Forudgående høring angående vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forudgående høring angående vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge"

Transkript

1 Forudgående høring angående vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge Notat fra borgermøde afholdt den 24. marts 2014 kl på Rådhuset i Svendborg Der var i alt ca. 30 fremmødte inklusiv 3 medarbejder fra Byg, Plan og Erhverv og 5 politikere: Henrik Nielsen (C), formand for Udvalgte for Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Henning Duvier Stærmose (O) Arne Ebsen (T) Ove Engstrøm (C) Birger Jensen (V) Mødet startede med velkomst ved Henrik Nielsen. Derefter gennemgik Jan Rødland fra Byg, Plan og Erhverv formålet med mødet samt høringens præmisser og indholdet i det aktuelle forslag der er sendt i forudgående høring. Se oplægget her. Efter oplægget blev der diskuteret og stillet spørgsmål. Der er desværre ikke knyttet navne til punkterne udover ved ansøger til møllerne og udvalgsformanden 1. I brev af 12. august 2008 fra administrationen blev det meddelt at: a. Der bliver afholdt så mange møller som det er nødvendigt for at der opnås enighed om møllernes placering b. Hvilke beslutninger er der taget og hvornår, siden at det har ændret sig? I forbindelse med kommuneplan 2009 blev det besluttet at fastholde det gældende plangrundlag. På Udvalgsmøde den 6. marts 2012 blev det besluttet at administrationen skulle arbejde videre med muligheden for placering af vindmøller ved Skiftekær. Denne høring er den formelle opstart af den egentlige planproces. Kommuneplanen , kan suppleres med et kommuneplantillæg. Denne forudgående høring er til, så alle har mulighed for at komme med bemærkninger og indsigelser i forhold til den påtænkte planlægning. 2. Det er politisk blevet lovet, at der ikke ville blive sat nye vindmøller op på Tåsinge! 3. Husk at det ikke alene drejer sig om grøn energi, men også om profit for ansøgeren. 4. Hvad er den politiske forpligtelse i forhold til vindmøller? Der er jo ikke pligt til at sætte møller op, ligesom der heller ikke er pligt til at sætte solceller op. Der er formodentlig heller ikke vindmøller i Hellerup a. Der er en statslig interesse i at kommunerne får planlagt for vindmøller. Det er rigtigt at der ikke er sanktioner, hvis kommunerne ikke lever op til kravene, men det ændre ikke ved at der er et ansvar som også vi i Svendborg Kommune bør påtage os. 5. Hensigtsmæssig placering. a. Dispensation fra Strandbeskyttelseslinjen hvorfor? Hvilket motiv? Løsningen ved Skiftekær var den eneste af de fremsendte ansøgninger løsninger der fik nedtaget de eksisterende vindmøller i området. Da placeringen af vindmøller ved Skiftekær var betinget af en dispensation fra strandbeskyttelseslinjen ønskede man politisk forud for en planlægning at få klarlagt om dispensationen fra strandbeskyttelseslinjen kunne fås.

2 6. Aktindsigt a. Kan man få anmodningen om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen at se? b. Ja. Dokument bliver lagt på hjemmesiden under Høringer og Afgørelser > Vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge 7. Har kun hørt at møller skulle nedlægges hvad er det næste? a. Som udgangspunkt er Kommuneplanen gældende, herunder de udpegninger der er til vindmøller. b. Skal der planlægges nyt udpeges nye områder skal denne proces, inklusiv forudgående høring afholdes før end der evt. kan laves lokalplan mm for vindmøller. 8. Kommunen er ikke forpligtet til at sætte møller op staten har ingen sanktionsmuligheder hvis kommunen vælger ikke at sætte møller op. a. Der er en statslig interesse i at kommunerne får planlagt for vindmøller. Det er rigtigt at der ikke er sanktioner, hvis kommunerne ikke lever op til kravene, men det ændre ikke ved at der er et ansvar som også vi i Svendborg Kommune bør påtage os. 9. Grøn energi og økologi er meget godt, men traktorer, tørringsanlæg mm og nu vindmøller, giver indtryk af det åbne land som et industrikvarter. 10. Beliggenheden er med til at forringe ejendomsværdierne. a. Der er ikke blevet informeret om planlægning. b. Det er blevet lovet at der ikke bliver sat flere møller op hvad er der sket i mellem tiden. Ad. a Planlægningsprocessen er først reelt gået i gang nu. Der har været drøftelser i lang tid, herunder det privat arrangerede informationsmøde på Skiftekær. I forhold til den kommunale behandling i henhold til Planloven er denne forudgående offentlige høring første skridt. I forbindelse med kommuneplan 2009 blev det besluttet at fastholde det gældende plangrundlag. På Udvalgsmøde den 6. marts 2012 blev det besluttet at administrationen skulle arbejde videre med muligheden for placering af vindmøller ved Skiftekær. Denne høring er den formelle opstart af den egentlige planproces. Kommuneplanen , kan suppleres med et kommuneplantillæg. Denne forudgående høring er til, så alle har mulighed for at komme med bemærkninger og indsigelser i forhold til den påtænkte planlægning. 11. Peter Bay (ansøger) mener at der er frygt for det ukendte. Fakta er at: a. Udflyttermøllen bliver nedlagt så der samlet set er færre møller b. der samlet set vil være mindre støj, hvilket er dokumenteret via beregninger. c. møllerne bliver 80 m høje og at de nuværende gamle møller er 53 m høje d. de nye møller bliver langsommere e. ejerne får selv de største støjgener f. der vil blive tilbudt anparter til kostpris til naboer i radius af 4,5 km. g. ansøger gør det ikke for pengenes skyld, men har et ønske om at blive selvforsynende samtidig med at vedvarende og grøn energi er vigtig for fremtidens skyld. 12. Hvorfor ikke sælge anparter og sætte møller op i resten af kommunen? som en del af en større plan, så man kan undgå at sætte vindmøller i strandkanten?

3 13. Tidligere var der opnået enighed om ikke at sætte flere møller op og derfor stoppede processen - men I bliver ved!! a. Hvorfor har kommunen søgt om dispensation for strandbeskyttelseslinjen? Jeg har ingen muligheder for dispensation ift. min virksomhed Der er sket en politisk behandling af sagen. På baggrund af dette er der igangsat en egentlig høringsproces i forhold til den videre planlægning. Løsningen ved Skiftekær var den eneste af de præsenterede løsninger der fik nedtaget de eksisterende vindmøller i området. Da placeringen af vindmøller ved Skiftekær var betinget af en dispensation fra strandbeskyttelseslinjen ønskede man politisk forud for en planlægning at få klarlagt om dispensationen fra strandbekyttelsen kunne fås. Se beslutningen her. 14. Svendborg kommune bruger endda mediatorer for at få projektet igennem, a. Svendborg Kommune blev kontaktet af Nordiske Mediatorer for at høre om vi vurderede at der kunne være en situation, i forbindelse med vindmøllerne ved Skiftekær, som kunne bruges som en del af mediatorernes uddannelsesforløb. Hvis det kunne hjælpe med at nedbringe konflikten mente administrationen ikke der kunne være et problem i det. Det var et tilbud om mediering mellem ansøger og naboer. Hvis parterne ikke havde interesse i det ville forløbet naturligvis ikke blive til noget. Svendborg kommune accepterede at stille med en medarbejder, hvis Nordiske Mediatorer vurderede vi kunne bidrage Projektet indebar ikke udgifter for kommunen. Da der ikke var interesse fra vindmøllemodstander i forhold til at deltage i processen blev det ikke iværksat. 15. Ulrik Andreasen, har ansøgt om vindmøller ved anden placering og fået afslag. Andreasen surmuler ikke, men mener at processen og procedurerne omkring vindmøllerne er dybt kritisabel, at politikere og visse embedsmænd er i lommen på ansøger (Peter Bay). Andreasen gennemgik herefter, hvordan han har oplevet sagsforløb. Herunder har han ikke modtaget anmodet aktindsigt fra Der opfordres til at processen i sin helhed starter forfra. a. Det er beklageligt, at anmodet aktindsigt er blevet overset. Materialet vil blive afleveret i morgen den For at sikre at der er tilstrækkelig tid til at forholde sig til materialet forlænges den forudgående offentlige høring til den 23. april. b. Administrationen har efterspurgt den skriftlig fremstilling af Andreasens sagsgennemgang som der blev læst op fra. Dels med henblik på at vedlægge den nærværende notat og dels for at besvare kritikpunkterne. Administrationen har ikke modtaget dette. c. Processen starter i princippet forfra med opstarten af den formelle planproces. Der er således mulighed i den igangværende proces at komme med bemærkninger, ideer og forslag. 16. Peter Rasmussen (ansøger) har arbejdet med vindmøller i 35 år og peger på at vindmøller har arbejdet i landbrugets tjeneste i 800 år. 17. Peter Rasmussen arbejder med udvikling af vindmøller.

4 a. En borger mener at der er andre regler, hvis der er tale om en testmølle. P. R. svarer at det er kontrolleret af anden myndighed og er i overensstemmelse med de eksisterende regler. 18. Hvorfor er der søgt om dispensation fra strandbeskyttelseslinjen når man samtidig søger at frede Monnet mm? og afstanden til de store møller for kort. Der er med dispensation fra strandbeskyttelseslinjen ikke taget stilling til øvrige vilkår og planlægning for vindmøllerne. Dispensationen var en forudsætning for at gå videre i forhold til en mulig planlægning. 19. Hvad er forskellen på denne placering og Søren Lolks Vej 26? a. Selvom begge projekter er indenfor strandbeskyttelseslinjen,ligger Naturstyrelsen særlig vægt på, at der er tale om genopstilling af eksisterende vindmøller. b. Ved den foreslåede placering nedtages alle vindmøller i nærområdet. Ved projektet ved Søren Lolks Vej 26 står de eksisterende vindmøller ved Skiftekær der fortsat. Afstanden mellem de to grupper vil blive for lille i forhold til de gældende retningslinjer. 20. Arne Ebsen: Begge ansøgninger har gennemgået samme proces. 21. Hvorfor vil man have de møller? Skiftekær er jo ifølge egen hjemmeside rigeligt forsynet med el, som det er i dag. a. Peter Bay oplyser at det er gamle data der er på hjemmesiden og at Skiftekær i dag ikke er selvforsynende. 22. Møllerne bliver meget synlige i Tåsinges natur om de så ligger indenfor strandbeskyttelseslinjen eller ej. 23. Har stor respekt for Peter Bay s projekt men det ligger det forkerte sted. Det sydfynske Øhav er turistmæssigt vigtigere end for eksempel Ulbølle. Det visuelle påvirkning er voldsom og vil blive oplevet fra vandet, Skarø og Drejø det er ikke et ubetydeligt element. 24. Der står også i Kommuneplanen at man skal skabe attraktiv bosætning det understøtter møllerne ikke. a. Det er i kommuneplanen mange interesser der tilgodeses. Det er en konkret vurdering, hvordan disse vægtes i de enkelte tilfælde. 25. Hvis projektet gennemføres vil der så være mulighed for kommunal kompensation for tabt ejendomsværdi? a. Henrik Nielsen: Nej 26. Pil møllerne ned og sæt dem op et andet sted, eller undlad helt at sætte nye op. Det er det konkrete projekt der er i høring. Hvorvidt der er andre muligheder for opstilling i andre udpegninger er ikke afgørende for vurderingen af den konkrete sag. Hvorvidt der ikke skal være muligheder for vindmøller er i sidste ende en politisk vurdering 27. Politisk ville man jo lave en samlet politik på det her område vent til den er på plads og kig så på enkeltsagerne til den tid.

5 28. Hvor er Flemming Madsen (S) og Bruno Hansen (F)? de var jo de oprindelige fortalere for møller a. Arne Ebsen: Der er gruppemøde i dag. 29. Flemming Madsen har givet udtryk for, overfor mig personligt, at han ikke vidste at der var søgt/givet dispensation for strandbeskyttelseslinjen. a. Hvad der evt. er sagt telefonisk har vi ikke nogen mulighed for at kommentere på. Det er politisk besluttet i et enigt Udvalg for Kultur og Plan den 6. marts 2012 at administrationen skal ansøge om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen forud for igangsætning af den videre planlægning. 30. Ikke alle er imod vindmøllerne

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner Borgermøde den 6. oktober 2015 Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast-Brande

Læs mere

27. februar Underretningsbrev - Fordebat for planlægning for vindmøller og solceller

27. februar Underretningsbrev - Fordebat for planlægning for vindmøller og solceller 27. februar 2019 Underretningsbrev - Fordebat for planlægning for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive Skive Kommunes forvaltning Teknik, Miljø og Udvikling har januar 2019 modtaget en ansøgning

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Indsigelse mod vindmøller ved Kragelund II

Indsigelse mod vindmøller ved Kragelund II Grønheden den 10.09.2014 Frederikshavn Kommune, Rådhus Allé 100, 9900 Frederikshavn Mail: tf@frederikshavn.dk Indsigelse mod vindmøller ved Kragelund II Idet jeg føler mig totalt forbigået i planlægningen

Læs mere

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE VINDMØLLEBEKYMRINGEN Naboer er bekymrede for deres livskvalitet.

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion 3. Workshop Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion Program: Kl. 17.00 Kl. 17.45 Kl. 18.00 Kl. 19.00 Planforslag gennemgang og diskussion Sandwich

Læs mere

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn Velkommen Borgermøde om vindmøller på Hirtshals havn Aftenens program 19:00 Velkomst og præsentation, tekniskdirektør Andreas Duus, Hjørring Kommune 19:05 Oplæg om Hirtshals Havns ansøgning ved formand

Læs mere

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger fra offentlig høring 1 Der er indkommet

Læs mere

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard I 4 ugers offentlig høring fra den 05.04.2017 til den 03.05.2017 Havndal Dalbyover Udbyhøj 46 nye vindmøller ved Overgaard Forudgående offentlig høring om kommende kommuneplantillæg og indkaldelse af idéer

Læs mere

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter Punkt 16. Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter 2018-063857 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg, lokalplan

Læs mere

Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen

Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen Notat Det åbne land og friluftsliv J.nr. NST-103-00050 Ref. HWI/HINEL Den 11. april 2011 Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen Vindmølleindustrien har med pressemeddelelse

Læs mere

BECH-BRUUN. Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej Nykøbing F. Sendt per mail til: 26.

BECH-BRUUN. Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej Nykøbing F. Sendt per mail til: 26. Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej 37 4800 Nykøbing F Sofie Dehlholm Holst Advokatfuldmægtig Sagsnr. 016770-0003 sdh Sendt per mail til: natur-miljoe-plan@guldborgsund.dk 7+45 72 27 34 91 sdh@bechbruun.com

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Program 19:00 Velkomst, præsentation af aftenens program ved udvalgsformand Søren Smalbro 19:05 Oplæg ved administrationen om de statslige mål, kommunens

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg.

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg. Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 11. november 2009 J.nr. NKN-31-01632 marma Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Udvidelse af vindmøllepark ved Holmen Debatoplæg om Lokalplan nr. 400 og Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den

Læs mere

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen!

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! 2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! Program Første del (fælles) Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.45 Kl. 20.15 Velkommen v/ Jens

Læs mere

Ulrik Møller Andreasen Søren Lolks Vej 26 Tåsinge 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE SØREN LOLKS VEJ 26 (5700) - HUSSTANDSVINDMØLLE

Ulrik Møller Andreasen Søren Lolks Vej 26 Tåsinge 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE SØREN LOLKS VEJ 26 (5700) - HUSSTANDSVINDMØLLE Ulrik Møller Andreasen Søren Lolks Vej 26 Tåsinge 5700 Svendborg Byg, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 LANDZONETILLADELSE byg@svendborg.dk www.svendborg.dk SØREN LOLKS VEJ 26

Læs mere

Bue Grunnet Viborg Sparkærvej 3, 8800 Viborg Sagsnr.: 13/ Vdr.: Ansøgning om husstandsvindmølle på Sparkærvej 3, 8800 Viborg

Bue Grunnet Viborg Sparkærvej 3, 8800 Viborg Sagsnr.: 13/ Vdr.: Ansøgning om husstandsvindmølle på Sparkærvej 3, 8800 Viborg Bue Grunnet Viborg 28.05.2013 Sparkærvej 3, 8800 Viborg Sagsnr.: 13/23432 Til Viborg Kommune Klima- og Miljøudvalget Vdr.: Ansøgning om husstandsvindmølle på Sparkærvej 3, 8800 Viborg Sagsnr.: 13/23432

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Velkommen til borgermøde 2. juni 2015. Planlægning for vindmøller på Københavnerhede ved Isenvad. www.ikast-brande.dk

Velkommen til borgermøde 2. juni 2015. Planlægning for vindmøller på Københavnerhede ved Isenvad. www.ikast-brande.dk Velkommen til borgermøde 2. juni 2015 Planlægning for vindmøller på Københavnerhede ved Isenvad www.ikast-brande.dk Program for borgermødet 16.00 16.05 16.50 16.55 17.20 Velkomst - Carsten Kissmeyer, borgmester

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Kommunens supplerende bemærkninger til ansøgers anmeldelse-skema Søren Lolks Vej 8, Tåsinge, 570 Svendborg. Sagsnr. 15/20940 14. Bekendtgørelse om støj fra vindmøller, nr. 1284, af 15. december 2011 (Vindmøllebekendtgørelsen).

Læs mere

Uddybende oplysninger til ansøgning om mølleområde Holmen

Uddybende oplysninger til ansøgning om mølleområde Holmen 03-03-2015 Ringkjøbing-Skjern Kommune Land, By og Kultur Planlægning Att. planlægger Jeanette Jeppesen Uddybende oplysninger til ansøgning om mølleområde Holmen På vegne af ansøger og bygherre Vindmølledrift

Læs mere

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aftenens program del 1 1900 Velkomst og program Rose Sloth Hansen, By- og Landskabsudvalget (BLU) 1905 Byrådets mål + status for planlægningen

Læs mere

Titel: Kommuneplan 2013 Emne:

Titel: Kommuneplan 2013 Emne: Titel: Kommuneplan 2013 Emne: Tekniske anlæg Sted: Pakhuset i Nykøbing Dato: 12. august 2013 Oplægsholder: Rasmus Kruse Andreasen Dok. 306-2013-179030 Tekniske anlæg kommuneplanforslagets kapitel 5.3 Vindmøller

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Dette betyder at planlægningen for vindmøller og solcelleanlæg nu igangsættes.

Dette betyder at planlægningen for vindmøller og solcelleanlæg nu igangsættes. 5. april 2018 Underretningsbrev - Fordebat af planlægning for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive Skive Kommunes forvaltning Teknik, Miljø og Udvikling har modtaget ansøgning fra GreenLab Skive

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen!

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen! Borgermøde om vindmøller ved Låstrup Tirsdag den 16. august 2016 kl.17.00 Velkommen! Program Kl. 17.00 Kl. 17.15 Kl. 17.30 Velkommen v/ Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget Vindmøller, regler

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Til Herning Kommune. Vedr.: Indsigelse mod Kommuneplantillæg 40 og lokalplan 89.T29.1

Til Herning Kommune. Vedr.: Indsigelse mod Kommuneplantillæg 40 og lokalplan 89.T29.1 1 Til Herning Kommune Vedr.: Indsigelse mod Kommuneplantillæg 40 og lokalplan 89.T29.1 Som ejere af Vildbjergvej 7 fremsendes hermed vores indsigelse imod den påtænkte opførelse af en solcellepark jf.

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 250 Rådhuset, Grenaa Dato: Fredag den 29. april 2016 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 17:15 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Olaf Krogh Madsen (L) Bente Hedegaard (A) Allan Gjersbøl

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk 15-022379 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune har i 2013 modtaget

Læs mere

Informationsmøde den 22. august 2016 Nye vindmøller ved Thorup-Sletten

Informationsmøde den 22. august 2016 Nye vindmøller ved Thorup-Sletten Informationsmøde den 22. august 2016 Nye vindmøller ved Thorup-Sletten Målet med aftenen At informere om den proces der nu er sat i gang At orientere om det ansøgte projekt At få idéer og forslag til det

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Kommuneplanramme 6.T.0X Februar 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Vindmøller ved Thorup - Sletten

Vindmøller ved Thorup - Sletten Vindmøller ved Thorup - Sletten Ideoplæg Indkaldelse af ideer og forslag fra den 15. august 2016 til den 12. september 2016 Invitation til borgermøde Der afholdes borgermøde den 22. august 2016, kl. 19-21

Læs mere

Indsigelser til kommuneplantillæg med forslag til rettelser/imødekommelse af indsigelser.

Indsigelser til kommuneplantillæg med forslag til rettelser/imødekommelse af indsigelser. Hvidbog LP606 Acadre 15/14052 MOC Kommuneplantillæg 2013.21 og lokalplanforslag 606 for solvarmeanlæg ved Nyborgvej i Skårup. Der er modtaget følgende indsigelser, som gengives i resumé: Indsigelser til

Læs mere

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen Dagsorden Vindmølleplanen - en bunden opgave v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen v/ Udvalgsformand Peter Sigtenbjerggaard Vi kan ikke planlægge vindmøller alle

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af 10.09.2014 03.09.2010 Ingen bemærkninger 19.01.2012 Forslag 3c placerer ingen mølle på areal tilhørende Grønhedevej 10 04.12.2012 Plan- og Miljøudvalget beslutter

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO

FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO Ideer og kommentarer skal være Kalundborg

Læs mere

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Dato: 19. marts 2018 Sagsb.: Lasse Emil Stougaard Sagsnr.: 18/12327 Dir.tlf.: 72364846 E-mail: lasse@holb.dk Bilag Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik Foto

Læs mere

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af en sag om opførelse af et stuehus på en ejendom ved Gurre i Helsingør Kommune

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af en sag om opførelse af et stuehus på en ejendom ved Gurre i Helsingør Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 10. november 2015 J.nr.: NMK-31-01726 KlageID: 86487 Ref.: MTJ-NMKN AFGØRELSE i sag om genoptagelse af en sag om opførelse

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Erik Lorenzen Illervej Broager

Erik Lorenzen Illervej Broager Erik Lorenzen Illervej 21 6310 Broager Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr.nr. 33 Iller, Broager, der ligger på Illervej 21, 6310 Broager Sønderborg Kommune har

Læs mere

Helle Christiansen Diernæsvej 218A 6100 Haderslev

Helle Christiansen Diernæsvej 218A 6100 Haderslev Helle Christiansen Diernæsvej 218A 6100 Haderslev Landzonetilladelse til at udstykke et areal på 1096 m 2 som byggegrund på ejendommen matr.nr. 41 Rinkenæs ejerlav, Rinkenæs, der ligger på adressen Sandagervej

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om Lokalplan nr. 358 og Tillæg nr. 73 til Kommuneplan 2013-2025 for Debatperiode: fra den 16. september til den 14. oktober 2016 Herning Kommune Billund

Læs mere

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Idéoplæg til. Vindmøller ved Bogø Inddæmning

Idéoplæg til. Vindmøller ved Bogø Inddæmning Idéoplæg til Vindmøller ved Bogø Inddæmning Februar 2019 Baggrund Lolland Kommune har udlagt et muligt vindmølleområde ved Bogø Inddæmning vest for Vestenskov. HOFOR har sammen med tre lodsejerne i området

Læs mere

Mini- og husstandsmøller i Danmark

Mini- og husstandsmøller i Danmark Mini- og husstandsmøller i Danmark Kommunernes planlægning, regler og godkendelser Indlæg ved Kristian Ditlev Frische Vindmøllesekretariatet - Miljøministeriet De tre central love: Byggeloven Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommune tilladelse til at opføre en husstandsmølle på Kannikegårdsvej

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommune tilladelse til at opføre en husstandsmølle på Kannikegårdsvej Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 02. juli 2012 J.nr.: NMK-31-00545 Ref.: Susanne Spangsberg AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommune tilladelse til at

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Mini- og husstandsmøller i Danmark

Mini- og husstandsmøller i Danmark Mini- og husstandsmøller i Danmark Kommunernes planlægning, regler og godkendelser Sekretariatschef Kåre Albrechtsen Vindmøllesekretariatet September 2011 1 De grundlæggende regelsæt: Byggelovgivningen

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. Punkt 2. Godkendelse af kommuneplantillæg 10.014 og Lokalplan 10-7-103 (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. forelæggelse) 2014-2818 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om vindmøller

Velkommen til informationsmøde om vindmøller Velkommen til informationsmøde om vindmøller Informationsmøde - Ingen debat - Spørgsmål besvares gerne - Spørgsmål fremsendes skriftligt til: jens@vesterbaek.com Spørgsmål og svar vil efterfølgende blive

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

08-05-2013 13/4794. Louise Dau Hesselgaard Hesselvej 6 6400 Sønderborg

08-05-2013 13/4794. Louise Dau Hesselgaard Hesselvej 6 6400 Sønderborg 08-05-2013 13/4794 Louise Dau Hesselgaard Hesselvej 6 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til ændret anvendelse på ejendommen matr.nr. 2 Vollerup, Ulkebøl, der ligger på Hesselvej 6, 6400 Sønderborg. Sønderborg

Læs mere

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan.

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Vejen Kommune Teknik & Miljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen. 18. juni 2014 Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Udskiftning af eksisterende vindmøller ved motorvej E20 Syd for Gjerndrup. For

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt )

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt ) Forslag til Tillæg nr. 2017.04 ( tidligere benævnt 2013.24) Forord Svendborg Kommune har i kommuneplantillæggets høringsperiode frem til den 18. februar 2018 været i dialog med Erhvervsstyrelsen med henblik

Læs mere

Borgermøde om vindmøller 24. juni Velkomst v/ borgmester Egon Fræhr. Aftenens videre program v/sonja Miltersen

Borgermøde om vindmøller 24. juni Velkomst v/ borgmester Egon Fræhr. Aftenens videre program v/sonja Miltersen Kl. 19:00 Kl. 19:05 Kl. 19:10 Kl. 19:30 Kl. 19:55 Kl. 21:00 Velkomst v/ borgmester Egon Fræhr Aftenens videre program v/sonja Miltersen Høringer og besvarelser v/thomas Boldsen Kaffe og café-borde Spørgsmål

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Hvad betyder kommuneplanerne juridisk set

Hvad betyder kommuneplanerne juridisk set Hvad betyder kommuneplanerne juridisk set Helle Tegner Anker KU-Science/IFRO Plantekongres 2014 15. Januar 2014 Oversigt Kommuneplanernes indhold Visse begrænsninger! Kommuneplanernes retsvirkning Ej direkte

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift.

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift. Allan Sarsgaard Hellesøvej 23, Holm 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på matr.nr. 72 Holm, der ligger på Hellesøvej 23, 6430 Nordborg Sønderborg Kommune har den 21.

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov

Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov - Indkaldelse af forslag og idéer Høringsperiode 27. marts til 24. april 2013 Marts 2013 Vindmøller ved Notmarkskov Forord I Sønderborg Kommune har vi med ProjectZero

Læs mere

Indkaldelse af forslag og ideer

Indkaldelse af forslag og ideer Indkaldelse af forslag og ideer Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord TEKNIK OG MILJØ 2 INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord Danish Crown A/S

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Afgørelsen betyder, at kommunen kan vedtage planforslaget i den fremlagte

Afgørelsen betyder, at kommunen kan vedtage planforslaget i den fremlagte Ringkøbing-Skjern Kommune Att.: Niels Peter Lauridsen Niels.Peter.Lauridsen@rksk.dk post@rksk.dk Ribe Stift Att.: Jonathan Pakula Kvist JOPK@km.dk kmrib@km.dk Afgørelse i sag om Ribe Stift indsigelse mod

Læs mere

VIBORG STIFTSØVRIGHED

VIBORG STIFTSØVRIGHED VIBORG STIFTSØVRIGHED E-post Viborg, den 17. november 2008 Dok nr. 110415 AN/br Struer Kommune Rådhuset Planafdelingen Østergade 11-15 7600 Struer./. Med Kommunens brev af 22. september 2008 (j.nr. 01.02.20-P15-2-08)

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

Spørgsmål og svar Borgermødet den 8. marts 2012 i Abildå forsamlingshus

Spørgsmål og svar Borgermødet den 8. marts 2012 i Abildå forsamlingshus Spørgsmål og svar Borgermødet den 8. marts 2012 i Abildå forsamlingshus 1. Er det fyldestgørende at der kun er registreret fugle d. 10. maj? Herunder f.eks. svaner og trækfugle. Der er lavet registreringer

Læs mere

Bilag. Prioritering af ansøgning om lokalplan for Solcelleanlæg ved Hagesholm PLAN OG ÅBEN LAND. Kort

Bilag. Prioritering af ansøgning om lokalplan for Solcelleanlæg ved Hagesholm PLAN OG ÅBEN LAND. Kort PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 19. januar 2018 Sagsb.: Helle Lillevang Salling Sagsnr.: 18/3938 Dir.tlf.: 72361319 E-mail: hesal@holb.dk Bilag Prioritering af ansøgning om lokalplan for Solcelleanlæg ved Hagesholm

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Jørgen Christensen Brovej Broager

Jørgen Christensen Brovej Broager Jørgen Christensen Brovej 119 6310 Broager Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr.nr. 2 Smøl, Broager, der ligger på Brovej 119, 6310 Broager Sønderborg Kommune har

Læs mere

Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016

Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016 Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016 Tid og sted: Sandet Hotel d. 26. september 2016 kl. 19 Deltagere: ca. 60 personer samt deltagelse fra Thomas

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder gladsaxe.dk Udpegning af områder til Har du forslag og idéer? Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Målforhold 1:50000 Dato 23-03-2018 Udskrevet af RIKJAG 1 Udpegning af områder til Kommuneplantillæg

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 17. maj 2011 blev der i sag 133-2010 KK v/ advokat AA mod Ejendomsmægler HH afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 1. juli 2010 har KK ved advokat AA, indbragt ejendomsmægler HH for Disciplinærnævnet

Læs mere

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark Idé Denne folder er udarbejdet i et samarbejde mellem Ministeriet for Ligestilling og Kirke og Stifterne i Danmark.

Læs mere

Vindmøller på Avedøre Holme

Vindmøller på Avedøre Holme Indkaldelse af ideer og synspunkter Hvidovre Kommune planlægger nu for opstilling af tre nye vindmøller på Avedøre Holme. Det nye vindmølleområde forventes at bestå af tre vindmøller, som opstilles langs

Læs mere

Kan din virksomhed få egen vindmølle?

Kan din virksomhed få egen vindmølle? Kan din virksomhed få egen vindmølle? Peter Serup, landinspektør, Aalborg Kommune Overordnet om lovgivning Store vindmøller Husstandsmøller Mini- og micromøller Forskellige muligheder og begrænsninger

Læs mere

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger 30. september 2009 1 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger De 4 ordninger overordnet Garantifonden Grøn Ordning Værditabsordningen Køberetsordningen 2 Fire

Læs mere