Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik"

Transkript

1 Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45328 Projektnavn PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik Ansøger Syddansk Universitet, Mads Clausen Instituttet Adresse Alsion Postnummer og by 6400 Kontaktperson Kasper Paasch Kontaktoplysninger på kontaktperson paasch@mci.sdu.dk Kommune Sønderborg CVR nummer Ansøgers beskrivelse af projektet: Elektrificering af energisystemerne er drivkraft for en hurtig vækst i markederne for energieffektiv effektelektronik i en lang række anvendelser inden for elektronisk udstyr, husholdningsapparater, belysning og HVAC systemer til bygninger, elektromobilitet, industriel produktion og vedvarende energi. Industrien i den dansk-tyske grænseoverskridende region har stærke markedspositioner i flere værdikæder. Den står imidlertid over for en overordnet udfordring med at have tilstrækkelig adgang til ny forskningsbaseret viden, og en stærkere, og institutionaliseret grænseoverskridende innovationsplatform er således nødvendig for at integrere det nordlige effektelektroniske økosystem. Ellers risikerer virksomhederne at blive tvunget til at flytte især deres teknologiudviklingsaktiviteter til andre geografiske centre for produktion af effektelektronik, især til det sydlige Tyskland. Udfordringerne håndteres mest effektivt i en fælles grænseoverskridende indsats, idet kritisk masse og synergi inden for innovation skabes bedst på et interregionalt niveau. Endvidere kan muligheden for integration til et stærkt nordligt center for effektelektronik udnyttes. Sigtet med PE-Region Platform-projektet er at fastholde den styrkeposition, som den dansk-tyske grænseoverskridende region har inden for udvikling og fremstilling af effektelektronik. Projektets todelte mål er ny effektelektronisk forskning og demonstratorudvikling samt etablering af en varig innovations-platform, der understøtter det regionale økosystem. Der er tre delmål med hver deres forventede resultater: 1. PE-region innovationsplatform etablering af en grænseoverskridende innovationsplatform for det regionale effektelektroni-

2 ske øko-system, herunder netværksdannelse og nye innovationsinitiativer. 2. Anvendelsesorienteret videnskabelig forskning udvikling af ny viden om effektelektronik til energieffektiv omformning af strøm og intelligent styring samt optimerede komponenter og systemer. 3. Demonstration udvikling, i samspil mellem akademiske partnere og industrielle netværkspartnere, af konkrete effektelektroniske demonstratorer relateret til elnettet, innovative motorstyringer og anvendelse af nye materialer. Partnere og deres roller i projektet: Syddansk Universitet, Mads Clausen Instituttet, Sønderborg, CVR: Projektpartner med økonomisk ansvar. Deltager især i aktiviteter om forskning og virksomhedssamarbejder. Økonomiske partnere: 2. Sønderborg Vækstråd, CVR: Projektpartner med økonomisk ansvar. Deltager især i aktiviteter om netværksdannelse og innovationsprojekter. Øvrige netværksdeltagere: Øvrige projektpartnere uden for Region Syddanmark med økonomisk ansvar: 3. Christian-Albrechts-Universität zu Kiel, Chair of Power Electronics(CAU) 4. Wirtschaftsförderung und Technologietransfer Schleswig- Holstein GmbH (WTSH), 5. Fachhochschule Kiel, Institut für Mechatronik (FH Kiel) Forschungs- und Entwicklungszentrum Fachhochschule Kiel GmbH (FuE FH Kiel GmbH) Projektpartnere med økonomisk ansvar, der deltager I forskning, virksomhedssamarbejder og innovation. AT Solar ApS; Banke ApS; Banke Electromotive ApS; CLEAN; Converdan A/S; Danfoss Drives A/S; Danfoss Silicon Power GmbH; Fraunhofer Institute for Silicon Technology ISIT; FTCAP GmbH; GP Joule Connect GmbH & Co. KG; IHK Flensburg; KONZEPT Energietechnik GmbH; Kristronics GmbH; Liacon GmbH; Linak A/S; Lithium Balance A/S; Lodam Electronics A/S; MOTEG GmbH; NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH; OJ Electronics A/S; Reese + Thies Industrieelektronik GmbH; VISHAY BCcomponents BEYSCHLAG GmbH; Weier Antriebe und Energietechnik GmbH.

3 Projektstart/projektslut: Vækstforums forretningsområde Bæredygtig Energi, Energieffektive Teknologier eller brede indsats: Strukturfondsprioritet: - Hovedaktiviteter: Output: Resultater / effekter på kort og på langt sigt: 1. PE-Region innovationsplatform udvikling af en grænseoverskridende innovationsplatform for det regionale effektelektroniske øko-system PE-Region innovationsplatform etablering af en ny og modnet grænseoverskridende innovationsplatform for det regionale effektelektroniske økosystem Anslået skabt årlig omsætning antal år efter projektophør: 0-2 år: 10 mio.kr. 3-5 år: 30 mio.kr. 5 år: 60 mio.kr. 2. Anvendelsesorienteret videnskabelig forskning udvikling af ny viden om effektelektronik, der understøtter innovation og bæredygtig udvikling 3. Demonstration udvikling af konkrete effektelektroniske demonstratorer i samspil mellem akademiske partnere og industrielle netværkspartnere Ny, anvendelsesorienteret viden om effektelektronik, der understøtter innovation og bæredygtig udvikling er opnået 3 nye demonstratorer er udviklet i samspil mellem akademiske og industrielle partnere Anslået skabt årlig eksport antal år efter projektophør: 0-2 år: 8 mio.kr. 3-5 år: 24 mio.kr. 5 år: 48 mio.kr. Anslået antal virksomheder, der udvikler koncepter til nye løsninger: 0-2 år: år: 3 5 år: 3 2. Økonomi, statsstøtte og særligt yderområdefokus: Ansøgt finansiering: Ansøgt: Procent: Nærmere beskrivelse: Samlede støtteberettigede ,97 kr. 100 % udgifter Interreg-5A ,18 kr. 60 % Regionale Erhvervsudviklingsmidler ,30 kr. 15 % Egenfinansiering ,49 kr. 25 % SDU MCI: ,53 kr. Sønderborg Vækstråd: ,96 kr. Indstillet finansiering: Indstillet: Procent: Nærmere beskrivelse: Samlede støtteberettigede ,97 kr. 100 % udgifter Interreg-5A ,18 kr. 60 % Regionale Erhvervsudviklingsmidler ,30 kr. 15 % Egenfinansiering ,49 kr. 25 % SDU MCI: ,53 kr. Sønderborg Vækstråd:

4 ,96 kr. Kommentarer til budget og finansiering: Ingen kommentarer Statsstøttevurdering: Denne sag behandles udelukkende som en medfinansiering af et Interreg-projekt. Statsstøttevurderingen påhviler hermed Interreg-programmets forvaltningsmyndighed. Har projektet et særligt yderområdefokus: Ja. SDU MCI er lokaliseret i Sønderborg Kommune, hvor en del af projektaktiviteterne vil finde sted. 3. Uddybende vurdering: Ansøgers kritiske antagelser: Projektets effektkæde er lang, hvilket betyder at effekterne er forbundet med en vis usikkerhed. Parterne har i PE:Region demonstreret, at aktiviteterne fører til de forventede resultater, både i form af forskningssamarbejder, øget innovation og virksomhedsinvolvering. Vækstforumsekretariatets uddybende vurderinger: Forhistorie/baggrund: PE-Region Platform har indsendt ansøgning til Interreg 5A til behandling i december. Der er tale om en videreudvikling af et eksisterende Interreg 5A-projekt, PE:Region, som Syddansk Vækstforum har medfinansieret. PE:Region er blevet midtvejsevalueret af ekstern evaluator i september 2017, hvor det konkluderes, at projektet forløber som forventet. Vækstforum sekretariatet gør opmærksom på at sammenhæng til Digital Valley den digitale superregion bør tages i betragtning: Region Syddanmark arbejder sammen med danske og tyske parter på at indsende en ansøgning, Digital Valley til Interreg 5A til behandling juni Digital Valley-projektet har som hovedformål at etablere en strategisk platform på tværs af grænsen. Platformen skal etablere vidensgrundlag, udarbejde strategi og tiltrække eksterne midler til innovationsprojekter i regionen. Ansøgningen vil i første omgang fokusere på styrkepositioner på begge sider af grænsen indenfor industriel elektronik, robotteknologi og transportteknologier. Det er sekretariatets vurdering, at der er en vis grad af overlap mellem visionerne i de to projekter. Det er samtidig vurderingen, at der er god synergi i et evt. samarbejde. Indledende drøftelser tyder på, at der er en positiv indstilling i forhold til at etablere et samarbejde mellem parterne i de to projekter. Ansøgningens relation til forretningsområdet, forretningsområdets udfordringer og målsætninger: Det er sekretariatets vurdering, at projektet bidrager til, at grænseregionen opnår international anerkendelse som styrkeposition indenfor energieffektive teknologier, effektelektronik. Projektet vurderes at understøtte udviklingen af Center for Industriel Elektronik og bidrage til faglig udvikling og tiltrækning af kvalificeret forsknings- og arbejdskraft.

5 Vurdering af effektkæden, herunder den fremlagte argumentation/evidens samt overvejelser vedr. kritiske antagelser: Det er sekretariatets vurdering, at projektet har dokumenteret, at de beskrevne aktiviteter resulterer i øget anvendt forskning, øget innovation og øget samarbejde på tværs af og i mellem virksomheder og videninstitutioner på tværs af grænsen. Ansøger bygger ovenpå det eksisterende projekt og vil etablere en platform for strategisk samarbejde indenfor effektelektronik i grænseregionen, men også i en udvidet nordisk geografi. Det er sekretariatets vurdering, at dette formål er fagligt godt funderet. Det er samtidig vurderingen, at integration/samarbejde med den strategiske platform i Digital Valley vil øge sandsynligheden for et samarbejde på et højere strategisk og organisatorisk niveau og dermed en blivende konstruktion. Beskrivelse af forretningsidéen, herunder forretningspotentialet og/eller eksportpotentialet: Elektrificering af energisystemer er en drivkraft for vækst i det globale marked for energieffektiv effektelektronik. Teknologierne kan anvendes indenfor en stor variation af slut-produkter, f.eks. husholdningsapparater, elektromobilitet, industriel produktion og vedvarende energi. Projektets målgruppe: PE-Region Platform etablerer en dansk-tysk grænseoverskridende innovationsplatform for energieffektiv effektelektronik, som fremmer samarbejdet mellem de små og mellemstore virksomheder samt universiteter og forskningsinstitutioner i den grænseoverskridende region. Tværgående kriterier: Virksomhedsengagement: 21 navngivne virksomheder er med som netværkspartnere og aktive i projektet. Desuden deltager CLEAN og IHK som repræsentanter for en bredere kreds af virksomheder, ligesom der er åben for deltagelse af yderligere virksomheder. Virksomhederne bidrager med viden i forhold til afgrænsning af forskningsområder / udvikling af demonstratorer Offentlig-private partnerskaber: En række offentlige PE-Region Platform projektpartnere indgår i et tæt samspil med industrielle netværkspartnere om udvikling af innovative løsninger. Samordning og koordinering: PE-Region Platform projektets partnere er direkte og dybt involveret i en række regionale, nationale og internationale initiativer, der søger at fremme viden og anvendelse af effektelektronisk viden og kompetencer. Derigennem sikres koordinering mellem disse aktiviteter og PE-Region Platform projektets aktiviteter. Ikke mindst er projektet et supplement til Center for Industriel Elektronik ved SDU samt af Digital Valley den digitale superregion initiativet i forhold til den faglige dybde i forhold til innovation og vækst indenfor styrkepositionerne. Fokusering: PE-Region Platform samler væsentlige parter på tværs af grænsen med relation til effektelektronik og understøtter dermed udviklingen af Center for Industriel Elektronik. Globalisering: Der er store globale markedspotentialer indenfor området. Vækst i yderområder:

6 PE-Region Platform vil i høj grad komme virksomheder i yderområderne til gavn. En væsentlig del af de danske netværkspartnere er beliggende i Sønderborg Kommune. Bæredygtighed: Projektet bidrager primært til miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Samfinansiering: Projektet samfinansieres med interreg-midler, regionale erhvervsudviklingsmidler og egenfinansiering.

Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley

Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45508 Projektnavn Digital Valley Ansøger CLEAN Adresse Sundsmarkvej 20,1 Postnummer og by 6400 Sønderborg Kontaktperson

Læs mere

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Effektelektronik Region. 1. Indstilling: kr kr.

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Effektelektronik Region. 1. Indstilling: kr kr. BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Effektelektronik Region 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet: Ansøgt beløb Indstillet beløb

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4527 Projektnavn Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4448 tidligere 14/22132 Projektnavn Innovationsnetværket Smart Energy (Inno-SE)

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4928 Projektnavn Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse Dokvej

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2)

Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2) Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2) 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/49736 Projektnavn STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU

Læs mere

Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration

Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45487 Projektnavn Access & Acceleration Ansøger Syddansk Universitet, Mads Clausen Instituttet Adresse Alsion Postnummer

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne

Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/14581 Projektnavn Fremskudt trivselsberedskab Ansøger Campus Vejle Adresse Boulevarden

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8589 Projektnavn Kongresværtskab Ansøger Inspiring Denmark Adresse Jernbanegade 75-77 Postnummer og by 5500 Middelfart

Læs mere

Ansøger: Offshoreenergy.dk, CVR:

Ansøger: Offshoreenergy.dk, CVR: Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationssamarbejder i Offshore klyngen 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4932 Projektnavn Innovationssamarbejder i Offshore klyngen Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion

Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 17/43965 Projektnavn JEPS Job, Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion

Læs mere

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling Uddybende bilag vedr. projektet: Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling 1. Faktuelle oplysninger: Jr. Nr. 18/1506 Projektnavn Business Training Social inklusion af

Læs mere

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet FURGY Clean Innovation. 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet FURGY Clean Innovation. 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet FURGY Clean Innovation 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Regionale erhvervsudviklingsmidler Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8577 Projektnavn Medstrøm (oprindeligt Kreativitet

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent

Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 17/42883 Projektnavn Moving Global Talent Ansøger work-live-stay southern denmark Adresse Green Tech Center Postnummer

Læs mere

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling Uddybende bilag vedr. projektet: Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling 1. Faktuelle oplysninger: Jr. Nr. 18/1506 Projektnavn Business Training Social inklusion af

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen EE-Sønderjylland energieffektiv teknologi og løsninger

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen EE-Sønderjylland energieffektiv teknologi og løsninger Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen EE-Sønderjylland energieffektiv teknologi og løsninger Ansøgning om regionale erhvervsudviklingsmidler Ansøgt beløb Indstillet beløb 22.400.000 kr. 22.400.000

Læs mere

Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond ,45 kr ,45 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond ,45 kr ,45 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Smart Energy til markedet 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 6.720.958,45 kr. 6.720.958,45

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projekt We Know How You Grow With Less Energy 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 7.149.841,25 kr. 7.149.841,25

Læs mere

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering Bilag 26a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.718.550 kr. 1.718.550 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/27339 Projektnavn SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB Ansøger S.C. Nordic ApS Adresse

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk forlængelse. 1. Faktuelle oplysninger:

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk forlængelse. 1. Faktuelle oplysninger: Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4943 og tidligere 14/32270 Projektnavn Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk

Læs mere

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000 kr. 1.600.000 kr.

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000 kr. 1.600.000 kr. Bilag 21b Indstillingsskema til vækstforum Oprindelig ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

Alsion 2, 6400 Sønderborg. Kasper Paasch paasch@mci.sdu.dk Sønderborg Kommune

Alsion 2, 6400 Sønderborg. Kasper Paasch paasch@mci.sdu.dk Sønderborg Kommune Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 10.221.232,51kr. 3.902.272,57 kr. Ansøger

Læs mere

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine Bilag 21e Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011 Disposition for Vækstforums Handlingsplan 2012-13 Bilag 3b Juni 2011 Medlemmerne af Syddansk Vækstforum Forord Omstillingsdagsorden (produktivitet) Handlingsplanen som udmøntning af erhvervsudviklingsstrategien

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Design Business Boot Camp 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 3.168.548,08 kr. 3.016.823,14 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen Nordborg Kommune

Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen Nordborg Kommune Bilag 25c - Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 2.153.315,20 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber.

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Vejle, 4. april 2017 1 PROGRAM Velkomst og introduktion Flere veje til kvalificeret

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling. 1. Faktuelle oplysninger:

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling. 1. Faktuelle oplysninger: Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 15/47358 Projektnavn OPI Visuel akustisk pleje og behandling Ansøger AKUART A/S Adresse Rådmandsgade

Læs mere

Ansøgning: Sundiværk for studerende

Ansøgning: Sundiværk for studerende Ansøgning: Sundiværk for studerende Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Kr. 2.590.383,79 Kr. 2.590.383,79 Den Europæiske Regionalfond Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/27209 Projektnavn Ernæring af gravide kvinder Ansøger Biosynergy A/S - Skarø is Adresse Østerhovedvej

Læs mere

J.nr.: 11/23888. Hyprovide Large-scale alkaline electrolyser (MW) Projektnavn: Green Hydrogen.dk. Ansøger: Finsensvej 3, 7430 Ikast.

J.nr.: 11/23888. Hyprovide Large-scale alkaline electrolyser (MW) Projektnavn: Green Hydrogen.dk. Ansøger: Finsensvej 3, 7430 Ikast. Bilag 26b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Bilag 4a. Syddansk Vækstforum Erhvervsudviklingsstrategi

Bilag 4a. Syddansk Vækstforum Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 4a Syddansk Vækstforum Erhvervsudviklingsstrategi 2012-2020 UDKAST 1 Forord (uddybes) Forord af formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst Vision 2020 Forretningsområder De strategiske mål 2 Potentialer

Læs mere

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.799.264 kr. 1.799.264 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Bobleprojekter i Inno-SE

Bobleprojekter i Inno-SE Baggrund for bobleprojekter Inno-SE Bobleprojekter i Inno-SE Bobleprojektpuljen er en pulje i Inno-SE der gør det muligt for virksomheder, i samarbejde med videnspartnere, at ansøge om penge til et forprojekt

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-SE

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-SE VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-SE HVILKE TYPER PROJEKTER ER STØTTEBERETTIGET SOM TECHNOLOGY DEMAND? Technology Demands tager udgangspunkt i en konkret type af efterspørgsel på

Læs mere

J.nr.: 09/12776. WindPowerTree. Projektnavn: A/S Brdr. Kurt Hansen & Co. Ansøger: Adresse: Nordre Ringvej 50 5700 Svendborg Kontaktperson:

J.nr.: 09/12776. WindPowerTree. Projektnavn: A/S Brdr. Kurt Hansen & Co. Ansøger: Adresse: Nordre Ringvej 50 5700 Svendborg Kontaktperson: Bilag 25b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 2.756.000 kr. 2.756.000 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi 2012-2020 Bilag 3a Maj/juni 2011 Forord Forord af formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst Vision 2020 Forretningsområder De strategiske mål Syddanmarks

Læs mere

Vækstforum for Region Syddanmark

Vækstforum for Region Syddanmark Opgaver Udarbejde en regional erhvervsudviklingsstrategi for regionen Overvåge de regionale og lokale vækstvilkår Udvikle og indstille om medfinansiering af regionale udviklingsaktiviteter til regionen

Læs mere

Bobleprojekter i Inno-SE

Bobleprojekter i Inno-SE Baggrund for bobleprojekter Inno-SE Bobleprojekter i Inno-SE Bobleprojektpuljen er en pulje i Inno-SE, der gør det muligt for virksomheder, i samarbejde med videnpartnere, at ansøge om penge til et forprojekt

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Årsplan 2011/2012. for samarbejdet mellem Region Syddanmark og delstaten Schleswig-Holstein

Årsplan 2011/2012. for samarbejdet mellem Region Syddanmark og delstaten Schleswig-Holstein Årsplan 2011/2012 for samarbejdet mellem Region Syddanmark og delstaten Schleswig-Holstein Strategiske grundlag Det grænseoverskridende samarbejde mellem Schleswig-Holstein og Region Syddanmark har i

Læs mere

J.nr.: 07-24121 Projektnavn: Anvendelse af bioenergi til mikrokraftvarmeanlæg Ansøger: Sønderborg Kommune Adresse: Rådhustorvet 10 Kontaktperson:

J.nr.: 07-24121 Projektnavn: Anvendelse af bioenergi til mikrokraftvarmeanlæg Ansøger: Sønderborg Kommune Adresse: Rådhustorvet 10 Kontaktperson: Indstillingsskema til vækstforum Bilag 20 Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 4.186.541,65 kr. 4.186.541,65 kr. Ansøger

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Kofoed og Co Aps. Havnegade 29, 5000 Odense C. Christian Meisner Kofoed Odense. Velfærdsteknologier og -service

Kofoed og Co Aps. Havnegade 29, 5000 Odense C. Christian Meisner Kofoed Odense. Velfærdsteknologier og -service Indstillingsskema til vækstforum Bilag 30a Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Den Europæiske Socialfond ,49 kr ,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0,00 kr. 0,00 kr.

Den Europæiske Socialfond ,49 kr ,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0,00 kr. 0,00 kr. BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Globale Vækstkompetencer 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 11.568.882,49 kr. 11.568.882,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Spirende fødevareoplevelser. 1. Indstilling:

Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Spirende fødevareoplevelser. 1. Indstilling: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Spirende fødevareoplevelser 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond 14.721.090,00 14.721.090,00 Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for mellem regeringen og Syddansk Vækstforum

UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for mellem regeringen og Syddansk Vækstforum UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for 2016-2017 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum September 2016 [Input fra staten rammer og ophæng] Aftalen skal skabe bedre vilkår for vækst samt bidrage til

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Kreativitet & Iværksætteri 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 16.000.000 kr. 16.000.000 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Virksom viden. Syddansk Universitet. Statslig selvejende institution CVR:

Virksom viden. Syddansk Universitet. Statslig selvejende institution CVR: Indstillingsskema til vækstforum Bilag 33b Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 9.843.531,60 kr. 9.843.531,60 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

SDU i Sønderborg. Møde i UdviklingsRåd Sønderjylland. Per Michael Johansen Dekan, professor Det Tekniske Fakultet 25. april 2013

SDU i Sønderborg. Møde i UdviklingsRåd Sønderjylland. Per Michael Johansen Dekan, professor Det Tekniske Fakultet 25. april 2013 SDU i Sønderborg Møde i UdviklingsRåd Sønderjylland Per Michael Johansen Dekan, professor Det Tekniske Fakultet 25. april 2013 Agenda Syddansk Universitet og Det Tekniske Fakultet kort sagt Dialog med

Læs mere

Dagsorden 24. juni 2013

Dagsorden 24. juni 2013 Dagsorden 24. juni 2013 Velkomst Præsentation af URS infrastrukturvision Pause Effektelektronik og regionale muligheder Eventuelt Frokost Velkomst Velkomst -Gæster og nye medlemmer af URS -Siden sidst

Læs mere

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015 Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion Vejle, 25. marts 2015 1 PROGRAM 1. Velkomst 2. Vækstforum: Handlingsplan, mål og kriterier 3. Socialfonden 2014-20 rammer,

Læs mere

Klyngen hviler på Syddanske faglige spidskompetencer

Klyngen hviler på Syddanske faglige spidskompetencer Marts 2010 Lean Energy Cluster Lean Energy Cluster er en dansk alliance af offentlige institutioner og private virksomheder der anvender, udvikler og markedsfører løsninger for effektiv energianvendelse.

Læs mere

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Præsentation af Innovation Fur Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Dagsorden Ideen bag Innovation Fur Initiativtagere Igangsætning - projektsekretariat Betydning for borgere og virksomheder på

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af nyt udbud

Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Afgørelsesbrev Syddansk Universitet sdu@sdu.dk Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Syddansk Universitets (SDU) ansøgning

Læs mere

Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai

Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai Der søges en offentlig institution eller offentlig juridisk enhed til at udvikle og drive et Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai inden for

Læs mere

Campusvej 55, 5230 Odense M. Louise Heidemann Odense. Statslig selvejende institution CVR nr

Campusvej 55, 5230 Odense M. Louise Heidemann Odense. Statslig selvejende institution CVR nr Bilag 30e Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 10.776.138,78 kr. 10.776.138,78 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Øhavets Restaureringscenter. Ærø Kommune. Ærø Kommune. Offentlig myndighed Ærø Turist- og Erhvervsforening CVR-nr.

Øhavets Restaureringscenter. Ærø Kommune. Ærø Kommune. Offentlig myndighed Ærø Turist- og Erhvervsforening CVR-nr. Bilag 19 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 6.000.000 kr. 6.000.000 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Viden- og Innovationslaboratorier. 16. juni Sagsnr.: 15/10668

Vækstforum. Ansøgning: Viden- og Innovationslaboratorier. 16. juni Sagsnr.: 15/10668 Vækstforum 16. juni 2015 Ansøgning: Viden- og Innovationslaboratorier Sagsnr.: 15/10668 SAGSFREMSTILLING Projektet Viden og Innovationslaboratorier er placeret i kategori A og indstilles til tilsagn. Indstilling:

Læs mere

SPIR. Strategic Platforms for Innovation and Research. Opslag Det Biobaserede Samfund. V. Direktør Svend Erik Sørensen, Danish Crown A/S

SPIR. Strategic Platforms for Innovation and Research. Opslag Det Biobaserede Samfund. V. Direktør Svend Erik Sørensen, Danish Crown A/S SPIR Strategic Platforms for Innovation and Research Opslag 2012 - Det Biobaserede Samfund V. Direktør Svend Erik Sørensen, Danish Crown A/S Mandag d. 19. marts 2012, Nationalmuseet Festsalen Vision Skabe

Læs mere

Fondens fokusområder indenfor energiforskning, -udvikling, -demonstration og -markedsmodning er følgende:

Fondens fokusområder indenfor energiforskning, -udvikling, -demonstration og -markedsmodning er følgende: Fase 1 opslag 2016: Energi Frist: 2. Maj 2016 kl. 19 Grand Solutions: Typisk 2-5 år; 5-30 mio. kr. Budgettet er i 2016 på ca. 70 mio. kr. Innovationsfondens investeringer inden for energiområdet skal understøtte

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business Ansøgning om regionale erhvervsudviklingsmidler Ansøgt beløb I alt: 10.660.000kr. 2.660.000kr.i

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet TEK Innovation 2.0 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 6.225.277,71 kr. 6.225.277,71 kr. Regionale

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet D2i Designklynge 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Regionale erhvervsudviklingsmidler 2.200.000 kr. 2.200.000 kr. Den Europæiske Regionalfond (reservation)

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Growth Catalyst 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond Kr. 3.310.065,87 Kr. 3.310.065,87 Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring

Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring 1 Initiativet Syddansk Vækstforum ønsker at bidrage til

Læs mere

Den Stærke Hånd. Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen hjp@invencon.dk Nordborg Kommune

Den Stærke Hånd. Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen hjp@invencon.dk Nordborg Kommune Bilag 23 - Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 0 Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 10.766.576,00 8.613.261 Ansøger om Regionale

Læs mere

Vækstaftaler

Vækstaftaler Vækstaftaler 2017-2019 Som et led i udmøntningen af den regionale vækst- og udviklingsstrategi (ReVUS) ønsker Vækstforum at indgå tre vækstaftaler, som skal være med til at løse komplekse vækstudfordringer

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Design Innovation 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 8.324.788,94 kr. 6.787.712,15 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

J.nr.: 09/5571 Projektnavn: Brugerdreven innovation til udvikling af velfærdsteknologier (BIV) Ansøger: Afdeling for Kommunesamarbejde Adresse:

J.nr.: 09/5571 Projektnavn: Brugerdreven innovation til udvikling af velfærdsteknologier (BIV) Ansøger: Afdeling for Kommunesamarbejde Adresse: Bilag 20b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 5.994.416,50 kr. 5.994.416,50 kr. Ansøger

Læs mere

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network 14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network Åbent Forberedelsessekretariatet for Vækstforum Sjælland Brevid: 3087592 Resume Der søges om 700.000 kr. til projektet: Indstationering af en medarbejder fra

Læs mere

Offshore Innovationsnetværk. Offshore Center Danmark. Esbjerg Kommune. Samlet projekt 1. januar 2009 Klynger

Offshore Innovationsnetværk. Offshore Center Danmark. Esbjerg Kommune. Samlet projekt 1. januar 2009 Klynger Bilag 18b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum

Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum Det går fremad med væksten i Danmark. Det gælder også i Syddanmark. Den digitale omstilling af danske virksomheder er central

Læs mere

PRÆSENTATION AF SYDDANSK VÆKSTFORUM OG ERHVERVS INDSATSEN

PRÆSENTATION AF SYDDANSK VÆKSTFORUM OG ERHVERVS INDSATSEN PRÆSENTATION AF SYDDANSK VÆKSTFORUM OG ERHVERVS INDSATSEN 1 Hvad er Vækstforum? Vækstforums hovedopgaver: Hvad kan Vækstforum støtte? Et bredt erhvervspolitisk partnerskab med 21 medlemmer Vækstforum er

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Vækst i lystfisketurisme. 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 15/47355 Projektnavn OPI Vækst i lystfisketurisme

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Vækst i lystfisketurisme. 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 15/47355 Projektnavn OPI Vækst i lystfisketurisme Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Vækst i lystfisketurisme 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 15/47355 Projektnavn OPI Vækst i lystfisketurisme Ansøger OPENING A/S Adresse Nørrebrogade 24 Postnummer og

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Growth by Design 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond 20.653.510,01 kr. 14.172.047,55 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

11. Tilskudssager ved annoncering: Fødevarer og oplevelser Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2900113

11. Tilskudssager ved annoncering: Fødevarer og oplevelser Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2900113 11. Tilskudssager ved annoncering: Fødevarer og oplevelser Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2900113 Resume Vækstforum Sjælland vedtog den 4. september 2015 at indkalde ansøgninger til indsatser under

Læs mere

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø Bilag 24 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 10.170.000 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 13. maj 2019 Sag 2019-4785 Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Annoncering af Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser Resume Danmark Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

Desuden er partnerne stadig enige om, at den overordnede ramme for samarbejdet udgøres af følgende:

Desuden er partnerne stadig enige om, at den overordnede ramme for samarbejdet udgøres af følgende: Årsplan 2017/2018 for samarbejdet mellem Region Syddanmark og Delstaten Slesvig-Holsten 0. Ramme/indledning Region Syddanmark og Delstaten Slesvig-Holsten har samarbejdet hen over den dansk-tyske grænse

Læs mere

Finansieringsmodeller for klyngeorganisationer

Finansieringsmodeller for klyngeorganisationer Finansieringsmodeller for klyngeorganisationer InTra-Net Projekt - Notat REG X, Kolding, DK, and WTSH GmbH, Kiel, DE Indhold Mål og metode Antagelser Finansieringsmodeller for klyngeorganisationer Model

Læs mere

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation v Afdelingschef Dorthe Kusk 1 Møde i Innovationsudvalget den 17. februar 2014 Vision I 2020 er Syddanmark internationalt førende inden for

Læs mere

Lean Energy Cluster. Peter Gedbjerg direktør peter.gedbjerg@leanenergy.dk

Lean Energy Cluster. Peter Gedbjerg direktør peter.gedbjerg@leanenergy.dk Lean Energy Cluster Peter Gedbjerg direktør peter.gedbjerg@leanenergy.dk 1 Lean Energy er en forening Vores formål er vækst og nye arbejdspladser Vi samler interessenter/medlemmer, der kan se en forretning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, Brug af droner i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte strategiske projekter er: Brug af droner i byggebranchen

Læs mere

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI)

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) 19. august 2008 Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) Kriterier Vi har i dag kun begrænset viden om, hvilke ideer til innovative offentlig-private samarbejdsprojekter,

Læs mere

Hub North. Den 30. November 2010

Hub North. Den 30. November 2010 Hub North Den 30. November 2010 AAU s Fundraising og Projektledelseskontor Jane Tymm-Andersen Jet@adm.aau.dk Fundraising & Projektledelseskontor Giver assistance i forbindelse med udarbejdelse af projektansøgninger,

Læs mere

Desuden er partnerne stadig enige om, at den overordnede ramme for samarbejdet udgøres af følgende:

Desuden er partnerne stadig enige om, at den overordnede ramme for samarbejdet udgøres af følgende: Ramme/indledning Region Syddanmark og delstaten Slesvig-Holsten har samarbejdet hen over den dansk-tyske grænse i en årrække. Et samarbejde, som begge partnere løbende ønsker at styrke og videreudvikle.

Læs mere