Udvalget for Teknik og Miljø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Teknik og Miljø"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

2 Udvalget for Teknik og Miljø, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 128. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan , Kloakerede områder Forslag til spildevandsplan for det åbne land Lokalplan nr og kommuneplantillæg nr. 01/2006 for en bynær golfbane ved Fritidscentret i Vojens by - Endelig godkendelse Endelig vedtagelse af lokalplan F2 og kommuneplantillæg Sommerhusområde ved Sandersvig Særbidrag for afledning af særligt forurenet spildevand i Haderslev Kommune Ekstraordinær budgetkontrol - Udvalget for Teknik og Miljø - 1. september Kontraktforhold Gensidig orientering... 11

3 Udvalget for Teknik og Miljø, Side Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan , Kloakerede områder DIPEMU / 08/34543 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I overensstemmelse med lokalplanforslag Boliger ved Kløvervænget / Vandlingvej og kommuneplantillæg 13-Sydbyen fremlægges forslag om tillæg nr. 1 til gældende spildevandsplan - Spildevandsplan for Haderslev Kommune , Kloakerede områder. Området hvor det ovennævnte boligområde skal etableres udgør et samlet areal på 0,83 ha, hvoraf 0,36 ha ikke er omfattet af den nu gældende spildevandsplan. Tillægget til spildevandsplanen giver mulighed for at hele boligområdet inddrages under kommunens spildevandsplan og betalings-vedtægt for spildevandsanlæg. Der foretages samtidig en miljøscreening af forslaget. Efterfølgende fremlægges forslag om tillæg til spildevandsplan samt resultatet af miljøscreeningen i offentlig høring i 8 uger. Procedure Forslag om tillæg til spildevandsplanen fremlægges for Udvalget for Teknik og Miljø. Efter høringsperioden fremlægges tillæg til spildevandsplanen med eventuelle indkomne bemærkninger og ændringsforslag til Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet for endelig godkendelse. Tovholder/informationsansvarlig Miljø og Natur, Peter Müller. Bilag Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan , Kloakerede områder (600553) Tillæg nr. 1 - Plan(1).PDF (600576) Indstilling Teknik og Miljøservice indstiller, at Udvalget for Teknik og Miljø godkender vedlagte forslag til tillæg nr. 1 til "Spildevandsplan for Haderslev Kommune , kloakerede områder", der er udarbejdet i henhold til 32 i Miljøbeskyttelsesloven, til udsendelse i offentlig høring i 8 uger, således at boligområdet bliver inddraget under de kloakerede områder og underlagt betalingsvedtægten for spildevandsanlæg.

4 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 2 Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen. Godkendt som indstillet Forslag til spildevandsplan for det åbne land DIBRMO / 08/33045 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Forslag til Spildevandsplan , det åbne land er et forslag til revision af de eksisterende spildevandsplaner som gælder for de sammenlagte kommuner og sogne for så vidt angår det åbne land - det vil sige områder som ikke er kloakeret. Planforslaget supplerer den tidligere vedtagne plan Spildevandsplan , kloakerede områder. I planforslaget gør kommunen rede for status og planer for den fremtidige spildevandshåndtering i det åbne land. Forslaget indeholder således en detailplan for kommunens indsats over en 6-årig periode, og det er udarbejdet i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om spildevandstilladelser m.v. Når Byrådet har vedtaget spildevandsplanen, er den Haderslev Kommunes fremtidige juridiske grundlag for at gennemføre en forbedret spildevandsrensning i det åbne land. Planen forventes revideret i Planforslaget er udarbejdet med sigte på at tilgodese de gældende retningslinier i Regionplan samt udmeldingerne fra Miljøministeriet om, at spildevandsudledninger fra ejendomme i det åbne land efter 1. januar 2015 ikke må være til hinder for at de kommende vandplaner på sigt kan opfyldes. I Haderslev Kommune findes ca ejendomme i det åbne land, som ligger i oplande til vandløb og søer, der i regionplanen er udpeget som særligt forureningsfølsomme. Teknik- og Miljøservice vurderer, at der heraf er ca. 750 ejendomme, som har udledning til recipient. For samtlige ejendomme i oplande til forureningsfølsomme vandløb og søer skal der foretages en registrering af spildevandsforholdene. Ejendomme med udledning til recipient, og hvor spildevandsrensningen ikke lever op til gældende krav, skal derefter påbydes at foretage en forbedret spildevandsrensning. Arbejdet med at etablere forbedret spildevandsrensning skal være afsluttet inden 2015 for at Haderslev Kommune kan leve op til regionplanens retningslinier og Miljøministeriets udmeldinger. Procedure Forslag til spildevandsplan fremlægges til vedtagelse i Udvalget for

5 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 3 Teknik og Miljø hvorefter det sendes i offentlig høring i mindst 8 uger. Der foretages en miljøscreening af planforslaget, og resultatet sendes i offentlig høring sammen med planforslaget. Efter høringsperioden fremlægges spildevandsplanen med eventuelle indkomne bemærkninger og ændringsforslag for Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet til endelig godkendelse. Tovholder/informationsansvarlig Miljø og Natur, Gustav Nebel / Brian Mogensen Bilag Forslag til spildevandsplan for det åbne land med bilag (595603) Indstilling Teknik og Miljøservice indstiller: at vedlagte Forslag til spildevandsplan , det åbne land godkendes til udsendelse i offentlig høring i mindst 8 uger Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen. Godkendt som indstillet Lokalplan nr og kommuneplantillæg nr. 01/2006 for en bynær golfbane ved Fritidscentret i Vojens by - Endelig godkendelse DIHLIN / 06/3066 ÅBEN SAG Sagsfremstilling GENOPTAGELSE AF SAG. Byrådet i Vojens Kommune godkendte den 27. september 2006 forslag til lokalplan nr og kommuneplantillæg nr. 01/2006 til fremlæggelse i offentlig høring. Byrådet vedtog endvidere, at der ikke foretages en miljøvurdering af lokalplanen. Planerne omfatter et område beliggende i umiddelbar tilknytning til Fritidscentret i den vestlige del af Vojens by. Det samlede areal udgør ca. 80 ha og udlægges med planerne til offentligt formål i form af en 18 huls golfbane. Området henligger i dag som landbrugsarealer hovedsagelig i tilknytning til mindre landbrugsejendomme. Ved lokalplanens endelige vedtagelse forbliver området i landzone. Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring og der er i høringsperioden modtaget 11 henvendelser med bemærkninger og indsigelser. Der er udarbejdet et resume af henvendelserne med forslag til besvarelse. Dette resume indgår som bilag til dagsordenen.

6 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 4 Byrådets beslutning om, at der ikke skal foretages en miljøvurdering, kunne påklages til Naturklagenævnet inden 4 uger efter forslagets offentliggørelse. Afgørelsen blev påklaget af 2 parter i området og Naturklagenævnet traf 12. januar 2007 følgende afgørelse i sagen: "Klager kan herefter ikke gives medhold i, at Vojens Kommune er forpligtet til at udarbejde en miljøvurdering, og kommunens afgørelse efter miljøvurderingsloven må derfor stå ved magt." Juridiske aspekter Efter planlovens 48 kan en ejer forlange sin ejendom overtaget af kommunen mod erstatning, når en lokalplan udlægger ejendommen eller en del heraf til offentligt formål. Overtagelsesforpligtelsen gælder kun for den del af ejendommen, der er forbeholdt til offentlig formål. Overtagelsespligten gælder dog kun, hvis ejendommen på grund af den pågældende plan ikke kan udnyttes på en økonomisk rimelig måde og erstatningen fastsættes efter forholdene, som de er på tidspunktet for overtagelseskravets fremsættelse og uden hensyn til den anvendelse af arealet, som lokalplanen tilsigter. Der er udarbejdet et juridisk notat om forholdene, se vedlagte bilag. Efter Planlovens 50 er det Taksationsmyndighederne efter lov om offentlige veje der afgør om der foreligger overtagelsespligt og fastsætter erstatning. Procedure Sagen behandles i Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet Tovholder/informationsansvarlig Plan og Byg, Hans Linding Bilag Bemærkninger og indsigelser - notat til dagsorden (565733) Forslag til lokalplan og kommuneplantillæøg nr. 01 / 2006 (565729) Tommy Hansens notat om overtagelsespligt i henhold til planlovens 48 (593822) Tommy Hansens notat om planlægning og overtagelse af arealer (593837) Indstilling Teknik- og Miljøservice indstiller, at forslaget til besvarelse af bemærkninger og indsigelser godkendes, og at lokalplan og kommuneplantillæg nr. 01/2006 vedtages endeligt.

7 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 5 Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen Punktet taget af dagsorden inden mødets start. Sagen tages op på næste møde. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen. Udvalget anbefaler Økonomiudvalget og Byrådet ikke at realisere lokalplanen og kommuneplantillægget på nuværende tidspunkt, da arealudlægget ikke vurderes i overensstemmelse med en samlet planlægning for Haderslev kommune Endelig vedtagelse af lokalplan F2 og kommuneplantillæg Sommerhusområde ved Sandersvig DIKERO / 07/12016 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Ovennævnte lokalplan har været fremlagt i en 8-ugers offentlighedsperiode fra og med 9. juli 2008 til og med den 3. september Der er i høringsperioden indkommet 1 kommentarer / indsigelser: I det vedlagte notat om indsigelsesbehandling tages der stilling til indkomne kommentarer/indsigelser og det beskrives at disse ikke medfører rettelser i planmaterialet. Procedure Sagen behandles i Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Plan og Byg / Keld Roed Bilag Indsigelsesnotat (604100) Indstilling Teknik- og Miljøservice indstiller at de udarbejdede forslag til lokalplan F2 og kommuneplantillæg 9-08 vedtages endeligt.

8 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 6 Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen. Anbefales godkendt endeligt overfor Økonomiudvalget og Byrådet 132. Særbidrag for afledning af særligt forurenet spildevand i Haderslev Kommune. DICHLH / 07/24110 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I henhold til lovbekendtgørelse nr. 281 af 22. marts 2007 om betalingsregler for spildevandsanlæg mv. skal der jf. 2a, stk. 8 pålignes særbidrag for de ejendomme, hvorfra der afledes særligt forurenet spildevand til den offentlige kloakforsyning og hvor dette giver anledning til særlige foranstaltninger i forbindelse med etableringen og driften af rensningsanlæg, pumpestationer, kloakledninger mv. Ved særligt forurenet spildevand forståes spildevand med et højere forureningsindhold end normalt husspildevand. Særligt forurenet spildevand afledes typisk fra erhvervsvirksomheder, hvor der foregår en egentlig produktionproces. Der er ikke i lovbekendtgørelsen fastsat bestemmelser om efter hvilke kriterier der skal opkræves særbidrag. Udgangspunktet er de almindelige principper i miljølovgivningen, herunder blandt andet princippet om at forureneren betaler. Det er således afgørende, at særbidrag pålignes i de situationer, hvor der fra en ejendom afledes særligt forurenet spildevand, som giver anledning til forøgede driftsog anlægsomkostninger for kloakforsyningen. Særbidraget skal fastsættes skønsmæssigt og skal afspejle de meromkostninger, som kloakforsyningen har i forbindelse med rensning og bortskaffelse af særligt forurenet spildevand. Herunder meromkostninger i forbindelse med eksempelvis forøget belastning på rensningsanlæg, forøget energiforbrug ved rensningsprocesser, intensiveret prøveudtagning og analyse, bortskaffelse af større slammængde mv. Principperne for påligning af særbidrag skal være generelle og fremgå af Haderslev Kommunes betalingsvedtægt for spildevandsanlæg og skal i øvrigt være de samme i hele kommunen, uanset til hvilket rensningsanlæg der tilledes særligt forurenet spildevand. I Haderslev Kommune vil det være relevant at se på spildevandets indhold af organisk stof, kvælstof samt fosfor, da disse parametre er væsentlige ud fra et renseteknisk synspunkt. De indbyrdes forhold

9 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 7 mellem organisk stof og kvælstof samt organisk stof og fosfor kan være betydende for processerne på rensningsanlæggene, hvorfor disse forhold bør følges. Såfremt disse forhold i fremtiden får afgørende betydning bør dette da indarbejdes i principperne for påligning af særbidrag. Særligt forurenet spildevand defineres i Haderslev Kommune, som spildevand med et højere indhold af henholdsvis organisk stof (målt som COD > 1000 mg/l), kvælstof (målt som total-n > 90 mg/l) samt fosfor (målt som total-p > 16 mg/l) end normalt husspildevand. Normalt husspildevand har typisk en sammensætning, hvor COD måles til cirka 500 mg/l, hvor total-n måles til cirka 45 mg/l samt hvor total-p måles til cirka 8 mg/l. Der er foretaget en generel beregning af marginalomkostningerne ved at behandle ét kilogram henholdsvis organisk stof, kvælstof samt fosfor under Haderslev Kommunes kloakforsyning. For 2008 vil disse marginalomkostninger være kr. 2,50 ekskl. moms pr. kg COD, kr. 6,50 ekskl. moms pr. kg total-n samt kr. 20,00 ekskl. moms pr. kg total-p. Særbidrag beregnes som en meromkostning, der ligger ud over den almindelige vandafledningsafgift. Kloakforsyningen afholder omkostningerne til prøveudtagning og analyse af 12 årlige prøver udtaget på hver enkelt ejendom, som udleder særligt forurenet spildevand. På baggrund af de 12 årlige prøver bestemmes de gennemsnitlige vandføringsvægtede koncentrationer af henholdsvis COD, total-n og total-p. Såfremt resultaterne viser, at der er tale om særligt forurenet spildevand pålignes særbidrag jf. beregningsprincipperne, som angivet i vedlagte bilag "Notat om beregningsmodel for særbidrag". Frem til kommunalreformen havde de tidligere kommuner forskellige praksis i forhold til særbidrag for særligt forurenet spildevand. I de tidligere Haderslev og Vojens kommuner blev der ikke pålignet særbidrag, mens der i de tidligere Gram, Christiansfeld og Nr. Rangstrup kommuner blev pålignet særbidrag, dog efter forskellige principper. Uanset tidligere praksis i de forskellige kommuner er det imidlertid således, at der med udgangspunkt i lovbekendtgørelse nr. 281 af 22. marts 2007 om betalingsregler for spildevandsanlæg mv. jf. 2a, stk. 8 skal pålignes særbidrag for de ejendomme, hvorfra der afledes særligt forurenet spildevand. På baggrund af det materiale, som foreligger fra de enkelte tidligere kommuner er der som udgangspunkt fire virksomheder i Haderslev Kommune, som vil blive berørt af ordningen omkring særbidrag.

10 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 8 Desuden vil en virksomhed blive berørt, såfremt virksomheden ikke opretholder egen forrensning af spildevandet, mens en virksomhed, som muligvis fremover tilsluttes den offentlige kloakforsyning, kan blive berørt. I de tilfælde hvor der foreligger analyseresultater for udledt spildevand fra disse virksomheder, er der foretaget konsekvensberegninger som følge af påligning af særbidrag, jf. bilag "Beregning af konsekvenser ved særbidrag". Juridiske aspekter Lovbekendtgørelse nr. 281 af 22. marts 2007 om betalingsregler for spildevandsanlæg mv. Miljøstyrelsens vejledning nr. 3/2001 om betalingsregler for spildevandsanlæg. Procedure Sagen behandles i Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Forsyning, Christoffer Lindskov Hansen. Bilag Notat om beregningsmodel for særbidrag.pdf (401633) Beregning af konsekvenser ved særbidrag.pdf (401640) Brev til de berørte virksomheder med anmodning om bemærkninger (473016) Notat om virksomhedernes synspunkter til indførelse af særbidrag (603590) Indstilling Teknik- og Miljøservice indstiller, at der med virkning fra 1. januar 2008 indføres særbidrag for afledning af særligt forurenet spildevand til den offentlige kloakforsyning herunder, at særbidrag pålignes i henhold beregningsprincipperne som beskrevet i bilaget "Notat om beregningsmodel for særbidrag", at taksternes for 2008 godkendes og at betalingsvedtægten for spildevandsanlæg i Haderslev Kommune efterfølgende ajourføres. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen Udvalget for Teknik og Miljø anmoder administrationen om at gennemfører en høring hos de berørte parter, inden der tages stilling til særbidragsordningens størrelse. Supplerende sagsfremstilling:

11 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 9 Haderslev Forsyning har skriftligt ved brev af 9. april 2008 (bilag 08/47982), rettet henvendelse til de virksomheder, som forventes berørt af særbidragsordningen for særligt forurenet spildevand. På baggrund af de tilbagemeldinger der er modtaget fra virksomhederne er der udarbejdet et notat (bilag 08/178461), hvor synspunkterne fra de enkelte virksomheder er beskrevet. Teknik- og Miljøservice indstiller, at der med virkning fra 1. januar 2009 indføres særbidrag for afledning af særligt forurenet spildevand til den offentlige kloakforsyning herunder, at særbidrag pålignes i henhold til principperne i den oprindelige sagsfremstilling, at taksterne fastsættes i henhold til den oprindelige sagsfremstilling, at taksterne i øvrigt bliver godkendt i forbindelse med budgettet for 2009 og at betalingsvedtægten for spildevandsanlæg i Haderslev Kommune ajourføres. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen. Anbefales godkendt endeligt overfor Økonomiudvalget og Byrådet Ekstraordinær budgetkontrol - Udvalget for Teknik og Miljø - 1. september 2008 DITHER / 07/6036 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Udvalget for Teknik og Miljø omfatter dels de brugerfinansierede områder (Vand/Spildevand/Affald/Varme) og dels de skattefinansierede områder (Plan og Byg/Vej og Park/Driftsafdelingen/Miljø og Natur/Stab og Administration). Udvalget for Teknik og Miljø har for 2008 fået overdraget det økonomiske ansvar for det administrative personale (konto 6) der tidligere var placeret under Økonomiudvalget. Udvalget har fortsat en budgetdel der er placeret under Økonomiudvalget (indtægter), men hvor grundlaget skabes i Udvalget for Teknik og Miljø s administration. Det drejer sig om bla. Byggesagsgebyr og Miljøgebyr. Grundet den økonomiske situation, herunder lovgivningens regulering af Kommunernes økonomi ved evt. overskridelse af service rammerne for 2008, er der henstillet til de stående udvalg, at der skal udvises størst mulig tilbageholdenhed i 2008, således Kommunens samlede forbrug holdes under den godkendte serviceramme. Uforbrugte midler

12 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 10 fra 2008 overføres til 2009 budgettet i forbindelse med regnskabsaflæggelsen i foråret Teknik- og Miljøservice gennemfører derfor ekstraordinære budgetkontroller til sikring af budgettets overholdelse under de nye forudsætninger der er givet via ønsket om størst mulig tilbageholdenhed. Der er derfor gennemført en budgetkontrol pr. 1. september 2008, som vedlægges denne sagsfremstilling. Budgetkontrollen udviser følgende forhold: Et merforbrug på det administrative personale (grundet udvalgets beslutning af 3. april 2008, samt tidligere udmeldte besparelser der endnu ikke er fuldt ud effektueret). Rammen på Vej og Park området forventes, at generere et overskud på de 2,8 mill. kr. der er tilbageholdt grundet Byrådets pålæg til udvalget om overførsel af min. 2,8 mill. kr. til De brugerfinansierede områder er ikke pålagt et krav om overførsel fra 2008 til De udmeldte driftsrammer for 2008 forventes ikke at blive overholdt i Der udarbejdes en særskilt sagsfremstilling hvor rammerne tilpasses iht. de faktiske forhold. Økonomiske forhold Der forventes et overskud på det skattefinansierede område svarende til kravet om min. 2,8 mill. kr der skal overføres til Der tages dog forbehold for inter vejret i resten af 2008, eftersom udgifterne til glatføre bekæmpelse er indeholdt i udvalgets budget. Der rejses en særskilt sag vedr. de brugerfinansierede områder for De enkelte bilag til sagen udleveres på mødet. Procedure Sagen behandles i Udvalget for Teknik og Miljø Tovholder/informationsansvarlig Stab og Administration, Thomas Eriksen Indstilling Teknik- og Miljøservice indstiller : at den ekstraordinære budgetkontrol for 2008 på de skattefinansierede områder godkendes at den ekstraordinære budgetkontrol for 2008 på de brugerfinansierede områder godkendes at der rejses en særskilt sag vedr. de brugerfinansierede områders driftsrammer. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen. Godkendt som indstillet.

13 Udvalget for Teknik og Miljø, Side Kontraktforhold 135. Gensidig orientering DILIBD / ÅBEN SAG Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen. Der blev givet en orientering om følgende : Formanden og næstformandens besøg hos HAB. Belysning - sikring med HPFI-relæer Orientering om opsætning af antenner mv. i lokalplaner - det er ikke muligt at forbyde dette iht. den europæiske menneskerettighedskonvention, artikel 10, samt NKN / Orientering om forslag til organisationsændring i Teknik- og Miljøservice.

14 Udvalget for Teknik og Miljø, Side 12 Underskriftsside Preben Holmberg Mads Skau Yrsa Theisen August Kragh Tonny Thomsen Jan Christensen Holger Lauritzen Erik Ancker Thomas Eriksen

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 17-04-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 22-08-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15-10-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 15-10-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 28-02-2007 Mødested: Forsyning Fjordargervej 32 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Jan Christensen Fraværende:

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Miljøkontoret. Grøndalsvej Viby

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Miljøkontoret. Grøndalsvej Viby ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Miljøkontoret. Grøndalsvej 1. 8260 Viby INDSTILLING Til Århus Byråd 18. november 2004 via Magistraten J.nr. MIL/00/00011/047 Den Ref.: Tlf.nr. VWB/LTo/33 8940

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2010-2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S

Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2010-2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2010-2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Revideret den 3. december 2014 Tillæg nr. 10 til spildevandsplan Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2010-2020 Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Udarbejdet den 13. januar 2014 T i l l æ g n r. 8 t i l s p i l d e v a n d s

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-06-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan 2010-2020 Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft Udarbejdet den 18. oktober 2017. Vedtaget i Byrådet den 13. marts 2018.

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 24-01-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 8 Administrative forhold

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 8 Administrative forhold HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 8 Administrative forhold Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 BETALINGSVEDTÆGT... 4 1.1 Generelt... 4 1.2 Betalingsvedtægtens indhold... 4 2

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande Udarbejdet den 24. april 2013 T i l l æ g n r. 5 t i l s p i l d e v a n d s p l

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 08-08-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 08-08-2007

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 26-09-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: BEMÆRK

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Krav til spildevandsrensning i det åbne land indenfor områder udpeget i Vandområdeplanen

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Krav til spildevandsrensning i det åbne land indenfor områder udpeget i Vandområdeplanen Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2014-2017 Krav til spildevandsrensning i det åbne land indenfor områder udpeget i Vandområdeplanen 1. Indledning Dette er et tillæg til Spildevandsplanen 2014-2017 for

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Dato: 28. februar 2014 Sags nr. 820-2013-25330 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet

Læs mere

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune Tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og indledning 2. Lovgrundlag 3. Miljøvurdering 4 Areal og ejerforhold 5. Ændring af kloakopland og kloakeringsprincip

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020 Assersvej 12 A-D Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2.

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 22. august 2017 Sagsid 17/13852 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde nord for Eilif Krogagers Vej,, matrikel 3b og 3n, del af matrikel 26bk,

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. maj 2016 Sagsid 16/5923 Login hsf Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 For et erhvervsområde i Kjersing Øst på matrikel 1c, 1f, 1g, 1u, 1x, 1ab, 1ad, 1ae, 1an,

Læs mere

SPILDEVANDSPLANSTILLÆG NR. 1 GLATTRUP BÆK

SPILDEVANDSPLANSTILLÆG NR. 1 GLATTRUP BÆK SPILDEVANDSPLANSTILLÆG NR. 1 GLATTRUP BÆK INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Om dette tillæg 3 1.1 Politisk behandling og offentlig høring 3 2 Planlægningsgrundlaget 5 2.1 Miljøvurdering 5 3 Omfang af tillæg 6 3.1

Læs mere

1 Indledning Planlægningsgrundlag Lovgrundlag Miljøvurdering Forhold til anden planlægning Kommuneplanen for

1 Indledning Planlægningsgrundlag Lovgrundlag Miljøvurdering Forhold til anden planlægning Kommuneplanen for 1 Indledning...2 2 Planlægningsgrundlag...2 2.1 Lovgrundlag...2 2.2 Miljøvurdering...2 3 Forhold til anden planlægning...2 3.1 Kommuneplanen for Horsens Kommune...2 3.2 Vandplanerne...2 4 Status...2 5

Læs mere

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted Torsted Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af ejendomme omkring Torsted Udarbejdet den 25. oktober 2013 T i l l æ g n r. 7 t i l s p i l d e v a n d s p l a

Læs mere

Teknik- & Forsyningsudvalget

Teknik- & Forsyningsudvalget Ny Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg m.v. i Baggrund Efter lbk. nr 716 af 23. juni 2001, bekendtgørelse af lov om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v. med senere ændringer skal der inden for spildevandsområdet

Læs mere

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan Separering af Herborg

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan Separering af Herborg RAPPORT Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af Herborg Udarbejdet den 24. juni 2015 Tillæg nr. 11 til spildevandsplan Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 3

Spildevandsplan Tillæg nr. 3 Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 3 Spildevandsrensning i det åbne land ved Stepping og Frørup By- og Udviklingsforvaltningen Spildevandsteam Sagsnr: 12/23960 August 2013 Spildevandsplan Spildevandsplan

Læs mere

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund Nøddelund Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Frederikshavn Kommune

Tillæg nr. 4 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Frederikshavn Kommune Tillæg nr. 4 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Frederikshavn Kommune Regnvandsbassin/sø ved Guldmajsvej i Skagen Forslag august 2015 Tillæg nr. 4 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Tillæg til Spildevandsplan 2012-2020 for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Dato: 18-05-2016 Sags nr. 820-2015-56456 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land Forbedret rensning af husspildevand i Herning Kommune Herning Kommune Teknik og Miljø Rådhuset, Torvet, Indgang C 7400 Herning Tlf.: 96 28 28 28 Fax: 96 28 80 19 E-mail: teknik@herning.dk

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 20-11-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Tillæg til spildevandsplan Side 1 af 6 Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan... 4 Betydning for grundejere...

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan

Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For nyt sommerhusområde ved Bjerge Nordstrand Forslag til Tillæg til Spildevandsplan For nyt sommerhusområde

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Forslag til Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Høringsudkast Side 1 af 6 Tillæg til spildevandsplan Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan...

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 06.00.05-P16-2-14

Læs mere

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald. - Erhvervsområdet Andrup Vest.

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald. - Erhvervsområdet Andrup Vest. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 11. september 2018 Sagsid 18/22236 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Erhvervsområdet Andrup Vest. Telefon 76 16 16 16 www.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Teknik- og Havneudvalget 19. maj KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: Dok.nr.: Sagsbeh.

Teknik- og Havneudvalget 19. maj KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: Dok.nr.: Sagsbeh. Teknik- og Havneudvalget 19. maj 2011 1 1. KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: 492-2010-4569 Dok.nr.: 492-2011-15159 Sagsbeh.: HVO Åbent Endelig vedtagelse af Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune. Resume:

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2017 Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Juli 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund og sammenfatning...

Læs mere

Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune

Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Tillæg nr. 7 Mejeriparken, Hjallerup Ændring af kloakeringsprincip for boligområde fra offentlig fælleskloakeret

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Dato: 18. juni 2015 Sags nr. 820-2014-58070 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan Endelig version

Tillæg nr. 3 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan Endelig version Tillæg nr. 3 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Endelig version Natur- og Miljøafdelingen Maj 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Forhold til øvrig planlægning...

Læs mere

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. januar 2015 Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Bestyrelsen for Aarhus Vand A/S har vedtaget en ny betalingsvedtægt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Forslag

Tillæg nr. 1 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Forslag Tillæg nr. 1 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Forslag Natur- og Miljøafdelingen Xxx 2011 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Lovgrundlag... 2 3 Forhold til øvrig planlægning... 3

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...4

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. ejendomme i det åbne land

Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. ejendomme i det åbne land Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. september 2015 Journal nr. 15/3845 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. ejendomme i det åbne land - Ejendomme udpeget til indsats om forbedret rensning i

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 1

Spildevandsplan Tillæg nr. 1 Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 1 Spildevandsrensning i det åbne land ved Hejls, Favstrup og Christiansfeld vest By- og Udviklingsforvaltningen Natur og vand September 2012 Spildevandsplan Spildevandsplanen

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 14 til Rebild Kommunes Spildevandsplan Boligområde i Øster Hornum - Lokalplan 319

Forslag til Tillæg nr. 14 til Rebild Kommunes Spildevandsplan Boligområde i Øster Hornum - Lokalplan 319 Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.00.05-P16-19-18 Ref.: Rune Thomsen Telefon: 99889456 Dato: 23-10-2018 Forslag til Tillæg

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Opdateringer i Videbæk

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Opdateringer i Videbæk RAPPORT Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2020 Opdateringer i Videbæk Godkendt af Byrådet den 9.10.2012 T i l l æ g n r. 2 t i l s p i l d e v a n d s p l a n S i d e 2 I

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 07-02-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 07-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. december 2017 Sagsid 17/21126 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde i, matrikel 19r m.fl. Guldager By, Guldager og matrikel 1d, 1aq og

Læs mere

Et område til undervisningsformål ved Lerpyttervej, Thisted

Et område til undervisningsformål ved Lerpyttervej, Thisted Et område til undervisningsformål ved Lerpyttervej, Thisted Kommuneplantillæg nr. 3586-3 O Maj 2007 Thisted Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg

Læs mere

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S

Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S Betalingsvedtægt for Ishøj Spildevand A/S September 2010 Side 1 Indholdsfortegnelse Indhold 1. Vedtægtens område, definitioner... 4 2. Kloakforsyningens budget og regnskab... 4 3. Kloakforsyningens indtægter...

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Referat Teknik og Miljøudvalget Mødedato: 13. november 2018 Mødestart: 08:00 Mødested: Mødelokale 271, Rådhusvej 8, 4180 sorø Mødet sluttede kl. 9.00. Indholdsfortegnelse: Bemærkninger til dagsordenen

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 1999-2013 Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. juni 2016 Sagsid 16/7150 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Forsinkelsesbassin på matrikel 1o Oksvang, Esbjerg Jorder. - Forsinkelsesbassin på

Læs mere

R A P P O R T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort

R A P P O R T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort Udarbejdet den 3. marts 2016 T i l l æ g n r. 12 t i

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan

Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For to boligområder i Gørlev By Tillæg til Spildevandsplan For boligområde i Gørlev Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommunes

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010 2019. Indhold 1. INDLEDNING 3 2. PLANLÆGNINGSGRUNDLAG 4 3. REGNVANDSAFLEDNING FRA GAMMEL KLAUSDALSBROVEJ 4 4. FREMRYKNING AF KLOAKERING AF TIBBEVANGEN

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Område (Christianshede og Moselund/Hørbylunde)

Tillæg nr. 1 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Område (Christianshede og Moselund/Hørbylunde) Tillæg nr. 1 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Område (Christianshede og Moselund/Hørbylunde) Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Stine Bruun Bundesen

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Dato: 3-8-2015 Sags nr. 820-2015-39261 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg

Læs mere

Rebild Kommune. Forslag til tillæg nr til Spildevandsplan 1999 for tidligere Støvring Kommune. Støvring Ådale, Etape 4

Rebild Kommune. Forslag til tillæg nr til Spildevandsplan 1999 for tidligere Støvring Kommune. Støvring Ådale, Etape 4 Side 1 Rebild Kommune Forslag til tillæg nr. 1-2011 til Spildevandsplan 1999 for tidligere Støvring Kommune. Støvring Ådale, Etape 4 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE OFFENTLIGGØRELSE 3 1 INDLEDNING OG BAGGRUND

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes spildevandsplan Kolding Kommune Kloakering af boliger ved Lejrskov, Egholt og Rolles Møllevej August 2007 27. august 2007 Tillæg nr. 2 til Kolding Kommunes Spildevandsplan

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2017-2027 Erhvervsområde ved Omfartsvejen, Gørlev Forslaget er fremlagt fra 25. april 20. juni 2018 Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 13 Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Oktober 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 21. april 2017 Sagsid 17/9315 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Forsinkelsesbassin på matrikel 1z Mulvad By, Bramming. Telefon 76 16 16 16 www.esbjergkommune.dk

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Åben. Beslutningsdokument. Miljø- og Energiudvalget. Mødet den

Åben. Beslutningsdokument. Miljø- og Energiudvalget. Mødet den Beslutningsdokument Miljø- og Energiudvalget Mødet den 21.06.2017 Åben Punkt 7. Godkendelse af ændring af spildevandsplanen for at tilvejebringe ekspropriationsgrundlag for separatkloakering af en del

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing Udarbejdet den 5. oktober 2017 Vedtaget i Byrådet den 13. marts

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 06-03-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Preben Holmberg, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2007-2012 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Lov- og plangrundlag 4 2.1 Lovgrundlag 4 2.2 Plangrundlag 4 3 Administrative forhold 6 3.1 Betalingsvedtægt

Læs mere

Notat. Bilag: Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. Tarp by Omhandlende: Industrimiljø Teknik & Miljø

Notat. Bilag: Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. Tarp by Omhandlende: Industrimiljø Teknik & Miljø Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 19. juni 2012 Sagsbehandler Hans Sonne-Frederiksen Telefon direkte 76 16 13 93 Sagsid 2012-9211 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2009-2015 vedr. Tarp by Omhandlende: - Kommende

Læs mere

Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for Strandvejen 37-49, Hvalpsund

Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for Strandvejen 37-49, Hvalpsund Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for 2012-2020 Strandvejen 37-49, Hvalpsund Dato: 31. august 2015 Sags nr. 820-2014-40229 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 SPILDEVANDSFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 SPILDEVANDSFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s betalingsvedtægt for spildevand, godkendt af Mariagerfjord Byråd den X.X 2012. Betalingsvedtægten kan ses og downloades på Mariagerfjord

Læs mere

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag

Læs mere

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag 223 11-24 Projektleder: Peter Poulsen Kvalitetssikring:

Læs mere

Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 9

Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 9 Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 9 Spildevandsrensning i det åbne land ved Uhre, Vrå, Lejrskov, Ferup Skov, Jordrup, Kirsbøl, Knudsbøl og Jordrup Skov By- og Udviklingsforvaltningen Spildevandsteam

Læs mere

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 30. marts 2016

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 7 Det åbne land

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 7 Det åbne land HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 7 Det åbne land Vedtaget 15 maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 SPILDEVANDSHÅNDTERING I DET ÅBNE LAND 4 1.1 Udpegning af vandområder 4 1.2 Ejendomme 4 1.3

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010-19

Tillæg nr. 2 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010-19 Tillæg nr. 2 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010-19 0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Planlægningsgrundlag 3 3. Kloakering af 3 ejendomme på Gammelgårdsvej og Valnæsvej 4 4. Tidsplan 5 5. Økonomi

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato 5. januar

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE...

Læs mere

Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune

Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Tillæg nr. 6 Afskæring af spildevand fra til Asaa Renseanlæg August 2009 Indholdsfortegnelse 1 Forord 3 1.1 Baggrund 3 2 Planlægningsgrundlaget

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 2

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: P06.00.05-P16-1-12 Ref.: Bjarke Uffe Jensen Direkte tlf. 97113637 bjjen@mariagerfjord.dk

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-01-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 24-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere