Frivillighedsrådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frivillighedsrådet"

Transkript

1 Published on Ballerup.dk ( Hjem > Frivillighedsrådet Frivillighedsrådet kl. 17:00 TAPETEN, Forenings- og Frivilligcenter, Magleparken 5 i Ballerup Deltagere Connie Hartz - Deltog Erik Frandsen - Deltog Gaia Merete Iversen - Deltog Jan Ankler - Deltog Kirsten Bølling - Deltog Mihrija (Mila) Kahrimanovic - Deltog Otto Larsen - Deltog Torben Liljeroth - Deltog Lolan Marianne Ottesen (A) - Deltog Musa Kekec (A) - Deltog Michael Hansen - Deltog Lene Knüppel Andersen - Deltog AFBUD/FRAVÆRENDE Jens Minnet - Afbud Jytte Gyrithe Hansen - Afbud Kim Schulz Larsen (V) - Afbud Åben dagsorden Punkt 1 Meddelelser 1. Arbejdsgrupperne under Frivillighedsrådet. - Psykiatrirådet - Dialogforum 2. "Frivillig Fredag" den 29. september Økonomiudvalgets beslutning af den 18. april 2017 om lokaleudnyttelse. 4. Ildsjæleprisen 2018.

2 5. Sundhedspriser Partnerskabsaftale med Sammenslutningen af unge med handicap (SUMH). Taget til efterretning Punkt 2 Vedtægter for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune Tidligere behandling Frivillighedsrådets møde 9. maj 2017 Punkt 4 Efter Kommunalbestyrelsens godkendelse af kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune i 2016, har Frivillighedsrådet gjort opmærksom på, at ingen af de ændringsforslag, Frivillighedsrådet bidrog med, blev medtaget i kommissoriet. Derfor har direktør Mette Vaaben Mortensen bedt Frivillighedsrådet udfærdige et forslag til vedtægter, som vil være mere i overensstemmelse med frivillighedens DNA. Frivillighedsrådets arbejdgruppe bestående af Connie Hartz, Jan Ankler, Lene Knüppel Andersen samt Otto Larsen, har udfærdiget forslag til reviderede vedtægter for Frivillighedsrådet gældende fra Arbejdsgruppens foreslåede ændringer, argumenter for ændringerne samt Ballerup Kommunes jurists bemærkninger til forslagene er bl.a.: 3: Nyt stk. 3, Ballerup Kommune yder sekretariatsbistand til Frivillighedsrådet. Arbejdsgruppens bemærkninger: Det vil være godt tidligt i vedtægterne, at få slået fast at Ballerup kommune yder sekretariatsbistand. Hvordan kommunen vil gøre dette er vedtægterne uvedkommende jævnfør senere forslag til ændringer. Juristens bemærkninger: Politisk Sekretariat har udarbejdet en skabelon for ensartede vedtægter, kommissorier mv., således at der er genkendelighed for politikere og andre.

3 Ændringen anbefales ikke. 4: Arbejdsgruppens bemærkninger: Forslag til omformulering: Stk 1. Ansøgninger indsendes til Ballerup Kommune. Stk 2. Ansøgninger behandles og besluttes som hovedregel på møder i Frivillighedsrådet i maj og september måned. Kompetencen til at afgøre ansøgninger kan delegeres til Frivillighedsrådet. Juristens bemærkninger: Kompetencen til at afgøre ansøgninger kan ikke delegeres til Frivillighedsrådet, der alene er et rådgivende organ. Af vejledningen til serviceloven fremgår følgende: "Hvis de lokale frivillige sociale organisationer og foreninger har organiseret sig i et tværgående råd, der repræsenterer det lokale frivillige sociale foreningsliv, er et sådant råd en oplagt samarbejdspartner for Kommunalbestyrelsen. Rådet kan evt. gives høringsret eller ret til at indstille til Socialudvalget i forskellige spørgsmål af betydning for det frivillige foreningsliv, fx udformning af en frivilligpolitik eller i konkret i planlægningen af nye sociale indsatser". 6 Arbejdsgruppens bemærkninger: Stk. 1 foreslås ændret til: Formanden for Social- og Sundhedsudvalget 1 medlem af Kultur- og Fritidsudvalget 1 medlem valgt af og blandt Kommunalbestyrelsens øvrige medlemmer. Stk. 2. Udgår. Stk. 6. Udgår. En frivillig organisation kan sagtens være grundlagt på anden måde end ved frivillighed og man kan sagtens være tvunget medlem af en forening, hvis det fremgår af andre regelsæt, f.eks. er medlemskab af beboerforeninger, grundejerforeninger o. lign. i Ballerup Kommune obligatorisk.

4 Juristens bemærkninger: Dette er et politisk spørgsmål, som skal afklares. Dette er muligt, såfremt politikerne er enige. Stk. 2 Dette er normalt og anbefalelsesværdigt, så rådets funktion sikres. Stk. 2 Skal selvfølgelig konsekvensrettes, hvis stk. 1 ændres. Det kan overvejes, om der skal være personlige stedfortrædere. Stk. 6. Umiddelbart relevante kriterier, men kan måske omformuleres/tydeliggøres. De samlede forslag til ændringer med bemærkninger er vedhæftet som bilag. Alle rettelser er indarbejdet i det foreliggende forslag til reviderede vedtægter. Efter behandling i Frivillighedsrådet går sagen videre til behandling i de politiske udvalg. Ingen økonomiske konsekvenser 2 bilag en træffes af Frivillighedsrådet Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Arbejdsgruppens forslag til reviderede vedtægter for Frivillighedrådet i Ballerup Kommune godkendes. Indstillingen ikke godkendt med disse bemærkninger: En arbejdsgruppe under Frivillighedsrådet har udarbejdet et forslag til ændringer af kommisoriet for Frivillighedsrådet. Det er dette ændringsforslag Frivillighedsrådet ønsker forelagt Kommunalbestyrelsen.

5 Forvaltningens egne bemærkninger til forslaget kan naturligvis medfølge særskilt, men må ikke føre til ændringer af Frivillighedsrådets forslag. Frivillighedsrådet skal tillige meddele, at rådet ikke er enige i forvaltningens fortolkning af mulighederne for at Kommunalbestyrelsen kan delegere kompetence til rådet. Den af forvaltningen foretagne henvisning til loven og bemærkninger hertil ses ikke at gælde for et råd, der er nedsat af kommunen og med repræsentanter fra Kommunalbestyrelsen ( 17, stk.4 råd). Punkt 3 Kriterier for tildeling af 18-midler i Ballerup Kommune Tidligere behandling Frivillighedsrådet den 9. maj 2017 Punkt 4 I forbindelse med at en arbejdsgruppe har behandlet vedtægter for Frivillighedsrådet, har arbejdsgruppen også udarbejdet et forslag til reviderede kriterier for tildeling af 18-midler, således at de er i bedre overensstemmelse med vedtægterne og med frivillighedens DNA. Frivillighedsrådets arbejdgruppe bestående af Connie Hartz, Jan Ankler, Lene Knüppel Andersen samt Otto Larsen, har udfærdiget forslag til reviderede vedtægter for Frivillighedsrådet gældende fra Til forskel fra tidligere, hvor særlige målgrupper har været prioriteret, er kriterierne gjort bredere og Frivillighedsrådet forholder sig ikke kun til de traditionelle indsatsområder, men prioriterer mere at brede ud og åbne op for at foreninger arbejder ud fra et bredere sigte. Det kan eksempelvis være aktiviteter, som foregår i samarbejde med boligforeninger og idrætsforeninger, som har et betydeligt socialt sigte og baseres på en frivillig indsats. Også genbrugsbutikker, hvis overskud går til hjælpearbejde i udlandet, kan betragtes som en frivillig social aktivitet, hvis det at yde en frivillig indsats i den sammenhæng i sig selv er til gavn for nogle mennesker, som ellers ikke ville være inden for et lokalt socialt fællesskab fx psykisk syge eller mennesker med ensomhedsfølelse.

6 I forslaget er også andre væsentlige ændringer. Der åbnes således for muligheden af at aflønne personer der bidrager med særlig faglighed i samarbejde med det frivillige inden for områder, som eksempelvis supervision og matchningsopgaver. Et eksempel kan være SIND-Nettet, hvor der stilles særlige krav til matchning af den frivillige og borgeren. Samskabelse på tværs af foreninger og aktivitetsområder er en anden ny mulighed som Frivillighedsrådet prioriterer. Sagen går videre til behandling i de politiske udvalg Ingen økonomiske konsekvenser 1 bilag en træffes af Frivillighedsrådet Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Arbejdsgruppens forslag til reviderede kriterier for tildeling af 18-midler i Ballerup Kommune godkendes. Indstillingen godkendt Punkt 4 18-ansøgning 2017, Foreningen Møllens Venner Foreningen Møllens Venner ansøger om kr. i støtte til det frivillige, sociale arbejde som Venligboerne udfører på Møllen i Ballerup.

7 Venligboerne indsamler diverse effekter som stilles til rådighed for nytilkomne flygtninge. Indsamlingen foregår dels ved at borgere selv donerer og afleverer effekter, dels henter foreningen inventar med biler hos borgere. Der er tale om frivilligt socialt arbejde. Møllens Venner baserer sig alene på frivilliges indsatser. Møllens Venner har ikke eget transportmiddel, men frivillige benytter deres egne private køretøjer + trailer, når effekter skal transporteres. Ved større donationer er det nødvendigt at benytte flyttevogn til transportopgaven. Ballerup Kommunes kørselsordning er også indimellem i anvendelse, men den kan ikke påregnes i alle opgaver. Kørselsordningen kan have andre opgaver at prioritere. Ved donation skal afhentning ske indenfor en rimelig hurtig tidshorisont. Donationer gives også udenfor Ballerup Kommunes grænser. Budgettet for den foreliggende ansøgning udgør kr. Almindelig drift for Venligboerne på Møllen kr. Transportudgifter 0 kr. I alt kr. Møllens Venner har også indgivet ansøgning om 18-midler for I det anslåede årsbudget for 2018 er transportudgifter opgjort til kr. Foreningen oplyser, at den ikke modtager øvrige tilskud. Center for Skoler, Institutioner og Kulturs bemærkninger Møllens Venner har modtaget tilskud to gange tidligere i Den 25. juli 2017 modtog foreningen kr. og den 3. maj 2017 modtog foreningen kr. For hver af disse ansøgninger var nævnt udgifter til sociale aktiviteter på kr. begge gange. I alt er der således tidligere bevilget kr. til sociale aktiviteter. Ansøgningen finansieres af ramme 50.59, 18-puljen. 2 bilag en træffes af Formanden for Social- og Sundhedsudvalget

8 Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur, indstiller at 1. Ansøgningen fra Møllens Venner på kr. kan ikke imødekommes, idet foreningen tidligere i år har modtaget to tilskud på i alt kr. Indstillingen ikke godkendt med denne bemærkning: Frivillighedsrådet indstiller, at Foreningen Møllens Venner modtager kr. med kr. til transpoort og kr. til drift. Punkt 5 18-ansøgning 2018, Foreningen Møllens Venner Foreningen Møllens Venner søger om økonomisk støtte til det frivillige sociale arbejde som Venligboerne udfører på Møllen i Ballerup. Der ansøges for 2018 udfra et ønske om at få den grundlæggende økonomi på plads således at foreningen kan overskue hvilke aktiviteter der kan igangsættes. Ud over den faste stab af frivillige, der yder en indsats de 2 dage om ugen hvor foreningen holder åbent på Møllen, fungerer foreningen som netværk for mennesker med særlige behov, der yder en indsats når de har overskud til det. Foreningen er i gang med at udbygge det praktiske samarbejde med Røde Kors, Ballerup lokalafdeling, i overensstemmelse med vedtægterne i Dialogforum. Effekter som møbler, cykler og lignende indleveres til Møllen fra borgere eller afhentes af foreningen. Dette sker via frivillige, ved større donationer sker afhentning via flyttefirma. Sortering, opbevaring og videre levering af genbrug forestås af Møllens frivillige, herunder flygtninge. Tillige hjælper de frivillige, når flygtninge skal indflytte i enten midlertidig bolig eller i varig bolig.

9 Alle sociale aktiviteter sker også alene med frivilliges indsats. Budgettet er: Almindelige løbende driftsudgifter for Møllens Venner Sociale aktiviteter (fælles spise arrangementer m.m.) Transportudgifter i forbindelse med afhentning af effekter til genbrug kr kr kr. Driftsudgifterne er specificeret i ansøgningen. Ansøgningen finansieres af ramme 50.59, 18-puljen. 2 bilag en træffes af Formanden for Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Ansøgningen for 2018 fra Foreningen Møllens Venner på i alt kr. imødekommes, således at beløbet udbetales ultimo Indstillingen godkendt med denne bemærkning: Frivillighedsrådet indstiller, at transportudgifterne halveres til kr., så Foreningen Møllens Venner modtager et tilskud for 2018 på kr. Punkt 6 18-ansøgning 2018, Herreværelset Herreværelset ansøger om i alt kr. for 2018, som tilskud til de aktiviteter, der udbydes i Herreværelset som har til huse i Skovlunde Kirke. Planlægning og gennemførsel forestås af frivillige.

10 Herreværelset er dannet som en forening og er et tilbud målrettet mænd over 60 år. Der er 120 medlemmer, alle er mænd og 30 mænd er på venteliste. Indholdsdelen inkluderer fællesspisning, foredrag, debat og socialt samvær. Med Herreværelset har man fundet en aktivitetsform og et samvær, som kan tiltrække mænd i aldersgruppen 60+. Med ansøgningen er fremsendt budget for Budgetrammen er anslået til kr. Størstedelen af udgiften anvendes til honorering af ni foredragsholdere. Det er til delvis finansiering af budgetrammen, derfor ansøges der om kr. Restbeløbet finansieres via deltagerbetaling og salg af drikkevarer. Ansøgningen finansieres af ramme 50.59, 18-puljen. 2 bilag en træffes af Formanden for Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Ansøgningen fra Herreværelset på kr. imødekommes, således at udbetaling sker ultimo Indstillingen godkendt Punkt 7 18-ansøgning 2018, Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade (LMS) ansøger Ballerup Kommune om kr. for 2018.

11 LMS yder personlig rådgivning, digital rådgivning, støtte til pårørende, kursusvirksomhed og udbyder foredrag. LMS baserer en del af sin drift på frivilliges indsats, frivillige som LMS sikrer er klædt på til opgaven. LMS har omkring 300 frivillige på landsplan. En del af de frivillige kender selv til selvskade og spiseforstyrrelse, enten ved egne erfaringer eller fra pårørende eller vennekreds. LMS har beregnet målgruppens størrelse i Ballerup Kommune ud fra gennemsnit i folketal i køn og alder samt målgruppens størrelse på landsplan, og derfor forventes målgruppen i kommunen at være: 650 borgere i Ballerup Kommune har en spiseforstyrrelse 600 piger i alderen år har risikoadfærd for at udvikle en spiseforstyrrelse 550 unge mellem år har skadet sig selv mindst én gang 250 heraf har skadet sig selv flere end 20 gange 150 unge mellem år har skadet sig selv mindst én gang. Det er vanskeligt at fastslå, præcis hvor mange borgere fra Ballerup Kommune, som typisk deltager i rådgivningsaktiviteterne, men foreningen ved, at den landsdækkende, digitale rådgivning appellerer til mange inden for målgruppen. Med ansøgningen følger flere bilag, herunder regnskab fra 2016 samt oplistning af kommuner, som er ansøgt om 18-midler og oplysning om, hvor stort et tilskud den enkelte kommune har bevilget. Ballerup Kommune bevilgede i februar 2017 et 18-tilskud på kr. Et beløb, som sammenlignet med andre kommuner af samme størrelse som Ballerup Kommune, kan betragtes som højt. Ansøgningen finansieres af ramme 50.59, 18-puljen. 3 bilag en træffes af Formanden for Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Ansøgningen fra Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade imødekommes med en tilskud på kr. i 2018, i lighed med tilskuddet for Beløbet udbetales

12 ultimo Indstillingen godkendt Punkt 8 18-ansøgning 2017, FitforKids FitforKids er en frivillig, uafhængig non-profit organisation med aktiviteter i flere kommuner. I 2016 modtog FitforKids kr. i 18-tilskud fra Ballerup Kommune. Imidlertid var det ikke muligt for organisationen at få lokaler, da den ikke var lokalt forankret, derfor er der først i sommeren 2017 opstartet træningsforløb med op til 20 børn på Baltorpskolen - afdeling Grantoften. Ballerup Kommunes Sundhedshus har i samarbejde med idrætsforeninger i Måløv og Skovlunde opstartet et lignende tilbud, dog med enkelte forskelle som at FitforKids har forældrecoaching og kostvejledning i hjemmet. FitforKids ansøger om kr. i tilskud til lokale aktiviteter i Ballerup, hvilket betyder en fortsættelse af aktiviteten på Baltorpskolen - afdeling Grantoften. For øjeblikket er der en frivillig instruktør tilknyttet. Budgettet dækker udgifter til: Opstart af hold kr. Organisationens infrastruktur kr. FitforKids-programmet kr. Administrationsomkostninger kr. Samlede omkostninger kr. Selvfinansiering kr. Ansøgningen finansieres af ramme 50.59, 18-puljen 3 bilag

13 en træffes af Formanden for Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Ansøgningen imødekommes med til FitforKids i Ballerup Kommune, idet FitforKids og Jump4Funs aktiviteter ikke overlapper hinanden. Indstillingen godkendt Punkt 9 Eventuelt Intet

Frivillighedsrådet

Frivillighedsrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Frivillighedsrådet - 08-09-2016 Frivillighedsrådet - 08-09-2016 08.09.2016 kl. 17:00 TAPETEN, Forenings- og Frivilligcenter, Magleparken 5 i Ballerup

Læs mere

1 Udvalgets navn. Jane Skovbos bemærkninger juni Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. Begrundelser: 2 Formål

1 Udvalgets navn. Jane Skovbos bemærkninger juni Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. Begrundelser: 2 Formål 1 Udvalgets navn Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet Begrundelser: Jane Skovbos bemærkninger juni 2017 2 Formål Formålet med Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune er

Læs mere

Frivillighedsrådet

Frivillighedsrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Frivillighedsrådet - 19-09-2018 Frivillighedsrådet - 19-09-2018 19.09.2018 kl. 17:00 TAPETEN, Forenings- og Frivilligcenter, Lokale A, Magleparken

Læs mere

1 Udvalgets navn. Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. 2 Formål

1 Udvalgets navn. Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. 2 Formål 1 Udvalgets navn Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet Begrundelser: 2 Formål Formålet med Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune er at styrke, støtte og udvikle det frivillige

Læs mere

Indstilling: Det indstilles, at ansøgningen imødekommes delvis med en bevilling for 2018 på kr. i lighed med tidligere bevilling.

Indstilling: Det indstilles, at ansøgningen imødekommes delvis med en bevilling for 2018 på kr. i lighed med tidligere bevilling. Indstilling om 18 midler / LMS Der søges om ialt 30.000 kr. Ansøgningen er absolut sammenlignelig med tidligere års ansøgning rent indholdsmæssigt og i forhold til anslået antal borgere i Ballerup Kommune,

Læs mere

Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune

Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 24. januar 2018 Sagsid: 00.22.04-P24-2-18 Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune Efter kommunestyrelseslovens 17, stk. 4, kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige

Læs mere

Frivillighedsrådet

Frivillighedsrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Frivillighedsrådet - 26-01-2016 Frivillighedsrådet - 26-01-2016 26.01.2016 kl. 17:00 TAPETEN, Forenings- og Frivilligcenter, Magleparken 5 i Ballerup

Læs mere

Frivillighedsrådet

Frivillighedsrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup-up.dk) Hjem > Frivillighedsrådet - 25-01-2017 Frivillighedsrådet - 25-01-2017 25.01.2017 kl. 17:00 TAPETEN, Forenings- og Frivilligcenter, Magleparken

Læs mere

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde.

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Retningslinjer for tildeling af 18 midler i Struer Kommune Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet Formål og opgaver Kommissorium: Kommissorium gældende for Frivillighedsrådet

Læs mere

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet En guide til ansøgning af 79-midler Kriterier for fordeling af 79-puljen til frivilligt arbejde på ældreområdet I det følgende kan du læse mere om 79-midler,

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde

Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde Aabenraa Kommune afsætter hvert år et beløb til det lokale frivillige sociale arbejde. Midlerne er afsat i henhold til 18 i lov om social service.

Læs mere

Bemærkninger til høringssvar vedrørende høring af kommissorium for Ballerup Kommunes Psykiatriråd

Bemærkninger til høringssvar vedrørende høring af kommissorium for Ballerup Kommunes Psykiatriråd Bemærkninger til høringssvar vedrørende høring af kommissorium for Ballerup Kommunes Psykiatriråd Kommissoriet for Psykiatrirådet var i høring hos udvalgte interessenter i perioden 16. maj 2018-25. juni

Læs mere

Psykiatrirådet

Psykiatrirådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 30-10-2018-30-10-2018 30.10.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Deltagere Ali Abbasi (Ø) Birgitte Dahl (O) Kåre Harder

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde 18-puljen I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Guide. Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er)

Guide. Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er) Guide Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er) Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kriterier for tildeling... 3 Hvem kan søge?... 3 Målgruppe... 3 Hvad kan du søge tilskud til?...

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Frivillighedsrådet

Frivillighedsrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Frivillighedsrådet - 23-11-2016 Frivillighedsrådet - 23-11-2016 23.11.2016 kl. 17:00 TAPETEN, Forenings- og Frivilligcenter, Magleparken 5 i Ballerup

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

18 tilskud til sociale foreninger

18 tilskud til sociale foreninger 18 tilskud til sociale foreninger Guide til ansøgning og nye kriterier Oplæg på Vindrosen 24. August 2017 Sofie Valbjørn, Borger & Arbejdsmarked Rammer for 18 tilskud Formål Støtte frivilligt socialt arbejde

Læs mere

Støtte til. og meget meget mere

Støtte til. og meget meget mere Støtte til Besøgstjenester Rådgivningstjenester Frivilligcentre Kontaktsteder Frivillige ledsagerordninger Selvhjælpsgrupper Aflastningsgrupper Sociale caféer eller aktiviteter Krisecentre Væresteder Samværsaktiviteter

Læs mere

Tilskud til frivilligt socialt arbejde via 18 i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

Tilskud til frivilligt socialt arbejde via 18 i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune 090715 Tilskud til frivilligt socialt arbejde via 18 i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune Fokus på frivilligt socialt arbejde I Sundhed og Omsorg At udvikle samarbejdet med frivillige foreninger er en hjørnesten

Læs mere

ADHD foreningen ADHD foreningen søger om kr. i støtte til netværksgrupper, kurser og foredrag rettet mod foreningens målgruppe og pårørende.

ADHD foreningen ADHD foreningen søger om kr. i støtte til netværksgrupper, kurser og foredrag rettet mod foreningens målgruppe og pårørende. GLADSAXE KOMMUNE De Frivilliges Hus Bilag 2: Ansøgninger til 18 der helt eller delvist imødekommes NOTAT Dato: 25. november 2013 Af: Trine Sandberg Ladegaard Ansøgninger, der helt eller delvist imødekommes

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDETS ARBEJDSPLAN FOR Følgende fremgår af Frivillighedsrådets Arbejdsplan for valgperioden 2016 og 2017:

FRIVILLIGHEDSRÅDETS ARBEJDSPLAN FOR Følgende fremgår af Frivillighedsrådets Arbejdsplan for valgperioden 2016 og 2017: FRIVILLIGHEDSRÅDET April 2017 FRIVILLIGHEDSRÅDETS ARBEJDSPLAN FOR 2017 Følgende fremgår af Frivillighedsrådets Arbejdsplan for valgperioden 2016 og 2017: Frivillighedsrådet vil i sin valgperiode 2016 /

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 21. august 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 20-06-2018-20-06-2018 20.06.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Annette Loop (Forældreforeningen)

Læs mere

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Notat Sagsnr.: 2014/0013472 Dato: 3. marts 2015 Titel: Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Sagsbehandler: Kirstine Andersen Udviklingskonsulent 1. Børns Vilkår Aktivitet:

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Kriterier for tildeling af 18 tilskud (frivilligt socialt arbejde)

Kriterier for tildeling af 18 tilskud (frivilligt socialt arbejde) Kriterier for tildeling af 18 tilskud (frivilligt socialt arbejde) Holdninger der danner grundlag for tildelingen af tilskud - Jammerbugt Kommune stiller så vidt muligt lokaler gratis til rådighed for

Læs mere

Søg midler til den frivillige sociale indsats

Søg midler til den frivillige sociale indsats Søg midler til den frivillige sociale indsats Guide til ansøgning Oplæg hos Frivillighuset Vindrosen 23. august 2018 Borger & Arbejdsmarked Program Mål: At I kan skrive en ansøgning om støtte til frivilligt

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

Grønt Råd

Grønt Råd Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 29-08-2017-29-08-2017 29.08.2017 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Helle Hardø Tiedemann (A) - Deltog Arne Jensen (Grundejerforeninger)

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18

Retningslinjer for tilskud til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18 Retningslinjer for tilskud til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18 18-puljen 18 i Lov om Social Service har til formål at sikre et samarbejde mellem kommunen og den frivillige sociale indsats,

Læs mere

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Social og Sundhed Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning...3 Lovgrundlag...3 Definition på frivilligt socialt arbejde...3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...4

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 Punkt 3. Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 2014-34040 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at foreninger m.v. der har ansøgt om økonomisk

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Socialudvalget Referat åben Mødedato 04. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.35 Tilstede: Fraværende:

Læs mere

Rapport vedrørende fremtidige fysiske rammer for frivilligheden i Rebild Kommune

Rapport vedrørende fremtidige fysiske rammer for frivilligheden i Rebild Kommune April 2018 Rapport vedrørende fremtidige fysiske rammer for frivilligheden i Rebild Kommune Udarbejdet af arbejdsgruppen bestående af repræsentanter fra forskellige frivilligområder samt fra Center Sundhed,

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Social- og Seniorudvalget Referat fra ordinært møde Møde den 25. oktober Onsdag 25.10.2017 kl. 15:15 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering om Omsorgscentret Breelteparkens

Læs mere

Frivilligt socialt arbejde i Norddjurs Kommune

Frivilligt socialt arbejde i Norddjurs Kommune Frivilligt socialt arbejde i Norddjurs Kommune FRIVILLIGPOLITIK November 2010 Revideret i henhold til Voksen- og Plejeudvalgets beslutning i møde den 11. november 2010. Godkendt i Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. Servicelovens 18.

Retningslinjer for tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. Servicelovens 18. Initialer: bhh Sag: 306-2010-23337 Dok.: 306-2019-14252 Oprettet: 9. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til frivilligt socialt arbejde jf.. Principper og holdninger bag frivillighedspolitikken. Styrken

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 Punkt 9. Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 2016-017582 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at at at foreninger

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-02-2016-16-02-2016 16.02.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Frivilligt socialt arbejde

Frivilligt socialt arbejde Frivilligt socialt arbejde Esbjerg Kommune 2010 [VEJLEDNING TIL ANSØGNING AF 18 MIDLER] Vejledningen beskriver ansøgningsprocedure og kriterier for tildeling af støtte til frivilligt socialt arbejde i

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

Kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 09.10.2017 kl. 18:00 Kommunalbestyrelsens mødesal på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et- eller flerårige tilskud efter servicelovens 79

Vejledning til ansøgning om et- eller flerårige tilskud efter servicelovens 79 Vejledning til ansøgning om et- eller flerårige tilskud efter servicelovens 79 Indhold Baggrund for tilskud efter servicelovens 79... 2 Ansøgningsperiode... 2 Krav til ansøgerne... 2 Principper for tildeling...

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-09-2014-16-09-2014 16.09.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven

Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven Læs de nye retningslinjer for tilskud her inden du søger. Hvis du vil sende skemaet pr. e-mail, skal du først

Læs mere

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: et Mødedato: tirsdag den 12-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Medlemmer Arner Frederiksen (Ældresagen) Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. september 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand)

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen SSU 17.12.2008 - Bilag a 18 ansøgninger til frivilligt socialt arbejde i 2009 NOTAT Dato: 24. november 2008 Af: Trine Sandberg Ladegaard

Læs mere

Resume 18 for afslag Afslag ansøgninger 2018 Børns Vilkår. Målgruppe: Børn og unge, der har problemer i deres hverdag.

Resume 18 for afslag Afslag ansøgninger 2018 Børns Vilkår. Målgruppe: Børn og unge, der har problemer i deres hverdag. Afslag ansøgninger 2018 Børns Vilkår Børn og unge, der har problemer i deres hverdag. At rådgive gennem BørneTelefonen på adskillige platforme. Af det samlede antal henvendelser fra børn, unge og forældre

Læs mere

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Nr. Ansøger Målgruppe ------------------------ Aktivitet/projekt Tidligere bevilget i 2012, 2013 og 2014 Kr. Ansøgt beløb (afr.

Læs mere

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde)

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Godkendt af: Økonomiudvalget den 1. december 2008 Byrådet den 15. december 2008 Borger- & Sundhedsudvalget den. 17. november

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgningsfrist: 1. november Svar på ansøgning: Ultimo december Ansøgningsskema sendes til:

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 12-12-2018 17:00 1 (Åben) Udviklingspuljen

Læs mere

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018 Punkt 6. Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018 2017-024195 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreningsansøgninger

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget 2012.12.05 og Kommunalbestyrelsen 2012.12.19 Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde 1. Indledning Hensigten med servicelovens 18

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-11-2013-21-11-2013 21.11.2013 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Helle Hardø Tiedemann

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-01-2014-14-01-2014 14.01.2014 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud efter servicelovens 79 i 2020

Vejledning til ansøgning om tilskud efter servicelovens 79 i 2020 Vejledning til ansøgning om tilskud efter servicelovens 79 i 2020 Indhold Baggrund for tilskud efter servicelovens 79... 2 Krav til ansøgerne... 2 Principper for tildeling... 3 Uddrag fra servicelovens

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger 1 Astma og Allergi Foreningen Luftballon Sommercamp Bevilget beløb i i Astma-Allergi Foreningens formål er at forbedre livskvaliteten, såvel 4.800 kr. Delvis socialt som

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende.

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende. GLADSAXE KOMMUNE De Frivilliges Hus Ansøgninger om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 2012, 18 NOTAT Dato: 21. november 2011 Af: Rikke Clausen Ansøgninger, der helt eller delvist imødekommes

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til uddeling af julehjælp 2015. Finanslovens 15.75.78.10. Ansøgningsfrist den 4. november 2015, kl. 12.

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til uddeling af julehjælp 2015. Finanslovens 15.75.78.10. Ansøgningsfrist den 4. november 2015, kl. 12. Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til uddeling af julehjælp 2015 Finanslovens 15.75.78.10 Ansøgningsfrist den 4. november 2015, kl. 12. INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser...

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser... Møde i tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Foreningsberetninger 2004... 2 3... Godkendelse af internt kursus for FDF Ballerup...

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 09-04-2014 Kunstrådet - 09-04-2014 09.04.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

Hjørring Kommunes Frivilligpolitik

Hjørring Kommunes Frivilligpolitik Hjørring Kommunes Frivilligpolitik Frivilligpolitikken et tilbud til den frivillige verden om støtte og samarbejde skal kommunen samarbejde med frivillige sociale organisationer eller foreninger. Hjørring

Læs mere

Slagelse kommunes Frivilligpolitik

Slagelse kommunes Frivilligpolitik April 2011 Slagelse kommunes Frivilligpolitik Frivilligt Socialt Arbejde 1 1 Indholdsfortegnelse Frivilligpolitik for Slagelse kommune 2 Formål med Frivilligpolitikken 2 Mål for tildeling af midler til

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 24-10-2017-24-10-2017 24.10.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen. (Mødes i receptionen og følges ad til mødelokalet). Deltagere Birte Passer

Læs mere

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Kriterier for fordeling af 18-midler 2018 Formålet med notatet er at tydeliggøre sammenhængen mellem tildelingen af 18-midlerne, samarbejdsaftalerne og opfølgningen

Læs mere

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde Aalborg Kommune giver tilskud til frivilligt, socialt arbejde jf. Servicelovens 18 og Aalborg Kommunes retningslinjer. Der kan søges to gange om året: Den 15. oktober og den 15. april. Foreninger, der

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Møde 5. september 2013 kl. 14:00 i Mødelokale 6, Rådhuset

Møde 5. september 2013 kl. 14:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 5. september 2013 kl. 14:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Afbud: Per Ravn Pkt. Tekst Side 21 Godkendelse af referat fra møde den 6. juni 2013 1 22 Budget/regnskab 1 23 Unge

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2013 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017

Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017 Notat Sagsnr.: 27.15.12-Ø40-1-17 Dato: 18-08-2017 Titel: Administrationens kommentarer til ansøgningerne Sagsbehandler: Kirstine Andersen Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Retningslinier pr. 11. marts 2014 for Støtte til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i Lov om Social Service.

Retningslinier pr. 11. marts 2014 for Støtte til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i Lov om Social Service. Initialer: hop Sag: 306-2010-23337 Dok.: 306-2014-62737 Oprettet: 18. marts 2014 Retningslinier pr. 11. marts 2014 for Støtte til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i Lov om Social Service. Udvalg: Social-og

Læs mere