Fra Kontaktudvalget Aalborg Universitetshospital er følgende indsatsområder vurderet i forhold til organisering af 3. generations sundhedsaftale:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra Kontaktudvalget Aalborg Universitetshospital er følgende indsatsområder vurderet i forhold til organisering af 3. generations sundhedsaftale:"

Transkript

1 Sygehusene Aalborg Universitetshospital Anbefalinger til fremtidig organisering af 3. generations Sundhedsaftale - Kontaktudvalget Aalborg Universitetshospital. Fra Kontaktudvalget Aalborg Universitetshospital er følgende indsatsområder vurderet i forhold til organisering af 3. generations sundhedsaftale: Indlæggelser og udskrivelse Træning Behandlingsredskaber og Hjælpemidler Forebyggelse og sundhedsfremme Opfølgning på UTH Kronisk sygdom Den ældre medicinske patient Elektronisk kommunikation Følgende er overvejet i besvarelsen: 1. anbefales det at indsatsen videreføres i 3. generations sundhedsaftale 2. anbefales det at indsatsen lægges ud i driftsenhederne / kontaktudvalgene til videreførelse 3. anbefales det at indsatsen helt ophører Anbefalingerne er fremkommet efter høring blandt Kontaktudvalgets medlemmer Se bilag for uddybning.

2

3

4

5 Sygehus Thy Mors Vurdering fra Sygehus Thy-Mors v/chefsygeplejerske Lone Sandahl Fokus på indlæggelse og udskrivelse skal intensiveres for at optimere indlæggelserne og forebygge uhensigtsmæssige indlæggelser og herunder fokus på IT tværsektoriel. Fokus på træning og hjælpemidler, da der stadig er udfordringer i dette område, og ved hurtigere patientforløb og mere patientinddragelse bliver kravene højere. Sundhedsfremme og forebyggelse skal der være et særligt fokus på, da vi skal efterleve regeringens målsætninger og fokuserer både på fysisk og psykisk sundhed, og det er et tværsektoriel anliggende Fortsat fokus på tværsektoriel kvalitetsudvikling med et tæt samarbejde om UTH, således at vi øger sammenhæng, kvalitet og sikkerhed. Vurdering fra Morsø Kommune v/afdelingsleder Charlotte Saaby, Social og Sundhed Den overordnede vurdering af, hvorvidt indsatser f.s.v.a. kontaktudvalget Sygehus Thy/Mors, Indlæggelser og Udskrivninger, bør videreføres fra 2. generations Sundhedsaftalen til 3. generation, er indstillingen fra Morsø Kommune følgende. Det anbefales, at alle indsatser videreføres idet, der er sket en generel udvikling på indsatsområderne, men der er stadig behov for fokus på optimering og behov for ledelsesmæssig bevågenhed for at sikre en fortsat tilfredsstillende udvikling til borgernes bedste. Fremover vil der være et stadig stigende behov for adgang til statistiktal indenfor indsatsområderne, da der alle parter kommuner, praktiserende læger, regionen effektmåles og benchmarkes på alle indsatserne, hvilket giver en skærpet ledelsesmæssig bevågenhed på IT kommunikationsdelen. Endvidere vil der blive et stadig stigende kommunalt fokus på den forebyggende og rehabiliterende indsats, hvilket medfører et fortsat fokus på en sammenhængende indsats for den enkelte borger, hvilket igen ikke kan udelukke enkelte indsatser, da de hver især vil være en fokusberettiget del af den samlede kommende 3. generations Sundhedsaftale.

6 Sygehus Vendsyssel Indsatsområde 1: Indlæggelse og udskrivning Indikator, mål eller indsats. Status Anbefales det at indsatsen videreføres? Anbefales det at indsatsen lægges ud i driftsenhederne / kontaktudvalgene til videreførelse? 1. At der inden 2012 eksisterer en velfungerende IT kommunikation mellem sygehuse, kommuner og almen praksis i forbindelse med indlæggelse og udskrivning. 2. Følge udviklingen i patienttilfredshedsundersøgelserne for så vidt angår patienternes oplevelse af sammenhæng i patientforløbet. TSM nu kaldet E-breve har været i drift siden uge 6 i 2012 og fungerer. Der er et fortsat udviklingspotientiale og behov. for vedholdenhed i dagligdagen i brug af systemet. Det er et tungt system at arbejde med. Der er behov for mere fokus på sygeplejen fremadrettet Sidste patienttilfredsundersøgelse (LUP), hvor vi kender resultaterne modtog vi i foråret Dataindsamlingsperioden var efteråret Aktuelt afventer vi LUP for Sygehuset har i 5 år deltaget i LUP, der har ikke været signifikante ændringer omkring denne indsats i undersøgelsesperioden på sygehusniveau - og det er vanskeligt at sammenligne data på afdelingsniveau pga. organisatoriske ændringer. LUP er under revision, således at LUP 2014 vil blive opdelt i LUP for akutte forløb, LUP for ambulante forløb og LUP for indlagte forløb. Der anbefales fortsat fokus på udvikligspotentiale Anbefales også fremadrettet

7 3. Gennemgang af henvisningers kvalitet igennem gennemgang af henvisningspraksis Sygehuset monitorerer to gange årligt på eksterne henvisninger og har idenficeret forskellige fokusområder. Der har været afholdt audit i samarbejde med praksiskonsulenter i 2013 og det påtænkes at gennemføre en ny i der udover har billeddiagnostisk afdeling gennemført audit på 250 interne og eksterne henvisninger, som viste potentiale for forbedringer. Det drejer sig om manglende stamoplysninger og informationer i forbindelse med undersøgelser i pakkeforløb. Det anbefales, at vi fremadrettet har fokus på det dynamiske henvisningssytem, som er under udvikling til eksterne henvisninger 4. Følge op på, om sygehuset husker at orientere kommunerne i forbindelse med forundersøgelsen - for så vidt angår de tilfælde, hvor borgeren efter den planlagte behandling vil have brug for kommunal hjælp. Der er kendskab til patientforløb, hvor sygehuset har kontaktet primær ved forundersøgelsen med henblik på bestilling af hjælp efter behandling. TSM til ambulante forløb savnes. Der anbelales fokus på at udvikle IT kommunikation om patientforløb under 24 timer 5. Følge udviklingen i antallet af elektroniske beskeder mellem sygehuse og kommuner fordelt på indlæggelsesadvis, indlæggelsesrapporter, plejeforløbsplaner, melding om færdigbehandling, udskrivningsadvis, udskrivningsrapporter, fødselsanmeldelser og digitale genoptræningsplaner. Der kommer månedlige statistikker med det totale antal sendte TSM/E-breve fra sygehuset til kommunerne. Der er ikke delt op på kategorier af de forskellge beskeder. Statistikkerne følges og kan kun give en pejling på, om der bliver sendt det antal, der skal. Der er ikke mulighed for at sige at et bestemt antal af antal sendte beskeder er lig med det forventede antal. dt er ikke alle indlagte over en vis alder, som udløser en elektronisk kommnikation om ind- Det kan anbefales at arbejde videre med at kunne differentere beskederne

8 læggelse og udskrivelse 6. Monitorere kvaliteten af de elektroniske beske- Der har er med en kommune og med god effekt Der kan anbefales at arbejde Det anbefales at fokus på kvalitetsfor- der afsendt mellem sygehuse og kommuner. været lavet tværsektoriel audith på patientforløb, videre med tværsektoriel bedringer af det afsendte forankres i F.eks. ved gennemgang af indholdet i de forskel- hvor kvaliteten af de afsendte TSM/e-breve har audith med fokus på kvalite- Kontaktudvalgene lige beskedtyper i forhold til formålet med beske- været af betydning for patientforløbet. Der forventes ten af det afsendte derne. at lave flere tværsektorielle audiths med andre kommuner.sygehus Vendsyssel har en tværsektoriel TSM-gruppe, som er forankret i kotnaktudvalget. Gruppen arbejder med kvalitetsudvikling af de sendte beskeder. 7. Følge udviklingen i forhold til om varslerne kan Der kan stadig være udfordringer i, at varslerne vi vil fortsat følge op på mulige årsager overholdes. Herunder finde årsager til evt. mang- overholdes. Der skal være konstant fokus på indsat- lende overholdelse af frister og mulighederne for sen og i et samarbejde at forbedre hurtigheden i kommunikationen. 8. Følge udviklingen i antallet af færdigbehand- For en kommune er der lavet journal audith på 60 Der anbefales at have fokus lingsdage og undersøge årsagerne til færdigbe- patientforløb med henblik på at udrede årsag til et på øgning i antallet af fær- handlingsdagene og herigennem mulighederne stort antal færdigbehandlingsdage. Årsagen blev digmeldingsdage og lave for at reducere antallet af færdigbehandlingsdage. udredt og resulterede i en kommunal indsats, som audith, hvis behovet opstår. efter en ny audith viste sig at have effekt.

9 9. Monitorere udviklingen i forhold til overholdelsen af retningslinjerne vedrørende epikriser. Sygehuset har maksimal fokus på servicemål 2 og følger udviklingen kontinuerligt. Emnet dagsordensættes løbende på flere niveauer. Vi er meget opmærksomme på behovet for, at Billeddiagnostiske undersøgelser skal beskrives og udsendes med samme tidsfrister som epikrisen, da ambulante billeddiagnostiske undersøgelser er vigtige i planlægningen af udredningsforløb. Følges fortsat 10. Følge udviklingen i antallet af uhensigtsmæssige indlæggelser herunder indlæggelser både i somatikken og psykiatrien mindst to gange om året, men som udgangspunkt overlade undersøgelsen af årsager og herigennem mulighederne for at reducere antallet af uhensigtsmæssige indlæggelser til kontaktudvalgene. Vi har i fællesskab - kommuner og sygehus arbejdet med SST udvalgte aktionsdiagnoser for uhensigtsmæssige indlæggelser, uden det har givet klare og indsatsvisende resultater, hvorfor successen ikke er særlig stor på "grupper". Sygehuset arbejder målrettet med at konvertere indlæggelser til ambulante forløb, og denne indsats vil fortsætte. I uge 4 gennemføres en inventeringsundersøgelse i Akutmodtagelsen. Et fortsat fokus er væsentligt. Formål Denne undersøgelse har til formål at afdække nedenstående spørgsmål Hvad er baggrunden for at patienten indlægges? Hvorfor bliver de indlagt netop nu? Kunne indlæggelsen være forebygget?

10 Rapporten foreligger i marts. 11. Følge udviklingen i antallet af uhensigtsmæssige genindlæggelser mindst to gange om året, men som udgangspunkt overlade undersøgelsen af årsager og herigennem mulighederne for at reducere antallet af uhensigtsmæssige genindlæggelser til kontaktudvalgene. 12. Tilfredsstillende dialog om koordinering af kapacitet, jf. afsnit 7 i den overordnede administrative del af sundhedsaftalen. Samme som ovenfor Der er behov for stadig fokus på området Indsatsområde 2: Træningsområdet Indikator, mål eller indsats. Status Anbefales det at indsatsen videreføres? Anbefales det at indsatsen lægges ud i driftsenhederne / kontaktudvalgene til videreførelse? 1. En vurdering af, om ledere og medarbejdere, der er involveret i overdragelse af borgere, kender og anvender gældende retningslinjer 2. Monitorering af, om borgeren oplever, at sam- En spørgeskemaundersøgelse var planlagt, men Kunne være en mulighed i arbejdet mellem sygehus og kommune foregår blev frafaldet, da den ikke var designet, så alle forbindelse med anden form koordineret og sammenhængende. Bruger- kommuner og sygehuse kunne få svar på spørgs- for brugerinddragelse

11 undersøgelse primo 2012 målet og undersøgelsen var meget kostbar. DAS har stillet spørgsmål til relevansen og vi har bedt DAS om at måtte udsætte evaluering af dette spørgsmål til næste Sundhedsaftale 3. Om der i kontaktudvalgene konstateres kvali- Generel skabelon for forløbsbeskrivelser er udarbej- Skal udarbejdes for de enkel- Nej, bør være ens på tværs i regionen tetsbrist for overdragelse af borgere, og hvad der det te diagnosegrupper ( i større i så fald er gjort af forbedringstiltag. "bunker" for eksempel for alt vedrørende knæ) 4. Løbende monitorering af fordelingen mellem Status er fulgt nøje gennem perioden og fordelingen Anbefaler at området følges, Som ovenfor. Kan ligge i kontaktud- almen og specialiseret genoptræning er som ønsket men med mindre ressource- valgene, men med et tidsforbrug, der forbrug til opgaven svarer til opgaven 5. Overholdelse af responstider, d.v.s. den første Udført april 2012 Bør følges, men med fokus Som ovenfor kontakt til borgeren. på start på genoptræningen og ikke kun første kontakt, som ikke altid resulterer i træning 6. Udarbejdelse af kvalitativ audits på genoptræ- Der er lavet audit på almene genoptræningsplaner Kommunerne har ønske om Kunne med fordel tages i de konkrete ningsplaner, min. 2 gange i aftaleperioden. Første at dette også gennemføres tilfælde i driftsenhederne gang ultimo 2011 på de specialiserede planer. Dette er iværksat primo 2014

12 7. Differentiering af maksimal ventetid for iværk- Dette er iværksat og udført november 2012 Anbefaler at tidsfristerne bør ske på tværs i regionen og med sættelse af genoptræning herunder opfølgning, gøres mere operationelle (1 - alle kommuner stikprøvekontrol af fordelingen m.h.p. evt. juste- 3 uger og 2-6 uger duer ringer. ikke) 8. Evaluering af, hvorvidt den maksimale ventetid Se ovenfor Kunne med fordel tages i de konkrete for iværksættelse af genoptræning overholdes. tilfælde i driftsenhederne med ud fra fælles valgt metode mellem region og alle kommuner 9. Audits på sammenhængende genoptræningsforløb på børn. rapporten er først kommet ultima 2013 Skal følges bør ske på tværs i regionen og med alle kommuner 10. Undersøgelse af, hvorvidt apopleksipatienter, udviklingshæmmede og psykisk syge m.fl. modtager en genoptræningsplan Tiltag primo Har som start kontaktet alle forløbsansvarlige og der kommer et regionalt tiltag. 11. Audits på kvaliteten af genoptræningsplaner Er sket på almene genoptræningsplaner Sker på specialiserede primo 2014 Kan ske i driftsenhederne i de enkelte tilfælde

13 Indsatsområde 3: Behandlingsredskaber og hjælpemidler Indikator, mål eller indsats. Status Anbefales det at indsatsen videreføres? Anbefales det at indsatsen lægges ud i driftsenhederne / kontaktudvalgene til videreførelse? 1. Løbende overvågning og evaluering af hoftepakke aftalen. Evalueret i en meget omfattende undersøgelse, skal følges men formodentlig bliver der færre hjælpemidler til hofteoperede så det måske falder bort 2. Varsles til tiden, herunder audits på om hjælpemidlerne leveres til tiden. Undersøges evt. ved spørgeskemaundersøgelse. Audit i 2013 viste ( men på spinkelt grundlag) tilfredshed med varsling 3. Hvert andet år udføres stikprøveundersøgelser af det sammenhængende patientforløb, hvor blandt andet følgende indikatorer kan inddrages i analysen: modtaget instruktion i brug af hjælpemidler, udpeget kontaktperson, hjælpemidlernes funktionsdygtighed. vanskelig håndterbart i praksis

14 Indsatsområde 4: Forebyggelse og sundhedsfremme Indikator, mål eller indsats. Status Anbefales det at indsatsen videreføres? 1. Evaluering af arbejdsdeling på forebyggelsesområdet Arbejdsdelingen er over tid blevet mere fleksibel. Det er fortsat relevant at følge arbejdsdelingen og samtidig følge udviklngen i patientfoløbene på sygehuset og justere i forhold til de kortere og kortere indlægglsesforløb I næste aftale periode er der behov for at have øget fokus på socialt udsatte gruppe med behov for sundhedsfremmetilbud i sektorovergangene.her kan et øget fokus i forhold til at hjælpe den neklete til et tilbud komme på tale. Anbefales det at indsatsen lægges ud i driftsenhederne / kontaktudvalgene til videreførelse? 2. Kronikerindsatsen - rammeaftale Den fæles idsats på kronikerområdet vurderes fortsat relevant som en tværsektoriel indsats. 3. Familieambulatorium - samarbejdsaftale med kommunerne Familieambulatoriet er regionalt forankret. 4. Lokale tværsektorielle grupper på fødestederne Sygehus Vendsyssel har etableret en tværsektoriel gruppe omkring Sygehuset som fødested og gruppen er godt i gang. Sygehus Vendsyssel deltager sammen med Hjørring kommune i et lighedsnetværk

15 om lighed i sundhed og herer det nyfødte og deres familier, der er i fokus 5. Samarbejde om selvmordsforebyggelse Standard "forebyggelse af selvmordsrisiko" har stor betydning for indsatsen. Der er en regional implementeringsplan for styrket indsats i forhold til selvmordsforebyggelse, som forventes implementeret i Kompetenceudvikling og rådgivning Kompetenceudvikling og rådgivning er nævtn uder idsatsområde forebyggelse og også som et tværgående tema. Der har været kompetenceudvikling på tværs af sektorerne, hvor Sygehus Vendsyssel har undervist primær 7. Forskning og dokumentation Forskning og dokumentation er et tværgående tema for den kommende Sundhedsaftale. Der er et løbende behov for at igangsætte aktiviteter, der kan sikre en indsats af høj kvalitet. 8. Sundhedsprofil 2013 Sundhedsprofilen 2013 er gennemført og resultaterne offentliggøres på en konference den 17. marts Sundhedsprofilen indehodler kun data fra 16 år og opefter. Der bør i den kommende sundhedsaftale periode også være fokus på børn og unges sundhed, 9. Nordjysk sundhed er nedlagt pr 1. jan 2014 og de nordjyske tilbud vil være at finde på Sundhed.dk. Der vil også fortssat være behov for koordinering af

16 tilbuddene mellem sygehusene og kommunerne 10. Elektronisk henvisning fra Almen praksis til kommunale forebyggelses og rehabiliteringstilbud. Er endnu ikke kommet i drift Der anbefales at den elektroniske henvisning igangsættes snarest Indsatsområde 6: Opfølgning på utilsigtede hændelser Indikator, mål eller indsats. Status Anbefales det at indsatsen videreføres? Anbefales det at indsatsen lægges ud i driftsenhederne / kontaktudvalgene til videreførelse? De indikatorer der er nævnt giver ikke mening ift at opfølge på UTH, da det kun spørges til statistiske tal. Det er handlinger, der forbedrer patientsikkerhed. Statistikken kan også kun meget vanskeligt trækkes ud af DPSD. Faglig følgegruppe er i stedet ved at indføre UTHklinikker i klyngerne, hvor man mødes fast hvert kvartal og sagsbehandler indkommne UTH på tværs af sektorer. Og den indsats er vigtig, og forventes at ville kunne forbedre patientsikkerheden. Det anbefales at indsats 6 opfølgning på UTH - udgår eller omformuleres til procesmål. Hovedindsatsen bibeholdes med gennemførelse og drift af UTH-klinikker.

17

Bilag 2 uddybning af tal

Bilag 2 uddybning af tal Bilag 2 uddybning af tal I rapporten Monitorering af nationale indikatorer, pejlemærker og indsatser Status 2. halvår 2016 fremlægges resultater af måling på en række indikatorer: Indikator 1: Akutte somatiske

Læs mere

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Oktober 2012 1 Baggrund Et af initiativerne i den nationale handleplan for den ældre medicinske patient er, at der systematisk

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med KOL Indledning Region Syddanmark og de 22 kommuner har primo 2017 vedtaget et nyt forløbsprogram for mennesker med kronisk obstruktiv

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Opmærksomhedspunkt Overordnet Forebyggelse (organisatorisk placering) Nedsat udviklingsgrupper

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Indsatsområde 1: Indlæggelse og udskrivning. Ansvarlig: Koordineringsgruppen for indlæggelse og udskrivning & Kontaktudvalgene

Indsatsområde 1: Indlæggelse og udskrivning. Ansvarlig: Koordineringsgruppen for indlæggelse og udskrivning & Kontaktudvalgene Systematisk gennemgang af sundhedsaftalens faglige indikatorer, mål og indsatser. I det følgende skema gennemgås samtlige aftalte faglige indikatorer/ mål og indsatser systematisk, set i relation til,

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse

Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse Jammerbugt Kommune Hjemmepleje og Plejecentre Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse Dokumenttype: Instruks Dokumentansvarlig: VIP-Gruppen Version: 1.0 Gældende fra: 01.07.2016 Revideres senest: 01.07.2019

Læs mere

Status 2012 til Den Administrative Styregruppe for Sundhedsaftaler. Status for: Faglig følgegruppe for genoptræning

Status 2012 til Den Administrative Styregruppe for Sundhedsaftaler. Status for: Faglig følgegruppe for genoptræning Status for: Faglig følgegruppe for genoptræning Hvilke konkrete resultater er opnået i 2012 herunder status på målopfyldelse belyst ved de fastsatte faglige indikatorer for indsatsområdet Faglig følgegruppe

Læs mere

Region Sjælland-politiker vinklen

Region Sjælland-politiker vinklen Region Sjælland-politiker vinklen Danske Ældreråd - konference 3. maj 2016 Sundhedsaftalen 2015-2018 Visionen Fælles om bedre sundhed Tre overordnede mål: Flere gode og sunde leveår til borgerne i Region

Læs mere

Input til politiske målsætninger for Region Midtjyllands sundhedsaftale

Input til politiske målsætninger for Region Midtjyllands sundhedsaftale Input til politiske målsætninger for Region Midtjyllands sundhedsaftale Nærværende bilag indeholder input til de politiske målsætninger, som temagrupperne ser relevante for deres pågældende delområde.

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Status for 2012 på Den Politiske Sundhedsaftale mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner. Godkendt af sundhedsstyrelsen foråret 2011.

Status for 2012 på Den Politiske Sundhedsaftale mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner. Godkendt af sundhedsstyrelsen foråret 2011. Status for 2012 på Den Politiske Sundhedsaftale mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner. Godkendt af sundhedsstyrelsen foråret 2011. Grøn: Forløber planmæssigt Gul: Har udfordringer i forhold

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed.

Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed. Punkt 16. Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed. 2013-47476. Forvaltningerne indstiller, at Udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling og Ældre- og Handicapudvalget godkender fordeling af rammen for

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion til mødet. 2. Elektronisk kommunikation Faglig

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Frivillige aftaler er et supplement til aftalerne på de 6 obligatoriske indsatsområder og skal ikke godkendes i Sundhedsstyrelsen.

Frivillige aftaler er et supplement til aftalerne på de 6 obligatoriske indsatsområder og skal ikke godkendes i Sundhedsstyrelsen. Resume af hovedpunkterne i sundhedsaftale mellem Region Hovedstaden og Københavns Kommune 1.0 Sundhedsaftalens opbygning Københavns Kommunes sundhedsaftale består af den generelle ramme for de individuelle

Læs mere

Budget 2016 Social og Sundhedsudvalget

Budget 2016 Social og Sundhedsudvalget Side 1 af 1 Beskrivelse af sundheds- og forebyggelsesområdet: Rammebetingelser Rammer og målsætninger for monitorering og opfølgning af indsatser på sundhedsområdet tager udgangspunkt i 5 hovedområder:

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Rammeaftale for kronikerområdet Indsatsområde: Genoptræning og rehabilitering Proces: Godkendt december 2015 Rammeaftale for Kronikerområdet 1. Rammeaftalens generelle

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Morsø Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Morsø Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Morsø Kommune og Region Nordjylland Morsø Kommune 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Morsø Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj Mål i sundhedsplanen Status på målopfyldelse: Afrapportering 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle akutte patienter til indlæggelse

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1.0 Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 3 2.0 Specifikke mål/rammer/indsatser for Sygehus Nord. 3.

Indholdsfortegnelse. 1.0 Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 3 2.0 Specifikke mål/rammer/indsatser for Sygehus Nord. 3. Driftsaftale 2009 Indholdsfortegnelse side 1.0 Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 3 2.0 Specifikke mål/rammer/indsatser for Sygehus Nord 3.0 Resultatmål 4.0 Opfølgning Bilag 3 1.0 Overordnet

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Workshop DSKS 09. januar 2015

Workshop DSKS 09. januar 2015 Workshop DSKS 09. januar 2015 Sundhedsaftalerne -gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Fra nationalt perspektiv Bente Møller, Sundhedsstyrelsen Fra midtjysk perspektiv Oversygeplejerske

Læs mere

Omkring forskning og dokumentation er der enighed om at have fokus på bl.a. sektorovergange for særlige målgrupper.

Omkring forskning og dokumentation er der enighed om at have fokus på bl.a. sektorovergange for særlige målgrupper. 1. Status fra arbejdsgruppe vedr. forebyggelse Arbejdsgruppen har planlagt i alt 5 møder incl. Kick-off seminar. 2 møder har allerede været afholdt. Møderne er tematiserede, således at det så vidt muligt

Læs mere

Grundaftale om hjælpemiddelområdet

Grundaftale om hjælpemiddelområdet 1 HØRINGSFORSLAG Grundaftale om hjælpemiddelområdet 29. februar 2008 2 Krav nr. 1: Arbejdsdeling Arbejdsdelingen mellem region og kommuner for tilvejebringelse af hjælpemidler og behandlingsredskaber til

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Bilag 1: Oversigt over eksisterende samarbejdsaftaler

Bilag 1: Oversigt over eksisterende samarbejdsaftaler Bilag 1: Oversigt over eksisterende samarbejdsaftaler Forebyggelse Samarbejdsaftale om arbejdsdeling - Forebyggelsesområdet Samarbejdsaftale vedr. udsatte gravide Samarbejdsaftale om forældreuddannelse*

Læs mere

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland Sundhedsaftalen et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland (Godkendt Sundhedsstyregruppen,

Læs mere

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen)

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 13. Maj 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Sundhedsaftaler Sundhedsloven 205 Alle kommuner og regioner skal indgå

Læs mere

Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning

Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Version 7. maj 2013 1 Indholdsfortegnelse: 1 Forord og indledning... 3 2 Status for faglige indikatorer for indsatsområdet...

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Præsentation af SAM:BO

Præsentation af SAM:BO Præsentation af SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb Folketingets Sundhedsudvalg Præsentation af SAM:BO Samarbejde 11. November om borger/patientforløb 2014 til Sundhedskoordinationsudvalget Ved Sygeplejefaglig

Læs mere

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Overordnede grundvilkår, bekendtgørelse og vejledning Én sundhedsaftale pr. region Udgangspunkt i

Læs mere

De obligatoriske indsatsområder ud fra en forløbstankegang.

De obligatoriske indsatsområder ud fra en forløbstankegang. Status for samarbejdet med indsatsområderne i Sundhedsaftalen 2011 2014 Generel indledning. Regionen og kommunerne skal indgå nye sundhedsaftaler med virkning fra 2011. Sundhedsaftalen skal understøtte,

Læs mere

Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014)

Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014) Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014) Implementeringen af indsatserne i sundhedsaftalen vil ske løbende i hele aftaleperioden. Indsatserne i sundhedsaftalen har forskellig karakter.

Læs mere

Sundhedsaftaler

Sundhedsaftaler Sundhedsbrugerrådet 2. juni 2014 Sundhedsaftaler 2015-18 Chefkonsulent Annette Lunde Stougaard, Afd. Sundhedssamarbejde og kvalitet, annette.stougaard@rsyd.dk Sundhedsloven om samarbejdet 3 Regioner og

Læs mere

Notat vedrørende revision af kvalitets- og servicemål

Notat vedrørende revision af kvalitets- og servicemål Notat vedrørende revision af kvalitets- og servicemål Den seneste revision af de regionale servicemål blev vedtaget af regionsrådet den 24. august 2011. Udviklinger såsom lovgivningsændringer og ændrede

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009 13. august 2009. Nr. 778. Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler I medfør af 204, stk. 2, og 205, stk. 2, i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Sundhedsaftaler Hvordan binder vi sektorerne sammen. v/sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen, Regional Midtjylland

Sundhedsaftaler Hvordan binder vi sektorerne sammen. v/sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen, Regional Midtjylland Sundhedsaftaler Hvordan binder vi sektorerne sammen v/sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen, Regional Midtjylland Kerne i kommunalreform på sundhedsområdet Et mere effektivt og bedre sammenhængende

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Monitorering af nationale indikatorer, pejlemærker og indsatser

Monitorering af nationale indikatorer, pejlemærker og indsatser Monitorering af nationale indikatorer, pejlemærker og indsatser Sundhedsaftalen -2018 Monitorering af de nationale indikatorer De nationale indikatorer er udviklet af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering

Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering Sygehusenes udarbejdelse af genoptræningsplaner Den sundhedsfaglige vurdering i kommunen Gennemgang af de fire specialiseringsniveauer Antal og fordeling

Læs mere

Baggrundsnotat: Sundhedsaftalen operationalisering af målsætningerne

Baggrundsnotat: Sundhedsaftalen operationalisering af målsætningerne Baggrundsnotat: Sundhedsaftalen 2019-2023 operationalisering af målsætningerne I nedenstående er udarbejdet en nærmere beskrivelse af, hvordan der lægges op til, at vi vil følge op på sundhedsaftalen igennem

Læs mere

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 bem Kommissorier for Sundhedsstyrelsens følgegruppe og arbejdsgrupper vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark Sundhedsaftalen i Region Syddanmark 1 2015-2018 Formålet med sundhedsaftalen Sikre sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorer og de tilgrænsende sektorer (f.eks. social-, og arbejdsmarkedsområdet)

Læs mere

Sundhedsaftaler - gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb?

Sundhedsaftaler - gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Sundhedsaftaler - gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Oplæg på årsmøde i DSKS, 9. januar 2015 Oversygeplejerske Kirsten Rahbek, Geriatrisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland 5. februar 2013 Torben Gaarskær 1 Kommunerne sætter dagsordenen 5. februar 2013 Torben Gaarskær 2 Det nære sundhedsvæsen Ambitiøst udviklingsprojekt

Læs mere

Sundhedsaftale 2011-2014

Sundhedsaftale 2011-2014 Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale 2011-2014 V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Hovedstaden 28. februar 2011 Sundhedsaftalens formål Sundhedsaftalen

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland Kommunalbestyrelsen Horsens kommune Regionsrådet Region Midtjylland modtog den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Midtjylland og

Læs mere

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen 2015-2018 Politisk pejlemærke 1: Sundhedstilbud med sammenhæng og kvalitet Politisk mål: Borgeren skal have det sundhedstilbud, der er behov for, til tiden og

Læs mere

Samarbejdsaftale om infektionshygiejne (Godkendt af Sundhedskoordinationsudvalget d. 1. juni 2017)

Samarbejdsaftale om infektionshygiejne (Godkendt af Sundhedskoordinationsudvalget d. 1. juni 2017) Sundhedsaftalen et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner Samarbejdsaftale om infektionshygiejne (Godkendt af Sundhedskoordinationsudvalget d. 1. juni 2017) 1. Baggrund Infektionssygdomme

Læs mere

Præsentation af SAM:BO

Præsentation af SAM:BO Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 (1. samling) SUU Alm.del - Bilag 196 Offentligt Præsentation af SAM:BO Samarbejde om borger/patientforløb Folketingets Sundhedsudvalg Præsentation af SAM:BO Samarbejde

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Primær Sundhed Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Deltagere i mødet: Hanne Heuch, Jammerbugt kommune Marianne Holm, Thisted kommune Susanne Gaardbo Jensen, Hjørring

Læs mere

Sundhedsaftalen Status for de obligatoriske indsatsområder

Sundhedsaftalen Status for de obligatoriske indsatsområder Sundhedsaftalen 2011 2014 - Status for de obligatoriske indsatsområder Indlæggelse og udskrivningsforløb Formålet med sundhedsaftalen på indsatsområdet indlæggelse og udskrivning er, at sikre kvalitet

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP og LUP Fødende) 2012 blev offentliggjort den 30. april 2013.

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP og LUP Fødende) 2012 blev offentliggjort den 30. april 2013. Dato: 13. maj 2013 Brevid: 2050498 Afrapportering af LUP Somatik 2012 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP og LUP Fødende) 2012 blev offentliggjort den 30. april 2013. Et udsnit på

Læs mere

1.1 Sundhed gennem et rehabiliterende samarbejde med borgeren

1.1 Sundhed gennem et rehabiliterende samarbejde med borgeren Den rehabiliterende tilgang beskrevet i Sundhedsaftalen 1.1 Sundhed gennem et rehabiliterende samarbejde med borgeren Vi skal møde borgeren som en ansvarlig samarbejdspartner, der bidrager til og er medbestemmende

Læs mere

SAM:BO aftalen. Mandag d. 23. september v/projektleder Susanne Magaard, Klinisk IT Psykiatrien

SAM:BO aftalen. Mandag d. 23. september v/projektleder Susanne Magaard, Klinisk IT Psykiatrien Mandag d. 23. september 2019 SAM:BO aftalen - Det digitale samarbejde i sundhedsvæsenet på tværs af sektorer i Region Syddanmark v/projektleder Susanne Magaard, Klinisk IT Psykiatrien Hvad er SAM:BO? En

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Kommissorium for Tværsektoriel patientsikkerhedsgruppe (11.1) Tidl. behandlet Samarbejde om patientsikkerhed (11.2)

Kommissorium for Tværsektoriel patientsikkerhedsgruppe (11.1) Tidl. behandlet Samarbejde om patientsikkerhed (11.2) Oversigt over dokumenter i Værktøjskassen Kolonne 2 angiver dokumentets navn samt om dok. er nyt eller gammelt (fra tidl. aftale). Kolonnerne 3, 4, og 5 angiver hvorvidt materialet har været i høring,

Læs mere

Grundaftale om kvalitet og opfølgning

Grundaftale om kvalitet og opfølgning Grundaftale om kvalitet og opfølgning 1. Formål Grundaftalen om kvalitet og opfølgning har til formål at bidrage til at sikre sammenhæng og koordinering af indsatsen i de patientforløb, som går på tværs

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 blev offentliggjort i uge 18, 2012.

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 blev offentliggjort i uge 18, 2012. NOTAT Dato: 09. maj 2012 Sagsnummer: Initialer: mha Afrapportering af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 blev

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Punkt 2. Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Sundheds- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender Sundhedsaftalen

Læs mere

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen Det nære sundhedsvæsen v/beskæftigelses-, social- og sundhedsdirektør Jesper Hosbond Jensen Økonomiaftalen for 2013 KL s udspil og anbefalinger Processen Uddrag af den politiske sundhedsaftale i Nordjylland

Læs mere

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013.

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. København, den 25. november 2013 Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD)

Læs mere

Det sammenhængende og koordinerede patientforløb

Det sammenhængende og koordinerede patientforløb Det sammenhængende og koordinerede patientforløb Årsmøde for visitatorer 12.-13. November 2012 Svendborg Kvalitetskonsulent Hospitalsenheden Vest Regionshospitalerne Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Utilsigtede Hændelser og Patientsikkerhed Indsatsområde: Tværgående tema Utilsigtede Hændelser og Patientsikkerhed Siden 2010 har det været lovpligtigt at rapportere

Læs mere

Forslag til administrativ organisering

Forslag til administrativ organisering Forslag til administrativ organisering Sundhedskoordinationsudvalget Den Administrative Styregruppe Sundhedsaftalens udviklingsdel Sundhedsaftalens driftsdel Sundhedsaftalens Porteføljestyregruppe Sygehus

Læs mere

Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning

Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning 1 Indholdsfortegnelse: 1 Forord og indledning... 3 2 Status for faglige indikatorer for indsatsområdet... 4 2.1 Patientoplevet

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Sundhedsaftalen 2015-2018 Sundhedsaftalens opbygning Sundhedsaftalen består af: Den Politiske Sundhedsaftale Den Administrative Sundhedsaftale Den Tværsektorielle Grundaftale Politisk organisering Administrativ

Læs mere

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 31. MAJ 2017 Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 2019-2022 Baggrund En borgers sygdomsforløb kræver ofte både indsatser i kommunen, hos den praktiserende læge og på hospitalet. En positiv oplevelse af sygdomsforløbet

Læs mere

CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR FORE- BYGGELSE

CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR FORE- BYGGELSE 25-11-2015 CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR FORE- BYGGELSE Baggrundsnotat til Sundhedskoordinationsudvalgets temadrøftelse om forebyggelse den 9. december 2015 Baggrund Et afgørende aspekt

Læs mere

Høring over rapport om evaluering af kommunalreformen

Høring over rapport om evaluering af kommunalreformen Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. Høring over rapport om evaluering af kommunalreformen Danske Fysioterapeuter har med interesse læst rapporten om evalueringen af

Læs mere

Godkendelse af Sundhedsaftalen

Godkendelse af Sundhedsaftalen Punkt 10. Godkendelse af Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Forvaltningerne indstiller, at Familie- og Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Ældre- og Handicapudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget

Læs mere

Det overordnede formål med sundhedsaftalen om forebyggelse er:

Det overordnede formål med sundhedsaftalen om forebyggelse er: 4. Forebyggelse Sundhedstilbud med sammenhæng og kvalitet. Det overordnede formål med sundhedsaftalen om forebyggelse er: at alle borgere med behov herfor tilbydes en sammenhængende forebyggelsesindsats

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

8. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb og Socialpsykiatrien

8. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb og Socialpsykiatrien 8. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb og Socialpsykiatrien Afgrænsning Nedenstående fastlægger kommunikation og samarbejde i forbindelse med: Akutte og planlagte indlæggelsesforløb. Har

Læs mere

SAM:BO Samarbejde om borgerforløb. Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle patientforløb

SAM:BO Samarbejde om borgerforløb. Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle patientforløb SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle patientforløb Fra hidtil til fremover Hvad går ud? Sund Dialog (Fyn) Patientens vej (Ribe) Samarbejdsaftale Sønderjyllands

Læs mere

SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 14. Oktober 2016

SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 14. Oktober 2016 SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 14. Oktober 2016 VELKOMST v/ Anders Broholm, næstformand i Sundhedskoordinationsudvalget DAGENS PROGRAM 8.30-8.35 Velkomst v/anders Broholm 8.35-9.20 Oplæg v/flemming Møller

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommunes høringssvar til udkast til sundhedsaftale 2015-2018

Faaborg-Midtfyn Kommunes høringssvar til udkast til sundhedsaftale 2015-2018 Faaborg-Midtfyn Kommunes høringssvar til udkast til sundhedsaftale 2015-2018 Faaborg-Midtfyn Kommune hilser høringsversionen af Sundhedsaftalen 2015-2018 for Region Syddanmark velkommen og anerkender det

Læs mere

IKAS. 4. december 2009

IKAS. 4. december 2009 IKAS 4. december 2009 aw@danskepatienter.dk Høringssvar vedr. akkrediteringsstandarder for det kommunale sundhedsvæsen 3. fase Høringssvaret er afsendt via en elektronisk skabelon på IKAS hjemmeside. Indholdets

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Sundhedsaftalen i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/ Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge

Sundhedsaftalen i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/ Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge Sundhedsaftalen 2015 18 i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/1 2016 1 Tredje generation 2001-14 2007-10 2 Selve aftalen Politisk del Målsætninger Udviklingsafsnit Administrativ

Læs mere

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler I medfør af 204, stk. 2, og 205, stk. 2, i sundhedsloven, jf. lov nr. 546 af 24. juni 2005, fastsættes: 1. Regionsrådet

Læs mere

sektorer Parallelsession F Billeddelen med relations-id rid13 rid2 blev ikke fundet i filen. i Patientsikkerhed på tværs af

sektorer Parallelsession F Billeddelen med relations-id rid13 rid2 blev ikke fundet i filen. i Patientsikkerhed på tværs af Billeddelen med relations-id rid3 blev ikke fundet i Billeddelen med relations-id rid13 rid2 blev ikke fundet i i Patientsikkerhed på tværs af sektorer Billeddelen med relations-id rid3 blev ikke fundet

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat.

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat. Vibeke Deding, Chefsygeplejerske (Formand) Lone Nørgaard, Oversygeplejerske, Akut- og Traumecentret Lis Bjerregaard Riahi, Oversygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling Lise Søndergaard, Sundhedskoordinator

Læs mere

Ny nationale anbefalinger: En revision af SST s faglige retningslinjer for den palliative indsats fra

Ny nationale anbefalinger: En revision af SST s faglige retningslinjer for den palliative indsats fra 1 Ny nationale anbefalinger: En revision af SST s faglige retningslinjer for den palliative indsats fra 1999. 2 Målgruppe: Patienter med livstruende sygdom og samtidig palliative behov samt deres pårørende.

Læs mere

Bilag. Til grundaftale om indsatsen for mennesker med sindslidelser. Udrednings-, rehabiliterings og behandlingsforløbsbeskrivelse

Bilag. Til grundaftale om indsatsen for mennesker med sindslidelser. Udrednings-, rehabiliterings og behandlingsforløbsbeskrivelse Bilag Til grundaftale om indsatsen for mennesker med sindslidelser Udrednings-, rehabiliterings og behandlingsforløbsbeskrivelse Samarbejde og arbejdsdeling som udrednings-, rehabiliterings- og behandlingsforløb

Læs mere