Strandrensningen En ny begyndelse!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strandrensningen En ny begyndelse!"

Transkript

1 Strandrensningen En ny begyndelse! Strandrenselaugets beretning ved generalforsamlingen 2017 Beretningen er artiklen i Solrød Strands Grundejerforenings medlemsblad Strandsiden marts 2017 Strandrensningen i 2016 var på flere måder anderledes end rensningerne i de tidligere år: Biogasanlægget kom i fuld drift, vi skiftede entreprenør, vi rensede hver uge fra maj til november, vores udgift til transport af tang og fedtemøg væk fra stranden blev væsentligt reduceret, og naturen udfordrede os igen med nye tiltag. Solrød Biogas Da Solrød Biogas kom i fuld drift i foråret, fik vi mulighed for at køre tang og fedtemøg på dumpere direkte fra stranden til biogasanlægget uden, at vi behøvede at oplagre fedtemøget midlertidigt til omlastning, som vi har gjort de tidligere år, når fedtemøget skulle transporteres videre på lastbil. Dumperne kan køre på stranden uden at ødelægge noget og uden at sidde fast i sandet, som en lastbil på stranden ville gøre.

2 Betingelser Biogasanlægget har to betingelser for at kunne modtage fedtemøget: Indholdet af sand skal være mindre end 50%, og fedtemøget skal overholde slambekendtgørelsen. Biogasanlægget kan i øvrigt modtage op til tons tang og fedtemøg om året, hvis det ankommer løbende til anlægget. I 2016 har vi leveret ca tons, så der er plads til mere. Sand og grænseværdier Vores nye entreprenør, JFE A/S, var fra starten indstillet på at udvikle metoder til at opsamle fedtemøget med et minimum af sand. Det lykkedes over al forventning. Mere om det senere. Slambekendtgørelsen fastsætter regler om, i hvilket omfang affald kan anvendes til jordbrugsformål, således at hensynet til miljøbeskyttelsen ikke tilsidesættes. Den fastsætter blandt andet grænseværdier for en lang række stoffer. Alle grænseværdier skal overholdes, hvis restproduktet fra biogasanlægget skal kunne bruges til landbrugsgødning. Tang og fedtemøg fra Køge Bugt overholder alle grænseværdier hele året med undtagelse af grænseværdien for tungmetallet Cadmium, der er naturligt forekommende i bugten. En del af forekomsten formodes at stamme fra kridtet i Stevns Klint. Prøver Vi tager prøver af fedtemøget en gang om måneden, og prøverne analyseres af firmaet Eurofins Steins Laboratorium. Det gør vi, fordi vi ved, at indholdet af Cadmium varierer i løbet af året og er så højt om vinteren, at grænseværdien overskrides. Når grænseværdien overskrides, typisk i oktober eller november, stopper vi strandrensningen, og når grænseværdien overholdes igen, typisk i maj, genoptager vi rensningen. Tidligere stoppede vi rensningen ved udgangen af september, fordi vi ikke kunne komme af med fedtemøget til landbruget efter september. Det kan vi nu, til biogasanlægget, så derfor fortsætter vi indtil cadmiumindholdet bliver for højt. Udvikling af rensemetoder Fedtemøget skulle fjernes fra stranden i 2016 som i de tidligere år. Det er omtrent det eneste, der var som sædvanlig. Vores nye entreprenør kan rense kontinuerligt og har mulighed for at afprøve og bruge forskellige maskiner og redskaber. Årets opgave gik ud på at holde stranden fri for tang og fedtemøg i hele renseperioden og få kørt så meget som muligt til biogasanlægget. For at kunne det, skulle der udvikles metoder til rensningen, som vi ikke havde erfaringer med fra de tidligere år, hvor indholdet af sand ikke havde nogen betydning.

3 Sandindholdet Nu blev sandindholdet pludselig afgørende for kvaliteten af strandrensningen. Hvis vi kunne holde sandindholdet i det rensede materiale under 50% kunne det køres til biogasanlægget. Hvis vi kunne det med hovedparten af det oprensede materiale, kunne vi spare så meget på transporten, at vi havde råd til at rense stranden hver uge i hele renseperioden og samtidig udvide renseperioden i efteråret. Vores håb var, at vi kunne opsamle mindst halvdelen af fedtemøget med under 50% sand. Den anden halvdel ville vi dels køre til kommunens grenplads på Åsvej, hvor det bliver til Tryllemuld, dels køre det ud i vandet, når Åsvej ikke kunne tage mere. Det viste sig, at vi i løbet af sommeren fik udviklet metoder, så vi fik samlet omkring 90% af fedtemøget op med under 50% sand, som dermed kunne køres direkte til biogasanlægget. Et resultat, der langt oversteg vores forventninger til det første år. Forsøgene I løbet af foråret brugte JFE A/S både store og små gummigeder, en gravko, en traktor med flere typer river, en strandrensemaskine og flere typer dumpere. Både gummigederne og gravkoen kunne arbejde med forskellige typer skovle, og altså samle fedtemøget op på forskellige måder. Den tekniske betegnelse for en gummiged er i øvrigt en Hjullæsser Det gik, som det går med forsøg. Nogle giver gode resultater og andre fungerer ikke. Det stod hurtigt klart, at gravkoen var for langsom, og at den lille gummiged var for lille til de store mængder fedtemøg. Gravkoen gav alligevel en fornemmelse af, hvordan vi kunne samle op uden sand. Den var monteret med en risteskovl, altså en skovl med tremmer, og når gravkoføreren samlede fedtemøg op i skovlen og skyllede det ved at ryste skovlen nede i vandet, så var der meget lidt sand tilbage. Men det tog altså for lang tid.

4 De bedste resultater får vi med den store gummiged med en tilpasset stor risteskovl Resultatet i 2016 De bedste resultater får vi med den store gummiged med en tilpasset stor risteskovl, og det er sådan, vi planlægger at fortsætte. De dygtige førere af gummigeden kan samle det meste af fedtemøget op uden for meget sand. Stranden fra klitten til vandkanten kan efterfølgende renses helt med en traktor med en fintandet rive. Til sidst glattes stranden med en jernbjælke, der trækkes hen over sandet. I 2017 fortsætter vi med at udvikle metoder, så stranden kan blive helt fin og jævn, når vi har renset. Bortkørslen Bortkørslen fra stranden til enten biogasanlægget eller grenpladsen ved Åsvej foregik i starten med små dumpere. Vi kan kun komme væk fra stranden to steder. Ved Østre Strandvej og gennem Solrød Strandpark. I år har det meste af fedtemøget været samlet nord for Østre Strandvej, så her har vi kørt væk det meste af sommeren.

5 Beboerne ved Østre Strandvej var noget generet af de mange små dumpere der kørte hele tiden. Vi skiftede derfor de små dumpere ud med en stor, der kunne køre med op til 15 tons ad gangen, og derfor ikke skulle køre så mange gange. I alt har vi i år fjernet omkring tons tang og fedtemøg fra stranden. Omkring tons er kørt til biogasanlægget, resten er enten kørt til grenpladsen på Åsvej eller er blevet kørt ud i vandet igen. Bunker I løbet af i år er der drevet exceptionelt meget tang og fedtemøg ind på stranden. Vi har derfor været nødt til at samle det i bunker, dels for at afvande, og dels for at vi kan køre det væk på den store dumper. Når fedtemøget ligger i bunker er det let at se om der er lidt eller meget sand i bunken. Hvis den er sort, bliver den kørt til biogasanlægget, hvis den er hvid, er der for meget sand, og så bliver den kørt til Åsvej eller ud i vandet. Sort bunke klar til biogasanlægget. Vi startede med at køre de hvide bunker til Åsvej, og i løbet af sæsonen kørte vi lidt af bunkerne ud i vandet for at se, hvad der skete. Vores teori var, at sandet blev ude i vandet, og at fedtemøget kom ind igen, denne gang renset for sand så det kunne køres i biogasanlægget. Det viste sig at holde stik, så sidst på sæsonen har vi kørt alle hvide bunker ud i vandet igen. Dermed slipper vi for at køre bunker, der stort set kun indeholder sand, væk fra stranden. Ålegræs I begyndelsen af oktober havde vi stort set renset hele stranden, da en østenkuling blæste meget store mængder grønt ålegræs ind på stranden. Det var kun ålegræs, ikke fedtemøg eller blæretang. Der var så meget, at et firma på Møn gerne ville hente det til brug ved restaurering af huse med tangtage på Læsø og til isolering. Desværre opdagede firmaet vores ålegræs for sent, så det var begyndt at rådne, inden de kunne nå at hente det.

6 Ålegræsset kom i stedet i vores biogasanlæg, men nu ved vi til en anden gang, at noget af vores tang kan bruges til nyttige ting andre steder. Ålegræs Mange fordele Der er mange fordele ved at vi fjerner fedtemøget mm fra stranden. Det er klart, at det bliver rarere at opholde sig på stranden og bade, når det ikke skal foregå gennem en bræmme af rådnende fedtemøg. Vi fjerner også lugten, som jo går ud over mange mennesker i kystområdet, når der er pålandsvind, og der ligger rådnende fedtemøg på stranden. I løbet af de 8 år vi har renset, er vandkvaliteten også blevet forbedret, fordi vi fjerner de næringsstoffer, der kan få giftige alger til at blomstre op om sommeren. Endelig er det selvfølgelig en meget stor fordel, at det meste af fedtemøget så bliver til grøn energi og varme i vores eget biogasanlæg, og dermed er med til at reducere Solrød Kommunes CO 2 -udledning betragteligt. Sådan begyndte vi Der har altid været tang og fedtemøg i Køge Bugt. Nogle år meget og andre år mindre. Billedet af postkortet fra 1917, det år hvor Solrød Strands Grundejerforening blev dannet, viser, at der også for 100 år siden var fedtemøg på Solrød Strand. Damer med hvide kjoler havde åbenbart ikke noget imod at ligge i fedtemøget dengang.

7 Gødning mm I 1930 erne hentede bønderne sand og tang på stranden, og det var deres ret, at de måtte benytte Tangvej til transporten til og fra stranden. Billedet af Tangvej viser, at vejen blev benyttet flittigt. Hjemme på bedriften blev sandet blandt andet brugt til at strø ud på de smattede steder i svinestien. Tangen brugtes til strøelse og til at gemme kartofler og roer i kuler, som med tangen nærmest blev superisoleret uden at hindre rodfrugterne i at kunne ånde og derved fordærves. Landliggerne Da sommerhusene blev mere almindelige i strandområdet, blev fedtemøget også et problem for landliggerne. Solrød Strands Grundejerforening opfordrede ligefrem landliggerne til at tage en trillebør, en skovl og en rive og hente nogle børfulde fedtemøg på stranden. Det var gødning til køkkenhaven og så blev fedtemøgsproblemet også løst, hvis tilstrækkelig mange gjorde det. Hvis vores tons fedtemøg i 2016 skulle hentes med trillebøre, kunne vi løse problemet med ca børfulde (hvis hver trillebørfuld er 35 kg). Hvor havner fedtemøget Strømforholdene i Køge Bugt bliver ændret, når der sker ændringer i bugten. Hundige Strandpark og Mosede Havn er et par af eksemplerne på ændringer, der også har ændret strømforholdene. Hvor meget det har påvirket mængden af fedtemøg på stranden i Solrød er ikke til at sige, men i de sidste år før årtusindskiftet blev problemet på Solrød Strand så

8 stort, at Solrød Kommune begyndte at rense stranden, når det var slemt. Der blev brugt forskellige metoder, blandt andet blev fedtemøget gravet ned i sandet på stranden. Det var ikke så godt, for næringen i fedtemøget fik grønne planter til at gro i rækker på stranden, der hvor fedtemøget var gravet ned. Slemt I årene før 2008 var der store mængder fedtemøg på stranden om sommeren. Det lugtede fælt i hele strandområdet, og i perioder var badning kun mulig fra badebroerne. Det var klart, at noget måtte gøres, og i 2008 blev Strandrenselauget dannet af Solrød Kommune og grundejerforeningerne Karlstrup Strands Grundejerforening, Solrød Strands Grundejerforening og Jersie Strands Grundejerforening. Den eneste farbare vej var at genoptage de gamle dages bortkørsel fra stranden og kørsel til gødning i landbruget. Det lykkedes Strandrenselauget at få aftaler med landmænd på Sjælland, som ville modtage fedtemøget, og i de følgende år blev stranden renset tre gange om året af vores entreprenør Finn Olsen A/S i Havdrup. Fedtemøg til Biogas Undervejs opstod ideen om, at vi ville kunne udnytte fedtemøget selv, hvis vi havde et biogasanlæg, og denne ide blev til virkelighed! Da biogasanlægget var køreklart i starten af 2016, kunne vi køre fedtemøg til anlægget. Nye metoder måtte udvikles, og vi skiftede entreprenør til JFE A/S, der kunne tilbyde at rense kontinuerligt hele renseperioden Rensningen i 2016 har været over al forventning. Stranden har været ren det meste af sæsonen, der har ikke lugtet med undtagelse af en enkelt weekend, hvor vi ikke nåede at fjerne det hele. Hovedparten af fedtemøget, tons, er kørt til biogasanlægget og samarbejdet med JFE A/S har været forbilledligt. Alt i alt lover det godt for de kommende somre på Solrød Strand. Økonomi Solrød Kommune betaler kr. til driften om året, og de tre grundejerforeningers medlemmer betaler i alt kr. I 2016 fik vi desuden fået kr. af Solrød Center. Tusind tak til Solrød Center for donationen, der hjalp ost til at komme fint igennem strandrensningen i Sommeren 2013 var speciel. Vejret var fantastisk, vi havde næsten 3 måneder med strandvejr. Vi havde planlagt 3 rensninger, og som noget nyt i 2013 også i juli måned. Men maj måneds første strandrensning bød på overvældende store mængder tang, der var skyllet ind i løbet af vinteren. Det drænede vores budget, så kassen var tom efter denne rensning. Strandrenselauget ansøgte Annie og Otto Johs. Detlefs Fonde OJD om penge til rensningerne resten af 2013, og vi modtog en meget flot donation på kr. fra fonden. Det takker vi mange gange for. Det var penge som gjorde det muligt at opretholde en fin strand hele sommeren, helt uden lugtgener.

9 Også i 2014 var Strandrenselaugets kasse ved at løbe tør for penge. Igen fik vi hjælp, denne gang af vores daværende strandrenseentreprenør Finn Olsen A/S VVS i Havdrup, der klarede den anden strandrensning som sponsorrensning. Denne rensning reddede resten af 2014-badesæsonen. Tusind tak til Finn Olsen A/S VVS. I årenes løb har vi desuden afviklet renstrandløbet og udgivet renstrandavisen nogle gange. Både løbene og aviserne har givet et fint overskud, som jo både blev betalt af løberne og af sponsorerne. renstrandavisen renstrandløbet Strandrensningen i Solrød er blevet et fælles hjertebarn for kommunen, grundejerforeningernes medlemmer og firmaer i kommunen. Vi går de næste sæsoner i møde med store forventninger om den rene strand i badesæsonen, og en næsten ren strand i vinterhalvåret. Se mere Strandrenselauget orienterer løbende om rensningen på foreningens hjemmeside hvor der nederst på forsiden er et direkte link til Strandrenselaugets Facebookside. Liv på en helt ren strand i sommeren 2016

indkalder til Generalforsamling Onsdag d. 2. april 2014 i Aktivitetscenteret kl. 19.00

indkalder til Generalforsamling Onsdag d. 2. april 2014 i Aktivitetscenteret kl. 19.00 Jersie Strands Grundejerforening indkalder til Generalforsamling Onsdag d. 2. april 2014 i Aktivitetscenteret kl. 19.00 Dagsorden og Regnskab indlagt Sct. Hans fest planlagt JSG indbyder til stor Sct.

Læs mere

Dialogmøde om etablering af et strandrensningslaug onsdag d. 14. dec. 2016

Dialogmøde om etablering af et strandrensningslaug onsdag d. 14. dec. 2016 Dialogmøde om etablering af et strandrensningslaug onsdag d. Program for i aften 19.00 Velkomst v. Pernille Beckmann Præsentation af program v. Peter Kjærsgaard Pedersen Strandrensning i Greve Kommune

Læs mere

100 ÅR MED MOD TIL AT SÆTTE KURS

100 ÅR MED MOD TIL AT SÆTTE KURS TRANDSIDEN MEDLEMSBLAD FOR SOLRØD STRANDS GRUNDEJERFORENING Marts 2017 Oplag: 2.000 www.ssgsolrod.dk Indhold 100 år med mod til at sætte kurs Side 1 Stort tillykke med de 100 år, SSG! Side 2-3 Strandrensningen

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Østre Strandvej, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Østre Strandvej, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Østre Strandvej, Solrød Strand Ansvarlig myndighed: Solrød Kommune Teknik og Miljø Solrød Center 1 2680 Solrød Strand www.solrod.dk Email: teknisk@solrod.dk Tlf.: 56

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Solrød Strandpark, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Solrød Strandpark, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Solrød Strandpark, Solrød Strand Ansvarlig myndighed: Solrød Kommune Solrød Center 1 Teknik og Miljø 2680 Solrød Strand www.solrod.dk Email: teknisk@solrod.dk Tlf.:

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Staunings Ø, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Staunings Ø, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Staunings Ø, Solrød Strand Ansvarlig myndighed: Solrød Kommune Solrød Center 1 Teknik og Miljø 2680 Solrød Strand www.solrod.dk Email: teknisk@solrod.dk Tlf.: 56 18

Læs mere

Beskrivelse af Tangspærre

Beskrivelse af Tangspærre Beskrivelse af Tangspærre Baggrunden I 2012 deltog vi i DM i Entrepreneurship med en ide om at holde tang og brandmænd væk fra strandene. Ideen vandt DM og fik så stor efterfølgende respons, at grundlaget

Læs mere

Referat. Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl Bratten Grundejerforening

Referat. Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl Bratten Grundejerforening Referat Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl. 19.00 Bratten Grundejerforening Antal deltagere ca. 95 1. Valg af dirigent Forslag Jens A. Jensen valgt. Indkaldelse godkendt. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Trylleskoven, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Trylleskoven, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Solrød Strand Ansvarlig myndighed: Solrød Kommune Solrød Center 1 Teknik og Miljø 2680 Solrød Strand www.solrod.dk Email: teknisk@solrod.dk Tlf.: 56 18 20 00 Hvis der

Læs mere

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande Katalog Ideer til forskønnelse af kommunens strande Byrådet har i perioden 2020 til 2022 afsat i alt 3 mio. kr. til forskønnelse af Nivå Strandpark og kommunens andre strande. Nordsjællands Park og Vej

Læs mere

HØRING AF OFFENTLIGHED OG BERØRTE MYNDIGHEDER

HØRING AF OFFENTLIGHED OG BERØRTE MYNDIGHEDER IDÉOPLÆG HØRING AF OFFENTLIGHED OG BERØRTE MYNDIGHEDER EMNER, DER SKAL BELYSES I MILJØKONSEKVENSRAPPORTEN FOR UDBYGNING AF SOLRØD BIOGAS Solrød Biogas A/S Åmarken 6, 4623 Lille Skensved Side 2 af 5 Januar

Læs mere

Nyhedsbrev om vagtordningen. Kære medlemmer af vagtordningen

Nyhedsbrev om vagtordningen. Kære medlemmer af vagtordningen SOLRØD STRANDS GRUNDEJERFORENING Solrød Strand - maj 2015 Nyhedsbrev om vagtordningen Kære medlemmer af vagtordningen i Solrød Strands Grundejerforening, i Jersie Strands Grundejerforening og i grundejerforeninger

Læs mere

Kommentar fra: Resumé af kommentarerne Svar på kommentarerne Lars Tvedskov konstaterer, at det ikke er muligt at Lars Tvedskov

Kommentar fra: Resumé af kommentarerne Svar på kommentarerne Lars Tvedskov konstaterer, at det ikke er muligt at Lars Tvedskov Kommentarer til Prioriteringskatalog for Greve Kyst 1. Kommentar fra: Resumé af kommentarerne Svar på kommentarerne Lars Tvedskov konstaterer, at det ikke er muligt at Lars Tvedskov forholde sig til de

Læs mere

Biogasprojektet. På billedet: Söderåsens Bioenergy AB Bygget 2006 af Bigadan 65.000 ton / år 4.000.000 m 3 / år

Biogasprojektet. På billedet: Söderåsens Bioenergy AB Bygget 2006 af Bigadan 65.000 ton / år 4.000.000 m 3 / år Biogasprojektet På billedet: Söderåsens Bioenergy AB Bygget 2006 af Bigadan 65.000 ton / år 4.000.000 m 3 / år Svingödsel, 7 500 m3, varav 4 500 från WG Biomassa från Findus, 30 000 m3. Den består av slam

Læs mere

Håndtering af PCB i byggeaffald i relation til Restproduktbekendtgørelsen AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN 18. APRIL 2018

Håndtering af PCB i byggeaffald i relation til Restproduktbekendtgørelsen AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN 18. APRIL 2018 Håndtering af PCB i byggeaffald i relation til Restproduktbekendtgørelsen AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN 18. APRIL 2018 Meget kort: PCB-holdigt affald skal ikke anvendes i bygge- og anlægsarbejder. PCB

Læs mere

LIFE Projekt Teknisk beskrivelse

LIFE Projekt Teknisk beskrivelse LIFE Projekt Teknisk beskrivelse INDHOLD Langelinie, problemer side Opsamling Pumpe Frontskovl Gummiged Svinglæsser Tipvogn Containervogn Forarbejdning Møgspreder Tørring på mark Tørretrumle Sammenrivning

Læs mere

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år.

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år. Grundejerforeningen Mikkelhøj Beretning for året 2016 / 17 Generalforsamling afholdt d. 16.nov. 2017 kl.19.00 på Restaurant Ban Chang Thai Karrebæksminde. Grundejerforeningen Mikkelhøj blev stiftet d.

Læs mere

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år.

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år. Grundejerforeningen Mikkelhøj Beretning for året 2016 / 17 Generalforsamling afholdt d. 16.nov. 2017 kl.19.00 på Restaurant Ban Chang Thai Karrebæksminde. Grundejerforeningen Mikkelhøj blev stiftet d.

Læs mere

Fællesarealer, strand & veje.

Fællesarealer, strand & veje. Formandens beretning til generalforsamlingen den 9. juni 2018 Som helt ny bestyrelse, havde vi en række praktiske opgaver vi skulle have afklaret, men efter nogle måneder, så var vi klar til at lave en

Læs mere

Referat. Formand Hans Odder bød forsamlingen velkommen og foreslog Erik Norman Sørensen som dirigent.

Referat. Formand Hans Odder bød forsamlingen velkommen og foreslog Erik Norman Sørensen som dirigent. SOLRØD STRANDS GRUNDEJERFORENING Solrød Strand, april 2011 Referat af den ordinære generalforsamling i torsdag d. 31. marts 2011 kl. 19.30 i Aktivitetscentrets store sal, Solrød center 85 1. Valg af dirigent

Læs mere

1. Valg af dirigent Torben Levring blev foreslået og valgt. Torben konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt.

1. Valg af dirigent Torben Levring blev foreslået og valgt. Torben konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt. Referat af ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Bakkebølle Strand, lørdag den 9. juni 2018 på Johannebjerg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Godkendelse

Læs mere

SFOF Køge Bugt. Program 2016 / 2017

SFOF Køge Bugt. Program 2016 / 2017 SFOF Køge Bugt Socialistisk Folkeoplysningsforbund Program 2016 / 2017 Kære deltagere i SFOF Køge Bugts arrangementer Velkommen til en ny sæson 2016-17. Vi håber, der er arrangementer, der passer dig,

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Strandudvalgets beretning for 2014 v/ Inge Fensten:

Strandudvalgets beretning for 2014 v/ Inge Fensten: Strandudvalgets beretning for 2014 v/ Inge Fensten: Møder med Kommunen: Strandudvalget har haft en del møder med kommunen i foråret i år, telefonsamtaler og en del brevveksling. Stranden og"grønt partnerskab":

Læs mere

Kildesorteret affalds betydning for økologisk landbrug

Kildesorteret affalds betydning for økologisk landbrug argrethe Askegaard Kildesorteret affalds betydning for økologisk landbrug Margrethe Askegaard Økologikongres 29.-30. november 2017 Kolding Gå-hjem-budskab Økologisk landbrug har behov for flere næringsstoffer

Læs mere

Kompost er nedbrudt haveaffald og grønt køkkenaffald, som når det er helt omsat, ligner porøs jord og dufter som muld.

Kompost er nedbrudt haveaffald og grønt køkkenaffald, som når det er helt omsat, ligner porøs jord og dufter som muld. Kompost er nedbrudt haveaffald og grønt køkkenaffald, som når det er helt omsat, ligner porøs jord og dufter som muld. Har du en have og kan du lide tanken om at bruge gratis kompost frem for kunstgødning?

Læs mere

Referat Ekskursion til Biovækst den 29. September 2015

Referat Ekskursion til Biovækst den 29. September 2015 1 Referat Ekskursion til Biovækst den 29. September 2015 Til stede: Lærkeparken Britta Brylov (beboer repræsentant - formand), Lilian Guldager (beboer repræsentant), Mogens Orry (beboer repræsentant) Havrevangen

Læs mere

Ryttermarken 21 5700 Svendborg Tlf. 63 21 55 15 post@vandogaffald.dk www.vandogaffald.dk

Ryttermarken 21 5700 Svendborg Tlf. 63 21 55 15 post@vandogaffald.dk www.vandogaffald.dk ÅBNINGSTIDER PÅ GENBRUGSSTATIONERNE Odensevej 230, 5700 Svendborg Mandag-fredag 10.00 18.00 Lørdag, søndag og helligdage 9.00-18.00 Lukket den 24., 25. og 31. december samt 1. januar Industrivænget 1,

Læs mere

Indhold. strand i spil til glæde for borgerne og sportsudøvere.

Indhold. strand i spil til glæde for borgerne og sportsudøvere. TRANDSIDEN Medlemsblad for Solrød Strands Grundejerforening Marts 2016 Oplag: 2.000 Indhold Solrød Strand pier Side 1-3 NY LOKALPLAN Side 4-5 Solrød Torvegade Side 6-7 Kystsikring Side 8-9 www.ssgsolrod.dk

Læs mere

Miljøtilstanden i Køge Bugt

Miljøtilstanden i Køge Bugt Miljøtilstanden i Køge Bugt Der er ikke mange dyre og plantearter der er tilpasset livet i brakvand, og endnu færre arter kan tåle de store udsving i saltholdighed, som er karakteristisk for Køge Bugt.

Læs mere

Grundejerforeningen Marielyst Strandpark Ferieby

Grundejerforeningen Marielyst Strandpark Ferieby Dagsorden til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen 1. Valg af dirigent. 2. A. Årsberetning for 2012 B. Forelæggelse af revideret årsregnskab for 2012 til godkendelse C. Vedligeholdelsesplan

Læs mere

Referat af generalforsamlingen, torsdag den 29. oktober, 2015

Referat af generalforsamlingen, torsdag den 29. oktober, 2015 Referat af generalforsamlingen, torsdag den 29. oktober, 2015 Vi var ialt 21 deltagere. Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Hanne Olsen blev valgt som dirigent og hun bekræftede, at generalforsamlingen var

Læs mere

Regnvandstønde. Hvordan nedsætter jeg min vandregning?

Regnvandstønde. Hvordan nedsætter jeg min vandregning? Regnvandstønde Hvordan nedsætter jeg min vandregning? Regnvandsopsamling er et enkel og billigt system til vandbesparelser. Du behøver nemlig ikke nødvendigvis at bruge rent drikkevand til toiletskyl,

Læs mere

Nyhedsbrev oktober Del 2.

Nyhedsbrev oktober Del 2. Nyhedsbrev oktober 2016. Del 2. Nyt fra bestyrelsen Bestyrelsen holdt møde 25. oktober, og her blev regnskabet for 3. kvartal gennemgået. Det ser pænt ud, og et af de steder hvor der er et overforbrug

Læs mere

Badevandsprofil for Bulbjerg Strand Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Bulbjerg Strand Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Bulbjerg Strand Ansvarlig myndighed Thisted Kommune, Natur og miljø Asylgade 30 7700 Thisted Tlf. 99 17 17 17 Email: thistedkommune@thisted.dk Fysiske forhold Adgangsforhold til Bulbjerg

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

Tversted Borgerforening Nyhedsbrev Maj 2016

Tversted Borgerforening Nyhedsbrev Maj 2016 ønsker at udvise åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk om hvad der sker i bestyrelsen, hvilke opgaver

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2018

Bestyrelsens beretning 2018 Tengslemark Ny Grundejerforening Den 14. april 2019 Bestyrelsens beretning 2018 Vejret Ja, så er den første sæson gået, hvor jeg har været formand, og som det er blevet bemærket, har vi haft en forrygende

Læs mere

Referat. Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl Bratten Grundejerforening

Referat. Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl Bratten Grundejerforening Referat Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl. 19.30 Bratten Grundejerforening Antal deltagere ca. 100 1. Valg af dirigent Forslag Jens A. Jensen valgt. Indkaldelse godkendt. 2. Bestyrelsens

Læs mere

en Guide til din affaldssortering

en Guide til din affaldssortering en Guide til din affaldssortering Hjælp dig selv og miljøet Til dig i forsøgsområdet ved Brummers Plads Forsøget SORTER MERE har nu kørt over 1/2 år. Forsøgsområdets beboere har sammen med de 7 andre forsøgsområder

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

selv, at fylde lidt forebyggende grus i et lille hul, der pludselig dukker op udenfor jeres parcel.

selv, at fylde lidt forebyggende grus i et lille hul, der pludselig dukker op udenfor jeres parcel. Beretning 2007 Ja så er endnu et år gået, og denne gang med ny formand for grundejerforeningen. Dette efter mange fine år med Leif som formand. Det har været både spændende og arbejdskrævende, at forsøge

Læs mere

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Bestyrelsens beretning 2014. STATUS ULTIMO 2014 i AARS IK: Flere medlemmer end primo 2014 tilgang af flere unge der ønsker at spille fodbold og være en del af

Læs mere

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner 7. februar 2012 side 2-4 side 5 Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner Referat fra generalforsamling i Hjallerup

Læs mere

Referat fra Grundejerforeningen Karinavej s generalforsamling 7. april 2007

Referat fra Grundejerforeningen Karinavej s generalforsamling 7. april 2007 Referat fra Grundejerforeningen Karinavej s generalforsamling 7. april 2007 1.Valg af dirigent, referent og stemmetæller. Som dirigent blev Eigil Obling (nr. 35) valgt, referent blev Marianne Olufson (nr.

Læs mere

Badevandsprofil Genner Strand

Badevandsprofil Genner Strand Badevandsprofil Genner Strand Version 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Generelt... 3 Datablad... 3 Klassifikation... 5 Fysiske forhold... 5 Geografiske forhold... 5 Hydrologiske forhold...

Læs mere

Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Sønderborg Badestrand i Sønderborg Kommune Strandens navn Adresse Stationsnummer Stations-ID Koordinater for kontrolstation Hydrologisk ref. Strandtype Klassifikation af badevandet Klassifikationen bliver bestemt ud fra indholdet af E. Coli bakterier

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Rødvig Øst, Rødvig. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Rødvig Øst, Rødvig. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Rødvig Øst, Rødvig Ansvarlig myndighed: Stevns Kommune Postboks 83 4660 Store Heddinge stevns@stevns.dk sikkerpost@stevns.dk Tlf.: 56 57 57 57 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Notat til dagsordenspunkt

Notat til dagsordenspunkt Notat til dagsordenspunkt Emne Bilag 3 referat af dialogmøde vdr. strandresningslaug Sagsnr. 253-2016-79988 Dokumentnr. 253-2017-31625 Dato 14. februar 2017 Administrativ enhed Center for Teknik & Miljø

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling søndag den 10. juni 2018 kl på Konferencecenter Smålandshavet, Karrebæksminde

Referat af den ordinære generalforsamling søndag den 10. juni 2018 kl på Konferencecenter Smålandshavet, Karrebæksminde Grundejerforeningen Lundegård Referat af den ordinære generalforsamling søndag den 10. juni 2018 kl. 10.00 10.55 på Konferencecenter Smålandshavet, Karrebæksminde Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Formanden

Læs mere

Badevandsprofil for Stenbjerg Strand Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Stenbjerg Strand Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Stenbjerg Strand Ansvarlig myndighed Thisted Kommune, Plan og miljø Kirkevej 9 7760 Hurup Tlf. 99 17 17 17 Email: teknisk@thisted.dk Fysiske forhold Adgangsforhold til Stenbjerg Strand

Læs mere

Badevandsprofil for St. Havelse Strandvej, Halsnæs Kommune. Badevandsprofil St. Havelse, Strandvej. Station Nr.

Badevandsprofil for St. Havelse Strandvej, Halsnæs Kommune. Badevandsprofil St. Havelse, Strandvej. Station Nr. Badevandsprofil St. Havelse, Strandvej Medlemsstat Danmark Kommune Halsnæs Kommune DKBW Nr. DKBW373 Station Nr. D118 Station Navn St. Havelse Strandvej Hydrologisk Referrence M UtmX 690419 UtmY 6199269

Læs mere

Referat af generalforsamlingen 2014

Referat af generalforsamlingen 2014 Grundejerforeningen Dammegårdsskoven Grundejerforeningen Dammegårdsskoven Bornholm Den 17. april 2014 Referat af generalforsamlingen 2014 Generalforsamlingen 2014 blev afholdt skærtorsdag den 17. april

Læs mere

Velkommen til 100 nye adresser

Velkommen til 100 nye  adresser Marielyst Grundejerforening Postboks 215-4800 Nykøbing F. Tlf.5413 0031 info@marielyst-grundejerforening.dk formand@marielyst-grundejerforening.dk www.marielyst-grundejerforening.dk NYHEDSBREV 2. årgang

Læs mere

Badevandsprofil for Lusig Strand i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Lusig Strand i Sønderborg Kommune Strandens navn Adresse Stationsnummer Stations-ID Koordinater for kontrolstation Hydrologisk ref. Strandtype Klassifikation af badevandet Klassifikationen bliver bestemt ud fra indholdet af E. Coli bakterier

Læs mere

Badevandsprofil for Fynshav Syd i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Fynshav Syd i Sønderborg Kommune Badevandsprofil for Fynshav Syd i Sønderborg Kommune Strandens navn Fynshav Syd Adresse Strandnr. A460, Lystbådehavnen Nedergade 9B, 6440 Augustenborg (nr. oplyses ved opkald til 112, alarm) Stationsnummer

Læs mere

Der er indkaldt rettidigt, da der er sendt ud inden 15. februar. Der er omdelt i weekenden 12. februar.

Der er indkaldt rettidigt, da der er sendt ud inden 15. februar. Der er omdelt i weekenden 12. februar. Generalforsamling i Vængerne 29. marts 2011 Antal fremmødte: 22 fremmødte + 6 bestyrelsesmedlemmer, 3 uden stemmeret Valg af dirigent Steen valg t Der er indkaldt rettidigt, da der er sendt ud inden 15.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2007

Referat af ordinær generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2007 Referat af ordinær generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2007 (ref. fra ekstraordinær generalforsamling 16/4 nederst i dette referat) Til generalforsamlingen var mødt i alt 14 husstande (16 personer inkl.

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Idéoplæg Skal vi have et biogasanlæg i Lejre Kommune?

Idéoplæg Skal vi have et biogasanlæg i Lejre Kommune? Idéoplæg Skal vi have et biogasanlæg i Lejre Kommune? Baggrund Lejre Kommune har modtaget en ansøgning, fra Daka ReFood, som ønsker at undersøge mulighederne for at etablere et anlæg i det område, der

Læs mere

Udnyttelse af tang og restprodukter til produktion af biogas FASE 1

Udnyttelse af tang og restprodukter til produktion af biogas FASE 1 SOLRØD KOMMUNE TEKNISK ADMINISTRATION Udnyttelse af tang og restprodukter til produktion af biogas FASE 1 November, 2010 Forfattere: Anders M. Fredenslund (Solrød Kommune) Einar Gudmundsson (Rambøll) Henrik

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Ved Vejs Ende, Strøby. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Ved Vejs Ende, Strøby. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Ved Vejs Ende, Strøby Ansvarlig myndighed: Stevns Kommune Postboks 83 4660 Store Heddinge stevns@stevns.dk sikkerpost@stevns.dk Tlf.: 56 57 57 57 Hvis der observeres

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

Indsamling af KOD I Horsens Kommune

Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af affald i kommunerne Erfaringer i Horsens Kommune Henrik Ørtenblad Økonomiseminar, 11. dec. 2017 Lovgrundlaget for affaldshåndtering og kommunernes ansvar

Læs mere

Badevandsprofil for Roshage, øst og for Vigsø Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Roshage, øst og for Vigsø Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Roshage, øst og for Vigsø Ansvarlig myndighed Thisted Kommune, Natur og miljø Asylgade 30 7700 Thisted Tlf. 99 17 17 17 Email: thistedkommune@thisted.dk Fysiske forhold Adgangsforhold

Læs mere

Det politiske arbejde med strategiske energiprojekter. Niels Hörup Borgmester i Solrød Kommune

Det politiske arbejde med strategiske energiprojekter. Niels Hörup Borgmester i Solrød Kommune SOLRØD Comwell KOMMUNE Køge Strand Borgmester / den 25. Niels november Hörup 2014 Det politiske arbejde med strategiske energiprojekter Niels Hörup Borgmester i Solrød Kommune 1 SOLRØD Comwell KOMMUNE

Læs mere

Generalforsamlingen 2010. Grundejerforeningen Svenstruphøj

Generalforsamlingen 2010. Grundejerforeningen Svenstruphøj Generalforsamlingen 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning om det forløbne år samt godkendelse heraf 3. Forelæggelse af revideret regnskab for 2009

Læs mere

Tværkommunalt fjernvarmesamarbejde

Tværkommunalt fjernvarmesamarbejde Tværkommunalt fjernvarmesamarbejde Hvilke roller og opgaver skal kommunernes energiselskaber have i udvikling af optimale rammer for fjernvarmen, og hvordan skal selskaberne samarbejde på tværs af kommuner?

Læs mere

Generalforsamling i Grundejerforeningen Bredekæret 15. april 2015

Generalforsamling i Grundejerforeningen Bredekæret 15. april 2015 Generalforsamling i Grundejerforeningen Bredekæret 15. april 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Aflæggelse af regnskab 4. Indkomne forslag 5. Budget, herunder fastsættelse

Læs mere

En T-shirts livscyklus

En T-shirts livscyklus En T-shirts livscyklus Når du køber en ny bomulds T-shirt, har den allerede været på en lang rejse og krævet en masse ressourcer. Måske er bomulden, som T-shirten er lavet af, dyrket i Afrika, spundet

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bagenkop Sommerland, Bagenkop. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bagenkop Sommerland, Bagenkop. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Bagenkop Ansvarlig myndighed: Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Email: post@langelandkommune.dk Tlf.: 63 51 60 00 Hvis der observeres

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 29. marts 2016 Bestyrelsens beretning ved formanden Fra bestyrelsens side vil gerne endnu engang byde jer rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Badevandsprofil for Vangså Strand Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Vangså Strand Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Vangså Strand Ansvarlig myndighed Thisted Kommune, Natur og miljø Asylgade 30 7700 Thisted Tlf. 99 17 17 17 Email: thistedkommune@thisted.dk Fysiske forhold Adgangsforhold til Vangså

Læs mere

Strandrensning 2012 Af Hans Odder og Preben Larsen

Strandrensning 2012 Af Hans Odder og Preben Larsen ren STRAND avisen Tillæg til Solrød Avis 12. juni 2012 Strandrensning, biogas og strandløb Solrød Kommune, Karlstrup Strands Grundejerforening, Solrød Strands Grundejerforening og Jersie Strands Grundejerforening

Læs mere

SOLRØD 2017 NYTÆNKNING ELLER STATUS QUO?

SOLRØD 2017 NYTÆNKNING ELLER STATUS QUO? TRANDSIDEN MEDLEMSBLAD FOR SOLRØD STRANDS GRUNDEJERFORENING November 2013 Oplag: 2.000 www.ssgsolrod.dk Indhold SOLRØD 2017, - NYTÆNKNING ELLER STATUS QUO? Side 1-3 SOLRØD 2017 NYTÆNKNING ELLER STATUS

Læs mere

Notat til dagsordenspunkt

Notat til dagsordenspunkt Notat til dagsordenspunkt Emne Bilag 2 opsamling på dialogmøde vedr. strandresningslaug Sagsnr. 253-2016-79988 Dokumentnr. 253-2017-31656 Dato 14. februar 2017 Administrativ enhed Center for Teknik & Miljø

Læs mere

FORELØBIGT TRYK. 21a. Møllesvinget. Deklarationsareal. Fjernvarmeledning. Matrikelskel FJERNVARME: TRANSMISSIONSLEDNING DEKLARATIONSPLAN

FORELØBIGT TRYK. 21a. Møllesvinget. Deklarationsareal. Fjernvarmeledning. Matrikelskel FJERNVARME: TRANSMISSIONSLEDNING DEKLARATIONSPLAN 4 21a Tåstrupvej 9 Møllesvinget Dato Konst./Tegn. Kontrol. Godk. Møllesvinget 3 21a Karlstrup By,Karlstrup SO-N02_K-001 A Møllesvinget 6 15e 2 4 Tåstrupvej 9 0 20 M 40 M 60 M 80 M 100 M Dato Konst./Tegn.

Læs mere

Behandling af organisk affald med Ecogi. Affald som en ressource. Af Bjarne Larsen, KomTek. Ecogi. Miljø med visioner...

Behandling af organisk affald med Ecogi. Affald som en ressource. Af Bjarne Larsen, KomTek. Ecogi. Miljø med visioner... Behandling af organisk affald med Affald som en ressource Af Bjarne Larsen, KomTek Agenda Kort om baggrund og forudsætninger Vurdering af affaldsmængder der gemmer sig meget organisk i den grå fraktion

Læs mere

Alger - Det grønne guld

Alger - Det grønne guld Ådalskolen Esbjerg Unge Forskere Alger - Det grønne guld 5.A Ådalskolen Esbjerg Unge Forskere 2015 Alger - det grønne guld 2 Hej jeg hedder Emil og jeg er 12 år og går i 5. klasse. Jeg har valgt at lave

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Badevandsprofil for Søndergård, Øsløs Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Søndergård, Øsløs Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Søndergård, Øsløs Ansvarlig myndighed Thisted Kommune, Natur og miljø Asylgade 30 7700 Thisted Tlf. 99 17 17 17 Email: thistedkommune@thisted.dk Fysiske forhold Adgangsforhold til Søndergård

Læs mere

Badevandsprofil Sønderstrand Nord

Badevandsprofil Sønderstrand Nord Badevandsprofil Sønderstrand Nord Version 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Generelt... 3 Datablad... 3 Fysiske forhold... 5 Geografiske forhold... 5 Hydrologiske forhold... 5 Kilder og

Læs mere

Kompost Gode råd og vejledning om kompost.

Kompost Gode råd og vejledning om kompost. Kompost Gode råd og vejledning om kompost. Hvad er kompost? Kompostering er en helt naturlig proces, der sker i naturen hele tiden. Alt organisk materiale bliver efterhånden omdannet til muld. Organisk

Læs mere

Badevandsprofil for Thisted Camping

Badevandsprofil for Thisted Camping Badevandsprofil for Thisted Camping Ansvarlig myndighed Fysiske forhold Thisted Kommune, Plan og miljø Kirkevej 9 7760 Hurup Tlf. 99 17 17 17 Email: teknisk@thisted.dk Adgangsforhold til Thisted Camping

Læs mere

Vedrørende opståede sumpområde på Fanø Strand

Vedrørende opståede sumpområde på Fanø Strand 31. juli 2017 Risskov, Aarhus Vedrørende opståede sumpområde på Fanø Strand Følgende skrivelse er fremsendt til: - Lars Mortensen, Fanø Kommune - Rindby Strand Grundejerforening - Fanø Bads Grundejerforening

Læs mere

BADEVANDSPROFIL L7 ORE STRAND

BADEVANDSPROFIL L7 ORE STRAND BADEVANDSPROFIL L7 ORE STRAND GULDBORGSUND KOMMUNE JUNI 2015 SIDE 2/7 Ansvarlig myndighed: Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej 37 4800 Nykøbing F Tlf.: 54 73 10 00 (mandag-onsdag 9-15; torsdag

Læs mere

Danmarks arealmæssigt største klimatilpasnings- og naturprojekt

Danmarks arealmæssigt største klimatilpasnings- og naturprojekt Karlstrup, Karlslunde og Engstrup Moser Orienteringsmøde 14. april 2015 Danmarks arealmæssigt største klimatilpasnings- og naturprojekt Henrik Lynghus, lyn@niras.dk - NIRAS Karlstrup Mose vand- og naturprojekt

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem Mere energi Mindre CO2 Sund økonomi Affald som ressource bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 365 Offentligt BIOGØDNING & BIOKOMPOST

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 365 Offentligt BIOGØDNING & BIOKOMPOST Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 365 Offentligt BIOGØDNING & BIOKOMPOST SOLLYS VAND ILT (O2) KULDIOXID (CO2) FOSFOR MICRONÆRINGSSTOFFER KVÆLSTOF Biogødning indeholder værdifulde næringsstoffer

Læs mere

Hvad blev der egentlig af Skovbakkeskolen?

Hvad blev der egentlig af Skovbakkeskolen? Hvad blev der egentlig af Skovbakkeskolen? Nedrivningen, der løb fra Odder Kommune - en redegørelse fra DN-Odder En meget stor del af Skovbakkeskolen havnede i skoven, hvor beton og mursten blev knust

Læs mere

Badevandsprofil Klinten

Badevandsprofil Klinten Badevandsprofil Klinten Figur 1: Badestedets placering med billeder taget på badestedet i september 2010. Fysiske forhold Vest for det primære badeområde afgrænses stranden af et stendige. Øst for det

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING KYSTSIKRING

BESTYRELSENS BERETNING KYSTSIKRING BESTYRELSENS BERETNING KYSTSIKRING Solrød Kommune nedsatte sidst i 2015 et kystsikringsudvalg, der skulle arbejde med forslag til at kystsikre i Solrød Kommune. Udvalget blev sammensat af repræsentanter

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Kommunikationsmateriale under forsøg

Kommunikationsmateriale under forsøg Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Kommunikationsmateriale under forsøg Bilag 4 til delrapport 5 om Kommunikation TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Fuld

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

SAMMENSLUTNINGEN AF SOMMERHUSEJERFORENINGER I JAMMERBUGT KOMMUNE

SAMMENSLUTNINGEN AF SOMMERHUSEJERFORENINGER I JAMMERBUGT KOMMUNE 3. Generalforsamling 14. november 2009 kl. 14:00 Fårup Skovhus R E F E R A T Formanden bød velkommen. Der var mødt 24 medlemmer. Dagsorden 1. Valg af dirigent Forsamlingen valgte Knud Jørgensen (Grundejerforeningen

Læs mere

Grundejerforeningen»Ramsbjerggård«Referat fra Grundejerforeningen»Ramsbjerggård«'s ordinære generalforsamling søndag d. 30. maj 2010 afholdt på Enghaveskolen, Fælleslokalet (Håndarbejdslokalet), Blok 7,

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bjerghuse Strand. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bjerghuse Strand. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Bjerghuse Strand. Ansvarlig myndighed: Holstebro Kommune Natur og Miljø Nupark 51 7500 Holstebro www.holstebro.dk Email: kommunen@holstebro.dk Tlf.: 96 11 75 00 Hvis

Læs mere

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK Ved du, hvad der sker med vandet, der løber ud i køkkenvasken? Eller vandet fra toilet, bad eller vaskemaskine? Her i brochuren finder du gode råd om afløb og kloak. Ved at følge

Læs mere