den april 2013 på Vigsø Feriecenter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "den april 2013 på Vigsø Feriecenter."

Transkript

1 Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2013 på Vigsø Feriecenter. Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af Repræsentantskabets Forretningsudvalg bød direktør for DOF, Jan Ejlsted, deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter og referenter Solveig Jonasson fra DOF København, Lars Holm Hansen fra DOF Vestjylland og John Hansen fra DOF Nordsjælland blev valgt som dirigenter. Som referenter udpegedes ansatte fra Fuglenes Hus. John Hansen indledte mødet med at konstatere, at repræsentantskabsmødet var lovligt indkaldt, ligesom forsamlingen var beslutningsdygtig. Dagsordenen var endvidere udsendt med korrekt varsel. Der var ingen indvendinger imod at give gæster taleret. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt. 3. Godkendelse af referat fra sidste møde Referatet blev godkendt. 4. Hovedbestyrelsens årsberetning Formand Egon Østergaard supplerede den skriftlige beretning med et aktuelt overblik. Peter Tougaard har afløst Jens Rye Larsen som formand for DOF Sydvestjylland, Karsten Hansen har afløst Jan S. Kristensen som formand for DOF Nordvestjylland og Ronni Røjgaard er ny formand for DOF Sydøstjylland efter et år med kollektiv ledelse. Niels Riis træder af arbejdsmæssige årsager tilbage som næstformand, men forbliver i hovedbestyrelsen. Hans Meltofte har afløst Kaj Kampp som redaktør (siden 1984) af DOFT.

2 Formanden viste en optagelse af et pressemøde med miljø- og fødevareministrene vedr. Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger. Formanden opfordrede til, at alle læser anbefalingens 10 punkter: Klare mål og strategier for naturen i Danmark Et nationalt naturnetværk En national naturfond Bedre beskyttelse af naturarealer Naturpleje som driftsgren Mere natur i landbrugslandet Natur og landbrug som ligeværdige hensyn i det åbne land Mere natur i skovene Tidssvarende forvaltning af vandløb Nationalparker med mere natur Alle de anmærkninger, DOF har haft, er medtaget i én eller anden form. Alle parter har taget godt imod anbefalingerne. Men udmøntningen afventes! Dette betyder, at vi nu venter på: Natur- og Landbrugskommissionens effekt Naturplan Danmark Øvrige naturtiltag fra regeringen Formanden gik videre med at berette om havørnekameraet med live streaming fra reden. Dette er en enestående nyhed i DOF s historie, og offentligheden har taget rigtig godt imod, jf. flg. citat fra Facebook: Fuldstændig fantastisk! 1000 tak til de personer, der har gjort dette muligt! Pandion går godt og er ved at være forankret i foreningen. Det er besluttet, at alle artikler, der er mere end fire måneder gamle, vil blive gjort offentligt tilgængelige. På Facebook har DOF rundet likes Overgangen til BirdAlarm fra DOFcall, som fungerede i 10 år, er forløbet smertefrit, selv om enkelte foretrak det gamle system. Der er dog stadig plads til forbedringer i BirdAlarm. Fra lokalafdelingernes beretninger fremhævede EØ følgende: Flotte beretninger Gode bestyrelser

3 Medlemsaktiviteter i massevis Har påtaget sig videreførelse af caretakernetværket Har nyt fokus på punkttællingerne Holder fortsat møder med Naturstyrelsen lokalt Udsender nyhedsbreve Deltager i Grønne Råd Udarbejder høringssvar Herefter berettede formanden om en sponsorkontrakt DOF har indgået med det australske vinfirma Banrock Station. Samarbejdet handler om at skabe lærkepletter i danske landbrug. Dette er en måde at gøre opmærksom på, at noget er galt i det åbne land. Både landbruget og jægerne støtter projektet! DOF s naturpolitik har været i fokus i flere år. DOF s naturpolitiske sigtelinjer skal gælde fra nu af og et år frem. Et forslag fra lokalafdelinger om en ny jagtpolitik kan ikke bare sådan vedtages, men vil indgå i arbejdet med sigtelinjerne det næste års tid. Egon Østergaard fortsatte herefter med at stille spørgsmålstegn ved, hvad der sker med: Vandplanerne? Ingen aner noget som helst om det! Natura 2000-planlægningen? Den følger vi til gengæld med i via DOF s medlemskab af Grønt Fremdriftsforum i regi af Naturstyrelsen Randzonerne? Efter Natur- og Landbrugskommissionens betænkning er de i spil, som det hedder - men ikke opgivet, iflg. fødevareminister Mette Gjerskov Der er siden 2010 fundet ni forgiftede rovfugle. Jægerne støtter arbejdet med at forhindre gentagelser, men politiet har henlagt alle sager. Vi har overvejet om krydsoverensstemmelsesreglerne kan bringes i spil, men det er ikke så sikkert. Caretakerprojektet er i et vadested. Lokalitets- og artscaretakere ophører med ekstern finansiering og central støtte, og afsluttende rapporter er under udarbejdelse. Lokalitetscaretakere kan fortsætte i lokalt regi, ligesom visse artscaretakere fortsætter. Der er nedsat et nyt udvalg med fokus på sjældne og truede ynglefugle, bl.a. med henblik på Atlas III.

4 Formanden gik videre med at berette om driften i Det er vigtigt, at der ikke bruges for mange penge, og det arbejder hovedbestyrelsen på at fastholde. Det er en udfordring at skabe overskud i Naturbutikken. Og det er fast arbejde at fastholde medlemstallet og antallet af ydere af naturbeskyttelsesbidrag. Der skal vedtages en ny strategi for fuglestationerne i år, bl.a. skal Ida Odgaards arv bruges i indeværende år. I Vildtforvaltningsrådet forhandles der pt. om nye jagttider for de næste tre år; der forventes en mindre revision. Noget af det, DOF ønsker, er indberetning af skudt vildt på artsniveau, ikke kun fx ænder, samt at man SKAL have indberettet skudt vildt for at få fornyet jagttegnet! Christian Hjorth har fået igennem, at Reservatudvalget, som blev nedlagt af Fogh-regeringen, genetableres. Formanden takkede herefter lokalafdelingerne for god modtagelse og behagelige oplevelser under sin Danmarksrejse sidste år. Eilif S. Bendtsen, DOF Bornholm, spurgte hvorfor DOF ikke har en fuglestation på Christiansø, når man har det i landets andre hjørner Skagen, Blåvand og Gedser. Er det den private Christiansø Fuglestation, der står i vejen herfor? Formanden svarede, at det ville være dejligt at få Christiansø med, men at det er et spørgsmål om finansiering samt at få nogen til at drive en sådan fuglestation. Hans Meltofte, hovedbestyrelsen, fandt det nærliggende at sammenligne Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger med Wilhjelm-rapporten En rig natur i et rigt samfund fra 2001, som blev skrinlagt pga. regeringsskiftet i 2001; vi frygter at det samme kan ske igen. Men der er forskel: Wilhjelm-udvalgets arbejde var mere holdninger, hvor Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger er meget bedre fagligt funderede. Vi håber derfor, at anbefalingerne holder, når vi nu om to år får en ny istid med en borgerlig regering i år. David Collinge, DOF København, fandt det urimeligt at karakterisere Wilhjelm-udvalget som værende uden faglig fundering, da der var flere forskere med i udvalget. Beretningen blev herefter enstemmigt vedtaget af forsamlingen.

5 5. Valg til hovedbestyrelsen Følgende medlemmer af hovedbestyrelsen var på valg og genopstillede for en periode på to år: Hans Meltofte, Stefan Stürup, Kirsten Marie Haugstrup, Ole Friis Larsen, Lene Smith og Steffen Brøgger-Jensen. Der ar ikke andre opstillede kandidater. De opstillede kandidater blev genvalgt. Hovedbestyrelsen konstituerede sig efterfølgende med Egon Østergaard som formand og med Marco Brodde og Steffen Brøgger-Jensen som næstformænd, sidstnævnte som ny på posten. 6. Valg til repræsentantskabets forretningsudvalg Følgende er på valg og genopstiller: Hans Harrestrup Andersen Morten Møller Hansen Desuden opstilles John Hansen De opstillede kandidater blev valgt ind. 7. Beretninger fra lokalafdelingerne Igen i år havde medlemmer af hovedbestyrelsen forberedt lokalafdelingerne med et enkelt fokuspunkt, der havde særlig interesse i de enkelte afdelinger. Hovedbestyrelsen udtrykte, at der ligger et flot stykke arbejde i beretningerne. DOF-Bornholm: Ungdomsarbejdet er desværre op ad bakke, og i mange år har der intet ungdomsarbejde været. Nu inviteres der børn med på fugleture og ringmærkning. Der inviteres også forældre med. Der kan læses mere på DOF Bornholms hjemmeside, og der har været et indslag på TV om det.

6 DOF-Fyn: Spørgsmål omhandlede håndteringen af anonyme anmeldelser af havørne forgiftning. Politiet har gjort et stort arbejde, og det vides, hvem der har gjort det, men der forefindes ikke tilstrækkelige beviser. Der er udlovet dusører på hhv. kr ,- og kr ,- af lokale jægere. DOF-København: Lokalafdelingen har for mange penge. Der er givet en million til Fugleværnsfonden, og desuden er der oprettet et legat, som første gang blev uddelt til et projekt om rødrygget tornskade hvor der bl.a. anvendes lysloggere. Der er indkommet ny ansøgning til studie af relation mellem brasilianske kolibrier og deres nektarindtagelse. Bestyrelsen i lokalafdelingen har vurderet om det er DOF Københavns opgave at støtte phd-projekter? Dette spørgsmål blev stillet ud til forsamlingen. Kirsten Marie Haugstrup fra hovedbestyrelsen svarede, at hvis DOF skal støtte unge danske forskere, så bør det gå gennem hovedforeningen. DOF-Nordsjælland: Fuglestationen i Nordsjælland har været drevet og ejet af DOF-København og er siden overtaget af DOF- Nordsjælland. Man har vurderet, om den skal på budgettet i år. Der var kun én tæller, som ikke var glad for at være alene på stationen. Det blev vedtaget at stoppe finansiering af fuglestationen. I stedet vil man lave en aftale med Gedser fuglestation. Spørgsmål og kommentarer fra forsamling: Hans Mehltofte fra hovedbestyrelsen spurgte ind til, hvorvidt materialet fra fuglestationerne kan bruges? Svar: Der er endnu ikke arbejdet med materialet. Et andet spørgsmål gik på, hvordan man kan gå ind og bearbejde data i DOFbasen? Man skal tilsyneladende starte forfra hver gang.

7 Marco Brodde fra hovedbestyrelsen svarede, det også er et problem på Blåvand fuglestation, at ikke alle data efterbearbejdes. Der er tabt en generation på gulvet, som ikke er blevet lært ordentligt op i efterbehandling af data. DOF-Nordvestjylland: Lokalafdelingen har stor erfaring med arrangering af fugleture. Der er ligeledes god kvindelig repræsentation i bestyrelsen. Men hvilke udfordringer har DOF-Nordvestjylland? Der er i lokalafdelingen ingen penge eller fuglestationer, men det er en meget aktiv lokalafdeling. Mangler børn og unge. Dog er der to børn under 10 år som ofte bliver taget med på fugleture. Lokalafdelingen ønsker en øget grad af opsamling af anden viden på feltornitologisk plan. Atlas III ses som løftestang til procedurer og struktur for dette. Der kom en kommentar fra salen om, at DOF s indsamlede data ikke bearbejdes og anvendes i tilstrækkelig grad. Hans Meltofte fra hovedbestyrelsen svarede, at DOF pt. arbejder på to store bearbejdninger af data. Caretaker-projektet og Projekt truede og sjældne ynglefugle. DOF har et enestående stærkt fagligt grundlag. DOF-Nordjylland: Lokalafdelingen oplever udfordringer naturpolitisk - f.eks. ved høringssager. Derudover er to kvinder desværre udtrådt af bestyrelsesarbejdet pga. sygdom. Ungdomsafdelingen i lokalafdelingen består af 1 person, som nu er begyndt i gymnasiet. DOF-Storstrøm: Lokalafdelingen har fået to DOFbase-koordinatorer, som på eget initiativ har taget ud og oplyst om basen. Dette har skabt en del ny aktivitet i lokalafdelingen og kan anbefales.

8 Marco Brodde fra hovedbestyrelsen kom med en generel kommentar angående ungeindsatsen: Der er kommet fondsmidler til arbejdet. Der igangsættes initiativer fra centralt hold men med opbakning eller samarbejde med lokalafdelingerne. DOF-Sydvestjylland: Aage V. Jensens Fonde har overtaget Filsø, hvilket har givet et voldsomt boost til lokalafdelingen. Der er faste optællinger en gang om måneden og der arbejdes med TimeTælleTure. Der er også interesse fra ikkemedlemmer. Der var 400 deltagere på ørnens dag. Havørnen har slået sig ned ved Filsø. DOF-Sydøstjylland: Der har indtil for nyligt været en delt formandspost i lokalafdelingen. Efter en periode helt uden formand vurderede man at kunne man ikke finde en formand, så måtte man finde en arbejdsform der kunne bruges. Forslaget til den nye struktur var inspireret af nabolokalafdelingerne, og har fået aktiveret en del medlemmer med den nye struktur. DOF-Sydjylland: Vedrørende samarbejdet omkring vadehavet, føler lokalafdelingen sig ikke som en optimal samarbejdspartner, og der ledes efter personer, der vil kunne indgå i samarbejdet. Der er etableret enkelte grupper bl.a. Tøndergruppen men det er desværre ikke nok. Marco Brodde tilføjede i sin egenskab af repræsentant for DOF Sydvestjylland, at vil kvittere for at dialogen fungerer fint op til bestyrelsesmøder i nationalparken. Når der kastes konkrete sager ud, kommer der altid reaktioner - ofte fra flere personer. DOF-Vestjylland: Lokalafdelingen har investeret i en trailer, så man kan have diverse effekter med på udstillinger og stande. Dette indebærer bl.a. et telt med DOF-logo, fuglekasser, brochurer m.v. som skal medbringes, og dette gøres nemmest med en trailer.

9 DOF-Vestsjælland: Lokalafdelingen har meldt sig ind i det frivillige arbejde omkring frivillig-centret. Det går årligt kr ,- til frivillig-centret i Sorø. Dette viser, at socialt arbejde sagtens kan have naturorganisationer som omdrejningspunkt. Det drejer sig om, at de frivillige organisationer i kommunerne skal arbejde sammen, bl.a. om at få fat i de unge. Lokalafdelingen har forbindelse til DN, Natur og Ungdom m.fl. - bl.a. i forhold til annoncering af aktiviteter. Dette giver et godt hvervningspotentiale. Der opfordredes til at andre lokalafdelinger kigger på frivillig-centret i deres kommune og evt. starter et samarbejde. DOF-Østjylland: Lokalafdelingen fortalte om arbejdet med lokalrapporten. Det er desværre et problem at skaffe folk til at lave rapporten, og det er ofte de samme personer, der udarbejder den. Derudover er det en begrænset skare som abonnerer på rapporten, og man har diskuteret, om den skal laves under en anden form fremover. Et råd fra salen var, at bruge fuglefotografer som drivkraft til lokalrapporter de kan godt lide at se deres egne billeder på tryk. Hav mange redaktører så der ligger noget socialt i arbejdet. Så er der også nogle at tage af ved frafald. 8. Præsentation af Atlas III-projektet Thomas Vikstrøm (TV), Irina Levinsky (IL) og Thomas Stjernegaard (TSJ) fra Atlas III-gruppen i Fuglenes Hus præsenterede planer, logo og status for Atlas III, som for alvor igangsættes i marts TV indledte med en quiz og en kort introduktion af Atlas III og projektets organisation. Der blev både set tilbage på de tidligere Atlas-projekter og fremad på de muligheder, som Atlas III nu bringer. Det nye projekt indeholder helt nye dele som estimater af bestandsstørrelser samt registrering af overvintrende fugle, og al afrapportering kommer til at foregå på nettet. TV gjorde opmærksom på de forventninger, som Atlas-gruppen har til lokalafdelingerne, hvilket primært omhandler udpegning af lokalkoordinatorer, lokale validatorer og deltagere til det kommende årsmøde i

10 oktober Desuden forventes lokalafdelingerne at bakke op om Atlas-gruppens rundrejse til lokalafdelingerne; denne rundrejse finder sted efter årsmødet. Flere i repræsentantskabet udtrykte ønske om hurtigst muligt at få kendskab til kvadraternes placering, hvilket fører til, at spørgsmålet bliver genovervejet (det er siden besluttet at åbne for tilmelding allerede pr. 1. juni i år, red.). Erik Agertoft, DOF København, spurgte til tidsforbrug som deltager/lokalkoordinator/kvadratansvarlig. EA spurgte samtidig, om man skal være DOFmedlem for at være kvadratansvarlig. TV anslog cirka en times arbejde dagligt, og bekræftede, at man skal være DOFmedlem for at påtage sig et kvadratansvar. Flere spurgte, om man kunne vælge et nyt kvadrat i løbet af perioden, for eksempel i forbindelse med flytning, og Kim Skelmose, DOF Østjylland, påpegede muligheden for, at der opstår usikkerhed om kvaliteten ved overdragelse af kvadratansvar midt i perioden. TV gjorde opmærksom på, at samme mulighed forelå i de to foregående Atlas-undersøgelser, og man kan godt vælge om. Hans Harrestrup, DOF København, udtrykte bekymring for det videnskabelige i undersøgelsen, når erfarne og uerfarne folk blandes sammen. TV påpegede, at der er en vis kvalitetssikring, og at ansvar uddeles med omhu. TSJ præsenterede herefter den nye hjemmeside med indtastningsmodul, kort etc. Han gennemgik de nye muligheder, som et online system giver; denne gang kan man følge med i projektets resultater undervejs. Erik Agertoft, DOF København, spurgte, om data fra DOFbasen bruges til at supplere. TSJ svarede, at det måske bliver aktuelt på sigt, hvis der mangler informationer. Flere roste hjemmesidens design. Lasse Braae, DOF Vestsjælland, spurgte, om man starter forfra hvert år i Atlas-perioden, og TSJ svarede, at det er efter eget valg. Alt registreres og kan vises efter ønske. Per Ekberg, DOF Nordsjælland, spurgte til visning af følsomme arter. TSJ svarede, at systemet bliver nogenlunde, som det fungerer i DOFbasen i dag. Formand Egon Østergaard orienterede om nyt udvalg til håndtering af problemer omkring hemmeligholdelse af følsomme arter.

11 Hans Meltofte fra hovedbestyrelsen spurgte til systemets robusthed over for hackere, og TSJ beroligede med, at systemet er ret sikkert. John Frisenvænge, DOF København, påpegede, at DOFbasen kunne miste data, fordi mange taster ind i Atlas III i stedet for. Men TSJ svarede, at data på kvadratniveau jo er meget mindre præcise end data på lokalitetsniveau. IL præsenterede detaljerne omkring de bestandsestimater, der skal udføres i Atlas III. Hvor Atlas II resulterede i en beskrivelse af relative tætheder, vil Atlas III resultere i absolutte tæthedsestimater (og dermed muligheden for at beregne bestandsstørrelsen) for en række almindelige arter. Den største udfordring i projektet bliver formodentlig at skaffe deltagere nok til de såkaldte TimeTælleTure, som skal resultere i bestandsestimaterne. Metoden til brug ved TimeTælleTurene blev udførligt beskrevet. Bjarne Golles, DOF Østjylland, og Lasse Braae, DOF Vestsjælland, var betænkelige ved validiteten kan DOF s medlemmer finde ud af at bedømme afstande? Bliver det godt nok? Hvordan øver man sig? IL forklarede, at der oprettes et online træningsmodul, og folk opfordres til at øve sig i afstandsbedømmelse på forhånd. Hans Harrestrup, DOF København, fortalte om en app til afstandsbedømmelse, som måske kan være nyttig IL følger op, men har oplevet fejl ved den pågældende app. Ole Friis Larsen fra hovedbestyrelsen opfordrede til at glemme usikkerheden. DOF har Danmarks bedste ornitologer. Der blev opfordret til at undgå rødt og grønt i symboler og kort på hjemmesiden for at undgå problemer for farveblinde. 9. Godkendelse af DOF s regnskab for 2012 Direktør Jan Ejlsted gennemgik regnskabet for DOF kommer ud af året med et overskud på kr. på baggrund af en omsætning på 33 mio. kr. Den disponible egenkapital ultimo året udgør derfor 2.9 mio. kr.

12 HB har opstillet en ny målsætning for tilfredsstillende disponibel egenkapital svarende til 20 % af årsomsætningen = ca. 6,6 mio. kr. (2012-tal). Dette emne tages op til beslutning på efterårets repræsentantskabsmøde. Repræsentantskabet stillede opklarende spørgsmål, som blev besvaret. Regnskabet blev herefter enstemmigt godkendt. 10. Fremlæggelse af revideret budget (II) for DOF 2013 Direktør Jan Ejlsted fremlagde et revideret budget (2) for Der forventes en årsomsætning på 37 mio. kr. som følgende af bl.a. forøget projektportefølje. Forventet resultat er kr. Forventet disponibel egenkapital ved årets udgang: 3,4 mio. kr. Fra repræsentantskabet blev der spurgt ind til budgettet og stillet en række opklarende spørgsmål. Budgettet blev herefter godkendt 11. Fugleværnsfonden Formanden for Fugleværnsfondens bestyrelse, Martin Iversen, aflagde beretning for Fugleværnsfondens virksomhed i 2012 og planerne for Fonden havde en omsætning på 3,8 mio. kr. og et underskud på 738 t. kr., hvilket svarede til det i budgettet planlagte. Aktiverne udgør 15 mio. kr. og egenkapitalen 9,5 mio. kr. Dette er udtryk for at de væsentlige arbejdsopgaver i 2013 er finansieret samt at der er sikkerhed for stabil drift. I det vedtagne 2013-budget regnes med en omsætning på 9,1 mio. kr. samt et underskud 200 t.kr. Den høje omsætning skyldes primært realisering af Sølsted Mose-projektet. Efter budgettets vedtagelse er der indtrådt et par hændelser, som påvirker budget og aktiviteter i en positiv retning. MI glædede sig over flere gode resultater på reservaterne, bl.a. 2 havørneunger ved Saksfjed-Hyllekrog samt at både Brushane og Stor Kobbersnepper nu igen har en lille ynglebestand på Nyord. Fonden har i 2012 vedtaget en ny strategi for årene Strategien er afstemt med DOF s strategi. I 2012 var fonden engageret i 4 store projekter:

13 a) Baltic Flyway (InterReg III) b) Bøjden Nor (LIFE) c) Sølsted (LIFE) d) Gulstav Mose (LIFE) Som led i projekterne er der afviklet mange ture og arrangementer ligesom fondens naturvejleder har udviklet et nyt pædagogisk spil, Svalespillet. Desuden er det nye initiativ, Det mobile naturrum, afprøvet ved Ravnstrup Sø. De frivillige arbejdsgrupper ved reservaterne har også i 2012 ydet en meget stor og fornem indsats, som har meget stor betydning både for fugle og natur i reservaterne og for Fugleværnsfonde som sådan. Arbejdsopgaverne i 2013 vil ud over den sædvanlige drift med aktiviteter omkring forvaltning og formidling også omfatte særlig indsats omkring Sølsted Mose, køb af nyt reservat samt udvikling af nye spændende projekter. Forsamlingen havde enkelte spørgsmål og bemærkninger til gennemgangen og kvitterede for fondens indsats med bifald. 12. DOF s natursyn Marco Brodde introducerede natursynet, der er en revision af DOF s natursyn på bl.a. hegning og rewilding. Det er et overordnet natursyn, der samtidigt er forståeligt for de, der skal arbejde med det. Enkelte sager skal der tages stilling til individuelt. Steffen Brøgger fra hovedbestyrelsen opklarede forskellene mellem retningslinjer, strategi og natursynet. Hans Meltofte foreslog en ændring til opklaring af en uoverensstemmelse i papiret omkring sammenhængen i landskabet Thorkild Lund, formand for DOF Nordjylland, spurgte ind til DOF s syn på genudsætning. Marco Brodde og Hans Meltofte oplyste, at DOF s kritiske holdning til genintroduktion af arter har haft en betydelig impact på andre organisationers og myndigheders syn på emnet, så vi har undgået de fleste af de udskejelser, som især Sverige har budt på med storkefarme osv. Lasse Braae, DOF Vestsjælland, spurgte til, hvorfor nedlægning af diger er at foretrække frem for en justering af vandstanden. Knud Flensted, Fuglenes Hus, svarede, at natursynet er baseret på autenticitet, dynamik og diversitet det overordnede mål. Steffen Brøgger fortsatte med at uddybe, at natursynet skal ses som en helhed.

14 Et andet spørgsmål gik på, hvad DOF s syn på fx regulering af sølvmåger er? Marco Brodde svarede, at de fleste jagtlige emner er udeladt. Arterne skal helst have lov til at udvikle sig naturligt, men der er undtagelser. Fokus ligger på autenticitet frem for fuglenes artsantal. Efter en enkelt justering blev DOF s nye natursyn vedtaget med stort flertal. 13. Forslag om vedtægtsændringer Lars Holm Hansen fra DOF Vestjylland indledte debatten med at orientere om forslaget. Forslaget tager udgangspunkt i, at det for de små lokalafdelinger, er et problem, at de kun har to pladser i repræsentantskabet, hvoraf den ene er reserveret til formanden. Lars fortalte, at man ønsker en debat af muligheden for, at de små lokalafdelinger får en ekstra plads i repræsentantskabet. Bjarne Golles fra DOF Østjylland udtrykte enighed i, at det er væsentligt, at de små lokalafdelingers deltagere kan møde de andre deltagere. Han var dog ikke sikker på, hvorvidt de seks lokalafdelinger også skal have ekstra stemmer. Formand Egon Østergaard viste en oversigt over tilmeldte til repræsentantskabsmøder gennem de sidste fem år. Oversigten viser, at nogle lokalafdelinger benytter sig af muligheden for at invitere gæster. Samtidig kunne man se, at nogle lokalafdelinger sjældent udfylder alle sine pladser. David Collinge fra DOF København gav udtryk for, at det er en god ide at benytte lejligheden til at invitere gæster. Gæsterne bør dog ikke have stemmeret. Hans Harrestrup fra DOF København gav udtryk for DOF Københavns holdning til sagen, nemlig at fordelingen af repræsentantskabsmedlemmer skal forblive status quo til fordel for demokratiet. Jan S. Kristensen fra DOF Nordvestjylland bakkede Lars Holm Hansen og DOF Vestjylland op. Det er en stor inspiration for arbejdet i lokalafdelingen at komme til repræsentantskabsmøderne. Man får en større berøringsflade med de øvrige afdelinger samt med Fuglenes Hus og HB. Thorkild Lund fra DOF Nordjylland gav udtryk for, at afdelingen ønsker tre medlemmer fra hver afdeling. Demokratiet i repræsentantskabet kan bibeholdes med denne løsning. De små afdelinger bør være bedre repræsenteret.

15 Peter Tougaard fra DOF Sydvestjylland støttede op om forslaget og afdelingen havde også skrevet under på det. Deltagelsen på repræsentantskabsmøderne skaber et unikt netværk mellem afdelingerne. Ronni Røjgaard fra DOF Sydøstjylland bakkede ligeledes forslaget op. Underliggeren på to deltagere kan sættes op til tre. Jan S. Kristensen fra DOF Nordvestjylland fremhævede, at det ikke hver gang er muligt for afdelingen at betale for gæster, da det er en stor udskrivning. Susanne Primdahl fra DOF Nordvestjylland gav udtryk for, at demokratiet også kan ses i relation til, at hver lokalafdeling kan gøre sit syn gældende. Gert Fahlberg fra DOF Sønderjylland bakkede op om forslaget. Der er en forskel på at have en grundstamme på tre personer med stemmeret i repræsentantskabet og have mulighed for at invitere gæster. De store natursager i de små lokalafdelinger er vigtige. Den modstand overfor HB og Fuglenes Hus, der kan være i lokalafdelingen, bliver brudt på møderne. Bjarne Golles fra DOF Østjylland understregede, at hvis underliggeren skal hæves til tre personer, bliver repræsentantskabet øget med 13 medlemmer. Derefter spurgte han til, hvad dette ville have af økonomiske konsekvenser. Den mindste udvidelse af repræsentantskabet bør være på 13 deltagere for at demokratiet bibeholdes. John Frisenvænge fra DOF København gav udtryk for, at lokalafdelingernes medlemstal bør repræsenteres i repræsentantskabet. Lasse Braae fra DOF Vestjylland spurgte til, hvor mange gange der har været et geografisk relateret kampvalg. Per Janfelt fra DOF Sønderjylland gav udtryk for, at nærdemokratiet får en reel betydning på repræsentantskabet. Det kan betyde meget i lokalafdeling at få udbredt kontaktfladerne på møderne. Direktør Jan Ejlsted svarede på Bjarne Golles spørgsmål vedr. pris. Det koster ca kr. pr. år pr. repræsentantskabsmedlem.

16 Lennart Pedersen fra hovedbestyrelsen svarede Lasse Braae, at den seneste kampafstemning, der har været (øst mod vest) var dengang, Storkøbenhavn skulle opdeles i to lokalafdelinger. John Hansen fra DOF Nordsjælland udviste forståelse for bevæggrundene bag forslaget fra de seks lokalafdelinger. Lars Holm Hansen rundede af ved at give udtryk for, at de seks lokalafdelinger håber, at man kan nå frem til en løsning, som alle lokalafdelinger kan være indforstået med. Lars gjorde i øvrigt opmærksom på, at DOF København har 14 pladser i repræsentantskabet, men ofte mangler fire deltagere på møderne. Der blev afholdt en vejledende afstemning om, hvorvidt de seks lokalafdelinger kan arbejde videre på et endeligt forslag til næste repræsentantskabsmøde. 29 stemte for. 9 stemte imod. 9 undlod at stemme. Dermed kan de seks lokalafdelinger arbejde videre. Ved mødets afslutning fulgte Egon Østergaard fra HB op på punktet. Egon ønskede at belyse, hvorvidt de seks lokalafdelinger kan arbejde videre under den nuværende ramme på 60 medlemmer af repræsentantskabet eller om man skal gå efter en udvidelse af medlemsantallet. Derfor fremsatte Repræsentantskabets Forretningsudvalg et forslag om, at man bibeholder 60 medlemmer. Flere af de deltagende havde spørgsmål og kommentarer til dette forslag. Egon Østergaard fremhævede, at forslaget var fremsat med økonomiske briller. Susanne Primdahl fra DOF Nordvestjylland fremhævede, at en eventuel udvidelse af repræsentantskabet ikke bør være et økonomisk spørgsmål, da lokalafdelingerne er en vigtig del af DOF. Peter Kristensen fra DOF Nordjylland mente, at man bør udvide den økonomiske ramme. Lasse Braae fra DOF Vestjylland foreslog, at de uenige parter (DOF København og de seks små lokalafdelinger) kunne snakke sammen, så punktet blev løst i fællesskab uden stridigheder. Niels-Erik Norsker fra hovedbestyrelsen fremhævede, at man bør være opmærksom på, at det kommende beslutningsforslag ikke nødvendigvis skal være bundet af den beslutning, der træffes. REP FU ønsker en afstemning om forslaget for at stikke en finger i jorden.

17 Jan S. Kristensen fra DOF Nordvestjylland fremhævede vigtigheden af, at der på næste repræsentantskabsmøde fremkommer et endeligt forslag fra en samlet kreds, som repræsentantskabets så kan tage stilling. Per Janfelt fra DOF Sønderjylland fremhævede, at der i dagsorden for mødet ikke stod noget om beslutning af punktet, men kun diskussion. Lasse Braae fra DOF Vestjylland understregede, at man ikke udelukkende bør se på antallet af medlemmer, men også antallet af aktive medlemmer. Ud fra den betragtning er det rimeligt, at de små afdelinger er bedre repræsenteret. Lars Holm Hansen fra DOF Vestjylland rundede af og sagde, at der evt. kan fremkomme to forslag på næste repræsentantskabsmøde, hvis det er nødvendigt. Debatten blev afsluttet af direktør Jan Ejlsted. Der blev ikke afholdt en afstemning, sådan som det var foreslået af REP FU. Jan fremhævede, at Fuglenes Hus gerne bistår repræsentantskabet med beregninger i forbindelse med et kommende beslutningsforslag. 14. Fuglekurser i DOF s lokalafdelinger Direktør Jan Ejlsted orienterede repræsentantskabet om et forslag fremsat en en gruppe medlemmer af HB samt Ole Lilleør fra DOF Nordvestjylland og Jan selv. Jan har talt med samtlige lokalafdelingsformænd, og det samstemmende budskab er, at lokalafdelingerne støtter initiativet. Nogle lokalafdelinger har nævnt, at det ikke er sikkert, at de kan stille med fuldt hold. I stedet vil de indgå i et samarbejde med nabolokalafdelingerne. Derudover har enkelte nævnt vanskeligheder ved at finde egnede kursusledere. Det er undervejs diskuteret, hvorfor de kommende kursusledere skal aflønnes. Årsagen er, at fuglekurserne er egentligt DOF-oplysning. Den 28. september 2013 afholdes et seminar for kommende kursusledere. I løbet af efteråret vil DOF-kurserne så blive planlagt, og i foråret 2014 påbegyndes de. Der bliver annonceret efter deltagerne på seminaret i det næste nummer af Fugle og Natur (maj). Interesserede skal melde sig til lokalafdelingernes bestyrelser, som så prioriterer mellem kandidaterne.

18 Herefter går de valgte videre til Fuglenes Hus, som så foretager den endelige udvælgelse. Dette sker for at sikre, at flest muligt lokalafdelinger har en kursusleder. Seminaret for de kommende kursusledere afholdes af Ole Lilleør fra DOF Nordvestjylland samt Naturvejleder Allan Gudio Nielsen fra Fugleværnsfonden. Kursuslederne får et 80 % færdigt kursusmateriale, men skal selv tilføje de sidste 20 %, gerne med lokalt og personlig islæt. Det er indlagt i kursusprogrammet, at deltagerne kommer til at snuse til DOF som organisation. Der vil desuden være en miniintroduktion til ATLAS III for at vække folks interesse. Når kurserne bliver udbudt, får lokalafdelingerne en opgave i at planlægge datoer, booke lokaler, etc. Lønudbetalingen vil formentlig foregå fra Fuglenes Hus, da lokalafdelingerne på denne måde slipper for administrativt bøvl. Det er op til lokalafdelingernes bestyrelser at sikre en god balance mellem gengangere og nye deltagere på de enkelte kurser. Susanne Primdahl fra DOF Nordvestjylland fremhævede, at det ville være godt, hvis man kunne nævne ansøgningsfristen for seminaret i annoncen i Fugle og Natur (maj). Susanne spurgte desuden, om det er overvejet at udbyde kurserne til forskellige priser for medlemmer og ikke-medlemmer. Jan Ejlsted svarede Susanne, at ansøgningsfristen vil blive nævnt i annoncen. Desuden svarede han, at det ikke var blevet overvejet, at tilbyde kurserne til forskellige priser. Ole Bøgh Vinther fra DOF Østjylland spurgte ind til, at der er sat et loft for antal deltagere på seminaret på 20. Ole ville vide, om der er mulighed for at afholde et ekstra kursus. Jan Ejlsted svarede Ole, at hvis der var overvældende mange ansøgere til det første seminar, ville det bestemt blive overvejet, hvorvidt kurset skulle gentages. David Collinge fra DOF København påpegede, at en forskel i pris for medlemmer og ikke-medlemmer kan være motivationsfaktor for, at ikke-medlemmer melder sig ind i foreningen.

19 Susanne Primdahl fra DOF Nordvestjylland spurgte ind til, om det er tilladt for lokalafdelingerne at beslutte at nedsætte kursusprisen for deltagerne. Jan Ejlsted svarede Susanne, at det er hensigten, at kursusløsningen skal være den samme for alle lokalafdelinger. Det vil derfor tegne et forkert billede, hvis priserne var forskellige. Erik Agertoft fra DOF København spurgte ind til undervisningsformen på kurserne og hvorvidt den var beskrevet. Jan Ejlsted forklarede Erik, at undervisningsformen er tænkt som en blanding af en gennemgang mellem de almindeligt forekomne arter og praktik i felten. Erik Agertoft fra DOF København spurgte ind til, hvorvidt der var tale om traditionel undervisning. Jan Ejlsted forklarede, at en stor del af kursusmaterialet var tænkt som traditionel undervisning. Herudover er det dog tanken, at Ole Lilleør og Allan Gudio Nielsen vil indføre nye undervisningsmetoder. På den måde bliver kurserne traditionelle med et tvist. Jan S. Kristensen fra DOF Nordvestjylland udtrykte bekymring for, at deltagergebyret ville bliver for højt. Lasse Braae fra DOF Vestsjælland spurgte til formålet med kurserne. Jan Ejlsted forklarede, at det primære formål med kurserne et at fastholde de medlemmer, der kommer ind i foreningen og gerne vil lære mere. Derudover er der et ønske om at hverve nye medlemmer. Dette er dog sekundært. Jan fremhævede, at de mange nye medlemmer gerne vil have ny viden. Jan forklarede desuden, at der til at begynde med er planlagt to kurser et forårs og et efterårs. Det er dog planen også at udvikle mere specialiserede kurser. Erik Agertoft fra DOF København udtrykte bekymring for, at DOF kan komme til at konkurrere med Oplysningsforbundet og andre private kursusudbydere. Lasse Braae fra DOF Vestsjælland gav udtryk for, at der kan udvikles en kursusportefølje, således at deltagerne kun kan deltage på det samme kursus en gang.

20 Jan Ejlsted svarede Erik, at der vil være en naturlig konkurrence, men at det ikke er ønsket at forsøge at lukke ned for udbuddet af andre kurser. Formålet er tvært i mod at tilbyde kurser med DOF-stempel. Jan fremhævede desuden, at det er hans personlige holdning, at det er en god ide at udbyde kurserne til ikkemedlemmer, evt. for at få kurserne fyldt op. Der blev afholdt en afstemning om, hvorvidt ikke-medlemmer kan deltage på fuglekurserne. Afstemningens hovedspørgsmål var, hvorvidt der skal være plads til ikke-medlemmer, når lokalafdelingerne har prioriteret medlemmerne. Forslaget blev vedtaget med et flertal af stemmer. 15. Fastlæggelse af de næste to repræsentantskabsmøder Jan Ejlsted orienterede om, at efterårsmødet 2013 bliver afholdt den november på Dalum Landbrugsskole i Odense. Repræsentantskabets forretningsudvalg har foreslået DOF Storstrøm som vært for forårsrepræsentantskabsmødet i Dette er lokalafdelingen indstillet på. Der var tilslutning til de planlagte møder. 16. Eventuelt Formand Egon Østergaard rundede af og takkede alle (ikke mindst DOF Nordvestjylland) for et godt møde og en god morgenekskursion. Referatet er godkendt af mødets dirigenter.

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening 15. 16. november 2014 - på Dalum Landbrugsskole Lokalafdelingsformand Henrik Kalckar Hansen bød velkommen til DOF Fyn. Fugleturen for søndag

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2012 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2012 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab 7. og 8. maj på Skærbæk Fritidscenter

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab 7. og 8. maj på Skærbæk Fritidscenter Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet Gert Fahlberg Fra DOF Sønderjylland bød velkommen til lokalafdelingens område. 1. Valg af dirigenter og referenter Susanne Primdahl fra DOF Nordvestjylland,

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Årsberetning for DOF-København 2016

Årsberetning for DOF-København 2016 Årsberetning for DOF-København 2016 1: Bestyrelsen Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabsmedlem (R), dettes forretningsudvalg (FU), Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune, Brugerråd

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab april 2010 på Musholm Bugt Feriecenter

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab april 2010 på Musholm Bugt Feriecenter Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2007 på Beder Gartnerskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2007 på Beder Gartnerskole Deltagere: Deltagerlisten udsendt sammen med referatet. 1. Valg af dirigent og referent Forslagene blev godkendt, dirigenter blev: Stefan Stürup, København. Sten Nielsen, Vejle. Oluf Lou, Bornholm. Som

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab Den november 2013 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab Den november 2013 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med indkaldelsen På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter og referenter

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag den 21. august 2015 kl i Fuglenes Hus

Hovedbestyrelsesmøde fredag den 21. august 2015 kl i Fuglenes Hus Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard, Hans Meltofte, Henrik Wejdling, Nils-Erik Norsker, Lene Smith, Kirsten Marie Haugstrup, Ole Friis Larsen, Peter Bonne Eriksen, Steffen Brøgger-Jensen og Stefan

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2009 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2009 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF Jan Ejlsted (JE) deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2011 på Dalum Landbrugsskole

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den november 2011 på Dalum Landbrugsskole Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af Repræsentantskabets forretningsudvalg bød direktør for DOF, Jan Ejlsted (JE), deltagerne velkommen til mødet. 1. Valg af dirigenter

Læs mere

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Dato: 2017.03.16 Sted: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Til stede fra bestyrelsen: Medlemmer og andre: Afbud fra bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen Erik Agertoft David

Læs mere

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 1: Bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabet (R), dettes forretningsudvalg, Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune,

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab. den april 2012 på Hotel Hvide Hus i Køge.

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab. den april 2012 på Hotel Hvide Hus i Køge. Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den 28-29. april 2012 på Hotel Hvide Hus i Køge. Deltagere: Deltagerlisten er udsendt sammen med referatet. På vegne af Repræsentantskabets

Læs mere

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 18. og 19. april 2015

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 18. og 19. april 2015 Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 18. og 19. april 2015 John Hansen, DOF Nordsjælland, medlem af Repræsentantskabets Forretningsudvalg, bød særligt velkommen til DOF

Læs mere

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor.

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor. Ordinær generalforsamling Humlebæk Skoles Forældreforening 10. september 2015 År 2015, 10. september, kl. 20.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Humlebæk Skoles Forældreforening på adressen

Læs mere

Referat af Cystisk Fibrose Foreningens generalforsamling d. 10. april 2019

Referat af Cystisk Fibrose Foreningens generalforsamling d. 10. april 2019 ~ Cystisk Fibrose 'i i, Foreningen Referat af Cystisk Fibrose Foreningens generalforsamling d. 10. april 2019 Deltagere i alt: 20 i Aarhus og via livestreaming. Der var 4 fuldmagter med stemmeret. Der

Læs mere

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl Referat fra HK Trafik og Jernbane Jernbanekredsens ordinære generalforsamling Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl. 16.00 Sted: Mødecenter Odense Buchwalds gade 48 5000 Odense C Dagsorden: 1. Åbning

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl. 19.30 21.30 Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev. Dagsorden: Pkt. 1 Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Jens Jens

Læs mere

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2009 på Feriecenter Slettestrand

Referat af møde i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den april 2009 på Feriecenter Slettestrand Deltagere: Deltagerlisten udsendt sammen med referatet. Thorkild Lund, formand for DOF Nordjylland bød velkommen og fortalte bl.a. om søndagsturen til Vejlerne. 1. Valg af dirigent og referent John Hansen,

Læs mere

Strategi for Gedser Fuglestation

Strategi for Gedser Fuglestation Et notat fra Gedser Fuglestation af Bo Kayser DOF Ekstern Version 2 Januar 2019 Gedser Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TILBAGEBLIK... 3 3. VISION, MÅL OG MIDLER 2019-24...

Læs mere

Ordinær generalforsamling 2015 - referat

Ordinær generalforsamling 2015 - referat Skærbæk Antenneforening Skærbæk, den 24. marts 2015 Ordinær generalforsamling 2015 - referat Sted : Skærbækhus Tidspunkt : Tirsdag den 24. marts 2015, kl. 19:30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag 8. juni 2018 kl Fuglenes Hus

Hovedbestyrelsesmøde fredag 8. juni 2018 kl Fuglenes Hus Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard (EØ), Nils-Erik Norsker (NEN), Stefan Stürup (SS), Lene Smith (LS), Hans Meltofte (HM), Henrik Wejdling (HW), Ole Friis Larsen (OFL), Peter Bonne Eriksen (PBE),

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro.

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. -51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesreferat for perioden 2008-2012 Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. Der var afbud fra: Mona Dahl (Kreds 9) Conni

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Generalforsamling 2016

Generalforsamling 2016 Generalforsamling 2016 Der var fremmødt 24 stemmeberettigede. 1. Valg af to stemmetællere. Lejf Brogaard og Marianne Grøn blev valgt. 2. Valg af Dirigent. Kaj Kristensen blev valgt 3. Valg af referent.

Læs mere

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød a. Valg af dirigent, stemmetællere og referent.... 2 b. Kredsbestyrelsens

Læs mere

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag den 22. april 2013 kl. 19.00 Greve Borgerhus, Greveager 9, 2670 Greve Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af regnskab til

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl. 19.30 i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne driftsår. 3. Den reviderede årsrapport

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere den 2. april 2016 afholdt i Korsør Sejlklub, Restaurant Lagunaen, Sylowsvej 10, 4220 KORSØR Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de

Læs mere

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt.

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt. Referat af generalforsamling mandag d. 9. marts 2015 kl. 1700 i Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afviklet hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen. Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Ordinær generalforsamling i Spar Nord Bank A/S, CVR nr Torsdag den 19. april 2018

Ordinær generalforsamling i Spar Nord Bank A/S, CVR nr Torsdag den 19. april 2018 Spar Nord Bank A/S - Ordinær generalforsamling, 19. april 2018-129 - Ordinær generalforsamling i Spar Nord Bank A/S, CVR nr. 13737584 Torsdag den 19. april 2018 Torsdag den 19. april 2018 kl. 15.30 afholdtes

Læs mere

Strategi for Gedser Fuglestation

Strategi for Gedser Fuglestation Et notat fra Gedser Fuglestation af Bo Kayser Version 1 April 2018 Gedser Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TILBAGEBLIK... 3 3. VISION, MÅL OG MIDLER 2019-24... 4 3.1

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Afbud Ole og Jan Dagsorden: 1. Godkendelses af referat Godkendt Opfølgning fra sidst: Tidspunktet for stop af gravning i klæggraven

Læs mere

År 2009, mandag den 27. april, kl. 18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. E/F Nordlyset

År 2009, mandag den 27. april, kl. 18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. E/F Nordlyset År 2009, mandag den 27. april, kl. 18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i E/F Nordlyset hos Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø. Der var følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen.

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen. Trolle Advokatfirma Advokatpartnerselskab Vesterballevej 25, 2. Snoghøj 7000 Fredericia Advokat Jens Brusgaard j.nr. 13-024651F-SNP År 2019 den, 27. marts, kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den 26. og 27. april 2014 i Maribo

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den 26. og 27. april 2014 i Maribo Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings repræsentantskab den 26. og 27. april 2014 i Maribo Lokalafdelingsformand Michael Thelander bød velkommen til lokalafdelingen og Lolland. Morten Møller Hansen

Læs mere

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider Referat af Ordinært Kredsrepræsentantskabsmøde afholdt på Håndværkeren den 10. marts 2016 kl. 18.00 Grønne Kolonihaver

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Komplementarens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år

Komplementarens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år K/S VIKING 3, EJENDOMME Selskabet afholdt ordinær generalforsamling onsdag den 13. december 2006 kl. 13.00 på Difkos kontor i Holstebro. På generalforsamlingen var repræsenteret i alt 486 anparter. Til

Læs mere

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat Dagsorden: Generalforsamling BK Esset Dato: 03. april 2017 Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk Tid: kl. 18,00 Deltagere: 38 medlemmer Pos Dagsorden Referat 1. Velkommen og valg af dirigent.

Læs mere

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 MØDEREFERAT Mødedato og tid 31. August 2010 Sted Arlafoods Kruså Mejeri Mødedeltagere Fra Ole O. Madsen Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Rundvisning på Kruså

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 med følgende dagsorden uddelt d. 20. august 2007: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 Søndag d. 9. september 2012, kl. 13.00-17.30 i Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1. sal, 1007 København K. REFERAT Dagsorden

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 16. og 17. april 2016, Nymindegab Kro

Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 16. og 17. april 2016, Nymindegab Kro Referat af mødet i Dansk Ornitologisk Forenings Repræsentantskab den 16. og 17. april 2016, Nymindegab Kro 1. Valg af dirigenter og referenter Morten Møller Hansen, John Hansen og Jette Reeh blev valgt

Læs mere

Referat af generalforsamling Torsdag d. 3/5-13

Referat af generalforsamling Torsdag d. 3/5-13 Referat af generalforsamling Torsdag d. 3/5-13 Dagsorden.: 1. Konstatering af stemmetal 2. Valg af dirigent 3. Distriktsbestyrelsens beretning 4. Aflæggelse af årsregnskab v/michael Ankersen 5. Meddelelser

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL. 19.00 PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST GRUNDEJERFORENINGEN FASANVÆNGET 2980 KOKKEDAL REFERAT Deltagere/stemmer Til stede fra Bestyrelsen

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

Albertslund Senior Idræt

Albertslund Senior Idræt Albertslund Senior Idræt Referat fra den 16. generalforsamling i AIF Senior Idræt, fredag den 10. marts 2017, kl. 10 11.30 på Albertslund Stadion Antal deltagere: 180 Foreningen bød på kaffe og brød fra

Læs mere

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013.

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. DANSK ORNITOLOGISK FORENING DOF- København Naturpolitisk Udvalg Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. Deltagende kommunerepræsentanter: Anders

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Fredericia Tegnsprogsforening Lørdag d. 16. marts 2019

Referat fra ordinær generalforsamling i Fredericia Tegnsprogsforening Lørdag d. 16. marts 2019 Referat fra ordinær generalforsamling i Fredericia Tegnsprogsforening Lørdag d. 16. marts 2019 1. Valg af: a. Dirigent Thomas Knapp blev valgt. b. Referent Tine Lind blev valgt. c. Bisidder Arne Christensen

Læs mere

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side REFERAT Generalforsamling i Region Hovedstaden MØDETYPE: Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Charlotte Bech MØDEREFERENT: Bernhard REFERATET UDSENDT: 10-04-2006

Læs mere

1. Valg af dirigent. - Bestyrelsen foreslog Morten B. Dalsgaard Morten Dalsgaard blev enstemmigt valgt som dirigent.

1. Valg af dirigent. - Bestyrelsen foreslog Morten B. Dalsgaard Morten Dalsgaard blev enstemmigt valgt som dirigent. Referat for generalforsamling den 31. Marts 2016 Der var mødt 75 medlemmer op. 1. Valg af dirigent. - Bestyrelsen foreslog Morten B. Dalsgaard Morten Dalsgaard blev enstemmigt valgt som dirigent. Morten

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Dagsorden. Generalforsamling den. 4. oktober 2016 klokken 19:00.

Dagsorden. Generalforsamling den. 4. oktober 2016 klokken 19:00. Dagsorden Generalforsamling 2015-2016 den. 4. oktober 2016 klokken 19:00. 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse. 4.

Læs mere

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro.

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Pkt. 1. Erik Lund og Astrid Vestergaard blev valgt som stemmetællere. Edith Nikolajsen og Gunhild Svanevik blev

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland 1 Navn og formål Lokalafdelingens navn er Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland. I daglig tale benyttes

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk Referat fra Generalforsamlingen den. 25. februar 2016 SLETTEN FRITIDSFISKERLAUG Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl. 18.00 i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen,

Læs mere

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...!

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Oplæg v/ Elise Lund Larsen, TV2 Fiktion. Foreningen er vært ved et

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag, den 10. april 2019

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag, den 10. april 2019 REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag, den 10. april 2019 j.nr. 43606002, LDN, 11.04.2019 År 2019, den 10. april kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i Mølholm Varmeværk A.m.b.a. på Mølholm

Læs mere

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Referat fra de ekstraordinære generalforsamlinger i AntenneForeningen i Kolding, AFiK, mandag den 1. oktober 2007 i auditoriet, KUC, Ågade 27. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi.

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi. Generalforsamling 2013 referat Generalforsamling i Foreningen Hus Forbi, 2013 Referat 1) Formand Ole Skou bød velkommen og foreslog daglig leder Rasmus Wexøe Kristensen som dirigent. Rasmus blev valgt.

Læs mere

Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30

Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30 Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Mødeart:: Repræsentantskabsmøde Mødested: BL s lokaler Afdeling: 0. Studiestræde 50, 1554 V. Deltagere:

Læs mere

Generalforsamling i Vejgård Hallen den 30. november 2009

Generalforsamling i Vejgård Hallen den 30. november 2009 Aalborg den 2.december 2009 Generalforsamling i Vejgård Hallen den 30. november 2009 Dagsorden: Hovedpunkter, ellers se bilag 1. Valg af dirigent 2. Vedtagelse af forretningsorden 3. Beretning om foreningens

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4

Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4 Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4 Tilstede: Formand Hans Helge Andersen, næstformand Lotte Vestergaard,

Læs mere

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Referat fra ordinær generalforsamling i I/S Veksø Vandværk 2014 Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Indkaldelse til ordinær generalforsamling Mødested: Kroen, Veksø Mødetid: Torsdag den 20. marts

Læs mere

AFHOLDT DEN 19. MARTS 2002 PÅ SKOVLUNDE MEDBORGERHUS 4. AFLÆGGELSE AF DET REVIDEREDE REGNSKAB

AFHOLDT DEN 19. MARTS 2002 PÅ SKOVLUNDE MEDBORGERHUS 4. AFLÆGGELSE AF DET REVIDEREDE REGNSKAB GRUNDEJERFORENINGEN TRANAGERGÅRD REFERAT AF FORENINGENS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING AFHOLDT DEN 19. MARTS 2002 PÅ SKOVLUNDE MEDBORGERHUS DAGSORDEN 1. VALG AF DIRIGENT OG STEMMETÆLLERE 2. KONTROL AF FULDMAGTER

Læs mere

Referat fra Lollands Banks ordinære generalforsamling onsdag den 6. april 2016

Referat fra Lollands Banks ordinære generalforsamling onsdag den 6. april 2016 Nasdaq Copenhagen A /S Nikolaj Plads 6 1007 København K. Nakskov, den 6. april 2016 Ref: Direktionen / la Selskabsmeddelelse nr. 4 / 2016 Referat fra Lollands Banks ordinære generalforsamling onsdag den

Læs mere

Nr. 38 Jørgen R. Jensen (i det følgende kaldet formanden) bød velkommen til de 50 fremmødte, repræsenterende 42 grunde.

Nr. 38 Jørgen R. Jensen (i det følgende kaldet formanden) bød velkommen til de 50 fremmødte, repræsenterende 42 grunde. Referat Dato 16. oktober 2016 Sted Helberskov Forsamlingshus, "Thulstedhus" - Als Oddevej 2 Referent Nr. 174 Dagmar Rahbek/Martin Weier Christiansen. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

Indkaldelse til delegeretmøde

Indkaldelse til delegeretmøde Dansk Skak Union 2. Hovedkreds Indkaldelse til delegeretmøde Dato: Søndag d. 3. april 2016 - kl. 13.30 Sted: Aktivitetshuset, Nytorv 14, 4340 Tølløse Deltagere: Klub Antal stemmer Jyderup 2 Dianalund 3

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling. Grenaa & Anholt Vandforsyning A.m.b.A.

Referat af ordinær generalforsamling. Grenaa & Anholt Vandforsyning A.m.b.A. J. nr. 66-017270-G JS/jv Referat af ordinær generalforsamling i Grenaa & Anholt Vandforsyning A.m.b.A. Den 19. april 2007 blev der på Helnan Marina Hotel, Grenaa, afholdt ordinær generalforsamling i Grenaa

Læs mere

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år 3. Aflæggelse af regnskab for året 2004 4. Indkomne

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 Referat fra hovedgeneralforsamling Tirsdag den 24. marts 2009 kl. 19.00 i klubhuset Dagsorden:

Læs mere

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Den 30. nov. kl. 19.30 blev der holdt generalforsamling i klubhuset, Edvard bød velkommen til de fremmødte, hvorefter man gik over til punkterne

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde vedrørende budget 2018 i AKB Lundtoftegade. Tirsdag den 19. september 2017, kl

Ordinært afdelingsmøde vedrørende budget 2018 i AKB Lundtoftegade. Tirsdag den 19. september 2017, kl Ordinært afdelingsmøde vedrørende budget 2018 i AKB Lundtoftegade Tirsdag den 19. september 2017, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Godkendelse af

Læs mere

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt 07. jun 2014 Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt R E F E R A T fra ordinært repræsentantskabsmøde 06. maj 2014 Kl. 1900 Side 1 Til stede var 14 repræsentanter med stemmeret. Heraf 1 dirigent

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Referat Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn. d. 29. januar 2016

Referat Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn. d. 29. januar 2016 Referat Generalforsamling Hoptrup Frivillige Brandværn d. 29. januar 2016 Hoptrup den 04/02/16 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning v. Kaptajnen. REFERAT: Bent Mikki Kristensen blev

Læs mere

REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN

REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN Antal stemmeberettigede foreninger til Generalforsamlingen: 22 foreninger Dagsorden: 1) Velkomst Formand

Læs mere

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 62 medlemmer fra i alt 46 haver deltog i generalforsamlingen. Generalforsamlingen fandt sted i selskabslokalerne Præstevangsvej

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS.

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. Generalforsamlingen startede kl. 11. Formanden Jens Christian Gam bød velkommen til de fremmødte. Tilstede var 2 fra

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i GF 163 Luftfart

Referat fra Generalforsamling i GF 163 Luftfart Referat fra Generalforsamling i GF 163 Luftfart onsdag d. 2. april 2014 kl. 16:30 i SAS klubhus, diget 25, 2770 Kastrup Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af klubbens

Læs mere

HOLME HØJBJERG SKÅDE FÆLLESRÅD. Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde afholdt på Diakonhøjskolen onsdag den 7. marts 2018 kl

HOLME HØJBJERG SKÅDE FÆLLESRÅD. Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde afholdt på Diakonhøjskolen onsdag den 7. marts 2018 kl HOLME HØJBJERG SKÅDE FÆLLESRÅD Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde afholdt på Diakonhøjskolen onsdag den 7. marts 2018 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Forretningsudvalgets beretning

Læs mere