Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 16. maj 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 16. maj 2017"

Transkript

1 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 16. maj 2017 Tilstede: Jeppe Ottosen, Danmarks Jægerforbund Erik Brejninge Andersen, Danmarks Naturfredningsforening Niels Andersen, Dansk Ornitologisk Forening Fyn Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Hans Jakob Clausen, De fynske Landboforeninger Ninna Larsen, Friluftsrådet Jakob Harrekilde, Naturstyrelsen Fyn Birger Jensen, formand Miljø-, Klima- og Trafikudvalget Bruno Hansen, Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget Fra Vand og Affald: Ole Steensberg Øgelund, adm. direktør. Fra administrationen: Kristian Gernow, afdelingsleder Natur og Klima Peter Møller, landskabsarkitekt Trafik og Infrastruktur Dorit Fruergaard, biolog Natur og Klima (referent) Afbud/ikke fremmødt: Jess Heine Andersen, By og Land, Sydfyn Ian Heilmann, Dansk Botanisk Forening (afbud) Jørgen Erik Hansen, Plantning og Landskab Søren Lisby, Naturturisme I/S (afbud) Lars Hillerup Jørgensen, Naturvejlederforeningen (afbud) Knud Clemmensen, NOAH Lars Ellermann, Svendborg Sportsfiskerforening Søren Hansen, Svendborg Vandløbslaug (afbud) Dagsorden for mødet: 1. Godkendelse af dagsorden (5 min). 2. Opfølgning på sidste møde den 27. februar 2017 (10 min.). 3. Kort nyt v/ Birger Jensen og Kristian Gernow (10 min). 4. Svendborg Kommunes træer (20 min.). I forlængelse af Niels Andersens oplæg på sidste møde om en træpolitik i Svendborg Kommune fortæller Peter Møller om, hvordan kommunen forvalter træer ved kommunens veje og på de grønne områder.

2 2 5. Vand og Affald (60 min.). Adm. direktør Ole Steensberg Øgelund fortæller om virksomheden og projekter, herunder Masterplan for regn- og spildevand, LAR pilotprojekt, fremtidens vandforsyning, grundvandsbeskyttelse, SYFRE (fælles fynsk ressource projekt) mv. 6. Forslag til rådets ekskursion torsdag den 31. august 2017 (5 min). 7. Eventuelt (10 min.). Efter mødet inviterede Vand og Affald på en rundvisning på det nye vandværk Sørupværket på Ryttermarken 21. Værket er under indkøring og forventes indviet efter sommer. Ad 1) Dagsorden blev godkendt. Ad 2) Kristian Gernow orienterede. Notat om matrikulering af vejarealer Notat om matrikulering af vejarealer er sendt ud til rådets medlemmer. Miljøgodkendelse af ny skydebane ved Klintholm Miljøgodkendelsen er meddelt 7/4 med udgangspunkt i ansøgning fra skydebanekonsulent og tilpasning af projekt med Sydøstfyns Flugtskydningsklub. Afgørelsen er ikke blevet påklaget. Der skal gives landzonetilladelse og byggetilladelse. Såfremt processen fortsætter gnidningsfrit, forventes det, at der kan påbegyndes byggeri i uge 24 (midt juni). Der er i miljøgodkendelsen taget udgangspunkt i standardvilkår for udendørs skydebaner (J-203) og skydebanevejledningens retningslinjer for etablering af ny skydebane. Der er indarbejdet en mindre udvidelse af den ugentlige skydetid. Der skydes ikke i juli. Ved udarbejdelsen af miljøgodkendelsen er taget hensyn til Natura 2000-området, de rekreative værdier i området, ønsket om at have ledig skydebane kapacitet i kommunen, flugtskydningsklubbens behov for blot at fastholde nuværende aktivitet og hensynet til de nærmeste naboer og sommerhusområder. Workshop om adgangsreglerne i naturen KL har oplyst, at de har sat kampagnen i bero for en fokusering af indhold i forhold til målgruppen. Svendborg Kommune afventer dette før en beslutning om medvirken i kampagnen. KL s udmelding var nyt for Ninna Larsen. Henstillingsskilte om mountainbikekørsel i Hallindskoven. MTB- sporet i Hallindskoven forventes færdiggjort i efteråret Som led i færdiggørelsen opsættes nye skilte med et godt oversigtskort og tydelig angivelse af reglerne for færdsel i området. Hensynet til andre brugere er også drøftet med MTBklubben på møde den 2. maj. Klubben henstiller til, at rytterne kun kører på sporet,

3 3 men rytterne har også behov for at køre på øvrige veje og stier i skoven, for at komme til og fra MTB-sporet. Cyklisterne har ifølge naturbeskyttelseslovens adgangsregler generelt ret til at færdes på de almindelige veje og stier i områder. Niels Andersen gjorde opmærksom på en ny undersøgelse fra DOF, som viser, at mountainbikekørsel skræmmer ynglende rovfugle væk. I Gribskov og Store Dyrehave er 19 ud af 24 par musvåger, tre ud af fire par duehøge og tre par hvepsevåger forsvundet efter etablering af MTB-spor tæt på rovfuglenes redetræer. Niels Andersen foreslog en zonering af skovene i: Områder til forstyrrende aktiviteter Områder med faciliteter til de mere fredelige rekreative aktiviteter Stillezoner, hvor dyrelivet kan få fred og ro Christian Ahlefeldt fortalte, at han i forbindelse med anlæg af MTB-sporet i Hvidkildeskoven havde stillet krav om, at der skulle være større arealer, hvor der ikke blev cyklet. Christian Ahlefeldt anbefalede, at kommunen skærper tonen overfor dem, som ikke følger henstillingerne. Erik Bregninge oplyste, at der efter åbningen af MTB-sporet i Hvidkildeskoven, ikke længere er problemer med MTB-kørsel i Rødme Svinehaver. D 4) Kristian Gernow orienterede: Naturråd forslag til bekendtgørelse Erhvervsstyrelsen har udsendt forslag til bekendtgørelse om oprettelse af lokale Naturråd, som skal bistå kommunerne i udpegningen af Grønt Danmarkskort til kommuneplanen. Ifølge forslaget skal der oprettes ét Naturråd på Fyn og det skal ske senest den 15. oktober Og arbejdet skal være afsluttet senest den 15. april Perioden synes ikke særlig hensigtsmæssig i forhold til kommuneplanrevisionerne i kommunerne. Arbejdet med Kommuneplan er stort set afsluttet og arbejdet med næste revision er ikke gået i gang. Grønt Danmarkskort indgår i Svendborg Kommunes forslag til kommuneplan , der forventes sendt i offentlig høring i slutningen af juni. Principperne for udpegningen blev drøftet på møde i Det Grønne Råd den 27. februar Der er udarbejdet et fælles fynsk administrativt høringssvar til bekendtgørelsen om oprettelse af lokale Naturråd, som påpeger dette og med anbefaling af, at arbejdsperioden i stedet bliver et år senere. Erik Bregninge var skeptisk overfor et Naturråd for hele Fyn og anbefalede i stedet en struktur som i DN med lokalkomitéer for at sikre det lokale kendskab og så ét fælles samråd, der sikre helheden på Fyn.

4 4 Niels Andersen fandt det vigtigt, at der i forbindelse med nedsættelsen af Naturrådet bliver sikret en geografisk fordeling med medlemmer fra hele Fyn og øer. Birger Jensen orienterede: Vandrådsarbejdet er påbegyndt Det første møde i Vandrådet for Sydfynske Øhav har været afholdt. Vandrådet skal kvalificere afgrænsningen af vandløbene i vandområdeplanerne. Referaterne fra møderne kommer til at ligge på kommunens hjemmeside. Hund i snor Problematikken om løsgående hunde i Hallindskoven har været taget op i Fyns Amtsavis igen. Birger Jensen var ærgerlig over hundeejernes manglende respekt for andre brugere af området, når de lader deres hunde løbe frit. Birger Jensen vil gerne sikre gode oplevelser for alle og spurgte rådet om forslag til tiltag. Birger Jensen tvivlede på, at politiet har tid til at håndhæve reglerne om, at hunde skal føres i snor. Christian Ahlefeldt kunne fortælle, at han har samme problem i Margrethelund. Politiet ikke vil komme ud, og politiet vil kun rejse en sag, hvis man som lodsejer kan dokumentere, hvem hundeejeren er. Og det er vanskeligt. Jakob Harrekilde gjorde opmærksom på Friluftsrådets kampagnen Flink af natur om at holde hunde i snor i naturen. Naturstyrelsen kender også til problemet med løse hunde i statsskovene. Naturstyrelsen søger at håndhæve reglerne ved at kontakte folk, hvis deres hunde er løse. Ninna Larsen vurderede, at det er nødvendigt med bøder for at få hundene i snor. Erik Brejninge fortalte, at han også møder løse hunde i Sofielund skoven. Birger Jensen tilkendegav, at kommunen vil gøre en indsats især i Hallindskoven. Indvielsen af den nye hundeskov kan være en god anledning til at indskærpe, at hunde skal føres i snor i kommunens øvrige skove. Alle fremmødte medlemmer i Det Grønne Råd var enige om, at det er problematisk, når hunde løber frit både af hensyn til andre brugere af områderne og af hensyn til dyrelivet. Der var enighed om at sende en fælles pressemeddelelse ud. Administrationen udarbejder forslag til pressemeddelelse og den sendes til medlemmerne til godkendelse inden den sendes ud. Vandløbsregulativer Forslag til nye vandløbsregulativer behandles på møde i Miljø-, Klima- og Trafikudvalget den 29. maj og forventes sendt i høring efter næste byrådsmøde (30/5). Forslagene kan ses her.

5 5 Beluftning af Gudme Sø Vand og Affald har i en årrække betalt el-udgiften til et borgerprojekt med beluftning af Gudme Sø, men stopper hermed på grund af tekniske og lovgivningsmæssige årsager. Borgerne i Gudme har anmodet kommunen om at betale for elforbruget. Der har ikke været flertal i udvalget til dette. Birger Jensen refererede til, at borgerne mener, at beluftningen har haft en positiv effekt på miljøtilstanden i søen, og at de frygter for lugtgener og fiskedød, som tidligere, hvis beluftningen ophører. Birger Jensen vil gerne støtte borgerinitiativet i Gudme Sø, der beløber sig til ca ,- kr. årligt. Bruno Hansen nævnte, at der ligger en ekspertvurdering af, at beluftningen ikke hjælper. Ninna Larsen foreslog, at borgerne søger støtte hos fonde. Ad 4) Peter Møller fortalte om, hvordan kommunen forvalter træer på grønne områder, veje og havneområder. Peter Møller indledte med en status for bestanden af kommunale træer og beskrev plejeopgaverne. Herefter kom Peter Møller ind på kommunens plantning af træer. Det er politisk besluttet at plante 75 nye træer årligt, hvilket stort set sker. I kommunens Plan for grønne områder er beskrevet en overordnet politik for plantning af træer. Peter Møller nævnte afslutningsvis kampagner for plantning på private arealer, som en mulighed for at få flere træer i kommunen, og fortalte om et projekt i Københavns Kommune om partnerskabstræer. Her forærer kommunen træer til borgerne, hvis de har et sted at plante dem. Peter Møller gjorde dog i den forbindelse opmærksom på, at succesen med plantning af træer afhænger af en god og videnbaseret pasning. Den nye allé ved Vejstrupgård er et godt eksempel. Peter Møllers oplæg er vedlagt som bilag. Ninna Larsen nævnte, at fredninger også kan sikre træer som f.eks. ved Hesselager Møllegård ved Stokkebækken. Ninna Larsen roste i den forbindelse kommunens nyligt afholdt guidede tur ved Hesselager Møllegård og opfordrede til, at kommunen afholder flere turer som tidligere. Peter Møller oplyste, at der nu kræves helt ekstraordinære værdier for at få fredet træer. Jeppe Ottosen opfordrede til, at kommunen planter vejtræer i god afstand fra vejen så de ikke begrænser bred trafik og nævnte et eksempel fra Tåsinge, hvor vejtræerne er til gene for kørsel. Niels Andersen anbefalede, at kommunen etablerer en allé fra nord til syd og en fra øst til vest i kommunen. Og at kommunen i øvrigt planter alléer langs alle veje, hvor allé indgår i vejnavnet. Niels Andersen anbefalede også, at kommunen - som et turistmæssigt tiltag - udarbejder en guide over markante træer med deres historier. Birger Jensen mente, at det var en idé, som Naturturisme kunne tage op. Bruno Hansen spurgte om tiltag med skovrejsning og så gerne en sammenhæng til kommuneplanen. Birger Jensen fortalte, at kommunen har afsat midler til mindre

6 6 skovrejsning. Ole Øgelund fortalte, at Vand og Affald har to primære interesseområder for indvinding af grundvand ved henholdsvis Hvidkilde og Holmdrup. Vand og Affald er i gang med at udarbejde en strategi for grundvandsbeskyttelse, hvor synergier i skovrejsning tænkes ind. Dette sker i et samarbejde med kommunen og Dorit Fruergaard kunne oplyse, at hensynene indgår i arbejdet med revisionen af kommuneplanen. Ad 5) Ole Øgelund fortalte om virksomheden og forretningen Vand og Affald, herunder også om hensyn til miljøet og social ansvarlighed ( tre-dobbelt bundlinje ). Ninna Larsen opfordrede til at tænke mere i genanvendelse af organisk affald, som det nu sker i et af de igangsatte frontløber-forsøgsprojekter. Niels Andersen bakkede op om mere affaldssortering og så gerne små afleveringsstationer. Erik Brejninge mente, at Svendborg Kommune er håbløs bagud med hensyn til affaldssortering. I Vejle har man sorteret siden 1992 og anbefalede, at kommunen henter erfaringer fra Vejle. Ole Øgelund medgav, at genanvendelsesprocenten i Svendborg Kommune bør øges. Vand og Affald ønsker også at nedbringe udledningen af CO 2. Ole Øgelund fortalte herefter om Vand og Affalds indsatser i spildevandssystemet, pilotprojekter med Lokal Afledning af Regnvand (LAR) og Masterplan for regn- og spildevand. Der er bl.a. fjernet uvedkommende vand i spildevandssystemet og etableret bassiner mv. For at aflaste spildevandssystemet er det vigtigt, at borgerne holder regnvandet tilbage på egen grund. Det sker gennem en frivillig proces, hvor borgerne får en kompensation på ,- kr. for at tage regnvandet tilbage. Afslutningsvis fortalte Ole Øgelund om fremtidens vandforsyning. Ole Øgelunds oplæg er vedlagt som bilag. Ad 6) Der var forslag om, at ekskursionen og mødet forinden kan have en eventuel Geopark Sydfyn som tema, og at Klintholm (affald, skydebane og Natura 2000) gerne må indgå i turen. Ad 7) Ninna Larsen anbefalede på det kraftigste, at Svendborg Kommune vedtager en Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo. Kristian Gernow oplyste, at Miljøstyrelsen har offentliggjort et forslag til ændring af bekendtgørelse om bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo, og at kommunen vil afvente vedtagelse heraf. Peter Møller fortalte, at kommunen har styr på bekæmpelsen på kommunale arealer. Bruno Hansen oplyste, at byrådet har ophævet sprøjteforbuddet på kommunale arealer, når det drejer sig om kæmpe-bjørneklo samt kæmpe-pileurt og japanskpileurt. Beskrivelse af forslag til ændring i bekendtgørelsen kan ses på Høringsportalen.

7 7 Ninna Larsen foreslog, at kommunen forskønner rundkørslerne. Birger Jensen oplyste, at der ikke pt. er midler hertil, men at han ville tage ideen med i det videre arbejde. Niels Andersen var glad for at kunne fortælle, at det ved fælles indsats fra ham og Hvidkilde er lykkedes at sikre tre kuld vibeunger på kommunens areal i Tankefuld (som drives af Hvidkilde). Niels Andersen har mærket rederne af i marken og Hvidkildes mandskab er kørt uden om i forbindelse med markarbejdet - enkelt og virkningsfuldt. Birger Jensen takkede Vand og Affald for afholdelse af mødet.

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012 Tilstede: Henrik Fog-Møller, By og Land, Sydfyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Erik Andersen, Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 8. januar 2013

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 8. januar 2013 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 8. januar 2013 Tilstede: Henrik Fog-Møller, By og Land, Sydfyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Erik Andersen, Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 8. november 2016

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 8. november 2016 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 8. november 2016 Tilstede: Jeppe Ottosen, Danmarks Jægerforbund Erik Brejninge Andersen, Danmarks Naturfredningsforening Ian Heilmann, Dansk Botanisk

Læs mere

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 8. november 2017

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 8. november 2017 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 8. november 2017 Tilstede: Jeppe Ottosen, Danmarks Jægerforbund René Lund Chetronoch, Danmarks Naturfredningsforening Ian Heilmann, Dansk Botanisk

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

Referat Det Grønne Råd's møde Tirsdag den 08-06-2010 Kl. 15:30 Miljø og Teknik

Referat Det Grønne Råd's møde Tirsdag den 08-06-2010 Kl. 15:30 Miljø og Teknik Referat Det Grønne Råd's møde Tirsdag den 08-06-2010 Kl. 15:30 Miljø og Teknik Deltagere: Birger Jensen, Bruno Hansen, Henrik Fog-Møller, Jeppe Ottosen, Erik Brejninge Andersen, Carsten Hunding, Niels

Læs mere

Referat Det Grønne Råd's møde Onsdag den Kl. 15:30 Miljø og Teknik

Referat Det Grønne Råd's møde Onsdag den Kl. 15:30 Miljø og Teknik Referat Det Grønne Råd's møde Onsdag den 18-01-2012 Kl. 15:30 Miljø og Teknik Deltagere: Birger Jensen, Bruno Hansen, Henrik Fog-Møller, Jeppe Ottosen, Erik Brejninge Andersen, Carsten Hunding, Niels Andersen,

Læs mere

Referat Det Grønne Råd's møde Onsdag den 24-02-2016 Kl. 15:30 Gl. Egebjerg Rådhus

Referat Det Grønne Råd's møde Onsdag den 24-02-2016 Kl. 15:30 Gl. Egebjerg Rådhus Referat Det Grønne Råd's møde Onsdag den 24-02-2016 Kl. 15:30 Gl. Egebjerg Rådhus Deltagere: Birger Jensen, Bruno Hansen, Jess Heine Andersen, Jeppe Ottosen, Erik Brejninge Andersen, Carsten Hunding, Niels

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Referat Det Grønne Råd's møde Onsdag den 24-08-2011 Kl. 15:30 Miljø og Teknik

Referat Det Grønne Råd's møde Onsdag den 24-08-2011 Kl. 15:30 Miljø og Teknik Referat Det Grønne Råd's møde Onsdag den 24-08-2011 Kl. 15:30 Miljø og Teknik Deltagere: Birger Jensen, Bruno Hansen, Henrik Fog-Møller, Jeppe Ottosen, Erik Brejninge Andersen, Carsten Hunding, Niels Andersen,

Læs mere

Referat fra møde med Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 27. august 2014 kl samt noter fra ekskursion samme dag

Referat fra møde med Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 27. august 2014 kl samt noter fra ekskursion samme dag Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. Christian.Vinther@svendborg.dk www.svendborg.dk Referat fra møde med Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 27. august

Læs mere

Referat Det Grønne Råd 's møde Onsdag den Kl. 15:30 Mødelokale 1. Indholdsfortegnelse. 1. Referat...2

Referat Det Grønne Råd 's møde Onsdag den Kl. 15:30 Mødelokale 1. Indholdsfortegnelse. 1. Referat...2 Referat Det Grønne Råd 2018-2021's møde Onsdag den 20-02-2019 Kl. 15:30 Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1. Referat...2 1. Referat Sagsfremstilling: Tilstede: Hans Jakob Clausen, Centrovice

Læs mere

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Grønt Danmarkskort Opgaven 1. Kommunalbestyrelserne skal oprette lokale naturråd,

Læs mere

Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:00 Udvalgsværelse 2

Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:00 Udvalgsværelse 2 Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den 16-01-2018 Kl. 15:00 Udvalgsværelse 2 Deltagere: Bruno Hansen, Henrik Nielsen, Søren Kongegaard, Pia Dam, Birger Jensen, Jens Munk, Stina Sølvberg Thomsen

Læs mere

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 27. februar 2017

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 27. februar 2017 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 27. februar 2017 Tilstede: Jeppe Ottosen, Danmarks Jægerforbund Erik Brejninge Andersen, Danmarks Naturfredningsforening Ian Heilmann, Dansk Botanisk

Læs mere

Referat fra møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 23. april 2014 kl. 15.30-17.30

Referat fra møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 23. april 2014 kl. 15.30-17.30 Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. Christian.Vinther@svendborg.dk www.svendborg.dk Referat fra møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 23. april

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat 27.06.2018 Sag: 04.01.00-A08-1-07 Stine Bundgaard Hansen (sthan) Bosætning og

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Kommuneplan 2017-2029 Naturtema Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Naturtema KP13 Retningslinjer og udpegninger: Beskyttede naturtyper og diger (og ammoniakfølsom

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Referat fra møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 10. februar 2014 kl. 15.30-17.30

Referat fra møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 10. februar 2014 kl. 15.30-17.30 Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. Christian.Vinther@svendborg.dk www.svendborg.dk Referat fra møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 10. februar

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 26. oktober 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

Til Medlemmerne af Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) Mødedeltagere

Til Medlemmerne af Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) Mødedeltagere Til Medlemmerne af Det Grønne Råd 5. september 2016 Sagsbeh MKBM/KK Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) By- og Miljøområdet Vej, Park og Miljø Rådhuset 2000 Frederiksberg

Læs mere

Referat Det Grønne Råd 's møde Mandag den Kl. 15:30 Mødelokale 1 og 2. Indholdsfortegnelse. 1. Referat...2

Referat Det Grønne Råd 's møde Mandag den Kl. 15:30 Mødelokale 1 og 2. Indholdsfortegnelse. 1. Referat...2 Referat Det Grønne Råd 2018-2021's møde Mandag den 19-11-2018 Kl. 15:30 Mødelokale 1 og 2 Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1. Referat...2 1. Referat Sagsfremstilling: Tilstede: Hans Jakob Clausen,

Læs mere

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fredag den 29. september 2017 kl. 13:00 17:15 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

REFERAT DET GRØNNE RÅD. 18. juni 2013, Kl. 16:00. Otterup Rådhus, mødelokale 5

REFERAT DET GRØNNE RÅD. 18. juni 2013, Kl. 16:00. Otterup Rådhus, mødelokale 5 REFERAT DET GRØNNE RÅD, Kl. 16:00 Otterup Rådhus, mødelokale 5 Medlemmer Birgitte Hammeleff, Friluftsrådet Birger Munter Nordfyns Erhvervsråd Dan Mortensen Fyns Familielandbrug Egon Møller Sørensen Dansk

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Ekskursion og 3. vandrådsmøde i DSØ den 18. juni 2014.

Ekskursion og 3. vandrådsmøde i DSØ den 18. juni 2014. Ekskursion og 3. vandrådsmøde i DSØ den 18. juni 2014. Resumé fra vandløbsekskursion til Stokkebækken og Hørup Å samt referat fra 3. vandrådsmøde i hovedvandopland Det Sydfynske Øhav afholdt på Svendborg

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Michael Søndergaard Daugaard, Trafik og Ejendomme Asser Bærentzen, Plan og Miljø Janne Sommer Nielsen, Plan og Miljø.

Michael Søndergaard Daugaard, Trafik og Ejendomme Asser Bærentzen, Plan og Miljø Janne Sommer Nielsen, Plan og Miljø. Vedrørende: Referat af Grønne Råds Møde Dagsorden Dato: 23. november 2017 Sted: Deltagere: Afbud: Kopi til: Næste møde: Quark NaturCenter, Avedøre Tværvej 56, Hvidovre Jann Larsen, Vestvoldens Venner Birgit

Læs mere

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Fra landbruget: Lars Mathiassen, Jysk Landbrug; Per Vinther, Jysk Landbrugsrådgivning; Dannie Feldbak, Herning-Ikast Landboforening;

Læs mere

Referat fra ordinært kredsrepræsentantskabsmøde for Friluftsrådet kreds Sydfyn Mandag den 6. marts 2017 kl

Referat fra ordinært kredsrepræsentantskabsmøde for Friluftsrådet kreds Sydfyn Mandag den 6. marts 2017 kl Referat fra ordinært kredsrepræsentantskabsmøde for Friluftsrådet kreds Sydfyn Mandag den 6. marts 2017 kl. 19.00 Sted: Trente Mølle, Trentevej 7, Ny Stenderup, 5672 Broby 1. Velkomst samt præsentation

Læs mere

Rekreative stier. Velkommen til konferencen. Konference for alle med interesse for at etablere stier

Rekreative stier. Velkommen til konferencen. Konference for alle med interesse for at etablere stier Velkommen til konferencen Rekreative stier Konference for alle med interesse for at etablere stier Den 5. oktober 2011 Kl. 9.30-16.00 Comwell Roskilde Stier i natur, landskaber og grønne områder giver

Læs mere

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland.

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl. 18.00 i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Mødet startede med besigtigelse ved Nylandsmøllen, Nashøjvej 17, 4700 Næstved. Herefter kørte

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant)

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant) SOLRØD KOMMUNE Teknik og Miljø MØDEREFERAT Emne: Referat Grønt Råds Møde den 17. maj 2018 Mødedato: 17. maj 2018 Kl.: 16:30 Mødedeltagere: Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 6. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 02. juli 2015 Sagsnr.: 14/973 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 udv. 3

Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 udv. 3 Referat Miljø- og Naturudvalget's møde Tirsdag den 14-08-2018 Kl. 15:30 udv. 3 Deltagere: Henrik Nielsen, Jesper Kiel, Søren Kongegaard, Pia Dam, Birger Jensen, Jens Munk Afbud: Bruno Hansen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 10. maj 2017 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: Rev. 16. maj 2017 Sagsnr.: 16/5683 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

Overblik Vandråd og Basisanalysen 2. generation vandplaner. Oplæg i Grønt Råd 3. juni 2014

Overblik Vandråd og Basisanalysen 2. generation vandplaner. Oplæg i Grønt Råd 3. juni 2014 Overblik Vandråd og Basisanalysen 2. generation vandplaner Oplæg i Grønt Råd 3. juni 2014 Tidspunkt Trin Ansvarlig Januar 2014 Valg af formandskommuner for vandråd. Odense Kommune Primo 2014 Basisanalyse

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 11. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 9. juni 2016 Sagsnr.: 16/5683 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg 21-08-2019 Sags id: 2019-0517 Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin nr. 11 Assens Kommune giver landzonetilladelse

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: 11-07-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af carport og garage på 92 m 2 på Skovbrynet 5, 7260 Sønder

Læs mere

Dagsorden. Mødedato Tirsdag den 11/12, 2018 kl til Dagsorden til møde i Grønt Råd. Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn

Dagsorden. Mødedato Tirsdag den 11/12, 2018 kl til Dagsorden til møde i Grønt Råd. Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Dagsorden Mødedato Tirsdag den 11/12, 2018 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Dagsorden til møde i Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Kredsrepræsentantskabsmøde 2019 - Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Hvad er på programmet? Friluftsrådets arbejde med adgang i 2019 Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne Lidt om nogle af erfaringerne fra

Læs mere

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. november 2017 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2.

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2. Til Jens Jørgen Abildskov, Fredskovvej 10, 5883 Oure Sendt med email: abildskov@vetnet.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 arne.bruun@svendborg.dk

Læs mere

Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev. 8. september V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø

Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev. 8. september V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev 8. september 2017 V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø Skive Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse til at etablere en ny sø

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til opførsel af garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til opførsel af garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til opførsel af garage Dato: 09-01-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af garage på 65 m 2 på Hovedgaden 59, 7260 Sønder Omme,

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd 21. september 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1225300658 Version 1 Mødetid/-sted:

Læs mere

Fynsk Naturråd. Grønt Danmarkskort - et nyt tema i kommuneplanlægningen - eller?

Fynsk Naturråd. Grønt Danmarkskort - et nyt tema i kommuneplanlægningen - eller? Fynsk Naturråd Grønt Danmarkskort - et nyt tema i kommuneplanlægningen - eller? Dagsorden Velkomst 9.30-9.35 Præsentation af medlemmerne 9.35 10.05 Præsentation af naturrådets opgave 10.05 11.40 Frisk

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til om- og tilbygning af enfamiliehus på Rankenbjergvej 11, 6623

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet

Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet Næstved Kommune Team Jord og Vand www.naestved.dk Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet Mødedato 29-09- 2014 Tid 16:30-19:30 Sted Sagsnr.: 09.00.06-P15-7-14 Mødedeltagere Fra vandrådet:

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 2. marts 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune N116: Det centrale Storebælt og Vresen* N118: Søer ved Tårup og Klintholm Svendborg og Nyborg N120: Skove og søer syd for Brahetrolleborg Svendborg og FaaborgMidtfyn

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse til hhv. vindfang og udestue på i alt 12 m2.

Lovliggørende landzonetilladelse til hhv. vindfang og udestue på i alt 12 m2. Finn Erik Petersen Mosedraget 13 Bannebjerg 3230 Græsted Sag: 2016/07733 006 Id: 022785 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. maj 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3

Læs mere

Forudgående høring angående vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge

Forudgående høring angående vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge Forudgående høring angående vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge Notat fra borgermøde afholdt den 24. marts 2014 kl. 19.00 på Rådhuset i Svendborg Der var i alt ca. 30 fremmødte inklusiv 3 medarbejder

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje til ny kantine- og kontorbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund,

Læs mere

Referat Det Grønne Råd 's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Mødelokale 1. Indholdsfortegnelse. 1. Referat...2

Referat Det Grønne Råd 's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Mødelokale 1. Indholdsfortegnelse. 1. Referat...2 Referat Det Grønne Råd 2018-2021's møde Tirsdag den 21-05-2019 Kl. 15:30 Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1. Referat...2 1. Referat Sagsfremstilling: Referat af møde den 21. maj 2019

Læs mere

Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse

Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse Helle Mølgaard d. 04-01-2016 Acadre 12/33135 Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse Baggrund I de senere år har der jævnligt blandt byens borgere og turister, været efterspurgt en hundeskov i Svendborg

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse og dispensation fra afstandskrav i husdyrgødningsbekendtgørelsen til hundefold på matr. nr. 1i Kollekolle By, Værløse

Lovliggørende landzonetilladelse og dispensation fra afstandskrav i husdyrgødningsbekendtgørelsen til hundefold på matr. nr. 1i Kollekolle By, Værløse Naturstyrelsen Østsjælland Syvstjernen Fægyden 1 3500 Værløse og Daycare4dogs Bøgehøj 3 2900 Hellerup Lovliggørende landzonetilladelse og dispensation fra afstandskrav i husdyrgødningsbekendtgørelsen til

Læs mere

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter.

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Referat fra møde

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 2. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 24.04.2014 Varighed:

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Åbningstider: Kort 1. Oversigtskort, der med stjerne viser krydsningens placering.

Åbningstider: Kort 1. Oversigtskort, der med stjerne viser krydsningens placering. Stofa A/S Att.: Mari Møller-Hansen Fåborgvej 44 5700 Svendborg Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge 6. juni 2019 Sagsid: 19/10183 Afdeling: Natur og Miljø Afgørelse

Læs mere

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 5. oktober 2011

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 5. oktober 2011 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 5. oktober 2011 Tilstede: Henrik Fog-Møller, By og Land, Sydfyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Carsten Hunding, Dansk Botanisk Forening

Læs mere

Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende på matrikel nr. 8e, Grinderslev By, Grinderslev.

Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende på matrikel nr. 8e, Grinderslev By, Grinderslev. Vihøjvej 2 Grinderslev 7870 Roslev 20. juli 2017 Vihøjvej 2 - Landzonetilladelse til etablering af sø Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Mødet blev afholdt på Kulturmaskinen i mødelokale Andersen i tidsrummet kl til

Mødet blev afholdt på Kulturmaskinen i mødelokale Andersen i tidsrummet kl til Grønt Råd By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk

Læs mere

Der er med denne skrivelse truffet afgørelse i sagen efter vandløbsloven 1.

Der er med denne skrivelse truffet afgørelse i sagen efter vandløbsloven 1. Stofa A/S Att.: Mari Møller-Hansen Fåborgvej 44 5700 Svendborg Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge 12. april 2019 Sagsid: 19/8312 Afdeling: Natur og Miljø Afgørelse

Læs mere

Skive Vand A/S. 13. juli Landzonetilladelse til regnvandsbassin

Skive Vand A/S. 13. juli Landzonetilladelse til regnvandsbassin Skive Vand A/S 13. juli 2017 Landzonetilladelse til regnvandsbassin Skive Kommune har modtaget ansøgning fra Skive Vand A/S om tilladelse til etablering af regnvandsbassin i Glattrup Mose på matrikel nr.

Læs mere

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Disposition Friluftsliv i nuværende kommuneplaner Friluftsstrategier - hvad er det og hvordan arbejder kommunerne med dem? Hvorfor lave en friluftsstrategi?

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att. Malene Søndergaard Frederikshavn Spildevand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Sendt til: forsyningen@forsyningen.dk og masd@forsyningen.dk

Læs mere

Det Grønne Dialogforum Dagsorden for møde den 8. februar 2018

Det Grønne Dialogforum Dagsorden for møde den 8. februar 2018 Sag: 01.00.00-G00-1-18 Inger Tommerup Fogh Center for Teknik og Miljø Natur og Vand 16. februar 2018 Det Grønne Dialogforum Dagsorden for møde den 8. februar 2018 Mødeforum Deltagere: Dansk Ornitologisk

Læs mere

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd i Hillerød Kommune Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til stede: Anne Johannisson (AJ), Naturstyrelsen Nordsjælland Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk

Læs mere

Bemærk, at dispensationen bortfalder såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Bemærk, at dispensationen bortfalder såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Dispensation fra skovbyggelinje til lagerhal Dato: 20-11-2018 Konsulent har på vegne af ejer søgt om byggetilladelse til tilbygning af lagerhal på Industrivangen 1, 7200 Grindsted, matr. nr. 2 BB, FILSKOV

Læs mere

Viborg Naturpark projektet hvordan går det? v/brugerrådet for Viborg Naturpark og Viborg Kommune

Viborg Naturpark projektet hvordan går det? v/brugerrådet for Viborg Naturpark og Viborg Kommune Velkommen v/ Frede Lundgaard Madsen, formand for LandboForeningen Midtjylland og Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget samt formand for brugerrådet Viborg Naturpark projektet hvordan går

Læs mere

Da det er vurderet, at sagen ikke har væsentlig indflydelse på vandløbets afstrømningsmæssige eller miljømæssige forhold, har kommunen undladt

Da det er vurderet, at sagen ikke har væsentlig indflydelse på vandløbets afstrømningsmæssige eller miljømæssige forhold, har kommunen undladt Stofa A/S Att.: Mari Møller-Hansen Fåborgvej 44 5700 Svendborg Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge 11. april 2019 Sagsid: 19/8943 Afdeling: Natur og Miljø Afgørelse

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: 10-07-2017 Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til etablering af enfamiliehus på Lærke Alle 3, 7260 Sønder

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplaner

Forslag til Natura 2000-handleplaner Forslag til Natura 2000-handleplaner 2016-2021 Møde i Det Grønne Råd den 8. november 2016 v/ Dorit Fruergaard Natura 2000-områder i Svendborg Kommune N116: Det centrale Storebælt og Vresen N118: Søer ved

Læs mere

VVM-screening efter planloven 1 af retablering af sø i voldgrav ved Søbygård, 5985 Søby

VVM-screening efter planloven 1 af retablering af sø i voldgrav ved Søbygård, 5985 Søby Peder Pedersen, Form. for Den Selvejende Institution Søbygård Søbygårdsvej 2 5985 Søby Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk

Læs mere

Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej Vester Skerninge

Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej Vester Skerninge Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge marie.muff@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter)

udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter) Søren Møller Forstander Gribskov Efterskole Sag: 2016/07385 016 Id: 025577 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 08. juli 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus og bibeholdelse af skur indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus og bibeholdelse af skur indenfor skovbyggelinjen Peter Metz Tuborg Sundpark 4 4. tv 2900 Hellerup Sag: 2017/08221 009 Id: 027456 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 28. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere