Formalia: REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formalia: REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2011"

Transkript

1 FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2011 Tilstede: Gæster: Afbud: Lene Lindberg, Ann-Mari Simonsen, Helle Nanboe, Ole F. Nielsen, Anita Gudmundsson, Susanne Nielsen, Kerstin Nielsen, Susanne Øster Hansen, Conny Brynjolf, Pia Johansen, Maria Melchiorsen, Steen Andersen, Heidi Just, Rie Hestehave, Trine Jacobsen, Susanne Madsen, Ingrid Thrane. Jeanette Büron (bogholderi) Morten Larssen, Merete Kragh, Vinni Jakobsen, Inge Kjær, Anne Frøsig. DAGSORDEN: Side 1.Velkomst og valg af mødeledelse v. Lene Lindberg Godkendelse af dagsorden v. Ann-Mari Simonsen Godkendelse af referat fra møde den 7. og 30. december Fortsat udfyldelse af interessentanalyse TR-løftet version 2 - demokrati- og serviceløfte v. Maria Melchiorsen Godk. ift. temadrøftelse under pkt. 5 tr-løftet v. Maria Melchiorsen Prioritering af aktiviteter - akutfondsmidler v.ann-mari Simonsen a.Regnskab v. Ann-Mari Simonsen & Jeanette Büron Plan for valgakt. - kommende folketingsvalg v. Lene L. & Pia Johansen Web tv v. Maria Melchiorsen Orientering fra administrativ ledelse v. Ann-Mari Simonsen Orientering fra Hovedbestyrelsen v. Lene Lindberg Orientering fra sektorer, regionen, kommunerne Eventuelt... 9 Formalia: 1. Velkomst og valg af mødeledelse v. Lene Lindberg Lene Lindberg bød velkommen til dagens bestyrelsesmøde, og foreslog herefter Ann- Mari Simonsen som mødeleder. Dette blev godkendt.

2 Godkendelse af dagsorden v. Ann-Mari Simonsen Ann-Mari Simonsen orienterede om, at vi som aftalt på sidste bestyrelsesmøde, har sat temadrøftelserne øverst på dagsordenen, således at vi kommer igennem disse. Dette skyldes bl.a., at der er en del bestyrelsesmedlemmer, der skal gå før tid d.d. Herudover ønskede Ann-Mari Simonsen punktet regnskab tilføjet som punkt 7a. Dagsordenen godkendt med denne tilføjelse. 3. Godkendelse af referat fra møde den 7. og 30. december 2010 Susanne Nielsen har fremsendt følgende kommentar til referatet af 7. december 2010: Vedrørende punkt 4 FOA Nordsjællands årshjul under beslutning: Afsnit på side 5 der påbegynder med Susanne Nielsen gjorde opmærksom på, at en ændring af antallet af bestyrelsesmøder Slettes. Susanne Nielsen ønsker følgende tilføjet i stedet: Bestyrelsen er øverste myndighed mellem generalforsamlingerne, og bestyrelsen er ansvarlig for de beslutninger der bliver truffet i denne periode. Derfor mener Susanne Nielsen, at det er betænkeligt, at halvere bestyrelsesmøderne, så der kun er et møde pr. kvartal. Susanne Nielsen understregede, at det ikke er en mistillid til politisk ledelse. Herudover ønsker Susanne Nielsen følgende linje slettet: Vedr. punkt 4 under beslutning: Sidste linje der lyder således Efter denne drøftelse, tog Susanne Nielsen punktet til efterretning slettes. Referat af 7. december 2010 blev godkendt med ovenstående ændringer. Referat af 30. december 2010 blev godkendt uden bemærkninger. I forbindelse med tilføjelser / ændringer til bestyrelsens referater, gav Susanne Nielsen udtryk for, at det er problematisk at ændringer først fremkommer på det efterfølgende møde. Det betyder, at tilføjelser / ændringer først kan læses på et senere tidspunkt. Hertil oplyste Lene Lindberg, at såfremt denne procedure skal ændres, så kræver det at bestyrelsens forretningsorden tages op på ny, således at en eventuel ændring bliver tilføjet.

3 - 3 - Denne drøftelse henlægges derfor til, når bestyrelsens forretningsorden skal gennemgåes og eventuelt revideres på ny. Dette sker efter afholdelsen af generalforsamlingen i april måned Temadrøftelser: 4. Fortsat udfyldelse af interessentanalyse Sagsfremstilling: Analysen blev igangsat på bestyrelsens konference i juni 2010, og bliver løbende udfyldt. Vi er nået til emnet arbejdspladser. Indstilling: Bestyrelsen deles i mindre grupper, analyserer emnet samt meddeler tilbage i fællesskabet. Beslutning: Bestyrelsen samledes efter gruppearbejdet, og fik udfyldt emnet arbejdspladserne i interessentanalysen. Referenten arbejder på at få tydeliggjort skemaet der benyttes, så det fremstår mere klart. Den nye udfyldte analyse udsendes forinden det næste bestyrelsesmøde, hvor næste punkt vil blive analyseret emnet vil da være uddannelsessteder. 5. TR-løftet version 2 - demokrati- og serviceløfte v. Maria Melchiorsen Sagsfremstilling: Forslag til proces fremlagt og gennemgået på mødet. Med baggrund i tilgangen af nye bestyrelsesmedlemmer, valgte Lene Lindberg at gennemgå baggrunden for projektet om tr-løftet version 2. Lene Lindberg oplyste, at kongressen tidligere har lagt vægt på og besluttet, at FOA som organisation skal være mere synlige selv helt ude på de mindste arbejdspladser. Vi skal have lagt nogle opgaver ud til de tillidsvalgte, og de skal have nogle vilkår som de kan arbejde under. Selve tr-løftet version 2 står altså ikke til at ændtre, eftersom det er et projekt der er besluttet. Som afdeling kan vi ikke sige, at vi ikke vil deltage, da det er FOAs Hoved-

4 - 4 - bestyrelse der har truffet beslutningen omkring projektet. Det et et projekt der giver os lidt hedeture, da det kræver store forandringer, men det står som sagt ikke til at ændre. Vi blev i afdelingen dog lidt mere rolige, da vi fik oplyst at der er tilknyttet 2 konsulenter igennem forbundet. De skemaer og det materiale der skal benyttes, er dog udarbejdet af forbundet til formålet. Øvelsen skal foregå hvert andet år. Lene Lindberg gav udtryk for, at et projekt af denne karakter, også stiller krav og forventningerne til afdelingens politikere, idet vi skal kunne flytte os, og dermed blive en del af en moderne fagforening. Maria Melchiorsen orienterede om, at dette projekt skal ende ud i konkrete aftaler omkring opgavefordeling mellem afdeling, ftr og tr. I forhold til den tidligere version 1, går denne version mere ud på at få beskrevet konkrete uddannelses- og udviklingsmål for den enkelte. Endvidere bygges tr løftet version 2 op omkring afdelingens demokrati- og serviceløfter. Vi skal sikre os, at de pågældende er klar til at tage over på nogle opgaver, og det vil være en løbende proces. Det er et stort skib vi sætter i søen, og det har betydning for hele vores organisation. Når der lægges kompetence ud lokalt, vil det få indflydelse på medarbejdernes arbejde internt i afdelingen, idet opgaven ikke fremadrettet skal løses inde i huset. Vi skal i forbindelse med projektet også indtænke anderledes indlæringsmodeller, hvor der vil være deltagelse fra afdelingen. Forbundet er med igennem hele projektet, som er opbygget over 5 faser. De 2 konsulenter støtter os igennem alle faserne. Fase 1 er overstået, idet den omhandlede den politiske drøftelse af projektet via afdelingsbestyrelse og politisk ledelse, hvilken har fundet sted. Nu er vi nået til fase 2, hvor vi skal i gang med at afholde gruppesamtaler med samtlige af vores fælles- og tillidsrepræsentanter. Maria Melchiorsen har påbegyndt disse i indeværende uge. Da Maria Melchiorsen ikke kan tage samtlige samtaler alene, er der koblet yderligere 2 medarbejdere på fra afdelingen. Susanne Nielsen forespurgte, om vi i afdelingen kan holde styr på, hvem der laver hvilke aftaler, samt hvad afdelingen forventer af konsekvenser for personale, politikere, de tillidsvalgte m.m. Lene Lindberg oplyste, at der er foretaget en undersøgelse blandt FOAs medlemmer. Den viser, at der faktisk er mange opgaver der skal løses opgaver som vi ikke løser på nuværende tidspunkt. Hvis vi i undersøgelsen kigger lige netop på FOA Nordsjælland, så er der en tendens til, at politikerne i afdelingen udfører en del sagsbehandlingsopgaver. Disse bør henlægges hos medarbejderne. Samtidig fremgår det af undersøgelsen, at der er en del opgaver som de tillidsvalgte ønsker at udføre selv.

5 - 5 - Når der lægges opgaver ud til de respektive tillidsvalgte, vil der ske en del fejl det har vi andre jo også været udsat for. Men undersøgelsen viser på landsplan, at afdelinger og fællestillidsrepræsentanter kan være en barriere for tillidsrepræsentanternes udvikling. Vi ved af gode grunde ikke, hvor mange af FOA Nordsjællands tillidsrepræsentanter der har svaret, men vi kan ikke komme udenom, at tendensen til den omtalte barriere er der. Projektet betyder, at alle skal til at tænke anderledes. Vi skal bruge mere tid på at få luftet vores politiske holdninger. Ingrid Thrane oplyste, at projektet lyder spændende. Det vil være en klar fordel, at FOA bliver mere synlige. Ifølge Ingrid Thrane hører de tillidsvalgte tit, at FOA mangler når der opstår et eller andet på arbejdspladserne eller i samfundet generelt. Så en større synlighed kan kun ønskes velkommen. Projektet vil også give en større klarhed over, hvilke opgaver de tillidsvalgte skal løse, og dermed er der større grobund for, at forhandle nogle ordentlige vilkår for de tillidsvalgte. Maria Melchiorsen gav udtryk for, at afdelingen har planer om at ændre de 5 valgfrie dage på grunduddannelsen til emnerne løn og forhandling samt bisidderrollen. Det er 2 emner der er meget efterspurgt. Afdelingen ønsker bestyrelsens opbakning hertil, også således at grunduddannelsen målrettes til de behov der opstår. Der var enighed om, at det lyder som en god ide. Rapporten der blev henvist til under mødet, kan du finde ved at gøre følgende: Åben internettet Længst til højre / nederst finder du boksen mest for pressen Vælg undersøgelser Vælg medlemmer Vælg årene 2010 / 2011 Vælg rapporten kommunikation, demokrati og service Sager til godkendelse: 6. Godk. ift. temadrøftelse under pkt. 5 tr-løftet v. Maria Melchiorsen Sagsfremstilling: Under punkt 5 fremlagde Maria Melchiorsen en procesplan for arbejdet med TR løftet version 2, herunder i forhold til FOA Nordsjællands demokratiløfter / serviceløfter. Indstilling:

6 - 6 - Det indstilles til afdelingsbestyrelsen, at den fremlagte procesplan godkendes. Beslutning: Med baggrund i den fremlagte procesplan under punkt 5 tr løftet version 2, besluttede afdelingsbestyrelsen følgende: Selve procesplanen der blev fremlagt blev godkendt. Uddannelsespolitikken for de tillidsvalgte bliver konsekvensrettet, således at den svarer til tr løftet version 2. De 5 valgfrie dage på grunduddannelsen tilrettelægges med emnerne løn og forhandling samt bisidderrollen. Der træffes ikke beslutning om, hvorvidt det er med internat eller ej, før dette er drøftet med de undervisere der forestår grunduddannelsen. Der kan være visse fordele ved, at internat benyttes f.eks. en forbedring af forberedelsestiden, etablering af netværk, socialt samvær m.v. Det vil blive en konkret vurdering fra gang til gang på grunduddannelsen, når der tales om de 5 valgfrie dage, idet der vil blive taget hensyn til, hvilket emne der tages op. Bestyrelsen var enig i denne betragtning. 7. Prioritering af aktiviteter - akutfondsmidler v.ann-mari Simonsen Sagsfremstilling: Der var udsendt følgende bilag med dagsordenen: Budget 2011, kopi af kursistdagsoptælling, kopi af mødedagsoptælling På mødet vil Ann-Mari Simonsen og Maria Melchiorsen gennemgå økonomien vedr. akutfondsmidler. Indstilling: Med baggrund i økonomien for akutfondsmidler, indstilles det til afdelingsbestyrelsen, at der foretages en samlet prioritering af fremtidige aktiviteter i afdelingen, samt at denne godkendes. Beslutning:

7 - 7 - Der blev uddelt nye bilag ved punktets start, som erstatter de bilag der var udsendt med dagsordenen. Ann-Mari Simonsen oplyste, at afdelingen i 2010 har haft et overforbrug på akutfondsmidlerne på kr I 2010 har vi haft dobbelt så mange kursistdage, som vi skulle. Med baggrund heri, skal bestyrelsen tage stilling til, hvad midlerne for 2011 skal anvendes til. Da vores rammeaftale med forbundet omkring akutmidler, udløber med udgangen af 2012, skal vi ende med et 0 ved udgangen heraf. Ann-Mari Simonsen oplyste, at det er muligt at ansøge om uforbrugte midler fra andre afdelinger, men at dette først kan ske når rammeaftalen udløber. Bliver midlerne bevilget, betyder det dog, at vi først får pengene i Men de penge der er overforbrugt i 2010, skal tages ud af egen kasse nu. Bogholder Jeanette Büron gennemgik herefter det nye uddelte materiale, og svarede på de spørgsmål der blev stillet i denne forbindelse. Bl.a. fremgik det, at deltagerne til årsmødet er nedsat fra 150 til 100. Dette handlede dog kun om finansieringen, idet der stadig er bestilt til 150 personer. Som det vil fremgå af næste punkt 7a / regnskab, vil bestyrelsen kunne se, at den resterende del vedrørende årsmødet, foreslås finansieret igennem afdelingen. Efter gennemgangen af det udleverede materiale, godkendte en enig afdelingsbestyrelse indholdet. 7a. Regnskab v. Ann-Mari Simonsen & Jeanette Büron Sagsfremstilling: Materiale uddelt på mødet. Ann-Mari Simonsen oplyste, er afdelingen er ved at afslutte årsregnskabet for 2010, og som det ser ud nu, ender det ud med et overskud på kr Det foreslås, at puljen tilføres afdelingens egenkapital. Jeanette Büron gennemgik herefter regnskabet i overordnede tal. Det er tidligere besluttet, at der i afdelingens formue skal henlægge midler svarende til 1.000,- kr. pr. medlem. Der skal henlægges midler til fratrædelsesgodtgørelser, både til de politisk valgte og de ansatte. Afdelingsbestyrelsen har tidligere drøftet, at afdelingen skal arbejde videre med planen om eventuelt at flytte til større lokaler. Med baggrudn i dette, har afdelingen brug for yderligere midler.

8 - 8 - Ann-Mari Simonsen oplyste, at politisk ledelse har set på en eventuel nettoprisfremskrivning af kontingentet. Dette er en beslutning som afdelingsbestyrelsen kan træffe jævnfør afdelingens love. Der er ikke blevet prisfremskrevet i adskillige år, men havde vi fulgt dette, ville det have betydet kr. 47,- pr. måned pr. medlem. Det anbefales, at vi prisfremskriver pr. 1. april 2011, hvilket svarer til kr. 5,556 pr. person pr. måned. Det vil betyde en yderligere indtægt på kr ,- årligt. Alt andet stiger i mellemtiden hvilket gør, at også FOA Nordsjællands udgifter er blevet højere. I forbindelse med denne opfordring blev materialet nettoprisindeks regulering udleveret og gennemgået. I forbindelse med punktet, fremkom der følgende kommentarer: Susanne Ø. Hansen beklagede, at punktet var sat på så sent på dagen, eftersom hun bl.a. selv skulle gå før tid. Herudover beklagede Susanne Ø. Hansen, at punktet var sat på efter behandlingen af akutfondsmidlerne. Susanne Ø. Hansen oplyste, at hun følte sig taget med bukserne nede. Lene Lindberg meddelte, at udtalelsen føles som midtillid til den administrative ledelse, som i øvrigt har forsøgt at vende hver en sten. Susanne Nielsen gav udtryk for, at det under behandlingen af akutfondsmidlerne lød til, at det ikke var et problem at få hentet pengene ind. Når bestyrelsen så skal behandle punktet vedrørende regnskab, så er det pludselig et problem med manglende midler. Hertil svarede Lene Lindberg, at hun under behandlingen af punktet om akutfondsmidlerne havde givet udtryk for, at det er et stort problem med overforbruget. Det er korrekt, at der er prioriteret og flyttet rundt, således at vi klarer overforbruget vedrørende Men dette betyder ikke, at der ikke mangler midler ud i fremtiden. Hvis vi fortsætter det nuværende aktivitetsniveau, vil det få konsekvenser fremadrettet. Ved at ligge en prisfremskrivning ind nu, vil det give FOA Nordsjælland mere luft til at vi kan nærme os tr løftet version 2. I modsat fald må vi drøfte, om f.eks. en flytning til større lokaler overhovedet kan komme på tale. En konsekvens kan også blive, at vi må drøfte antallet af eksempelvis politikere eller ansatte i afdelingen.

9 - 9 - Lene Lindberg gav udtryk for, at forslaget om en prisfremskrivning af kontingentet måtte sendes til afstemning i bestyrelsen. Falder det, er det Lene Lindbergs intention, at der snarest må indkaldes til et ekstraordinært bestyrelsesmøde, idet en drøftelse af den nuværende organisation da vil være nødvendig. Trine Jacobsen gav udtryk for, at der blev blandet flere ting sammen i denne drøftelse. Trine Jacobsen havde ønsket, at punktet havde været sat på som prisfremskrivning eller ej føler at det kommer lidt ind af bagdøren, når der udleveres et stykke materiale på mødet. Efter disse kommentarer blev forslaget om en prisfremskrivning sat til afstemning. Resultatet var følgende: For forslaget: 8 Imod forslaget: 5 Det blev hermed vedtaget, at FOA Nordsjælland nettoprisfremskriver sit kontingent pr. 1. april Kl. var nu blevet 15.00, og mødet afsluttedes. Nedenstående punkter overføres til førstkommende afdelingsbestyrelsesmøde. 8. Plan for valgakt. - kommende folketingsvalg v. Lene L. & Pia Johansen 9. Web tv v. Maria Melchiorsen 10. Orientering fra administrativ ledelse v. Ann-Mari Simonsen 11. Orientering fra Hovedbestyrelsen v. Lene Lindberg 12. Orientering fra sektorer, regionen, kommunerne 13. Eventuelt

10 Referent: Ann Hansen Godkendt af: Lene Lindberg & Ann-Mari Simonsen

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 06.04.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Fremmødte suppleanter: Ikke tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 22.02.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I og II Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 06.09.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Rie Hestehave, Ingrid T. Thrane, Jens

Læs mere

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16)

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16) REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 21.04.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland lokale 1 & 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Herold Gudmundsson (gået

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 14.02.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II i FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Anita H. Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Nordsjælland. Nielsen, Helle Nanboe, Anita Gudmundsson, Margit Koch, Birte. Duckert, Susanne Madsen, Morten Klitgaard, Heidi Just, Vinni

Nordsjælland. Nielsen, Helle Nanboe, Anita Gudmundsson, Margit Koch, Birte. Duckert, Susanne Madsen, Morten Klitgaard, Heidi Just, Vinni Nordsjælland Referat fra Afdelingsbestyrelsesmøde den 20. februar 2013 kl. 11.30 FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, Hillerød Tilstede: Lene Lindberg, Ann-Mari Simonsen, Susanne Nielsen, Kerstin Nielsen,

Læs mere

REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2012 afholdt i FOA Nordsjælland

REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2012 afholdt i FOA Nordsjælland FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland REFERAT fra Afdelingsbestyrelsesmøde 1. februar 2012 afholdt i FOA Nordsjælland Tilstede: Ann-Mari Simonsen, Susanne Madsen (mødt kl.12.15), Conny Brynjolf, Anita Gudmundsson,

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.02.2019 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, lokale I og II Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen, Ingrid

Læs mere

Nordsjælland. Ingrid Thrane, Margit Koch, Helle Nanboe, Anita Gudmundsson, Susanne Nielsen, Rie Hestehave, Conny Brynjolf,

Nordsjælland. Ingrid Thrane, Margit Koch, Helle Nanboe, Anita Gudmundsson, Susanne Nielsen, Rie Hestehave, Conny Brynjolf, Nordsjælland Referat fra Afdelingsbestyrelsesmøde den 6. december 2012 kl. 8.30 FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, Hillerød Tilstede: Lene Lindberg, Susanne Madsen, Kerstin Nielsen, Vinni Jakobsen,

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 26.05.2019 kl. 9:00 Sted: Hotel Jörgen Kock, Malmø Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen, Ingrid L.T.

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.11.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 09.11.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen, Ingrid L

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 24.09.2018 kl. 9:00 Sted: Comwell Borupgaard, Snekkersten Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ingrid L. T. Thrane,

Læs mere

R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelsesmøde 6. september 2011 afholdt på Comwell Borupgaard

R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelsesmøde 6. september 2011 afholdt på Comwell Borupgaard FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelsesmøde 6. september 2011 afholdt på Comwell Borupgaard Tilstede: Lene Lindberg, Conny Brynjolf, Maria Melchiorsen, Heidi Just, Susanne

Læs mere

REFERAT fra Afdelingsbestyrelseskonference 1. og 2. juni 2010 afholdt på LO-Skolen, Helsingør

REFERAT fra Afdelingsbestyrelseskonference 1. og 2. juni 2010 afholdt på LO-Skolen, Helsingør FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland REFERAT fra Afdelingsbestyrelseskonference 1. og 2. juni 2010 afholdt på LO-Skolen, Helsingør Tilstede: Lene Lindberg, Ann-Mari Simonsen, Pia Johansen, Anne Frøsig,

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Bestyrelsesreferat 1/3 2012

Bestyrelsesreferat 1/3 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 1. marts 2012 kl. 8.30-16.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Susanne Døssing, Benny Andersen, Jytte Flyvbjerg Kristiansen, Tina Groth, Lene Blume,

Læs mere

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT Dagsorden 1. Velkomst og åbning (Kenn Andreasen) Kenn Andreasen bød de fremmødte velkommen. Valg af dirigent (Kenn Andreasen) Bestyrelsen

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelseskonference 7. og 8. juni 2011 afholdt på Comwell Borupgaard

R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelseskonference 7. og 8. juni 2011 afholdt på Comwell Borupgaard FOA Fag- og Arbejde FOA Nordsjælland R E F E R A T fra Afdelingsbestyrelseskonference 7. og 8. juni 2011 afholdt på Comwell Borupgaard Tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen, Conny Brynjolf, Heidi

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08. 06. 2016. Skrevet af: Lars Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 8. juni 2016 fra 9.00 15.30. Morgenmad fra 8.30 og frokost fra 12.00. Tilstede:

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 20. september 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Karen Munk Andersen, Tina Groth, Lotte Christensen, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Jytte Kristiansen,

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl. 19.00 Sted: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved FOA Sydsjælland Ordinære Generalforsamling Den 28. november 2018 kl. 19.00 i FOA Sydsjælland,

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 referat RB-møde 140424 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Mødet begynder kl. 09.30 Der vil være kaffe og brød fra

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 30.09.16. Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 29. september 2016 fra 9.00 15.30. Dagsorden: 1. Velkomst ved Ulla Gram Velkommen

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Bestyrelsesreferat 15/3 2012

Bestyrelsesreferat 15/3 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 15. marts 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Susanne Døssing, Benny Andersen, Jytte Flyvbjerg Kristiansen, Tina Groth, Lene Blume, Ellen Christiansen,

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 2. udkast af 19.03.2004 til forretningsorden for bestyrelsen Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold

Læs mere

Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017

Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017 Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Formanden, Johs Chr Johansen, bød velkommen og foreslog Advokat Michael Nathan, CPH Lex, som

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 20. juni Referat

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 20. juni Referat FOA Fag og Arbejde Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg 20. juni 2016 Referat 1. VALG AF REFERENT OG DIRIGENTER... 2 2. GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 2 3. STATUS PÅ SAMMENLÆGNINGSPROCESSEN...

Læs mere

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Referat af Sektorbestyrelsesmøde Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Udsendt til: Tilstede: Afbud: Birgitte Brixner, Sanne Johansen, Conny Gad Ordstyrer: Referent: Irene Buus Foreløbig dagsorden:

Læs mere

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 19. marts FIUSYS. nr

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 19. marts FIUSYS. nr 125 Referat FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 19. marts 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 Mødet sluttede kl. 13.20 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Nordsjælland. Rie Hestehave, Maria Melchiorsen, Vinni Jakobsen, Steen. Andersen, Anita Gudmundsson, Morten Klitgaard, Jens Nybo

Nordsjælland. Rie Hestehave, Maria Melchiorsen, Vinni Jakobsen, Steen. Andersen, Anita Gudmundsson, Morten Klitgaard, Jens Nybo Nordsjælland Referat fra Afdelingsbestyrelsesmøde den 17. september kl. 8.30 FOA Nordsjælland Tilstede: Lene Lindberg, Ann-Mari Simonsen, Margit Koch, Susanne Madsen, Rie Hestehave, Maria Melchiorsen,

Læs mere

Indkaldelse til TR & bestyrelsesmøde

Indkaldelse til TR & bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4138898 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15979 04-03-2018 Indkaldelse til TR & bestyrelsesmøde Dato: 12. marts 2018 Tid: Sted: 09.00-12.00 Ekstraordinært TR møde 12.45 16.00 Kredsbestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C.

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. DM Seniorklub København/Sjælland November 2011-11-08 Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. Der var 35 medlemmer til stede. Til stede fra

Læs mere

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar FIUSYS. nr

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar FIUSYS. nr 119 Referat FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00, Mødet sluttede kl. 15.10 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013.

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013. VUC Bestyrelsen Emne Dato Referat af Ekstraordinært bestyrelsesmøde Den 27. januar 2014 på sekretariatet Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Ole Mikkelsen, Afbud: Henrik

Læs mere

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status SOCIAL] PÆDACOCERNE Dok.nr.: 3095302 Sag.nr.: 2016-SL2IINJ-13788 29-09-2016 Generalforsamlingen 2016 Dato: Den 27. september 2016 Tid: Sted: Kl. 15.30 21.00 Indskrivning fra kl. 14.30 Vejgaard Hallen,

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Bestyrelsen: Susan Egede, Merete Kjær, Tonni Munkberg, Jan Kragh og Tommy Hjuler. Afbud: Fra KAB: Driftschef

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

1/17 17/ Formalia 3. 2/17 17/ Nyt fra A-kassen 4. 3/17 17/ Økonomi 4. 4/17 17/ Salg Rørholmsgade - køb nyt?

1/17 17/ Formalia 3. 2/17 17/ Nyt fra A-kassen 4. 3/17 17/ Økonomi 4. 4/17 17/ Salg Rørholmsgade - køb nyt? REFERAT FOA Mariagerfjord - Afdelingsbestyrelse Dato: 07.06.2017 kl. 8:30 Sted: Arkivsag: 17/129086 Tilstede: Annette Press (), Bente Dahl Linnemann Nielsen (), Elly Andersen (), Gitte Ulla Østergaard

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Sted: Tilstede: Øvrige deltagere: Afbud: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen, Jan Blicher,

Læs mere

Varsel om indsendelse af forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen:

Varsel om indsendelse af forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen: Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Nordjysk Region 1fholdt onsdag den 21. marts kl. 17.00 i Aalborg Kongres-

Læs mere

Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 16. april 2012

Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 16. april 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 16. april 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Brian Dinesen, Kim Barslund, Majbritt Landbo, Ellen Christiansen, Susanne Døssing, Conni Hansen,

Læs mere

Referat styringsdialogmøde

Referat styringsdialogmøde Referat styringsdialogmøde Med Gentofte Ejendomsselskab Onsdag den 19. december 2018 kl. 9 mødelokale 258 Deltagere For Gentofte Ejendomsselskab (herefter Boligselskabet ) - Ole Lund Petersen, formand

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Bestyrelsesmøde torsdag d. 10. maj 2012 kl. 19:00 - ca. 22:00

Bestyrelsesmøde torsdag d. 10. maj 2012 kl. 19:00 - ca. 22:00 Bestyrelsesmøde torsdag d. 10. maj 2012 kl. 19:00 - ca. 22:00 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem Anne Brix (ABX),

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart Velkomst v/afdelingsformand Maiken Madsen Afdelingsformand Maiken

Læs mere

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4.

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4. Gribvand A/S Bestyrelse 16. april 2018 Referat af Bestyrelsesmøde d. 10. april 2018 Mødedato / sted: 10. april 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c kl. 15:00-16:00. Mødedeltagere: Bo Jul Nielsen

Læs mere

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag.

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. 1.0 Forretningsordenens hjemmel. 1.1 Forretningsordenen er godkendt af den ekstraordinære generalforsamling den 30. jan. 2012, i øvrigt jf. 13

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Der var mødt 63 medlemmer af repræsentantskabet inkl. medlemmer af hovedbestyrelsen op til mødet ud af 121 medlemmer. _ Fra hovedbestyrelsen:

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08.04. 2014 Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat: Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 2. april fra 18.30 21.00, spisning fra 18.00 18.30. Tilstede: Lone Smedegaard,

Læs mere

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub FÅ INDFLYDELSE PÅ DIN PRAKTIKPLADS LÆRLINGEKLUB DANSK METAL 1 INDHOLD 3 Hvad er en lærlingeklub? 4 Sådan starter I 4 Det kan I lave i lærlingeklubben 5 Kontingent

Læs mere

Robert Kaas Susanne Bergstedt (SB) Kjeld Nielsen Anne Grethe Have (AGH) Fra administrationen deltog: Hans H. Appel (HHA) (ref.)

Robert Kaas Susanne Bergstedt (SB) Kjeld Nielsen Anne Grethe Have (AGH) Fra administrationen deltog: Hans H. Appel (HHA) (ref.) Rødekro Andelsboligforening 551 Bestyrelsesmøde, mandag den 17. juni 2019, på foreningens kontor. Mødet startede kl. 18.00 Til stede var fra bestyrelsen: Hans Chr. Nielsen, formand (HCN) Robert Kaas (RK)

Læs mere

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014 Forretningsorden Pr. 5. marts 2014 FORRETNINGSORDEN 1.0 FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.1 Forretningsorden er fastsat af bestyrelsen. Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed. Bestyrelsen er

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den

Referat fra generalforsamlingen den Referat fra generalforsamlingen den 4.5.2018 Der var fremmødt 61 personer til generalforsamlingen fra 34 matrikler. Formand Peter Bøgh bød velkommen, og efter at have sunget en enkelt sang gik vi over

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl , i afdelingens lokaler

Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl , i afdelingens lokaler Side 1 2008/2009 Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. januar 2009 kl. 17.30, i afdelingens lokaler Afbud: Hanne, Bettina, Malene, Mariann Beslutningssager: 95. Valg af dirigent. Lisbeth Madsen. 96.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019

Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019 Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019 Kastrup 2019 1 Indhold 1. NAVN..... 3 2. OPTAGELSESBETINGELSER... 3 3. FORMÅL... 3 STK. 2. Faglige opgaver... 3 STK. 3. Organisatoriske opgaver... 3 4. FORHANDLINGSREGLER

Læs mere

Iben Gravesen, kredschef Lilli Lykkegaard, politisk chefkonsulent (referent) Dansk Sygeplejeråd Kreds Nordjylland. Dagsorden. 1.

Iben Gravesen, kredschef Lilli Lykkegaard, politisk chefkonsulent (referent) Dansk Sygeplejeråd Kreds Nordjylland. Dagsorden. 1. Deltagere: Jytte Wester Helle Kjærager Kanstrup Lene Holmberg Jensen - AFBUD Dorte Bang Vibeke Blach Granberg Jannie Elisabeth Asta Hvilsted deltager til kl. 18 Kirsten Højslet Elin Aggerholm Jensen Anne

Læs mere

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg.

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. REFERAT af Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. Deltagere: Formand Lauge Damstrup Brøndum Næstformand Merete Ettrup Kasserer

Læs mere

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 29. august 2017 Sted: FOA Nordjylland, Aalborg lokale Kronen Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Johansen, Maria

Læs mere

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2013 Langelandsvej 32, kl. 19.00 Onsdag den 13. februar 2013

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2013 Langelandsvej 32, kl. 19.00 Onsdag den 13. februar 2013 Køge Boligselskab Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2013 Langelandsvej 32, kl. 19.00 Onsdag den 13. februar 2013 Pkt. 5. Selskabets udlejning 4 Pkt. 6. Selskabets dispositionsfond og trækningsret

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Referat fra stiftende generalforsamling

Referat fra stiftende generalforsamling Referat fra stiftende generalforsamling Referat af stiftende generalforsamling i Andelsforeningen Askø Købmandshandel den 12. juni 2010 på Askø Skole. Lisa Mulvad (LM) bød på arbejdsgruppens vegne de mange

Læs mere

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen tirsdag den 6. september 2016, kl. 16.30, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Referat af Lederforeningens Generalforsamling d. 24. oktober 2018

Referat af Lederforeningens Generalforsamling d. 24. oktober 2018 Referat af Lederforeningens Generalforsamling d. 24. oktober 2018 Referenter: Lotte Simonsen og Susanne Wind, ledelseskonsulenter i Lederforeningen Sted: ODEON, Odense Tid: Kl. 15.00-17.00 Pkt. 1. Valg

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010)

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Forord Samarbejdet mellem Dansk Socialrådgiverforening og HK-Kommunal

Læs mere

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde.

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. februar 2013, kl. 18.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 27. januar 2014 kl. 17.00 I festlokalet, Vognmandsgade 16, kælderen, Frederiksværk Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 25. januar Referat

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 25. januar Referat FOA Fag og Arbejde Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg 25. januar 2016 Referat 1. VALG AF REFERENT OG DIRIGENTER... 2 2. GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 2 3. TIDSLINJE VED SAMMENLÆGNINGEN

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken D01644843 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN for Grundejerforeningen Fjordparken 1. Bestyrelsens møder, antal og indkaldelse. 1.1. Bestyrelsen holder mindst et møde pr. kvartal (ordinære bestyrelsesmøder).

Læs mere

Politik. Således godkendt af bestyrelsen på bestyrelsesmødet den 3. december 2008. Forretningsordener

Politik. Således godkendt af bestyrelsen på bestyrelsesmødet den 3. december 2008. Forretningsordener Boligforening Side 1 af 7 06-11-2014 Politik Mødevirksomhed. Det skal være interessant og givende at deltage i foreningens liv, både på møder og som medlem af en bestyrelse. Der skal være noget for Hovedet.

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl. 08.00-12.00, i lokale 210, Østerport

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Onsdag den 23. maj 2018 kl Almenbo - Hold-an Vej 16. Til stede: Boligselskabet AKB Lyngby. Boligorganisationen Munkegård

Bestyrelsesmøde. Onsdag den 23. maj 2018 kl Almenbo - Hold-an Vej 16. Til stede: Boligselskabet AKB Lyngby. Boligorganisationen Munkegård 11. juni 2018 Bestyrelsesmøde Onsdag den 23. maj 2018 kl. 17.00 Almenbo - Hold-an Vej 16 Til stede: Formand Per Kloster Andersen (dirigent) Erik Frikke Allan Bogholdt Vibeke Ahlmann Bjarne Frølund Steen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Bedre Beboermøder 2012 Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Fastsæt dato for mødet Fastsættes i samarbejde med administrationen, der skal kunne levere bl.a. regnskab og

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel]

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel] Eksempel på Forretningsorden for løsningsforslag no. 1. Eksemplet på Forretningsorden kræver ikke ændringer i det udarbejdede DNS I/S aftalesæt. Løsningsforslag fremlagt på borgmestermødet den 28. august

Læs mere

Protokollat fra ordinær generalforsamling i Ejerlejlighedsforeningen V Huset

Protokollat fra ordinær generalforsamling i Ejerlejlighedsforeningen V Huset J. nr. 11-11935 Protokollat fra ordinær generalforsamling i Ejerlejlighedsforeningen V Huset Torsdag, den 28. maj 2009 kl. 19.00 I fælleslokalet i V-Huset, Ørestads Boulevard 59 B, 2300 København S. Indkaldelse

Læs mere

Referat. Den 16. januar 2015

Referat. Den 16. januar 2015 Referat Den 16. januar 2015 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. januar 2015

Læs mere

Ophavsretsfondens. bestyrelses forretningsorden

Ophavsretsfondens. bestyrelses forretningsorden Ophavsretsfondens bestyrelses forretningsorden 1 Bestyrelsens arbejde Stk. 1. Bestyrelsen har hovedsageligt til opgave at forvalte anvendelsen af rettighedsmidler på følgende måde: 1. Som altovervejende

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Valg af dirigent Pkt. 2: Formandens beretning til debat og godkendelse v/formand Frank Johansen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 18.06.2009. Søren bød indledningsvis velkommen og speciel velkommen til nyt hovedbestyrelsesmedlem

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 18.06.2009. Søren bød indledningsvis velkommen og speciel velkommen til nyt hovedbestyrelsesmedlem REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 18.06.2009 X Søren Høgsberg Bestyrelsesformand X Helle M. Jensen næstformand X Helle H. Pedersen bestyrelsesmedlem X Mia Falck bestyrelsesmedlem X Per Hasager bestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde - kladde

Referat af bestyrelsesmøde - kladde Referat af bestyrelsesmøde - kladde Bestyrelsesmøde Tid: Tirsdag 21. januar 2014, kl. 19 Sted Frede Kjær, Møllestykket 16 Deltagere: Jan Magleby (Formand) Frede Kjær Hanne Gleitze, (Kasserer) Torben Toldam-Andersen

Læs mere