Bilag 4. Indsigelsesredegørelse for Afløb fra Overby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 4. Indsigelsesredegørelse for Afløb fra Overby"

Transkript

1 Bilag 4 Indsigelsesredegørelse for Afløb fra Overby Forslag til regulativ for Afløb fra Overby har været fremlagt til gennemsyn i perioden 1. juni til 31. juli 2015 med adgang til at komme med indsigelser og ændringsforslag, jf. den lovpligtige procedure for vedtagelse af regulativer. Der er indkommet 2 høringssvar, som vedrører Afløb fra Overby. Høringssvarene er vedlagt indsigelsesredegørelsen. 1. Præstestræde 5 2. Naturteam, Odsherred Kommune I høringsperioden er der indkommet følgende spørgsmål og indsigelser fra ejer af Præstestræde 5, Overby: Ønsker strømpeforing af det rørlagte vandløb i stedet for opgravning ved behov for reparation. Hvis røret skal udskiftes, ønskes rørledningen flyttet væk fra huset. Der er i forbindelse med det nye regulativ ikke tale om ændringer af vandløbet. Hvis rørene skal skiftes, vil der blive udarbejdet et projektforslag, som sendes til alle bredejere. Her kan ejerne fx forslå ændringer i rørledningens forløb. Høringssvarene vil blive behandlet og projektet eventuelt tilrettet og først herefter kan projektet godkendes. Når projektet er godkendt har alle bredejere 4 ugers klagefrist. Ejerne har også til hver en tid mulighed for at indsende projektforslag, hvis de ønsker ændringer af vandløbet. Udgifter i forbindelse med omlægning eller udskiftning af rørene skal afholdes af dem, som har nytte af foranstaltningen. Det betyder, at ejerne får udgifter til projektet. HØRINGSSVARET GIVER IKKE ANLEDNING TIL ÆNDRINGER I REGULATIVET I høringsperioden er der indkommet følgende bemærkning fra Naturteam, Odsherred Kommune: Afløb fra Overby Vandløbet er rørlagt på hele sin udstrækning og er derfor ikke omfattet af naturbeskyttelsesloven. Naturteamet har ingen kommentarer til regulativændringerne. HØRINGSSVARET GIVER IKKE ANLEDNING TIL ÆNDRINGER I REGULATIVET

2 Indsigelse mod nyt vandløbsdirektiv for Afløb ved Overby Af Civilingeniør, Ph.D.; virksomhedsejer og forfatter Henrik F. Christensen Som det fremgår af det af Odherred Kommunes udsendte materiale til orientering om nyt vandløbsdirektiv, så går der en hove matrikel, fra mosen mod nord (på den sydlige side af Oddenvejen) til afløbsbrønden ved vejen ud for præstestræde 5. Indsigelse Med belæg i nedenstående miljøsituationsrapport vil jeg gerne gøre indsigelse over påtænkte restriktioner på matriklen Præstestræde 5. Miljømæssigt er det mest forsvarligt at gennemføre følgende procedure: 1) Rørføringen af i dag er ikke til nogen gene og er i en god kvalitetstilstand, så den kan holde mange år. En eventuel første rørreparation ved opstået utæthed, en gang i fremtiden, kan også ske uden gene for Præstestræde 5, da en strømpeforing af røret ville kunne gennemføres fra matriklen nord for grunden (skoven ved mosen), så den igen kan hold ei yderligere mange år. 2) Da der er etableret sø på grunden med kampestensbesætning og sømembran over rørføringsruten, er det ikke nemt at forestå udgravning og udskriftning af rør langs rørføringsruten, og det anbefales, at man når røret skal skiftes/repareres ved udgravning langt ude i fremtiden, at der laves ny rørføring fra brønden i skoven ved søen parallelt med Præstestræde 7s nordlige matrikelafgrænsning og herefter ned langs Præstestræde 7s østlige matrikelgrænse mod syn over vejen Præstestræde og tilsluttes rørføringen syd for Præstestræde ned mod Sejrø Bugten. Motivation for indsigelsen Rørledning udgjorde en dimensioneringsparameter, da vi på ejendommen, efter fremsending af rapport og matrikeltegning (se Fig. 1 herunder) til Odsherreds Kommune i 2010 af kommunen fik godkendelse til opførelsen af ejendommens sø (se Fig. 2; Fig. 3, Fig. 4, Fig. 5; Fig. 6, Fig. 7 og Fig. 8). Ud over de tekniske problemer, der er angivet ovenstående under punkt 2, så er der miljømæssige problemer, der anses for afgørende for at motivere en fremtidig ny rørføring. Miljøtilstanden på Præstestræde 5 før og efter anlæggelse af matriklens sø. bestået af måde det nuværende areal på Præstestræde 5 og 7. Skoven med Overbys største træer, er derfor opstået omkring Præstegården og mosen. Det har givet anledning til dannelsen af en mikro biotop, hvor der i de høje træer har været fredede flagermus og på ejendommen ynglende svaler, fasaner, solsorte og andre sangfugle.

3 Efter anlæggelsen af søen i 2010 og opsættelse af hegn mod Præstestræde 5, der udvider den lille skovs areal til det dobbelte, er dyrelivet blevet voldsomt forøget og man ser nu også harer, egern, høge, fiskehejre, ederfugle, vildænder, pindsvin, snoge, en stor bestand af guldsmede og guldsmedelarver, vandsalamander, ferskvandsmuslinger, flodkrebs, mår, solsorte, skovduer, et utal af sangfugle og strandfugle. Efter anlæggelsen af søen er det blevet ganske klart, at søen og forøgelsen af skovarealet gavner dyrelivet markant, og da der ikke er voldsom mange af disse biotoper i området, er det værd at værne om. Afskærmningen med hegn mod Præstestræde beskytter flagermusenes vinterdvale mod ligeglade naboers døwnlyssætning, og mod den stærke vind, så etableringen af skovbund med strudsefjersbregner, efeu, vild vin, tobakspibeplanter og andre skovbundsplanter har gode vilkår. Der yngler svaner i mosen nord for grunden, hvor der også er frøer, så det anbefales stærkt at man ikke forsøger at sænke grundvandsspejlet dér, da det vil få negative konsekvenser for dyrelivet.

4 Fig. 1 Kortet med indtegning af sø, der efter Odsherreds Kommunes biologs besøg medvirkede til godkendelsen af søen.

5 Fig. 1 Søkanalen der går parallelt med Præstestræde, hvor etablering af sø og skovbund har flyttet rød egern ud i træerne mod vejen og øget deres fourageringsområde.

6 Fig. 2 Søområdet, der ligge rover rørføringen og hvor skovbunden er etableret/ genetableret.

7 Fig. 3 Samme søområde set fra nord mod syd.

8 Fig. 4 Det store søareal, hvor der er nedlagt store kampesten, der stammer fra Vig grus grav og historisk stammer fra både sidste og forrige Istid, hvor der er sten fra henholdsvis Sydsverige og Norge. Søen får her derfor naturligt et præg af en gletchersø, da de store kampesten er med til at holde vandtemperaturen nede på varme sommerdage og oppe på kolde vinterdage. Her ses det rigeste dyreliv med guldsmede, vandsalamander, ederfugle, vildændrer, høge, fiskehejre, fasaner, flagermus i skumringen, snoge der midt på dagen ligger på stenene, så de kan forsvinde ud over vandet, når der kommer mennesker. Der ses også egern, duer, solsorte og gøgen høres. Der arbejdes på at importere en fredet frøart til søen, der er ideel. I den forbindelse vil der blive benyttet robotplæneklipper på ejendommen, da frøer kan hoppe fra dem og undgå skader. Har kommunen således en truet frøart, den ønsker udsat, så hører vi gerne fra Jeres biolog.

9 Fig. 5. Græsplænen nord- syd hvor rørføring er mellem sø og hovedbygning. Grundstenen, og fundamentet er kampesten, hvilket naturligt passer til søens kampestenssætning. Da jorden på ejendommen i rørføringsdybde er plastisk ler, så er det ikke godt for den 34 meter lange hovedbygning med alt for megen fremtidig gravearbejde på matriklen.

10 Fig 6. Skovbundspartiet langs Præstestræde 5, hvor der også er anlagt et (dykpumpe) vandfald, der består af 7 styks 4-8 tons kampesten (på størrelse med Jelling Stenen), der sikrer vandcirkulation, så ferskvandsmuslingerne kan filtrere søens alger, så vandet forbliver klart til fordel for guldsmedelarver, vandsalamander og andre af søens naturlige dyr. På billedet ses midlertidigt trådalger, der skyldes, at vandet ikke har cirkuleret ordentligt inden vandfaldets faste etablering. Derfor er vandcirkulationen vigtig.

11 Initialer: ditga Sag: Dok.: Oprettet: 18. juni 2015 Høringssvar fra naturteam Generelle kommentarer: Naturteamet foreslår, at perioden for oprensning ændres til den 15. august til 15. oktober. Herved tages størst hensyn til ørreder (territoriehævdende- og gydeperiode), padder (yngle- og rasteperiode), fugle (yngleperiode) og planter (vækstsæsonen). Ved eventuel oprensning af vandløb skal der søges om dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 i de tilfælde, hvor det opgravede materiale ønskes udlagt på beskyttede naturtyper samt i de tilfælde, hvor vandløbet ikke har været oprenset inden for en 10-årig periode. I de efterfølgende afsnit findes kommentarer til de enkelte regulativer. Afløb fra Stenstrup by, Storesø og Lillesø samt Stenstrupløbet Vandløbet er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3 på strækningen mellem Lillesø og Storesø (afløb L-K) samt Stenstrupløbet (afløb C-A). Beskyttelsen betyder, at der ikke må ske ændringer i tilstanden af vandløbet, uden en forudgående 3-dispensation. Naturteamet vurderer, at ændringer i forhold til nuværende tilstand ikke kræver dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3. Stenstrup-Lumsåsløbet Vandløbet er rørlagt på hele sin udstrækning og er derfor ikke omfattet af naturbeskyttelsesloven. Naturteamet har ingen kommentarer til regulativændringerne. Afløb fra Overby Vandløbet er rørlagt på hele sin udstrækning og er derfor ikke omfattet af naturbeskyttelsesloven. Naturteamet har ingen kommentarer til regulativændringerne.

12 Lumsås Møllerende Naturteamet vurderer, at overholdelse af det nye regulativ ikke medfører ændringer i tilstanden, der nødvendiggør en dispensation fra NBL 3. Højby Sørende Da forskelle mellem det hidtidige regulativ og de faktiske forhold betyder, at regulativet nu ændres, så det på strækninger, hvor den faste bund ligger højere end det tidligere regulativ, stemmer overens med de faktiske forhold, vurderer naturteamet, at ændringerne i regulativet ikke kræver dispensation. Fuglebæks Å Ændringerne i regulativet vil over tid medføre ændringer i vandløbet. Man vil således ikke længere rense op i fuld bredde, men kun i strømrenden. Naturteamet vurderer dog, at ændringerne af regulativet ikke kræver en dispensation efter NBL 3, da ændringerne i vandløbet vil være en langsom, naturlig proces. Obs.: Det ser i MapInfo ud til, at lidt flere tilløb end nævnt i redegørelsen er omfattet af 3, men det skyldes måske, at regulativet slet ikke omfatter disse? Veddinge Moseløbet Vandløbet er helt rørlagt, og regulativændringerne medfører ikke ændringer i de faktiske forhold. Ændringerne af regulativet medfører derfor ikke ændringer i de omkringliggende 3 områder (kulturenge). Tangmoserenden, Skippingerenden, Lillesøløbet og Dragsholmløbet Vandløbet er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3 på Skippingerendens åbne forløb nedstrøms rørudløb i st , Tangmoserenden st samt Lillesøløbet st Beskyttelsen betyder, at der ikke må ske ændringer i tilstanden af vandløbet, uden en forudgående 3- dispensation. Nederst på side 4 i redegørelsen til regulativet er kun Tangmoserenden anført som omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Den nedre del af Skippingerenden og Lillesøløbet bør derfor føjes til afsnit 2.2. Naturteamet vurderer, at ændringer i forhold til nuværende tilstand ikke kræver dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3. Gærde Å og Gudmindrup Høringssvar fra naturteam 2/3

13 Vandløbet er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3 på hele sin udstrækning. Beskyttelsen betyder, at der ikke må ske ændringer i tilstanden af vandløbet, uden en forudgående 3- dispensation. Naturteamet vurderer, at ændringerne i forhold til nuværende tilstand ikke kræver dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3. Pindalsrenden og Stenmoserenden Vandløbet er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3 på den øvre del af Pindalsrenden på strækningen mellem st. 0 og st Beskyttelsen betyder, at der ikke må ske ændringer i tilstanden af vandløbet, uden en forudgående 3-dispensation. Vandløbet er på denne strækning omgivet af 3-bekyttet mose, hvorfra der findes en del tilløb til selve hovedløbet. Naturteamet vurderer, at ændringer i forhold til nuværende tilstand ikke kræver dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3. Høringssvar fra naturteam 3/3

Bilag 6. Indsigelsesredegørelse for Tangmoserenden, Skippingerenden, Lillesøløbet og Dragsholmløbet

Bilag 6. Indsigelsesredegørelse for Tangmoserenden, Skippingerenden, Lillesøløbet og Dragsholmløbet Bilag 6 Indsigelsesredegørelse for Tangmoserenden, Skippingerenden, Lillesøløbet og Dragsholmløbet Forslag til regulativ for Tangmoserenden, Skippingerenden, Dragsholmløbet og Lillesøløbet har været fremlagt

Læs mere

Vandløbsregulativ for. Afløb fra Overby. Odsherred Kommune

Vandløbsregulativ for. Afløb fra Overby. Odsherred Kommune Vandløbsregulativ for Afløb fra Overby Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for regulativet... 3 2. Betegnelse af vandløbet... 3 3. Vandløbets skikkelse og dimensioner... 4 4. Tilløb...

Læs mere

Bilag 6. Indsigelsesredegørelse for Fuglebæks Å og Sideløbet

Bilag 6. Indsigelsesredegørelse for Fuglebæks Å og Sideløbet Bilag 6 Indsigelsesredegørelse for Fuglebæks Å og Sideløbet Forslag til regulativ for Fuglebæks Å har været fremlagt til gennemsyn i perioden 1. juni til 31. juli 2015 med adgang til at komme med indsigelser

Læs mere

Bilag 6. Indsigelsesredegørelse for Pindalsrenden og Stenmoserenden

Bilag 6. Indsigelsesredegørelse for Pindalsrenden og Stenmoserenden Bilag 6 Indsigelsesredegørelse for Pindalsrenden og Stenmoserenden Forslag til regulativ for Pindalsrenden og Stenmoserenden har været fremlagt til gennemsyn i perioden 1. juni til 31. juli 2015 med adgang

Læs mere

Kære vandløbsforvaltning Odsherred kommune

Kære vandløbsforvaltning Odsherred kommune Gry Annika Jensen Fra: Jens Henrik Madsen [sjhm@get2net.dk] Sendt: 9. juli 2015 11:32 Til: Vandteam Postkasse Cc: 'Jens Kristensen' Emne: Høring vandløbsregulativer Vedhæftede filer: FuglebæksÅ Regulativ.pdf

Læs mere

Miljøcenter Roskilde. Den 10. marts Høringssvar vandplaner - vandløb

Miljøcenter Roskilde. Den 10. marts Høringssvar vandplaner - vandløb Miljøcenter Roskilde Den 10. marts 2010 Høringssvar vandplaner - vandløb Odsherred Kommune har rettelser til forløbet af nogle af vandløbene samt placeringen og længden af rørlagte strækninger. Disse rettelser

Læs mere

Vandløbsregulativ for. Stenstrup-Lumsåsløbet. Odsherred Kommune

Vandløbsregulativ for. Stenstrup-Lumsåsløbet. Odsherred Kommune Vandløbsregulativ for Stenstrup-Lumsåsløbet Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for regulativet... 3 2. Betegnelse af vandløbet... 3 3. Vandløbets skikkelse og dimensioner... 4 4. Tilløb...

Læs mere

Tillæg nr. 4 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Ændret tidsplan for sommerhuskloakeringen, samt områder i det åben land

Tillæg nr. 4 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Ændret tidsplan for sommerhuskloakeringen, samt områder i det åben land Forslag til Tillæg nr. 4 til spildevandsplanen 2014-2018 for Odsherred Kommune Ændret tidsplan for sommerhuskloakeringen, samt områder i det åben land 1. december 2016 Offentliggørelse og vedtagelse Forslag

Læs mere

Praksis for dispensationer til oprensning af søer. Orientering

Praksis for dispensationer til oprensning af søer. Orientering Praksis for dispensationer til oprensning af søer Orientering Naturbeskyttelseslovens 3 Søer over 100 m2 er beskyttede Søer under 100 m2 er beskyttede, hvis de støder op til eller indgår i arealer med

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til udlægning af sten og grus samt ændring af overkørsel og fjernelse af overkørsel i Grevinge Skov

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til udlægning af sten og grus samt ændring af overkørsel og fjernelse af overkørsel i Grevinge Skov Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sj. Sendt til cpo@nst.dk Den 22. september 2015 Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til udlægning af sten og grus samt ændring af overkørsel

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af frilægning af en strækning af Kærgrøft - Sdr. Farup. Ribe

Godkendelse efter vandløbsloven af frilægning af en strækning af Kærgrøft - Sdr. Farup. Ribe Esbjerg Kommune Vej & Park Frodesgade 30 6700 Esbjerg Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. august 2012 Sagsbehandler Tomas Jensen Telefon direkte 7616 1529 Sags id.

Læs mere

Værd at vide om omklassificering af vandløb

Værd at vide om omklassificering af vandløb Værd at vide om omklassificering af vandløb Forklaring på begreber samt svar på nogle af de spørgsmål, som kommunerne ofte får stillet, når vandløb omklassificeres Begreber Vandløb Ved et vandløb forstås

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Ændret grødeskæring i

Læs mere

Restaureringsprojektet forventes ikke at medføre afstrømnings- eller afvandingsmæssige konsekvenser. Side 1 af 5. Center Natur og Miljø

Restaureringsprojektet forventes ikke at medføre afstrømnings- eller afvandingsmæssige konsekvenser. Side 1 af 5. Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.10-P20-3-18 Ref.: Mette Emborg Telefon: 99887669 Dato: 15-05-2018 Offentliggørelse

Læs mere

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56203000 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9 4690 Haslev Direkte 56203039 aplan@faxekommune.dk Dato 26. juli 2018

Læs mere

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften.

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften. Carl Åge Nielsen Høybergvej 26 Visby 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-10-16 KS: KK dd. mm. 2017 Udkast til tilladelse til at rørlægge ca.

Læs mere

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11261 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st. 0-7.046 Forslag til ændret

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup PALUDAN ApS Hesnæsvej 71 Hesnæs 4850 Stubbekøbing HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 3338 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation til oprensning af søer

Læs mere

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro Side 1/5 Skovdyrkerforeningen Vestjylland Nupark 47F 7500 Holstebro Att. Bo T. Simonsen Dato: 03-11-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-148-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805

Læs mere

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Genåbning af rørlagt strækning i Vejlebrorenden - etablering af nyt vandløbstracé på ejendommen matr. nr. 50, Skenkelsø By, Jørlunde.

Læs mere

Høring - rørlægning af indløb til sø

Høring - rørlægning af indløb til sø Bjarne Larsen og Henning Rossau Friholt Ørnæsvej 5 Lumsås 4500 Nykøbing Sj 8. november 2018 _ Høring - rørlægning af indløb til sø Lumsås Møllerende Odsherred Kommune har modtaget ansøgning fra ejer af

Læs mere

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m.

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m. Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Tlf. 63 51 60 42 direkte Fax 63 51 60 01 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 12-12-2013

Læs mere

Restaurering af Øllemoserenden

Restaurering af Øllemoserenden Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Att.: Jannick Balduin Berg Madsen C enter for M iljø P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4220 Korsør T lf. 5 8 5 7 3

Læs mere

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune Esbjerg Kommune Vandløb Park & Natur Frodesgade 30 6700 Esbjerg Att. Tomas Jensen Sag nr.: 2012-6698 Dato: E-mail: Tlf.nr. Projekt for frilægning af rørlagt strækning st. 1010 st. 1563 på det offentlige

Læs mere

Etablering og pleje af søer og vandhuller

Etablering og pleje af søer og vandhuller Etablering og pleje af søer og vandhuller Søer og vandhuller Søer og vandhuller er vigtige levesteder for mange planter og dyr. Søer og vandhuller giver også variation i landskabet. Desværre er mange mindre

Læs mere

Høring efter vandløbsloven - omlægning af dræn

Høring efter vandløbsloven - omlægning af dræn Henrik Wendrup og Winnie Pedersen Rylevej 7 2670 Greve Sendt til: hwp.greve@c.dk 21. december 2018 Høring efter vandløbsloven - omlægning af dræn Skovvej 31, 4500 Nykøbing Sj. _ Høring i forbindelse med

Læs mere

Kontakt Udledningstilladelse 3 sø Vig Post Åbningstider Telefontider

Kontakt  Udledningstilladelse 3 sø Vig Post Åbningstider Telefontider Den 21. december 2015 Vejdirektoratet Thomas Helstedsvej 11 8660 Skanderborg CVR nr.: 60729018 Kontaktperson: Hanne Breinholm, hbs@vd.dk Ref.: ELA Sag: 306-2015-123239 Dok.: 306-2015-302809 Vedr. ejd.nr.:

Læs mere

For meget regnvand i dit sommerhusområde?

For meget regnvand i dit sommerhusområde? For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter Juli 2008 når

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET, KOMMUNEVANDLØB NUM- MER 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Tilladelse til anlæg af sø

Tilladelse til anlæg af sø #BREVFLET# Click here to enter text. Tilladelse til anlæg af sø Steen Søndergaard Christensen Munkhauge 4 9240 Nibe Sendes pr. e-mail: munkhauge4@skylinemail.dk 10-10-2014 Tilladelse til anlæg af sø./.

Læs mere

Regulativ for Langstrup Mosevandløb

Regulativ for Langstrup Mosevandløb April 2014 Regulativ for Langstrup Mosevandløb INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Regulativ for Langstrup Mosevandløb 3 1.1 Vandløbet 3 1.2 Klassifikation 3 1.3 Lovgrundlag 3 1.4 Grundlaget for regulativet 4 1.5 Regulativet

Læs mere

Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg. Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg

Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg. Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg Brønd på vandløbet Osbæk ved udløbet af forsinkelsesbassin i Østerkobbel, Augustenborg

Læs mere

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning Henrik Tange Flintehøjen 14 3600 Frederikssund Sendt til: tange.henrik@gmail.com Dato: 14. december 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-21336 Dokumentnr.:

Læs mere

Lenny Kristensen Munkholmsvej 20 Sønderlade 9670 Løgstør lennykristensen@email.dk

Lenny Kristensen Munkholmsvej 20 Sønderlade 9670 Løgstør lennykristensen@email.dk Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Lenny Kristensen Munkholmsvej 20 Sønderlade 9670 Løgstør lennykristensen@email.dk Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk

Læs mere

Ved omlægning af dræn, skal der indhentes tilladelse/godkendelse fra Assens Kommunes vandløbsmyndighed.

Ved omlægning af dræn, skal der indhentes tilladelse/godkendelse fra Assens Kommunes vandløbsmyndighed. Plan og Kultur Fonden Frydenlund Fuglepark Skovvej 50 Nårup Skov 5690 Tommerup 05-10-2017 Sags id: 2017-0593 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af 2 søer på hver

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00259. Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø

FORUNDERSØGELSE RIB-00259. Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø FORUNDERSØGELSE RIB-00259 Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø April 2014 Forundersøgelse RIB-00259 Etablering af passage til Linding Møllesø Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende

Læs mere

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden,

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden, Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2527 rha02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.06.2016 Sagsnr. 15/4530 Sagsbeh. Roar Hauch Projektforslag: Restaurering

Læs mere

Høring - ansøgning om omlægning af dræn

Høring - ansøgning om omlægning af dræn Fonden Odsherred Zoo Rescue Esterhøjvej 96 4550 Asnæs 4. september 2018 _ Høring - ansøgning om omlægning af dræn Esterhøjvej 96, 4550 Asnæs Odsherred Kommune har modtaget ansøgning fra Fonden Odsherred

Læs mere

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2.

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2. Til Jens Jørgen Abildskov, Fredskovvej 10, 5883 Oure Sendt med email: abildskov@vetnet.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 arne.bruun@svendborg.dk

Læs mere

Notat - høringssvar Center for Plan og Miljø (CPM) udsendte den 4. maj 2018 et høringsbrev om Skårebækken. Der er indkommet følgende høringssvar.

Notat - høringssvar Center for Plan og Miljø (CPM) udsendte den 4. maj 2018 et høringsbrev om Skårebækken. Der er indkommet følgende høringssvar. Sagsnr. 01.05.08-K08-26-17 Cpr. Nr. Dato 14-5-2018 Navn Sagsbehandler Birte Hvarregaard Notat - høringssvar Center for Plan og Miljø (CPM) udsendte den 4. maj 2018 et høringsbrev om Skårebækken. Der er

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 17. oktober 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-16 NATUR OG MILJØ Høring om reguleringsprojekt Frederikssund Kommune har den 7. oktober 2016 modtaget en ansøgning

Læs mere

Mona Møller Christensen Møllegade Holsted. Tilladelse til renovering af rørudløb

Mona Møller Christensen Møllegade Holsted. Tilladelse til renovering af rørudløb TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 15. oktober 2018 Sagsnr.: 18/29926 Kontaktperson: Søren Vinsløv Mona Møller Christensen Møllegade 10 6670 Holsted Dir. tlf.: 7996 6260 E-mail: sv@vejen.dk Tilladelse til

Læs mere

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring).

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring). Restaureringsforslag til Tinghuse Å, Indsats-220, 227 og 229 Vandplan 1 Tinghuse Å er et tilløb til Pøle Å og dermed en del af Arresø Systemet. Tinghuse Å udspringer i Harager Hegn, tæt ved byen Mårum

Læs mere

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 22-11-2018

Læs mere

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 Dato 1. juni 2015 Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund

Læs mere

Tilladelse til åbning af rørlagt vandløb og etablering af mindre sø

Tilladelse til åbning af rørlagt vandløb og etablering af mindre sø 09-09-2013 Morten Storm Pedersen Sagsnr.: 13/13285 Engdraget 4 Sagsbehandler: 8420 Knebel Bjarne Laursen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Tilladelse til åbning af rørlagt vandløb og etablering

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af sandfang i Nygårdsmoseløbet

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af sandfang i Nygårdsmoseløbet Odsherred kommune Vandteam Nyvej 22 4573 Højby 2. august 2018 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af sandfang i Nygårdsmoseløbet _ Odsherred Kommune har udarbejdet et projekt til

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Restaureringsprojekt Damvad Å. Station 5.458-6.383 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR DAMVAD

Læs mere

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang.

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring

Læs mere

Reguleringstilladelse Essedalsrenden st Sodemarksvej 16A 70 Søborg By, Søborg

Reguleringstilladelse Essedalsrenden st Sodemarksvej 16A 70 Søborg By, Søborg Anne M Broe Christensen Sodemarksvej 16 A 3230 Græsted Sag: 06.02.03-P19-14-18 20. november 2018 Reguleringstilladelse Essedalsrenden st 1650-19002104 Sodemarksvej 16A 70 Søborg By, Søborg Vandløbsmyndigheden

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 5-12-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Supplerende notat vedr bundkoter i

Læs mere

Der meddeles tilladelse til oprensning og udvidelse af søen på følgende vilkår: Søen må oprenses og udvides som angivet på nedenstående kort.

Der meddeles tilladelse til oprensning og udvidelse af søen på følgende vilkår: Søen må oprenses og udvides som angivet på nedenstående kort. Frederikssund Kommune Att: Troels Karlog, tkarl@frederikssund.dk Dato 5. september 2016 Sagsnr. 01.05.08-P25-2-16 BY OG LANDSKAB Postadresse: Torvet 2 3600 Frederikssund Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Vandløbsloven, regulering og medbenyttelse - høringsbrev

Vandløbsloven, regulering og medbenyttelse - høringsbrev POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 16-09-2014 Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-5-14 RÅDHUSET,

Læs mere

Planlovstilladelse og dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 til etablering af en ny sø, Rørsgårdsvej 25, 7570 Vemb

Planlovstilladelse og dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 til etablering af en ny sø, Rørsgårdsvej 25, 7570 Vemb Side 1/5 Flemming Helgesen Rørsgårdsvej 25 7570 Vemb Dato: 22-11-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-508-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.: 9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Tillæg til dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af sediment i Springdammen

Tillæg til dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af sediment i Springdammen Christian Bredkjær Ibstrupvej 28 2820 Gentofte 3. januar 2017 Sagsnr. EMN-2015-16244 Tillæg til dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af sediment i Springdammen Indledning har den 22.

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse.

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 9.oktober 2015 J.nr. 15/13396 Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station 5.615 5.635

Læs mere

Høring vedrørende lovliggørelse af nyt vandløbsforløb i Engelsbækken

Høring vedrørende lovliggørelse af nyt vandløbsforløb i Engelsbækken Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge marie.muff@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedrørende lovliggørelse af nyt vandløbsforløb i Engelsbækken Svendborg

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Tilladelse til at forlænge privat vandløb på matrikel 8b Branderup, Branderup.

Tilladelse til at forlænge privat vandløb på matrikel 8b Branderup, Branderup. Miljø og Natur Branderup Lokalråd v/ Kirsten Willadsen Branderup Mark 7 6535 Branderup kirsten@willadsen.nu Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-11-17 Ks: KK 13. marts 2018

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af pilekrat

Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af pilekrat FG HANDEL S.M.B.A. Nykøbingvej 95 4571 Grevinge Den 11. februar 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af pilekrat Odsherred Kommune har modtaget jeres ansøgning

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att. Malene Søndergaard Frederikshavn Spildevand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Sendt til: forsyningen@forsyningen.dk og masd@forsyningen.dk

Læs mere

Sdr. Ommevej 132 Reguleringsprojekt Etablering af sø og nedlæggelse af 40 m privat vandløb December 2016

Sdr. Ommevej 132 Reguleringsprojekt Etablering af sø og nedlæggelse af 40 m privat vandløb December 2016 Sdr. Ommevej 132 Reguleringsprojekt Etablering af sø og nedlæggelse af 40 m privat vandløb December 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 4 KONSEKVENSER...

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Varde Kommune Team Miljø og Team Natur og Park Email: vardekommune@varde.dk Sag nr.: 135109 Dato: 06.10.2014 E-mail: ojp@j-k-as.dk Telefon: 40 95 85 07

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1,4 1602 København V Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Fremme af reguleringsprojekt

Læs mere

Erhverv- og Bæredygtighed Vand og Natur. Afgørelse efter vandløbsloven til nedklassificering af vandløbet, Allerup- Højby Skel

Erhverv- og Bæredygtighed Vand og Natur. Afgørelse efter vandløbsloven til nedklassificering af vandløbet, Allerup- Højby Skel Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C By- og Kulturforvaltningen Erhverv- og Bæredygtighed Vand og Natur Nørregade 36 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. +4578734260 Afgørelse efter vandløbsloven til

Læs mere

Dispensation til at åbne dræn i mose

Dispensation til at åbne dræn i mose Odsherred kommune Att.: Ejendomsteamet Nyvej 22 4573 Højby 15. januar 2018 _ Dispensation til at åbne dræn i mose Odsherred Kommune har konstateret, at et dræn gennem en beskyttet mose på matrikel 2be

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til udlægning af gydebanker og skjulesten i Gærde Å

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til udlægning af gydebanker og skjulesten i Gærde Å Gærde Å 27. juni 2018 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til udlægning af gydebanker og skjulesten i Gærde Å _ Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 22. marts 2018 om dispensation fra

Læs mere

Projektområdet omfatter dele af matriklerne 61,79, 632,719, 7000g Nybøl ejerlav, Nybøl.

Projektområdet omfatter dele af matriklerne 61,79, 632,719, 7000g Nybøl ejerlav, Nybøl. Vand og Natur Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Reguleringssag delvist lovliggørende tilladelse Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed tilladelse til regulering af Bredbæk bag ejendommen Præstevænget

Læs mere

Tilladelse til etablering af rørbroer over grøft

Tilladelse til etablering af rørbroer over grøft Ole Stjärnqvist Trondhjemsgade 13,2. th 2100 København Ø 9. maj 2019 Tilladelse til etablering af rørbroer over grøft Margueritevej _ Odsherred Kommune har modtaget en ansøgning fra Jord, Beton og Anlæg

Læs mere

Dispensation til oprensning af bredvækst af tagrør og dunhammer

Dispensation til oprensning af bredvækst af tagrør og dunhammer Borupgaard Gymnasium Lautruphøj 9 2750 Ballerup Sendt den 3. oktober 2018 til rådgiver Christian Engelhard Olsen på adressen: christian.engelhard.olsen@gfadm.dk MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Odsherred Kommunes Vandteam har udarbejdet et restaureringsprojekt vedrørende to vandløb i Stokkebjerg Skov.

Odsherred Kommunes Vandteam har udarbejdet et restaureringsprojekt vedrørende to vandløb i Stokkebjerg Skov. Odsherred Kommune Nyvej 22 4573 Højby Att. Vandteam Den 17. august 2017 Odsherred Kommunes Vandteam har udarbejdet et restaureringsprojekt vedrørende to vandløb i Stokkebjerg Skov. Projektets beliggenhed

Læs mere

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016

Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej Skive. 14. juli 2016 Vinde Grundejerforening v. Henning Precht Olgavej 78 7800 Skive 14. juli 2016 Høring om eventuel godkendelse af rørlægning af delstrækning af et private vandløb på matrikel 2i Vinde, Skive Jorder Skive

Læs mere

UDKAST Afgørelse vedr. nedklassifikation af delstrækning af Siverts Rende st. 0 til st. 188 fra offentligt til privat vandløb

UDKAST Afgørelse vedr. nedklassifikation af delstrækning af Siverts Rende st. 0 til st. 188 fra offentligt til privat vandløb Maria og Lasse Blågreen Gyrstingevej 67, Gyrstinge 4100 Ringsted Dato: xx. september 2018 UDKAST Afgørelse vedr. nedklassifikation af delstrækning af Siverts Rende st. 0 til st. 188 fra offentligt til

Læs mere

Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej Nykøbing Sj. Sendt til Den 19. marts 2015

Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej Nykøbing Sj. Sendt til Den 19. marts 2015 Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sj. Sendt til cpo@nst.dk Den 19. marts 2015 Natur, Miljø og Trafik Høring i forbindelse med ansøgning om udlægning af sten og grus samt ændring

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Høring efter vandløbsloven - omlægning af rørledning på Lindevangen 8, 4581 Rørvig

Natur, Miljø og Trafik Høring efter vandløbsloven - omlægning af rørledning på Lindevangen 8, 4581 Rørvig Jeannie Høvring Lyøvej 11,4. tv 2000 Frederiksberg Den 2. juni 2017 Natur, Miljø og Trafik Høring efter vandløbsloven - omlægning af rørledning på Lindevangen 8, 4581 Rørvig Odsherred Kommune har modtaget

Læs mere

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. august 2013

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. august 2013 Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Stokkeruprenden m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 17

R E G U L A T I V. for. Stokkeruprenden m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 17 R E G U L A T I V for Stokkeruprenden m. tilløb Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 17 Regulativ, Stokkeruprenden m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune, 1997. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1.

Læs mere

Landzonetilladelse. Et vandhul på 800 m 2

Landzonetilladelse. Et vandhul på 800 m 2 TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9828 2828 www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Kiersvej 4, 7451 Sunds Matrikel nr.: 1C, Røjen By, Sunds Tilladelse

Læs mere

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af en sø på matr. nr. 6c Mou By, Mou

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af en sø på matr. nr. 6c Mou By, Mou Aalborg Kommune, Park og Natur Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Marianne Hegelund Thomsen Gadekærsvej 2 9280 Storvorde 07-09-2015 Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af en sø på matr. nr.

Læs mere

Projektforslag: Regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø by

Projektforslag: Regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø by 12. juni 2017 Projektforslag: Regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø by Formål med reguleringen I forbindelse med fornyelse af regnvandssystemet i Gjessø by ønsker Silkeborg Kommune og Silkeborg Spildevand

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Leif Glasdam Jensen Linien 27 5683 Haarby 14. juni 2018 Sags id: 2018-0059 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af en sø so ansøgt på ejendommen matr.

Læs mere

Afgørelse om lovliggørelse af nyt vandløbsforløb i Engelsbækken

Afgørelse om lovliggørelse af nyt vandløbsforløb i Engelsbækken Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge marie.muff@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om lovliggørelse af nyt vandløbsforløb i Engelsbækken Svendborg Kommune

Læs mere

Tilladelse til etablering af sø på adressen Skovbakkevej 70, matr.nr. 1bx, Den nordlige del, Mygdal.

Tilladelse til etablering af sø på adressen Skovbakkevej 70, matr.nr. 1bx, Den nordlige del, Mygdal. Hjørring Kommune Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Jørgen Roest Skovbakkevej 70 Mygdal 9800 Hjørring Hjørring den

Læs mere

Sagsnr P og P

Sagsnr P og P Mikkel Kreiberg Vangevej 2 4050 Skibby Dato 19. september 2017 Sagsnr. 01.05.08-P25-3-17 og 01.03.00-P19-14-17 BY OG LANDSKAB Natur og Miljø Torvet 2 3600 Frederikssund Landzonetilladelse til ny sø og

Læs mere

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5700 Svendborg mt@svendborg.dk. 17. juli 2013

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5700 Svendborg mt@svendborg.dk. 17. juli 2013 Svendborg Kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5700 Svendborg mt@svendborg.dk Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Restaurering Faxe Å fra station

Restaurering Faxe Å fra station Restaurering Faxe Å fra station 3000-3500 Redegørelse Faxe Kommune ønsker at forbedre de fysiske forhold i Faxe Å fra station 3000 til 3500 mellem Lindegårdsvej og Faxe Havnevej. Faxe Kommune arbejder

Læs mere

Afløb fra Ejstrup Sø Restaureringsprojekt Etablering af faunapassage mellem Ejstrup Sø og Holtum Å Høring, juli 2019

Afløb fra Ejstrup Sø Restaureringsprojekt Etablering af faunapassage mellem Ejstrup Sø og Holtum Å Høring, juli 2019 Afløb fra Ejstrup Sø Restaureringsprojekt Etablering af faunapassage mellem Ejstrup Sø og Holtum Å Høring, juli 2019 Afløb fra Ejstrup Sø Restaureringsprojekt Etablering af faunapassage mellem Ejstrup

Læs mere

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose Henrik Sønderris Sønderrisvej 4 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 08.01.2016 Sagsnr. 15/25592

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Skovdyrkerforeningen Øst Att.: Claus Boel Sendt til mail: cbo@skovdyrkerne.dk Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Landzonetilladelse Planloven

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 Skanderborg Sendt pr. mail til: Agnete Jørgensen, agjo@vd.dk Dato 19. Januar 2016 Sagsnr. 01.05.08-P25-15-15 BY OG LANDSKAB Torvet 2 3600 Frederikssund Dispensation

Læs mere

PROJEKTER I NATURGRUPPEN

PROJEKTER I NATURGRUPPEN PROJEKTER I NATURGRUPPEN OMKLASSIFICERING AF VANDLØB Odense Kommune planlægger at ændre klassificeringen af en række vandløb. Ændringer fra offentligt til privat vandløb kaldes en nedklassificering Det

Læs mere

Høringsberettigede er berørte bredejere, og enhver der måtte antages at have væsentligt interesse i reguleringen.

Høringsberettigede er berørte bredejere, og enhver der måtte antages at have væsentligt interesse i reguleringen. Sag: 06.02.03-P19-14-18 15. februar 2019 Hørring - Regulering af Essedalsrenden Gribskov Kommunens vandløbsmyndighed sender hermed projekt til regulering af Essedalsrenden st. 1650 - st. 2104, mellem Sodemarksvej

Læs mere

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54).

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). Der meddeles hermed godkendelse til omlægningen af regulering af udløbet fra vandløbet Mosevangen (kvl 54)

Læs mere