Der forventes et mindreforbrug på 4,550 mio. kr. Mindreforbruget skyldes, at asfaltprojektet omkring Brinck Seidelinsgade er udskudt til 2018, og et mindreforbrug på Kollektiv trafik, tidligere overførsler og reguleringer fra NT. Sektor Byggeri og Ejendomme Der forventes et mindreforbrug på 3,348 mio. kr. Den væsentligste afvigelse skyldes merindtægter på Serviceområde Ældre- og Plejeboliger. Mindreforbruget på 2,500 mio. kr. opsamles på en mellemregningskonto/opsparing, hvor midlerne bruges til at reducere et akkumuleret merforbrug på 8,115 mio. kr., og til planlagte vedligeholdelsesopgaver. Sektor Natur og Miljø Der forventes et mindreforbrug på 2,000 mio. kr., som skyldes periodevise forskydninger med sandfodringen ved Lønstrup, planlægning og implementering af nye handleplaner vedr. Natura 2000, og forsinkelse i projektet med indsatsplaner vedrørende grundvandsbeskyttelse. Sektor Landdistrikter Der forventes et mindreforbrug på 2,000 mio. kr. Mindreforbruget skyldes tidsmæssige forskydninger mellem bevilling af landdistriktsmidler og gennemførelsen af projekter i landdistriktet og i de fire områdebyer. Anlæg På anlægssiden forventes der et samlet forbrug på godt 41,300 mio. kr., som betyder et mindreforbrug i forhold til det korrigerede budget på 11,630 mio. kr., hvoraf der for nuværende er forslag om overførsel til 2018 på 10,972 mio. kr. Dette skal ses i forhold til, at der blev overført et mindreforbrug på 15,768 mio. kr. fra Mindreforbruget skyldes dels projekterne omkring områdefornyelse og byforskønnelse, som er opdelt i etaper over flere år. Projekterne omkring bymidteplanen i Hjørring er udskudt til 2018, og ligeledes forventes projektet omkring Skolevangen først realiseret i For en uddybende beskrivelse af de enkelte forhold henvises til bilag 1, og bilag 2 for cash flow for anlægsområdet.

4 Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse. Side 4. Økonomi I henhold til nye retningslinjer for arbejdet med bevillingsmæssige korrektioner, Principper for økonomistyring, vil alle bevillingsmæssige korrektioner fremover blive behandlet ud fra et skema, som vedlægges som bilag til de større økonomiopfølgninger. Dette gælder alle korrektioner, og alle udvalg, hvor der flyttes budgetbeløb mellem sektorer og udvalg. Se endvidere bilag 3. I denne økonomiopfølgning er der indarbejdet bevillingsmæssige korrektioner for: Udmøntning af budgetreduktioner - drift På Teknik- og Miljøudvalgets møde 21. december 2016 blev udmøntningsplanen for de besluttede reduktioner godkendt. Den samlede besparelse på 0,900 mio. kr. vedr. Tema By og Bolig, er placeret under Sektor Park og Vej. En del af handleplanen for at realisere besparelsen, er, at der arbejdes med optimering af bygningsmassen. Derfor flyttes 0,398 mio. kr. fra Sektor Byggeri og Ejendomme til Sektor Park og Vej. Den samlede besparelse på 0,900 mio. kr. vedr. Tema Vand, er placeret under Sektor Natur og Miljø. En del af handleplanen for at realisere besparelsen er, at der hjemtages opgaver omkring vandløbsvedligeholdelse. Derfor flyttes 0,205 mio. kr. fra Sektor Park og Vej til Sektor Natur og Miljø. Handicapkørslen - drift Handicapkørslen for voksne er i 2015 flyttet fra Teknik- og Miljøudvalget til Handicapområdet under SÆH. I forbindelse med omlægningen af den kollektive trafik har det vist sig, at udgiften til denne kørsel er blevet dyrere, og derfor flyttes budgetbeløb for at neutralisere denne udgiftsstigning. Dette gældende for 2017 og de kommende budgetår. Tislum møllebæk - anlæg skal udføre forskellige projekter og plejetiltag for at leve op til de forpligtelser, kommunen har i forhold til Natura 2000-områderne i kommunen. Finansieringen af projekterne sker med en fordeling på 75 % fra EU og 25 % fra Miljø- og Fødevareministeriet. Der er givet tilsagn om tilskud på 0,097 mio. kr.

5 Frilandsvej cykelsti - anlæg Der er fra Statens Cykelpulje givet tilsagn om finansiering af 40 % af udgifterne, beløbene sig til 0,870 mio. kr. Side 5. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Drifts- og anlægsbemærkninger økonomirapport 1, TMU. 2. Cash-Flow anlæg, TMU. 3. Bevillingsskema. 4. Status på besluttede besparelser for TMU. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Økonomirapport 1 pr. 31. marts 2017 for Teknik- og Miljøudvalget godkendes, og at de bevillingsmæssige ændringer, der fremgår af bevillingsskemaet, bilag 3, godkendes og videresendes til Byrådet. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Ole Ørnbøl og Børge Bech deltog ikke i mødet.

6 Side G Grundtvigsvej 14A - Ansøgning om tilbygning Resumé har modtaget en ansøgning om at opføre en tilbygning til en erhvervsejendom i et boligområde. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om der skal meddeles afslag til projektet. Sagsfremstilling Ejeren af Grundtvigsvej 14 A har søgt om at udvide sin udlejning af lagerrum og opføre 90 m 2 tilbygning som udvidelse af lagerkapaciteten. I forbindelse med overtagelse af ejendommen i 2016 blev Teknik- og Miljøudvalget 16. august 2016 orienteret om en ansøgning vedrørende ændret anvendelse til lagerbygning a la Boxit. Der var tale om en omdannelse inden for de bestående bygningsmæssige rammer. Anvendelsen er ikke i overensstemmelse med kommuneplanens rammer for områdets anvendelse. Da der tidligere havde været købmandsbutik, og da den ændrede anvendelse til erhverv bl.a. ikke medførte omdannelse af de bygningsmæssige rammer, fandt Teknik- og Miljøudvalget, efter nabohøring, at der var tale om en ubetydelig ændring, og at kommuneplanen kunne fraviges. har ikke siden omdannelsen fået henvendelser fra borgere eller andre om ejendommens anvendelse. Ved afgørelsen var det et vilkår, at ændringerne skulle ske inden for den bygningsmæssige ramme. Nu ansøges der om at etablere yderligere 90 m 2 lagerareal til ejendommen, hvor udvidelsen ønskes udført ved den vestlige gavl og med en udvidelse af bygningen mod sydvest. Planlægningsmæssig vurdering Det er vurderet, at det nuværende erhverv kan ligge i et boligområde på baggrund af ejendommens historik. Med en udvidelse af bygningsrammerne ændres forudsætningerne for begrundelsen af en erhvervsaktivitet i boligområdet, og ejendommen vil i højere grad fremstå som en erhvervsejendom, hvilket er medvirkende til, at områdets karakter som boligområde ændres.

7 Ved en tilbygning bliver aktiviteten udvidet, og der vil komme mere trafik, miljøgener kan stige, og byggeriet vil ændre udformning, hvilket betyder, at området efterhånden kan ændre karakter. Side 7. Sagen kan have principiel karakter, og som udgangspunkt bør anvendelsesbestemmelserne i kommuneplanen ikke fraviges. Når det er sket på denne ejendom, er det ud fra en konkret og individuel vurdering. Tillades en udvidelse af erhvervet med mere byggeri, åbnes der for, at der kan laves anvendelsesændringer med successivt mindre ombygninger. Dette får betydning for karakteren af disse områder med heraf afledte potentielle miljøkonsekvenser. I planloven er allerede fastlagt, hvilke typer erhverv, der kan finde sted i boligområder. Administrationen kan derfor ikke anbefale, at bygningsudvidelsen tillades. Lovgrundlag Planloven 12 stk. 3. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Kortbilag. 2. Plan og facadetegning med den ønskede tilbygning.

8 Side 8. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at det meddeles afslag til, at ansøger kan udvide sit erhverv med yderligere byggeri på Grundtvigsvej 14. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Ole Ørnbøl og Børge Bech deltog ikke i mødet.

9 Side Ø Ændring i bevilling af matchningsmidler til "Destination Bindslev" Resumé BHE-Bindslev og Bindslev Gl. Elværk skal realisere 1. etape af projektet Destination Bindslev. Projektet kan potentielt være i konflikt med Hjørring Kommunes fremtidige planer ved Fisketrappen og Det gamle Elværk. Teknikog Miljøudvalget skal tage stilling til, om det på den baggrund vil godkende en ansøgt projektændring. Sagsfremstilling Teknik- og Miljøudvalget har på møde 7. december 2016 bevilget i alt 0,400 mio. kr. til realisering af 1. etape af projektet Destination Bindslev til BHE-Bindslev og Bindslev Gl. Elværk. Projektet omfatter dels en udvikling af den grønne forbindelse mellem Bindslev by og det gamle elværk, og dels en optimering og udvikling af omgivelserne omkring elværket. Den del af 1. etape, der skal realiseres vest for omfartsvejen, kan potentielt være i konflikt med s fremtidige planer ved Fisketrappen og Det gamle Elværk (vandplansprojekt under udarbejdelse). Det er derfor ikke hensigtsmæssigt, at den del af projektet realiseres nu. og projektholder har på den baggrund været i dialog om mulighederne for at opdele 1. etape i to delprojekter (1. etape A øst for omfartsvejen og 1. etape B vest for omfartsvejen). Projektet Destination Bindslev har været længe undervejs. Det er op mod tre år siden, der første gang blev afholdt offentligt møde om projektet, og for at holde gejsten og et lokalt engagement i projektet er det vigtigt for projektholder, at man snarest kan igangsætte realiseringen af 1. etape. Derfor søger projektholder om en projektændring, så s bevilling kan anvendes til 1. etape A (1. etape øst for omfartsvejen).

10 Det samlede budget for hele 1. etape er 1,174 mio. kr. Heraf er den samlede egenfinansiering 0,100 mio. kr., og værdien af eget arbejde 0,250 mio. kr. ENVfonden har bevilget i alt 0,250 mio. kr. til realiseringen af 1. etape. ENV-fondens bevilling er primært givet på baggrund af aktiviteterne omkring Det gamle Elværk, og projektholder og administrationen vurderer, at ENV's bevilling bør anvendes til 1. etape B (1. etape vest for omfartsvejen). Side 10. Det samlede budget for 1. etape A er 0,574 mio. kr. Heraf er 0,550 mio. kr. finansieret, hvis Teknik- og Miljøudvalget godkender den ansøgte projektændring (egenfinansiering: 0,50 mio. kr., eget arbejde: 0,100 mio. kr., : 0,400 mio. kr.). Foreningerne mangler således finansiering af 0,024 mio. kr. Det vurderes at være realistisk at fundraise restbeløbet i løbet af kort tid. Det er administrationens vurdering, at en godkendelse af den ansøgte projektændring vil være til fordel for såvel projektholder, der kan realisere første del af 1. etape i foråret/forsommeren 2017, som for, der imødegår en potentiel konflikt mellem et borgerdrevet projektet, der er understøttet af kommunen og et kommunalt vandplansprojekt. Lovgrundlag Lovbekendtgørelse om kommuners styrelse nr. 885 af 29. august 2012, 40. Økonomi En godkendelse af projektændringen betyder, at projektholder på et senere tidspunkt kan søge matchningsmidler til realiseringen af projektets 1. etape B. Der kan forventeligt være ændringer i projektet før en eventuel ny ansøgning, og det er administrationens vurdering, at en sådan ansøgning skal behandles på ansøgningstidspunktet. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

11 Bilag 1. Ansøgning om projektændring 2. Kortbilag, markering af område for realisering af 1. etape A og 1. etape B. Side 11. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender den ansøgte projektændring, så projektbevillingen på i alt 0,400 mio. kr. til 1. etape af projektet kan anvendes til realisering af 1. etape A (på arealet øst for omfartsvejen), og at der i bevillingen fortsat stilles krav om, at projektet gennemføres i overensstemmelse med visionsplanen "Destination Bindslev - byen ved åen". Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen med tilføjelsen: Udvalget forudsætter, at gennemførelse af etape 1 ikke kolliderer med vandplanprojektet på vestsiden. Ole Ørnbøl og Børge Bech deltog ikke i mødet.

12 Side P Flytning af opgave vedr. trafikfarlige skoleveje Resumé Administrationen foreslår, at den politiske behandling af trafikfarlige skoleveje overdrages fra Børn- Skole- og Uddannelsesudvalget til Teknik- og Miljøudvalget, da budgetansvaret for skolekørsel tidligere er blevet flyttet i forbindelse med det tværgående kørselsprojekt i. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om opgaven skal overdrages. Sagsfremstilling En sag om en trafikfarlig skolevej opstår oftest på baggrund af en henvendelse fra en forælder. Ved den nuværende procedure indsender forælderen en anmodning om vurdering af skolevejen til Børne- og Undervisningsforvaltningen. Børne- og Undervisningsforvaltningen indhenter herefter udtalelse om sagen hos politi og vejmyndighed. Når udtalelserne er indhentet forelægges sagen for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget, som træffer den endelige afgørelse om den pågældende vej er trafikfarlig eller ej. I særlige tilfælde vurderes vejen trafikfarlig, og det påhviler herefter kommunalbestyrelsen at sørge for transport af skolebørn der berøres af dette. Inden opstarten af det tværgående kørselsprojekt i og omlægningen af de lukkede skolebusser, lå såvel budget for skolebusser og den politiske behandling af sager om trafikfarlige skoleveje under Børn- Skole- og Uddannelsesudvalget. Blev en vej erklæret trafikfarlig, var det således Børne- og Undervisningsforvaltningen, der afholdte de afledte udgifter hertil. I forbindelse med kørselsprojektet blev de lukkede skolebusser åbnet op, og indgår nu som en del af den kollektive trafik under Teknik- og Miljøudvalget, der nu har budgettet for skolekørslen. Dermed er det også Teknik- og Miljøudvalget der afholder driftsudgiften på buskørslen, såfremt en vej erklæres trafikfarlig. Det er dog fortsat Børn- Skole- og Uddannelsesudvalget der afholder udgiften til buskort til alle kørselsberettigede elever.

13 Vejmyndighedens udtalelse om vejens trafikfarlighed varetages i Teknik- og Miljøforvaltningen. Herefter er det Børn-, Skole- og Uddannelsesudvalget, der træffer afgørelse om, hvorvidt vejen skal erklæres trafikfarlig. På nuværende tidspunkt kan et politisk udvalg således træffe beslutning om trafikfarlige skoleveje, mens et andet udvalg derefter afholder de største afledte driftsudgifter i forbindelse med beslutningen. Side 13. Administrationen anbefaler, at opgaven med den politiske behandling af trafikfarlige skoleveje overdrages fra Børn- Skole- og Uddannelsesudvalget til Teknik- og Miljøudvalget, da opgaven herved vurderes og besluttes i den forvaltning, hvor de største afledte driftsudgifter ligger. Det er ligeledes i Teknik- og Miljøforvaltningen, at der er mulighed for efterfølgende at arbejde med de udløsende faktorer, der gør at vejen vurderes trafikfarlig. Sagen behandles i Børn- Skole- og Uddannelsesudvalget 8. maj 2017 og Teknikog Miljøudvalget. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 688 af 20. juni 2014 Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen. Økonomi Budgettet til drift af skolebusser er i dag placeret under Teknik- og Miljøudvalget, og budgettet til betaling af buskort er i dag placeret under Børne- og Undervisningsforvaltningen. Såfremt beslutningskompetencen vedrørende trafikfarlige skoleveje overdrages fra Børn- Skole- og Uddannelsesudvalget til Teknik- og Miljøudvalget vil dette ikke påvirke denne opdeling, og en overdragelse vil således ikke have nogen økonomiske konsekvenser. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

14 Bilag Ingen. Side 14. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at opgaven med behandling af trafikfarlige skoleveje overdrages fra Børne- Skole- og Uddannelsesudvalget. Historik Børn- Skole- og Uddannelsesudvalget 15. maj 2017: Beslutningen vil foreligge til mødet. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen til Byrådet. Ole Ørnbøl og Børge Bech deltog ikke i mødet.

15 A Side Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter Orientering fra formanden Intet. Orientering fra medlemmerne Svenning Christensen Om behandling af grøn møllepulje til Byrådet - tidsplan. Om placering og tilladelser til biogasanlæg. Om sejlbækken - om oprensning af vandløbet. Om sideudvidelse af Lønstrupvej - overslagsberegning. Jørgen Bing Om materielgården i Tårs. Om navngivning af vej - sag på dagsordenen 14. juni Om naturmødet - udfordringer med deltagelse fra nogle organisationer. Søren Smalbro Videregav henvendelse fra borgere om vejprojekt i Sindal. Orientering fra Teknik- & Miljøforvaltningen Om ejendommen Springvandspladsen 6 - ny anvendelse. Om biogasanlægget på Ugiltvej. Om initiativ i Lønstrup. Om afgørelse vedrørende lyskanoner i Hirtshals. Sagen indbragt og stadfæstet. Om temaplanlægning for vindmøller - orientering om indkomne bemærkninger i kommuneplanprocessen. Om ønske om at etablere autocamperplads i erhvervsområde. Om klagesag på landzonetilladelse - hjemvist og omgjort.

16 Side 16. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Ole Ørnbøl og Børge Bech deltog ikke i mødet.

17 Side 17. Underskrifter Ole Ørnbøl Per Møller Søren Smalbro Jette Kirkeby Svenning Christensen Børge Bech Jørgen Bing

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Økonomirapport 1 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017

Økonomirapport 1 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Økonomirapport 1 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Drift I nedenstående tabel vises den overordnede økonomiske situation pr. sektor, for perioden januar marts 2017. Den

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2017

Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Drift I nedenstående tabel vises den overordnede økonomiske situation pr. sektor, for perioden januar september 2017.

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Drift I nedenstående tabel vises den overordnede økonomiske situation pr. sektor, for perioden januar september 2018.

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Budget Till.bev. + Gen.bev. Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2018 Forsyningsområdet 0,000 0,000 0,000-5,622-5,623 0,000 Park og Vej 131,804-15,552 116,252 113,939-2,313-3,550 Byggeri og

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Mio. kr Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

ØKONOMIRAPPORT 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018

ØKONOMIRAPPORT 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 ØKONOMIRAPPORT 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Side Fagudvalgenes sagsfremstillinger: Økonomiudvalget... 1 Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget... 3 Teknik- og Miljøudvalget.....7 Børne-, Fritids-

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Halvårsregnskab 2017 August 2017

Halvårsregnskab 2017 August 2017 Halvårs August Indledning Hermed aflægges Hjørring Kommunes halvårs for. Indholdsfortegnelse Afsnit Side Regnskabsopgørelse og analyse 2 Regnskabsoversigt og bemærkninger på sektorniveau 4 Kommuneoplysninger

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hotel Hvide Hus, Ålborg - Plenumlokale 15. sal

Læs mere

Disponering og handleplaner forslag til overførsel til 2016

Disponering og handleplaner forslag til overførsel til 2016 Teknik- og Miljøudvalget Disponering og handleplaner forslag til I forbindelse med økonomirapporten pr. 30. september, blev der overført et samlet forventet mindreforbrug på 6,410 mio. kr. I forbindelse

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Økonomirapport 3 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2016

Økonomirapport 3 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 Økonomirapport 3 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 Drift I nedenstående tabel vises den overordnede økonomiske situation pr. sektor, for perioden januar september 2016.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg 05.09.00-P00-1-18 9. Parkering i Hjørring Resumé Det tilstræbes, at antallet af parkeringspladser

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

ØKONOMIRAPPORT 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017

ØKONOMIRAPPORT 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 ØKONOMIRAPPORT 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Side Fagudvalgenes sagsfremstillinger: Økonomiudvalget... 2 Arbejdsmarkedsudvalget... 5 Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget... 12 Fritids-, Kultur-

Læs mere

Halvårsregnskab. Hjørring Kommune. August 2016

Halvårsregnskab. Hjørring Kommune. August 2016 Halvårs Hjørring Kommune August Halvårs Indledning Hermed aflægges Hjørring Kommunes halvårs for. Indholdsfortegnelse Afsnit Side Regnskabsopgørelse og analyse 2 Regnskabsoversigt og bemærkninger på sektorniveau

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. november 2014 - kl. 10:00 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 6. oktober 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 6. oktober 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale 4 Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Program Kl.

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Økonomiafdelingen, d. 13. april 2015 Dok. 218875-14 Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Generelle bemærkninger regnskab 2014 1 "-" = overskud "+" = underskud i 1.000 kr. Drift Korrigeret Center Forbrug

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 04. oktober 2012 kl. 17:00 i Gæstekantinen i Løgstør

Åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 04. oktober 2012 kl. 17:00 i Gæstekantinen i Løgstør Åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 04. oktober 2012 kl. 17:00 i Gæstekantinen i Løgstør Indholdsfortegnelse 028. Årets Landsbypris 2012 50 029. Landsbyernes årsmøde 2012 52 030. NT-køreplan - Indkaldelse

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Claus Mørkbak Højrup,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere