Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen"

Transkript

1 Til stede: Til stede: Rita Geertz Margit Røgind Trine Lundorf Klaus Bertram Mikkelsen Thorkil Danielsen Erling Post Jørgen Ivar Mikkelsen Eva Kullberg Peter Brostrøm Susanne Bødker Verner Damm Marianne Kierkegaard Jakob Vedsted Jette Sørensen Afbud fra: Anne Sophie Gamborg Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen Dagsordenpunkter 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde den 20. februar Velkomstcenter - orientering om styregruppens aktiviteter og møder m.v. 4. Flytning af sekretariat til Strandhuset Molsvej Årsberetning 6. The Island 7. Naturmødet - orientering 8. Samarbejdsaftale med NST orientering 9. Evt.

2 1. Godkendelse af Dagsorden Orientering om valg af ny bestyrelse under Eventuelt. Dagsordenen blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde den 20. februar 2017 Referatet blev godkendt. 3. Velkomstcenter orientering om styregruppens aktiviteter og møder m.v. Formanden og sekretariatet har siden sidste bestyrelsesmøde arbejdet med indhentning af støtteerklæringer, holdt møder med forskellige parter for indhentning af rådgivning og skabelse af samarbejdsrelationer, samt været på ekskursioner og besøg i forskellige centre for at drøfte relevante problemstillinger i forhold til realisering af projektet. Formanden vil på mødet redegøre nærmere for resultaterne af disse aktiviteter. Beslutning: Notater fra styregruppemøderne og oversigt over, hvem styregruppen henvender sig til med henblik på støtteerklæringer sendes til hele bestyrelsen til orientering Erling orienterer om det betydelige arbejde der har været i den forgangne periode, støtteerklæringer fra foreninger og enkeltpersoner er godt på vej. Der har også været møder med enkeltpersoner, der kan hjælpe os fremover. Der har været diskuteret støttegrupper, men styregruppen ønsker at høre bestyrelsens mening om dette, før den går videre med det. Der har været debat om, hvordan vi håndterer situationen ved Kalø ved udgangen af 2017, hvor den nuværende forpagtning ophører. Der er tre muligheder: 1. Nuværende forpagter tilbydes forlængelse af forpagtning af ishus og kro i et par år. Lodsejer har talt med forpagteren, og han er blevet tilbudt en toårig periode med ishus og kro, samtidig med at der bygges bagved. Der forventes en stillingtagen fra forpagterens side til tilbuddet efter påske. 2. Nationalparken overtager det hele pr og bortforpagter ishus og kro. 3. Nationalparken overtager Strandhuset og NST bortforpagter Kro og ishus i et par år. Styregruppen vil arbejde videre med situationen på næste møde den 2.5.

3 Der var debat omkring informationsniveauet til bestyrelsen, nogle af informationerne kan være følsomme og egner sig ikke til at blive videregivet, så længe der aktivt arbejdes med sagen, og den ikke er afklaret, men det er vigtigt, at bestyrelsen er orienteret, og at vi har så stor åbenhed som muligt. Støtteforening: Formålet er at lave støtteerklæringer til centret. Der er mange parter, foreninger m.v., som kan kontaktes direkte, men hvis vi skal tæt på borgerne, skal det nok ske i en venneforening. Det er mange ressourcer, der skal lægges i det, og spørgsmålet er om det er det værd. Det er en strategisk overvejelse, om man vil bruge det til at synliggøre projektet, men der er en gruppe af modstandere, så det kan komme til at fremstå som en forsvarsreaktion. At have lokal opbakning er et must i forhold til ansøgninger til fonde. Lokal forankring sker gennem bestyrelse, råd og foreninger. Men borgernes lokale opbakning er vigtig. Det er tidspunktet for en sådan venneforening, der er strategisk. Det er en støtteforening for centret, ikke en generel støtteforening for Nationalparken. Støtteforeningen for centret skal være uafhængig af Nationalparken, og de frivillige skal ikke stå for den. Crowdfunding kan være en måde at gøre det på, og det kan Nationalparken selv gøre. Kommunen: Byrådet har haft temamøde, hvor Erling og Mika holdt oplæg omkring henholdsvis centret og nationalparkplanen. Der var ønske om at vide, hvad fredningsnævnet har sagt i sagen, og Mika viste det konkrete svar fra fredningsnævnet, det har byrådets interesse. 4. Flytning af sekretariatet til Strandhuset Molsvej 29 Styregruppen for Nationalparkens Velkomstcenter besluttede deres møde den 20. februar at undersøge, om Hack Kampmanns Strandhus Molsvej 29 vil kunne tages i anvendelse som sekretariat, før velkomstcentret er opført, og lokalplanen herfor er tilvejebragt. Syddjurs kommune har besigtiget huset og udtalt, at en ændret anvendelse fra bolig- til kontorformål vil kræve en zonetilladelse. Foreløbigt skønnet af Arkitema vil en ombygning af Strandhuset til sekretariat koste omkring kr Styregruppen for Nationalparkens Velkomstcenter besluttede på sidste møde den 21. marts 2017, at anmode Naturstyrelsen om at undersøge mulighederne for at overtage forpagtningen helt eller delvist, når denne udløber med udgangen af 2017 samt at redegøre nærmere for økonomi og vilkår herfor. En repræsentant fra styregruppen har sammen med Skovrideren afholdt møde med den nuværende forpagter. Indstilling Formanden indstiller at Nationalparkfonden overtager Strandhuset ved forpagtningsaftalens udløb den 31. december 2017 og straks derefter igangsætter ombygning af huset til sekretariat.

4 Beslutning Formandens indstilling blev ikke vedtaget. Bestyrelsen vedtog i stedet en principbeslutning, der kan igangsætte styregruppens proces i forhold til arbejde med Strandhuset som kontor og formidling: 1. Der søges om Zonetilladelse 2. Der indhentes konkrete tilbud på ombygningen 3. Der laves aftale med Naturstyrelsen 4. m.fl. Bestyrelsen inddrages i beslutninger løbende i processen. Styregruppens medlemmer orienterede om processen frem til forslaget til bestyrelsen om overtagelse af Strandhuset til kontor og formidlingens udgangspunkt. Det har været en lang proces, hvor mange scenarier er blevet drøftet omhyggeligt. En enig styregruppe har anset det for det bedste sted for Nationalparken at være til stede, uanset om velkomstcentret bliver til noget eller ej. Det vil sende gode signaler til fonde, at vi allerede er på stedet, når vi søger midler. Vi vil være synlige og tilgængelige for langt flere mennesker end i dag. Formidlingen vil have det bedste udgangspunkt. Når Velkomstcentret bygges, vil vi være i området og kan informere langt bedre end i dag. Hvis velkomstcentret ikke bygges, vil den eksisterende lokalplan give mulighed for et mindre informationscenter og inddragelse af dele af kroen i formidling, så formidlingen vil kunne udbygges på stedet alligevel. Huslejen i Strandhuset er mindre end den, vi betaler for Jagtslottets lokaler. Beløbet på kr. er et estimat, vi har pengene. Styregruppen har arbejdet med en midlertidig indretning til kontor, men blev enige om at det ville skabe problemer senere hen, så styregruppen anbefaler en renovering, som gør huset færdigt til brug for kontor. Der er ikke indgået aftale med Arkitema, og det er ikke nødvendigt, at det bliver dem, men i forhold til sammenhæng med centret, kan det være en fordel. Der er heller ikke indgået aftaler med andre i forbindelse med Strandhuset, hverken kommune eller Naturstyrelsen.

5 5. Årsberetning Bilag Årsberetning 2016 vedhæftet som pdf og uddeles som printtryk på mødet I henhold til regnskabsvejledningen for de danske nationalparker skal bestyrelsen årligt fremlægge en beretning. Beretningen kan læses som et supplement til den økonomiske indrapportering, som nationalparkerne skal indsende til Miljøstyrelsen. Her skal alle aktiviteter, hvortil der er knyttet en økonomi, oplistes i et skema med angivelse af intern og ekstern økonomi samt udgifter til løn på det enkelte projekt. Årsberetningen beskriver nationalparkens projekter og aktiviteter inden for natur, kultur, friluftsliv, formidling samt erhverv gennem Beretningen indeholder også afsnit om bestyrelsens, rådets og udvalgenes arbejde gennem året samt om arbejde med udviklingsinitiativer som fx inddragelse af frivillige og etablering af velkomstcenter m.v. Indstilling Formanden indstiller årsberetningen til godkendelse Beslutning Årsberetningen blev godkendt Korrekturmæssige ændringer sendes til sekretariatet senest 19. april. Bemærkning I forhold til mængden af projekter og arbejde orienterede Verner om et møde med Rådet fra Skjoldungernes Land. Han fortalte om, hvad Nationalparken har lavet og laver, og det er rigtig meget.

6 6. The Island Bilag Projektbeskrivelse The Island Ansøgning til Aarhus 2017 fonden Igennem længere tid har kulturelle kræfter i Syddjurs Kommune arbejdet med at udvikle The Island som er en flydende scene/platform for kunst, kultur, møder, leg og aktivitet. Nationalparken har fra starten været en del af projektet. Projektet ser nu ud til at kunne realiseres, som en 64 m 2 stor cirkulær flydeponton, der kan placeres kystnært, således at publikum kan få adgang over en landgangsbro fra kysten. Projektets samlede økonomi er kr hvoraf kr er anlægsudgifter og kr udgifter til åbningsevents og aktiviteter den første sæson, hvor den skal placeres ved kysten nord for Fregatten i den sigtelinje over Vigen, som skabes fra Jernbanegade. Kulturudvalget besluttede på deres møde den 17. januar 2017 indstille til bestyrelsen, at Nationalparkfonden bevilger kr til projektet under forudsætning af, at projektet realiseres i sin helhed, at anlægget viser Nationalparkens logo, og at Nationalparken få brugsret til at afvikle egne arrangementer på anlægget. Indstilling Formanden indstiller, at projektbeskrivelse The Island fra Kulturudvalget godkendes, og at der frigives i kr til projekterne af 2017 budgettet. Beslutning Formandens indstilling godkendes på trods af løse ender Fregatten står for driften og tager den på land. Den kan flyttes på lastbil, selvom det er dyrt. Der vil blive en landgangsbro, så man ikke skal sejle til den. Den er ikke stor, men den kan være et godt aktiv for Nationalparken, som også får brugsret til platformen. Det kræver tilladelse svarende til flydende platforme og landgangsbro, det er ikke en stationær installation, så kommunen kan give tilladelsen.

7 7. Naturmødet orientering Naturmødet i Hirtshals afvikles i år fra den 18. til 20. maj. Der er god tilslutning fra de andre nationalparker også. Nationalparkerne vil blive repræsenteret på både hovedscenen og i arbejdsworkshops. Formanden orienterer nærmere på mødet. Tidspunktet er fra fredag kl 9 til lørdag kl 17. Det er absolut sidste frist for tilmelding 7.4. hvis man vil have overnatning. Der er lavet et program for naturmødet, som tilgodeser Nationalparkerne. Der er paneldiskussion med repræsentanter for Nationalparkernes formænd, Formanden for DDNF og Friluftsrådet, diskussionen styres af Anders Lund Madsen. På en anden scene får hver Nationalpark mulighed for at præsentere et projekt, der anvender de virkemidler vi har i dag. (Jens vil fremlægge BiodiverCity projektet) Der er sammenfald med et andet programpunkt Rune Engelbrecht: Natur-nationalparker. Der arbejdes på et program for Nationalpark Mols Bjerge, både møde og ekskursion om lørdagen 8. Samarbejdsaftale med Naturstyrelsen/Miljøstyrelsen - Orientering Bilag Brev til Naturstyrelsen/Miljøstyrelsen Bestyrelsen blev på sidste møde den 20. februar orienteret om et nyt udkast til administrationsaftale fra Naturstyrelsen/Miljøstyrelsen, som er enslydende for de fire udlagte nationalparker i Danmark. Formændene for nationalparkerne drøftede på møde den 8. marts udkastet og besluttede i enighed, at det foreliggende udkast ikke kan underskrives. Nationalparkerne har derfor udarbejdet en skrivelse til Naturstyrelsen/Miljøstyrelsen, som fremlægges til orientering Forsikring er det springende punkt og har været det altid. Brevet her er et kompromis mellem Nationalparkerne. Der har været afholdt møde mellem formanden for Skjoldungernes Land og direktører /vicedirektør i Naturstyrelsen. Mødet omhandlede bl.a. Deminimis reglerne, som vi skal give tilskud efter, og det lægger hindringer i vejen i forhold til landbruget. Fx naturplaner kan vi ikke hjælpe med. Der er ikke nogen afklaring. I forhold til reorganiseringen i Naturstyrelsen orienterede Erling om, at det har gives sekretariatet nogle udfordringer, men at vi løser dem hen ad vejen.

8 9. Eventuelt Erling orienterede om et møde med vejdirektoratet om de store brune skilte på motorvejen. Der sendes ansøgning, som bliver behandlet i august måned. Skiltene søges opsat ved Aarhus Nord. Indhegninger i statens arealer. Det blev spurgt om man ikke kunne lave 1 stor indhegning i stedet for små. Peter Brostrøm orienterede om, at indhegningerne var begrundet i forskellig pleje af naturen på områderne. Det er unik natur, og den skal plejes så godt man kan, det er det vigtigste. Ny bestyrelse Der regnes med, at en ny bestyrelse udnævnes til ikrafttræden den 1. januar ( Det gjorde man i Thy) Der kan med erfaring fra Thy være fokus på at gøre bestyrelserne mindre. Måske kun 1 fra rådet. Der er en forening SAM som ikke eksisterer længere, så der kan ikke komme en ind i stedet for Susanne. Museumsforeningen vil sandsynligvis blive erstattet med Museum Østjylland. Hverken sekretariat eller formanden for bestyrelsen har indflydelse eller dialog omkring udvælgelsen. Det er rent Miljøministeriets anliggende. Aktivitetslisten Ved en fejl er aktivitetslisten ikke på dagsordenen eller i bilag. Den eftersendes sammen med udkast til referat.

Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen

Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen Til stede: Til stede: Rita Geertz Margit Røgind Trine Lundorf Klaus Bertram Mikkelsen Thorkil Danielsen Erling Post Jørgen Ivar Mikkelsen Eva Kullberg Peter Brostrøm Susanne Bødker Verner Damm Marianne

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl. 18.45 til 21.00 Godkendt på bestyrelsesmødet den 27.9.2017 Til stede: Erling Post Eva Kullberg Jette Sørensen Klaus Bertram Mikkelsen Margit Røgind

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den i Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel

Referat af bestyrelsesmøde den i Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel Til stede: Jørgen Ivar Mikkelsen Jette Sørensen Verner Damm Thorkil Danielsen Peter Brostrøm Margit Røgind Erling Post Anna Sophie Gamborg Rita Geertz Eva Kullberg Klaus Bertram Mikkelsen Trine Graa Lundorf

Læs mere

Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen

Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen Godkendt på bestyrelsesmøde den 6.4.2017 Til stede: Rita Geertz Margit Røgind Trine Lundorf Klaus Bertram Mikkelsen Thorkil Danielsen Erling Post Jørgen Ivar Mikkelsen Eva Kullberg Peter Brostrøm Susanne

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 15. december kl til kl Møllerup Gods, Møllerupvej 24, 8410 Rønde

Bestyrelsesmøde den 15. december kl til kl Møllerup Gods, Møllerupvej 24, 8410 Rønde Til stede: - Trine Graae Lundorf, VisitDenmark - Erling Post, Bestyrelsesformand - Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening - Eva Kullberg, Dansk Botanisk Forening - Marianne Kirkegaard, Syddjurs

Læs mere

Indhold. Bestyrelsesmøde Den 20. februar 2018 fra kl til ca Jagtens Hus, Molsvej 34, 8410 Rønde. Dagsorden:

Indhold. Bestyrelsesmøde Den 20. februar 2018 fra kl til ca Jagtens Hus, Molsvej 34, 8410 Rønde. Dagsorden: Dagsorden: Indhold 1. Godkendelse af dagsorden 2 2. Konstituering af bestyrelsen for Nationalpark Mols Bjerge 2 3. Sekretariatets forpligtelser over for bestyrelsen 3 4. Fuldmagtserklæring 4 5. Lukkede

Læs mere

Til stede: Jette, Margit, Anne Sophie, Erling, Verner, Jørgen Ivar, Susanne, Klaus, Eva, Jakob, Anne Sophie, Marianne, Thorkil

Til stede: Jette, Margit, Anne Sophie, Erling, Verner, Jørgen Ivar, Susanne, Klaus, Eva, Jakob, Anne Sophie, Marianne, Thorkil Afbud fra Trine Lundorf, Peter Brostrøm, Rita Geertz Til stede: Jette, Margit, Anne Sophie, Erling, Verner, Jørgen Ivar, Susanne, Klaus, Eva, Jakob, Anne Sophie, Marianne, Thorkil Fra sekretariatet: Kristian,

Læs mere

Udkast til referat af bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge

Udkast til referat af bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge Udkast til referat af bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge 11. december 2013 kl. 16.30-19.00 i Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel Til stede: Rita Geertz, Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning

Læs mere

Mødet holdes på Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel

Mødet holdes på Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel Dagsorden bestyrelsesmøde den 12. december 2018. Bestyrelsesmødet er fra 16.30 til senest 18.00. Før behandling af punkterne på dagsordenen vil direktør Peter Brinks fortælle om aktiviteterne i Fuglsøcentret

Læs mere

ty NATIONALPARK MOLS BJERGE

ty NATIONALPARK MOLS BJERGE fra kl. 16.30 ty NATIONALPARK MOLS BJERGE t er fra kl. 16.30 til senest kl. 21.00. Før behandling af punkterne på dagsordenen vil Kristian Herget fortælle om vores arbejde med frivillige. Begrundelsen

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet Tilstede: Erling Post, formand Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Helge Poulsen, Lodsejerforeningen Mols Bjerges Fredning Mette Foged, Nationalparkrådet Jette Sørensen, Nationalparkrådet Jakob

Læs mere

Mødet holdes på Molslaboratoriet, Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft

Mødet holdes på Molslaboratoriet, Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft Dagsorden til bestyrelsesmøde den 29. oktober 2018 Før behandling af dagsorden vil Museumsdirektør Bo Skaarup orientere om aktiviteterne på stedet, Museets udviklingsplaner og herunder mulighederne for

Læs mere

BESTYRELSE, RÅD OG UDVALG

BESTYRELSE, RÅD OG UDVALG BESTYRELSE, RÅD OG UDVALG Nationalpark Mols Bjerge er oprettet i henhold til bekendtgørelse nr. 868 af 27. juni 2016 jf. Lov om nationalparker nr. 120 af 26. januar 2017. Nationalparkfonden ledes af en

Læs mere

Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen

Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen Til Stede: Rita Geertz Margit Røgind Trine Lundorf Klaus Bertram Mikkelsen Thorkil Danielsen Erling Post Jørgen Ivar Mikkelsen Eva Kullberg Peter Brostrøm Marianne Kierkegaard Anne Sophie Gamborg Jakob

Læs mere

Fra sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nete Thomsen

Fra sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nete Thomsen Til stede: Thorkil Danielsen, Else Brask Sørensen, Jens Bjørn Andersen, Margit Røgind, Rita M. Buttenschøn (første del af mødet), Jens Søgaard, Kit Purup, Else Marie Høgh, Jørgen Smidt-Jensen Fra sekretariatet:

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Nationalpark Mols Bjerge. Den 26. oktober 2015.

Bestyrelsesmøde. Nationalpark Mols Bjerge. Den 26. oktober 2015. Bestyrelsesmøde Nationalpark Mols Bjerge Den 26. oktober 2015. Godkendt på bestyrelsesmøde den 15.12.2015 Mødes holdes på sekretariatet, Grenåvej 12, 8410 Rønde fra kl. 16.30 til senest kl. 21. Til stede:

Læs mere

NATIONALPARK MOLS BJERGE VELKOMSTCENTER NATIONALPARK MOLS BJERGE. Åben Strandhus 2018

NATIONALPARK MOLS BJERGE VELKOMSTCENTER NATIONALPARK MOLS BJERGE. Åben Strandhus 2018 NATIONALPARK MOLS BJERGE VELKOMSTCENTER NATIONALPARK MOLS BJERGE Åben Strandhus 2018 T I L G A V N F O R N A T U R E N O G G L Æ D E F O R M E N N E S K E R NATIONALPARKENS FORMÅL OG VELKOMSTCENTRET En

Læs mere

Sammenslutningen af grundejerforeninger i Syddjurs Kommune SAM

Sammenslutningen af grundejerforeninger i Syddjurs Kommune SAM Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jørgen Ivar Mikkelsen Susanne Bødker Dagmar Brendstrup Anne Sophie Gamborg Jette Sørensen Mette Foged Marianne Kirkegaard Jakob Vedsted Peter Brostrøm Peter Gjelstrup

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup

Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl. 14-17 Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Karin Lynggaard, Liselotte Schouboe Madsen, Ingrid Agerholm, Poul

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 6 den 17. marts 2010 kl Sproghøjskolen Kalø

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 6 den 17. marts 2010 kl Sproghøjskolen Kalø Tilstede: Fraværende: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 28. november kl Elmegade 22, 7700 Thisted

Referat fra bestyrelsesmøde den 28. november kl Elmegade 22, 7700 Thisted Referat fra bestyrelsesmøde den 28. november kl. 14-17 Elmegade 22, 7700 Thisted Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Jens Brolev, Ingrid Agerholm, Liselotte Schouboe- Madsen, Ole Riis Christensen,

Læs mere

Mandag den 6. februar 2017 fra til på sekretariatet.

Mandag den 6. februar 2017 fra til på sekretariatet. Møde i Rådet for Nationalpark Mols Bjerge Til stede: Jette Sørensen Thomas Secher Jensen Reidar Lænø Jens H. Petersen Joy Klein Thorkild Hansen Bent Dall Geert Bilander Arrild Hog Anthonsen Flemming Hørsted

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge Bestyrelsesmøde 1 3.11.2009, kl. 19.00 22.00 Stabrandvej 51

Nationalpark Mols Bjerge Bestyrelsesmøde 1 3.11.2009, kl. 19.00 22.00 Stabrandvej 51 Endeligt referat Fraværende: Velkomst ved Erling Post Præsentation af bestyrelsens medlemmer Der var afbud fra Helge Poulsen (Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning) Erling bød velkommen og ridsede formålet

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 12. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2014 - ÅBENT 21 13. - Virksomhedsplan 2015 - ÅBENT 22 14. -

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 13 den 7. december 2010, Park Hotel Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 13 den 7. december 2010, Park Hotel Godkendt Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 22. september 2017

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 22. september 2017 Dato: 6. oktober 2017 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 22. september 2017 Tid: Fredag d. 22. september kl. 9.30

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 14 den 10. februar 2011, DMU, Kalø Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 14 den 10. februar 2011, DMU, Kalø Godkendt Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 7 den 15. april 2010 kl Europahøjskolen Kalø

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 7 den 15. april 2010 kl Europahøjskolen Kalø Godkendt refereat: Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening

Læs mere

April Notat til Statsrevisorerne om beretning om etableringen af nationalparker i Danmark

April Notat til Statsrevisorerne om beretning om etableringen af nationalparker i Danmark Statsrevisorerne 2013-14 Beretning nr. 6 Rigsrevisionens notat af 9. april 2014 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om etableringen af nationalparker i Danmark April 2014 18, STK. 4-NOTAT

Læs mere

Bilag 1: Indstilling, branding- og kommunikationsstrategi

Bilag 1: Indstilling, branding- og kommunikationsstrategi Referat fra bestyrelsesmøde den 21. marts 2018 kl. 14-17 Mødelokale 1, Kirkevej 9, 7760 Hurup Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Ingrid Agerholm, Liselotte Schouboe-Madsen, Lars Torrild, Karen

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 28 den 21. august 2012, Jagtslottet Godkendt den

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 28 den 21. august 2012, Jagtslottet Godkendt den Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jakob Vedsted Jørgen Ivar Mikkelsen Eva Kullberg Vibeke Kahl Peter Gjelstrup Susanne Bødker Dagmar Brendstrup Anne Sophie Gamborg Kirsten Thabasz Zaluski Peter Brostrøm

Læs mere

Bestyrelsesmøde NATIONALPARK MOLS BJERGE. Mandag den 26. august 2019 fra kl Mødet holdes på Jagtslottet, Grenåvej 12, 8410 Rønde

Bestyrelsesmøde NATIONALPARK MOLS BJERGE. Mandag den 26. august 2019 fra kl Mødet holdes på Jagtslottet, Grenåvej 12, 8410 Rønde NATIONALPARK MOLS BJERGE t er fra kl. 1630 til senest kl. 21.00. Før behandling af punkterne på dagsordenen vil villighed med sidste bestyrelsesmøde starte med en orientering fra sekretariatet. Denne gang

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 8 den 17. maj 2010 kl. 16.30 Europahøjskolen Kalø Endeligt referat

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 8 den 17. maj 2010 kl. 16.30 Europahøjskolen Kalø Endeligt referat Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Referat. Følgegruppemøde nr. 2 i Nationalparkundersøgelse. Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden og referat

Referat. Følgegruppemøde nr. 2 i Nationalparkundersøgelse. Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden og referat Referat Følgegruppemøde nr. 2 i Nationalparkundersøgelse Dato: Tirsdag den 2. december 2008 Tidspunkt: kl. 13.30 15.30 Sted: Sekretariatet Forskerparken, Kullinggade 31E, Svendborg. Følgegruppe: Anne-Lene

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl Thisted Rådhus, Mødesalen

Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl Thisted Rådhus, Mødesalen Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl. 14-17 Thisted Rådhus, Mødesalen Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Ingrid Agerholm, Liselotte Schouboe-Madsen, Lars Torrild, Ole Riis Christensen,

Læs mere

Referat THISTED VAND A/S

Referat THISTED VAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den 30-10-2017 kl. 16:00 i mødelokale A, Silstrupvej 12, Thisted THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Medlemmer:

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge Nationalpark Mols Bjerge Nationalpark Mols Bjerge omfatter 180 km 2 på det sydlige Djursland. Nationalparken omfatter med andre ord en hel del mere end lige netop Mols Bjerge. Den røde linje markerer nationalparkens

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 29. juni 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 14-05-2019 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

10. maj 2007 Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 15/5 2007 kl. 18.30 på lærerværelset

10. maj 2007 Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 15/5 2007 kl. 18.30 på lærerværelset ALHOLM SKOLEN 10. maj 2007 Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 15/5 2007 kl. 18.30 på lærerværelset Til stede: Mona,, Lise, Susanne C., Flemming, Kim, Pernille, Kasper, Viktor, Vagn, Lena, Vibeke og Sheila

Læs mere

Debat: Ordstyrer Jørgen Ivar Mikkelsen, bestyrelsesmedlem Nationalpark Mols Bjerge

Debat: Ordstyrer Jørgen Ivar Mikkelsen, bestyrelsesmedlem Nationalpark Mols Bjerge Tid: 9.2.2016 kl. 19.00 21.30 Sted: Højskolen på Kalø, auditoriet, Skovridervej 1, 8410 Rønde Anslået antal deltagere: 200 Oplægsholdere: Skovrider Peter Brostrøm, Naturstyrelsen Kronjylland Sekretariatsleder

Læs mere

1. Præsentation af nye medarbejdere Sophie Christensen (kommunikation) og Anna Worm (natur) præsenterede sig selv.

1. Præsentation af nye medarbejdere Sophie Christensen (kommunikation) og Anna Worm (natur) præsenterede sig selv. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl. 14-17 Mødelokale 1 (kld.), Kirkevej 9, 7760 Hurup Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Jens Brolev, Ingrid Agerholm, Liselotte Schouboe- Madsen,

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 21 den 25. oktober 2011, Jagtslottet Godkendt 13.12.2011

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 21 den 25. oktober 2011, Jagtslottet Godkendt 13.12.2011 Til stede: Erling Post Kirsten Thabasz Zaluski Vibeke Kahl Helge Poulsen Peter Brostrøm Dagmar Brendstrup Jakob Vedsted Mette Foged Jørgen Ivar Mikkelsen Marianne Aude Peter Gjelstrup Susanne Bødker Formand

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 28. august 2014 kl. 16.30 senest 21.00 Sted: Kalø Slotskro, Molsvej 31, 8410 Rønde

Referat af bestyrelsesmøde 28. august 2014 kl. 16.30 senest 21.00 Sted: Kalø Slotskro, Molsvej 31, 8410 Rønde Til stede: Rita Geertz, Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning - Anne Sophie Gamborg, Dansk Skovforening - Margit Røgind, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs - Trine Graae Lundorf, VisitDenmark

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 32 Mødedato: 21.06.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen,

Læs mere

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus.

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus. Helsingør den 28.jan. 2013 Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl. 16.30 på Helsingør Rådhus. Fremmødte: Preben Birch, lodsejergruppen Herdis Dam, NOLA Arne Winther Madsen, Nordsjællands Familiebrug

Læs mere

PU møde 22. april 2015. Kl. 09:45-14:00 Mødested: Statsfængslet Østjylland, Frodesdalsvej 3, 8700 Horsens.

PU møde 22. april 2015. Kl. 09:45-14:00 Mødested: Statsfængslet Østjylland, Frodesdalsvej 3, 8700 Horsens. Referat for: Horsens Provstiudvalg PU møde 22 april 2015 Kl 09:45-14:00 Mødested: Statsfængslet Østjylland, Frodesdalsvej 3, 8700 Horsens Til stede: Ilse Kyndesgaard (IK), Preben Egeholt (PE), Jette Christensen

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre Bestyrelsens 8. møde Torsdag d. 10. november 2016 kl. 16:30 senest 18:30 Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre R E F E R A T 8.1 Godkendelse af dagsordenen 8.2 Nationalparkplanen

Læs mere

Lokale Rød, indgang E.

Lokale Rød, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 21. august 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Fuglsøcentret Dragsmurvej 6, Knebel Dato: Fredag den 8. maj 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Fraværende: Aleksander Aagaard Benny Hammer

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde onsdag den 26. november 2014, kl. 18.30 i Andelslandsbyen

Referat af Bestyrelsesmøde onsdag den 26. november 2014, kl. 18.30 i Andelslandsbyen Afbud: Ingen Referat af Bestyrelsesmøde onsdag den 26. november 2014, Sagsfremstilling 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat. Godkendt 3. Meddelelser fra formanden kl. 18.30 i

Læs mere

Udkast til referat af bestyrelsesmøde den 17. marts 2014. Bestyrelsesmøde. 17. marts 2014 kl. 16.30-21.00. Til stede:

Udkast til referat af bestyrelsesmøde den 17. marts 2014. Bestyrelsesmøde. 17. marts 2014 kl. 16.30-21.00. Til stede: Bestyrelsesmøde 17. marts 2014 kl. 16.30-21.00 Til stede: Rita Geertz, Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning Margit Røgind, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Trine Graae Lundorf, VisitDenmark

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 12 den 17. november 2010, Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 12 den 17. november 2010, Jagtslottet Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl Referat HB 02 Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl. 10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Anders Nielsen, Økonomiansvarlig

Læs mere

Møde i politisk styregruppe onsdag den 9. januar 2013 kl

Møde i politisk styregruppe onsdag den 9. januar 2013 kl Møde i politisk styregruppe onsdag den 9. januar 2013 kl. 09.30-10.30 Sted Nordsøen Oceanarium, Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals - mødelokale: Stornoway Deltagere: Anne-Dorte Krog, Aalborg Kommune Arnold

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Dianalund UdviklingsRåd DUR

Dianalund UdviklingsRåd DUR Udviklingsrådet afholdt møde Onsdag den 26. marts 2014 kl. 19.00 21.35 i Borgerhuset Referat Afbud: Paw Nielsen, Dennis Lund og Stine Andersen. 20/2014: Godkendelse af dagsorden. Godkendt. Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

Møde i Nationalpark Thys bestyrelse

Møde i Nationalpark Thys bestyrelse ENDELIG Kirkevej 9 DK-7760 Hurup Tlf. +96 19 15 00 Møde i s bestyrelse thy@danmarksnationalparker.dk www.nationalparkthy.dk Videncenter Thy-Mors, Silstrupparken 2, Thisted, d. 17. april kl. 19-22 Dagsorden:

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

" 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09

 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 19. møde i uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 19. møde i det Psykologfaglige

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

28. januar 2014 kl. 16.30-21.00, Nationalparkens Sekretariat, Jagtslottet, Grenå vej 12, 8410 Rønde

28. januar 2014 kl. 16.30-21.00, Nationalparkens Sekretariat, Jagtslottet, Grenå vej 12, 8410 Rønde Bestyrelsesmøde 28. januar 2014 kl. 16.30-21.00, Nationalparkens Sekretariat, Jagtslottet, Grenå vej 12, 8410 Rønde Til stede: Rita Geertz, Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning Margit Røgind, Danmarks

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Mødedeltagere: Claus Omann Jensen Peder Kristian Pedersen Ole Skiffard Per Aastrup Helle Kyndesen

Læs mere

Sekretærrollen i bestyrelsen

Sekretærrollen i bestyrelsen Sekretærrollen i bestyrelsen Rutiner og opgaver med et digitalt afsæt Vi er: Kim Bruhn Jens Skipper Rasmussen Sekretærens opgaver Du har ansvaret for at sikre bestyrelsens kollektive hukommelse og historieskrivning

Læs mere

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012.

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012. Referat fra generalforsamling i støttegruppen for Bakkehallen tirsdag den 28. februar kl. 19.00 på Hejnsvig skole. Valg af dirigent: Lauritz Heick foreslået og valgt Fremlæggelse af årets beretning: V/

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN.

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. Mødedeltagere: Lennarts Damsbo-Andersen, Anne Knudsen, Fritze Tillisch, Martin Taarup, Gert Møller, Oluf Brandt, André Gremaud

Læs mere

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde 9. oktober kl. 9.00 til 11.00 Herning Produktionsskole, Gudhjemvej 2, 7400 Herning Mødets indkalder fungerer som mødeleder frem til, at bestyrelsens

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 19.04.2010 kl. 19:30 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Anwar Abdulaziz Al-Nameh (. ) Enayatullah Safi (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Maryam Hamze (. ) Ridvan

Læs mere

Ib Østergaard Rasmussen, Jacob Bøgh Andersen, Knud Henning Andersen, Marie Klarskov. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat...

Ib Østergaard Rasmussen, Jacob Bøgh Andersen, Knud Henning Andersen, Marie Klarskov. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat... Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 9. februar 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til stede: Fraværende: Bente Sorgenfrey, Hans Stige (formand),

Læs mere

Punkt 1 Godkendelse af referat af bestyrelsesmøder nr. 2 d. 2. september 2013

Punkt 1 Godkendelse af referat af bestyrelsesmøder nr. 2 d. 2. september 2013 Brøndby den 14. oktober 2013 Journal nr.2123-13-fs Referat af bestyrelsesmøde nr.3 2013-2014 Mandag d. 7. oktober 2013, kl. 17.30 på Hotel Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense Deltagere: Per Bertelsen

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsordenpunkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen orienteres løbende om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Kvartalsrapport for 4. kvartal

Læs mere

Bestyrelsesmøde DAGSORDEN M. REFERAT. Punkt Emne Est. tidsforbrug

Bestyrelsesmøde DAGSORDEN M. REFERAT. Punkt Emne Est. tidsforbrug Bestyrelsesmøde Dato: Tirsdag den 12. marts Tidspunkt: Fra kl. 17.30 21.00 Sted: VUC Jernbanegade 8, 7600 Struer Forstander Gert Sander Jensen viser rundt på skolen. Dagsorden DAGSORDEN M. REFERAT Punkt

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 16. marts 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Frivillighuset Vindrosen d. 8. februar 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Frivillighuset Vindrosen d. 8. februar 2017 kl Referat af bestyrelsesmøde i Frivillighuset Vindrosen d. 8. februar 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen),

Læs mere

Referat Møde i Det Grønne Råd

Referat Møde i Det Grønne Råd Hjørring Kommune Referat Møde i Det Grønne Råd 21-09-2016 Side 1. 7. sept. 2016 Referat 1. Velkomst, valg af ordstyrer Børge Søndergaard blev valgt som ordstyrer. 2. Godkendelse af og opfølgning på referat

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Bestyrelsesmøde 8. april 2014 Sted: Mødelokale 1, kld., Kirkevej 9, 7760 Hurup Tid: 8. april kl

Bestyrelsesmøde 8. april 2014 Sted: Mødelokale 1, kld., Kirkevej 9, 7760 Hurup Tid: 8. april kl Bestyrelsen Nationalpark Thy Kirkevej 9, 1. sal 7760 Hurup Tlf. 72 54 15 00 CVR: 32995462 EAN: 5798000860568 thy@danmarksnationalparker.dk www.nationalparkthy.dk J.nr. Ref. eloes Den 8. april 2014 Bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 33 den 2. maj 2013, DGI-Karpenhøj Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 33 den 2. maj 2013, DGI-Karpenhøj Godkendt Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jørgen Ivar Mikkelsen Dagmar Brendstrup Anne Sophie Gamborg Mette Foged Marianne Kirkegaard Peter Brostrøm Peter Gjelstrup Kirsten Thabasz-Zaluski Vibeke Kahl Afbud

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

Sted: Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa

Sted: Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Referat af bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa Tid: Onsdag den 10. juni 2009, kl. 16.30-19.00 Sted: Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Dagsorden: 1. Orientering ved formanden/koordinatoren

Læs mere

Governance for Program for Kvalitetsudvikling i almen praksis

Governance for Program for Kvalitetsudvikling i almen praksis NOTAT Revideret pr. 11. januar 2018 Governance for Program for Kvalitetsudvikling i almen praksis Formål Med baggrund i overenskomstaftale af 14. september 2017 mellem PLO og RLTN skal der etableres et

Læs mere